Angeltjes
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons literair hoekje : Reve (1923 - 2006)

 

In een brief aan Simon Carmiggelt in "De taal der liefde" schreef Reve destijds :

 "Nu moeten we nog van die Surinaamse en Curaçaose & Antilliaanse troep af. Ik ben er erg voor, dat die prachtvolken zo gauw mogelijk geheel onafhankelijk worden, en ons niks meer kosten, zodat we ze allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot kunnen zetten, enkele reis Takki Takki Oerwoud, meneer!"

Toen lachten we daar hartelijk om, maar intussen hebben deze prachtvolken zich een status verworven van quasi onaantastbaarheid en zijn wij het zelf die de boot in kunnen. 

Gerard Reve behoorde met Harry Mulisch en Willem-Frederik Hermans tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse letterkunde van na 1950. Hij bezat een groot entertainment gehalte en trad graag op als de wijze man met de controversiële waarheden, die hij debiteerde op een vlakke toon met een diepe bariton.  Hij boeide het publiek, schuwde publiciteit noch perversiteit en bekeerde zich in het protestante Nederland tot het rijke Roomse Katholicisme.  Toen de paus in de jaren '80 Nederland bezocht, was het Reve die voor de KRO verslag uitbracht. 

Tegelijk schuwde de  schrijvende aansteller nooit krasse uitspraken over zijn geloof.  Zoals over Jezus, die hij als een grijs gewillig ezeltje zou berijden langs achteren : hopla, vlammende vragen in de Tweede Kamer en een proces dat eindigde op "geen vervolging".  Over de Maagd Maria die hij aanbad en vereerde als een echte Moeder, verklaarde hij ooit dat hij er begrip voor had "dat zij zich als mens misdragen had met de melkboer".  Het was de timmerman, maar terwille van de alliteratie met de letter M kwam de melkboer beter van pas. Dat soort mens was Reve.

Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn homoseksualiteit, terwijl hij in een zelfde gesprek de RK-kerk de hemel inprees.  Dit kleurrijke en tegelijk tragische leven beëindigde hij in Vlaanderen in een sfeer van pedofiele verdachtmakingen op een moment dat zijn levendige geest zijn lichaam al verlaten had.

Zoals vele schrijvers en artiesten, eens zij verdwenen zijn, begint na een korte opflakkering van aandacht, de tragische tocht naar de vergetelheid.  Van de grote drie was Reve wellicht de meest spectaculaire maar het werk van Hermans (1921 - 1995)    zal ongetwijfeld langer nazinderen bij de komende generaties. Dat denken wij, omdat we natuurlijk even subjectief zijn als de pest of de rest.

http://gerardreve.eigenstart.nl/ (met diverse links naar Youtube)

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck

 

 

MarioAandelen.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische vluchten in de ruimte

.

Dit is het toestel waarmee Richard Branson toeristische uitstappen in de ruimte wil maken van 2010 af.  Er zouden reeds een 250 personen ingeschreven hebben ad 200.000 USD per persoon. Verdere commentaren vindt u via onderstaande brug :

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/2466198/Sir-Richard-Branson-unveils-Virgins-spaceship.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes : mild en zacht.

 

Ligt het aan de zomer en de kleverige warmte ?  Is het de oude dag die zich genadeloos aandient ?  Neen, dat laatste niet, want onze favoriete partijvoorzitter (behoudens nog een, die we niet noemen) Bart De Wever, heeft ook hinder van  dezelfde instelling als wij en die is absoluut niet oud.

Waar heb ik het over ?  Mildheid, begrip, tolerantie, vergevingsgezindheid, neiging tot het bekloppen van schouders, sussend beamen dat Radovan, nadat hij velen in de put heeft laten verdwijnen er toch ook enkelen psychiatrisch en alternatief heeft uitgeholpen. Ziet u, dat soort gevoelens bekruipt ons. Bart heeft dat ook, we konden het lezen in de libre belgique : "Ik voel mij als Caesar" zei hij "Daarom kussen wij mekaar niet in de familie". We zulen daar maar niet op ingaan.

Zelfs ten aanzien van de vermaledijde de Morgen (ach ja, vroeger zegden wij wel eens le Matin) worden wij week.  Neen, het geschreven geklieder,  de kontdraaiende argumenten  en de manier van journalistieke prostitutie, dat blijft waardeloos.  Nobelpijs voor Prullige Gazettenvullerij : Herr Klaus von Hietsacker und Herr Yves Dezmet. 

Maar de redactie heeft wel soms erg mooie foto's.  En dat wilden we nu toch eens toegeven, zeker deze die we vandaag gejat hebben over het onweer van voorbije nacht :

Straten blank in provincies Antwerpen en Limburg

 

Als de boeken zullen gesloten worden, kan men alleszins nog mooie foto-albums uitgeven.  Liefst zonder commentaar.  

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vraagje voor Unizo

 

Ik ben blij te vernemen dat Unizo ondubbelzinnig pleit voor een grote staatshervorming.  Ziezo.  Als het nog wat tegenzit, hoop ik dat deze actieve organisatie (Unie van Zelfstandige Ondernemers) die een beetje van CD&V-signatuur is, zal ijveren voor een zelfstandig Vlaanderen. Alles op zijn tijd echter : Kris Peeters heeft een politieke bliksemcarrière gemaakt vanuit Unizo maar dat wil niet zeggen, dat regeren en beslissen moeten gebeuren tegen het rateltempo van mininisterin Crevits. Leterme was ook een Spaanse renner in de Vlaamse Regering maar zijn banden zijn platgezet.

Dus een vraag : als die Mijnheer (niet van Eetvelt) maar de andere, met ook ferme kuslippen, de kijkers komt vertellen dat de koopjes 2% meer of minder hebben opgeleverd dan vorig jaar, vooraleer de applausprijzenperiode afgesloten wordt, hoe komt die mens aan die gegevens ?

Dat wilden wij even weten.  Geven de leden elke dag hun verkoopcijfers door aan Unizo ?  Wie weet het ?

Als alles dan toch zo vlug gaat met het verzamelen van cijfers, waarom niet ineens staatsvorming in plaats van -hervorming ?  Unizo zal de cijfers nogal zien oplopen en de leden toestromen.

Ray

http://www.unizo.be/viewobj.jsp?id=363394

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hebde gij meubelen, en hebde gij huisgerief ...

 

De knappie Bie van Angeltjes, de Koningin zeg maar Jeanine,  kan naar haar meubelen fluiten ...

Haar meubelen zijn het eigenlijk niet, het zijn die van ons allemaal die zich in het oude keuninklijke paleis op de Meir te Antwerpen bevonden en die door de zeun van de keuning, Philippe de Taaie, simpelweg aangeslagen zijn.

Om een lang verhaal simpel te maken, (Jeanine zal mij ongewijfeld corrigeren, want zij loopt al jaren met dit dossier te zeulen bij ondermeer Bourgeois en tal van anderen) : het paleis van de architect Bauerscheid, werd in begin jaren '70 overgedragen aan de federale staat, die het later op zijn beurt overmaakte aan de Vlaamse Gemeenschap.  De brave Vlamingen restaureerden het vervallen gebouw met hun onderdanige, kruiperige mentaliteit en hun vele centen en ze willen het paleis nu openstellen voor het plebs, zodat dit zich kan komen vergapen aan de pracht en praal van de Coburgse kliek.

Voor de volledige info, vertellen we er bij, dat geen enkele keuning hier ooit gewoond heeft, het was een soort residentie die ter beschikking stond en waar alleen tijdens een officieel bezoek aan de havenstad enkele uren in verwijld werd.  Mogelijk heeft de bloedkeuning Leopold II er een nachtje doorgebracht, dat zou kunnen, want thuis sliep hij niet graag.

Den Taaie moet op zeker moment niet terecht gekund hebben bij Ikea, dus ontleende hij een stel antieke meubelen voor eigen gebruik. Ze stonden er toch maar nutteloos te wezen.  Zo zei hij dat niet, want dat is nogal een ingewikkelde zinsconstructie.  Hij wees en zei : "Ikke hebbe".  Er wordt al lang aangedrongen dat die spullen terugkomen, anders kan het kot niet geopend worden.

De afschuwelijke entourage van het al even afschuwelijke hof heeft het inmiddels op een akkoordje gegooid met Reynders die nu stelt dat de meubelen eigendom zijn van de federale regering en dat de Vlaamse Gemeenschap de arme prins moet gerust laten met het gezeur over restitutie. 

U ziet, dat wij niet overdrijven als we het soms hebben over de keuning en zijn kinderen, de roofprinsen. Zou je niet de grond inzinken van schaamte ? 

Dat staat allemaal in de Knack, geschreven door Rik van Cauwelaert.  U moet even gaan lezen, tenzij u genoeg hebt aan ons verhaal, dat natuurlijk sappiger is, tendentieuzer en gemener.  Alhoewel Mijnheer Rik ook zijn best doet.

Savat

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-95-3756/met-koninklijk-misprijzen---.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mes-criminaliteit in Londen op 1 trimester : een dikke proficiat , 637 slachtoffers onder 18 Jarigen

 

De jongens in Londen zullen zich moeten reppen om op het niveau te komen van Johannesburg of een andere Zuid-Afrikaanse stad maar ze doen het goed !  Van de 637 slachtoffers zijn er 222 blanken, maar van 292 slachtoffers is de ethnische achtergrond niet vastgesteld. Deze cijfers komen uit een vertrouwelijk verslag van scotland Yard dat gepubliceerd is op de webstek van BNP.

http://www.bnp.org.uk/2008/07/knife-crime-in-london-police-admit-what-everyone-knows/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp onderweg voor Turtelbaum

 

 

Het Chinese vrachtschip 'Zhen  Hua 10', geladen met zes enorme hijskranen, liep vrijdagnacht vast op het strand bij de slufter op de Maasvlakte.    (Foto Walter Herfst)

Turtelbaum is een snel ministertje : onmiddellijk nieuwe kranen laten aanrukken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we Wilders nog eens proberen te pakken : ooit moet het toch lukken.

 

 

Klagers eisen alsnog vervolging Wilders

@ ANP

AMSTERDAM - Diverse partijen willen dat het gerechtshof in Amsterdam het Openbaar Ministerie (OM) opdracht geeft PVV-voorman Geert Wilders toch te vervolgen voor diens anti-islamuitspraken. Een woordvoerder van het hof zei maandag dat tot nu toe drie verzoekschriften zijn binnengekomen.

 Het OM besloot eind juni Wilders niet strafrechtelijk te vervolgen voor uitspraken die hij in 2006 en 2007 deed in de Volkskrant en in een column op internet. Hoofdofficier van justitie Leo de Wit zei toen dat de politicus zich niet schuldig heeft gemaakt aan discriminatie of het aanzetten tot haat, omdat hij zijn uitlatingen deed in de context van het maatschappelijk debat.

Het OM vindt een aantal van de uitspraken over moslims beledigend, maar niet strafbaar. Justitie kreeg tientallen aangiften binnen naar aanleiding van Wilders’ uitspraken en zijn film Fitna.

Met andere woorden, linkse jankers kunnen zich zelfs niet neerleggen bij de door hen gedomineerde justitie. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passioneel drama verscheurt Nederlandse Politieke wereld

 

 

 Speciale Bijlage voor onze Nederlandse lezers

 

 

Staatssecretaris voor gezondheid, de blonde en rooie Jet Bussemaker

schenkt haar

aan de exotische en populaire Barack Hussein

 

 

Jet wordt echter in stilte jaren bemind en aanbeden door deze knappe liberale jongeling, Markske R.

Markske is er helemaal ondersteboven van dat zijn Rooie en Blonde Jet openlijk haar liefde verklaart aan de populaire podiumveroveraar.  "Jet denkt, dat zij en haar vriendjes zullen baat vinden bij het succes van die would-be kerel, maar die vent wil niks te maken hebben met losers" roept Markske vertwijfeld uit. "Ik stap naar een Rechtvaardige Rechter om zijn oordeel te aanhoren"

 

Verder leest u alles over dit passionele drama bij

http://www.elsevier.nl/web/10197234/Nieuws/Politiek/VVD-woedend-op-Bussemaker-na-uitlatingen-over-McCain.htm

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen vermoorden voor de godsdienst ? Natuurlijk.

 

Hier zijn we weer met fijn cijfermateriaal voor onze vrienden ter linkerzijde naast de ravijn : "Doorlopen, doorlopen, het blinddoek niet losmaken, Plof ! Plof ! Goed zo, doorlopen ... circulez."

In Groot-Brittannië, waar Big-Ben een mooie minaret zou zijn boven Londen, werd in 12 universiteiten een peiling gehouden onder de moslim-studenten om te weten hoe deze aanstaande intellectuelen zich opstellen tegenover hun godsdienst. Verbijsterende vaststellingen.  U leest ze gedetailleerd bij The Telegraph en hier een samenvatting :

33% vindt doden voor een religie gerechtvaardigd, als deze religie onderdrukt wordt ; dus de katholieken en protestanten in muslimcountries kunnen hun gangen gaan.  33% is géén meerderheid, maar wel een erg grote minderheid die je niet kan negeren.  (Zoals men in Vlaamse partijpolitieke middens goed weet)

40% is van oordeel dat de sharia in GB moet opgenomen worden voor moslims (ziet u : een eigen wetgeving).  Veertig prtocent.

33% vindt trouwens dat er een wereldkalifaat moet ontstaan gebaseerd op diezelfde sharia en de islam uiteraard.

40% vindt gemengde omgang tussen islamitische mannen en vrouwen niet aanvaardbaar en nog eens ...

24% is ervazn overtuigd dat mannen en vrouwen in de ogen van Allah niet gelijk zijn en aangezien Allah alles weet en altijd gelijk heeft, weten wij ook hoe die kerels er over denken.

De godsdienst van de vrede, elke dag te beluisteren in het wereldnieuws

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/2461830/Killing-for-religion-is-justified,-say-third-of-Muslim-students.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder en tégen belgië omdat het moet

 

 

27.07.2008 15.19u - Naar aanleiding van de ‘doorstart’ van de regering Leterme, laat De Standaard dit weekeinde de vier oppositiepartijen die de Kamer rijk is, uitgebreid aan het woord. Voor het Vlaams Belang is het fractieleider Gerolf Annemans die de balans opmaakt: “Yves Leterme is tegenwoordig een bevrijd man. Hij regeert nog altijd, ook al heeft hij geen staatshervorming en is BHV nog niet gesplitst. Na een onwaarschijnlijk stukje toneel heeft CD&V een bocht van 180 graden gemaakt en is de staatshervorming verdwenen in een Bermudadriehoek. Niets schiet ervan over: geen menu, geen timing, niets.”

Annemans voorspelt dat de ontgoocheling bij de Vlamingen over deze ‘boulevard van gebroken beloften’ groot zal zijn. CD&V zal, naar het voorbeeld van Verhofstadt, dag na dag geloofwaardigheid verliezen, terwijl de N-VA ondertussen netjes in het kartel zal blijven omdat er teveel voordelen aan verbonden zijn: “Bart De Wever zal ook een rolletje krijgen in het theater van de Vlaamsgezinde CD&V-vleugel. Hij zal wat mogen grommen, nu en dan eens een ultimatum stellen en dat elke keer weer moeten inslikken. In ruil voor een handvol Vlaamse parlementszetels in 2009.” In het vervolg van zijn betoog laat Annemans ook zijn scepsis tegenover de LDD de vrije loop en stelt hij de vraag of Dedecker wel dienstig is in een strategie richting Vlaamse onafhankelijkheid: “Denk maar aan zijn plannen om ook in Wallonië te kandideren. Een Belgische constructie maken met een Franstalige poot aan, daar doen wij niet aan mee.” En verder: “Je zou in de Kamer eens moeten zien hoe de mensen van Lijst Dedecker hun contacten met de regeringsbanken onderhouden. Ook met de PS en het cdH. Kleine debatjes en gesprekjes, dat zijn les petites choses die redelijk belangrijk kunnen zijn.”

Dedecker bevestigt dit weekeinde in De Standaard overigens met eigen woorden nog steeds gevangen te zitten in de Belgische dogmatiek door niet resoluut te kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid: “Ik zeg, met België als het kan, zonder als het moet.” Een compleet achterhaalde formule waartegenover onze partij sinds haar oprichting het “Zonder en tégen België, omdat het moet en niet anders kan” heeft geplaatst. En hoe men het ook draait of keert: die Vlaamse onafhankelijkheidsidee die door ons als eerste – en enige – op de politieke agenda werd geplaatst, is ondertussen geen taboe meer en wordt voor steeds meer Vlamingen een realistisch alternatief. “In onze beginjaren werden we nog raar bekeken toen we afkwamen met dat knettergekke idee van een onafhankelijk Vlaanderen. Maar nu krijgt dat vorm, en staat het in alle kranten. In het buitenland wordt daar op een veel natuurlijkere manier naar gekeken. Ik begin er meer in te geloven dat het niet voor mijn kinderen of kleinkinderen zal zijn, maar dat ik het zelf nog zal meemaken”, aldus Annemans.

Het Vlaams Belang zal in ieder geval zijn rol als motor achter de Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd onverminderd blijven spelen. “Oppositie voeren is hard werken”, aldus Annemans, “zeker als er niets is om oppositie tegen te voeren.” Doch in dat laatste is verandering gekomen sinds CD&V de voorbije week de bocht compleet heeft gemaakt en Leterme zich heeft ingeschreven in de traditie van Belgische ‘staatsmannen’ zoals Martens en Dehaene. De oude CVP is helemaal terug. Het Vlaams Belang is klaar voor “een heerlijke oppositie.”

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Anciaux is doodop.

 

In TV-blad van 22 juli over minister Bert Anciaux :

...Hij heeft een erg bewogen jaar achter de rug, zo bleek uit een onlangs getoonde RTBF-documentaire.  "Ik denk dagelijks aan één van mijn lievelingswerken, waarop een eenzame man aan een afgrond een speech voorleest.  Vooral als ik zie dat de crisis in ons land enkel maar aanzwelt. Volgens mij moet Didier Reynders eerste minister worden."  Bert Anciaux beweert trouwens dat zijn politieke honger stilaan gestild is. "Ik voel me doodop, onbegrepen en moet tevens aan mijn kinderen denken".

***

Na de bekentenissen gisteren in de libre belgique van Bart de Wever, nu ook een blik in het zware, eenzame leven van Bert Anciaux.  Wij willen die emo-bekentenissen van beiden best geloven en daar zelfs begrip voor opbrengen.  Maar niet té veel, want de heren zijn met hun respectieve  talenten en betweterijen dolenden en afgedwaalden.  Politiek is een vermoeiende stiel maar heeft u ooit  Annemans of Dewinter horen klagen hoe moeilijk zij het hebben, hoe eenzaam zij staan roepen "aan de zijlijn", hoe erg het is democratisch genegeerd en uitgesloten te worden ?

Anciaux,  die de weg voorbereidt voor het progressieve Vlaanderen, vooraleer er zelfs sprake is van Vlaanderen en De Wever die droomt van één grote machtspartij zoals de CSU in Beieren, mogen zich outen en beklagen voor het Franstalige publiek. Ik ben ervan overtuigd dat zij zelfs de ironie van deze feitelijkheid niet inzien. Inderdaad, beklagenswaardig, dat zijn ze.

Savat

(Nota voor de opmaak : ZONDER foto's aub !)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het jaar 1906 in het weekblad Lier Vooruit

 

11/02/1906

 

In het weekblad “Lier Vooruit” is een artikel verschenen waarin ene Van Meeren n.a.v. de jubelfeesten van België de “ Helden van 1830   verheerlijkt en over de thans “kloeke, pal staande natie, bewust harer kracht en harer vrijheid"  spreekt !

 

Felix Timmermans, 19 jaar oud, publiceert een repliek daarop, die hij als volgt besluit :

 

 

“’t Is waar, nu zijn wij 75 jaar vrije Belgen. Maar in de naam van God toch ! Wie heeft het gedacht gekregen, Walen en Vlamingen bijeen te duwen en hen te betitelen met ‘Belgen’, Belgen bestaan er niet” …

Zes jaar later zou Jules Destrée Timmermans plagiëren, toen hij in zijn “Lettre au Roi” schreef : “Sire, il n’y a pas de Belges”.

 

 

 

 

 Iovis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kattenkwaadjongeren -grapje : ze zijn zo inventief, mijnheer.

 

In Londen was een jonge vrouw van 25 op wandel toen ze benaderd werd door twee exemplaren die al eens kattenkwaad uithalen, ook tuig genoemd.  Een van hen lispelt tegen de vrouw : "Pas op, ik heb ontvlambaar product over je kleed gegoten, geef je handtas en er gebeurt niets, anders strijken we met onze aanstekers langs je heen en ga je in de fik"

Goed gevonden, niet ?  Die hadden we nog nooit gehoord.

De vrouw, klaarblijkelijk van geen kleintje vervaard, wappert met haar krant naar het tuig, er ontstaat verwarring, de jongeren lukken er toch in haar handtas weg te grissen en op de loop te gaan. De vrouw heeft klacht neergelegd, enz.

Ons is het vooral te doen om de inventiviteit van de jongens.  Uit dit voorvalletje onthouden we vooral, dat gelukkig alles nog niet verloren is : onze importjeugd wordt beter en slimmer met de dag. Al die dure programma's en toegeeflijkheden leveren iets op...

Ray  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening Olympisch dorp in Peking

 

 Chinese volunteers take oath during the opening ceremony

A volunteer adjusts an Olympic rings-shaped hair accessory during the official opening

China's NBA star Yao Ming (C) leaves after attending the opening ceremony of the Olympic Village

 Foto's gejat @ BBC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale schoonzoon op dodenlijst in Toerkije

 

De naam van de GroenLinkse Euro-parlementariër  Joost Lagendijk (NL) staat op een dodenlijst bij een Toerkse ultranationalistische groep.

Lagendijk is druk in de weer om Toerkije binnen te loodsen in de EU. Als voorzitter van de commissie die de voorbereidingen treft voor de toetreding,  riep hij enige tijd geleden, tot groot plezier overigens van de huidige Toerkse bazen Erdogan en Gul, dat er in het muzelmannenland een Obama zou moeten opstaan. U begrijpt dat de Toerken dol zijn op zulke fijne diplomatische uitspraken.

Met de typische arrogantie van de Linkse Modelrobot gaat de Nederlander er van uit dat heel de wereld moet uitvoeren wat hij met zijn unieke hersencel bedenkt. En natuurlijk ook voor lief zijn grootsmoeluitspraken nemen.

Nochtans is Lagendijk in Toerkije een gekend iemand, hij is namelijk twee jaar geleden getrouwd met de plaatselijk bekende Toerkse televisiejournaliste Nevin Sungur.  En ten tijde van de wittebroodsweken omschreef de 50-jarige Nederlandse loverboy zich bescheiden als de "Nationale schoonzoon van Toerkije". Schoonfamilie wordt niet steeds door iedereen aanvaard.

Laten we in Allah's naam Toerkije zo vlug mogelijk Europa laten innemen, dan is het gedaan met die flauwe grappen. En dan kunnen de Toerken ongehinderd deze en gene ongewenste naar het paradijs sturen. 

Onder de knoet van de halve maantjes : onze beschaving is toch naar de vaantjes.

 

ISTANBUL - Europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) stond op de dodenlijst van de ultranationalistische Turkse groep Ergenekon. Dat meldde de Turkse krant Milliyet zondag op basis van een verklaring van een van de opgepakte leden van de organisatie.
Ook de voormalige presidenten Suleyman Demirel en Ahmet Necdet Sezer waren doelwit van Ergenekon. De organisatie had het verder gemunt op Deniz Baykal, de leider van de grootste oppositiepartij CHP. Ergenekon zou met geweld en chaos een militaire staatsgreep hebben willen uitlokken om zo de huidige regering van premier Tayyip Recep Erdogan ten val te brengen.
De Turkse politie heeft negentig leden van de schimmige groep opgepakt. Ze worden onder meer van terrorisme verdacht.
Savat


27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief van een Vlaamse dokter

 

Brief van een Vlaamse slaaf (Artsenkrant Nr. 1898 - 26.02.2008)

 

In Artsenkrant lees ik dat zelfstandigen vanaf 1 januari '08 zich verplicht  moeten verzekeren voor kleine risico's – wat ik goed vind – maar de bijdrage zal afgerekend worden naar gelang het inkomen. Ondertussen worden 5.000 mensen per jaar ons land binnengepompt – wettelijk – in het kader van familieherenigingen.

Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen. Het gaat veelal om (oude) Turken, Noordafrikanen, Kosovaren enz… Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers – hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering – ook kleine risico's, mits een kleine bijdrage van hun familie.

 

Terwijl ik dit schrijf heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis. Het ligt op een éénpersoonskamer – er is beperkte kennis van het Nederlands. De familie kan er altijd bij blijven want ze werken toch niet. Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij. Ze hebben mij al dadelijk verteld dat bij invullen van papieren voor 'dringende opname', zij helemaal niets moeten betalen.

 

Mijn kleindochter heeft hier ook op pediatrie gelegen op een éénpersoonskamer. Mijn zoon heeft véél opleg betaald. Het was ook dringend.

 

Lijdzaam moeten wij toezien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt. Ik verwijs hierbij naar een artikel in een anti Vlaamse Vlaamse krant waarbij de lof wordt gezwaaid van een Brussels ziekenhuis waar Vlamingen worden veracht. En niet in hun taal worden bediend. Maar wel vreemdelingen.

 

Enfin, als ik deze onterende situatie vol hou en tot mijn 65ste werk, zal ik 35/45 van mijn wettelijk pensioen trekken. Dat zal toch al gauw 500 euro zijn. Uiteraard zal ik moeten blijven verder betalen voor mijn kleine risico's. Tenslotte ben ik maar een autochtone Vlaamse slaaf.

 

Dr. L. B.

Neus- Keel en Oorziekte 

 

P.S. Ik heb ook al minimum vijf plastische neuscorrecties uitgevoerd bij asielzoekers, met goedkeuring van de desbetreffende OCMW's. Zuiver functionele problemen. Volledig terugbetaald. Gratis voor de allochtoon.

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell met Nederlandse onderschriften

 

 

 

U kent ongetwijfeld de schitterende Brit, Pat Condell met zijn striemende, cynische en humoristische speeches over de multiculturele en islamitische opdringerige wereld.  Hier is hij met een optreden van oktober 2007.

Niet op de foto duwen, tenzij u graag duwt zonder resultaat, maar wel bereikbaar via onderstaand bruggetje :

http://www.dotsub.com/films/moredemands/index.php?autostart=true&language_setting=en_1618

97% van de video is ondertiteld - een klein fragmentje niet.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!