Angeltjes
23-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zegt beter ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILDERS VRIJGESPROKEN

 

De rechtbank in Amsterdam heeft Geert Wilders donderdag vrijgesproken van aanzetten tot haat en tot discriminatie en van groepsbelediging. Wilders zocht de grenzen op met zijn uitspraken maar volgens de rechtbank passen die binnen het maatschappelijk debat.
 
'Met uitspraak van Amsterdamse rechter Marcel van Oosten is een prima en voor de hand liggend eind gekomen aan een bij vlagen spectaculaire soap vol onverwachte wendingen en wrakingen, die vier jaar duurde.'

Maatschappelijk debat
Ook overwoog de rechtbank dat Wilders zijn uitspraken deed in de context van het maatschappelijk debat. Sommige uitlatingen vallen volgens de rechtbank wellicht wel onder de noemer 'aanzetten tot discriminatie'. Van Oosten las als voorbeeld voor: 'De grenzen gaan nog diezelfde dag dicht voor alle niet-westerse allochtonen'.

Toch is Wilders ook op dit punt vrijgesproken, in verband met het maatschappelijk debat.


Grof en denigrerend
Een andere uitspraak bestempelen de rechters als 'grof en denigrerend'. Een uitgesproken opruiend karakter heeft 'er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen', aldus de rechters. Wilders zat hierbij niet tegen, maar op de grens van het toelaatbare.

Maar omdat hij elders in dezelfde uitlating zegt dat hij niets tegen moslims, maar slechts tegen de islam heeft, zet hij niet aan tot haat of tot discriminatie.

Choquerend
De beelden die de politicus in zijn film Fitna gebruikt om zijn boodschap uit te dragen noemt de rechtbank 'choquerend en verontrustend'. Hij vindt ook dat de boodschap van de film moet kunnen worden uitgedragen ondanks het feit dat sommige beelden kunnen aanzetten tot 'gevoelens van haat tegen moslims'.

Als basis voor de vrijspraken gebruikte de rechtbank een uitspraak van de Hoge Raad uit 2009. Het hoogste rechtscollege heeft daarin al de richtlijn vastgesteld dat uitlatingen over een godsdienst niet strafbaar zijn.

Meningsuiting
Wilders werd verdacht van onder meer aanzetten tot haat tegen moslims en allochtonen, discriminatie en van groepsbelediging.

Hij zou dat hebben gedaan door middel van anti-islamitische uitspraken in diverse media en in de film Fitna. Wilders betoogde slechts de waarheid te spreken en staat met hem de vrijheid van meningsuiting terecht.


Niet vervolgen
Eigenlijk wilde het OM de PVV-leider niet vervolgen, omdat hij zijn uitlatingen in het kader van het maatschappelijk debat zou hebben gedaan. Personen en organisaties die aangifte tegen Wilders hadden gedaan, namen daarmee geen genoegen en beklaagden zich bij het gerechtshof.
Dat gaf hen gelijk en beval het OM Wilders alsnog te vervolgen.

Een zege voor de democratie

Deze uitspraak is niet alleen goed nieuws voor Geert Wilders. Hij kan zich nu volledig storten op zijn politieke missie om de toestroom van gebrekkig opgeleide immigranten te stoppen. Hopelijk zal hij dat doen door, ook waar het de islam betreft, retorisch wat minder 'de rand' op te zoeken.  

De uitspraak is vooral een zege voor de democratie en voor Nederland.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja Bart, het is niet simpel, tafelen met de franco-belgen

 

In Le Soir trekt Maingain donderdag nog eens alle registers open en haalt hij onder meer de beschuldigingen van negationisme aan die schrijver Pierre Mertens aan het adres van De Wever uitte.  

"Hoe zouden waarnemers, media en Franstalige partijen reageren indien een van onze partijvoorzitters Jean-Marie Le Pen de hand zou schudden - De Wever heeft dat gedaan -, aanwezig zou zijn op de begrafenis van de oprichter van de lokale extreem-rechtse partij - De Wever heeft die van Vlaams Belang-stichter Karel Dillen bijgewoond - en negationistische uitspraken zou doen, de shoah ontkennen, zoals de N-VA-voorman heeft gedaan en zoals onder andere een schrijver als Pierre Mertens terecht heeft aangekaart? ", vraagt Maingain zich af. Hij weerlegt N-VA als fascistisch te hebben bestempeld, maar roept op tot waakzaamheid. "Hoeveel voormalige Vlaams Belangers zitten bij N-VA, hoeveel N-VA-mandatarissen zijn via de fascistische milities van de VMO of het TAK gepasseerd? ", luidt het.

Maingain, de voorzitter van het FDF en zijn kartelpartner, Charles Michel van het liberale MR, waren al enige tijd (voorzichtig) aan mekaar op het inpikken maar hebben officieel vrede gesloten door nu samen de NVA aan te pakken op het terrein van het door de francofonen gehate Vlaams-nationalisme. 

Wij voelen ons niet geroepen De Wever in bescherming te nemen, maar voor de zoveelste keer ondervindt de NVA met welk soort belachelijke argumenten geschermd wordt tegen Vlaanderen.

- JM Le Pen de hand reiken : hoeveel handen en schouderklopjes hebben de politiek-correcte leiders al niet gegeven aan moordenaars, dieven, gangsters zoals Kadaffi, Ali Baba van Tunesië, om het bij deze enkelen te houden ? Mensen met bloed aan de handen, gestolen geld in de kluizen en onmenselijke dictators.

- de begrafenis bijwonen van een consequent en correct Vlaams-nationalist.  Wat heeft Karel Dillen ooit aan de mensheid misdaan om veracht te worden ?  Hij was de drager van de vrijheids- en onafhankelijkheidsgedachte voor zijn volk. En dan ?

- Het was inderdaad een domme streek van De Wever om de excuses die Janssens aan de Joodse gemeenschap heeft aangeboden, in twijfel te trekken. Dat hebben wij onmiddellijk geschreven op deze blog, tot verwondering van een aantal lezers.  Bartje heeft zijn staart ingetrokken en zijn excuses aangeboden. Ik zie Maingain niet in staat tot dergelijke geste : deze fanatieke kerel is doordrongen van haat waarvoor hij zich nooit zal verontschuldigen.

Het overkopen van VB-ers om de NVA-etalage op te smukken met politieke etalagepoppen, tja, dat keert zich nu openlijk tegen de laffe strategie van De Wever. Als er vette vissen moeten gevangen worden, dan zou het Loze Vissertje best in zijn eigen vijver blijven. Dat vergt echter politiek fatsoen, niet de sterkste zijde van de praatvader.

In La libre Belgique van vandaag wordt een ruim interview geplaatst met de MR-voorzitter, Charles Michel die de rangen sluit met zijn FDF-kartelpartner, onder de hoofding : "Nationalisme is niet te drinken".   (Le nationalisme est imbuvable)

De MR zal blijven opkomen voor de belangen van àlle Franstaligen op het belgische grondgebied, de versterking van de belgische natie, enz.  De Wever heeft een uitstekende keuze gemaakt om met deze Fransdolle, a-sociale belgicisten een bevoorrecht partnerschap uit te werken.  Een zoveelste blijk van het formidabel strategisch inzicht van de NVA-voorzitter, die nu pas doorheeft (denken wij) wat het betekent mert de franco-belgen te onderhandelen.

Aan Bart Dewever,  onze innige deelneming. Zijn afkeer van het correcte Vlaams-nationalsime zoals uitgedragen door Vlaams Belang en menig niet politieke Vlaamse organisatie, drijft hem en zijn partij in de armen van belgië en de franco-belgische partijen, samen met de collabo's van de linkerzijde. Wie met dit gezelschap aan tafel gaat, mag tevreden zijn met de kruimels.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapmans neemt zich voor John Wayne : *Een man moet doen, wat hij moet doen*

 

Café Conforta te Deurne sluit de deuren

Slogans als "politiebureau Unolaan gaat in brand" en "fuck the police" stonden woensdagochtend in zwarte verf te lezen op de rolluiken van café Conforta in de De Manstraat, op het hoekje met het Bisthovenplein. Onder de slogans ook rechtstreekse doodsbedreigingen aan politiemensen, die met naam en toenaam gewezen worden. Net deze week tapt de uitbaatster haar laatste pint. “Ik kon het financieel niet meer aan”, zegt ze.

Zij besloot drie weken geleden om te stoppen met haar café. "De stenen vliegen binnen terwijl de klanten hun pint drinken. Die blijven tegenwoordig natuurlijk weg. Overdag komt er af en toe nog iemand langs, maar voor zes mensen kan je geen café openhouden." Ook de politie zit met de handen in het haar over de wijk. “Die gasten voelen zich oppermachtig. Als we opgeroepen worden voor een interventie, dan staat de hele groep rond ons. We worden uitgelachen, uitgescholden", zegt een anonieme politieman.

Om de problemen op het plein aan te pakken, plaatst het stadsbestuur vier camera’s. "Een knap idee, maar zes jaar te laat", reageert Frieda droog. Burgemeester Patrick Janssens ( SP-a ofte Sharia-pour-Anvers) laat zich naar eigen zeggen niet intimideren. “Ik kan aannemen dat het voor de agenten niet prettig is om in die omstandigheden hun werk te doen, maar het zal ons niet verhinderen om de controle op het plein en op de buurt nog verder op te voeren”, reageert hij, moedig en stoer zoals wij hem kennen in de stad van allah.

Volgens Janssens werd de wijkwerking de voorbije weken geïntensifieerd. Janssens sluit niet uit dat het recente vandalisme een gevolg is van die geïntensifieerde aanpak. Maar komt die niet rijkelijk laat? “Ik zeg niet dat er in het verleden geen fouten zijn gemaakt, maar daar kopen we nu niets voor. We moeten nu doen, wat we moeten doen.”

Wij liggen slap van het lachen naast onze pc.

- Geïntensifieerde aanpak (had al jàren geleden moeten plaatsvinden, maar o wee, de agent die iets fouts durfde zeggen over de Marokkanen, kon een kruis maken over zijn carrière)

- er zijn fouten gemaakt in het verleden  (toen Filip Dewinter en zijn Vlaams Belang jaren geleden waarschuwde voor de oprukkende islambendes in het Antwerpse, werd hij door de traditionele politici en persslaven, genre Lex Molenaar, verrot gescholden voor racist, xenofoob en mensenhater)

- We moeten doen, wat we moeten doen. Slaapmans grijpt terug naar een uitspraak van John Wayne : a man got to do, what he got to do. Om u een kriek te lachen !  De Simpele vereenzelvigt zich met John Wayne.  (Trouwens deze woorden zouden niet van John Wayne zijn maar  ze komen uit het boek "De druiven der Gramschap" van John Steinbeck). 

 

Slaapmans in zijn dromen

(bron en bovenste foto : Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : noem een kat, een kat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wanneer men iets niet wil herkennen dan kan men het niet bestrijden. Een ziekte moet ook eerst gekend zijn voor ze met resultaat kan bestreden worden. Hier gaat het om geesteszieken, die ongestoord hun gangen mogen gaan want ze worden vanaf de geboorte als psychopaten opgeleid en aangemoedigd door hun omgeving, hun familie en hun leiders.

Alle ontkenners, of oogluikende toelaters moeten nodig wakker geschud worden of genegeerd. Wetten moeten aangepast en veranderd worden. Politie moet in grote getale sterk optreden desnoods met de hulp van het leger, zolang er nog een leger is, want het wordt steeds kleiner, afgezwakt en niet meer ingezet waarvoor het bedoeld is behalve om deel te nemen aan een oorlog waar we niks mee te maken hebben.

Maar eerst en vooral moet dit land onafhankelijk worden zodat Vlaanderen zich kan verdedigen zonder rekening te moeten houden met (vooral rood-groene) tegenstanders van het gezond verstand. En Brussel? Met alle respect voor de Brusselse Vlamingen, geef Brussel de keuze, met ons of tegen ons. Tegen ons, dat is hun recht die keuze te maken maar laat dan het hele gebied vallen en dat ze hun plan trekken tesamen met het zuidelijk deel. Verlies wat je moet verliezen zodat je de rest kan redden. Vlaanderen heeft geld maar geen macht, dat is een paradox want geld = macht. Waar wringt het schoentje dan? Is de Vlaamse schatkist leeg? Laten wij ons kenbaar en dankbaar pluimen? Of zijn we bang van zelfbestuur?

Het wordt tijd om beslissingen te nemen in het belang van ons zelfbehoud. Als er niet dringend wordt ingegrepen dan zijn we allen verloren en dan kan de situatie zo ernstig worden dat het praktisch ieder voor zich zal zijn. Toegevingen aan de islam zijn geen optie want de islam duldt niets anders dan de islam, en geen enkele toegeving volstaat. Overheersen is het doel en daar wordt naar gestreefd, langzaam om te beginnen, maar met elke verdere stap gaat het vlugger en vlugger en worden de eisen steeds driester. Hoe lang nog voor deze vernietigers de overhand hebben? Twintig jaar? Of vlugger?

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux, de brusselse islamo-fascist

 

Het is niet omdat de jonge moslimvrouw van Philippe Moureaux, de islamitische PS-burgemeester van Sint Jans-Molenbeek, getroffen is door een pijnlijke misval, dat wij het schandbeleid van deze misselijke figuur niet meer aan de kaak mogen stellen.

Alsof de maghrebijnse toestanden en het geweld nog niet erg genoeg zijn in deze randgemeente van het pretentieuze Bruxelles,  duiken er nog andere straffe verhalen op uit deze islamo-fascistische gemeente. Volgens anonieme bronnen bij de politie mogen agenten niet eten tijdens de ramadan en zeker geen PV’s opstellen. Kwestie van niet te provoceren en geen rellen uit te lokken.

“Molenbeek is een voorbeeld van een verkeerd begrepen integratie, waar het de autochtone bevolking is die zich moet aanpassen aan nieuwkomers en niet omgekeerd.” schrijft Van der Kelen in Het Laatste Nieuws van 18 juni.

Eigenlijk hoeft dat niet te verbazen. Dat was immers ook de eindconclusie van de beruchte Ronde Tafel voor de Interculturaliteit. Onder leiding van Joëlle Milquet kwamen die wereldvreemde idioten ook al tot het besluit dat de integratie alleen maar kan slagen als autochtonen zich aanpassen aan de normen en waarden van inwijkelingen. “Misschien mogen vrouwen in Molenbeek straks ook wel geen auto meer rijden”, sneert Van der Kelen. “Kwestie van niet te provoceren?”

Vorig jaar huwde Philippe Moureaux met de jonge Marokkaanse Latifa Benaicha. In de marge van het huwelijk vroegen sommigen zich luidop af of Moureaux zich nu ook officieel tot de islam had bekeerd. Want anders is zijn huwelijk volgens het Marokkaanse recht niet geldig. Het antwoord bleef uit. Dat Moureaux zich tot de islam bekeert, is zijn zaak. Dat moet hij zelf weten. Maar zijn politiekorps onderwerpen aan de ramadan of de wetten van de islam is een ander paar mouwen. Wie stopt de multiculturele waanzin van de PS en geeft Molenbeek terug aan de eerbareMolenbeekse burgers ?

Bron : VB


22-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : Name the poison

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en zijn zigeuners

 

Zigeuners aan de Wondelgemse Meersen

Gent zal drie bemiddelaars aanstellen die de betrekkingen met de Balkan-inwijkelingen en Roma-zigeuners moeten verzorgen.

Een zoveelste blijk van onmacht en de brave Vlamingen geven weer eens toe aan de druk van buitenlanders die zich hier komen nestelen en enkel uit zijn op geld dat wij niet voor hen bedoeld hebben.  Of wel soms ?  Hebben wij onze behoorlijke sociale uirtusting in het leven geroepen met het oog op internationale profiteurs ? 

De recente toevloed van de Roma-zigeuners hebben wij ondermeer te danken aan het dwaze optreden van Geert Bourgeois (NVA) die voor een aantal maanden een persmededeling liet verschijnen die gretig overgenomen werd in Bulgarije en Roemenië : "de provincie Vlaanderen (zo hadden zij dat vertaald) zou speciale maatregelen treffen voor de opvang en tewerkstelling van Oost-Europeanen".  De immer verzuurde Bourgeois haastte zich om zijn kemelstreek recht te zetten, maar hij kreeg de middelvinger van de Balkanners : "gezegd blijft gezegd". 

Het klinkt wellicht onaangenaam in de oren van de poco's maar Roma-zigeuners vormen in hun landen van oorsprong reeds zeer lang een samenlevingsprobleem.  Integratie lukt nooit en nergens. Als het naiëve schepencollege van Gent meent de toestroom en het verblijf in de Van Arteveldestad van de duizenden Roma's in goede banen te kunnen leiden met 3 bemiddelaars aan te stellen, dan zijn de officiële Stroppen nog onnozeler dan ze er uitzien. De Vlaamse steden en gemeenten moeten, in de raam van hun gemeentelijke autonomie, het recht krijgen een maximum getal aan vreemdelingen op hun grondgebied toe te laten. Eens dat getal bereikt is,  stadspoorten dicht.

In het geval van Gent en zijn zigeuners, is er nog een uitwijkmogelijkheid naar Izegem, de verblijfplaats van Bourgeois, die met humanistisch genoegen de Roma's zal opvangen. Het kan 's mans populariteit enkel ten goede komen.

Zoals in de milieupolitiek gezegd wordt, dat de vervuiler betaalt, zo geldt ook hier : de veroorzaker van het probleem, lost het op. Helaas vrezen wij dat de paarse coalitie in Gent eerst naar huis gestuurd moet worden, vooraleer Gent terug aan de Gentenaars geschonken zal worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke taal : Griekenland moet uit de Europese Unie

  

Het gerespecteerde Duitse weekblad 'Der Spiegel' pakt op de frontpagina uit met een opvallend overlijdensbericht waarin de euro wordt doodverklaard. "Plötzlich und erwartet", plots maar verwacht. Het klinkt voorbarig, maar helemaal onmogelijk lijkt dat scenario niet. Het is zeer de vraag of het Griekse faillissement nog kan afgewend worden, zelfs met de aangekondigde massale steun van de EU. Zelfs een schuldherschikking kan tot problemen leiden in Portugal, Spanje, België. Een nieuwe kredietcrisis is dan niet uitgesloten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love Boat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de Raad van State en de onmiddellijke impact op de werking van de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie

 

De Raad van State heeft de klacht, die in 2006 werd ingediend door alle Franstalige partijen en de toffe democraten van de SP.a, om de partijfinanciering aan het Vlaams Belang geheel of gedeeltelijk te ontfutselen op basis van een vermeende schending van het EVRM, verworpen. (EVRM = Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens) Het arrest werd niet in openbare zitting uitgesproken.

De Raad van State heeft daarmede het advies van zijn auditeur gevolgd en is van mening dat de  beschuldigingen geen steek houden, zij het dat sommige VB-uitspraken op een forse manier en weinig genuanceerd geformuleerd zijn. We kunnen moeilijk verwachten dat de Raad van State Dewinter en Annemans bloemen stuurt met een kaartje "Goed gezegd !"

Vijf jaar en ontelbare procedureslagen later ligt het offensief van linx aan diggelen.

Of deze uitspraak het VB eerstdaags zal ontgrendelen uit zijn cordon sanitaire is te betwijfelen. De discussies in de lezersrubrieken van de on-linegazetten laaien heftig op : de burgers maken gebruik van hun recht op vrije meningsuiting en dat is maar goed ook.  Het is een van de opdrachten van de pers.  Van zodra het journalistieke én het politieke cordon opgeheven worden, zal ook Angeltjes zijn kolommen openstellen voor andere meningen dan de Vlaams-nationale. Afgesproken ?  We zien nog wel.

Een van de eerste concrete gevolgen van deze belangrijke uitspraak van de Raad van State zal zich maandag 25 juni 2011 reeds voordoen.  Op dat moment vindt een vergadering plaats van de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie in Brussel.  Alle vragen, klachten, voorstellen die in de loop der jaren ingediend werden door mensen die zich benadeeld voelden uit hoofde van hun Vlaams-nationale overtuiging werden systematisch afgevoerd en niet ontvankelijk verklaard.  De officiële uitleg was, dat de Vaste Cultuurpactcommissie (nog steeds een federale materie) zich niet wou uitspreken gezien het geding dat hangende was bij de Raad van State over de  democratische rechtsgeldigheid van de partij Vlaams Belang. 

Dit is hiermede gebeurd en nu heeft de Cultuurpactcommissie geen enkele reden meer om klachten inzake discriminatie (meestal op gemeentelijk vlak) weg te moffelen.  Het enige wat de Commisie nog kan inbrengen, is dat het arrest nog niet in hun bezit is. Daar moet voor gezorgd worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Partijfinanciering
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Over het arrest van de Raad van State omtrent de partijfinanciering van het Vlaams Belang, was er in het VRT-nieuws een uiterst kort item. Was de uitspraak andersom geweest dan waren ze nu nog bezig met extra nieuwsuitzendingen.

Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Story-Journaal van de 0000

 

Wie gelooft deze mensen nog ?

Het onrecht tegenover de homo

Het belangrijkste nieuwsitem van het journaal van de 0000 betrof gisteren, het afslaan van een homo nabij een pittabar in Brussel. Met als toemaatje de lelijke kop van Jozef de Witte van het Spionnencentrum, die met zijn krassende stem zichzelf en zijn bangelijk CGKR voor de zoveelste keer kwam aanprijzen.  Wij verkiezen de politie als ons onrecht wordt aangedaan en voor de rest zijn het overwegend Mohammedanen en nu ook Balkanners, die kleine of grote misdrijven begaan en die geen enkele reden tot klagen hebben over onze intolerante maatschappij. Deze waarheid in tegenspraak tot de obsessieve uitspraken van de krassende De Witte.

De verontwaardigde Vim de Wilder

0000 nieuwslezer Vim de Wilder was verontwaardigd over de meppen die een homo moest incasseren zonder enige aanleiding en hij stak zijn afkeuring niet onder stoelen of banken. Een houding die we intussen gewoon zijn van de prima-donna's van de nieuwsdienst : hun of haar meningen zijn maatgevend voor de berichtgeving.   Neutraliteit wordt van anderen verwacht. Van ons, bijvoorbeeld, de sufferds die betalen voor de onzin.

Wij zeggen dit voor alle duidelijkheid : wij zijn niet tuk op de mentaliteit van een aantal militante holebi's die voor zich een eigen wereld van Apartheid opeisen. Maar elke vorm van geweld wijzen wij kordaat van de hand. Grappig is wel dat de  Groene Brusselse minister Bruno de Lille (1000 voorkeurstemmen en een kabinet van + 50 personeelsleden) vandaag gay meedeelde dat het homogeweld in Brussel niet is toegenomen. Hier klikmans doen.

Vlaamse kwaliteitsjournalistiek over het bed

Een volgend belangrijk nieuwsonderdeel ging over de mogelijke verliefdheid van onze lopende premier, Nonkel Kruk. U heeft het inmiddels overal vernomen in de Vlaamse kwaliteitsroddelgazetten die gretig Story copiëren en zich zelfs niet schromen een aantal SMS-teksten te publiceren. Als het niet juist is, verkoopt het toch lekker.

Wij hebben geen boon voor Nonkel Kruk, de man wordt al jaren op de korrel genomen bij Angeltjes voor zijn politieke en publieke daden. In de gazetten wordt over de dubieuze politiek van Yves Leterme verhullend geschreven : de onkunde van de premier wordt verzwegen, zijn tjevenpolitiek wordt zedig toegedekt. Maar nu er een stuk privé-leven op straat gegooid wordt,  vallen de rioolratten zonder enige scrupules aan. Uiteraard doen de linxe slechte mensen van de VRT-Nieuwsdienst gretig mee.  Wij vinden het absoluut niet boeiend om ingelicht te worden over de mogelijke amoureuze escapades van de Ieperse Casanova, wel zullen wij Leterme blijven aanpakken als een politieke stuntel en een onbetrouwbaar politiek personage. Maar zijn bed interesseert ons niet.

Ander. Prutsnieuws. Voorgelezen. Door. Vim. De. Wilder 

De 0000 vergastte ons verder nog op enkele diefstallen gepleegd door een oudpastoor uit een dorp. Formidabel nieuws. En ook de klucht van de Antwerpse podiumtechnicus die betaald werd door de slimmeriken van de stad van allah om gedurende jaren niets te doen, kwam aan bod. Vooral om de Raad van State een veeg uit de pan te geven. Dat is de tegenwoordige houding van de elite-politici die zich verheven achten boven de grondwet en boven alle wetten, decreten en reglementeringen : als de dames en heren op de vingers getikt worden, dreigen zij ermee de Raad van State af te schaffen. Ruik ik fascistische praktijken of is het de nageur van het Spionnencentrum ?

Met de Gestapo naar de Vlaamse kust

Een van de verder hoogtepunten uit het nieuws, toonde ons de triomfantelijke en massale tocht van FOD-inspecteurs, op bezoek bij de Vlaamse kusthoreca. Controle van alles en nog wat. Met Gestaposmoelen en dito methodes wordt de horeca, in afwachting van het rookverbod, dat is voor volgende maand,  gecontroleerd in aanwezigheid van een cameraploeg van de VRT (VTM ?) of zij alle instructies correct opvolgen.   Tot hiertoe was het een goed seizoen voor de Vlaamse kust, dus het is nodig de individualisten die een boterham proberen te verdienen, voor de zoveelste keer te lijf te gaan met de karwats. De 0000 is uiteraard met zijn schijnheilige praktijken de ideale partner om deze overvalpraktijken vast te leggen en trots aan de kijkers voor te stellen.

Dat intussen Europa kreunt onder nooit-geziene financiële en economische problemen, dat is een bijzaak voor de klappeien van de 0000-Nieuwsdienst. Daar houden ze de maniak uit Gent voor achter de hand, om molenwiekend zijn kruit te komen  verschieten.  Waar de ondergang dreigt, staan de verantwoordelijken op de bres om iedereen te beschuldigen. En de VRT maar filmen.

 Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenkwaad

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : desinformatie en bedrog ivm de stijgende electriciteitsprijs

Geachte redactie,

Alhoewel het hier geen politiek probleem behelst, maar een van misleiding door onze media en onze politici, houd ik er toch aan om dit, bij middel van realistische cijfers,aan te klagen. 
De wijze waarop de Burger wordt geïnformeerd aangaande de stijgende electriciteitstarieven geven een totaal vals beeld van de realiteit. Zo wordt het in sommige media schandalig genoemd dat de energieprijzen t.g.v.de zonnepanelen met ca.6Euro/maand zouden stijgen in 2011.(Nieuwsblad van woensdag 6 april 2011 “Stijging electriciteitskost is niet onze schuld”).
In andere media wordt er (bewust) verwarring gesticht door de stijging toe te schrijven aan de stijgende energieprijzen(aardolie,gas…). Niets is echter minder waar, de stijging in 2011 is overwegend het gevolg van de meer dan verdubbeling van de distributiekost(zie attach), die hoegenaamd niets vandoen heeft met de productiekosten.
Dat de grootte-orde van de gecontesteerde stijging van 72Euro/jaar totaal niet in verhouding staat tot de werkelijke stijging op jaarbasis,  schijnt blijkbaar niemand in de media te weten.  De overheid heeft ”openbare dienstverplichtingen”, zoals plaatsen van budgetmeters, verstrekken van verminderde tarieven aan hulpbehoevenden, allemaal nobele doelstellingen die op zich niets te maken hebben met distributie doch verdedigbaar zijn, daar dit sociale maatregelen zijn.
Wat echter niet verdedigbaar is,is het feit dat onder dezelfde noemer (openbare dienstverplichtingen) de kosten voor de verplichte overname van de GSC door de netbeheerder worden doorverrekend aan de Burger. Door het verstrekken van 20-jarige GSC aan kapitaalkrachtigen en deze achteraf” en stoemelings”t e recuperen via de distributietarieven(met stilzwijgende toestemming van de overheid) lijkt mij verre van netjes.
De non-believers verwijs ik graag naar de attach en naar de site van Electrabel waar zij zelf kunnen smaken hoe zij worden bedot.
NB;Op federaal niveau werd dergelijke maatregel ondertekend door minister van Klimaat – Energie en Consumentenzaken dhr. Magnette. Op Vlaams niveau werd dit blijkbaar eveneens geaccepteerd door onze minister van Energie en Sociale Economie,  Freya Van Den Bossche.
Attach
Meer dan verdubbeling distributiekosten electriciteit in 2011 Hieronder vind je de de realistische weergave van de kostenstructuur gebaseerd op een reële situatie.
In 2010 betaalde ik voor 5885kWh in gemengd tarief(2525kWh in piekuren en 3360kWh in daluren) 959Euro (incl.BTW).(gezin bestaat uit 2 personen en de woonplaats is Lebbeke postcode 9280)
In de simulatie, waarin mijn factuurprijs werd omgerekend naar de prijzen voor 2011, betaal ik ca.1303 Euro voor dezelfde 5885kWh. Het overgrote deel hiervan is op de rekening van de distributiekosten die meer dan verdubbeld zijn op 1 jaar (van 306 naar 632 Euro). Hierdoor stijgt mijn gemiddelde kWhprijs (all-in) van 0.162Euro naar 0.22 Euro!
Mijn electricieitsfactuur (all-in) stijgt dus maar eventjes met meer dan 26% op één jaar.  Diegenen die deze analyse in twijfel trekken verwijs ik graag door naar de site van Electrabel om op basis van hun verbruiksgegevens hun gepersonaliseerde factuur te berekenen.
Hieronder vind je een overzicht van de stijgingen in 2011-distributiekosten (excl.BTW) stijgen van 306,43Euro naar 632,35Euro(meer dan verdubbeling)-transportkosten stijgen van 55,46Euro naar 67,36Euro-toeslagen bestemd voor de overheid stijgen van 34,43Euro naar 53,22Euro-taksen op WKK stijgen van 0,595Eurocent/kWh naar0,681 Eurocent/kWh-taksen op hernieuwbare energie stijgen van 0,191Eurocent/kWh naar 0,213Eurocent/kWh(de laatste 2 kostenposten vertegenwoordigen op jaarbasis slechts een paar Euro stijging).
Vriendelijke groeten.
MDB


21-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keer tevreden terug

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van State beslist: Vlaams Belang behoudt partijfinanciering

 

"Het Vlaams Belang is nu officieel een democratische partij. De Raad van State neemt onze partijfinanciering niet af omdat wij niet aanzetten tot vijandigheid tegen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Wie ons nu nog ondemocratisch noemt, kan op een proces wegens laster rekenen". Dat verklaarde VB-fractieleider Gerolf Annemans in de Kamer in reactie op het arrest van de Raad van State.

Annemans vindt bovendien dat het cordon sanitair, dat de politiek tegen zijn partij trok, en het cordon médiatique, waarmee de media Vlaams Blang uitsluiten, "nu definitief voorbijgestreefd is".

Op 17 mei 2006 dienden alle Franstalige partijen, Groen! en de sp.a een klacht in bij de Raad van State. Ze wilden de partijdotatie van het VB afnemen omdat de partij racistisch zou zijn. Ze steunden zich daarbij op uitspraken van Filip Dewinter en Gerolf Annemans op een veiligheidsmeeting van het VB op 11 april 2006. "De uitlatingen van Dewinter en Annemans waren scherp en polemisch en getuigen allerminst van grote zin voor subtiliteit en nuance. Ze kunnen op termijn de animositeit tussen bepaalde delen van de samenleving voeden en bijdragen aan een klimaat van onverdraagzaamheid. Ze kunnen grieven en kwetsen, maar er is binnen de Raad van State geen meerderheid om te zeggen dat ze aanzetten tot vijandigheid tegen de mensenrechten", zo stelde het arrest. Dus: de meerderheid vindt dat het VB niét aanzet tot vijandigheid tegen de mensenrechten.

Het is nooit gezien dat een rechtsprekend orgaan zegt hoe het gestemd heeft. De Raad zegt namelijk letterlijk dat er "in zijn schoot geen meerderheid" is om de partijdotatie van het VB af te nemen. Er werden in het verleden al rechters vervolgd omdat zij bekend maakten hoe een meerderheid tot stand kwam tijdens hun beraad.
JDW

http://www.zita.be/nieuws/binnenland/1383807_annemans-vb-is-nu-officieel-een-democratische-partij.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het land B het nieuwste Griekenland ?

 

Wij verspreiden niet graag doemberichten, het is zo al triest genoeg wat wij meemaken in en met het land B dat meer en meer op een nachtmerrie begint te gelijken. Althans voor diegenen die zich niet verschuilen achter een Plopsalandmentaliteit en die zich veroorloven kritisch na te denken.  Een van onze lezers vestigde onze aandacht op het artikel dat vandaag verscheen bij de Nederlandse webstek Klokkenluidersonline. Wij hernemen dit artikel onder voorbehoud.

Tegelijk vinden wij het treffend dat gisteren bij http://www.zerohedge.com/article/41-belgian-central-bank-gold-has-been-lent-out een van Angeltjes' oude stokpaardje hernomen wordt over de goudreserves van het land B in de kluizen van de Nationale Bank.  Ruim tien jaar geleden had belgië nog meer dan 1000 ton goud. Eind 2010 bleef er nog 216 ton over waarvan 41% uitgeleend werd. Dames en heren, wat er van waar weze, wij worden genaaid. Het doet pijn maar zwijgen is geen optie.

WAAROM HEEFT BELGIE NOG GEEN REGERING? ZE WETEN DAT HET EEN GROOT ARMAGEDDON IS EN NIEMAND DURFT VERANTWOORDELIJKHEID TE NEMEN !

Ga er maar vanuit, beste mede-doemdenkers en ‘complottisten’, dat onze zuiderburen fucking doomed zijn en zo diep in de financiêle Bilderberg-stront zitten dat er binnen no-time geen grammetje vet meer te vinden is om de frieten in de bakken!

Eerder wees deze site -opnieuw als een van de eerste- op de naderende ondergang van Dexia Bank. Deze waarschuwing wordt nu in niet mis te verstande bewoordingen herhaald door prof. René Tissen van Nijerode : Als Dexia valt, is het einde oefening voor België. Dan worden het Griekse toestanden, zo meldt ons de professor, een van de weinige helderzienden die er binnen de MSM nog niet is uitgeschopt. Maar er is meer. Veel meer. Zoals altijd op deze site, de beste en de grootste journalistieke site voor het echte nieuws van Nederland!

Dexia wordt nu -het laatste nieuws- geboycot door ‘grote beleggers’ in de VS in wat het laatste duwtje lijkt te zijn in de afgrond. Dexia staat borg voor 17 miljard dollar leningen aan lokale overheden in de VS zo lezen we in een zin die pure horror uitschreeuwt omdat iedereen weet dat die ‘lokale overheden’ ook failliet zijn. Dexia bezit voor 4,3 miljard euro Griekse overheidsobligaties, ook dat nog! Maar het wordt nog leuker, want nu komt ook aan het licht dat de Belgische centrale bank bijna de helft van de goudvoorraad heeft ‘uitgeleend’. Hier de backgrounds. Dat brengt ons weer op ING, sinds 1997 een van de grootste banken in Belgie. Het ziet er slecht uit, mensen. Diep zwart.

@ Klokkenluideronline

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De martelaar die misschien geen martelaar was

 


Elke revolutie, elke tijdswending heeft haar eigen mythes.  Wie bij ons een held is, noemt men in de islamitische wereld een martelaar.  Bij ons is dit woord niet langer gebruikelijk; wij geven er ook een andere betekenis aan.  Het woord “martelaar” moet medegevoel, medelijden, verontwaardiging opwekken; een “martelaar” is zwak, onderworpen, kortom een slachtoffer.  Een “held” wekt deze sentimenten niet op, integendeel: een held is iemand die men bewondert en vereert, hij is weerbaar, sterk, ook al moet hij ten langen leste het onderspit delven.  Stof voor een laatstejaarsstudent “psychologie”: Sint Stefanus versus Jan Breydel.  

Tunesië kreeg, zoals algemeen bekend, op 17 december zijn eigen martelaar met de groentenkramer Mohamed Bouazizi die zichzelf op de markt van Sidi Bouzid met benzine overgoot, in brand stak en zichzelf daarmee verzekerde van een go-pass voor 72 maagden.  Of hoe een lucifer een woestijnbrand veroorzaakte.  De president Ben Ali werd verjaagd, de Egyptenaren wilden niet onderdoen voor de Tunesiërs, Libië, Jemen en Syrië stonden ook te dringen om de Arabische lente in een bloedhete zomer te keren. 

Bij Angeltjes gaan onze reporters verder dan de embedded Vranckxen.  Zo konden wij vernemen dat het ikoon van de Jasmijnrevolutie eigenlijk, misschien, wellicht slechts een onvrijwillig slachtoffer van de omstandigheden was: “wrong time, wrong place” zegt men dan.  Niet dat wij ervan uitgaan dat de geschiedenis door onze berichtgeving herschreven zal worden. 

Mohamed Bouazizi kreeg door zijn zelfmoord een John Waynestatus wegens zijn protest tegen het autoritaire regime van Ben Ali.  De journalisten creëerden een symboolfiguur:  Bouazizi stak zichzelf in de fik omdat hij ruzie kreeg met een vrouwelijke ambtenaar over de hem toegewezen plaats voor zijn groenten- en fruitkarretje.  Zij wees hem terecht en zou hem gepest hebben.  Vervolgens gaf ze hem een slag in het gezicht, zowat de grootst mogelijke belediging in de patriarchale, islamitische leefwereld. 

Een collega van de Observer heeft de dame in kwestie opgezocht.  De 46-jarige Fedia Hamdi werd wegens deze muilpeer op 28 december voor vier maanden in de gevangenis gestopt.  Een bevel van hogerhand om de “opstandelingen” in het land te kalmeren.  “Ik werd de zondenbok, “ vertelt de stedelijke inspectrice,” ik heb Bouazizi niet geslagen.  Die muilpeer is een puur verzinsel.”

Haar versie geeft andere, duidelijke details weer.  Ze heeft hem slechts van zijn ingenomen verkoopplaats vóór het gemeentehuis naar een andere standplaats verwezen.  Daarop is Bouazizi zo woedend geworden dat zij een paar bananen en paprika’s in beslag genomen had.  De marktkramer trok vervolgens naar de politie, naar de gouverneur en werd overal afgewezen.  En dan stak hij zichzelf uit vertwijfeling in brand.  Later, in het ziekenhuis, kreeg hij bezoek van president Ben Ali, begeleid door een troep journalisten.  De foto haalde de wereldpers, maar deze geste kon Ben Ali niet uit de problemen halen: hij moest vluchten.  Bouazizi zou op 4 januari overleden zijn.

Op 19 april werd mevrouw Hamdi van alle beschuldigingen vrij gesproken.  Er kwam aan het licht dat er slechts één enkele getuige van de beruchte muilpeer voor handen was, een leurder die een oude aversie tegen haar koesterde. 

Het martelarenstatuut annex heldenepos brokkelt meer en meer af.  In zijn eigen woonplaats, Sidi Bouzid, zijn er zelfs twijfels of Bouazizi zich opzettelijk wou doden.  Het zou om een stom ongeluk gaan: hij zou een sigaret willen aansteken hebben…

Na de vrijlating van mevrouw Hamdi werden alle foto’s van de groentenkramer verwijderd, de graffiti met zijn naam overschilderd.  Het plein met zijn naam kreeg terug een andere naam.  Dit in tegenstelling met Frankrijk, waar er verschillende straten zijn naam dragen.  Een anoniem blijvende vakbondsman heeft aan de Franse krant Libération verklaard dat heel het achtergrondverhaal over de zogenaamd gediplomeerde en arbeidsloze Bouazizi gefantaseerd werd.  “Wij hebben dat inderdaad verzonnen.” , verklaarde hij, “Bouazizi had helemaal geen diploma en had met politiek niets te maken.  Het beeld van de afgestudeerde met een verzonnen diploma en de conservatieve plattelandsbevolking met een slagende ambtenaar moest dienen om de protesten tegen het regime te motiveren.”

Een tv-team van France 24 bracht aan het licht dat de facebook-berichten na zijn zelfverbranding en voorafgaand aan zijn overlijden niet van hem zelf kwamen, zo schrijft BBC Online.  De gedichten en revolutionaire slogans werden erop geplaatst door een jonge activist, een neef-naamgenoot. 

De familieleden van de echte Bouazizi hebben intussen d.m.v.  talrijke betaalde interviews in alle wereldkranten uit heel het mediacircus geld geslagen.  Er is ook kritiek op het feit dat ze € 10.000 als compensatie van Ben Ali aangenomen hebben.  De familie kon dankzij de ontvangen gelden verhuizen naar een mooie woning in La Marsa, één van de betere woonwijken van Tunis. 

Wat er ook van zij, voor de kramers in Sidi Bouzid is er iets veranderd: zij kunnen hun handkarren en kraampjes ongehinderd voor stedelijke gebouwen neerpoten: het blijft illegaal maar niemand wijst hen erop.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.on Line


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk boontje komt om welk loontje ?

 

In het licht van enkele van mijn eigen twitter-berichten zet ik enkele gedachten over Europa en de euro-crisis nog eens op een rijtje.

Zoals de meeste Vlamingen wel weten heeft het Vlaams Belang een sterke toekomstvoorspellende kracht. Onze politieke glazenbol-performantie mag indrukwekkend genoemd worden. Het is niet omdat de klassieke partijen hun rug naar ons keren en in een groot aantal gevallen ook de andere kant op marcheren dat de feiten hen niet in het ongelijk hebben gesteld, lees: het Vlaams Belang gelijk hebben gegeven.

Reeds begin deze eeuw waren wij als Vlaams Belang gekant tegen de wijze waarop de Europese Unie werd uitgebreid en ook tegen de quasi religieuze manier waarop zeloten à la Verhofstadt voortholden naar de politieke unie en daarbij in een aantal gevallen hun beheer van de euro-zone misbruikten. Ik herinner mij nog verschillende tussenkomsten van de betreurde Guido Tastenhoye om de uitbreiding van de unie anders aan te pakken en de soms middeleeuwse economieën die zouden toetreden eerst op een deftig niveau te brengen. Een argument (niet het enige, er zijn er belangrijkere) waar onze tegenstanders ook nu inzake Turkije geen oor naar hebben.
Ook de bekentenis die Reynders gisteren heeft afgelegd als zouden de ministers van Financiën om politieke redenen Griekenland op basis van valse cijfers toch hebben gedelibereerd hoewel de Grieken volgens economische maatstaven nooit in de euro hadden mogen binnenstappen, wijst er op dat de (politieke) beslissing werd doorgedrukt tegen de (economische) feiten in.

Dat de meeste Europese banken zo ondergedompeld zijn in het Griekse drama dat zich nu voltrekt, bewijst dat ook de banksector veel te veel politiek gebonden is en zonder veel nadenken in die veredelde fraude van de politici mee gestapt is.

Een Grieks drama zeg ik, want er is geen uitzicht. De Grieken zullen de voorwaarden nooit kunnen vervullen, ze zullen dat ook niet willen. Het is een trots en zelfbewust volkje en als ze moeten kiezen tussen de voogdij of de armoede zullen ze voor de armoede kiezen. Dat zal even wennen worden. Maar ze zullen snel weten dat na een devaluatie van hun drachme ook heropleving komt. Uit de euro stappen (of gezet worden) zal een straf zijn, maar de beloning komt nadien. Hoe onverantwoordelijk ze ook zijn geweest (even erg als pakweg de Walen of misschien nog wel erger), de onverantwoordelijkheid van de Grieken werd alleen maar mogelijk gemaakt door de rest van de Euro-elite die de ‘valse cijfers' voor echt verklaarde en vervolgens deed alsof dat allemaal normaal was en wel in orde zou komen. Niet dus. Chassez le naturel, il revient au galop.

Ook voor de fraudeurs wacht een bestraffing. Hun banken zullen hier weer een opdoffer krijgen of zelfs kopje onder gaan, zoals ik reeds in verband met Dexia op deze plaats (glazenbol -performantie) voorspelde nog voor hun laatste beursschorsing. Het eindresultaat van de opkuis die onvermijdelijk volgt zal nadien de beloning zijn. En hopelijk zullen er lessen getrokken worden: welk een aberratie is het immers dat een oud-eersteminister als Dehaene, die meer dan tien jaar werkte aan Maastrichtnormen en euro-normen beloond werd met een bankiersfunctie door een bank die in de vervalste Griekse papieren verzuipt. Als bewijs van politieke manipulatie van onze economie kan dat tellen.

Eigen schuld, dikke bult. Een Griekse uitstap en een bancaire opkuis is dus alles behalve een ramp: het is een terugkeer naar de eerlijkheid en de openheid. En de Vlamingen die nu al (meer nog dan Nederland of Duitsland, maar wel kritiekloos) de grootste netto belastingbetalers voor Europese gelden zijn, zullen nog het minst moeten treuren, want zij zullen meer hebben aan een vakantie op een Grieks eiland die ze met goedkope drachmes kunnen betalen dan aan de schone schijn van een euro die ze met onze zuurverdiende belastingcenten overeind zouden houden.

Een bijkomende les die wellicht ook zal moeten getrokken worden is een iets bitterder pil. We moeten het hele euro-project in vraag durven stellen, om te beginnen alvast in hoofde van de vier die ‘PIGS' worden genoemd: niet alleen Griekenland dus, maar ook Spanje, Portugal en Italië. Een Noord- en een Zuid-euro moet bespreekbaar zijn. En ook het concept van een afgeslankte EU zal op tafel moeten komen.

En tot slot. Boontje komt om zijn loontje. Niemand ontloopt zijn straf. Als België vervroegd in het vizier komt (en wie weet zèlf onhoudbaar wordt binnen de euro) zal dat de straf zijn voor het bedrog dat alle politieke struisvogels hebben gepleegd die nu al bijna twintig jaar doen alsof Vlaamse autonomie en de opkuis van de Belgische chaos geen dringende noodzaak was. Bij die struisvogels zitten alle politici die door de Vlamingen achtereenvolgens als redders op het schild werden getild, maar hun beloften inslikten en niet konden of -erger nog- wilden realiseren. Inclusief de huidige Permanente Voorzitter van de Europese Raad, de protocollaire goednieuws-fontein Herman Van Rompuy.

One cannot mess with democracy. There is no free lunch

Gerolf Annemans




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!