De labbonen waar u het over heeft zijn (naar wat ik vermoed) "tuinbonen" die tegenwoordig in de betere restaurants worden geserveerd, en ik persoonlijk zeer lekker vind.
Witloof is inderdaad nog al arbeidsintensief om zelf te kweken. Het is zoals met asperges, die dan ook nog veel grond in beslag nemen, en je eerst 3 jaar moet wachten voor de de eerste kan oogsten, en dan (normaal gezien) alle jaren kan oogsten, maar ook een beperkte periode.
Zelf heb ik nooit aan tuinieren gedaan, vooral wegens gebrek aan grond, maar de eerste 15 jaar van mijn huwelijk ook wegens gebrek aan tijd, wegens werkzaam in de brood en banketbakkerij. Starten om 01.00.u 's nachts tot +/- 15.00.u. In de weekends starten vrijdag en zatredagavond 21.00.u. tot +/- 12.00.u.
Maar mijn opmerking was eigenlijk dat de huidige regerende (Vlaamse/belgische) politici de boeren het leven danig zuur maken. Met het fake stiktofprobleem.
We gaan nog verder afstevenen op import van nog meer buitenlandse brol, van groeten, fruit, en vlees. Van mindere kwaliteit, en vol residu van bestrijdingsmiddelen, en kunstmeststoffen.
Weckken hebben we ook nog gedaan, zoals zelf konfituur maken. Maar weckken heeft voor elke groentensoort (bvb boontjes, niet simpel) toch een andere procedure. En werd al snel afgevoerd.
03-09-2023, 11:33
Geschreven door Walter F.
|