Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het 505-concert
  • Het nulmoment
  • Artikel 195
  • Griekenland aan de Noordzee
  • Het Libanon van Europa ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De militaire dienstplicht

       N.a.v. de vraag van Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO, wil ik er even aan herinneren dat Zweden al drie jaar geleden de militaire dienstplicht opnieuw invoerde, deze keer voor mannen én vrouwen. Ik heb daarover al eens geschreven dat ze dat bij ons ook beter zouden doen en dat het een vergissing was die dienstplicht hier af te schaffen,

       In Zweden blijkt die herinvoering trouwens een succes te zijn. Elk jaar worden er zo’n 6.000 jongeren geselecteerd voor een opleiding van zes maanden tot anderhalf jaar, naargelang de afdeling van hun voorkeur. Ze worden daarvoor fatsoenlijk  betaald en het systeem blijkt zo goed te werken dat heel wat dienstplichtigen achteraf besluiten beroepsmilitair te worden.

        Waar wachten we op om dat ook te doen? Voor een land  als België met een chronisch tekort aan militairen lijkt Zweden een voorbeeld. De jeugd maakt er kennis met discipline en autoriteit, en kan er technische kennis opdoen. Aan immigranten die  via de legerdienst zouden willen integreren, zou men de Belgische nationaliteit kunnen toekennen. Doet me denken aan mijn eigen grootvader, die hier nog als Nederlander geboren werd, maar de Belgische nationaliteit kreeg toen hij mee lootte voor het Belgische leger. (Voor de petit histoire: hij lootte er zich uit, maar het feit dat hij bereid was mee te doen, volstond.)

            Wat tenslotte de tegenkanting van sultan Erdogan tegen het lidmaatschap van Finland en Zweden tot de NAVO betreft, blijf ik erbij dat – als hij volhardt in de boosheid – men beter Turkije zou schrappen. Dat land hoort er niet bij, evenmin als bij de E.U. en zeker niet nu het bij Rusland wapentuig heeft gekocht, zoals ik reeds schreef in mijn blog van 14 dezer.

    ---

       In de marge van bovenstaande nog dit: in afwachting van een definitief lidmaatschap van de NAVO – dat kan een jaar duren -  hebben Zweden en Finland ondertussen al  veiligheidsgaranties gekregen van Noorwegen, Denemarken, IJsland, de U.K. en de U.S.A. Daar zullen de nieuwe NAVO-leden meer op kunnen rekenen dan op de Turkse would-be sultan.

     

     

     

    19-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    18-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het koopkrachtplan van 6,5 miljard

       Zoals lezer Ottorongo terecht opmerkte in zijn reactie van gisteren, blijft deze federale regering maar geld uitgeven, alsof het niet meer op kan. Dit alles ondanks het feit dat qua economische groei er slechts twee EU-landen zijn die het slechter doen dan België, nl Estland en Litouwen, en we op één land na, Griekenland, het grootste begrotingstekort hebben. Dat alles terwijl de PS van Magnette, met de hete adem van de communistische PTB in de nek, afkomt met een zgz ‘koopkrachtplan’ van 6,5 miljard euro extra uitgaven.

       Dit jaar zijn de begrotingstekorten nog toegelaten door de Europese Commissie, maar vroeg of laat zal dat ophouden en zullen we op de blaren zitten. Elke onverantwoorde uitgave zal dan dubbel en dik terugbetaald moeten worden en dat zal niet meer met besparingen maar met extra belastingen moeten gebeuren.

        Gaan de liberalen, MR zowel als Open VLD én cd&v daarmee instemmen?  Bij MR kan men nog hopen op Bouchez, maar of dat ook bij Open VLD gaat lukken, blijft een vraagteken, zolang men daar zoveel belang blijft hechten aan het premierschap van Crootje. En bij cd&v wordt het afwachten of ze na een minister zonder Financiën er straks ook nog een partij zonder kiezers zal aan over houden.

     

     

    18-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    17-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen & talen

       Het is niet de eerste keer dat ik erover schrijf, maar een discriminatie waaraan niets gedaan wordt, blijft ergeren. En zoiets is het tweede taal probleem in onze middelbare scholen. De Vlaamse leerlingen zijn verplicht  als tweede taal Frans te leren, de Franstaligen kunnen  kiezen tussen Engels, Duits en Nederlands. Volgens de laatste cijfers kiest 60% daar nu voor Engels als tweede taal en niet het Nederlands, wat toch de taal is van de meerderheid in dit land.

       Tot wat dat kan leiden  bleek uit een recent artikel van de Waalse krant La Meuse; die bij de bevoegde overheidsinstanties te weten kwam dat meer dan 70% van de Walen geen woord Nederlands verstaat. Ter vergelijking: het aantal Vlamingen dat geen Frans verstaat bedraagt bijna  40%. Slechts 2,3% van de Walen vindt dat ze vlot Nederlands spreekt, terwijl dat percentage voor Frans bij de Vlamingen meer dan 10% is.

       En dan maar klagen dat dit land niet werkt. Van immigranten eisen we dat ze onze taal,  cultuur en gewoontes overnemen, maar voor de Walen maken we de uitzondering. Daarmee kunnen we straks misschien alleen met elkaar nog converseren in het Engels, als ze dat tenminste onder de knie zullen hebben na zes jaar middelbaar.

     

    17-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    16-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fran(c)k(ens) voorstel

     

       Uitgerekend na een enquête waaruit blijkt dat liefst 92% van  de VB-kiezers zegt de volgende keer weer voor dezelfde partij te stemmen, komt Theo Francken met een geweldig voorstel. Hij doet nl een oproep aan het VB om niét op te komen bij de federale Kamerverkiezingen van 2024 en  de achterban voor te stellen op de N-VA-lijst te stemmen! Kan het nog gekker?

       Francken zou beter zijn eigen kiezers voorstellen het tegenovergestelde te doen en in 2024 voor het VB te stemmen. Volgens De Stemming is een kwart van de N-VA kiezers niet zeker dat de volgende keer weer te doen en is er dus veel meer kans dat die VB  gaan stemmen dan VB’ers N-.VA. Het zou pas geweldig worden als diezelfde Francken het voorbeeld zou geven, zelf zou overstappen naar het VB en zijn kiezers zou vragen hem te volgen. Tenminste zolang Bart De Wever niet af wil stappen van zijn veto tegen een Vlaamsnationale samenwerking, mochten VB en N-VA samen bij die regionale verkiezingen de meerderheid halen.

       Als er iets positiefs is aan Franckens voorstel, dan is het dat hij begrepen blijkt te hebben hoe belangrijk die verkiezingen van 2024 zullen worden voor Vlaanderen. Men zou bv even goed kunnen afspreken dat  het VB zich zou onthouden bij de federale als de N-VA dat zou doen bij de regionale verkiezingen. Dat is al even  gek natuurlijk, maar als we toch bezig zijn. Waar Franken het moeilijk mee heeft, is dat het initiatief na de verkiezingen van 2024 waarschijnlijk niet meer van zijn partij zal komen, omdat ze in Vlaanderen niet meer de grootste zal zijn. En een samenwerking met de socialisten zal voor Vlaanderen niet voor een oplossing zorgen, integendeel.

        Als er in Vlaanderen een nieuwe deelregering zou komen met een meerderheid van Vlaamsnationalisten - VB én N-VA -  dan zullen de francofonen kunnen kiezen: ermee willen praten en daarbij het cordon sanitaire afschaffen ofwel er niet mee willen praten en dan België afschaffen.

    ‘Simple comme bonjour’, om het in hun taal te zeggen..

     --

     

    16-05-2022, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    15-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Were di !

        Ik kom even terug op mijn blog van gisteren en de laatste zin van de overigens zoals steeds interessante reactie van onze vriend Walter: ‘Wie vrede wil bewerkstelligen doet dat niet met wapens’. Hoe goed ook bedoeld, dat klopt niet.

       Julius Caesar*, een van de geniaalste veldheren van het Romeinse Rijk, van wiens naam het woord ‘Keizer’ is afgeleid, zei het reeds: ‘Se vis pacem, para bellum’. Vrij vertaald: ‘Als je vrede wil, moet je de oorlog voorbereiden’

       Als het Westen Oekraïne niet bewapend had, was dat land nu al lang onder de voet gelopen door het numeriek veel grotere, maar niet betere  Russische leger. Dank zij de bewapening van Oekraïne door het Westen, heeft het land nog  kunnen standhouden. Het was natuurlijk veel beter geweest, moest men eerst de diplomatie een kans hebben gegeven, maar dat geldt ook voor Poetin, die de oorlog is begonnen, zoals trouwens terecht werd opgemerkt door de Finse president (‘You started it, look in the miror!’).

     

    ---

     

    *van dezelfde Julius Caesar zijn er nog enkele markante uitspraken:

    - ‘Veni,  vidi, vinci” (Ik kwam, ik zag, ik overwon).

    - ‘Omnium gallorum belgae fortissimi sunt’ (van alle Galliërs zijn de Belgen de dappersten). Dit gaat niet over onze voorouders. De Belgen waarmee Caesar te maken kreeg, waren  Kelten, die tenslotte verdreven werden naar Bretagne, Ierland en Wales. In hun plaats kwamen hier de Germaanse Franken. Zo werden de Eburonen (onder Ambiorix), Galliërs die leefden in de streek tussen Rijn en Maas door de Romeinen verdreven en vervangen door de Germaanse Tongeren, die oorspronkelijk ten oosten van de Rijn leefden en hun naam gaven aan de huidige stad Tongeren.

     

    15-05-2022, 00:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    14-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan is er Finland

        Finland gaat akkoord om lid te worden van de NAVO. Dat werd bevestigd door zowel de Finse première als de president en zal waarschijnlijk nog binnen de week bekrachtigd worden door het Finse parlement. Finland wil geen tweede Oekraïne worden. In de laatste duizend jaar viel Rusland  zo’n 20 keer Finland binnen  Gemiddeld elke 2 tot 3 generaties Finnen maakte dat mee. Als gevolg van de zgz ‘Winteroorlog’ van eind 1939 begin 1940 speelde Finland zelfs een deel van zijn grondgebied aan Rusland kwijt, bleef het zo’n 80 jaar neutraal sinds het begin, van de Koude Oorlog, maar behield het de militaire dienstplicht en beschikt het over zo’n getrainde 90.000 reservisten die het kan oproepen bij oorlogsgevaar. Finland deelt met Rusland een  grens van zo’n 1.450 kilometer. Bijna ¾ van de Finnen zijn nu voor de toetreding tot de NAVO, t.o.v. maar 20% vóór de Russische inval in Oekraïne.

        In Moskou voelt men zich natuurlijk weer ‘bedreigd’. Dat zal trouwens niet beteren als men weet dat ook Zweden zinnens is de stap te zetten naar het NAVO-lidmaatschap. Op de bedreigingen die Finland al kreeg via de woordvoerder van het Kremlin, had de Finse president een duidelijk antwoord: ‘Jullie zijn ermee begonnen. Kijk maar beter eens in de spiegel’.

    ---

       Ondertussen is er kritiek vanwege sultan Erdogan die vindt dat Finland en Zweden onderdak zouden bieden aan in zijn ogen ‘Koerdische terroristen’. Dat Turkije zelf als NAVO-lid wapentuig koopt in Rusland  zou dan wel mogen. Officieel is er (nog) geen Turks veto, maar als dat er zou komen,  kan men beter Finland en Zweden erbij nemen en het Turkije van Erdogan eruit zetten.

       

     

    14-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Self service W. Beke

       De peilingen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Of ligt het misschien aan de naam die ze krijgen? In elk geval heeft ‘De Stemming’ van VRT en De Standaard e.e.a. teweeg gebracht.

        Om te beginnen was het de eerste keer dat in dit land een partijvoorzitter ontslag nam als gevolg van een peiling. En daar hield het niet bij op, binnen de week volgde ook het ontslag van een Vlaams minister van dezelfde partij. Eerst dus Joachim Coens, dan Wouter Beke. Als dat zo door gaat moet er op gelet worden dat de laatste niet vergeet het licht uit te doen...

         Bij Beke zat het mis vanaf de start. Als voorzitter van cd&v benoemde hij zichzelf tot minister. ‘Self service W. Beke’, noemde Kaaiman hem. Bij mij bleef hij ‘Markske’ heten, zoals die komische figuur uit ‘De Kampioenen’. Een ramp werd het toen hij bij het begin van de coronacrisis de woonzorgcentra sloot voor de bezoekers maar de mensen vergat die er binnen zaten. Dat leidde tot duizenden overlijdens vóór effectief werd ingegrepen. De fouten die er later nog gemaakt werden, hoe erg ook, waren niets in vergelijking daarmee.

       Als gevolg van de desastreuze peiling, waarbij de partij de kleinste werd in Vlaanderen, was het not done met dergelijke figuren naar een volgende verkiezing te stappen. Vraag is maar of de opvolgers het beter gaan doen. Om te beginnen zou de partij uit de Paarsgroen+ regering moeten stappen. Ze zit daar ook maar bij als vijfde wiel aan de wagen,  met twee ministers die niet eens op federale kieslijsten hadden gestaan en die straks aan de kiezers geen verantwoording hoeven te geven. Als gevolg daarvan kan ze dan samen met de Vlaamsnationalisten zorgen voor een stevigere oppositie in Vlaanderen, de regio waarin ze de stemmen moet halen.

       Of dat allemaal gaat gebeuren, is nog koffiedik kijken, maar als er niets in die zin verandert, dan dreigt straks de kiesdrempel.

       

    13-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    12-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De getrouwheidspremie

       De Stemming, zoals de enquête van VRT en De Strandaard genoemd werd, blijft nazinderen. De onderzoekers hebben nl niet alleen naar de stemmen zelf gekeken, maar ook naar de motieven er achter. Daarbij is gebleken dat het Vlaams Belang momenteel de trouwste kiezers heeft. Meer dan 90% van hen zegt ook de volgende verkiezing VB te zullen stemmen. Met een beetje geluk kunnen het er alleen maar meer worden.

        N-VA heeft dat geluk niet en riskeert dat een deel van haar aanhang naar rechts zal uitwijken, zeker als De Wever zou volharden in zijn boosheid en iets samen zou willen gaan doen met de Gauche Caviar en zeker met de PS van  Magnette die hem sinds Marrakech al een paar keer voor de gek heeft gehouden. Zoals de situatie nu escaleert, zou de historicus De Wever een historische fout begaan op een even historisch moment, waarop Vlaanderen eindelijk een  eerste stap zou kunnen zetten naar een uiteindelijke zelfstandigheid.

       CD&V en Open VLD staan erbij en kijken ernaar. Ze zullen alleen nog kunnen hopen mee te mogen doen, maar zeker niet meer onder hun eigen  voorwaarden. Zelfs de PS wil af van de liberalen, zoals voorzitter Magnette zich reeds enkele keren heeft laten ontvallen na zijn zoveelste dispuut met Bouchez.

     

     

    12-05-2022, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    11-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viering zonder trofee

       The Economist schreef reeds op 19 februari (de week vóór de Russische inval in Oekraïne) op haar voorpagina dat Poetin, oorlog of geen oorlog, zich misrekend had. Het blad kreeg gelijk: Poetin gaf Jo Biden een tweede adem (een meerderheid van Republikeinen steunt hem nu in zijn Oekraïne aanpak), bracht het Westen meer dan ooit samen en vergrootte de kans op een uitbreiding van de NAVO, niet met Oekraïne, maar met de nu nog onafhankelijke landen Finland en Zweden die zich bezinnen om toe te treden.

        E.e.a. maakt wel, dat het er op lijkt dat ook Poetin stilaan beseft dat die oorlog in Oekraïne een foute beslissing van formaat was die Rusland geen goed zal doen. Hoe het ook verder zal evolueren, het leveren van gas en olie aan het Westen zal sterk worden terug gedraaid. Van de Nordstream 2 pijplijn, die zo’n 11 miljard dollar heeft gekost en de Russische uitvoer van gas naar het Westen zou verdubbeld hebben, zal niet veel meer in huis komen.

       Ondertussen is er niets in huis gekomen van de vele dreigementen die er verwacht werden n.a.v. de herdenking van de overwinning op Nazi-Duitsland van 77 jaar geleden. Gelukkig maar. In zijn speech haalde Poetin weer wel uit naar het Westen en de NAVO,  bleef hij herhalen dat hij zich bedreigd voelt, maar kreeg hij het woord Oekraïne niet over zijn  lippen. Zijn luchtmacht kreeg men niet te zien en zijn oorlogsschepen bleven netjes aan de kade. De opkomst van 11.000  soldaten die er defileerden was ook niet zo indrukwekkend. Dat zien we elk jaar al in Noord-Korea, nog zo’n land met kernkoppen en een arme bevolking.

       Tenslotte gaf Poetin wel toe dat zijn  ‘speciale militaire operatie’ ook Russische slachtoffers had gemaakt en riep hij alle plaatselijke instanties op de families van de gesneuvelde  en gewonde Russen bij te staan, wat overkwam alsof de staat zelf dat niet erg veel zou doen.

       Ondertussen duurt Poetins ‘Blitzkrieg’ nog altijd verder, blijft de Russische luchtmacht Oekraïne bombarderen en blijft het wachten op enig redelijk voorstel om er mee op te houden.

     

      

    ---

     

     

     

      

     

    11-05-2022, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Tags:The Economist schreef reeds op 19 februari (de week vóór de Russische inval in Oekraïne) op haar voorpagina dat Poetin, oorlog of geen oorlog, zich misrekend had. Het blad kreeg gelijk: Poetin gaf Jo Biden een tweede adem (een meerderheid van Republikeine
    10-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse meerderheid

       Het debat Bouchez-Van Grieken met daarop de negatieve francofone reacties en de uitslag van ‘De Stemming’, zoals men de peiling van VRT en De Standaard heeft genoemd, blijven niet alleen voor beroering zorgen, maar ook voor een  onverwachte opportuniteit.

       Met de 45,5% die de Vlaamsnationalisten (N-VA en VB) in deze peiling samen haalden, zouden ze in het Vlaams gewest nog wel geen meerderheid aan stemmen hebben, maar misschien wel al aan zetels. Er zouden dus niet veel extra stemmen nodig zijn om straks wél de meerderheid te halen. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat de N-VA en het VB zouden samenwerken. Dat laatste is nog helemaal niet zeker, al zal het steeds moeilijker worden om straks een Vlaamse deelregering te maken zonder het VB. Dan zou de N-VA er zowat alle andere partijen  bij moeten halen, PvdA inbegrepen en zouden die partijen daar nog mee akkoord moeten gaan. Zie je dat al zitten, met PvdA, Groen en de partij van de Gauche Caviar?

       Ondertussen blijft Wallonië zich houden aan het cordon sanitaire et médiatique t.o.v. het Vlaams Belang. Dat werd nog eens bevestigd door federaal minister Gilkinet (Ecolo) in een interview op de commerciële RTL-zender. Als ze met het VB niet meer willen praten, wat gaan ze dan  doen als die partij straks in de Vlaamse deelregering zit, waarschijnlijk zelfs als grootste partij? Er ook niet meer mee praten? Zoals ik al eens schreef, zou er zich zo een extra gelegenheid voordoen om aan dit België alvast een begin  van haar einde te maken.

     

    10-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    09-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zinkende midden

       In de nasleep van ‘De Stemming’ putten onze media zich uit om te voorspellen hoe het politieke landschap er straks, bij voorkeur tegen de verkiezingen van 2024,  uit zal zien. Dat is pas over twee jaar en in de Belgische politiek een eeuwigheid. Zeker is wel dat de centrumpartijen, in de eerste plaats CD&V en Open VLD, verder achteruit zullen gaan, al gelooft men eerder dat de liberalen op federaal vlak langer stand zullen houden dan  de christendemocraten.

       E.e.a. kan te maken hebben met het feit dat de Waalse liberalen het goed blijven doen, terwijl de christendemocratische familie in Wallonië politiek helemaal niets meer voorstelt.  Na de rel over het debat van Van Grieken met Bouchez, had deze laatste zich wel min of meer verontschuldigd, maar is hij daarop terug gekomen. Ten eerste vraagt hij waarom hij niet met het VB zou mogen debatteren als alle Vlaamse partijen dat wél mogen. En ten tweede zegt Bouchez dat, als de francofonen het cordon t..o.v. uiterst rechts willen behouden, ze dat ook moeten doen t.o.v. uiterst linkse PTB, de Waalse tegenhanger van de PvdA., maar dat gebeurt niet.

       In de marge van bovenstaande blijft het trouwens opmerkelijk dat Egbert Lachaert door onze Vlaamse politieke commentatoren nog steeds bestempeld wordt als een ‘diepblauwe’ liberaal. Als dat waar was, had de man nooit zijn woord gebroken t.o.v. zij eigen even diepblauwe achterban en had hij gekozen voor Paarsgeel i.pl.v. van Paarsgroen. Hij is toen gezwicht omdat Crootje dan het federaal premierschap zou krijgen. Puur postjespakkerij. Als Belgisch politicus had hij moeten weten dat zo’n premierbonus niet gratis is en de partij zou verplichten tot toegevingen die ze normaal niet zou doen. Zeker voor een partij die maar op de zevende plaats staat.

       Lachaert is een slechte partijvoorzitter. Hij kan het goed uitleggen, maar wie gelooft hem nog? Hij zou best het voorbeeld volgen van Almaci en Coens. Of wil men wachten tot de Open VLD helemaal richting kiesdrempel zakt?

     

    09-05-2022, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    08-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richting kiesdrempel

      De uitslag van ‘De Stemming’, de zgz peiling door de VRT en De Standaard, waaruit bleek dat CD&V in Vlaanderen de kleinste politieke partij is geworden, was voor mij geen verrassing. Ik verwijs daarbij naar mijn blog van 27 april ‘Het &NU?-congres’, waarbij de partij zelfs geen journalisten had uitgenodigd. Men zag toen de bui reeds hangen. Ondertussen heeft voorzitter Coens de handdoek in de ring geworpen en zullen er voortijdig nieuwe voorzittersverkiezingen komen, waarbij Sammy Mahdi zich alweer kandidaat heeft gesteld. Vorige keer verloor hij nipt van Coens.

        Het is wel historisch te noemen dat een partij, zoals die van de christendemocraten, die ooit in heel België een volstrekte meerderheid behaalde, nu in Vlaanderen zo diep gevallen is. Waar is de tijd van de zuilen, zoals die van de Middenstand, de Boerenbond, de Ziekenkas, de vakbonden?  E.e.a. is wel terug te brengen tot de ontkerkelijking van onze samenleving, maar dat verklaart niet alles.   

       Wat CD&V vooral kwalijk wordt genomen, is haar deelname aan de anti-Vlaamse regering Decroo, waar men de partij hoegenaamd niet nodig had, tenzij om de Vlaamse oppositie te verzwakken, uitgerekend de regio waar de partij haar stemmen moet halen. Vivaldi werd voor mij zo Paarsgroen+ en CD&V  een onnodig aanhangsel waarbij de haar toegewezen posten dan nog werden ingevuld  met niet-rechtstreeks verkozenen. ‘Amateurs’ is hier niet het juiste woord, maar veel scheelt het niet.

       Het is nu afwachten wat de partij gaat doen bij de verkiezingen in 2024 en of ze weer haar ziel zal verkopen voor een bord Belgische lindensoep om het traditionele nu zieltogende België mee in stand te houden.

     

     

    08-05-2022, 00:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    Tags: De uitslag van ‘,De Stemming’,, de zgz peiling door de VRT en De Standaard, waaruit bleek dat CD&V in Vlaanderen de kleinste politieke partij is geworden, was voor mij geen verrassing. Ik verwijs daarbij naar mijn blog van 27 april ‘,Het
    07-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een as N-VA - Vooruit ?

        Terwijl het veel logischer zou zijn  dat er bij een eventuele Vlaamsnationale overwinning na de verkiezingen in 2024 een Vlaamse regering zou komen met VB en N-VA, lijkt het er steeds meer op dat we te maken zouden kunnen krijgen met een tripartite N-VA, Vooruit en waarschijnlijk CD&V. Raar maar waar.

       E.e.a. heeft te maken met het feit dat het in de huidige Antwerpse stadcoalitie vrij goed klikt tussen de eerste twee, dit nadat een kartel  Spa en Groen daar mislukte, evenals de gok van CD&V met Chris Peeters. Bijkomende reden is dat de samenwerking tussen de Antwerpse N-VA en  de partij van Jinnih Beels en Tom Meeus rimpelloos lijkt te verlopen. Dat laatste is echter geen garantie dat de Antwerpse N-VA van Bart De Wever straks even goed zal werken met de rest van die partij, ons ‘mateke’ op kop.

        Een Vlaamse regering in 2024 met N-VA, Vooruit en eventueel CD&V zal daarna trouwens moeten onderhandelen over een federale regering, waarbij men de PS van Magnette weer zal tegenkomen. Een partij die eerder aanleunt bij het linkse Waalse Ecolo, opgejaagd wordt door de nog linksere communisten van de PTB en die, samen met Vooruit, wel weer de grootste politieke familie binnen die regering zou kunnen worden en dus de lakens weer zal kunnen uitdelen. Tegelijkertijd zal het cordon sanitair blijven  bestaan, evenals het Belgique à papa.

        Als De Wever zijn veto tegen het VB niet intrekt, wordt dit voor Vlaanderen  een doemscenario en het enige wat men daartegen kan doen, is de N-VA-kiezers ervan overtuigen om in 2024 voor het VB te stemmen en die partij zo groot te maken, dat men niet meer zonder zal kunnen in Vlaanderen. De N-VA is al enkele keren door de PS en de Vlaamse traditionele partijen voor het blok gezet na Marrakech en zou beter moeten weten, anders wordt ze een zoveelste Belgische recuperatie.

     

    ---

     

       En dan nog dit voor de Poetin-knuffelaars:

       Miljoenen vluchtelingen, tienduizenden doden,  honderden dorpen en steden met de grond gelijk gebombardeerd, honderden burgers die werden gemarteld en vermoord, voor zover ze al niet stierven onder het puin van hun ingestorte huizen. De oppositie in Rusland én hun media monddood gemaakt.

       En dat allemaal omdat die  man in het Kremlin zich aan zijn lange lege tafel bedreigd voelde door een buurland dat hem helemaal niet bedreigde, maar alleen uit de Russische invloedsfeer wilde stappen. Dit nadat hij zelf al een deel van dat land had afgepakt en in een ander deel een opstand militair steunde, die sinds 2014 ook al meer dan 13.000 levens had gekost.

     

      

     

     

     

     

    07-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    06-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De groene amateurs

       Bij Groen gaan ze afscheidnemend voorzitster Almaci vervangen door een duo. Er zijn vier relatief onbekende kandidaat-koppels, waarvan de meeste buitenstaanders niet eens het bestaan kenden. Daarmee lopen ze nog maar eens Ecolo achterna en tonen ze aan zelf geen nieuwe ideeën te hebben buiten het in de pas lopen van hun linkse Waalse tegenhangers. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Toen Groen nog Agalev heette, hadden ze zelfs niet eens een voorzitter, alleen maar een secretaris en ook dat waren ze elders gaan afkijken, nl bij de communistische Oostbloklanden. Dat heeft hen toen ook geen baat bijgebracht. Bij de volgende verkiezing vlogen ze zelfs uit het parlement, omdat ze de kiesdrempel – die ze, nota bene, zelf mee hadden ingevoerd – niet meer haalden,  Dat had wel niet zozeer met die naam te maken maar met het feit dat de partij had deelgenomen aan de regering Verhofstadt I en er o.m. ook de snel-Belgwet had doorgekregen. Ook nu zit Groen in de federale regering en heeft ze niet kunnen beletten dat één van haar dada’s; de kernuitstap, verwezenlijkt kon worden. Ook het alternatief, het plaatsen van luchtvervuilende gascentrales, valt niet bij iedereen in goede aarde en is in feite tegen haar eigen klimaatregels. Het blijft dus armoe troef en dat zal niet beteren zolang de groentjes niet beseffen dat ze geen Belgicistische partij kunnen zijn (zoals ook PvdA in Vlaanderen), terwijl ze alleen maar stemmen kunnen halen in het Vlaamse gewest en Brussel. Rekenen kunnen ze blijkbaar ook niet. Onze Vlaamse groentjes zijn politieke amateurs.

     

     

     

    06-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    05-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De transfersaga

       In de discussies n.a.v. de verkiezingen van 2024 vergeet men meestal dat de daaruit voortkomende federale regering zal moeten toezien op het terugdraaien van de beruchte noord-zuid transfers. Dit werd mede beslist door PS en MR in  de zesde en voorlopig laatste staatshervorming bij de vorming van de regering Di Rupo. De kans is nl groot dat onze Waalse vrienden zullen trachten die terugbetalingen  uit- of zelfs af te stellen, zoals ze al meer hebben gedaan met Belgische wetten en akkoorden die hen niet aanstonden. Denk maar aan de artsenquota.

       Mocht het VB, al dan niet als grootste partij, in een volgende Vlaamse regering komen te zitten, dan is de kans nl reëel dat de Waalse partijen een excuus zullen zoeken om het cordon sanitair in stand te houden en zo een stok achter de deur te houden. Wij, Vlamingen,  mogen ons daar weer eens niet laten rollen en zullen daarom in 2024 alle Vlaams-nationalistische stemmen meer dan nodig hebben, Ofwel komt er dan een einde aan het cordon, ofwel aan het België zoals we dat nu kennen en dat voor Vlaanderen nefast is.

     

    ---

     

       En dan nog een Chinees doordenkertje voor de Poetin-knuffelaars: ‘Wie bij een betwisting het eerst slaat, bekent zijn ongelijk’.

     

     

    05-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    04-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blitzkrieg ?

       ‘De mensen in Rusland en Wit-Rusland willen geen ander leven. Ze willen gewoon goed leven. Ze hebben geen ervaring met vrijheid. Ze denken niet na over democratie. Vandaar die keizerlijke vorm van presidentschap die Poetin en Loekasjenko zich kunnen permitteren  En ik vrees dat dat nog lang zo zal blijven’

       (Sventlana Elexijevitsj, Nobelprijswinnares Literatuur 2015!.

    ---

       Zo hoort men het ook eens uit onverdachte bron. Vraag is maar of het zo zal blijven als ze enkele duizenden van hun jongens in lijkzakken zullen zien terugkeren uit Oekraïne.  Volgens de Britse geheime dienst zou het Russische leger in Oekraïne  al zo’n 15.000 manschappen verloren hebben, waarbij 9 generaals,  minstens 1.600 tanks en pantservoertuigen, plus tientallen vliegtuigen en drie schepen waaronder de ‘Moskva’, het vlaggenschip van hun Zwarte Zeevloot.
       Rusland mag dan een groot land zijn, het blijft een middelmatig regime dat een grootmacht wil zijn, maar het niet is. Haar bevolkingsaantal zit tussen dat van Bangladesh en Mexico, haar economie tussen Brazilië en Zuid-Korea en  haar globale export tussen dat van Zwitserland en Taiwan. Als de olie-uitvoer naar het Westen stopt, verliest het land één derde van zijn export. Hoewel het kan rekenen op een zekere sympathie van niet-gebonden landen, heeft het veel van die sympathie verspeeld door de inval in Oekraïne’.

        De wereld kan alleen maar hopen dat het Rusland van Poetin verzaakt aan het inzetten van de chemische, biologische en/of nucleaire wapens die het bezit, om zo een derde wereldoorlog te vermijden. Daarvan zou niemand beter worden, ook China niet, dat dan zijn belangrijkste afzetmarkt, Europa,  zou kwijtspelen.

     

      

    04-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    03-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle Vlamingen

        Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er misschien een nieuwe opening is naar de Vlaamse zelfstandigheid. N.a.v. mijn blog van gisteren, 2 mei, waarin ik vaststelde dat de francofonen van dit land nog steeds niets te maken willen hebben, noch willen praten met het Vlaams Belang, roep ik alle Vlamingen op ervoor te zorgen dat het VB in de volgende Vlaamse regering komt te zitten. Als de francofone politieke partijen consequent zijn, zullen ze dan ook niet meer met de Vlaamse regering willen praten en komt dit België tot stilstand.

        Om het VB in de volgende Vlaamse regering te hebben – al dan niet als grootste partij -  kunnen we met zijn allen zorgen bij de regionale verkiezingen van 2024.

       Wij, Vlamingen, maken 60% uit van de Belgische bevolking, 70% van de economie en meer dan 80% van de export. Onze werkzaamheidsgraad ligt op 76%, t.o.v. 65% voor Wallonië. Het heeft dan ook geen zin meer dit land in zijn huidige vorm in stand te houden door elk jaar minstens 12 miljard euro van onze eigen Vlaamse welvaart af te staan. Geld dat in de rest van het land uitgedeeld , niet of nauwelijks geïnvesteerd wordt en  dus verloren gaat aan de Fédération Bruxelles-Wallonie, Francorchamps en nog van dat moois.  Als onze francofonen blijven weigeren te praten met het Vlaams Belang en straks ook niet meer met de Vlaamse regering, mocht het VB er deel van uitmaken, dan is er geen enkele reden om met dit België verder te gaan.

       Vlaanderen moet dan de Senelle doctrine* toepassen, die stelt dat, als België onbestuurbaar wordt en er bv weer geen federale regering meer kan worden gevormd, het Vlaams parlement Vlaanderen moet uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar grondwettelijk niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaamse parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde democraten het enige wat telt.

     

       *Wijlen Robert Senelle was een Brusselse grondwetspecialist, die stelde dat België alleen kon overleven met twee autonome deelstaten – Vlaanderen en Wallonië - met een eigen sociale zekerheid en fiscaliteit. Brussel en de Oostkantons konden voor hem alleen subgewesten zijn.

      

    03-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    02-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB in de 1 mei kijker

       Eén mei was dit jaar, ondanks de opheffingen van de meeste coronaverplichtingen, een mager beestje in Vlaanderen. Er was meer volk op de bedevaarten naar Scherpenheuvel dan in de optochten van wat er overblijft van links. Opvallend daarbij was de uitval van ons zingend konijn naar het Vlaams Belang dat hij verweet nog nooit iets verwezenlijkt te hebben. Dat is niet moeilijk, als men weet dat de partij van Tom Van Grieken nooit een kans heeft gekregen mee te kunnen spelen. Wie niets mag doen, zal ook niets verkeerd doen. We kunnen alleen maar hopen dat hier na de volgende verkiezingen, zeker de regionale in 2024, verandering in komt.

       In Wallonië was het wel iets spannender, sinds de communisten van de PTB er op vooruit blijven gaan ten koste van de socialisten van Magnette. Die laatste verwijt dan weer niet die communisten, maar de liberale MR van alle zonden tegen de zgz democratie, terwijl beide partijen coalitiepartners zijn binnen de Paarsgroen+ regering. Niet alleen de PS, maar ook Ecolo en ‘Les Dégagés’ hebben het nog altijd niet verteerd dat baardman Bouchez het heeft aangedurfd op Tv in debat te gaan met Tom Van Grieken. Ze verkiezen nog altijd hun eigen DDR.  Mocht het VB straks deel uitmaken ven de nieuwe Vlaamse regering en de francofonen consequent blijven weigeren  ermee te praten, dan praten ze ook niet meer met Vlaanderen en zou dit België wel eens eerder dan verwacht aan zijn einde kunnen komen!

     

    02-05-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    01-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De artsenquota

        Van toen ik met deze blog begonnen ben, op mijn pensioneringsdag van februari 2005, heb ik geschreven over het probleem van de ingangsexamens voor studenten Geneeskunde en Tandheelkunde. Dat werd nl alleen toegepast door de Vlaamse afdeling, niet door de Franstaligen en was dus een zoveelste discriminatie waar wij Vlamingen het nog maar eens het slachtoffer van werden in la Belgique à papa. Het resultaat daarvan was nl dat Vlaanderen een steeds groter tekort kreeg aan huisartsen, spoedartsen en tandartsen, terwijl er aan francofonen kant meer afstudeerden dan wenselijk was, maar waarvan een deel geen Riziv-nummer kreeg dat nodig was om een artsenpraktijk te beginnen. Onder de regering Michel werd dat laatste probleem min of meer opgelost door Maggy De Block, maar weer bijna uitsluitend in het voordeel van de Franstaligen en veranderde er in feite niets.

        Aan die ellendige toestand zou nu een einde komen, omdat de coronacrisis heeft aangetoond dat er in heel het land artsen tekort zijn. Een voorstel van Brouckie zou daar een einde aan maken en zou tevens de Franstalige kandidaat artsen verplichten vanaf het academiejaar 2023-2024 te slagen in een ingangsexamen. Beter laat dan nooit natuurlijk, maar het blijft een schande dat Franstaligen in dit land hun voeten kunnen vegen aan wetten die zij niet goed vinden, maar die de Vlamingen wél moeten naleven. L’unité fait la farce’. Het is trouwens helemaal niet zeker dat de Franstaligen zich straks ook aan de nieuwe wet zullen houden. In principe blijven ze er tegen. Van Vlaamse kant blijft het wantrouwen trouwens groot. Het overtal Franstalige studenten wordt tot en met 2027 kwijtgescholden en omdat Vlaamse artsen dooreen genomen meer uren kloppen dan hun Waalse collega’s – nog zoiets typisch Belgisch -  is het risico groot dat de quota aan Franstalige kant nog zullen worden opgetrokken en zullen we met een nieuwe discriminatie te maken krijgen. Hoelang nog?

     

      

     

    01-05-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    30-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel beloven, weinig geven ...

       In de aanloop naar 1 mei zijn er weer de traditionele wensen en eisen van vakbonden en politieke partijen en dat is dit keer niet anders. Zelfs met de vaststelling dat dit land  een begrotingstekort heeft van meer dan, 8% - na Griekenland het grootste in de E.U. – verandert daar niets aan, zeker niet in Wallonië waar men nog steeds denkt de luxe te hebben dat de anderen – Brussel en vooral Vlaanderen – het wel zullen betalen.

       PS-voorzitter Magnette heeft nog eens het voorstel gelanceerd om jongeren tussen 18 en 25 jaar een basisinkomen te geven. Zoiets is er vroeger al eens geweest, maar werd afgevoerd onder de regering Di Rupo, van dezelfde partij als Magnette.

       De MR, die er nog steeds van droomt de PS voorbij te steken als grootste partij van Wallonië, wil daarvoor niet onderdoen en komt met het voorstel om een basisinkomen te geven aan elke burger ouder dan 18 jaar. Te gek om los te lopen, maar ook dat idee is niet nieuw. Het werd in 1997 al eens gelanceerd door Roland Duchâtelet die toen ‘Vivant’ oprichtte, een partij, of zoals hij zelf noemde: ‘een beweging’, die in alle gewesten en taalgemeenschappen aan de verkiezingen deelnam. Dat werd geen succes en Vivant ging daarna op in Open VLD.

       De kostprijs van zo’n basisinkomen zou de staat jaarlijks 100 miljard euro kosten, geld dat op andere gebieden zou moeten worden uitgespaard (werkloosheidsuitkeringen en kindergeld bv). Te gek voor woorden en daar zal het ook wel bij blijven. Dit zou een lachertje maken van onze Sociale Zekerheid en een bijkomende aantrekkingspool worden voor immigranten.

       Punt is wel dat er in Wallonië nog altijd politiekers rondlopen die niet beseffen dit land zo goed als failliet is, in fase drie zoals het mopje zegt:

    -        Fase één waren de moeilijkheden van de ontwikkeling

    -        Fase twee de ontwikkeling van de moeilijkheden.

    -        Fase drie de verdeling van de winst na het faillissement.

     

    30-04-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!