Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het nieuwste energiecontract
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen voor België
    Uitgerekend op dezelfde dag dat de Vlaamse Volksbeweging in Antwerpen haar conventie houdt over het thema "Ik kies voor Vlaanderen", wordt in Brussel een gratis België concert gegeven. Van een toeval gesproken! Al wat in de Belgicistische kringen enige naam heeft, zal bij het atomium aanwezig zijn. Te beginnen met de hele schare subsidietrekkers, die zich zangers en artiesten noemt, Axel Red en Arno op kop. Alleen Tom Barman, de man van de 0110 ontbreekt. Hoe is het mogelijk?
    Wat aan het hele zaakje een kwalijke geur geeft, is het feit, dat het concert voor België feitelijk gesponsord wordt door de Belgische staat, ttz door de belastingbetaler, dus ook door u en mij, die het met dat zingen niet eens zouden zijn. Om te beginnen de Nationale Loterij, Belgacom (voor 54%) in handen van de staat en de openbare omroepen VRT en RTBf. En last but not least door de stad Brussel. Daarbovenop voorziet de NMBS in een voordelig tarief voor wie met de trein naar het concert wil.
    Er zijn ook enkele privaatondernemingen die meedoen: Delhaize bv, maar ook het weekblad Knack. Het is maar, dat de overtuigde Vlamingen weten waar ze voortaan hun aankopen niet (meer) moeten doen en welk blad ze niet meer moeten kopen.
    Heel wat Vlamingen maken zich druk over dat brood en spelen, dat zou moeten dienen om dit land te redden. Ik zou er me niet zoveel van aantrekken. Dit land heeft meer nodig dan dergelijke simplistische activiteiten om uit zijn failliete situatie te geraken. De enige mogelijkheid om België te redden, is een echte staatshervorming en die zal gaan naar een verdere federalisering, niet de weg terug naar het Belgique à papa.
    Als men zondag echt iets wil vernemen over de echte problemen van dit land en over de oplossingen die onze toekomst (ook die van de francofonen) zouden kunnen veilig stellen, dan moet men daarvoor niet in Brussel zijn, maar wel in Antwerpen, om 14.30 uur in hangar 29 (Hal 2, Rijnkaai, 150).
    Tot spijt van wie 't benijdt.

    14-05-2009, 10:40 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautair graaien
    In Wallonië zijn ze aan het zoveelste politieke schandaal toe. Deze keer mag de Waalse minister van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Gelijke kansen (!) opstappen. De man, Didier Donfut, blijkt al sinds het begin van deze eeuw 13.000 euro per maand extra te krijgen, bovenop zijn ministerieel loon, als "consultant" van een Waalse intercommunale. Belangenvermenging dus. Hij had het nochtans zeer clever aan boord gelegd, via een bedrijfje dat de originele naam "Idee" meekreeg (International Dévelopement en Energie et Environment), waarvan hijzelf de enige aandeelhouder is. Buiten dat blijkt de man ook bestuurder te zijn van een hele serie andere intercommunales, is hij burgemeester van Frameries en adviseur van Socofe, nog een intercommunale waarvan - oh, toeval! - een andere Waalse minister (Jean-Claude Marcourt) voorzitter van is.
    Onnodig er aan toe te voegen dat de heer Donfut behoort tot de Parti Scandaleux. Opmerkelijk in deze zaak is trouwens ook het feit, dat het PS-auditcomité, een soort ethisch comité door de partij opgericht n.a.v. de vroegere schandalen, van de zaak afwist, maar er evenmin graten in vond. Evenmin zoals het graten vindt in de handel en wandel van vader en zoon Daerden, die eveneens in die sector "incasseren".
    ---
    We moeten trouwens in Vlaanderen stilaan gaan oppassen dat we hier niet in hetzelfde bedje ziek worden. Uitgerekend gisteren, raakte bekend dat een zekere heer Jean-Luc Dehaene zichzelf een riante loonsverhoging heeft toegekend als directeur van Dexia, een functie - nota bene - waarvoor hij al 400.000 euro per jaar kreeg. Diezelfde Dehaene is het boegbeeld van CD&V voor de Europese verkiezingen. Op een partijfeest, vorige zondag in Bobbejaanland ("het plezantste land") was hij nog dé attractie van zijn partij. Brave Kris Peeters mocht blij zijn in zijn schaduw te mogen staan. De CD&V-kiezers worden dan ook vriendelijk verzocht allemaal voor mijnheer Dehaene te stemmen, zodat hij, bij zijn tonnen euro's die hij bij Dexia krijgt (én de schnabbels bij AB-Inbev en God weet waar nog), morgen ook nog eens een extra riante verloning krijgt van Europa.
    Voor wie het nog niet mocht weten: Dehaene is van ACV-strekking, ge weet wel die vereniging die zich inzet voor de arbeiders en de minder bedeelden...

    13-05-2009, 10:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politieke loon
    De Standaard pakte op maandag uit met een extra bijlage van liefst 24 bladzijden over het "loonzakje" van onze politiekers. Ik vraag me af, wat voor nut zoiets heeft, buiten het vullen van de krant. Het is tegenwoordig bon ton uit te pluizen hoeveel iemand "verdient", ook buiten de politiek. Dat woord "verdienen" is trouwens fout. Men zou eerder mogen zeggen,  hoeveel iemand krijgt. Als mensen een loon krijgen, is dat niet altijd verdiend, ook niet in de politiek. Zo heb ik ooit eens een artikel gezien met als titel "Wat ons koningshuis verdient". Nou, ja, dat verdient volgens mij helemaal niets, het krijgt het alleen maar.
    Om even terug te komen op de bijlage van De Standaard. Daarin wordt o.m. gesteld dat bepaalde politiekers veel meer zouden kunnen verdienen als ze in "de privé" zouden gaan werken. Ook dat is larie en apekool. De overgrote meerderheid van onze politiekers is niet bekwaam om in de zakenwereld te slagen. De weinigen die dat gepresteerd hebben, zijn de uitzonderingen op de regel. Het tegenovergestelde is ook waar: succesvolle zakenmensen kunnen in de politiek niets gaan doen (zie maar wart gebeurd is met Huts en Leman, om er maar twee te noemen).
    Waar het schoentje nijpt, is niet hoeveel e.o.a. politieker krijgt, maar wat de politiek ons in zijn totaliteit kost. En dat is enorm veel geld, waarop heel wat zou kunnen bespaard worden. Als men  bv bedenkt dat alle senatoren, alle provincieraadsleden en de meeste Brusselse gemeenteraden feitelijk totaal overbodig zijn, dan zou men elk jaar hopen geld kunnen uitsparen. De partijen krijgen jaarlijks van de staat 52 miljoen euro cadeau. 85% van het budget van de politieke partijen komt van de staatskas. En ga zo maar door.
    Tenslotte nog twee leuke reacties van twee VB-politiekers op de "revelaties" uit De Standaard:
    - Pieter Huybrechts zegt verbaasd te zijn van die krant voor de allereerste keer een mailtje te hebben gekregen. In een eerste moment dacht hij, dat de krant geïnteresseerd was in zijn opinie. Niet dus, alleen in wat hij verdient.
    - Hugo Coveliers vraagt dat de krant ook het inkomen van de journalisten zou publiceren. Hij heeft een abonnement op De Standaard, zegt hij, en heeft ook het recht te weten wat er o.m. met zijn geld gebeurt.
    Uit een recente peiling blijkt dat slechts 18% van de bevolking nog vertrouwen heeft in de politiekers. Voor de journalisten herinner ik me het juiste cijfer niet meer, maar het lag niet veel hoger. Ze zouden allemaal dan ook beter een toontje lager zingen.

    12-05-2009, 10:32 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijs van het grijs
    1 op 5 gepensioneerden in België leeft onder de armoedegrens. Bij de 75-plussers komt het zelfs op 1 op 4. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend. Het gaat meestal om mensen die vroeger niet de kans tot pensioensparen gekregen hebben en/of er zelf ook niet aan dachten. Een andere reden is dat de Belgische pensioenen tegenwoordig bij de laagsten van Europa behoren. Sinds het Generatiepact is een wel een welvaartsvastheid gekomen, maar dat maakt de rekening niet van de bovenvernoemde groepen, waarvan het meestal nog gaat om éénverdieners en mensen die tot hun 65ste hebben gewerkt.
    Misschien vraagt hier of daar zich wel iemand af, wat er geworden is van dat fameuze zilverfonds, dé uitvinding van de geleerde professor Vande Lanotte in de tweede regering Verhofstadt. Wel, dat is een lege doos gebleken, zoals al herhaaldelijk door economen werd gesteld. De laatste twee jaren van Paars werd er geen cent meer in gestoken en dat is zo gebleven, ook onder de regering van binnenlandse stilstand die we nu kennen. Daar komt nog bij, dat zo'n zilverfonds alleen maar kan werken, als de staat een schuldenlast zou hebben van minder dan 60% van het BNP. We stevenen nu af op 100% (en misschien zelfs meer), zodat we ook dat mogen vergeten.
    En dan is er nog de kwestie van het brugpensioen. Zopas is nog gebleken, dat onze 50-plussers de helft van de RVA-uitgaven op souperen. De bedrijven in moeilijkheden - en die worden met de dag talrijker - gaan rustig door met het op brugpensioen sturen van hun 50-plussers. Daardoor blijft de werkingsgraad van de Belgen continu zakken, wordt er steeds minder afgedragen en moet men steeds meer uitbetalen. Met de komst van de babyboomers op de pensioengerechtigde leeftijd (dat begint nu al), wordt dit voor het land een financiële tijdbom. In Vlaanderen is er reeds een timide bijsturing van het activeringsbeleid, maar op federaal vlak gebeurt er driemaal niets. Het resultaat van dat alles zal zijn, dat we er allemaal armer op zullen worden, niet alleen de gepensioneerden, die nog minder zullen krijgen, maar ook de werkenden, die meer zullen moeten afdragen.
    De actieve welvaartstaat van Verhofstadt ligt verder af dan ooit...

    11-05-2009, 16:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brussels Gewestfeest
    Deze week vierde Brussel haar zgz Irisfeest, het feest van het Brussels stadsgewest. In Vlaanderen werd het nauwelijks opgemerkt en o.m.Benoît Cerexhe, Brussels "minister", heeft zich daarover erg boos gemaakt. "De Vlaamse afwezigheid", zei hij, "is een ostentatief teken van minachting tegenover wat Brussel, de stad die Vlaanderen heeft gekozen als haar hoofdstad, in twintig jaar geworden is". Helemaal ongelijk heeft de man niet, maar er hoeven toch enige kanttekeningen bij te worden gemaakt:
    - In Brussel is het wel elke week feest. Het lijkt er soms op, alsof er in die stad niets andere gedaan wordt dan gefeest. Als het elke dag zondag is, wordt de zondag ook maar een gewone dag,  om het met een oud adagium te zeggen. Die feesten zijn trouwens meestal gratis en voor niks, officieel althans. In werkelijkheid kosten die allemaal veel geld en brengen die weinig of niets op.
    - Brussel had nooit een derde gewest mogen worden. Het is één groot kluwen geworden, waarin zelfs een kat haar jongen niet meer terug zou vinden. 19 gemeenten met evenveel burgemeesters, schepenen, gemeenteraden, OCMW's en ga zo maar door, plus daarbovenop nog een soort parlement en gewestregering. Het enige wat in Brussel gecentraliseerd is (én goed werkt) is de brandweer. Voordat Brussel au sérieux wil genomen worden, zou het er best aan doen eerst eens orde op zaken te stellen.
    - Een kwart van de Brusselse bevolking leeft onder de armoedegrens. Brussel alleen kan dat nooit opgelost krijgen. Alleen Vlaanderen is, voorlopig nog, bij machte Brussel te onderhouden. Wallobrux en andere van die ideeën zullen nooit gerealiseerd kunnen worden. Uit de recente peiling van Le Soir/RTBf is trouwens gebleken dat Walen en Brusselaars niet staan te springen om samen te gaan. Officieel hebben ze de taal, het Frans, gemeen, maar zelfs dat is aan het verwateren, zodat veel Brusselaars zelfs het Engels verkiezen als omgangstaal. In de Franstalige gemeenschap van dit land voeren de Brusselaars het hoge woord en dat ligt de Walen dan weer niet.
    Kortom, Brussel moet kiezen tussen een economisch en rendabel samengaan met Vlaanderen of een verdere verpaupering met Wallonië. Er is geen andere oplossing.
    - Er blijft natuurlijk het feit dat Vlaanderen inderdaad Brussel verkozen heeft als hoofdstad. Dat houdt echter niet in, dat wij Brussel wilen overheersen noch vernederlandsen. Brussel heeft alleen een toekomst als internationaal gewest in een confederatie met Vlaanderen. Vergeet Europa. Die zal die rol nooit overnemen. Het heeft nog genoeg andere arme streken en steden.

    10-05-2009, 11:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moeder aller verkiezingen
    Het is merkwaardig, hoe men nog steeds - bijna dagelijks - artikels te lezen krijgt van mensen die vinden dat alle verkiezingen in dit land zouden moeten samenvallen. Men krijgt de indruk, dat dit gaat om één groot georkestreerd offensief van de laatste belgicisten. Zeker, als men weet dat het vóór 7 juni a.s. technisch niet meer mogelijk is er nog een extra verkiezing bij te nemen.
    Nu is het zo, dat de meeste voorstanders van één grote verkiezing voor alle niveaus zich sterk voelen, omdat de federale regering Van Rompuy zo goed als stilgevallen is, terwijl dat helemaal niet zou moeten: er zijn immers geen federale verkiezingen. Toch is er meer aan de hand.
    De politiek binnen België wordt georkestreerd door kleine groepjes, die het in de verschillende partijen voor het zeggen hebben. Mochten alle verkiezingen samenvallen, dan zouden die groepjes hun macht op de instellingen nóg meer kunnen versterken. Nu worden ze regelmatig geconfronteerd door verkiezingen die elkaar doorkruisen op de verschillende niveaus. Een andere reden zie ik niet, want de problemen in dit land zullen dezelfde blijven, of die verkiezingen nu samenvallen of niet. Anderzijds kan een federale regering bv morgen vallen, waardoor er dan opnieuw moet gestemd worden. Zou men dan ook alle deelregeringen opzeggen?
    Bij de Vlaamse partijen zijn VB, N-VA, SLP én CD&V tegen samenvallende verkiezingen. Bij de tsjeven is het een hypocritische toestand. Als zij tegen samenvallende verkiezingen zijn, waarom werkt de regering, waarvan zij de premier levert, dan niet gewoon door? Dat gebeurt niet en bewijst nog maar eens, dat op die partij niet moet gerekend worden om klare wijn te schenken.
    Tenslotte is het de kiezer die iets aan de situatie zou kunnen doen. Bv door niet te stemmen voor mensen die op verschillende lijsten voorkomen of die - erger nog - op voorhand zeggen niet te zullen zetelen, mochten ze verkozen worden. En dit geldt voor álle partijen en personen, ongeacht of ze nu Verhofstadt, Dedecker of bv Vanhecke heten. Als de kiezer zou beginnen de cumulards en overlopers links te laten liggen, zullen de partijen wel genoodzaakt zijn in de toekomst ervoor te zorgen dat elk niveau zijn eigen kandidaten krijgt en dat uitzonderingen daarop ook echt uitzonderlijk zouden zijn.
    Mag ik even dromen?

    09-05-2009, 10:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (blauwe) geschiedenis herhaalt zich
    Bij de verkiezingen van Juni 2007 was de Open VLD een van de grote verliezers. Dat viel niet zo erg op, omdat het rechtse kamp serieus gewonnen had, waardoor de blauwen verder mee mochten spelen. Een van de redenen, waarom die partij zo veel verloren had, was omdat ze een linkse koers was gaan voeren. Een andere reden was het gekrakeel binnen de partij zelf, waar allerlei ruzies en schandaaltjes met regelmaat de kop opstaken en dat in de aanloop van de verkiezingen. Denk maar aan de perikelen van Chevalier, Daems, Dewael en De Gucht, om er maar enkele op te noemen.
    Het lijkt er sterk op, dat we in de aanloop naar de volgende verkiezingen, over amper één maand, weer aan hetzelfde toe zijn:
    - Voorzitter Somers heeft zich hopeloos belachelijk gemaakt met de zaak Vijnck en komt helemaal niet meer geloofwaardig over, voor zover hij dat trouwens daarvoor al was. De man heeft altijd maar gediend als voetmat voor het trio Verhofstadt, De Gucht en Dewael en is daar nooit onderuit gekomen.
    - De Gucht heeft zichzelf (nog maar eens) in de voet geschoten door zijn zoveelste ondoordachte uitspraken, ditmaal bij Phara de Aguirre, over Fortis. Eerst helpt hij mee de bank verkopen aan de Fransen, daarna zegt hij dat het een slechte zaak is. De Fortis aandeelhouders, zeker de bekende (liberale) families, zullen hem dat niet in dank afnemen.
    - De zaak Koekelberg blijft Dewael achtervolgen. Hij is ervoor naar het parlement gevlucht en hoopt dat Depadt de kastanjes voor hem uit het vuur zal halen. Vraag is maar, of dat zal lukken, zeker omdat ook daar De Gucht nog roet in het eten kan gooien. Een straffe uitspraak is snel gevallen.
    - In de zaak Moerman is een onderzoeksrechter aangesteld. Leuk als men weet dat Fientje op plaats nummer twee staat in haar arrondissement. Dat laatste is er alleen maar gekomen, opdat Jean-Jacques - zoon van - op de eerste plaats moest komen.
    - En dan is er nog Verhofstadt, die zich veel te goed vindt om zich nog bezig te houden met die kleingeestige Belgische politiek. Hij gaat eerst Europa hervormen en daarna de wereld redden. Vraag is maar, wie nu zo liberaal dom kan zijn om bij de regionale verkiezingen te kiezen voor een partij waarvan de kopman alleen maar oog heeft voor de Europese ver-van-mijn- bed show.
    Kortom, de kans dat de Open VLD bij de regionale verkiezingen van 7 juni een tweede keer de kous over de kop gaat krijgen, is reëel. Met daarbij de kans dat ze straks zelfs niet eens meer zullen mogen meespelen...

    08-05-2009, 16:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoorzender Onkelinx
    Gisteren kon ook in eigen land eindelijk de eerste genetische gemanipuleerde populier geplant worden door het Vlaams Instituut van Biowetenschappen. Dat VIB had reeds van die bomen, die moeten dienen voor de bevoorrading van de tweede generatie biobrandstoffen (en dus toelaten dat er geen voedsel meer wordt opgestookt) geplant in Nederland en Duitsland, omdat in het eigen land de Waalse ministers Magnette en Onkelinx dwars bleven liggen. Na een protest van de Vlaamse overheid bij de Raad van State, kon er dus eindelijk werk van gemaakt worden. Welk voordeel de SP uit deze zaak wilde halen, is nog altijd niet duidelijk, tenzij het zou gaan om het zoveelste rondje Vlamingen pesten. De Waalse ministers werden trouwens daarin gesteund door de groenen (ook de Vlaamse), waarbij nog maar eens duidelijk wordt dat Vlaanderen van de ecologisten niets te verwachten heeft.
    Maar Onkelinx kwam deze week nog voor een andere straffe toer in het nieuws. Mevrouw de minister wil nl drugverslaafden de kans geven hun drugs op "kwaliteit" te laten controleren en dit helemaal gratis. Dit is, nota bene, een initiatief van onze minister van "volksgezondheid". Om te beginnen is het bezit van drugs strafbaar en illegaal. Wie zich met drugs zou presenteren, moet daarvoor moeten worden aangeklaagd. Ten tweede is het godgeklaagd dat een federaal minister in functie zich daarmee bezig houdt. Er blijkt, ten derde, in Wallonië reeds zo'n project te lopen, ook volledig illegaal dus. Het gebruikelijke procédé: de Belgische wetten schijnen niet te gelden voor de francofonen als ze denken dat die hen niet goed uitkomen.
    Op 19 mei gaat Onkelinx haar plan voorleggen aan de 7 (zeven!) ministers van volksgezondheid die dit land "rijk" is.
    Waar zijn we mee bezig? Moeten er eerst nog een paar Kim De Gelders opdagen?

    07-05-2009, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Waalse front verbrokkelt
    Bij grote communautaire spanningen is het telkens opmerkelijk dat de francofone partijen telkens één blok vormen. Onze Vlaamse partijen kunnen daar echt een voorbeeld aan nemen. Toch is het ook bij onze zuiderburen niet allemaal rozengeur en maneschijn. Dit bleek uit een aan de gang zijnde enquête van Le Soir en de Tv-zender RTBf.
    Enquêtes zijn natuurlijk wat ze zijn: momentopnames. Toch is het opmerkelijk, dat heel wat francofonen nu toch ook hebben ingezien, dat er een staatshervorming moet komen. Ook in Brussel en Wallonië zijn er steeds meer mensen die vinden dat het regionaal bestuur meer macht en centen moet krijgen. Zeker voor wat Wallonië betreft, beseft men dat het zo geroemde Marshallplan niet helemaal gebracht heeft wat men ervan verwachtte. Er zijn inderdaad wel enkele grote investeringen gebeurd, maar het totaalbeeld van Wallonië blijft even treurloos. De Waalse werkloosheid ligt nog altijd boven de 15%, waarvan 35% bij 18 tot 25-jarigen. In Henegouwen, de thuishaven van Di Rupo, ligt het cijfer zelfs rond de 22% (een "vooruitgang" van 3% t.o.v. vier jaar geleden, bij de start van het Marshallplan). In Charleroi is er Ryan Air en Caterpilar, maar daarbuiten zo goed als niets waarmee kan worden uitgepakt. In Luik is de staalindustrie ingestort en deze keer waarschijnlijk definitief. De stad heeft op 30 jaar tijd al een derde van haar bevolking zien vertrekken en ook daarin zit geen beterschap.
    Nog een merkwaardigheid van de laatste enquête is het feit dat steeds meer inwoners van Brussel gewonnen zijn voor een meertalig, internationaal statuut van de stad en steeds minder voor een samengaan met het arme Wallonië. In Vlaamse kringen heerst er nogal wat verwarring als men het over de toekomst van Brussel heeft. Dat hoeft niet zo te zijn. Laat Brussel een federatie aangaan met Vlaanderen, waarbij Vlaanderen een eentalig gebied blijft en Brussel een viertalig gewest wordt (de drie huidige landstalen plus het Engels). Dit is ook voor Brussel de enige manier om vooruitgang te boeken. Alleen Vlaanderen heeft (voorlopig nog althans) de financiële mogelijkheden om het Brusselse stadsgewest te onderhouden.
    Hét grote probleem bij bovenstaande bemerkingen is wel, dat de huidige francofone politieke kaste niet op één lijn zit met de veranderingen die blijkbaar bij haar kiezers aan de gang zijn. En zolang die politiekers, zeker die van het type Onkelinx, Milquet en de FDF-ers, het voor het zeggen hebben, zal het wachten worden tot België helemaal crasht.

    06-05-2009, 10:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heen en weer week
    Het is deze week de "heen en weer week". Daarmee is misschien te verklaren waarom die Dirk Vijncke, na overgestapt te zijn van LDD naar VLD, nu terug overstapt naar LDD. Daarmee is de voorlopige stand in het derby LDD-VLD 1-1. Wordt zeker vervolgd.
    In Italië kennen ze de commedia dell' arte. Dat is een kunstvorm waarin de (toneel)spelers elkaar de hele tijd voor de gek houden. Wij kennen dat in Vlaanderen ook, maar bij ons heet dat politiek. De heen en weer overstap van Vijncke was daarin het voorlopige hoogtepunt. De man, die mits betaling van 5000 euro lijsttrekker mocht worden voor LDD in Vlaams-Brabant en tot zijn eigen verbazing verkozen werd, had klaarblijkelijk toch spijt gekregen van zijn afstap bij de partij van Deckerke. Het meest van al was hij geschrokken door het feit dat, door zijn vertrek, de partij geen fractie meer had in het parlement en daardoor liefst 250.000 euro (per jaar) dreigde kwijt te spelen, plus de ontslag van een negental medewerkers. The money, stupid!
    Toch zal het moeilijk blijven om Bertje Anciaux te kloppen op het gebied van onnozeldoenerij. Nadat de nieuwe socialist vroeger, samen met zijn collega's van de Vlaamse regering, het lot van het dorp Doel had bezegeld (het moest verdwijnen),  gaat hij daar zelf nu een actie steunen van tegenstanders van dat project. Het enige hoopvolle nieuws is, dat de man waarschijnlijk deze keer niet zal verkozen worden, hoe gek hij ook nog zal doen. En, mocht het toch nog gebeuren, dat de kans klein zal zijn dat men zo'n paljas (komt van het Italiaanse "pagliaccio", dat ook uit de commedia del' arte komt) nog eens opnieuw minister zal maken. Vlaanderen verdient zo iets niet langer.

    05-05-2009, 14:32 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt gaat de wereld redden!
    Vergeet Obama! Niemand minder dan onze Guy Verhofstadt gaat de wereld redden. Hij heeft het zelf gezegd op een zoveelste Open VLD-congres, dit keer helemaal in het teken van zijn persoontje, n.a.v. het opstarten van zijn Europese campagne. Hij had er zelfs landkaarten bijgehaald, van Europa én van de hele wereld. Meer nog: hij heeft er een boek over geschreven, zijn vijfde als ik me niet vergis. Aan de eerste drie - zijn burgermanifesten - wil hij liever niet meer herinnerd worden. Daarvan is nl niets in huis gekomen, toen hij de kans kreeg er iets aan te doen. Zijn "actieve welvaartstaat", weet je nog? Dé vraag blijft dan ook: mocht Verhofstadt ooit iets te zeggen krijgen in Europa, wat zal er dan van overblijven? Om te beginnen vraagt hij nu al 400 miljard euro extra om zijn plannen waar te maken, maar 1000 miljard zou een cijfer zijn dat realistischer zou uitvallen.
    Kortom, Verhofstadt wil een Europees paars initiatief,  zoals hij dat ook in eigen land zo goed voor elkaar had gekregen. De gevolgen zien we nog elke dag. Laat ons echter niet zeuren: als iedereen nu Verhofstadts nieuwe boek koopt, dan heeft hij weer een aardig centje verdiend, bovenop de riante Europese "vergoeding" die hij waarschijnlijk zal krijgen na 7 juni. Iedereen dus als één man achter "the one and only Guy for Europe"!
    ---
    In de marge van bovenstaande, nog dit:
    In "Visie", het weekblad van de christelijke mutualiteiten (en van het ACV) van vorige week, verscheen een artikel over de riante bonussen voor de top van AB-Inbev. De vakbonden protesteren daartegen. Zouden ze niet beter eens gaan praten met een zekere Jean-Luc Dehaene, ook ACV-er en kandidaat nummer één van CD&V voor Europa? De man zit ook in het bestuur van die firma en geniet waarschijnlijk ook van die bonussen. Mocht dat niet het geval zijn, kan hij in elk geval eens aan de alarmbel gaan hangen of "loont" dat niet? Vergeet niet, dat hij daarbuiten nog 400.000 euro per jaar krijgt van  Dexia én na 7 juni ook waarschijnlijk dezelfde riante Europese uitkering als wereldredder Verhofstadt.
    L'Europe vaut une messe!

    04-05-2009, 11:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe burgeroorlog
    Het belooft een zeer speciale verkiezingscampagne te worden, althans in het blauwe kamp. Het zit er bovenarms op tussen LDD en Open VLD en alles laat vermoeden dat er daar nog flink met modder zal gesmeten worden.
    Het was eigenlijk al langer bezig, maar door de heisa rond de detectivekwestie in Veurne en de overstap van die Vijncke van LDD naar VLD, is de zaak helemaal geëxplodeerd. Voor de eerste zaak heeft De Gucht een klacht neergelegd bij het gerecht. De overstap van Vijncke heeft de LDD-kas gedeeltelijk drooggelegd, omdat de partij nu niet meer het vereiste minimum aan leden heeft om een fractie te vormen. En daar houdt het niet mee op.
    Een nieuwe overloper, dit keer van VLD naar LDD, een zekere Jo Vanderstraeten, heeft bekend gemaakt dat zijn oude partij (de VLD, dus) geld van de regionale Vlaams-Brabantse fractie doorsluist naar de nationale blauwe partijkas. Dat mag niet volgens de wet en daarvoor heeft Deckerke nu een klacht neergelegd. Gisteren geraakte ook bekend (in De Morgen), dat Rob van de Velde, een LDD verkozene voor de federale kamer en de financiespecialist van de partij, verdacht wordt van frauduleus faillissement, of iets in dien aard. Dat zou gebeurd zijn bij een vroegere werkgever, die ondertussen dus failliet is gegaan. Zijn vennoot werd daarvoor veroordeeld, hij niet omdat hij - steeds volgens De Morgen - kon genieten van zijn parlementaire onschendbaarheid. Wordt zeker vervolgd.
    Bij heel die blauwe heisa zou men nog vergeten dat Karel De Gucht, weer hij, nog maar eens bevallen is van een opmerkelijke uitspraak. In het praatprogramma van Phara de Aguirre en Lieven van Gils, wist het wonder uit Berlare te vertellen, dat hij de verkoop van Fortis aan BNP Paribas maar niets vindt, dat hij er altijd tegen is geweest en dat men hem over 5 jaar daarover wel gelijk zal geven. Weer eens De Gucht ten voeten uit: de man zegt - zoals meestal - de waarheid, maar doet dat - ook al zoals meestal - zonder zich enig rekenschap te geven van het tijdstip noch het feit in welke functie hij dat zegt. Als hij, die het allemaal zoveel beter weet, er dan toch tegen was, waarom keurt hij het dan, samen met de regering Van Rompuy, eerst goed, om daarna bij Phara te gaan uithuilen? Zeker tegenover de oude Fortis getrouwen die zoveel geld verloren hebben, is dit een blamage die kan tellen. Gelukkig maar dat zijn schoonmoeder haar centen tijdig heeft kunnen redden...

    03-05-2009, 10:36 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene eerste mei is de andere niet
    Wat een troosteloze bedoening, die eerste mei van de Vlaamse socialisten! Het leek wel een begrafenisstemming. De reden werd zelfs openbaar gemaakt: de Vlaamse socio's dreigen op 7 juni na hun verbanning uit de federale regering, nu ook uit de regionale weg te zullen vallen. Dat hebben ze grotendeels aan zichzelf te danken. Heel wat van de problemen, waarmee Vlaanderen nu zit opgescheept zijn nog het gevolg van paars en paars-groen, waaraan de SP.a geestdriftig heeft meegewerkt. Het waren Vande Lanotte en Van den Bossche, beiden van de SP.a, die de begroting beheerden. Het resultaat kennen we. Nu gaan vertellen dat ze Reynders weg willen als minister van Financiën, is dan ook een flauwe grap. Ze hebben acht jaar met diezelfde Reynders samengewerkt. Van den Bossche heeft nooit diens bloemen geweigerd bij haar jaarlijkse fake voorstelling van de begroting. Daarbij komt nog, dat de discussie over Reynders een federaal probleem is, dat  rechtstreeks niets te maken heeft met de verkiezingen van 7 juni. Maar misschien weet Vanvelthoven Jr dat niet. Het toont alleen maar verder aan hoe groot de verwarring is in de Vlaamse partij der kameraden.
    Heel anders ging het er aan toe aan de Vlaamse kaaien in Antwerpen, waar het Vlaams Belang zijn 1 mei happening hield. Geen saaie stoeten met overjaarse harmonieën en uitgebluste politiekers. Veel volk en vreugde, ondanks een mogelijke terugval bij de volgende stembusgang. Een echte Vlaamse kermis, waaraan iedereen gratis kon deelnemen. Dat laatste is natuurlijk alleen maar mogelijk, omdat de politieke partijen in dit land rijkelijk gespijsd worden door de staat. Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven rijft de SP.a van alle Vlaamse partijen het meeste binnen: 9.180.000 euro! Misschien is dat de reden van de rode treurnis: het vooruitzicht van een volgende financiële aderlating.
    Om nog even op het volkse feest van het Vlaams Belang terug te komen: de slogan "Dit is óns land", is goed gevonden en zegt feitelijk alles. Wie hier komt moet zich aanpassen.

    02-05-2009, 10:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VCD, de overbodige partij
    In West-Vlaanderen komt er een nieuwe partij op: de Vrije Christendemocraten (VCD). Het gaat om een afscheuring van het CD&V door overtuigde katholieken. Die zijn het niet meer eens met die CD&V, die zij - terecht - niet meer christelijk vinden. Een partij die eerst heeft toegelaten dat abortus legaal werd en geen tegenstand biedt i.v.m. het eveneens legaliseren van euthanasie en de holebi toestanden, kan immers bezwaarlijk nog overtuigend christelijk genoemd worden. Daarmee heeft ze meegewerkt aan wat paus Johannes-Paulus "de beschaving van de dood" noemde. Voeg daarbij dat enkele kopstukken van de partij een eerder liederlijk leven leiden, dat helemaal niet meer in overeenstemming is met de christelijke waarden. Denk maar aan Wilfried Martens met zijn twee nog in leven zijnde ex-vrouwen,  maar er zijn er nog.
    Eigenlijk hoort ook de "V" niet meer thuis in de partij van Leterme en Van Rompuy. Door een federale regering te vormen met een meerderheid aan Franstaligen, met daar bovenop nog een parlementaire minderheid in Vlaanderen, heeft ze een anti-Vlaams precedent geschapen, dat zelfs Paars niet aandurfde.
    Tenslotte staat ook de "D" er niet meer op zijn plaats, want een christelijke partij, die zich democratisch noemt, zou nooit mogen meedoen aan het optrekken van  een schutskring rond een andere partij, die wettelijk mag meedoen aan de verkiezingen. Kortom, CD&V zou beter (nog eens) van naam
    veranderen. Het is een anachronisme geworden.
    Dat alles neemt niet weg, dat de brave mensen van de West-Vlaamse VCD zich vergissen. Ze hoeven geen nieuwe partij op te richten. In Vlaanderen bestaat er reeds een partij die opkomt voor de waarden van het traditioneel gezin, die abortus, euthanasie en de holebiwetten afkeurt. Die, als enige partij, zopas nog de paus heeft verdedigd. Die partij heet het Vlaams Belang. Als VCD ook zou meedoen met het cordon sanitair, dan is ook die partij niet christelijk te noemen en blijkt ze inderdaad overbodig.

    01-05-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    30-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef ons dokters!
    De Standaard van vandaag pakt uit met een artikel waarin een opsomming van al het werk dat tijdens de huidige legislatuur blijft liggen. O.m. de staatshervorming en  Brussel natuurlijk, maar ook de wachtlijsten, de leerzorg, het wegenvignet, de bedrijfsterreinen, de wapenuitvoer, het leerlingenvervoer, het onroerend erfgoed en natuur en bos. De krant vergeet eigenlijk nog een heel belangrijk punt, nl het dreigende tekort aan dokters.
    Nog niet zo lang geleden was er reeds een alarmkreet i.v.m. het dreigende tekort aan huisartsen. Nu blijkt er een even groot tekort te komen aan artsen voor de spoedafdelingen. M.a.w. als men blijft aanmodderen, zoals men bezig is, dreigt in de eerste plaats Vlaanderen in de toekomst aardig wat artsen tekort te komen. Waarom Vlaanderen in de eerste plaats? Wel, omdat de Vlamingen, zoals steeds, de Belgische weten naleven en dus ook gevolg geven aan de numerus clausus die er in dit land is m.b.t. het beroep van arts. Bij de laatste examens was er slechts één op de drie kandidaten geslaagd. Slagen die in het Franstalig landgedeelte dan wél. Nee, maar die moeten géén ingangsexamen afleggen. Zoals wel meer gebeurt in dit kunstmatig land, leggen de francofonen de Belgische wetten, die hen niet passen,  naast zich neer. Als gevolg daarvan zijn er in het Franstalig deel van België nog artsen genoeg, in Vlaanderen echter niet.
    In zo'n situatie zou men denken, dat ze dat numerus clausus zouden opheffen, want op die manier gaan veel kandidaten voor dokter iets anders beginnen. Maar dat gebeurt dus niet. Zonder numerus clausus moeten de studenten nog altijd slagen in hun jarenlange examens. Dat is dus het punt niet. Vraag is dan ook, waarom men deze wet niet verandert?
    O.m. als gevolg van deze schrijnende toestanden, loopt Vlaanderen bovendien het gevaar, vooral in en rond Brussel, met grotendeels Franstalige artsen geconfronteerd te worden. De zoveelste discriminatie.

    30-04-2009, 10:41 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verfransing van België
    Na de zoveelste tumultueuze vergadering van de Fortis aandeelhouders, zal het nu wel definitief zijn. Fortis verhuist naar BNP Paribas. Er komt vandaag nog wel een tweede vergadering, in Utrecht, maar veel zal dat niet meer uitmaken. Met meer dan 70% ja stemmen (met de onthoudingen erbij geteld nog altijd 69%), zal het verdict wel gevallen zijn. Advocaat Modrikamen, die zich een erg slechte verliezer toonde, zal de enige van het neen-kamp zijn die er straks nog geld aan gaat (blijven) verdienen. Hij is nl zinnens te blijven procederen al zal dat hoogstens nog e.o.a. schadevergoeding met zich meebrengen. De vraag zal dan nog zijn in hoever dat het enorme verlies van de aandeelhouders zal compenseren.
    Met Fortis verhuist de grootste Belgische bank naar Frankrijk. Nu mogen de mensen van BNP Paribas nog vertellen wat ze willen, het eindresultaat zal zijn dat de winsten van het bedrijf straks naar Frankrijk zullen afvloeien en dat de echte beslissingen daar zullen genomen worden. België is, tot nu toe, het enige land dat zijn  belangrijkste bank naar het buitenland liet vertrekken. De regering Van Rompuy staat er bij en kijkt er na (zoals ze dat trouwens ook voor zowat alles doet tot minstens 7 juni, maar misschien ook daarna nog). De meerwaarde van de bank gaat naar Frankrijk, de risico's blijven voor de Belgische belastingbetaler.
    Na het gas en de elektriciteit valt nu ook onze grootste bank in Franse handen. Het enige wat de Vlaming in de straat kan doen, is als klant van Fortis zijn rekening daar opzeggen. Alternatieven zijn er genoeg: KBC, Argenta, ING bv. De vraag is maar of Jan met de pet dat gaat doen. Bankieren is ook een vorm van vertrouwen met de mensen van het bankfiliaal waar men klant is. Als men met die mensen goed overeenkomt, denkt men er niet zomaar aan te veranderen. Hoe groter de bank, hoe minder het sociaal contact meestal is. Ik kan daarvan meespreken. Enkele jaren geleden, toen er helemaal nog geen sprake was van enige crisis, heb ik mijn bankrekening bij KBC opgezegd, omdat ik vond er niet goed genoeg behandeld te worden (wat bij een andere bank wél gebeurde). Toen ik mijn rekening opzegde, werd mij niet eens gevraagd waarom ik dat deed...
    Kortom, na petrofina, electrabel e.a. verdwijnt met Fortis een zoveelste stukje België. Dat de laatste maar niet vergeet het licht uit te draaien.

    29-04-2009, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land van en voor fraudeurs
    Wat is het verschil tussen de rommelkredieten en de fraudezaken in Wallonië? Er is er geen: telkens men denkt alles gezien te hebben, valt er weer een nieuw lijk uit de kast.
    De inkt over de verontwaardiging n.a.v. het dure snoepreisje van Happart en Co naar Amerika is nog maar amper droog en daar komt in Charleroi  fraudezaak nr zoveel aan het licht. De nieuwste verdachte heet Philippe Van Cauwenberghe, zoon van zijn vader (ex-burgemeester van Charleroi en ex-minister president van het Waalse gewest!). Het gaat deze keer om verbouwingswerken aan zijn  huis, uitgevoerd via de beruchte aannemer Vandezande (klinkt allemaal Vlaams, maar is het niet), waartegen al een ander onderzoek loopt waarmee papa te maken had. De kosten voor de werken zijn zo laag dat het lijkt gebeurd te zijn voor de klassieke appel en een ei.
    Daarmee houdt het trouwens niet op. Pas nu is ook bekend geworden, dat Franstalige toplui van het socialistische ziekenfonds twaalf jaar lang een dubbele vergoeding zouden hebben opgestreken: een als loontrekkende en een als afgevaardigde. Maandelijks kregen die lui tussen de 12.000 en 13.000 euro uitbetaald. Alles voor het volk, weet je wel en dan maar schampen op die bankiers en managers met hun schandelijke bonussen. Volgens De Standaard zou deze dubbele uitbetaling ook gebeurd zijn in Vlaanderen, maar zou daar al in het jaar 2000 een einde aan gekomen zijn. In Wallonië zal dat hopelijk nu ook gebeuren. Typisch is wel, dat de nieuwe fraudezaken weer allemaal het werk zijn van PS-sers. Di Pippo zal nog werk krijgen om de plooien glad gestreken te krijgen tegen de verkiezingen van 7 juni. Zeker in het Chicago aan de Samber zal het een harde noot om kraken worden.
    ---
    Er is echter ook goed nieuws voor de dames en heren fraudeurs. Als het aan staatssecretaris Carl Devlies (CD&V!) afhangt, komt er een wet die fraudeurs in de toekomst de kans zou geven hun proces en de daaraan verbonden straffen af te kopen. Wie dan nog betrapt wordt en alle schade terug betaalt, kan ook de gevangenis vermijden mits het betalen van een afkoopsom. Daarmee worden de grote vissen gered. Deze maatregel toont nog maar eens duidelijk aan, dat onze justitie haar taak niet aan kan. Ze geeft daarmee trouwens enkele compleet foute signalen naar grote internationale fraudeurs: vestig u in België, want daar is altijd wel iets te regelen. En:  als ge dan toch fraudeert, doe het dan in het groot, zodat er genoeg geld overblijft om de schade te beperken, mocht het mislopen. 
    Vergeet een dezer dagen uw belastingsformulier niet in te vullen. De staat kan uw geld best gebruiken!

    P.S. : Dat Franstalige ziekenfonds heet " Association Francofone pour la santé et la solidarité". Dat laatste woord wordt tegenwoordig nogal een keertje misbruikt, ook in Vlaanderen. Solidariteit voor de zakkenvullers...

    28-04-2009, 11:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen CD&V-lof stinkt
    CD&V heeft dit weekeind een soort applauscongres gehouden. Iedereen was aanwezig, geen valse noot te bespeuren. Tout va très bien, madame la marquise. De lijsttrekkers werden uitgebreid in de bloementjes gezet en er is zelfs een soort tienpuntenplan vooropgezet. Daarbij ook de eis, dat de staatshervorming weer in het eventuele nieuwe regeerakkoord moet komen. Het is zo'n beetje als praten over een koord in het huis van de gehangene...
    Wie zich nog de moeite getroost om het programma van de Vlaamse regering van vijf jaar geleden te herlezen, zal daarin zien staan dat die staatshervorming er "onverwijld" moest komen. Vijf jaar geleden! De vijf minuten politieke moed, weet je wel. Er is niets van in huis gekomen en het zal ook de volgende keer zo zijn. Als het tenminste van CD&V afhangt. Want diezelfde partij leidt de huidige federale regering, de allereerste met een overwicht aan francofonen en een parlementaire minderheid in Vlaanderen.
    Als reden, waarom het straks weer niet zal lukken, heeft men dan de dooddoener, dat het financieel klimaat het niet zal toelaten. Federaal België zit immers op ramkoers naar een faillissement. Dat bleek ook vorige week, toen staatssecretaris voor begroting Wathelet van Van Rompuy de opdracht kreeg om het tekort voor volgend jaar te beperken tot 4% van het BBP. Alsof dat op zich zelf al geen niet erg genoeg is, vertrekt de regering dan nog vanuit het standpunt, dat het tekort nu 3,4% zou zijn, terwijl het in werkelijkheid 0,4% hoger ligt (wat bevestigd wordt door o.m. het IMF en de OESO. Men maakt zichzelf dus maar wat wijs.
    Ondertussen zit België al met zo'n 330.000 tijdelijke werklozen, allemaal mensen die morgen hun job kunnen kwijt geraken en door de staat onderhouden zullen moeten worden. Daar tegenover staat, dat diezelfde staat steeds minder geld binnen krijgt door de gedeeltelijke en gehele sluiting van aardig wat bedrijven. Tenslotte gaat er van het binnenkomende geld steeds meer naar de regio's en steeds minder naar de federale staat, een gevolg van het Lambermontakkoord. Een definitieve federale kortsluiting is dan ook helemaal geen utopie meer.
    Aan de gewestregering(en) dan de taak op het roer over te nemen, waarbij de Vlaamse regering deze keer niet meer moet gaan onderhandelen, maar zelf het initiatief moet nemen en aan dit België een einde moet maken. Tenzij het verkiest de Maddens-strategie te volgen: niets meer vragen, alleen wachten tot er gevraagd wordt door die van de overzijde. Vraag is maar, of men het zo lang zal kunnen/durven uitzweten...

    27-04-2009, 09:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mexicaanse varkensgriep
    In Mexico-stad is er een variant van de varkensgriep opgedoken. Dit type, tot nu toe onbekend, heeft de naam H1N1 gekregen en wordt ook doorgegeven aan mensen en door mensen. Daardoor is ze een stuk gevaarlijker dan de vogelgriep, waarmee we te maken hebben gehad en waarbij het in hoofdzaak ging om de overdracht van de ziekte van gevogelte op mensen.
    In Mexico zijn al een zestigtal mensen overleden aan de ziekte en er zijn zelfs al gevallen bekend in de States, alhoewel daar (nog) geen overlijdens gemeld worden. Als men weet, hoe paniekerig men destijds reageerde op de vogelgriep, dan is het meer dan verwonderlijk, dat men de zaak nu wel afdoet als ernstig, maar veel meer niet. Mensen worden afgeraden naar Mexico-city te reizen, maar verboden is het niet. Reisagentschappen, die voornamelijk op de Zuid-Mexicaanse bestemming Calcún vliegen, blazen niets af. Op het journaal kwam iemand van zo'n agentschap vertellen, dat de reizigers "maskertjes" meekregen. Gezellige vakantie!
    Hoe ernstig de hele zaak is, wordt pas duidelijk als men hoort dat in Mexico zelf de scholen en alle openbare gebouwen gesloten zijn en dat men de mensen aanraadt maskers te dragen en zoveel mogelijk contact te vermijden. Ook liet men gisteren op datzelfde journaal zien, dat reizigers, die in Tokio aankwamen vanuit Mexico, gescreend werden op lichaamswarmte. Daar wordt de zaak blijkbaar wél serieus genomen.
    Hier bij ons houdt men het bij een verbale waarschuwing. Nochtans hoeft er maar één besmette persoon op een vliegtuig te zitten, bv richting Europa, om de helft van het toestel de ziekte door te geven (het gaat via de luchtwegen en een vliegtuig is al bij al een gesloten ruimte) en is er hier geen sprake van een controle zoals bv in Tokio.
    Waarschijnlijk heeft men het hier te druk met de kiescampagne van 7 juni ...

    26-04-2009, 10:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (5)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild west in Belgistan
    In het jaar 2007 heeft de armlastige Belgische staat, die alle geld hard nodig heeft, zo'n honderd miljoen euro misgelopen aan gerechtelijke boetes die niet betaald werden. In totaal gaat het om 70% van alle boetes van dat jaar. De twee jaren ervoor was het respectievelijk 75 en 90 miljoen en - als de trend zich doorzet - zal het voor 2008 méér dan honderd miljoen worden (4 miljard oude befkes!).
    Het ministerie van Financiën, (voorlopig nog) verantwoordelijk voor het innen van die boetes, wordt met de vinger gewezen. Er is echter meer aan de hand, want het niet betalen van die boetes is een rechtstreeks gevolg van het feit dat er in dit land een feitelijke straffeloosheid heerst. Dat komt door de wetten en aanbevelingen van de regering Verhofstadt II, meer bepaald van Laurette Onkelinx - toen minister van Justitie - die heeft uitgevaardigd dat zgz "lichte" straffen niet dienen te worden uitgezeten. Wie dus zijn boete niet betaalt, riskeert niet in de gevangenis te geraken, zelfs niet als het om een straf zou gaan tot 3 jaar! Van wetteloosheid gesproken.
    Het gerecht komt trouwens ook weer in de kijker in de zaak van de Koerdische terreurorganisatie DHKP-C. Die groep werd al drie keer voor het gerecht gedaagd, tweemaal veroordeeld en eenmaal vrijgesproken. Eind dezer maand begint in Brussel een vierde proces, na de vrijspraak in cassatie door het gerecht van Brugge. De belangrijkste verdachte in deze zaak, Fehriye Erdal, is ondertussen gevlucht, ondanks een bewaking door 18 (!) federale agenten. Die Erdal wordt in Turkije verdacht van medeplichtigheid van moord op een zakenman en zijn secretaresse in 1996. De bewijzen tegen haar zijn verpletterend. Ze is nl gefilmd door veiligheidscamera's toen ze de echte moordenaars het kantoor van de zakenman, waarvoor zij werkte, binnenliet.
    Het Belgische gerecht had er zich indertijd gemakkelijk vanaf kunnen maken door Erdal uit te leveren aan Turkije. Daar kon ze dan berecht worden door haar eigen landgenoten volgens de eigen wetten. Dat is niet gebeurd en nu zou er een proces over die moordzaak plaats gaan vinden in België. Om dat te verwezenlijken, is een groep magistraten (onderzoeksrechter, federale procureur en drie speurders) al tweemaal naar Turkije gereisd. Mocht dat proces er ooit komen en Erdal blijft onvindbaar, dan zal ze bij verstek worden veroordeeld. Mocht men ze later toch te pakken krijgen, dan zal er opnieuw een proces moeten plaatsvinden. Als we zo de totale rekensom maken, zal men in dit land 6 (zes!) processen gevoerd hebben over een buitenlandse criminele organisatie die haar misdaden in het buitenland pleegde. Mijn vraag: wie moet al die kosten betalen? Antwoord: de Belgische belastingbetaler, die ook opdraait voor alle gerechtskosten en boetes die in dit wetteloze land niet betaald worden.
    België wordt zo stilletjesaan het Pakistan van West-Europa.

    25-04-2009, 10:49 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!