Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het nieuwste energiecontract
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit immorele land
    Samen met Nederland is België de wereldkampioen van de "ethische vrijheid". Dat betekent dat in dit land zo stilaan alles mogelijk is: abortus, euthanasie, homohuwelijk, adoptie door homofielen en ga zo maar voort. De wetten die er al zijn worden met de regelmaat van een klok bijgesteld, het kan niet vrij genoeg zijn. Zelfs als men de al zo lakse wetten niét naleeft, hoeft men daarvoor geen schrik te hebben. Mits een goede advokaat kan er niets meer mis lopen.
    Het was dan ook niet meer schrikken toen bleek dat een verpleegster die haar eigen tante had doodgespoten en dit in een periode toen de euthanasiewet er nog niet was, onschuldig werd gevonden door een assisenjury. Het openbaar ministerie had nog de moed opgebracht voor te stellen haar schuldig te bevinden, maar niet te straffen, maar zelfs dat was er teveel aan. Onschuldig dus en een applaus van de zaal. Het ontbrak er nog aan dat men niet "bis" is gaan roepen! Na het proces liet de vrijgesprokene zich uitgebreid interviewen, werd er getoast met champagne en waren er televisie-uitzendingen tekort om alles en iedereen in de bloementjes te etten. Op kosten werd niet gekeken, maar dat hoefde ook niet als men er 300.000 euro aan overhoudt...
    De Romeinse uitdrukking "Dura lex sed lex" komt hier stilaan in de verdrukking, want onze wet is helemaal niet hard meer. Ik vraag me wel af, wat men buiten de Nederlanden over ons moet denken.
    ---
    Er is nog meer nieuws op gerechtelijk gebied. Niemand minder dan Di Pippo stelt voor het bezit van 5 gram cannabis te tolereren, ook voor jongeren vanaf 16 jaar. Hij zou dan eerst die jongeren wel willen informeren dat cannabis roken slecht is. Dit slaat natuurlijk nergens op. Voor hetzelfde geld zou men kunnen zeggen dat men eerst de gemeenschap zou willen sensibiliseren niet (meer) te stelen en daarna vertellen dat men tot een zeker gestolen bedrag niet (meer) gestraft kan worden (in feite bestaat dit al: als men een straf krijgt van minder dan zes maanden gevangenis, hoeft men die niet meer uit te zitten!).
    En dat alles terwijl de partijgenoot van Di Pippo, Rudi Demotte minister van Volksgezondheid, er alles aan doet om het roken te verbieden. DE P.S. logica zou dan zijn, dat men niet meer mag roken, tenzij cannabis. Knoop er maar een touw aan!

    15-02-2006, 11:32 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte op drift

    Toen Vande Lanotte besloot zijn post als minister van begroting door te geven aan zijn vertrouwelinge Freya en hijzelf de vrijgekomen plaats als hoofd van de SP.a over kon nemen van de alles-kan-gratis tovenaar uit Hasselt, had de geleerde professor uit Oostende niet vermoed dat e.e.a. uit de kauwen zou lopen.
    Ondanks het feit dat hij bij de mama van Billie souffleur bleef spelen, liep de eerste begroting van de babe uit Gent uit op een grandioze vaudeville waar men, bij mijn weten, nog niet helemaal uit is.
    Alsvorens op te stappen zorgde Vande Lanotte er ook nog even snel voor dat zijn kabinetschef, Jannie Haek, hoofd werd van de NMBS. Kabinetschef is in dit land de laatste jaren zo'n beetje de meest lucratieve job geworden in en buiten de politiek. Nu blijkt dat Jannie, waarvan men vanaf het begin al gezegd had dat ook hij over zijn paard getild was, het allemaal niet zo goed in handen heeft en zo'n beetje met jan en alleman overhoop ligt binnen die NMBS, te beginnen met het ACV, de grootste vakbond.
    Tussendoor komt dan die dekselse Jean-Marie Dedecker met zijn reeds lang aangekondigde boek op de proppen en blijkt dit een bloemlezing te zijn die er in de eerste plaats op gericht is de grond onder Vande Lanotte's voeten weg te halen, dit alles met het oog op de nakende gemeenteraadsverkiezingen in Oostende, de thuishaven van beide heren.
    Ondertussen blijkt de SP.a bij elke peiling steeds meer stemmen te verliezen, wat voor een kersverse voorzitter helemaal niet leuk is. Dat stemmenverlies kan met het geklungel van Freya te maken hebben en in dat geval deelt Vande La in de klappen, maar meer dan waarschijnlijk zijn er kiezers die afhaken omdat de grote weldoener uit Hasselt er niet meer bij is. Stevaert heeft eieren voor zijn geld gekozen (en ook voor zijn madam: hij is er na dertig jaar (!) mee getrouwd, zodat dat mensje later eventueel een gouverneurspensioentje kan trekken. Eigen volk eerst, weet je wel).
    Voorzitter Vande Lanotte blijft dus met grote problemen zitten en wat doet een verstandige professor dan? Hij probeert de aandacht van die problemen af te leiden door met heel andere voorstellen af te komen. Een daarvan is dat hij de helft van het Arm(ee) Belgisch Leger tegen 2010 wil opdoeken en de rest overbrengen in het/een (schrappen wat niet past) Europees leger. Hij had gehoopt dat tenminste de socialisten dit voorstel zouden toejuichen. Zijn partij is immers niet voor niets ooit de partij van het "gebroken geweer" geweest. Wel, blijkbaar is men dat vergeten, want Vande La kreeg meteen de zwaarste kritiek te verduren van zijn eigen, socialistische vakbond die stelde dat er niet eens een Europees leger bestaat.
    Het leven van een professor/voorzitter kan hard zijn!

    14-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij en zij

    In oktober van dit jaar hebben we gemeenteverkiezingen en dat merkt men nu al. Hier en daar is de campagne op gang geschoten. Op heel wat plaatsen bestaat er de mogelijkheid dat het Vlaams Belang mee in de nieuwe meerderheid van enkele gemeenten zal zitten en dat maakt de grote partijen natuurlijk zenuwachtig. Gemeentelijke politiek laat zich immers niet altijd ringeloren door de partijbonzen van de grote "democratische" partijen en hangt soms af van erg persoonlijke materies. Ik herinner me nog, jaren geleden, toen in Westerlo Dupré burgemeester was. De man was een belangrijke figuur binnen de toenmalige CVP en heeft het ooit tot staatssecretaris gebracht. Dat nam niet weg dat zijn partij bij de plaatselijke gemeenteverkiezingen één zetel tekort kwam om de volstrekte meerderheid te behalen. De oppositie sloeg samen en benoemde een man van de (ook toenmalige) Volksunie, die slechts één zetel had behaald, tot burgemeester.
    Het boek van Jean-Marie Dedecker is voor een groot deel ingegeven door zijn strijd tegen Vande Lanotte voor het behalen van de macht in Oostende, zijn stad. Ook daar is de campagne dus van start gegaan, al wordt het niet met zoveel woorden gezegd.
    Dé confrontatie komt er echter in Antwerpen en omstreken. In de deelgemeente Deurne maakt het VB nu al de facto deel uit van een alternatieve meerderheid en zou die dit keer wel eens bevestigd kunnen worden. In de "koekenstad" zelf is het kartel VB-Vlott reeds met zijn campagne van wal gestoken en heeft Dewinter duidelijk gesteld waar het hem om gaat: "wij (het kartel) tegen zij (de huidige meerderheid van VLD, SP.a, CD&V en Groen!). Of het rechts Vlaamse kartel de meerderheid zal halen is uiterst twijfelachtig. Dewinter zelf zei al tevreden te zijn als het stemmenaantal van de partij zou blijven groeien. Toch zit er meer in.
    De reden hiervoor is, dat de partijen van de huidige meerderheid het beu zijn verder te doen met Groen! Dat heeft, ondanks alle schandalen, niet zozeer te doen met de huidige groene schepenen, maar wel met het feit dat Mie Vogels weer als lijsttrekker zal optreden. Men is Mie beu in Antwerpen. Zij was er de oorzaak van dat de vuilnisomhaling een fiasco werd, wat de stad nog steeds een kwalijk imago bezorgt. Toen ze zag dat het fout liep, heeft ze de stad dan nog in de steek gelaten om minister te worden van de Vlaamse regering. Bij de pandoering die het (ook al toenmalige) Agalev kreeg bij de federale verkiezingen heeft ze van grote schaamte haar ontslag maar ingediend. En dat mens komt nu terug, als lijsttrekker nog wel. De schaamte voorbij!
    Bart De Wever van de NV-A heeft op het congres van zijn partij als eerste duidelijk gezegd, dat Groen! er volgende keer niet meer bij zal zijn, als het aan hem ligt. Als de andere huidige meerderheidspartijen hem daarin volgen en het zou blijken dat ze zonder Groen! geen nieuwe meerderheid halen, wat dan?
    Het kan nog spannend worden in de "stad aan de stroom"!

    13-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lege generatiepactdoos
    Toen de pensioengerechtigde leeftijd van 65 werd vastgelegd, vlak na de Tweede Wereldoorlog, leefde de gemiddelde Belg 57 jaar. Nu ligt die leeftijd ergens tussen de 75 en de 80 jaar, terwijl die gemiddelde Belg al op zijn 57ste met pensioen gaat. Men hoeft geen rekenwonder te zijn om te berekenen, dat het op die manier met onze pensioenen mis gaat lopen. Dat had ook de regering Verhofstadt II gesnapt en was er mede de oorzaak van dat men meer mensen aan het werk moest hebben en houden. Op dit ogenblik is zo'n 60% van de bevolking op arbeidsleeftijd aan de slag, een van de laagste percentages in Europa. Om de pensioenen betaalbaar te houden zou dat cijfer op 67% moeten komen te liggen. Om dat te bereiken had de regering het zgz generatiepact in de steigers gezet.
    Dat generatiepact is echter al zodanig verwaterd, dat de impact ervan op het arbeidsproces zal zijn dat er hoogstens 0,3 % arbeidskrachten bijkomen. En dat is nog een maximum, want de vakbonden willen nog e.e.a. "bijschaven", zodat het goed kan zijn dat er helemaal niets van overblijft. Van een lege doos gesproken!
    Ondertussen blijven de berichten over massale ontslagen voortduren:
    - Volkswagen is zinnens liefst 20.000 jobs te doen verdwijnen. Dat is dan wel wereldwijd en mogen dan ook allemaal geen echte ontslagen zijn, het zal er wel voor zorgen dat heel wat mensen ofwel hun werk kwijt zullen spelen ofwel minder gaan verdienen. Dat deze VW inkrimping zou gebeuren zonder fabrieken te sluiten duidt erop, dat er overal - dus ook bij ons - jobs zullen sneuvelen.
    - Beeldbuisbouwer L.G.Philips, een Nederlands-Koreaanse joint venture met o.a. fabrieken in Duitsland en Nederland en liefst 17.000 werknemers is failliet verklaard. Men spreekt over het grootste faillissement in de Nederlandse geschiedenis. Ook hier deelt ons land in de klappen. Punch International, een Belgisch toeleverbedrijf en hoofdleverancier van L.G.Philips Displays, schat daardoor 750 banen kwijt te geraken
    - Bij Henrad radiatoren in Herentals, gaan 112 jobs verloren en degenen die kunnen blijven verliezen hun ploegentoeslag doordat het meerploegensysteem wordt afgeschaft.
    Dat zijn slechts enkele voorbeelden van wat continu er aan het gebeuren is, waardoor steeds minder mensen gaan afdragen om steeds meer mensen minder sociale zekerheid te kunnen geven. Die nu nog blijven zeggen dat er geen problemen zijn, zijn mensen met een zeer korte visie. Jammer genoeg lopen er zo in de politiek en de vakbondsmiddens nog veel rond.

    12-02-2006, 11:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die dekselse Dedecker!
    Het boek van Jean-Marie Dedecker is eindelijk uitgekomen en dat zullen we geweten hebben. Er zijn 6.000 exemplaren van gedrukt en het is bijna zeker dat er een tweede druk met evenveel exemplaren zal volgen. Ten titel van  inlichting: een doorsnee politieker in Vlaanderen is al blij als bij de 1.500 stuks haalt...
    Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar wat er in zal staan, was voorspelbaar. Het zou een aangepaste versie van Verhofstadts burgermanifesten zijn, dik gekleurd met Dedecker's alom bekende one-liners en plattitudes. Geen verrassingen dus voor wat het boek en zijn inhoud betreft. Wél voor de belangstelling bij de voorstelling. Zoals halveling gevreesd werd, was er niemand van de top van de VLD aanwezig; er was uitgerekend één VLD-volksvertegenwoordiger, Luc Van Biesen en die mag men rustig een moedig man noemen. Waar bleef de rest van de 40% VLD-ers die voor Jean-Marie gestemd hadden bij de keuze voor de nieuwe voorzitter? Wel, misschien wilden er wel meer komen, maar de jonge leeuwen durfden niet uit schrik voor de carrière (Vlaamse leeuwen, waarschijnlijk: die zijn van  het tamme soort). Verder bestaat een zeer groot deel van de volksvertegenwoordiging uit plaatsvervangers. Die danken hun baan aan e.o.a. minister of staatssecretaris en hebben dus zelf niets in te brengen, maar alles te verliezen. Op die manier wordt nog eens duidelijk dat ons huidig politiek systeem nog weinig te maken heeft met democratie, maar alles met particratie. Bij de volgende gemeenteverkiezingen zal het niet anders zijn: dezelfde ministers en staatssecretarissen, die zich al eens kandidaat stelden voor de federale-, regionale-, provinciale- en/of Europese verkiezingen, komen zich ook nu weer kandidaat stellen voor de gemeenten. Steeds dezelfde gezichten. Eens verkozen nemen ze hun taak niet op maar geven die door aan een plaatsvervanger, die dan uit hun hand moet eten en slaafs hun politiek zal volgen. Totalitaire democratie heet zoiets.
    Tijdens de voorstelling van het boek kreeg men op het TV-scherm Dedecker te zien naast Coveliers en Freddy Van Gaever, allemaal liberalen, maar wel van drie verschillende partijen. Daarmee werd nog maar eens duidelijk gemaakt, dat de liberale gedachte in Vlaanderen niet dood is, maar dat de "L" in VLD ook niet méér voorstelt dan de tweede "D" in de vroegere DDR.
    Het wordt nu afwachten hoe het verder met Dedecker zal verlopen. Bij de VLD-top is het oorverdovend stil geworden. Men heeft blijkbaar (nog) geen antwoord op de argumenten van de Oostendenaar en is te laf om voor de eigen, liberale standpunten uit te komen. Di Rupo blijkt nog altijd belangrijker te zijn.

    11-02-2006, 18:09 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit frauduleuze land
    Gokken is van alle tijden. Het heeft altijd bestaan en zal altijd blijven bestaan. De mensen, sommigen ervan althans, hebben dat blijkbaar in hun genen zitten. Of gokken nu legaal of illegaal is, maakt niet veel uit. Legaal gokken is daar waar de Staat aan verdient en waar die dus feitelijk meespeelt.
    Wat er de laatste tijd echter gaande is in het wereldje dat men de "Belgische" voetbalcompetitie noemt, is wel iets heel aparts. Als men in het buitenland, tot in China toe, gaat gokken op matchen van tweederangs clubs in ons land, dan is dat helemaal niet meer normaal, zelfs niet in de wereld van de gokverslaving. Hoe dat tenslotte gaat aflopen is nu nog niet bekend, maar alles laat vermoeden dat er nog heel wat voetballiefhebbers hun rug zullen toekeren naar die gelegaliseerde mensenhandel die men hier beroepsvoetbal noemt, die al langer geen serieuze zaak meer was en nu helemaal in een slecht daglicht komt te staan.
    Er gebeurt nog meer fraude in dit land. Voor het schandaal rond de regie der gebouwen zitten er op dit ogenblik al elf in de cel, bij de Waalse huisvestingsmaatschappij ook al zoveel (min of meer), al hoort ge daar de dag van vandaag nog weinig over. Bij de Staatsveiligheid is de grote baas moeten vertrekken en ga zo maar verder.
    Tussendoor komt de heer Jamar, kabinetschef van Minister Reynders van Financiën ons dan wel vertellen hoe knap hij aan het werken is. Vorig jaar zou hij voor 600 miljoen euro aan fraudegeld hebben gerecupereerd. Dat bedrag wordt meteen gecontesteerd door iemand uit de meerderheid, Dirk Van der Maelen (SP.a), die zegt dat dit bedrag misschien wel ontdekt is, maar niet ontvangen en dat er integendeel voor vele miljarden euro niét gerecupereerd is. Dat zou komen mede doordat ons ministerie van Financiën o.m. nog steeds niet gereageerd heeft op de door Frankrijk doorgegeven tweede verblijven van Belgen aldaar. Zouden er teveel (vooral Waalse) politiekers belang bij hebben?
    Het ministerie van Financiën telt 30.000 medewerkers. Voor een landje met tien miljoen inwoners zou dat ruim voldoende moeten zijn. Toch slaagt men er niet in de reguliere belastingsformulieren tijdig na te zien en af te werken. Hoe zou men dan nog tijd hebben voor het niet-reguliere circuit?

    10-02-2006, 15:21 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De cartoon oorlog
    Over de Mohammed cartoons van het Deense Jyllands-Posten is het laatste woord nog niet gezegd. Wat opmerkelijk is in deze zaak en eigenlijk veel te weinig aan bod komt, is het feit dat het gaat om een publicatie die reeds vier maanden oud is. Toen werd bij de Deense krant besloten eens te testen of de multiculturele samenleving ook tot zelfcensuur zou leiden. Het antwoord daarop heeft ze meteen gekregen. Eerst van de Deense moslims, dan van de ambassadeurs van een elftal moslimlanden (het Europese Bosnië-Herzogevina en Turkije inbegrepen) en zelfs van de Verenigde Naties, de Raad van Europa en de Europese Commissie.
    Het rare in deze zaak is dat van al deze protesten niets, maar dan ook niets terug te vinden was in onze eigen kranten, alhoewel het hier gaat om een actie over liefst vier maanden. Het is pas nadat het gewone volk in de moslimlanden zelf op straat is gekomen en daar amok is gaan maken waarbij ondertussen ook al doden zijn gevallen, dat de feiten hier aandacht kregen. M.a.w. het moet sensationeel zijn voordat onze kranten vinden dat iets uit het buitenland de moeite tot publiceren waard is.
    Een ander opmerkelijk punt in heel deze affaire is dat de tegenstellingen vooral zijn tussen de kranten die het linkse gedachtengoed aanhangen en nu op de bres staan ter verdediging van de vrije mening, terwijl het diezelfde kranten zijn die in eigen land steeds het meest onverdraagzaam zijn geweest tegenover medelandgenoten die er niet dezelfde mening op nahielden. Het worden moeilijke evenwichtoefeningen voor linkse journalisten die steeds de al dan niet legale immigranten geknuffeld hebben en nu daarvan afstand moeten nemen om de vrije meningsuiting te moeten redden, dezelfde die ze aan eigen mensen durfden ontzeggen.
    Wie in heel deze zaak bij ons de lachende derde is, is het Vlaams Belang, de enige partij die steeds de moed heeft gehad te protesteren tegen het veel te lakse immigrantgenbeleid. De partij hoeft eigenlijk geen serieuze kiescampagne meer te voeren; de anderen doen het voor haar.

    09-02-2006, 10:27 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het CD&V en de nieuwe koningskwestie
    Het blijft rommelen rond het Belgische koningshuis. Na de vele, vooral Vlaamse reacties op de anti-Vlaamse toespraak van Albert II tijdens diens nieuwjaarsreceptie en de stellingname daarop van VLD fractieleider Fons Borginon in de kamer, is er nu ook een moedige uiteenzetting geweest van Patrick Van Krunkelsven, die tijdens de "viering" van 175 jaar Belgische grondwet, eens duidelijk verteld heeft dat dit soort koninkrijk niet meer van deze tijd noch van deze wereld is. Moedig was het inderdaad, want hij deed die gedeeltelijk onaangekondigde speech in het bijzijn van de drie Coburgse "senatoren voor het leven".
    Ik ben geen fan van Van Krunkelsven, omdat ik van mening ben dat hij reeds al te veel watertjes doorzwommen heeft in ons politiek landschap en eigenlijk bij de VLD niet op zijn plaats zit. In voetbaltermen gesproken, is hij daar de linksbuiten. Van Krunkelsven is eigenlijk een groene jongen die tenslotte bij de VLD is geraakt omdat hij eieren voor zijn geld koos. Het klassieke geval: denk links, leef rechts. Wat de koningskwestie betreft, is hij echter de oude Volksunie idealen trouw gebleven en zou hij dat volksvreemde koningshuis het liefst van al opgedoekt zien. Datzelfde kunnen we ook zeggen van Fons Borginon. Als we daar nu nog Dedecker en Van Quickenborne, beide overtuigde republikeinen, aan toevoegen, dan beschikt de VLD al over een fameus kwartet jonge Turken die in hun partij voor de toekomst staan en die de partij dus op het goede spoor kunnen zetten. Dit in tegenstelling tot mensen zoals de "oude krokodil" Decroo, die voor het verleden staat en Verhofstadt die zo stilaan alleen nog zichzelf vertegenwoordigt. De jonge tak van de VLD vervoegt dan ook het republikeinse kamp van het Vlaams Belang, het NV-A én Spirit die, het moet gezegd, op dat punt tenminste consequent is gebleven.
    De vraag is: waar staat het CD&V in deze problematiek? Je hoort of ziet ze niet. Van Leterme moet men geen straffe taal verwachten. Die houdt zich, zoals maar al te vaak gebeurt, op de vlakte en geeft zijn tegenstanders gelijk, die hem verwijten nergens dwars te willen gaan liggen waar dat zijn positie in een eventuele volgende Belgische regering in gevaar zou kunnen brengen. Eens zal hij én zijn partij echter de keuze moeten maken: de Vlaamse toekomst of het Belgische verleden.
    Is dat nu zo moeilijk?

    08-02-2006, 09:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsen kán
    De zgz "grote tenoren" Di Rupo en Decroo verklaren eensgezind dat de koning zijn macht moet behouden. Voor Di Rupo is dit vrij duidelijk. Zijn partij wil dat dit België blijft bestaan. Zolang de koning een vinger in de politieke pap heeft, kunnen de Walen gerust zijn dat zij hun privileges blijven behouden. Voor het orakel van Brakel zouden wij niet zonder een constitutionele koning kunnen, "omdat die na de verkiezingen de informateur en de formateur moet aanduiden". Wat een excuus! Precies alsof een president dat niet zou kunnen. Feit is wel dat Decroo in zijn eigen partij zo stilaan een overlevend fossiel aan het worden is en door een deel van de jongere VLD-ers niet meer gevolgd wordt.
    Voor wie nog wakker ligt van het doembeeld van de splitsing van dit land is er echter nog slecht nieuws. Het ABVV, de enige vakbond die nog unitair is in dit land, begint ook uiteen te vallen. Het was maar een klein berichtje in de kranten, maar het ABVV-metaal, een van de belangrijkste afdelingen, gaat splitsen in een Vlaamse en Waalse vleugel. De reden daarvoor is stof voor een echte vaudeville.
    Enkele maanden geleden had men nl ontdekt dat Herwig Jorissen, de voorzitter van het ABVV-metaal, toen hij 17 was (!) enkele maanden (!) lid was geweest van de VMO (de Vlaamse Militanten Orde). Stel u voor: enkele maanden lid van een veredelde plakploeg. Dit kon niet en de Franstalige metallo's willen hem niet meer als voorzitter. Het conflict loopt nu uit op een feitelijke splitsing van het ABVV-metaal en dat zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een algehele splitsing van de rode vakbond.
    De wraking van Jorissen heeft in werkelijkheid trouwens weinig te maken met dat kortstondig militant verleden, maar alles met de strijd die er in het ABVV nog steeds woedt i.v.m de opvolging van Mia Devidts als grote baas. Het is gewoon de stok waarmee men de hond wil slaan.
    Maar voor de rest zijn onze Waalse broeders één en al verdraagzaamheid. De moslims kunnen er nog wat van leren!

    07-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droevige justitie
    Sinds tante Laurette de wet invoerde om geen effectieve gevangenisstraffen meer te moeten uitzitten bij veroordelingen tot minder dan zes maanden, is er wel degelijk gebeurd wat gevreesd werd. De meeste die veroordeeld worden en kunnen kiezen tussen het betalen van een boete en een gevangenisstraf die ze toch niet moeten uitzitten, kiezen voor de tweede oplossing. Als gevolg van deze situatie loopt de Staat hopen geld mis: ongeveer 2/3 van de tot boete veroordeelde chauffeurs betalen eenvoudig niet (in Antwerpen loopt dat cijfer op tot 3/4!).
    Dat is dan alleen maar voor de verkeerszondaars. Erger wordt het als mensen die tanken zonder te betalen niet vervolgd kunnen worden. Zoiets kan men rustig aansporing tot criminele daden noemen. Brandstof stelen is nog geen plaag, maar kan er wel een worden en zal dan het gevolg zijn van een gerechtelijke dwaling.
    Onze justitie werkt al langer niet meer zoals het hoort. Een proces voor een serieuze criminele daad (moord bv) laat meestal 5 jaar op zich wachten (in Nederland is dat binnen het jaar). Wie geld genoeg heeft om dure advocaten te betalen krijgt zijn proces meestal uitgesteld sine die, tot de zaak tenslotte verjaart (denk maar aan Beaulieu, waar men al een tiental jaren mee bezig is). Anderzijds zijn er ophefmakende processen, zoals dat van de KBLux die waarschijnlijk nietig zullen worden verklaard. De enige processen die wel degelijk stipt op tijd schijnen te kunnen doorgaan, zijn de politieke processen, zoals dat tegen het Vlaams Blok indertijd. Waarmee nog maar eens bewezen wordt dat recht in dit land eerder krom is, tenzij het in het politieke straatje past.

    06-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Islam strips
    Er is weer de nodige commotie tussen het westen en de Islam. Ditmaal is het niet iets over het Midden Oosten of over de nucleaire dreiging uit Iran, maar wel een golf van protest uit de Moslimlanden i.v.m. karikaturen die een Deens dagblad had getoond over Mohammed en zijn volgelingen.
    Men kan natuurlijk zeggen, dat er niets gaat buiten de vrije meningsuiting. Anderzijds is het ook zo dat iets dat wij normaal vinden, bv de vrije meningsuiting, niet overal als normaal beschouwd wordt. Als men dergelijke strekkingen of religieuze overtuigingen van minder ontwikkelde landen gaat belachelijk maken, bestaat er steeds het gevaar van de weerbots. Dat hebben Denen en Noren en ook enkele anderen nu mogen ondervinden. Het was trouwens niet de eerste keer dat er dergelijke anti-westerse manifestaties plaatsvonden. Toen het Amerikaanse Newsweek enkele maanden geleden schreef dat men in de gevangenis van Guantanamo een koran door het toilet had gespoeld (iets dat in de praktijk niet te doen is), zijn er zelfs doden gevallen.
    Ergens gaan onze journalisten moeten beseffen dat niet alles gepubliceerd kan worden. De spot met de Islam is in feite een vervolg op de spot die een deel van de westerse pers al jarenlang levert op de Christelijke godsdienst. Door het feit dat Christenen en in de eerste plaats de Christelijke overheden daar weinig of niet op reageren, is zo een beetje het gevoel ontstaan dat alles moet kunnen.
    Alles kan dus niet en dit zou best ook de regel mogen zijn voor de insinuaties t.o.v. het Christelijk geloof in het algemeen en het Katholiek geloof in het bijzonder. De pen van de journalist is een machtig wapen en het wordt hoog tijd dat de pers beseft dat niet alles in een sensationeel sausje kan gegoten worden om het succes van de media op te vijzelen.
    Respect dus voor álle godsdiensten, mét daarbij in het achterhoofd dat men niet overal even ver ontwikkeld is. Pim Fortuyn krijgt nog maar eens gelijk.

    05-02-2006, 16:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De olieverslaving
    Wegens de commotie die er in Vlaanderen is ontstaan door de "scherpe" toespraak van koning Albert tegen de al dan niet "omfloerste" separatisten, zou men bijna nog vergeten dat er in de rest van de wereld ook nog iets gebeurt.
    In de Amerikaanse kamer van volksvertegenwoordigers was er de jaarlijkse speech van de president, de zgn "State of the Union". Buiten de te verwachten thema's (Irak en de strijd tegen het terrorisme bv), kwam G.W. Bush met een opvallend origineel idee op de proppen. Hij, wiens familie zelf rijk is geworden in de oliebranche, wil dat de Amerikanen van hun olieverslaving vanaf geraken. Het moet stilaan gedaan zijn, zegt hij, van steeds maar afhankelijk te zijn van producten die komen uit landen met een labiele staatsstructuur en waarop men dan ook nooit serieus kan rekenen. Daarmee bedoelde hij in de eerste plaats de landen in het Midden Oosten, maar Rusland kan daar gerust worden aan toegevoegd zoals we pas nog hebben kunnen meemaken bij de disputen over de levering van aardgas.
    Als Amerikanen zich iets voornemen, dan proberen ze dat ook waar te maken. Dat hebben we al meegemaakt met hun reizen naar de maan en hun beslistheid om bepaalde problemen op te lossen, desnoods manu militari.
    Het is inderdaad een feit dat de westerse wereld teveel afhankelijk is van olie en afgeleide producten, de Amerikanen nog meer dan de Europeanen. In Amerika waren de belastingen op brandstof nooit zo hoog als hier, waardoor de burgers er steeds grotere en meer brandstof verslindende wagens hebben op nagehouden. De stijging van de olieprijs van de laatste jaren, bij hen nog in de hand gewerkt door de verwoestingen van de Orkaan Katrina, hebben uiteindelijk de verantwoordelijken hun ogen geopend.
    Tegen 2030 wil Amerika dus een serieuze inkrimping van de olienoden. Er moet gezocht worden naar nieuwe technologieën, wat de ontwikkeling van de wereld alleen maar ten goede kan komen. Om mee te starten, zou men best beginnen met de alternatieven die reeds aanwezig zijn: de kernergie en de waterstof. Met de moderne kerncentrales is het gevaar om ongelukken bijna zero. Daarenboven is het systeem een stuk milieuvriendelijker i.v.m. de uitstoot van CO dan heel wat andere systemen. Dat auto's op waterstof kunnen rijden en op die manier ook mee kunnen zorgen voor een schoner milieu, weet men reeds sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Enkele grote merken, waaronder BMW hebben reeds proefprojecten lopen. Het is alleen een kwestie van willen aanpakken en bereid zijn de nu schandalige belastingen tenminste af te zwakken.

    03-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The empire strikes back (2)

    De toespraak van Albert II schijnt Vlaanderen wel degelijk wakker te hebben geschut, al was dat misschien niet de bedoeling van de vorst geweest. Hij wordt nu in de kranten wel de "scherpste" Belgische koning aller tijden genoemd, maar daaraan heeft hijzelf waarschijnlijk nooit gedacht. Die speech heeft hij trouwens, zoals gebruikelijk, zelf niet geschreven, laat staan bedacht. Dat hij er wel achter stond, heeft in de eerste plaats te maken met de vrees voor het verlies van zijn eigen baan en de lucratieve inkomsten van zijn familie. Misschien heeft hij er nu al spijt van dat hij zo duidelijk is geweest, want de republiek zit nu wel in de lift.
    Zoals het nooit anders is geweest sinds 1830, wordt de Belgische koning omgeven door een francofone hofhouding en een dito groep adviseurs. Met Leopold III was er een sprankeltje hoop dat Vlaanderen wat meer aandacht zou krijgen, maar de Tweede Wereldoorlog dwarsboomde die plannen. Toen de Franstalige, linkse minderheid het gedaan kreeg Leopold III van de troon te stoten, lag de Vlaamse hoop weer aan diggelen. Boudewijn was misschien een brave man, maar als jonge knaap kwam hij meteen weer onder de invloed van het toen nog machtige franskiljonse zakenleven. Eens dat het koningshuis trouwens begrepen had dat het meer schrik moest hebben van links Wallonië dan van het rechtse, brave Vlaanderen, heeft het steeds resoluut de Waalse kaart getrokken
    Dat is er met Albert II niet op verbeterd. Hijzelf mag dan al fatsoenlijk Nederlands praten, zijn halve trouwboek is steeds een voorbeeld geweest van hoe het niét moet. Haar uitleg van enkele jaren na haar huwelijk: "je parle le français et ça me suffit", is haar bijgebleven. Een crash cursus Nederlands heeft daaraan niet veel veranderd.
    Ondanks het feit, dat het nu duidelijk is dat de koning de Waalse mening vertolkt, zijn er nog steeds van die brave Vlamingen die vinden dat hij zijn term maar moet uitdoen. Zij spitsen nu hun aandacht op de troonopvolger, Philippe de taaie. Tegen dat die koning wordt, zeggen ze, moet ons koningshuis er een worden naar het Scandinavisch model. Wanneer zal dat zijn: als Albert Second 95 zal zijn?
    Wat de Vlaamse partijen nu moeten doen is resoluut in de aanval gaan en stellen dat bij de vorming van de volgende regering - ten laatste in 2007 - er niet alleen een akkoord zal moeten zijn over de aanpassing van de transferts (door de koning nu ook toegegeven), maar ook over de splitsing Brussel/Halle-Vilvoorde én het omvormen van de rol van de koning. Als dat niet kan, dan hoeft er geen nieuwe Belgische regering komen en kan men er hier best mee ophouden. Liever een scheiding dan een slecht huwelijk. Het is zo stilaan welletjes geweest.

    02-02-2006, 10:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The empire strikes back!

    In zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak is Albert II duchtig uit zijn rol gevallen. Waarschijnlijk als reactie op het enorme succes van het boek "Manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa", van de denkgroep "In de Warande" (een vijftigtal bedrijfsleiders, ex-bedrijfleiders en journalisten), zijn bij Albert Second blijkbaar de stoppen doorgeslagen. Het boek is al aan zijn derde druk toe en zal meer dan waarschijnlijk ook een Engelse en een Franse vertaling krijgen. Deze laatste dan ter attentie van de Waalse landgenoten, die het tot nu toe moesten stellen met meestal giftige commentaren van hun plaatselijke kranten (Le Soir op kop), die meestal niet objectief waren.
    Objectief is de houding van de koning evenmin, maar de man begint zo stilaan (terecht) te vrezen voor het voortbestaan van zijn eigen baan. Zonder België heeft men ook geen Belgisch koningshuis meer nodig. Tot daar is zijn reactie dan ook te begrijpen. Anders wordt het als hij daar enkele argumenten voor boven haalt die kant noch wal raken:
    - Als er ooit een splitsing van België zou komen, dan is het niet zo dat de Vlamingen de hele staatsschuld zullen moeten overnemen. In het beste geval nemen we er die van Brussel bij, maar dan wel onder de voorwaarden die Vlaanderen zal stellen. Daar tegenover staat, dat - eens het land gesplitst - we van de jaarlijkse transferts van ± 12 miljard euro vanaf zullen zijn, wat het betalen van de Vlaamse schuld heel wat zal vergemakkelijken.
    - Dat Brussel aan belang zou inboeten, is al evenzeer een waanbeeld. Brussel kan evengoed de hoofdstad van Europa blijven, met of zonder België. Brussel heeft meer te vrezen voor zijn toekomst van de continue boycot door een deel van zijn bewoners van het vliegveld van Zaventem dan van de staatsstructuur van het land.
    Hét voorbeeld voor België is de fluwelen revolutie waardoor Tsjechië en Slovakije uit elkaar zijn gegaan. Die twee landshelften verschilden nog minder van elkaar dan Vlaanderen en Wallonië: zij hebben nog een taal die bijna dezelfde is (zeg maar: een verschil zoals Vlaams en Hollands). Slovakije, voorheen het zwakke broertje in het unitaire land, heeft sinds de splitsing meer vooruitgang gemaakt dan Tsjechië. Wallonië kan daaraan een voorbeeld nemen.
    Tenslotte nog dit: de theorie voor het splitsen van België, zoals voorgesteld in het Manifest van de denkgroep "In de Warande", is onderbouwd met een argumentatie van liefst 250  bladzijden. De uitval van Albert II is helemaal niet onderbouwd, door niets, "rien du tout" om het in zijn eigen huistaal te zeggen. Zijn toespraken, in het Frans opgesteld en in slecht Nederlands vertaald, beginnen steeds meer te gelijken op de scheldpartijen van sommige zgz "democratische" partijen op het Vlaams Belang. En we hebben gezien wat daarvan het resultaat geworden is: steeds meer Vlamingen worden eindelijk wakker!

    01-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verdeelde land
    Er gaat de laatste tijd bijna geen dag voorbij of er is wel iets aan de hand met de verstandhouding tussen het noorden en het zuiden:
    - Tante Laurette (weer zij!) gaat snoeien in de begeleiding van psychisch gestoorde delinquenten. Daardoor zullen er een vijftigtal ontslagen vallen, toch wel toevallig allemaal in Vlaanderen zeker. Bij nader toezien blijkt, dat men hier bij ons die mensen iets tracht bij te brengen en dat men in Wallonië die mensen gewoon opsluit (wat natuurlijk goedkoper is).
    - Koen Dassen, Vlaams liberaal en hoofd van de Staatsveiligheid treedt af en gaat een nieuwe functie krijgen bij het kabinet van Binnenlandse Zaken (ons kent ons). Dat aftreden is feitelijk een soort ontslag want tante Laurette (weer zij!) wou hem kwijt. Na Verwilgen is dit de volgende Vlaamse scalp aan haar gordel. Dassen zal meer dan waarschijnlijk opgevolgd worden door iemand met PS-relaties, die wat gewilliger tante Laurette's bevelen zal uitvoeren.
    - Het boetefonds! Vorig jaar werden er voor 300.000.000 euro (12 miljard oude Belgische frankskens!) boetes uitgeschreven. Een getal om van te duizelen. Zoals ook in het verleden al gebeurd is, wordt een groot deel van deze opbrengst, die voor meer dan 80% uit Vlaanderen komt, zo verdeeld dat Wallonië er tenslotte bijna de helft van krijgt, alhoewel slechts 5% van het geïnde geld van daar afkomstig is. Een regelrechte schande, die minister Landuyt dan nog gerechtvaardigd vindt en die door geen enkele Vlaamse politicus wordt afgekeurd en, uiteraard, ook niet door onze rooie VRT.
    ---
    In de marge van de recentste gebeurtenissen is er dan nog de vaudeville van minister Dewael, die samen met de bisschop van Antwerpen de problemen rond de illegalen wil aanpakken. Die bisschop, Paul Van den Berghe, had de scholen opgeroepen te gaan betogen om de opvang van illegalen te steunen. M.a.w. Mgr Van den Berghe is vóór de wetteloosheid. Dewael doet daar nu wel wat stoer tegenover, maar in feite treft hij geen praktische maatregelen om op korte termijn een einde te maken aan de tolerantie van die wetteloosheid. Als men zijn houding en manier van werken vergelijkt met die van zijn collega Verdonk in Nederland, dan komt hij daar maar heel kleintjes uit.

    31-01-2006, 13:55 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme's terminologie
    Yves Leterme, minister-president van de Vlaamse deelregering, heeft tijdens een nieuwjaarsreceptie van VOKA (de samensmelting van het vroegere VEV en de kamers van koophandel) gepleit voor meer ambitie bij de Vlamingen. Daar valt weinig tegen in te brengen. Het is een feit dat wij, Vlamingen, een hardwerkend en goed geïnstrueerd volkje zijn, maar een tekort hebben aan lef. Als we alleen maar vergelijken met de Nederlanders (en zeker de echte Hollanders), dan kunnen wij van onze noorderburen nog heel wat leren. Een Nederlander die iets een beetje kan, zal zeggen dat hij het goed kan. Een Vlaming die iets goed kan, zal zeggen dat hij het een beetje kan. Dat lijkt een klein verschil, maar op wereldvlak, zeker in de handel, kan dat een groot verschil in opbrengst maken.
    Tussen de regels van Leterme's verklaringen wordt ook gesuggereerd dat we er vanaf moeten om alles steeds met de Walen te vergelijken. Ook dat is een juiste opmerking, al is het in de praktijk heel wat moeilijker om dat niet te doen. Wij, Vlamingen, zijn reeds goed voor meer van 80% van de export van België en dat cijfer kan alleen nog maar groter worden. Het probleem is, dat we er niet beter van worden omdat we een abnormaal absurd bedrag van onze inkomsten elk jaar opnieuw moeten afgeven aan de Waalse regio, die er dan weinig of niets mee aanvangt.
    Het bedrag dat Vlaanderen ELK JAAR OPNIEUW weggeeft, is ongeveer gelijk aan wat de HELE WERELD aan de door de Tsunami getroffen gebieden gegeven heeft. Het bedrag is het DUBBELE van wat de USA elk jaar geven aan Israel. De States hebben driehonderd miljoen inwoners. Vlaanderen slechts zes miljoen. Procentsgewijs gezien, is het bedrag dat wij weggeven ook kleiner dan wat West-Duitsland aan Oost-Duitsland geeft, met dit verschil dat er in Duitsland een tijdslimiet gesteld is en dat de West-Duitsers het ook in oostelijke Duitsland voor het zeggen hebben.
    Kortom, meer ambitie kan geen kwaad. We zullen er zeker niet slechter bij varen. Ergens moeten echter grenzen worden gesteld want, zoals het spreekwoord zegt: "veel te goed is half gek".

    29-01-2006, 11:11 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart 250 jaar
    Vandaag is het 250 jaar geleden dat Mozart geboren werd, de grootste componist aller tijden. In de amper 36 jaar die hij leefde schreef hij meer dan 600 composities, waaronder 41 symfonieën, 27 piano concerto's, ontelbare concerten voor andere instrumenten, een serie missen en 17 opera's waarvan sommigen uren aan een stuk duren. Dat alles schreef hij, nootje voor nootje, met een ganzenveer, dikwijls bij kaarslicht, in totaal 23.000 bladzijden (A4 formaat).
    Van alle componisten is hij de grootste omdat hij alle soorten muziek zonder meer onder de knie had. Verdi en van Beethoven, om er maar twee te noemen, waren perfectionisten die hun eigen muziek dikwijls nog niet goed genoeg vonden en aanpasten. Mozart deed dat niet. Eens hij een stuk in zijn hoofd had, schreef hij het neer zonder enige verdere correctie. Zo iemand noemt men een genie.
    Mozart ging nooit naar school. Hij werd thuis opgevoed en kreeg de muziek a.h.w. met de paplepel binnen. Terwijl andere kinderen gingen spelen, zat hij reeds nootjes te tekenen en te componeren.
    Mozart was ook een sociaal mens. In zijn opera's hekelde hij de toenmalige adel ( denk maar aan "Figaro's bruiloft") en dat was niet zonder gevaar, iets dat hij heeft moeten ondervinden. Hij kreeg geen baan aan het Hof, zoals hij gehoopt had en was verplicht van zijn componeren zijn broodwinning te maken, wat in die tijd niet zo evident was. Er bestond toen ook nog geen auteursrecht en eens hij een werk verkocht had, zag hij er verder geen geld meer van. Eén en ander bracht met zich mee dat hij zich letterlijk kapot werkte en zo op 35 jarige ouderdom stierf, waarschijnlijk aan de gevolgen van een griep.
    Maar Mozarts muziek was hemels. Dat bevestigde ook George Solti, een van de grote dirigenten van de vorige eeuw, die zei door Mozart christelijk te zijn geworden. "Toen ik zijn muziek leerde kennen", zei hij, "wist ik dat er een hemel was".
    Laten we Mozarts muziek koesteren, van zijn "Eine kleine Nachtmusik" tot "Don Giovanni", met al het frivole, ernstige, mystieke (zijn missen) dat daar tussen kwam.
    Hij mag dan 214 jaar dood zijn, zijn muziek blijft springlevend.


    27-01-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De spookvliegtuigen van de USA
    Sinds enkele maanden blijven er geruchten de ronde doen dat de Verenigde Staten van Amerika gevangen terroristen de wereld zou rondsturen om in bepaalde landen buiten de States behandelingen te krijgen die in Amerika niet zouden toegelaten zijn. In november van vorig jaar was daarover al veel te doen. Toen Condoleezza Rice echter een tournee maakte in Europa en daarbij ook het Europees parlement bezocht, bleek er niets meer aan de hand te zijn. Iedereen scheen vrede te nemen met haar uitleg, dat de USA zoiets niét doet, althans niet bij haar weten.
    Ondanks die geruststelling blijft men het onderwerp echter maar bovenspitten en werd er zowaar een Zwitser (kan het nog neutraler?) aangeduid om daarover een diepgaand onderzoek in te stellen. De man, een zekere Marty, kwam vorige week daarover zijn uitvoerig verslag voorlezen in het Europees parlement. Daarin beschuldigde hij de States van zowat alles wat de Europese linkse partijen en de mensenrechtenorganisaties Amerika verwijten. Op het einde van zijn betoog voegde de brave man er echter bij, dat hij niets, helemaal niets kon bewijzen en dat het onderzoek zou worden voortgezet. Het had veel weg van het onderzoek naar de bende van Nijvel, met dit verschil dat er toen niemand specifiek beschuldigd werd, nu wel: de Verenigde Staten van Amerika.
    Het lijkt zo'n beetje mode in onze linkse kringen en media, maar het is "in" tegen Amerika te zijn. Als men bv onze eigen VRT volgt, dan zal men daarvan praktisch nooit enig positief nieuws over Amerika horen. Het lijkt wel alsof Johan de Poortere, de huidige VRT-man in de States, in dat land alleen maar miserie ziet en dat terwijl Amerika nog steeds aan de top staat van de wereldeconomie, de beste universiteiten heeft en de grootste donor van ontwikkelingshulp is. Voor onze marxisten kán Amerika nu eenmaal niets goeds doen.
    Doet Europa het beter? Voor alle grote problemen van de laatste twintig jaar heeft Europa er de USA moeten bijhalen, omdat het zelf niets geregeld kreeg. Zie maar hoe de "grote" Europese mogendheden: Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië er niets van terecht brengen in hun poging Iran tot betere gevoelens te brengen. Ze gingen het nu eens op hun manier doen, los van de Amerikanen. Er komt helemaal niets van en het zal waarschijnlijk één groot fiasco worden als men er de Amerikanen niet bij betrekt. De onderhandelingen met Iran doen zo'n beetje denken aan die van Chamberlain met Hitler in München net vóór de tweede wereldoorlog. Blijven praten tot het te laat is.
    Maar ja: de mensenrechten (voor terroristen) en de verdraagzaamheid (voor een totalitair regime) zijn toch zo belangrijk.

    26-01-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omnium Gallorum ...

    In het avondjournaal van VTM van gisteren, 24 januari, kwam een geleerde professor vertellen, dat de Vlamingen afstammen van de Germanen en de Walen niet. Voor de "interloctuelen" van de cafézender was dit bericht voldoende om te beweren dat de Walen dus eigenlijk de echte afstammelingen zijn van de oude Belgen, die door Julius Caesar bestempeld werden als de dappersten aller Galliërs ("Omnium Gallorum Belgae fortissimi sunt" uit "De bello Gallico"). De man was erachter gekomen door steekproeven op het DNA van Vlamingen en Walen uit te voeren (hopelijk heeft hij dat niet bij Walen gedaan met namen als Onkelinx, Cools, Van Cauwenberghe e.d.).
    Zo simpel als de Vilvoordse zender het zijn kijkers wil wijsmaken, is het ook weer niet. Om te beginnen zorgde de campagne van Caesar ervoor, dat zo goed als heel Gallië onder de Romeinse heerschappij kwam en dat het Romeinse Rijk zich uitstrekte tot aan de Rijn. Achter de Rijn (tot aan de Weichsel, bij het huidige Warschau) bevonden zich de Germanen. Zelfs de Bataven, die woonden in het huidige Nederland, waren Galliërs, geen Germanen. De Rijn is nog lange tijd de grens geweest waarachter de Romeinen de Germanen konden tegenhouden. Dat duurde tot in de vierde eeuw na Christus en van toen af hebben de Germanen Gallië onder de voet gelopen, door Frankrijk en Spanje tot in Noord-Afrika (de Vandalen).
    Er waren wel enkele uitzonderingen, maar dat waren dan Germaanse stammen die door de Romeinen zelf naar onze streken werden gebracht. Eén daarvan waren de Tongeren, een Germaanse stam die de regio van de huidige stad met dezelfde naam mocht bezetten, nadat de Romeinen daar de Eburonen van Ambiorix, die Galliër was, verslagen en op de vlucht gedreven hadden. Ambiorix vluchtte de Rijn over en van hem heeft men nooit nog iets gehoord.
    De naam "Belgia" betekende in het Latijn "Nederland" of "De Lage landen" en de naam "Waal" (ook "Welsch") werd door de Romeinen gegeven aan alle volkeren die niet van Latijnse oorsprong waren. Het woord "koeterwaals" bv komt van het Duitse "Churerwelsch", waarmee men het dialect van Chur (Nu Zwitserland) bedoelde als zijnde een niet-Latijnse taal.
    In feite komt het hele verhaal hier op neer, dat noch Vlamingen noch Walen afstammen van de oude Belgen. Die zijn indertijd verdreven of  opgegaan in andere volkeren. Dat beide volkeren grondig van elkaar verschillen is een open deur instampen. Men hoeft maar de huidige Belgische politiek te volgen.

    25-01-2006, 10:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voorbeeld van Catalonië
    Evenals België is Spanje een meertalig land en dat is in het buitenland evenmin bekend. In vele landen denkt de gewone burger nog altijd dat België een francofoon land is. Dat is het gevolg van 175 jaar België waarbij het grootste deel van die tijd een bijna uitsluitende francofone diplomatie hier de dienst uitmaakte.
    Met Spanje is dat niet anders. De man in de straat in het buitenland denkt dat daar alleen maar Spaans gesproken wordt, wat niet waar is. Om te beginnen zijn er de Basken, die een eigen taal hebben, compleet anders, zelfs niet verwant met enige andere Europese taal. Dan zijn er de Galliciërs in de noordelijke Atlantische kuststrook die een eigen taal spreken. Tenslotte zijn er de Catalanen en dat is een apart verhaal. Wat wij "Spaans" noemen, heet op het Iberisch schiereiland "Castiliaans", dat in tegenstelling tot Catalaans, dat feitelijk een taal is tussen Castiliaans en Italiaans in.
    Catalonië is ongeveer zo groot als België, maar grotendeels heuvelachtig. Het heeft dan wel als grote troef dat het aan de Middellandse Zee ligt. Het land is ooit veel groter geweest en bevatte vroeger zelfs grote delen van Zuid-Frankrijk. De taal, het Catalaans, wordt ook buiten Catalonië gesproken: aan de Middellandse Zeekust tot en met Valencia, op de Balearen en zelfs in het Sardische stadje Alghero.
    De geschiedenis van Catalonië is een beetje te vergelijken met die van Vlaanderen. Ergens in de Middeleeuwen kende het land een enorme bloei en voorspoed. Op een gegeven ogenblik bezat het zelfs Sicilië, Corsica en Sardinië en bepaalde het mee de politiek in Zuid-Italië. Nadat het werd ingelijfd bij de kroon van het Koninkrijk Aragon begon echter het verval en werd het beheerst door vreemde mogendheden, de Castilianen inbegrepen. Toch is het streven naar onafhankelijkheid van de Catalanen nooit uitgedoofd. Tijdens de Spaanse burgeroorlog was het land zelfs enkele jaren effectief onafhankelijk. Eens dat Franco echter het pleit had gewonnen, was het weer amen en uit met de vrijheid.
    Catalonië is echter niet bij de pakken blijven zitten. Het is de dichtstbevolkte regio van Spanje en de meest welvarende. "Barcelona trabaja, Madrid consuma" is er de slogan (Barcelona werkt, Madrid verbruikt). Toen de rechtse partito popular van Aznar de macht greep, had die in het parlement de steun van de Catalaanse nationalisten nodig. Deze laatsten hebben daar handig op ingespeeld en hebben ondertussen verkregen dat hun land nu een verregaande autonomie heeft.
    Catalonië staat dus een stuk verder dan Vlaanderen en dat alles terwijl de Catalanen in Spanje maar een minderheid zijn en wij in België een meerderheid (probeer dat maar eens uit te leggen aan buitenlanders!). Hét grote verschil zit hem in het feit dat de Catalanen niet af te rekenen hebben met nestvervuilers die met de tegenpartij meestemmen tegen het eigen volk zoals onze linksen doen. Als Vlamingen één blok zouden vormen, konden wij ook alles bereiken wat politiek doenbaar is.
    "Vlaanderen werkt, Wallonië verbruikt" is een slogan die ook hier kan gebruikt worden. Het wordt hoog tijd dat ook wij daar een vervolg aan breien, de Catalanen achterna!

    24-01-2006, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!