Angeltjes
10-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De RTBF uitschuiver



Ook al zijn hier lezers die fan zijn van Yves Leterme en anderen die Bart De Wever op hun schouders tillen (ja, ik weet het) daarom gaan wij  onze huik niet naar de wind hangen en een potje meehuilen, verontschuldigingen inroepen en allerlei contradictorische prietpraat goedpraten.

Mocht u er nog aan twijfelen of tegen beter weten in blijven hopen, op inkeer van Angeltjes hoeft u niet te rekenen : na 182 dagen is de rose toekomst van Leterme hopelijk van de baan.  En daar zijn wij best blij om. Inclusief de boy-scoutachtige pogingen van De Wever om 's nachts terwijl iedereen slaapt enkele  belgische vlaggen in brand te steken. Wat wij van die man onthouden, zijn zijn voortdurende excuses voor alles en nog wat en zijn grote bereidheid om overal mee aan te schuiven.  Wie na 182 dagen al zijn principes over boord gekieperd heeft en toch geen regering weet te vormen, kan het niet.

Wie al eens op de Franstalige blogs leest (wat wij maar sedert kort doen), schrikt van de enorme vijandigheid ten overstaan van Leterme en zijn Sancho Panza die hét symbool zijn voor Vlaanderen, onze taal en onze cultuur.

Met de laatste uitschuiver over de RTBF (waarvan wij vonden dat best eens mocht gezegd worden dat de nieuwsdienst een keure vooringenomen partijcreaturen bevat) heeft Leterme waarschijnlijk zijn politieke ambities helemaal gekelderd.  Ook de CD&V zou nu bereid zijn de man met 800.000 stemmen te laten vallen tegen een hoge prijs natuurlijk ! * Tjeven blijven tjeven blijven tjeven blijven tjeven.

Wij voelen ons niet geraakt door al de pikante en kwetsende uitlatingen die in het franstalige land B opklinken omtrent de zogenaamde misstappen van een lid van onze gemeenschap, de gewezen minister-president.  Wij beamen de commentaren niet, wij hebben onze eigen redenen om hem af te wijzen : zijn totaal gebrek aan ervaring om met mensen om te gaan, zijn angst voor sociaal contact, zijn jammere minderwaardigheidscomplex wegen zwaarder dan zijn mogelijk bestuurlijke kwaliteiten. Hij durft geen leiding geven, hij laat zich te vlug intimideren en bovendien verdampen zijn principes als gletsjers in Oostenrijk.  Kunnen we mekaar hier op vinden ? Of moeten wij per se mee in zee op zoek naar een dikke vis terwijl een grote mossel het schip bestuurt ?

Herinnert u zich nog de televisiebeelden uit de periode mei/juni : Leterme en zijn ouders aan tafel ?  De sfeer die te snijden was, de stugge, onvriendelijke vader en zoon die mekaar aankeken als in De Vlasschaard van Streuvels ?  Die scène verklaarde veel, ondermeer ook het kinderachtige argument dat Leterme opvist als hij zich verdedigt vandaag over zijn RTBF uitlating : "'t Sin d'and'ren  die dit zeggen". 

Ja, Yves.

Savat

* Le Standard-on-line vandaag :
CD&V is eventueel van plan om Yves Leterme als premier 'op te offeren', als de prijs hoog genoeg is


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machsike Hadass synagoog belaagd



Laten we nog eens controversieel zijn en iets schrijven over onze joodse medemensen.  Het oudste document dat aantoont dat er in Antwerpen Joden woonden dateert van 1261, het bevatte weliswaar de vraag om ze te verjagen (wat later verschillende keren echt gebeurde), maar het is niet voor niets dat Antwerpen het Jeruzalem van Europa genoemd werd/wordt. 

Er zijn twee avonden na mekaar ruiten ingegooid in de Orthodoxe Gemeente van Antwerpen.  De politie is op zoek naar de daders.  Er leven ongeveer twintigduizend Joden in Antwerpen, mensen die veelal hun eigenheid en godsdienst bewaard hebben.  Zij voelen zich Antwerpenaar of Belg en sommigen schromen zich niet om Vlaming te zijn.  Niet alle onze joodse medeburgers zijn steenrijke diamantairs of handelaars : er heerst veel verdoken armoede maar er bestaat een grote solidariteit in die gemeenschap. De islamitische invasie die wij kennen, heeft ook een aparte weerslag voor onze joodse stadsgenoten.

Racistisch geïnspireerde verbale of fysieke agressie van de kant van moslims toont duidelijk aan waar de haat zit.  Antwerpen, Vlaanderen of Europa zijn niet de plaatsen om het immense conflict van het Midden-Oosten uit te vechten.  Als joodse kinderen op schoolreis in Limburg bekogeld worden met stenen door Marokkaans tuig, dan zien wij dit als een schrijnende daad van vijandigheid tegen  stadsgenoten.  Als een joodse jongen van zestien zonder de minste aanleiding neergestoken wordt, is dit een laffe daad van racisme.  En Joodse families die op wandel zijn op de Meir en toegeschreeuwd worden door jonge moslims in ijselijke bewoordingen, dat snijdt ons door het hart : de Antwerpse joodse gemeenschap heeft meer dan haar tol betaald aan de racistische waanzin.  De politiek van Israël kan je niet verwijten aan Europese Joden, die trouwens erg verdeeld reageren over de overlevingspolitiek van Israël.  Verlies nooit de diepe emoties van  de intelligente joodse gemeenschap uit het oog en hun tragische geschiedenis.

Er zijn dezer weken een aantal discussies aan de gang op internationale rechtse blogs, waarin nu ook de joodse stem weerklinkt, over wie de grootste smeerlap is en wie het heiligste boontje.  Aan ons is die tarraraboem niet besteed : de partij voor wie ik supporter, het Vlaams Belang, is géén racistische partij die mensen veracht, anders kon ze niet door mijn beugel en door die van de meesten.  Het sprookje van de mooie multiculturele beschaving is een technicolor film en de rolverdeling bevat goeden en slechten. Ik heb voldoende mensen- en theaterkennis om te weten wie welke rol speelt. En voor onze joodse stadsgenoten heb ik altijd een aparte boon gehad, niet als Janssens uit electorale overwegingen (ik ben op wandel naar de poort achter dewelke  Jahve verblijft, dus electoraal belang is verdwenen) maar nog veel minder als de kleine schreeuwlelijk die nooit kan zwijgen.

"De Israëlitische Orthodoxe Gemeente van Antwerpen  Machsike Hadass   heette aanvankelijk de Israëlietische Synagoog van de Russisch-Poolse Ritus Machsike Hadass en  is een rechtspersoon die in het leven werd geroepen  door de Wet van 4 maart 1870 op het tijdelijke der Eerediensten (B.S. 9 maart 1870), het Koninklijke Besluit  van 7 februari 1876 houdende inrichting der Bestuurraden bij de Synagogen (B.S. 15 februari 1876), zoals gewijzigd door het Koninklijk Besluit van 25 februari 1924 (B.S. 14 maart 1924) en het organieke Koninklijke Besluit van 14 december 1914. Bij Koninklijk Besluit van 11 october 1951 werd de naamsverandering in Orthodoxe Israëlietische Synagoog Machsike Hadass  goedgekeurd. "

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benno Barnard verafschuwt de arts ...




Benno Barnard verafschuwt de arts die de juiste diagnose stelt.  Benno kènt de oorzaak van de ziekte waaraan zijn maatschappijn zal ten onder gaan maar omdat hij de diagnosticerende artsen (Dewinter in Vlaanderen en Wilders in Nederland) niet kan luchten omdat zijn vriendenclub hem anders zou uitstoten, laat hij betijen.

Hij is zo dommig-eerlijk en met zichzelf  intellectueel ingenomen, Benno, dat hij de eigen enggeestigheid niet beseft.  Dat zijn ze onze intellegentsia, onze cultuurmolenaars, onze schuine schaatsers op het wakke ijs van een dooiende beschaving.  Knack biedt Benno de kans zijn huiver te uiten en ons de mogelijkheid een streep op de muur te trekken : alweer een bekeerling op komst. 

Her artikel werd ons overgemaakt door een betrouwbare tandarts, die het kreeg van een ambitieuze magistraat, maar het stond eigenlijk in dit gazetje :   http://www.knack.be/index.jsp  Ooit van gehoord ?

PS : Benno Barnard is de Nederlander die destijds rel schopte door Gezelle te omschrijven als een over het paard getilde provincialist.  Half Vlaanderen kwam toen in opstand.  Barnard heeft een tijdje in Engeland gewoond en is nu terug in Antwerpen.  Waar hij veel studiemateriaal zal vinden.

Liever paaps dan Turks

Flaubert omschrijft in een brief uit 1860 de mannelijke potentie als 'le grand Turc'. Er bestaat in Europa een atavistisch mengsel van ontzag en angst voor de viriliteit van de islam, dat ook in Flauberts tijd al oud was; maar tot een jaar of veertig geleden heerste er een bestand met het oosten.

Het is een fatale coïncidentie dat de islam aan zijn invasie is begonnen op een moment dat het Europese christendom inwendig vermolmd was geraakt. Want wij beheren onze spirituele traditie erg slecht - we hebben de klok uit elkaar gehaald, de veer gevonden die de wijzers vooruitduwt en roepen nu dat de tijd niet bestaat. Zo is het mogelijk dat de islam door alle barsten in onze beschaving binnensijpelt. Over vijftig jaar bekleden onze kerken in het gunstigste geval de functie van de Aya Sofia: een museum dat kerk en moskee is geweest.

Een tienjarig vriendje van mijn zoon vertelde me wat de moslimjongetjes op zijn school in Antwerpen zingen: 'Allah is groot, Allah is machtig, hij heeft een arm van één meter tachtig.' Het is een variant op een bekend schunnig lied over het geslacht van Onze Lieve Heer, dat al op mijn lagere school werd gezongen. Uit deze nieuwe versie spreekt die verontrustende mengeling van preutsheid en agressie die zo eigen is aan de islamitische godsdienst.

Ik besef dat het lijkt alsof ik hier met Dewinter sympathiseer. Ik kan u verzekeren dat ik die man verafschuw; maar zuurstof is geen giftige substantie omdat Dewinter ademhaalt.

Ben ik nu werkelijk bang voor kleine islamitische jongetjes? Nee, ik ben bang voor de islamitische mannen die uit hen zullen groeien. En ik zou een idioot zijn als ik dat niet was; je hoeft maar te lezen over alle smerige propaganda waarmee die kinderen worden gevoed, afkomstig van de imam of via de schotelantenne aangevoerd uit moslimlanden, waar dagelijks soaps worden vertoond die zich baseren op De protocollen van de wijzen van Zion , die onuitroeibare antisemitische vervalsing van de tsaristische geheime dienst.

Het probleem is dat wij allemaal Joden zijn. Het probleem is dat Manhattan, de hoofdstad van het konkelende wereldjodendom, ons aller hoofdstad is. En in onze naïviteit verkondigen wij nota bene zelf dat een handvol extremisten uit woede over de onrechtvaardige behandeling van de Palestijnen die torens hebben aangevallen. De meeste brave intellectuelen die deze interpretatie verkondigen weten waarschijnlijk niet wat Palestijnse kinderen in hun geschiedenisboekjes - betaald door de Europese Unie - te lezen krijgen over de Holocaust, namelijk dat die een Joodse overdrijving is. En dat is geen toeval, want het islamitische fascisme is rechtstreeks geënt op het nazisme.

In een essay van de Duitse politicoloog Matthias Küntzel las ik dat de moslimbroederschap - in 1928 onder het Britse koloniale bewind opgericht als verzetsbeweging tegen de 'culturele moderniteit' - vanaf de jaren dertig, lang voor de stichting van de staat Israël dus, een van de nazi's afgekeken terreurcampagne tegen de Joden in Egypte en Palestina voerde. Alle kwaad, van communisme tot prostitutie, kwam van de Joden, die natuurlijk de wereldheerschappij nastreefden; daarbij werden al hun perfide handelingen gestuurd vanuit hun hoofdstad Manhattan, waar Judas zijn draden over de hele globe zat te spinnen.

De nog altijd zeer actieve moslimbroederschap werd in de nazitijd door Berlijn gefinancierd. Islamitische SS-divisies op de Balkan stonden onder leiding van de grootmoefti van Jeruzalem, Amin Al-Hoesseini. Diens neef Yasser Arafat was jarenlang de corrupte leider van de Palestijnen.

In het dagboek van Albert Speer staat deze notitie: 'In de laatste fasen van de oorlog heb ik Hitler nooit uitzinniger gezien, alsof hij in een delirium verkeerde, dan tijdens de momenten waarop hij voor zichzelf en ook voor ons de neergang van New York in torens van vuur verbeeldde.' Als eerste in de geschiedenis had Hitler fantastische plannen om Manhattan aan te vallen met kleine vliegtuigen vol explosieven, bestuurd door kamikazepiloten; die zouden door een Daimler-Benz Amerikabomber geheten monstervliegtuig tot voor de Oostkust worden gebracht en daar losgelaten voor het danteske spektakel.

De moslimbroederschap is het absolute referentiepunt voor Al-Qaeda, Hamas en soortgelijke organisaties, die door vrome moslims over de hele wereld worden bemind. Het is dan ook een door onderzoekscommissies en contemporaine historici verwaarloosd gegeven dat de aanval van 11 september vanuit Duitsland werd gecoördineerd, door fanatici wier gedachtegoed een bastaardproduct van de islam en het nationaal-socialisme was.

Onze cultuur demonstreert intussen de lafheid van Herr Biedermann uit het beroemde toneelstuk, die de brandstichters de lucifers aanreikt om zijn eigen huis te verwoesten. Matthias Küntzel zou in maart 2007 een lezing geven aan de universiteit van Leeds; na klachten van islamitische studenten werd die lezing afgelast. Iets soortgelijks gebeurde in juni 2006 in Utrecht, waar de judaïst professor dr. Pieter W. van der Horst passages over het islamofascisme uit zijn afscheidsrede moest schrappen.

Helaas blijven allerlei blijmoedige blinden, die de christelijke godsdienst als achterlijk beschouwen, het recht op zelfbeschikking van onze zich emanciperende moslimzusters propageren... Ach! Dat jullie niet begrijpen hoezeer je ze in de steek laat, achter en onder hun theocratische gewaden! Het is 1935 en jullie zeggen dat de meeste Duitsers niet op Hitler hebben gestemd.

Benno Barnard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Kim het zegt ...






(met dank aan de collega's van http://www.defrut.be/ )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarinflatie 7982% iin Zimbabwe. Wie meer ?



Het Afrikaanse monument van democratie en goed beleid,  Robert Mugabe (83 jaar) van Zimbabwe  heeft namens de Afrikaanse Unie deelgenomen in Lissabon aan een overleg met de Europese Unie.

De Britten, die normaal bewusteloos vallen van bewondering bij elke gekleurde medemens die hun pad kruist, wilden in dit geval niet aan één tafel met de Zimbabwaanse dictator.  Je ziet dus waartoe de diplomatie van de EU in staat is : tot niet veel.  De EU is een onmachtig maar rijk continent : een lekkere prooi die met gulle vanzelfsprekendheid het touw aanbiedt waarmee het opgeknoopt zal worden.
http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/182737/index.html

Mugabe die in het vroegere Rhodesië de zwarte macht vestigde na de blanke Ian Smith, is inmiddels uitgegroeid tot een sinistere maar realistische parodie op een steenrijke neger.  Zijn land zinkt weg in armoede, corruptie en misdaad en het is weer eens de gewone man die zelfs geen bonen meer heeft om te vreten. 

Het is een irreeël gegeven maar dit jaar bedraagt de inflatie  op jaarbasis 7982% in het schitterende Zimbabwe. Loopt u  ter controle  over deze brug : http://www.rbz.co.zw/   Dat afschuwelijke inflatiecijfer levert evident   onbetaalbare bankintresten   op die elke economische activiteit verlammen.   Maar het verhindert de president niet om 125 gloednieuwe Mercessen 250E te bestellen voor zijn vrienden en voor zichzelf nog een apart beveiligd model.

Afrika had beslist dat uitgerekend deze despoot het continent zou vertegenwoordigen om te komen "tot een betere economische samenwerking".  Samenwerking ?  Hoeveel moeten we sturen ?

Ray


09-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar Vlaams Blok - Vlaams Belang

30 jaar VLAAMS BLOK - VLAAMS BELANG.

 

 

 

 

 

 

Angeltjesredacteur wordt aangeklampt door
onbekende die  om handtekening verzoekt

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we het land redden



Niet om te brullen, niet om te gieren, maar een milde glimlach is al veel in deze donkere tijden waarin Vorst en Vaderland belaagd worden.

We moeten het land redden! 
  
Op de ring van Brussel rijdt een jongeman richting Waterloo.
Als hij in de file staat, klopt er plots iemand op zijn raampje.

Hij opent het  en vraagt: "Wat is er aan de hand?"

De ander antwoordt: "Terroristen hebben Laurette Onkelinckx, André Flahaut, Anne-Marie Lizin, Michel Daerden, Jean-Claude van Cau en Elio Di Rupo gegijzeld.
Ze eisen 2 miljoen! Anders worden de gijzelaars overgoten met benzine en gooien ze er een lucifer naar.
Dus, begrijpt u, we vragen aan elke wagen die voorbijkomt een bijdrage."

De chauffeur vraagt: "En? Hoeveel geven de anderen?"

"Dat hangt er van af,"zegt de ander "5 tot liter ..."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzineprijsvraag



De duurste benzine in de US tank je in San Fancisco  :   USD 3.55 per gallon.  
1 US gallon = 3.78 liter 
1 USD = € 0.68 
Wat kost een 1 liter benzine in het mooie San Francisco ? 

U kijkt toch niet naar de Zevende Dag, dus rekent u even.  De prijs voor het juiste antwoord wordt zoals steeds bij Angeltjes ZEER ZWAAR BELOOND met een ongeëvenaarde prijs : een gratis overtocht naar San Francisco, de plaats waar Frank Sinatra zijn hart verloor. Voorwaarden voor deelnemers : goed kunnen zwemmen.





(Juffrouw Ellen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.Synthèsenational.com


Zo schrijft men ter rechterzijde in Frankrijk over het Vlaams Belang :

samedi, 08 décembre 2007

LA FLANDRE FETE LES 30 ANS DE SON PARTI...

98e8c6e2359ac02831f65cdf96d2ef75.gifCette fin de semaine, se déroule à Anvers, à l'occasion du trentième anniversaire du Vlaams belang, la grande fête du peuple flamand. Ce sera l'occasion, au moment où la Belgique sombre dans une crise politique sans précédent (elle n'a plus de gouvernement depuis six mois) et où elle s'achemine lentement, mais sûrement, vers sa dissolution, d'affirmer la force du mouvement nationaliste flamand. Plusieurs délégations européennes seront présentes pour soutenir le combat du VB.

Notre revue, Synthèse nationale, a l'honneur de représenter à cette grande fête la droite nationale et identitaire française. Roland Hélie prendra la parole samedi soir à 20 h. 00 au cours du grand banquet qui rassemblera plusieurs milliers de participants.

Er waren tevens vertegenwoordigers van de Republikaner (Duisland) en de OFP (Oostenrijk), die allen met meer dan gewone belangstelling kijken naar wat zich in het sleurland B. voordoet.

www.synthesenationale.com  spant zich in om de Franse rechterzijde verzameld te houden.  De wijn die er aan tafel in Antwerpen geschonken werd, was van Duitsland.  Al goed dat er geen Roemenen aanwezig waren, anders hadden die geëist om op de violen te krabben in het orkest, daarna rond te gaan met hun klak en dan  riebedebie met de knapste grieten van het bal in  enkele Mercedessen die toevallig op de parking stonden te niksen. 

Zo, dit was alweer een fraaie bijdrage van Angeltjes voor de Europese eenheid  ter rechterzijde.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel ? Connais pas !



Gisteren een vrij uitgesponnen spreekbeurt beluisterd van Karim van Overmeire (Vlaams parlementslid VB en auteur) over de mogelijke scenario's bij een Vlaamse onafhankelijkheid.  Het was beslist géén verkiezingstoespraak om de militanten op te jutten, veeleer een beschouwend betoog. 

 Karim Van Overmeire





"Niemand is Vlaamser dan het Belang" kan best aangevuld worden met "Niemand kiest een moeilijker weg dan het Belang" namelijk die van de Vlaamse onafhankelijkheid.  Terwijl de anderen alles in het werk stellen om de kunstmatige staat overeind te houden met onnoemelijk veel omkoopgeld, valse beloftes, schijnoplossingen en door de "mensen" te behandelen als  kuddevee, laat het VB  het radicale  partij-ideaal en programma niet los.

De weg van de zelfstandigheid is een streep trekken onder 177 jaar verfransing, scheeftrekking van sociale, culturele, economische en financiële mistoestanden en véél ruzie.  Wie zich nu weer eens laat leiden door het sprookje van de confederale staat, verdient te eindigen in de buik van de wolf zoals dom Roodkapje.

Telkens het echter over Brussel gaat, ontstaat er verwarring.  De tegenstanders zijn er op getraind en reageren als honden van Pavlov in om het even welk communautair debat : "Wat doe je met Brussel ?  Je laat de Vlamingen toch niet aan hun lot over ?" (alsof het begrip "Vlaming" voor hen plots gelijkstaat met een Heilige-uit-de-Hemel). 

Karim bepleitte  een tweetalige hoofdstad voor Vlaanderen.  Dat mag hij  en voor zover ik weet is dit het standpunt van zijn partij.  Als wij echter horen : "Brussel is het kloppende hart van Vlaanderen, het sociale centrum, het culturele brein, het artistiek hart, de financiële markt, de economische motor" dan word ik draaierig.  En ik was niet de enige.

Heeft er iemand al eens aan gedacht, om het aan de Brusselaars zelf te vragen wat zij willen ? Dàt zou een normale en democratische stap zijn.  De grote plaatselijke lichten zullen de richting aangeven,  maar zo wordt de wil gerespecteerd van de meerderheid in het Hoofdstedelijk Gewest.  Kiezen zij voor Vlaanderen, dan zal er heel wat werk moeten geleverd worden.  De strategische keuze van Vlaanderen voor Brussel als hoofdstad was destijds een taktische bepaling die inmiddels door de werkelijkheid voorbijgestreefd is. Je m'excuse.

Kiezen de Brusselaars daarentegen voor een eigen stadsstaat ( model Singapore) of voor Wallonië of Europa (in de veronderstelling dat de EU dat cadeau wil) moeten we garanties vragen voor de 12% Nederlandstaligen (?) die er nog resteren.   Vlaming zijn in Brussel is al jaren een moeilijke zaak van keuzes maken, een olifantenhuid kweken en vaak zuchten.  Eens de pijn van de scheiding geleden, zal de sfeer hopelijk wat ontspannener worden.


Welke hoofdstad Vlaanderen moet hebben, laat dit maar even sudderen en desnoods kan de bevolking kiezen. Dit voor het onwaarschijnlijke geval u mij mocht verdenken van Antwerps chauvinisme.  Ten bewijze van het tegendeel : met het oog op de eindejaarsfeesten, is het boek van Karim onder de boom een aanbeveling en de bladzijden over Brussel kan u er voorzichtig uitscheuren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ditmaal heeft Leterme gelijk



De Yves Leterme fans die hier komen lezen (en posten, tegen de afspraken in, maar wij zijn ruimdenkender dan velen vermoeden) zullen nu in de handen klappen, want hun Yves haalt voor een keer goede punten bij ons.

Het CD&V-boegbeeld (zo lang het nog duurt) heeft zich weer eens impulsief laten gaan door de RTBF te vergelijken met "Radio Mille Collines", de zender die tijdens de monstrueuze rassenmoorden in Rwanda de bevolking aanzette tot haat en doodslag.

Wat er nog overblijft van het land B, staat op zijn achterste poten van verontwaardiging, uiteraard is dat het grootste stuk van Brussel en héél Wallonië.  De kritiek spitst zich toe op de wijze van informeren over de belgische politiek en de "toelichtingen door zogenaamde experten" achteraf.

In alle eerlijkheid, als wij de RTBF-nieuwsuitzendingen volgen, vinden wij die meestal meevallen en beslist niet meer frustrerend dan die van de VRT : mocht ik Franstalige zijn, ik zou mij beslist niet zo vaak ergeren als ik nu doe bij  de zogenaamd Vlaamse openbare omroep, waar afkeer en partijdige informatie tot de vaste geplogenheden behoren.  Alle universitaire studies ten spijt.

De verantwoordelijke minister van de Franse Gemeenschap heeft zijn battle-dress aangetrokken en is op weg naar de Groeningerkouter :

De minister vindt de uitspraken van Leterme 'afschuwelijk' ten opzichte van een openbare omroep die bestaat uit professionele en onafhankelijke journalisten die hun beroep met striktheid uitvoeren.

Wie inmiddels klaarstaat met zijn mening is Napoleon Gucht : hij de beroepsschelder, de misselijke minachting in persoon, is van oordeel dat Leterme "ontspoord" is.  De liberale humanist uit Berlare kan er van mee praten : hij doet niet anders dan mensen beschimpen met zijn arrogante optredens en uitspraken.

Yves, voor wanneer uw analyse over de Overbodige, Onvlaamse, Openbare Omroep ?  U mag ze ook 0000 noemen, Noord-Korea is ver weg maar de mentaliteit dichtbij.

Ray


08-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. R U S T D A G



De rest van de dag is een rustdag


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar in het getouw voor Vlaanderen



Niemand is Vlaamser dan
het Vlaams Belang



Continuez, Messieurs, vous êtes sur la bonne voie !


Voorzitter Frank Vanhecke op safari

Frank Vanhecke

Fractievoorzitter Filip Dewinter Vlaams Parlement met een vrouwelijke fan




Fractiewoorvoerder Kamer Gerolf Annemans toont hoe hij  kamervoorzitter Herman van Rompuy van zich afschudde roepend "Laat ma gerust, laat ma gerust"




Van harte gefeliciteerd met 30 harde maar trouwe jaren Vlaamse standvastigheid en om de partij van de gewone Vlamingen te blijven.

Namens de redactie, de vele reageerderds en de talrijke lezeressen en lezers.

Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Putsch en de Lustige Weduwe



De opluchting is groot en gemeend bij de Morgen/Le Matin sinds Verhofstadt zijn stille putsch voorbereidt samen met de wankele keuning.

We stevenen af op een regering die wellicht de fatidieke tweederdemeerderheid zal opleveren en met medewerking  van Waalse en Vlaamse liberalen, socialisten en schoorvoetende katholieken (of humanisten, wat is het nu ?) een grote staatshervorming zal bewerkstelligen. "Bewerkstelligen" is vandaag een antiek woord en het betekent (voor de jeugdigen onder ons) : iets voor mekaar krijgen.  Nu plots na zes maanden dwarsliggen zal de heilstaat die Verhofstadt ons 8 jaar geleden beloofde, ten tweeden male over ons nederdalen : er zullen taboes sneuvelen, dat is onvermijdelijk.  De Vlamingen zullen pluimen moeten afstaan (Madame Non knikt en glimlacht profijtigjes) maar dat zal best meevallen, want Bart de Wever is aangesteld als schoonmaker om de uitgetrokken veren op te ruimen. Als de Franstaligen zélf beginnen aandringen op een Grote Hervorming van de staat (zelfs het serpentje Onkelinx stond in de week groenig van de kou te slissen over "la nouvelle belgique") houdt u vast : Groot-Brussel dringt Vlaanderen wettelijk binnen, de faciliteiten worden uitgebreid, er moeten godverdoeme nog meer centen versast worden naar ginder en in ruil zal eindelijk het vroegere arrondissement Halle-Vilvoorde overgeheveld worden naar Vlaams-Brabant met inschrijvingsrechten te Brussel voor de franskiljons.  Dàt zal pas een overwinning zijn.

Een verwaarloosbaar detail, vrienden : de hoge torenblazers van Paars hebben samen in de kamer van plezante mannen en vrouwen 22 zetels verloren (2 x 11 = een volledig voetbalveld spelers). Een van de meest ontluisterende episodes uit de zes maanden formatiegeruzie is de pirouet die gemaakt werd door de NV-A door vooraleer oranje-blauw afgelegd was in het lijkenhuis al onmiddellijk te juichen over de tripartite. 

Daar kan de meeste wufte, nymfomane Lustige Weduwe niet tegen op.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkaanbieding

                
Gezocht :      PRESIDENT(E)            

Condities : Francofoon (évidemment) - beetje Vloms - kunnen lezen van papiertje - bloemen aannemen en doorgeven aan soldaat - glimlachen en wuiven - ambetante vergaderingen bijwonen -

Voorwaarden : al uw onkosten en die van de familie zijn de onze en worden betaald door Rood Kruis Vlaanderen.






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een opmerkelijke lezersreactie door Ikke


PUTCH OP ZIJN BELGISCH



Zelfs 's nachts komen hier slaapwandelaars binnen en voor sommigen zijn het uitgelezen momenten van inspiratie.  Zoals deze van Ikke die wij graag in de vitrine plaatsen :


Het is duidelijk dat men de "publieke opinie" aan het beïnvloeden is waarbij een aantal emoties worden bespeeld, echter zonder enige grondige argumentatie (die zijn er ook niet).
Het is duidelijk dat alles uit de kast wordt gehaald. Alles en iedereen wordt ingeschakeld.
Het "voorval" Coene is een prachtig voorbeeld van hoe wanhopig men is  - nochtans wie weet het nog dat hij leugens verkocht - correctie op zijn uitspraak werd onmiddellijk weggemoffeld bij varia).
Vooral links heeft heel veel te verliezen bij het uiteeenvallen van de federaal Belgisch model, zowel in in het Noorden als in het Zuiden. Hen staat hetzelfde lot te wachten als de dinosuariers. Enkel nog in museums te bezichtigen.

Om nog een paar  voorbeelden van de afgelopen weken aan te halen:

1- financiële stabiliteit: enkel België kan dit leveren. Wie zegt dat Vlaanderen dit niet kan? Het is al jaren de financiële en economische motor van heel België. Kun je je voorstellen wat we zouden kunnen als die "remorque" zonder wielen wordt losgekoppeld. De Walen kunnen er nog altijd trappers op zetten....

2- verlies "imago" in het buitenland van België. Volgens mij hebben we nooit een imago gehad. De eventuele symbolen zijn ofwel Vlaams, Brussels (wafels en manneke pis) of Waals (een haan op een Belgische mesthoop). Een land als Zwitserland (iets meer inwoners dan Vlaanderen) heeft een wereldwijde reputatie. Geeft Vlaanderen een decennium en we staan er ook.

België. enkel nog een verhaal van lucht en valse illusies. Argumenten pro: noppes
De vraag is: of de "doorsnee" Vlaming daar gaat intrappen...tijd kan enkel raad brengen. 
Een staatsgreep is thans aan de gang. Subtiel en geraffineerd. De vraag is of de JUNTA van de Coburgs erin uiteindelijk gaat slagen.

08-12-2007, 02:21 geschreven door ikke


07-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveelste verzwegen overval



Van de kant van de korpsleiding en van de stedelijke overheid doet men er alles aan, om zoveel mogelijk criminele feiten, begaan door allochtonen te verzwijgen.  Op de blog Over & Out van Bart Debie hebben we al merkwaardige staaltjes gelezen van de doofpotpolitiek in de stad van Allah.

De zaken die niet kunnen weggestopt worden, komen via politieverslagen in handen van de redacties die op hun beurt de opportuniteit bepalen van het al dan niet publiceren.
 
Maar de tam-tam, de van-mond-tot-mond kunnen ze nooit stilleggen.  Vandaag ging in Antwerpen het gerucht dat nergens in een krant verscheen, dat gisteravond een dokteres in haar praktijk overvallen is geworden.  Plaats van het "incident" omgeving Centraal Station. De vrouw is hardhandig aangepakt door twee allochtonen die aan de haal gingen met alle aanwezige geld.  De dokter kon nog de hulpdiensten oproepen en ze is gehospitaliseerd.

Lamine ?  Gelezen ?  Het ziet er goed uit, niet ?  En het wordt ongetwijfeld nog beter.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatssecretaris defensie



Precies als Guynokkio in het land B geen stap durfde zetten zonder zijn orakel, Schlangen te raadplegen, heeft ook de stripfiguur Balkenende een spindoctor tot zijn beschikking.

Vroeger waren er aan de koningshoven astrologen, narren, alchemisten en monniken verbonden, bij de huidige regimeleiders noemt men het "spindoctors".  Ze worden, zoals hun voorgangers in het verleden, rijkelijk vergoed voor hun diensten met belastinggelden en als het niet genoeg is, wordt er schaamteloos bijgescharreld met gebruikmaking van alles wat god verboden heeft en de duivel aanbevolen.  Mensen zonder scrupules lopen rond in gangen en kamers van de oppermacht  om goedgelovige politici te manipuleren, op hun zwakke plekken te drukken en op een perfecte manier de indruk wekken, dat hun heer en meester een onvervangbaar sieraad is voor land en volk. En het volk, helaas het brave en goede volk, klapt in de handen en juicht toe.

Schlangen kennen wij het best met zijn geldhonger. En zijn scrupuleloze sluiptocht naar de top waar zich  het meeste invloed bevindt.  Zijn minachting voor de spelregels én voor eenieder die een bedreiging zou vormen voor zijn plannen zijn een gevolg van een ongebreidelde roofzucht.

In Nederland zit ook zoiets, Jack de Vries.  Met dit onderscheid dat de betrokkene, geen enkele veroordeling of bijna-veroordeling op zijn kerfstok heeft en dat hij met het schande-dossier van Schlangen onder de arm geen enkele kans zou maken op wat dan ook bij Hare Majesteit Beatrix.  Maar de spindoctor die jarenlang het CDA geadviseerd heeft en de regering Balkenende probeerde te behoeden voor nog meer stommiteiten, brengt het nu tot staatssecretaris voor defensie.  Zomaar, uit het Midden van Nergens.  En wat een kaakslag voor al die CDA-kamerleden en senatoren van wie niemand bekwaam genoeg geacht wordt om op te treden als staatssecretaris. De democratie is niets meer dan een spelletje.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Véronique de Kock en de leugen



Gehoord wat Véronique de Kock is overkomen ?  "Zij is gekraakt" staat ergens op het schutblad van een schuin blad, dat tegen ons roept "dag allemaal".

Op het internet doet een naaktfoto van Véronique de ronde en bij het verhaal hoort een dubieuze kerel die beweert met haar het feest van lichaam tot lichaam meegemaakt te hebben om nadien met zijn mobieltje de betrokken foto te  maken.  

Zo'n magnifieke roddel valt niet in dovemansoren bij de sensatieprutsers van TV-Familie, die zonder enige zorgvuldigheid uitpakken met hun aangebrande story. Gelukkig is er een ander  tandartsenbladje, dat de zaak onderzoekt en aan De Kock de kans biedt haar uitleg te geven, weliswaar met een eigen sensatie-titel "Véronique is gekraakt". Volgens die uitleg werd de foto  gemaakt door haar echtgenoot (toen die nog die status bezat) is diens mobiel gestolen en zo in handen gekomen van de man die ook wat aandacht wil.

Mensen uit de glitterwereld worden dikwijls de vernieling ingeschreven,  soms lokken ze het uit door hun onverstand, maar er zijn er ook die het niet verdienen omdat ze zich met de nodige correctheid  staande houden.  IJdele politici die de gemeenschap beduvelen en beginnen te stralen als een blokje plutonium als ze zichzelf in de spiegel bekijken die kan je aanpakken, mannen die thuishoren in Kazakstan omdat ze permanent de kazak  draaien, die verdienen virtueel slaag.  Politici die zich oraal laten bevredigen in een fietsenhok, moeten de publieke opinie trotseren en niet volhouden dat het privé is.  Privé is in huis, niet in een voor iedereen toegankelijk fietsenhok.



Véronique de Kock is een gescheiden vrouw die ruim een twaalftal jaren de last torst van een der mooiste en charmantste vrouwen te zijn uit onze regio en dit nog best een aantal jaren zal volhouden. Zij moet niet behandeld worden als een ordinaire del, want dat is ze niet.  En ik wou dat ik het kon weten.

Ray

PS : Aan de mogelijke reageerders op dit stukje !  Heren, want de dames doen dit niet, uit ervaring is geweten dat u zeer enthousiast kan tussenkomen bij dergelijke onderwerpen.  We gaan het echter deftig houden, niet ?  De schaar ligt klaar.  Met dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveilig uw eigendom : weg met AXA !



Dankzij de jongens van geenstijl.nl weten we dit ook alweer : weg met die AXA rommelsloten op je fiets.

http://www.toool.nl/blackbag/?p=151

Veiligheid voor alles !  De dief is een slachtoffer, de bestolene een rijke smeerlap.

http://www.geenstijl.nl/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!