Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het nieuwste energiecontract
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestvervuilers en spelbrekers
    Van het linkse Spirit-zootje is na de verkiezingen niet veel meer overgebleven. Alleen voorzitter Lambert kon zijn zitje behouden en dan nog in de Senaat, waar men zo goed als waardeloos is om in de nationale politieke mee te kunnen spelen. Op de koop toe moest hij zijn voorzittersplaatsje ook nog afstaan (aan ex-VRT-er Geysen). Toch denkt de man nog nuttig te zijn voor het linkse gedachtengoed, want hij heeft zopas ermee voor gezorgd, dat de klacht om het Vlaams Belang op zwart zaad te zetten opnieuw wordt ingediend. Wat een prestatie! Hopelijk wordt heel Spirit, met zijn centenuitdelende cultuurminister op kop, in 2009 finaal uit de Vlaamse politiek gekegeld. Nestvervuilers verdienen geen beter lot.
    Een andere van diezelfde categorie is Marc Spruyt. Voor wie hem niet zou kennen: de man die Blokwatch opstartte en verscheidene boeken tegen het Vlaams Blok/Belang schreef. Wat dat laatste betreft, staat hij trouwens niet alleen, denk maar aan advocaat Vander Velpen (van het proces Van Temsche). Marc Spruyt heeft nu laten weten dat hij stopt met Blokwatch. Volgens hem is het niet meer nodig omdat de rol van het Vlaams Belang zou uitgespeeld zijn. Zou het?
    De echte reden waarom Spruyt stopt is, dat hij een voltijdse kaderfunctie gekregen heeft bij het unitaire ABVV, waarschijnlijk als dank voor zijn anti-Vlaamse acties. Wat de rol van het VB betreft, zou ik niet te vroeg roepen. Als Leterme I er niet komt (en dat wordt met de dag waarschijnlijker), dan zullen heel wat supporters van de West-Vlaamse geitenboer ongetwijfeld de rangen van het VB (weer) komen vervoegen.
    Het ABVV heeft het trouwens op dit ogenblik te druk met de voorbereiding op de syndicale verkiezingen van volgend jaar. Het feit dat de socialistische partijen in de oppositie dreigen te geraken, is voor de vakbond een ideale aanleiding om acties te voeren en dat zullen we geweten hebben. De prikacties bij de spoorwagen zijn waarschijnlijk nog maar een voorsmaakje van wat ons deze winter te wachten staat.

    02-11-2007, 10:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilte voor de storm
    De oranje-blauwe zwoegers nemen vier dagen vakantie. Na 143 dagen bijna vruchteloos palaveren zal een pauze inderdaad welkom zijn. Die vakantie verdienen ze echter alleen in verhouding tot die geleverde dagen, niet tot het geleverde werk. Tot nu toe zijn er feitelijk maar twee hoofdstukken afgesloten waarover een min of meer algemene consensus was: justitie en migratie/inburgering. Alle andere besproken thema's zijn onafgewerkt. Erger nog, aan de heikelste punten: begroting, staatshervorming en Brussel-Halle/Vilvoorde is men niet eens begonnen. Dat zou dan allemaal moeten gebeuren op 5 en 6 november, want de dag daarop, op 7 november, zou er een beslissing moeten vallen in de kamercommissie Binnenlandse Zaken. Dat is althans de afspraak tussen de Vlaamse onderhandelaars, die daarvoor een ultimatum hebben gesteld. Zal dat ook zo gebeuren?
    Ik heb er mijn grootste twijfels over. Om te beginnen is er nu al vooropgesteld dat men nu tegen 15 november, de dag van de dynastie (maar wat heeft dat ermee te maken?) een akkoord zou moeten hebben. Ten tweede heeft De (C)rem, weer hij, een ontmoeting met de burgemeesters van gediscrimineerd Brabant, die voorzien was voor begin deze week, afgeblazen. Hij gaat ze nu "informeel" ontmoeten begin volgende week, waarschijnlijk om hen te zeggen dat hij de pogingen van mister 800.000 nu in extremis niet kan boycotten en hij, met de klassieke "dood in het hart", weer eens een stemming zal moeten uitstellen. Als dat zal gebeuren, verspeelt De (C)rem wel zijn laatste restje geloofwaardigheid.
    ---
    Tenslotte nog dit (t.a.v. van de verdedigers van de Belgische solidariteit):
    Op 21 mei ll brandde in Oostmalle de koekjesfabriek Continental Bakeries af. De fabriek zal niet worden heropgebouwd. Het bedrijf verhuist naar Gellingen (Ghislenghien voor de VRT-kijkers) in Waals Brabant, waar het drie millioen euro subsidies krijgt van de Waalse deelregering. Het personeel in Oostmalle kan kiezen: in Gellingen gaan werken, of in een andere fabriek van dezelfde maatschappij in Nederland of Duitsland. Het alternatief is ontslag. Met de subsidies van de Waalse regering kunnen de ontslagen Vlaamse arbeiders en bedienden vergoed worden en houdt het bedrijf waarschijnlijk zelfs nog een flinke cent over. De site in Oostmalle wordt verkocht en zal nog eens flink wat geld opbrengen dat elders geïnvesteerd zal worden.
    Een typisch voorbeeld van Belgische solidariteit, altijd in één en dezelfde richting.

    01-11-2007, 10:21 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA in de hoek waar de klappen vallen
    Het was te verwachten: heel het correct politieke wereldje was te klein na de uitspraken van Bart De Wever. Die kon tenslotte niets anders dan (nog maar eens) openlijk mea culpa te slaan en met een paar ezelsoren in de hoek te gaan staan.
    Toch blijf ik erbij dat hij voor een groot stuk gelijk had, maar ik ben dan ook niet politiek correct. Ik ben trouwens de enige niet, want bij een eerste bevraging bij De Standaard-on-line bleek 61% het met Bart eens te zijn. De geschiedenis moet bekeken worden door de eigentijdse bril en niet door die van nu over situaties van toen. Nu we allemaal weten hoe het er aan toegegaan is en hoe het is afgelopen, is het gemakkelijk de geleerde professor uit te hangen.
    Ondertussen krijgt de N-VA de wind van voor. De belgicisten hopen al langer dat de rechtse vleugel van het Vlaamse kartel eraf wordt geknipt en elke gelegenheid om daartegen te ageren is mooi meegenomen, ook de steeds wederkerende impulsiviteiten van De Wever. In De Standaard werd de hoofdvogel trouwens afgeschoten door een zekere Anja Otte, journaliste naar het schijnt, die hoopte dat CD&V-er Vandeurzen géén ministerpost zou aanvaarden in een mogelijke volgende oranje-blauwe regering, waardoor N-VA een zesde zetel zou krijgen (en "incontournable" zou worden). Op die manier blijft er een theoretische mogelijkheid om zonder N-VA te regeren. Het simpele wicht staat er blijkbaar niet bij stil dat zo'n regering dan een meerderheid zou hebben van één zetel, waarbij de taalracisten van het FDF, met hun twee zeteltjes, op de wip zouden komen te zitten en een nieuwe regering ge gevangene zou worden van die Vlamingenhaters. Groot licht, die Anja Otte!
    De Volksunie is ten onder gegaan door mee te willen regeren. Erfgenaam N-VA riskeert hetzelfde lot te zullen ondergaan nog vóór ze de kans krijgt mee te doen.
    ---
    De Volksunie kwam trouwens deze week ook nog in het nieuws door het artikel over Schiltz, waaruit bleek dat die dokter grijzenbaard op het einde van zijn leven toch nog getracht heeft de brokken te lijmen van de schade die hij grotendeels zelf veroorzaakt had. Betekenisvol én positief voor Schiltz (als het goed is moet men het ook zeggen) is wel dat het heer Hugo was die dikke Lambert in 2005 bevolen had de paarse regeling voor Brussel-Halle/Vilvoorde af te schieten. Dit werd bevestigd door advocaat Paul Doevenspeck, ex-zakenpartner van Schiltz en de man op wiens bureau de gesprekken tussen Schiltz en Annemans plaats vonden. De laatste spiritistische mohikaan in het parlement kan zelfs die pluim niet op zijn scalp steken!

    31-10-2007, 10:21 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens' gratuite excuses
    VTM kleurt je dag en Bart De Wever kleurt de politiek. Na zijn "lepel suiker", had Bart als enige de moed om te reageren op de excuses die burgemeester Janssens van Antwerpen het Forum van Joodse organisaties aanbood. De Wever zei o.m. dat Janssens rijkelijk laat met die excuses voor de collaboratie van het Antwerpse gemeentebestuur en politie  tijdens de Duitse bezetting afkwam, meer dan 60 jaar na de feiten en dat hij veel meer respect kan tonen voor Willy Brandt, die dat reeds deed in 1970, toen de meeste overlevenden van de holocaust nog leefden.
    Tot zover had Bartje gelijk. Hij zei niét dat er niets gebeurd was, alleen dat alles moet bekeken worden door de eigentijdse bril van toen en niet door die van nu over situaties van toen. De klassieke fout in de hedendaagse geschiedschrijving en Bart kan het weten: hij is historicus.
    Waar Bart wél in de fout ging was, toen hij stelde dat Janssens daar nu mee af kwam om het Vlaams Belang te schaden. Wat heeft die partij met de Nazi's te maken? Nazi staat voor NAZIonal Socialismus en was dus de naam van een linkse partij. Doordat die rechts van de communisten stond, wordt ze gemakshalve door onze correcte media rechts genoemd. Karel Dillen, de stichter van het Vlaams Blok, is nooit beschuldigd, laat staan vervolgd geweest voor collaboratie. De mensen in de huidige leiding van het Vlaams Belang zijn allen na de oorlog geboren. Het VB wordt door onze media voorgesteld als een "extreem"-rechtse partij. Rechts in elk geval, duidelijk rechts zou ik zeggen. Niet extreem. Het VB loopt op eieren om toch maar niets fout te doen. Als men ziet wat de nationalisten van  Blocher, die in Zwitserland mee aan de macht zijn (daar is geen cordon!) zich daar allemaal kunnen veroorloven, dan is het VB een partij van brave mensen. In het geval van de Jodenproblematiek staat het VB zelfs aan de kant van de Joden, tegen de moslims die door de partij als de nieuwe vijanden worden beschouwd.
    ---
    Tenslotte nog dit. Het triumviraat Somers, De Gucht, Dewael dacht ook te moeten reageren op De Wever's uitspraken. Laat dat net gebeuren nu Bart oorlogsburgemeester Delwaide verdedigt, de vader van de vroegere havenschepen en VLD-er a.u.b. Gaan die liberalen het nooit afleren zichzelf in de voeten te schieten?

    30-10-2007, 09:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mistroostig Wallonië
    De VRT zond zondagavond op Canvas een eigen (goedkoop) programma uit over Wallonië. Ze hadden een reportageploeg uitgestuurd die in de verschillende Waalse provinciehoofdsteden lukraak enkele Walen gingen interviewen. De enige politicus die aan het woord kwam, en eigenlijk nog vrij consequent overkwam ("als het zover is, zullen we de broeksriem moeten aanhalen"), was Jean-Claude Van Cauwenberghe, ex-minister president, ex-burgemeester van Charleroi en dus op een zijspoor geraakt.
    Voor de rest was het bijna overal hetzelfde liedje. De Waal in de straat begint te beseffen, dat het menens wordt en dat het voor hem slecht gaat aflopen. Er zelf iets aan doen, is echter teveel gevraagd. "België", lees "Vlaanderen", moet voor hem blijven zorgen.
    In Luik werd alleen een popgroep aangesproken en ging men kijken in een café dansant, relict uit de negentiende eeuw. Dat is voor de VRT Wallonië. Als enig positieve voor het francofone landsgedeelte, werd een vergadering van een selecte club zakenmensen getoond en een IT-bedrijf in Louvain-la-Neuve. Er werd daarbij ook verteld dat het in Henegouwen een stuk beter aan het gaan is, zowat het tegenovergestelde van wat verteld werd in de vacature-reportage die de vergelijking Henegouwen-Ierland maakte (in 15 jaar zakte in Ierland de werkloosheid van 15 naar 5,7%, in Henegouwen bleef die in dezelfde periode gelijk op 24%!).
    De enige regio die daadwerkelijk werkt in Wallonië is Waals-Brabant en dat is het gevolg van 150 jaar samengaan met  Vlaams-Brabant, waardoor er daar een andere mentaliteit is en men ook mee profiteert van de nabijheid van Brussel en de Noordrand.
    ---
    Het politieke spel, dat de francofonen de dag van vandaag spelen, is zuiver blufpoker. Dit is mede het gevolg van een echt hatelijke anti-Vlaamse berichtgeving in de eigen pers, de Libre Belgique en La Dernière Heure op kop. Ook de Franstalige weekbladen blijven daarin niet achter. Twee weken geleden plaatste Le Vif, de Waalse tegenhanger van Knack, een Vlaamse leeuw op haar voorpagina met daaronder: "de 10 leugens van Vlaanderen". Vorige week stond er in dat blad een artikelenreeks met als titel: "De beerputten van Vlaanderen"", waarin onder meer de affaire Superclub en de recente fraude in Mechelen uit de doeken werd gedaan.
    Vlaanderen is inderdaad ook niet immuun tegen malversaties, denk maar aan de recente kabinetsperikelen in de Vlaamse regering. Deze feiten verhinderen echter niet dat wij elk jaar toch zo'n twaalf miljard euro van onze eigen welvaart afstaan aan de morsige broertjes uit het zuiden, die daarvoor nog het eerste dankwoord moeten uitspreken.
    Eens zien hoe ze op 7 november gaan reageren, als het Vlaamse kartel én de Open VLD in de kamercommissie van Binnenlandse Zaken tenminste voor éénmaal woord zullen houden...

    29-10-2007, 10:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam
    De voorbije week werd Pierre Stukken begraven. De man was 63 jaar en overleed aan kanker, mede als gevolg van een verblijf van 27 maanden in een Marokkaanse gevangenis. Hij had in dat land een gevangenisstraf van 5 jaar gekregen, toen hij er in 1996 "gepakt" werd met drugs in de autobus waarmee hij Marokkanen naar huis had gebracht. De man was onschuldig, want het was de eigenaar van de bus die de hele drugsaffaire geregeld had buiten zijn weten om. Dat hij vervroegd vrijkwam, had te maken met zijn gezondheid - hij deed er een soort TBC op - en de actie van een journalist van De Morgen (als het goed is, zeggen we het ook). Op de Belgische diplomatie moest Stukken niet rekenen.
    Pierre Stukken werd wereldberoemd in Vlaanderen, toen regisseur Frank Van Mechelen van zijn wedervaren in Marokko de film "De Hel van Tanger" maakte. Hierdoor werd menig Vlaming geconfronteerd met de onmenselijke toestanden in de Marokkaanse gevangenissen. Als men dat vergelijkt met welk regime Marokkaanse gevangenen in ons land te maken krijgen, lijkt het wel alsof die hier een luxe behandeling ondergaan. Ondertussen is er wel (mede door de zaak Stukken) een akkoord gekomen tussen België en Marokko, waardoor het mogelijk wordt Marokkaanse gevangenen, die in België definitief veroordeeld zijn, naar een Marokkaanse gevangenis over te brengen. Dat is de theorie. In de praktijk gebeurt dat nauwelijks, ondanks het feit dat Marokkanen hier de meerderheid van de allochtone gevangenen uitmaken (een paar duizend!).
    Stukken heeft na zijn vrijlating niet meer kunnen werken. Eén keer per jaar reisde hij naar Lourdes, waar hij God en Maria ging bedanken dat hij uit die Marokkaanse hel was geraakt.
    ---
    Op 62-jarige leeftijd overleed in Brussel Rudy Bogaerts, de voormalige privé-leraar van prins Laurent (hij zorgde ervoor dat die zijn diploma van middelbaar onderwijs haalde). Bogaerts heeft daar een boek over geschreven, grotendeels uit wrevel, omdat het Hof hem, in zuiver Kremlin stijl, uit Laurent's biografie had laten schrappen. Uittreksels van zijn boek werden al gepubliceerd en waren weinig flatterend voor de Coburgers, zeker na de reeds eerdere revelaties van kolonel Vaessen. Of het boek er nu zal komen, is nog de vraag. Wie weet kunnen de koninklijke relaties daar nog een stokje voor steken...
    Rudy Bogaerts deed nog meer. Hij was ook de uitgever, bezieler en voornaamste reporter van het Franstalige satirische weekblad Père Ubu. Daarin hekelde hij politici en andere machthebbers en was hij niet bang om regelmatig xenofobe en anti-homo artikels te publiceren. Regelmatig werd hij daarvoor aangeklaagd (o.m. door Laurette Onkelinx en haar man, advocaat Marc Uyttendaele), maar nooit veroordeeld. Dat hij tegen dergelijke figuren rechtszaken won, pleitte voor zijn intelligentie.
    Zowel door het Hof als in de Belgische politiek zal er dan ook een zucht van verluchting gegaan zijn toen men hoorde, dat Bogaerts er niet meer bij is (hij stierf aan de gevolgen van een beroerte). De vraag is maar, of het weekblad nog zal blijven bestaan. Het doet denken aan de dood van Bruno Dewinter, de stichter van het Pallieterke. Die werd meteen vervangen door Jan Nuyts (en Jan Merckx). Of dat met Père Ubu ook zo zal verlopen, is nog zeer de vraag.

    28-10-2007, 09:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De multiculturele zegen
    In Sint-Joost-ten-Node (ze zouden dat beter "Sint-Joost-in Nood" noemen) hebben ze zowaar een schepen voor "Sociale Cohesie". Voor zover we dat hebben kunnen constateren, heeft die hoofdzakelijk tot taak de multiculturele wantoestanden in de Brusselse voorstad goed te praten. De functie in kwestie wordt waargenomen door Béatrice Meulemans (rijmt op "Fientje Beulemans"!), die zegt dat de smeltkroes in haar gemeente een "rijkdom" is, die - geeft ze toe - ook een keerzijde heeft. Er wonen in Sint Joost zo'n 153 verschillende nationaliteiten. Het kunnen er ook meer zijn...
    Al bij al blijft Beulemans, pardon Meulemans, nog eerlijk. Dat kan men niet zeggen van enkele allochtone politici, die de rellen meteen al dachten goed te praten door te wijzen op de achterstand van de "jongeren", hun werkloosheid en hun armoede. Als die Turkse amokmakers in de huidige economische situatie geen werk vinden (er zijn nooit zo weinig werklozen geweest in dit land),  dan komt dat grotendeels omdat ze onder elkaar Turks praten, thuis Turks praten en alleen naar de Turkse TV kijken, via de satellietschotels. Als gevolg daarvan beheersen ze onze talen niet en komen ze ook weinig of niet aan de bak. Integratie is anders.
    ---
    Ondertussen is er weer een geval geweest van een moslim fundamentalist die weigerde zijn vrouw, die moest bevallen via de keizersnee te laten behandelen door een mannelijke arts, de enige die op dat ogenblik (nood)dienst had. Wat komen zo'n mensen feitelijk hier doen? Gelukkig heeft de arts in kwestie, een anesthesist, deze keer klacht neergelegd tegen de bruut, wegens het weigeren van hulp aan een mens in nood. Hopelijk komt daarover een vaste regel. In dat geval kunnen dergelijke achterlijken hun vrouw best naar het land van herkomst sturen tegen dat ze moeten bevallen. Mocht het mensje het daar niet halen, kan ze er meteen begraven worden en hoeft ze daarna niet extra te worden overgevlogen.
    ---
    Redouan S. , de schurk die Guido De Moor dood schopte tijdens het beruchte "busincident" op bus 23 in Antwerpen, is wel degelijk een racistische moordenaar. Eerder was hij ook al naar de rellen geweest in de Parijse voorsteden om er met molotovcocktails  te gaan gooien. Is dat niets voor Jef Vermassen, of vindt die ook dat racisme alleen bestaat als een misdaad gepleegd wordt door iemand van een meerderheid?

    27-10-2007, 11:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De finale op 7 november?
    De Raad van State bezorgde gisteren zijn advies over de amendementen van de Franstaligen i.v.m. de splitsing van B-H/V. Kamervoorzitter Herman Van Rompuy, aan wie het advies gestuurd was, verklaarde zich die dag afwezig, zodat hij pas vandaag officieel kennis zal nemen van het advies. Ik vraag me trouwens af, waarom er nog een advies nodig was over een probleem waarover reeds een arrest was van dezelfde Raad van State. Het komt over mij alsof het advies belangrijker was dan het arrest zelf.
    De echte reden van al dit getalm heeft natuurlijk te maken met de onderhandelingen voor de nieuwe federale regering, waarvan zowat iedereen overtuigd is dat die er meer dan waarschijnlijk niet zal komen, tenzij in een fel verwaterde versie. De communautaire problemen, waarvan men nu al weet dat ze niet opgelost zullen worden, werden nog maar eens verschoven, nu naar 5 november.
    Op 7 november komt dan de vaste Kamercommissie weer bijeen en moét er over B-H/V gestemd worden. Als er tegen die tijd nog steeds geen doorbraak is bij de onderhandelingen tussen de oranje-blauwe partijen, dan mag men het wel vergeten en is het de plicht van alle Vlaamse volksvertegenwoordigers om die dag een einde te maken aan de woensdagmiddagcomedie en dat geldt in de eerste plaats voor Pieter de Crem en Michel Doomst, van wie verondersteld wordt dat ze een Vlaamse reflex hebben. Wat er daarna zal gebeuren, zien we nog wel. Waarschijnlijk houden de federale onderhandelingen dan op en gaan we weer naar verkiezingen. De kiezer zal zo het laatste woord hebben. Als die kiezer dan weer zo stemt dat noord en zuid lijnrecht tegenover elkaar blijven staan, dan is er maar één oplossing: het hele land splitsen, al dan niet via een tijdelijke confederatie.
    ---
    In het kader van bovenstaande nog een opmerking i.v.m. de "broertjes" Van Rompuy. Die twee lijken samen wel een januskop te vormen. Eric verdedigt de Vlaamse belangen, Herman de Belgische. Vraag is maar, in hoever dat allemaal oprecht is. Ook dat lijkt soms wel op een commedia dell'arte.

    26-10-2007, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP.a 40%?
    Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Journalisten worden verondersteld objectief te zijn, maar er zijn er maar weinigen die hun eigen voorkeur kunnen verdoezelen. Dat gebeurde ook gisteren weer, in een artikel van Rolf Falter, freelance journalist, in De Standaard. Op een gegeven ogenblik schrijft de man over Stevaert, dat hij "even de weg opende naar de 40%, die een socialistische partij in een sterk verstedelijkte regio als Vlaanderen toch zou moeten kunnen halen"...
    En waarom? Betekent verstedelijking dat men dan socialist moet zijn? Gelukkig denken de meeste Vlamingen er heel anders over. De SP.a haalde op 10 juni zelfs geen 20% en het ziet er niet naar uit dat dit cijfer veel zal oplopen, integendeel. Het zal trouwens Caroline Gennez niet zijn die, als nieuwe voorzitter,  voor een comeback zal zorgen. Het mens is daarvoor te jong, te onervaren en te oppervlakkig. Gennez heeft het zover gebracht omdat ze een protégee van bovenvernoemde Stevaert is. Die stuurde haar naar Mechelen om daar voor de partij de meubels te gaan redden. Dat kan gedeeltelijk gelukt zijn, maar de huidige situatie in Mechelen is niet om over naar huis te schrijven.
    Gennez is trouwens al begonnen met een eerste blunder. Ze heeft haar lidmaatschap in het Vlaamse parlement opgegeven om schepen te blijven in de maneblusserstad. Dat kan als gevolg hebben dat ze straks, als voorzitter van de partij, in het regionale parlement de discussies daar alleen nog kan volgen vanuit  de tribune. In Mechelen komt ze terecht in een krabbenmand, met o.m. haar partijgenote Alissa Temsamani, die ex-staatssecretaris die is moeten aftreden omdat ze gelogen had over haar diploma's én drie keer failliet was gegaan. Gennez en Temsamani kunnen elkaars bloed wel drinken.
    Mechelen wordt bestuurd door een soort paars-groen plus enkele overgelopen CD &V-ers. De ontslagnemende schepen van financiën was er een van. Hij werd vervangen door Krist'l Strubbe, in een vorig leven nieuwsdienstlezeres bij VTM, daarna woordvoerster van Somers, dan hoofd van de huisvestingsmaatschappij en nu dus schepen. Of ze gehinderd wordt door enige bekwaamheid, is niet duidelijk. Wel had tussendoor een relatie met Hans Otten, TV-figuur, ze waarmee ze twee kinderen heeft en heeft ze een nieuwe man, waarmee ze ook al een kind heeft. Ge moet het maar kunnen, al vraagt men zich natuurlijk af waar dat mens nog tijd voor heeft.
    Tenslotte blijkt in de gemeenteraad van Mechelen nog een zekere Inge Vervotte, ex-minister, te zitten, geruisloos in de oppositie. Dat al bij al verstandig meisje, tweede stemmenkanon van de CD&V, zal zich 2007 al wel anders hebben voorgesteld, zeker omdat nu blijkt dat Leterme I een echte mission impossible aan het worden is...

    25-10-2007, 11:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse primeur
    Oleon, een bedrijf met 300 werknemers uit Ertvelde, dat gespecialiseerd is in de omzetting van natuurlijke vetten en plantaardige oliën in oleochemische producten zoals vetzuren en glycerines (voor toepassingen in de farmacie, de cosmetica en o.m. de biobrandstof), heeft het arbeidersstatuut binnen het bedrijf afgeschaft. Dus bij Oleon geen arbeiders en bedienden meer, maar iedereen met eenzelfde status. Dat heeft als voordelen dat er geen discriminatie meer is tussen hoofd- en handenarbeid, dat de carensdag voor de arbeiders wordt afgeschaft en dat iedereen een pensioenverzekering kan nemen. Daarbij komt nog de vereenvoudiging van de administratie (denk maar aan de loonberekeningen).
    Dat afschaffen van het arbeidersstatuut was geen gemakkelijke klus. Het bedrijf heeft er 4 jaar over gedaan om alle aanpassingen te kunnen verwezenlijken, maar het is er ten slotte toch maar in geslaagd. Chapeau, zou ik zeggen. Vóór we zover zijn in heel Vlaanderen, laat staan België, zal er nog veel water door onze rivieren moeten lopen. Op sociaal vlak lijkt België een paradijs, maar dat is alleen maar schijn. Sociaal België loopt een eeuw achter en dat geldt niet alleen voor het verschil tussen arbeiders en bedienden, iets wat enig is in Europa, misschien wel in de hele wereld. Enkele andere voorbeelden:
    - België is het enige land ter wereld waar nog werklozensteun betaald wordt tot in de eeuwigheid (in dit geval tot aan de pensioengerechtigde leeftijd). Ook dat lijkt sociaal, maar is het niet, want mede daardoor is de werkzaamheidsgraad in ons land zo laag en is het "dopgeld" niet veel meer dan een aalmoes. In de ons omliggende landen wordt een hogere werklozensteun uitgekeerd, omdat die daar ook beperkt is in de tijd. Daarenboven is er, zeker in het Franstalige landsgedeelte, zo goed als geen controle meer op, waardoor fraude en andere misbruiken welig kunnen tieren. Lees maar hoe de nu in Brussel terechtstaande terroristen ervan misbruik maakten. Er werd zelfs nog werklozensteun betaald voor iemand die al jaren dood was ("gesneuveld" in Irak!).
    - Recente peilingen hebben nog uitgewezen, dat wij met de laagste pensioenen van Europa zitten. Ook dit heeft te maken met de lage werkzaamheidsgraad, mede veroorzaakt door weinig doordachte brugpensioneringen.
    - Samen met Griekenland en Luxemburg (als ik me niet vergis), zijn wij nog het enige land waar er stemplicht is. Zelfs alle nieuwe Europese lidstaten, waarvan er verschillende nog maar een tiental jaren democratisch bestuurd worden, hebben stemrecht, geen plicht. Als men ziet hoe het pas in Polen nog verlopen is, dan kan alleen maar besluiten dat ze hier nog achterlijk zijn (op dit gebied althans).
    - We zijn ook het enige land ter wereld, waar nog een index bestaat. Die wordt hier de hemel ingeprezen, omdat het kosten en lonen aan elkaar zou koppelen. Dit is maar gedeeltelijk waar. De brandstoffen bv zijn uit de index gehaald en heel wat sociale voorzieningen zijn er niet aan gekoppeld. We maken ons dus alleen maar wat wijs.
    België werkt niet meer en een eventuele nieuwe federale regering zal daarin geen verandering brengen. Linkse partijen en vakbonden zorgen ervoor dat wij vastgeroest blijven in negentieneeuwse toestanden en dat zal zo nog een tijdje blijven. Alleen een zelfstandig Vlaanderen, waar geen linkse meerderheid is, kan daar op kortere termijn iets aan veranderen.
    (Quo)usque tandem?


    24-10-2007, 10:29 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    23-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Henegouwse Europazwendel
    In Vacature* van vorig weekeinde stond een artikel over de Europese subsidies, met daarbij een zeer duidelijk verhaal( foto's inbegrepen) over hoe er in Henegouwen met geld gemorst is geworden. Aan te raden lectuur voor al wie nog denkt dat Di Rupo en Co goed bezig zijn.
    Eigenlijk had de provincie Henegouwen helemaal geen Europese subsidie mogen krijgen, de zogenoemde "doelstelling 1 subsidies". Om die te krijgen, moet het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner nl onder de 75% liggen van het Europees gemiddelde. Dat van Henegouwen lag op 77%. Op 12 jaar tijd kreeg de provincie zo'n 2,2 miljard euro. Wat is daarmee gebeurd?
    - In Ath, toen de plaats waar "Dieu" Spitaels toevallig burgemeester was, werd het stadscentrum vernieuwd. Leuk meegenomen, maar iets dat geen extra geld opbrengt, zelfs geen extra werkgelegenheid ná de werken zelf.
    - In Binche werden de oude stadswallen gerestaureerd. Nog zo iets waar geen mens speciaal voor naar de carnavalsstad zal komen. Die grap kostte wel 9 miljoen euro.
    - Een tweede project in Binche was het restaureren van wat men de "triage-lavoir à charbon" noemt, een gebouw waarin vroeger de opgehaalde steenkool werd gesorteerd en gewassen. In 2000 had men eerst beslist dat gebouw af te breken, daarna kwam men erop terug en werd het dus gerenoveerd. Kostprijs 40 miljoen euro, zonder dat men op dit ogenblik weet wat ermee aan te vangen. Voorlopig rendement dus: 0,0.
    - In Frameries werd van de oude mijn site een "parc d'aventures scientifiques" gemaakt. Kostprijs: 70 miljoen euro. Het park was de eerste vijf jaar verlieslatend. In 2006 werd het gereorganiseerd, werd het twee maanden gesloten en een deel van het personeel afgedankt. Sindsdien zou het "break even" zijn, dus niet meer verlieslatend. Er kwamen in 2006 ± 100.000 bezoekers (i.pl.v. de 500.000 geschatte) en dan nog meestal (Waalse) schoolkinderen.
    - Het grootste gedeelte van het Europees geld verdween, samen met Belgisch en Waals belastingsgeld) in de massale put van de scheepslift van Strépy, die in totaal 625 miljoen (± 25 miljard Befkens) heeft gekost. Die lift heeft ondertussen al enkele keren stil gelegen en een hele tijd op halve kracht gewerkt. De geplande randinfrastructuur en een eventuele industriezone er rond zijn allemaal nog vage toekomstmuziek.
    De controle van de Europese commissie op de Henegouwse subsidies is zo goed als onbestaande. Eigenlijk zou de controle moeten gebeuren door het Waals Gewest en wordt dit dus een lachertje.
    In het vacature artikel wordt Henegouwen vergeleken met Ierland. In dat land was het bbp twaalf jaar geleden slechts 64% en is het nu 130% van het Europees gemiddelde. In Henegouwen is het nog altijd 77%, net als toen. Een "nulevolutie", zoals Waals (!) senator Destexche het noemt. In het artikel staat trouwens één kapitale fout: men zegt dat Ierland ook nog andere Europese subsidies heeft gekregen en Henegouwen niet. Dat klopt, maar men vergeet erbij te zeggen, dat de Waalse provincie elk jaar dik meeprofiteert van de 12 miljard euro's die Vlaanderen, jammer genoeg, blijft afdokken.
    Gaat het nu beteren? Vergeet het maar. Voor de periode 2007-2013 kan Henegouwen weer aanspraak maken op 638 miljoen euro Europees geld.
    Rara, wat gaan de creatievelingen daar mee aanvangen?

    * Vacature is een gratis weekblad dat o.m. te vinden is in de boekhandels en in sommige grootwarenhuizen (zoals Carrefour en Delhaize).

    23-10-2007, 10:19 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    22-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mét of zonder N-VA?
    Geert Bourgeois blijkt er ook nog te zijn. Ik was al gaan denken, dat hij zich met de binnenlandse politiek niet meer bezig hield en zich nog uitsluitend interesseerde voor de VRT en Zuid-Afrika. Maar nee, hij heeft nog eens van zich laten horen. Toch gebeurde dit alleen maar, omdat Bart De Wever nog eens vader was geworden, voor de vierde keer asjeblieft! Een voorbeeld voor Vlaanderen. Hopelijk krijgt Bart nog vele Vlaamse navolgers, zodat we althans het probleem van de vergrijzing wat geruster tegemoet zullen kunnen zien.
    Geert Burger, want daar hadden we het over, heeft laten weten dat er niets in huis zal komen van de nationale kieskring, waar Didier le beau nu weer mee komt aandraven. Het is trouwens niet alleen Reynders die daarop aandringt. De Open VLD is er geen tegenstander van (Verhofstadt, de chouchou van de Walen, weet ge wel) en verkenner Van Rompuy had het ook al op zijn verlanglijstje staan evenals Dehaene op zijn schootnota. Dat betekent, dat ook bij de CD&V men niet afkerig zou staan van deze voor Vlaanderen nefaste ontwikkeling.
    Zou er een oranje-blauwe regering mogelijk zijn zonder N-VA? Dat voorstel werd geopperd in een interview met Bart Somers. Die laatste zei dat zoiets aartsmoeilijk zou worden, maar hij zei niet nee. Bartje is niet het type dat veel nadenkt; daarvoor praat hij te snel. In dit geval zou hij beter ook eens leren vóórdenken. Een oranjeblauwe regering zonder N-VA zou slechts één zetel op overschot hebben. Daar we weten dat het  FDF twee zetels heeft, zou dat betekenen dat die racisten op de wip zouden komen te zitten. Een slechter toekomstbeeld voor Vlaanderen is m.i. niet denkbaar.
    Een troost voor alle Vlaamsvoelenden is wel, dat de regering Leterme I verder af is dan ooit. Na meer dan 130 dagen van onderhandelen is amper één derde van een mogelijk regeerakkoord afgerond. Alleen nog even de overblijvende probleemdossiers aankaarten: de vergrijzing, de arbeidsmarkt, het budget (met een put - voor alleen 2007 -  van 3,6 miljard!), de staatshervorming (waarvoor men geen tweederde meerderheid vindt), het verminderen van de ambtenarij en de splitsing van Brussel-Halle/Vilvoorde.
    Het alternatief wordt dan: nieuwe verkiezingen. Om die te kunnen realiseren, moet eerst B-H/V gesplitst worden, iets dat kan gebeuren in de kamercommissie van Binnenlandse Zaken. Daarna zal het de kiezer zijn die zal beslissen.

    22-10-2007, 10:40 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De globale onverschilligheid
    "De wereld is een schouwtoneel. Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel". Zo was het, meen ik, dat Vondel het destijds formuleerde. Er sinds sindsdien niet veel veranderd. De geschiedenis herhaalt zich. Toch is het een beetje beangstigend zoals de situatie nu aan het escaleren is:
    - De dollar blijft maar zakken t.o.v. de euro. Dat maakt niet alleen dat Amerikaanse producten hier steeds maar goedkoper worden, maar ook alles wat van de (meestal Aziatische) landen komt en aan die dollar verankerd is. Denk in de eerste plaats maar aan China, dat men zijn overschot aan dollars haast geen blijf meer weet.
    - De olieprijzen blijven maar stijgen. Dat heeft ook de maken met die dalende dollar natuurlijk, maar ook met een groot deel speculatie. Ahmadinejad, Chavèz of een andere van die dolgedraaide dictatortjes moeten maar eens een hard woord laten vallen en de olieprijs stijgt meteen. Dat geldt voor wat men in Turkije zegt i.v.m. Irak. Als men bedenkt, dat de olievoorraden in Iraaks Koerdistan slechts één tiende bedragen van deze van heel Irak, dan weet men dat dit alles buiten proportie is.
    - Het Palestijnse probleem dat niet opgelost geraakt, is zelfs een fait divers geworden. Tegenwoordig blazen "vrome" moslims zich op van Marokko tot Pakistan, allemaal ter ere van Allah en met de belofte op 77 maagden in het hiernamaals...
    - De weggestemde Europese Grondwet is er terug, zij het in een andere vorm, met de nodige punten en komma's. Buiten Ierland is er geen enkel land dat het nog nodig vindt daarover een referendum te organiseren. Dat noemt men tegenwoordig Europese democratie. Op 13 december gaan de 27 regeringsleiders de nieuwe oude grondwet bekrachtigen in Brussel. Tussendoor zullen ze even over en weer vliegen naar Lissabon, waar ze het protocol gaan ondertekenen. Alles op kosten van de belastingbetaler.
    ---
    Beangstigend bij dit alles is, dat de wereld zich van dit alles weinig of niets nog aantrekt:
    - In Afrika gaan de kleine en grotere oorlogen gewoon verder . Hier en daar wordt daartegen wel geprotesteerd en daar we tegen 11.11.11 gaan, worden we weer een geweten geschopt om tegen die tijd niet te vergeten te storten.
    - De overname van de ene maatschappij door de andere, vaak voor vele miljarden euro's, loopt als nooit te voren (denk maar aan ABN-Amro: 77 miljard in cash!).
    - Ons land zit nu al met een gat van 3,6 miljard euro (bruto binnenland product - bbp) in zijn  begroting van 2007. Wie maalt daarover: misschien lost men dat wel op met een lepeltje suiker?
    En zo zouden we nog even kunnen doorgaan. De vraag is alleen, waar de breuklijn zal liggen, welke druppel de emmer zal doen overlopen? Brood en spelen, zoals het er nu aan toegaat, is iets dat ook het Romeinse Rijk ten onder bracht. Zal ook hier de geschiedenis zich herhalen?

    21-10-2007, 10:36 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luister naar mijn woorden ...
    Er kan de laatste tijd geen enkele actie plaats vinden om België te redden zonder dat de naam van Wilfried Martens opduikt. Hij is erbij, op elk debat, forum of demonstratie. Ik begon me trouwens af te vragen, waar de man al die tijd daarvoor vond. Nu blijkt het dat hij van zijn (tweede) vrouw gescheiden is, vandaar de ruimte van tijd die hij tegenwoordig heeft.
    Martens' eerste vrouw zou schizofreen geworden zijn. Zijn tweede hopelijk niet. Anders zou men nog kunnen gaan denken dat trouwen met Martens kan leiden tot schizofrenie (dan zou Miet Smet geluk hebben gehad, zeg!). Pijnlijk is ook, dat Martens' tweede vrouw met drie jonge kinderen achter blijft.
    Nu hoor ik er al zeggen: dat is privé-leven, daarmee moet men zich niet bezig houden. Denk maar aan Sarkozy in Frankrijk: vijf kinderen uit drie huwelijken. Wel, dat klopt bij Martens niet helemaal.
    Wilfried Martens is, voor zover ik weet, nog steeds voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), het overkoepelende orgaan bij de Europese Unie van zo goed als alle Christelijke partijen. Dat zou tegelijkertijd ook een voorbeeldfunctie moeten zijn. Ik kan best begrijpen, dat iemands huwelijk kan stuk lopen (denk maar aan dat van Merkel), maar in een dergelijke functie zou dat geen tweede keer mogen gebeuren, tenzij men daar de consequenties van draagt.
    Zo zit Martens echter niet in elkaar. In zijn jeugd was hij zelfs ooit Vlaamsnationaal studentenleider (denk maar aan zijn berucht geworden "Geef ons wapens!"). Daarna heeft hij een bocht gemaakt waarbij hij zelfs Hugo Schiltz achter zich heeft gelaten.
    Voor de bon belges, die nu achter Martens staan omdat hij de spreekbuis van B-plus en de BUB geworden is: maak u niet teveel illusies. Wilfried Martens was ook de man onder wiens regeringsperiode de Belgische staatsschuld van 1.000 naar 8.000 miljard Belgische franken is opgelopen, een "prestatie" waarvan het land nog steeds niet bekomen is en die er mede voor zorgt dat het hier niet meer goed komt.
    ---
    Martens is niet de enige superbelg die zich momenteel in de kijker plaatst. In Luik is er een zekere Marie-Claire Houard, ambtenaar, die - via het Internet - bijna 100.000 handtekeningen bijeen heeft gekregen voor de eenheid van België. Dat betekent, dat er nog een kleine tien miljoen niét getekend hebben of, om het democratisch te houden: dat men er nog een kleine vijf miljoen nodig heeft om de meerderheid te halen. Of moet het een tweederde meerderheid zijn?

    20-10-2007, 09:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kartelperikelen
    Als er een nieuwe, federale, oranjeblauwe regering zou komen (hier gaan we weer!), dan zullen de daaraan deelnemende partijen 81 zetels hebben op 150. Dat is een overschot van 6, niet veel, maar genoeg. Mocht bv het FDF dwars gaan liggen bij e.o.a. stemming, dan slinkt dat overschot tot 4, wat nog steeds te doen is. Groter zal het probleem worden, mocht de N-VA ooit tegenstemmen. Dan blijft er maar één zetel op overschot en zal de toekomstige meerderheid verplicht zijn alle hens aan dek te roepen, want met één afwezige zit de N-VA dan op de wip.
    De kans dat de N-VA op de wip komt te zitten wordt trouwens met de dag groter, als men weet dat voor lui zoals Herman Van Rompuy, Jo Vandeurzen en Hendrik Bogaert telkens een N-VA-er als opvolger in de coulissen zit. Mocht een van bovenvermelde heren bv een ministerportefeuille opnemen (voor Vandeurzen is dat bijna zeker), dan heeft de N-VA zes zetels en zit ze inderdaad op de wip.
    Ondertussen ziet het er naar uit dat Herman Van Rompuy toch kamervoorzitter zal blijven en hij dus niet vervangen zal hoeven te worden. De man ziet voor zich een grote taak als beschermheer van België weggelegd. Dat blijkt althans uit de nota's van zijn recent verkennersverleden, die regelrecht uit de pen van een belgicistische CVP-er lijken te zijn gekomen. Dit althans, als het allemaal klopt wat in de spooknota van madame Milfoisnon stond. Die nota was nl gebaseerd op haar gesprekken met de oudste Van Rompuy. Bartje De Wever heeft zich daarover al behoorlijk boos gemaakt, ten eerste omdat hij bij de verkennersgesprekken niet aanwezig mocht zijn, ten tweede omdat Van Rompuy's "non-paper", zoals men het onding noemt, in het Frans was opgesteld en ten derde omdat er wel degelijk sprake zou zijn van toegevingen i.v.m. B-H/V.
    Bart De Wever en met hem de N-VA, hebben wel degelijk redenen om zich ongerust te maken en te dreigen van hun "wip"-positie gebruik te zullen maken als het (voor hen, maar ook voor Vlaanderen) de verkeerde kant uit zou gaan.
    We zijn er dus nog niet, verre van zelfs. Het echte (splitsings)werk moet nog beginnen!

    19-10-2007, 10:57 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gat in de begroting
    "Als de oranjeblauwe regering er ooit komt", is een zin waarmee ge tegenwoordig elk artikel over de Belgische politiek kunt beginnen. Ondanks enkele voorakkoorden, is het nog steeds koffiedik kijken of Leterme I de eindmeet haalt. Bij elke discussie slaagt madame Milfoisnon erin dwars te gaan liggen en uiteindelijk een deel van de koek naar zich toe te trekken. Als dat echter straks ook zal gebeuren bij de communautaire besprekingen, dan mag Leterme het wel vergeten, tenzij hij wil riskeren over achttien maanden, in 2009, met zijn partij van tafel te worden geveegd.
    Nog zo iets dat dagelijks te horen is bij elk nieuw probleem dat in de media besproken wordt: "Dat is iets voor de nieuwe regering". Zo te zien, zal die nieuwe regering nogal wat te doen hebben, niet in het minst met het herwerken van de wetten die tijdens Paars in elkaar werden gesmeten.
    Waar de eventuele nieuwe regering (ik geloof het nog altijd niet) wel zeker van kan zijn, is van het gat in de begroting. Na zeven jaar zogezegd een sluitende begroting te hebben gehad (de laatste jaren alleen mits eenmalige acties die schadelijk waren voor het land), is de regering Verhofstadt II erin geslaagd een gat achter te laten van zo'n 2,5 miljard euro (± 100 miljard oude Befkens!). Paars zal geen 0,2% overhouden, zoals in maart werd vooropgesteld (met de verkiezingen in aantocht, weet ge wel), maar 0,5% in het rood gaan. "Na ons de zondvloed", was de slogan en oranjeblauw mag dat nu zien op te lossen.
    Van die 2,5 miljard euro zijn er meer dan 200 miljoen op rekening van het ministerie van landsverdediging (ge weet wel: van die minister die er prat op ging nooit extra geld gevraagd te hebben!) én een klein miljard op rekening van de notionele intrestaftrek, hét paradepaardje van het excentrieke duo Verhofstadt/Reynders, iets enig in de wereld. De voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) mag dan al komen zeggen, dat België daardoor meer nieuwe investeringen heeft aangetrokken dan China, die investeringen betroffen niet het scheppen van nieuwe werkplaatsen. Enkele voorbeelden:
    - Bayer gaat fors investeren, maar dankt meer dan 300 man af.
    - De diamantsector gaat investeren in Antwerpen, maar niet in de verwerkende nijverheid, wat ook weer minder jobs zal betekenen.
    - Electrabel heeft, dank zijn de notionele intrestaftrek,  30 miljard (!) extra kunnen besparen (door minder belasting te moeten betalen), zonder dat dit geleid heeft tot extra werk.
    Grote bedrijven hebben doorgaans creatieve boekhouders en die hebben de wet op de notionele intrestaftrek op hun manier geïnterpreteerd. Net zoals de meeste andere Verhofstadt wetten, hangt ook deze met haken en ogen aan elkaar.
    Kortom, de nieuwe regering, "áls die er ooit komt", zal weten waarmee te beginnen: met de broeksriem aan te halen!

    18-10-2007, 10:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie en integratie op zijn Belgisch
    De Europese Migration Policy Group heeft, samen met de British Council, een studie gemaakt over de integratie van immigranten in de E.U., Noorwegen, Zwitserland en Canada. Daarin wordt o.m. verteld, dat België bij de koplopers zit i.v.m. het verstrekken van de nationaliteit aan de inwijkelingen, maar aan de staart bengelt m.b.t. het zorgen voor werkgelegenheid voor die categorie van mensen. De studie én de politiek correcte media verbazen zich daarover, terwijl het de logica zelf is. Als men vreemden de nationaliteit verleent zonder tegenprestaties, in de eerste plaats het leren van de plaatselijke taal, dan is het toch logisch dat die immigranten zich niet inburgeren en op die manier ook niet aan een fatsoenlijk werk geraken. Zo simpel is dat.
    Áls de oranjeblauwe regering er komt en áls die de plannen uitvoert die voorlopig in de regeringsbesprekingen zijn overeengekomen, dan zal e.e.a. in onze wetgeving veranderen en zal men o.m. Nederlands, Frans of Duits moeten kennen om aan de nationaliteit te geraken. De vraag is alleen of iemand die bv Frans kent, dan zomaar de nationaliteit krijgt als hij zich in Vlaanderen gaat vestigen, want - voor zover ik het gelezen heb - staat dat in de ontwerpteksten niet vermeld. Als we niet opletten, zal dit weer zorgen voor een verdere sluipende verfransing van de Rand.
    Interessant is ook te lezen, dat - in tegenstelling tot Vlaanderen - Brussel en Wallonië geen enkele steun (noch financieel nog andere) geven aan migrantenorganisaties. M.a.w. de francofonen hebben wel de mond vol over solidariteit en begrip voor immigranten, maar geven er zelf geen cent aan uit. Zij vinden het niet meer dan logisch dat wie bij hen komt wonen zich automatisch aanpast, of dat nu Vlamingen of andere vreemden zijn. Als zijzelf zich bij ons vestigen, dan geldt ineens het territorialiteitsprincipe niet meer. Van een perverse logica gesproken.

    17-10-2007, 10:11 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.C(?)D&V(?)
    Toen loodgieter Dehaene destijds zijn regering vormde waarmee hij de (voorlopig) laatste staatshervorming zou doorvoeren, had hij een overeenkomst gemaakt, waarbij het uitgesloten werd dat er in die legislatuur iets zou beslist worden met een andere meerderheid dan deze van de regering, m.a.w. met een wisselmeerderheid. Dehaene had, als kabinetschef van Wilfried Martens, de hele heisa rond de abortuswet meegemaakt, waardoor niet alleen de CVP buiten spel werd gezet, maar ook koning Boudewijn enkele dagen "afstand" deed van zijn troon (Bij zijn dood werd door sommigen gesteld dat Boudewijn een heilig man was. Welnu, hij had dat kunnen worden als hij toen definitief afstand had gedaan, niet voor twee dagen).
    Ook Verhofstadt maakte mee dat zijn partij gerold werd door een wisselmeerderheid (van alle Waalse partijen plus SP.a en Groenen), toen die het stemrecht voor vreemdelingen goedkeurde.
    Met deze twee voorbeelden voor ogen, stelde Étienne Schouppe, ex-NMBS-baas, huidig secretaris en misschien toekomstig voorzitter van de CD&V, om ook bij de volgende regering een soort stop op een eventuele wisselmeerderheid in te stellen. men weet maar nooit wat er nog uit de bus kan komen i.v.m. de wetten op euthanasie en de holebi affaires. Welnu, Schouppe is stante pede teruggefloten door Leterme himself, die stelt dat er niets zal veranderen aan de zgn "ethische" wetten van Paarsgroen, iets waartegen hij wél gekant was toen zijn partij de oppositie aanvoerde. Dat houdt in, dat Leterme I, als die er al komt, niet alleen de hele tijd in de achteruitkijkspiegel zal moeten kijken naar het gekonkelfoes van het CDH, maar tevens de deur openlaat voor eventuele wisselmeerderheden, die de "C" van de eigen partij steeds meer in vraag zullen stellen. Deze week zullen we trouwens waarschijnlijk ook al enig idee krijgen hoeveel de "V" van dezelfde partij nog waard zal zijn. Misschien kunnen ze die partij ook maar CDH gaan noemen: "Centrum voor Democratische Humanisten" en komen de ex-katholieken op die manier weer op één lijn te zitten...
    ---
    Van hypocrisie gesproken: het partijtje Spirit of wat er van overblijft, heeft steeds in de bres gestaan voor de allochtone inwijkelingen en zelfs de "sans papiers". Na de verkiezing van Bettina Geysen als voorzitster, moest er ook een ondervoorzitter gekozen worden. Daarbij was de keuze tussen Nelly Maes (rooie Nel voor de Belangers), Fauzaya Talhaoui, Fouad Aidar en Ali Salmi. Vlaamser kan moeilijk. Rooie Nel haalde het met 70% van de stemmen.
    Eigen volk eerst!

    16-10-2007, 10:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever klapt uit de biecht
    In de Zeve(re)nde Dag, dezelfde uitzending waarin vorige week verteld werd dat zijn partij "plat op de buik" zou moeten, is De Wever tekst en uitleg komen verschaffen. Misschien is Weverke weer wat te impulsief geweest, want daarna is hij e.e.a. gaan relativeren, maar was het ongeluk weer geschiedt. Zoals gewoonlijk als men de waarheid vertelt, komt dat bij sommigen hard aan, in dit geval bij de Vlamingen in het algemeen en bij de N-VA in het bijzonder.
    Volgens De Wever zal het Vlaamse kartel verplicht worden de francofonen "een lepeltje suiker" te geven om de bittere pil van de splitsing B-H/V door te kunnen slikken. Dat betekent dus e.o.a. toegeving, wat in strijd is tot wat hij vroeger steeds beweerd heeft. Hij gaf ook toe dat de woensdagmiddag vergaderingen in de kamercommissie inderdaad worden afgeremd en alleen niet worden afgeblazen omdat ze al bij al een stok achter de deur kunnen zijn om de francofonen te verplichten verder mee te marcheren. Over de staatshervorming zei de brave man, dat die niet meteen kon plaatsvinden, omdat men inderdaad zonder de PS niet aan een tweederde meerderheid geraakt.
    Dit laatste is feitelijk de logica zelf. Het kleinste kind wist vanaf het allereerste begin van de regeringsonderhandelingen dat men alle wijzigingen die een tweederde meerderheid vragen, alleen kan doorvoeren als men die meerderheid heeft. Nu wordt er geschermd met de regionale verkiezingen van 2009, maar feitelijk verandert dat niets aan de zaak. Zelfs al zou de PS in die verkiezingen verder achteruitgaan, wat eerst nog te bezien is, dan zal men ook in 2009 geen tweederde meerderheid hebben. Een ander probleem zal zijn, dat die regionale verkiezingen helemaal in het teken van de staatshervorming zullen staan, een federaal thema dus. Dat gaat de tegenstelling Vlaanderen-Wallonië nog vergroten, iets wat gefundenes Fressen is voor de separatisten onder ons.
    En dat is nog niet alles: áls Leterme erin zal slagen een regering met een oranjeblauwe coalitie op poten te zetten, dan zal hij, ook na de vorming van de regering, de hele tijd met een oppositie in eigen rangen te maken hebben. Of denkt hij dat het CDH daarna zal inbinden, nee toch?
    Als de regering Leterme I er komt, zal het een Leterme light worden, een regering die zal moeten rijden met de handrem op en die misschien, met veel vallen en opstaan, tot 2009 overeind zal blijven. Wat er daarna zal gebeuren, is nog koffiedik kijken. Leterme kan alleen een regering mét staatshervorming krijgen, als de PS daaraan mag meedoen (en dan liefst zonder CDH en misschien zonder SP.a).
    Vóór het zover is, moet deze week nog een akkoord worden gevonden voor de hervorming van Justitie én B-H/V. Het wordt weer nachtbrakerij!

    15-10-2007, 10:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe calimero
    Er zou grote paniek zijn ontstaan binnen de Open VLD omdat Rik Daems zou gedreigd hebben de partij te verlaten en naar de Lijst Dedecker over te stappen. Het staat nog allemaal in de voorwaardelijke wijs, maar waar rook is, is vuur (zei Uilenspiegel en hij stak zijn pijp aan verse koevla aan!).
    Rik Daems, Hendrik voor de intellectuelen en Henri voor zijn Waalse madam, behoorde in de jaren negentig tot de top van de VLD en was binnen de partij dé begrotingsspecialist. Het was voor hem dan ook een pijnlijke verrassing toen hij in de eerste regering Verhofstadt geen minister van Financiën werd, maar zich moest tevreden stellen met de portefeuille van overheidsbedrijven. Daar maakte hij het drama van Sabena mee, nota bene het grootste faillissement dat België tot dan toe gekend had en dan nog een binnen zijn eigen Leuvense kieskring. Iedereen die TV kijkt, herinnert zich nog de scène van Daems die champagne drinkt met de Zwitsers die later Sabena de nek zou omdraaien. Nog erger was, dat de zaak hem door Verhofstadt uit handen werd genomen. Die bakte er ook niets van, maar Daems had wel de bonen gegeten. Hij is dat feitelijk nooit meer te boven gekomen, grotendeels omdat de Sabéniens een deel van zijn kiezerspubliek waren. Die, én hun vrienden en familie, hebben hem toen laten vallen. Zelfs een verhuis van Leuven naar Herent heeft daaraan niets kunnen veranderen. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen aldaar, kreeg Daems klop en dat was op 11 juni niet anders bij de federale verkiezingen. Enkele ongelukkige daden, zoals het tot "bucht" verklaren van zijn eigen familiewijn op een blinde proeving, een foto waarbij hij languit op de trappen van zijn kast van een villa lag, tot het dumpen van zijn vrouw voor een Waalse socialiste, zullen daar zeker toe hebben bijgedragen.
    De (her)benoeming van Patricia Ceyssens tot nieuwe minister in de Vlaamse regering heeft als neveneffect, dat er in een volgende federale regering, als die er al komt, geen plaats zal zijn voor een tweede Open VLD-er uit het kleine Leuvense kiesarrondissement. Daems dus terug naar af en zonder serieuze compensaties.
    Daems zou niet de eerste VLD-er uit het Leuvense zijn die naar Dedecker overloopt. Vorige week was er nog de overstap van Stef Goris (ex-kamerlid), gemeenteraadslid Nathalie Theys en bijna de voltallige Open VLD-afdeling van Aarschot. Ondanks al zijn perikelen, is Daems wel de bekendste naam en blijkbaar wil men bij Open VLD zo iets toch vermijden, al vraag ik me af wat Dedecker met Calimero zou gaan aanvangen. Het zal niet zijn omdat Daems morgen op de LDD-lijst zal staan, dat de ex-Sabéniens bv weer voor hem zullen gaan stemmen, om over zijn andere fratsen nog maar te zwijgen. Als hij zich nu eens wat meer zou bezig houden met zijn familiewijn, zou dat geen oplossing zijn?
    ---
    P.S. Gisteren stond er in mijn blog een fout v.w.b. het aantal kabinetsleden in de Vlaamse regering. 4.000 is het totaal aantal werknemers in die regering, waarvan ± 500 kabinetsleden. Dat is al wat minder, maar nog veel te veel (± 50 extra medewerkers per ministerie!).

    14-10-2007, 10:43 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (5)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!