Angeltjes
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Merkel ritselt met Duitse Grondwet : kein Problem !

 

 

 

Het Grondwettelijk Hof van Duitsland ligt al geruime tijd dwars inzake de goedkeuring van het Verdrag van Lissabon door de Bundesrat :  Duitsland moet bevoegdheden aan Europa afstaan, die volgens de Grondwet niet kunnen overgedragen worden. 

Niets aan de hand : de coalitiepartijen zullen een aantal wijzigingen doorvoeren aan de Duitse wetgeving, zodat Brussel zijn zin krijgt.

Nu nog Polen, Tsjechië en Ierland en de Europese Dictatuur is een feit.  Voor Van Rompuy zal het een hele opluchting zijn : hij kan alsdan het belgische wrak met zijn 1001 mankementen en corruptiedossiers overmaken aan Europa.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare : waar democratie en tolerantie heersen

 

   ROESELARE - Vandalen vernielden het voorbije weekend de ramen van Vlaams Huis Gezelle. Het Vlaams Belang-café is regelmatig het slachtoffer van vernieling.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelden de ramen van Vlaams Huis Gezelle op het Stationsplein een eerste keer even voor twee uur 's ochtends. Anderhalf uur later kwamen de vandalen opnieuw langs om de resterende ruiten in te slaan.

'Het is waarschijnlijk al de veertigste keer dat wij het slachtoffer worden van vandalisme', zegt uitbater en VB-gemeenteraadslid Filip Deforche (foto) 'De laatste tijd was het vrij rustig, ook de verkiezingen brachten geen problemen met zich mee, maar nu is het weer van hetzelfde. We namen nochtans maatregelen zoals tralies, camera's en een alarminstallatie.'

Deforche houdt het café al 22 jaar open en woont met zijn gezin met twee kleine kinderen erboven. 'Geen denken aan dat ik stop, integendeel. De vandalenstreken sterken me in mijn politiek geloof.'

Dat de vernielingen politiek getint zijn, is volgens Deforche logisch. 'In een straal van 500 meter bevinden zich alle politieke partijen met een lokaal, maar daar werden nog nooit ramen ingesmeten of gevels met verfbommen beklad.'

Voor het Vlaams Belang kan het zo niet langer, zegt fractieleider Peter Logghe. 'In een volwassen democratie moet iedereen het recht hebben op te komen voor zijn eigen overtuiging, ook al ben je het er niet mee eens. Het is spijtig dat sommigen dat niet begrijpen.'
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor een van de warmste dagen van het jaar

 

 

Flisse gloeten uit Japan !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwencatch in Hoei (Huy) : Lizin - Toussaint

 

 

Micheline Toussaint en Anne-Marie Lizin

De schaamteloze socialistische profiteuse Anne-Marie Lizin (gewezen staatssecretaris, senaatsvoorzitster en burgemeester van Hoei) werd verplicht tot ontslag uit haar mandaten toen haar schandelijke graaicultuur openbaar werd gemaakt en ze werd uit de partij gezet. Ze is opgevolgd door Micheline Toussaint.  Dinsdagnamiddag parkeerde Lizin vrolijk haar BMW met nummerplaat HUYOO1 op de plaats nabij het stadhuis die voorbehouden is voor de burgemeester. 

Toen deze laatste dat vernam van de politie, wilde ze zelf tot bij Lizin gaan om haar een en ander duidelijk te maken. Maar Lizin had intussen de parkeerplaats verlaten en enkele keren de auto van haar opvolgster nadrukkelijk geramd. Dit zijn de figuren die altijd en overal "Vive la belgique roepen" terwijl ze nog niet eens de toestemming zouden krijgen om onze schoenen te poetsen.

 @ La Libre belgique

 


18-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeerd bericht : Correctie !

 

Wij plaatsten hier rond 22 uur een bericht over een massaal huwelijk van 450 kindbruiden met volwassen mannen in de Gazastrook.  Dit bericht namen we over van Act for America en we vonden op Google meer dan 4500 overnames en aansluitingen op dit bericht, inclusief een video op Youtube.

Om 23 uur krijgen we volgend correctie binnen van Act for America :

Correction !!



ACT! for America strives to provide accurate information, so when we learn something we put out turns out to be inaccurate, we act as quickly as possible.

Earlier today we sent out an email titled “Mass wedding of child brides.” The source was a good and usually reliable one, but in this case the story is false, as noted below, and we regret the error.

We hebben onmiddellijk het artikel + de video ingetrokken en bieden u onze excuses aan voor dit foute bericht.  We durven er wel eens flink tegenaan gaan maar leugens verspreiden, dat laten we aan anderen die daar professioneel voor opgeleid zijn.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tariq Ramadan : zelfs in Rotterdam wordt hij aan de deur gezet.

 

De Zwitserse Egyptenaar, Tariq Ramadan, die in Genève geboren werd, beschikt over een indrukwekkend curriculum vitae als docent islamologie. Allah zij geprezen voor deze dubbelzinnige profiteur.  Het indrukwekkende aan dat cv bestaat vooral in het feit dat hij er in gelukt zich telkens binnen te maneuvreren bij universiteiten, waar men uiteraard het politiek-correcte gedachtengoed aankleeft.  Helaas, zelfs daar draait de carrière van de soi-disant gematigde moslim nooit op hoge toeren en moet hij na verloop van tijd er de brui aan geven wegens allerlei conflicten en dubieuze toestanden. Zo passeerde hij reeds langs Fribourg, Genève, Oxford, Parijs,  en werd hem de toegang ontzegd tot de VS.

In 2007 kreeg hij een aanstelling in Rotterdam, de stad die inmiddels bestuurd wordt door een Marokkaanse burgemeester.  De Rotterdammers kunnen maar beter snel integreren, want dat was de opdracht die Ramadan gekregen had van de gemeente : het integratiedebat aanzwengelen als speciaal adviseur. De Egyptenaar, die trouwens geen woord Nederlands spreekt, moest vertrouwen kweken en zorgen dat de burgers leuk met mekaar omgaan.  Tja ...

Van al dat sociale gedoe is niets in huis gekomen en vandaag werd Tariq, die op vakantie is in een tropisch luxe resort aan de deur gezet.  De kwakzalver bleek naast zijn lucratieve baan in Nederland ook op de loonlijst te staan van een  door de staat betoelaagde televisiemaatschappij van het Prachtland Iran. Wekelijks maakte Tariq programma's voor dat geweldige land. Hoe zou je dat noemen, heren en dames juristen inzake arbeidsrecht ?  Wij noemen het bedrog.

Voor de zoveelste keer loopt Tariq Ramadan tegen de lamp. Je kan het de man niet kwalijk nemen dat hij gebruikt maakt van de kinderlijke lankmoedigheid in het Westen.  Het volstaat dat hij verwijst naar enkele van zijn dubieuze artikelen om de simpelen van geest en van links  te laten bezwijken.

Benieuwd waar de volgende stopplaats zal zijn voor deze bedrieger.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister van Censuur ? Geen slecht gedacht !

 

 

Voorlopig nog een inval van Frankie Verkest.  Binnenkort : belgische realiteit ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SMS'jes versturen tijdens het autorijden

 

 

Bij de collega's van www.geenstijl.nl ontdekten we dit filmpje in hun  Dumpert-videotheek over de gevaren én de gevolgen van het versturen van een SMS'je tijdens het autorijden.  Het kan net zo goed gaan over onaandachtig rijden.

We waarschuwen dat het om heftige en bloederige beelden gaat, daarom plaatsen we de film niet zelf maar verwijzen we u enigszins hypocriet naar Dumpert.  Men laat ook zien hoe het er aan toe kan gaan onmiddellijk na een ongeval.  Nogmaals : niet voor gevoelige zielen. (Dus : alleen daarheen !)

 http://www.dumpert.nl/mediabase/602931


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige vertrappeld tijdens stieren-koeien en kalverenloop in Cabanillas

 

 

 

 Olé !

 @ Telemadrid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën in Antwerpen ?

 

 

Het Vlaams Comité voor Ex-Moslims – een onafhankelijk comité van moslimafvalligen – waarschuwt in een nota “Extremistische moskeeën en vzw’s in Antwerpen” voor het moslimextremisme in Antwerpen. Volgens deze lijvige nota,  zou de radicale islam diep geïnfiltreerd zijn in verschillende Antwerpse moskeeën. Vandaag plaatste Filip Dewinter de nota op zijn webstek om er zo de nodige ruchtbaarheid aan te geven : hier klikken 

De gevaarlijkste moskee in Antwerpen zou de Pakistaanse Khatim Al-Anbia-moskee van de  Oranjestraat zijn. De moskee zou deel uitmaken van een wijdvertakt Pakistaans islamitisch terreurnetwerk. Volgens het VCEM zou de moskee regelmatig bezocht worden door kopstukken van tal van Pakistaanse extremistische verenigingen die nauwe banden hebben met terreurorganisaties, zouden er geluidsbanden verspreid worden van Al-Qaedakopstukken en zou de moskee actief rekruteren voor de jihad.

Een andere extremistische moskee is de Marokkaanse moskee El Mouslimin in de Jan Palfijnstraat. Volgens het VCEM zouden jongeren in deze moskee worden aangespoord om te gaan studeren in madrassa’s (koranscholen) in landen als Pakistan, via dewelke ze figuren ontmoeten die hen rekruteren voor de gewapende strijd. De Marokkaanse terreurorganisatie Groupe Islamique Combattant Marocain zou in deze moskee een veilig onderkomen vinden.

Ook via de moskee El-Fath (de Veroveraar)  aan de Sint-Bernardsesteenweg zouden actief moslimstrijders geronseld worden voor de heilige oorlog. Moskee Omar in de Tulpstraat is volgens het VCEM een bolwerk van verschillende extreme moslimorganisaties als Jamaat Tabligh en Hizb-Ut-Tahrir. In de moskee Bangladeshi op de Turnhoutsebaan zou jihadlectuur worden verspreid die oproept tot zelfmoordaanslagen.  In de moskee Bilal (Van Montfortstraat) zouden er zich volgens de Marokkaanse veiligheidsdiensten terreurverdachten schuilhouden en de moskee Hamza zou onderdak bieden aan militanten van de verboden Marokkaanse ‘Gerechtigheid en Welzijn’-beweging.

 

Filip Dewinter betreurt dat de overheid het moslimextremisme binnen de Antwerpse moskeeën onder de mat blijft vegen en eist een diepgaand onderzoek.

(de afbeeldingen bij dit artikel zijn enkel illustratief)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom benoemde Onkelinx Francine de Tandt ?

 

Vlaams Belang vraagt dat het parlement inzage krijgt in het het tuchtrapport over rechter Francine De Tandt. De partij wil ook dat de parlementsleden alle relevante stukken uit het benoemingsdossier van de rechter te zien krijgen. Dat moet er volgens fractieleider Gerolf Annemans voor zorgen dat de kamercommissie Justitie volgende week 'in alle openheid' over het dossier kan debatteren.

Vlaams Belang verwijst naar onthullingen in de pers over het tuchtrapport. Dat zou vernietigend geweest zijn over het functioneren van rechter De Tandt als ondervoorzitter van de Brusselse rechtbank van koophandel.

'Niettegenstaande deze vaststellingen werd zij toch voorgedragen door de Hoge Raad voor Justitie en benoemd tot voorzitter door toenmalig minister Onkelinx (PS)', zegt Vlaams Belang.

Vlaams Belang-kamerlid Bart Laeremans vraagt intussen dat minister van Justitie Stefaan De Clerck  alles in het werk stelt om de Brusselse rechtbank van koophandel opnieuw in alle sereniteit te laten functioneren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoeker : een lucratieve bezigheid.

 

Fridoon Sadiqi, u hoort het onmiddellijk aan de exotische naam, is géén Brit maar hij zou het enorm graag zijn. Ziehier zijn relaas.

Eind vorig eeuw kwam Fridoon uit Afghanistan afgezakt naar Londen. Hij werd vervolgd door de Taliban en vroeg asiel aan.  Veel vijven en zessen, officiële procedures, Britse advocaten die zich inspannen om de wetten van hun eigen land te omzeilen, uit te melken en te boycotten, uiteraard op kosten van de Britse belastingsbetalers, die met plezier zoals overal in Europa, hun centjes afstaan om hun land naar de verdoemenis te laten helpen. Om een lang verhaal kort te maken : de aanvraag van Fridoon wordt afgewezen. Hij heeft trouwens een vals paspoort voorgelegd en de Taliban is in zijn vaderland inmiddels van het bewind verjaagd : "U kan terugkeren naar uw Prachtland, de reden van uw asielaanvraag is zonder grond" zegt een of andere witbepruikte collega van onze Tante Francine, gespecialiseerd in een ander soort rechtspraak maar zeker even correct.

We zijn dan inmiddels een aantal jaren verder en Fridoon denkt er niet aan Engeland te verlaten.  Hij duikt onder en probeert met een nieuwe asielaanvraag, zijn verblijf te wettigen. Nu komt het tragische element in het verhaal : de politie pakt Fridoon op en terwijl zijn dossier in onderzoek is, wordt hij gedurende drie weken in een asielcentrum opgesloten.  Om finaal te vernemen dat er geen reden is om hem toegang te verlenen tot Groot-Brittannië.  Maar dat is niet meer dan een officiële uitspraak, waar Fridoon, zoals de meesten in zijn geval, zich niet aan stoort.

Zwaar gestresseerd door het verblijf in het asielcentrum (en uiteraard voorgelicht door zijn juridische raadsman) legt hij klacht neer tegen de Britse regering omdat hij een depressie opgelopen heeft ingevolge zijn opsluiting : mentale schade, post traumatische spanningen, kortom Fridoon eist £ 150.000 van de Britse regering.

Hij woont samen met een Engelse jongedame met wie hij eerlang in het huwelijk wil treden en hoe hij precies aan de kost komt, is niet duidelijk maar hij rijdt met een blitze auto, is fijn verzorgd en netjes gekleed. Als binnenkort een of andere bepruikte gek beslist dat Fridoon inderdaad mentaal beschadigd is door zijn opsluiting, krijgt hij een mooie huwelijkscadeau van £ 150.000.

U kan het verhaal langs dit bruggetje in de Daily Mail  nalezen.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps Athenaeum richt extra kleedkamer in voor moslima's

 

De directie van het koninklijk atenaeum te Antwerpen houdt voet bij stek. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het dragen van een islamitische hoofddoek verboden. 

Deze middelbare gemeenschapsschool geniet de reputatie van vooruitstrevend en tolerant te zijn. Zelfs rebels. Althans zo was het. De traditionele Europese levensbeschouwingen hebben hier steeds broederlijk naast mekaar geleefd en bereidden de studenten voor op een leven in een geschakeerde maatschappij. Jonge vrijzinnigen, katholieken, joden of protestanten gingen met mekaar om op voet van volstrekte gelijkheid.  En er deden zich nooit wrijvingen voor met religieuze of filosofische achtergrond.

Of er nog veel van deze geest van vrijheid, verdraagzaamheid en pluralistische samenleving overblijft bij de huidige leerlingen moet betwijfeld worden. De tolerantie is op zeer korte tijd in de hoek gedrumd door fanatisme dat zich hult in de mantel van een religie. 

Het athenaeum heeft jaren het dragen van de islamitische hoofddoek getolereerd en na veel en langdurig intern beraad, is men tot de beslissing gekomen om deze uitdossing te verbieden.  De directie weet waarom : er is meer dan voldoende ervaring in deze school in de omgang met diverse levensbeschouwingen. Het is de directie die de schoolregels bepaalt en het leefklimaat. Niet om leerlingen te pesten of dwars te zitten maar om ze te beschermen en voor te bereiden op een leven in een open maatschappij.

Wij schrijven deze idealistisch klinkende volzinnen maar eerlijk gezegd, geloven we er zelf niet meer in.  Hoe talrijker de islamadepten zijn, hoe meer zij deze maatschappij naar hun hand zullen zetten. Open maatschappij ?  Europese verlichte islam ? Droom er maar over. De directrice van het Athenaeum werd afgesnauwd door moslimmannen, dat zij stokslagen verdient. Dat schrijft vandaag Sascha Van de Wiele in de Gazet van Antwerpen.

Als blijk van tegemoetkoming  maar tevens ook om te bevestigen dat het hoofddoekverbod niet zal opgeheven worden, wordt een extra kleedkamer ingericht, zodat de islamvrouwen zich niet op straat hoeven om te kleden. Dat deelt de directie vandaag mee.  Brave directie ! Weten ze ook dat het niet uitsluitend om die hoofddoek gaat, maar ook en vooral om wat er zich in die hoofden afspeelt ?

In het prachtland Arabië, waar zich de kern bevindt van de godsdienst van de vrede, springt men minder tolerant om met de eisen van de eigen vrouwen.  Over die van andere godsdiensten of filosofische overtuiging moeten we zelfs niet spreken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicultureel Society Nieuws

 

 

 

Uit betrouwbare bron vernemen wij dat het avontuurlijke stel Mohamed Johri (tijdelijk op expeditie in het koninkrijk Marokko) en Leila Deckers (tijdelijk op pension in het mooie Brugge) een einde gemaakt hebben aan hun relatie.  Na een finale helikoptervlucht en spannende avonturen in Amsterdam en het Antwerpse, stuurde de moderne Romeo een SMS'je naar zijn Julia : "Ik verstoot u" (driemaal). Het hele verhaal leest u hier in een van onze Vlaamse kwaliteitskranten. Love is an always ending story, ook in multicul land.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B : Zimbabwe van de Europese Unie.

 

De verhalen die nu opborrelen uit de kelders van het Brusselse Justitiepaleis worden met de dag spannender. Het land B is ijverig in de weer om zijn titel van het Zimbabwe van de Europese Unie alle eer aan te doen.

Rechter Tante Francine verklaart dat er niets aan de hand is en zij  probeert ter illustratie van haar onschuld, normaal aan de slag te gaan in de rechtbank. Over de lening van 500.000 euri die ze een aantal jaren geleden had aangegaan als investering in een mijnbouwproject en die ze niet kon terugbetalen, rept zij echter met geen woord. Mevrouw de rechter werd nochtans veroordeeld tot terugbetaling. Niks aan de hand, het is een detail. 

Van advocaat Peeters verschijnen er nu ook fraaie berichtjes over de manier waarop die zijn zaakjes regelt.  Knack heeft een en ander kunnen uitpluizen. 

Er is vanzelfsprekend een verschil tussen wat een advocaat uitspookt en wat magistraten aanvangen.  De eerste beoefent een vrij beroep, de rechter is een  openbaar ambtenaar, omkleed met gezag en prestige.  Het verhaal dat Knack over advocaat Peeters opdist, werpt een apart licht (zeg maar blacklight)  op deze figuur in wiens bezit ontwerpen van vonnis gevonden werden die door Tante Francine later zouden uitgesproken worden.  Bizar, nietwaar. 

Maar het gaat nog verder. De aalput borrelt over.  Al goed dat de waterleiding in Brussel van tijd tijd grote lekken veroorzaakt, net toevallig boven de kelder waar de dossiers van tante Francine opgeslagen worden ... Toeval bestààt echt.

Klikt u even op onderstaand logo : u komt terecht bij het boeiend verhaal door Knack van advocaat Peeters en een van zijn klanten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en Brugge : Zustersteden

 

Brugge, maandag , 17/8/2009. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) stuurt een brief naar zijn collega Daniël Termont, omdat hij het onaanvaardbaar vindt dat Gent, in een advertentie die de stad aanprijst, vermeldt "much more real than lovely Bruges". Gent verwijst daarbij naar een bevraging bij de lezers van National Geographic Traveler Magazine eind vorig jaar, waaruit Gent als een authentieke stad naar voren kwam. Ook bij de communicatie over die opsteker voor Gent, haalde de stad Gent toen uit naar Brugge, wat Burgemeester Patrick Moenaert destijds in de pen liet kruipen. Hij vond het toen al "onnodig en ongepast om een zusterstad aan te vallen om zichzelf nog meer in het zonnetje te werken".

Eendracht maakt macht

"Nu het, gezien de economische situatie, meer dan ooit zinvol is om de krachten te bundelen en het beeld van onze Vlaamse steden te versterken, is het betreurenswaardig dat een officiële reclameboodschap van de stad Gent een aanleiding is om een sneer te geven aan Brugge," vindt Moenaert. "En wat zei JJ Rousseau alweer? Beledigingen zijn de argumenten van hen die ongelijk hebben."

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Op de European Broadcoasting Union vonden we de reclamezin waar Gent zich mee profileert ten koste van Brugge. Hier Klikken.

Om de geest van Karel Ledeganck met zijn Drie Zustersteden terug op te roepen, stellen wij voor, bemiddelend en neutraal als we zijn, dat de toeristen zich naar onderstaande stad spoeden , die zich profileert met de slogan :

"Why go to the Prachtlanden ? You find them all here".

We are Zot from You !

 Always nice ambiance and pret for two (or three)

 


17-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga naar de IJzerwake, niet naar de IJzerbedevaart.

 

Ver van mij om stokebrand te spelen of oude wonden open te rijten maar ik ben nooit een IJzerbedevaartganger geweest en nu ga ik al een aantal jaren naar de IJzerwake.

Ik heb mij nooit thuis gevoeld  tussen grote massa's en de IJzerbedevaart heeft op mij, de enkele malen dat ik in Diksmuide geweest ben, telkens  een onaangename indruk nagelaten van gekunsteldheid. Het spijt me dit te moeten zeggen, want er waren ongetwijfeld zeer veel mensen die vol overgave en oprechtheid aan de herdenking deelnamen.  Ik hoop dat zij me verontschuldigen voor mijn openheid.

Ik vond bovendien de gezwollen toespraken weinig inspirerend.  Zeker omdat ze dikwijls toegejuicht werden door aanwezige politici wier handelingen compleet ànders waren dan de gloeiende verontwaardiging die opklonk uit de monden van de voorzitters van het IJzerbedevaartcomité. Mag ik ook nog even onderstrepen dat de aanwezigheid van dubieuze buitenlanders met al dan niet nazi-sympathieën op de IJzerbedevaartweide mij tegen de borst stuitten.

Sedert een aantal jaren ga ik nu naar de IJzerwake in Steenstrate. Heel persoonlijk is dit een gelegenheid om mijn grootvader te herdenken die 4 jaar van zijn beste jongemansleven doorgebracht heeft in de miserabele loopgraven. Daarnaast is er de ingetogen herdenking van de miljoenen die hun leven gelaten hebben tijdens de waanzin van een mensonterend gebeuren.

De mensen van de leiding van de VZW IJzerwake pleiten ondubbelzinnig en zonder franjes voor een onafhankelijk Vlaanderen. Zij dragen de boodschap verder die geboren is in de loopgraven tijdens de Grote Oorlog. Met respect voor de traditie, zonder toegevingen en belachelijke modernismen van "ik wil wel maar ik kan niet".

Tegen belgië. De IJzerwake wordt niet gehinderd door compromissen er moet niet op eieren gelopen worden, omdat vriendjes deelnemen aan een of andere regering die altijd gericht is op de instandhouding van het land B. Ik houd van deze rechtdoorzee mentaliteit en ik voel mij goed tussen vele duizenden die er net zo over denken.

Ook als soms  een onderdeel van het programma wat amateuristisch overkomt, dan nog blijft het oprecht  en nimmer ontbreekt de eerlijke overtuiging. Dat kan ik helaas niet beweren van de IJzerbedevaart die voor mij in de dubbelzinnigheid verkeert.

Zoals wij het bij Angeltjes meermaals zeggen : ieder zijn waarheid en wij de onze. Wij kiezen onze vrienden zelf.

En stoort het mij, als vrijzinnige niet, dat er een mis opgedragen wordt ?  Absoluut niet ! De meesten van de gesneuvelden in 14-18 waren gelovige jonge Vlamingen en mijn filosofische overtuiging is van geen enkele tel bij een respectvolle en diepgemeende herdenking. Deze mis is er niet op gericht iemand te beledigen, te bekeren  of schade te berokkenen : wie zou daar wat kunnen tegen hebben ? Ik heb bovendien van de vrijzinnigen in Vlaanderen geen enkele les te krijgen in hun onverdraagzaamheid, zeker niet zolang de woordvoerders van die club bestaat uit bekeerde en gefrustreerde katholieken of leden van de donkere Logegemeenschappen, die het Vlaams-nationalisme als hun vijand beschouwen.

Tot zondag 23 augustus in Steenstrate.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felle vrouwtjes in Koeweit

 

De afschuwelijke brand van de "vrouwentent" in Koeweit, tijdens een huwelijksfeest eiste 43 doden (vrouwen en kinderen) en een 90-tal gewonden.  We zagen de beelden en hoorden de commentaren op televisie.

Vandaag maandag blijkt, dat het hier ging om een wraakoefening van de 23-jarige ex-vrouw  van de bruidegom. Een uit de hand gelopen affaire van jaloezie. De afgewezen echtgenote had zich beklaagd over de slechte behandeling die ze ondergaan had bij haar ex-man. Vandaar het brandje.  Felle vrouwtjes in Koeweit.

Bron


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zwemmen allen in boerkini ! Wij zijn goed gek.

 

 

 Foto : Eurochrist.nl

In Groot-Brittannië bieden sommige zwembaden speciale zwemsessies aan voor moslims. Daarbij moeten alle zwemmers - ook niet-moslims - zich kleden naar de voorschriften van de islam, meldt de Daily Telegraph. Vrouwen moeten hun lichaam bedekken van de nek tot de enkels, en ook mannen moeten een zwembroek aantrekken die reikt van hun navel tot aan hun knieën. Wie dat niet doet, komt er niet in. Mannen en vrouwen zwemmen trouwens apart.

Verplicht
In het zuiden van Londen organiseert het zwembad van Croydon elke zaterdag en zondag aparte sessies van anderhalf uur voor moslims. Aangepaste kledij zoals een boerkini is daarbij verplicht, hoewel andere zwembaden, zoals dat van Blackbird Leys, ook gewone badpakken toelaten tijdens speciale sessies voor moslimvrouwen.

"We respecteren dat bepaalde religieuze groepen, zoals moslims, strikte regels hebben voor sportactiviteiten", zegt een woordvoerder van de lokale overheid in Croydon. "We bieden deze sessies dus aan na een vraag vanuit de lokale gemeenschap."

Kritiek
De speciale sessies hebben als gevolg dat niet-moslims niet binnen mogen, wat zorgt voor veel kritiek. Tegenstanders menen dat ze de verschillen en gevoelens van misprijzen tussen moslims en niet-moslims versterken.

"Niet-moslims zien deze extremistische eisen als een voorbeeld van moslims die dingen willen aangepast zien aan hun levensstijl, terwijl er geen gelijkaardige zaken georganiseerd worden voor hindoes, boeddhisten of joden," zegt directeur Douglas Murray van het Centrum voor Sociale Cohesie. "Het plaatst gematigde moslims ook in een ongemakkelijke positie, daar het ten onrechte suggereert dat ze niet devoot genoeg zijn, gewoon omdat ze geen hoofddoek dragen in het zwembad." (sam)

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Afghanistan : Angst om deel te nemen aan de verkiezingen

 

 

Afghan women take pictures during an election rally in support of President Hamid Karzai, who is leading in election polls.

Hippe Afghaanse dames nemen kiekjes en laten zich helemaal niet afschrikken door de boze verwittigingen die de Taliban rondstuurt om NIET deel te nemen aan de verkiezingen.  Althans zo blijkt het maar de realiteit is anders. 

Het "Feest van de Democratie " wordt gevierd op 20 augustus : het zal knallen. Ongeveer 17 miljoen Afghanen kunnen deelnemen aan de verkiezing van een president.  De uittredende Karzai is de gedoodverfde opvolger van zichzelf. Bij vele burgers heerst echter verslagenheid en ontgoocheling, gezien het bewind nauwelijks enige verbetering heeft teweeggebracht na het terreurregime van de Taliban.  Er leeft bovendien veel angst omwille van de bedreigingen die de Taliban rondstuurt, dat wie deelneemt aan de verkiezingen, mag rekenen op weerwraak.

Nog steeds overheersen de geweldenaars van de Taliban, uit naam van de godsdienst-die-op-niks-lijkt de levenssfeer in het Prachtland. We beginnen ons af te vragen of de militaire aanwezigheid aldaar ooit enige oplossing zal bieden ?

Campaign poster of President Hamid Karzai in Kandahar, Afghanistan

In een van de mooie winkelstraten van Kandahar lachen enkele presidentskandidaten de kiezers toe. 

 

@ National Post

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!