Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Artikel 195
  • Griekenland aan de Noordzee
  • Het Libanon van Europa ?
  • Het nieuwste energiecontract
  • 1 Mei
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topsport fopsport ? (2)
    Topsport wordt steeds meer business, steeds minder sport, steeds meer centen, steeds minder interessant voor de toeschouwer. Het mooiste bewijs daarvan zijn de belachelijk hoge bedragen die gevraagd én betaald worden voor voetballers. Die gaan steeds meer de hoogte in, in zover dat nog slechts enkele clubs bepaalde spelers in hun rangen kunnen hebben. Het laatste voorbeeld was de aankoop van de Duitser Ballack door de Russische multi-miljardair Abramovski, die al hopen geld heeft gepompt in de Londense club Chelsea, waardoor de andere Engelse teams nu al weten dat ze volgend jaar alleen maar voor de tweede plaats zullen spelen.
    Als gevolg van dat criminele opbod is het dan ook geen verrassing dat er hier en daar schandalen aan het licht komen. We hebben het in onze competitie meegemaakt met de affaire van de gok-Chinees, maar waarschijnlijk wordt het veel erger in Italië, waar grote clubs als Juventus en A.C.Milan wel eens mee in de affaires zouden kunnen betrokken worden. Ook in Nederland loopt er momenteel een onderzoek en het zal op heel wat andere plaatsen niet veel beter zijn.
    In de Formula Uno had Renault vorig jaar de jarenlange heerschappij van Ferrari doorbroken. Het won het wereldkampioenschap met een betere wagen en een jonge, nieuwe kampioen, Fernando Alonso. Dit seizoen is Alonso bezig die titel te herhalen, maar toch was Ferrari terug aan het komen en gaf de vroegere wereldkampioen, Michael Schumacher, zich nog niet gewonnen. In de zopas gereden race van Monaco was er nu een dispuut tijdens de testritten, waardoor Schumacher, die de pole position had gewonnen, gedeclasseerd werd en op de laatste plaats moest vertrekken. In Monaco, met zijn smalle straten, betekent dit dat men de zege meteen mag vergeten. In dit geval echter niet alleen de zege, maar ook de interesse voor de rest van het kampioenschap. Ongeacht het feit of men gelijk of ongelijk had, door Schumacher uit te sluiten van de mogelijkheid nog te winnen, is de spanning voor de rest van het seizoen er helemaal uit en kan men best naar iets anders gaan kijken. Of, hoe men een competitie om zeep helpt.
    In het wielrennen is het nog veel erger. Daar is een zoveelste dopingschandaal uitgelekt, ditmaal in Spanje. Het gaat om een bloeddoping, waarbij wel eens enkele grote namen zouden kunnen vallen en het daarmee niet eens zeker is dat alle favorieten op de Tourzege er dit jaar zullen kunnen vertrekken. Maar ook zonder dit schandaal gebeuren er tegenwoordig in de wielrennerij allerlei zaken die het sportgehalte van deze discipline geen goed doen. In de Giro werd de zege van minstens drie ritten weggegeven. Tweemaal door roze trui Basso aan Piepoli, eenmaal (en zeer theatraal) door Jens Voigt aan Garate. Zoiets is vervalsing van de competitie. In de Ronde van België, tenslotte, waar - buiten Quick.Step - zowat janneke en mieke meereden, konden de profs het niet halen tegen een onbekende, Friese mountain-biker, terwijl cyclocrosser Sven Nijs met de besten voorop bleef en tenslotte zelfs nog achtste eindigde.
    Voor de sportliefhebber zijn het zware tijden, want hij weet niet meer of hij erin geluisd wordt of niet. Misschien brengt Roland Garros wat soelaas. Het gaat ook daar om veel geld, maar misschien is de competiviteit er wat eerlijker. Misschien, zeg ik.

    29-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De diabolisering van het Vlaams Belang

    Het is een schande hoe het Vlaams Belang de laatste tijd gediaboliseerd wordt. Het lijkt wel een heksenjacht, een soort nieuwe repressie, maar dan in de eerste plaats door de media, de TV-zenders op kop. Het volstaat de gezichten te zien van de verschillende omroepers (M/V) en duiders om op te merken, dat ze precies opgelucht zijn dat er zoiets gebeurd is als de moorden in Antwerpen Met de zaak Remmery hadden ze zich al eens hopeloos belachelijk gemaakt, maar nu denken ze eindelijk iets te hebben waarmee ze het Vlaams Belang kunnen pakken. Ik hoor Catherine Moerkerke, op VTM, nog schaapachtig vragen aan Pol Van Den Driessche: "Is dit het begin van het einde?", waarbij zij hem hoopvol aanstaarde De journalist was echter verstandig genoeg om daar niet op in te gaan
    Dit is niet het begin van het einde, dit is een ongelukkig, vreselijk fait divers in onze geschiedenis, iets dat nooit had mogen plaats vinden en ook nooit had mogen worden uitgebuit door wie dan ook.
    Dat het in dit land op allerlei gebied al jarenlang misloopt, is in de eerste plaats te wijten aan het slechte beleid van rooms-rode en paarse coalities die maar wat hebben aangeklooid i.pl.v. het land efficiënt te besturen. Als het dan zwaar fout loopt, geeft men de schuld aan de enige partij die zijzelf van elke besluitvorming hebben uitgesloten. En daar houdt het niet bij op. De Vlaams Belangers, die ongeveer één miljoen kiezers vertegenwoordigen die mee belasting betalen, mogen alleen op TV verschijnen als men denkt ze te kunnen "pakken", ze belachelijk te kunnen maken. Daar dit meestal niet lukt, laat men ze amper aan het woord, laat men ze niet eens uitspreken en worden ze meestal nog geschoffeerd door iemand die zich "moderator" noemt (van "moderare" = matigen!). Het zijn moedige mensen, de leiders van het Vlaams Belang, die heel die tijd kalm moeten blijven terwijl ze de schuld van alles en nog wat krijgen en amper de gelegenheid krijgen hun gelijk te kunnen uitleggen. Toch hoop ik, dat ze het zullen volhouden. Hun kiezers blijven hen trouw, dat blijkt uit alle recente opiniepeilingen. In dezelfde peilingen kan men zien dat zelfs een meerderheid van VLD- en CD&V-kiezers niet akkoord gaat met het vereenzelvigen van het Vlaams Belang met de maatschappelijke problemen van het ogenblik, noch met het willen afnemen van de dotatie. En dan hebben we het over de grotere partijen, wat een reden temeer is om de kleinere, linkse groeperingen inderdaad links te laten liggen.
    Ook de stille mars in Antwerpen was eerder een tegenslag voor de politiek correcten, zoals ze zichzelf graag ophemelen. Er was nog geen kwart van het aantal deelnemers dat opstapte voor Joe Van Holsbeeck. Het kan ook gedeeltelijk met het weer te maken hebben gehad, maar misschien geraken de mensen al dat stappen ook wel beu. Als we het aantal buitenlanders, waarvan de meesten hopen rechtstreeks baat te hebben bij dergelijke manifestaties, er niet bijtellen, dan was het helemaal een mager beestje. Bij de mars in Antwerpen valt trouwens te vermelden dat het niet opgaat dat daar iemand van de betrokkenen, de moeder van de verdronken Mohammed Bouazza, het nodig vond enkele Vlaams Belang leiders persoonlijk aan te vallen (iets wat dan in grote titels in de correcte media werd vermeld: van "verdraagzaamheid" gesproken!). Hoe vreselijk het voor een moeder ook moet zijn haar zoon te verliezen, tot op dit ogenblik weet niemand wat er daar juist gebeurd is en wie daarvoor verantwoordelijk zou kunnen zijn.
    Een week vóór de mars in Antwerpen, was er ook een betoging van "sans papiers" in Gent. Vóór de camera konden twee van de betogers hun zeg doen. De ene was al zes jaar in België, de tweede negen jaar. De eerste deed zijn uitleg in het Frans, de tweede in het Engels. Als die inderdaad al zo lang al hier zouden zijn, waarom hebben die dan niet de moeite gedaan onze taal te leren? Zo'n mensen mag men voor mijn part meteen terugsturen naar hun land van herkomst. Ze hebben immers bewezen dat ze zich niet willen aanpassen. Als dat betekent, dat ik daarom een racist zou zijn, dan weze het zo. Ik ben dan trouwens in goed gezelschap, want - volgens De Gucht - zijn er in Vlaanderen alleen al ongeveer één miljoen. Dat men bv in de regio van Charleroi er geen bezwaar in heeft dat men fraudeert en de Staat op grote schaal belazert, vindt dezelfde De Gucht waarschijnlijk niet zo erg. Dat gebeurt daar immers door mensen die zichzelf "democraten" noemen.
    De Gucht rijmt dan ook op klucht!



    28-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arcelorski?
    In haar pogingen te ontsnappen aan de overname door het Amerikaanse Mittal Steel, heeft de directie van Arcelor een voorakkoord gesloten met de Russische staalgroep Severstal. Het wil daarmee een fusie aangaan, waarbij het Russische bedrijf een belang van 32% in Arcelor overneemt en daarmee de grootste aandeelhouder wordt. De vraag is alleen in hoever enkele topmannen van Arcelor daarmee hun bedrijf bevoordeligd hebben dan wel of ze in de eerste plaats aan zichzelf gedacht hebben. In de nieuwe fusiemaatschappij, die dan het grootste staalbedrijf ter wereld zal worden, blijven zij nl hun postjes behouden. De beslissing zou moeten vallen op de vergadering van 28 juni, wanneer de aandeelhouders van Arcelor erover zullen moeten beslissen of ze akkoord gaan met de fusie met Severstal ofwel toch met Mittal in zee zullen gaan. Vergeten we tenslotte niet dat ook de Vlaamse bedrijven van Sidmar (Zelzate) en Ugine ALZ (Genk), met duizenden goed betaalde jobs, bij deze zaak betrokken zijn.
    Severstal maakt deel uit van de "Shareholdergroup", waarin het de belangrijkste tak is. De grote man achter dit bedrijf is een zekere Alexei Mordashov, die beschouwd wordt als de zevende rijkste man van Rusland met een geschat vermogen van 5,9 miljard euro. Mordashov is een van die oligarchen, die na de ineenstorting van de Sovjet Unie de kans grepen en een of meerdere grote industrieën voor een habbekrats overnamen en daar nu de vruchten van plukken.
    Rusland is op economisch gebied stilaan een hoofdrolspeler aan het worden, zeker in Europa. In de eerste drie maanden van dit jaar stond zijn handelsbalans op 42 miljard dollar activa, geld dat binnenkomt door de verkoop van olie, waardemetalen en vooral gas. Het is de bedoeling van Putin om een  vaste uitwisselbaarheid van de roebel te bekomen op de volgende top van de G8 die halfweg juli zal plaatsvinden in ... St. Petersburg. Hij wil ook een soort energiebeurs oprichten waarin Rusland dan een hoofdrol zou spelen.
    Het lijkt wel een grap, maar is het niet. Nog in 1998 kon Rusland zijn buitenlandse schulden niet betalen en moest de roebel gedevalueerd worden. Op het ogenblik heeft de centrale bank voor 225 miljard dollar aan goudreserves. Als de olie ooit de 100 dollar per vat zou halen, wat door sommigen als niet onmogelijk wordt geacht, dan zou de roebel binnen de vijf jaar in waarde verdubbelen, zou Rusland rond 2112 Portugal voorbijsteken en ergens rond 2015 Duitsland en Groot-Brittannië. Het lijkt een sprookje, maar zoals alle sprookjes heeft ook deze zaak een keerzijde. De welvaart voor ±150 miljoen Russen zou alleen afhangen van een materie die enorm in waarde kan fluctueren. Rusland zou een nieuw soort Saoedi Arabië kunnen worden, wat enorme risico's kan inhouden. Gelet op het feit dat Putin regeert als een tsaar en vooral denkt in machtstermen, is het laatste woord hierover verre van gezegd.

    27-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Da Vinci verdient dit niet
    Leonardo Da Vinci leefde in de tweede helft van de vijftiende, begin zestiende eeuw. Hij is bij ons vooral bekend als schilder, maar was feitelijk een intellectueel van gigantische afmetingen die door zijn verscheidenheid aan werkzaamheden alle idealen van de Renaissance in zich verenigde. Hij was ook beeldhouwer, architect, ingenieur, anatomist, fisioloog en filosoof. Hij werkte voor pausen, koningen en prinsen. Hij was een geboren als natuurlijk kind, maar werd door zijn natuurlijke vader mee opgevoed, was linkshandig (dat werd in zijn tijd niet altijd geapprecieerd) en had de gewoonte in spiegelschrift te schrijven. Leonardo was dan ook geen normaal mens, maar toch een kind van zijn tijd dat er zeker niet aan zou gedacht hebben zich bezig te houden met godslastering.
    Godslastering is nu precies dat wat de Amerikaanse schrijver Dan Brown Da Vinci in zijn schoenen schuift. Hij beweert dat de zoon van God overspel heeft gepleegd en dat schudt hij zomaar uit zijn pen alsof hij daarvan zeker is. Daarrond bouwt hij dan een thriller die hem schatrijk maakt, eerst door de verkoop van het boek zelf, daarna door de filmrechten. Dan Brown heeft er wel op gelet zo'n nonsens over het Christelijk geloof te vertellen, de godsdienst die de andere wang aanbiedt als men geslagen wordt. Ik neem aan dat hij zoiets niet zou schrijven over bv Mohammed en diens negenjarige bruid Aisha. Zijn fatwa zou snel klaarliggen.
    De Belgische bisschoppen, die zich tegenwoordig geroepen voelen om op alles te reageren waarover ze beter zouden zwijgen, hebben gewaarschuwd dat het allemaal om fictie gaat. Dat klopt en is trouwens bevestigd door Dan Brown zelf én door filmmaker Ron Howard. Toch zijn er heel wat lezersbrieven gekomen als reactie op de brief van de bisschoppen en daaruit blijkt dat niet weinigen nog geloven dat het verhaal van de Da Vinci Code écht is. Dat komt omdat steeds meer westerlingen ongelovig zijn geworden. Hoe ongeloviger, hoe bijgeloviger. Ze zeggen in niets meer te geloven, maar geloven feitelijk in alles en nog wat. Het doet me denken aan die Italiaanse communist die vroeger ooit op een congres van zijn partij uitriep: " Goddank geloof ik in niets meer!".
    Een tip voor schrijvers die een gat in de markt zoeken: kies een onderwerp uit een zeer ver verleden, dat zo goed als niet te controleren is. Maak er een verhaal van dat afwijkt van wat we er tot nu toe van dachten en zorg dat er iets shockerend in voorkomt. Om het geheel wat echter te doen lijken, verwijs je dan naar een vroegere bekende figuur die het (misschien) zou gezegd hebben. Succes verzekerd, omdat de mensheid nu eenmaal bedrogen wil worden. 

    26-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het (Vlaamse) Rode Kruis bloedt
    Sinds 1972 is het Belgische Rode Kruis gesplitst in twee autonome vleugels. Dat betekent, dat elke afdeling zijn werk kan doen en niet van de andere afhankelijk is. Boven de twee staat nog wel een leiding, met aan het hoofd Astrid van Saksen-Coburg, dochter van.
    Het is al langer geweten dat de Waalse vleugel van het Rode Kruis met een groot financieel tekort kampt. Men spreekt van 10 tot 15 miljoen euro. Zoals we stilaan met onze Waalse "broeders" gewend zijn, wordt er daar veel te veel geld uitgegeven en krijgt men er veel te weinig binnen. De Vlamingen, die om de haverklap door de francofonen beschuldigd worden van racisme en dies meer, schijnen veel meer te geven aan de noodlijdenden dan de zo humane zuiderlingen. De redenen waarom de Waalse vleugel in de schulden zit zijn velerlei: overgeïnvesteerd in voertuigen, vastgoed én personeel, waarbij dat laatste dan nog overbetaald wordt, bestuurlijke chaos en zwak leiderschap. Zo zou een groot deel van de meeruitgave aan Waalse kant te wijten zijn aan uitbetalingen voor stoflongen van mijnwerkers, die dan wel een erg hoge leeftijd moeten bereikt hebben. Enfin, heel wat typisch Waalse uitvindsels die men o.m. dezer dagen ook terug vindt in het link(s)e beheer van de regio Charleroi.
    Officieel zijn er binnen het Belgische Rode Kruis geen geldverplaatsingen. Er is wel een financieringsfonds. In dat fonds dienen de lokale afdelingen hun financiële overschotten te storten. Die blijken voor 80% uit Vlaanderen afkomstig te zijn. De rest kan men raden: met het geld dat het Vlaamse Rode Kruis overhoudt, waarvoor het hard heeft gewerkt en degelijk heeft bestuurd, wordt het verkwistende Waalse Rode Kruis boven water gehouden, dit alles met de duidelijk steun van Astrid van Laken. Enfin, de zoveelste verdoken geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië. Het houdt niet op.
    Hét probleem met het Rode Kruis is, dat de internationale federatie in Genève slechts één juridische vereniging per land erkent. M.a.w. Vlaanderen moet eerst onafhankelijk worden alvorens het Vlaamse Rode Kruis zijn eigen centen zal kunnen beheren. Het Rode Kruis van Montenegro zal morgen wél erkend worden!
    ---
    In de marge van bovenstaande nog dit: Marc Coussement, de ondervoorzitter van de Vlaamse vleugel, heeft ontslag moeten nemen uit die functie, dit nadat hij op het paleis ontboden was en daar een bolwassing had gekregen. Wat had de heer Coussement gedaan? Iets vreselijk: hij had het manifest van de denkgroep "In de Warande" mede ondertekend! Daarmee is Coussement het tweede slachtoffer van de Belgische recuperatie tegen het Manifest. De nieuwe repressie draait op volle toeren...

    25-05-2006, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    24-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diogenes in Charleroi

    Diogenes van Sinope was een Griekse filosoof uit de vierde eeuw vóór Christus, die de naam had nogal sarcastisch uit de hoek te kunnen komen. De man leefde heel bescheiden, het schijnt zelfs dat hij in een soort grote ton woonde. Op een dag liep Diogenes overdag met een brandende lamp door Athene. Toen men hem vroeg waarmee hij bezig was, antwoordde hij: "Ik zoek een eerlijk mens".
    Diogenes werd onsterfelijk en belandde zo eens in Charleroi, mét zijn lamp.Toen een vriend hem de dag daarop tegenkwam en hem vroeg of hij er een eerlijk mens gevonden had, zei Diogenes: "Nee, maar ik ben toch redelijk tevreden. Ik heb mijn lamp nog!"
    ---
    Bovenstaande is natuurlijk een mop, maar men kan zich toch afvragen wat daar tegenwoordig in Charleroi gaande is. Nadat Van Cauwenberghe, de "godfather" van de P.S. in Charleroi ,was moeten aftreden als burgemeester én als minister-president van de Waalse deelregering, zijn er ondertusdsen al vier schepenen aangehouden, plus enkele voorzitters van huisvestingsmaatschappijen en zijn nu twee voorzitters van sportverenigingen in verdenking gesteld, waaronder de kabinetchef van de nieuwe burgemeester. Allemaal omdat ze met geld van de overheid gesjoemeld hebben en allemaal socialisten. Allemaal dus lid van die partij die mede de aanvraag tot intrekking van de dotatie voor het Vlaams Belang heeft ondertekend. Ze zelf zijn toch zo democratisch, mijnheer. Zuiver tot op de graat!
    Elio Di Rupo, de opvolger van "Van Cau", zoals de vrienden hem noemen, heeft wel mooi zeggen dat hij die Augiusstal eens zou gaan uitmesten ("J'ai marre des parvenus", zei hij ooit eens op een partijcongres); blijkbaar hebben zowel Van Cauwenberghe als diens medestanders nog heel wat supporters in de Carolostad. Tijdens de herdenking van de mijnramp van Marcinelle (voorstad van Charleroi), in aanwezigheid van Albert II en zijn Paola, was Elio met geen ogen te zien en werden de honneurs waargenomen door, jaja, niemand minder dan Van Cau, die (ook al) voorzitter is van het herdenkingscomité aldaar. De nieuwe burgemeester Van Gompel (nog zo'n echte Waalse naam!), heeft ondertussen de voorzitters van de plaatselijke huisvestingsmaatschappijen gevraagd op te stappen. Hij wil het beleid verder voeren samen met een deel van de oppositie. Vraag is of die zo dom gaan zijn daarop in te gaan. Als ze immers de zaken op hun beloop laten, zullen zij denkelijk heel wat meer voordeel halen uit de stembusgang van 7 oktober e.k. Het dooddoenertje dat anders extreem-rechts met de stemmen zal gaan lopen, wordt zo stilaan een afgezaagd motief, zelfs in Wallonië.


    24-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    23-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenegro wel, Vlaanderen niet.
    Montenegro is een landje van bijna 14.000 km², zeg maar zo groot (of klein, als ge wilt) als de provincies Luik, Namen en Luxemburg samen. Een bevolking van ± 670.000 die leeft van, ja van wat? Daar is weinig over bekend. Er is wat primitieve landbouw en veeteelt. Het landje is grotendeels onherbergzaam en heeft als enige troef dat het aan de Adriatische kust ligt. Het zóu dus kunnen leven van toerisme, maar dat moet er nog beginnen. De bevolking bestaat uit 2/3 Montenegrijnen en 1/3 etnische Serviërs, die allemaal dezelfde taal spreken, Servo-Kroatisch, het Cyrillische schrift hebben en meestal orthodox-christelijk zijn.
    Montenegro heeft zich in een referendum uitgesproken voor onafhankelijkheid en zal zich in de nabije toekomst afscheuren van grote broer Servië, waarmee het meer miserie dan voorspoed heeft beleefd.
    Vlaanderen is 2½ groter dan Montenegro, heeft ± 6.000.000 inwoners, heeft internationale havens en luchthavens, industrie, nijverheid en landbouw die mee van de wereldtop zijn, een onderwijs dat tot het beste in Europa behoort (allochtonen uitgezonderd), een eigen taal, vlag en volkslied. Dat Vlaanderen mag echter niet onafhankelijk worden. Wij kregen niet eens de kans om ons in een referendum uit te spreken over de Europese grondwet (dat danken we Spirit, NB), laat staan dat men ons laat stemmen over onze éigen toekomst.
    Het begrip democratisch blijkt trouwens steeds meer uitgehold te worden. Bij mijn weten is in een democratisch land de meerderheid nog altijd 50+1%. Voor het referendum in Montenegro eiste de Europese Unie 55% en toen die behaald werd, vond de (Servische) oppositie dat nog te weinig. Wij, hier in Vlaanderen, maken meer dan 60% uit van de Belgische bevolking en hebben het helemaal niet voor het zeggen. Integendeel: daar waar Montenegro zich de wet niet meer laat spellen door grote broer Servië, moeten wij dat wel toelaten door kleine broer Wallonië. België is zowat het enige democratische land ter wereld waar een ruime meerderheid het niet voor het zeggen heeft, iets om echt niet fier op te zijn. Het zullen de francofonen zijn die beslissen of wij straks ons eigen Brussel-Halle/Vilvoorde mogen splitsen en dan nog onder God weet welke voorwaarden. Het zijn zij die mee zullen beslissen over eventuele regionalisaties van bv ziekenzorg en werkgelegenheid, over dotaties aan de eigen Vlaamse partijen, over steun aan Franstalige scholen op Vlaams grondgebied, enfin, men kent de hele litanie.
    In Montenegro zijn ze van die problemen althans verlost. De Montenegrijnen kunnen vanaf vandaag hun eigen ding doen en hoeven zich verder niet te bekommeren om hun Servische minderheid. Wij, Vlamingen, zijn er nog niet en zullen er ook nooit komen zolang een deel van onze eigen mensen niet loyaal is tegenover het volk dat ze dient te vertegenwoordigen.

    23-05-2006, 11:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende beurscrash?
    In mijn artikel van 5 dezer ("Olie en dollar: de dubbele crisis") had ik reeds gewaarschuwd voor de gevaren van een crash. Nu ben ik geen specialist ter zake, maar wel iemand die heel veel leest, ook in buitenlandse kranten waarin al weken gesuggereerd wordt dat zo'n crash tot de mogelijkheden behoort: een dalende dollar, te veel import en te weinig export in de U.S.A., de stijgende olie- en grondstoffenprijzen, een nieuwe, minder ervaren man aan het hoofd van de Amerikaanse FED, de oorlog in Irak en de dreiging vanuit Iran.
    Eindelijk schijnen ook onze kranten wakker te worden. Ook dat is geen nieuwigheid, zoals ik o.m. eveneens al stelde in mijn artikel van 9 dezer ("De Vlaamse pers: het lezen niet (meer) waard"). Ik moet opletten niet verwaand te worden! Die Vlaamse kranten lopen echter hopeloos achter. Die hebben het waarschijnlijk te druk met het in de vernieling schrijven van het Vlaams Belang (enfin, dat is wat ze denken; het zou wel eens helemaal anders kunnen uitdraaien). Zelfs de Tijd, pas overgenomen door de Persgroep van Christian Van Thillo, blijft hopeloos in gebreke. Het is met die krant ooit anders geweest toen ze nog onafhankelijk was.
    Het zou een lachertje moeten zijn, maar het is het niet: het enige Vlaamse blad dat tijdig heeft gewaarschuwd voor een wereldwijde crisis en zelfs een financiële crash (ik neem de woorden letterlijk over) is het satirische weekblad "'t Pallieterke", waar een zekere Angélique Vanderstraeten  een vaste rubriek heeft met de titel "Uit de smalle beursstraat". Het artikel over een mogelijk nakende crisis verscheen in het nummer van 26 april 2006, dus VIER weken geleden!
    En dat noemt men dan een "rioolkrantje"!

    22-05-2006, 11:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    21-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zoveelste couplet van tante Lauret
    De Belgische Justitie zorgt bijna dagelijks voor nieuws, jammer genoeg meestal negatief nieuws. Ik zou er rustig minstens één keer per week een uitgebreid verhaal over kunnen schrijven.
    De rode draad die door het beleid van Laurette Onkelinx loopt heeft niets te maken met goed management, alleen met een obsessie: hoe krijg ik plaats in mijn gevangenissen? Ze zitten  overvol. Men heeft niet tijdig gezorgd voor uitbreiding. De oude gevangenissen (zoals die van bv Tongeren) staan leeg, terwijl men op andere plaatsen bedden (of matrassen) moet bijplaatsen. De nieuwe gevangenissen, die beloofd worden, zullen pas over enkele jaren klaar zijn.
    Een zoveelste staking zorgde ervoor dat er in de gevangenis van Nijvel een opstandje uitbrak, waarbij de gedetineerden de kans kregen een vleugel van het gebouw in brand te steken. Dit had tot gevolg dat tante Laurette een deel van die gevangenen op penitentiair verlof moest sturen. M.a.w. die lopen nu vrij rond. Van een tip gesproken: steek de boel in brand en misschien kom je vrij!
    De klucht van Nijvel was maar een fait divers. Erger zijn structurele maatregelen die het rechtsklimaat in dit land grondig verzieken. Een ervan is de beslissing van dezelfde Onkelinx om ook seksmisdadigers vrij te laten mits het dragen van een enkelband. Te gek om los te lopen. Het risico op hervallen in de misdaad is extreem groot. De meeste van die mensen hebben immers zichzelf niet onder controle. Als ze hervallen, kan men weten waar ze op het ogenblik van een verkrachting bv waren, maar dan is het al weer wel gebeurd. Er bestaat trouwens een mogelijkheid, dat men het niet kan bewijzen. Naar het schijnt,  kan zo'n enkelband-alarm op gezette tijden worden uitgeschakeld, bv om de gevangene de gelegenheid te geven te gaan solliciteren. Zoals Tony Van Parijs het stelde: "Wat als zo iemand dan beslist eens langs een school te passeren?".
    Onlangs stak een jonge man een garage met auto's in brand. Hij werd slechts voorwaardelijk gestraft omdat hij handelde "uit een dwangsituatie die hij niet onder controle had" (het was n.a.v. van een uit de hand gelopen liefdesaffaire met een "vriend"). Ook de bendes die de banden van 4x4's in het Brusselse lieten leeglopen, kwamen er met een vermaning vanaf, omdat er, volgens de rechter, "geen schade was toegebracht", iets wat pas later kan blijken mochten die banden interne schade hebben opgelopen.
    Nóg straffer was de uitspraak van een rechter in Turnhout, die een tijdje geleden vijf beklaagden vrijsprak voor het telen van cannabis, omdat "de planten op het ogenblik van de politie-inval nog niet in het stadium waren dat ze konden dienen als drugs"! M.a.w. de politie had moeten wachten tot de planten drugs waren.
    De wereldvreemdheid van sommige rechters kan misschien niet meteen de schuld zijn  van Laurette Onkelinx, maar ze is er wel verantwoordelijk voor en hoort erop te reageren, wat meestal niet gebeurt.
    Tenslotte zijn de wet op het jeugdsanctierecht en de wapenwet er niet gekomen omdat tante Laurette er werk van maakte, maar alleen onder de druk van de omstandigheden. Onkelinx doet denken aan dat mopje over de "geboren leider": die kijkt naar waar de massa loopt en gaat dan voorop lopen!

    21-05-2006, 11:43 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En daar is De Gucht weer!
    Karel de kluns heeft weer toegeslagen. We waren hem bijna vergeten. Gelukkig is het klimaat nu weer rijp voor een partijtje moddergooien. Als Abu Jahjah en Tom Lanoye daarvoor een forum krijgen, waarom dan de meester zelf niet? Daar waar hij vroeger de Vlaams Blokkers mestkevers noemde, zijn nu álle Vlaams Belang kiezers voor hem racisten geworden. Alle één miljoen plus hun familie. Noteer het goed, want Karel heeft het gezegd, in het programma "Morgen beter" nog wel. Wordt het morgen beter? Misschien wel, als Karel en zijn kompanen zullen zijn weggestemd in de volgende federale verkiezingen en bij het oud papier zullen kunnen gezet worden.
    In een vroeger leven heeft de eigen VLD-partij De Gucht al eens afgezet als voorzitter omdat hij zich bleef verzetten tegen de vreemdelingen-stemwet. Daarin had hij zelfs gelijk, maar als hij die niet wilde, had zijn partij dat in het regeerprogramma moeten zetten, wat ze niet gedaan had (zo een beetje hetzelfde wat de vroegere CVP was overkomen bij de abortuswet). Later was men bij de VLD wát blij dat ze Karel konden neerpoten op Buitenlandse Zaken, toen Louis Michel een nóg lucratiever baantje vond bij Europa. Men dacht toen van Karels grote bek verlost te zijn, maar dat duurde slechts tot zijn eerste bezoek aan Kinshasa. Wat hij daar vertelde, was ook juist, alleen mocht hij, als chef van de diplomatie, dergelijke uitspraken niet doen. Toen hij later de Nederlandse premier Balkenende ook ging beledigen, was dat zelfs voor Verhofstadt een stap te ver en kreeg Kareltje te horen dat hij zijn mening voor zichzelf moest houden. Sindsdien werd hij ook zoet gehouden met het voorzitterschap van de organisatie voor veiligheid in Europa en was men hem bijna vergeten.
    Tot dan bleek dat het huidige klimaat zich weer leent voor vuilspuiterij en Verhofstadt, die zelf de aanzet daartoe gegeven had op de avond van de moorden in Antwerpen, zich waarschijnlijk herinnerde, dat hij een ideale plaatsvervanger had om zijn werk verder af te maken.
    Het Vlaams Belang heeft geen dotatie meer nodig. De Gucht zorgt wel voor de publiciteit. De één miljoen beledigde Vlamingen, plus hun familie, zullen ook morgen voor hem niet stemmen en heel wat normaal denkende mensen, die zich niet laten doldraaien in de huidige heksenjacht op racisten, zullen de volgende keer waarschijnlijk ook wel voor een andere partij stemmen.
    Merci, Karel, merci!

    20-05-2006, 18:56 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    19-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch stalinisme
    Het is weer zover. De Waalse partijen, gesteund door hun linkse vazallen van de SP.a en Spirit, gaan nog eens een motie tegen het Vlaams Belang indienen bij de Raad van State, ditmaal om die partij haar dotatie te ontnemen. Enfin, het gaat (weer eens) zoals in de tijd van vadertje Stalin. Als die iemand niet meteen kon uitschakelen, dan liet hij dat doen door zijn rechtbanken. Met het proces van het Vlaams Blok was dat ook al het geval. Toen kon de Belgische Justitie voor één keer wel snel en efficiënt werken en duurde het geen jaren zoals bij de meeste andere processen.
    Als ge dus een partij niet kunt verslaan via de stembus, schakelt ge maar het Gerecht of, in dit geval de Raad van State in. Zogezegd wordt het VB beschuldigd van racisme, maar dat is slechts de stok om de hond te slaan. Voor de Waalse partijen gaat het erom de Vlamingen te verdelen en voor de linksen is het belangrijk dat het cordon sanitaire blijft: het is hun garantie om aan de macht te blijven en de lucratieve postjes te kunnen blijven verdelen onder de kameraden.
    Wie draagt in dit land de schuld voor de verregaande verloedering van onze steden? Wie anders dan de officiële vakbonden sluiten mensen uit op hun politieke overtuiging? Wie manipuleert de criminaliteitcijfers en laat gangsters, groot en klein, op geregelde tijden lopen of veroordeelt ze niet, of nauwelijks? Wie heeft de snel-Belg-wet uitgevonden en regulariseert illegalen aan de lopende band? Wie heeft het vreemdelingenstemrecht er doorgedrukt, waardoor - zeker in het Brusselse - binnen afzienbare termijn deze vreemdelingen het voor het zeggen zullen hebben? Wie heeft jaren laten wachten op moorden om het jeugdsanctierecht en de wapenwet gestemd te krijgen? Ik zou zo nog even kunnen doorgaan, maar het antwoord is in geen geval het Vlaams Belang, wél de partijen die hier de laatste twintig jaar mee aan de macht zijn geweest.
    Het afnemen van de dotatie zal het Vlaams Belang financieel schaden, maar niet electoraal. Volgens de laatste, speciaal daarvoor uitgebrachte enquête van de Stemmenkampioen, blijven 98% van de VB-kiezers hun partij trouw en is de kans groot dat er nóg meer stemmen zullen bijkomen, al was het maar van mensen die niet akkoord gaan met de stalinistische praktijken van francofonen en linksen. Wie zal verliezen zijn de VLD en het CD&V, omdat die te laf zijn om het cordon sanitaire te laten vallen, waardoor ze de roden in Vlaanderen niet meer nodig zouden hebben en Vlaanderen zijn rechtse meerderheid zouden geven die het al decennia verdient.
    Wie ook zal verliezen is Vlaanderen, dat, na de repressie en de capitulatie van de Volksunie, weer in het verweer wordt gedrongen door de vijfde colonne van een volksvijandige meute, die niet aflaat haar eigen nest te besmeuren en er genoegen in schijnt te scheppen dit land naar de bliksem te helpen.

    19-05-2006, 10:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonenonderwijs: Vlaamse schuld?
    Wij, Vlamingen, hebben het weer eens gedaan. Na eerst beschuldigd te zijn als de meeste racistische Europeanen (samen met de Polen en de Hongaren), krijgen we nu te horen dat we onze allochtoontjes slecht opvoeden. Daar waar het onderwijs voor eigen volk als een van de beste van het continent beschouwd wordt, bengelen we aan de staart voor wat dat van de allochtone leerlingen betreft.
    Als dat zo is - met statistieken kun je nl alle kanten uit - dan is dat in de eerste plaats te wijten aan het feit dat de allochtonen die hier zijn aangekomen, zich massaal in de steden hebben gevestigd, ook diegenen die elders "geplaatst" werden. De overgrote meerderheid van de kinderen werden door hun ouders naar stads- en staatsscholen gestuurd, die in ons land niet het beste op gebied van onderwijs betekenen. Verder zijn de meeste allochtone kinderen van huis uit zelden aangespoord geworden om daadwerkelijk te studeren. Dit geldt zeker voor de jongens, die men maar heeft laten lopen en waaraan zelfs de ouders weinig of niets te zeggen hebben. Door het feit van de massale aanwezigheid van minder presterende allochtone kinderen in de stadsscholen, werden die zgn "zwarte" scholen, waaruit de meeste autochtonen hun kinderen weghaalden waardoor het peil van het onderwijs daar nóg verder achteruit ging.
    In het rapport van de OESO, die t.o.v. Vlaanderen de beschuldigende vinger uitsteekt, verwijst men er naar dat in landen waar het gemiddelde onderwijs ver achter ligt op dat van ons (in de U.S.A. bv), de allochtonen beter worden opgevangen. Dat is nogal wiedes. Hoe hoger het niveau van het onderwijs, hoe moeilijker het wordt om al dan niet allochtone achterblijvers mee te laten gaan. Moet dit dan betekenen dat daarom ons onderwijs een stapje terug moet zetten en onze kinderen allemaal een beetje minder moeten gaan leren? Nee, toch?
    Er is nog een andere reden waarom allochtone kinderen hier een serieuze achterstand hebben in het onderwijs. Ze komen meestal uit de lagere klasse van hun eigen land van origine, waar ze waarschijnlijk ook slecht presteerden, als ze al school liepen. In Frankrijk is zopas een nieuwe wet gestemd die de toeloop van allochtonen moet indijken en alleen nog een uitzondering zal maken voor gekwalificeerde buitenlanders aan wie daar werk kan worden aangeboden (om dat te weten moet ge CNN opzetten, onze zenders hebben het te druk met hun campagne tegen het Vlaams Belang). Als ons land het Franse voorbeeld niét volgt, dan is de kans groot dat de vluchtelingenstroom zich nog meer naar hier zal verplaatsen en zal dat er mede voor zorgen dat de verschillen in ons land in het algemeen en het onderwijs in het bijzonder nog dramatischer zullen worden.
    Multicultuur een verrijking? Vergeet het maar!

    18-05-2006, 12:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    17-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hirsi Ali en het asielzoekerssyndroom

    De omstreden Ayaan Hirsi Ali, Nederlands parlementslid voor de VVD (liberalen) houdt het in Nederland voor bekeken. Hirsi Ali zou Hirsi Ali niet zijn als dat niet op een spectaculaire manier gebeurt. Jammer genoeg voor haar deze keer niet in een positieve zin. De strijdster tegen het Islam-fundimentalisme, waarvoor ze reeds verscheidene malen met de dood werd bedreigd, is nl zelf de fout ingegaan. Het blijkt nu, dat ze de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen door te liegen over haar herkomst én haar naam. In werkelijkheid blijkt ze Hirsi Magan te heten en, alhoewel Somalische van origine, bevond zij zich niet in dat land in burgeroorlog. Dat laatste was nl de voorwaarde waarop Somalis bijna automatisch de Nederlandse nationaliteit konden krijgen.
    Het is jammer dat haar avontuur, want dat was het, zo moet eindigen, voorlopig in Europa toch, want de moedige vrouw gaat werken bij een conservatieve denktank in de States en heeft belooft door te gaan op de door haar ingeslagen weg. Anderzijds is het positief te noemen dat de Nederlandse regering in het algemeen en minister van vreemdelingenzaken Rita Verdonk in het bijzonder, nota bene: een partijgenote van de donkerhuidige activiste, de wet toepast. De wet is de wet en wie liegt om van de wet te kunnen profiteren, moet daarvan de gevolgen dragen. Hirsi Ali is haar Nederlands staatsburgerschap dan ook ontnomen en heeft zelf ontslag genomen uit het parlement.
    De zaak Hirsi Ali doet, een klein  beetje althans, denken aan de zaak Temsemani hier bij ons. Die had ook gelogen, maar dan over haar niet bestaande diploma's (en had drie faillissementen gehad, waarbij onze fiscus werd opgelicht). Temsamani nam toen ontslag als staatssecretaris, maar bleef leuk in het parlement zitten en zit daar nog. De eer aan zichzelf houden lijkt geen Belgische specialiteit te zijn.
    Om op Hirsi Ali terug te komen: zij vindt niets verkeerd gedaan te hebben door onder een valse naam gesolliciteerd te hebben. Als reden voert zij daarbij aan, dat iemand die zijn land ontvlucht daardoor in gevaar kan komen. Dit geldt misschien voor personen die in hun eigen land in de kijker staan, maar niet voor de grote massa. Ik vraag me trouwens af, hoeveel zgn asielzoekers er ook in ons land zijn die hier verblijven onder een fictieve naam en waarvan we niet echt weten wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze eventueel hebben uitgespookt. Niet voor niets verklaren velen van hen "sans papiers" te zijn. Zoek het maar uit. Mijns inziens is dat geen taak voor ons. Wie uit een land komt waar geen (burger)oorlog heerst of wie blijkt geen persoonlijk gevaar te lopen (wat hij/zij dan maar zelf moet bewijzen), mag voor mij meteen worden terug gestuurd.
    Hirsi Ali is een moedige vrouw die daarenboven het gevaar niet schuwt en haar verantwoordelijk opneemt. Dat kan van heel wat mensen, eigen volk inbegrepen, niet gezegd worden. Het ga haar goed in "the land of the free"!

    17-05-2006, 09:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiden doet lijden
    België is Europees koploper wat het aantal echtscheidingen betreft. Dat is niets om trots op te zijn. "Scheiden doet lijden", zegt het spreekwoord en dat is ook meestal zo. Het zorgt niet alleen voor emotioneel leed, maar voor velen is het ook een financiële aderlating. Niet weinig jonge koppels die nog aan het bouwen zijn of pas een nieuw huis hebben, moeten dat verkopen, dikwijls met verlies en blijven daarna met schulden zitten die ze nog vele jaren moeten afbetalen.
    Vooral al men weet dat de dag van vandaag heel wat koppels, ook van Christelijke huize, al enkele jaren samenwonen alvorens ze trouwen, dan vraagt men zich toch af waarmee die bezig zijn. Misschien klopt de recente studie wel die zegt dat de jongeren van vandaag wel meer weten en ondervinden, maar dat minder snel volwassen zijn dan hun (voor)ouders.
    Tot 1995 moest men in België minstens één jaar wachten tot een echtscheiding een voldongen feit was. Mede op aanraden van "Steunpunt Blijvend Ouderschap", een Vlaamse vereniging die hulp biedt aan mensen met echtscheidingsproblemen, kwam er in 1995 een wetswijziging, waardoor de wachttijd werd teruggebracht op 4 maanden, wat in concreto betekende dat men na ± 6 maanden gescheiden kon zijn.
    Nu is datzelfde steunpunt aan de alarmbel gaan hangen. Met de rijke ervaring, die het op het gebied van echtscheidingen heeft, zegt het dat scheiden tegenwoordig té snel gaat. In de praktijk leidt dit tot overhaaste beslissingen die heel dikwijls rampzalig uitvallen, veel erger dan wat vroeger gebeurde.
    Nu zou men denken, als zo'n gespecialiseerde organisatie, die er met de neus op zit, zoiets vertelt, dan gaat men daar toch naar luisteren? Vergeet het maar. Integendeel zelfs, er liggen momenteel een aantal politieke voorstellen op tafel om de termijn niet terug te verlengen, maar in te korten. Daarbij spreekt men van twee maanden tot zelfs het invoeren van zgn "flitsscheidingen" (Hollywood/Reno stijl, zeg maar). Guy Swennen (SP.a) vindt twee maanden "een goed idee". 't Is maar te zien, hoe je het bekijkt. Als het er Swennen om te doen is onze koppositie van echtscheidingskampioen in Europa te behouden, is hij natuurlijk goed bezig. De rotzooi die er het gevolg van is, zal hem waarschijnlijk een zorg zijn. Advocaten en notarissen kunnen er maar goed bij varen.

    16-05-2006, 17:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateurs winnen de beker
    De semi-profploeg (zeg maar amateurs) van Zulte Waregem hebben de voetbalbeker van België gewonnen en zal dus volgend weizoen in de Uefa-beker spelen! Daarenboven eindigde de ploeg op een meer dan verdienstelijke zesde plaats, terwijl de andere nieuwkomer in eerste afdeling, Roeselare, het niet veel slechter deed. Ook dat amateursploegje eindigde ergens in de middenmoot van de rangschikking en mag misschien ook naar een Europese competitie, dank zij de zgn Fair Play klassering.
    Daarmee zetten beide amateursploegen een neus naar al die zgz professionele clubs, die hopen geld kosten, meestal met huizenhoge schulden zitten en als puntje bij paaltje komt failliet gaan, tenzij e.o.a. officiële instantie ter hulp komt, zoals dat in Wallonië schering en inslag is. Voor het vernieuwen van de grasmat van Standard bv, die ± één miljoen euro gaat kosten, neemt de Waalse deelregering 60% voor haar rekening. Met het geld dat de club daarmee uitspaart, kan het elders spelers bijkopen en wordt zo de competitie nog maar eens vervalst.
    De financiële zorgen van heel wat clubs zouden trouwens heel wat kleiner kunnen zijn, mocht men er in slagen de nationale voetbalbond te splitsen in twee regionale delen. Dat willen de "profs" niet en zo blijven ze maar doormodderen.
    Het gaat trouwens niet alleen om geld. Het clubje, dat het tegenwoordig in die voetbalbond voor het zeggen heeft, lijkt wel een bende grote dommeriken. Zo is er bv de eindronde van tweede klasse die maar niet van start geraakt. De bond had FC Geel geschorst op "verdenking" van fraude, zonder eigenlijk harde bewezen. Nu draagt Geel wel de titel van "barmhartige stede", maar zó gek zijn ze er ook weer niet en de ploeg heeft de bond dan ook twee processen aangesmeerd. Die zaak loopt al van het vorige seizoen en kan nu zuur opbreken. En dan hebben we het nog niet gehad over de zaak "Ye", waarvan op dit ogenblik niemand weet hoe het gaat aflopen. De echte amateurs zitten dan ook niet in Zulte of in Roeselare, maar in het nationale bondsgebouw.
    In elk geval is het te hopen dat Zulte-Waregem en Roeselare hun semi-professionele aanpak trouw blijven en in die richting verder gaan. Alleen op die manier krijgen eigen, jeugdige spelers een kans om in hun eigen club door te groeien, waar iedere sportieveling, zowel sporter als supporter, alleen maar beter van kan worden.

    15-05-2006, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kif-Kif en ander kaf
    Een zekere Jean-Pierre Deraedt, zaakvoerder van een aantal automatenshops in Ronse, is al vijfmaal slachtoffer geworden van inbrekers. Tijdens een van de processen, waarop hij als slachtoffer optrad, verklaarde hij dat het het kotsbeu was en dat hij een volgende keer niet zou aarzelen de inbrekers dood te schieten. Die verklaring werd in de kranten vermeld zonder ook maar een verdere commentaar.
    Filip Dewinter, die op het laatste VB-congres, over veiligheid, verklaarde dat mensen die overvallen worden in staat moeten zijn zich én hun eigendom te verdedigen, denoods met de wapens, krijgt nu alle zonden Israels over zich. Dit gebeurt niet omdat, na zijn speech, e.o.a. handelaar zijn voorstel in de praktijk zou hebben omgezet, maar omdat een achtienjarige "Halbstarke" door het lint is gegaan en als een waanzinnige enkele onschuldige voorbijgangers heeft doodgeschoten. Dewinter noch zijn partij hebben ooit tot fysiek geweld tegen allochtonen aangezet, tenzij die allochtonen criminelen waren en dan nog als wettige zelfverdediging. De kans dat de inbrekers die de automaten van Jean-Pierre Deraedt kraken allochtonen zijn is trouwens groot, daar een serieus deel van alle criminaliteit in dit land door allochtonen en mensen van vreemde origine gepleegd wordt. Het is alleen moeilijk om het nog terug te vinden in krantenberichten, omdat de nationaliteit en oorsprong van de daders meestal niet meer vermeld (mag) worden.
    De dramatische criminele gebeurtenis in Antwerpen is nog maar eens een reden voor de correcte politiek om te proberen de Vlaamse opmars in dit land tegen te houden. Socialisten, groenen en spiritisten zijn opnieuw bereid de Waalse partijen achterna te lopen die weer eens gaan trachten de dotatie van het Vlaams Belang af te pakken. Voor de socialisten, schandalenpartij bij uitstek, gebeurt dit door een schaduwgroepje dat zich Kif-Kif noemt en dat door de rode partij wordt gefinancierd. Als grond voor hun klacht verwijzen Walen en linksen nog maar eens naar een uitspraak van Filip Dewinter bij het Amerikaanse weekblad "Jewish Week" van begin dit jaar, artikel waarin Dewinter zei eerder "Islamofoob" te zijn en dat alleen maar op het Internet te zien was; het werd nooit gepubliceerd. Als men hoort wat die nieuwe president van Iran, Ahmejinedad (of zoiets) er allemaal uitslaat, dan is er voor het hele Westen wel degelijk reden om Islamofoob te worden. Of moeten we wachten tot de eerste moslim-atoombom gevallen is en Israel van de kaart zal zijn geveegd?
    Ik las ergens deze week in de krant dat Vlamingen, Polen en Hongaren bij de meest racistische van Europa behoren. Als reden daarvoor werd aangegeven dat deze volkeren een groot deel van hun geschiedenis door vreemden bezet zijn geweest en daardoor deze reactie in zich hebben. Polen en Hongaren zijn nu helemaal vrij, maar heel wat Vlamingen hebben nog steeds het gevoel bezet te worden: door het francofone België en haar nestvervuilende Vlaamse slippendragers van de SP.a, Spirit en Groen!

    14-05-2006, 20:14 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    13-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze volksvreemde bisschoppen
    Alle acties van kerkbezettingen door de zgn "asielzoekers" blijken één grote orkestratie te zijn van een organisatie die zich UDEP noemt, de Franstalige afkortingen van "Unie voor de verdediging van mensen zonder papieren". Sterker nog, het hele gebeuren wordt hoofdzakelijk georganiseerd door één man, een zekere Ali Guissé, een zwarte Afrikaan die vorig jaar al met zo'n kerkbezetting begonnen was en die in de loop van April 2006 van minister Dewael een verblijfsvergunning heeft gekregen. Dewael krijgt zo stank voor dank, want moet nu toezien hoe diezelfde man hem het leven meer dan zuur maakt.
    De UDEP van Guissé roept alle zgn asielzoekers op om kerken en andere openbare gebouwen te bezetten. Hij heeft voor zo'n bezetting een speciaal charter opgemaakt dat aan de kandidaat-bezetters én aan de kerkverantwoordelijken wordt voorgelegd. Daarna krijgen de bezetters een soort reglement van huishoudelijke aard dat ze mogen (niét moeten) ondertekenen en waarin staat hoe ze zich in de kerk moeten gedragen. De UDEP houdt van alle bezetters de persoonlijke gegevens bij, inbegrepen hun registratienummer bij de dienst vreemdelingenzaken.
    De UDEP hoopt op een soort sneeuwbaleffect waardoor steeds meer "sans-papiers" geregulariserd kunnen worden. Onze bisschoppen zijn dus netjes in de UDEP-val getrapt, met hun ogen wijd open, want het bovenstaande verhaal kwam in de kranten nog vóór de eerwaarde heren hun vergadering terzake hadden. M.a.w. zij hadden de kans om een stap terug te zetten en te zeggen dat ze met die gang van zaken niet akkoord konden gaan. Zij hebben dat echter niet gedaan, waarbij nog maar eens bewezen wordt dat de meeste van onze bisschoppen volksvreemde mensen zijn, die absoluut niet meer met hun voeten op de grond staan. Het is niet voor niets dat onze kerken steeds meer leeglopen: zij, de bisschoppen, zijn er de eerste schuldigen voor. Mgr Daneels is alleen bekommerd om België in het algemeen en het koningshuis in het bijzonder, maar zeker niet om Vlaanderen. Mgr Van Gheluwe heeft zich al eens laten pakken in de zaak Remmery en bewijst daarmee dat hij geen ezel is: die stoot zich nl geen twee keer aan dezelfde steen. Mgr Van den Berghe is een simpele ziel, waarvan ik me nog herinner dat hij, vlak na de val van de Berlijnse Muur, een pleidooi hield voor het socialisme. Kortom, een kringetje wereldvreemde heren die leiders zouden moeten zijn, maar die in werkelijkheid een deel van hun kudde achterna lopen en de rest verwaarlozen.
    Stel eens voor dat al die "sans-papiers" een verblijfsvergunning zouden krijgen. Dat zou als gevolg hebben dat er nog meer kandidaten zullen opduiken, nog meer kerken zullen bezet worden en er een soort domino-effect zou ontstaan waardoor ons land tenslotte zou overspoeld worden door een deel van de derde wereld. De mensen die de gegeerde papieren zullen gekregen hebben moeten dan in onze samenleving worden "opgenomen". Ik durf het woord "geïntegreerd" niet te gebruiken. Dat betekent dat die aan een echte job dienen te geraken. Hoe gaat dat gebeuren? De meesten kennen onze Nederlandse taal niet en hebben geen enkele specifieke opleiding. Het zal ermee eindigen dat ze allemaal onderdak en steun zullen moeten krijgen. Terwijl elke modale Belg daarvoor zijn hele leven heeft moeten afdragen, krijgen die lui het zo toegeworpen. België mag dan de dag van vandaag nog een betrekkelijk rijk land zijn, lang zal dat niet blijven duren, zeker als Eurostat gelijk krijgt (nl dat de Belgische begroting een gat vertoont van liefst 7,5 miljard euro, waardoor de schuldenlast t.o.v. het BNP weer over de 100% zou stijgen.
    Ondertussen is er een petitie opgestart vanwege de Beweging voor Christelijke Solidariteit, die er niet mee akkoord gaat dat onze bisschoppen de toelating hebben gegeven dat onze kerken bezet mogen worden. Men zal maar een gelovig katholiek zijn die telkens hij naar de kerk gaat, daar geconfronteerd wordt met de aanwezigheid van een grote groep vreemden waarvan men niet eens weet of ze gelovig zijn. Wat men er wel van weet is dat deze massa wordt uitgebuit door linkse groeperingen en politieke partijen. De vraag is nu of en hoe onze bisschoppen gaan reageren op de klachten van hun eigen gelovigen. Als ze dat niét doen, zijn  ze inderdaad volksvreemd en moeten ze er niet versteld van staan dat hun kerken nog verder zullen leeglopen.

    13-05-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    12-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gerechtelijke chaos
    Een jongen wordt doodgestoken voor een MP3-speler, een man wordt in elkaar geslagen omdat hij niet snel genoeg voort maakt bij het tanken, een knaap van 18 schiet "zomaar" drie mensen neer, een man steekt zijn huis in brand als de deurwaarder langs komt, een andere laat zijn huis en daarbij een halve straat bijna ontploffen omdat zijn vrouw hem wil verlaten. Om die laatste reden gebeuren er regelmatig moorden, ook op kinderen die dan het gelag moeten betalen. En zo zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan.
    De vraag is: in wat voor een samenleving zijn we terecht gekomen? Wat zijn de oorzaken van deze verloedering? Er zijn er meerdere De ontkerstening natuurlijk, maar ook het idee dat iedereen recht heeft op welstand en luxe en dat het niets mag kosten. De schuld wegens de recente moorden in Antwerpen nu allemaal aan extreem-rechts toeschrijven is goedkope, populistische politiek. Dat een premier daaraan meedoet, strekt hem niet tot eer. Extremisme blijft extremisme, ongeacht of dat links of rechts is. Is men de Rote Armee Fraktion al vergeten, of de CCC, of de brigate rosse? De rode draad doorheen het hele criminele gebeuren vandaag in ons land, is het gebrek aan gerechtigheid in het algemeen en het falen van Justitie in het bijzonder.
    Iemand die zich de dag van vandaag een goede advocaat kan veroorloven, kan zijn straf ontlopen. Denk maar aan die Gentse dokter die zijn vrouw vermoordde of aan die verpleegster die een handje toestak om haar tante naar het hiernamaals te krijgen (waardoor haar familie er 300.000 euro rijker op werd). Maar ook wie effectief gestraft wordt, moet niet wanhopen. De zwaarste straf in België vandaag is levenslang en dat betekent 36 jaar. Bij goed gedrag in de gevangenis, kan men echter al na één derde van de straftijd vrijkomen, na 12 jaar dus, dank zij de wet Lejeune. Recidivisten, mensen die bv na zo'n straf weer een groot misdrijf begaan (een tweede moord bv), moeten die tweede keer 14 jaar in de gevangenis blijven, weer op voorwaarde dat ze zich daar goed gedragen. Het zou feitelijk om mee te lachen zijn, was het allemaal niet zo gruwelijk.
    Kleine misdaden, die er vooral voor zorgen dat mensen met een onveiligheidsgevoel rondlopen, worden zo goed als niet meer bestraft. Wie een straf krijgt van minder dan 6 maanden, moet die niet meer uitzitten. In andere gevallen krijgen gestraften een elektronische enkelband, waardoor ze niet meer naar de gevangenis moeten en toch gecontroleerd kunnen blijven. Van die enkelbanden hadden er al 1300 moeten zijn. Het zijn er nu zo'n 300 (600 tegen het einde van het jaar, zegt tante Laurette). Tenslotte is er nog de kans om een werkstraf te krijgen, maar ze niet te moeten uitvoeren, omdat er ook in die materie zo'n grote achterstand is dat het jaren kan duren vooraleer daarover een beslissing kan vallen. Tegen die tijd kan het zijn dat de straf vervallen is of dat men terugvalt op een effectieve gevangenisstraf. Als die laatste dan weer minder dan 6 maanden is, vervalt die dus ook. Dan hebben we nog niet gehad voor de stilaan ontelbare criminele feiten die gewoon geseponeerd worden bij gebrek aan personeel (of werklust). In Brussel alleen spreekt men van 80% van alle gevallen, iets hallucinant in een land dat zich een rechtstaat noemt.
    Voor één keer ben ik het trouwens eens met moraalfilosoof Etienne Vermeersch, die stelt dat alleen strengere straffen misdadigers zullen afschrikken. Strenger straffen wil zeggen: meer gevangenissen. Dat moet dan maar en liefst zo snel mogelijk. Geen luxe hotels meer zoals in Brugge en Hasselt, maar Spartaanse, propere en veilige cellen, desnoods gebouwd in snelbouw materialen, kwestie van tijd te winnen. Cipiers vinden zou geen probleem mogen zijn. Vorig jaar waren er voor een toegangsexamen voor cipier liefst 4000 kandidaten. Tenslotte moet men die wet Lejeune afschaffen en veroordeelden pas vrijlaten na twéé derden van hun straftijd, zoals nu al in Nederland gebeurt. Voor misdaden met voorbedachte rade zou men helemaal geen strafvermindering meer mogen geven.
    Als Madame Onkelinx en haar PS-clan persé wil willen vasthouden aan hun voorrang voor preventie, het stokpaardje waarmee ze al jaren elke serieuze gerechtelijke vernieuwing tegenhoudt, dan moet Justitie in dit land maar gefederaliseerd worden. Als Verhofstadt écht wil ingrijpen, dan maakt hij er nú werk van en schuift hij deze problemen niet door naar een volgende regering. Er zich vanaf maken met het Vlaams Belang alle schuld te geven, is hypocriet en een eerste minister onwaardig.

    12-05-2006, 17:11 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië, een communist als president
    Na de verkiezing van Fausto Bertinotti van de "Rifondazione communista" (het herstichte communisme) tot voorzitter van de kamer van volksvertegenwoordigers, is nu een andere communist, Giorgio Napolitano, verkozen tot president van Italië. Hij wordt de eerste communistische president van West Europa. Dat hij en Bertinotti verkozen zijn heeft alles te maken met het feit dat zijn partij als een der sterkhouders van Prodi's coalitie uit de stembus is gekozen. Prodi, "il professore" zoals hij genoemd wordt is dan wel van katholieke huize, hij is de "nuttige idioot", zoals Lenin het ooit verwoordde, die ermee voor zorgt dat de communisten kunnen terugkomen. Waarschijnlijk vindt ook hij dat communistische presidenten nog altijd goed ontvangen dienen te worden in deze hypocriete westerse wereld. Zie maar hoe de Chinees Hu overal ontvangen wordt en hoe Fidel Castro met de nodige egards behandeld wordt. Nochtans heeft bv die Fidel Castro sinds zijn aantreden zo'n 17.000 tegenstanders van zijn regime laten fusilleren. Agusto Pinochet, een rechtse dictator, heeft ook heel wat tegenstanders op zijn geweten, maar dat is maar een fractie van die van Fidel. Tegen Pinochet werd echter een aanhoudingsbevel uitgevaardigd (door o.m. Louis Michel, evenals Steve Stevaert een persoonlijke vriend van Castro), tegen de Cubaanse dictator moet het eerste aanhoudingsbevel nog altijd uitgesproken worden.
    Wij leven dan ook in een schizofrene wereld, waar heel wat waarden onder de mat worden geveegd als ze niet passen in de politieke kraam. Voor wat Italië betreft is het nu afwachten waar daar te gebeuren staat.
    Om te beginnen moet er eerst een nieuwe regering komen. Met zijn negen fracties is de kans groot dat daar al heel wat heibel zal zijn over de te verdelen postjes (er was al ruzie over de job van kamervoorzitter, maar die werd bijgelegd). Een mixt van links-liberalen, christen-demokraten (ja,ja!), radicalen, groenen, socialisten en communisten kan het daar nooit lang uithouden. Zeker niet met de flinterdunne meerderheid die de groep Prodi heeft. In de senaat bv hangt zijn meerderheid af van enkele voor het leven benoemde senatoren zoals bv de 97(!) jarige Rita Levi Montalcini, ooit Nobelprijswinnares.
    Italië heeft een schuldenlast van bijna 108% t.o.v. het BNP en een staatsschuld van 4,4%. Om hier iets aan te doen moet de nieuwe ploeg van Prodi er meteen iets aan doen en zullen er enkele tientallen miljarden euro (!) nodig zijn, die zullen moeten komen van het besparen op uitgaven en het innen van nieuwe belastingen. In Italiaanse economische kringen (maar ook daarbuiten) houdt men zijn adem in. Zoals Giuseppe Turani, economisch hoofdredacteur van de krant La Repubblica al schreef: "Dat wordt zoiets als het vervangen van een motor van een jumbo tijdens de landing"!
    "Allacciare le cinture" (gordels vast)!

    11-05-2006, 10:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land van melk en honing
    Op voorstel van Christian Dupont, minister van maatschappelijke integratie, heeft het kernkabinet vandaag beslist dat asielzoekers voortaan geen financiële steun meer zullen krijgen via het OCMW. Zij krijgen alleen (sic) nog woning, voeding, kledij en andere materiële steun.
    Dat was voor mij even schrikken. Simpele ziel als ik ben, dacht ik nl dat het verstrekken van geld aan zgn asielzoekers al enkele jaren geleden was stopgezet. Dat was toen inderdaad zo gesteld, maar zoals zovele van de beslissingen die in dit land getroffen werden en worden, was daar klaarblijkelijk niets van in huis gekomen. Telkens hier iets nieuw beslist worden, ben je verplicht je af te vragen of er wel iets van zal komen.
    Dat asielzoekers, maar daarbij bedoel ik échte asielzoekers, geholpen worden is de normaalste zaak van de wereld en een gebruik dat al eeuwenlang wordt toegepast. Dat geldt voor mensen die in eigen land hun leven en vrijheid riskeren, waar (burger)oorlog heerst of die vervolgd worden o.w.v. hun politieke gezindheid of hun geloof. Bij de huidige, échte asielzoekers wil ik er zelfs de Iraniërs nog bijnemen, want de meeste van deze mensen riskeren inderdaad veel als ze naar het land van de Ayatollahs worden teruggestuurd. Het gros van wat zich hier tegenwoordig echter asielzoeker noemt, zijn gewoon economische gelukzoekers en daar kan je rustig alle Afrikanen bijtellen. Of die nl thuis al dan niet iets riskeren, is niet te controlereen. Misschien vandaag wel, morgen weer niet of omgekeerd. De Verenigde Naties bv steken momenteel zo'n 400 miljoen euro in de verkiezingen in Kongo (16 miljard oude Belgische frankskens!), wat toch wel betekent dat men daar democratisch bezig is, dunkt me. Welnu, wat komen Kongolese asielzoekers hier dan doen?
    Ondertussen blijken de OCMW's hier belangrijker te worden dan de gemeenten. Langs hun kanalen worden de geldstromen steeds groter. Jammer genoeg hebben de eigen mensen er percentsgewijs gezien niet veel aan. Woning, voeding, kledij en andere materiële hulp gaan in de eerste plaats naar vreemdelingen waarvan meestal nog moet worden uitgemaakt of ze hier wel wettelijk kunnen blijven. Voor hen is dit inderdaad het land van melk en honing.

    10-05-2006, 14:11 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!