Angeltjes
06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hassan is een slachtoffer



Ons, Angeltjes, wordt soms in de schoenen geschoven, dat wij verkapte Vlaams Belangers zijn.  Verkapte ! 

Wij zijn saperdesaperlaplop, de grootste (stiekeme) promotoren van de multikul en als het nodig is van de multikulkopstoot.  Neem het schrijnende geval van zware discriminatie en ongehoord racisme dat  Hassan Ben YYZ is overkomen.  U kent hem niet ? Noch zijn droeve historie ?  Hier wie go :

Hassan is dertig, maar wreed jong van hart en hij zat op de tram in Sidi Bel Antwerpistan en in zijn jeugdige overmoed, was hij vergeten te betalen.  Dat overkomt iedereen, de stomste het eerst.  Pech voor onze arme man, de controleurs van de Lijn stappen op, en die kénnen geen genade, wat Kathleen van Brempt ook moge schuddenbollen.  Hassan wordt zéér brutaal en respectloos toegesproken door de racisten en helemaal per ongeluk, zonder het te weten of te willen, buigt Hassan met zijn weelderige zwarte haardos in de richting van de controleur en onvrijwillig verkoopt hij die man een kopstoot.  Voilà, zegt Hassan, is dat genoeg voor één ritje  ? en hij stapt van de tram.

Wie heeft het nog niet meegemaakt ?  Hassan moest vandaag voorkomen in het Vlinderpaleis maar hij had geen tijd om naar de racistische rechtbank te komen.  Al goed, want anders zouden ze hem er achter gedraaid hebben voor een jaar. 

Hassan zit inmiddels in Agadir en hij rijdt daar  met het openbaar vervoer.  Met een ticket, want Hassan weet nu hoe het hoort.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van het politieke front : VB reageert door Dimitri


De Kamerfractie van het Vlaams Belang protesteerde tegen de onwil van Van Rompuy om – zoals nochtans zelfs in het Vlaams Parlement het geval was – de Kamerzitting bijeen te roepen over de constitutionele chaos waarin de koning en Verhofstadt het land dreigen onder te dompelen. Fractievoorzitter Gerolf Annemans richtte eergisteren in die zin een verzoek aan de Kamervoorzitter.

Herman Van Rompuy liet Gerolf Annemans gisteren weten: “De opdracht die de heer Verhofstadt van de Koning heeft gekregen staat los van zijn functie als Eerste Minister van een federale regering die de lopende zaken behandelt. Ik zie dan ook geen reden om, in de huidige omstandigheden, de plenaire vergadering bijeen te roepen.” Natuurlijk is dit onaanvaardbaar en overigens in fel contrast met de in eerste instantie kritische houding van de CD&V over de virtuele staatgreep van Verhofstadt en Coburg.

Dimitri


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houtfraude


Fraude in de fondsen voor bestaanszekerheid
05/12/2007 11:00
 
In de houtsector betaalt het fonds voor bestaanszekerheid al jaren geen sociale bijdragen op de uitgekeerde eindejaarspremie. Uit eigen berekeningen met cijfers die Trends kon inzien, blijkt dat tussen 2002 en 2005 de RSZ 3,84 miljoen euro is misgelopen.
 
Verschillende fondsen rekenen ook onterecht kosten aan bij de uitbetaling van premies aan niet-vakbondsleden. In de bouwsector gaat het om een inhouding van 12,5% (die sinds kort is stopgezet). Twee werknemers uit de bouw hebben een klacht ingediend. Hun zaak wordt vrijdag 7 december behandeld voor de Brusselse arbeidsrechtbank. In het fonds van de schoonmaaksector wordt 2,5% kosten afgehouden. Er zou over de jaren heen in totaal ruim 880.000 euro afgehouden zijn. Vlaams Belang roept via een advertentie benadeelden op zich kenbaar te maken.
 
De fondsen zijn ook een belangrijke financieringsbron van de vakbonden. Het fonds van de bouw bijvoorbeeld sluist jaarlijks 10 miljoen euro door naar de vakbonden. Met medeweten van de werkgevers. Dat geld dient voor hun vakantie-accommodatie, voor syndicale vorming en voor administratiekosten. En in het fonds van het goederenvervoer betalen de leden van de raad van bestuur (werknemers van de vakbond en de werkgeversorganisaties) zichzelf riante vergoedingen uit, tot ruim 3000 euro per hoofd.
 
Fondsen voor bestaanszekerheid bestaan in alle sectoren. Ze zorgen voor aanvullende sociale uitkeringen aan de werknemers, of voor vorming en opleiding. De transparantie van de fondsen is miniem. Zelfs de overheidsadministratie en de politieke wereld beten hierop hun tanden al stuk.
 
Guido Muelenaer
 (met dank aan Trends)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een linkse maatregel uitgeschakeld



Socialisten zijn gelijk mosselen die klaargemaakt worden in koud water met azijn : ze gaan niet open, ze smaken naar zuur  slijm en alhoewel ze zo zwart zien als Moorke Pek, roepen ze dat ze rood zijn.

De kameraden en gezellinnen die dit onder ogen krijgen, zullen blij zijn met de treffende vergelijking.  Het is nog niet gedaan.

Socialisten zijn afgescheurde communisten van in de tijd dat ze door kregen dat de internationale revolutie van het proletariaat een sprookje was, gelijk de hemel die beloofd werd door de klerikalen van Rome.  Die afgescheurden noemden zich socialisten of sociaal-democraten, in de hoop wat dichter tegen de macht te kunnen aanschurken en tussendoor een patatje mee te steken als genodigde aan rijke tafelen.  In de grond bleven ze wel communisten, die dictatoriaal de maatschappij naar eigen hand wilden zetten en de menschheid op zijn knieën dwingen om arm, proper, onderdanig en ongelukkig te zijn.  Dat dwangmatige overheersen blijft er in zitten : de linksen mogen invloed uitoefenen op het beleid maar het is best dat ze nooit echt verantwoordelijk worden, want dan vallen ze terug op hun primitieve reflexen van alles naar zich te trekken en de eigen zakken te vullen.  "Eigendom is diefstal" behalve als de dief een sos is. De syndicaten zijn bastions waar de alleenheerschappij welig gedijt en daar bezwijken niet alleen de democratische gedragsregels maar als er wat te chipoteren valt, gaan de zakken open.  Afhoudingen van syndicale premies in sommige sectoren (onderhoudspersoneel*) en in het nabije verleden de schandelijke rooftochten door ACOD-Antwerpen.  Op louter partijpolitiek vlak heeft in Antwerpen  de concertorganisator-burgemeester het aan zijn rekker : hij heeft de disctricten een eigengemaakt huishoudelijk reglement opgelegd, zodat ze enkel kunnen marcheren binnen de smalle krijtlijntjes van het overkoepelend Antwerps schepencollege.  Janssens wil overal zijn greep op hebben of versterken ook als het niet klopt met de democratische spelregels.

Het is Hilde de Lobel die in het Vlaams Parlement de kat de bel heeft aangebonden en van de minister het overduidelijke antwoord ontving, dat de districten hun eigen huishoudelijk reglement moeten opmaken, conform artikel 40 van het gemeentedecreet.

Het is echt jammer dat uitgerekend zij die op de barrikades gestaan hebben voor de werkman in de negentiende eeuw, inmiddels verworden zijn tot ordinaire machthebbers voor wie alleen het eigenbelang telt.  Jammer ?  Eigenlijk niet.

Savat

* Zie artikel hierboven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniekzaaiers gelogenstraft


Fragment uit de Tijd met brug naar volledig artikel. Jammer want Luc Coene (niettegenstaande zijn prominente rol in de VLD) heeft steeds een grote geloofwaardigheid bezeten.  Maar ja, de paardenmolen is op hol geslagen en de breinen naderen het kookpunt.

Markten gerust op afloop Belgische politieke crisis

De politieke crisis beroert de grote buitenlandse beleggers niet. Meer nog, sommigen zien in de tijdelijke zwakte van Belgisch staatspapier stilaan een koopkans, leert een rondvraag in Londense financiële kringen. Die spreekt de bewering tegen van Luc Coene, vicegouverneur van de Nationale Bank dat het buitenland afkerig wordt van Belgische effecten.


http://www.tijd.be/nieuws/economie_financien/artikel.asp?Id=3436871


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Sevenhans : Tot uw orders !



Image

Luc Sevenhans is volksvertegenwoordiger sinds1997 en hij heeft zich gespecialiseerd in Landsverdediging.  Een goede persoonlijke vijand van Flahaut, want Luc kan niet zo best om met onrecht, misbruik, partijdigheid en jongleren met de financies van de staat. 

Luc is kortom, graag gezien bij de eigen mensen en wordt door een beroepssjoemelaar als Flahaut ervaren als een vervelende stoorzender.  Luc is ook fractievoorzitter in de gemeenteraad van Brasschaat.

Een dikke maand geleden hebben wij verschillende stukken gepleegd over de verduisteringen gepleegd door de minister van oorlog met betrekking tot het gebruik van een thesaurierekening en allerlei mogelijke mistoestanden die daarmee samen gaan. 

Los van ons passioneel protest en gekraai heeft Sevenhans een parlementair initiatief genomen door een schitterend gedetailleerd voorstel in te dienen om een parlementaire commissie op te richten m.b.t. Landverdediging.  Er staan niet minder dan 49 mogelijke misbruiken vervat in de toelichting.  Waaronder ook enkele waar wij onze haren van ontzetting over uittrokken..  Het is een monument van een document. Dit is het zoveelste stille werk van een VB-mandataris waar niemand over rept, want dat behoort tot de afspraken : zwijg ze dood en omschrijf ze als idioten.  Gelukkig heeft het regime nog geen prikkeldraad kunnen aanbrengen rondom internet.

De tekst zelf kunnen wij hier niet brengen, wegens technische onverenigbaarheden maar u kan, indien u dat wenst, kennis maken met Luc Sevenhans op zijn blog.

Ray

p://www.vlaamsbelangbrasschaat.be/lucsevenhans/index.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U kijkt ook niet ?



Beste Lezeressen en  Beste Lezers van deze blog,

Als wij ons zo plechtig tot u richten, moet daar een goede reden voor zijn.  Meestal wenken wij u met :" Hey, gaai daar ...kom eens af" maar op plechtige ogenblikken, kennen wij onze wereld.

Heden avond zendt ons aller geliefde VRT (u kent die zender beter onder zijn echte naam 0000)  een reportage uit op Canvas over "30 jaar Vlaams Blok/Belang".

Onze voorraad kneveltouw is opgebruikt helaas,  en met het oog op de dure decembermaand, hebben wij geen reservebudget, dus mijn vrouw heeft beslist, omdat ze mij niet kan vastbinden, dat er niet zal gekeken worden.  Wij willen trouwens alleen nog maar de uitzendingen volgen die gepresenteerd worden door mevrouw Tanghe, mevrouw Cools en mijnheer Van de Looverenbos.

U kijkt toch ook niet ?  Indien wel, laat het ons dan weten in de reacties.  En niet klagen, wil u ?  Zeer veel dank, groeten en kussen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommeke, Tommeke, toch



De "wielerkampioen" Tom Boonen doet zoals de profeet, hij pikt ze jong uit. FOTO !

sophievanvliet.jpg




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip en de Joodse gemeenschap



Wie Filip Dewinter ooit ontmoet heeft, weet dat het beeld dat over hem opgehangen wordt in de nijdige linkse media langs geen kanten klopt.  

Dewinter is een joviaal, attent man, met veel aandacht voor de mensen, bovendien iemand die zich nooit op zijn bekendheid laat voorstaan en er zeer evident mee omgaat. Wie nu denkt, dat wij aan het slijmen zijn, vergist zich : we hebben al zo dikwijls deze vaststellingen gehoord door de meest uiteenlopende mensen uit diverse milieus. 

De politicus tijdens de uitoefening van zijn job, heeft  natuurlijk een ander imago dan de privé-persoon.  Helaas is links  zo bezeten door zijn buitenproportionele afkeer van alles wat met het Vlaams Belang te maken heeft, dat elke zin voor verhoudingen verdwijnt.  Wat erg, niet ?  Wij kunnen gerust over andersdenkenden een gunstig oordeel uitspreken, zowel over liberalen, socialisten als NV-A en CD&V-adepten.  Ook vreemdelingen zijn bij ons niet onderhevig aan vooringenomenheid : sommige medeburgers zijn patente mensen, maar we liggen niet op onze knieën voor hun gemeenschap, zeker niet als die zich opdringt.   Zo is het leven toch ?

Dewinter had een interview-gesprek met enkele Joodse jongeren (zoals hij dat voorheen ook al gehad heeft met jonge moslims).  In de Gazet van Antwerpen kan u er iets over lezen, dat o.i. de moeite waard id.

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={3C85138C-B733-4285-80C3-15E13A38CDF1}

Juffrouw Ellen & Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio III op komst



Een coupe dame blanche is een schaal met vanille ijs, opgeklopte gesuikerde room en warme chocolade saus.  Minder geschikt voor de lijners, uitermate lekker voor de genieters.  Een coup (zonder e) is iets anders.  Dit schrijft Wikipedia erover :

Een staatsgreep, coup (uit het Frans, kort voor coup d'état) of Putsch is een snelle politieke handeling, waarbij op een niet-reguliere manier een persoon of groep personen zijn macht uitbreidt. Staatsgrepen zijn meestal, maar niet per definitie, gewelddadig of vinden plaats onder dreiging van geweld



Bovenstaande is een rauwe, primitieve staatsgreep.  De dag van heden worden die dingen enigszins opgesmukt met zogenaamd democratische versierselen en noden van de burgers : de bedoeling is steeds dezelfde, tegen de wil in van het volk de macht heroveren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Mary wil hoofdrol in Dad's Army


Tony Mary werkt aan politiek platform © Trends

05/12/2007 10:00

Ex-VRT baas Tony Mary werkt aan een politiek platform voor een federaal, efficiënt en solidair België. Met de nadruk op België.

14 maanden nadat Tony Mary (58) aan de deur van de VRT werd gezet, laat hij weer van zich horen. Op 18 november laatstleden was hij aanwezig op de betoging pro België in Brussel. Dat bleek de katalysator om een politiek platform op te richten, waarbij de woorden federaal, efficiënt en solidair België centraal staan. Tony Mary heeft daarover contacten met onder andere Eric Domb (UWE), Paul Buysse (Bekaert), Rudy Aernoudt, Roland Duchatelet (Melexis), Patrick De Maeseneire (Barry Callebaut), Francis Verheughe (Siemens), Pierre Chevalier, Willy Winkelmans (Universiteit Antwerpen), Jean-Pierre Cardinael (ex-Fortis), Philippe D'Heyghere. Die mensen steunen de idee, dat in de komende weken en maanden concreet moet worden. Ook met de mensen van B-Plus zijn er contacten om samen te werken.

In Trends van deze week licht Tony Mary een tip van de sluier, maar hij beklemtoont dat hij geen politieke partij opricht of toetreedt tot een politieke partij. "Ik droom van een federaal, efficiënt en solidair België, dat gebruik maakt van zijn troeven en dat de verschillen tussen de regio's onderkent en erkent," aldus Mary. "Ik ga niet in een Vlaams Vlaanderen wonen op het ogenblik dat de wereld globaliseert. Een taalgebonden gebied maken, is totaal passé. Dat is 'volkseigenen' en volksfremden' en daar heeft mijn familie een heel slechte herinnering aan."

Lieven Desmet

(met dank aan Trends)




Tony Mary (witte helm) tijdens repetitiefoto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes @ Filip Dewinter + Reactie 06.12.07

From: Ray
Sent: Wednesday, December 05, 2007 6:32 PM
Subject: Actualiteitsdebat VP - 05.12.07

Geachte Heer Vlaams Parlementslid,
Beste Filip,
 
 
Samen met vele tienduizenden hebben wij vanmiddag via de VRT een groot stuk van het debat gevolgd over de huidige politieke crisis.
 
Wij danken en feliciteren u voor de duidelijke en moedige taal die u gesproken heeft en die voor velen van ons een hart onder de riem is.  We zijn vooringenomen maar lang niet zo erg als de tegenstanders.  Zoals wij eerlijk kunnen aangeven de tussenkomsten van een Cathy Berx te waarderen, zo moeten wij ook het totaal ontbreken van redelijke tegenargumenten bij de anderen vaststellen.
 
Dit land loopt op zijn laatste benen en zelfs het stellen van die diagnose wordt ons kwalijk genomen, precies alsof het Vlaams Belang de oorzaak is van de teloorgang van het belgische beleid, wij die overal uitgesloten worden maar die wel een groot deel van de publieke opinie achter ons hebben : niemand van de Vlaamse parlementairen vertolkt of voelt aan wat onder de mensen leeft, zoals u en uw fractiegenoten. Zodanig zelfs dat de VRT-journalist meende met zijn linkse arrogantie op een achterlijke manier ridicule  insinuaties te moeten maken.  Het wordt tijd dat die grapjassen met disponibiliteit gestuurd worden.
 
Met veel hoogachting,  waardering en vriendschap
 
Ray.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

To: Ray  
Date :  Thursday, December 06, 2007 7:08 AM
Subject: RE: Actualiteitsdebat VP - 05.12.07

Dag Ray,
 
Bedankt voor je reactie... een hart onder de riem.
 
Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



In Bali zijn 17.000 milieu-ambtenaren + Arnold Schwarzenegger  aangekomen om de opwarming van de aarde voor eens  en voor altijd een einde toe te roepen.  Het zou mooi zijn, mocht ook Gore Al met zijn hofhouding komen afgezakt, want Bali is een tof eiland, het enige niet-islamitische deel van Indonesië. Volgende week landt Bruno Tobback, we zullen wel zien welke bevoegdheden hij dan zal hebben, maar nu is hij nog milieufreak van de dictatuurstaat Belle Chique.  Enne, laat het u gezegd zijn, dit land loopt op zijn laatste poten maar de weireld zal nog even schrikken, want wij gaan een Grote Rol spelen op Wereldvlak. Wij zullen namelijk instaan voor het Beheer en Behoud van het Regenwoud.  Godverdoeme !  Wij hebben pakken ervaring opgedaan in de Congo, zei Bruno vanavond met datzelfde arrogant toontje dat hij van zijn oude vader, de Keizer van Leuven, begint over te nemen.  We blijken niet in staat ons eigen land te regeren maar godverdoeme, het regenwoud dat is een van onze specialiteiten.  Wij hadden eigenlijk op de evenaar moeten liggen !  En Congo hier tegen de 50ste breedtegraad.  Kijk maar op de foto naar het vrolijk meanderen van onze Escaut aan de evenaar :



PS : sommige mensen wenen als de emoties hen overmannen.  Wij vloeken, waarvoor u ons gelieve te verontschuldigen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De anti-Wilders actie



We hebben het al gehad over de zopas opgerichte beweging die in Nederland Geert Wilders van de PVV wil stoppen, dwarsbomen, een kopje kleiner laten maken, alleszins hem (en zijn partij) het zwijgen opleggen. 

Dat is zoals het hoort in een democratie : als je een mening niet graag hebt, sla je de verkondiger ervan de kop in.  Wij zijn fel gewonnen voor dit soort  uiting van de duidelijke volkswil.   Nederland is niet Vlaanderen, de gekte daar  is grenzeloos, maar bepaalde fundamentele waarden blijven overeind.  Een kamerlid bestrijd je in het parlement en niet op straat, is zo'n typisch Nederlandse verworvenheid.  Een motie, hoe verderfelijk ze ook indruist tegen je eigen opvattingen, wordt steeds in overweging genomen, want dat is het bijna heilige recht van een kamerlid. Dit zijn fundamentele verschillen met ons land.

Wilders is nu het konijn dat op de korrel wordt genomen,   door ene Doekle Terpstra, aan de naam merkt u het, een Fries.  De man krijgt het Spaans benauwd van de uitspraken van Wilders : "Laten we de moslims terugsturen naar hun geliefde thuislanden" of "Laten we de koran verbranden, dat boek is smeriger dan Mein Kampf".  Van dat soort uitspraken krijgt Doekle eczeem aan de maag, da's vervelend, want je kan niet krabben.  Dus hij kondigt de oprichting van een anti-verwilderingsstichting aan en zwijmelend van verrukking vertelt hij een dag later in alle kranten en op de telvisie dat hij gek wordt van de adhesiebetuigingen die hem bereiken.  Zijn telefoon is doorgebrand, zijn pc weigert verder mailverkeer te ontvangen, in dikke drommen staan "de mensen"  aan te schuiven voor zijn woning, om hun Profeet te aanschouwen of de hand te drukken, desnoods  is een trap tegen hun onderstel ook al goed, want wanneer krijgt "een mens" de kans om zo'n reus  van een kerel  als Terpstra mee te maken ?    

Helaas pindakaas, de realiteit blijkt een beetje anders te zijn  : Doekle hangt zelf bij Jan en Piet aan de telefoon te mekkeren om aan te sluiten en al de ronkende namen die hij tot hiertoe opgesomd had, zijn absoluut niet gewonnen voor de idee.  Precies omdat de doorsnee-Nederlander een soort ingebouwd ontzag bezit voor het legaal functioneren van de democratie. 

Wie wèl enthousiast meespringt op de kar, zijn drie anarcho-Trotskisten die in Amsterdam aan elk initiatief meewerken dat de geregelde orde aan het wankelen brengt. 

Wie is nu eigenlijk die Doekle Terpstra ?  Hij was voorzitter van de christelijke vakbond (CNV) en is nu voorzitter van de HBO-raad, een overkoepelend orgaan dat 45 beroeps hogescholen omvat.  In zijn syndicaal leven was Terpstra gevreesd omwille van zijn scherpe acties tegen de graaicultuur van managers in de privé en semi-openbare dienst.  Daar was hij onverbiddelijk in.  Onlangs lag er een serieuze loonsverhoging van ruim 20%  op tafel voor de HBO-raad, waar de vroegere Robin Hood enkel wist op te zeggen : "Zo is nu eenmaal het systeem".  Mijnheer is ook beheerder bij volgende beursgenoteerde bedrijven : Grontmij, Aegon en Unilever.  En als hij wil, komt er binnenkort nog het Leugenpaleis bij. En om te bewijzen dat wij met dat laatste niets te maken hebben, kan u via onderstaande brug naar een artikel dat hetzelfde zegt als wij hierboven maar ànders.  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/subhoofd/2007/12/beweging_doekle_terpstra_een_h.html

Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude internetdoos



Ergens op het wereldgrote web staat deze tekst over een verrassende persconferentie van Jan-Marie Le Pen in Brussel met een aantal acteurs die we allen kennen.  Het is  in al zijn droefheid een grappig verhaal.  En het is inmiddels zéér oud : van mei 2002.  De bron kunnen we helaas niet meer terugvinden, maar het stuk is getekend door Vicky.  
 

6 mei 2002,
Wat er echt gebeurde !

Toen Le Pen een persconferentie wou geven in een zaal van het Europese parlement, eindigde dit in een waanzinnige chaos.
Tientallen ‘politiek correcte’ Europarlementsleden (verwoede aanhangers van de democratie dus) hadden personeelsleden en militanten opgetrommeld om Le Pen de mond te snoeren.
Het eindresultaat was dat de persconferentie niet kon doorgaan omdat de manifestanten, Le Pen de weg versperden naar de zaal waar de journalisten zaten te wachten.
Het was ook toen dat Karel Dillen een taart in het gezicht kreeg die werd gegooid door een allochtoon. En geen taart met krieken maar wel eentje met vuiligheid erop!
Als doorslaggevend democratisch argument kan dat tellen!
De allochtoon werd opgepakt door de bewakingsdiensten van het Europees parlement.
Eén van de ergste ophitsers van de rellen was Pol Goossens, die zich wellicht een paar generatie’s jonger voelde en die blijkbaar heimwee had naar zijn Leuvense glorietijd.
Op een hysterische manier stond hij tegen Frank Vanhecke te krijsen dat hij de zaal moest verlaten, terwijl juist achter Goossens een bende “democratische” europarlementsleden van links, de banken van de journalisten bezet hielden om zo de persconferentie te verhinderen.
Goossens ging in zijn uitzinnigheid zelfs zover dat hij op Frank Vanhecke begon te timmeren en hem eigenhandig probeerde weg te duwen. Maar toen dat niet lukte (door de versleten generatie ’68 tegen de jonge generatie 2000) klampte hij een Italiaan aan, die hij per vergissing voor een allochtoon hield, met een gebioedend gebaar naar Vanhecke… “de leider van de Vlaamse fascisten buiten te smijten”.
Waarop de Italiaan : “Maar ik ken die man. Hij is helemaal geen fascist. Ik ben een fascist, hij niet!”
Goossens had in zijn blinde woede de hulp ingeroepen van een échte fascist van de Allianze Nazionale.
Plezant, hé?

Pol Goossens, door Knack aangetrokken om tegen een kapitalistische pree, zijn mening te spuwen over actuele problemen, zoals bvb. extreem rechts, durfde echter in haar verslag over de heibel in het Europees parlement, de naam van haar eigen journalist niet noemen, ze hadden het over een ‘bekende Vlaamse journalist’.

Vicky


05-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van A. Griffon

Federale kieskringen? Herfederalisering? Dat nooit!!

(Naar aanleiding van de zitting in het Vlaams parlement van heden c.q. Villa Politica op de oooo zender Eén)
Dat zou betekenen dat de grootste Vlaamse verrader en collaborateur op de meeste sympathie kan rekenen in Wallonië en dan door de Walen verkozen wordt omdat die vrijwel al hun eisen zal inwilligen.
Komt dit voorstel toevallig uit de mond van de VLD en Sven Gatz?(die als lakei trouwens een briefje aflas)
Nee natuurlijk niet. De vampier Verhofstadt heeft juist zijn strepen verdiend door de Walen grote toegevingen en vrijheden toe te staan en alleszins niet in te grijpen. Hij heeft waarschijnlijk al een of andere venerische ziekte opgelopen door al die jaren de Waalse socialisten en andere Walen waaronder Maingain en de koning en prinsen op te vrijen.
Daarom wordt hij ook door de Walen aanzien en gedragen als groot(?) staatsman en denkt hij, alles wat hij in Vlaanderen aan aanhang verliest, dik en dubbel te kunnen recupereren in Wallonië wanneer een federale kieskring zou worden ingevoerd.
Opeens zou hij er terug staan, de grote redder van de Belgische staat, de nieuwe en oude adel, de vele regeringen, de honderd ministers en ontelbare kabinetten, overbodige instituten en vzw- tjes.
Door Verhofstadt en zijn vampierenleger en het koningshuis hun coup d’état te laten begaan zouden we als Vlamingen geen groter kaliber kogel in eigen voet kunnen schieten.
Aan zijn opvrijen van de Walen, maar ook aan de waanzinnige constructies en compromissen en gesjacher van de vorige regeringen hebben ze deze crisis te danken. Het is zodanig uit de hand gelopen en ontspoord dat het niet anders meer kan dan scheiden. Een chirurg zou in zijn beroepsgebied onmiddellijk tot amputatie bevelen. De tijd van zalven en helen is voorbij; goodwill, en snelle taalcursussen komen nu te laat, want er is gangreen die steeds verder rottend zijn werk doet.
Geen enkele eerste minister is wellicht ooit slechter geweest voor Vlaanderen dan Verhofstadt, zelfs Eyskens en Dehaene hebben hem daarin wellicht nooit geklopt, al laat hier mijn geheugen mij misschien wat in de steek of heeft de tijd hier en daar een wondje in mijn Vlaamse ziel geheeld.
Door zulke kieskringen is een verdere verfransing bijna onafwendbaar , en wordt hun invloed vooral in de rand rond Brussel daardoor nog sterker en onomkeerbaar.
Het vervangen van het kwaad van Brussel Halle Vilvoorde door een ander wellicht nog erger kwaad, de herfederalisering, op welk vlak ook, is uitgesloten
De bovendien door de Walen geëiste toezegging/belofte om nooit meer onze Vlaamse numerieke meerderheid in het parlement te gebruiken komt er de facto op neer dat er dan geen democratie meer zou bestaan vermits de minderheid dan steeds gelijk zou krijgen; een vrijbrief om Vlaanderen verder te plunderen en te verfransen. De pariteitseis bij stemming komt nog bovenop de vraag voor federale kieskringen, de uitbreiding van Brussel en de verderzetting/uitbreiding van de faciliteiten.
Er dient niet aan getwijfeld te worden dat zij wel deze omgekeerde of valse democratie zouden aanwenden om hun eigen macht te bestendigen en uit te breiden, en de bloedtransfusie ongestoord en grondwettelijk verder te zetten.
We kunnen dan wellicht beter verkiezen ons onmiddellijk te laten doodslaan in plaats van heel ons leven masochistische pijn te lijden, mocht er geen alternatief bestaan.
Dat alternatief betaat. Het heet verzet!
Het betekent dat wanneer we onze vrijheid en zelfbestuur niet krijgen, we het moeten nemen.
De mate van weerstand die de Vlamingen bij dit proces zullen ondervinden zal bepalend zijn voor de mate van vreedzaamheid waarin de scheiding kan plaatsvinden.
De geschiedenis leert ons immers dat blijvende onderdrukking uiteindelijk leidt tot gewapend verzet, en dat bevreest me.
De woorden van Filip de Winter zijn daarom niet als bedreiging te interpreteren maar als een profetie.
Niemand, ook Filip De Winter niet ( want ik weet zeker dat dit niet zijn zijn wens is, noch die van iemand die ik ken in het Vlaams Belang of elders) zal kunnen voorkomen dat het misschien in de toekomst uit de hand zal lopen. (Ook ETA en IRA zijn ooit ergens door ontstaan. )
De eerste tekenen van effectief geweld en uitlokking vertonen zich bovendien niet bij de het Vlaamse kamp, maar vanwege de franstaligen in Wallonië, Brussel en de rand.

De woorden van Marc Van de Looverbosch in de microfoon van Linda De Win tijdens de uitzending van Villa Politica zijn kenmerkend voor een man die alles wat door iemand van het Vlaams Belang wordt gezegd, veracht en niet eens intellectueel in overweging neemt of kan bevatten.
Elk woord wordt zo door hem op de vervalste linkse weegschaal gewogen op de mogelijkheid het te kunnen verdraaien of te interpreteren als gevaarlijk extreem rechts.
Dat soort linkse griezels vinden het natuurlijk ethisch(?) verantwoord dat een journalist zijn eigen mening ventileert, ja opdringt als een doctrine, en de grootste partij van Vlaanderen culpabiliseert, zelfs ertegen voortdurend haat tracht te zaaien? ( Deze vorm van haat zaaien vinden de linkse figuren niet verkeerd, het dient immers machiavellistisch hun perfide “goede” doel en grote gelijk)
Die man vergeet daarbij trouwens voortdurend dat hij betaald wordt door de Vlaamse belastingbetaler en dus ook door de 30% die hij veracht. Hij zou zich dus beter beperken tot loutere verslaggeving en zijn persoonlijke overtuiging achterwege laten zoals dit van een democratische staatszender wordt verwacht. Inmiddels weet iedereen, wel dat deze zender in feite een linkse regimezender is geworden zoals die ook in het land van Chavez, Castro en in Moldavië en andere grote dictaturen bestaan.
Beter nog, hij zou beter een baan zoeken bij de failliete De Morgen en/of Humo, waarvan iedereen weet, zelfs de linksen, dat ze niet te vertrouwen zijn, en die gemanipuleerde berichtgeving en flagrante leugens tot hun bedrijfscultuur hebben gemaakt, geholpen door een groot aantal gehypete en gecreëerde bekende Vlamingen die elke quiz en praatprogramma afdweilen.
Eventueel kan hij met zijn spaargeld, dat van een aantal goedgelovige proletariërs met spaarcenten, en de kaviaarsocialisten die hun zakken via mandaatjes en anderzijds gevuld hebben, trachten een op voorhand tot sterven gedoemd nieuw tijdschrift te beginnen.
Daarin mag hij dan tot het einde van hun korte leven schrijven wat hij wilt en wat mensen helemaal niet willen weten of lezen.
Hij kan het ook goedkoper doen zelfs, en een eigen blog opstarten, die niemand bezoekt, en waar hij de microscopische bacil is naast de gigant van Angeltjes, en zelfs mijn eigen blogje.
Ik geef toe, en Ray wellicht ook, dat wij zijn blog dan zullen bezoeken, maar alleen om hem telkens goed uit te lachen.
Zelfs de lezers van al die linkse bladen weten dat, wanneer ze echt geïnformeerd willen worden en niet gemanipuleerd noch belogen, dat ze dan beter een ander blaadje lezen of dan beter even surfen op het internet.

Hoe langer het duurt eer de scheiding er is hoe slechter ook voor Vlaanderen, dat zal wel, maar kiezen om samen te blijven is op termijn dodelijk voor de integriteit, de identiteit en de cultuur van Vlaanderen en haar eeuwen uitgebuite volk dat creatief, vooruitziend, zorgend en werkend zoals de mier de krekel moet wandelen sturen.
Onafhankelijkheid is niet alleen een noodzaak, wij zijn ons en ons nageslacht dit moreel uit zelfrespect schuldig.
Zij die er anders over denken kunnen beter nooit meer in de spiegel kijken en dit nooit aan hun kleinkinderen vertellen.
Volk word staat! Volk wordt staat!

A. Griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het debat in het VP



Wat de moeite is om bij stil te staan : de tegenargumenten  (of beter gezegd, het ontbreken aan argumenten) bij de traditionele partijen om het Vlaams Belang te bestrijden.

Buiten wat nijdige sneren over "verrottingsstrategieën", zoals de gewezen Volkunieman Sven Gatz deed, beperkt men zich tot algemeenheden, die iedereen al jaren beu gehoord is. Mevrouwen, Mijne Heren, u spant zich echt niet genoeg in.  Of is het zoals bij Hugo Schiltz, die het VB-programma niet leek te kennen ? 

Bij de NV-A zit men uiteraard op het puntje van de stoel toe te luisteren, want als Vlaams Belang zich weer eens ondubbelzinnig uitlaat over de Vlamse zelfstandigheid, voelen zij zich betast in het kruis.  Omdat er nu meer debatten op televisie komen, kan de geïntresseerde kijker beter volgen en dan valt het op, dat de enige tegenwerpingen  die de NV-A bezigt al maanden dezelfde zijn : "Wij proberen iets te doen, jullie staan aan de kant en doen niets". Is dat alles ?  Waarom komen jullie niet met harde cijfers aantonen hoe goed het gaat in het land B en dat jullie best graag betalen aan de Walen, zolang het maar "transparant" is ?  Dat is toch een NV-A boodschap ?

Ik vind dit echt zwak !  Maar het is te begrijpen als je de weg volgt die een NV-A programmapunt doormaakt.

Eerst worden beloftes ondergeschikt gemaakt aan wat de CD&V haalbaar acht en vervolgens laten zij het compromis zwaar amenderen door de liberalen, om dat afgezwakte en uitgemergeld evergelijkje schroomvallig aan te bieden aan de Franstaligen die het sofort van de tafel vegen. De stukken worden bijeen verzameld en nog wat verder gewijzigd tot er niets van overblijft, ho, ik vergat het : we kunnen instaan voor onze eigen rolstoelen.

Intussen wordt diezelfde NV-A die helemaal door de knieën is gegaan, nog eens beladen met alle zonden Israëls door de Walen.  Zeer verwonderlijk dat De Wever & C° niet schijnt te beseffen dat wat ze ook doen, zij steeds met het imago van separatist opgezadeld blijven, en een soort voorhoede van het Vlaams Belang blijven. Dat deze partij op zowat alle essentiële punten toegeeft, is voor de Franstaligen geen nieuws, dat zijn ze gewoon, maar ze zullen het ten eeuwigen dage kwalijk nemen dat er belgische vlaggen verbrand worden door aanhangers.

Meer dan ooit moet er  in Vlaanderen een sterke Vlaams-radicale achterban bestaan die zonder aarzelen en compromissen optreedt voor het beëindigen van de belgische staat.  Daarvoor heb je mannen en vrouwen nodig met de nodige attributen aan het lijf en geen stuntelende arrivisten met de mond vol euhs... en ahs ... en wie op blote voeten is, trekke dit schoentje aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT : zoveelste ontsporing.


"Wat men ons niet geeft zullen we nemen"


De links-nijdige journalist van de 0000, Marc Van de Loverenbosch, kwam tijdens het parlementaire debat  in het Vlaams Parlement voor de progressieve sukkels van kijkers vertellen hoe ze de verschillende tussenkomsten moesten begrijpen. Vroeger was het mijnheer pastoor die de gelovigen bijlichtte, vandaag wordt die taak waargenomen door de  indoctrinatie-bedienaars van de 0000.

De redactie van de VRT is bevreesd dat de woorden geuit door Filip Dewinter : "Wat wij niet krijgen, zullen we nemen" zullen gevolgd worden door een volgende oproep : "Geef ons wapens".  De 0000 gaat weer eens uit de bocht.

Deze bewering is een schandelijke insinuatie door een  rode  fascist die bij hoog en bij laag zweert dat hij neutrale informatie verstrekt, terwijl zijn betogen doordrenkt zijn van bittere vooringenomenheid en sluwe partijstrategie.  Dergelijke mensen (en er zijn er nauwelijks anderen op de Reyerslaan) zijn het die de omroep zijn slechte naam bezorgen. 

Is er één aanleiding in dit land om,  om het even welke partijpolitieke strekking te betichten van  het aanzetten tot criminele daden ?  Voor de zoveelste keer heeft de openbare omroep zijn taak van objectieve informant verbrod.   Het is duidelijk voor iedereen die het debat gevolgd heeft, dat er flink wat nijdassen in dat parlement zetelen en stuntelige sprekers die niet uit hun woorden komen, maar ook daar oordelen de kijkers zelf over. Zoals ook wij zonder voorbehoud durven zeggen, dat naast Filip Dewinter een Cathy Berx van de CD&V een vrouw met politiek talent is. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Parlement



Hierna de huidige samenstelling van het VP :

Vlaams Belang     30

CD&V                29

VLD                   25

SPa/SPi              25

NV-A                   6

Groen                   6

LDD                     2

Union Franco         1
---------------------------------
Totaal                  124

(Meerderheid vanaf 63 stemmen)
 

De linkse partijen SPa/Spi en Groen beschikken over 31 zetels. Daarmede gijzelen zij de rechtse meerderheid in Vlaanderen die bestaat uit CD&V, VB, LDD, NVA, ofte 65 zetels. 

De VLD die steevast kiest voor links, in tegenstelling tot veel van de liberale kiezers, wordt buiten beschouwing gelaten.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overschotten


Vlaanderen investeert 280 miljoen in wegen


Dedju, spijtig dat Fientje er niet meer bij is, om wat extra studies te bestellen bij haar bompa.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!