Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
  • De solidaire garage
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke luchtkastelen
    Succesvolle zakenmensen in de politiek. Het heeft nooit goed gewerkt. Denk maar aan Huts in Antwerpen of Leyman in Gent. Deze laatste is nog maar pas verkozen en zoekt al uit de politiek te stappen. Er zijn echter ook uitzonderingen. Een ervan is Roland Duchâtelet, die niet alleen zomaar in de politiek stapte, maar zijn eigen partij, Vivant, oprichtte en - en dat was uniek - de partij financierde met geld van zijn eigen CIT-bedrijf. Nu heeft Vivant nooit veel succes gehad. Duchâtelet heeft tenslotte zijn treintje moeten aanhaken aan een kartel met de VLD en heeft ze tenslotte in die partij zien opgaan. Dat heeft ook voor de ondertussen Open VLD niet veel opgebracht, maar Duchâtelet hield er wel een senatorzitje aan over. En de man blijkt nog steeds ideeën te hebben, al is de vraag of er ooit iets van in huis zal komen.
    Zijn nieuwste idee publiceerde hij in het Belang van Limburg, zijn eigen streekkrant. Duchâtelet zal het probleem Brussel eens oplossen. Hij vindt dat de hele vroegere provincie Brabant maar bij Brussel moet gevoegd worden, zodat Brussel een echt zelfstandig gewest kan worden. B-H/V in 't groot! Dat hij daarmee zowel  Vlaanderen als Wallonië hun rijkste provincie afpakt, is blijkbaar niet tot hem doorgedrongen. Zelfs in zijn eigen, nieuwe partij - de Open VLD dus - vindt hij geen aanhang voor zijn nieuwste hersenspinsel. En dat is maar goed ook.
    Brussel moet blijven wat het is, moet hervormd worden toe één gemeente, waarbij de negentien baronieën kunnen worden afgeschaft en moet de kans krijgen eventueel een confederatie te vormen met Vlaanderen, waarin het dan een statuut krijgt als veeltalig gebied. Als Brussel het daarmee niet eens kan zijn, rest haar alleen nog het faillissement. Alleen Vlaanderen heeft immers de middelen om Brussel overeind te houden.
    Duchâtelet zou zich dan ook beter met zijn eigen business bezig houden. Of misschien met voetbalclub St. Truiden, waarvan hij voorzitter is en dat tegen de degradatie vecht. Zelfs daar boekt hij geen successen...
    ---
    Een zakenman die het in de politiek aan het maken is, is natuurlijk Jean-Marie Dedecker. Nu zou hij ook een partij gaan oprichten aan de andere kant van de taalgrens. Dat is niet slim van "Deckerke". Want op die manier zit hij met een Belgische partij en krijgt hij straks te maken met een situatie zoals bij het Rood Kruis. Dan zal zijn LDD bij al haar beslissingen in de eerste plaats rekening moeten houden met wat zijn "parti du bon sens" ervan denkt. Waarbij dan de zoveelste situatie zal ontstaan waarbij Vlamingen zullen mogen inbinden voor francofonen.
    Als ge 't mij vraagt, een godsgeschenk voor het Vlaams Belang dat Vlaams en alleen Vlaams moet blijven.

    09-01-2008, 10:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt III wordt martelgang
    De interimregering, die voor Verhofstadt III moet doorgaan, heeft een valse start genomen. Verhofstadt zelf is komen vertellen, dat de centen op zijn en dat er van de vele beloftes van oranje-blauw niet veel in huis zal komen. Voor één keer liegt de man niet, al zegt hij er niet bij dat hijzelf de oorzaak is van alle miserie die er nu komst is. Tijdens de voorbije acht jaar, toen hij de kans had om e.e.a. recht te trekken, heeft hij het geld over de balk gesmeten. De vergrijzing werd niet voorbereid, de geldkranen werden opengedraaid. Nieuwe banen bij de overheid, nepjobs via de dienstencheques (die de Staat meer dan een half miljard euro per jaar kosten!), gratis hier en gratis daar. Een notionele intrest die zijn doel voorbij geschoten is (één miljard minder inkomsten) en ga zo maar verder.
    Een tweede valse noot in de eerste werkweek van de randstadregering is het feit dat de start van het octopus overleg al meteen met een week is uitgesteld. Dat maakt, dat er dan nog maar 70 dagen zullen overblijven om een eventuele (mini) staatshervorming voor te bereiden. Nog een slecht teken is dat ook Jean-Luc Dehaene weer wordt opgevist. Men is het misschien al weer vergeten, maar deze man heeft in de jaren negentig de Belgische tering naar de nering kunnen zetten met slechts één steeds terugkomend argument: nieuwe belastingen. Van hem moet Vlaanderen geen heil verwachten, evenmin als van de drie "M's": Maingain, Milquet en Moureaux. Met een Leterme die hunkert naar de Wetstraat 16 en een quantité negligeable à la Bert Anciaux, Mie Vogels en andere groenen, blijft de Vlaamse hoop gevestigd op die ene Bart De Wever. De rest van Vlaanderens hoop in bange dagen mag niet meespelen...

    08-01-2008, 10:50 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (46 Stemmen)
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Randstadregering: week 1
    Deze week zal de interim-regering Verhofstadt III eindelijk echt van start kunnen gaan. Als we de buitenlandse (snoep)reisjes van enkele excellenties niet meetellen (De Crem, De Gucht en Michel), dan heeft deze regering feitelijk nog niets kunnen doen buiten wat plannetjes maken. Het parlement is ondertussen helemaal niet bijeengekomen.
    Deze week gaat dat veranderen. Ze gaan er tegenaan gaan. Enfin, dat is wat de burger in de straat toch hoopt. Want deze interim club heeft nog 77 dagen tijd om te verwezenlijken wat ze voorop gesteld had: een definitieve regering onder Leterme, die niet alleen de sociaal-economische problemen gaat oplossen, maar ook de communautaire, in het bijzonder een staatshervorming die dit land terug op het spoor van de vooruitgang zou moeten zetten.
    Philippe Moureau, in de wandelgangen ook bekend als flup moustache, zal meer dan waarschijnlijk een van de twee PS-deelnemers zijn aan de zgz octopus besprekingen. Die praatclub van twaalf (of worden het er meer?) zou, onder leiding van Leterme, een akkoord over de staatshervorming moeten klaarstomen. Bij die dirty dozen zijn wel enkele vertegenwoordigers van enkele haast verdampte partijtjes, zoals Groen! en Spirit, maar niet van LDD noch Vlaams Belang. M.a.w. het echte Vlaanderen is daarin (nog maar eens) zwaar ondervertegenwoordigd, wat het ergste laat vermoeden. De rabiate franskiljon die Flup moustache is,  heeft wel, ten persoonlijke titel, een opmerkelijke uitspraak gedaan: hij vindt nu confederalisme toch bespreekbaar. Dat is niet niks. Alleen valt te vrezen dat Vlaanderen daarvoor een zware prijs zal moeten betalen. Als de Flup de passie preekt, Vlaming let op uw kansen!
    Ook de Brusselse schepen voor toerisme heeft zijn duit in het communautaire zakje gedaan. De man, een zekere Philippe Close (PS), heeft nl de Vlaamse geldelijke steun voor het kunsttoerisme aan zijn stad geweigerd. Hij wil dat geld alleen als hij zelf meer inspraak krijgt. M.a.w.: hier dat geld en ik doe ermee wat ik wil. Geert Bourgeois, die zo hoffelijk was dat geld aan te bieden, heeft de gemeente Brussel al twee brieven daarover gestuurd, maar die zijn onbeantwoord gebleven. Hou er mee op Geert! Brussel wil geen geld, dan krijgt het geen geld. Close beweert wél geld van Wallonië te aanvaarden. Waar zou dat Waalse geld vandaan komen, denk je?

    07-01-2008, 10:30 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (45 Stemmen)
    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begrotingstekort en zijn gevolgen
    De laatste begroting van Verhofstadt II vertoont dus een gat van circa één miljard euro. Als men er rekening mee houdt, dat er gehoopt was op een even groot overschot, dan betekent dit dat er twee miljard tekort is. De reden, volgens Reynders, is dat men het probleem deze keer niet meer mag oplossen door overheidsgebouwen te verkopen en pensioenfondsen over te nemen. Dat is larie en wel om volgende redenen:
    - Men  kan geen overheidsgebouwen blijven verkopen, meestal dan nog onder de prijs en met een clausule waarbij men dezelfde gebouwen terug huurt aan veel te hoge prijzen. Het is een schande dat de Verhofstadt-regeringen reeds een groot deel van  's lands patrimonium hebben verkocht aan die voor het land slechte voorwaarden.
    - Alle grote pensioenfondsen zijn al overgenomen en ook hier gaat het om een voor het land nefaste ontwikkeling. De staat erft hiermede structurele lasten waarvan ze nooit meer vanaf geraakt.
    CD&V heeft zich steeds tegen de verkopen van staatseigendom en het overnemen van pensioenfondsen gekant en kan nu moeilijk kazak draaien. Tegelijk zit Leterme wel met een groot probleem. Als voorlopige minister van begroting moet hij nu zien het gat dicht te rijden, terwijl hij tegelijk moet proberen de beloften van oranje-blauw te verwezenlijken: een belastingvermindering en het welvaartvast maken van diverse uitkeringen. Die beide beloften kosten nog eens een paar miljard euro extra. En dan is er in dit land eigenlijk nog helemaal niets gedaan om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Reynders mag wel zeggen, dat België een kleiner begrotingstekort heeft dan andere ons omliggende landen, zoals de vorige keren vergeet hij erbij te zeggen dat België een grotere staatsschuld heeft. We zitten nog altijd 16% boven het Europees gemiddelde en 26% boven de 60%-grens waarbij het zilverfonds zou kunnen gaan werken.
    De twee eerste Verhofstadt-regeringen hebben de kans gehad te profiteren van een economisch gunstig klimaat en hebben er geen gebruik van gemaakt om de staatsschuld drastisch te verminderen. 2008 wordt, economisch gesproken, geen goed jaar en het is dan ook zo goed als uitgesloten dat Leterme de problemen opgelost zal krijgen, niet tegen Pasen en ook niet daarna.
    En dan hebben we het nog niet gehad over de communautaire problemen...

    06-01-2008, 10:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama Bin Laden al meer dan 5 jaar dood!
    In de nasleep van de moord op Benazir Bhutto is er een interview op de Arabische zender Al Jazeera opgedoken, waarin de vrouw aan ex-BBC reporter David Frost vertelt, dat Osama Bin Laden vermoord is geworden door een zekere Omar Sheikh. Dat interview dateert al van 2 november en staat sinds de dag daarop op de site van Al Jazeera. De BBC nam het over, maar liet de bewuste passage eruit. Het was als gevolg van deze censuur, dat "internauten" de zaak opnieuw in de belangstelling brachten.
    Die Omar Sheikh zit al 2002 in de gevangenis in Pakistan, maar dan voor een andere moord, deze op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, over wiens wedervaren en dood ondertussen een film werd gemaakt (met Angelina Joly in  de hoofdrol). De man wordt ook in verband gebracht met de aanslagen van 11 september 2001.
    Dé vraag is nu, waarom men zo'n nieuws hier niet te horen krijgt en men integendeel nog steeds doet alsof Bin Laden nog altijd in leven zou zijn. Ikzelf zeg al jaren dat hij dood is, maar dacht dat hij het leven gelaten had bij de laatste bombardementen van de Amerikanen in het Afghaanse Tora gebergte. Die geluidsbandjes en de enige video die men van hem later nog heeft uitgebracht kunnen door iedereen gemaakt worden. Voor imitatoren à la Van den Durpel is dat een koud kunstje. De enige echte video's van Al Quaeda zijn die van de tweede in bevel, Al Zawahiri.
    Waarom men dan persé wil laten doorschemeren dat Bin Laden nog leeft, is stof voor de geheime diensten, die in hun "war on terror" veel meer gebaat zijn met een levende dan met een dode Bin Laden. De internationale wereld wordt (nog maar eens) voor de gek gehouden.
    ---
    Dat voor de gek houden, geldt ook voor de Belgische politiek. Volgens Jean-Marie Dedecker is de hele heisa rond de terreur dreiging in ons eigen land ook opgeklopte sensatie. Die moet, volgens hem, alleen dienen om aan de waarnemers in binnen- en buitenland het idee te geven dat België weer een regering heeft en dat die zou werken.
    Volgend week komen de interim-ministers en de parlementairen terug uit hun dikverdiende Kerstvakantie en heeft men weer stof genoeg om over iets anders te spreken en te schrijven. Het terreuralarm zal dan waarschijnlijk ook worden afgeblazen.
    La commedia dell'arte is nog altijd actueel.

    05-01-2008, 10:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fenomeen Dedecker
    Volgens een zgn "achterafpeiling" van TNSD-Dimarso, blijkt dat 21% van de Vlaamse kiezers overwogen heeft om op de lijst van Dedecker te stemmen. Uiteindelijk heeft maar één derde het toch gedaan. De reden daarvoor was waarschijnlijk, dat men niet geloofde dat "Deckerke" de verkiesdrempel van 5% zou gehaald hebben. Nu men weet dat dit wél kan, ziet de toekomst er goed uit voor de ex-judoka coach. Hij heeft nl een potentieel om het stemmenaantal voor zijn LDD te verdrievoudigen, grotendeels op kosten van de Open VLD.. En er is nog meer.
    Hoe langer men erover nadenkt, hoe duidelijker het wordt dat het Vlaams kartel er na 23 maart niet in zal slagen om een regering op de been te brengen die een tweederde meerderheid gaat hebben én daarenboven een ernstige staatshervorming gaat kunnen doorvoeren. Leterme I zal voor hartverscheurende keuzes staan:
    - Ofwel een regering vormen die geen grote staatshervorming zal kunnen doorvoeren, maar daarmee verloochent het kartel zijn kiesbeloftes en gaat N-VA daaruit zijn conclusies moeten trekken.
    - Ofwel niet in een regering stappen, waarbij Verhofstadt IV eraan komt, zonder meerderheid in Vlaanderen en met een oppositie Vlaams kartel, Vlaams Belang en LDD.
    - Ofwel stoot CD&V zijn rechtervleugel, in casu N-VA, af en haalt ze de SP.a bij in de regering (of de groenen) en vormt zij toch een regering met paars aan de Waalse kant én met een voor Vlaanderen niet te aanvaarden programma.
    In het eerste en het laatste geval, is de kans groot dat er een akkoord zal komen tussen N-VA en LDD, waarbij de kaarten voor de verkiezingen  in 2009  wel eens heel anders zouden kunnen liggen. Dan gaat niet alleen Open VLD, maar ook CD&V veel van haar pluimen verliezen. Volgens een artikel in de Gazet Van Antwerpen zou het weer koek en ei zijn tussen Dedecker en Bart De Wever. Hoe een dubbeltje rollen kan...
    In elk geval moet het al vreselijk mis gaan, mocht "Deckerke" in 2009 niet op rozen zitten.

    04-01-2008, 11:40 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-links op de dool
    Het gaat niet goed met de linkse partijen in Vlaanderen. Men zou er nog medelijden mee gaan krijgen. De SP.a mag niet meer meespelen in de voorlopige federale regering. Van Leterme had het nog gemogen, dan had die misschien wat meer kans gehad om ooit nog in de Wetstraat, 16 te kunnen intrekken. De Open-Vld was er echter niet voor te vinden. Van uw vrienden moet ge 't hebben, nietwaar? De kans dat de partij ooit in een echte regering zal mogen stappen is eveneens vrij klein. Dan maar oppositie, zou men zeggen. Maar ook daar loopt het niet lekker. Op alle tot nu toe door de SP.a te berde gebrachte klachten, kreeg de partij telkens te horen, dat ze achttien jaar mee in de regering heeft gezeten en zelf dus tijd genoeg heeft gehad om e.e.a. recht te zetten. M.a.w. ze krijgt een koekje van hetzelfde deeg en kan in feite geen echte oppositie voeren met in de regering haar vroegere medestanders. De partij is "a lame duck" geworden, een kreupeling.
    En het kan nóg erger. Nieuwe Spirit-voorzitster Geysen probeert ook wanhopig ervoor te zorgen dat haar partijtje - of wat daarvan overblijft - nog in de belangstelling kan blijven. Met geen enkele volksvertegenwoordiger meer en slechts één enkel zit(je?) in de senaat, stel je niet veel meer voor. Nadat ze ervoor gezorgd had, dat "den bleiter" (goed belachelijk gemaakt door Geert Hoste in diens nieuwjaarsshow) misschien toch mag deel uitmaken van de "dirty dozen" in de octopus onderhandelingen, heeft madame de voorzitster nu uitgehaald naar de SP.a omdat die, volgens haar, Spirit's "communautaire koers" niet apprecieert. Ze dreigde er zelfs even mee eens te gaan praten met Groen! Stel je voor: een partijtje dat nog een zekere communautaire reflex heeft, zou willen aanpappen met de laatste belgicistische partij van Vlaanderen! Dat zal wel niet doorgaan, maar het geeft wel aan hoe groot de paniek is bij de laatste mohikanen van Schiltz' laatste volgelingen.
    Op links is de campagne voor de regionale verkiezingen van 2009 dan ook al ingezet. Voor de andere partijen zal die waarschijnlijk beginnen na 23 maart, als dan zal blijken dat er voor België geen oplossing meer zal te vinden zijn.

    03-01-2008, 10:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verloren continent
    Met Afrika gaat het van kwaad tot erger. Als er links ergens een brand is geblust, begint het rechts opnieuw. Terwijl er nog gevochten wordt in Somalië en Oost-Kongo en er aan de miserie van Darfour geen einde komt, blijft het dweilen met de kraan open. Nu staat Kenia op zijn kop na inderdaad waarschijnlijk vervalste verkiezingen. En in Zuid-Afrika dreigt er binnenkort een nieuwe president te komen die denkt dat men seks kan hebben met HIV-besmetten als ze men zich daarna maar goed douchet...
    De hoofdoorzaak van al deze miserie is terug te brengen tot het in stand houden van de koloniale grenzen. Er is bijna geen enkel land waar eenzelfde etnische groep de wacht uitmaakt. Die tegenstellingen zijn niet op te lossen via een democratisch systeem naar Westerse normen. Ook niet via een ander systeem. De enige oplossing zou zijn de grenzen te hertekenen en elk volk zijn eigen land te geven. Zie je dat al gebeuren?
    Ondertussen wordt het continent, dat op zich zelf rijk is aan bodemschatten (én vruchtbare gronden) systematisch leeggeplunderd. Dat gebeurt niet alleen meer door de vroegere koloniale machten en de U.S.A. Ook China is er zich mee gaan moeien. De Chinezen geven uitzonderlijke leningen en grote kapitalen aan de plaatselijke machthebbers, die dat geld meestal voor eigen doeleinden aanwenden. Hier en daar worden er door de Chinezen wegen en spoorwegen aangelegd, maar dat gebeurt bijna uitsluitend in functie van het plunderen van de bodemschatten. De eerste nieuwe weg die men bv in "onze" Kongo heeft aangelegd, gaat regelrecht het land uit, naar Zambia...
    Reeds van mijn eerste kinderjaren - en dat is al even geleden - werd er geld opgehaald voor Kongo. Zilverpapier werd gespaard en in elke winkel stond wel zo'n spaarpotje met een negerkopje dat knikte elke keer er een cent werd ingestoken. Al die hulp heeft niet mogen baten. Bijna alles wat bv België in Kongo had verwezenlijkt -  en dat was niet niks - is verwaarloosd of vernietigd geworden door slecht of geen onderhoud en oorlogen. Stel u voor: een land bijna zo groot als de hele Europese Unie (twee millioen vierkante kilometer), zonder infrastructuur, zonder gezondheidszorg, zonder ook maar enige fatsoenlijke organisatie. Moest men morgen vragen het opnieuw te kolonialiseren, geen enkel westers land zou het nog aankunnen.

    02-01-2008, 10:20 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rond de jaarwisseling
    "Als alles goed gaat, zijn de communautaire spanningen in april achter de rug. De toeristische sector is alvast optimistisch en plant een drukke maand in eigen land".
    Bovenstaande onzin is niet van mij, maar van een zekere Peter Jacobs in de weekeindeditie van De Standaard ("De Wijde Wereld" blz 2). Ofwel gaat het hier om iemand die hoegenaamd geen politiek volgt, ofwel om een simpele ziel. Zoals de Fransen zeggen: "Le ridicule ne tue pas".
    Erger wordt het als ge een uitspraak te lezen krijgt van Axel Red. Die weet in diezelfde krant, maar dan op oudejaarsdag, te vertellen, dat "alle mensen die voor het Vlaams Belang gestemd hebben, bloed aan hun handen hebben"! De rosse bleekscheet (toen ik haar voor het eerst zag dacht ik dat ze anorexia nervosa had) heeft carrière gemaakt met in het Frans te zingen (nou, ja: als ze de micro bijna opeet kunt ge er iets van horen) en woont in Frankrijk, waar ze zelfs al een nationaal ereteken heeft gekregen. Van nestvervuilerij gesproken! Erg, dat we met zo'n "mede"-mensen opgescheept zitten en dat die dan nog door onze eigen media in het zonnetje worden gezet. Dat ze verdraaid in Frankrijk blijft. Ze kan er misschien nog een zekere Sarkozy opvrijen. Die houdt, naar 't schijnt, van tweedehandstuigen.
    En dan is er nog de burgemeester van Berlare. De Gucht zou De Gucht niet zijn, als ook hij op oudejaarsdag zijn duit niet in  het communautaire zakje deed. Zo verklaarde hij o.m. dat Geert Bourgeois en Frieda Brepoels van het N-VA, volgens hem niet "congenitaal" bekwaam zijn om akkoorden te sluiten. Dat geleerde woord tussen haakjes wil zeggen dat ze het van bij de geboorte (niet) in zich hebben. Dat is dan een belediging vanwege het notoire hoofd van onze diplomatie. Waarop beide beledigden best zouden antwoorden dat hij, De Gucht, niet "congenitaal" bekwaam is om zich tactvol uit te drukken.
    Zo ziet men, dat er nog veel werk aan de winkel is in ons Vlaanderland vol Lamme Goedzakken en Leliaards. De strijd, die nog lang niet gestreden is, begint in eigen keuken.

    01-01-2008, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (24 Stemmen)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008, het jaar van de splitsing(en)?
    Normaal schrijf ik mijn blogs in de voormiddag. Een uitzondering hierop is 31 december, vandaag dus. Dan is het bij ons in de Kempen de gewoonte dat de kinderen van huis tot huis trekken om nieuwjaarswensen te brengen. Dat doen ze al zingend en hopen op die manier wat centen en snoep te vergaren. Die ochtend ben ik "van wacht", ttz het is dan mijn taak uit te delen, iets wat ik met veel plezier doe, waardoor ik voor andere zaken geen tijd heb.
    In mijn jeugd ging ik ook zingen. In mijn geboortedorp, Kalmthout, was het de gewoonte dat er niet alleen 's morgens gezongen werd door de kleinere kinderen, maar ook in de avond en dat gebeurde dan door de teenagers. Die gingen uit met de rommelpot. Dat was in die tijd een gedroogde varkensblaas (die werden bij het slachten bijgehouden), die op een rietje was vastgebonden en over een pot werd getrokken. Men spuwde dan in zijn hand en ging met die natte hand over en weer over het rietje, wat een rommelend geluid maakte. Met de rommelpot rondgaan bracht soms flink wat op, zeker als men langs familiefeesten kwam waar men al begonnen was het oude jaar uit te wuiven.
    Waar is de tijd...
    De wensen die ik nu heb zijn wel iets anders. In de eerste plaats hoop ik dat het ontbindingsproces van dit kunstmatige land verder gaat en dat het tot een definitieve splitsing komt. Mocht dat in 2008 (nog) niet lukken, dan hoop ik dat men alvast kan overgaan tot het splitsen van:
    - Brussel-Halle-Vilvoorde, maar dan definitief en zonder toegevingen.
    - Het Rode Kruis, nadat de laatste Coburger en haar entourage er vertrokken zijn.
    - Het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Gek genoeg is er in Wallonië een beweging, die zich "Église Wallonie" noemt, die hetzelfde wil. Vergeten we niet dat flauwe Vlaming en hofleverancier Daneels in 2008 de pensioengerechtigde leeftijd zal bereikt hebben, zodat er een reden temeer is om een einde te maken aan een volksvreemde leiding van de Vlaamse clerus.
    - De Belgische voetbalbond en de eveneens nog steeds Belgische wielrennersbond waarin nog zo'n half dozijn Walen te bespeuren vallen.
    - Enfin, er zullen nog wel enkele ideeën zijn tot splitsen. Het wordt eerst afwachten tot 23 maart en dan hertekenen we de kaart!

    Beste wensen!

    31-12-2007, 16:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen schuldenvrij?
    Zoals al was aangekondigd gaat de Vlaamse deelregering meer dan 600 miljoen euro uitdelen aan de eigen gemeenten - 100 euro per inwoner - om die gemeenten toe te laten daarmee hun schulden wat te kunnen afbouwen. Het totale overschot op de Vlaamse begroting bedraagt immers 779 miljoen. Dat de Vlaamse regering over zoveel extra geld beschikt, is nog een gevolg van Verhofstadt's laatste staatshervorming, het zgn Lambermontakkoord, dat in feite bedoeld was om Wallonië uit de financiële penarie te helpen. De voor een keer omgekeerde wafelijzerpolitiek zorgde ervoor dat Vlaanderen in feite geld kreeg dat het niet persé nodig had. Hetzelfde akkoord zorgde er trouwens ook voor dat de federale regering zo goed als platzak werd gemaakt, maar voor de Waalse vrienden had Verhofstadt dat blijkbaar over. Op een kemel minder of meer geschoten kwam het niet meer bij het genie uit Gent.
    Vlaanderen zou het overtollige geld beter kunnen investeren, bv in nieuwe schoollokalen of de aanleg van een tweede spoorlijn naar de haven van Antwerpen, maar dat mag het niet doen vanwege Waalse obstructie terzake. Probeer het maar te snappen...
    Vlaanderen zou tegen einde 2008 dus schuldenvrij zijn, althans volgens onze eigen, correcte media. Dat klopt natuurlijk niet. Het is het budget van de Vlaamse deelregering dat schuldenvrij wordt, niét Vlaanderen. Want Vlaanderen zal de rest van de Belgische staatsschuld mee mogen afbetalen. Het wordt nog erger: het is Vlaanderen dat bijna op zijn eentje die staatsschuld afbetaalt, o.m. door de jaarlijkse transfers van zo'n 12 miljard euro. Een immens bedrag dat Vlaanderen elk jaar afstaat en dit ten koste van zijn eigen welvaart. Volgens Leterme, de man van het goede bestuur, zal er aan die transfers niet geraakt worden als het aan hem ligt. Dit staat haaks op wat het Warandemanifest  én VOKA stellen. Die willen nl een uitdoven van de transfers in de tijd.
    Enkele Waalse professoren kwamen recentelijk nog met een nieuw rapport voor de pinnen, waarin de transfers niet ontkend werden, maar waarin werd gesteld dat het, ocharme, maar ging om 2,5 euro per dag per Vlaming. "Eén pintje per dag", stelden die geleerde mensen. Voor een Vlaams gezin van vier betekent dat 10 euro per dag, 3.560 euro per jaar. Op drie jaar tijd een autootje! Het betekent bv ook dat elke Vlaming wel 2,5 euro geeft, maar elke Waal dan 4,5 euro krijgt. Enfin, altijd weer datzelfde liedje: de Vlaming betaalt, de Waal ontvangt. En dat zijn er de verdoken transfers nog niet bij, zoals o.m.de opbrengst van de flitspalen.

    30-12-2007, 10:30 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar blijft Plan-B?
    Historicus Helmut Gaus, pas met pensioen uit de universiteit van Gent ( met "emeritaat gaan", noemen ze dat in geleerde termen), heeft een boek geschreven over het ontstaan van België: "Alexandre Gendebien en de organisatie van de Belgische revolutie van 1830". Gendebien en zijn entourage wilden in eerste instantie meer vrijheden van Willem I, de Nederlandse koning. Toen ze die niet kregen wilden ze een federale staat. Toen dat ook niet kon, kozen ze voor de revolutie. Opmerkelijk was wel dat de stichters van dit kunstmatige land in de eerste plaats dachten aan een aansluiting bij Frankrijk. Toen dat niet te verwezenlijken bleek (de Fransen wilden het zelf niet!), kozen Gendebien en de zijnen voor een plan-B: de onafhankelijk van wat later België zou heten.
    De geschiedenis herhaalt zich. Ook wij, Vlamingen, vragen van de Belgische staat al lang meer vrijheden en krijgen die niet. De grote meerderheid van ons is gewonnen voor een confederatie (de federatie hebben we al). Als we die, of iets dat er op trekt, ook niet krijgen, blijft er voor ons ook maar één oplossing: plan-B en dat is dan de Vlaamse onafhankelijkheid.
    Het is wel raar dat op dit ogenblik niemand met dat plan-B bezig lijkt te zijn. Zoals het er nu uitziet komt er tegen Pasen 2008 geen oplossing voor een staatshervorming die de Vlamingen voldoening kan geven. Als men bedenkt dat het comité Leterme, "the dirty dozen", meer dan waarschijnlijk ook lui zal omvatten zoals Vlamingenhaters Maingain en Philippe Moureau, om maar te zwijgen over de collaboralen, de onderdanige groentjes en madame Millefoisnon, dan is het nu reeds duidelijk dat dit een doodgeboren kind wordt, in het beste geval een misbaksel, waarbij de kans groot is dat Vlaanderen daarna slechter af zal zijn dan nu. Een nationale kieskring, een paritaire senaat, een groter Brussel, meer bevoegdheden voor de franskiljons in de Rand, het zijn allemaal doemscenario's die op ons afkomen.
    Het is dan ook noodzakelijk, zelfs dringend, dat er gewerkt wordt aan een plan-B, want dat zal nodig zijn. Zeker de N-VA, die met de dag in nauwere schoentjes komt te zitten, doet er best aan daar werk van te maken. Als we het ACV cq CD&V alleen laten doen, zijn we gezien.

    29-12-2007, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het syndicale cordon
    Met de NMBS komt het ook nooit meer goed. Men mag de maatschappij dan wel geherstructureerd hebben, het blijft een soort staatsinstelling met alle gebreken vandien. Daarbij blijft de spoorwegmaatschappij een nest dat krioelt van de vakbondsinterventies en alleen daarom nooit rendabel zal worden. De vraag is alleen hoelang de Belgische staat het zich nog zal kunnen veroorloven om er miljarden euro's in te kunnen blijven investeren of even grote schulden te kunnen overnemen.
    Uit een laatste rapport is gebleken dat meer dan de helft van de treinen niet meer stipt rijdt en dat dit fenomeen zich eerder uitbreidt dan minder wordt. E.e.a. heeft de laatste tijd natuurlijk ook te maken met de herhaalde stakingen van de Onafhankelijke Vereniging van Spoorwegarbeiders (OVS). Om eruit te geraken komen er nu besprekingen tussen de vakbonden en Vervotje. Bij die besprekingen worden de drie grote vakbonden uitgenodigd, niet de OVS. Een soort cordon sanitair dus, maar dan op syndicaal vlak. De uitleg van Vervotje, dat de OVS niet kan meepraten omdat ze niet in het paritair comité zit, is natuurlijk lulkoek. Het is de OVS die staakt en grieven heeft; daarover moet dan niet gepalaverd worden met derden.
    Maar Vervotje is zelf van de vakbond, evenals al haar andere CD&V ministercollega's. Ondanks dat, heeft de partij alle sociale ministeries cadeau gedaan aan de francofonen: Sociale Zaken, Volksgezondheid, Pensioenen, Werk (stel u voor: we hebben nu een Waals minister voor Werk. Is dat geen contradictio in terminis?).
    Voor de NMBS (Nationale Maatschappij van Belgische Socialieten) zal er dan ook niet veel ten goede veranderen. Zeker niet voor Vlaanderen, dat slechts 60% van het spoorwegbudget krijgt maar 80% van het vervoer moet verzorgen (voor vrachtvervoer zelfs 90%). Volgens de oranjeblauwe akkoorden zou men tegen 2011 25% meer reizigers op de treinen willen. Met de reclame die de NMBS nu maakt, zal daarvan niet veel in huis komen, om nog maar over de kostprijs te zwijgen.
    Het enige lichtpunt is dat deze regering maar houdbaar zou zijn tot Pasen. Zal het daarna anders cq beter worden? Zullen de huidige ministers hun postjes aan anderen overlaten? Zal men dan van politiek veranderen?
    Wie gelooft die mensen nog?

    28-12-2007, 11:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (24 Stemmen)
    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The dirty dozen
    De werkgroep die tegen Pasen onder leiding van Yves Leterme de staatshervorming moet voorbereiden, wordt "het octopus overleg" genoemd, dit n.a.v. het feit dat ze bestaat uit twee deelnemers van vier grote partijen (PS,MR,CD&V/N-VA en Open VLD) en één van vier kleintjes (SP.a, CDH, Ecolo en Groen!). Zoals bekend heeft Bert den Bleiter zijn naam nog eens alle eer aangedaan en is hij staan snotteren om toch ook bij die groep aanwezig te kunnen zijn. Volgens het cultuurwonder van Vlaanderen heeft zijn partijtje, met één man in het parlement, recht op deelname omdat ze veel ervaring zou hebben in dergelijke besprekingen. Daarmee verwijst hij naar de oude Volksunie die destijds voor België gecapituleerd heeft. Ook tijdens de laatste, gelukkig mislukte poging om de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle/Vilvoorde te splitsen, zou Spirit de boot zijn ingegaan mocht Schiltz, in een laatste opstoot van vlaamsgezindheid dikke Lambert niet gecommandeerd hebben de zaak af te blazen. Dat is toen niet doorgegaan ondanks Spirit.
    Dat Spirit nu toch zou meedoen, zal dan ten koste van de SP.a gaan, want men kan aan dat kartelletje geen extra man geven, dan moet dat nl ook doen voor de andere restpartijtjes. Daarmee sluit SP.a zichzelf uit en vervoegt het Vlaams Belang en LDD, allemaal (niet toevallig Vlaamse) partijen die niet mogen meespelen, maar die straks wel zullen mee of tegenstemmen in het parlement. Dat noemt Leterme "goed bestuur"...
    Ikzelf hou het niet bij "octopus". Voor mij zijn het "the dirty dozen", analoog naar de bekende film waarin een groep veroordeelden de kastanjes uit het vuur moest gaan halen. Het zal met Leterme's clubje niet anders gaan, waarschijnlijk zelfs slechter, want een goede afloop zit er voor Vlaanderen gegarandeerd niet in.

    27-12-2007, 10:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Susa Nina?
    Rond de grote feestdagen kijken wij thuis altijd uit naar de TV-programma's om te zien wat er aan concerten en andere plechtige en klassieke muziek gegeven wordt. Het was dit jaar met Kerst niet slecht. Zelfs beter dan het vorige jaar. Arte stak er weer wel met kop en schouders bovenuit. Zijn wij blij dat we enkele jaren geleden dat kastje hebben gekocht waardoor we die zender kunnen blijven ontvangen. Vanaf zaterdagavond geeft Arte elke dag klassiek en dat zou zo doorlopen tot na Nieuwjaar. Ook bij de BBC, de Waalse en de Nederlandse zenders, zelfs op TV España was er behoorlijk wat klassieke keuze. Bij een van de concerten op Arte, dat werd uitgezonden vanuit de Victoria Hall uit Genève, een prachtige concertzaak ooit gebouwd met de centen van een Britse ambassadeur, kregen we zelfs onze Dirk Brossé te zien, die daar het dirigentstokje hanteerde én onze basbariton Wilfried Van den Branden te zien en te horen.
    Op de Vlaamse zenders was Kerstmis weer een dag zoals een andere. Zo goed als niets echt feestelijk, laat staan klassiek. De enige uitzondering van een heruitzending van het concert vanuit het koninklijk paleis, dat waarschijnlijk alleen kon worden uitgezonden omdat het daar en nergens anders plaats vond. Het lijkt er wel op dat voor onze zenders, vooral degenen die betaald worden met ons belastingsgeld, de ramadan en het offerfeest veel belangrijker waren dan Kerstmis. Tenzij men er natuurlijk van uit gaat dat een uitzending met logebroeder De Gucht op Kerstmis daarvoor een tegengewicht zou bieden...
    Men kan natuurlijk niet overal alles zien of beluisteren, maar het mooiste kerstlied van eigen bodem, Susa Nina, heb ik nergens gehoord. Te Vlaams waarschijnlijk en dan nog gecomponeerd door de overtuigde Vlaming Armand Preudhomme, die na de oorlog zijn deel van de miserie heeft mogen meemaken.
    ---
    Ik ben in bovenstaand verhaal niet helemaal correct geweest. Canvas zendt nl drie integrale opera's uit, iets dat ook al een eeuwigheid geleden is. De reden waarom ik er geen rekening mee hou, is dat die programma's gegeven worden op een werkdag en op een onmogelijk uur, tegen middernacht. Zo begon "Nozze di Figaro" vorige donderdag om 23.35 uur. Dat is een opera van drie uur, was dus gedaan rond 02.45 uur. Geen enkele werkende mens kan daar naar blijven kijken en hetzelfde geldt voor de meeste oudere mensen, de voornaamste doelgroep van het operagebeuren. Van een programmatie gesproken. Tijdens de vooravond krijgt men wel moord, doodslag en al dan niet verdoken seks te zien. Klassieke muziek begint rond middernacht, alsof het iets is dat kinderen niet mogen zien, zo iets als porno of zo.
    Wat een armzalig gedoe...

    26-12-2007, 10:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen tronen blijven staan
    Democratie, de échte democratie, bestaat nog. We moeten die wel gaan zoeken buiten de grenzen van België. Recentelijk hebben we nog meegemaakt, dat would-be dictator Chavéz van Venezuela zijn plannen om president voor het leven te worden, gedwarsboomd zag door een verkiezing waarin de tegenstanders het haalden met 51%. Als zoiets in België gebeurt - denk maar aan de recente stemmingen in de commissies van Binnenlandse Zaken en Onderwijs - dan is het land hier te klein en wordt er meteen protest aangetekend bij het Grondwettelijk Hof.
    Ook in Thailand is er meer democratie dan hier. Daar hadden de militaire bevelhebbers waarschijnlijk nog nooit gehoord van een cordon sanitaire en hadden ze de in functie zijnde eerste minister uit het land verbannen. Er werden nieuwe verkiezingen gehouden en wie won? Ja, die verbannen eerste minister. Zijn partij haalde net niet de volstrekte meerderheid. Dát is democratie.
    Vergeten we trouwens niet, dat zowel in Venezuela als in Thailand er geen stemPLICHT is. Ze zijn daar politiek-elektoraal een stuk volwassener dan in België.
    In Nepal zijn ze nog een stap verder gegaan. Daar wordt, na 250 jaar, a.u.b.!,  de monarchie afgeschaft. Voor wie het niet meer zou weten: Nepal is dat landje aan wie de Waalse wapenindustrie die laatste nieuwe machinegeweren verkocht, waarmee duizenden mensen in de daar aan gang zijnde burgeroorlog werden doodgeschoten. Louis Michel, toen nog minister van Buitenlandse Dinges, maakte een eind aan die burgeroorlog, op zijn internetsite althans!
    Onze monarchie ziet het allemaal met lede ogen gebeuren, want ook de Saksen Coburgers zitten op de schopstoel. Albèrt Second is er nu zelfs achter gekomen dat iedereen tweetalig zou moeten zijn. Dat dan voor Maingain en zijn racisten uit de Rand, maar misschien ook een wenk naar een zekere Paola di Ruffo di Calabria, die al bijna 50 jaar in dit land woont en het tot voor enkele jaren steeds vertikt heeft de taal van de meerderheid van de bevolking te spreken. Spreken doet ze die trouwens nog niet, hoogstens fezelen en stotteren.
    Als ze morgen hier het Belgische licht uitdraaien, heeft ze die moeilijke Nederlandse taal trouwens niet meer nodig. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

    25-12-2007, 10:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    24-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de mensen van goede wil
    Ik ben geen fan van de Zeve(re)nde Dag, wat niet belet, dat ik er af en toe wat van zie. Rond dat uur op zondagmorgen valt er normaal nergens veel te beleven. De tijd dat we op Nederland "Reiziger in Muziek" hadden, behoort al tot een ver verleden. "Vrije geluiden", het programma, dat daarvoor in de plaats is gekomen, is meestal niet veel zaaks: veel te rommelig. Echte klassieke muziek krijgt men zelfs in deze Kersttijd nauwelijks te zien en te horen op de TV-zenders. Met uitzondering dan van Arte. Ben ik blij, dat ik indertijd dat extra kastje gekocht heb zodat ik zie zender niet ben kwijtgespeeld aan de beurzensnijders van Telenet!
    Gisteren was de Zeve(re)nde Dag dan vervangen door Villa Politica, nog zo'n programma waar ik mijn tijd niet in steek. Dat heeft niet alleen te maken met de begeleidende commentaar van onze politiek correcte rode zender. Men moet nl ook veel geduld hebben om heel de tijd commentaren te moeten horen die men zich al op voorhand had kunnen voorstellen. Dat gold gisteren trouwens ook voor Gerolf Annemans, die spijkers met koppen sloeg, maar het allemaal een beetje té langdradig uitspon. Ik kan de man wel begrijpen. Als men in een partij zit die uit het normale politieke leven door de laffe Belgische politiek wordt uitgesloten, dan blijft er weinig over dan de nationale praatbarak om zijn frustraties kwijt te geraken. Toch denk ik dat een kortere, maar doelgerichtere toespraak meer effect zou hebben.
    Dat geldt trouwens ook voor het foldertje van het Vlaams Belang, dat ik deze week in mijn postbus vond. De titel "Gedaan met geven en toegeven", mag dan wel juist zijn, het is exact dezelfde slogan die Schiltz' Volksunie dertig jaar geleden gebruikte in de aanloop naar de laatste verkiezingen waarin die partij nog kon winnen. Misschien zou het geen kwaad kunnen, mocht men bij het Belang eens serieus aan brainstormen gaan doen. Bij een originele partij horen originele(re) slogans.
    ---
    Dat alles neemt niet weg dat ik langs deze weg alle lezers, vrienden en Vlaamse sympathisanten een zalig en gelukkig Kerstfeest toewens, met de hoop dat de Vlaamse doorbraak - die 2007 ons beloofde - werkelijkheid mag worden. Over 91 dagen zouden we wel eens meer daarover kunnen weten.
    Wat trouwens die mensen van goede wil betreft, die zijn niet te vinden bij diegenen die voor het eigen politiek profijt een kwart van de eigen bevolking uitsluiten uit de politieke besluitvorming. Het cordon sanitaire zorgt voor verdeeldheid in Vlaanderen en minorisering in België. Wie geen vrede wil voor de eigen mensen, moet niet te koop lopen met "vrede op aarde". Wie de wereld wil verbeteren, begint beter in eigen huis!

    24-12-2007, 10:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter De Grote
    Deze regering heeft nog 92 dagen de tijd om orde op zaken te stellen en er tegelijk voor te zorgen dat er oplossingen komen voor de sociaal-economische en communautaire problemen. Als we er van uitgaan, dat het parlement na vandaag op Kerstvakantie gaat en pas in de tweede week van 2008 terugkomt, dan zal men nog exact 75 dagen over hebben om deze "mission impossible" tot een goed einde te brengen. Wie gelooft deze mensen nog?
    Het eerste bijna onoverkomelijke probleem is trouwens de begroting. Daar blijkt een gat van 2,5 miljard euro in te zitten (100 miljard oude Befkens!). Daar bovenop belooft Verhofstadt III hogere uitkeringen én lastenverlagingen voor de bedrijven. Met normale middelen krijgt men dit nooit opgelost. Er zijn twee mogelijke extra's binnen te halen: de verkoop van Belgacom en enkele honderden miljoenen vanwege de elektriciteitsproducenten. Dan moeten deze laatsten wel de kerncentrale open kunnen houden.
    En dan hebben we het nog niet gehad over de communautaire perikelen die als een boemerang zullen blijven terugkomen en heel wat belgicistische diehards slapeloze nachten zullen bezorgen.
    Gelukkig hebben we nog Pieter De Crem, onze kersverse minister van Landsverdediging, die zich van bovenstaande problemen helemaal niets schijnt aan te trekken en al meteen een eerste nieuw idee heeft gespuid: hij wil een vrijwillige legerdienst in het leven roepen. Op zich zelf is daaraan niets verkeerd. Persoonlijk vind ik, dat ze de verplichte legerdienst terug mochten invoeren. Het zou heel wat hangjongeren van de straat halen en ze wat opvoeding en respect voor autoriteit  leren kennen. Op dit ogenblik zijn dergelijke denkpistes echter hemmaal niet relevant. Voor de weinige tijd die er over blijft om voor enkele grote serieuze politieke oplossingen te zorgen, moet men nu niet beginnen met allerlei spielereien. Als, ik zeg wel áls, deze Randstad regering erin zou slagen tegen Pasen met ernstige oplossingen te komen voor de ernstige problemen, kan zal onze nieuwe tsaar tijd zat hebben om Flahaut's knoeiwerk weer te ontrafelen.

    23-12-2007, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 93 dagen
    De pas geïnstalleerde regering Verhofstadt III heeft nog 93 dagen om haar zgz programma te verwezenlijken. De eerste twee weken zal ze het trouwens zonder het parlement moeten doen. Die dames en heren gaan, na zes maanden zo goed als niets te hebben gedaan, voor twee weken met vakantie! Als tegenprestatie gaan ze morgen, zondag wel bijeenkomen om de aanstelling van de nieuwe regering goed te keuren. Wat een opoffering!
    De aanzet voor de staatshervorming die Verhofstadt, zot van glorie, dacht te moeten geven en die niet overal geapprecieerd werd, is trouwens iets om in de gaten te houden. Want de man denkt echt dat hij het allemaal veel beter weet en kan. Dat hijzelf mede de oorzaak is van de huidige crisis doordat hij alle communautaire problemen acht jaar lang in de doofpot had gestopt, schijnt hij helemaal niet te (willen) beseffen. De voornaamste reden, waarom Guyke in 't oog moet gehouden worden, is dat hij al verwezen heeft naar zijn speech van het voorjaar voor de "gestelde lichamen", waarin hij inderdaad verwees naar een staatshervorming, maar dan een in de tegenovergestelde richting, nl het herfederaliseren. Mijn inziens is er maar één materie die geherfederaliseerd zou kunnen worden en dat is die van de geluidsnormen rond Zaventem. Dat zou de enige oplossing kunnen zijn voor de knoeiboel die Verhofstadt I er van gemaakt had.
    Of het over 93 dagen zal gelukt zijn is meer dan twijfelachtig. De overgrote meerderheid van de burgers én de perslui gelooft er niet in. Als het toch zou lukken dan zal het zijn omdat PS en CDH mee in de kaas blijven zitten. Vanuit de oppositie zouden beide partijen dat nooit gedaan hebben. Het grootste gevaar voor het mislukken van een Leterme I met Pasen zal dan waarschijnlijk nog komen van de MR via de racisten van het FDF van Maingain.
    ---
    Tenslotte nog dit. Bertje Anciaux maakt zich boos omdat zijn samenraapsel van Spirit niet zou mogen aan tafel zitten in het comité van de "dirty dozen". Ge moet maar durven: een partijtje, die naam niet meer waardig, met nog één vertegenwoordiger in het hele parlement, vindt zich geroepen mee te moeten beslissen over de toekomst van het land, terwijl partijen zoals LDD en Vlaams Belang, met een meervoud aan zetels aan de kant zouden moeten blijven staan. Dat is, ook voor Anciaux, democratie op zijn Belgisch ...

    22-12-2007, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smog- en andere boetes
    Het is weer zover. Net zoals in het voorjaar zitten we met smog opgescheept en worden de snelheden op autosnelwegen en ringwegen rond steden aangepast tot maximaal 90 Km/uur. Specialisten betwijfelen of het allemaal veel zal helpen. Zij zeggen dat een terugdraaien van de maximumsnelheden gedurende één of twee dagen weinig of geen invloed heeft op het CO² gehalte in de lucht. Om wél te tellen zou dat, steeds volgens de specialisten, over langere termijnen moeten verplicht worden.
    Er is nog een tweede reden waarom het terugdringen van de maximumsnelheid tot 90 Km/uur niet veel uithaalt, maar dat hoort of leest men niet in de media. Waarschijnlijk komt dat doordat de meeste van onze milieuactivisten weinig kaas gegeten hebben van de automobielsector. De meeste auto's beschikken vandaag de dag nl over een vijfde, sommigen zelfs over een zesde versnelling. Die laatste versnelling is een overdrive. Het is in die overdrive dat een wagen het minst verbruikt en ook het minst vervuilt. Zeker de middelgrote en zwaardere auto's kunnen tegen maximaal 90 km/uur die overdrive niet gebruiken en - zeker op autosnelwegen - betekent dat ze meer vervuilen dan wanneer ze iets sneller zouden kunnen rijden.
    Maar er is nog meer. Zoals ook de vorige keer het geval was, worden de boetes voor overtredingen op de smogregels alleen toegepast in Vlaanderen. Dezer dagen is er wel zo goed als geen smog in de Ardennen, maar wel in Waals-Brabant waar dus ook geen boetes worden uitgedeeld. Dat gebeurt alleen in Vlaanderen, waar de parketten al meteen gesteld hebben dat ze de nultolerantie zullen toepassen. M.a.w. de Vlamingen worden voor de zoveelste keer weer gediscrimineerd. En dat is nog niet alles.
    De opbrengsten van de verkeersboetes gaan terug naar de politiezones, maar dan in het hele land. Terwijl de Vlamingen zo'n 80% van de boetes betalen, krijgen de Vlaamse politiezones daar slechts 3,26 euro per inwoner van te zien, tegenover 6,5 euro per inwoner voor de Waalse politiezones. Dat alles terwijl de Waalse verkeersboetes amper 5% van het totaal uitmaken. Een zoveelste regelrechte discriminatie, uitgedokterd door de regeringen van mijnheer Verhofstadt, de zogezegde "redder des vaderlands". Redder van Walenland, ja.
    Het is altijd hetzelfde liedje: de Vlamingen betalen, de Walen trekken. Dat zal onder Verhofstadt III niet anders worden. En daarna wordt het zeker niet beter, want zo'n 85% van de Vlamingen gelooft niet dat er een Leterme I zal staan op 23 maart.
    Het worden vijgen na Pasen!

    21-12-2007, 10:36 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!