Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • 'Alle Menschen werden BrĂ¼der'
  • Het 505-concert
  • Het nulmoment
  • Artikel 195
  • Griekenland aan de Noordzee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    06-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De superieure Franse taal...

       Ondanks het feit dat de Franstaligen in dit land een minderheid zijn, hebben ze een regering meer dan de Vlamingen, nl die van de Franse Gemeenschap, die zich zou moeten bezig houden met allerlei noden i.v.m. de zgz ‘francéité’ in Brussel en Wallonië. De Vlamingen in Brussel hebben zoiets niet. Sinds enkele jaren hebben de francofonen de naam van hun instelling gewijzigd in ‘la Fédération Wallonië-Bruxelles’, alsof de Vlamingen in Brussel niets meer te zoeken hebben. Het is iets wat eenzijdig gebeurd is en feitelijk onwettig, daar deze naam niet erkend wordt door de Belgische Grondwet. Er wordt zelfs tegen geprotesteerd vanuit de Waalse politieke denktank ‘Institut Jules Destrée’, zoals ik reeds meldde in mijn blog van 3 dezer (’Uit onverwachte hoek’).

       Zopas kwam die Fédération nog eens in het nieuws, nadat hun minister-president, Pierre-Yves Jeholet (MR, de partij van ex-informateur Bouchez, die terug naar het unitaire Belgique à papa wil) in de Brexit een grote kans ziet om van het Frans weer de belangrijkste taal van Europa te maken. Letterlijk te gek voor woorden, maar die lui menen dat. Zij denken nog altijd dat het Frans een superieure taal is, wat een van de redenen is waarom ze meestal geen andere taal spreken of verstaan. Zelfs in een Europa zonder de U.K. kiest een grote meerderheid van de Europeanen (± 70%) voor het Engels als tweede taal, de zgn ‘lingua franca’, iets wat ze ook is in de rest van de wereld. Verder betekent Europa ook steeds minder in een steeds kleiner wordende wereld, waardoor ook de invloed van haar talen, Frans inbegrepen, kleiner wordt.

     

     

    06-02-2020, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    05-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het OESO verslag

       In het jaarlijks verslag van de OESO, de internationale koepel van geïndustrialiseerde landen is er nogmaals op gewezen dat dit land boven zijn stand leeft. Zoals ook de vorige jaren heeft de denktank het wel altijd over Belgische cijfers en niet over de grote verschillen die er in dit land heersen. Er zijn nogal wat punten die kunnen verbeterd worden, de vraag blijft altijd wat dat voor Vlaanderen betekent en wat voor de andere gewesten.

       Zo is er de productiviteit van de werkenden die – volgens de OESO – in België nog wel stijgt, maar minder snel dan de in ons omliggende landen. De grote groep vijftigplussers en migranten die geen job heeft. De tijd die werknemers verliezen in de file naar hun werk. Kortom, volgens de OESO is België een land dat niet werkt en waar niet genoeg gewerkt wordt. Dat zal wel kloppen als geheel, maar niet wanneer men de cijfers zou splitsen volgens de gewesten.

       Bij de E.U. begint men zich ondertussen toch zorgen te maken over de Belgische Begroting die nog steeds niet is afgewerkt, laat staan ingediend. Dat zou trouwens nog wel even kunnen duren nu de koning, waarschijnlijk op aandringen van zijn entourage, zich met de mogelijke federale regeringsvorming is gaan bemoeien. De aanstelling van Koen Geens, waarvan niemand op de hoogte was, zelfs hijzelf niet vóór hij het paleis binnen reed, is een sterk staaltje van politieke wanhoop. In Nederland moeit de koning zich daar niet meer mee. Het wordt hoog tijd dat dat hier ook gebeurt. Of dat men dat koningshuis meer beter afschaft vóór er ongelukken gebeuren.

     

    05-02-2020, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    04-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kadodder politiek

      

        In de Zevende Dag* verklaarde Joachim Coens dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Koen Geens erin zal slagen een nieuwe federale regering op de been te brengen, dank zij’ de stevige basis’ die hij en zijn flamboyant maatje ervoor gelegd hebben. Die basis was zo stevig dat beide heren niet eens de kans kregen ermee verder te gaan, maar voortijdig mochten ‘beschikken’, zoals dat in Wetstraat jargon heet. De kans bestaat dat die Coens dat zelf nog gelooft ook. Toen hij, na het opzeggen van zijn informatieopdracht, het koninklijk paleis verliet, een tijdje eerder dat baardman Bouchez, iets waarover geen uitleg werd gegeven, zag hij er nochtans alles behalve vrolijk uit en had hij de aanwezige persmeute niets te vertellen. Als kersverse partijvoorzitter zonder enige overleg uw plaats moeten afstaan aan een partijgenoot, lijkt me ook niet zo motiverend.

       De nieuwe voorzitter van CD&V ziet er al niet veel beter uit dan zijn voorganger, die er als Vlaams minister al even weinig van terecht brengt. Voorzitter zijn van een Vlaamse traditionele partij stelt de dag van vandaag ook niet veel meer voor. Veel macht hebben ze niet meer en betrouwbaarheid nog minder.

       Het is een fabeltje te denken dat Geens het gat in de Begroting zal dichtrijden via een akkoord met de PS en ten koste van de Sociale Zekerheid, momenteel zowat het enige bindmiddel binnen het huidige België. Dat lukt dan alleen met een combinatie van nieuwe belastingen en besparingen op andere vlakken, waarvoor geen electorale beloning in het vooruitzicht wordt gesteld.

     

    *Ik kijk al jaren niet meer naar de ‘Zeve(re)nde Dag’. De hoofdpunten ervan krijgt men later toch bondig samengevat in de Tv-journaals. Dat laatste geldt trouwens ook voor het voetbal en het wielrennen.

     

    04-02-2020, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    03-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit onverwachte hoek

          

       In deze rubriek heb ik al meermaals een lans gebroken voor een confederale aanpak, zeker nu we er op een andere manier toch niet uit zullen geraken, met of zonder nieuwe verkiezingen. ‘Als niets anders meer pakt’, schreef ik, ‘dan moeten de gewestregeringen, die wél blijken te werken, samen aan tafel gaan zitten en overeenkomen wat ze nog wel en wat niet meer samen willen doen’. Uitgerekend hetzelfde zegt in de weekeindkrant van De Standaard Philippe Destatte, directeur van het Institut Jules Destrée*, een onafhankelijke denktank die het Waalse overheidsbeleid analyseert. Dat instituut was vroeger eerder socialistisch, maar Destatte zelf heeft sinds het begin van deze eeuw geen partijkaart meer. In het artikel herinnert hij er ook aan dat de Walen nu al met de bibber op het lijf zitten als vanaf 2025 de transfers zullen worden afgebouwd, zoals overeengekomen bij de zesde staatshervorming. En dan is daar nog niet bij wat hij ‘de interpersoonlijke transfers via de Sociale Zekerheid’ noemt, die hij op jaarlijks zeven miljard euro schat.

       Destatte pleit voor een confederaal België met vier evenwaardige regio’s: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Oostkantons en dat het afgelopen moet zijn met die ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’, waarvan de naam voor Destatte een aanfluiting is van de federale loyaliteit. De vier regio’s moeten samen aan tafel gaan zitten en een grondwettelijk verdrag sluiten. Verder ontwaart hij bij onze politiekers een gebrek aan institutionele geschiedenis en geeft hij als voorbeeld de pas als informateur bedankte MR-voorzitter Bouchez aan. Terug naar het unitaire België, zoals Bouchez insinueerde, is de doos van Pandora weer openen met dezelfde problemen die tot de huidige impasse hebben geleid.

       Zo hoort men het ook eens van een ander, een Waal dan nog en niet de eerste de beste.

    ---

    *Jules Destrée was een doctor in de Rechten en socialistisch politicus, die bekend bleef door een passage in zijn brief aan de toenmalige koning Albert I waarin hij schreef : ‘Sire, il n’y a pas de Belges’ en hij reeds in 1912 solliciteerde voor een federale staat. ’

    03-02-2020, 11:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    02-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De federale klucht

       Met Koen Geens is onze Flup bij bemiddelaar nummer acht aanbeland. Koen wordt geen informateur, maar ‘opdrachthouder’. Als ’t kind maar een naam heeft. Hij wordt verondersteld PS en CD&V bij elkaar te brengen. Als hij zich ook aan zijn woord houdt dat hij niet gewend is snel van mening te veranderen, zal er niet veel van in huis komen. Dat zou immers betekenen dat zijn CD&V zich niet van de N-VA zou losmaken, wat alleen maar kan bij paarsgeel; waarbij de Vlaamse liberalen eraf zouden gereden worden (een van de vele PS-eisen). Zou hij toch voor een Vivaldi-coalitie gaan (paarsgroen plus CD&V), dan kan zijn partij zich klaarmaken om, ten laatste in 2024, helemaal weggeveegd te worden. Het zou ook kunnen dat het Geens’ heimelijke betrachting is een ‘Gwedolientje’ te doen en het premierschap van een nieuwe federale regering te aanvaarden. Mocht dat gebeuren, dan zou het in de Vlaamse deelregering kunnen gaan stormen.

       Volgens Noël Slangen, zelf ooit spindoctor van Verhofstadt en bijna minister voot Brussel in de Vlaamse regering, vorige week in ‘De Afspraak’, mag Gwendolientje haar verdere politieke carrière vergeten. Niet alleen zou ze haar ziel (én partij’) verkocht hebben voor het federaal premierschap, stuurde ze daarna haar kat naar de Nieuwjaarsreceptie van de stad Aarschot – waar ze burgemeester is - maar ging ze diezelfde avond wel naar dat van de Waalse MR, waar ze pleitte voor ‘L’union fait la force’, terwijl haar Open VLD in de Brusselse regering stapte na diezelfde MR daar te hebben laten vallen.

     ---

        Ondertussen pleiten sommigen ervoor door te gaan met een tijdelijke federale regering of iets in dien aard; een afspiegelingsregering of een met technici zoals recentelijk nog gebeurd is in Oostenrijk. Wel, dat hoeft bij ons niet, want wij hebben al een tijdelijke regering, weliswaar een in lopende zaken, maar die eender wat kan realiseren als zij daarvoor een meerderheid in het parlement vindt.

    02-02-2020, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    01-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wanneer de 'Vlexit'?

     

        N.a.v. de discussies over de minimumpensioenen is het ook aan te raden eens naar alle pensioenen te kijken. Daarbij heerst nl nog steeds de algemene indruk dat die in Vlaanderen duurder zijn. Dat blijkt te kloppen, maar heeft ook zijn reden. Vlaanderen heeft een grotere bevolking dan de andere gewesten, dus ook meer gepensioneerden, Die krijgen een hoger pensioen omdat ze dooreen genomen meer verdienden én doorgaans langer leven. De pensioenuitgaven zijn daarom hoger, maar dat is in de eerste plaats het gevolg van hogere inkomsten, omdat de pensioenen bij ons voor een belangrijk deel betaald worden via sociale bijdragen op het loon. M.a.w. Vlamingen dragen meer af.

       Bovenstaande gegevens kwam men te weten door een studie uit een eerder onverwachte hoek, nl van twee professoren aan de Franstalige Universiteit Brussel (ULB). Mocht de Sociale Zekerheid, volgens deze heren, ooit gesplitst worden, dan vervalt ook deze zoveelste transfer en komt Wallonië er nog slechter vanaf. Het zou alle uitkeringen daar met 20% doen dalen en Vlaanderen zou er anderhalf miljard aan overhouden!

    ---

       Flup de Laatste had het er over in zijn toespraak tot ‘de gestelde lichamen’ (nog zo’n vertaling op zijn Belgisch) dat hij snel een ‘volwaardige’ federale regering wilde zien. Maar om dat te verwezenlijken stuurt hij wel een informateur op pad die geen Nederlands kan en het amper verstaat. Nota bene: de taal van de meerderheid. En dan hebben we het over Georges-Louis Bouchez, kersvers voorzitter van de Waalse liberalen. Dat is trouwens niet het enige waarin die man tekort komt om tot federaal informateur benoemd te worden. In het Franstalige magazine ‘Wilfried’ zegt hij unitarist te zijn en terug te willen naar het unitaire België. Een land waarin de Vlamingen tweederangsburgers waren en bestuurd door mensen die hun taal niet beheersten (zoals die Bouchez). Een land dat, als het niet bestond, niet meer zou uitgevonden worden (‘The Economist’).

       Ondertussen werd gisteravond onverwachts bekend gemaakt dat de koning de opdracht van Coens en Bouchez zou hebben ingetrokken en dat supertsjeef Koen Geens het nu zou mogen proberen, maar wie gelooft er nog in? Zo stilaan komt de vraag: ‘Voor wanneer de ‘Vlexit’?

     

    01-02-2020, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    30-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans spektakel

       Vorig weekeinde waren er in Italië twee regionale verkiezingen, een in het noordelijke Emilia-Romagna (Bologna en omstreken) en een in het zuidelijke Calabrië, in de teen van de laars. Onze linksgezinde media maakten er zich vrolijk over dat het rechtse blok van Lega (Salvini) en Forza Italia (Berlusconi) in Emilia-Romagna de duimen had moeten leggen tegen de centrumlinkse Partito Democratico (PD) die de politiek in die regio al enkele decennia beheerst. Het was inderdaad de eerste nederlaag in jaren voor de coalitie rond Salvini bij tussentijdse verkiezingen, maar erg uitgesproken was ze nu ook weer niet (51/44).

       Over de uitslag van de verkiezingen in Calabria moest men in onze media met een vergrootglas gaan zoeken. Waarschijnlijk omdat rechts het daar wél haalde en met een verschil van liefst 25%.

       De grote verliezer bij deze verkiezingen was niet het rechtse blok, maar de Vijfsterrenbeweging, ooit opgericht door komiek Beppe Grillo, die in het noorden maar 3,5% van de stemmen meer haalde en in het zuiden amper 7%. De belangrijkste reden voor die afstraffing was het feit dat de chaoten van Luigi di Maio (de partijleider die ondertussen is afgetreden) een nieuwe nationale regering had gevormd met de centrumlinkse socialisten van de PD. In maart houdt de Vijfsterrenbeweging een nationaal congres en is de kans groot dat ze nationaal uit een ander vaatje zal moeten tappen wil ze nog verder meespelen. Ondertussen is er in Italië een nieuwe simplistische beweging (geen partij) ontstaan, die zich ‘De Sardienen’ noemt en die misschien ook wel een rol kan gespeeld hebben bij de verkiezingen in Emilia-Romagna. Politiek blijft bij de Transalpijnen ‘una comedia dell’arte’ (improvisatietheater).

     ---

        En dan nog dit, het toppunt van opluchting: ‘Nooit meer Guy Verhofstadt’ (Nigel Farage in het Europees Parlement).

    30-01-2020, 23:49 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstel van executie

      

        Dat Coens en Bouchez van een kale reis zouden terugkeren bij de koning was het geheim van Poesjenel, iedereen die de politiek een beetje volgt wist dat al. De week uitstel die de heren gekregen hebben is dan ook maar een uitstel van executie. Zoals ik al meerdere keren geschreven heb, is de federale regeringsvorming op zijn Belgisch volledig passé. Niemand gelooft evenmin dat er nog een paars-groene of een paars-gele federale regering zal komen. Een deelname daaraan zou voor CD&V en/of Open VLD een rit richting kiesdrempel kunnen betekenen. Bij CD&V zijn ze zich daarvan bewust, de liberalen zullen het eerst nog moeten ondervinden.

       Tenslotte blijven er nog twee opties over: ten eerste nieuwe verkiezingen, hoewel die ook weinig waarschijnlijk zijn, omdat het parlement die moet goedkeuren met een twee-derde meerderheid. De tweede is een samenkomst van de deelregeringen om te beslissen wat men al dan niet nog samen wil doen. Dat is dan confederalisme, maar dat durft men niet luidop zeggen.

       Ondertussen is het ABVV op straat gekomen met de eis voor een betere Sociale Zekerheid, terwijl iedereen stilaan weet dat het beste om die overeind te houden, is te zorgen voor meer jobs en langer werken. Wat dat betreft blijkt dit land, ook zonder federale regering, op de goede weg te zijn. Volgens de laatste cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) waren er vorig jaar, voor het eerst sinds 1980 (40 jaar geleden!), minder dan 400.000 werklozen met een uitkering en daalde het aantal bruggepensioneerden met een kwart in één jaar tijd.

    30-01-2020, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    29-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe postjes

     

       Trouwe lezers van deze rubriek herinneren zich nog wel de vaudeville die ontstaan was i.v. m. de opvolging van Oost-Vlaams gouverneur André Denijs (Open VLD) in 2018. Tot dan werd de post van provinciegouverneur bepaald volgens de oude politieke benoemingscultuur en daar wilde de toenmalige Vlaamse regering van af, dit nadat de N-VA - ondertussen Vlaanderens grootste partij geworden - de onafhankelijke Jan Briers, tot dan gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen, tot nieuwe Oost-Vlaamse gouverneur had benoemd. Dat die Briers wel degelijk onafhankelijk was, bewees hij bij de volgende verkiezingen, toe hij - ondertussen met pensioen - kandidaat werd op de CD&V-lijst. Voor Open VLD, zou men voortaan alleen nog provinciegouverneur kunnen worden na een objectieve selectieprocedure. Dat voorstel werd aanvaard en uit de nieuwe testen ter opvolging van Briers kwam als beste Wim Leerman, algemeen directeur bij de stad Aalst. De kandidate van Open VLD, Carina Vercauteren, eindigde pas vierde. Open-VLD, niet voor niets bekend als postjespakkerspartij, was het daarmee niet eens. Nota bene: was het niet eens met een nieuwe regeling die ze eerst zelf had voorgesteld, enkel en alleen omdat haar kandidate het nu niet had gehaald!

       Daar er vandaag nog steeds geen consensus is binnen de Vlaamse deelregering, heeft de provincie Oost-Vlaanderen nog steeds geen nieuwe gouverneur en wordt diens taak voorlopig uitgevoerd door een arrondissementscommissaris. Zeven kandidaat gouverneurs hebben nu een open brief geschreven aan de huidige Vlaamse regering met de vraag a.u.b. op te houden met die oude politieke benoemingscultuur en werk te maken van de objectieve selectieprocedure die de vorige Vlaamse, op voorstel van de liberalen in 2018 had uitgedokterd.    

       Voor de petite histoire: de liberale kandidate, Carina Van Cauter, ondertekende die open brief niét...

    -----

       Meer geluk had Van Cauters partijgenoot Rik Daems, de man die ooit het Sabena dossier mismeesterde (waarna Verhofstadt het hem uit handen nam en het compleet deed mislukken, kostprijs anderhalf miljard euro verlies voor de Staat!). Rik wordt straks niets minder dan voorzitter van de Raad van Europa. Dat zal hem goed uitkomen, want vorig jaar geraakte hij niet verkozen voor het Vlaamse parlement, werd hij heropgevist als gecoöpteerd senator, maar slechts voor een halve termijn. Die zal vrij snel voorbij zijn en dan moet Rik zijn volgend postje krijgen. Dat wordt dus nu de functie als voorzitter van de Raad van Europa. Daarvoor wordt Daems officieel niet betaald. Hij krijgt wel een vergoeding van het Belgisch parlement en zijn onkosten, die niet mis zijn, zullen eveneens vergoed worden. Hij is o.a. ook nog vicevoorzitter van een Belgisch-Chinees investeringsfonds. Zijn wijngoed ‘Vinobelga’ heeft hij - ondanks tegenberichten - wel niet moeten verkopen. Men herinnert zich misschien nog die blinde TV-test waarbij hij zijn eigen wijn ‘bocht’ noemde!

    29-01-2020, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (24 Stemmen)
    28-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De analoge exit

     

       Nadat Microsoft al voor de nodige beroering had gezorgd (bij mij althans) door op 14 januari 2020 op te houden met het wereldwijd beveiligen van het Windows7 systeem, dat moest worden overgezet op Windows 10, gaat Telenet (maar dan alleen bij ons) een einde maken aan de analoge kabel.

       De reden voor het uitfazeren van de analoge radio- en Tv-signalen is dat deze systemen niet alleen verouderd zijn, maar ook teveel plaats innemen op de kabel. De overgang zal niet plotseling gebeuren, maar stap voor stap. Toestellen die ouder zijn dan 9 jaar zullen moeten vervangen worden. Die dat nog niet zijn, kunnen door een technicus van Telenet worden aangepast.

       Ik werd ermee geconfronteerd toen ik een nieuw Tv-toestel kreeg. Mijn radio, die ook op de kabel zit, zal in de loop van het jaar eveneens uitgeschakeld worden, maar kan weer worden ingeschakeld via de nieuwe Tv, die een soort computer is geworden met uitgebreide mogelijkheden. Samen met het eventueel aansluiten van een digibox en andere gadgets zullen de mogelijkheden straks quasi onbeperkt worden, voor zover ze het nu al niet zijn.

       In het licht van deze omwentelingen is een dag staken, zoals de VRT op maandag gedaan heeft, compleet nutteloos. Voor het overgrote deel van de kijkers is de VRT verwaarloosbaar geworden. Haar te linkse ingesteldheid maakte de zender al ongenietbaar voor heel wat Vlaamse kijkers, wie het worst zal zijn hoe de zaak daar verder gerund wordt en wat er al dan niet zal moeten bespaard worden.

       Of we er allemaal gelukkiger mee gaan worden, zullen we zelf wel uitmaken,...

       .

     

     

    28-01-2020, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    27-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het minimumpensioen

     

        In de kakafonie van de verkiezingsbeloften was er maar één constante: alle partijen beloofden te zullen zorgen voor een minimumpensioen van 1.500 euro per maand voor min of meer iedereen. Als dat zo makkelijk lijkt, zal het er wel komen, zeker? Niets is minder waar.     Zowat elke partij belooft iets anders, met als grootste uitschuiver dat de Waalse socialisten een som vooropstellen van 1.500 euro ‘netto’ en hun Vlaamse familie een van 1.500 ‘bruto’.

       Als die aanpassing er zal komen, zal het in grote lijnen gaan om een netto pensioen, maar dan wel voor wie 45 jaar effectief gewerkt heeft. Dat laatste betekent dat de zogenaamde gelijkgestelde periodes, bv werkloosheid en tijdskrediet, om er maar enkele op te noemen niet zullen meegeteld worden.

     

    -                     Open VLD belooft een minimumpensioen van 1.500 euro bruto tegen 2025, na een loopbaan van 45 jaar.

    -                     Groen belooft een basispensioen van 1.140 euro voor alleenstaanden en na 42 jaar dienst een van 1.500 bruto. Pensioenen boven de 4.000 euro worden afgetopt.

    -                     PvdA belooft een 1.500 euro netto minimumpensioen voor iedereen voor wie 40 jaar heeft gewerkt.

    -                     SP.a belooft een minimumpensioen van 1.500 euro bruto voor wie 42 jaar heeft gewerkt.

    -                     N-VA wil de minimumpensioenen twee keer verhogen met 1,5% boven op de welvaartsenveloppe tegen 2024 en daarna nog eens met 2,5% voor wie dan nog geen 1.500 euro bruto zou hebben. Men moet dan wel minstens 35 jaar gewerkt hebben.

    -                     CD&V belooft minstens 1.500 euro bruto na 45 jaar dienst.

    -                     Vlaams Belang belooft 1.500 euro netto na een loopbaan van 40 jaar. Ambtenarenpensioenen zullen worden afgetopt tot 4.000 euro.

     

       Voilà, l’embarras du choix. Kies maar uit. Hou er wel rekening mee, dat geen enkele partij meteen iets belooft, want dit land heeft dit jaar al een schuld van zo’n 12 miljard euro op de lopende Begroting, terwijl de goedkoopste oplossing van hierboven 3,2 miljard extra zal kosten. Als er ooit iets van in huis kan komen, wordt het wachten tot 2024/25, in de hoop dat een volgende federale regering daarin slaagt. De gepensioneerde zal dus nog jaren moeten wachten vóór hij daarover enige zekerheid zal hebben. Zelfs als Vlaanderen van de miljardentransfers verlost zal zijn, zal dat pas in 2035 zijn (volgens de zesde staatshervorming). Tenzij men dit land eerder kan splitsen, iets wat de traditionele partijen én Groen nog steeds niet willen.

    .

    27-01-2020, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    26-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België's grootste geldverspillers

       Het werd in onze media haast terloops vermeld, maar de afgelopen week werd de Financietoren in Brussel verkocht aan Zuid-Koreanen en dit voor een bedrag van 1,2 miljard euro. Het gebouw dankt zijn naam aan de vele overheidsinstanties, in eerste instantie van Financiën, die er hun onderkomen hebben. Het werd zo’n 20 jaar geleden door de paarsgroene regering van het duo Verhofstadt/Vande Lanotte aan een Nederlandse investeerder van de hand gedaan voor de som van 311 miljoen euro, met de garantie dat de staat het gebouw terug zou huren. Een zgz ‘sale and lease backoperatie’, die alleen maar diende om Verhofstadts begroting in evenwicht te houden. De Nederlandse investeerder heeft ondertussen het gebouw gerenoveerd voor een totaalsom die ongeveer even hoog was als de aankoopprijs. Met de verkoop aan die Zuid-Koreanen steekt die dus toch nog zo’n 600 miljoen op zak. De Belgische Staat krijgt hier niets van te zien..

       De Financietoren was niet de eerste zaak waarbij toenmalig begrotingsminister Vande Lanotte de Belgische Staat miljarden euro’s heeft laten verliezen. Daarvóór was er al het beruchte hotelakkoord rond Sabena dat het land anderhalf miljard euro heeft gekost. Om nog te zwijgen over de verkoop van ABX Logistics, de pakjesdienst van de NMBS, die aan een Brits bedrijf werd verkocht voor 80 miljoen, terwijl er terugwin-engagementen werden aangegaan voor 110 miljoen. Die ABX was ‘toevallig’ ook sponsor van basketclub Oostende, waarvan Vande Lanotte voorzitter was. Het Britse bedrijf - 3i -dat er 30 miljoen had aan overgehouden, stak dat geld vervolgens in Electrawinds, waar dezelfde Vande Lanotte toen, even toevallig, ook al voorzitter was. 3i verkocht een jaar later ABX voor 600 miljoen en de aandelen van Electrawinds voor 50 miljoen euro.

       Volgens een ruwe schatting door columnist Kaaiman van De Tijd kostten Verhofstadt en Vande Lala - paarsgroen, zeg maar - dit land reeds zo’n 5 miljard euro aan weggesmeten geld. Een reden te meer om nooit nog met een dergelijke combinatie in zee te gaan, zelfs al zijn de hoofdspelers van toen er nu niet meer bij. Als men PS, Ecolo en hun Vlaamse aanhangsels hun zin zou geven, zullen er weer miljarden euro’s bij de nu al torenhoge staatsschuld gevoegd worden, die bij ’t scheiden van de markt door Vlaanderen zullen moeten opgehoest worden, Die 5 miljard komen bovenop de 6 miljard van het vergrijzingsspaarpotje van Dehaene dat dezelfde paarsgroene verspillers opsoupeerden.

    26-01-2020, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    25-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kir royal

      

        Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 19 dezer (‘De federale chaos’), werd de burgemeester van St. Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de PS gezet omdat hij vorig jaar een groep Turkse burgemeesters op zijn gemeentehuis had ontvangen. Daar bleken er twee bij te zijn van uiterst-rechtse politieke strekking, die contacten hadden met de Turkse Grijze Wolven, die verdacht worden van terroristische activiteiten,

       Kir, zelf van Turkse afkomst, kan tegen het besluit van de PS in beroep gaan, maar weigert dat te doen. Om te beginnen werd hij al meteen gesteund door zijn eigen gemeenteraad, die ook voor een groot deel uit Turken bestaat. Bij de laatste gemeentelijke verkiezingen haalde hij in St Joost bijna 50% van de stemmen. Hij heeft zijn doel bereikt; de basis gelegd voor een eigen partij en heeft de PS niet meer nodig. En er is meer.

       Het blijkt nu dat meer dan 70% van de voorkeurstemmen op de PS-lijst bij de laatste verkiezingen in Brussel naar kandidaten gingen met een migratieachtergrond. Dat belooft weinig goeds voor de toekomst, in de eerste plaats voor de PS, die ook al zonder de affaire Kir in het Brusselse een groot deel van haar aanhang verloor. De kans is groot dat Kir en de zijnen de volgende verkiezingen zullen opkomen met een eigen quasi etnisch-Turkse partij en dan zal de roodgroene progressieven het lachen wel helemaal vergaan. Er zal niet getoast worden met een kir-aperitief, eerder een digestief, die men neemt als er iets zwaar op de maag blijft liggen...

     ---

        Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidsdienst (jaja; dat bestaat ook!) heeft bij Big Maggie een voorstel ingediend om het teveel aan kraaminrichtingen in Vlaanderen te beperken. Praktisch gezien komt het er op neer, dat elke vrouw bij een bevalling een materniteit binnen het half uur moet kunnen bereiken met de auto.

       Wie ben ik om daar iets tegen te hebben? Ik wil de lezers echter niet de commentaar onthouden die Kaaiman daarover nog bij schreef in zijn column van 22 dezer in De Tijd: ‘Groenen met een bakfiets moeten maar onderweg bevallen. Bakske vol met stro, het is eerder bewezen dat het kan’.

     ---

        Tenslotte nog dit: door het longvirus zijn in China de meeste attracties bij de overgang naar het nieuwe jaar - dat ze daar nu pas vieren - afgelast of gesloten. In Peking is zelfs de Verboden Stad verboden (doordenkertje).

    25-01-2020, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    24-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Dunkelflaute

       We maakten deze week niet alleen een recordjaar mee i.v.m. de buitenlandse investeringen in Vlaanderen. Er was ook nooit een hogere luchtdruk dan deze van afgelopen maandag (20.01.2020): 1.048,3 hectopascal in Ukkel, nog nooit gemeten sinds het begin van de nationale metingen in het verre 1901.

       Het gevolg hiervan was een grote windstilte, waardoor onze windmolens helemaal geen stroom produceerden en we een ‘Dunkelflaute’ riskeerden. Die laatste hangt af van grotendeels drie factoren: de reeds vernoemde windstilte, weinig zon en langdurige koude temperaturen. Die laatste factor was er nu niet en maakte dat we aan de ‘Dunkelflaute’ ontsnapten.

       Feitelijk is er nog een vierde factor, maar die durft men in onze poco media niet vermelden, nl als onze kerncentrales niet zouden werken. Die leveren nog altijd zowat de helft van onze stroomproductie. Het is in feite hetzelfde verhaal van wat ik gisteren vertelde over de buitenlandse investeringen, waarbij diezelfde laffe media van bij ons ook niet durfden gaan voor meer Vlaamse bevoegdheden..

       Ook vanwege de klimaatfanaten zullen we daarover niets van horen. Die hebben het nu te druk met het luisteren naar de stilaan afgezaagde litanie van hun aspergeridool Greta Thunberg in Davos.

     ---

        Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 22 dezer (‘Gentse biomassa 2.0’), is de VREG (Vlaamse Energie Regulator) er niet alleen achter gekomen dat de nieuwe, verkleinde biomassacentrale van Gent jaarlijks 88.500 ton aan CO2 bespaart t.o.v. één van de geplande gascentrales die onze kerncentrales zouden moeten vervangen (kerncentrales die 0,0 CO2 uitstoten!), blijkt dezelfde VREG nu ook ontdekt te hebben dat we die gascentrales helemaal niet nodig zullen hebben en dit als gevolg van de nog steeds groter wordende opwarming van de aarde. Het volstaat de jongste kerncentrales nog x-aantal jaren langer open te houden tot men zeker zal zijn voldoende groene stroom te kunnen produceren (én bewaren!). Een besparing van zo’n 15 miljard euro’s en van een klein miljoen ton CO2.

       Hallo Aruna en Co?

     

    24-01-2020, 00:09 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    23-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen werkt

       Volgens Flandres Investment and Trade (FIT) hebben de buitenlandse investeringen in Vlaanderen vorig jaar een nieuw record geboekt: voor in totaal 5,2 miljard euro. Dat werd bekend gemaakt op het jaarlijks Wereld Economisch Forum in Davos. Opmerkelijk daarbij was, dat op dat forum geen Belgische cijfers bekend gemaakt werden en dit ondanks de aanwezigheid aldaar van koning Flup en de Belgische weliswaar ontslagnemende premier. Gewoonlijk gebeurt juist het omgekeerde. Het lijdt dan ook geen twijfel dat er buiten Vlaanderen in België niet zo veel geïnvesteerd zal geweest zijn in 2019. Voor Vlaanderen was het zelfs het tweede recordjaar op rij en in het eerste daarvan werd al het dubbele bereikt dan in het jaar ervoor (2017).

       Wat in het nieuwe recordjaar ook opviel was, dat de U.K. van de zevende naar de derde plaats klom als investeringsland in Vlaanderen, dit omdat Britse bedrijven i.v.m. de Brexit het zekere voor het onzekere nemen om verzekerd te zijn van een blijvende toegang tot de E.U. en vooral in Vlaanderen investeerden o.w.v. de nabijheid: ‘Just over the water’.

       Wat in de meeste commentaren in onze media - De Tijd deze keer inbegrepen - niet wordt vermeld, is dat dit België economisch vrij goed blijft draaien, ook zonder federale regering, Wat niet vermeld wordt, is dat de deelregeringen - Vlaanderen op kop - hun werk blijven doen. Het wordt dan ook steeds duidelijker dat die deelstaten meer bevoegdheden moeten krijgen.

     ---

        In het kader van bovenstaande is er het nieuws dat de Vlaamse kledingketen E5 Mode, zich terug trekt uit Wallonië waar 12 van haar 70 winkels gevestigd zijn. Dat is, volgens de nieuwe eigenaar, Feniks Holding, een te beperkt aantal om rendabel te blijven. De huurcontracten worden er niet verlengd, waardoor tussen maart 2020 en einde 2021 alle 12 winkels dicht zullen gaan. 41 medewerkers, op een totaal van 383, verliezen er hun baan. Dat aantal en de lange sluitingstijd zijn ook voor Wallonië blijkbaar te weinig om veel kabaal over te maken, iets waar de plaatselijke vakbonden normaal sterk in zijn, zeker als ze Vlaanderen met de vinger kunnen wijzen..

     

     

    23-01-2020, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    22-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse biomassa 2.0

         De Gentse haven blijkt dan toch een biomassacentrale te krijgen. Een vorig initiatief ter zake was destijds geschrapt omdat het het Vlaams gewest zo’n anderhalf miljard euro ging kosten aan groenestroomcertificaten (de zgz ‘Turteltaks’, die Annemie Turtelboom haar ministerpost kostte*), Dat is gelukkig toen niet doorgegaan, evenmin als een ander initiatief in Langerlo bij Genk, waar men een oude kolencentrale tot biomassacentrale wou ombouwen.

       De nieuwe centrale in Gent krijgt nog 165 miljoen euro, verspreid over tien jaar en gaat het planten- en bioafval niet meer halen aan de andere kant van de wereld, maar in Vlaanderen zelf of in Nederland. Het bedrijf dat de centrale gaat uitbaten is wel hetzelfde als vroeger, de ‘Belgian Eco Energy’ (BEE), en het investeert daarvoor zelf zo’n 100 miljoen euro, ongeveer een derde van wat het vroeger had gekost. De centrale zal 20 megawatt elektriciteit leveren plus 50 megawatt aan warmte die te plaats zullen geleverd worden aan de bedrijven in de Gentse haven. Opmerkelijk is ook dat deze biomassacentrale per jaar zo’n 88.500 ton aan CO2 bespaart t.o.v. een van die gascentrales die men wil inschakelen ter vervanging van, de bestaande kerncentrales.

       Zo ziet men maar dat het ook anders kan, mits wat overleg en de juiste planning.

     

    *Open-VLD heeft daarna Annemie Turtelboom een leuke job bezorgd bij de Europese Rekenkamer. ‘De postjes’, weet je wel, alhoewel in dit geval niet Annemie de grote schuldige was van het smijten met miljarden subsidies, maar haar voorgangster Freya Van den Bossche (SP.a).

     

    22-01-2020, 00:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    21-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ă©Ă©nrichting solidariteit

       Tijdens het voorbije weekeinde waren de voorlopig laatste twee informateurs er zowaar in geslaagd Paul Magnette en Bart De Wever aan één tafel te krijgen en dat was voor Joachim Coens blijkbaar een hele prestatie. Na het geplande bezoek aan de koning voor een tussentijds verslag, vertelde Coens aan de pers dat de vorming van een nieuwe federale regering volgende week al van start kon gaan. Op het einde van de dag bleef er van dat optimisme al niet veel meer over, toen bekend werd dat Di Pippo nog eens van zich had laten horen en daarbij verklaard had dat zijn PS nog steeds niet zinnens was met de N-VA in gelijk welke regering te stappen. Hij blijft ondertussen wel herhalen dat het de schuld van die Vlaamse partij is, dat we nog steeds geen federale regering hebben. Dat terwijl die partij nog steeds geen uitnodiging heeft gekregen om ook eens iets informatief te beginnen. Als huichelarij kan dat tellen.

    ---

       Dit weekeinde kreeg ik ook nog een interessant artikel te lezen over Antoon Roosens, de oprichter van het blad ‘Meervoud’, nota bene: Vlaamsgezind, maar van een eerder marxistische strekking. Over de transfers schreef de ondertussen overleden Roosens ‘dat ze een perverse vorm van solidariteit op zijn Belgisch waren, waardoor zowat 15% van het Waalse arbeidspotentieel niets bijdroeg aan de economie’.

       Roosens schreef dat ergens vorige eeuw. Het is nog altijd actueel en de Vlaamse partijen, zoals SP.a,, Open VLD en Groen, die zich blijven vastklampen aan dat ene België, blijken nog altijd niet te beseffen dat ze onze Vlaamse welvaart opofferen en er dan nog stank voor dank aan overhouden. Dat de eerste twee in de laatste peilingen nu al onder de 10% gezakt zijn en straks misschien de kiesdrempel in het vizier krijgen, lijken ze niet eens te beseffen.

     

    21-01-2020, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (5)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    19-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwet en Transitie

      

       I.v.m. mijn artikel over het Grondwettelijk Hof, waarbij de kandidate van Ecolo tot 4 keer toe de vereiste 2/3 van de stemmen niet haalde, was het voor mij een leuke verrassing dat in het hoofdartikel van de weekeindeditie van De Standaard zo ongeveer hetzelfde stond. Het was geschreven door Bart Brinkman, nu niet gepaald een rechts journalist, die er zich over verheugde dat de democratie gewonnen had.

       Ik vind dat in zo’n belangrijk departement dat moet oordelen over het naleven van de Grondwet, ook politici mogen zetelen, maar dan wel mensen die minstens een diploma Rechten hebben. Als men nu al hoort dat de kans groot is dat Ecolo die mevrouw Khatabi wéér zou voorstellen, dan vraag ik me af waarmee men bezig is. Het is toch klaar, dat iemand die vier of meer keren gewraakt wordt en tenslotte toch zou verkozen worden, zich niet meer objectief of neutraal kan opstellen als het zou gaan over links/rechts tegenstellingen. Doet zo’n beetje denken aan de rectorverkiezing aan de UGent, waar men na 7 onbesliste verkiezingsrondjes, tenslotte het reglement veranderde.

     ---------------

     

       En dan nog dit:

     

       In mijn blog van 13 dezer (‘Het autosalon) had ik het reeds over de vele problemen die eigenaars van elektrische voertuigen zouden kunnen hebben zolang het hele systeem niet op punt zal staan. Daar blijkt er nu nog een bij te komen voor wie regelmatig met een elektrische wagen naar Brussel komt en/of wie er woont en zo’n wagen heeft. Het schijnt nl dat de stad momenteel niet genoeg elektrisch vermogen heeft om op het hele grondgebied op regelmatige afstanden laadpalen te zetten. Dat vermogen verhogen - van 230/240 naar 400 volt - is wel mogelijk, maar zal voor een hele grootstad veel geld én tijd kosten en ook dat zal dus ook nog niet voor morgen zijn.

       Datzelfde verhaal geldt in Brussel trouwens ook voor het installeren van het supersnelle G5-netwerk, dat er straks wel zal zijn in de luchthaven van Zaventem, maar niet in de zgz hoofdstad van Europa.

       Ondertussen worden de autoconstructeurs door Europa verplicht reeds tegen het einde van dit jaar alleen nog auto’s aan te bieden die een lagere emissie hebben - bij voorkeur elektrische of hybride wagens - anders riskeren ze zware boetes. Door de hoge kosten van de transitie gaan ze er niet veel meer aan overhouden en zullen straks alleen nog goed bemiddelde klanten in staat zijn een nieuwe auto te kopen.

     

    19-01-2020, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De federale chaos

         In de discussies en commentaren over de eventuele vorming van een nieuwe federale regering is er een alternatief   opgedoken. Naast paarsgroen, paarsgeel en de zgz ‘Vivaldi coalitie’, spreekt men nu ook van een regering met aan Waalse kant alleen paars (PS en MR) en aan Vlaamse kant een coalitie van N-VA, CD&V en SP.a. Zo’n coalitie zou een meerderheid hebben in Vlaanderen. Het zou ook betekenen, dat aan Waalse   kant Ecolo (de meest anti-Vlaamse partij) af zou vallen en aan Vlaamse kant   de Open VLD (de minst Vlaamsgezinde partij). Die laatste zou dan voor de   francofonen niet wenselijk zijn ‘omdat de Vlaamse kant te rechts zou worden’.  Ik denk eerder dat de partij helemaal niet meer rechts is en eerder het gelag   zal betalen voor de fratsen van hun Gwendolientje dat bereid was haar ziel te   verkopen voor een federale (eerste)ministerpost. Als reactie dan uit de   Vlaamse deelregering stappen is voor de liberalen ook geen optie, daar de partij er probleemloos kan vervangen worden door de SP.a* en ook die postjes   kwijt zou spelen die haar zo dieraar zijn..

       De vraag is ook, waarom de koning geen  informateur van de N-VA aanstelt, toch nog altijd - hoe men het ook bekijkt -   de grootste partij van het land. Als onze Flup dat nog niet zou weten - hij   is geen bolleboos! - wordt het tijd dat iemand hem dat vertelt, zodat men hem   later niet zal kunnen beschuldigen van partijdigheid.

     

     

    *Of door het VB, al   vrees ik dat we daarvoor zullen moeten wachten tot de gewestelijke   verkiezingen van 2024.

     

    ---------------

     

       Ook bij de Waalse socialisten is niet   alles koek en ei, zoals het geval Emir Kir laat zien. De man met de aperitiefnaam, burgemeester van St. Joost ten Node, maar van Turkse afkomst, had vorig jaaren groep Turkse burgemeesters uitgenodigd in zijn Brusselse baronie. Daarbleken er later twee bij te zijn geweest van een uiterst-rechtse partij, die banden zou hebben (gehad?) met de Turkse Wolven, een organisatie die   verantwoordelijk wordt geacht voor terroristische aanslagen Daar is men nu achter gekomen en de SP heeft   Kir meteen zijn partijkaart afgenomen en hem dus uit de partij gezet. De man   kan nog in beroep gaan en waarschijnlijk horen we er nog meer van. Hij haalde in zijn gemeente bijna de helft van de stemmen (48%) en is daar dus wat ze   noemen ‘een stemmenkanon’. Zijn gemeenteraad laat hem (voorlopig?) ook niet vallen. Kir zelf gaat in beroep tegen de veroordeling.

       Kir is ook volksvertegenwoordiger en zal -   als de sanctie blijft - voortaan zetelen als onafhankelijke. Dat betekent dat en paarsgroene combinatie bij een eventuele federale regeringsvorming de ene zetel overschot, die ze had om een meerderheid te hebben in de Kamer, herleid ziet tot nul. Het kan verkeren, wist Bredero al. De linkse partijen hebben steeds allochtonen aangehaald, met het duidelijke doel stemmen bij te winnen. Dat kan ook zijn nadelen hebben.

     

     

    19-01-2020, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    18-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opperrechter zonder diploma

       In de Senaat werd gisteren voor de tweede keer gestemd om de kandidatuur van Zakia Khatabi voor de post van rechter bij het Grondwettelijk Hof te bevestigen. Deze dame was voorheen mede-voorzitster van Ecolo, de Franstalige groenen, een partij die in Wallonië - net zoals in Vlaanderen - linkser is dan die van de socialisten, Het was gisteren de tweede keer dat haar benoeming ter sprake kwam. Daar is nl een twee-derde meerderheid voor nodig en die haalde ze tot tweemaal toe niet in december 2019. Deze keer was het resultaat - ook weer in twee stemmingen - opnieuw negatief. Zelfs een ter elfder ure opgeroepen flamboyante informateur en MR-voorzitter Bouchez kon daaraan niets veranderen. N-VA en Vlaams Belang stemden tegen en Open VLD was daarover nog maar eens verdeeld. Zeker is dat Els Ampe*, liberale senatrice en kandidaat- voorzitter bij de partij, tegen stemde. Evenals de Vlaamsnationalisten vindt Ampe dat Khatabi niet de geschikte kandidate is, omdat ze niet over een diploma Rechten beschikt voor zo’n belangrijke functie én omdat ze al een paar keer negatief in het nieuws is gekomen als een linkse activiste. Ze zou o.m. een of meerdere uitzettingen van illegale, uitgeprocedeerde asielzoekers hebben trachten tegen te houden en kan daarom bezwaarlijk als objectief beschouwd worden voor een zwaarwichtige functie als opperrechter bij het Grondwettelijk Hof.

       De hele procedure moet nu terug naar af en de vraag is maar of Ecolo weer met dezelfde

    kandidate zal afkomen. Men vond het al arrogant dat de partij dit deed na de twee eerste negatieve stemmingen in december 2019, zonder bij deze derde en vierde stemming enige verdere uitleg of verduidelijking ter zake geven.

     

       *Voor de petite histoire:

     

       Els Ampe startte haar politieke carrière bij de Jongsocialisten. Dat belette haar niet in 2004 als jongste Brussels parlementslid (25 jaar) verkozen te worden bij Open VLD. Bij de vorming van de Brusselse regering na 26 mei 2019 stond ze achter het partijstandpunt, maar moest ze de ministerpost laten aan Sven Gatz (‘Graps’ voor de critici), die de steun had van uittredend éminence grise Guy Vanhengel. Deze laatste had er evenmin bezwaren tegen dat Open VLD wél en de MR niét in die regering geraakte, tot grote woede van ons Gwendolientje, dat haar federale ambities bedreigd zag en Gatz meteen al zijn functies bij de Vlaamse deelregering ontnam. E.e.a. toont nogmaals aan, dat Open VLD in de eerste plaats een krabbenmand blijft, waarin de postjes en niet de inhoud (zoals Gwendolientje steeds beweert) het belangrijkst zijn.

     

     

     

    18-01-2020, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!