Angeltjes
30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stille Kracht in de Gordel van Smaragd

 

In het grootste islamitische land ter wereld, Indonesië, laten de brave moslims zich niet naaien door de Christen honden.  Tijdens het voorbije weekeinde hebben de tolerante moslims een protestantse school aangevallen, nadat een lokale imam zijn goede gelovigen daartoe had opgezweept. 

De Stille Kracht is nog steeds aanwezig in de Gordel van Smaragd.

http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=12865&size=A


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Brussel gesproken ...

 

Een nieuwtje dat ons was ontgaan op donderdag 26 juni 2008
Weduwe burgemeester Demaret schuldig bevonden
    Brussel-Stad - Francine Vereecken, de vrouw van wijlen burgemeester Michel Demaret, is schuldig bevonden aan het witwassen van 350.000 euro. Toch krijgt ze opschorting van straf. Ook een bouwondernemer die zwart geld wit waste voor Demaret hoeft niet naar de cel.

De weduwe van wijlen PSC-burgemeester Demaret is schuldig bevonden aan het witwassen van 350.000 euro met opschorting van straf. De meeste witwaspraktijken waarvoor Demarets dochter en schoonzoon terechtstaan, zijn verjaard en dus volgt er geen veroordeling.

De oud-burgemeester van Brussel Demaret overleed op 8 november 2000. Een paar maanden voor zijn dood werd hij door Duitse douaniers betrapt met 110.000 euro op zak. Demaret pendelde geregeld tussen België en Zwitserland, waar hij meer dan een miljoen euro zwart geld op de bank had. 

Michel Demaret, bijgenaamd Dikke Mich, klom op van buitenwipper en ambtenaar tot burgemeester van Brussel in '93 en '94. Dat gebeurde met de steun van wijlen premier Paul Van den Boeynants. Demaret werd ook Monsieur Dix Pourcent genoemd omdat hij zich liet betalen om bouwvergunningen af te leveren. In '94 moest Demaret ontslag nemen omdat er een fraudeonderzoek tegen hem liep.

Op het proces woensdag stonden ook bouwondernemers terecht voor corruptie, het witwassen van zwart geld en valse facturen. De meeste feiten zijn echter verjaard. Eén van de ondernemers is schuldig bevonden, maar krijgt opschorting van straf. Hij waste zwart geld wit voor Michel Demaret en zijn firma kreeg de renovatie van het Brusselse stadhuis toegewezen.

© tvbrussel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter verplicht kraanbezetters actie te staken

 

Eerste asielzoekers verlaten kranen

 

BRUSSEL - Nabij het De Brouckèreplein, in het centrum van Brussel, zijn vijf asielzoekers vanavond vrijwillig van een werfkraan gekomen. Sommigen hadden daarbij de hulp nodig van de brandweer. Een rechter heeft intussen bepaald dat alle kranen in de buurt van het plein ontruimd moeten worden tegen morgenochtend 9 uur.

In totaal hebben vijf vluchtelingen vrijwillig een einde gemaakt aan de bezetting van een kraan nabij het De Brouckèreplein in het centrum van Brussel. Ze zijn vanavond naar beneden gekomen na overleg met de politie en sommigen hadden daarbij de hulp van de brandweer nodig.

Anderen zitten nog boven, maar een rechter heeft in kort geding een dwangbevel uitgesproken dat de drie kranen nabij het De Brouckèreplein ontruimd moeten worden. Of er ook een ontruimingsbevel komt voor de kranen op het Schumanplein en aan het Paleis voor Schone Kunsten, is onduidelijk.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum, de Dulle Griet is op fakansie

 

We mogen misschien de kraanbezetters dankbaar zijn voor hun acties.  Voortgaande op de commentaren van diverse krantenforums zijn er weinig mensen die de verdediging op zich nemen van deze illegalen.

De linkse opstokers hebben zich te ver gewaagd ditmaal.  Vele onverschillige burgers die zich normaal niet te veel aantrekken van de waanzin die zich in het schandland en in gans Europa afspeelt, zien ditmaal vrij scherp welke grove chantage er bezig is.  En sommigen zullen wellicht tot hun verrassing ontdekken, dat de politici of de partij die zij vertrouwd hebben, dit akelige spel ongemoeid laten of het zelfs in de hand werken.  Zoals de brave mensen die aan de VLD hun stem hebben gegeven.  Die zijn wéér eens bij de neus genomen, want natuurlijk speelt in dit ganse illegalendossier de ministerin Turtelbaum een grote rol.

Het weze ons in alle objectiviteit toegelaten te verwijzen naar de tussenkomsten in de Kamer van Filip de Man en Gerolf Annemans die nadrukkelijk gewaarschuwd hebben, wat er zou gebeuren als Turtelbaum in de kwestie van de illegalen de kaart zou trekken van de toegeeflijkheid. Ze heeft natuurlijk haar zin doorgedreven door de makkelijkste weg te volgen en nu heeft zij prijs. 

Het is bovendien schandelijk dat die vrouw het land verlaat om fakansie te nemen, op een moment dat ze geacht wordt te weten wat er kan gebeuren. En als zij het niet wist, is dat een zoveelste bewijs van haar onbekwaamheid of roekeloosheid.

Het mens is ongeveer zeven of acht maand voor de eerste keer in haar bestaan minister en ze moet al dringend plat in Italië gaan bijtanken. "Ik ben moe, ik moet op fakansie". 

We zagen het eigenlijk vrij vlug : een grote mond als Dulle Griet, onbeschoft gedrag als een ordinaire tafelwipster, en direct moe alsof ze een Waalse was.

Ze kan wellicht in italië gaan informeren bij Berlusconi, hoe die de uitwassen van de migratiegolf probeert in te dijken. Die is namelijk niet op fakansie.

De Dulle Griet op weg naar Italië : onderuit, ze is moe, 't is fakansie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De B-crisis uitgelegd door een Frans-Canadees : Proficiat !

 

 

Een video van circa 8 minuten, waarin op een vrij objectieve wijze de huidige crisis uiteengezet wordt tegen de historische achtergronden. Een document van de Franstalige Canadese televisie 5 sur 5

Te verspreiden in Bruxelles en Wallonië : misschien begrijpen ze het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De anti-tabak paranoia-gek slaat weer toe

 

Het is een tijdje stil geweest rond de paranoia-gek.  Hij is tenslotte ook al de 75 voorbij en dan verwacht je toch enige redelijkheid of afstandelijkheid, maar neen hoor, niet zo bij de geschifte hersenpan van de emeriete professor Blanpain.

Opnieuw slaat hij toe !  Ditmaal wil hij het roken verbieden in voetbalstadions.  Jawel, in open lucht roken, kan de gezondheid van de voetballers en andere sportkijkers nadelig beïnvloeden. De ouwe gek wil de voetbalbond onder druk zetten.

Die man is zo'n jammere vergissing van Moeder Natuur, dat hij zelfs als hij op sterk water gezet zou worden, nog steeds zijn eigen gelijk zal staan broebelen in de fles. 

Een kennis van me heeft Blanpain ooit in een restaurant aan zee (in charmante compagnie, zoals dat heet) meegemaakt. De fatterige, pedante, gepommadeerde gek  paradeerde rond om zeker te zijn, dat iedereen hem goed gezien had  bij het binnenkomen en toen begon hij te blaffen tegen de obers dat er een verdachte sigarettengeur hing.  Dat was juist, want de deur stond open en op het terras zat een stel te roken.   Dit was jaren vooraleer er sprake was van de naziwet op het verbod van roken in restaurants.  Blanpain heeft daar een nummer opgevoerd, waar je als beschaafd mens beschaamd om bent, als je het meemaakt.

Nog maar eens zeggen : wij roken al jàren niet meer. 

De wereld staat op zijn kop en kreunt van de tegenstellingen en verwarring.  In zo'n sfeer gedijt natuurlijk een minkukel zoals Blanpain, een zelfingenomen tiran. Ik krijg hartkloppingen telkens ik de naam hoor of een foto zie.  Geeft mij een sigaret.  Doe maar een pak.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck heeft het niet op vliegen

 

 

MarioVliegen.jpg

@ www.geenstijl.nl


29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum neemt actie

 

Dankzij het actieve ingrijpen vanuit haar vakantie-oord in het zonnige Italië, heeft ministerin Turtelbaum de Kranenaffaire onder controle.  Nieuwe ladingen komen elke dag toe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraanbezetting

 

Overheid moet optreden tegen georganiseerde kraanbezetting

29.07.2008 15.31u - Het Vlaams Belang is niet te spreken over kraanbezetting door illegalen en/of uitgeprocedeerden. Het is duidelijk dat het hier niet langer gaat om een “wanhoopsactie” van enkelingen. Wanneer de voorzitter van de Nationale Vereniging van Mensen Zonder Papieren vandaag in De Standaard onomwonden verklaart dat “dit nog maar en begin is”, en dat er “een plan klaarligt om overal in het land kranen te gaan bezetten”, is het zonneklaar dat het hier gaat om een georganiseerde actie. De enige bedoeling van dergelijke malafide organisaties is te komen tot een algemene regularisatie van illegalen en uitgeprocedeerden, onder welke vorm ook.

Intussen is het schrijnend om te zien hoe de federale overheid werkloos blijft toezien tegenover deze georganiseerde chantage. Iedereen schuift de zwarte piet door naar iedereen. Minister Turtelboom zegt dat het een zaak is van de Brusselse politie. Brussels burgemeester Thielemans laat dan weer weten dat er geen ontruimingsplan is voorzien, en dat de federale overheid maar met een oplossing moet komen. Om de zaak nog wat ingewikkelder te maken, heeft Brussel minister Cerexhe dan weer arbeidsvergunningen uitgereikt aan de hongerstakers, die hiermee beloond worden. Heel dit misselijk makend ping-pong-spel toont aan dat er van welk migratie- en asielbeleid ook geen sprake is. De meerderheid is hopeloos verdeeld. In plaats van te ageren, laat minister Turtelboom zich als een angsthaas gijzelen door de linkerzijde, zowel binnen als buiten de regering.

Het Vlaams Belang eist een kordaat optreden tegen deze nieuwe vorm van agitatie. Mensen die hier illegaal zijn en/of uitgeprocedeerd, moeten gevat worden en teruggestuurd worden naar hun landen van herkomst. Minister van Binnenlandse Zaken Dewael moet desnoods de federale politie inschakelen om een einde te maken aan de kraanbezetting. Indien nu geen duidelijk voorbeeld gesteld wordt, zullen dergelijke acties als lonend beschouwd worden en enkel een aanzuigeffect hebben op andere illegalen en uitgeprocedeerden.

Illegaliteit beloond

29.07.2008 15.32u - De acties van illegale vreemdelingen in Brussel blijven de actualiteit beheersen. Erg verbazend is dat allemaal niet, want de voorbije weken kregen heel wat actievoerende illegalen wat ze eisten: een ‘tijdelijke’ verblijfsvergunning, die nadien verlengbaar is. Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Cerexhe (cdH) doet er ondertussen nog een schepje bovenop en deelt aan de betrokkenen ‘uit humanitaire redenen’ ook nog eens gul arbeidsvergunningen uit.

Door te zwichten voor de chantage van de actievoerende illegalen en – niet te vergeten – de Franstalige politici, heeft Turtelboom in ieder geval de boodschap de wereld ingestuurd dat de acties lonen. In De Standaard (29.07.2008) bevestigt ook Pol Van Camp – woordvoerder van het ‘open grenzen’-comité ‘Recht op Migratie’ en deelnemer aan de recente hongerstaking in de Brusselse Begijnhofkerk (zie actueel 07.07.2008) – dat VLD-minister Turtelboom, net zoals haar voorganger Dewael, wel degelijk bereid is gebleken om hongerstakers een verblijfsvergunning te bezorgen. “De laatste jaren hebben enkele honderden hongerstakers zo papieren gekregen”, aldus Van Camp.

Mogen we eraan herinneren dat er zich onder die actievoerende illegalen heel wat bevinden die zelfs volgens de meest lakse criteria absoluut niet in aanmerking komen voor regularisatie? Niet weinigen onder hen hebben zelfs nooit de moeite gedaan om ook maar een asielaanvraag in te dienen, goed wetende dat ze geen enkele kans maakten. Hun situatie is dan ook niet het resultaat van een of ander ‘inhumaan’ beleid, maar enkel en alleen van hun eigen, bewuste keuze.

En het kan zelfs nog krasser, zoals bleek na de recente afloop van kraanbezetting in Vorst. Een van de drie bezetters die ‘papieren’ eiste, was namelijk geen onbekende voor de politie: hij werd eerder reeds veroordeeld tot drie jaar cel en sinds enige tijd opnieuw gezocht voor een hele reeks criminele feiten. Na de afloop van de actie werd hij enkel gehoord door de politie en… mocht vervolgens gewoon beschikken. Het toont nog maar eens aan hoe verschrikkelijk ‘inhumaan’ het asielbeleid in dit land wel is…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Echtscheiding per SMS

 

Zo eenvoudig is dat in de islamitische Prachtlanden, die ons door de halve garen van links graag tot voorbeeld worden gesteld.

Prachtculturen, exotische gewoontes, vredelievende godsdienst, evenwichtige maatschappij, respectvolle gebruiken, toooooooleraaaaant, een voorbeeld Mijnheer ! En makkelijk als je je vrouw beu bent : stuur ze een SMS'je en schrijf driemaal (of laat het doen door een intellectuele vriend die de schrijftaal beheerst) : "ik verstoot je, ik verstoot je, ik verstoot je" en klaar is Mohammed.

Dat staat vandaag te lezen in de Gulf Daily News van Bahrain.

Die dingen zijn het gevolg van het ontbreken van een juridisch en grondwettelijk kader in een natie.  In de prachtlanden kent men enkel de koran en daarvan afgeleid, geldt de sharia, een soortement middeleeuwse rechtbank die lijfstraffen oplegt en doodvonnissen laat uitvoeren of vrijspraken doet. Kortom een pracht van een systeem, waarvan sommige linkse karakterfiguren in het Westen beweren, dat dit rechtssysteem best zou geïncorporeerd worden in onze eigen wetgevingen.  Waarom niet ?  De meeste van onze rechters zijn toch wereldvreemde,partijpolitieke sufkoppen. 

Door de opkomst van de mobiele telefoon is het voor vele Arabieren en moslims nu makkelijk om een vervelende confrontatie uit de weg te gaan en er wordt massaal gebruik gemaakt van de SMS om vrouwlief aan te kondigen, dat ze kan opkrassen.  Want moedig zijn Arabieren of moslims niet.  Behalve als ze in groep optreden.

Er wordt door vrouwenorganisaties in die landen geprotesteerd en daar zal natuurlijk met veel respect op gereageerd worden.  Zo is er al een korangeleerde die sussend wijst op het feit, dat het allemaal veel beter in mekaar zit met de bescherming van de vrouw en het gezin, dan die vrouwenorganisaties laten uitschijnen. 

Als mevrouw menstrueert, bijvoorbeeld, is het niet toegelaten haar te verstoten.  Ho, dat wisten we niet.  Ja, dan zullen we maar vijf dagen uitstellen, zeker.

En de linkse kerk in het Westen maar prediken dat die islam zo'n fijne, gevoelige godsdienst is. Wanneer gaan we die Wilders nu onthoofden ?

Savat

Rustig maar, ik heb net een SMS'je naar huis gestuurd.

http://www.gulf-daily-news.com/Story.asp?Article=224791&Sn=BNEW&IssueID=31131


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

Wij kennen de afzender - op verzoek wordt dit fraaie berichtje anoniem geplaatst.  Fouten bij de federale overheid met verkeerde uitbetalingen ?   Elders ook.

Sent: Tuesday, July 29, 2008 1:53 PM
Subject: Justitie en de ocmw

Heer Ray,
 
Een cipier, werkzaam in de Begijnenstraat, was betrapt met het dealen van drugs aan de gedetineerden.
In een normale maatschappij zou zulk iemand op staande voet voor zwaarwichtige redenen ontslagen worden.  Hier niet, de cipier is geschorst met behoud van wedde, tot op heden, intussen al meer dan een jaar geleden.
Hij heeft een tijdje onder bescherming, in voorhechtenis gezeten, volledig doorbetaald door de overheid.
Maar het strafste moet nog komen,na een maand hechtenis heeft het OCMW van Antwerpen deze persoon in dienst genomen, wat er op neerkomt dat hij tweemaal loon geniet,want de overheid blijft  doorbetalen, als ook nu het ocmw.
Deze cipier is veroordeeld met een voorwaardelijke straf, en is na de voorhechtenis  aan de slag  gegaan als vaste medewerker 'maatschappelijk assistent, en is tot op heden werkzaam.
 
Een alert lid van de personeelsdienst OCMW die de betrokkene op het dubbel loon wees, en de ex cipier waarschuwde voor terugvordering, kreeg als antwoord in briefing van de overste, dat dit niet de zaken van een personeelsdienst zijn. Het  stipte en correcte personeelslid  wees erop dat het signaleren van dergelijke onrechtmatige toestanden, tot de verantwoordelijkheid  van de personeelsdienst behoort. 
***
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot nooit meer, kukkelleku's

 

In het land dat wij onder- en rechthouden, Wallonië, is een opiniepeiling gehouden.  Het feit op zich wekt bewondering, want hoe doe je zulke ingewikkelde toestanden met medewerking en onder controle van  de Parti Socialiste, de  rode ziekenkas, de  stalinistische vakbond en de stilzwijgende steun van allerlei VZW's ? 

Hoe dan ook, er ligt een resultaat voor : zowat de helft van de bevraagde Walen zijn voorstanders van aanhechting bij Frankrijk.  Mocht het land B uitschuiven en uit mekaar vallen, dan schuiven de Walchïers door naar Parijs, recht de armen in van Sarkozy, die wat blij zal zijn met die nieuwe troep aanhangers van Madame Royal.

Deze resultaten onderstrepen nog maar eens een zoveelste cultuurverschil tussen ons en de chichipraters uit het Zuiden : Vlamingen zijn best bekwaam om hun eigen boontjes te doppen en willen niet weten van aanhechting bij Nederland.  Een goede samenwerking, dat is wat anders en gecharmeerd zijn velen onder ons ook (neen, niet allemaal, Gilbert, ik weet het) door de aandacht, maar wij willen na bijna 180 jaar moeilijk samenleven en onderdrukking, op eigen benen staan. Vlaanderen wil zelfstandigheid !

De Walen gaan onmiddellijk op zoek naar een andere sponsor. 

Bye-bye, doei, tot nooit meer, kukkelleku's !

 http://www.lesoir.be/actualite/belgique/enquete-les-mentalites-2008-07-29-621179.shtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand de Decker citeert Eyskens : Broebel bevestigt Brabbel

 

 

De Libre belgique (il fût un temps) ruimt genereus plaats voor de voorzitter van de federale senaat, de Franstalige liberaal Armand de Decker. Die op het punt staat op vakantie naar Sicilië te vertrekken (de sfeer van de maffia oefent een grote aantrekkingskracht uit op vele Westerse politici) en nadien zal hij verpozen aan wat hij "de belgische kust" noemt.  Maar eerst nog wat koeterwaalsen over de problemen van "ons land".  Fragmentjes :

ADD is van oordeel dat er geen andere uitweg uit de crisis is dan overleg met alle echelons van de federale en gewestelijke overheden, Brussel inbegrepen, gezien de grote nationale en internationale roeping van dit gewest. "Separatisme of afscheuring zou onnoemelijke of onoverzichtelijke  moeilijkheden met zich brengen en een balkanisering binnen Europa  tot gevolg hebben waar men het einde niet kan van overzien".

Maar om het federale pact op de rails te plaatsen, moet er ook een beter wederzijds respect ontstaan.  "Ik deel de mening van Mark Eyskens, dat alle jonge belgen die uit het middelbaar komen tenminste de  twee nationale talen moeten spreken, evenals Engels. Deze actieve tweetaligheid zal ook bepaalde gevoelens van meerderwaardigheid of culturele minderwaardigheid opheffen.

 ***

Dit is zo'n opeenstapeling van gemeenplaatsen en ongefundeerde uitspraken, dat je er misselijk bij wordt.  Respect bepleiten en tegelijk toch weer het doembeeld van de balkanisering oproepen ... En de tweetaligheid waar de franscouillons nu op roepen, kunnen zij elke dag bewijzen in de Rand van Brussel door afstand te nemen van hun egoïstische faciliteiten.  Tweetaligheid ... gaan wij opnieuw in die naiëve val trappen ?  

Hieronder leest u nog even van de hand van Rik van Cauwelaert @ Knack waarom minkukels als ADD fervente bepleiters zijn van het belgische model :

Hoe Armand De Decker zichzelf subsidieerde

04/03/2008 22:00

'Expertise for Central Africa' is een Belgische organisatie die kon rekenen op de milde financiële steun van gewezen minister van Ontwikkelingsamenwerking Armand De Decker (MR). Dat De Decker zelf ondervoorzitter van de organisatie is, vergemakkelijkte de samenwerking.

'Expertise for Central Africa' organiseerde op 21 en 22 februari zijn inaugurale conferentie rond het ronkende programma 'Congo: State, Peace, Economy & Well-being'. Op de slotzitting van de tweedaagse was prins Filip eregenodigde en voerde Europees Commissaris Louis Michel het hoge woord. Een andere belangrijke deelnemer was de Congolese minister van Planning, Olivier Kamitatu.

De bedoeling van de conferentie was de banden van België met Congo en Centraal-Afrika aan te snoeren. De conclusie van de topbijeenkomst werd krachtig samengebald door Louis Michel: 'De Congolezen moeten onze politieke partners worden.'

Hoe dat met een door en door corrupt regime als dat van Joseph Kabila in zijn werk moet gaan, was niet meteen duidelijk. Wel duidelijk was dat de vzw E-CA - CRE-AC over de nodige middelen beschikte voor een feestelijke jamboree, die overigens plaatsvond in het Egmontpaleis.

De voorzitter van de zeer liberaal gestemde vzw, gewezen Kamervoorzitter Herman De Croo (Open VLD), en ondervoorzitter en huidig Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) hadden dan ook forse financiële steun gekregen om de hoge gasten naar ons land te halen. Die steun kwam van... de voormalige minister van Ontwikkelingssamenwerking: Armand De Decker.

Omdat je nooit beter bediend bent dan door jezelf, schonk De Decker als minister van Ontwikkelingssamenwerking een vorstelijke jaarsubsidie van 600.000 euro (bijna 25 miljoen oude Belgische frank) aan de eigen vzw. Dat bedrag ging vooral op aan reizen en verblijven.

De gasten die voor het jongste seminarie naar Brussel werden genood, waren overigens niet de minsten en behoren bovendien tot de grote liberale vriendenkring die zich het lot van de onfortuinlijke Afrikanen aantrekt.

Zo was een van de centrale gasten niemand minder dan Albert Yuma, vertegenwoordiger van de Congolese bedrijven maar in het zakenleven ook medeaandeelhouder (samen met E-CA-voorzitter Herman De Croo) in de Société Financière et de Gestion Texaf. Die holding verdient momenteel in Kinshasa puur goud met de verkoop en verhuur van vastgoed aan onder meer internationale hulporganisaties.

Het is dan ook geen wonder dat E-CA, aangestuurd door De Croo en De Decker, vorig jaar fors lobbyde om koning Albert naar Congo te krijgen, kwestie van het regime van de bevriende Joseph Kabila een steuntje in de rug te geven.

Ook voor dit jaar heeft de vzw een aanvraag ingediend, nog eens voor een subsidie van 600.000 euro. De huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking, Charles Michel (MR), aarzelt echter.

Volgens medewerkers oordeelt de minister dat de vzw moet worden herschikt en moet worden opgetrokken rond het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Dat heeft nu al een vertegenwoordiger in de raad van bestuur van E-CA en kan op echte expertise bogen. Bovendien, zeggen medewerkers van de minister, is 600.000 euro een stevig bedrag dat op het terrein in Congo en Centraal-Afrika op een veel nuttiger manier kan worden aangewend dan voor de financiering van een lobbymachine.

R.V.C.@ Knack

 

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/436346/armand-de-decker-pas-de-pacte-federal-sans-respect-mutuel.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centjes ! Wie wil er centjes ? Wij hebben nog centjes !

 

De federale overheid is gul, want er worden regelmatig sociale uitkeringen betaald, waar de ontvangers principieel geen recht op hebben.

Als het vastgesteld wordt, dat een uitkering onterecht is, wordt ze teruggevorderd.  Hoe men echter vaststelt dat er een foutieve uitkering geweest is, wil u liever niet weten ... of wordt alles dubbel gedaan op de ministeries (die term mogen we niet meer gebrauchen  :  VERBOTEN) 

Volgens eigen gegevens van de federale overheid zou er momenteel nog 150 miljoen euri (dat is 6 miljard frank, voor de duidelijkheid) te veel zijn uitgekeerd.

We zijn niet alleen gezegend in het schandland B met veelal onbekwame politici, ook met een administratie die verloren loopt in de manke wetgevingen en reglementen die mekaar tegenspreken, overlappen en om de haverklap gewijzigd worden. Deze gigantische vergissingen zijn niet goed te praten maar wel te verklaren. 

Onrechtstreeks heeft dit ook te maken met de noodkreet die vorig jaar geslaakt werd door de Genkse burgemeester, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Gemeentes : als wij voortgaan met de administraties te belasten met richtlijnen zoals dit gebeurt, zullen er geen mandatarissen meer gevonden worden die verantwoordelijkheid kunnen opnemen.  En tegelijk zullen de ambtenaren vaak "zo maar wat doen" (dat laatste is onze conclusie). De brave Gabriëls had het toen over de gemeentepolitiek.  Het huidige probleem is dat van de federale overheid, maar we zien duidelijk wat zich begint voor te doen : chaos door onkunde. En wat dacht u van de politieke benoemingen in deze samenhang ?

De enige constante die het land B rechthoudt : de lamme Goedzakmentaliteit van de belastingbetaler. 

Wij betalen zonder morren, zodat de overheid kan morsen.

Ray

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/362410/2008/07/29/Overheid-speelt-148-miljoen-kwijt.dhtml 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwe Justitia draagt weer een boerka

 

Abdelmajid M. kreeg gisteren van de Antwerpse strafrechter drie jaar effectieve celstraf. M. ging op 24 mei van dit jaar volledig door het lint toen een agent hem betrapte bij het stelen van een portefeuille op de Antwerpse Franklin Rooseveltplaats. De politieman was niet met dienst en in burger. Toen hij zag dat de beklaagde een portefeuille wilde stelen, kwam hij tussenbeide. Abdelmajid M. werd daarop woest en stak de hoofdinspecteur twee keer in de onderrug met een schroevendraaier.

De gewonde agent liep naar een nachtwinkel, maar de beklaagde achtervolgde hem om het slachtoffer een derde keer te belagen. De uitbater van de winkel kon dat echter verhinderen. De beklaagde werd die dag opgepakt en een maand later weer vrijgelaten. Eén dag later was hij opnieuw agressief toen hij bij een nieuwe diefstal in een warenhuis werd betrapt. Hij takelde toen de bedienden van de zaak toe en was weerspannig bij zijn arrestatie.

In 2007 had Abelmajid M. ook al een portier van een danscafé in het centrum van Antwerpen bedreigd met een luchtdrukpistool omdat hij niet binnen mocht. Toen vond men bij hem het paspoort van een man die hij kort daarvoor op de Groenplaats had overvallen.

De strafmaat lag een stukje hoger dat de dertig maanden die het openbaar ministerie tijdens het proces had geëist. Het pleidooi van de advocaat van de dader, met de boodschap dat de feiten niet moesten worden gedramatiseerd, werkte averechts want de rechter besloot de straf op te trekken. De rechtbank prees de neergestoken politieman voor zijn heldhaftigheid. (jcv)

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons literair hoekje : Reve (1923 - 2006)

 

In een brief aan Simon Carmiggelt in "De taal der liefde" schreef Reve destijds :

 "Nu moeten we nog van die Surinaamse en Curaçaose & Antilliaanse troep af. Ik ben er erg voor, dat die prachtvolken zo gauw mogelijk geheel onafhankelijk worden, en ons niks meer kosten, zodat we ze allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot kunnen zetten, enkele reis Takki Takki Oerwoud, meneer!"

Toen lachten we daar hartelijk om, maar intussen hebben deze prachtvolken zich een status verworven van quasi onaantastbaarheid en zijn wij het zelf die de boot in kunnen. 

Gerard Reve behoorde met Harry Mulisch en Willem-Frederik Hermans tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse letterkunde van na 1950. Hij bezat een groot entertainment gehalte en trad graag op als de wijze man met de controversiële waarheden, die hij debiteerde op een vlakke toon met een diepe bariton.  Hij boeide het publiek, schuwde publiciteit noch perversiteit en bekeerde zich in het protestante Nederland tot het rijke Roomse Katholicisme.  Toen de paus in de jaren '80 Nederland bezocht, was het Reve die voor de KRO verslag uitbracht. 

Tegelijk schuwde de  schrijvende aansteller nooit krasse uitspraken over zijn geloof.  Zoals over Jezus, die hij als een grijs gewillig ezeltje zou berijden langs achteren : hopla, vlammende vragen in de Tweede Kamer en een proces dat eindigde op "geen vervolging".  Over de Maagd Maria die hij aanbad en vereerde als een echte Moeder, verklaarde hij ooit dat hij er begrip voor had "dat zij zich als mens misdragen had met de melkboer".  Het was de timmerman, maar terwille van de alliteratie met de letter M kwam de melkboer beter van pas. Dat soort mens was Reve.

Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn homoseksualiteit, terwijl hij in een zelfde gesprek de RK-kerk de hemel inprees.  Dit kleurrijke en tegelijk tragische leven beëindigde hij in Vlaanderen in een sfeer van pedofiele verdachtmakingen op een moment dat zijn levendige geest zijn lichaam al verlaten had.

Zoals vele schrijvers en artiesten, eens zij verdwenen zijn, begint na een korte opflakkering van aandacht, de tragische tocht naar de vergetelheid.  Van de grote drie was Reve wellicht de meest spectaculaire maar het werk van Hermans (1921 - 1995)    zal ongetwijfeld langer nazinderen bij de komende generaties. Dat denken wij, omdat we natuurlijk even subjectief zijn als de pest of de rest.

http://gerardreve.eigenstart.nl/ (met diverse links naar Youtube)

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck

 

 

MarioAandelen.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische vluchten in de ruimte

.

Dit is het toestel waarmee Richard Branson toeristische uitstappen in de ruimte wil maken van 2010 af.  Er zouden reeds een 250 personen ingeschreven hebben ad 200.000 USD per persoon. Verdere commentaren vindt u via onderstaande brug :

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/2466198/Sir-Richard-Branson-unveils-Virgins-spaceship.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes : mild en zacht.

 

Ligt het aan de zomer en de kleverige warmte ?  Is het de oude dag die zich genadeloos aandient ?  Neen, dat laatste niet, want onze favoriete partijvoorzitter (behoudens nog een, die we niet noemen) Bart De Wever, heeft ook hinder van  dezelfde instelling als wij en die is absoluut niet oud.

Waar heb ik het over ?  Mildheid, begrip, tolerantie, vergevingsgezindheid, neiging tot het bekloppen van schouders, sussend beamen dat Radovan, nadat hij velen in de put heeft laten verdwijnen er toch ook enkelen psychiatrisch en alternatief heeft uitgeholpen. Ziet u, dat soort gevoelens bekruipt ons. Bart heeft dat ook, we konden het lezen in de libre belgique : "Ik voel mij als Caesar" zei hij "Daarom kussen wij mekaar niet in de familie". We zulen daar maar niet op ingaan.

Zelfs ten aanzien van de vermaledijde de Morgen (ach ja, vroeger zegden wij wel eens le Matin) worden wij week.  Neen, het geschreven geklieder,  de kontdraaiende argumenten  en de manier van journalistieke prostitutie, dat blijft waardeloos.  Nobelpijs voor Prullige Gazettenvullerij : Herr Klaus von Hietsacker und Herr Yves Dezmet. 

Maar de redactie heeft wel soms erg mooie foto's.  En dat wilden we nu toch eens toegeven, zeker deze die we vandaag gejat hebben over het onweer van voorbije nacht :

Straten blank in provincies Antwerpen en Limburg

 

Als de boeken zullen gesloten worden, kan men alleszins nog mooie foto-albums uitgeven.  Liefst zonder commentaar.  

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vraagje voor Unizo

 

Ik ben blij te vernemen dat Unizo ondubbelzinnig pleit voor een grote staatshervorming.  Ziezo.  Als het nog wat tegenzit, hoop ik dat deze actieve organisatie (Unie van Zelfstandige Ondernemers) die een beetje van CD&V-signatuur is, zal ijveren voor een zelfstandig Vlaanderen. Alles op zijn tijd echter : Kris Peeters heeft een politieke bliksemcarrière gemaakt vanuit Unizo maar dat wil niet zeggen, dat regeren en beslissen moeten gebeuren tegen het rateltempo van mininisterin Crevits. Leterme was ook een Spaanse renner in de Vlaamse Regering maar zijn banden zijn platgezet.

Dus een vraag : als die Mijnheer (niet van Eetvelt) maar de andere, met ook ferme kuslippen, de kijkers komt vertellen dat de koopjes 2% meer of minder hebben opgeleverd dan vorig jaar, vooraleer de applausprijzenperiode afgesloten wordt, hoe komt die mens aan die gegevens ?

Dat wilden wij even weten.  Geven de leden elke dag hun verkoopcijfers door aan Unizo ?  Wie weet het ?

Als alles dan toch zo vlug gaat met het verzamelen van cijfers, waarom niet ineens staatsvorming in plaats van -hervorming ?  Unizo zal de cijfers nogal zien oplopen en de leden toestromen.

Ray

http://www.unizo.be/viewobj.jsp?id=363394

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!