Angeltjes
07-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Jaap Blokker

 

 

Jaap Blokker is niet meer. De stichter van de bekende winkelketen - die ook in heel wat Vlaamse steden filialen heeft - overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Blokker was een ‘selfmade-man’, die een heel imperium uitbouwde (met onder meer de huishoudketen Casa en speelgoedwinkels Bart Smit, ook bij ons niet onbekend). Blokker was ongetwijfeld één van de succesrijkste Nederlandse ondernemers. Miljardair, maar hij liep met zijn rijkdom nooit te koop en werd op handen gedragen door zijn personeel. Hij stond dicht bij het volk en voelde wat er leefde in de maatschappij.

Blokker stak zijn kop niet in het zand en joeg het politieke establishment meermaals in de gordijnen met zijn scherpe blik en uitspraken. Zo waarschuwde hij voor de Griekse toetreding tot de EU en de mogelijke gevolgen voor Europa. “Griekenland is een hoogst curieus land. Het produceert nauwelijks iets anders dan feta en olijfolie, het wacht gezapig tot buitenlandse toeristen het geld vanzelf komen brengen, het heeft Europese buitengrenzen die zo lek zijn als een mandje, het heeft meer ambtenaren dan ondernemers, die bovendien al op hun 53ste met pensioen mogen, en het heeft regeringen die alle boekhoudregels aan hun laars lappen. Hierdoor is inflatie het belangrijkste exportartikel geworden, die wij als mede-eurolanden nu gedwongen gaan importeren.” Blokker had het goed gezien, maar werd weggehoond. Intussen voltrekt het voorspelde Griekse drama zich en dreigt Europa meegesleurd te worden in de lawine.

Ook over de zogeheten ‘multiculturele verrijking’ had Blokker zo zijn mening. En die stak hij niet onder stoelen of banken. “In een winkel werken, betekent een gerede kans hebben op een kwade dag in de loop van een pistool te kijken of een mes op de keel gezet te krijgen. De daders hebben vooral een Antilliaanse, Marokkaanse of Oost-Europese achtergrond. Dat wisten de medewerkers van de winkels al jaren, maar al die achtereenvolgende regeringen hadden het niet door.”

Sommigen omschrijven dat als ‘vilein scheldproza’ of ‘racisme’, maar Blokker sprak (2003) gewoon de waarheid. Wat hij zei, waren geen vooroordelen maar feiten. Vandaag wordt dat trouwens door de meeste journalisten én politici ook openlijk toegegeven. Er waren wel wat pogingen om hem het zwijgen op te leggen, maar Jaap Blokker gaf niet toe aan de druk van de ‘weldenkende’ linkse kerk. “Beroepsmoralisten die een complete asiel- en illegalenindustrie op gang hielden, samen met de gezagsdragers die Nederland als gidsland presenteerden en met hun tolerantie de drugsmaffia vrij spel gaven, zijn medeverantwoordelijk voor een sociale verloedering die onder meer in onze winkelstraten tot uiting komt.” Het plaatje gaat helaas ook op voor heel wat steden in Vlaanderen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio tuiniert

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen wijst met 64% de nota Di Rupo af

 

De N-VA gaat niet in op de nota van formateur Elio Di Rupo. Dat heeft de N-VA-voorzitter zonet laten weten tijdens een persconferentie.

"Er is hard gewerkt aan de nota en dat verdient in ieder geval ons respect en onze ernstige evaluatie. Onze partij heeft de nota nauwkeurig onderzocht'  begon De Wever "Bij de eerste verslaggeving was ik eigenlijk hoopvol gestemd, zoals zovelen. Ik had verwacht dat we tenminste een 'ja, maar' zouden kunnen uitspreken. Maar helaas. De formateur heeft zelf gezegd dat wie 'ja' zegt op de nota, oprecht moet geloven dat de onderhandelingen kunnen slagen. Ik geloof dat niet, met de beste wil van de wereld."

CD&V wil voort onderhandelen op basis van de nota van formateur Elio Di Rupo (PS). Dat heeft voorzitter Wouter Beke gezegd. Maar, klinkt het, "zonder de N-VA heeft het geen zin". Even na de reactie van Beke zei de N-VA "neen" op de nota-Di Rupo.

"Voor ons is het van esssentieel belang dat de 2 partijen die vorig jaar de verkiezingen hebben gewonnen, de PS en de N-VA, rond de tafel zitten. Als dat niet het geval is, dan is een essentiele voorwaarde niet vervuld", aldus Beke aan de verzamelde pers op de stoep van het partijhoofdkwartier.

"Wij willen een communautair akkoord en dat kan er alleen komen via onderhandelingen. Maar  zonder de N-VA zijn die zonder voorwerp", zo besluit Beke, die benadrukt dat Elio Di Rupo zelf eerder ook al zei dat de N-VA betrokken moet zijn bij de onderhandelingen.

Zoals reeds eerder gemeld heeft Vlaams Belang hoofdzakelijk omwille het communautaie luik de nota Di Rupo eveneens van tafel geveegd.

Daarmee hebben 56 Vlaamse  volksvertegenwoordigers op de 88 in het federale parlement  neen gezegd tegen de voorstellen van de Franstalige socialist Di Rupo ; dit is 64%.

De 62 Franstalige parlementairen hebben ja gezegd.

Een duidelijk beeld van de tweespalt die het land B verdeelt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef !

 

 

 

Oef !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ra,ra, ra : welke religie is bezig de vrede uit te dragen ?

 

We geven een hint : deze explosieve foto werd genomen op 2 juli 2011 in Thailand. Uit de juiste antwoorden trekt de schuldige hand van een onzer medewerkers de winnaar, die een enkele reis verdient (naar keuze) : Lourdes, Mekka of Scherpenheuvel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : wij hebben te veel en wij betalen nog niet genoeg

      Dat zal het zijn denk ik. We hebben nog een paar centjes teveel. Een paar, maar och kom, een paar te veel is niet een paar te weinig hé? Al dat zuur verdiende en opgespaarde geld zal bijna niets meer opbrengen voor de spaarder. Integendeel hij moet worden gestraft voor de zonden van een ander. Dat is niet eerlijk, dat vind ik ook.

Er zal worden geklaagd en gezaagd maar men zal, zoals altijd, gedwee afstaan. We zijn het toch zo gewoon, al jaren, wat zeg ik? Al een paar eeuwen. We weten schijnbaar niet meer hoe het voelt om de leiding te nemen en profiteurs een halt toe te roepen.

Om alle Vlamingen eensgezind te maken en voor zichzelf op te komen is een toverspreuk nodig denk ik. Moest er een medicijn voor bestaan ik zou het met plezier helpen uitdelen.

Hoe de situatie zich zal verderzetten kan ik niet voorspellen maar ik vermoed wel dat het dezelfde richting uitgaat zoals het altijd al is gegaan. Ik blijf hopen maar ik geloof er niet in. Het merendeel van de Vlamingen wil volgens mij niet onafhankelijk zijn. Het zijn getemde leeuwen met weinig of geen tanden die springen als de Belgische/Waalse zweep knalt. Hun fierheid werd hen al lang als een schande aangewreven en het schuldgevoel was hen heel vlot op te dringen want de Vlaming is ook gekend voor zijn medeleven met de sukkelaar.

Ik wil nu ook niet alle schuld bij de Vlamingen leggen want de tegenstander is een macht die op vele eeuwen ervaring kan steunen en die zonder moeite een rad voor de ogen kan draaien net zoals de beste verkoper die een minderwaardig product aanprijst en verkoopt als topklasse.

En dan het totaal buiten spel laten zetten van de enige partij die het wel allemaal door heeft en die probeert om te waarschuwen voor de wolfijzers en schietgeweren, dat is verbijsterend!

Uit de film "The usual suspects" van 1995 komt het volgende:
 
"The best trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist."
De beste truk ooit van de duivel was de wereld ervan te overtuigen dat hij niet bestond.
Is dat nu niet precies hoe men de Vlamingen steeds weer om de tuin leidt? Natuurlijk met de hulp van zogenaamde Vlaamse politici.

WORDT WAKKER VLAMINGEN !

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter geïnterviewd in NVA-Jongerenmagazine *Den Borluut*

 

gepubliceerd op 05 juli 2011 om 09:11

De trouwe lezer van ons magazine weet dat we iedere keer ons blad opsmukken met een interview. Deze maand haalden we Filip Dewinter van het Vlaams Belang voor de haast legendarisch geworden recorder van onze secretaris. Uw hoofdredacteur vergezeld met secretaris Gregory Deseck gingen naar het machtige bolwerk van het Vlaams Belang, Antwerpen. Of toch niet zo? De kans dat Bart De Wever burgemeester wordt in de achtertuin van het VB is reëel! Hoe staat Filip Dewinter tegenover de N-VA en waar liggen de verschillen tussen beide politieke partijen? Is het Vlaams Belang dan de enige echte Vlaamse Leeuw of slechts een schim van de Vlaamse strijd voor ontvoogding? Wij vroegen het aan de meest controversiële politicus in het afgelopen decennia.
Waarom bent u begonnen met uw politieke loopbaan?
Ik ben als jonge gast vooral in de politiek gestapt op basis van emotie. Politiek, dat is toch vooral engagement op basis van overtuiging en emotie. Schaarbeek -de lokettenkwestie-Nols, Voeren-Happart - begin jaren ’80 was Voeren dagelijks in de actualiteit – het was een beetje mei ’68 van mijn generatie.
En concreet dan? Wat was uw eerste vereniging?
Ik heb op mijn 16 jaar de Vlaamse scholierengroep (VSAG) opgericht.
Had u toen al een duidelijk beeld over uw politieke stroming?
Neen, natuurlijk niet… dat is onmogelijk op 16 jaar! We waren wel overtuigd Vlaamsgezind.
Heeft het leven in Antwerpen uw politieke denkbeeld veranderd?
Zonder twijfel: zeer zeker! Ik kom uit Brugge, een provinciestad met een rijk, historisch verleden maar zonder grootstedelijke problemen. Wijken met vreemdelingen, gettovorming, criminaliteit, overlast, sluikstort… dat was mij toen nog onbekend. Toen ik hier aankwam, was ik reeds Vlaams-nationalist maar dat uitte zich vooral op het communautaire vlak, de strijd voor Vlaamse onafhankelijkheid…
Hier in Antwerpen voer ik al jaren dezelfde strijd: maar op andere barricades, opkomen voor onze culturele identiteit, de strijd tegen multiculturalisme en de immigratie-invasie.
Waarom eigenlijk die keuze voor Antwerpen om te studeren?
Goh… vrij simpel eigenlijk. Mijn tante woonde hier dus ik kon gemakkelijk op kot in Antwerpen. Maar inderdaad, andere elementen speelden ook mee. Het hart van de Vlaamse beweging klopt hier in Antwerpen. En ik moet toegeven, mijn lief, (mijn echtgenote al sinds meer dan 25 jaar) woonde in Antwerpen. Het was natuurlijk een kans om volop politiek actief te zijn. Ikzelf, echter, was iets te actief! Vandaar dat ik mijn studies politiek en sociale wetenschappen niet heb afgewerkt. Spijtig genoeg. Maar we hebben ons herpakt. Mijn journalistiekstudie heb ik wel met vrucht beëindigd.
U sprak over de vreemdelingenproblematiek in Antwerpen. Voelde u zich bedreigd?
Neen, dat mag ik niet zeggen, dat zou onjuist zijn. Wij waren jonge gasten. Zo snel waren we niet bang. We wisten wel van aanpakken.
Is er veel veranderd sinds die tijd?
Dat staat als een paal boven water. De witte vlucht houdt aan, heel wat vreemdelingen nemen de plaats van de vertrekkende Vlamingen in. In Antwerpen-Noord kom je in een soort Marokkaanse Kashba, een hele andere wereld terecht. De inktvlek breidt zich snel uit. De laatste Vlamingen zijn die wijken nu aan het verlaten. Er komen geen nieuwe, jonge, Vlamingen meer bij. Het is een duidelijke uitdaging voor het komende decennia in alle grote, Europese steden. Een bijkomend probleem is ook dat veel mensen niet weg kunnen. Ze hebben maar één kleine eigendom, waar ze een heel leven voor gewerkt hebben, als ze er al één hebben. Dat wordt steeds minder waard en aan wie moeten ze dat verkopen? … Aan allochtonen. Met dat beetje geld kunnen ze onmogelijk ergens anders iets kopen. Een vicieuze cirkel dus…
U was lid van het NSV?
De stap als student naar de NSV was vanzelfsprekend. Ideologisch was het NSV een organisatie waarvan de ideeën dicht aanleunen bij die van het Vlaams Belang. De beweging (NSV, TAK, Voorpost, Were Di, VVB, VMO) was toen heel wat groter dan het toenmalige Vlaams Blok. In principe zat iedereen in de beweging, en als het verkiezingen waren, dan speelden we even partijmilitant.
Het Vlaams Blok heeft vijftien jaar nodig gehad om door te breken.
Het Vlaams Blok was helemaal geen succes vanaf de eerste minuut. De NSV, als onafhankelijke vereniging, was toen het kader van het Vlaams Blok. De militanten, de plakkers; die kwamen van de NSV, Voorpost, Were Di…De NSV is nog steeds een doorn in het oog van het establishment, van links, van de burgerlijke student… Ik voelde me thuis bij de NSV: tegendraads, niet politiek correct, rebels…
We zijn al 300 dagen aan het onderhandelen. Kunnen Bart De Wever, Elio Di Rupo en Wouter Beke eruit geraken?
Neen, helemaal niet. Het is symptomatisch. Het toont aan dat binnen het Belgische kader niets nog mogelijk is. Hoe langer deze situatie duurt, hoe meer dit de ogen opent van veel mensen die zelf geen Vlaams-nationalist zijn. Men stelt vast dat het probleem België is. Bart De Wever zou zijn verantwoordelijkheid moeten durven nemen. Ik besef ook wel dat De Wever morgen niet de Vlaamse Republiek kan uitroepen… maar wat hij wel kan doen is naar de onderhandelingstafel trekken en tegen de Waalse partijen zeggen: “de Octopusnota is te nemen of te laten en wil je dat niet… ja dan rest ons geen andere keuze, dan is de breuk onafwendbaar”. Hij moet durven de Vlaamse onafhankelijkheid als stok achter de deur te gebruiken.
U beseft toch ook wel dat de N-VA dan een meerderheid van haar kiezers zou verliezen? Waarom zou ze zichzelf in de voet schieten?
Ja, mijne heren, je moet ook eens iets durven doen uit overtuiging, hé. Indien de Ierse republikeinen zo hadden geredeneerd dan was Ierland nooit onafhankelijk geworden. Het moment van de waarheid is bijna daar. Ik heb dat ook al tegen Bart gezegd. “Ge moet opletten dat het momentum niet voorbij gaat.” Als dit nog een tijd duurt, dan zou de tegenbeweging wel eens op gang kunnen komen. Een neo-unitaire tegenbeweging. Ik ben bang dat de mensen het communautaire gehakketak beu zullen worden. Ik hoop dus dat De Wever het momentum niet mist. We zijn bijna op dat moment gekomen waar iedereen zegt: “Ja splitsen, allé het moet dan maar!”; net zoals in Tsjecho-Slowakije. Daar waren ook veel mensen initieel tegen de splitsing, maar nu zijn ze er wel allemaal tevreden mee. Dat is dan ook de strategie van Di Rupo en co. Het zodanig lang laten duren, tot iedereen het beu is. “Nous sommes demandeurs de rien.”
Maar denkt u niet -in plaats van die tegenkrachten-dat het lange aanslepen nog meer mensen zal overtuigen dat een unitair land met Wallonië en Vlaanderen bijeen niet werkt en dus nog meer op Vlaams nationalistische partijen te stemmen?
Ik hoop dat ten zeerste.
Hoe ziet u de toekomst voor uw eigen partij?
We hebben een tijd de hoop, misschien wel de illusie gekoesterd dat wij een grote Vlaamse en rechtse beleidspartij konden worden waar we alles en iedereen electoraal in konden verzamelen. We voelen ons echter beter in ons vel als zweeppartij. Een oppositiepartij die de speerpunten van ons programma in de verf zet en de rest opjaagt. Overigens, mocht er geen VB zijn, dan zou de verleiding bij bv. de N-VA veel groter zijn om het op een akkoordje te gooien. Het VB is een stok achter de deur. Niemand zit te wachten op een gematigd Vlaams Belang.
Hoe gaat dat met het Vlaams Belang in de straat? Wat zegt u tegen mensen die een paarpunten van uw programma goed vinden, maar bij andere een sterk vraagteken zetten.
Ik hoor vaak “De migratiestop. Ok, daar zijn we mee akkoord maar die Vlaamse onafhankelijkheid, dat hoeft niet voor ons.” Wel dan zeg ik tegen die mensen: het is alles of niks. Ben je niet voor die Vlaamse onafhankelijkheid dan moet je maar op een andere partij stemmen. Je moet de kiezers niet altijd naar de mond praten. Je moet ze ook durven leiden en enthousiasmeren rond thema’s die minder gemakkelijk zijn.
De kiezers van het Vlaams Belang worden meestal met een scheef oog bekeken. Om welke mensen gaat dat dan eigenlijk?
Meestal gaat het-naast een harde Vlaams-nationalistische kern om mensen die niet altijd politiek geïnteresseerd zijn. Het gaat dan om foert-stemmers, die tegen de immigratie-invasie zijn en kampen met een groot onveiligheidsgevoel. Je moet die kiezer bij de les houden, hem bij de hand nemen en hem tonen hoe we aan die standpunten komen, hoe dat gelinkt is aan de andere standpunten. Dat is mijn plicht, mijn taak ook als politicus. Wij hebben gedurende vele jaren in soms moeilijke omstandigheden het pad geëffend voor partijen als de N-VA en LDD. Nu zijn de mensen ‘klaar’ om te stemmen op de N-VA, zij staan nu open daarvoor. Het taboe van het Vlaams nationalisme, dat hebben wij doorbroken. Daar plukt de N-VA nu de vruchten van. Het succes van de N-VA zou niet zo groot zijn mocht er nooit een VB geweest zijn. Één van onze grootste verwezenlijkingen is onder andere dat we massa’s socialistische kiezers de weg naar het Vlaamsnationalisme getoond hebben.
U sprak over een rechtse beleidspartij. Moet je dan niet hier en daar de scherpe kantjes wegvijlen?
Wel, dat is het hem juist hé. Een aantal jaren geleden hadden wij het monopolie op rechts, er was nog geen NVA; LDD bestond evenmin. Er was enkel het VB tot aan die gerechtelijke veroordeling. Wie rechts stemde, kwam enkel bij ons uit. Maar goed, er was het cordon … We hebben geprobeerd de lat wat lager te leggen, de scherpe hoeken af te ronden en te verruimen teneindenaar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen het cordon te doorbreken.
Maar dat is niet gelukt …
Dat is niet gelukt, neen. We hebben kapers op de kust gekend. Die veroordeling van de VZW’s van het Vlaams Blok heeft het cordon enkel maar versterkt. Bovendien was er toen ook de zaak Hans van Temse. Dat had toen ook een zeer negatief effect voor het VB, de media hebben ons dat -ten onrechte- in de schoenen geschoven.
Vond u dat er een verband was tussen het record voor het VB (24%) en de veroordeling van de VZW’s van het Vlaams Blok?
Natuurlijk, die 24% hebben we niet enkel gehaald door ons politiek talent hé (lacht). Zoals dat meestal het geval is, was dat een samenvallen van omstandigheden. Er was dan ook het vreemdelingenstemrecht waar de VLD gecapituleerd heeft. Beide gecombineerd zorgden voor een historisch record voor het Vlaams Blok.
Het Vlaams Blok kampt met veel interne problemen. Veel geruzie over en weer. Onlangs weer die Belfortgroep
Je moet daar ook realistisch in zijn. Het VB is geen partij als een ander en wordt ook niet gelijkwaardig behandeld door de media. Als er bij ons iets fout loopt wordt het lang en breed uitgesmeerd. Normaal zwijgt men ons dood, er is niet alleen een cordon sanitaire maar ook mediatique. Daar weet Siegfried Bracke ALLES van (lacht).
Maar goed, u kunt toch niet ontkennen dat er heel wat problemen zijn binnen het VB …
Mensen bij ons hebben ook ambities hé: deelnemen aan het bestuur is er één van. Gedurende een aantal jaren was alles ok, het bevalt hen, succes na succes. Bij de eerste electorale nederlaag komen de verwijten. Dat zijn de cordon sanitaire slachtoffers, collateral damage van het cordon noem ik dat. Er zijn bij ons ook wel wat mensen die na al die jaren eens willen deelnemen aan het beleid want dan kunnen ze hun groot talent beter ontwikkelen dan in de oppositie (ironisch). Als dat niet lukt dan worden ze wrevelig, gefrustreerd, … en ze verwijten de partij van alles en nog wat.
Bart de Wever verwijt u dat u helemaal dat cordon niet wil breken. Het levert u veel stemmen op. Wat geeft u dan als repliek op wat De Wever u verwijt?
Vandaag kan ik mij natuurlijk permitteren om te zeggen: Ok goed, ik sta zogezegd te roepen aan de zijlijn, maar wat heb jij nu verwezenlijkt in 11 maanden tijd? Ik geef hem heel wat respijt. Maar goed de tijd dringt hé. Soms kan je als oppositie meer bereiken dan door in de regering te stappen. Dat wordt vandaag bewezen. Ik verwijt hem niet dat het niet lukt hoor, hij houdt het been stijf en dat apprecieer ik. Ik verwijt hem alleen dat hij niet inziet dat hij een foute strategie kiest! Kiezen dus voor Vlaamse onafhankelijkheid als stok achter de deur.
Siegfried Bracke zei in ons vorige magazine “Als openbare omroep gingen wij het VB gaan bestrijden. Dat was de foute keuze. Op het moment dat we ze lieten gaan, was het over and out”
Men heeft inderdaad het geweer van schouder veranderd in de media. Nu zwijgt men ons selectief dood. Het doel blijft hetzelfde: vernietig het VB. Nu komen we alleen aan bod als het over negatief
Vlaams Belang-nieuws gaat. Maar inderdaad, ik heb daar nog over gesproken met Siegfried. Hij worstelde wel met het cordon mediatique, net zoals andere topjournalisten bij de VRT wiens naam ik niet zal noemen. Hij heeft zijn invloed aangewend om daar verandering in te brengen maar is van een kale reis terug gekomen…
Siegfried Bracke struikelde vooral omtrent het volgende: Het eigen volk eerst principeof de universele verklaring van de rechten van de mens. U koos het eerste…
Die uitspraak van mij wordt te pas en te onpas misbruikt. Een stok om de hond te slaan. Het recht op culturele eigenheid en identiteit is voor mij ook een belangrijk thema en dat staat niet in de universele verklaring. Dan stelt men mij in die TV studio’s zo’n stomme quizvraag zonder nuance. Dan moet je kiezen het één of het ander. Ik zal mijn eigen partijstandpunt natuurlijk nooit afvallen, en zeker niet voor de camera’s.
Nog een laatste vraagje over de burgemeesterstrijd in Antwerpen. U ging uw steun verbinden aan Bart de Wever?
Als wij niet de grootste partij zijn en dat zou de NVA blijken te zijn, dan ben ik zijn man als coalitiepartner of via gedoogsteun zoals Wilders in Nederland. Bart moet maar eens kleur bekennen:wil hij het cordon doorbreken, wil hij een ommekeer in Antwerpen met ons of wil hij meer van hetzelfde met de socialisten? Men duwt de Antwerpenaar in een tweestrijd Jansens-De Wever maar hallo!!! wij
zijn er ook nog. Het tweegevecht Janssens-Dewever is een schijngevecht. Tot nader order maakt N-VA overigens deel uit van de coalitie van Janssens. Stap dan eerst uit de coalitie!
Bedankt voor dit interview, wat mag ik u nog wensen?
Een onafhankelijk Vlaanderen en een veiliger Antwerpen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde = zingen = vreugde

 

(met dank aan Stradi)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schildwachten van Vlaanderen

 

De "vaderlandse" pers dwingt de openbare opinie zo veel mogelijk in de richting om al wie niet ingaat op de uitnodiging van Elio di Rupo af te schrijven als een onverantwoord politicus. De "vaderlandse" pers kust het kleed, de voeten en als het nodig is veel meer, om het belgische vermolmde regime overeind te houden. Er wordt gefleemd, vals gespeeld, gesmeekt, gedreigd om de gedurfde en vernieuwende visie op het land B niet te laten schieten. Compromissen ? Maar ja, dat is nu eenmaal eigen aan politiek. Na + 180 jaar de Vlaamse peer geweest te zijn, is het onverantwoord hier een eind aan te maken.

De nota Di Rupo,  een unieke kans ! De media drukken zich dezer dagen net als handelaars en winkeliers uit  in soldentermen. Het regime is er voor uw goed, de Franstaligen doen formidabele toegevingen, Elio di Rupo begaat dwaasheden voor uw geluk, etc.

Een enkele kritische noot wordt verdrongen door de talrijke oproepen van "eminenten" of "bevoorrechte getuigen" om druk op de ketel te zetten : Elio wil een regering tegen 15 augustus, dus het zal slikken worden of stikken voor de dames en heren die uit zijn op de postjes.

Het is hier al in verschillende artikels uiteengezet dat de plannen van de PS neerkomen op een versteviging van de Franstalige overheersing in Brussel, Vlaams Brabant en gans het noodlottige land B. Aan de financiële transfers wordt natuurlijk niet geraakt, integendeel.  De luttele Vlaamse verworvenheden  in Brussel worden verder afgebouwd en uitgehold en de maffia-organisatie van de 19 gemeentes en het Gewest  blijft stevig in het zadel. Als tegemoetkoming voor deze kaakslag aan Vlaanderen ontvangt Brussel jaarlijks 460 miljoen euri. Il faut le faire.

We stoppen met onze jeremiade.  Er is één politieke partij die uitgebreid uitlegt wat er aan de hand is en waarom Vlaamse partijen deze nota nooit kunnen aanvaarden. De standpunten van die partij worden niet vermeld in de media, want zij verstoren de euforie. M

Uitgerekend op een moment dat Vlaanderen nood heeft aan politieke weerbaarheid en eenheid, rekenen wij eens te meer op de schildwachten van Vlaanderen.  

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jobs

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSK krijgt geen vlotte toegang

 

 

Op elke deur past maar één sleutel

 


06-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Lorre, de slavendrijver
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Gisteren las ik in de media een opmerkelijk stukje over de Lorre en zijn personeel. Het blijkt dat de prinselijke graaier het niet zo nauw neemt met zijn personeel, in zoverrre zelfs dat er op de binnenlandse markt geen kandidaten meer te vinden zijn die de grillen van de Lorre wil ondergaan.

De sukkelaars worden niet alleen slecht betaald, ze moeten gratis of voor een habbekrats overuren kloppen en steeds beschikbaar zijn. De Lorre krijgt met moeite nog overzees personeel te pakken, want na enkele weken bollen ze het af. Dit en nog veel meer wordt door zijn huidige Fillipijnse chauffeur èn manusje van alles uit de doeken gedaan. De man in kwestie zou graag willen vertrekken maar de Lorre heeft zijn papieren en paspoort in zijn bezit.

De enkele andere allochtonen die nog in dienst zijn,  worden afgedreigd met uitzetting als zij de monsigneur niet genoeg terwille  zijn. Ook zou de Lorre de laatste tijd tekenen van paraoîa vertonen en momenten van agressie  kennen.
Deze geldwolf en sjacherraar is tot alles in staat....ook in de rol van slavendrijver... zoals zijn betovergrootvader, Leopold II

mvg - senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet "Ja, maar" maar "Nee, nooit". Weg ermee. Niks te maren! (Gerolf Annemans

 

Hierbij op een rijtje en enkel vanuit de invalshoeken Brussel/BHV/Wallobrux, al de redenen waarom de nota Di Rupo een gevaarlijk ding is en door al wie een beetje Vlaamsgezind is moet afgewezen worden. Niet "Ja, maar" maar "Nee, nooit". Weg ermee. Niks te maren!

1. Op federaal niveau

BHV wordt meteen weer ingevoerd via de oprichting van een federale kieskring: de Franstalige kopstukken zullen in de toekomst blijven campagne voeren in Vlaams-Brabant en meteen ook in heel Vlaanderen. Affiches en pamfletten van Di Rupo en Maingain zullen overal opduiken, tot aan de Vlaamse kust. Het probleem BHV en het francofone imperialisme worden uitgesmeerd over het gehele land.

2. Inzake de faciliteitengemeenten

1. De kieskring wordt niet volledig gesplitst: de zes faciliteitengemeenten gaan voortaan onderdeel uitmaken van zowel de Brusselse als de Vlaams-Brabantse kieskring. Het gaat niet om inschrijvingsrecht, zoals we dat kennen in Voeren en Komen: de kiezers moeten zich niet eens verplaatsen als ze voor Brusselse lijsten willen stemmen. Het spreekt vanzelf dat de Franstalige partijen uit Brussel hun campagnes zeer zwaar zullen toespitsen op deze gemeenten, waardoor de Zes meer dan ooit een twistgebied zullen zijn en zich in de praktijk zullen gedragen als Brusselse gemeenten. Het gaat hier om een grote stap in de richting van de annexatie van deze gemeenten.

2. De faciliteitengemeenten worden vreemd genoeg ook weggerukt uit hun Vlaamse kieskanton en samengebracht in een kunstmatig kanton dat uitsluitend uit faciliteitengemeenten zal bestaan. Objectief gezien bestaat daar geen enkele reden voor, maar het is duidelijk dat men de resultaten van deze gemeenten apart wil tellen om de gestage neergang van de Vlaams-Brabantse lijsten in de verf te kunnen zetten. Heel symbolisch wordt corridorgemeente Sint-Genesius-Rode tot kantonhoofdplaats uitgeroepen.

3. De taalwetgeving wordt in de faciliteitengemeenten helemaal aangepast in de door de Franstalige partijen gewenste zin: de faciliteiten worden drastisch uitgebreid. Door een wijziging aan de taalwet in bestuurszaken zal nu expliciet worden bepaald dat zij, eenmaal aangevraagd, zes jaar lang al hun documenten in het Frans kunnen krijgen.[zie onderaan column voor voetnoot] Hiermee wordt de omzendbrief Peeters, die bepaalt dat dit elke keer opnieuw moet gebeuren, in de prullenmand gegooid. Sterker nog: er worden bestanden aangelegd van Franstalige en Nederlandstalige inwoners, hetgeen neerkomt op een talentelling. Dit was tot op vandaag absoluut verboden. Precies omwille van de negatie van dit verbod, heeft de Vlaamse regering terecht geweigerd de drie burgemeesters te benoemen. Hun incivisme wordt nu over de gehele lijn beloond.

4. Het rechterlijk toezicht op de voorrechten van de Franstaligen in de 6 randgemeenten wordt voortaan exclusief toevertrouwd aan het Grondwettelijk Hof voor alle aspecten die betrekking hebben op de faciliteitenregeling in deze gemeenten. De (Nederlandstalige kamers van de) Raad van State, die een aantal voor de Vlaamse stellingen over de faciliteiten gunstige arresten hebben uitgevaardigd (o.m. over de omzendbrief-Peeters), wordt hiermee uitgeschakeld. In de plaats daarvan wordt dit nu aan het oordeel overgelaten van een tweetalig hof, waarvan de leden overigens politiek benoemd zijn. Het wordt de Franstaligen daarbij zeer gemakkelijk gemaakt doordat een rechtstreeks beroep mogelijk is en doordat ook prejudiciële vragen mogelijk worden.

5.Inzake de niet-benoeming van de balorige Franstalige burgemeesters wordt eveneens de Vlaamse bevoegdheid ter zake ondergraven door ook hier het tweetalige en politiek samengestelde Grondwettelijk Hof als beslissende beroepsinstantie aan te duiden. De eentalige Nederlandstalige kamers van de Raad van State worden hier dus eveneens uitgeschakeld. Franstalige kandidaat-burgemeesters daarentegen die wegens manifeste schending van de taalwetgeving niet benoemd worden, kunnen al na de volgende gemeenteraadsverkiezingen, als gezuiverd van hun zonden, een nieuw burgemeestersambt ambiëren, wat een strenge bestraffing van dit vergrijp onmogelijk maakt.

3. Inzake de rest van Halle-Vilvoorde

1. Er wordt een ‘Grootstedelijke Gemeenschap' opgericht, die bevoegdheden zal hebben inzake werkgelegenheid, economie, openbare werken, mobiliteit, ruimtelijke ordening en milieu. Het "overleg" wordt zelfs bepaald dwingend als het over de mobiliteit rond Brussel gaat: Vlaanderen kan niet meer autonoom beslissen over de op- en afritten van de Ring.

Deze nieuwe ‘Gemeenschap' wordt in het leven geroepen bij bijzondere wet. Dat wordt dus een instelling, met niet alleen vertegenwoordigers van de drie gewesten en de twee provincies, maar ook desgewenst van een 35-tal gemeenten buiten Brussel, voornamelijk uit Vlaams-Brabant en in veel mindere mate uit Waals-Brabant. Ook gemeenten zonder faciliteiten zullen vrij kunnen toetreden tot deze grootstedelijke gemeenschap, zonder dat Vlaanderen dat kan verhinderen. Dit komt neer op de realisatie van de stoutste dromen van de Franstaligen: Groot-Brussel! De olievlek van een steeds verder uitdijende Brusselse agglomeratie is weer helemaal terug.

Zelfs al komt dit niet neer op een formele uitbreiding van het gewest, toch zullen steeds meer mensen binnen dit gebied zich identificeren met de "grootstad" en niet langer met Vlaanderen of Vlaams-Brabant. Meteen wordt ook de weg geopend voor nieuwe bemoeienissen van het Brusselse én Waalse gewest in Vlaamse aangelegenheden op het grondgebied van Vlaanderen. De belangrijkste drijfveer achter de strijd voor de splitsing van BHV was nochtans het stopzetten van deze bemoeienissen. Dit wordt helemaal ongedaan gemaakt. Bijzonder kwetsend is bovendien dat men onomwonden spreekt over spreekt over een ‘gemeenschap': wordt hiermee een aanzet gegeven van een indeling van het land in vier gemeenschappen, met name de Vlaamse, de Franstalige, de Duitstalige en de Brusselse?

2. Tegelijk pleit Di Rupo voor de ratificatie van het Minderhedenverdrag. Hiermee zouden de faciliteiten niet alleen fors worden uitgebreid, bovendien zouden ze uitgesmeerd worden over heel Vlaams-Brabant en zelfs heel Vlaanderen. In heel Vlaanderen zou men bijvoorbeeld de oprichting van Franstalige scholen kunnen eisen en een meertalig onthaal in de gemeentehuizen. De klok zou hiermee meer dan een halve eeuw worden teruggedraaid.


3. De splitsing van het gerechtelijk arrondissement verloopt NIET volgens het model-Vandenberghe en dat van de balie (een Vlaamse rechtbank voor BHV, een Franstalige rechtbank voor het tweetalige Brussel) maar neigt met de voorgestelde ontdubbeling van de rechtbank sterk in de richting van "le dédoublement linguistique", die in het wetsvoorstel Maingain wordt voorgesteld. Als we tussen de regels lezen, is het de duidelijk de bedoeling om de Franstalige rechtbanken van Brussel nog meer dan vandaag bevoegd te maken voor Halle-Vilvoorde. Franstalige inwoners van Vlaams-Brabant krijgen bovendien extra waarborgen doordat er voor hen een speciaal rechtstreeks beroepsrecht bij een tweetalige kamer van het Hof van Cassatie in het leven wordt geroepen, hetgeen kan leiden tot een sluipende uitbreiding van de francofone rechten. Ook dit zou dus een achteruitgang betekenen in plaats van een vooruitgang.

Het Vlaams Belang is geen voorstander van zulke asymmetrische splitsing van het Brussels gerecht en heeft in december 2010 een uitgebreid wetsvoorstel ingediend voor een integrale splitsing van zowel de rechtbank als het Hof van Beroep, met garanties voor de Vlamingen in Brussel. Enkel via deze weg is het immers mogelijk om een eigen Vlaamse Justitie uit te bouwen. De voorgestelde regeling van Di Rupo hypothekeert een latere splitsing van Justitie.

4. Inzake Brussel

1. De Brusselse Vlamingen betalen een uiterst zware prijs: zij worden politiek goeddeels geliquideerd in Brussel, zeker voor de Kamerverkiezingen. Er komt immers geen lijstverbinding met de lijsten uit Vlaams-Brabant, zoals voorzien was in de Vlaamse splitsingsvoorstellen. In de nota Di Rupo staat bovendien uitdrukkelijk dat zij zich onderling niet mogen verbinden. Er komt dus geen een poolvorming voor de Vlaamse stemmen zoals bij de Brusselse gewestverkiezingen noch een gewaarborgde vertegenwoordiging. Bovendien wordt het aantal Franstalige stemmen kunstmatig en fors opgedreven door de faciliteitenregeling. De kiesdrempel van 5% zonder poolvorming betekent dat een stem voor een Vlaamse partij per definitie een verloren stem is, want alle Vlaamse partijen in Brussel vallen onder deze drempel. Waar men op electoraal vlak de Franstaligen in de faciliteitengemeenten tot en met verwent, worden de Vlamingen in hun eigen hoofdstad helemaal miskend. Di Rupo stelt overigens onomwonden dat de kans reëel is dat "geen enkele Nederlandstalige partij nog een rechtstreeks verkozen vertegenwoordiger heeft uit de nieuwe kieskring Brussel-Hoofdstad", reden waarom het systeem van gecoöpteerde parlementsleden blijft bestaan.

Gevolg zal zijn dat de Vlamingen in de toekomst aangezet zullen worden met een eenheidslijst op te komen, maar in het verleden is steeds gebleken dat dit electoraal niet loont. Veel waarschijnlijker is dat er voor de Kamer met tweetalige lijsten zal gewerkt worden in Brussel, waarbij de Vlamingen, net zoals met de unitaire partijen in BHV tot de jaren '70, afhankelijk zullen zijn van de welwillendheid van de Franstaligen.

2. Door de toelating van tweetalige lijsten voor de gewestraadsverkiezingen, wordt de door de francofonen gewenste richting duidelijk aangegeven. De fundamentele tweedeling van Brussel, met twee volwaardige en gelijkwaardige gemeenschappen, dreigt hiermee doorbroken te worden. Als de Vlaamse politici zich hiertoe laten verleiden, onderwerpen zij zich helemaal aan de francofone dominantie. Het zullen immers de Franstalige partijen zijn die zullen beslissen welke Vlamingen parlementslid en minister mogen worden en welke niet. Het laatste beetje autonomie waarover de Vlamingen in Brussel beschikken, komt hiermee op de helling te staan. Opnieuw zullen we geconfronteerd worden met het fenomeen van de zogeheten "Flamands de Service", naar het voorbeeld van Stefan Ector, die in Sint-Lambrechts-Woluwe de lijst van Maingain is gaan versterken.

3. Belangrijke verworvenheden op taalvlak worden stevig teruggeschroefd, waardoor de tweetaligheid van Brussel meer dan ooit op de helling komt te staan. De Franstalige politieke agenda wordt voor een groot stuk uitgevoerd, zonder dat ook maar aan één enkele Vlaamse verzuchting op dat vlak wordt tegemoetgekomen.

- Op lokaal vlak (met inbegrip van de OCMW's en de openbare ziekenhuizen) wordt de tweetaligheid van de dienst via tweetalige personeelsleden afgeschaft en vervangen door de tweetaligheid van de dienst met eentalige personeelsleden. Hiertoe moeten taalkaders worden opgesteld. Hiermee wordt de jarenlange en grondige sabotage van de toepassing van de taalwetgeving door de Franstalige gemeentebesturen beloond. Dit zal niet alleen gepaard gaan met een verdere achteruitgang van de tweetalige dienstverlening, maar gaan met een aanzienlijk banenverlies voor de Vlamingen in de Brusselse besturen. Momenteel is minimum 25% van de banen aan de Vlamingen bij wet toegewezen; door de invoering van taalkaders wordt dit afgestemd op het werkvolume, zij het dat een (onduidelijk) correctiemechanisme wordt ingevoerd;

- Een deel van de betrekkingen zullen buiten de taalkaders en wellicht buiten elke taalregeling worden geplaatst, waardoor de deur wagenwijd open wordt gezet voor een omzeiling van de tweetaligheid van de dienstverlening;

- Er wordt de mogelijkheid voorzien om eentalige gemeentelijke diensten te creëren, zonder dat er garanties zijn dat deze diensten ook voor de Brusselse Vlamingen zullen worden opgericht;

- De taalexamens zullen minder streng worden doordat ze enkel nog afgestemd zullen worden op de aard van de functie, ook voor wat de politieagenten betreft.

4. Brussel wordt in heel sterke mate verder uitgebouwd tot een volwaardig derde gewest en dus uit Vlaanderen verder weggesneden. Dit staat volkomen in tegenstelling tot de Vlaamse visie op het Belgische federalisme, met name twee deelstaten en een bijzonder, hoofdstedelijk statuut voor Brussel, waar twee gemeenschappen kunnen leven en samenwerken.

- Brussel krijgt constitutieve autonomie, één van de weinige elementen waarmee het tot op heden verschilde van de twee andere gewesten en wordt daardoor meer op het niveau van de andere gewesten verheven. Hierdoor kan de positie van de Vlamingen in Brussel op termijn verder verzwakt worden;

- Het Brusselse gewest krijgt er extra bevoegdheden bij in het kader van de institutionele hervorming. Het gaat niet alleen om de extra gewestbevoegdheden die ook de andere gewesten krijgen, daarnaast worden belangrijke gemeenschapsbevoegdheden zoals de bevoegdheid inzake kindergeld, gehandicapten- en bejaardenzorg en jeugdbescherming geparkeerd bij de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie, wat uiteraard een gewestinstelling is. Voor deze intrinsieke gemeenschapsbevoegdheden wordt de band tussen Vlaanderen en de Brusselse Vlamingen doorgeknipt;

- Ook worden er een aantal gemeenschapsbevoegdheden, zoals toerisme en beroepsopleidingen omgezet naar gewestbevoegdheden, waardoor Vlaanderen in Brussel op deze domeinen niets meer te zeggen heeft. Brussel krijgt ook bevoegdheden inzake sport;

- De Brusselse minister-president wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van het veiligheidsbeleid in het gewest en voor het opstellen van een globaal regionaal veiligheidsplan. Het gaat hier om federale taken, die elders worden uitgevoerd door of onder toezicht van de minister van Binnenlandse Zaken (via de gouverneur). Brussel wordt op dit terrein dus machtiger dan het Vlaamse en Waalse gewest. Deze operatie heeft overigens niets te maken met een fusie van de zones of een overheveling van lokale bevoegdheden naar een eengemaakte zone, zoals de Vlamingen al zolang vragen. Aan de bevoegdheden van de burgemeesters wordt niet geraakt;

- De functie van gouverneur wordt afgeschaft en diens bevoegdheden grotendeels naar een ambtenaar van het Brussels gewest overgeheveld, benoemd door de Brusselse minister-president. Wie de belangrijke functie van de vicegouverneur op taalgebied overneemt, is volkomen onduidelijk. Toevallig werd dit vergeten.

5. Bovenop al deze compensaties krijgen de Franstalige partijen hun lang verhoopte cheque voor Brussel van maar liefst 461 miljoen euro per jaar. Gelet op de belastingopbrengsten vandaag en de extra lasten die vooral de Vlamingen zullen treffen, is het overduidelijk wie dit buitensporig cadeau zal moeten ophoesten. Een deel van deze som zal trouwens rechtstreeks door Vlaanderen moeten betaald worden als "compensatie" voor de pendelaars. Het gaat overduidelijk om een blanco cheque: de jaarlijkse geldsom wordt niet gekoppeld aan voorwaarden, laat staan aan een versterking van het hoofdstedelijk karakter van Brussel of aan de zo noodzakelijke interne hervormingen binnen Brussel.

Kortom: Brussel wordt minder tweetalig en de electorale kracht van de Vlamingen wordt gebroken. Dit is Wallo-Brux in de praktijk: Brussel wordt een francofone stad, waar de Vlamingen blij mogen zijn dat ze er als minderheid geduld worden. Bovendien krijgt Brussel een belangrijke claim op de zes faciliteitengemeenten en zelfs op "zijn" hinterland. Kortom, de Vlamingen in Vlaams-Brabant en in Brussel zijn meer dan ooit het kind van de rekening. Wie hier durft spreken van een propere splitsing, bedriegt de bevolking.

Conclusie: Dat de N-VA dit niet kan aanvaarden (en alleen voor -de zoveelste- show wel nog gaat doen alsof ze onderhandelt maar dit nooit kan ernstig nemen) lijdt geen twijfel. Dat is dus niet de vraag.  De vraag is of de CD&V op basis hiervan ernstig gaat praten.


[voetnoot] De formulering van het voorstel in de Nederlandstalige tekst op p. 24 is onduidelijk en is bovendien niet dezelfde als in de Franstalige tekst. In de Nederlandse tekst is er sprake van "officiële certificaten, verklaringen en toestemmingen", in de Franstalige tekst gaat het over "convocations, correspondances et documents administratifs" en "voor de rest blijven de artikels 23 tot 31 [van de taalwet in bestuurszaken] ongewijzigd". In de taalwet in bestuurszaken is er enerzijds sprake van "betrekkingen met particulieren" en anderzijds "uitgereikte getuigschriften, verklaringen, machtigingen en vergunningen". Het is evenwel duidelijk dat in hoofde van de Franstaligen de faciliteiten op beide vlakken worden bedoeld.

Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : hyena's
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat is het toch dat "jongeren" in bende aanzet om zich te gedragen als een bende hyena's (een vergelijking met een roedel wolven is te vleiend) die een weerloze prooi figuurlijk (en soms ook letterlijk) in stukken scheurt?

De zachte en halfzachte sancties die de westerse rechtspraak in dergelijke gevallen meestal oplegt hebben totaal geen afschrikkende werking op deze losgeslagen criminelen in bende. Ik zie maar een mogelijke oplossing: schuldig bevonden boefjes terugsturen naar het land van herkomst (of naar dat van hun ouders als zij toevallig de belgische nationaliteit zouden hebben). Misschien vallen zij daar dan onder de sharia-rechtspraak, maar dat is dan brute pech en eigen schuld dikke bult.

Indien deze kampbeulen in wording toevallig van de bleu-blanc-belge variëteit zouden zijn, dan zou een (nog uit te vinden) vorm van dwangarbeid moeten opgelegd worden. En als ook dat niet zou werken, dan zou een herinvoering van de doodstraf in overweging dienen te worden genomen.

Natuurlijk zullen de linkse en centristische "gutmenschen" moord en brand gaan schreeuwen en vlammende preken gaan houden over de terugkeer van het barbarendom in het Avondland. Maar wat is er nu bezig? Keren wij niet regelrecht terug naar het barbarendom als diefstal, moord en verkrachting zo goed als ongestraft blijven?

Als het duidelijk wordt (en dat is ondertussen wel zo) dat onze traditionele rechtspraak en ontmande politie machteloos staan tegenover deze vloedgolf van banditisme en redeloos geweld dan moet er wel uitgekeken worden naar niet traditionele bestraffingsmogelijkheden .

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal volgens Moody's : af te raden

 

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd tot rommelstatus. Op de schaal van kredietwaardigheid zakt Portugal in één keer 4 trapjes: van B-a-a-1 naar B-a-2,

De status B-a-2 voor Portugal betekent dat Moody's investeringen in Portugees staatspapier als speculatieve beleggingen beschouwt. Het ratingbureau acht de kans namelijk groot dat Portugal meer Europees geld zal nodig hebben vooraleer het land zelf weer kan lenen op de internationale markt.
 
AP Portugal krijgt al een eerste financieel steunpakket van 78 miljard euro van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op voorwaarde dat het land strenge besparingen doorvoert. Maar Moody's twijfelt eraan of het land de besparingsdoelstellingen wel zal halen en denkt dat er dus een tweede steunpakket zal nodig zijn.

Het ratingbureau sluit ook niet uit dat er nog verdere ratingverlagingen zullen komen. Moody's is wel het eerste en enige ratingbureau dat Portugal zo laag beoordeelt. Standard & Poor's en Fitch verlagen de status van het land (voorlopig) niet.

Volgens de Portugese regering heeft het ratingsbureau geen rekening gehouden met de uitslag van de recente verkiezingen waarbij de regering een ruime meerderheid haalde. De regering oordeelt dat het dankzij deze gunstige uitslag een stevig draagvlak heeft om de nodige besparingen door te voeren.

Euro zakt op de beurzen
Na het nieuws over de verlaging van Portugal door Moody's is de euro op de Aziatische markten gezakt. Volgens analist Pascal Paepen zal de kredietverlaging de onrust over de euro en de eurozone weer doen toenemen, net als de onrust over de Europese banken.

"De kredietverlaging van Moody's is nog eens een herinnering dat de crisis in de eurozone nog niet voorbij is nu er een oplossing is voor Griekenland", zegt Paepen. "De banken praten nu over een vrijwillige tegemoetkoming om Griekenland, maar Moody's zegt nu dat Portugal het volgende slachtoffer zal zijn. Vandaag is er een test want het land wil op drie maanden tijd papier ophalen, dus een kortlopend krediet. We zullen zien dat de intrest op die lening hoger zal zijn dan bij de vorige veiling."

Moody'sS&PFitchKwaliteit
Lange termijn Korte termijn Lange termijn Korte termijn Lange termijn Korte termijn  
Aaa P-1 AAA A-1+ AAA A1+ Uitzonderlijke kwaliteit (prime)
Aa1 AA+ AA+ Uitstekende kwaliteit (high grade)
Aa2 AA AA
Aa3 AA- AA-
A1 A+ A-1 A+ A1 Goede kwaliteit (upper medium grade)
M2 A A
A3 P-2 A- A-2 A- A2
Baa1 BBB+ BBB+ Aanvaardbare kwaliteit (lower medium grade)
Baa2 P-3 BBB A-3 BBB A3
Baa3 BBB- BBB-
Ba1 Not Prime BB+ B BB+ B Labiel (non investmentgrade speculative)
Ba2 BB BB
Ba3 BB- BB-
B1 B+ B+ Zwak (highly speculative)
B2 B B
B3 B- B-
Caa CCC+ C CCC C Zeer zwak (substential risks)
Ca CCC Zeer zwak (extremely speculative)
C CCC- Intrestbetalingen zijn gestaakt (in default with little prospect for discovery)
/ D / DDD / Alle betalingen zijn gestaakt (in default)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken controleert zijn grenzen

 

Tegen de wil in van de EU-elite controleert Denemarken sedert gisteren zijn grenzen met Duitsland en Zweden. De grensposten zijn opnieuw bemand.  De symboliek van deze actie is wellicht groter dan de effectieve uitkomst maar het is een duidelijk signaal.  Hoe is dit allemaal zo ver kunnen komen, dat Europa zich overgeeft aan een verpletterende invasie op bevel van een stelletje niet verkozen ambtenaren ?   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer en meer gaan wij de weg op van een verradersmaatschappij

 

De overheid zet officieel en bewust een verklikkerslijn op om Horecazaken waar gerookt wordt, er bij te lappen.  Tegelijk worden duizenden cafés e.d. bezocht door controleurs op zoek naar criminele rokers.  De criminaliteit bevindt zich niet, zoals u het dacht,  bij de tienduizenden kleine en grote gangstertjes die onze samenleving onleefbaar maken, neen, dat is multicriminele verrijking, beste lezers en andere rebellen, de échte criminelen zijn de sigarettenrokers. Hebben jullie het beet ?  Capisce ?

Onze overheid ziet de jacht op stiekeme caférokers als een van haar hoofdopdrachten.  Het land zinkt weliswaar weg in onbestuurbaarheid, niets functioneert naar behoren, we zitten tot over onze oren in de schulden maar die putten worden gedempt door de belastingen te verhogen. Geen probleem.  Tegelijk schenken we aan de Griekse bedriegers enkele belgische miljarden die we nooit zullen terugzien : we doen dit niet uit liefdadigheid, wel om ons doffe belgisch blazoen op te poetsen. En als ultieme rechtvaardiging van onze stoerheid, jagen we op caférokers "met alle middelen" en installeren we geruisloos een maatschappij waar verraad en verklikking, het beste in de mens oproepen. De invloed van de islam op onze regeerders is goed merkbaar.

Let wel, vele medeburgers vinden dit normaal. Zij worden suf geïndoctrineerd van in de kleuterschool tot na hun pensioen als de heer Alzheimer de zaken overneemt. In het verzet gaan vergt moed en een onwrikbare overtuiging.

Het verklikken en spioneren wordt door de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep bovendien ingelepeld als een gangbaar, wat zeg ik, een eerbaar systeem om de burgers in de pas te houden.  Op stap gaan met verborgen camera's en microfoons levert niet alleen leuke televisie op, het is een waarschuwing voor al wie lak heeft aan de betutteling door een overheid die elke zin voor democratische nuance verloren heeft.  De gluurdersinstincten van de kijkers worden geprikkeld en tegelijk wordt hen voorgehouden dat de verborgen camera en microfoon de wapens zijn van de onontbeerlijke regimepolitie.

Uiteraard wordt de promotie van deze verradersmaatschappij toegejuicht door de meest ondemocratische instelling die het land kent, het Spionnencentrum, alias het CGKR. Uitlokking, spionage, valse truken : kijk en luister naar de woordvoerder van deze instelling, die regelmatig te zien is bij de 0000,  en u begrijpt wie er in uw hoofd rondspookt en uw vrije gedachten wil beheersen.

Het Minderhedenforum, de koepelorganisatie van etnisch-culturele minderheden, meldt dinsdag dat de vastgoedsector 'mystery clients' moet inzetten in de strijd tegen discriminatie. 'Mystery Clients' zijn potentiële klanten die undercover een immokantoor bezoeken of bellen en eventuele discriminatie in kaart brengen.

Het was de uitzendsector die startte met de inzet van mystery clients. Het Minderhedenforum vindt dat de vastgoedsector nu moet volgen. Een vastgoedmakelaar kreeg onlangs een waarschuwing van zijn beroepsvereniging, het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV), nadat hij wegens discriminatie door de correctionele rechtbank veroordeeld werd. De makelaar weigerde op instructie van de eigenaar en na protest van de buren een appartement te verhuren aan een Belg van Marokkaanse origine.

Het is voor het eerst dat de beroepsvereniging zich daarover uitspreekt. Het Minderhedenforum vindt die tuchtprocedure van het BIV echter niet geloofwaardig. Naast ernstige tuchtmaatregelen vraagt de koepelorganisatie ook gerichte maatregelen om discriminatie te voorkomen. "Nultolerantie tegen discriminatie moet de norm zijn", klinkt het.

Wij zeggen het anders en duidelijk : Wij laten onze maatschappij niet infiltreren door lieden die verraad en spionage propageren als de normale gang van zaken. Zeker niet als de zogenaamd gediscrimineerden een ideologie aankleven die onderwerping, onverdraagzaamheid en wreedheid als trotse cultuurkenmerken uitdragen. De pot op met jullie laffe streken en verraad. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEMA : anti-reclame

  

 Over misplaatste humor gesproken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopjes

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verbijsterende video : *ik ben een Marokkaan* en nog veel meer ook

 

Waarschuwing : dit zijn geen prettige beelden.

Decor : Kortrijk 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!