Angeltjes
17-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verenigde (islamitische) Naties

 

De markt op het Laar in Borgerhout

Om u eens niets nieuws te vertellen : wij hebben een hartsgrondige hekel aan de islam, zoals die bezig is Europa in te palmen.  Hoe de islam het leven organiseert in de eigen Prachtlanden is onze zaak niet maar in Vlaanderen en Europa, hoort die doctrine niet thuis.  Ook niet in een light-versie, die trouwens enkel bestaat in de verbeelding van de fantasten van links en het centrum. 

Wij hebben ons, zeker in West-Europa ontworsteld aan religieuze invloeden, een behoorlijk evenwicht gevonden tussen arbeid en kapitaal, een tolerante maatschappij gerealiseerd, wetenschap en kunsten laten bloeien, een behoorlijke welvaart tot stand gebracht en een beschavingsniveau bereikt dat nergens anders op de planeet bestaat.

Althans zo was het,  tot voor een aantal jaren.

Inmiddels zien wij onze steden en gemeentes verloederen en ingenomen worden door lieden die behept zijn met zogenaamd godsdienstige opvattingen die onze verworvenheden onderuit halen. We kennen allemaal het verhaal maar eigenlijk kunnen we het niet genoeg herhalen, niet voor onszelf maar voor de vele miljoenen die door de regimes van hun land dom gehouden worden.  Ook in het land B wordt er alles aan gedaan om mensen die kritiek hebben op de migratiegolven en de toenemende invloeden van de islam, te beschuldigen van onmenselijkheid en racisme.

Wij hebben echter niet de bedoeling te zwijgen en wij laten ons niet beschuldigen van om het even welke mensonvriendelijke bedoeling.

Neem nu de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Dit is het nieuwe orgaan dat drie jaar geleden opgericht werd ter vervanging van de oude Commissie voor Mensenrechten die het gepresteerd had landen toe te laten die vooraanstaan bij het plegen van gewelddaden op eigen burgers zoals China, Soedan, het Prachtland Arabië en het kroonjuweel van de democratie, Zimbabwe.

Deze nieuwe Raad wordt gedomineerd door landen die de islam enorm genegen zijn en de resolutie van de maand maart is een uiting van deze instelling.  Men betreurt dat de islam vaak verkeerdelijk vereenzelvigd wordt met terrorisme en verwaarlozing van de mensenrechten. Daarbij ziet men over het hoofd dat er over een tijdsspanne van minder dan tien jaar massale moordaanslagen hebben plaatsgevonden in ondermeer New York, Londen, Bali, Madrid, Mumbai, Jakarta en Teheran waarbij de daders nadrukkelijk handelden uit naam van de islam.

Weet u wie verantwoordelijk is, volgens de Raad van de VN ? De pers, de media, want die benadrukken te veel dat de moslims deze aanslagen opeisen. Terwijl het slechts om een minderheid gaat.

Daarom wordt gepleit in de resolutie dat er een nauwer toezicht zou gebeuren op de berichtgeving. Maar niet alleen wordt censuur geëist op de media maar tevens ook op theater, literatuur, ontspanning en kunsten in het algemeen die de islam op de korrel durven nemen.

Voorlopig heeft deze resolutie geen enkele impact op het beleid van de landen die deel uitmaken van de Verenigde Naties. Maar we zien welke richting het uitgaat.

Wij blijven ons verzetten tegen deze pseudo-godsdienst, zijn uitwassen, wreedheden en beknottingen die zich in onze contreien beginnen voor te doen. De moskee en de staat zijn gescheiden, zoals de kerk dat ook is.  En wie het daar niet mee eens is, kan zijn koffers pakken. 

En nu mag heel weldenkend Vlaanderen ons met de vinger wijzen. Wij wuiven terug.

Ray

Bron : ODT - Nieuw Zeeland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige Canadezen eisen Frans als voertaal in bedrijven

 

De "Nouveau Parti Démocratique" (NPD) van Quebec heeft in een congresresolutie bepaald dat in de Franstalige provincie Frans de enige voertaal mag zijn in de bedrijven.

In Vlaanderen bestaat nog steeds het decreet Van de Zande op het gebruik van het Nederlands ( in ondermeer het bedrijfsleven) uit 1973.  We vragen ons af of de bedrijven in Vlaanderen op de hoogte zijn van de bepalingen uit dit decreet ? En de gemeentes ?

httr//www.jminforme.ca/article/761984


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn allemààl fraudeurs !

 

Om aan de schuldenberg te ontsnappen, stond Tante Francine open voor Fraude.

 

Fraude met CO2-uitstootrechten

Oppositie Kirgizië klaagt over fraude verkiezingen

 

Belgische justitie verdenkt Pfaffs van fraude

 

Adoptieouders baby J. verdacht van fraude

 

Fraude met dienstencheques neemt fors toe

 

Fraude bij Brusselse magistratuur

  

PS wil fraude laten erkennen als beroepsziekte

 

 

 


16-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV van Geert Wilders neemt niet deel aan gemeenteraadsverkiezingen

 

Geert Wilders heeft beslist dat de PVV niet zal deelnemen  volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland, behalve in Den Haag en Almere. Hij nam deze beslissing omdat hij vreest niet voldoende goede kandidaten te kunnen vinden.

Gemeentelijke, provinciale, landelijke of Europese verkiezingen bestrijken telkens andere bevoegdheden en vergen ieder kwaliteitsvolle kandidaten. De trieste esbattementen met de partij van Pim Fortuyn zijn niet vergeten door Wilders.  Hij begrijpt zeer goed de gevaren die de Partij voor de Vrijheid beloeren als er in 441 Nederlandse gemeenten meer dan duizend verkozenen de lokale belangen van de PVV zullen moeten verdedigen.

De politieke tegenstanders van Wilders (àlle andere partijen) reageren kwansuis verbolgen : zij hadden zo graag gehad dat ze zich met de PVV mochten meten.  De schijnheiligheid gaat net niet zo ver met te zeggen, dat Wilders' afwezigheid een verlies voor de democratie is.

Het is tamelijk uniek dat een politieke partij beslist niet deel te nemen aan verkiezingen.  De partij van Wilders is dan ook géén traditionele partij maar een eenmansbeweging zonder leden. Het is alleszins een moedige en denkelijk een wijze beslissing. De hoofdtaak van de PVV bevindt zich op nationaal vlak.

Laat ze kwetteren, Geert, de anderen  : wij bewonderen de manier waarop deze man moedig en onvervaard zijn politieke verantwoordelijkheid opneemt en zijn leven veil heeft in de strijd tegen de islam in Europa.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Peel zegt ook iets ...

 

Onze vriend Manten heeft weer een rake kijk op de situatie 

Na de liberale protesten van het tafelspringertje, Annickske de Ridder, is het de beurt aan de Grote bierproever en Antwerpse havenschepen Marc van Peel om van zich te laten horen in het debat over de uitdieping van de Westerschelde door Nederland.

Van het liberale lichtgewicht kunnen we niet meer verwachten dan de goedkope oproep "Weg met de zeeuwse mosselen in Antwerpse restaurants". Van de politicus die rechtstreeks verantwoordelijk is voor het havenbeleid, zou een ernstige en geargumenteerde tussenkomst in deze zaak wenselijk zijn.

Helaas beperkt Van Peel zich eveneens tot loze bedreigingen. Hij wil de vrachtwagens die naar Nederland rijden tol laten betalen. Alsof de Liefkenshoektunnel géén toltunnel zou zijn... Wil Van Peel het verkeer aan de Kennedytunnel enigszins versoepelen door aldaar tol te eisen ?  Wat een dwaas voorstel.

Om te beginnen beschikt hij niet over de bevoegdheid om die bedreiging waar te maken en als hij zijn politieke vriendjes gek genoeg zou maken om het wel te doen, wat zou dan het resultaat zijn ?  Dat de Nederlanders als gekken de vaargeul van de Schelde zouden uitbaggeren ?

Wat een intrieste, kwaliteitsloze beleidsmakers en politici hebben wij in dit land. Tafelspringertjes, populisten, filmsterren en afwezige beleidsmakers die in de Australische bush op geesten van overledenen jagen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I will Mohr : mensenverachtende reclame !

 

 

 

In Oostenrijk wordt een reclamecampagne van Unilever afgebroken omwille van de "rassistische en mensenverachtende" teneur bij het woordgebruik "mohr".  Vergelijkbaar met onze "negerinnentetten" of "negerzoenen".  Voor wanneer een verbod op chocolade ?

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display.154+M5c85f395d95.0.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke mariniers in Afghanistan dragen hoofddoek

 

Een Amerikaanse marinierseenheid in Afghanistan die bestaat uit 46 vrouwelijke militairen draagt, als zij op missie gaat, hoofddoeken die haar en schouders bedekken.  De dames pogen op die manier het vertrouwen te winnen van Afghaanse vrouwen, die eventueel bereid zouden zijn bepaalde inlichtingen te verstrekken over de Taliban.  Een Mata Hari outfit zou hier geen succes hebben.  De vraag is of dergelijke vestimentaire toegevingen enig resultaat opleveren. Om zijn mandaat te behouden schrikt de president er niet voor terug om maatregelen te nemen die de vrouw opnieuw onteert tot een louter gebruiksinstrument ten behoeve van de man.  Alle buitenlandse inspanningen ten spijte brengt de taliban het er goed van af en behalen deze strijders voor allah menige morele en militaire overwinning, in de- Stanlanden.

http://creepingsharia.wordpress.com/2009/08/15/female-marines-don-head-scarves-in-afghanistan/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbranden in naam van de godsdienst van vrede

 

 (Opfrissing van een bericht van oktober 2008)

 

De Britse inlichtingendienst MI-6 heeft in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan de hand gelegd op documenten waaruit blijkt dat Osama bin-Laden een 'wereldwijde vuurbal' wil ontsteken door in de VS, Europa, Australië en Zuid Amerika massaal bossen in brand te steken. 
MI-6 experts noemen het ontdekte plan één van de meest zorgwekkende rampen waar de wereld binnenkort mee te maken kan krijgen. De catastrofale vuurhaarden zouden niet alleen een enorme milieuramp veroorzaken, maar tevens de beschikbare hulpdiensten uitputten, alsmede ook enorme schadeclaims tot gevolg hebben die de toch al zwaar onder druk staande Westerse economieën nog verder zullen belasten.
 
Australië, dat al jaren te kampen heeft met extreme droogte, beschouwt de dreiging als 'afschuwelijk'. De minister van Justitie, Robert McClelland, waarschuwde dat er 'uiterst dringend behoefte is aan hernieuwde waakzaamheid tegen dit zeer reëele gevaar.'
 
De FBI heeft inmiddels een topprioriteits-waarschuwing uitgegeven, omdat een dergelijke terreuraanslag 'staten zoals Californië zouden verwoesten.'
 
In Europa zijn bosrijke landen zoals Spanje, Frankrijk en Duitsland 'kwetsbaar'. Daarnaast is het Amazonegebied in Zuid Amerika een ander, zeer belangrijk doelwit, aldus MI-6.
 
De instructies voor het uitvoeren van 'global fireball' werden gevonden tussen andere documenten, na een aanval op een Al-Qaeda post, net over de grens met Pakistan. De auteur is Abu Musab al-Suri, die ook de handleiding voor terroristen 'The Global Islamic Resistance Call' op zijn naam heeft staan.

De 50 jaar oude, in Syrië geboren terrorist werd door de VS in 2005 in Pakistan opgepakt. Volgens sommigen zou hij op dit moment in een Egyptische gevangenis verblijven. Andere rapporten suggereren echter dat hij, als onderdeel van een deal met Syrië, is vrijgelaten en zich nu in Baghdad ophoudt, alwaar hij plannen zou maken voor aanvallen op Israël.
 
Xander
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluit het casino met de naam Sabam

 

Vorige week kwam Sabam in het nieuws nadat Youtube besloten had een aantal "belgische" artiesten uit zijn rijke muziek- en videoaanbod te verwijderen.  Youtube (een dochter van Google) was het drammerige gezeur over centen van Sabam beu en zwierde alle belgische video's buiten.

Dankzij het arrogante en dommige optreden van Sabam werden onze bescheiden eigen liedjeszangers en aanverwanten verbannen bij een van de wereldpromotoren voor muziek en ontspanning.  Goed gedaan !

Wie of wat is Sabam ? Kort : een vereniging die aangesloten uitgevers,  componisten en auteurs vertegenwoordigt en uit hun naam hun auteursrechten int bij verspreiding van de producten die hun "intellectueel eigendom" zijn. Daarvoor baseert Sabam zich op de federale en internationale wetten inzake auteursrechten.

 

Wij hebben het al gezegd : componisten en auteurs werken niet gratis en als hun werken opgevoerd worden, hebben zij recht op een stuk vergoeding. Dat is duidelijk en staat buiten kijf.

De wetgeving terzake is echter alles behalve duidelijk en Sabam gedraagt zich als de gestapo van de sector muziek, cultuur en ontspanning.  De controleurs reizen het land door en zitten ganse dagen alle mogelijke uitgaven te doorpluizen op zoek naar mogelijke slachtoffers die moeten uitgeperst worden. Sabam bestaat dankzij de wettelijke mogelijkheden en overleeft rijkelijk dankzij de gaten en onduidelijkheden in de wet.

Voor de zoveelste keer richt Sabam zich tot bedrijven, zelfstandigen, winkels en aanverwanten en is er een overeenkomst afgesloten met het belgische VBO. Overal waar één noot muziek opklinkt in bedrijven, winkels of handelszaken passeren de taksinners om hun deel op te eisen.

Beschikt het VBO niet over juristen die deze deal hebben onderworpen aan een onderzoek ?  Hebben zij de talrijke hiaten en tekortkomingen niet vastgesteld ? Want er zijn heel wat vragen en niet alleen juridische.

- Wie bepaalt het percentage van de aanslagen die Sabam opeist ?

- Kan Sabam de doorstroming aantonen tussen geïnde bedragen en doorgestorte afdrachten aan leden ?

- Sabam belast àlle muziek, ook die van anderen dan aangesloten leden ?  Wat gebeurt er met dat geld ? 

- Wat doet Sabam met gemengde uitzendingen, dwz programma's die werken bevatten die tot het openbaar domein behoren en werken van hedendaagse componisten ?  Wat met werken in opdracht waarvan de componist zijn rechten heeft afgestaan ?

 

- Wil een actief lid uit het Vlaams, Brussels, Waals en Duitstalig parlement even nagaan hoeveel afdrachten de openbare omroepen afstaan aan Sabam ?  Als Sabam inderdaad rechten int bij de openbare (en commerciële) omroepen aan de bron,  waarom is er dan een tweede inning bij doorzending in publieke ruimtes van diezelfde muziek ? 

- Sabam is al bij herhaling in het nieuws gekomen omwille van dubieuze financiële handelingen binnen het bedrijf ; lieden aan de top zijn al dan niet discreet afgevoerd en vervangen omdat zij met hun vingers in de kas zaten of toelieten dat anderen dit deden. Er bestaat nog steeds geen afdoende transparantie en controle op de daden van Sabam. Deze vereniging bestaat bij de gratie van de onduidelijkheid in de belgisdche wetgeving inzake auteursrechten.

- Gezien het financiële geknoei en de schade die Sabam aanricht moet deze vereniging ontbonden worden ; de staat moet zelf instaan voor deze taak en werken volgens duidelijke richtlijnen waarbij de belangen van auteurs/componisten/artiesten/uitgevers gewaarborgd zijn, wat betreft de financiele vergoedingen én de promotionele kansen. Rechten kunnen slechts één keer gelden en worden aan de bron geïnd ; dat geldt ook voor productie van beeld- en geluiddragers.

Het zou een goede zaak zijn, mocht het Vlaamse Parlement terzake een aantal initiatieven ontwikkelen om zijn bevolking te beschermen tegen de roverspraktijken die thans mogelijk zijn door de zwakke federale wetten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de moslims valt geen land te bezeilen : een zoveelste bewijs

 

Lerares: Moslimschool sluit andere culturen uit

 

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/243549/Lerares-Moslimschool-sluit-andere-culturen-uit.htm

Orthodoxe islamitische scholen bieden geen enkele ruimte aan andere culturen en geloven en werken de integratie tegen. Niet-moslimleraren op deze scholen worden niet als volwaardige collega's behandeld.

Moslimschool As Siddieq leert kinderen dat het christendom wordt afgeschaft Moslimschool As Siddieq leert kinderen dat het christendom wordt afgeschaft

Moslimscholen

Dat zegt onderwijzeres Hennie Metsemakers, die een jaar werkte bij de Amsterdamse As Siddieqschool, zaterdag in dagblad het Parool.

Marcouch

Reden voor de noodkreet van de lerares is de oproep van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch om orthodoxe bewegingen te subsidiëren. Volgens Metsemakers is de democratie daar niet mee gediend. Metsemakers meent dat zij en andere niet-moslimleden van het onderwijzend team van de As Siddieq in Zeeburg subtiel werden buitengesloten.

'In de pauzes moesten we apart eten,' zegt Metsemakers. 'Wij mochten niet hetzelfde begroet worden als moslimonderwijzers, niet met het woord salem, vrede, want niet-moslims kunnen niet weten wat vrede is. Andersdenkenden worden bestempeld als ongelovig.' Metsemakers heeft de onderwijsinspectie ingeschakeld.

Geschorst

Ze werd anderhalf jaar geleden geschorst omdat zij ook de gebruiken van andere religies in de lessen noemde.'Ik had een tijdbalk getekend en daarop de belangrijkste gebeurtenissen van een aantal geloven vermeld.' Het ergste vond Metsemakers dat ze de opdracht kreeg de kinderen te vertellen dat het christendom afgeschaft zal worden.

Het contract van Metsemakers werd vorig jaar niet verlengd.

Orthodoxe signatuur

Enkele jaren geleden vertrokken ook al enkele onderwijzers bij de As Siddieqschool wegens een 'uitzonderlijk orthodoxe houding van het bestuur'. Volgens Metsemakers is het bestuur er inmiddels in geslaagd de orthodoxe signatuur in alle gelederen door te voeren, ook al bestaat de helft van het team uit niet-moslimleerkrachten.

De school wil volgens haar kinderen leren dat zij geen vrienden mogen zijn van ongelovigen. 'Alleen moslims kunnen immers goede mensen zijn.'

Bij As Siddieq was men niet bereikbaar voor commentaar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vaderland om in het hart te dragen

 

Een vaderland om in het hart te dragen

Dit is het vaderland waar men geen schaamte kent.

Waar normen even snel als damp vervagen.

Waar diefstal en corruptie ongeremd

de oorzaak zijn van stijgend onbehagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar men de wetten stemt

om tegenstanders te belagen.

Waar men belastert, broodrooft en de rechten schendt

van hen die heel terecht om uitleg vragen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar elke delinquent

met vrucht en onbevreesd zijn kans kan wagen.

Waar hij wordt opgevangen en verwend

tot aan het einde van zijn dagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar elke duur verdiende cent

met zorg wordt nageteld en aangeslagen.

Waar vorst en paladijnen permanent

als ratten aan de staatskas knagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland. Dit is de circustent,

waarvan wij hier met schroom gewagen.

Het rotversleten monument,

de ergste van de zeven plagen.

 

Dit is het vaderland dat wij ten grave dragen.

 

Simon Schamp

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trots op onze Vlaamse Taal en Cultuur

 

De Vlaamse taal in Frans-Vlaanderen, kortweg het Vlemsch of Plat, is nog lang niet dood. Radio Uylenspieghel heeft een tijdje op apegapen gelegen, maar is nu helemaal terug met eigen programma's. En ook de lessen Vlaams van de Akademie veur Nuuze Vlaemsche Taele zijn een succes. Met de economie als nieuwste drijfveer.

Dieter Dujardin

"Elk a Goendag. Ge zied wellekomn op d'uutzendinge van de Vlamsche radio van 'n Casselberg. Chers auditeurs, bienvenue sur la radio Flamande de Cassel." Alzo begint één van de programma's van Radio Uylenspieghel, oorspronkelijk begonnen als piratenzender. De pioniers drongen elke zondag de kerk van Cassel binnen met een zender en een antenne en om 15 uur begon de uitzending met het Vlaamse kinderliedje 'Jan, mijnen man'.

In 1981 werd Uylenspieghel gelegaliseerd. Sindsdien heeft de radio een bereik tot in Ieper en zelfs Oostende. De verbondenheid met Vlaanderen is dan ook nog erg groot, zeggen voorzitter Jean-François Chiloup en muzieksamensteller Cédric Mercier.

Straffen

"Toen onder Lodewijk XIV de grens tussen de Zuidelijke Nederlanden en Frankrijk werd vastgelegd, zijn onze voorouders van Duinkerke tot Rijsel Vlaams blijven spreken, ook op school. Begin de twintigste eeuw werd dat plots verboden, om de nationale gevoelens van de Republiek te versterken. In drie generaties werd de taal bijna we ggeveegd. Terwijl onze grootouders uitsluitend Vlemsch of Plat spraken, konden onze ouders nog de twee en wij enkel Frans, tot onze grote spijt. Het verbod en de zware straffen die erbij hoorden, leidden tot groot ongenoegen in deze regio. Ze wilden wel het Frans leren, maar tegelijk ook hun Vlaamse cultuur, taal en muziek behouden. Op die manier ontstonden allerlei verenigingen, Radio Uylenspieghel is daaruit voortgevloeid, met Vlaamse programma's en Vlaamse liedjes van Wannes Vandevelde, Willem Vermandere, Alfred den Ouden en vele anderen."

In de loop der jaren verwaterde de hang naar de Vlaamse taal en zeker jongeren hadden er geen behoefte aan. Ook de radio zakte in elkaar. Eind de jaren negentig werd er zelfs nog alleen muziek gedraaid, non-stop en dus door een computer. Enkele oude getrouwen en een groep nieuwe enthousiastelingen wakkerden het vuur recent weer aan. En ondertussen begint ook de Akademie veur Nuuze Vlaemsche Taele voet aan grond te krijgen met haar Vlaamse lessen.

Flip Kowlier

Chiloup en Mercier: "Er is een extra argument bijgekomen om de Vlaamse taal te leren: de economie. In Noord-Frankrijk is er heel veel werkloosheid, terwijl Vlaanderen de jongste jaren een geweldige groei kende. Om in Ieper, Veurne of Kortrijk aan de bak te komen, moet je wel de taal een beetje beheersen. Dat beginnen ze hier nu in te zien."

De radio draait ondertussen ook weer op volle toeren en meet zich een moderner imago aan. "Behalve folk, accordeon en pop, draaien we ook rock, wereldmuziek en zelfs metal. Clouseau, dEUS, Laïs, Flip Kowlier, Ambrozijn: we draaien ze allemaal. Regelmatig brengen we ook verslag uit van grote evenementen in Ieper of Poperinge, enkele presentatoren zijn ook van daar afkomstig. De verdeling Frans en Vlaams is ongeveer 60/40. Alle thema's komen aan bod, behalve de politiek."

Streekcultuur

Daar zeg je zoiets. Een Franstalige bij de Vlaamse leeuw zien poseren en horen pleiten voor de Vlaamse zaak: het komt voor een leek raar over, zeker gezien onze eigen communautaire problemen. Chiloup en Mercier: "Daar hebben wij uiteraard niks mee te maken, maar we ervaren wel dezelfde problemen. Als we op feestdagen de Vlaamse Leeuw uithangen, zien veel Fransen dat als een daad van extremisme of separatisme. Ze vereenzelvigen ons met het Vlaams Belang. Maar wij willen helemaal niet van Frankrijk afgescheurd worden, dat is gewoon onze vlag, het symbool van onze streekcultuur. Ook de film 'Bienvenue chez les Ch'tis' heeft geen goed gedaan aan onze reputatie. Een grappige film, daar niet van, maar wel geen juiste weergave. Wij zijn helemaal geen Ch'tis, wij zijn Vlamingen."

@ Het Laatste Nieuws

 


15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle Maria's en haar naasten : een heerlijke naamdag.

 

 

Wij stuurden de Platenruiter er op uit om een orginele, mooie en geschikte opname uit te zoeken voor alle Maria's, Maries, Miekes, Ria's, Marijkes, Mimi's enzovoort en onze ijverige Platenruiter zocht zich suf, wat voor hem een niet zo ongebruikelijke geestestoestand is.  Hierna zijn commentaar.

 Om de liefste lezeressen van de nummer 1 blog van het Seniorennet te behagen en te vieren, is geen enkele opdracht mij te zwaar. Overal hoort u vandaag het Ave Maria van Bach, bewerkt door Gounod ,of dat van Schubert weerklinken en dat is mooie muziek. Maar voor de Maria's, de moeders en àlle vrouwen van Angeltjes (en hun naastes)heb ik een minder gekend fragment uitgezocht : het Ave Maria uit de opera Otello van Giuseppe Verdi, naar het verhaal van Shakespeare. 

De trouwe  echtgenote Desdemona wordt door haar man,  de Turk Otello beticht van ontrouw. Hij laat zich misleiden door zijn raadsman, de valse Jago wiens gemoed donkerder is dan de huid van Otello, en die is moorzwart. Het is me daar een rotsfeertje in het paleis op Cyprus met de door jaloezie bezeten Turk.

 U weet hoe het verhaal eindigt : Otello vermoordt de hagelblanke en onschuldige Desdemona en als hij de ware toedracht verneemt over haar onschuld,  steekt hij zichzelf neer.  Het is de geschiedenis van een eremoord met een ongebruikelijk slot. Vandaag zeggen de daders dat het hen diep spijt en de rechters begrijpen dat en laten de moordenaars als straf enkele weken  hout sprokkelen in het park. Vroeger zou het publiek dat niet genomen hebben en eiste men dat de moordenaar reutelend aan zijn einde kwam.  Dat waren nog eens tijden.

In het videofragment neemt Desdemona afscheid van haar kamenierster, Emilia en bereidt zij zich voor op het ultieme gesprek met de door afgunst benevelde gek Otello.  Zij bidt het Ave Maria, dat enkel in de opera voorkomt en niet in het toneelstuk. Het is een opname uit 1995 van de Metropolitan Opera te New York met de heerlijke sopraan Renée Fleming. 

En als u, ach-ach, niet zo gek bent op opera dan wensen wij u toch een heerlijke naamdag toe, Maria en aanverwante naamgenotes.  En felicitaties aan uw partners die het toch maar getroffen hebben met zulke fijne vrouwen.

Uw romantische Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga er even tussenuit met Bongo !

 

 

 Met dank aan :  http://blog.ardville.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Rechter De Tandt

 

 

 


14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boycot Zeeuwse mosselen : laten we redelijk blijven.

 

Het gekende Antwerpse restaurant Preudhomme (familie van de componist) op de Suikerrui zal blij zijn met de oproep om de Zeeuwse mosselen te boycotten.

Vlaams parlementslid Annick de Ridder (VLD) richt een patetische oproep tot de Antwerpse restaurants om geen Zeeuwse mosselen meer aan te bieden.  Dit om Nederland te laten voelen hoe kwaad Vlaanderen is omdat de overeengekomen uitdieping van de Schelde tot iets boven de 13 meter (momenteel is de diepgang 11,5 meter) niet kan doorgaan.  Uiteraard zijn alle middelen om Nederland te dwingen de aangegane akkoorden na te leven, welgekomen, maar deze mosselboycot gebeurt wel ten laste van de horeca, in een economisch wankele periode. Impulsief en slim gaan niet altijd samen. Dat hebben we al vaker vastgesteld bij De Ridder.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat viert u op 15 augustus ? Uitslag poll

 

Wat viert u op de feestdag van 15 augustus ?

Eindstand:


Maria Hemelvaart  36 % (46)
Moederdag  19 % (25)
Nationale Feestdag van de Republiek Congo  1 % (1)
Onafhankelijkheidsdag in India  0 % (0)
Bahrein Onafhankelijkheidsdag  0 % (0)
Nationale Feestdag van Liechtenstein  2 % (2)
Ik vier niets  27 % (35)
Ik bestudeer de keraan om slimmer te worden  16 % (20)

Totaal aantal stemmen: 129

 

Plezierig vast te stellen dat 16% van onze lezers zich ook op 15 augustus wijden aan de studie van de keraan. 27% doet of zijn neus bloedt en viert niets en één iemand viert het feest van de Congo.  De 25% die Moederdag vieren zijn vermoedelijk Antwerpenaren en meer dan een derde (36%) viert Maria Hemelvaart (of Maria ten Hemelopneming, zoals een lezer ons liet opmerken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een janktempel erbij in Brussel ?



Le Soir meldt dat de Turkse gemeenschap bij de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node een bouwaanvraag heeft ingediend voor een zoveelste moskee. Het nieuwe islamitische gebedshuis zou plaats moeten bieden aan 750 gelovigen. Het gaat om de grootste moskee sinds de bouw van de moskee in het Brusselse jubelpark.

Het dossier zou nu voorliggen bij Emir Kir (PS) die als staatssecretaris voor het Brussels hoofdstedelijk gewest bevoegd is voor Stedenbouw. Eerder dit jaar werd

Kir, die we ook kennen als notoir negationist, genoemd als de volgende burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Daarmee lijkt de bouw van een nieuwe megamoskee in Brussel slechts een kwestie van tijd en een formaliteit. We twijfelen er immers geen moment aan dat Emir Kir er alles zal aan doen om het zijn kiespubliek naar de zin te maken.

@ Vlaams Belang.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Zoudt u uw gevangen zoon/dochter helpen ontsnappen ?

 

 

De moeder van Dave Annemans, een gedetineerde die was ontsnapt uit de gevangenis van Merksplas, is vrijgelaten uit de gevangenis van Antwerpen. Zoudt u uw gevangen zoon of dochter helpen ontsnappen, mocht hij/zij beroep op u doen ?

(Voor de zuurpruimen onder ons : het is maar een spelletje. )

Poll : in de linkerkolom


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Benoit herdenking op zondag 16 augustus te Antwerpen

 

 

Zeldzame foto uit 1888 : Peter Benoit (links, staand), zittend Emmanuel Hiel en Julius Hoste

Op 17 augustus zal het precies 175 jaar geleden zijn dat de Vlaamse componist Peter Benoit werd geboren in Harelbeke. Benoit schreef romantische en nationalistische muziek (stijlperiode in de helft van de 19e eeuw) en richtte in Antwerpen de eerste 'Vlaamsche Muziekschool' op. Om zijn geboortedag in herinnering te brengen, organiseert de Vlaamse Volksbeweging provincie Antwerpen zondag 16 augustus om 10,30 uur een korte bloemenhulde aan zijn graf op het Schoonselhof.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!