Angeltjes
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DeTijd van Toen

 

 

 

@ jan.eltink.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De religie van de vrede

 

 

Indische vrouw beweent de slachtoffers van de moslim-aanslagen.
De Westerse pro-islam pers betreurt dat de vredelievende religie
in een ongunstig daglicht wordt gesteld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in NL rommelt het in de monarchie : omkoping, en zo. Ach, die arme mensen toch ....

 

SP eist opheldering over vakantiehuis kroonprins

woensdag 30 juli 2008 22:05

De SP heeft opnieuw Kamervragen gesteld over de vakantievilla die kroonprins Willem-Alexander en prinses Maximá willen laten bouwen in het Afrikaanse land Mozambique.

Het project waarbij het kroonprinselijk paar betrokken is, voorziet niet alleen in vakantievilla’s en een vijfsterrenhotel, maar om de plaatselijke bevolking te helpen worden er vijf scholen, een haven en een kliniek gerealiseerd.

Omgekocht
Echter, om de bevolking gunstig te stemmen, zouden plaatselijke bestuurders zijn omgekocht met een gratis huis, zo meldt weekblad
HP/De Tijd. Het zou gaan om het lokale stamhoofd, zijn assistent, een regeringsbeambte en de politiechef.

Volgens anticorruptieorganisatie Transparency International is omkoping in Afrika niet ongebruikelijk, maar desondanks is omkoping niet in de haak, vindt de SP. De partij wil nu van het kabinet weten of het klopt dat de plaatselijke projectontwikkelaar de lokale autoriteiten heeft omgekocht.

Excuus
‘Dit riekt aan alle kanten naar corruptie en omkoping,’ zegt SP-Kamerlid Wouter Irrgang. ‘Als westerse bedrijven de Afrikaanse cultuur als excuus gebruiken om smeergeld te betalen, wordt de corruptie in Afrika alleen maar erger.’

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Irrgang en zijn partijgenoot Harry van Bommel stelden eerder ook al Kamervragen over het vakantiehuis. Die zijn nog niet beantwoord.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rrrrr- visie van Gandalf Rrrrr ...

 

Valt het jullie ook op ? De Franse R doet meer en meer zijn intrede in Vlaanderen en de door ons allen betaalde maar niet gewaardeerde 0000 doet daar gRetig aan mee. Weeral een stap dichter naar tweetalig (lees : franstalig) belgiekske, denken ze.  

Na het geld en de meubelen is het de beurt aan onze Vlaamse taal en geloof het :  Heel wat van het eigen klootjesvolk wil maar al te graag hieraan meewerken.  

Zoals iemand ergens op een forum schreef : Het maakt je speciaal, het staat chique en het klinkt een beetje hautain als je met de franse r kunt spreken. Iemand anders antwoordde hierop dat deze mensen 's nachts allemaal zware snurkers zijn ...?

Wat het ook weze : De Vlaams rollende ”r“ evolueert (gesponsord) naar een huig-r of franse-r.

Het is al een tijdje bezig maar nu wordt het op tv toch wel echt opvallend. Vanwaar komen al die mensen ineens met hun huig-r ?

Naar het schrijnt wordt aan de mensen die zich bij vrt komen aanbieden nog slechts één vraag gesteld : 5 keer na mekaar zeggen “De kat krabt de krollen van de trap...” De ultieme test om iemand met een Vlaamse r direct te diskwalificeren. Kan de kandidaat het niet zeggen met een Franse r dan wordt hem of haar aangeraden speciale lessen te nemen bij kleurtjesdag-vtm. Daar zitten er ook al verschillenden die, om het langst en tegen mekaar op, de rrrrr op zijn frans laten gorgelen : Birrrgit Van Mol, Strrraf Coppens, ene Özgunes en nog veel buiten-medewerkers die in de studio niet mogen komen maar ergens te velde satelliet-uren moeten volmaken.

Er is nog een tijd geweest dat Nederlands een belangrijk leervak was op school, zowel in schrijven als in spreken, en dat moest dan met traditioneel rollende tongpunt-r. De zeldzame kandidaat-leraars die de franse r spraken moesten maar logopedie gaan volgen als ze wilden lesgeven. Het was een reden voor “niet geschikt in het onderwijs” ! Het kan verkeren...

 Ik ben waarschijnlijk een ouwe zak die niet openstaat voor verrranderrring, die zeurrrrt overrrr onbenulligheden, die vasthoudt aan oude waarden.

Een samenleving moet evolueren, en al is dit meestal niet beter, het is anders, nieuw, verfrissend. Zoals laatste aanwinst Sandrrrine, het idool-zangeresje, dat nu de prrrogrrramma’s komt aankondigen en wee degene die kritiek zou geven over haar dialectische klanken en de ongeschoolde manier van voorlezen.

Jong, frrris en gekleurd.

Mij om het even. Ik hou tegenwoordig mijn afstandsbediening altijd vast, klaar om weg te zappen, nog meer zelfs...Ik kijk in de tv-gids  en als er een film begint met een titel waar  “reiziger”, “roerloos”, “reserveren”, “ergeren”, “repareren”, “rukker” of “ruitenwisser” in voorkomt dan ben ik al weg voor ze het moeten zeggen !

Ik kan er niet tegen. Dat de chinezen hier maar rap binnenvallen :  “De klat klabt de klollen van de tlap” ...  Dat klinkt dan nog beter.

Nee geef mij Spanje maar : Ze winnen de wereldbeker voetbal, staan hun mannetje in tennis en formule 1 en winnen de ronde van Frankrijk ... en ... Ze laten de r nog goed rollen !

Gandalf

 


30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Bemiddelaar ?

 

MR-Senator Alain Destexhe pleit voor een internationaal bemiddelaar om de Belgische politieke crisis op te oplossen. Die piste biedt de meeste kans op een communautair akkoord, meent hij.

"De crisis duurt nu al meer dan een jaar en niemand weet echt hoe eruit te raken. De eerste minister moet bemiddelen om tot een compromis te komen, terwijl hij tegelijkertijd ook de leider is van een partij die op communautair vlak het grootste eisenpakket heeft. De premier kan niet anders dan altijd weer mislukken. Ofwel slaagt hij erin een akkoord uit de brand te slepen en moet hij zijn partij met de rug tegen de muur zetten, ofwel kiest hij voor zijn partij en komt er van een compromis niets in huis", verklaart Destexhe woensdag. Volgens de Franstalige liberaal zou elke Belgische politicus het in deze situatie zeer moeilijk hebben om een oplossing uit te werken. De hulp inroepen van een internationaal bemiddelaar biedt in elk geval meer perspectieven op een oplossing dan "een premier aan wie wordt gevraagd zelfmoord te plegen", meent hij. Destexhe schuift zelfs een kandidaat-bemiddelaar naar voren: de Hoge Commissaris voor nationale minderheden van de OVSE, de Noor Knut Vollebaek.

@ BELGA

http://www.osce.org/hcnm/13021.html

Via bovenstaande bruggetje leest u alles over de Noorse diplomaat Knut Vollebaek, een man die meegedraaid heeft in de talrijke Joegoslavië-scenario's.

***

Het staat iedereen vrij om zijn duit in het belgische zakje te doen.  De liberaal Alain Destexhe, die tenminste goede pogingen onderneemt om aan zijn francofone landgenoten op een niet histerische manier de Vlaamse beweging uit te leggen, overspeelt echter compleet zijn hand met het huidige voorstel.  Net zoals gisteren blaaskaak Armand de Decker, brengt Destexhe het "Balkan-idee" naar voor, want de Noor heeft daar zijn diplomatieke sporen verdiend.

Men blijft vanuit francofone hoek suggereren dat het belgische probleem te maken heeft met moordpartijen, zuiveringen, massaslachtingen, concentratiekampen, enz.   Uiteraard worden die vermeende misdaden bedreven door de Serviërs van het Noorden, de Vlamingen. Met wat een schandelijke, domme mensen hebben wij eigenlijk te maken in Wallo-Brux ?

Allez, laten we het nog eens duidelijk zeggen : "Wij zijn jullie zo beu als kouwe pap, wij worden misselijk van jullie mentaliteit, wij lusten jullie niet, wij kunnen jullie niet langer rieken noch zien". 

En het is wederzijds.

Dan gaan we toch uit mekaar !  En zoals wij jullie al bijna 180 jaar verdragen hebben, zullen wij ook nu rustig en vredig "doei" tegen jullie zeggen.  Zonder moordpartijen, zuiveringen, slachtingen, gewoon blij en opgelucht na een pijnlijke periode van onbegrip en onderdrukking.  Zorgen jullie voor de Duitse familie in Laken, wij moeten ze niet, ze spreken goed chi-chi maar ze zijn wel duur, hoor.

Doei, endouilles !

Fats



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vele gezichten van Tweedekker Jean-Marie

 

 
 
De vele gezichten van Jean-Marie Dedecker zijn velen al opgevallen en het verbaast niet dat hij soms Den Tweedekker genoemd wordt. In Wallonië wil hij best de belgische staat behouden, in Vlaanderen hangt hij  zijn huik naar de Vlaamse wind.  Den Tweedekker is republikein, maar als de keuning hem uitnodigt, spoedt hij zich ten paleize.  Het is hem om de erkenning te doen, beweert hij achteraf.  Want hoe dan ook, JMDD wil er per se bijbehoren en speculeert op het korte geheugen van zijn publiek. Veel wind doet de principes verwaaien.
 
Zo ook wat de illegalen betreft.  Den Tweedekker is vanzelfsprekend verontwaardigd samen met de meerderheid van de publieke opinie over de Kranenactie van de onwettigen in dit land.  Op 24 april ll. werden in het raam van de "snelbelg wet" 5.334 naturalisaties, onder wie 1.214 illegalen door de Kamer gejaagd.  Jan Mortelmans en Hagen Goyvaerts  van Vlaams Belang argumenteerden zich suf om de Kamerleden te wijzen op de gevolgen van deze waanzin.  Geen enkele fractie volgde hen, behalve uiteraard VB zelf.  De Tweedekkers in de Kamer keken rond, op zoek naar camera's.  Gelukkig waren die er niet. Ze hebben derhalve probleemloos de illegalen gepromoveerd tot onaantastbare belgen. 
Den Tweedekker is het prototype van de onbetrouwbare politieker, de arrivist die meent alles met een kwinkslag  en veel jammerend zelfbeklag te kunnen oplossen. 
 
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wàààrrmmm ...

 

 

 

          

 

@ Iovis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Redding van B is nabij

 

Weldra gedaan met de bijverdienste in de geboortestad Brûhhe : het Land in nood roept !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Middagjournaal en het Weerbericht

 

Wegens een vakbondsactie is er geen nieuws meer

tekst wo, 30-07 do, 31-07 vr, 01-08
minimum
temperatuur
15°C 17°C 19°C
maximum
temperatuur
28°C 30°C 24°C
ochtend zonnig zonnig bewolkt, onweersbuien
middag overwegend zonnig overwegend zonnig half bewolkt, kans op een regen- of onweersbui
avond overwegend zonnig half bewolkt, kans op een regen- of onweersbui overwegend zonnig


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing voor de nood aan cellen ? Naast u, in de straat

 

 

 

Volgens de fantastische toekomstdromen van Jo van Deurzen, zullen er weldra 1500 nieuwe cellen tot stand komen in het land B.  Weldra, onverwijld, vermoedelijk tegen 2015 ?  Of 2020 ?  Het huren van gevangenisruimtes in Nederland is ook opgeborgen, want onze Noorderburen hebben zelf geen overschot. Meer boeventuig dan opbergruimte, om zo te zeggen.  Drijvende cellen op de rivieren stuiten op humanitaire weerstanden en vergen grote investeringen. But ...in Groot-Brittannië doet men het anders : kleine gevangenis-eenheden naast de deur, in de straat waar u woont. En bij voorkeur in de groene randgemeentes, naast de Yves van de Morgen en de Peters van de Standaard.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek in Laken ? Wat als het land B barst ?

 

 

30.07.2008 10.07u - Wat als België barst? Die vraag inspireert ‘Dag Allemaal’ deze week tot een grote reportage over de toekomst van de Belgische monarchie. Met op de frontpagina ronkende titels als “rampscenario voor onze koninklijke familie” en “hun droomleven zal in elkaar stuiken”. Want, zo vraagt het weekblad zich af: “Wie biedt hen een dak boven het hoofd? Wie zal hen onderhouden? Wie krijgt al hun hebben en houden? En, waar vinden ze nog werk?” Tja, een mens zou van minder wakker liggen…

“Feit is dat ‘België Barst’ géén holle kreet meer is”, schrijft ‘royaltywatcher’ Kathy Pauwels. “De huidige politieke impasse zou wel eens de aanzet kunnen zijn tot het opdoeken van het koninkrijk België”. In Laken maken ze zich dan ook ernstig zorgen over de toekomst, hùn toekomst.

Opvallende conclusie van het verhaal is dat er geen enkel scenario bestaat over wat er met de koninklijke familie moet gebeuren als België straks ophoudt te bestaan. In Franstalige kringen wordt wel eens gespeeld met de gedachte dat zij – na het uitroepen van de Vlaamse onafhankelijkheid – gewoon de naam Belgique, de driekleur, de Brabançonne èn het koningshuis overnemen. (Tussen haakjes: ze mogen het allemaal hebben, gratis en voor niks.) De vraag is echter hoe ernstig dat plan moet genomen worden. De Franstaligen verdedigen – vandaag - de Belgische monarchie, omdat die tot nader order de beste waarborg is voor het behoud van hun bevoorrechte positie in dit land en de miljardentransfers vanuit Vlaanderen. Maar als België uit elkaar valt, zouden de Walen hun royalistische pet wel eens snel kunnen ruilen voor een republikeinse…

Of de Saksen-Coburgers straks moeten gaan ‘doppen’ of aankloppen bij het OCMW? Nee hoor, maak u vooral geen zorgen. Wellicht kunnen ze gewoon van de rente op hun spaarboekje leven. “Ze hebben geld genoeg”, zegt Jan Van den Berghe. En wat moeten ze doen om hun dagen te slijten? “Ik zie prins Filip nog een partij van koningsgezinde belgicisten oprichten”, lacht Kurt van Eeghem. “Daar zullen we met zijn allen nog veel plezier aan beleven”…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stille Kracht in de Gordel van Smaragd

 

In het grootste islamitische land ter wereld, Indonesië, laten de brave moslims zich niet naaien door de Christen honden.  Tijdens het voorbije weekeinde hebben de tolerante moslims een protestantse school aangevallen, nadat een lokale imam zijn goede gelovigen daartoe had opgezweept. 

De Stille Kracht is nog steeds aanwezig in de Gordel van Smaragd.

http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=12865&size=A


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Brussel gesproken ...

 

Een nieuwtje dat ons was ontgaan op donderdag 26 juni 2008
Weduwe burgemeester Demaret schuldig bevonden
    Brussel-Stad - Francine Vereecken, de vrouw van wijlen burgemeester Michel Demaret, is schuldig bevonden aan het witwassen van 350.000 euro. Toch krijgt ze opschorting van straf. Ook een bouwondernemer die zwart geld wit waste voor Demaret hoeft niet naar de cel.

De weduwe van wijlen PSC-burgemeester Demaret is schuldig bevonden aan het witwassen van 350.000 euro met opschorting van straf. De meeste witwaspraktijken waarvoor Demarets dochter en schoonzoon terechtstaan, zijn verjaard en dus volgt er geen veroordeling.

De oud-burgemeester van Brussel Demaret overleed op 8 november 2000. Een paar maanden voor zijn dood werd hij door Duitse douaniers betrapt met 110.000 euro op zak. Demaret pendelde geregeld tussen België en Zwitserland, waar hij meer dan een miljoen euro zwart geld op de bank had. 

Michel Demaret, bijgenaamd Dikke Mich, klom op van buitenwipper en ambtenaar tot burgemeester van Brussel in '93 en '94. Dat gebeurde met de steun van wijlen premier Paul Van den Boeynants. Demaret werd ook Monsieur Dix Pourcent genoemd omdat hij zich liet betalen om bouwvergunningen af te leveren. In '94 moest Demaret ontslag nemen omdat er een fraudeonderzoek tegen hem liep.

Op het proces woensdag stonden ook bouwondernemers terecht voor corruptie, het witwassen van zwart geld en valse facturen. De meeste feiten zijn echter verjaard. Eén van de ondernemers is schuldig bevonden, maar krijgt opschorting van straf. Hij waste zwart geld wit voor Michel Demaret en zijn firma kreeg de renovatie van het Brusselse stadhuis toegewezen.

© tvbrussel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter verplicht kraanbezetters actie te staken

 

Eerste asielzoekers verlaten kranen

 

BRUSSEL - Nabij het De Brouckèreplein, in het centrum van Brussel, zijn vijf asielzoekers vanavond vrijwillig van een werfkraan gekomen. Sommigen hadden daarbij de hulp nodig van de brandweer. Een rechter heeft intussen bepaald dat alle kranen in de buurt van het plein ontruimd moeten worden tegen morgenochtend 9 uur.

In totaal hebben vijf vluchtelingen vrijwillig een einde gemaakt aan de bezetting van een kraan nabij het De Brouckèreplein in het centrum van Brussel. Ze zijn vanavond naar beneden gekomen na overleg met de politie en sommigen hadden daarbij de hulp van de brandweer nodig.

Anderen zitten nog boven, maar een rechter heeft in kort geding een dwangbevel uitgesproken dat de drie kranen nabij het De Brouckèreplein ontruimd moeten worden. Of er ook een ontruimingsbevel komt voor de kranen op het Schumanplein en aan het Paleis voor Schone Kunsten, is onduidelijk.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum, de Dulle Griet is op fakansie

 

We mogen misschien de kraanbezetters dankbaar zijn voor hun acties.  Voortgaande op de commentaren van diverse krantenforums zijn er weinig mensen die de verdediging op zich nemen van deze illegalen.

De linkse opstokers hebben zich te ver gewaagd ditmaal.  Vele onverschillige burgers die zich normaal niet te veel aantrekken van de waanzin die zich in het schandland en in gans Europa afspeelt, zien ditmaal vrij scherp welke grove chantage er bezig is.  En sommigen zullen wellicht tot hun verrassing ontdekken, dat de politici of de partij die zij vertrouwd hebben, dit akelige spel ongemoeid laten of het zelfs in de hand werken.  Zoals de brave mensen die aan de VLD hun stem hebben gegeven.  Die zijn wéér eens bij de neus genomen, want natuurlijk speelt in dit ganse illegalendossier de ministerin Turtelbaum een grote rol.

Het weze ons in alle objectiviteit toegelaten te verwijzen naar de tussenkomsten in de Kamer van Filip de Man en Gerolf Annemans die nadrukkelijk gewaarschuwd hebben, wat er zou gebeuren als Turtelbaum in de kwestie van de illegalen de kaart zou trekken van de toegeeflijkheid. Ze heeft natuurlijk haar zin doorgedreven door de makkelijkste weg te volgen en nu heeft zij prijs. 

Het is bovendien schandelijk dat die vrouw het land verlaat om fakansie te nemen, op een moment dat ze geacht wordt te weten wat er kan gebeuren. En als zij het niet wist, is dat een zoveelste bewijs van haar onbekwaamheid of roekeloosheid.

Het mens is ongeveer zeven of acht maand voor de eerste keer in haar bestaan minister en ze moet al dringend plat in Italië gaan bijtanken. "Ik ben moe, ik moet op fakansie". 

We zagen het eigenlijk vrij vlug : een grote mond als Dulle Griet, onbeschoft gedrag als een ordinaire tafelwipster, en direct moe alsof ze een Waalse was.

Ze kan wellicht in italië gaan informeren bij Berlusconi, hoe die de uitwassen van de migratiegolf probeert in te dijken. Die is namelijk niet op fakansie.

De Dulle Griet op weg naar Italië : onderuit, ze is moe, 't is fakansie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De B-crisis uitgelegd door een Frans-Canadees : Proficiat !

 

 

Een video van circa 8 minuten, waarin op een vrij objectieve wijze de huidige crisis uiteengezet wordt tegen de historische achtergronden. Een document van de Franstalige Canadese televisie 5 sur 5

Te verspreiden in Bruxelles en Wallonië : misschien begrijpen ze het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De anti-tabak paranoia-gek slaat weer toe

 

Het is een tijdje stil geweest rond de paranoia-gek.  Hij is tenslotte ook al de 75 voorbij en dan verwacht je toch enige redelijkheid of afstandelijkheid, maar neen hoor, niet zo bij de geschifte hersenpan van de emeriete professor Blanpain.

Opnieuw slaat hij toe !  Ditmaal wil hij het roken verbieden in voetbalstadions.  Jawel, in open lucht roken, kan de gezondheid van de voetballers en andere sportkijkers nadelig beïnvloeden. De ouwe gek wil de voetbalbond onder druk zetten.

Die man is zo'n jammere vergissing van Moeder Natuur, dat hij zelfs als hij op sterk water gezet zou worden, nog steeds zijn eigen gelijk zal staan broebelen in de fles. 

Een kennis van me heeft Blanpain ooit in een restaurant aan zee (in charmante compagnie, zoals dat heet) meegemaakt. De fatterige, pedante, gepommadeerde gek  paradeerde rond om zeker te zijn, dat iedereen hem goed gezien had  bij het binnenkomen en toen begon hij te blaffen tegen de obers dat er een verdachte sigarettengeur hing.  Dat was juist, want de deur stond open en op het terras zat een stel te roken.   Dit was jaren vooraleer er sprake was van de naziwet op het verbod van roken in restaurants.  Blanpain heeft daar een nummer opgevoerd, waar je als beschaafd mens beschaamd om bent, als je het meemaakt.

Nog maar eens zeggen : wij roken al jàren niet meer. 

De wereld staat op zijn kop en kreunt van de tegenstellingen en verwarring.  In zo'n sfeer gedijt natuurlijk een minkukel zoals Blanpain, een zelfingenomen tiran. Ik krijg hartkloppingen telkens ik de naam hoor of een foto zie.  Geeft mij een sigaret.  Doe maar een pak.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck heeft het niet op vliegen

 

 

MarioVliegen.jpg

@ www.geenstijl.nl


29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum neemt actie

 

Dankzij het actieve ingrijpen vanuit haar vakantie-oord in het zonnige Italië, heeft ministerin Turtelbaum de Kranenaffaire onder controle.  Nieuwe ladingen komen elke dag toe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraanbezetting

 

Overheid moet optreden tegen georganiseerde kraanbezetting

29.07.2008 15.31u - Het Vlaams Belang is niet te spreken over kraanbezetting door illegalen en/of uitgeprocedeerden. Het is duidelijk dat het hier niet langer gaat om een “wanhoopsactie” van enkelingen. Wanneer de voorzitter van de Nationale Vereniging van Mensen Zonder Papieren vandaag in De Standaard onomwonden verklaart dat “dit nog maar en begin is”, en dat er “een plan klaarligt om overal in het land kranen te gaan bezetten”, is het zonneklaar dat het hier gaat om een georganiseerde actie. De enige bedoeling van dergelijke malafide organisaties is te komen tot een algemene regularisatie van illegalen en uitgeprocedeerden, onder welke vorm ook.

Intussen is het schrijnend om te zien hoe de federale overheid werkloos blijft toezien tegenover deze georganiseerde chantage. Iedereen schuift de zwarte piet door naar iedereen. Minister Turtelboom zegt dat het een zaak is van de Brusselse politie. Brussels burgemeester Thielemans laat dan weer weten dat er geen ontruimingsplan is voorzien, en dat de federale overheid maar met een oplossing moet komen. Om de zaak nog wat ingewikkelder te maken, heeft Brussel minister Cerexhe dan weer arbeidsvergunningen uitgereikt aan de hongerstakers, die hiermee beloond worden. Heel dit misselijk makend ping-pong-spel toont aan dat er van welk migratie- en asielbeleid ook geen sprake is. De meerderheid is hopeloos verdeeld. In plaats van te ageren, laat minister Turtelboom zich als een angsthaas gijzelen door de linkerzijde, zowel binnen als buiten de regering.

Het Vlaams Belang eist een kordaat optreden tegen deze nieuwe vorm van agitatie. Mensen die hier illegaal zijn en/of uitgeprocedeerd, moeten gevat worden en teruggestuurd worden naar hun landen van herkomst. Minister van Binnenlandse Zaken Dewael moet desnoods de federale politie inschakelen om een einde te maken aan de kraanbezetting. Indien nu geen duidelijk voorbeeld gesteld wordt, zullen dergelijke acties als lonend beschouwd worden en enkel een aanzuigeffect hebben op andere illegalen en uitgeprocedeerden.

Illegaliteit beloond

29.07.2008 15.32u - De acties van illegale vreemdelingen in Brussel blijven de actualiteit beheersen. Erg verbazend is dat allemaal niet, want de voorbije weken kregen heel wat actievoerende illegalen wat ze eisten: een ‘tijdelijke’ verblijfsvergunning, die nadien verlengbaar is. Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Cerexhe (cdH) doet er ondertussen nog een schepje bovenop en deelt aan de betrokkenen ‘uit humanitaire redenen’ ook nog eens gul arbeidsvergunningen uit.

Door te zwichten voor de chantage van de actievoerende illegalen en – niet te vergeten – de Franstalige politici, heeft Turtelboom in ieder geval de boodschap de wereld ingestuurd dat de acties lonen. In De Standaard (29.07.2008) bevestigt ook Pol Van Camp – woordvoerder van het ‘open grenzen’-comité ‘Recht op Migratie’ en deelnemer aan de recente hongerstaking in de Brusselse Begijnhofkerk (zie actueel 07.07.2008) – dat VLD-minister Turtelboom, net zoals haar voorganger Dewael, wel degelijk bereid is gebleken om hongerstakers een verblijfsvergunning te bezorgen. “De laatste jaren hebben enkele honderden hongerstakers zo papieren gekregen”, aldus Van Camp.

Mogen we eraan herinneren dat er zich onder die actievoerende illegalen heel wat bevinden die zelfs volgens de meest lakse criteria absoluut niet in aanmerking komen voor regularisatie? Niet weinigen onder hen hebben zelfs nooit de moeite gedaan om ook maar een asielaanvraag in te dienen, goed wetende dat ze geen enkele kans maakten. Hun situatie is dan ook niet het resultaat van een of ander ‘inhumaan’ beleid, maar enkel en alleen van hun eigen, bewuste keuze.

En het kan zelfs nog krasser, zoals bleek na de recente afloop van kraanbezetting in Vorst. Een van de drie bezetters die ‘papieren’ eiste, was namelijk geen onbekende voor de politie: hij werd eerder reeds veroordeeld tot drie jaar cel en sinds enige tijd opnieuw gezocht voor een hele reeks criminele feiten. Na de afloop van de actie werd hij enkel gehoord door de politie en… mocht vervolgens gewoon beschikken. Het toont nog maar eens aan hoe verschrikkelijk ‘inhumaan’ het asielbeleid in dit land wel is…

@ Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!