De burgemeesters van de 19 Brusselse gemeenten zijn gekant tegen de vorming van één Brusselse politiezone. Zij willen dat de overheid, België en dus in de eerste plaats Vlaanderen, extra investeringen doet om de veiligheid van de stad te waarborgen, eventueel door het inzetten van het leger. De echte reden is natuurlijk dat een eengemaakte stadspolitie de voorbode zou kunnen worden van een eengemaakt Brussel.
De veiligheid van de stad die o.m. ook nog altijd de hoofdstad van Vlaanderen is, kan gerust door de politie zelf verzekerd worden. Niet alle negentien Brusselse gemeenten zijn onveilig geworden. Enkel vijf of zes, waar de politie gemakkelijk kan ondersteund worden door de politie van de andere twaalf of dertien gemeenten waar men die onveiligheid (nog) niet kent, eventueel versterkt met federale politie.
Ondertussen zit Hellhole City bijna negen maanden na de verkiezingen, nog altijd met een gewestregering in lopende zaken. De vraag is maar, hoe lang zoiets kan blijven duren. Want, zoals het gezegde gaat: ‘Duren is een mooie stad, blijven duren dat is wat’.
|