Angeltjes
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi nog eens in het nieuws : het is lang geleden

 

 

 

Charleroi schijnt een bijzonder rijke stad te zijn, dat wil zeggen : zo arm als Job, met grote tekorten en schulden maar rijk aan stedelijk patrimonium. Gebouwen, panden, gronden.

Helaas leveren deze bezittingen  geen investeringsopbrengsten op.  Integendeel, ze veroorzaken een gat in het stedelijk budget van 23 miljoen euri, zeg maar 1 miljard oude franken (als u "franki" mocht zeggen, is dat geen enkel bezwaar). De huidige burgemeester wijt deze situatie aan de politiek die door de socialistische voorgangers gevolgd werd : dezen kochten allerlei leegstaande panden op, ongeacht of de stad en de gemeenschap er mee gebaat waren.  Het is niet moeilijk om, gezien de maffiapraktijken die in Charleroi het leven beheersen,  te begrijpen hoe deze ettelijke aankopen tot stand zijn gekomen.

"Er werd Monopoly gespeeld" zegt burgemeester Viseur. "De stad bezit gebouwen die tot niets dienen, die leegstaan en die zware onderhoudskosten met zich brengen." Een beetje naief of loyaal zo u wil, voegt hij er aan toe "Ik denk dat men vaak aankopen deed en zich pas later afvroeg wat er mee aan te vangen..."

Deze nieuwe tegenvaller komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Vandaag bindt RTL de kat de bel aan en verneemt de publieke opinie dat er zowat 750 panden in stedelijk bezit zijn, die een enorme financiële hap nemen uit de begroting. Het huidige college in deze stad met 200.000 inwoners, wordt weliswaar geleid door een CdH-bugrmemeester maar de PS vormt nog steeds de grootste fractie. Op deze mistoestand had het nieuwe college normaliter moeten reageren in 2007 bij zijn aantreden.

België is een grappig land, vindt u niet ?  We zijn er echt trots op.

@ RTL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen en steun : dàt verdienen deze mensen.

  

Deze drie personen komen regelmatig in een ongunstig daglicht te staan in de media. Als zij al iets fouts deden, was het alleszins met de beste bedoelingen.  De belgische justitie kan op het vertrouwen en de steun van Angeltjes rekenen : Continuez, mesdames et messsieurs.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ranzige charcuterieman is terug

 

Bart Dewever is terug uit vakantie.  Alweer een gelegenheid voor de eetverslaafde NVA-voorzitter om een ranzige vergelijking te maken na een dom ongeval, dat hij er uitziet als "charcuterie". Je kan Dewever van veel betichten, nooit van goede smaak.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : de hoofddoeken

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT : Apartheidszender

 

Angeltjes krijgt steun uit een onbekende hoek :

http://www.medium4you.be/De-VRT-apartheidszender.html

 

Dat de VRT t.o.v. het Vlaams Belang een apartheidsregime handhaaft, is al lang geweten. Zopas kregen we daar nog een voorbeeld van, toen Els De Rammelaere (N-VA), Renaat Landuyt (SP.a) en Bart Laeremans (Vlaams Belang) minister De Clerck vroegen de commissie justitie vervroegd samen te roepen. Bij de VRT werden, zowel op de radio als op het scherm, alleen de eerste twee vermeld. Alsof Laeremans niet bestond. Stalin zou het niet beter gedaan hebben. Hetzelfde met de berichtgeving over de verkiezingen in Afghanistan. Volgens de VRT wordt de partij van Karzai daar op de media overroepen en komen de oppositiepartijen nauwelijks aan de bak (datzelfde hebben we ook al eens meegemaakt bij verkiezingen in Wit-Rusland). Dat de VRT hier hetzelfde doet, lijkt men niet te weten. Dat ook VB-leden belastingen betalen waarmee o.a. de VRT wordt gefinancierd, zal de rode omroep worst wezen. Met de nieuwe Vlaamse minister van media, de niet-politica Gieten, zal dat waarschijnlijk niet veranderen.
Gieten heeft nl dezelfde partijkleur en is bovendien op die post geparachuteerd door Steve Stevaert, bekende ex van alles en nog wat.
Dat voor wat de politiek betreft. Sinds de invoering van de "rode" knop (niet toevallig, die kleur!), is er ook een apartheid ontstaan tussen de kijkers die een digitale ontvangst hebben en de anderen. Die anderen zijn voor het overgrote deel oudere mensen die geen zin, of niet genoeg geld hebben om over te schakelen op een digitalisering, waarvan ze meestal toch geen gebruik zullen maken. Zij, die anderen - wel circa de helft van de kijkers - werden al eens bij de bok gezet, toen ze op 11 november de feestelijkheden omtrent de nationale feestdag niet rechtstreeks konden meemaken, omdat die alleen maar achter de "rode knop" te zien waren. Als men er mag van uitgaan, dat zo'n reportage voornamelijk gezien wordt door senioren, kan men stellen dat het een meerderheid van kijkers was, die in de kou bleef staan.
Zondagavond kwam daar nog een frustratie bij, toen de met veel heisa aangekondigde finale van de 100 meter op de wereldkampioenschappen in Berlijn, eveneens alleen maar werd voorbehouden voor de "gedigitaliseerden". Van een financiële apartheid gesproken...
Op de vraag, waarom die finale niet rechtstreeks op het normale kanaal werd uitgezonden en de tennismatchen van Kim Clijsters wél, antwoordde de VRT woordvoerster Diane Wau(wel)mans, dat de VRT altijd iets meer doet voor sporters uit eigen land. M.a.w. Eigen volk eerst, uitgerekend een slogan van het Vlaams Belang, de partij die door dezelfde VRT wordt geboycot.
Arm Vlaanderen dat zo'n zender moet betalen en daarna moet ondergaan zonder er veel tegen te kunnen doen...


19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad de Molen (Antwerpen-LO) : messengevecht tussen allochtonenbendes

 

Ons bericht van voor enkele uren dat we overnamen van Bart Debie over schermutselingen aan Zwembad de Molen op de Antwerpse Linkeroever is nog nat van de inkt (bij wijze van spreken) of we vernemen dat er aan datzelfde zwembad op het Sint Annastrand deze namiddag een messengevecht heeft plaatsgevonden.

In openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever is dinsdag een ruzie uit de hand gelopen. Twee groepjes jongeren kregen het er met elkaar aan de stok. Een man werd neergestoken en raakte gewond. Rond 17.00 uur kregen de groepjes ruzie. De ruzie kon bedaard worden door enkele vrienden en agenten.

“We kwamen tussenbeide en zetten de twee partijen uit het zwembad”, weet politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. “Even later kwam het aan de minigolf (aan de achterkant van de Winfair, in de Kastanjedreef, red.) opnieuw tot een confrontatie tussen de twee groepen.”

Getuigen spraken van dertig tot veertig jongeren, van geroep en getier en van getrek en geduw. “Een man kreeg daarbij twee messteken, in de nek en in de zij.

Het slachtoffer, Salim M. van het Kiel, werd door de MUG overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis, gewond, maar niet in levensgevaar. De dader wordt nog gezocht.

De vakantie loopt op zijn einde, de jongeren zijn terug uit hun échte vaderlanden en dan komen ze hier weer het leven verzieken en de sfeer verpesten.

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan in 1979 : de USSR bijt de tanden stuk

 

 

30 jaar geleden vielen de Sovjets Afghanistan binnen om daar hun Viëtnam te beleven. Voor de bevolking is er nauwelijks wat veranderd sedertdien. Een korte historische terugblik.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor belgische magistraten en aanverwanten : investeer in een goudmijn

 

(Franse vertaling op aanvraag tegen betaling bij Brusselse Handelsrechtbank)

International Wayside Gold Mines Ltd. (the "Company", "Wayside") (TSX VENTURE: WYG)(FRANKFURT: IWUB) wishes to announce that it has received a Term Sheet to provide a US$14,000,000, three-year drawdown loan facility at an 8% annual interest rate. The loan facility will be used to recommence operations at the 900 tonne per day QR Gold Mine, bring the proposed Bonanza Ledge open pit gold mine into production, fund capital expenditures and provide for working capital requirements. Concurrently, Wayside will also enter into a Gold Sales Agreement with the Lender.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digipolis volgt aandachtig kiesverrichtingen in Prachtland Afghanistan

 

An boy and his donkey carry a ballot box to a remote area of Panjshir province, north of Kabul.

Afghaanse ambtenaar op weg naar een kieslokaal met urne en stembrieven voor de verkiezingen die morgen donderdag plaatsgrijpen. Digipolis (in de stad van Allah) volgt aandachtig de verrichtingen in het prachtland : "Wellicht kunnen wij er nog wat van opsteken" aldus een zegsman.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld tegen Antwerpse politie-agenten : Sssst ... mondje toe.

 

De afgelopen dagen werd voormalig politiecommissaris en woordvoerder vanFilip Dewinter Bart Debie herhaaldelijk gecontacteerd door verschillende Antwerpse politieinspecteurs met getuigenissen van geweld t.a.v.politieambtenaren. Meer dan eens wijst de politieleiding hen op het spreekverbod, terwijl de politiewoordvoerders de waarheid verdoezelen.

Waarom geen dierenparkje plaatsen nabij zwembad De Molen ?

Zo werd afgelopen zaterdag het openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever volledig ontruimd nadat twee toezichthoudende politieinspecteurs door een vijftigtal allochtone jongeren werden belaagd. Bij het ontruimen van de zwembadsite diende men zelfs de hondenbrigade in te zetten. Op de persbriefing van de Antwerpse politie wordt over dit feit  in alle talen gezwegen. Terwijl de bewoners van linkeroever over deze feiten goed op de hoogte zijn.

Antwerpse Pakkemannen : 100 jaar geleden was het niet waar geweest

Tijdens hetzelfde weekend werd op de Vlaamse Kaai een agent bewusteloos geslagen. Volgens de politiewoordvoerders werden de daders voorgeleid bij het parket. Er werd in die zin ook gecommuniceerd in de media. Groot is de verbazing en de verontwaardiging bij de Antwerpse politieinspecteurs hierover. Volgens hen werden de daders helemaal niet voorgeleid wegens de slagen en verwondingen aan de Antwerpse inspecteur Rudy C. In werkelijkheid werd één allochtone dader aangehouden omdat hij nog een celstraf van 6 maanden diende uit te zitten en werd de tweede dader – een Belg en diegene die te stampen tegen het hoofd van  nspecteur Rudy C. gaf – op last van het parket gewoon vrijgelaten na verhoor ! Het slachtoffer is geruime tijd werkonbekwaam en verloor kort na de feiten 4 a 5 maal het bewustzijn. Beide daders werden dus helemaal niet voorgeleid voor de gepleegde feiten.

Op 15 augustus vond in Antwerpen de Rubensmarkt plaats. Ook daar werden twee agenten, die wat afgezonderd aan het hek stonden stonden,  zonder enige aanleiding belaagd door een groep jongeren.

De Antwerpse politieinspecteurs zijn het geweld tegen hen meer dan beu. Ze zijn teleurgesteld in de korpsleiding die niet eens open en eerlijk over de feiten wil communiceren en die de betrokken agenten steevast wijzen op het spreekverbod. Daarnaast worden ze door een steeds groter wordende groep jongeren behandeld als derderangsparkeerwachters die geen enkel gezag meer aanvaarden.

Vlaams Belang zal de burgemeester  over deze toestanden interpelleren.

@ Vlaams Belang - Bart Debie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan : media moeten oogje dichtknijpen

 

  

Afghanistan zal buitenlandse journalisten het land uitzetten, als zij melding maken van aanslagen tijdens de verkiezingen donderdag. Lokale media kunnen sluiting tegemoetzien. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag gezegd.

 

afghbillboards.jpg

De Kaboelse Champs Elysées

De Afghaanse regering riep media dinsdag op met geen woord te spreken over terreuraanslagen. Kiezers zouden dan namelijk kunnen besluiten niet naar de stembureaus te gaan. "Dit is een buitengewone situatie en alle media moeten het besluit gehoorzamen", verklaarde de zegsman.

Het regime moet helaas dictatoriaal optreden tegen behulpzame buitenlanders om de interne democratie te laten functioneren.  Politici, justitie en media : hand in hand naar een betere maatschappij. Het komt goed met Afghanistan : binnenkort kan het Prachtland lid worden van de EU.

@ Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef ze zweepslagen en hang ze op !

 

“De agressieve manier waarop de radicale moslims reageerden, overtuigde mij dat het hoofddoekverbod de juiste beslissing was.” Aan het woord in Gazet van Antwerpen is Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, waar vanaf 1 september een verbod op alle politieke en religieuze symbolen – dus ook op de hoofddoek – geldt.

In het interview heeft de directrice het opnieuw over de toenemende radicalisering die merkbaar was binnen de schoolmuren, en die ertoe leidde dat verschillende meisjes onder druk werden gezet een hoofddoek te dragen. “De aanwezigheid van deze radicale moslims [tijdens protestacties, nvdr.] bevestigde mijn vermoeden dat deze strekking al een tijdje sluimerde en zelfs enorm toeneemt. De politici beraden zich best dringend over de manier waarop ze met deze groep moeten omgaan. Deze radicale moslims verwerpen systematisch alle democratische principes onder het mom van godsdienstvrijheid. Ze wijzen elk compromis af. Ze hebben het recht om hun geloof te belijden, maar niet om het op te leggen aan anderen”, aldus Karin Heremans, die zelf overigens bedreigd werd door enkele moslims: “Die mannen zeiden dat ik zweepslagen hoorde te krijgen en moest worden opgehangen”…

Ondanks de klare taal van directrice Karin Heremans, en haar moed om een hoofddoekverbod in te voeren, zijn er toch nog enkele zaken waar wij niet bij kunnen. Zo gaat het Antwerpse Atheneum nu een aparte kleedkamer bouwen voor moslima’s, waar ze hun hoofddoek kunnen afdoen als ze op school aankomen of weer opzetten wanneer ze vertrekken. Enerzijds een verbod op hoofddoeken in het licht van een gelijke behandeling, maar anderzijds een aparte kleedkamer voor moslimmeisjes? Erg logisch is dat toch niet te noemen.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter Tante Francine en de Gouden Bergen uit Afrika

 

Rechter Tante Francine liet zich in de luren leggen door een gewiekste (?) Afrikaan die haar en haar broer een schitterende investering aanbood via een goudconcessie in Ivoorkust. Dat was de reden voor de lening van 500.000 euri die zij (en haar broer) aanging en die ze niet kan terugbetalen.  Deze "wijze" vrouw moet oordelen vellen in ingewikkelde handelsconflicten terwijl zij Sinterklaas een handje gaat geven en zich laat rollen door Zwarte Piet.

In ons lijfblad de Morgen leest u er alles over. Klikken op de afbeelding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Merkel ritselt met Duitse Grondwet : kein Problem !

 

 

 

Het Grondwettelijk Hof van Duitsland ligt al geruime tijd dwars inzake de goedkeuring van het Verdrag van Lissabon door de Bundesrat :  Duitsland moet bevoegdheden aan Europa afstaan, die volgens de Grondwet niet kunnen overgedragen worden. 

Niets aan de hand : de coalitiepartijen zullen een aantal wijzigingen doorvoeren aan de Duitse wetgeving, zodat Brussel zijn zin krijgt.

Nu nog Polen, Tsjechië en Ierland en de Europese Dictatuur is een feit.  Voor Van Rompuy zal het een hele opluchting zijn : hij kan alsdan het belgische wrak met zijn 1001 mankementen en corruptiedossiers overmaken aan Europa.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare : waar democratie en tolerantie heersen

 

   ROESELARE - Vandalen vernielden het voorbije weekend de ramen van Vlaams Huis Gezelle. Het Vlaams Belang-café is regelmatig het slachtoffer van vernieling.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelden de ramen van Vlaams Huis Gezelle op het Stationsplein een eerste keer even voor twee uur 's ochtends. Anderhalf uur later kwamen de vandalen opnieuw langs om de resterende ruiten in te slaan.

'Het is waarschijnlijk al de veertigste keer dat wij het slachtoffer worden van vandalisme', zegt uitbater en VB-gemeenteraadslid Filip Deforche (foto) 'De laatste tijd was het vrij rustig, ook de verkiezingen brachten geen problemen met zich mee, maar nu is het weer van hetzelfde. We namen nochtans maatregelen zoals tralies, camera's en een alarminstallatie.'

Deforche houdt het café al 22 jaar open en woont met zijn gezin met twee kleine kinderen erboven. 'Geen denken aan dat ik stop, integendeel. De vandalenstreken sterken me in mijn politiek geloof.'

Dat de vernielingen politiek getint zijn, is volgens Deforche logisch. 'In een straal van 500 meter bevinden zich alle politieke partijen met een lokaal, maar daar werden nog nooit ramen ingesmeten of gevels met verfbommen beklad.'

Voor het Vlaams Belang kan het zo niet langer, zegt fractieleider Peter Logghe. 'In een volwassen democratie moet iedereen het recht hebben op te komen voor zijn eigen overtuiging, ook al ben je het er niet mee eens. Het is spijtig dat sommigen dat niet begrijpen.'
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor een van de warmste dagen van het jaar

 

 

Flisse gloeten uit Japan !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwencatch in Hoei (Huy) : Lizin - Toussaint

 

 

Micheline Toussaint en Anne-Marie Lizin

De schaamteloze socialistische profiteuse Anne-Marie Lizin (gewezen staatssecretaris, senaatsvoorzitster en burgemeester van Hoei) werd verplicht tot ontslag uit haar mandaten toen haar schandelijke graaicultuur openbaar werd gemaakt en ze werd uit de partij gezet. Ze is opgevolgd door Micheline Toussaint.  Dinsdagnamiddag parkeerde Lizin vrolijk haar BMW met nummerplaat HUYOO1 op de plaats nabij het stadhuis die voorbehouden is voor de burgemeester. 

Toen deze laatste dat vernam van de politie, wilde ze zelf tot bij Lizin gaan om haar een en ander duidelijk te maken. Maar Lizin had intussen de parkeerplaats verlaten en enkele keren de auto van haar opvolgster nadrukkelijk geramd. Dit zijn de figuren die altijd en overal "Vive la belgique roepen" terwijl ze nog niet eens de toestemming zouden krijgen om onze schoenen te poetsen.

 @ La Libre belgique

 


18-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeerd bericht : Correctie !

 

Wij plaatsten hier rond 22 uur een bericht over een massaal huwelijk van 450 kindbruiden met volwassen mannen in de Gazastrook.  Dit bericht namen we over van Act for America en we vonden op Google meer dan 4500 overnames en aansluitingen op dit bericht, inclusief een video op Youtube.

Om 23 uur krijgen we volgend correctie binnen van Act for America :

Correction !!



ACT! for America strives to provide accurate information, so when we learn something we put out turns out to be inaccurate, we act as quickly as possible.

Earlier today we sent out an email titled “Mass wedding of child brides.” The source was a good and usually reliable one, but in this case the story is false, as noted below, and we regret the error.

We hebben onmiddellijk het artikel + de video ingetrokken en bieden u onze excuses aan voor dit foute bericht.  We durven er wel eens flink tegenaan gaan maar leugens verspreiden, dat laten we aan anderen die daar professioneel voor opgeleid zijn.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tariq Ramadan : zelfs in Rotterdam wordt hij aan de deur gezet.

 

De Zwitserse Egyptenaar, Tariq Ramadan, die in Genève geboren werd, beschikt over een indrukwekkend curriculum vitae als docent islamologie. Allah zij geprezen voor deze dubbelzinnige profiteur.  Het indrukwekkende aan dat cv bestaat vooral in het feit dat hij er in gelukt zich telkens binnen te maneuvreren bij universiteiten, waar men uiteraard het politiek-correcte gedachtengoed aankleeft.  Helaas, zelfs daar draait de carrière van de soi-disant gematigde moslim nooit op hoge toeren en moet hij na verloop van tijd er de brui aan geven wegens allerlei conflicten en dubieuze toestanden. Zo passeerde hij reeds langs Fribourg, Genève, Oxford, Parijs,  en werd hem de toegang ontzegd tot de VS.

In 2007 kreeg hij een aanstelling in Rotterdam, de stad die inmiddels bestuurd wordt door een Marokkaanse burgemeester.  De Rotterdammers kunnen maar beter snel integreren, want dat was de opdracht die Ramadan gekregen had van de gemeente : het integratiedebat aanzwengelen als speciaal adviseur. De Egyptenaar, die trouwens geen woord Nederlands spreekt, moest vertrouwen kweken en zorgen dat de burgers leuk met mekaar omgaan.  Tja ...

Van al dat sociale gedoe is niets in huis gekomen en vandaag werd Tariq, die op vakantie is in een tropisch luxe resort aan de deur gezet.  De kwakzalver bleek naast zijn lucratieve baan in Nederland ook op de loonlijst te staan van een  door de staat betoelaagde televisiemaatschappij van het Prachtland Iran. Wekelijks maakte Tariq programma's voor dat geweldige land. Hoe zou je dat noemen, heren en dames juristen inzake arbeidsrecht ?  Wij noemen het bedrog.

Voor de zoveelste keer loopt Tariq Ramadan tegen de lamp. Je kan het de man niet kwalijk nemen dat hij gebruikt maakt van de kinderlijke lankmoedigheid in het Westen.  Het volstaat dat hij verwijst naar enkele van zijn dubieuze artikelen om de simpelen van geest en van links  te laten bezwijken.

Benieuwd waar de volgende stopplaats zal zijn voor deze bedrieger.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister van Censuur ? Geen slecht gedacht !

 

 

Voorlopig nog een inval van Frankie Verkest.  Binnenkort : belgische realiteit ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!