Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Eén land, drie economieën
  • De Natcon-heisa
  • Turnhout 2024
  • Het daghet in Brussel
  • De stemtest
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    21-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The ugly American(s)
    In de jaren zestig van de vorige eeuw schreef een Amerikaans diplomaat, wiens naam ik vergeten ben, een succesboek met de naam "The Ugly American", vrij vertaald: "De domme Amerikaan". De man werkte voor de Amerikaanse diplomatie  in Azië en maakte daar mee dat Amerika heel wat geld en prestige verloor omdat geen enkele Amerikaan "over de grens sprak", hij de inboorlingen dus niet verstond en hun cultuur al evenmin.
    De geschiedenis herhaalt zich nog altijd en met het incident rond Saddam in zijn onderbroek zijn we ondertussen beland bij episode nummer zoveel. De foto's van Sadam zijn ditmaal wel in een Britse krant verschenen (The Sun), maar het zijn de Amerikanen die Saddam bewaken en dus moet er minstens één van hen bij betrokken zijn geweest.
    De stommiteiten begonnen bij de Abu Graib gevangenis van Bagdad, waar bewakers gevangenen vernederden en mishandelden. Dit was niet goed te praten, zelfs niet in oorlogstijd, waar men wel eens meer meemaakt dat mensen hun verstand verliezen. Met een beetje gezond verstand hadden die Yankees immers moeten weten dat het rondsturen van foto's en video's voor hen falikant zou aflopen en het publiceren ervan zeker.
    Dé clou was echter het bericht van het toch respectabel geachte weekblad Newsweek, dat wist te vertellen dat Amerikaanse gevangenisbewakers een koran door het toilet hadden gespoeld in Guantanamo. Het uitbrengen van dit nieuws, voor de moslims een heiligschennis, had zo'n desastreus effect in de moslim wereld, dat, tijdens betogingen ertegen, minstens 16 mensen om het leven kwamen. Toen er dan een onderzoek kwam vanwege het Amerikaanse Gerecht, bleek dat het, oeps, om een vergissing ging! Eigenlijk had men dit meteen moeten weten. Daar in Guantanamo zullen waarschijnlijk wel normale westerse toiletten staan, geen "Franse", ttz die met dat gat in de grond. Nu moet ge eens proberen een boek door een toilet weg te spoelen; dat lukt nooit. Dat moslims in arme landen, waar ze waarschijnlijk niet eens een fatsoendelijk toilet hebben, daar in trapten, is nog aan te nemen. Dat de redactie van een wereldvermaard weekblad daar in tuimelde, zegt genoeg over van het niveau van de huidige berichtgeving...

    21-05-2005, 13:59 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote kazakdraaier
    "België is op sterven na dood. Dat is het resultaat van de tientallen communautaire compromissen en politieke koopjes die werden gesloten. (...) Nergens ter wereld bestaat er een federale staat waarvan, zoals dat in België het geval is, de territoria van de deelgebieden elkaar overlappen. (We moeten) streven naar duidelijk afgescheiden deelgebieden, waar de faciliteiten definitief verdwijnen. (...) Het alternatief is het wanordelijk uiteenvallen van het land. Het ogenblik waarop dit dreigt te gebeuren, is misschien niet zover meer af. Het volstaat dat (...) de Franstaligen beslissingen nemen die flagrant in strijd zijn met de Grondwet en de wetten van dit land, opdat in Vlaanderen een meerderheid zou gevonden worden om de Belgische staat definitief op te geven. (...) Nog eens een kaakslag te moeten verduren, is een vernedering die negen op tien Vlamingen niet meer zullen slikken".
    ---
    Bovenstaand verhaal is een uittreksel uit het Burgermanifest, geschreven door Guy Verhofstadt in 1992, onder de titel: " Denkend aan Vlaanderen"! Het is bijna onwaarschijnlijk, dat iemand die dat schreef, daarna de kans kreeg er effectief iets aan te doen maar, in plaats daarvan, een bocht van 380 graden maakte en volledig het tegenovergestelde heeft gedaan (en nog doet). De idealist Guy Verhofstadt is verworden tot een gemene zaktivist, die alles wat hij gedaan heeft en nog doet sinds hij premier is, ondergeschikt heeft gemaakt aan het postje dat hij nu bekleedt. De partij, die hij heeft opgericht en uitgebreid, leidt hij nu regelrecht naar de verdoemenis.
    Merkwaardig is, dat in datzelfde manifest Verhofstadt in het laatste hoofdstuk oproept tot de vorming van een nieuwe beweging en daar dan begint met een uitspraak van de Oostenrijker Friedrich Hayek, de kampioen van een vrije markt kapitalisme gebaseerd op de totale vrijheid. Die uitspraak luidt zeer betekenend:
    " Wie zijn principcs niet naleeft, gaat naar de hel"!

    20-05-2005, 09:59 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pallieterke 60
    Vandaag, 19 mei 2005, wordt 't Pallieterke 60 jaar. Een uitzonderlijke prestatie voor een spotblad dat in mei 1945 werd opgericht door Bruno De Winter, journalist bij het Handelsblad. De Winter schreef in dat Handelsbald al een column waarin hij op spottende wijze de naoorloogse toestanden hekelde, vooral dan de in Vlaanderen onmenselijke repressie en epuratie, die in brutaliteit zijns gelijke niet vond in de westerse wereld. Er was heel wat moed nodig om zoiets in die tijd te ondernemen. Veel van zijn uitspraken zijn  legendarisch gebleven, iets waar ik nog wel eens op terugkom.
    Tien jaar later stierf De Winter echter aan een hartinfarct op amper 45 jarige leeftijd. Hij werd opgevolgd door zijn toen enige vaste medewerker Jan Nuyts, een overtuigde Vlaams nationalist, die het blad tot voor enkele jaren heeft geleid. Nuyts stierf op 8 juli 2002 (hij werd 82) en had ondertussen de fakkel doorgegeven aan Leo Custers, ex-journalist bij o.m. de Gazet Van Antwerpen.
    't Pallieterke blijft een unicum in de journalistieke wereld en daarmee bedoel ik niet alleen België, maar heel West Europa. Het blad is compleet onafhankelijk, heeft geen partij achter zich, geen persmagnaat à la Van Thillo, zelfs zo goed als geen reclame (de weinig reclame die erin staat wordt nog door de redactie geconditioneerd). Het blad leeft bijna uitsluitend van de bijdrage van zijn lezers en dat zouden er momenteel meer dan 20.000 zijn.
    In onze huidige politiek correcte wereld zijn bijna alle kranten en weekbladen gemuilband. Veel zaken kan of mag men niet meer schrijven. "De Tijd" werd zopas overgenomen door de groep Van Thillo en zal in de toekomst ook kleur moeten bekennen. De Gazet van Antwerpen is "gestevatiseeerd" sinds ze eigendom geworden is van die Limburgse familie die de ex-kok in haar vriendenkring heeft. Als men zaken te weten wil komen die in de andere media het licht niet mogen zien, is er één oplossing: 't Pallieterke lezen, iets wat doe sinds 1955 (mijn eerste nummer was dat met het overlijdingsbericht van Bruno De Winter).
    Buiten Leo Custers schrijven in 't Pallieterke een hele krans van uitgelezen journalisten, sommigen zoals Paul Belien en Marc Platel die door hun vroegere kranten (respectievelijk De Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg) werden ontslagen o.w.v. hun Vlaamsgezindheid, anderen die onder een schuilnaam schrijven, maar niet minder bekwaam zijn in hun genre (politiek, sport, film, muziek, kolder). Medewerkers die zich politiek engageren, dienen hun ontslag te geven (zoals vroeger o.m. Gerolf Annemans). Op die manier blijft het blad op en top onafhankelijk en kan het blijven steunen op zijn drie dogma's:
    - "Wat niet lachend kan gezegd worden is de waarheid niet"
    - "Vlaanderen eerst"
    - "Vrank en vrij"

    Ik heb 't Pallieterke een email gestuurd met gelukwensen én daarbij het gedicht van Albrecht Rodenbach waarmee ik ook mijn blogs begin:
    "Strijden eeuwig
    Strijden leeuwig
    Strijden,makkers, 't is ons lot.
    Strijd het heden
    Strijd 't verleden
    Strijd de toekomst, rust bij God"!

    19-05-2005, 11:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Post
    Wij hebben vroeger negen jaar in Italië gewoond. Een van de diensten die daar niet serieus werkte, was de post. Daarover waren ginder nogal wat sarcastische moppen te horen. Een bekende was die van de brief van Paulus aan de Latijnen, die de week daarvoor zou zijn aangekomen.
    Het is hier bij ons al niet veel beter. Af en toe leest men daarover in de kranten, maar het wordt pas duidelijk als men zelf eens zoiets meemaakt. Dat "geluk" heb ik zopas gehad.
    In een plaatselijk reclameblaadje had ik een advententie gezien van Black & Decker waarin, bij aankoop van een bepaald toestel, men er een ander gratis bijkreeg. We waren net zinnens de buitenkant van het houtwerk van ons huis een nieuwe beurt te geven en hadden feitelijk nog een schuurmachientje nodig om de moeilijk te bereiken plaatsen te kunnen afschuren. Ik kocht zo'n toestel bij de Gamma in Turnhout en moest, om een tweede toestel gratis te krijgen, naar Black & Decker een brief schrijven waarbij ik een ingevuld formulier opstuurde, plus het aankoopticket en de streepjescode van het aangekochte toestel.
    Om zeker te zijn dat er niets verloren ging (die aankoopbon was tegelijkertijd nodig voor eventuele latere garantieclaims), verstuurde ik alles per aangetekend schrijven, op 06.04.05.
    Toen ik drie weken later nog steeds geen nieuws had, schreef ik Black & Decker opnieuw om te vragen hoe het stond. Enkele dagen later kreeg ik een telefoontje van de firma waarbij een vriendelijke dame me vertelde, dat zij mijn aangetekend schrijven niet ontvangen hadden en dat dat eigenlijk logisch was, want ik had het verstuurd naar een postbus.
    Ik ging dus naar het plaatselijk postkantoor, waar men mij niet alleen vertelde, dat mijn aangetekend schrijven was afgeleverd (weliswaar drie weken nadat het verstuurd werd), maar mij ook een kopie gaf van een afschrift van de post waarop dat bevestigd werd. Dat men geen aangetekend schrijven naar een postbus kan sturen, werd ontkend. In dat geval stopt de postbode een kaartje in die postbus, waarmee men op het plaatselijk postkantoor het schrijven kan ophalen.
    Ondertussen had ik ook een e-mail adres van Black & Decker gekregen en liet ik hen het nieuws van de Post weten, waarbij ik hen vertelde dat ik een brief met de bevestiging van de Post zou opsturen. Dat gebeurde op maandag, tweede Pinksterdag. 
    Eén dag later bracht de postbode mij mijn aangetekend schrijven van 06.04.05 terug met de mededeling dat men het niét had kunnen afgeven! Dat was dus, op één dag na, zes weken nadat ik de brief had gepost.
    Ik heb nu een aangetekend schrijven terug gekregen dat niet kon worden afgeleverd én tegelijkertijd een bewijs dat het op 25.04.05 wél was afgeleverd. Dat is dan de Post in België anno 2005,  een bedrijf dat over enkele jaren zou moeten gaan concurreren met de privé!
    P.S. Black & Decker treft in dit hele verhaal geen schuld. Ik heb hen weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en hen alles opnieuw verstuurd per normale post (géén prior!) en ze hebben mij al laten weten de zaak zo spoedig mogelijk te zullen afhandelen...

    18-05-2005, 14:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdagen afschaffen
    In Frankrijk heeft de regering Raffarin de feestdag van tweede Pinksterdag afgeschaft. De officiële verklaring daarvoor is, dat de Franse regering geld wil vrijmaken voor een betere opvang en begeleiding van de ouderen, dit nadat twee jaar geleden zo'n vijftien duizend Franse oudjes de toen heersende hittegolf niet overleefd hadden. Het zou dus gaan om solidariteit. Dat woord verkoopt altijd goed, vraag het maar eens aan de Belgische politiekers (misschien hebben de Fransen de keuze van dat woord wel bij ons gehaald!).
    De échte reden is dat Frankrijk het tegenwoordig evenmin makkelijk heeft om de Europese norm van 3% te halen. Wat er bij onze zuiderburen nog bijkomt, dit t.o.v. de hen omliggende landen, is dat men daar enkele jaren geleden de werkweek van 35 uren heeft ingevoerd. Die kost de Franse economie handenvol geld en brengt de Franse fiscus heel wat minder geld in het laatje. Het afschaffen van een feestdag zou zo'n 80 miljard euro opbrengen en dus een (eerste?) tegenwicht vormen voor het verlies dat het land lijdt o.w.v. die ingekorte werkweek. Die uitleg zul je echter officieel niet horen.
    ---
    Bij ons is er al enige tijd sprake om er nog een feestdag bij te doen, het tegenovergestelde dus van wat in Frankrijk gebeurt. De ambtenaren krijgen reeds enkele jaren de elfde juli als feestdag, maar het gros van de modale werknemers moet die dag nog steeds werken. Als men ziet dat Vlaanderen continu in accute geldnood zit, zie ik dat de eerste jaren niet veranderen (ook weer de "solidariteit", weet je wel!). Een alternatief zou zijn bv de 11de november als officiële feestdag af te schaffen en die dag dan te nemen op 11 juli. Men moet daarom die Eerste Wereldoorlog niet vergeten, maar hem gewoon vieren zonder speciale feestdag, of die feestdag in het weekeinde laten vallen zonder hem te recupereren, zoals dat met andere weekeindfeestdagen gebeurt.
    ---
    En daarmee zijn we dan bij een ander punt aangeland. België is zowat het enige land waar men een feestdag, die tijdens het weekeinde valt, op een ander dag kan recupereren. In  Nederland bv heeft men vorig jaar drie feestdagen minder gehad, omdat zowel de eerste als de tweede Kerstdag (een feestdag in Nederland) als Nieuwjaar tijdens het weekeinde vielen. Dit jaar verspeelden onze noorderburen Koninginnedag, die ook al tijdens het weekeinde viel.
    Toch maar goed dat wij in een rijk land leven!

    16-05-2005, 20:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vlaamse slavenvolk

    Heb je al eens geprobeerd aan buitenlanders de situatie in België uit te leggen? Dat is helemaal niet gemakkelijk. Jaren geleden werkte ik op de afdeling Bezoeken van een internationaal bedrijf en heb ik dat af en toe wel eens getracht te doen. Als ik bv. Fransen, Spanjaarden of Italianen op bezoek kreeg en de Vlaams Waalse tegenstellingen in België kwamen ter sprake, had ik de gewoonte de zaak om te draaien. Ik vroeg hun dan, wat er bij hen zou gebeuren als de macht in hun land in handen zou komen van een minderheid van Bretoenen, Basken of Zuid Tirolers. Het antwoord was meestal, dat het dan oorlog zou zijn. Wij, Vlamingen, denken daar niet aan en dat is maar goed ook. Toch zegt het iets over de slaafsheid waarmee wij ons lot ondergaan. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de eeuwenlange onderdrukking die wij hebben meegemaakt van achtereenvolgens Spanjaarden, Oostenrijkers en Fransen. Toen België ontstond waren we wel de meerderheid, maar economisch waren we toen de minderen van het Waalse gebied dat zich gesteund voelde door grote buur Frankrijk en in feite de kolonisatie politiek ervan doorzette.

    Als je ziet hoe vlot Nederlanders zijn t.o.v. Vlamingen, die meestal wel beter geschoold zijn en harder werken, maar dit niet te gelde schijnen te kunnen maken, dan heeft ook dat iets te maken met het verleden. Vergeet niet, dat Nederland is kunnen groot worden, niet alleen omdat het onafhankelijk was en zich op die manier beter kon ontplooien, maar ook doordat er toen, na de inval van de Spanjaarden, honderdvijftig duizend Zuid Nederlanders naar het noorden waren gevlucht. De nazaten van die vluchtelingen hebben er niet alleen voor gezorgd dat Nederland in de kortste keren zijn gouden eeuw meemaakte, zij zelf hebben er zich volledig kunnen ontplooien en zijn er nooit het slavenvolk geworden zoals dat wat er in het zuiden is gebleven.

    Vlaanderen heeft sindsdien nog grote mensen voortgebracht, maar het waren meestal enkelingen. De grote massa werd onder de knoet gehouden, eerst door de vreemdelingen, daarna door de Belgische staat. Elke poging tot politieke emancipatie werd de kop ingedrukt: na de eerste wereldoorlog door de vervolging van de Fronters, na de tweede door een genadeloze repressie die van de Vlamingen de enige schuldigen van de collaboratie heeft gemaakt.

    De zaak Brussel-Halle-Vilvoorde heeft nog eens duidelijk gemaakt dat Vlamingen in België niets te vertellen hebben, zelfs al vormen ze de meerderheid, zelfs al zorgen ze ervoor dat het land voorspoed kent, zelfs al hebben ze de Wet mee. Zolang de francofone minderheid Vlaamse politiekers vindt dit bereid zijn hun overwicht te verkopen voor een bord linzensoep, zal het hier nooit veranderen

     

    15-05-2005, 18:19 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    13-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweederangs burgers
    Voor zover dit nog bewezen diende te worden is, bij de niét splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde gebleken, dat na 175 jaar België en 25 jaar zgz federalisme, de Vlamingen in dit land nog steeds tweederangs burgers zijn.
    "Elke Belg is gelijk voor de Wet", zegt de Grondwet, maar de huidige machthebbers trekken zich van die Grondwet geen barst aan en blijven er mee voor zorgen dat waar franstaligen buiten hun landsgrenzen faciliteiten krijgen en voor hun eigen partijen kunnen blijven stemmen, de Vlamingen dit niét kunnen. Dit is gewoon apartheid van het ergste type.
    Hoe vernederend de nederlaag voor Vlaanderen in de zaak Brussel-Halle-Vilvoorde is, wordt pas duidelijk als men de krantenkoppen in de franstalige kranten leest:
    - "Goed gedaan" (in het Nederlands!) in La Capitale, met daarbij een foto van de voorzitters van de Waalse partijen.
    - "Triomf: akkoord noch crisis" in de Libre Belgique.
    - "Franstalige zege? Uiteraard" in de Soir, die Verhofstadt daarbij feliciteert met zijn "staatsmanschap".
    - "Striemende nederlaag voor Vlaanderen" in La Dernière Heure.
    Duidelijker kan het niet. België is niet alleen het laatste kunstmatige land in Europa, zoals de Britse Times begin dezer week schreef (reportage van hun man uit Brussel), maar is ook de laatste nep democratie van het vrije Westen, waar een meerderheid van 60% van de bevolking de wet van een dan nog anderstalige minderheid moet ondergaan. Dit alles terwijl het de Vlaamse meerderheid is die ervoor zorgt dat het in dit land goed leven blijft. Vlaanderen zorgt voor meer dan 80% van de export en betaalt in zijn eentje niet alleen de levcnsstandaard van het failliete Brussel en het marxistische zuiden, maar daarenboven nog de totaliteit van de staatsschuld, die nog altijd ± 100% van het BNP bedraagt. Probeer dit maar eens uit te leggen aan buitenlanders (en begin dan liever niet bij Bretoenen, Basken of Corsicanen, want die zouden in zo'n situatie al lang de wapens hebben opgenomen).
    De schuld van hoe het zover is kunnen komen ligt trouwens niet bij de franstaligen, maar bij de Vlaamse volksvertegenwoordiging, die haar primaire taak, nl het vertegenwoordigen van eigen bevolking, niet kan of wil uitvoeren. Dé Quisling van de hele paarse bende blijkt dan tenslotte iemand te zijn die vroeger burgermanifesten schreef en die, sinds hij bij de vleespotten zit, een bocht heeft gemaakt van 180°.
    Er valt voor de Vlamingen dit jaar niets te vieren. Nederlagen viert men niet...

    13-05-2005, 20:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    12-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische misdaadcijfers
    Toen Bart Debie, voormalig Antwerps politiecommisaris die het korps verliet en veiligheidsadviseur werd voor het Vlaams Belang, ergens in december van vorig jaar een vergadering van buurtbewoners verliet in Antwerpen Noord, werd hij door een drietal mannen aangevallen. Waarschijnlijk van die verdraagzame die een bepaalde partij niet verdragen omdat ze vinden dat ze onverdraagzaam is (doordenkertje).
    Debie legde klacht neer (hij weet hoe dat werkt) en er werd een proces verbaal opgesteld. Toen hij twee maanden later nog steeds niets had vernomen (er was hem verteld dat hij zou worden opgeroepen voor de mogelijke identificatie van de aanvallers aan de hand van een serie foto's), ging Debie - via zijn advocaat -  eens informeren hoe het met die zaak zat. Het dossier bleek nooit bij het parket te zijn aangekomen. Volgens Antwerps procureur van Lijsebeth wordt men voor dergelijke feiten tegenwoordig niet meer vervolgd. De advocaat, Bart Siffert, kreeg van de procureur zelfs een lijstje mee van de misdrijven waarvoor tegenwoordig geen vervolging meer wordt ingesteld. Hieronder de lijst:
    "Diefstal van fietsen, bromfietsen en motoren, auto-inbraken, winkeldiefstallen, onopzettelijke slagen en verwondingen, opzettelijke slagen met geringe gevolgen en onbekende dader, vandalisme, aanrijding met vluchtmisdrijf en stoffelijke schade, vandalisme aan auto's met onbekende dader en vernieling van afsluiting met onbekende dader."
    Als men nog eens uitpakt met "dalende misdaadcijfers", dan weten we dus hoe dat komt en mogen we die met een zeer grote korrel zout nemen. Als ze bovenstaande lijst nog wat langer willen maken zullen die misdaadcijfers nóg zakken, todat er straks geen misdaad meer zal zijn.
    Men zegge het voort!

    12-05-2005, 10:29 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kon. Elisabethwedstrijd viool
    De Koningin Elisabethwedstrijd voor viool is weer van start gegaan. Op "La Deux" kan men deze week reeds de halve finales volgen.
    Het is verfissend te zien, dat er toch nog heel wat jongelui zijn die hun tijd en passie in de klassieke muziek steken. Deze muziek is een der steunpilaren van de ontplooing van onze Westerse cultuur. Als men trouwens ziet hoe steeds meer Aziaten aan dergelijke wedstrijden deelnemen, is dat een duidelijk bewijs dat zij onze klassieke muziek erg appreciëren.
    Zoals ik reeds opmerkte zijn de halve finales alleen te volgen op de Waalse zender "La Deux". Als we geluk hebben krijgen we op Canvas de finales te zien, meestal dan nog in uitgesteld relais. De "afecionados" hebben ze dan de avond ervoor reeds rechtstreeks gevolgd op de Waalse zender. Muziek kent geen talen.
    Met de klassieke muziek is het op de Vlaamse zenders trouwens droevig gesteld. Het enige klassieke programma dat we op vier zenders éénmaal per week te zien krijgen, is "klankenkoorts", op Canvas en dan op zaterdag om 13.00 uur. Een onmogelijk uur om voor de TV te gaan zitten. De meeste actieve mensen hebben die dag op dat moment wel iets anders te doen. Voor de rest nul komma nul. Af en toe hoort men op het nieuws wel eens vertellen dat e.o.a. Vlaming ergens in het buitenland bekroond is i.v.m. klassieke muziek, maar diens muziek zelf krijg men niet te zien noch te horen. Wie klassieke muziek wil hebben op TV moet de Nederlandse of de Waalse zenders volgen, ofwel Arte, soms de BBC. Arte en BBC durven zelfs hele opera's uit te zenden, iets dat op de Vlaamse zenders in járen niet meer gebeurd is. De heer Mary, hoofd van de VRT, ging voor meer cultuur, zei hij. Wat hij echter onder cultuur verstaat, zei hij er niet bij. Misschien de gewrochten van Hoet, Panamarenko en Fabre?
    Het wordt zelfs nóg erger. Bert Anciaux, tot nader orde Vlaams minister voor cultuur, is zinnens de Vlaamse Operastichting te ontbinden. Hij wil bepaalde koren en orkesten laten samensmelten, alsof dat allemaal zo maar kan. Een opera orkest bv begeleidt zangers, een symfonisch orkest interpreteert de muziek heel anders. Anciaux heeft daar geen benul van (van wat anders trouwens?). Het enige wat hij kan is de boel op stelten zetten of om zeep helpen. Dat was zo met zijn Volksunie en dat zal met de VLOS niet anders zijn.
    Arm volk dat geen betere leiders heeft!

    11-05-2005, 16:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterven voor het vaderland
    "Het is altijd kletspraat te vertellen waarom een soldaat sneuvelt. Ik geloof dat een soldaat zelden vóór iets sterft, maar meestal tégen zijn goesting" (Bruno De Winter).
    Aan bovenstaande uitsprak dacht ik toen ik, ter gelegenheid van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Moskou, nog eens de cijfers te horen kreeg van de gesneuvelde Russen. Voor elke Duitser vielen vier Russen, voor elk Amerikaan vielen er honderd!
    Dat er toen zoveel Russische soldaten gesneuveld zijn, zal wel meer dan één reden gehad hebben. Toch is het een feit, dat een mensenleven in Rusland nooit veel waard is geweest. Dat maken we trouwens nog regelmatig mee als er weer eens een probleem is met de Tsjetsjenen. Het wordt meestal een bloedbad.
    In de Tweede wereldoorlog was dat niet anders. Alleen al bij de innname van Berlijn stierven er 400.000 Russische soldaten tegenover slechts 50.000 Duitse. Taktisch gezien was het een grote fout een ingesloten vijand tot het uiterste te bekampen. Slimmer was het geweest hem een uitweg te geven tot vluchten. Dat mocht echter niet van Stalin. Hij en niemand anders zou Berlijn innemen. De vlag met de hamer en sikkel op de Rijksdag was hem belangrijker dan enkele honderduizende soldatenlevens.
    ---
    Het is in de Sovjet Unie nooit anders geweest. Sinds 1917 heeft het communisme er meer dan zestig miljoen slachtoffers gemaakt, die van de Tweede Wereldoorlog niét meegerekend. Dat is tien maal de holocaust, 600 maal Hiroshima. Het kunnen er ook meer geweest zijn; het juiste aantal zal nooit bekend geraken.
    Van de honderden strafkampen, de Goelag Archipels, is er geen enkele naam bij het grote publiek bekend. Geen vergelijking mogelijk met Dachau, Auschwitz en andere Buchenwalds. De resultaten waren er echter niet minder om.
    En dan hebben we het nog niet gehad over de deportaties, soms van hele volkeren, waarbij het ook over miljoenen mensen ging.
    Er zijn leukere landen om in te wonen dan Rusland...

    10-05-2005, 18:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.What's in a name?
    Tijdens een VRT journaal van dit voorbije weekeinde in de berichtgeving over de vieringen n.a.v. de zestigste verjaardag van het einde van Wereldoorlog II, had men toch weer de kans gezien om e.o.a. miepie te laten komen vertellen dat we ook nu moesten opletten voor "extreem rechts". Het onnozel wicht heeft het zelf niet meegemaakt en zal ook wel een van de velen zijn die door onze vooringenomen staatszender was gehersenpoeld.
    Wat heeft extreem rechts met de Tweede Wereldoorlog te maken? Niks, driemaal niks. De nazi's waren "nationaal socialisten". Hoe kunnen socialisten nu extreem rechts zijn? Het beste bewijs, dat ze links waren, was wel het niet aanvalspact dat ze bij het begin van de oorlog sloten met Stalins communisten waarna ze broederlijk met hun linkse vrienden Polen onder elkaar verdeelden. Later waren de sovjets echter bij de overwinnaars en de nazi's bij de verliezers. De Romeinen kenden dat al: "Vae Victis" (Wee de overwonnenen). De uiterst linksen hadden (mee) gewonnen en de overwonnenen werden dan maar als uiterst rechts geclasseerd. Het politiek correct denken is nu mode, maar bestond toen ook al en, zoals een Amerikaans President ook zegde: "Blijf maar liegen, ergens blijft daar toch wel iets van hangen". Dat hebben ze dus ook bij de VRT goed in hun oren geknoopt.
    ---
    Nog zo'n misvatting is het woord "fascist". Het komt van de fascistische beweging van Benito Mussolini en ook die organisatie was socialistisch van oorsprong, dus links. Het woord fascist komt van het Latijnse "fascio", dat "bundel" betekent en stond voor een bundel gehakt hout, waar in het midden een bijl tussen stak. Deze "fascio" werd door de Romeinen mee rondgedragen bij optochten en was een teken van waardigheid. Mussolini's beweging had de draad van die symboliek terug opgenomen.
    Fascisme is een exclusief Italiaans gebeuren. Met veel goede wil zou men er dat van Kroatië nog bij kunnen nemen, daar ingevoerd uit Italië, maar daar houdt het mee op. Toch wordt het woord "fascist" hier regelmatig gebruikt, meestal als scheldwoord waarbij men echt niet weet waarover men het heeft. Voor onze streken had men bv beter als scheldwoord het woord "nazi" gebruikt, omdat we daar wél mee te maken hebben gehad. Dat gebeurt echter niet, wat ook dat past niet in het moderne correct politiek denken, waarbij het woord socialist angstvallig wordt afgeschermd.

    09-05-2005, 18:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé wet van tante Lauret

    Dat gerechterlijke beslissingen de laatste tijd in België steeds meer vragen oproepen, is een open deur instampen. Denk maar aan die overvaller die men zopas vrij liet omdat er een verkeerde klinker in zijn naam stond, of de moord waarbij de dader werd vrijgesproken omdat hij dronken was.
    Het is dan ook geen lolletje om in dit land minister van Justitie te zijn. Op het ogenblik is dat Laurette Onkelinx van de Parti Socialiste en die is bezig nogal wat te veranderen. Of dat allemaal in de gunstige zin is, is nog zeer te betwijfelen.
    Dé wijziging waaraan tante Laurette's naam zeker zal verbonden blijven, is de beslissing om straffen van minder dan zes maanden niet meer te moeten uitzitten. Zoals te verwachten was, gingen hier heel wat "slachtoffers" op inspelen en dat is dan ook gebeurd.
    Het meest in het oog springend voor het moment is de zaak van een redicivist (iemand die al meerdere keren voor dezelfde feiten in aanmerking is gekomen) uit Sint Niklaas, die een boete opliep van € 2750,00 of twee maanden cel. De man koos voor twee maanden cel en kon op die manier meteen als vrij man terug naar huis. Zijn straf was immers minder dan zes maanden. Moest de man geriskeerd hebben voor twee maand achter de tralies te gaan, zou hij waarschijnlijk de boete betaald hebben. Op die manier gaat de staat nog miljoenen euro verliezen en gaan anderzijds heel wat mensen, die het met het naleven van de wetten niet zo nauw namen, nu zonder schroom allerlei overtredingen riskeren waarvoor ze vroeger tenminste twee keer zouden nadenken.
    ---
    Tante Laurette is trouwens om nog andere reden een opmerkelijke vrouw. Eerst was ze getrouwd met een Marokkaan, die op die manier Belg werd. Op een gegeven ogenblik werd die echtgenoot in België aangehouden wegens drugbezit. Op e.o.a. manier kwam hij vrij (voorspraak?) in België, maar werd hij later opgepakt in Turkije, ook al o.w.v. drugs. Turkije wilde hem toen uitleveren aan Marokko, waar hij ook al gezocht werd (!), maar kwam terug naar België, nadat er vanuit ons land "enige diplomatieke druk" werd uitgeoefend om hem naar hier te krijgen. Wat later scheidde Onkelinx van haar Marokkaan en trouwde ze met een Brusselse advokaat, Marc Uyttendaele, die sindsdien zijn advokatenpraktijk gevoelig heeft kunnen uitbreiden en waarvan gezegd wordt dat hij de man achter de schermen is in de hervormingen bij het Belgische gerecht.
    Uyttendaele en Onkelinx zijn nog steeds een koppel, maar zouden niet meer bij elkaar wonen. Hij is in Brussel gebleven en zij zou een onderkomen hebben ergens in de buurt van Louvain-la-Neuve. Nog pikanter wordt het als men weet dat Laurette's eerste man, die Marokkan dus, bij haar op het ministerie van Justitie zou werken en daar zou instaan voor de contacten met de buitenlandse islamitische groeperingen...
    ---
    En voor zover je het zou vergeten zijn: Laurette Onkelinx is in België minister van Justitie!

    27-04-2005, 16:59 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    25-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarse Leugens
    Pim Fortuyn werd o.m. bekend met zijn boek "De puinhopen van Paars". Die titel is ook hier al gebruikt voor het beleid dat we in België kennen sinds Verhofstadt (de man van de "Burgermanifesten", weet je wel) aan de macht is. Voor wat die puinhopen betreft, zijn we nog niet zover, maar het kan nog altijd komen, als men ziet wat voor leugens de huidige bewindsploeg rondstrooit:
    - "Het budget is in evenwicht en dit voor het zesde jaar op rij". Officieel klopt dat en is het waar dat er maar een viertal landen in de E.U. zijn waar dat gelukt is. Wat men er niét bij zegt, is dat ons land met een schuldenlast zit die nog steeds ongeveer even groot is als het Brutto Nationaal Product. Om mee te doen aan de euro was een van de voorwaarden, dat men een schuld mocht hebben van maximaal 60%. België stond toen aan 120%, maar Dehaene kreeg het gedaan dat we mochten meespelen omdat hij beloofde de schuldenberg af te bouwen. Na Dehaene, toen er geld zat over was, heeft de regering Verhofstadt 1 echter alles door deuren en ramen buitengesmeten en de unieke kans laten liggen om de staatsschuld te verkleinen. Landen die onder de 60% zitten, kunnen zich veroorloven een zekere schuld te maken; België kan dat niet en zou eigenlijk overschot moeten hebben. Ondanks allerlei kunstgrepen, denk maar aan het ovcrhevelen van de Belgacom pensioenen, was men al blij een budget in evenwicht te hebben.
    Nu zegt Verhofstadt, dat onze staatsschuld over 7 jaar bij het Europees gemiddelde zal zitten. Hij zegt er niet bij, waarop hij zich baseert, zodat het bericht evcngoed van madame Blanche had kunnen komen...
    - Het zilverfonds is één grote leugen. Hoe kan een land met een dergelijke staatsschuld naast die schuld geld opzij leggen? Dat druist in tegen alle financiële logica. Zo'n zilvcrfonds zal slechts efficiënt zijn als eerst die staatsschuld zal zijn afgebouwd. Een studie gemaakt door de heer de Callatay, ex cabinetmedewerker van Dehaene, toen die premier was, heeft ooit uitgerekend dat, om tegen 2020 de pensioenen betaalbaar te houden, er een fonds nodig zal zijn van ongeveer 500 miljard euro!
    Het is nog niet zover, maar dat Verhofstadt puinhopen zal achterlaten is zeker. Het kan ook moeilijk anders als een liberale partij zich laat domineren door een marxistische partij zoals de PS.

    25-04-2005, 17:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    22-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de sigaret de pijp uit
    Er is nog maar eens een waarschuwing gekomen tegen het gevaar van het roken. Ditmaal komt het van het Britse Instituut voor Verzekeringsstatistieken, dat zegt dat bij mannen tot hun dertigste, die roken, de levensverwachtig met 5,5 jaar vermindert en bij vrouwen zelfs tot 6,5 jaar.
    Zopas was er ook nog een waarschuwing voor rokende moeders in verwachting. Het blijkt nu dat het roken bij hen niet alleen schadelijk is voor het kind dat ze dragen, maar dat dit zelfs doorwerkt op hun kleinkinderen.
    Het strafste verhaal hieromtrent is dat van dokter "Sir" Richard Doll. De man is nu 91 en was een onderzoek begonnen naar leven en dood van, nota bene, Britse artsen. Dat onderzoek startte in 1951. In 2001, dus 50 jaar later, bleken er van de 34.439 Britse artsen die rookten, nog slechts 134 in leven te zijn, veel minder dat het aantal niet-rokenden! Daarmee wordt bewezen dat roken eigenlijk nog dodelijker is dan wat toe werd gedacht; vrijwel niemand ontsnapt aan de gevolgen ervan. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat wie op zijn dertigste de sigaretten afzweert, een grote kans maakt om op een normale leeftijd te sterven. De helft van wie stopt op 50 jarige leeftijd, riskeert nog altijd vroegtijdig te sterven.
    Vroeger, ik spreek nu van ± 40 jaar geleden, wist men niet beter. "Het is geen man die niet roken kan", was het spreekwoord. Wie dat vandaag nog blijft doen, is niet bijster verstandig, wat voor uitvlucht hij (of zij) daarvoor ook mag hebben. Bij oudere rokers dacht ik vroeger ook dat ze eraan verslaafd geraakt waren en dus niet meer konden ophouden. Tot ik een collega ketting-roker van rond de vijftig, die rookte van wanneer hij opstond tot wanneer hij ging slapen, meteen heb zien stoppen toen de dokter hem vertelde dat zijn gezichtsverlies (zijn oogpupillen werden steeds nauwer) het gevolg was van een slechte bloedsomloop die op zijn beurt voortkwam van het roken.
    Het is dus gewoon een kwestie van karakter.

    22-04-2005, 17:19 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De totalitaire democratie
    Luc Vansteenkiste heeft afscheid genomen als voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen. Ter gelegenheid daarvan heeft hij enkele interviews gegeven en ook enkele forse standpunten ingenomen i.v.m. de politiek in ons landje. Het duidelijkst was hij nog toen hij volgende stelde:
    " Shangai, met 16 miljoen inwoners, wordt bestuurd door één burgemeester en 500 medewerkers. België, met slechts 10 miljoen inwoners wordt bestuurd door ± 3.200 burgemeesters en schepenen, 270 provinciegouverneurs en hun medewerkers, 68 ministers in zes parlementen en honderden politieke afgevaardigden"
    Probeer dat maar eens aan een buitenlander uit te leggen zonder uitgelachen te worden. Dan vertel je er trouwens best niet bij dat er daarenboven drie taalgroepen zijn en dat de grootste, de Vlaamse met 60%, het niet voor het zeggen heeft in een officieel democratisch land. Stel eens voor dat de Basken het veto recht hadden in Spanje, of de Zuid-Tirolers in Italië, of de Bretoenen in Frankrijk...
    Al die ministers, senatoren en volksvertegenwoordigers kosten België een pak geld dat niet geïnvesteerd kan worden. Buiten de lonen hebben al die ministeries, provincies en gemeenten nog budgetten die best overschreden worden, anders riskeert men voor het volgende jaar minder geld te krijgen.
    Daar houdt het niet bij op: die honderden verkozenen willen ook allemaal hun zegje hebben, liefst hùn nieuwe wetten erdoor krijgen en dat heeft dan weer tot gevolg dat het land verzuipt in duizende nieuwe wetten en regeltjes waarin alleen gespecialiseerde advocaten zich in terugvinden kunnen.
    Geen enkel communautair probleem kan worden opgelost zonder wat men noemd de "evenwichten" in gevaar te brengen. Alles wordt dus één koehandel (iets wat we da dag van vandaag weer meemaken met het verhaal van Brussel-Halle-Vilvoorde).
    Hoe is zoiets kunnen tot stand komen en hoe geraken we daar vanaf? Dé grote fout ligt bij de vele staatshervormingen. Men heeft allerlei nieuwe instanties geschapen, maar men heeft de oude, overbodige instellingen niet afgeschaft. De senaat en de provincieraden bv had men meteen moeten afschaffen. Desnoods had men de gouverneurs met hun ""hofhouding" nog kunnen in stand houden, maar dan bv alleen maar voor culturele zaken. Nu kosten al die organen enorme bedragen extra geld, dat voor andere, nuttige zaken gemist wordt. Daar het afschaffen moet gebeuren door degenen die er van profiteren, is het weinig waarschijnlijk dat het zal gebeuren (zelfs Verhofstadt wou de provincies afschaffen, al moet er worden bijgezegd dat het was toen hij nog in de oppositie zat en zijn "Burgermanifesten" schreef!).

    21-04-2005, 18:27 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heil Ratzinger!

    Josef Ratzinger heeft het gehaald. "Een complete verrassing", zei de reporter ter plaatse van VTM. Waarmee hij bewees onbekwaam te zijn, tenminste voor dat soort werk. Iedereen wist dat kardinaal Ratzinger het gros van de kardinalen achter zich had. Toen het bleek dat er al binnen de 24 uur een nieuwe paus was, kon dat niemand anders zijn. Een onbekende kandidaat zou veel meer stembeurten hebben nodig gehad. Maar ja, VTM is ook nooit meer geweest dan een café-zender. Voor alles wat intellect en (echte) cultuur betreft, moet ge niet bij VTM zijn.
    In de katholieke Kerk zal veel dus bij het oude blijven. Kardinaal Ratzinger is een diepgelovig conservatief, Beier daarenboven. Als men door Beieren rijdt, ziet men soms voertuigen met op de achterruit "Nicht hupen, bin ne Bayer". Dat zal ook wel voor de nieuwe paus gelden.Het zal niet de Kerk zijn die zich zal aanpassen aan het grotendeels ongelovig geworden West Europa, maar wel andersom. West Europa mag dan nog steeds de meeste bisschoppen hebben, de rest van de wereld heeft de meeste gelovigen.
    Kardinaal Daneels, tenslotte, is een slechte verliezer. Geloofde die nu echt, dat er een progressieve paus ging verkozen worden? Misschien maakt ook hij de fout dat hij niet verder kijkt dan VRT en VTM.
    De elektrowinkel in Daneels' eigen gemeente heeft er een goede zaak aan gedaan. Daar zal men een zucht van verlichting geslaakt hebben!

    20-04-2005, 13:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De transferts naar Wallonië

    De Vlaamse regering heeft geld te kort om de confrontatie met de "witte woede" aan te gaan en om nog veel andere zaken te kunnen opstarten en/of afwerken. Officieel is dat de schuld van de vorige deelregering en gedeeltelijk is dat ook zo, maar in feite is de belangrijkste reden, dat wij, Vlamingen, elk jaar zo'n 11,3 miljard euro weggeven aan onze francofone landgenoten. "Solidariteit" noemt men dat.
    Om even duidelijk te stellen wat dat bedrag (berekend door de KBC, dus niet door een politieke instantie) betekent, geef ik voor de politiek correcten, de solidairen en de Belgicisten enkele vergelijkingen:
    - Dat bedrag dat Vlaanderen ELK JAAR weggeeft is ongeveer gelijk aan het totaal bedrag dat de HELE WERELD aan de door de Tsunami getroffen gebieden gegeven heeft.
    - Dat bedrag is het DUBBELE van wat de U.S.A. elk jaar geven aan Israel en Egypte (in de U.S.A. wonen circa 300 miljoen mensen, in Vlaanderen 6 miljoen).
    - Dat bedrag is, procentsgewijze gezien, méér dan wat West-Duitsland in Oost-Duitsland steekt, met deze verschillen, dat de Duitse solidariteit in de tijd begrensd is en dat de West-Duitsers het voor het zeggen hebben (ook in Oostelijk Duitsland).

    Wat doen onze francofone broeders met al dat geld dat wij hen zo gul toeschieten? Zij verdelen het onder elkaar. 40% van de Walen leeft van een uitkering of "is" aan de Staat, dat is 15% boven het Europees gemiddelde en ook boven dat van Vlaanderen.
    Wat krijgt Vlaanderen ervoor? Niets! Eigenlijk is dat nog overdreven, want wij worden regelmatig bij de bok gezet, worden verondersteld de wetten na te leven daar waar zij, de francofonen, dit alleen doen als het in hun kraam past (denk maar aan Brussel-Halle-Vilvoorde).
    Buiten die 11,3 miljard zuurverdiende euro, die wij elk jaar moeten afgeven en die niet geïnvesteerd worden, geeft Vlaanderen nog een hoop extra geld uit:
    - Aan flitspalen, bv, ± 600 in heel Vlaanderen tegenover een half dozijn in Wallonië, waarvan men nog niet eens weet of ze werken en àls ze werken, of de boetes geïnd worden. Van de boetes die in Vlaanderen geïnd worden, gaat 40% naar Wallonië!
    - Vlaanderen heft een belasting op leegstand en verkrotting. Wallonië doet dat niet. De opbrengst uit Vlaanderen gaat ook al  voor 40% naar Wallonië.
    - Vlaanderen betaalt jaarlijks zo'n 10 miljoen euro aan het FRANSTALIG onderwijs in Vlaanderen. Wallonië zou dat ook moeten doen voor het nederlandstalig onderwijs in Wallonië, maar doet dat niet. Waar Vlaanderen taalgenoten wil helpen, moet het dat nog eens extra betalen.
    - 80% van het personenvervoer per spoor en 90 van het goederenvervoer gebeurt in Vlaanderen. Toch krijgt Vlaanderen slechts 60% van de nationale dotatie, waardoor het verplicht is extra te investeren uit eigen middelen nadat de francofone broeders zo lief zijn geweest ons dat toe te staan. Daarvoor hadden we nog een speciale toelating nodig!
    - In 1999 gaf Wallonië 12 miljard oude Belgische franken teveel uit aan medische kosten, dit berekend volgens de in Vlaanderen geldende tarieven. Ondertussen zou dat getal nog zijn opgelopen maar, om één of andere onverklaarbare reden, zijn er na 1999 geen cijfers meer beschikbaar.
    ---
    Is daar dan écht geen oplossing voor? Op deze regering hoeven we alvast niet te rekenen. De laatste jaren is het deficit zelfs nog toegenomen. De enige oplossing is, dat een volgende regering in haar beginselverklaring vastlegt, dat er een herschikking van de transferts moet komen. Bv en dat is nog heel redelijk: een afbouw met 10% per jaar. Dat zou dan betekenen dat Wallonië de volgende keer geen 12 miljard euro meer krijgt, maar nog 10,8. Het jaar daarop nog 8,72 en ga zo maar verder. Op die manier zou Wallonië verplicht worden eens serieuze initiatieven te nemen om vooruit te komen en op te houden met alles op te souperen. En elk Vlaams gezin zou elk jaar een deel van de 3.000 euro extra overhouden dat ze nu moet afstaan en dat ginds over de balk wordt gegooid.

    16-04-2005, 18:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    15-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flahaut
    André Flauhaut, minister van Landsverdediging, is nog maar eens in opspraak gekomen. Ditmaal wordt hij bij de Raad van State aangeklaagd door drie protestantse aalmoezeniers die het niet nemen dat Flahaut een deel van de legeralmoezeniers wil vervangen door "niet-religieuze consulenten", wat dat ook moge betekenen.
    Flauhaut zal er zich waarschijnlijk weer geen barst van aantrekken.Alhoewel de man op het eerste zicht overkomt als een goedzakkige Holle Bolle Gijs, gedraagt hij zich op zijn departement als een harde alleenheerser. Dat is recentelijk nog tot uiting gekomen toen hij op eigen houtje straffen voor drugsgebruik binnen het leger kwijtschold.  Trouwens, waarom zou Flauhaut zich zorgen maken om een advies van de Raad van State, als men ziet wat gebeurt met haar advies i.v.m. de door de Wet gestelde splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde?
    Daarvoor was er het Huis van het Leger (of iets in dien aard), dat toevallig werd opgericht in de stad waar Flahaut burgemeester en dat werd afgehuurd aan een prijs die viermaal hoger lag dan gebruikelijk. Nog iets van gehoord?
    Sinds Flauhaut minister van Landsverdediging werd heeft hij er alles aan gedaan om al wat Vlaams en Christelijk was uit te schakelen. Enkele voorbeelden:
    - In de zaak van het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek, zo'n drie jaar geleden begonnen en feitelijk ook nog niet opgelost, promoveerde hij een eigen poulain (Pirson) tegen de wil van de medische staf. Sindsdien heerst daar een klimaat dat absoluut niet goed is voor een hospitaal met dergelijke reputatie.
    - Hij maakte zijn eigen cabinetsmedewerker André Vilet (zo goed als volledig nederlandsonkundig) tot nieuwe chef van het medisch component. Dit dan in vervanging van generaal-geneesheer Van Hoof (een Vlaming) die, volgens insiders, werd weggepest.
    - In feite was de aanstelling van Vilet een logische gevolg op een machtsgreep door Flahaut binnen de militaire hiërarchie. Met één pennetrek werd toen luitenant-generaal Herwig Van Remoortele (een Vlaming) als chef van "Training en Operaties" vervangen generaal-majoot Fred Vandingen, franstalig en ook al gewezen cabinetchef. Chef van de landcomponent (landmacht) werd Oger Pochet, nóg een franstalig lid van Flauhauts cabinet. Daarbij kwam nog, dat de door Flauhaut persoonlijk benoemde (franstalige, wat dacht je?) commandant van de (gewezen) para-brigade later een van zijn cabinetsadviseurs werd. Met Vilet zijn nu, op zeemacht en de chef defensie na, alle commandoposten (de vroegere stafschefs) franstalig.
    - Sinds de terugtrekking van onze troepen uit Duitsland is onze krijgsmacht zo stilaan nog uitsluitend een bron van tewerkstelling geworden, maar dan wel alleen voor de Waalse regio. In Ath, de thuisbasis van "Dieu" Spitaels, werd zelfs een spiksplinternieuwe kazerne gebouwd, terwijl de meeste van de te sluiten kazernes toevallig in Vlaanderen liggen. Bijna alle gevechtseenheden komen in Wallonië te liggen en de Vlamingen zijn in het leger alleen nog goed voor de logistieke steun: papier en potloden, om het eenvoudig te houden. De zeemacht, waar de Vlamingen nog iets te zeggen hebben (de zee raakt nu toevallig alleen maar aan Vlaanderen), is het grootste slachtofer van de besparingen der laatste jaren. Ook allemaal toeval natuurlijk.
    Waarom laat men die Flauhaut zijn gangen gaan, wordt hij zelfs in een deel van de Vlaamse pers verdedigd (Luc van der Kelen half februari in het Laatste Nieuws)? Het is nog maar eens een duidelijk bewijs dat de Vlaamse meerderheidspartijen in deze paarse regering de gevangenen zijn van de PS, hoezeer ze dat ook ontkennen.

    15-04-2005, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Paus
    De elektrozaak PV Sound uit Tielt geeft zijn klanten hun aankoopbedrag terug, als kardinaal Daneels tot Paus zou verkozen worden. De kardinaal is daar niet gelukkig mee en hij heeft gelijk: dit slaat nergens op. Toch hoop ik dat die firma niets hoeft terug te betalen, want onze kardinaal is veel te braaf om Paus te worden. Hij is een "watje", zoals de Hollanders zouden zeggen.
    Johannes Paulus II was een strijdende Paus. Dat is ook de reden waarom hij zo populair was bij de jeugd. Die wil een strijdende Kerk, geen lijdende Kerk. De jeugs kiest voor winners, niet voor losers. Godfried Daneels heeft nooit zijn stem verheven om klaar en duidelijk te protesteren als de Kerk in ons land werd aangevallen. Denk maar aan de toestanden bij het goedkeuren van abortus, euthanasie, het minimaliseren van het Te Deum, publiciteit waarin de Kerk belachelijk werd gemaakt en ga zo maar verder. Verder heeft hij geen duidelijke standpunten i.v.m. het celibaat, de Islam, het aandeel van vrouwen in de Kerk e.d. Hij draait gewoon wat rond de pot en zal bereid zijn overal toe te geven om toch maar geen herrie te krijgen met zijn achterban. Die achterban was voorlopig België, misschien iets ruimer West Europa, maar de Katholieke Kerk is universeel. Die Kerk groeit nog steeds, maar dan wel buiten West Europa. Heel wat West Europeanen denken nog altijd dat zij het zwaartepunt vormen van de Katholieke Kerk, maar dat klopt niet meer. Johannes Paulus II had dat gesnapt. Hij reisde niet voor niets de wereld rond. Zijn opvolger zal die lijn moeten doortrekken, anders gaat zijn Kerk in heel de wereld achteruit en niet meer alleen in West Europa.

    14-04-2005, 10:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    13-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kinsey rapport

    Er is een nieuwe film op komst over het leven van dokter Kinsey (ik hoop, dat ik zijn naam juist schrijf). De man werd wereldbekend, toen hij, vlak na de Tweede wereldoorlog, als allereerste een wetenschappelijke studie maakte over het seksleven van de Amerikanen, eerst over dat van de mannen, later een over dat van de vrouwen. Die studie maakte nogal ophef, ook al omdat een van de randbeschouwingen stelde, dat er toen in de States zo'n 7% homoseksuele zouden geweest zijn.
    Dr Kinsey's cijfers werden o.m. ook gebruikt door Bill Clinton tijdens diens eerste presidentscampagne. Clinton beloofde daar iets aan te gaan doen. Het is in grote lijnen bij beloften gebleven, grotendeels o.w.v. de uitslag van een ondertussen nieuwe studie, het "Hite Report", waaruit bleek dat er hooguit kon gesproken worden van anderhalf procent homoseksuelen (de doorslag in deze enquête kwam er op de vraag "hoe ze het deden"). Ondertussen had men al wel dertig jaar Kinsey's cijfers als dogma gebruikt.
    Hier in België doet men nog straffer. Hier zijn zelfs overheidsinstanties, die ervan uitgaan dat ± 10% van de bevolking homoseksueel is en dat alles zonder enige studie of onderbouwing. Als het in Amerika, waar men er ernstig naar onderzocht heeft maar een percentage geeft van anderhald procent, hoe kan dat hier dan 10% zijn. Of had Kardinaal Joos toch gelijk, toen hij stelde, dat de rest een zootje perversen waren?

    13-04-2005, 16:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!