Angeltjes
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De imam tegen Filip Dewinter

 

Imam Nordin Taouil dient klacht in tegen Vlaams Belang

ANTWERPEN - De Antwerpse imam Nordin Taouil dient vandaag een klacht in tegen Filip De Winter en Vlaams Belang wegens laster en eerroof. Volgens Taouil beweert De Winter op zijn website in een rapport over moslimextremisme in Antwerpen dat de imam in ons land jonge moslims ronselt voor fysieke trainingskampen in Pakistan en Algerije. De jonge gelovigen zouden daar getraind worden tot moslimterroristen.

Taouil overweegt ook een klacht tegen het Vlaams Comité voor ex-moslims omdat zij volgens hem meewerkten aan het rapport. Tot zover Het Nieuwsblad.
Hieronder bieden wij u een fragment aan uit de Zevende Dag (een programma van de gewaardeerde 0000) uit 2008 waarin de heer imam in gesprek is met professor Johan Braeckman over de evolutieleer en over wat de imam noemt " de insensie van het leven".  Kijk en leer.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakker worden !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lockerbie moordenaar na vrijlating feestelijk ontvangen in Lybië

 

.
De verantwoordelijke gek voor de dood van 270 mensen, de Lybiër  Abdel Baset al-Megrahi werd door Schotland vrijgelaten, omdat hij aan een ongeneeslijke prostaatkanker zou lijden. In 1988 stortte een Pan-Am vliegtuig neer boven het Schotse plaatsje Lockerbie. Het bleek om een bomaanslag te gaan : al de passagier en  bemanningsleden kwamen om het leven evenals 11 inwoners van het plaatsje.  Na veel getouwtrek werd in 2001 een Lybische geheime agent veroordeeld tot levenslange opsluiting. Gisteren werd hij na 8 jaar vrijgelaten om thuis te sterven.  
De man werd in Tripoli onthaald als een volksheld.
De held heeft per gestorven slachtoffer 11 dagen opgesloten  gezeten.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dit al ? Dan is het een opfrissing.

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelwijverij in de stad van Allah

 

Afbeelding : First Art Gallery

Het Antwerpse bevolkings- en vreemdelingenregister telt 45 mannen met twee of meerdere echtgenoten. Dat blijkt uit een antwoord van bevoegd schepen Monica de Coninck (sp.a) op een vraag van gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang). Aanleiding is de registratie van polygame huwelijken in de Nederlandse steden Amsterdam en Rotterdam, goed een jaar geleden. Daarop wou Van Osselaer graag weten hoe de vork aan de steel zit in zijn eigen Scheldestad.

"Die vraag stellen is zijn goed recht", antwoordt woordvoerster Eva De Wolf. "Wij hebben voor hem dan ook alles even uitgerekend. In totaal telt Antwerpen 45 mannen die te kennen gaven dat ze in hun land van herkomst getrouwd zijn met twee of meerdere vrouwen." Het gaat voornamelijk om onderdanen van Marokko, Pakistan, Mauritanië en andere landen waar polygamie is toegelaten.

"We willen er wel meteen aan toevoegen dat er in Antwerpen absoluut geen polygame huwelijken worden voltrokken." Wie in België wil huwen, moet bewijzen dat hij vrij is van elke vorm van huwelijksbanden. "We registreren enkel polygame huwelijken voor niet-Belgen in het bevolkings- of vreemdelingenregister indien dat is toegestaan volgens de wetgeving van hun land van herkomst. Bovendien kan slechts een van de echtgenotes zich in ons land vestigen via gezinshereniging", besluit De Wolf. (belga)

***

Het zou intressant zijn om te vernemen hoe het zit met kinderen inzake gezinshereniging ; veel vrouwen, veel kindjes, want mijnheer streeft naar gelijkberechtiging van zijn echtgenotes.  Of is de vraag stellen, overbodig ? Het zal wel.

 

 


20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie titel uit een Kwalitijtskrant

http://www.standaard.be/

"Consumenten heeft weer meer vertrouwen"

Wij is heel blij dat consumenten heeft weer vertrouwen, dat zijn goede nieuws voor economische mensen. Allez, vooruit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weersvooruitzichten voor zondag Ieper en omgeving

 

lokale tijd zo, 23-08 ma, 24-08 di, 25-08
minimum
temperatuur
10°C 11°C 14°C
maximum
temperatuur
28°C 26°C 20°C
       
wind ZO  3 ZW  3 W 2-3
(Windkracht in Beaufort)   wind-calculator 
3 dagen trend wind UV hooikoorts

 

 

@ Weeronline

 

Het weer zal beter zijn dan op deze foto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu het Weerbericht : aan de Vlaamse kust wordt het koud, zoals het moet.

 

 

Het weer om 15.15 uur :

Over het uiterste westen vallen er lokaal enkele buien. Elders is het overwegend droog en meestal zonnig. Het is bijzonder warm met in de Kempen temperaturen van 35 tot lokaal zelfs 38 graden. In het centrum is het meestal 33 graden en in de Ardennen ongeveer 30 graden. Over het westen van het land is het nu al duidelijk koeler met temperaturen van 22 tot 25 graden. De zuidwestelijke wind is meestal matig. Aan zee is hij soms vrij krachtig uit west.

Voorspellingen voor de volgende uren:

De volgende uren is het vooral over het westen bewolkter met lokale buien. Elders is er ook kans op een aantal buien, mogelijk met onweer, maar in de meeste streken blijft het toch nog steeds droog en meestal zonnig. De temperaturen veranderen maar weinig over de oostelijke landshelft met dus lokale uitschieters tot 37 à 38 graden in de Kempen. Over de westelijke landshelft wordt het stilaan minder heet met temperaturen van 22 graden aan de kust tot 28 graden elders. Over het westen en daarna het centrum ruimt de wind stilaan naar het westen, elders is hij zuidzuidwest.

Met dank aan het KMI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een décolleté van Mekka tot aan de Zee : geeft dat geen boel in Kaboel

 

 

De kiesverrichtingen zijn afgelopen in Afghanistan. Er zijn niet te veel doden gevallen. Op het CBS filmpje valt te zien dat de vrouwelijke reporter uiteraard een hoofddoek draagt (zij zou niet binnen mogen in de Athenaea van Antwerpen en Hoboken) maar wel een décolleté, volgens islamitische normen van Mekka tot aan de Zee.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke benoemingen bij het Spionnencentrum ? Et alors ?

 

Patrick Martens van Knack heeft ontdekt dat er een aantal politieke benoemingen op til zijn bij het Spionnencentrum.

Het schijnt dat Joëlle Milquet (CdH) de verantwoordelijke ministerin is voor het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.  De premier heeft deze verantwoordelijkheid van zich afgeschud.  Wil dat zeggen, dat er nu ook parlementaire controle mogelijk is op deze spionnenzaak ?  Indien ja : welke fracties zullen in de Kamer de afschaffing van deze onnuttige instelling eisen ?  Bij de regeringsonderhandelingen in 2007 was de NVA alleszins vragende partij. 

Knack legt haarfijn uit hoe de procedures verlopen, om bepaalde partijcreaturen een maximum aan kansen te bieden. Het is opmerkelijk dat een dienst die de burgers opjaagt en vervolgt als zij verdacht worden te discrimineren, zélf op een huichelachtige manier omspringt met de procedureregels om de gelijkheid te omzeilen. Voor ons niet gelaten : het Spionnencentrum is een schande voor een democratie die de vrijheden van haar burgers respecteert. Hoe meer zij knoeien en op het randje lopen, hoe meer zij zich ontmaskeren als de knechtjes van een falend regime.

Over de echte opdrachten en het noodlottige bestaan van het CGKR wordt echter met geen woord gerept door Knack : mocht het er niet zo dik op liggen dat er bepaalde functies toegewezen moeten worden aan gekende kandidaten, dan zou Knack het prima vinden.

Is er nog iets in dit land dat normaal loopt ? 

Vandaag vernemen we nog, als toetje, dat Reynders een ambtenaar benoemd heeft als gewestelijk belastingdirecteur in Wijnegem-Brasschaat, die vroeger over een Luxemburgse rekening beschikte die hij niet wilde aangeven. Een potentiële fraudeur aan het hoofd van een belastingsdienst.

Bent u ook zo benieuwd wat er morgen te gebeuren staat in het Zimbabwe van Europa ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publicatie mohamedcartoons door Wilders : geen vervolging

 

 

Deze afbeelding is NIET Geert Wilders

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat politicus Geert Wilders en tv-programma Nova niet vervolgen omdat zij in 2006 de 'Deense cartoons' op de eigen website dan wel op televisie toonden. Volgens justitie zijn de tekeningen niet strafbaar. Dat heeft een woordvoerster van het OM in Amsterdam dinsdag bekendgemaakt.

Nadat een Deense krant twaalf cartoons van de islamitische profeet Mohammed had gepubliceerd, ontstond in 2006 wereldwijd ophef. Veel moslims vonden de afbeeldingen beledigend. In meerdere landen braken rellen uit.

Het OM ontving meerdere aangiften tegen Wilders en Nova, die de tekeningen ook publiceerden. Justitie oordeelt echter dat de cartoons wel over de profeet Mohammed gaan, maar niets zeggen over alle moslims. Zij zijn dan ook niet beledigend voor deze groep. Ook zetten ze volgens het OM niet aan tot discriminatie van of geweld tegen moslims.

Justitie gaat vooralsnog eveneens niet over tot vervolging van de Arabisch Europese Liga (AEL). Die plaatste als reactie op de Deense cartoons twee afbeeldingen van Joden op de eigen website. Een waarop Hitler het bed deelt met Anne Frank is niet strafbaar, oordeelt het OM. De andere, waarop twee Joden de Holocaust verzinnen, wel. Die is namelijk beledigend voor een hele bevolkingsgroep.

Het OM heeft de AEL echter laten weten dat het niet tot vervolging overgaat, als de afbeelding voorgoed van de website verdwijnt. De actiegroep zegt de tekening al drie jaar geleden te hebben weggehaald en ook niet van plan te zijn haar te herplaatsen.

De AEL zegt het niet eens te zijn met de boodschap van de afbeeldingen op de eigen website. Zij wilde laten zien dat niet alleen moslims zich beledigd kunnen voelen door cartoons.

Overigens heeft het OM ook aangiften ontvangen tegen cartoonist Gregorius Nekschot. Justitie onderzoekt nog of enkele van zijn tekeningen strafbaar zijn. (ANP)

@ Het Parool


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi nog eens in het nieuws : het is lang geleden

 

 

 

Charleroi schijnt een bijzonder rijke stad te zijn, dat wil zeggen : zo arm als Job, met grote tekorten en schulden maar rijk aan stedelijk patrimonium. Gebouwen, panden, gronden.

Helaas leveren deze bezittingen  geen investeringsopbrengsten op.  Integendeel, ze veroorzaken een gat in het stedelijk budget van 23 miljoen euri, zeg maar 1 miljard oude franken (als u "franki" mocht zeggen, is dat geen enkel bezwaar). De huidige burgemeester wijt deze situatie aan de politiek die door de socialistische voorgangers gevolgd werd : dezen kochten allerlei leegstaande panden op, ongeacht of de stad en de gemeenschap er mee gebaat waren.  Het is niet moeilijk om, gezien de maffiapraktijken die in Charleroi het leven beheersen,  te begrijpen hoe deze ettelijke aankopen tot stand zijn gekomen.

"Er werd Monopoly gespeeld" zegt burgemeester Viseur. "De stad bezit gebouwen die tot niets dienen, die leegstaan en die zware onderhoudskosten met zich brengen." Een beetje naief of loyaal zo u wil, voegt hij er aan toe "Ik denk dat men vaak aankopen deed en zich pas later afvroeg wat er mee aan te vangen..."

Deze nieuwe tegenvaller komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Vandaag bindt RTL de kat de bel aan en verneemt de publieke opinie dat er zowat 750 panden in stedelijk bezit zijn, die een enorme financiële hap nemen uit de begroting. Het huidige college in deze stad met 200.000 inwoners, wordt weliswaar geleid door een CdH-bugrmemeester maar de PS vormt nog steeds de grootste fractie. Op deze mistoestand had het nieuwe college normaliter moeten reageren in 2007 bij zijn aantreden.

België is een grappig land, vindt u niet ?  We zijn er echt trots op.

@ RTL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen en steun : dàt verdienen deze mensen.

  

Deze drie personen komen regelmatig in een ongunstig daglicht te staan in de media. Als zij al iets fouts deden, was het alleszins met de beste bedoelingen.  De belgische justitie kan op het vertrouwen en de steun van Angeltjes rekenen : Continuez, mesdames et messsieurs.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ranzige charcuterieman is terug

 

Bart Dewever is terug uit vakantie.  Alweer een gelegenheid voor de eetverslaafde NVA-voorzitter om een ranzige vergelijking te maken na een dom ongeval, dat hij er uitziet als "charcuterie". Je kan Dewever van veel betichten, nooit van goede smaak.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : de hoofddoeken

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT : Apartheidszender

 

Angeltjes krijgt steun uit een onbekende hoek :

http://www.medium4you.be/De-VRT-apartheidszender.html

 

Dat de VRT t.o.v. het Vlaams Belang een apartheidsregime handhaaft, is al lang geweten. Zopas kregen we daar nog een voorbeeld van, toen Els De Rammelaere (N-VA), Renaat Landuyt (SP.a) en Bart Laeremans (Vlaams Belang) minister De Clerck vroegen de commissie justitie vervroegd samen te roepen. Bij de VRT werden, zowel op de radio als op het scherm, alleen de eerste twee vermeld. Alsof Laeremans niet bestond. Stalin zou het niet beter gedaan hebben. Hetzelfde met de berichtgeving over de verkiezingen in Afghanistan. Volgens de VRT wordt de partij van Karzai daar op de media overroepen en komen de oppositiepartijen nauwelijks aan de bak (datzelfde hebben we ook al eens meegemaakt bij verkiezingen in Wit-Rusland). Dat de VRT hier hetzelfde doet, lijkt men niet te weten. Dat ook VB-leden belastingen betalen waarmee o.a. de VRT wordt gefinancierd, zal de rode omroep worst wezen. Met de nieuwe Vlaamse minister van media, de niet-politica Gieten, zal dat waarschijnlijk niet veranderen.
Gieten heeft nl dezelfde partijkleur en is bovendien op die post geparachuteerd door Steve Stevaert, bekende ex van alles en nog wat.
Dat voor wat de politiek betreft. Sinds de invoering van de "rode" knop (niet toevallig, die kleur!), is er ook een apartheid ontstaan tussen de kijkers die een digitale ontvangst hebben en de anderen. Die anderen zijn voor het overgrote deel oudere mensen die geen zin, of niet genoeg geld hebben om over te schakelen op een digitalisering, waarvan ze meestal toch geen gebruik zullen maken. Zij, die anderen - wel circa de helft van de kijkers - werden al eens bij de bok gezet, toen ze op 11 november de feestelijkheden omtrent de nationale feestdag niet rechtstreeks konden meemaken, omdat die alleen maar achter de "rode knop" te zien waren. Als men er mag van uitgaan, dat zo'n reportage voornamelijk gezien wordt door senioren, kan men stellen dat het een meerderheid van kijkers was, die in de kou bleef staan.
Zondagavond kwam daar nog een frustratie bij, toen de met veel heisa aangekondigde finale van de 100 meter op de wereldkampioenschappen in Berlijn, eveneens alleen maar werd voorbehouden voor de "gedigitaliseerden". Van een financiële apartheid gesproken...
Op de vraag, waarom die finale niet rechtstreeks op het normale kanaal werd uitgezonden en de tennismatchen van Kim Clijsters wél, antwoordde de VRT woordvoerster Diane Wau(wel)mans, dat de VRT altijd iets meer doet voor sporters uit eigen land. M.a.w. Eigen volk eerst, uitgerekend een slogan van het Vlaams Belang, de partij die door dezelfde VRT wordt geboycot.
Arm Vlaanderen dat zo'n zender moet betalen en daarna moet ondergaan zonder er veel tegen te kunnen doen...


19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad de Molen (Antwerpen-LO) : messengevecht tussen allochtonenbendes

 

Ons bericht van voor enkele uren dat we overnamen van Bart Debie over schermutselingen aan Zwembad de Molen op de Antwerpse Linkeroever is nog nat van de inkt (bij wijze van spreken) of we vernemen dat er aan datzelfde zwembad op het Sint Annastrand deze namiddag een messengevecht heeft plaatsgevonden.

In openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever is dinsdag een ruzie uit de hand gelopen. Twee groepjes jongeren kregen het er met elkaar aan de stok. Een man werd neergestoken en raakte gewond. Rond 17.00 uur kregen de groepjes ruzie. De ruzie kon bedaard worden door enkele vrienden en agenten.

“We kwamen tussenbeide en zetten de twee partijen uit het zwembad”, weet politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. “Even later kwam het aan de minigolf (aan de achterkant van de Winfair, in de Kastanjedreef, red.) opnieuw tot een confrontatie tussen de twee groepen.”

Getuigen spraken van dertig tot veertig jongeren, van geroep en getier en van getrek en geduw. “Een man kreeg daarbij twee messteken, in de nek en in de zij.

Het slachtoffer, Salim M. van het Kiel, werd door de MUG overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis, gewond, maar niet in levensgevaar. De dader wordt nog gezocht.

De vakantie loopt op zijn einde, de jongeren zijn terug uit hun échte vaderlanden en dan komen ze hier weer het leven verzieken en de sfeer verpesten.

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan in 1979 : de USSR bijt de tanden stuk

 

 

30 jaar geleden vielen de Sovjets Afghanistan binnen om daar hun Viëtnam te beleven. Voor de bevolking is er nauwelijks wat veranderd sedertdien. Een korte historische terugblik.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor belgische magistraten en aanverwanten : investeer in een goudmijn

 

(Franse vertaling op aanvraag tegen betaling bij Brusselse Handelsrechtbank)

International Wayside Gold Mines Ltd. (the "Company", "Wayside") (TSX VENTURE: WYG)(FRANKFURT: IWUB) wishes to announce that it has received a Term Sheet to provide a US$14,000,000, three-year drawdown loan facility at an 8% annual interest rate. The loan facility will be used to recommence operations at the 900 tonne per day QR Gold Mine, bring the proposed Bonanza Ledge open pit gold mine into production, fund capital expenditures and provide for working capital requirements. Concurrently, Wayside will also enter into a Gold Sales Agreement with the Lender.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digipolis volgt aandachtig kiesverrichtingen in Prachtland Afghanistan

 

An boy and his donkey carry a ballot box to a remote area of Panjshir province, north of Kabul.

Afghaanse ambtenaar op weg naar een kieslokaal met urne en stembrieven voor de verkiezingen die morgen donderdag plaatsgrijpen. Digipolis (in de stad van Allah) volgt aandachtig de verrichtingen in het prachtland : "Wellicht kunnen wij er nog wat van opsteken" aldus een zegsman.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!