Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Eén land, drie economieën
  • De Natcon-heisa
  • Turnhout 2024
  • Het daghet in Brussel
  • De stemtest
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnesty International en de U.S.A.
    Het is niet de eerste keer, maar het is wel opvallend dat Amnesty International de laatste tijd weer geregeld de anti-Amerikaanse toer op gaat. Dat schijnt weer mode te zijn geworden nadat het persagentschap Associated Press (AP) er, via een rechtsgeding, in geslaagd was de namen en verhoren van de gevangenen op Guantanamo gepubliceerd te zien.
    Volgens Amnesty International schenden de U.S.A. de mensenrechten door gevangenen zo lang vast te houden zonder proces. Dit zou ingaan tegen de Rechten van de Mens. Wat dat betreft hebben ze waarschijnlijk gelijk, al gaat het hier niet over figuren die zelf iets met mensenrechten hebben in gezeten. De meeste opgeslotenen op Guantanamo zijn indertijd gevangen genomen geworden in Afghanistan en bleken daar buitenlanders te zijn die er alleen maar kwamen vechten uit moslim fanatisme en tegen de Westerse wereld. Hadden de Amerikanen hen toen daar ter plaatse allemaal afgeschoten, dan was er over die terroristen waarschijnlijk geen papier meer vuil gemaakt. Ze hebben dat niet gedaan omdat ze waarschijnlijk hoopten er op die manier de nodige informatie uit te halen om nog meer onschuldige slachtoffers te vermijden.
    Officieel heeft Amnesty International het bij het rechte eind. Alleen is het wel opmerkelijk dat men dezelfde organisatie zelden of nooit kritiek hoort geven op andere landen waar de Rechten van de Mens continu en al veel langer met de voeten worden getreden, zoals bv China en Cuba. Zou dat toevallig zijn omdat het hier om twee communistische landen gaat? Als dat zo zou zijn, dan komt ook Amnesty International weinig geloofwaardig over.
    ---
    Volgens onze rode VRT, die er steeds als de kippen bij is als Amerika zwartgemaakt kan worden, worden de gevangenen van Guantanamo ook onmenselijk behandeld. Dit bericht is tegengesproken geworden door niemand minder dan Anne-Marie Lizin, zelf toch ook socialiste en voorzitster van de senaat, die de fameuze gevangenis bezocht heeft. Volgens Anne-Marie is die gevangenis veel beter dan de Belgische! Ruimere cellen, correcte bewakers, een gebedsmatje voor elke gevangene. Volgens Lizin zijn ook de ondervragingstechnieken er heel wat verzacht, nadat men ondervonden had dat hardere technieken niet hielpen.
    Zo hoort ge het ook eens van iemand anders.

    07-03-2006, 10:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming of Belg?

    "Ouders laten extremistische zoon oppakken", was de hoofdtitel in Het Laatste Nieuws van zaterdag 4 maart. Als ondertitel stond erbij: "Vlaming verdacht van terrorisme in Pakistan". Op de derde bladzijde van dezelfde krant stond de foto van die "Vlaming": ebbenhouten zwart! Het bleek dat het hier ging om een Kongoleesje dat met zijn drie jaar door een koppel brave Vlamingen geadopteerd was.
    Het is niet de eerste keer dat men het heeft ovcr Vlamingen, Limburgers, Antwerpenaars e.d. terwijl het in werkelijkheid gaat om vreemden die hier de Belgische nationaliteit hebben gekregen. Niet de Vlaamse nationaliteit, want die bestaat niet. Of om het met de woorden van Bruno De Winter zaliger, de stichter van 't Pallieterke te zeggen: "Wij zijn Vlamingen door het werk van God, Belgen door dat van de diplomaten". Zolang Vlaanderen niet onafhankelijk is, zijn al die vreemden hier Belgen, geen Vlamingen. Als het ooit zover komt dat Vlaanderen onafhankelijk wordt en dat liever nog vandaag dan morgen, dan zullen wij wel zien hoe we dat probleem oplossen. We zullen er dan in elk geval op letten onze nieuwe nationaliteit niet ten grabbel te gooien zoals dat nu met de Belgische gebeurt.
    ---
    Wat trouwens die geadopteerde "Vlaming" betreft waarover hierboven sprake, die had zich ondertussen tot de islam bekeerd en zou imam willen worden. Volgens zijn inderdaad veel te brave vader was daarmee niets mis en zou hij misschien ook wel naar Pakistan zijn afgereisd (zonder dat zijn ouders dat wisten, nota bene!) om daar een koranschool te gaan volgen. Wie een beetje vertrouwd is met die koranscholen in Pakistan, weet dat het uitgerekend daar is dat de talibanstrijders werden opgeleid. Tot wat dat heeft geleid weten ze ondertussen overal, maar vooral in New-York, Madrid en Londen. Men moet dus een beetje simpel van geest zijn om niet te beseffen dat die knaap volledig op het verkeerde pad zit. Wees maar verdraagzaam en herhaal maar tot in den treure dat de islam tegen alle geweld is, terwijl 99% van alle politieke aanslagen tegenwoordig worden uitgevoerd door moslims die voor een groot deel zijn gehersengespoeld in koranscholen.  Wie dat niet inziet, ontkent het licht van de zon. "Nuttige idioten", noemde Lenin hen.
    ---
    In de marge van bovenstaande heeft ook de SP.a schepen van onderwijs van de stad Antwerpen, Robert Voorhamme, zijn duit in het zakje gedaan. Hij wil alle vreemde kinderen in zijn stadsscholen onderricht gaan geven in de taal van hun land van herkomst. Turks dus en Arabisch en Berbers en God weet wat nog. Als die kinderen het al zo moeilijk hebben om onze Nederlandse taal te leren, gaat hij het hun nóg wat moeilijker maken en ervoor zorgen dat ze waarschijnlijk nog slechter geïntegreerd zullen worden in onze samenleving. Als Voorhamme dan liever heeft dat ze hier niét integreren, dat hij dan zorgt dat ze die talen in hun eigen land van herkomst gaan leren. Misschien blijven ze dan wel daar zodat er meteen twee problemen zijn opgelost.

    06-03-2006, 10:29 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V's week van de waarheid
    Naar aanleiding van de interpellaties over de vlucht van Erdal die er morgen, maandag, zullen zijn in het parlement, kan men rustig stellen dat dit de week van de waarheid wordt voor het CD&V. Van het Vlaams Belang weten we dat die al het ontslag van Laurette Onkelinx heeft gevraagd en dat ze dat waarschijnlijk ook zal vragen van Patrick Dewael. Het CD&V wil dat nu nog niet doen. Bij monde van Tony Van Parijs, justitie specialist en oud-minister van dat departement, zeggen den de christendemocraten dat ze eerst het debat willen voeren.
    Hopelijk laten die christendemocraten dan eindelijk nog eens hun tanden zien, zodat ze afkomen van het imago dat ze t.o.v. paars een veel te zachte oppositie voeren, dit in de hoop dat ze in een volgende federale regering mee zullen mogen regeren. Ook dat is politiek natuurlijk, maar ergens zijn er grenzen.
    Dewael en Onkelinx, die samen mee verantwoordelijk zijn voor de uit de hand gelopen Erdal affaire, zouden de eer aan zichzelf moeten houden en aftreden. Daarmee zouden ze tonen over enig verantwoordelijkheidsgevoelen te beschikken, niet alleen tegenover het eigen land, maar meer nog tegenover het buitenland, waar men met open mond van verbazing de vaudeville van het "terroristenproces" en de verdwijning van Erdal heeft gevolgd. Vooral onze justitie heeft zich nog maar eens hopeloos belachelijk gemaakt.
    Om te beginnen moet het geen zes jaar duren alvorens zo'n proces doorgang kan vinden. Dit heeft niets met de zaak Erdal zelf te maken. Het is in België stilaan de gewoonste zaak van de wereld geworden dat processen jaren aanslepen. Daardoor is men meestal verplicht de beschuldigden op een gegeven ogenblik vrij te laten en is het niet de eerste keer dat men zo aan het Gerecht ontsnapt. Op dat gebied is de zaak Erdal geen precedent.
    Verder is het zonder meer belachelijk, dat men toelaat dat een terroristische organisatie, die in het buitenland beschuldigd wordt van moord(en), hier bij ons zomaar een hoofdkwartier kan hebben. Erger nog, een lid van de bende, in casu Erdal, krijgt zelfs een onderduikadres op een appartementje boven datzelfde hoofdkwartier. Het minste dat men hier had kunnen doen, was Erdal een onderkomen geven op een plaats waar ze kon worden afgeluisterd, of mag dat ook al niet meer?
    Dat een verdachte van moord in het buitenland en terroristische activiteiten in het binnenland, niettegenstaande ze "geschaduwd" werd door 32 man en 4 auto's, toch nog kan ontsnappen in volle daglicht, is stof voor een burleske comedie. Jammer genoeg is het in dit land de harde realiteit. We hebben een staatsveiligheid die wel de Vlaams nationalisten in 't oog houdt en o.m. een zangeres verbiedt deel te nemen aan het Eurosongfestival omdat haar familie Vlaamsgezind was, maar die er niet in slaagt de burgers te beschermen tegen criminelen die hier open en bloot hun activiteiten kunnen tonen. Van kolder gesproken!
    Enfin, we gaan zien wat we gaan zien, maar het CD&V heeft hier eindelijk eens de kans te bewijzen dat ze een harde oppositie kan voeren en eens en voorgoed ons van de feeks op Justitie te verlossen. Als het dat niet doet, dan zal de zaak Erdal ook de christendemocraten beschadigen.

    05-03-2006, 14:09 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België een rechtstaat?
    De klucht rond de vlucht van de linkse, in Turkije van moord beschuldigde Turkse terroriste Erdal heeft nog maar eens duidelijk gesteld dat Mark Eyskens gelijk had, toen hij vroeger als minister van Buitenlandse Zaken stelde, dat België een apenland is. Om die reden wou hij toen niet aftreden nadat bleek dat een gezocht terrorist een geldig visum had weten te bemachtigen om ons land binnen te komen. Met de zaak Erdal zitten we trouwens in eenzelfde situatie: een criminele organisatie laat men hier zijn gangetje gaan. Ondanks onomstotelijke bewijzen, laat men een proces zes jaar aanslepen en laat men de verdachte dan nog die hele tijd op kosten van de belastingbetaler leven. Volgens de laatste berichten verbleef ze die hele tijd in Brussel, op een appartementje boven het hoofdkwartier van de organisatie zelf, waaruit blijkt dat die criminelen hier gewoon hun ding verder konden doen.
    De ministers Dewael en Onkelinx liggen nu zwaar onder vuur en zullen maandag daarover in het parlement geïnterpelleerd worden. Als ze een beetje schaamtegevoel hebben, zouden ze moeten aftreden. Deze zaak maakt ons land in het algemeen en de werking van onze justitie in het bijzonder belachelijk in het buitenland en schaadt ons feitelijk meer dan de vroegere zaak Dutroux, waar de verantwoordelijke ministers toen wél ontslag namen.
    De interpellatie van maandag is ook een enige kans om eindelijk van het "geval" Onkelinx vanaf te geraken. Dat mens zit daar niet op haar plaats. Sinds zij bij justitie de plak zwaait (en hoe!) heeft het er alles van weg dat ze daar meer zit om de criminelen te beschermen dan te vervolgen. De zaak Erdal is alleen maar de druppel die de emmer doet overlopen. Voordien lag (en ligt) ze voortdurend in de clinch met de gevangenisbewakers, die maar niet aan de beloofde versterking komen. Verder ligt ze overhoop met Vlaams minister Vervotte i.v.m. de jeugdcriminaliteit. Onkelinx denkt nog altijd dat te kunnen corrigeren via preventie, daar waar de praktijk heeft uitgewezen dat dit niet het geval is. Dat ze, na lang tegenstribbelen, de psychisch gestoorde criminelen in Wallonië nu toch zou laten behandelen, heeft alleen te maken met een centenkwestie. De maatregel om mensen niet meer op te sluiten die een straf van minder dan zes maanden hebben opgelopen, zorgt ervoor dat kleine criminelen zich onaantastbaar zijn gaan voelen en ga zo maar door. Dan hebben we het nog niet gehad over de snel-Belg wet die er ook voor zorgt dat buitenlandse criminelen op een drafje Belg kunnen worden en zo aan zware straffen in eigen land kunnen ontsnappen. Tenslotte is er nog altijd het rare feit dat haar eerste ex-man, een Marokkaan, ooit voor drugszaken in een Turkse gevangenis heeft gezeten, daar na druk vanwege België is uitgeraakt (i.pl.v. uitgeleverd te worden aan Marokko) en nu op haar departement van Justitie een onderkomen heeft gevonden. En zo iemand is in dit land minister van Justitie!
    Vergeleken met Onkelinx is Dewael een plechtige communicant, die alleen af en toe wat onzin verkoopt en meestal niet uitvoert van hij met veel pathos verkondigt. Het komische aan de zaak Erdal is wel dat Dewael nu zelf onder vuur ligt, terwijl hij indertijd in de zaak Dutroux de fractieleider was van de VLD in de oppositie en toen eiste dat de verantwoordelijke ministers zouden aftreden. Nu wordt van hem hetzelfde verwacht. Het wordt zoals het TV-spelletje van Jos Brink: "Doet ie het of doet ie het niet?".

    04-03-2006, 11:58 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons openbaar vervoer
    Op geregelde tijdstippen krijgen we zo'n soort zegebulletins te zien van onze openbare vervoerdiensten. Zowel de NMBS (nationaal) als De Lijn (regionaal) verbeteren record op record voor wat het aantal vervoerde reizigers betreft. Wat er normaal nooit bij vermeld wordt, is dat die extra reizigers weinig of geen winst met zich meebrengen en áls dat al eens het geval is, die winst moet gezocht worden bij de bijdragen van de werkgevers die dat doen omdat ze daardoor door de Staat ergens voor gesubsidieerd worden. Daarmee is de cirkel rond en blijft het openbaar vervoer iedereen veel geld kosten. Niet toevallig worden die bedrijven geleid door links benoemde ambtenaren die daarmee geen problemen hebben. "Les affaires, c'est l'argent des autres"!
    Daar Vlaanderen toch iets meer op zijn portefeuille moet letten dan Belgenland, heeft men ondertussen bij De Lijn gesnapt dat het zo niet verder kan en heeft men een prijsverhoging doorgevoerd: eentje van 50% alstublieft! Om de pil wat te vergulden, zullen klanten die hun kaarten op voorhand gaan kopen in allerlei nieuwe verkooppunten een korting krijgen van 20%. Het resultaat van deze nieuwe, overdreven maatregel is, dat niemand nog tevreden is: de klanten natuurlijk niet, maar ook niet het personeel van De Lijn, die de storm al ziet hangen. Een eerste gevolg is dat men de rest van deze week in de meeste steden gratis voor niks kan rijden, een late cadeau van Steve Stunt, zeg maar.
    Dat dan voor wat De Lijn betreft. Bij de NMBS, nationaal en zoals dat in Belgenland normaal lijkt, voor het overgrote deel betaald door de Vlamingen, zit de zaak ook in het slop, zij het dan op een andere manier. De maatschappij werd helemaal omgevormd en bestaat nu uit drie takken: de holding, de afdeling die het verkeer regelt en een derde die instaat voor de infrastructuur. E.e.a. heeft te maken met de liberalisering van het Europese spoorwegnet dat er over enkele jaren aankomt. Om de NMBS een Sabena-scenario te besparen heeft de Belgische Staat de maatschappij liefst 7,4 miljoen euro schulden kwijtgescholden. Op die manier leek ze met een schone lei te kunnen herbeginnen. Dat was echter zonder de waard, in casu de regering Verhofstadt II, gerekend. Die had o.m. het pensioenfonds van de NMBS nodig om haar laatste begroting in evenwicht te krijgen, een pensioenfonds dat er eigenlijk niet was en waarvoor de spoorwegmaatschappij zwaar is moeten gaan lenen. Eigenlijk had zoiets nooit mogen gebeuren, ook niet voor het land zelf dat de komende jaren duizenden extra-pensioenen zal moeten blijven uitbetalen. Dat deze grap heeft kunnen plaatsvinden, danken we aan de goede samenwerking van de rode kameraden: Jannie Haek, ex-kabinetchef van begroting (zeg maar van Vande La, die hem daar heeft neergezet) en de minister die de wereld ons benijdt, de mama van Billie, opvolgster van Vande La. Ons kent ons.
    Voor de NMBS betekent dit alles, dat de maatschappij nu nog altijd een schuldenlast blijft hebben van 2,4 miljard euro waardoor de kans dat ze ooit nog financieel gezond zal worden zo goed als nihil is. Voeg daarbij nog het feit dat de topmanagers van de drie onderafdelingen het al een hele poos niet met elkaar kunnen vinden en een echte samenwerking al een tijdje zoek is. Als dit zich doorzet, dan geraakt de NMBS bij de liberalisering van het Europese spoorwegnet gegarandeerd op een zijspoor.


    03-03-2006, 11:24 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scandalitis belgica
    Ergens in de loop van 2005 was er een klachtenbrief op het kabinet van Vlaams minister Van Mechelen toegekomen i.v.m. onregelmatigheden bij de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM). De klacht kwam van een ex-boekhoudster en ging over frauduleuze praktijken bij de top van LRM. Schijnbaar een zoveelste geval van misbruik van vertrouwen door goed betaalde ambtenaren die vonden dat ze nog niet genoeg hadden. Eind vorig jaar werd de klacht echter geseponeerd omdat er blijkbaar geen strafrechterlijke inbreuken waren vastgesteld. De klokkenluidster leek er aan voor haar moeite.
    De raad van bestuur van LRM nam toen een merkwaardig besluit en besloot zelf de maatschappij te laten doorlichten via een externe audit door het adviesbureau Ernst & Young. Dat besluit bleek nu een vlucht naar voor of een bewijs van onkunde te zijn, want het adviesbureau kwam met een vernietigend rapport af, waaruit bleek dat de raad van bestuur van LRM wel degelijk gesjoemeld had en nog geen klein beetje. Voor minister Van Mechelen zou nu de maat vol zijn en zou hij na de krokusvakantie de mandaten en structuren van de maatschappij grondig willen laten herzien.
    --
    Over het schandaal van de fraude bij de regie der Gebouwen is het even rustig geweest, maar ook daar blijft de gerechtelijke molen verder malen. Uit een (vertrouwelijk) audit-rapport van het bureau Deloitte & Touche blijkt, dat de hele organisatie bestaat uit een hoop belangengroepen en vriendjespolitiek. Men spreekt zelfs van een complete chaos waardoor de corruptie in de Regie welig kon blijven verder woekeren. De werking en het statuut van de hele organisatie blijkt helemaal niet meer van deze tijd te zijn, er is heel wat overtollig personeel, weinig respect voor de regels en een chaotische communicatie. En nu praten we over een van de rijkste overheidsadministraties van het land met een vastgoedbestand van 1200 gebouwen in eigendom en 550 gehuurde!
    Ondertussen zijn er in deze zaak al 11 ambtenaren en aannemers aangehouden en is het helemaal niet zeker of men al een inzicht heeft over de hele zaak.
    ---
    In het Antwerpse Visa-schandaal zijn er ondertussen 16 van de 19 verdachten buiten vervolging gesteld, niet omdat ze helemaal niets zouden gedaan hebben, maar in de eerste plaats omdat er geen reglementering bestond voor het vage begrip "onkosten eigen aan het ambt".  De zestien kregen dus het voordeel van de twijfel en het parket had drie jaar nodig om dat vast te stellen.
    Etienne Vermeersch, TV-filosoof en zelfbenoemd geweten van Vlaanderen, kwam over deze zaak op Canvas vertellen dat hij er geen probleem mee had hoe die Visa-kaarten werden gebruikt. Later zou mijnheer de moraal-filosoof er t.o.v. Lex Moolenaar van de Gazet Van Antwerpen er hebben aan toegevoegd, dat "zijn vrouw nooit zoveel kleren heeft gekocht als in de periode dat hij, Vermeersch, zo'n kaart had van de Universiteit van Gent".
    Geef mij dan maar het koppel, dat het Crédit Lyonnais voor 90 miljoen euro (!) lichter had gemaakt. Dat kwam er tenminste voor uit dat ze het gedaan had en dat was niet op kosten van de gemeenschap...

    02-03-2006, 14:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette\\\'s ballentent
    Het Belgische Gerecht, of wat daarvoor moet doorgaan, is nog maar eens negatief in de belangstelling gekomen.
    Gisteren was er in het Brugse Gerechtshof de uitspraak in het proces tegen een groep linkse Turkse extremisten, die hier beschuldigd zijn van verboden wapendracht en terrorisme. Het proces is vooral bekend geraakt onder de naam Erdal, een van de beklaagden, een linkse activiste die in Turkije beschuldigd wordt van moord op een zakenman. De vrouw had eigenlijk aan Turkije moeten uitgeleverd worden. Was zij een rechtsgezinde geweest, was dit waarschijnlijk al lang gebeurd, onder linkselingen legt men hier echter eieren. Zo kwam het dat mevrouw Erdal al zes (6) jaar hier een soort huisarrest had, waarschijnlijk op kosten van de belastingbetaler. Erdal werd gisteren tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld en had feitelijk op het proces zelf moeten worden aangehouden. De vrouw was echter nergens meer te bespeuren, bevond zich ook niet op haar officieel "onderduikadres" en is verdwenen met de noorderzon. Daarmee zet ze een flinke neus naar dat Gerecht van ons, dat toch zo menselijk was geweest t.o.v. haar.
    ---
    In de Standaard van vandaag staat een artikel dat handelt over de opgeslotenen in onze gevangenissen. Het komt tot de bevinding, dat vier op de tien gevangenen in België een vreemde nationaliteit hebben. Dat is een vrome leugen, want van de andere zes zijn er nog eens minstens drie die, ofwel een dubbele nationaliteit hebben ofwel Belg geworden zijn zonder het zelf aan te vragen, ofwel het wel zelf hadden aangevraagd omdat ze anders waarschijnlijk konden worden uitgewezen. M.a.w. het aantal "vreemden" in onze gevangenissen bedraagt geen 40%, maar minstens 70%.
    Men maakt ons gewoon wat wijs en dit gebeurt niet toevallig door de Standaard, die het paars geknoei genegen is.
    ---
    De wet Lejeune, die het mogelijk maakt dat ook echte criminelen na één derde van hun straf al vrij kunnen komen, wordt nóg soepeler gemaakt dan wat ze al was. In de kamercommissie van Justitie wordt momenteel een wetsontwerp in die zin besproken. Als dat wordt goedgekeurd, wordt vrijlating na één derde van de straf een recht voor elke veroordeelde. Buiten enkele uitzonderingen zal de rechter in de toekomst verplicht worden tot vrijlating. De enige verstrenging die er zou komen, betreft de levenslange gevangenisstraf voor recidivisten. Die zullen in de toekomst -houdt u vast! - niet na 14, maar na 16 jaar vrijkomen.
    Bij de verkiezingen van 2003 trok de SP.a naar de stembus met de belofte dat de wet Lejeune voor zware misdadigers zou worden afgeschaft. Hoort ge daar de socialisten nog iets over zeggen? Met de nieuwe wet Onkelinx zal precies het tegenovergestelde gebeuren.
    Misdaad loont in België.

    01-03-2006, 11:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ne touchez pas à mon industrie!
    Toen ik met mijn gezin in het begin der jaren zestig naar Italië vertrok, had men daar zopas de elektriciteitssector genationaliseerd. Verscheidene particuliere elektriciteitsbedrijven werden er ondergebracht onder één staatsbedrijf met de naam ENEL (Ente Nazionale dell' ELectricità - Nationale elektriciteitsmaatschappij). Heel wat klanten waren toen niet bijster opgezet met hoe die ENEL werkte en al spottend had men het over de "ENte di Ex-Lavoratori" (maatschappij van ex-werkers!).
    Ondertussen blijkt ENEL echter nog niet zo slecht geboerd te hebben. Bewijs daarvan is, dat het een bod heeft gedaan om de energietak van het Franse Suez over te nemen. Het gevolg daarvan is een grote consternatie in Frankrijk, waar men een vlucht vooruit heeft genomen en nu aan het pogen is om hun Suez te laten fuseren met Gaz de France, op dit ogenblik nog voor 80% van de Franse Staat.
    De Fransen zijn altijd gewend geweest zelf op overnametocht te gaan en daarbij weinig tegenstand te ontmoeten. Het mooiste bewijs daarvan was de vrij recente overname van Electrabel door Suez, waardoor onze elektriciteitssector reeds zo goed als helemaal verfranst is. Als Suez en Gaz de France dan nog eens samengaan, is er hier feitelijk van een vrije markt geen sprake meer. Dat vinden de Fransen dan natuurlijk weer niet zo erg: "les petites Belges", zoals zij ons noemen, nemen ze er graag bij.
    De dreiging van de overname door ENEL is niet het eerste gevaar dat de Franse industrie loopt. Tegelijkertijd is er nog altijd de mogelijkheid dat Arcelor wordt overgenomen door Mittalsteel, een bedrijf dat - stel u voor - gerund wordt door een Indiër!
    Het wordt even afwachten hoe beide zaken zullen aflopen. Als de megafusie in de energiesector doorgaat, dan kan dat echter tot grote gevolgen leiden, waarbij het uitkijken is naar wat de Europese commissie gaat doen. Tot hier toe komt vanuit die hoek niet de minste reactie, wat er op zou kunnen duiden dat de Fransen het ook daar nog steeds voor het zeggen hebben of dat Europa voor de zoveelste keer geen knopen durft doorhakken. En dan maar verwonderd zijn dat de mensen geen vertouwen meer hebben in dat Europa...

    28-02-2006, 12:55 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bange demokraten
    Naar aanleiding van de vreselijke moord op de joodse jongeman in Parijs, zijn daar tienduizenden op straat gekomen om die moord en de wreedheid ervan aan te klagen. Ik neem mijn petje af voor al die mensen die daar op afgekomen zijn. Toch denk ik, dat zo'n optochten op de echte criminelen weinig indruk zullen maken (het is trouwens de eerste keer niet dat dit in Frankrijk gebeurt; ook in Spanje komt men regelmatig op straat om moordpartijen aan te klagen). Buiten de publieke verontwaardiging zou het best zijn dat dergelijke onmenselijke criminelen veel zwaarder zouden gestraft worden dan wat tot nu toe het geval is. Als later, dikwijls veel later, het proces over deze zaak zal lopen, zal men wel weer veel vergeten zijn. Zeker bij ons, in België, kan het vijf jaar en langer duren vóór zo'n proces plaats vindt. Dan komen ze er misschien vanaf met wat men dan een "zware straf" noemt, twaalf of vijftien jaar misschien. Na één derde van die straf uitgezeten te hebben, lopen die levensgevaarlijke gekken weer vrij rond. Als ze wat lang in voorarrest zitten, kunnen ze misschien meteen weer vrij komen. Dit zou niet mogen kunnen.
    Een ander aspect van de Franse betoging was dat de vertegenwoordigers van uiterst rechts geweerd werden. Nochtans ging het ook hier om moslims, uitgerekend de groep waartegen uiterst rechts al lang protesteert. Hetzelfde heeft zich ook bij ons voorgedaan bij de Carnavalstoet van Aalst. De enigen die hun nek uitstaken, waren die van het Vlaams Belang, die Deense vlaggetjes uitdeelden en zich daarmee solidair verklaarden met Denemarken in de hetze rond de Mohammed cartoons. Dit uitdelen van vlaggetjes was al voldoende voor onze rode media, de VRT op kop, om de actie meteen aan de kaak te stellen. Voor de rest bleven de grote Aalsterse  carnavalsmuilen wel heel zuinig met alle mogelijke kritiek op de Islam. Dat is hun recht natuurlijk, maar toch liep er ook een lieve vrouwtje met ontblote borsten mee: daarvoor waren ze dan wel moedig genoeg.
    Enfin, ook hier verandert er niet veel. Moedig zijn is anders.

    27-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk Europa willen wij?
    De Belgische regering heeft besloten de grenzen voor werknemers uit Oost-Europa (voorlopig?) nog een tijd gesloten te houden. Ergens zat die beslissing er aan te komen, omdat onze federale regering zich gewoon geen verdere krachtproeven met de vakbonden kan veroorloven. Na de match nul over het generatiepact en de lopende besprekingen over de concurrentiepositie van onze economie, zou het openstellen van de grenzen waarschijnlijk voor nog meer sociale onrust zorgen. De vraag is alleen, of dat alles wel een goede zaak is en voor wie?
    Iedereen die erbij getrokken is, weet dat West-Europa, zeg maar de oude E.U. staten, momenteel overspoeld wordt door goedkope werkkrachten uit de vroegere Oostblok staten. Die komen hier in het zwart werken met e.o.a. toeristenvisum (waardoor ze na drie maanden weer even terug naar huis moeten) of worden aangeworven via (meestal Nederlandse) interimbureaus. Polen uit het vroegere Duitse Silezië, die over een soort Duits paspoort beschikken, komen hier werken als Duitsers en zo zullen er nog wel hier en daar gaten in het systeem zijn. Al deze onregelmatige toestanden brengen een hoop oneerlijke concurrentie met zich mee en die zou snel kunnen worden opgelost door de grenzen open te stellen. Maar dat gebeurt dus niet, tenzij in Groot-Brittanië en Ierland waar, o wonder, de door de vakbonden voorspelde mistoestanden zijn uitgebleven en waar die landen het er, tot nu toe, beter van hebben afgebracht dan wij.
    Vorig jaar werden we, ook door onze eigen regering, ermee rond de oren geslagen dat die Europese grondwet zou en moest worden goedgekeurd. Europa had zo'n wet nodig: een wet gelijk voor iedereen. Nu blijkt, dat de ene toch al wat gelijker is dan de andere. Waar zijn we mee bezig. Het is het een of het ander: of we maken een groot Europa en halen er iedereen bij, maar dan moeten we ook iedereen gelijke kansen geven. Of we stoppen even met die, volgens mij zinloze, uitbreiding tot we eerst de lopende zaken onder controle krijgen.
    Volgend jaar komen er, normaal gesproken, nog Bulgarije en Roemenië bij, twee landen die nóg minder geëvolueerd zijn dat de huidige nieuwe Staten. Best zou zijn, daar nog enkele jaren mee te wachten. En zeker geen verdere plannen te maken met de toetreding van Turkije. Als we er immers nog niet in slagen een akkoord te vinden over Tjsechië, Polen en Hongarije, dan is het nonsens nog meer hooi op de Europese vork te nemen. Overdaad schaadt.

    26-02-2006, 11:33 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgische asielrecht
    Asiel verlenen is een deugd die reeds bestaat zolang de mensheid bestaat. Mensen die in hun eigen land kunnen vervolgd worden o.w.v. hun geloof of politieke overtuiging en daardoor hun vrijheid en/of leven in gevaar brengen, moeten erop kunnen rekenen elders een onderkomen te vinden. Dat is een gegeven dat m.i. in alle culturen heeft bestaan, misschien uitzondering gemaakt voor dictatoriale en totalitaire regimes zoals het communisme, maar die kun je dan ook bezwaarlijk "culturen" noemen.
    Om het bij ons landje te houden is iedere asielzoeker, die in onder die regels valt, hier welkom. Jammer genoeg is het begrip asielzoekers de laatste decennia in het algemeen en onder de regeringen Verhofstadt in het bijzonder, uitgehold tot het binnenhalen van grote groepen mensen die hier alleen naartoe komen o.w.v. materialistische motieven. In veel gevallen gaat het dan nog om frauduleus opgemaakte situaties, waarbij men zover gaat alle documenten van vroeger te doen verdwijnen zodat men helemaal geen zicht meer heeft op wat die zgz asielzoekers vroeger eventueel zouden hebben uitgespookt, noch waar zij vandaan komen. Men noemt dat dan "mensen zonder papieren", maar in feite gaat het meestal op een georganiseerde vorm van illegaliteit.
    Het geval van het Kazachse koppel, waarover op dit ogenblik zoveel te doen is, omdat een VB kamerlid, tegen de pincipes van zijn eigen partij in, getracht heeft te bemiddelen, toont nog maar eens aan dat de hele regularisatie procedure, zoals wij die kennen, zo goed als waardeloos is. Men dient een aanvraag in, die wordt geweigerd en dan blijkt, vijf tot zes jaar later, dat die mensen nog steeds hier zijn, dat ze ondertussen onze taal machtig zijn, dat ze een of meerdere kindjes hebben "bijgekocht" en dat het dus een schande zou zijn ze nu terug te sturen naar hun vaderland, waar ze niet meer welkom zouden zijn. In het geval van het Kazachse koppel wordt heel deze trammelant door de politiek correcten dan uitgespeeld tegen het Vlaams Belang, alsof het allemaal de schuld van die partij zou zijn.
    Het Vlaams Belang treft geen schuld, wel ons eigen rechtssysteem dat met haken en ogen aan elkaar hangt en dat telkens járen nodig heeft om zaken op te lossen, terwijl dat ook in enkele maanden zou kunnen gebeuren. Tenslotte heeft het Vlaams Belang wegens het cordon sanitaire geen enkele mogelijkheid ook ergens maar iets door te drukken, waarmee nog maar eens duidelijk wordt aangetoond dat, als men die partij wil "pakken", men ze eerst de kans moet geven mee te doen.
    Al de rest is geleuter van politiekers en journalisten die, bij gebrek aan betere argumenten, denken de rechtse partij weer eens een slag te hebben toegebracht. Het is ver gekomen dat de legaliteit van dit land uitgerekend moet verdedigd worden door de partij die door de andere niet-democratisch wordt genoemd...

    25-02-2006, 18:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waalse Napoleons
    Enkele van onze federale ministers, toevallig(?) allemaal PS-sers, krijgen steeds meer dictatoriale trekjes. Van André Flahaut, minister van Landsverdediging of wat daarvoor zou moeten doorgaan, zijn we dat al een heel tijdje gewend. De man komt over als een joviale holle-bolle-Gijs, maar schrikt er niet voor terug tegenstanders die hem wel veel interpelleren af te snauwen voor het vuil van de straat. Ondertussen trekt hij zich van geen enkele kritiek iets aan en bouwt hij rustig verder aan het privé legertje in zijn eigen Waalse regio. Blijkbaar kan dat allemaal, want daartegen komt geen protest tenzij van vertegenwoordigers van het Vlaams Belang en die zijn in Flauhaut's ogen dan ook steeds de gebeten honden.
    Laurette Onkelinx, de volledige Waals geïntegreerde dochter van een Limburgse koolputter, mag dan wel een ontwapenende pepsodent glimlach hebben, men kan er beter niet mee te maken hebben. Vraag het anders maar eens aan Koen Dassen, de voormalige chef van de Belgische veiligheid die zopas door tante Laurette aan de deur is gezet. Over die zaak hoor je nog verbazend weinig, zeker als men ervan uit gaat dat hij om heel serieuze redenen ontslagen zou zijn. Dé reden zal wel geweest zijn dat hij niet in tantes gelid wou lopen en zoiets wordt niet vergeven bij de rode pasionaria.
    Rudy Demotte heeft het uitzicht van de ideale schoonzoon: braaf ventje, altijd netjes verzorgd, spreekt met twee woorden. Voor de rest drijft ook hij echter zijn zin door, ongeacht waarover het gaat en met wie hij aan de slag is. De Farmaceutische sector heeft dit tot zijn schade al mogen ondervinden en de pluimveesector houdt zijn hart vast. De beslissing, om bv àlle pluimvee op te hokken, nam onze Rudi tegen het advies van zijn eigen experten in. Zeker is zeker, meent de man. Wat voor schade hij daarbij extra aanricht, zal hem een zorg wezen. Hij doet immers ook goede voorstellen, tenminste dat dénkt hij. Zo is hij nu afgekomen met een voorstel tot herindelen van de centra die zich bezig houden met de hartziekten in dit land. Volgens het nieuwe plan Demotte zou Vlaanderen 16 van deze centra krijgen, dat is liefst 4 meer dan wat het tot nu toe had. Prachtig niet? Alleen dient daarbij te worden gezegd, dat Vlaanderen die extra centra niet nodig heeft. Waarom doet Rudi het dan? Heel eenvoudig: op die manier heeft Vlaanderen in verhouding tot zijn bevolking evenveel centra als Brussel en Wallonië. Ook daarmee lijkt op het eerste zicht niets aan de hand, maar de echte onderliggende reden is, dat het in de niet-Vlaamse regio's gaat om wat men "overconsumptie" noemt: er zijn daar al teveel van die centra. Liever dan die af te bouwen, maakt Rudi er bij. Als men bedenkt dat zo'n extra centra hopen extra geld kosten aan uitrusting en personeel, dan kan men zich toch afvragen waar men mee bezig is, uitgerekend in een sector die reeds handenvol geld kost en waarvan men zegt dat hij straks niet meer te betalen zal zijn.
    Maar Rudi, André en Laurette doen gewoon verder, er wordt hen niets in de weg gelegd. Dat is het voordeel als één partij, in dit geval de PS, de regering kan gijzelen. Verhofstadt wil persé zijn laatste termijn uitdoen en dat kan hij alleen als hij die Napoleons hun ding laat doen. Ze doen dus maar...

    24-02-2006, 10:14 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende wereldbrand (2)
    De inkt van mijn artikel van gisteren was nog niet droog toen ik hoorde van de aanslag op de hoofdmoskee van de sjiitische heilige stad Samarra. Het is een volgende stap in de escalatie van geweld in het Midden Oosten, zij het dan niet meteen in de tegenstelling Moslims - Westen.
    Het blijft voor ons, Westerlingen, verbazend huiveringwekkend dat er nog steeds drommen soennietische zelfmoordterroristen gevonden worden die bereid zijn zich op te blazen voor, ja voor wat eigenlijk?  Het blijft voor ons even verbazend, dat de duizenden sjiitische slachtoffers hun lot zo lijdzaam blijven ondergaan. Een leven van een sjiit is blijkbaar niet veel waard, ook niet in zijn eigen ogen. Toch is er gisteren waarschijnlijk een stap teveel gezet. Het ging ditmaal niet om spotprenten van Westerlingen, maar om een aanslag door andere moslims op een van dé heiligdommen van hun islam, een moskee waarin enkele nazaten van de profeet Mohammed begraven liggen. Om die afstammelingen draait eigenlijk  het hele sjiitische schisma.
    Ongeveer 85% van alle moslims zijn soennieten, zeg maar ortodoxe moslims. Na de dood van de profeet werd het gezag uitgeoefend door verkozen kaliefen. De sjiiten daarentegen (± 10% van alle moslims) zijn volgelingen van de nazaten van de profeet zelf en die waren niet verkozen. Evenals de joden, verwachten de sjiiten de terugkeer van een messias, de derde imman. Erg veel verschil lijkt dat, voor ons weer, allemaal niet, maar het resultaat is wel dat de twee groepen elkaar haten en ze elkaar even graag van kant maken als de ongelovige honden, die alle niet-moslims voor hen zijn.
    Met de verwoesting van de tempel van Samarra is een drempel overschreden die wel eens grote gevolgen zou kunnen hebben voor de situatie tussen sjiiten en soennieten in Irak, maar ook daarbuiten, in de eerste plaats in Iran, dat als enige moslimstaat volledig door de sjiiten wordt beheerst.
    Voor een keer zijn de Westerlingen eens niet de gebeten hond in het Iraakse kegelspel en kunnen we de bloederige taferelen van de zijlijn gadeslaan. De vraag is alleen: hoelang?
    ---
    In de marge van bovenstaande, was het trouwens typerend voor onze Vlaamse TV-zenders dat die gisteren hun journaals begonnen met een uitgebreide commentaar over ... de (nog) niet bestaande vogelgriep in ons land. Dat noemen ze dan bij ons  "nieuws"! Van pietluttigheid gesproken...

    23-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende wereldbrand
    Toen Willy Claes nog secretaris-generaal van de NAVO was (waar is de tijd?) en het einde van de koude oorlog in het zicht was, liet hij zich ooit eens ontvallen, dat de volgende vijand van het Westen de Islam zou zijn. Dat is hem toen niet in dank afgenomen en er zijn waarnemers die zeggen dat deze uitspraak heeft meegespeeld om hem later in diskrediet te brengen. Claes stond trouwens niet alleen met die mening; ook een Amerikaanse schrijver heeft er een ophefmakend boek over geschreven: "The clash of cultures".
    Het lijkt erop dat Claes nog gelijk gaat krijgen.
    Om te beginnen zijn er de niet aflatende betogingen tegen de Mohammed spotprenten in bijna de hele moslim wereld. Het staat nu vast dat heel die hetze goed was voorbereid en georkestreerd door een imam-organisatie binnen de islam, die niet geaarzeld heeft om bij de prenten er enkele toe te voegen die er eerst niet bij stonden en er feitelijk niets mee te maken hadden, o.a. een waarbij Mohammed werd voorgesteld met een varkenskop, dé ultieme belediging voor een moslim, laat staan voor hun profeet.
    Een tweede belangrijk feit is de overwinning van Hamas in de Palestijnse verkiezingen. Die verkiezingen mogen dan wel democratisch verlopen zijn (iets wat zeer uitzonderlijk is in de mohammedaanse wereld), het resultaat is dat een extremistische partij het gehaald heeft en weigert de verdere regels van het spel te eerbiedigen: de erkenning van Israel en het afzweren van geweld, twee akkoorden van het vorige Palestijnse bewind. Hoe dat verder gaat evolueren is nu nog koffiedik kijken, maar de kans dat het goed afloopt is bitter klein. Het is daar (Israelische) kop tegen (Palestijnse) kei.
    Tenslotte is er de evolutie van de toestand in Iran, waar de komst van een uiterst conservatieve moslim-president ervoor gezorgd heeft dat het land de nucleaire solo toer op gaat en dat er ook van die kant weinig goeds te verwachten valt. Woordvoerders van Hamas zijn trouwens reeds met Iraanse leiders gaan praten en niets laat voorzien dat het over vredelievende onderwerpen ging. Opmerkelijk in deze hele zaak is wel dat het gaat tussen democratisch verkozen soenieten en een theocratisch sjiietisch bestel dat wel een soort verkiezingen toelaat, maar niet zoals wij dat zien. Eigenlijk zijn het geen vrienden, wat ze wel gemeen hebben is hun haat tegenover Israel.
    Het wordt zo stilaan op eieren lopen, ook voor de U.S.A. en Europa, want een botsing met Iran zal het Midden-Oosten definitief in vuur en vlam zetten. Wie trouwens in heel deze affaire een meer dan dubieuze rol speelt, is Rusland, dat zowel met Iran als met Hamas aparte besprekingen blijft voeren, waar het Westen grotendeels het raden naar heeft. Tenslotte is het nog de vraag welke kant grotere soenietische staten zoals Saoedie Arabië en Egypte zullen kiezen, want die staan niet te popelen om die lastige ketterstaat, die Iran voor hen is, in hun armen te sluiten.
    Het wordt zo stilaan zoals dat liedje van Urbanus: "Ja, misschien wordt het morgen beter, maar het wordt nooit meer goed"!

    22-02-2006, 10:55 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "Vlaamse" eurosongbijdrage
    Zelf ben ik een fan van de traditionele, klassieke muziek: Mozart, van Beethoven en C°. De huidige popmuziek: pop, rock, elektro of wat ervoor doorgaat, is niet aan mij besteed. Ook wat men tegenwoordig "wereldmuziek" noemt, heeft mijn interesse niet. Ik herinner me nog dat ik - toen ik nog actief was en 's avonds tussen 22.00 en 23.00 van mijn werk naar huis reed - soms wel eens het programma "textuur" op radio 2 opzette, waar die wereldmuziek aan bod kwam. Ik kon het niet blijven aanhoren.
    Ik kan echter best begrijpen dat de jeugd van tegenwoordig dweept met de hedendaagse lichte muziek. Toen wij jong waren deden wij dat ook (met o.m. Elvis Presley, Fats Domino, Pat Boone,  Jerry Lee Lewis, Buddy Holly). In het licht daarvan is ook de belangstelling te begrijpen voor een wedstrijd zoals Eurosong, al heb ik toch mijn grootste twijfels over de waarde van de liederen zelf.
    Het hele programma is zodanig opgeklopt, dat er hoegenaamd geen rekening meer gehouden wordt met wat er gezongen wordt, hoogstens nog van hoé het is gebracht en door wie. Zoals we ook bij de Miss België verkiezingen al hebben kunnen meemaken, is het niet meer van belang wie wat doet, wel wie de meeste SMS-jes krijgt en dat laatste kan georganiseerd (zeg maar gemanipuleerd) worden. Wie ernaar wou kijken heeft dat trouwens de week ervoor al eens kunnen meemaken bij een van die danswedstrijden voor niet-dansende BV's, waarbij de knapste het haalde en niet de beste danser.
    Nu, ik zou zeggen: ze doen maar. Ikzelf besteed er mijn tijd niet aan. Wat mij in het hele Eurosongfestival echter wél tegensteekt is, dat onze eigen artiesten er vies van blijken te zijn om een liedje in hun eigen taal te brengen. Dat is deze keer niet anders. De zangeres die zgz de "Vlaamse" versie van ons landje vertegenwoordigt, doet dit met een liedje in het Engels met dan nog een Franse titel "Je t'adore". Voor veel buitenlandse kijkers zal dit een reden temeer zijn om te denken dat ons landje eentalig Frans is, een misvatting die moeilijk uit te roeien is en nu nog een argument erbij krijgt.
    Jammer, vooral als men weet dat we er met onze vreemde versies nooit iets van terecht hebben gebracht en dat Nederland - waar men in hetzelfde bedje ziek is - ooit twee Eurosongfestivals won met liedjes in de eigen taal ("Een beetje" en "Net als toen").

    21-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De autostrade op poten
    Jean-Marie Dedecker heeft weer toegeslagen, deze keer op de VLD-studiedag in zijn eigen Oostende. De socialisten waren weer de kop van jut en kregen van de ex-judo trainer het etiket opgekleefd van "ministers van immobiliteit". Dedecker heeft zijn eigen plannen om het fileleed op te lossen en die passen niet in het plaatje dat de socialistische excellenties ons voorhouden. Volgens Dedecker biedt het gratis vervoer geen oplossing omdat de percentages voor het woon-werkverkeer bij de lijn op amper 5,4% liggen en bij het spoor op minder dan 10%. Mits grote onkosten en een "alles gratis" campagne, kan men daar enkele procenten bij krijgen, maar veel meer zal dat niet zijn.
    De oplossing voor de schrijver van "Rechts voor de raap" is dan ook het bijmaken van nieuwe autosnelwegen. Voor de regio Brussel heeft hij zelfs een Amerikaanse oplossing, die men in Nederland "een autosnelweg op poten" noemt, een soort dubbeldeksnelweg. Dat laatste is een peperduur idee dat, volgens mij helemaal niet hoeft.
    Om de fileproblemen, vooral rond Brussel en Antwerpen, op te lossen, moet ervoor gezorgd worden dat al het verkeer dat in ons land van noord naar zuid en van oost naar west gaat, om te leiden zodat het niet meer langs Brussel of Antwerpen moet komen. Er moeten alternatieven komen door hier een daar een stukje snelweg in te lassen of van een gewone weg een snelle doorgangsweg te maken, een expressweg. Een voorbeeld daarvan is bv het aanleggen van het stuk Ranst-Kontich, waardoor al het verkeer vanuit de Kempen en de regio Noord-Brabant in Nederland, dat nu langs Antwerpen moet, kan worden omgeleid. Dat is een van de zgn "missing links", maar die is, bij mijn weten, niet inbegrepen in het huidige plan van Minister Peeters.
    Verder zou men de ondernemingen moeten ontmoedigen in de regio Brussel nog verder te investeren. Wie daar iets begint, weet op voorhand dat hij verkeersproblemen krijgt: de werknemers geraken niet tijdig op hun werk, de aangevoerde producten ook niet en de afgewerkte producten geraken er niet uit. Brussel is een waterhoofd geworden, ook op verkeerskundig vlak. Het is hoog tijd dat dat hoofd grondig ontvet wordt al zie ik dat niet meteen gebeuren. Er zullen eerst nog vele opstoppingen moeten plaatsvinden voordat men er serieus werk van zal maken.

    20-02-2006, 10:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vogelgrieppaniek
    De vogelgriep is iets waar we nog vele jaren mee zullen bezig zijn. Vooral door het feit dat men de trekvogels nooit onder controle zal hebben, blijft er het gevaar dat we tweemaal per jaar, tijdens de trek, extra waakzaam zullen moeten zijn. Laat het duidelijk wezen: het is van groot belang dat alle betrokken diensten uiterst alert blijven, dit tot ieders voordeel.
    Dit gezegd zijnde, moet het me toch van de lever dat men hier en daar overdrijft en sommige zaken door elkaar haalt. Als men bv een hele heisa maakt en een heel land als Frankrijk mobiliseert voor één (1) besmette eend, dan zijn we wel aan het overdrijven. Verder is er een wezenlijk verschil tussen de kans op besmetting door enkele overvliegende trekvogels en door de besmetting van kwekerijen.
    Dat de vogelgriep meestal doorgegeven wordt via de uitwerpselen van pluimvee, staat vast. Het grootste gevaar bestaat echter als die uitwerpselen gaan opdrogen, tot stof vergaan en daarna met de wind worden meegevoerd. We hebben dat meegemaakt in het voorjaar van 2003 toen kwekerijen, die al maanden dicht waren toch besmet geraakten via hun luchtverversingssysteem. Dat was ook in periodes van grote droogte, meestal vergezeld van een oostenwind. Datzelfde deed zich voor in het najaar van 2005. Zowel in 2003 als 2005 keerde het gevaar toen de wind draaide en het begon te regenen.
    Op dit ogenblik bereidt Europa zich voor op de terugkeer van de trekvogels. Die komen uit Afrika en vliegen via Spanje, Italië en de Balkan in een grote boog oostwaarts, richting de Oeral. Zolang het vochtig blijft en de wind niet uit het zuid-oosten komt, is er voor onze streken weinig gevaar. Er zal allicht hier en daar nog wel een dode vogel gevonden worden, maar m.i. was dat vroeger ook al zo.
    Tenslotte is er de hygiëne, volgens mij de hoofdreden waarom er in Azië al mensen aan die griep gestorven zijn. Als men ziet hoe men daar leeft tussen de dieren, dan blijft men daar dergelijke risico's houden. Ook de gewone griepvaccins worden gemaakt uit stalen die uit Azië komen, maar die hebben meestal varkens als oorsprong, geen pluimvee.
    En dan is er de zgz "pandemie", een wereldwijde ziekte die zou kunnen ontstaan als de vogelgriep ooit van mens op mens zou overgaan. Ten eerste, is dat nog nergens voorgevallen en ten tweede, kan men die alleen met een vaccin bestrijden vanaf het moment dat men de ziekte kent. Als morgen de lucht invalt, zijn we ook allemaal dood!
    Het komt er dan ook op aan dat de mensen, die verantwoordelijkheden dragen in onze gezondheidszorg, alert blijven maar ook hun gezond verstand blijven gebruiken. Paniek is een slechte raadgever.

    19-02-2006, 09:59 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voetbal(?) schandaal
    Bij het Belgische voetbal schijnt de bom dan toch eindelijk gebarsten te zijn. Na maanden van insinuaties en een ophefmakende reportage op Canvas (waarvoor journalisten speciaal naar China waren gereisd), zijn er nu min of meer officiële beschuldigingen en bekentenissen en is er reeds een reeks voetballers door hun huidige clubs ontslagen. Frappant is wel dat het, tot nu toe, alleen maar gaat om spelers van Lierse, daar waar de hele affaire daarvoor meer draaide rond de ploeg van La Louvière. Het is nog te vroeg om te weten hoe het allemaal gaat aflopen maar de kans bestaat, dat er ook hier weer met twee maten en twee gewichten zal gewogen worden.
    Eigenlijk is dat absurd, want het gaat wel degelijk om de "Belgische voetbalcompetitie", niet de Vlaamse of de Waalse. De Belgische voetbalbond is nog steeds unitair en dat is er mede de oorzaak van dat de clubs daarbij aangesloten geen subsidies van de staat kunnen krijgen. De reden daarvoor is dat sport een van de weinige materies is die geregionaliseerd werd. Het eventueel subsidiegeld moet dus komen van de gewestregeringen en niet van de federale en dat gebeurt niet als de voetbalbond niet splitst in een Vlaamse en een Waalse tak.
    Ondanks het feit dat er zgz maar één nationale voetbalbond is, blijft het frappant dat de Waalse clubs in het betalend voetbal wel steun krijgen (en nog geen klein beetje) van de Waalse deelregering en de Vlaamse daarentegen niet van de hunne. Alle Waalse stadions zijn de laatste jaren vernieuwd of onteigend (en dan terug verhuurd) door hun gewestregering, waardoor de clubs het geld daarvoor o.m. konden gebruiken voor het aankopen van spelers. Clubs uit Vlaamse provinciestadjes, zoals bv Lierse, kunnen daar niet tegenop en moeten het dus hebben van kunst en vliegwerk om de financiële eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Tot wat dat kan leiden, hebben we nu gezien.
    Zoals het er nu uitziet, is het geval Lierse slechts het topje van de ijsberg Wordt dus vervolgd.

    18-02-2006, 16:27 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rapport van de nationale bank
    Het economisch rapport van de Nationale Bank is uit. Veel stelt die bank niet meer voor. De belangrijkste taken ervan zijn overgenomen door de Centrale Europese Bank en de functie van gouverneur kan men tegenwoordig nog best vergelijken met die van een bloempot. Het is ooit anders geweest toen die gouverneur zelfs kon beslissen tot een devaluatie als het met het land wat slechter ging. Fons Verplaetse, de laatste gouverneur van een onafhankelijke Nationale Bank, heeft van dat "voorrecht" ooit gebruik kunnen maken om de gaten te vullen die door regering Martens zoveel in de schatkist waren gemaakt. Ik heb het trouwens altijd een beetje bizar gevonden dat een vakbondsman als Verplaetse toen zo'n functie kon bekleden.
    Maar dat is allemaal verleden tijd. De bloempot, excuseer: gouverneur, heet tegenwoordig Guy Quaden (spreek uit: "kadén"), is van francofone afkomst, maar probeert fatsoenlijk Nederlands te spreken. Al wat hij feitelijk nu nog kan doen, is een overzicht maken van wat er op economisch vlak gedurende een heel jaar in ons land is gebeurd en daarbij enige commentaar geven.
    De commentaar die Quaden dit jaar gaf over het gebeuren in 2005 verplicht dus niemand tot iets. Toch is het veelbetekenend dat de man zo moedig is dingen te zeggen die door de huidige regering liever verzwegen worden.
    Zo zegt Quaden dat de regering in de toekomst geen budgetten in evenwicht meer moet hebben, maar budgetten met een overschot. Dat is iets dat ik hier in deze rubriek ook al verscheidene keren heb gesteld. Een land met een staatsschuld als de onze heeft niets aan een budget in evenwicht. Erger is nog als dat evenwicht er de laatste jaren alleen maar is kunnen komen dank zij enkele zeer twijfelachtige transacties, denk maar aan het overnemen van pensioenkassen (waarvan er een zelfs nog moest worden opgericht) en een dubieuze lening bij de petroleumfederatie (waarover een aardig stukje gelogen werd). Verhofstadt mag het dan in zijn reactie op Quaden weer wel hebben over de goede resultaten die hij tot nu toe behaald heeft, zoals gebruikelijk liegt hij daarover. Jaren na elkaar een begroting sluiten met kunst en vliegwerk kan men bezwaarlijk goede resultaten noemen.
    Quaden heeft ook vrij duidelijk gewezen op de verantwoordelijkheid van de vakbonden, die zo stilaan eens moeten ophouden met te doen alsof het nog steeds niet op kan in dit land. Met een groei van amper 1,5% schept men niet voldoende werkgelegenheid. Alleen in de technologische industrie zijn er 2.500 bedreigde arbeidsplaatsen. Volgens Remi Boelaert, hoofd econoom van Agoria (het vroegere Fabrimetal) zijn er vorig jaar in de technologische sector alleen 150.000 werkdagen verloren gegaan. Die zijn voor het grootste deel toe te schrijven aan de stakingen tegen het generatiepact. Als men dan leest dat het generatiepact (of wat ervan overblijft), het aantal werkenden slechts met 0,3 procent zal verhogen, dan wordt het inderdaad hoog tijd dat de vakbonden eens verder gaan kijken dan hun neus lang is.

    17-02-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De chaos bij Financiën
    Het was reeds bekend dat er bij de regie der Belastingen een achterstand was zoals ze er nog nooit een hadden meegemaakt. Dat had te maken met computers die er niet waren of slecht werkten, computerprogramma's die niet werkten of niet klopten, tekort aan personeel en ga zo maar voort. De belastingaangiften van 2004 zouden daarom pas begin 2006 kunnen worden nagekeken en afgewerkt.
    We zijn nu 2006 en, inderdaad, men is bij de Belastingen "al" aan het jaar 2004 begonnen. Dat is men te weten gekomen, toen bleek dat er van de reeds afgewerkte formulieren reeds drieduizend foutief waren afgerekend. Die moeten dus allemaal opnieuw berekend worden en doordat het meestal ging om vergeten aftrekkingen vanwege de fiscus, gaan die mensen waarschijnlijk allemaal moeten inleveren. Leuk is anders.
    Ondertussen blijkt dat er, in de planning tot februari 2006, tot nu toen slechts één derde van het verwachte aantal formulieren voor 2004 is afgewerkt en dat de kans bestaat dat, als het zo verder gaat, men er niet in zal slagen alle aangiften van dat jaar te verwerken voor de uiterste datum, 30 juni 2006. Volgens ingewijden kan het alleen lukken als men de aangiften gewoon niet nakijkt, maar ze alleen maar opent en meteen doorstuurt. Dit houdt in, dat wie zijn papieren correct zal hebben ingevuld de volle pot zal betalen. Wie "gefoefeld" heeft, zal beloond worden.
    Volgens Marc Nijs van het ACV ligt de oorzaak van alle problemen bij een volledig gebrek aan management. Ondanks alle beloften werken de computersystemen nog steeds niet of zijn ze te traag of zijn ze niet compatibel met elkaar (overschakelbaar van de ene naar de andere), waardoor men verplicht is alles toch nog een keer uit te printen. Het is zelfs zo erg dat belastingsambtenaren via een de website van een bank moeten werken omdat ze dat via de eigen website niet geregeld krijgen of dat ze de belastingalmanak van Elsevier moeten raadplegen om op de hoogte te blijven.
    Vergeten we tenslotte niet, dat heel deze miserie is ontstaan omdat Financiën nog steeds niet in orde is met de aanpassing van een decreet van ... 2001!
    Er wordt wel eens gezegd dat het verschil tussen ontwikkelde en minder ontwikkelde landen kan worden gemeten aan het succes dat ze hebben met het innen van de belastingen. Als dat zo is, geraken we zo stilaan in categorie twee. Het blijft dan ook aan te raden alle papieren van Belastingen extra na te kijken: een verwittigd man is er twee waard!

    16-02-2006, 10:49 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!