Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
  • De solidaire garage
  • Eén land, drie economieën
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francorchamps: de race naar het rood
    De organisator van de Formule 1 race van Francorchamps van de laatste twee jaar, DDGP (vraag me niet waarvoor dat staat), heeft dus de boeken neergelegd en is failliet verklaard. Dat was al bekend. Minder bekend is, dat het hele gebeuren voor een flinke financiële kater zorgt voor het Waalse Gewest. Francorchamps is altijd een van de troetelprojecten van de Waalse politici geweest. Denk maar aan de tabakswet die speciaal voor het Waalse race-circuit werd aangepast. Men had dat beter nooit gedaan, Wallonië zou veel beter af geweest zijn. Het lijkt wel of dat gewest tegen zichzelf beschermd dient te worden.
    Nadat bekend wat dat de laatste organisator failliet was en Wallonië dus opnieuw uit het Formule 1 circuit dreigde te verdwijnen, had men al voorgesteld de organisatie te laten gebeuren door het Waalse gewest zelf én het Groot Hertogdom Luxemburg. Dat hertogdom had vroeger zelf al eens een grote F1 prijs gehad, die gereden werd op de Nürburgring, in het Duitse Eiffelgebergte. Luxemburgers mogen dan tegenwoordig de grootste alcoholdrinkers en de grootste rokers van de Europese Unie zijn, ze kunnen altijd nog tellen en hebben dan ook meteen neen gezegd.
    Uit een vergadering van de Waalse deelregering van deze week blijkt nu, dat de vorige Waalse economie-minister Bubla een contract ondertekend heeft met Bernie Ecclestone, de kleine eigenaar van de grote prijzen, waarin hij garandeert dat de Grote Prijs van België tot 2010 in Francorchamps zal gereden worden. Men heeft al uitgerekend dat dit het Waalse Gewest per jaar zo'n tien miljoen euro zal kosten en dat zou nog een voorzichtige schatting zijn. De kosten voor zo'n F1 race zijn nl geïndexeerd, zodat het al snel aardig wat meer zou kunnen kosten. Rekening gehouden met de twee laatste edities, heeft men zelfs al berekend dat het hele prestigieuze project tot en met 2010 aan elke Waalse belastingbetaler zo'n 20 euro per jaar gaat kosten.
    En er is nog meer. Diezelfde Kubla blijkt zich nl in dat contract met Ecclestone geëngageerd te hebben liefst 14 miljoen euro te betalen per keer dat de koers niét gereden zou worden. Het is dus een situatie tussen hangen en wurgen.
    Men zou zich kunnen afvragen wat wij, Vlamingen, daarmee te maken hebben. Wel, in de eerste plaats geven wij de Walen elk jaar al meer dan twaalf miljard euro zomaar cadeau en kunnen we er van uit gaan dat alle bokkensprongen die de Waalse overheid maakt, sowieso door ons worden gesponsord. Daarenboven is de kans zeer groot dat de Walen morgen weer aan de bel hangen om een extraatje te komen vragen voor hun formule 1 project, dat nog altijd de Grote Prijs van België heet en dat ze ons daarvoor nog eens laten betalen in de vorm van e.o.a. compensatie (voor Zaventem of Brussel-Halle/Vilvoorde bv). Op gebied van chantage plegen zijn ze wel degelijk kampioenen.
    Misschien kunnen we onze zuiderburen vragen Francorchamps te financieren met het geld dat hun gewest krijgt van de opbrengst van de flitspaalboetes. Daarvan krijgt Wallonië 40% en dat geld komt óók grotendeels uit Vlaanderen...

    12-11-2005, 14:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "Meegraai-wet"
    Er komt nog een nieuwigheid in de Vlaamse politiek. Als het aan minister Mario Keulen ligt, wordt er binnenkort een nieuw gemeente- en provinciedecreet gestemd, waarbij verkozenen voor gemeenten en provincies ook bestuurder van vennootschappen kunnen worden. Zoiets was tot nu toe onmogelijk omdat dergelijke functies niet verenigbaar werden geacht met politieke ambten waarin men o.m. moest lobbyen voor het aantrekken van nieuwe bedrijven.
    Of het nieuwe decreet er echt in die zin gaat komen is, gelukkig, nog niet zeker. Niemand minder dan Jean-Marie Dedecker (weer hij!), nota bene: partijgenoot van minister Keulen, vindt dat dit inderdaad niet kan. De hele wet blijkt nl in de eerste plaats bedoeld te zijn om Steve (voor de burgerlijke stand: Robert) Stevaert, aan een lucratieve bijverdienste te helpen. De zelfbenoemde provinciegouverneur Stevaert zou dan nl ook voorzitter kunnen worden in de Raad van Bestuur van Ethias (het vroeger OMOB, een instelling van socialistische inspiratie die o.m. van naam veranderde na betrokken te zijn geweest in enkele financiële schandalen van de PS). Dat voorzitterschap zou de man, "die weet wat goed is voor de mensen" (denk aan de stemwet voor vreemden) jaarlijks zo'n 150.000 euro extra zakgeld opbrengen (in  oude frankskens: 6.000.000!). Niet slecht voor iemand die al een functie heeft tot zijn pensioen en een auto met chauffeur. Vergeten we trouwens niet dat men al eens een wet gewijzigd heeft om de man gouverneur te kunnen laten worden (de leeftijdsgrens voor gouverneurs werd terug gebracht op 65, waardoor Hilde Houben moést vertrekken in Hasselt).
    Genoeg blijkt dus nog niet genoeg en dat alles in een periode waarop duizenden mensen hun baan verliezen en de meerderheidspartijen vinden dat Jan-met-de-Pet langer zal moeten werken.
    Er is trouwens nog meer in de "pak-de-poen" show van de Vlaamse regering (of wat daarvoor moet doorgaan). Geert Bourgeois, de doodernstige advokaat uit Izegem die zijn partijgenoten vertelde niet in een regering te zullen stappen als die de kieskring Brussel-Halle/Vilvoorde niet realiseerde en dat daarna vergat, schijnt zich ondertussen ook al goed te hebben aangepast bij de traditionele poenpakkers. Hij wil een Vlaams-Europees "verbindingsagentschap" oprichten in de Brusselse Europese wijk.  Luc Van den Brande, ex minister-president van de Vlaamse deelregering, zou belast worden met de opdracht een concept daaromtrent uit te werken. Voor dat agentschap, waarvan feitelijk niemand met duidelijk weet waarvoor het zal moeten dienen, is voor volgend jaar al 250.000 euro uitgetrokken, maar het jaarbudget zou in een tweede stadium op 750.000 euro komen, waarbij dezelfde Van den Brande waarschijnlijk de eerste voorzitter wordt en met een soort gouden handdruk de politiek zou kunnen verlaten. Het moeten ook niet altijd socialisten zijn die de beste jobs krijgen in ons land (hoofd BIAC, hoofd De Lijn, hoofd NMBS en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een serie).
    Het is niet voor niets dat Dedecker zo populair is en blijft. Hij is een zeldzame BV die het er in de politiek goed vanaf brengt. Zeg maar: de uitzondering die de regel bevestigt. Hopelijk houdt hij in deze wansmakelijk potverteerderij stand. Hij heeft ondertussen wel al de steun gekregen van Johan Sauwens en enkele CD&V-ers.
    We zullen maar duimen.

    10-11-2005, 14:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het loonhandicap
    Men zou voorwaar nog medelijden krijgen met Verhofstadt. Ligt die man zich uit te sloven om wat meer investeringen in ons land te krijgen, laat die een nieuwe toverformule uitvinden die het allemaal wat gemakkelijker zou moeten maken en dan hoort hij van het thuisfront dat een nieuw, groot probleem zich aanmeldt. Niemand minder dan de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven heeft nl een rapport uitgebracht, waaruit blijkt dat de loonkloof tussen België en zijn buurlanden, niet toevallig ook de grootste handelspartners, sinds 2003 is opgelopen van 1,4 naar 2,2%.
    De hoofdoorzaak van dit toenemend handicap is dat België, als enig land in West- en misschien wel in heel Europa, een automatisch indexsysteem heeft waardoor de duurdere levenskosten automatisch worden doorberekend in de lonen. Daar onze concurrerende buurlanden dit systeem niet hebben, wordt bij hen de loonkost lager. Eén percent per jaar aan concurrentievermogen verliezen, is niet niks. In reële cijfers loopt het loonverschil met die buurlanden op tot 12 miljard euro (zo ongeveer het bedrag dat Vlaanderen elk jaar aan Wallonië cadeau geeft, om een idee te geven).
    Voor Verhofstadt, die in Korea van het nieuwe feit op de hoogte werd gesteld, is dit een zoveelste bewijs dat zijn generatiepact nodig is. De meeste redelijke mensen zullen het daarmee wel eens zijn. Het probleem is, dat dat soort volk het niet voor het zeggen schijnt te hebben in de grote vakbonden. Die dreigen nog maar eens met stakingen waardoor het politieke en economische klimaat van dit land wel eens ernstig verstoord zou kunnen worden. Toch dreigen die vakbonden straks de kop van jut te zullen worden, want ge kunt niet tegen álles blijven zijn, én tegen het verschuiven van de brugpensioendatum én tegen het versoepelen, laat staan opdoeken van de indexaanpassingen. Wij zijn momenteel het enige land in West-Europa waar tot nu toe geen loonmatiging werd doorgevoerd.
    Hilarisch wordt het helemaal als men weet dat er een wet op de loonnorm bestaat en dit specifiek om concurrentieel te blijven met de drie buurlanden. Die wet wordt, typisch Belgisch, echter niet gerespecteerd en heeft dus helemaal geen zin meer. Ergens gaat zich dat wreken.

    09-11-2005, 15:30 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende zet van tante Lauret
    In mijn artikel over "Eigen volk eerst, Waalse versie, had ik het o.m. over het feit dat tante Laurette (Onkelinx) zinnens was een worp te doen naar het burgemeesterschap van de gemeente Schaarbeek. Dat blijkt nog altijd te kloppen, maar er is, zoals gebruikelijk  bij deze merkwaardige dame, meer aan de hand.
    Tante Laurette is afkomstig uit Luik, waar ze geboren werd als dochter van een Limburgse mijnwerker. Ondanks haar Vlaamse wortels, kon ze geen gebenedijt woord Nederlands en heeft ze er pas sinds Verhofstadt II "iets" van opgestoken. Sinds vijf jaar woont ze in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze zou nu een huurwoning gaan nemen in Schaarbeek, want om verkozen te worden voor de gemeente, moet men in die gemeente "gedomicilieerd" zijn.
    Het rare deze keer - want het is wel altijd wat met die tante - is dat Laurette een nieuw huis aan het bouwen is in het Waals-Brabantse Lasne en dat heel het huurverhaal in Schaarbeek er dus maar is voor de galerij. In Schaarbeek wil ze aan politiek gaan doen, maar er wonen zal er niet veel bij zijn.
    Waarom doet men zoiets? Wel, het schijnt dat het in de Waalse contreien een soort taktisch spelletje is dat, om een bepaalde gemeente of regio voor de partij in te palmen, men er een kopstuk van de partij naartoe stuurt. Die moet dan maar verhuizen, in het belang van die partij. Om die reden blijkt vroeger o.m. Olivier Mangain verhuisd te zijn van Brussel naar St. Lambrechts Woluwe en Joelle Milquet van Sint-Pieters-Woluwe naar Brussel. (Zou Stevaert dat ook gezien hebben, toen hij Caroline Genez van Hasselt naar Mechelen liet verhuizen?).
    De reden waarom tante Laurette naar Schaarbeek zou verhuizen heeft niets te maken met Johan Demol van het Vlaams Belang, die daar toevallig ook woont en er een politieke carrière heeft opgebouwd. De reden is wel, dat die gemeente nog een bolwerk is van de Franstalige liberalen (MR). Hetzelfde zou zich trouwens ook voordoen in Vorst, waar de PS Marie Arena naartoe wil laten verhuizen.
    Tenslotte is er nog dit: eens burgemeester kan Laurette geen minister meer zijn, maar wel partijvoorzitster. Dat zou kunnen als Di Pippo in een volgende regering zou komen te zitten (misschien zelfs als premier!).
    Men zou dan een "dieu" vervangen door een "déesse"!

    08-11-2005, 21:47 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "Notionele Intrest Aftrek"

    We hebben een nieuwe Belgische uitvinding: de "notionele intrest aftrek". Die hoort waarschijnlijk thuis in de categorie van o.m. de "eenmalig bevrijdende aangifte", al zou het resultaat iets anders kunnen zijn (tenzij de notionele enz. ook een paar keer gewijzigd wordt, een specialiteit van de regeringen Verhofstadt).
    Voor zover ik het gesnapt heb, is dit systeem met zijn onmogelijke naam niet alleen een Belgische, maar zelfs een Europese primeur. Geen van onze buurlanden zou het hebben. In principe zou het de belastingen op vennootschappen van buitenlandse maatschappijen die met eigen kapitaal in België willen investeren doen dalen met 8%, van 34 naar 26%. Eigenlijk is dit een discriminatie van de eigen bedrijfswereld, maar wat moét men tegenwoordig allemaal niet doen om de mensen te laten zien dat men goed bezig is.
    Degene die op deze manier denkt goed bezig te zijn is Guy Verhofstadt himself. Hij is weer ribbedebie, dit keer dus naar Azië waar hij, samen met minister Reynders van Financiën die notionele intrest aftrek gaat proberen te verkopen. Hij doet dat in een zesdaagse reis waarop hij evenveel steden in evenveel verschillende landen aandoet. Allemaal slecht voor zijn hart, zou ik zeggen maar probeer dat Guyke maar eens wijs te maken. De ochtend toen hij vertrok had hij alweer een nachtelijke zitting achter de rug. Nu maar hopen, dat het allemaal een beetje lukt, want het dient gezegd dat investeerders aantrekken nooit kwaad kan.
    Verhofstadt is trouwens de enige niet die in Azië op reis is. Vlaams minister-president Leterme toert op dit ogenblik rond in China, vergezeld van Fientje Moerman en die twee gaan dan weer zorgen dat er genoeg Chinezen naar Vlaanderen komen, liefst als toerist. Men vraagt zich af of dit allemaal wel de goede manier van aanpakken is, maar wie ben ik? Als ik die naam China hoor, heb ik daar altijd zo'n licht huiverig gevoel bij. Het land mag dan zo groot zijn, de bevolking zo massaal, de industriële groei zo hard, toch blijft het koffiedik kijken tot waar industriële expansie en een communistische dictatuur hand in hand gaan blijven lopen.
    O,ja, ook kamervoorzitter Decroo zou ergens in Azië naartoe zijn, maar daar schijnt verder niemand van wakker te liggen. Als we zouden moeten volgen waar die allemaal naartoe trekt, hadden we niets anders meer te doen.
    Tenslotte nog dit: op CNN loopt er een promotiespotje over onze nieuwe uitvinding. Wel jammer voor de mensen die geen digibox van Telenet hebben aangekocht, want die kunnen CNN nu niet meer zien...

    07-11-2005, 20:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicultureel Par(ad)ijs?

    In Frankrijk zitten ze met de gebakken peren. Dat multicultuur niet werkt, is al langer bekend, alleen hebben de politiek correcten dat nooit willen toegeven. Toch was het al ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw, dat er resultaten bekend waren van studies uit de U.S.A., waaruit bleek dat ook dat land niet de "melting pot" was die men ons altijd had voorgehouden. Uit die studies bleek nl dat als een etnische groep meer dan 8% van de bevolking van een stad uitmaakte, men een kruis kon zetten over de integratie. Eens dat een bevolkingsgroep niet (meer) integreert, komen er vroeg of laat problemen mee.
    Een tweede probleem is dan te zien vanwaar de etnische minderheidsgroep komt. Een studie van Marion van San, een Vlaamse specialiste ter zake aan de Erasmus universiteit van Rotterdam, heeft enkele jaren geleden voor de toenmalige Belgische minister van  justitie, Verwilgen, een studie uitgevoerd, waaruit o.a. bleek dat allochtonen afkomstig uit de Maghreb landen (Algerije, Marokko en Tunesië) vijfmaal meer criminele acties uitvoerden dan bv Turken. Die studie werd vakkundig in de doofpot gestopt en maakte pas furore toen e.o.a. verstandig mens hem liet uitlekken.
    Wat nu in Frankrijk gebeurt, kan morgen evengoed in Brussel plaatsvinden. Daar zijn voorsteden, waar de allochtonen reeds meer dan 40% van de bevolking uitmaken. Nu al zijn er bv wijken, zoals die rond het Lemmensplein in Anderlecht, waar de plaatselijke politie nog amper durft komen. Om ervoor te zorgen dat we de zaken niet helemaal uit de hand laten lopen, zijn er dan ook serieuze maatregelen nodig:
    - Volledige immigratiestop uit niet-EU landen.
    - Compleet herwerken van de snel-Belg wet. Wie niet wil integreren, te beginnen met het leren van de taal in het landsgedeelte waarin hij/zij zich wil vestigen, krijgt de nationaliteit niet. Wie niet met de plaatselijke bevolking kan communiceren, zal zich nooit integreren.
    - Onmiddellijke uitwijzing naar het land van herkomst van álle illegalen, ongeacht of ze al dan niet criminele feiten hebben gepleegd.
    - Het afschaffen van de dubbele nationaliteit. Dat is een discriminatie t.o.v. de plaatselijke autochtone bevolking. Wie het daarmee niet eens is en veroordeeld wordt voor criminele feiten, gaat ook meteen terug naar het land vanwaar hij of zijn ouders gekomen zijn.
    Ik maak me niet te veel illusies. Er zullen ook bij ons nog altijd genoeg nuttige idioten gevonden worden die wich voor het karretje van de multicultuur zullen spannen. Als er echter niéts gebeurt, moeten we niet gaan janken als het fout zal lopen.
    Ondertussen is er in Frankrijk al wel iemand die in zijn baardje lacht. Jean Marie Le Pen maakt behoorlijk veel kans om volgend jaar weer in de eindronde van de Presidentsverkiezingen te geraken

    06-11-2005, 10:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vogelgriepgekte (2)

    In mijn vorig artikel over dit fenomeen (zo kunnen we het stilaan wel gaan noemen) vond ik het ridicuul wat voor maatregelen er getroffen zouden moeten worden voor een epidemie die er geen was. Ik stelde daarbij, dat particulieren met een kippenhok van 2 op 2 zonder venster hun dieren toch niet binnen konden houden. Ondertussen is gebleken, dat het inderdaad niet kan en het vervolg op deze klucht is eerder dramatisch: sommige mensen gaan hun dieren dan maar afslachten. Vergeten we trouwens niet dat kippenkwekerijen een schadevergoeding krijgen als ze zoiets moeten doen. Particulieren echter niet.
    Ondertussen heb ik zelf een brief naar Het Laatste Nieuws gestuurd om er de aandacht op te trekken, dat de ziekte sinds 19 oktober niet verder is geraakt dan de plaatsen die toen bekend waren: Turkije en Roemenië. Mijn brief werd, gelukkig, opgenomen in de rubriek dialoog van 3 november en zelfs - samen met andere brieven over hetzelfde onderwerp - gepubliceerd onder de titel "Bij Zuidwestenwind komt ziekte niet verder". En dan maar hopen dat mensen hun gezond verstand terug vinden. Bij de vorige, échte uitbraak van de ziekte bleek nl dat de overvliegende trekvogels niet de directe, maar de indirecte oorzaak waren. Het waren hun gedroogde uitwerpselen die met stof en wind werden meegevoerd en zo hele kwekerijen konden aansteken. Er waren toen kippenkwekerijen, waar de dieren al weken binnengebleven waren en die toch de ziekte kregen. Dat kwam omdat dat stof met de wind door het luchtversingssysteem de stallen binnenkwam. Bij het keren van de wind en het begin van de eerste regen, bleven stof en uitwerpselen ter plaatse en werden zij niet verder getransporteerd. Zo simpel was dat.
    Ondertussen is de situatie immers nog steeds dezelfde en die zal zeker nog een heel tijdje zo blijven, omdat de wind voor ons nog een tijdje uit de goede richting blijft komen: west/zuidwest.
    In dezelfde krant van vandaag staat trouwens een artikel van een bioloog van de Gentse universiteit, Dr Luc Lens, die ook stelt dat de ophokplicht nutteloos is. Hij gebruikt wel andere argumenten als de mijne, maar het resultaat is hetzelfde: hou er mee op! Dieren die worden opgesloten, zeker in te kleine hokken, gaan nu pas echt ziek worden, zeker als ze deze absurde situatie tot begin volgend jaar laten voortduren. Om nog maar te zwijgen van de nationale duivensport, die deze crisis dan waarschijnlijk niet zal overleven.
    Hebben wij daar Europa voor nodig?

    05-11-2005, 16:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wereld van ontslagen
    Na een "zomerreces", zoals men de vakantie noemt in politieke termen, van liefst drie maanden is parlement en regering weeral met rust. Verhofstadt is naar zijn Toscane, waarschijnlijk om olijven te plukken en wordt voor de lopende zaken vervangen door tante Laurette. Hopelijk loopt er niet te veel, want van die tante moet Vlaanderen geen voorkeursbehandeling verwachten. Misschien hebben we zelfs nog geluk, want voor hetzelfde geld had Verhofstadt vervangen kunnen worden door de nieuwe "vice", de sigarenrokende mamma van Billie...
    Wat wél loopt, beter gezegd "gaat lopen" is de werkgelegenheid. Misschien heeft men wel gewacht op de herfstvakantie omdat er dan toch geen politieke reactie te verwachten is. Bekaert Textiles gaat nog eens honderden banen schrappen, waardoor de trend van de teloorgang van onze textielindustrie wordt voortgezet. De laatste vijf jaar zijn er in die bedrijfstak al 8.000 banen verloren gegaan en het grote drama is, dat de mensen die in de textiel hun job verliezen zo goed als geen kans maken om in dezelfde branche te blijven. Met het totaal opengaan van de handelsgrenzen in 2008 en de verwachte "tsunami" uit China, is het hier met de textiel afgelopen, op enkele kleine "niches" na.
    ING, een van Nederlands grootste banken en ook goed vertegenwoordigd in België schrapt ook honderden banen. Officieel worden de mensen in die jobs wel "verplaatst" of krijgen ze een zelfstandigenstatuut, maar beter zullen ze er waarschijnlijk niet van worden. Daar waar het in ons land bij ING over enkele honderden jobs gaat, gaat het in totaal in Europa wel over enkele duizenden.
    En dat alles is klein bier met wat er bij Deutsche Telecom te wachten staat. Die denkt over de volgende drie jaar liefst 32.000 (!) banen te schrappen. Ook daarin zullen waarschijnlijk niet zoveel Belgische banen zitten, maar ergens heeft dat alles toch zijn weerslag op de euro en daar hebben we allemaal mee te maken.
    Vergeet tenslotte niet dat de grote concurrentieslag die er nu heerst tussen de Belgische grootwarenhuizen ook jobs zal kosten. In Nederland heeft men dat al meegemaakt. Het is flauwe kul te stellen dat dit goed is voor de consument. De duizenden mensen die op korte en middellange termijn bij die organisatie ontslagen  zullen worden zijn ook consumenten en die zullen het met heel wat minder moeten doen.
    Of daar veel aan te doen is, weet ik niet. Wat ik wél weet is, dat we niet moeten rekenen op een regering die bijna constant met vakantie is. Als Verhofstadt half oktober weer komt "werken", reist hij nl een week naar Azië om ons land te promoten. Hopelijk zal dat meer opbrengen dan zijn laatste promotiereis naar Amerika. Ondertussen is er nog tante Laurette...

    04-11-2005, 11:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vogelgriepgekte
    De vogelgriep is een ernstige zaak, zeker sinds men weet dat er al mensen aan gestorven zijn, niet alleen in Azië maar ook hier. Denk maar aan de veearts uit 's Hertogenbosch die bij de vorige uitbraak eraan bezweek (de man had er zich wel niet tegen laten inenten, wat hij in zijn functie had moeten weten).
    In Azië is deze ziekte ondertussen wel geëscaleerd en het is dan ook best te begrijpen dat men zich in de hele wereld zorgen begint te maken, alhoewel er nog altijd een eerste geval van overdracht van men op mens moet worden vastgesteld. Dat men voorzorgen neemt, ook en vooral op Europees vlak, is toe te juichen, maar men moet wel niet overdrijven. Uit de vorige uitbraak van vogelpest waarbij vooral westelijk Duitsland, Nederland en de Belgische grensstreek werden getroffen, heeft men echter geen lessen getrokken. Ook toen, net zoals een paar weken geleden toen de ziekte zich uitte in Roemenië en Turkije, hadden we te maken met een lange droogteperiode. Het bleek nl dat de ziekte zich niet alleen uitbreidde door trekvogels, maar dat de kiemen ervan wegens de grote droogte ook door een aanhoudende oostenwind werden meegevoerd. Aan de vorige epidemie kwam meteen een einde toen de wind naar het westen draaide en het begon te regenen. Hetzelfde deed zich ook nu voor. Op woensdag 19 oktober draaide de wind naar west-zuidwest en begon het hier en daar te regenen.Van dan af en zolang de wind uit die hoek zal komen, is er voor West Europa geen direct gevaar. Panikeren om een papegaai die werd ingevoerd uit Zuid Amerika of enkele eenden die in Duitsland gestorven bleken te zijn na het eten van rattenvergif, is dan ook overdreven. De vogelgriep heeft nl altijd bestaan en zal blijven bestaan en er zal altijd wel hier en daar een vogel gevonden worden die er aan sterft, net zoals andere dieren (én mensen) altijd wel van iets sterven. Alle zwanen op stal zetten, zoals in Brugge, is dan ook ridicuul, evenals de mensen verplichten hun kippen binnen te houden. Hoe kunnen particulieren met een hokje van 2 op 2 zonder vensters zoiets doen? Al even gek is het dat kwekers duizende kuikens moeten vergassen omdat niemand ze nog
    koopt door het terugvallen van de kippenvleesconsumptie.
    Als men ziet hoe onhygiënisch er op vele plaatsen in Azië geleefd wordt, zeker op en rond markten, is het helemaal niet verwonderlijk dat daar ziekten uitbreken. Aan ons hier om het proper te houden en de windrichting in 't oog te houden. Bij paniekvoetbal wordt niet gescoord.

    30-10-2005, 16:19 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "geslaagde" betoging

    Vrijdag 28 oktober zit erop; de nationale staking annex betoging is voorbij. Die laatste was, volgens de vakbonden, een groot succes. Men sprak zelfs tot 100.000 deelnemers. Is dat een succes?
    100.000 betogende vakbondslui, dat is amper 3% van alle aangesloten leden. Dan moet er nog rekening mee gehouden worden dat een groot deel van de ACV-ers, toch nog altijd leden van de grootste vakbond van het land, er wel bijliep maar dan zonder veel overtuiging, zeg maar dat ze het deed om het gezicht te redden. 100.000 is trouwens ook maar één derde van de deelnemers aan de "witte mars" in de jaren negentig en die heeft, jammer genoeg, ook niet veel uitgehaald.
    Ondertussen blijkt dat in Vlaanderen liefst 80% van de bedrijven bijna normaal gewerkt heeft. Het gros der betogers kwam nl van de overheidsdiensten voor wie, nota bene, het hele generatiepact zo goed als niet meetelt én van enkele grote bedrijven, die nu eenmaal niet draaiende kunnen gehouden worden met een deel van het personeel. De overgrote meerderheid van de Vlaamse bedrijven zijn echter KMO's en die deden niet mee, ook het gros van hun personeel niet.
    In Wallonië ligt dat natuurlijk anders. Wallonië is hét stakersland bij uitstek. Het  laatste marxistische bolwerk van West Europa. Bij de staking van 7 oktober was het al een half mirakel dat er toen één groot bedrijf niét mestaakte, Duferco uit La Louvière. Maar daarbuiten is het al "grève" wat de klok slaat. De zo geroemde Belgische productiviteit is grotendeels een Vlaams fenomeen. We krijgen er bijna nooit cijfers over, maar men kan best aannemen dat die in het zuiden van het land "iets" lager zullen liggen.
    Laat ons hopen, dat de regering Verhofstadt II voor één keer het been stijf houdt en verder profiteert van het feit dat de PS niet naar vervroegde verkiezingen durft gaan. Dit niet alleen o.w.v. de huidige breuk tussen de socialistische partijen en hun vakbond, maar vooral door de steeds aangroeiende lijst van overtreders die in Wallonië door de mand vallen i.v.m de schandalen die begonnen bij de huisvestigingsmaatschappij "La Carlorégienne". Drie PS-sers zitten al achter de tralies en een dozijn is in verdenking gesteld. Volgens Jean Guy, de voormalige hoofdredacteur van het ter ziele gegane partijblad "Le Peuple" is wat nu in Wallonië aan het gebeuren is véél erger dan de schandalen rond Agusta en Dassault. De man is er trouwens van overtuigd, dat er nog meer lijken uit de kast gaan vallen en dat is eigenlijk goed nieuws voor Verhofstadt.
    PS: Wat Verhofstadt betreft was er deze week trouwens nog een merkwaardig nieuwtje in de kranten: hij zou ook een roman  geschreven hebben, genre fictie. Bij mijn weten heeft hij er zelfs meer geschreven. Die andere noemde hij "Burgermanifesten" en - zoals ondertussen gebleken is - waren die ook van het genre fictie!

    29-10-2005, 14:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    27-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen Volk Eerst, Waalse versie
    Reeds in een van mijn eerste blogs, op 15 april van dit jaar, waarschuwde ik voor de politiek van minister Flahaut, die een soort machtsgreep had geplaatst binnen de militaire hiërarchie. Op twee na waren alle commandoposten van ons leger Franstalig en meestal bevriend met Olle Bolle Flahaut. Ik noteerde toen ook nog dat bijna alle gevechtseenheden in Wallonië in Wallonië werden gelegerd en de Vlamingen in het leger binnenkort alleen nog goed zouden zijn voor wat logistieke steun, zeg maar papier en potloden.
    Ik krijg gelijk, want nu heeft de olijke dikkerd, die al twee regeringstermijnen de belangrijke post van Defensie bezet, besloten de laatste pantserafdeling uit Vlaanderen weg te halen en te verhuizen van Leopoldsburg naar het Waalse Stockem, in de provincie Luxemburg. De instructeurs en rekruten zullen de mogelijkheid hebben mee naar Stockem te gaan, maar alleen een heel kleine minderheid is daartoe bereid, waardoor de vacante plaatsen in Stockem zullen worden ingenomen door Walen. Daarmee geeft Flahaut de Amerikaanse pers gelijk toen die, tijdens de aanloop naar de Irak oorlog, schreef dat het Belgische leger alleen maar goed was om te zorgen voor de werkgelegenheid. Dat niemand in de regering Verhofstadt daartegen reclameert bewijst nog eens duidelijk dat de PS het in deze regering voor het zeggen heeft.
    Flahaut is trouwens de enige niet in de ploeg van Verhofstadt II die onbeschaamd zijn eigen kiezerskorps bevoordeelt. Ook het departement Justitie is één club van tante Laurette geworden. Tony van Parijs, de justitiespecialist van het CD&V en zelf ex-minister van Justitie, mag daartegen dan wel protesteren, maar daar zal het ook hier wel bij blijven. Ook hij kan er niets aan doen dat het departement vrijwel volledig door Franstaligen wordt gedomineerd. Tante Laurette is er zo gerust is dat ze besloten heeft volgend jaar een worp te doen naar het burgemeesterschap van Schaarbeek. Ook als ze morgen geen minister meer zou zijn, weet ze dat er op Justitie voor haar partij weinig fout kan lopen.
    Het Vlaams Belang zegt "Eigen Volk Eerst" maar doet daar niets aan omdat het daartoe eenvoudig niet de kans krijgt. De PS zegt niet "Eigen Volk Eerst", maar doet het wel en heel de meerderheid doet alsof zijn neus bloedt.

    27-10-2005, 20:41 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitgebluste generatie

    Ons pensioenstelsel werkt volgens het herverdelingssysteem: de overheid betaalt de gepensioneerden met het geld dat het afneemt van de beroepsactieven. Het is dus niet zo dat gepensioneerden profiteren van geld dat zijzelf opzij hebben gezet. Zij genieten van het geld dat van de actieve bevolking wordt afgenomen. Zolang nu die actieve bevolkingsgroep groot genoeg is, is er geen probleem. Als die groep echter steeds kleiner wordt en er anderzijds steeds meer gepensioneerden bijkomen, krijgt men financiële problemen en daar zijn we nu aan toe. In heel wat landen werd en wordt het geld voor de pensioenen apart belegd, zodat daar de gepensioneerden wél genieten van hun eigen spaargeld. Men moet echt geen econoom zijn om te zien dat het Belgische systeem in de toekomst niet houdbaar is. Dat heeft de regering Verhofstadt ook moeten vaststellen en daarover zijn alle meerderheidspartijen het eens, de socialistische partijen inbegrepen.

    De generatie die nu rond de vijftig is, is de groep die de grootste welvaart uit onze geschiedenis heeft gekend. Geboren na de tweede wereldoorlog, vrijgesteld van alles en nog wat (alles gratis), werd zij de generatie van de grote (linkse) idealen van 1968: alles kon, niets moest nog. Seks, drugs en rock ’n roll. Betogen tegen de kruisraketten. De generatie van de pil en het goedkeuren van abortus, voor zover dat voor hen nodig was, want veel kinderen krijgen was er niet meer bij. In feite zijn ze er zelf mee voor verantwoordelijk dat er na hen geen groot nageslacht kwam dat voor het in stand houden van de sociale rechten kon betalen. In de plaats daarvan zou men dat probleem oplossen door hele horden immigranten in het land te laten, waarvan men hoopte dat die de gaten wel zouden dichten. Tegelijkertijd zou er zo ook een multiculturele samenleving komen, iets waarop feitelijk niemand zat te wachten.

    Nu aan diezelfde generatie gevraagd wordt zelf ook eens een offer te brengen in de vorm van enkele jaartjes langer te werken, geeft ze niet thuis. In feite is heel hun leven een schijnvertoning geweest, hebben zij het geld van de vorige, hardwerkende generatie er door gejaagd (het is veelbetekenend dat het ook de generatie is die de euthanasie legaliseerde) en laden zij hun kinderen, voor zover ze er al hebben, op met enorme schulden. Die kinderen – dat weet men nu al met zekerheid – zullen langer mogen werken, niet tot 55, maar misschien zelfs tot 70 jaar, zoals topmanager Johan Bertrands van levensverzekeraar Swiss Life het onlangs verwoordde (Het Laatste Nieuws / 02.10.05 Weekend, blz 11).

    Het enige ideaal dat de uitgebluste generatie had en heeft, is samen te vatten in één persoonlijk voornaamwoord : Ik. Alles voor ikke en de rest kan stikke!

     

    25-10-2005, 14:28 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit land op apengapen

    Deze week vrijdag komt er dus de grote nationale staking en betoging tegen wat men "het generatiepact" is gaan noemen, maar wat in feite gaat om het betaalbaar houden van pensioenen en sociale zekerheid. Zoals te verwachten was, heeft men in Wallonië niet gewacht tot vrijdag maar is men vandaag, maandag, al begonnen met enkele grote bedrijven plat te leggen en kan men ervan uit gaan dat er in de streek rond Charleroi deze week en misschien ook volgende week, weinig of niet zal gewerkt worden. Ook de Waalse tegenhanger van De Lijn, de TEC, is meteen gaan staken. TEC staat voor "Transport en Comun", maar voor veel Waalse burgers zou men beter spreken van TEG ("Transport en Grève"). Als het woord "Grève" nog maar valt, ligt het hele openbaar vervoer er lam. Dat de treinen deze keer niet meedoen, heeft alleen te maken met het feit dat men ze vrijdag nodig heeft om de stakers naar Brussel te brengen.
    Maandag is er ook al één bedrijf in Vlaanderen plat gelegd: Case New Holland", dat ook de vorige week al staakte, toen samen met Volkswagen Vorst. Case New Holland is een bedrijf dat landbouwmachines produceert, dat feitelijk al enkele keren zo goed als failliet is geweest en enkel telkens gered werd door een serie overnames. Het heette in het verleden ook al Sperry New Holland, Ford New Holland en (als ik me niet vergis) FIAT New Holland. Het lijkt erop dat die mensen smeken om hun bedrijf failliet te laten gaan.
    Voor bedrijfsleiders wordt het trouwens een verscheurende keuze wat ze in de toekomst in dit land nog kunnen doen: Polen aannemen die willen werken, of Belgen die niét willen werken. Als het dilemma te groot wordt kan men natuurlijk ook verhuizen naar Oost Europa...
    Voor Wallonië is er in deze miserie één klein lichtpuntje: door al die stakingen heeft men geen aandacht meer voor de huisvestingsfraude. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er ergens een nieuw schandaal ontdekt wordt. Er zijn ook al een handvol beheerders die zelf hun ontslag hebben aangeboden om een arrestatie te voorkomen. Tenslotte is er in de regio Charleroi ook al een politie inspecteur in opspraak gekomen omdat die PV's tegen plaatselijke PS-kopstukken liet verdwijnen in ruil voor het uitvoeren van karweitjes aan zijn huizen (meervoud!).

    24-10-2005, 14:21 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gazet van Janssens
    De Gazet Van Antwerpen is jarenlang een krant geweest die, alhoewel officieel neutraal, in werkelijkheid Vlaams en Christelijk was. Dat was vroeger zo, toen alle kranten  een bepaalde filosofische strekking aanhielden, maar ook later nog, toen dat allemaal begon te vervagen. Vooral sinds de zogenoemde "zwarte zondag" en de daarop ingestelde schutskring rond het Vlaams Blok, nu Vlaams Belang, het beruchte "cordon sanitaire" (niet voor niets een Franse benaming), was "De Frut", zoals de krant in de volksmond wel eens genoemd wordt zowat de enige krant in  Vlaanderen die uitgesproken Vlaams en Christelijk bleef. Een gevolg daarvan was, dat de Gazet zelf ook een beetje in het verdomhoekje gezet werd door de andere kranten en de media in het algemeen en bv zo goed als nooit aan bod kwam bij de o zo neutrale VRT. Zelfs toen de krant het Visa schandaal in Antwerpen uitbracht, kwam het amper aan bod. Nog ergerlijker werd het toen de krant op een kleine formaat, het zgn "tabloid formaat" ging verschijnen en dit als eerste krant in Vlaanderen. De VRT bestond het toen reclame te maken voor dat tabloid, maar dan niet voor de Gazet van Antwerpen, die al op het andere formaat verscheen, maar wel voor De Standaard, die aankondigde later te zullen verschijnen op eenzelfde formaat. M.a.w. de krant werd doodgezwegen en hoe goed hun journalisten ook waren, ze konden hoogstens aan bod komen in het programma van Jurgen Verstrepen op Liberty TV, tot ook dat programma door de politiek correcten uit de ether werd gehaald.
    Dat het echter kan verkeren, wist Bredero al. De Gazet Van Antwerpen was enkele jaren geleden al gefusioneerd met het Belang van Limburg en beide kranten werden eigendom van een Limburgse familie (Baert, als ik me niet vergis). De grote baas van die familie, bazin eigenlijk, was een mevrouw Baert, die op voorspraak van Steve Stevaert (wie was dat weer?) van onze koning de titel van barones kreeg. Echter, voor wat hoort wat en het gevolg van heel dat machiavellistisch gekonkelfoes was, dat de Gazet Van Antwerpen verplicht werd een minder Vlaamse en Christelijke koers te volgen en integendeel de Belgische linkse kaart te trekken. Dat lukte echter niet meteen omdat Luc Van Loon, de hoofdredacteur en hijzelf Antwerpenaar, overtuigde Vlaming en christelijk geïnspireerd, niet zinnens was zijn principes te verloochenen voor een bord Limburgse linzensoep. Het uiteindelijke gevolg was, dat de heer Van Loon ontslagen werd (men wou hem eerst degraderen, maar dat nam hij niet) en vervangen werd door een zekere Luc Rademakers, niet-gelovige Limburger, waarvan zelfs gezegd werd dat hij bij de Loge was aangesloten en die daarenboven niet eens in de provincie Antwerpen woonde, maar in Vlaams Brabant. En dat was nog niet alles: Rademakers is getrouwd met een Walin (dat is zijn zaak) en (nu komt het) voedt zijn kinderen op in het Frans!
    Sinds de machtswissel is de "Frut" een linkse krant geworden waarin weinig dagen voorbij gaan zonder dat de Antwerpse burgemeester Janssens erin wordt opgehemeld. Bij de nieuwe Gazet Van Antwerpen zijn de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar al begonnen en moet iedereen de rangen sluiten achter "het onderhemmeke", zoals Janssens in de Scheldstad wordt genoemd. Sindsdien is de krant ook opnieuw salonfähig geworden bij de andere media, mogen vertegenwoordigers ervan weer op TV komen en is er zelfs een gezamenlijke enquête met de VRT. Sindsdien wordt de krant ook de "De Gazet Van Janssens" genoemd. Daarbij hoeft geen tekening. Het kan inderdaad verkeren.
    Tenslotte nog dit: bij zijn aantreden beloofde de nieuwe hoofdredacteur dat hij ging zorgen dat de Gazet binnen het jaar 10.000 abbonees meer zou hebben. Na dat jaar blijken het er echter 4.000 minder te zijn. Daarbij hoor ikzelf ook.

    23-10-2005, 18:09 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege dood bij vroeg pensioen?
    Slecht nieuws voor de stakers en betogers van volgende vrijdag: hun acties kunnen hun eigen gezondheid schaden. Tenminste als ze gelijk krijgen en de pensioengerechtigde leeftijd niet verhoogd wordt.
    Dit blijkt nl uit een studie van Shell in de "British Medical Journal". Dat bedrijf heeft in Texas liefst 3500 ex werknemers die met pensioen waren, gevolgd over een periode van liefs dertig jaar om uit te maken of vervroegd pensioen zou leiden tot een mooiere oude dag, zoals door stakers en vakbonden hier beweerd wordt. Lekker niet, dus, want zelfs wie met zijn 55ste stopt, schijnt dubbel zoveel risico op te lopen om vóór zijn 65ste te sterven dan wie blijft werken. Voor werknemers uit de lagere economische klasse, zeg maar de arbeiders, blijkt het risico zelfs 60% te bedragen.
    Redenen voor dit verschijnsel blijken te zijn dat men snel is uitgekeken op die eeuwige vakantie die er dan volgt. Men voelt zich uitgesloten en raakt geïsoleerd tussen zijn vier muren. Men gaat later slapen, drinkt meer omdat men 's morgens geen verplichtingen heeft en geen doel meer heeft.
    Daar is natuurlijk iets aan te doen, maar ook dat moet goed op voorhand gepland worden. In een vroeger leven organiseerde ik in het bedrijf waarin ik werkte o.m. ook de pensioneringsfeestjes. Het was me toen al opgevallen dat gepensioneerden een langer leven beschoren was als zijn iets degelijks aan de hand hadden, bv een grote tuin en/of dieren. Vooral duivenmelkers bleven het langst actief. Een andere mogelijkheid is zich intens bezig houden met de kleinkinderen; die zorgen wel dat men zich niet verveelt.
    Volgens Jean-Pierre Baeyens, een geriater uit Oostende, die het bericht van Shell bevestigt, gaat deze situatie zelfs nog verder en geldt die niet alleen voor vroeg gepensioneerden, maar zelfs voor langdurig werklozen. Studies zouden erop wijzen dat men zelfs onder werkloze dertigers en veertigers opvallend hogere sterftecijfers tegenkomt dan bij leeftijdgenoten die werken.
    De mens is nu eenmaal een sociaal wezen dat bezig moet zijn. "La dolce far niente" (het zalig niets doen) is alleen een zoete droom voor iemand die (hard) werkt.

    22-10-2005, 16:57 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De staking der egoïsten
    We hebben in dit land al veel meegemaakt, maar die hele vakbondsheisa omtrent de eindeloopbaan problematiek is m.i. "des Guten zuviel". Zuiver egoïsme van het type  "na ons de zondvloed".
    In een land waar men officieel nog steeds met 65 jaar op pensioen gaat, blijken de meeste vakbondsleden dat niet meer aan te kunnen en hoogstens nog tot 55 jaar te willen werken. Ze zijn, zeggen ze, overwerkt, overstressed, zien het niet meer zitten, willen meer met hun kleinkinderen bezig zijn (jaja!) en nog van dergelijke nonsens. En terwijl zij dan extra vroeg op (brug)pensioen gaan, moeten de volgende generaties maar zien dat die pensioenen betaalbaar blijven. Vergeten we trouwens niet dat degenen, die nu staan te roepen dat ze niet langer kunnen/willen werken (schrappen wat niet past), dezelfden zijn die vergeten zijn genoeg kinderen te hebben die later het sociale systeem betaalbaar zouden moeten kunnen houden.
    Er komt dus nu een zogenoemde 24 uurstaking plus betoging op vrijdag 28 oktober. Die dag zal het land grotendeels plat liggen, zeker als het ACV in blok meedoet (de treinen blijven rijden, want die moeten de stakers naar Brussel brengen). Zoals Luc Van der Kelen het enkele dagen geleden in Het Laatste Nieuws duidelijk verwoordde, gaat Allerheiligen dit jaar vijf dagen duren. Want die feestdag valt op de dinsdag na het weekeinde dat volgt op de nationale stakingsdag. De schade die het land dan zal oplopen, zal een veelvoud zijn van die van 7 oktober.
    Als het echt zo erg met onze mensen gesteld is, dat ze niet langer dan tot hun 55 jaar in staat zijn te werken - en dat terwijl de levensverwachting nog steeds stijgt - hoe komt het dan dat dezelfde categorie buitenlanders dat wél kan. Meer nog, dat Belgen die in het buitenland werken het wél kunnen en deze die in eigen land werken niet. In Nederland bv gaat niemand, ook geen Belgische grensarbeider, vóór zijn zestigste op vervroegd pensioen.
    De concurrentiepositie van de Belgische export komt met dit alles zwaar in de verdrukking en dan heb ik het nog niet over enkele "spontane" stakingen zoals die van Volkwagen Vorst en Case New Holland, om even in Vlaanderen te blijven, die hun eigen bedrijf gijzelen in een discussie tussen vakbonden en de regering. Als men morgen VW Vorst sluit, wat voor het Duitse management een zeer plausibele optie blijft, komt er een nieuw sociaal bloedbad in de Brusselse regio, maar dan wel een die de werknemers zelf zullen hebben aangericht.
    Van masochisme gesproken!

    20-10-2005, 20:58 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekeindje Mechelen
    Bart Somers is niet alleen voorzitter van de VLD, maar ook burgemeester van de stad Mechelen. Daar hij in zijn eerste functie niet al te ernstig wordt genomen omdat hij maar niet uit de schaduw van Verhofstadt komt, doet hij zijn uiterste best om in zijn taak als burgemeester te slagen. Met de regelmaat van een klok neemt hij nieuwe initiatieven, denk maar aan het beboeten van de (meestal allochtone) ouders als ze hun tieners niet onder controle kunnen houden. Als dat allemaal nog niet zou helpen, gaat Bart er desnoods persoonlijk achteraan. Achter de boefjes, bedoel ik dan. Zo kwam burgervader Bart dit laatste weekeinde in het nieuws nadat hij persoonlijk (nou ja, samen met een beiaardier en enkele scouts, plus nog een politieagent die zijn schouder daarbij ontwrichtte!) twee handtasdieven had ingerekend. Ze zullen met Bart niet blijven lachen, of toch?
    Als we immers de krant van maandag doornemen, in dit geval Het Laatste Nieuws op bladzijde 18, dan blijken daar tijdens hetzelfde weekeinde volgende diefstallen te zijn gebeurd:
    - Een portefeuille gejat van een 19 jarige vrouw in een warenhuis.
    - Een portefeuille gestolen van een 26 jarige vrouw aan de Botermarkt.
    - Een portefeuille gestolen van een 43 jarige man uit Bonheiden, die in de Boerenkrijgstraat een lekke band aan het vervangen was en daarbij de "hulp" kreeg van drie kerels. Ook zijn gsm en zijn zonnebril bleken daarna spoorloos.
    - Een portefeuille gestolen van een 31 jarige vrouw in een winkel waar ze werkte aan de Haverwerf.
    - Een regenjas gestolen van een 35 jarige man in een café aan het Koning Albertplein.
    - In dezelfde café werden ook een gsm, de sigaretten en geld gestolen van een 23 jarige klant uit St. Amands.
    - Een portefeuille gestolen van een 43 jarige man in de personeelsruimte van een winkel aan de Botermarkt.
    - Twee gsm's gestolen uit het kantoor van een warenhuis aan de Haverwerf.
    - Een handtas afgerukt van een 78 jarige dame in de Adegemstraat.
    - Een auto Honda CRX gestolen in de Paardenkerkhofstraat.
    - Vier truien en een hemd gestolen in een winkel in de Geitestraat. Het alarm ging daar wel af, maar de verdachten konden ontkomen.
    - In de magazijnen van een grootwarenhuis werd een man betrapt die poogde multimedia apparatuur te stelen. Hij kon echter ontsnappen.
    - In de Wupstraat werd in een huis ingebroken. Er werd daar een fototoestel gestolen.
    Zo, dat was een weekeindje Mechelen. Nog een geluk dat Bart Somers persoonlijk een handtasdiefstal verhinderde, anders was er nog een misdaad meer ongestraft gebeurd!
    O, ja, nog dit: zaterdagnacht was er ook nog een zware knokpartij na een ontaarde familievete tussen twee Turkse clans waarbij meubilair sneuvelde plus enkele ruiten en waarbij verscheidene leden van beide families (uit voorzorg) in twee verschillende hospitalen belandden en een viertal personen werd aangehouden.
    Leuk wonen daar in Mechelen!

    17-10-2005, 21:14 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    16-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week van de waarheid?
    Week 42 wordt een cruciale week voor ons land en de regering.
    Vooreerst zal de basis van de verschillende vakbonden zich uitspreken over het voorstel van de regering i.v.m. de einde loopbaan problematiek. In werkelijkheid is het zo, dat de regering zinnens is haar plan hoe dan ook door te drijven. Van het ABVV is algemeen geweten dat ze gaat tegenstemmen. Alles zal dan afhangen van wat de basis van het ACV beslist. Als die ook tegenstemt, dan zit het spel op de wagen en riskeren we een hele reeks nutteloze stakingen, enkel en alleen om een discussie van één tot twee jaar langer werken in geval van brugpensioen. Het echte pensioen blijft immers op 65 jaar. Interessant om weten in deze discussie is, dat het studiebureau van de OESO heeft uitgerekend, dat landen die ouderen sneller op pensioen sturen (zoals vandaag in België) geen jobs creëren voor jongeren en dat, omgekeerd, in landen waar men de ouderen langer laat werken, er ook meer werk is voor jongeren (Vacature 15.10 onder "Standpunt).
    Een tweede heikel punt is het sluiten van de begroting. Dat was deze week al geregeld, maar minister Reynders moest voor de zoveelste maal toegeven dat hij een pas besliste wet weer eens moet "aanpassen". Daar heel deze wet ook nog door het parlement moet, zou het nog wel eens spannend kunnen worden.
    Tenslotte zou er een akkoord uit de bus moeten komen over het opstijgen en landen van de vliegtuigen op Zaventem, een belachelijke discussie die mogelijk is geworden nadat Verhofstadt I de groenen bij in de regering had genomen, waarbij Isabel Durant alle bestaande internationale normen een haars laars lapte en besliste dat er voor onze nationale luchthaven andere regels zouden komen dan wat in de rest van de wereld gebruikelijk is. Buiten het feit, dat men de groenen nooit in de regering had mogen nemen (Durants opvolgster in het Brusselse "gewest", Mw Uytebroeck, is ook een rabiate anti Vlaamse van Ecolo), had men feitelijk van die veredelde Brusselse gemeenteraad nooit een gewest mogen maken. Dit is een zoveelste stommiteit geweest van de "klassieke" Vlaamse partijen. Het is inmiddels bv gebleken dat 90% van de werknemers op Zaventem Nederlandstaligen zijn en dat de Brusselse franstalige politici er alles aan doen om het aantal Franstaligen er zo laag mogelijk te houden, enkel en alleen om een stok achter te deur te hebben en Vlaanderen de duivel te kunnen aandoen. Dat er in Brussel een werkloosheidsgraad is van méér dan 20% en dat 99% van die werklozen daar geen Nederlands kunnen of willen spreken, terwijl men in de rand om werknemers schreeuwt, schijnt hen een zorg te zijn (ook dát mag Vlaanderen immers bijpassen als het zover is). De BDGA, de Brusselse tegenhanger van de Vlaamse VDAB doet zo goed als niets om van zijn "klanten" vanaf te geraken.
    De regering heeft alvast eindelijk iets serieus ondernomen. Ze is naar Cassatie gestapt en wil het hele luchtvaartgebeuren onder één federale minister brengen. Als haar dat lukt is het perverse spelletje van grote en kleine drukkingsgroepen hopelijk geschiedenis en kan men in dit nog eens normaal gaan verder werken.
    We zullen deze keer maar duimen.

    16-10-2005, 17:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mama van Billie* vice-premier?
    Vandaag, 15 oktober is Johan Vande Lanotte verkozen tot nieuwe voorzitter van de SP.a met een stalinistische score van 93,4%. Er waren ook geen andere kandidaten en zeker geen betere. Vande La zal dan ook aftreden als minister van begroting en vice-premier en dat zal een kleine stoeltjesdans teweeg brengen in de partij die, ondanks veel ups en vooral downs toch al sinds 1987 continu in de federale regering zit en dit dank zij het feit dat de Waalse zusterpartij zo sterk is én dat het cordon sanitaire een rechtse regering onmogelijk heeft gemaakt.
    Op begroting zullen ze de ti-ta-tovenaar missen, want tenslotte was het vooral hij die er de laatste zeven jaar in geslaagd was telkens een begroting in evenwicht in te dienen. Daarbij dient dan wel te worden aangestipt dat dit dikwijls gebeurde met heuse kunstgrepen (zoals het overnemen van het Belgacom pensioenfonds) en dat een begroting in evenwicht voor België niet voldoende is, gezien de grote staatsschuld die het land heeft.
    Normaal gesproken zou Vande Lanotte als minister van begroting én als vice-premier worden opgevolgd door Freia Vandenbosche, de SP.a babe uit Gent, dochter van vader Luc en neef van Siegfried Bracke van de VRT. Een paar weken geleden verschenen er in enkele franstalige kranten een interview met de cabinetchef van Freia's departement, dit ter gelegenheid van diens pensionering. De man, van wie ik de naam vergeten ben maar ik dacht het het een francofoon is, had er een hele carrière in de politieke cabinetten op zitten en was niet erg te spreken over Freia. Hij beweerde ondermeer, dat hij met haar slechts één (1) keer over het werk gesproken had vanaf zij daar minister was geworden. Nu kan het natuurlijk zijn dat Freia zo slim is dat zij de raad van een oude rat in het vak niet nodig heeft, maar alles wijst erop, dat zij met een andere "souffleur" werkte en dat die uit Oostende komt. Andere vuiltongen beweren dat vader Luc, die zichzelf ondertussen ook een riante job buiten de politiek cadeau had gedaan (misschien is Steve Stunt zo op dat idee van gouverneur gekomen?), zijn dochter ook met raad en daad bijstond.
    Het zou best kunnen dat de souffleur uit Oostende die taak van raadsman van Freia verder zal blijven uitoefenen. We komen dan wel zo stilaan in een situatie, waarbij alle partijvoorzitters van de meerderheid zo'n beetje God-de-Vader aan het spelen zijn. Di Rupo is tevens minister president van Wallonië. Reynders is ook nog minister van Financiën en Verhofstadt is de facto nog steeds de man die de VLD lakens uitdeelt (Bart Somers kan hoogstens rekenen op de titel "his master's voice"). Dit is geen democratie meer, zelfs geen particratie, maar een dictatuur van de enkelingen.
    De mama van Billie* dient alleen als uithangbord.
    * Ter info voor de ouderwetsen: Billie is hier een meisjesnaam...

    15-10-2005, 17:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe Verhofstadt?
    "Ik ben niet verkozen om leuk te zijn, maar om een beleid te voeren". Deze zin van Guy Verhofstadt tijdens zijn verklaring van 11 oktober volstond om de bevriende media te laten uitroepen dat hij, Verhofstadt, veranderd was. Is dat wel zo?
    Kijk, iedereen heeft zo zijn wensdromen, vooral als men jong is. Guy Verhofstadt had die ook. Meer nog, hij zette die dromen op papier, zwart op wit en noemde het zijn "burgermanifesten". In tegenstelling tot gij en ik, kreeg Verhofstadt de kans om zijn dromen, of althans een deel ervan, te verwezenlijken. Jammer genoeg maakte Guy, eens de vleespotten bereikt, een bocht van 180 graden en heeft hij in feite niets, maar dan ook niets verwezenlijkt van wat hij voorstelde in zijn manifesten. Misschien had hij dat gekund, was hij met een centrum-rechtse regering begonnen in 1999, met de toenmalige CVP dus. Maar dat wilde hij niet omdat hij die partij de schuld gaf hem, Guy Verhofstadt, 18 jaar in de oppositie te laten wegkwijnen. Hij startte dus met een regering die iedereen omvatte buiten de CVP (en het Vlaams Blok). De prijs die hij hiervoor moest betalen was het opgeven van elke ambitie uit zijn burgermanifesten. De beloning was (en is nog steeds) dat hij premier mocht zijn. Guy Verhofstadt was en is de VLD en dat is dan ook de reden van het debacle dat die partij nu al een tijdje meemaakt. De achterban, die wél geloofde in zijn burgermanifesten, haakt af, zeker na de nieuwe belastingen op spaargelden, waaruit blijkt dat de VLD nóg maar eens moest toegeven aan de PS.
    De reden waarom de "nieuwe" Verhofstadt een stuk kalmer lijkt geworden is omdat de man er waarschijnlijk in berust dat hij alleen nog premier mag blijven is, omdat nieuwe verkiezingen voor de PS niet opportuun zijn. Erger nog: hij mag met zijn  regering de hele termijn uitdoen omdat er in Wallonië teveel lijken uit de kast blijven vallen, dus o.w.v. het uitkomen van corruptieschandalen bij de partij die het in werkelijkheid voor het zeggen heeft in dit land.
    Het zal tenslotte toch waarschijnlijk Toscane worden...

    14-10-2005, 17:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!