Leven onder een regenboog Alle foto's op dit blog zijn door mij gemaakt. Indien je een foto wenst, gelieve een seintje te geven... De kleuren rond de foto's fungeren als de kleuren van de regenboog
21-04-2012
Speciaal licht
Vanavond om tien over acht kwam de zon nog even piepen onder de zware bewolking en zorgde voor een heel laag, maar zó mooi licht op de bomen in de verte... dat ik wel onmiddellijk mijn camera moest nemen! Na twee minuten was de kleur veel minder fel maar had ik toch enkele mooie shots.
Side was méér dan de moeite waard, we genoten van de stad, de overblijfselen van de grieks-romeinse tijd en het prachtige weer. Een schitterende blauwe hemel overkoepelde dit alles en het prille groen van de lente maakte dit plaatsje onweerstaanbaar mooi!
Ons bezoek aan de site liep wel wat uit, want na het bewandelen en bewonderen van de oude stad en het museum ter plaatse, namen we het openbaar vervoer terug naar Lara. Dit hield in dat we niet meer, maar ook niet minder, dan 4 grote of kleine busstations moesten aandoen en meerdere uren wachten! Na een lange dag bekeken we tevreden de prachtige foto's, een schat voor eeuwig...
Momenteel loopt in Tongeren een tentoonstelling over de opgegraven stad " Sagalassos" in Zuid-Turkije. Ze wordt "Sagalassos, City of dreams" genoemd.
In werkelijkheid is deze site in één woord adembenemend en liefhebbers zullen zeker wegdromen bij al deze vergane pracht! Wij hebben er alleszins van genoten, ook al moesten we soms nog even door de sneeuw waden, want het was nog vroeg lente hier. Professor Marc Waelkens en zijn studenten verrichtten op deze mooie locatie al veel werk en mogen daarom bogen op internationale bekendheid. We zijn als medebelgen terecht trots op deze enorme prestatie.
Mijn mooiste foto's krijgen hier dan ook een ereplaats. Genieten maar!!!
Op de weg tussen Konya en Aksaray kregen we de gelegenheid om een goedbewaarde "Keravanserai" te bezoeken. Deze onderkomens lagen op de duizenden kilometerslange "Zijderoute" en werden ter bescherming van kooplieden en hun dieren elke 42 kilometer gebouwd (dagreis per kameel). Er waren allerlei voorzieningen zoals een keuken, slaapplaatsen voor dieren en mensen, waterputten enz... 's Nachts werd alles afgesloten, want ook toen al waren er benden rovers en dieven die hun graantje van de grote rijkdom wilden meepikken... Het leverde enkele mooie foto's op van het geheel en ook van de versieringen die aangebracht werden op poorten en gevels. Het gaf ook een beeld van de monumentale architectuur in die lang vervlogen tijd.
Cappadocië heeft een uniek landschap, honderdduizenden jaren geleden gevormd door erosie, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. We waren er op rondreis in de vroege lente, vandaar dat er hier en daar nog wat sneeuw lag. Dit gaf aan het sprookjesachtige decor nog een extra dimensie. Wij mochten deze wondere wereld van dichtbij aanschouwen en kregen er maar geen genoeg van. Kijk van op afstand mee naar reuzenpaddenstoelen, rotswoningen en stenen panorama's. Beleef de heel eigen sfeer van de omgeving van Göreme, Derinkuyu, Zelve, Kaymakli, Ürgüp, PaŞabaǧ en Avanos.
Sinds 2004 zijn er nu al 7 digitale jaartjes gepasseerd. Ik maakte in 2004 enkele grote reizen, namelijk in maart naar Bali en in oktober naar Zuid-Afrika. 2005 bleef rustig, maar 2006 leverde een weekje rondreizen langs de keizerlijke steden in Marokko op en ook een verblijf van 5 weken in Spanje/San Pedro del Pinatar. In het volgende jaar trok ik in juni voor een citytrip naar Praag en in de nazomer voor 17 dagen naar Peru! 2008 bleef ik in eigen land en de kriebels kwamen weer in het voorjaar 2009! Een rondreis in het Westen van de U.S.A. was een droom die werkelijkheid werd. Maar ongelukkig genoeg volgden in 2009 maanden van thuis rusten en weer op krachten komen na enkele serieuze lichamelijke letsels. Het was pas in 2011 dat ik het waagde om weer op reis te gaan eerst voor een weekje naar Turkije en in de zomer naar Engeland . Dit jaar werd afgesloten met een fantastische reis naar India en nu, 2012, kijken we weer uit naar een rondreisje in Cappadocië/Antalya. Wie weet wat volgt nog na dit avontuur in het land van de buikdanseressen....
Ziek zijn is voor kindjes vertroeteld worden, speciale hapjes toegestopt krijgen en lekker lui een filmpje van Disney kijken in de zetel. Maar eens een beetje beter worden er nog meer eisen gesteld. Mijn kleindochter wou graag koekjes maken en prompt was ze in de weer met bloem, suiker en boter. Een eitje hier een snuifje zout daar...Waarom zout oma? In één twee drie zag ze eruit als de bakker himself en stond met de nieuwe digitale kookwekker in de hand om de baktijd in te stellen, ze kende sapristie alle cijfers al! Wat sta ik soms toch te zien....Maar ja, ze gaat volgend jaar al naar 't eerste leerjaar, gedaan met grote zus spelen in de kleuterschool, haar broertje zal zich alleen moeten redden vanaf september, niet dat hij daar problemen mee zal hebben, integendeel..... Carnaval op school moeten missen is toch héél héél erg, vooral omdat het mooie kleedje uit India al klaar hing om mee uit te pakken. Volgend jaar beter!!!
Liefde is zichzelf vergeten om de ander gelukkig te maken
Liefde is een gevoel dat zweeft en een aangename rilling geeft
Als je eens wist
Betty Coenen
Als je eens wist wat ik voel als je naar me lacht Als je eens wist hoe gelukkig ik ben als je met me praat Je bent zo speciaal Zo helemaal anders dan ik Ik vind het fijn om naar jou te luisteren Ik vind je lief en voel me goed bij jou Als je eens wist dat ik sinds een paar jaren en dagen van je ben gaan houden Zou je dan vertellen dat jij dat ook doet?
Momenteel zullen de bossen en velden van Averegten er wit en koud bijliggen maar toen ik deze foto's nam was het er aangenaam zonnig en zeker 20 graden warmer.
Marieke en Pallieter (?) genieten van een ritje te paard in het Neteland
Melkkitten zoals in mijn jonge tijd...toen Stanske nog café hield en haar man Gust de koeien molk en zijn akkers bemestte.
Op de kinderboerderij genoten de duiven van een vrije namiddag
Bomen met ondiepe wortels worden logischerwijze veel vlugger geveld door een storm.
More then a hundredthousend of people (reported the newspapers) visited on fridaynight the Lightfestival in Ghent, Flanders . My friend and me were frozen but delighted about our pictures as we came home. Good we went on friday because on saturday and sunday they expected the double!
Zoals zovele anderen maakten ze zich klaar ....
Wie ooit in Gent was vergeet nooit meer de schilderachtige Graslei
Een sprookje op het oude postgebouw...
De Sint Baafskathedraal waakt zelfs 's nachts over de stad
Op de brede toren van het Gravensteen werden ontwerpen van gentenaars geprojekteerd
Herinnering aan Maurice Maeterlinck, de enige Belgische winnaar van de Nobelliteratuurprijs
Hier is een échte lichtkunstenaar aan het werk geweest!
Duizenden ledlichtjes brengen het grootste spektakel van het Lichtfestival
Voorbode van Carnaval?
De overkant van de Graslei met weerspiegeling in de Leie
Mijn allerliefste Romy je wordt vandaag één jaar En zoals jij, op heel de wereld zijn er zeker maar een paar In een jaar werd je van baby opeens toch al een hele meid Die nu en dan, op uur en tijd om eten en om aandacht schreit Je krullekop, je lieve snuitje maakt van jou een heel klein guitje Dat zich nooit of nooit verveelt en overal alle harten steelt Ik hoop dat je nog heel veel jaren mijn kleine poppetje zal zijn Dat we samen je kleine zorgen klaren Dan wordt ons leven een festijn
Dat koeien heilig zijn in India weten we allemaal, maar ook andere dieren zoals tijgers, slangen en olifanten worden aanbeden. Op het platteland zijn koeien, buffels en dromedarissen gedomesticeerd en moeten ze meehelpen op de akkers. In de steden dwalen oude koeien rond op zoek naar een hapje eten tussen het vuilnis. In het Nationaal park van Ranthambore spotten we veel wild maar spijtig genoeg géén tijgers. In de rattentempel in Bikaner mochten we binnen zij het dan op kousenvoeten, die sokken werden door velen direkt na gebruik prompt in de vuilbak gedropt. In de Indiase cultuur is de eerbied voor dieren ingebouwd, er wordt dan ook géén kwaad berokkend aan ook maar het kleinste dier. Dit ook weer door de religie in verband met de eigen reïncarnatie.
Koeien zijn meestal gedomesticeerd in India, oud en niet meer renderend slenteren ze in de steden rond, krijgen hier en daar wat eten en... blijven er tot aan hun natuurlijke dood
Dromedarissen worden ingezet in de Tharwoestijn als vervoer voor toeristen en op het land ook als trekdier
Deze puppies genieten van hun middagslaapje in het "winterzonnetje"
Varkens brengen hun jongen soms op straat groot. Het aantal biggen is beduidend kleiner dan bij ons
Aardeekhoorns dagen overal op, ze zijn schattig om te zien en helemaal niet schuw
Aalscholvers zijn talrijk te vinden bij waterplassen en rivieren in India en ook overal ter wereld
Langoerapen zwerven in heel India rond, ze zijn zeer nieuwsgierig en poseren graag voor de camera
Kraanvogels zijn trekvogels die van over de Himalaya komen overwinteren in India
De groene halsbandparkiet leeft in India in het wild
Een dwergooruil knijpt zijn oogjes dicht, slaapwel mijnheer de uil!
Deze Axisherten grazen in roedel in het Natonale Park van Ranthambore
Nee, nee, niet "spiegeltje spiegeltje" maar "visje, visje, waar ben jij"
Een jong Sambarhertje snoept van het groen en de grote witte zilverreiger houdt vissen en kikkers in 't oog
De stompe neuzen moeraskrokodillen liggen zich op de rotsen te verwarmen... wat ze meermaals moeten doen want het is 's morgens en 's avonds vrij koud
Ooievaars of reigers...?
De naam van deze prachtige vlinder vond ik niet in mijn vlinderencyclopedie...
En ook deze mooie, bijna tamme vogel in het Nationaal Park kan ik geen naam meegeven. Hij was prachtig met zijn oranje buik en zijn lange staartveren!
Al was het in december volop "winter" in Noord INDIA, tóch bloeide er vele bloemen, sommige wel héél speciale. Natuurlijk was alles heel droog daar het géén regenseizoen was. Rajasthan is voornamelijk een woestijnstreek, maar in het zuidelijk gedeelte kwamen we in vele tuinen en Nationale parken toch een tropische plantengroei tegen. Geniet er mee van op deze pagina...
De Poinsettia of Euphorbia pulcherrima is afkomstig uit Mexico, wij noemen ze meestal Kerstster
De Acacia maakt een breed bladerdak en kan heel goed tegen de droogte
De Frangipaniboom of Plumeria Acutifolia heeft het hele jaar door fraaie bloemen
Rijkbloeiende witte Bougainvillea in de tuin van een paleis
De Banyantree in het Nationale Park van Ranthambore, INDIA
De Ixora van de Rubiaceae-familie, bestaat in vele kleuren in de Zuid-Oost Aziatische tuinen
Dubbele Bougainvillea in purperroze
De Selosia of Hanekam
De Pauwenbloem of Caesalpinia pulcherrima is soms geel maar meestal rood-oranje
De Kittelbloem of Clitoria ternata, magische plant van de eerste orde!
De Aloë Vera groeit in droge, stenige grond, van Afrika tot China
Deze mandarijnen zijn zeer lekker, wij kregen ze in het hotel wel in mooiere vormen en altijd oranje.
De Kroonbloem of Calotropis gigantea groeit in Rajasthan overal in de bermen en is zeer giftig
Prachtige witte Frangipanibloemen
De meeste groenten zijn op de markt te koop
Frangipanibloemen zijn niet alleen wit maar soms ook roze-oranjeachtig
Dit leken verkleurde bladeren maar vormden de bloem van een ongekende plant
Vandaag en morgen zijn het de "Hamamelisdagen" in het Arboretum te Kalmthout. Deze bloeiden weliswaar meer dan 6 weken te vroeg evenals meerdere andere voorjaarsbloeiers. Zelfs de madeliefjes lieten zich al voorzichtig zien. Laat ons hopen op een voortzetting van deze zachte winter want dan zullen we nog dubbel zo lang van deze bloemen kunnen genieten.
Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd vanwege de vele gebouwen die uit roze zandsteen opgetrokken zijn. We bezochten er een echt bolwerk uit de Moghol tijd: het Amber Fort, met een harmonieuze mengeling van Hindoe- en Moslimkunst. De toegang gebeurt per olifant of per jeep. In de namiddag was er een korte stop aan het Paleis der winden, dat in feite niets anders is dan een rijkversierde façade waarachter de haremvrouwen vanuit een aantal loggia's zicht hadden op het leven in de stad. We brachten ook een bezoek aan het Astronomisch en Astrologisch Observatorium van Jantar Mantar
De imposante ingang van het Amber Fort
We kwamen toe per olifant!
Spiegeltjes worden vaak verwerkt in decoraties
Zicht op de binnenkoer van het fort
Het paleis der winden
Let op de raampjes waarachter de blauwe lucht te zien is
Voorbehouden voor de haremvrouwen
Ik verstond niet veel van de astronomische uitleg maar...
vond de vormen van de meetinstrumenten wel heel mooi
Overzicht van het A.A.O van Jantar Mantar in Jaipur
Het reusachtige Meharangarh Fort te JODHPUR, INDIA
Om dit indrukwekkende fort te bezoeken hadden we wel enkele uurtjes nodig. Het was een doolhof van fijnversierde gangen en zalen. Het overheerst vanop een rots de stad Jodhpur, die ook de blauwe stad genoemd wordt. Het is onmogelijk om alle mooie dingen in dit fort weer te geven, hier een overzicht.
De stad Jaisalmer is omgeven met een 5 kilometer lange muur waarop 99 gigantische halve ronde torens gebouwd zijn. Hierbinnen bevinden zich paleizen en tempels, haveli's en ook een reuzegrote citadel. De Jaïntempel die we bezochten was niet heel groot maar oneindig mooi gebeeldhouwd.
De kaste van de sudra's en ook de outcasts in INDIA
Men krijgt de indruk dat mensen in India niet hard werken, maar niets is minder waar. Uiteenlopend en soms heel zwaar werk wordt gelaten door de laagste kaste uitgevoerd. Bepaalde ambachten konden we van dichtbij volgen, andere van verderaf. Laten we eens kijken hoe deze vriendelijke,donkere mensen de kost verdienen.
Straatleurders duwen overvolle karren door het drukke verkeer en niet altijd met een "lichte" vracht
Tientallen waterkruiken voor de marktverkoop
Indiase landbouwers versieren zelfs hun traktors om de goden gunstig te stemmen over de volgende oogst
Groentenverkoopsters prijzen hun waren aan op de markt
De "TATA" truckchauffeurs zijn met duizenden!
Bezembindsters aan het werk
Zware handenarbeid in de steengroeves van Rajasthan
Deze riksjachauffeur had wel een héél mooie dame te vervoeren
Sari's, sjaals, tulbanden, rokken en andere kledingstukken worden tot 's avonds laat verkocht in de kleine winkeltjes
Dromedaris- en kamelendrijvers met hun dieren vindt men in de Tharwoestijn om de toeristen naar de zandduinen te brengen.
Bij de kapper...
Instant herstelling !!!
Tapijten weven is hard werken in een vermoeiende houding
Ik ben Suzy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sunny.
Ik ben een vrouw en woon in Edegem (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 20/02/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Reizen, fotograferen, handwerken, lezen en kleinkindjes knuffelen ;-) .
Er zijn tal van interesses in mijn leven,maar ik verheug mij het meest als ik op reis ga,dan kan ik genieten van al het mooie en vreemde in de wereld en "last but not least" mijn foto's bewerken zodat ik ze kan tonen aan iedereen die hier langs komt
oktober 2007 Rondreis Peru
Juni 2008 Bezoek aan het Groo
thertogdom Luxemburg
Februari 2009 Twee dagen Eifelen, Duitsland
April 2009 Bollenstreek, Noord Holland
mei 2009 Rondreis Westen van de USA
1-2-3 juni Amelandreisje, Waddenzee