Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het nieuwste energiecontract
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barman, idioot van dienst
    N.a.v. het rockfestival van Werchter, naar het schijnt het grootste van de wereld, heeft een van artiesten een lumineuze inval gehad. Een zekere Tom Barman van een Antwerps groepje, bij mij zo goed als onbekend maar misschien wel populair bij de jeugd (of een deel ervan), heeft er voorgesteld om één week vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober een pop concert te houden tégen het Vlaams Belang.
    Dat wij thuis overtuigde Vlamingen, zeg maar flaminganten zijn, hoeft geen betoog. Het kan daarom een beetje raar lijken, maar wij hebben al vijftien jaar een abonnement op de opera in Luik, de "opéra royal de Wallonie". Op de rij voor ons zit Thierry Giet, een notoir rabiate SP-er die o.m. mede zijn handtekening gezet heeft onder de vraag aan de Raad van State om het Vlaams Belang zijn dotatie af te nemen (ook Didier Reynders, minister van Financiën komt er af en toe, maar die heeft er geen abonnement). Nu, in die vijftien jaar is er daar nooit één woord over politiek gesproken. Muziek is universeel, overstijgt talen, grenzen en gezindheden. Muziek brengt mensen samen. Muziek zet geen mensen tegen elkaar op. Dat gebeurde alleen in totalitaire regimes zoals in de vroegere Sovjet Unie die de muziek misbruikte voor eigen doeleinden. Dat gebeurt nu waarschijnlijk dus ook bij ons, waardoor in Vlaanderen nog maar eens verdeeldheid wordt gezaaid.
    We hebben al een Antwerps schepencollege dat nergens vóór is, alleen maar ergens tegen. Met de Vlaamse deelregering zitten we in hetzelfde schuitje. Vlaanderen heeft geen gebrek aan nuttige idioten die er alleen maar voor zorgen dat de verdeeldheid onder de Vlamingen toeneemt en de francofonen zullen het schouwspel met voldoening gadeslaan.
    Voor de afloop van de verkiezingen tenslotte zal het niets uitmaken, integendeel. De kans is groot dat weer een groter deel van de bevolking voor het Vlaams Belang zal stemmen. De partij heeft al 12 stembusgangen na elkaar gewonnen, meestal nadat zij gediaboliseerd werd. Het zal de dertiende keer niet anders zijn. Daaraan zal een groepje sympathisanten van drugs, sex en rock & roll niets veranderen.
    "Onze Lieve Heer moet zijn aantal hebben", zegt men hier. In Vlaanderen heeft hij dat wis en zeker.

    07-07-2006, 17:58 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de VLD blijft achteruitgaan (2)

    Een andere reden waarom de VLD in de peilingen blijft zakken is de reactie op de veranderde ethische kwesties, waarin veel conservatieven zich niet kunnen vinden. De "aanpassing" (hét stopwoord van de regeringen Verhofstadt!) van de abortuswet, het invoeren van de euthanasiewet, de verschillende holebi wetten waardoor deze groep een zgz "normaal gezin" zou kunnen stichten, inbegrepen adoptie, de wet om nóg gemakkelijker te kunnen scheiden en misschien ben ik er nog enkele vergeten.
    Wat die laatstgenoemde wet betreft, lijkt het er wel op dat die op maat van de VLD-politici gemaakt is. Zowel de voorzitter, een minister als de fractieleider in het parlement lieten ondertussen immers vrouw en kinderen in de steek om het met een "groen blaadje" te proberen. Door al deze zaken loopt een letterlijke "rode" draad :
    - Minister Dewael vond een lief bij de rode VRT. Toen dat uitkwam, was men verplicht haar een nieuwe job te geven o.w.v. de "ethische" problematiek die dat met zich meebracht.
    - Fractieleider Rik Daems moest zelf een stapje terug doen, toen bleek dat hij een kind verwekt had bij een vrouwelijke collega van de rode P.S. nog wel. Een "liefdesbaby" noemden ze die.
    - Bart Somers schoot de hoofdvogel af. Als mijn berichtgeving klopt ('t Pallieterke van  5 juli, blz 14), heeft hij nu te doen met niemand minder dan Anissa Temsemani, een "Belgische" van Marokkaanse origine, parlementslid voor de SP.a. Deze Temsemani was zelfs een ogenblik staatssecretaris, maar moest die functie inleveren toen bleek dat ze gelogen had over haar diploma's en dat ze in een vroeger leven al 3 keer failliet was gegaan als zelfstandige en dus de Staat bedrogen had. Meer had ze niet uitgestoken, waardoor de SP.a haar rustig als volksvertegenwoordigster kon handhaven.
    Nu zullen bovenvernoemde politici wel een valabele uitleg hebben in de zin van "Così fan tutte", zoals de opera van Mozart ("zo doen ze 't allemaal"), verwijzend naar o.m. Freya la bella. Die zou - naar 't schijnt - einde van dit jaar gaan trouwen met haar nieuwe vriend, dit nadat ze al twee keer "gepakt" werd door een Duitse vriend op doortocht en daar evenveel kindjes aan overhoudt.
    Bij ons, lui van de oude stempel, heet dit echter nog steeds "hoeren en boeren" en ik heb zo de indruk dat er nogal wat liberalen van de oude stempel en conservatieven in het algemeen dezelfde mening zijn toegedaan en alleen daarom niet meer VLD zullen stemmen.
    Tot besluit nog dit: De Gucht doet aan zo'n spelletjes niet mee. Hij kan gewoon zichzelf blijven en weet de kiezers weg te jagen door ze op tijd en stond uit te kafferen. "Jedem Tierchen sein Pläzierchen", zeggen ze in Keulen!

    06-07-2006, 10:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de VLD blijft achteruitgaan
    N.a.v. de juni-peiling van de Stemmenkampioen, waarbij de VVD bijna terug op haar laagste peil zit, geeft Professor Thevissen, die deze peilingen mee beoordeelt, een illustratie van wat hij denkt dat de oorzaak is. Het voorstel van het CD&V om een 13de maand kindergeld te geven, zegt hij, wordt positief onthaalt; de halve maand schoolpremie die de VLD aankondigt, wordt niet geloofd. Hij vergeet daarbij te voegen dat minister Van den Bossche er toen heeft bij verteld, dat die premie zou afhangen van het feit of er na de begrotingscontrole van juli nog geld zou overblijven. M.
    a.w. het regeringsstandpunt wordt geconditioneerd door de linkse partij(en) en niét door de VVD en dat is symptomatisch voor de hele regeerperiode Verhofstadt.
    Voor de meeste liberalen hebben de regeringen Verhofstadt geen liberale, maar een linkse politiek gevoerd. Zij zijn niet bediend geworden met de goedkeuring van het stemrecht voor vreemdelingen, de snel-Belg wet en de regularisatiegolf. Ook het afhandelen van allerlei wetten is velen in een verkeerd keelgat geschoten:
    - De wet op het jeugdsanctierecht, die zeven jaar (!) in de coulissen had liggen zieltogen, kwam er alleen door de moord op Joe Van Holsbeeck en zal pas echt in voege gaan in 2009. Het valt nog te bezien wat er tegen die tijd van overblijft. Het is nl ook een kenmerk van deze regering om haar wetten met de regelmaat van een klok "aan te passen" (denk maar bv aan de verkeerswet, de reorganisatie van de politie, Zaventem).
    - De wapenwet kwam er pas na de zinloze moorden in Antwerpen. Ook die wet lag al een tijdje te wachten op invulling en werd toen op 24 uur tijd door het parlement gejaagd, waarbij nu reeds vast staat dat ze ook voor enkele "aanpassingen" vatbaar zal zijn .
    - De nieuwe asielprocedure van minister Dewael is ook al een zoveelste "aanpassing" aan een wet, waarmee weinigen het eens zijn. Ook voor deze wet wordt het nog een jaar wachten vóór ze in werking zal treden.
    - Verhofstadt zelf zegt nu wel dat de wet Lejeune dient aangepast, maar zijn eigen paarse meerderheid heeft diezelfde wet dit jaar nog versoepeld i.pl.v. verstrengd. Daar ook in deze kwestie de linkse partijen dwars blijven liggen, is de kans dat er wat van zal komen zo goed als nihil. Wie normaal nadenkt, weet ook dat zelfs een verstrenging moeilijk zou gaan want er zijn nu al geen gevangenisplaatsen vrij (reden ook waarom het jeugdsanctierecht zo lang wordt uitgesteld).
    Traditionele liberalen en conservatieven, zeker diegenen die indertijd Verhofstadts "Burgermanifesten" hebben gelezen en erin geloofden, vinden zich niet terug in deze door links geconditioneerde politiek en hebben dan ook afgehaakt. Electorale snoepjes en beloften dat het morgen anders wordt, zijn dan ook niet meer aan hen bestemd. Het is nu te laat voor wondermiddelen.

    05-07-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schone (Belgische) schijn
    Het houdt niet op. het volgende Belgische schandaal komt eraan en (hoe is het mogelijk?) het is weer erg Waals getint: de schijnhuwelijken.
    Dat er schijnhuwelijken aan de lopende band zijn, is al langer geweten. Het bekendste geval is dat van Abu Jahjah, die daardoor de Belgische nationaliteit verwierf en die hem niet zou kunnen worden afgepakt. Minister Dewael heeft een zoveelste aanpassing van de immigratiewet klaar, maar dat zal weer wel loodgieterswerk zijn en de nieuwe wet zal pas over één jaar (op zijn vroegst) van kracht worden.
    Ondertussen wordt er duchtig "geschijnhuwelijkt". Gegevens uit een vijftigtal dossiers van de dienst Vreemdelingenzaken zijn beland bij VB kamerlid Francis Van den Eynde. Daaruit blijkt dat visa worden uitgekeerd zelfs na uitdrukkelijk negatief advies van onze ambassades in de landen van herkomst van de "asielaanvragers". Het gaat om mensen die opzettelijk één of zelfs meerdere keren uit het echt scheiden om telkens opnieuw te trouwen met iemand anders, enkel en alleen om zgz "gezinshereniging" te bekomen. Mensen bij wie het niet lukt in onze buurlanden, vooral Nederland en Duitsland, komen het bij ons "regelen". Er zijn zelfs gevallen bij van veroordeelde mensenhandelaars en drugdealers.
    Mensen, met wat zijn we bezig. Het verhaal is trouwens nog niet ten einde. Het blijkt nu, dat heel wat van die illegalen aan visa geraken na voorspraak van bekende politici en dat deze laatsten, op één uitzondering na, allemaal francofonen zijn: senaatsvoorzitster Lizin (PS), partijvoorzitster Milquet (Chd), Di Rupo himself (minister-president, PS-partijvoorzitter, Marshalplan uitvinder, kortom "Dieu" voor de Walen), de ministers holle bolle Flahaut (PS) en Onkelinx (weer zij, de minister van Justitie!). M.a.w. het gaat hier om een select gezelschap van regeringsverantwoordelijken die bezig zijn hun eigen wetten te laten omzeilen door mensen die in sommige gevallen zelfs in de criminele sfeer zitten.
    O ja, er is ook één niet-Waal gesignaleerd die er zich mee gemoeid heeft, een zekere Philippe von Saksen-Coburg, prins van België en onwaarschijnlijke troonopvolger van de heersende dynastie. We zullen  het hem deze keer niet te kwalijk nemen. Hij zit in goed gezelschap, is zelf afkomstig uit een immigrantenfamilie en iedereen weet zo stilletjesaan dat hij het warm water niét heeft uitgevonden.
    Volgens de stemmenkampioen-peilingen van juni blijft het Vlaams Belang verder stijgen en zakt de VLD weer naar haar dieptepunt. Raar, he?

    04-07-2006, 11:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de zwans

    Doping in het tourcircus is niets nieuw. Denk maar aan het geval Tom Simpson en dat van Festina. Wat nu gebeurd is, is het zoveelste vervolg, zij het dan wel op een spectaculaire manier. Het zal wel nog nooit gebeurd zijn dat de eerste vijf van het klassement van het jaar ervoor er nu niet bij zullen zijn. Buiten de eigen supporters zullen er wel niet veel rouwen om de schorsing van Jan Ullrich ("der Jaan", zoals de Duitsers hem noemen). Sinds de man ooit de tour won, nu zo'n negen jaar geleden, is hij nooit meer ernstig met zijn vak bezig geweest. Hij had het statuut van de ongenaakbare. Zelfs zijn eigen sportbestuurder had hem niets te vertellen, alleen misschien zijn "persoonlijke" manager. We hebben gezien wat ervan gekomen is.
    Basso mag dan wel sympathieker ogen, wie hem bezig gezien heeft in de bergritten tijdens de Giro zal ook gemerkt hebben dat het niet meer normaal was zoals hij zonder enige zichtbare forcing de concurrentie op een hoopje reed en zich zelfs de weelde kon veroordelen een paar ritoverwinningen weg te geven. Zijn rijstijl was een 100% copycat van die van Lance Armstrong, zodat men zich inderdaad ook vragen mag gaan stellen hoe de Amerikaan het klaarspeelde.
    Jammer in heel deze zaak dat ook Vinokourov, die klaarblijkelijk nergens schuld aan heeft, is uitgesloten omdat de meerderheid van zijn ploeggenoten verdacht wordt. De Kazak verdient beter, want het is een renner die zich nooit gewonnen geeft en zoiets ziet men graag. Misschien had hij de Tour kunnen winnen tijdens het jaar dat Ullrich voor Bianchi reed. Het was de Duitser die Vinokourov toen enkele keren terug ging halen toen Armstrong geklopt leek. Of "der Jan" dat deed uit domheid of uit berekening zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.
    In de doping bij de wielrenners zijn het niet alleen coureurs en verzorgers die schuld treffen, ook de organisatoren van de verschillende ronden, die deze etappekoersen elk jaar steeds zwaarder maken, waardoor men met normale menselijke middelen de karwei niet meer aan kan. Als men bv ziet wat voor bergritten men de laatste jaren in de Giro uitgedokterd heeft, dat is niet meer normaal. Men zou deze koersen dan best ook terug op mensenmaat maken, zodat niemand nog verplicht wordt doping te gebruiken om op zijn niveau te kunnen rijden.
    Voor de rest heeft de Tour van dit jaar het voordeel dat alles nu mogelijk lijkt. Het zal moeilijk worden voor de gokkers!

    03-07-2006, 16:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syndicale verdraagzaamheid
    Evenals de partijen die zichzelf het etiket "democratisch" hebben opgeplakt, hanteren ook de vakbonden een cordon sanitaire t.o.v. het Vlaams Belang. Dat houdt in, dat leden van de vakbondslijsten geschrapt worden als men weet dat ze lid zouden zijn van het VB. Als reden wordt daarvoor opgegeven, dat die partij "onverdraagzaam" zou zijn, in de eerste plaats t.o.v. de vreemdelingen. Met de maatregel die de vakbonden treffen, bewijzen ze echter even onverdraagzaam te zijn t.o.v. een groot gedeelte van de eigen bevolking. De vakbonden discrimeren geen leden die lid zijn van de P.v/d A (het vroegere Amada) of andere (soms uiterst) linkse organisaties die sympathiseren met totalitaire, soms moorddadige regimes, wél de mensen die (meestal terecht) vinden dat het in België niet gaat zoals het hoort en daar hoef ik toch geen tekeningetje bij te zetten, zeker? Wat dacht je trouwens van het voorstel van de vakbonden om illegalen gratis een lidmaatschapkaart van hun bond te geven? Zoiets noem ik ondermijnen van de rechtsstaat.
    Het kan nóg erger. Nog niet zolang geleden werd de afdeling Metaal van het ABVV geregionaliseerd, dat terwijl de vakbond zelf nog altijd oerconservatief unitair is. De reden daarvoor was, dat de voorzitter van de Vlaamse vleugel, Herwig Jorissen, ooit als zeventienjarige (!) één (1) jaar lid was geweest van het Vlaamse Voorpost, zeg maar: een verbeterde plakploeg. Van discriminatie gesproken. Onze vakbonden zijn geschoeid op stalinistische leest. Geen vrije verkiezingen binnen de bonden zelf om uit te maken wie er aan de leiding komt. Dat gaat daar hiërachisch zoals in communistische regimes en bij de maffia. En uitgerekend diezelfde vakbonden gaan dan zeggen dat andere mensen niet verdraagzaam zijn en discrimineren.
    De kruik gaat echter te water tot ze breekt en er komen al serieuze barsten in het syndicale cordon. Zopas heeft de ACV-voorzitter in Deurne, bij Antwerpen, zich kandidaat gesteld op de lijst van het VB bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Hij is al de tweede ACV-er daar in Deurne die de overstap doet. Deurne is met zijn 80.000 inwoners meer dan een voorstad. Ze is, qua inwoners,  groter dan bv Mechelen of Hasselt. Door het afhaken van enkele leden van de zgn "democratische" partijen, zit het VB er nu al op de wip. De kans is dan ook groot dat Deurne de eerste grote gemeente in Vlaanderen wordt waar het Vlaams Belang de volstrekte meerderheid gaat behalen. Daar houdt het trouwens niet bij op, want in buurgemeente Schoten riskeert men minstens een coalitie van de huidige burgemeester met dezelfde partij.
    Het zal knarsetanden worden bij de afeccionados van het linkse dogma. Zelfs het feit dat het ABVV tegenwoordig een voorzitter heeft die "De Leeuw" heet (echt waar!), zal daar weinig aan veranderen.

    02-07-2006, 11:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nederlandse regeringscrisis

    De Nederlandse premier Balkenende heeft dus het ontslag van zijn regering aan koningin Beatrix aangeboden, nadat D66, een van de partijen van zijn meerderheid, zich uit die regering had teruggetrokken. Dit gebeurde, officieel, omdat deze partij het ontslag had geëist van Rita Verdonk, minister van vreemdelingenzaken en integratie. De twee overige regeringspartijen, het Christelijks CDA en het liberale VVD lieten Verdonk echter niet vallen en daardoor was de regering dus in de minderheid.
    D66 is een zogezegde links-liberale partij. In feite is zij het die de term "links-liberaal" heeft uitgevonden. In werkelijkheid bestaat er geen links-liberaal, evenmin als er een rechts-communist bestaat. Het gaat meer om marketing dan om politiek, maar in de jaren zestig van de vorige eeuw "pakte" het in Nederland en kreeg die partij een zekere aanhang. Dat duurde tot ze mee mocht regeren, een situatie die min of meer te vergelijken is met wat de Volksunie bij ons overkomen is. Eens geproefd van de macht, kon ze niet meer zonder. Bij elke verkiezingen verloor D66 echter terrein. Toen er aan het eerste kabinet Balkenende een vroegtijdig einde kwam door de implosie  van de partij van Pim Fortuyn (een uitgesproken rechtse groepering), was D66 bereid dat gat op te vullen. Lekker heeft dat nooit gelopen en vooral het kordate beleid van Rita Verdonk (26.000 asielzoekers het land uitgezet en 700.000 verplicht tot totaallessen), maakten deze politica zo'n beetje de schietschijf van de pseudo-liberalen. Na de affaire Hirshi Ali zag D66 zijn kans schoon zijn blazoen wat op te smukken en hopelijk eindelijk eens wat stemmen terug te winnen bij vervroegde verkiezingen. Die komen er nu in het najaar.
    Of D66 stemmenwinst gaat halen uit die verkiezing blijft zeer twijfelachtig. De kans dat de partij even roemloos zal eindigen als bij ons de Volksunie, is zeer reëel. Rita Verdonk is in Nederland populairder dan ooit, niet zozeer binnen haar eigen VVD, waar ook een deel linkslichters de dienst uitmaken (dat is geen alleenrecht van Verhofstadts VLD), maar bij de miljoenen Nederlanders die eerst achter Fortuyn stonden en nu een valabel alternatief gevonden denken te hebben bij de "dame die er iets aan doet".
    Door de vakantie is het nog enkele maanden wachten voor we het antwoord zullen kennen, maar het zal er spannen boven en onder de Moerdijk!

    01-07-2006, 16:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overlast manager
    Halfweg de jaren zeventig verhuisde mijn schoonmoeder, toen een weduwe van half in de zestig, naar een appartement op de Luchtbal, een volkse wijk van Antwerpen. De gebouwen waren daar vlak na de Tweede Wereldoorlog opgetrokken voor dakloze families. Ze waren vij eenvoudig maar gerieflijk. Waar mijn schoonmoeder terecht kwam was er zelfs een lift, wat niet overal het geval was. Buiten was alles netjes aangelegd en onderhouden, met gazons en bloemenperkjes.
    Begin jaren tachtig kwam er in haar blok een Marokkaanse familie. Wat de vader juist deed heeft mijn schoonmoeder nooit geweten. Hij reed wel met een grote Mercedes en had een uitgebreide kinderschare. Die zorgde niet alleen voor veel animo, ook voor veel schade. Iets onderhouden was er bij dat volkje niet bij. Toen er later steeds meer allochtonen de blokken kwamen bevolken, was het helemaal uit met de rust en vrede. Erger werd het nog toen die kinderen teenagers werden. Vandalenstreken bleven niet uit en ten slotte durfden de meeste autochtone bewoners, doorgaans oudere mensen, 's avonds de deur niet meer uit.
    Ik heb aan bovenstaande moeten denken n.a.v. de vele reacties in lezersbrieven aan de kranten op de moord op lijnbus 23. Tegenwoordig is het er niet alleen 's avonds gevaarlijk, zelfs overdag riskeert men een hoop miserie in hele wijken van Antwerpen-Noord. Tot wat dat kan leiden hebben we kunnen zien op lijn 23.
    Wat doet de stad Antwerpen er aan? Wel, die heeft ondertussen gezorgd voor straathoekwerkers, moderatoren, buurtbegeleiders, toezichthouders en ga zo maar door. Wat die mensen allemaal precies doen en wat dat allemaal zoal kost, schijnt moeilijk te achterhalen. Eén ding lijkt wel vast te staan: het brengt weinig aarde aan de dijk. Ooit heeft de stad een overlast-manager aangesteld, een super de super toezichter die alles eens in goede banen ging leiden. Of die man er nog is, is evenmin duidelijk: je hoort of ziet er niets meer van. Ofwel bestaat de job niet meer, ofwel doet die helemaal niets.
    Het ligt natuurlijk niet alleen aan de stad, de ouders zijn mede verantwoordelijk voor een jeugd die geen of weinig opvoeding heeft gehad, voor jongens vooral, die doen waar ze denken zin in te hebben. Zelfs voor de simpelste jobs komen ze niet in aanmerking, omdat ze meestal ongeschoold zijn en de taal van de streek niet voldoende beheersen. Er zijn al lezers die voorstellen de legerdienst terug in te voeren, iets wat ik persoonlijk helemaal geen slecht idee vind, zelfs niet voor de autochtonen. In deze losgeslagen maatschappij kan het bijbrengen van wat discipline en authoriteit een wereld van verschil uitmaken. Kom echter niet vertellen dat dit soort multicultuur een verrijking is. Vorig weekeinde werd die nonsens nog maar eens verkocht op de "zevende dag" door Europarlementslid Bart Staes, vroeger Volksunie, nu Groen!
    Bart Staes is een dwaas.

    30-06-2006, 11:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waals reveil nog niet voor morgen
    Degenen die geloven dat Di Rupo de Waalse problemen gaat oplossen, met of zonder "Marshal plan", is er aan voor zijn moeite. Niet alleen heeft "il capo" een serieuze nederlaag geleden in Charleroi, waar de Stalinistische club van de plaatselijke PS met meer dan 80% achter peetvader Van Cauwenberghe blijft staan, maar er komt een nieuw schandaal op hem af, waarin hij trouwens onrechtstreeks bij betrokken is.
    Na de Waalse huisvestingsmaatschappijen en sportclubs, is het dit keer de beurt aan de Waalse hospitalen om in de negatieve kijker te komen. We weten al lang dat de sociale zekerheid in Wallonië meer kost dan in Vlaanderen en dat de hospitalen daaraan meewerken, o.m. door de patiënten langer daar te houden. Nu blijkt, dat de Waalse regering jaarlijks zo'n 100 miljoen euro uitreikt aan die hospitalen. Of dit al dan niet legaal en reglementair is, wil ik nog even buiten beschouwing laten. Het schandaal zit erin dat de katholieke ziekenhuizen, die goed zijn voor de helft van de ziekenhuisbedden in Wallonië, slechts 31% van die subsidies krijgen. De rest gaat naar de hospitalen onder socialistische paraplu. En daar houdt het niet mee op. Nu blijkt ook dat de meeste van die socialistische ziekenhuizen geleid worden door kabinetschefs van Waalse ministers! Nicolas Martin, kabinetschef van Elio met het strikje, is directeur van het ziekenhuis Ambroise Paré in Bergen, Elio's thuishaven. Ook de ministers Daerden (weer hij!) en Marcourt hebben hun eigen mannetje aan het hoofd van hospitalen in Luik en Charleroi...
    Wie zijn  nu de "parvenu's"?
    ---
    Door de in Wallonië steeds verder uitdeinende golf van fraude en corruptie, is het logisch dat heel wat ernstig denkende Walen er genoeg van krijgen en is de kans groot dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen het Front National (FN) eindelijk serieus gaat doorbreken. Op die manier krijgen ook de Walen de kans een proteststem uit te brengen, zoals Vlamingen dat al langer kunnen via het Vlaams Blok/Belang. Als reactie daarop is men ook in de Waalse pers begonnen met een soort cordon sanitair t.o.v. het FN. Dat is eigenlijk niets om zich druk over te maken; het zal evenmin iets opbrengen als dat in Vlaanderen het geval is t.o.v. het VB. Erger is echter dat in Wallonië mensen van het FN fysiek bedreigd worden. Isabelle Roossens, moeder van drie kinderen en FN-voorzitster in Bergen (waar Elio il bello burgemeester is), is reeds tweemaal overvallen en flink toegetakeld. Op 16 juni werd haar wagen klem gereden en ontsnapte zij ter nauwernood aan de dood. Ze redde zich door met haar GSM nog te kunnen bellen met de politie. Dit feit werd ergens achteraan in de Waalse kranten vermeld met twee regeltjes, in de Vlaamse pers helemaal niet.
    Dit is Wallonië in de 21ste eeuw!

    29-06-2006, 11:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig, Vlaams, leefbaar
    Na de absurde moorden in Antwerpen besloot het bestuur van het Vlaams Belang de poster over veiligheid, die mede een aanloop was naar de komende gemeenteraadsverkiezingen, te vervangen. Dat gebeurde al vóór de ouders van de vermoorde Luna daarom vroegen. Het meisje op de poster werd vervangen door een volwassen koppel, een foto die men gekocht had bij een Amerikaans bedrijf op het Internet.
    Bleek nu dat de foto op de nieuwe poster een koppel voorstelde uit Franstalig België, met name rallyrijder Stéphane Henrard en zijn ex-vriendin. Henrard had de foto gegeven aan een bevriende fotograaf en zo was die bij het Amerikaans bedrijf geraakt. Business, you know.
    Die ex-vriendin van Henrard nam het echter niet dat zij op een poster voor het VB stond en stapte naar de rechter, die het Belang verbood de posters nog verder tentoon te stellen, op straffe van boete. Allemaal een beetje ver gezocht, want hoe konden Vanhecke en Co nu weten dat een Amerikaans bedrijf met Belgische foto's leurde? Het werd nog erger toen achtereenvolgens ook Henrard zelf én de Belgische fotograaf tegen het vertonen van de poster gingen protesteren. Alsof dat nog niet genoeg was, liet het Amerikaans bedrijf weten niets meer met het VB te maken te willen hebben. VB-voorzitter Frank Vanhecke sprak van een "georganiseerde pesterij". Dat was geen loze uitspraak, want er zat wel degelijk "iets" achter.
    Op de teletekst bladzijden van de RTBf stonden het voorbije weekeinde liefst drie bladzijden over het poster geval. Die waren erop gezet door een zekere advocaat Doutrelepont. Blijkt die man een zakenvennoot te zijn van het advocatenkantoor Uyttendaele, Gérard & Doutrelepont. Die Uyttendaele is niemand minder dan de huidige echtgenoot van Laurette Onkelinx, vice premier, minister van just-is-just en Vlaamshater eerste klas. Dat advocatenbureau blijkt trouwens de laatste jaren heel wat lucratieve bestellingen van de overheid te hebben binnen gekregen. Louter toevallig natuurlijk, want we weten dat de Franstaligen in dit land onkreukbare onzelfzuchtigen zijn, vooral dan die van P.S. signatuur.
    Feitelijk zou het Vlaams Belang zich daarover niet verder druk moeten maken. Verkiezingen kosten nu eenmaal veel geld en het blijft moeilijk in de kijker te blijven staan. De VB-poster is nu in heel België een hit. In kranten en op TV-stations waar men het Vlaams Belang steeds probeert dood te zwijgen, is de poster wel verschenen, zelfs dagen aan een stuk en eenieder weet nu wat erop staat. Van de andere partijen is er geen enkele poster of slogan die zo'n bekendheid heeft verworven. Het Henrard-koppel is nu verdwenen en nu staat er een vrouw alleen op. Het is nu wachten tot die zich meldt en die ook zegt dat ze er niet op wil staan. Dan komt het VB wéér in het nieuws. Van naambekendheid gesproken: zo'n publiciteit is niet te betalen!

    28-06-2006, 18:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch veiligheidsprobleem is onoplosbaar

    De beheersing van de veiligheid in ons land is niet onder controle te krijgen, om de eenvoudige reden dat criminelen helemaal niet afgeschrikt worden door de straffen die ze hier kunnen oplopen. Een straf, waarbij in de wet voorzien wordt dat ze bv zes jaar zal zijn, is in werkelijkheid slechts één derde ervan. Internationale bendes, zowel uit Noord-Afrika als Oost-Europa, houden er rekening mee dat hun trawanten kunnen gepakt worden. Welnu, met in hun achterhoofd dat ze in België slechts één derde van de straf moeten uitzitten (t.o.v. bv twee derden in Nederland en de hele termijn in heel wat andere landen), is het voor hen interessanter in België te opereren. Verder is het verblijf in de meeste Belgische gevangenissen, zeker de nieuwste, een luxe t.o.v. die in de meeste andere landen. Deze zaken maken dat de Belgische gevangenissen dan ook overvol zitten en dat er geen sprake van kan zijn dat men de wet Lejeune zal aanpassen, laat staan afschaffen, wat Verhofstadt daarover ook moge vertellen.
    Het enige wat de paarse regeringen tot nu toe gedaan hebben op gerechtelijk vlak, is ervoor te zorgen dat de gevangenissen zoveel mogelijk ontlast worden. Daarom de recente wijziging van de wet Lejeune, waarbij bijna iedereen zo goed als automatisch na één derde van zijn straf wordt vrijgelaten. Daarom ook de wet van tante Laurette, waarbij veroordelingen onder de zes maanden niet hoeven te worden uitgezeten. Vandaar ook dat allerlei kleine criminaliteit zelfs niet eens meer vervolgd wordt: diefstal van (brom)fietsen en motoren, auto-inbraken, winkeldiefstallen, onopzettelijke slagen en verwondingen, opzettelijke slagen met geringe gevolgen en onbekende dader, vandalisme, aanrijding met vluchtmisdrijf en alleen stoffelijke schade, vandalisme aan auto's met onbekende dader.*
    Het Belgisch veiligheidssysteem en het onveiligheidsgevoel van de modale burger is daardoor onoplosbaar geworden, wat Verhofstadt of zijn veiligheidsadviseur daarover ook mogen verklaren. Dat is praat voor de vaak, voor de tribune, gelul in de ruimte, verkiezingsdemagogie of hoe ge het ook wilt noemen.

    *  Deze lijst van kleine criminaliteiten werd bekend gemaakt in mei van vorig jaar door de Antwerpse procureur Van Lijsebeth n.a.v. van het proces Debie.

    27-06-2006, 10:48 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Verhofstadt achterlijk?
    N.a.v. de moord op de treinbestuurder in de lijnbus in Antwerpen, kwam onze eerste minister op de (linkse) ATV-zender vertellen, dat hij de wet Lejeune, die zorgt voor vervroegde vrijlating, wil veranderd zien. Huichelaar! Hijzelf is al zeven jaar verantwoordelijk voor het beleid in dit land en heeft i.v.m. met de wet Lejeune nog nooit iets ondernomen. Niet alleen het Vlaams Blok/Belang, maar heel wat normaal denkende burgers vragen al zeker twintig jaar dat die wet zou worden aangepast, zelfs afgeschaft. Het is zelfs nóg erger: deze wet werd zopas, dit jaar nog, door Verhofstadts eigen paarse meerderheid versoepeld. Vrijkomen na een derde van de straf uitgezeten te hebben, zoals de wet Lejeune toelaat, is nu een recht geworden en geen gunst meer. De persoonlijkheid van de veroordeelde en het gedrag in de gevangenis mogen sindsdien geen enkele rol meer spelen. Van hypocrisie gesproken!
    Het Belgische Gerecht is al lang een poppenkast, waartegen ook ik in deze rubriek al meermaals heb geschreven. De zgz "zware straffen" die er gegeven worden zijn een lachertje, omdat men er van uit moet gaan dat men slechts één derde van zijn straf moet uitzitten. Een "zware veroordeling" tot 6 jaar bv betekent, dat men na 2 jaar weer vrij rondloopt. Levenslang wil zeggen, dat men na 12 jaar weer wordt vrijgelaten. Een veroordeelde voor verkrachten van minderjarigen, zoals de verdachte in de kinderverdwijning in Luik, kwam toen nog vervroegd vrij "wegens goed gedrag in de gevangenis". Alsof een pedofiel in de bajes zijn ding zou kunnen doen. Natuurlijk had die daar een goed gedrag. Wat daarna gebeurt, wordt nauwelijks nog gecontroleerd.
    Hét probleem om die wet Lejeune ongedaan te maken of zelfs maar aan te passen, is de P.S. in het algemeen en madame Onkelinx in het bijzonder. Na haar nederlaag i.v.m. de jeugdsanctiewet, die ze jaren had tegengehouden en maar kon doorlaten na de verontwaardiging bij de moord op Joe Van Holsbeeck, zal de Luikse furie niet geneigd zijn nog eens bakzeil te moeten halen.
    ---
    In de marge van bovenstaande is het trouwens frappant dat de SP.a, bij monde van voorzitter Vande Lanotte, nu opeens ook wakker schiet en laat weten "dat het voorstel bespreekbaar is". Ook dat is  schijnheiligheid. De rode partij had het afschaffen van de wet Lejeune in haar programma staan bij de vorige federale verkiezingen. Eens dat ze weer eens mee aan de macht zat (dank zij het cordon sanitaire), heeft de SP.a met geen woord nog over de wet Lejeune gesproken. Een sympathisant van de linkerzijde, Kristien Hemmerechts, zat trouwens ook bij Verhofstadt aan tafel in het gesprek op de ATV. Zij vond dat strenger straffen niet hoefde, die jongeren hebben werk nodig e.d. zaken meer. Ge weet wel: preventie, geen bestraffing. Daarmee zit Hemmerechts geheel op de lijn van Onkelinx Laat Vande Lanotte nu maar eens zeggen hoe hij dat gaat oplossen.

    26-06-2006, 12:36 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke klucht(en)
    Wij, Vlamingen, zijn van ons volksvreemd vorstenhuis al heel wat bokkensprongen gewend. Dat lijkt in het buitenland niet anders te zijn. Zo was er in Nederland nog maar pas de discussie over de verregaande tegemoetkoming van koningin Beatrix aan de moslims, toen ze akkoord ging bij de viering van een vijftigjarige moskee geen handjes te drukken, daar mannen en vrouwen in die zo verdraagzame godsdienst elkaar niet mogen aanraken als ze geen familie zijn.
    Bij haar staatsbezoek aan België had dezelfde koningin laten weten geen contact te willen hebben met vertegenwoordigers van het Vlaams Belang. Waar moeit dat mens zich mee? Was dat misschien op vraag van de Coburgers? Uitgerekend de partij die het dichtst aanleunt bij een eventuele latere samenwerking met Nederland, gaat ze uitsluiten.
    Ze zou de Vlamingen trouwens nog schofferen. Op het banket van de eerste avond sprak ze het Belgische vorstenhuis toe in het Frans! Een koningin van Nederland, op bezoek in een buurland waar de meerderheid van de bevolking ook haar taal, het Nederlands, spreekt, gaat zij in het Frans speechen!
    Hoe belangrijk dat bezoek was, werd trouwens ook diezelfde avond nog bevestigd, toen kroonprins Willem-Alexander met zijn Máxima al vertrok. Zij zouden die avond de voetbalmatch Nederland-Argentinië bijwonen. Een match met twee ploegen die al gekwalificeerd waren en met een soort B-elftal speelden, was belangrijker dan het verder afwerken van het bezoek aan België.
    De Coburgers  zouden zich trouwens ook niet onbetuigd laten. Albert Second en zijn Paola praatten in Luik met niemand minder dan de moeder van een der verdwenen kinderen. Dat mens, dat haar kinderen 's nachts in de stad liet loslopen, terwijl ze zelf ladderzat in 't café zat (en er de ochtend daarop wéér zat), was geen koninklijk gesprek waard. Heeft Albert het nog niet gesnapt, na de vaudeville met Naima met de hoofddoek? Die zatte moeder is trouwens dezer dagen niet van het scherm te branden. Straks maken ze er nog een Maria Magdalena van...
    ---
    Dé show van dit koninklijk verhaal werd echter nog maar eens gestolen door "taaie" Philippe, alhoewel hij er dit keer zelf weinig mee te maken had. In het "gespecialiseerde" Vlaamse tijdschrift "Royals" stond een verslag van het bezoek dat Philippe met zijn Mathilde had gebracht aan Moskou, terwijl dat bezoek pas morgen, maandag, begint! Om maar te zeggen hoe gespecialiseerd die bladen zijn en hoeveel respect die opbrengen voor hun arme drommels van lezers die beaat alles slikken wat over onze koninklijke sukkelaars wordt verteld. Philippe blijkt zo voorspelbaar dat ze de reportages over zijn "exploten" al op voorhand kunnen schrijven.
    Hou er mee op, aub!

    25-06-2006, 16:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huichelaars van de VRT
    Het Algemeen Nederlands Zangfeest was de VRT geen vermelding waard. Een pop-, rock-, folk- of jazzfestival, tot daar toe, maar toch geen zangfeest met een boodschap, een Vlaamse boodschap dan nog. Toen enkele maanden later Bruno Valkeniers, de voorzitter van het ANZ, besloot in de politiek te gaan en dan nog bij het Vlaams Belang, was het ANZ plots voor de rode omroep wél nieuws. Hij zou, volgens de VRT, hebben moéten aftreden. Dat was larie: Bruno Valkeniers was afgetreden omdat hij zelf vond dat hij deontologisch gesproken tegelijkertijd niet kon functioneren als voorzitter van een a-politeke manifestatie én als politicus. Datzelfde heeft zich vroeger ook voorgedaan met Gerolf Annemans, die ontslag nam als journalist bij 't Pallieterke toen hij voor de eerste keer opkwam voor het Vlaams Blok.
    Bettina Geysen, vroegere netmanager van de VRT-zender "één", nu daar directeur "nieuwe media", een stapje terug nadat bekend was geworden dat ze een relatie had met de nummer twee van de omroep, televisie-directeur Aimé Van Hecke, heeft ook besloten in de politiek te gaan. Ze zal in Lier opkomen op de links-progressieve lijst (wat dacht je?) van SP.a/Spirit en enkele onafhankelijken. Haar job bij de VRT opgeven is er echter niet bij, ook niet als ze mocht verkozen worden. Het socialistisch motto indachtig: "ge kunt het maar hebben", denkt de progressieve dame er niet aan het voorbeeld van Valkeniers bij het ANZ te volgen. Een mooier voorbeeld van linkse huichelarij is moeilijk denkbaar.
    Het houdt trouwens niet op bij Bettina Geysen. Tony Mary, de grote baas van de VRT, heeft zich ook langs zijn smalste kant laten opmerken. Niet akkoord omdat zijn zender de verhoopte digitale kanalen (zeg maar "miljoenen") niet kreeg van de Vlaamse regering, had hij er niets beter op gevonden dan die regering - nota bene: zijn werkgever - zowat uit te maken voor al wat vuil was. Toen hij dan dreigde uit de boot te vallen, maakte hij een bocht van 180 graden en bleek hij ineens wél bereid het regeringsplan uit te voeren. De enige reden voor die plotse ommekeer was, zijn eigen financiële baantje te redden. In een normaal bedrijf zou zo iemand al lang het gat van de timmerman gewezen zijn. Bij de openbare omroep schijnt dat allemaal te moeten kunnen, tenminste als het in hun linkse kraam past.
    Het wordt hoog tijd dat men eens duchtig snoeit in het rode nest dat VRT heet en men de dames en heren aldaar eens duidelijk laat voelen dat van een openbare omroep verwacht wordt dat die er moet zijn voor álle kijkers en luisteraars en niet alleen voor een select clubje linkselaars.

    24-06-2006, 14:20 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    23-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De republiek der kameraden
    In Charleroi heeft de plaatselijke parti socialiste een algemene vergadering gehouden waarop men opnieuw het vertrouwen heeft geschonken aan zowat iedereen die de laatste tijd niet is aangeklaagd bij het Gerecht. Het doet denken aan die boom vol kraaien, die allemaal opvliegen als een jager er een schot naar lost en er daarna allemaal terug in gaan zitten. Die jager is hier Elio di Rupo, die flink in zijn hemd wordt gezet. Hij mag dan nog voorzitter van de P.S. zijn én minister-president van Wallonië, hij mag dan ook genoeg hebben van wat hij de "parvenu's" noemde ("j'en ai marre" waren zijn letterlijke woorden), de parvenu's trekken zich van hem niets aan. In Charleroi telt hij niet mee. Van Cau was en is er de baas en dat zal zo niet meteen veranderen. De stalinisten willen er aan de macht blijven. En dat allemaal enkele maanden vóór de gemeenteraadsverkiezingen!
    Komt het nog wel ooit goed met Wallonië? Eerst was er de moord op Cools, dan de smeergelden van Agusta en Dassault, tussendoor de plaatselijke schandalen van huisvestingsmaatschappijen en sportclubs, de klucht rond Francorchamps en nu de plaatselijke P.S. van Charleroi die het normaal vindt dat haar politiekers hun zakken vullen met wat officieel "overheidsgeld" heet, maar in werkelijkheid elk jaar wordt toegestopt door die sales flamins van over de taalgrens.
    Wij, Vlamingen, zouden dit allemaal met een zeker leedvermaak kunnen volgen, ware het niet dat Di Rupo willens nillens rekening zal moeten houden met zijn afdeling uit Charleroi, evenzeer als een eventuele toekomstige Belgische regering dat zal moeten doen met de P.S. Het gevaar is dan ook groot, dat in een toekomstige Belgische regering enkele van die al dan niet veroordeelde fraudeurs zullen zitten die dan mee de politiek van dit land zullen bepalen. Die ons Vlamingen weer eens zullen vertellen wat we allemaal moeten en niet mogen doen. Die, indachtig de slogan "Les affairs c'est l'argent des autres", mee gaan beslissen over dotaties van Vlaamse partijen, om maar iets te noemen.
    Wijzelf kunnen niet voor of tegen de P.S. stemmen, maar zijn wel verplicht Di Rupo en Co te ondergaan. Ook dat behoort tot de absurde structuur van dit kunstmatige land. Onze enige hoop is dan ook dat de Waalse man (en vrouw) in de straat ook eindelijk eens gaat inzien dat hun belangen niet langer gediend worden door de politiek van een bende zakkenvullers. Dat ze de P.S. dit jaar, maar zeker volgend jaar een electorale afstraffing geven, waardoor Wallonië terug iets geloofwaardiger zou worden. Als dat niet gebeurt (iets waarvoor ik vrees) is er nog één alternatief: geen nieuwe Belgische regering meer tenzij een die aan dit land een einde maakt.

    23-06-2006, 13:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België's zwarte kous
    Denemarken heeft deze week de pensioengerechtigde leeftijd opgetrokken tot 67 jaar. Later wordt dat 68 en voor brugpensioen 63. Dat werd beslist in akkoord met de Deense vakbonden. In Groot-Brittannië ligt de grens ook al op 68, iets wat Zweden reeds vroeger had beslist. In Duitsland wordt erover onderhandeld en in Frankrijk zijn er grote discussies over aan de gang. Dit alles, omdat men stilaan overal beseft, dat de vergrijzing van de bevolking tot grotere kosten voor pensionering en gezondheidszorgen zal leiden en men dat niet betaald zal krijgen als er niet meer jonge mensen bijkomen die daarvoor zouden moeten afdragen.
    Ook bij ons zijn er politici die al lang beseft hebben dat het zo niet verder kan. Toch zijn er nog steeds bedrijven waar medewerkers van amper iets meer dan 50 op brugpensioen worden gestuurd en is het percentage werkenden dat stopt op de wettelijke leeftijd (65) miniem. Toen hij nog minister was, had Johan Vande Lanotte echter dé oplossing: het zilverfonds. De bedoeling daarvan was fondsen te verzamelen uit o.a. privatiseringen en de verkoop van allerlei overheidslicenties. Het probleem is echter dat België nog steeds met een loodzware staatsschuld zit, gelijk aan ± 100% van het BNP. Dat maakt van het zilverfonds een broekzak-vestzak operatie. Men kan niet tegelijkertijd een enorme staatsschuld hebben én een spaarpotje, tenzij dat laatste "in het zwart" gebeurt, hetgeen een staat niet kán. Zo'n fonds kan pas werken als de staatsschuld zou zijn afgebouwd.
    Toch blijft men volharden in de boosheid. Gisteren verscheen er in de kranten weer een artikel over, waarin gezegd werd dat er écht geld zit in dat zilverfonds. Daar werd dan nog bij verteld, dat de federale regering voor het eerst uit haar begroting 616 miljoen euro in dat fonds zal moeten storten. Hoe dat gaat gebeuren is een hemelsgroot vraagteken. Er wordt nu al gesproken van een put in de begroting van 4,5 miljard!
    De aap komt uit de mouw als men verder leest. Het blijkt nl dat er voor de pensioenen uit het zilverfonds pas zal mogen geput worden van zodra de staatsschuld onder de 60% van het BNP zal dalen. Dat is dus zeker niet voor de nabije toekomst en misschien wel nooit.
    Zo fopt men Frederik.

    22-06-2006, 12:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werkloosheidsval
    Het is geen spectaculair nieuws: onze bedrijven kennen op dit ogenblik een zekere expansie maar zitten daarbij met een groot probleem: ze vinden geen personeel (genoeg). Het volstaat de katern van "Vacature" van elk weekeind te lezen om steeds weer op dit probleem te stuiten. Ergens is het onbegrijpelijk, want het land zit nog steeds met honderduizende werklozen. Enkele frappante voorbeelden:
    - Aan de kust, waar men voor het hoogseizoen staat, vindt men bijna nergens voldoende personeel en dit voor alle mogelijk jobs, ook de meest simpele: werk in de keuken, opdienen, schoonmaken van de kamers. Terwijl dit fenomeen zich voordoet, vindt men aan dezelfde kust tijdens dezelfde maanden duizenden werklozen die ofwel geen zin hebben in werk ofwel iets buitenaf doen dat meer opbrengt (werklozensteun plus zwartwerk).
    - In de regio Zaventem zijn er ontelbare vacatures. De voornaamste reden waarom men die daar niet ingevuld krijgt is het feit dat de massa Brusselse werklozen (meer dan 20% van de "werkende" bevolking") er geen Nederlands kan of wil spreken. Het zou trouwens interessant zijn te vernemen hoeveel van die werklozen allochtoon zijn of van allochtone origine (we zullen het gegarandeerd nooit te weten komen!).
    - Het interim- en rekruteringsbureau Axis vindt geen financiële bedienden en boekhouders. Om er toch iets aan te doen, belooft het uitzendbedrijf nu allerlei cadeaus in de vorm van een gratis saunabezoek, een gastronomisch diner tot zelfs een weekeinde Parijs aan mensen die bij hen een job aannemen en het in die job x-aantal dagen uithouden. Straffer nog: wie zo'n nieuw personeel aanbrengt kan van dezelfde incentieven genieten.
    Nog niet zolang geleden stelde Bart Somers voor de werklozen meer steun te geven maar als tegenprestatie dan die steun na drie jaar af te schaffen. België blijkt nl het enige land in West-Europa te zijn waar men nog een (zij het meestal kleine) werklozensteun geniet tot aan de pensioenleeftijd. Dat voorstel werd meteen afgeschoten door vakbonden en linkse partijen, wat te verwachten was, maar toen ook Guy Verhofstadt zijn eigen partijvoorzitter liet vallen, werd de zaak verticaal geklasseerd. De reden, zei Verhofstadt, was dat het niet was opgenomen geweest in het regeerakkoord. Dit is natuurlijk larie, want bv de schoolpremie, die men dit jaar aan ieder kind zal geven, was dat evenmin. Die laatste is er alleen gekomen, nadat ook de VLD een cadeautje had gekregen in de vorm van een zgn "jobkorting", een verhoging van de forfaitaire beroepskosten waardoor de werknemers meer overhouden. Enfin, de bekende wafelijzerpolitiek.
    De wafelijzerpolitiek was iets wat vroeger bestond tussen Vlaanderen en Wallonië. Zij heeft het land enorm veel nodeloos geld doen verliezen. Nu is er al een tijdje dezelfde manier van werken tussen rood en blauw. Dat is even ongezond en kost ons ook veel geld. In het zicht van de verkiezingen blijkt dat nu echter helemaal geen probleem te zijn.

    21-06-2006, 11:28 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electoraal schaduwboksen
    De eerstvolgende verkiezingen zijn voor de gemeenteraden en worden pas gehouden op 8 oktober. Door het feit dat er tussen nu en dan ook nog de lange zomervakantie en het politiek reces (wat feitelijk hetzelfde betekent) zitten én dat de federale verkiezingen acht maand later reeds plaats vinden, zit de verkiezingskoorts er al flink in, ook op federaal niveau. In dat licht moet men ook ministeriële beslissingen zien zoals zopas deze over het toekennen van een schoolpremie voor elk kind. Of men daar nu voor- of tegenstander van is, maakt weinig uit. Feit is dat men vandaag de dag wel cadeaus uitgeeft, maar niet met zekerheid weet hoeveel het zal worden. E.e.a. zal nl afhangen van het opmaken van de begroting voor volgend jaar, een obligate oefening die half juli zal plaatsvinden.
    Die begroting zal trouwens geen makkie worden. Nu reeds weet men dat er een gat is van ± 4,5 miljard en dat de wondermiddelen uit de tijd van de ti-ta-tovenaar uit Oostende zo stilaan zijn uitgeput. Begrotingsminister Van den Bossche mag dan even bewijzen dat ze meer kan dat bekvechten met journalisten van Knack, die zeggen dat ze in feite altijd een lichtgewicht geweest is. Van dat imago zal ze alleen maar vanaf geraken mits ervoor te zorgen dat ze dat gat in de begroting dicht krijgt zonder wondermiddelen.
    Het is trouwens opmerkelijk dat het nu voor één keer eens niet rommelt bij de VLD, maar bij de SP.a, waar Frank Vandenbroucke, in tegenstelling tot Freya, de schoolpremie geldverspilling vindt en zegt dat het geld beter in het (fictieve) zilverfonds van nonkel Johan zou gestort worden. Pensioenen dus en dat is dan weer het terrein van die andere SP.a-er Bruno Tobback, zoon van. Vandenbroucke zegt het geld beter te kunnen verdelen via de Vlaamse regering, waar hij dat veel "selectiever" zou doen (zeg maar: voor het overgrote deel aan de allochtonen). Of dat gekrakeel de socialisten gaat helpen, is een groot vraagteken, zeker nu in een zoveelste opiniepeiling (deze keer van VTM en de Libre Belgique) gebleken is dat de paarse partijen beiden verlies blijven lijden. Uit dezelfde enquête blijkt dat het Vlaams Belang nog 0,1% onder het kartel van CD&V/NV-A zit.
    Het ziet er niet goed uit voor de zelfverklaarde democraten!

    20-06-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journalistiek, een droomjob?
    In het voorjaar had ik een aanvaring met een journalist van Het Laatste Nieuws, naar aanleiding van een dispuut dat onze buurt hier had met de gemeente. Wíj mochten nl al enkele maanden niet meer op het grasplein tussen de huizen omdat dat pas was ingezaaid, maar er mocht wél een circus op gezet worden. Met de journalist, die daarover kwam informeren, had ik een ogenschijnlijk vrijblijvend gesprek. Toen hij vertrok, drukte ik hem op het hart de zaak niet op de spits te drijven daar deze circusvertoning hoe dan ook toch zou doorgaan. 's Anderendaags kon ik in de krant zien dat hij het tegenovergestelde had gedaan. Het was in de tijd van de discussie over dat speelplein in Wetteren en volgens Peter Verbruggen, de journalist in kwestie, was het bij ons in Kasterlee nog veel erger, iets wat volledig onwaar was, want wij hadden niets tegen kinderen, alleen tegen de manier van hoe we door de gemeente behandeld werden. Ik kreeg in Het Laatste Nieuws nog wel een recht van antwoord, maar sindsdien worden mijn lezersbrieven niet meer gepubliceerd. Hoe een groot blad klein kan zijn.
    Later besefte ik dat de journalist van de zaak een sensationele reportage had gemaakt, niet omdat het zo was, maar enkel en alleen omdat hij zijn artikel anders waarschijnlijk niet gepubliceerd had gekregen en hij er dus niets aan kon verdienen.
    Journalistiek blijkt nl een job te zijn die nog vele jonge mensen aantrekt, maar die mede daardoor niet erg lonend meer is. Volgens een erg ontluisterend artikel van Filip Michiels in "Vacature" van vorig weekeinde houdt de gemiddelde Vlaamse journalist het elf jaar uit in de media. De uitdrukking "journalistiek kan tot alles leiden" bestaat al langer, maar heeft de dag van vandaag vooral te maken met de verloning. In de eerste plaats is er een eerder beperkt aanbod op de Vlaamse redacties, wat maakt dat kandidaat-journalisten elkaar voor de voeten lopen en niet zelden bereid zijn onder de kosten te werken. Iets oudere collega's worden daardoor fel onder druk gezet en haken af van zodra ze daarvoor de kans krijgen, bv door in de politiek te stappen, zowel voor eigen rekening als voor derden (bv als kabinetsmedewerker ).
    Eén op de vier beroepsjournalisten is tegenwoordig zelfstandig. 40% van die freelancers hebben een netto inkomen van amper ± 1500 euro, 12% haalt de 1000 euro niet eens. Er bestaat zelfs geen CAO meer voor beroepsjournalisten. De meeste beginners krijgen een interim-contract aangeboden, een soort veredeld proefcontract. Ook mede daardoor is er weinig solidariteit onder elkaar.
    De les die we uit bovenstaande moeten onthouden is, dat we zéér voorzichtig moeten zijn als we met journalisten te maken krijgen. De kans dat ze met uw situatie serieus rekening houden is meer dan waarschijnlijk ondergeschikt aan hun eigen plannen. Ik heb in elk geval mijn lesje geleerd.

    19-06-2006, 14:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Luikse drama
    Op het ogenblik dat ik dit schrijf, is er nog steeds geen enkel spoor van de twee kinderen die een week geleden verdwenen in Luik. Ik vraag me trouwens af, waarom men ook niet eens serieus gaat zoeken over de grenzen. Luik ligt, bij manier van spreken, slechts een boogscheut van zowel de Nederlandse als de Duitse grens, maar het gerechtelijk onderzoek blijkt zich uitsluitend met het Belgische grondgebied bezig te houden.
    Het is niet alleen een drama, dat die kindjes (waarschijnlijk) ontvoerd werden en men in dezelfde stad nog eens het spookbeeld van tien jaar geleden meemaakt. Het is ook een schande, dat kinderen in dergelijke "gezinnen" moeten groot worden. Met een moeder aan de drank en een tweede in de prostitutie is het leven van de kinderen daar een hel geweest. Kinderen moeten liefde krijgen, niet worden opgesloten en mishandeld. De reden waarom zoveel jeugdigen de dag van vandaag ontsporen, is gewoon omdat hun ouders er zich niet om bekommerd hebben. Ze zijn "op een ander" grootgebracht, zou men kunnen zeggen en dat is dan nog heel voorzichtig gesteld. Vandaag de dag zijn in België één op vijf koppels uit elkaar en weet men soms echt niet meer hoe het daar in die families allemaal aan toegaat. Dat geldt trouwens niet alleen voor de kinderen. Heel wat passionele moorden van de laatste jaren zijn gewoon uitlopers van echtscheidingen en aanhouderij, waarbij het meestal de kinderen zijn die vroeg of laat het gelag betalen.
    Luik mag dan de "de meest zuiderse metropool ten noorden van Marseille" genoemd worden, ze zijn er wat mee. Buiten een vrij recent vernieuwde stadskern  (wij komen er regelmatig, hebben er een abonnement op de opera!), zijn er hele wijken aan het verkrotten. De stad telt liefst 139 verschillende nationaliteiten en bewijst nog maar eens dat multicultuur helemaal niet verrijkend is, integendeel. Heel wat van die buitenlanders zijn illegalen en een groot percentage zijn druggebruikers. De stap naar de criminaliteit is dan  ook snel gemaakt. De aanhouding van de eerste verdachte laat duidelijk zien dat men zelfs pedofiele recidivisten zo maar terug op de gemeenschap loslaat, terwijl de burgemeester recentelijk nog pleitte voor het vrij verstrekken van drugs aan verslaafden.
    Dat Luik de trappers kwijt is, is ook een gevolg van al die jaren socialistisch bewind, een beheer dat de harde aanpak heeft afgezworen en nu geen blijf meer weet met de gevolgen ervan. Het is nog altijd "la cité ardente", maar dan in de slechte zin van het woord.

    18-06-2006, 10:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!