U zal me niet kwalijk nemen, beste Guido, dat uw gedachtengang m.b.t. het CETA-handelsverdrag mij met verstomming slaat. Dat linkse organisaties, zoals door u aangehaald, ook tegen zijn, kan toch nooit de maatstaf zijn voor iemand van rechts om dan maar voor te zijn. Zoals een kip zonder kop. Ook ik moet van Groenen, Greenpeace, en linkse tutti quanti, zoals de Waalse PS, helemaal niet weten, ik ben er allergisch voor, maar dat belet me niet om nu het gelijk van dit soort mensen in hun verzet tegen de multinationals en de voortschrijdende globalisering (CETA en TTIP) te begrijpen en goed te keuren. Of voelt u zich aangetrokken door wat de antidemocraten De Klucht en Verafstoodt ter zake intussen hebben verklaard, deze hautaine en onbetrouwbare sujetten, die spuwen op het gewone volk en die de democratische principes enkel belijden als het hen goed uitkomt. Is dat soms goed gezelschap om ideeën te delen?
Onafgezien van wie voor of tegen is, vind ik dat het eigen oordeel primeert. En in deze sta ik dan voor een keer als Vlaams-nationalist aan de zijde van mijn politieke vijanden, omdat ik de essentie van het probleem inzie. En dat ik mij daarmee voor één keer in het gezelschap van links bevind, maakt voor mij niets uit. Ik ben zo bekrompen van geest niet, zoals al die linkse betweters, die nooit ofte nooit een goedkeurend woord uit hun mond zouden krijgen over een of andere rechtse politieke stelling. Ook het Vlaams Belang toont zijn politieke volwassenheid in zijn stellingname tegen CETA. Zijn zij daardoor ook ineens politieke medestanders van links, en vriend met de Waalse president?
Paul Magnette heeft niet alleen gelijk, hij heeft overschot van gelijk, niet alleen omwille van CETA op zich, maar ook omdat hij geen verdere ultimatums van de EUSSR-bonzen meer duldt, die met hun voortdurende stappen alleen maar duidelijk maken dat ook zij heel bedenkelijke democraten zijn. Zitten er daar trouwens andere? Gezien de Walen voor meer dan 70 procent tegen dit handelsverdrag zijn, is het bovendien zijn verdomde democratische plicht om dit gegeven niet te negeren, zelfs al interesseert dit de EUSSR ook deze keer voor geen moer.
Tot besluit, hieronder een deel uit een artikel op geennieuws.com, artikel waarvan ik vind dat het in zijn beknopte onvolledigheid, toch naar de kern van de zaak weet te gaan.
"Er zijn zoals wij u gisteren al schreven meerdere redenen om noch het CETA verdrag de achterdeur naar het TTIP verdrag te tekenen, maar hier de redenen nog even op een rij. Het is hierbij belangrijk te weten dat bij de EU democratie hoog in het vaandel staat, tot het moment dat democratie echt getoond moet worden!
1)Via ICS (investment court system) kunnen grootbedrijven straks landen voor de rechtbank dagen iedere keer een regering een beslissing neemt die een negatief effect kan hebben op de winsten van dat bedrijf. Dit ongeacht of die beslissing is genomen uit veiligheids- gezondheids- of milieuredenen. Deze rechtszaken worden beslecht in een parallel rechtssysteem buiten de nationale rechtsorde om. Dit is in feite de meest belangrijke reden om nog een CETA noch een TTIP verdrag ooit te tekenen.
2)Het CETA verdrag staat de privatisering toe van publieke bedrijven zoals b.v. de energie en watervoorziening. Stelt u zich eens voor dat deze een onderdeel worden van een ( buitenlandse ) multinational en kijk dan weer naar punt 1 hierboven.
3) De rechten van bedrijven zijn wederom via punt 1 afdwingbaar, maar dat geldt niet voor de rechten van de werknemers, die mogelijk getroffen door het hiring and firing systeem dat aan de andere zijde van de Atlantische oceaan heerst, in de kou kunnen komen te staan.
4) Ook over duurzaamheid werd een hoofdstuk opgenomen in het CETA verdrag, maar net als bij bescherming van werknemers, is de bescherming van het milieu enkel iets op papier.
5) CETA is het achterdeurtje voor het TTIP verdrag . Door het toe te laten opent dit de poort voor de circa 80% van de Amerikaanse bedrijven in EU, die een dochterbedrijf in Canada hebben. Met de ICS-clausule (punt 1) kunnen die bedrijven ooko Europese staten aanklagen.
Het zou spijtig zijn indien Trudeau toch donderdag het verdrag zou kunnen tekenen, want dit is een regelrechte klap in het gezicht van de EU burgers."
26-10-2016, 01:50
Geschreven door Geronimo
|