Angeltjes
16-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluit het casino met de naam Sabam

 

Vorige week kwam Sabam in het nieuws nadat Youtube besloten had een aantal "belgische" artiesten uit zijn rijke muziek- en videoaanbod te verwijderen.  Youtube (een dochter van Google) was het drammerige gezeur over centen van Sabam beu en zwierde alle belgische video's buiten.

Dankzij het arrogante en dommige optreden van Sabam werden onze bescheiden eigen liedjeszangers en aanverwanten verbannen bij een van de wereldpromotoren voor muziek en ontspanning.  Goed gedaan !

Wie of wat is Sabam ? Kort : een vereniging die aangesloten uitgevers,  componisten en auteurs vertegenwoordigt en uit hun naam hun auteursrechten int bij verspreiding van de producten die hun "intellectueel eigendom" zijn. Daarvoor baseert Sabam zich op de federale en internationale wetten inzake auteursrechten.

 

Wij hebben het al gezegd : componisten en auteurs werken niet gratis en als hun werken opgevoerd worden, hebben zij recht op een stuk vergoeding. Dat is duidelijk en staat buiten kijf.

De wetgeving terzake is echter alles behalve duidelijk en Sabam gedraagt zich als de gestapo van de sector muziek, cultuur en ontspanning.  De controleurs reizen het land door en zitten ganse dagen alle mogelijke uitgaven te doorpluizen op zoek naar mogelijke slachtoffers die moeten uitgeperst worden. Sabam bestaat dankzij de wettelijke mogelijkheden en overleeft rijkelijk dankzij de gaten en onduidelijkheden in de wet.

Voor de zoveelste keer richt Sabam zich tot bedrijven, zelfstandigen, winkels en aanverwanten en is er een overeenkomst afgesloten met het belgische VBO. Overal waar één noot muziek opklinkt in bedrijven, winkels of handelszaken passeren de taksinners om hun deel op te eisen.

Beschikt het VBO niet over juristen die deze deal hebben onderworpen aan een onderzoek ?  Hebben zij de talrijke hiaten en tekortkomingen niet vastgesteld ? Want er zijn heel wat vragen en niet alleen juridische.

- Wie bepaalt het percentage van de aanslagen die Sabam opeist ?

- Kan Sabam de doorstroming aantonen tussen geïnde bedragen en doorgestorte afdrachten aan leden ?

- Sabam belast àlle muziek, ook die van anderen dan aangesloten leden ?  Wat gebeurt er met dat geld ? 

- Wat doet Sabam met gemengde uitzendingen, dwz programma's die werken bevatten die tot het openbaar domein behoren en werken van hedendaagse componisten ?  Wat met werken in opdracht waarvan de componist zijn rechten heeft afgestaan ?

 

- Wil een actief lid uit het Vlaams, Brussels, Waals en Duitstalig parlement even nagaan hoeveel afdrachten de openbare omroepen afstaan aan Sabam ?  Als Sabam inderdaad rechten int bij de openbare (en commerciële) omroepen aan de bron,  waarom is er dan een tweede inning bij doorzending in publieke ruimtes van diezelfde muziek ? 

- Sabam is al bij herhaling in het nieuws gekomen omwille van dubieuze financiële handelingen binnen het bedrijf ; lieden aan de top zijn al dan niet discreet afgevoerd en vervangen omdat zij met hun vingers in de kas zaten of toelieten dat anderen dit deden. Er bestaat nog steeds geen afdoende transparantie en controle op de daden van Sabam. Deze vereniging bestaat bij de gratie van de onduidelijkheid in de belgisdche wetgeving inzake auteursrechten.

- Gezien het financiële geknoei en de schade die Sabam aanricht moet deze vereniging ontbonden worden ; de staat moet zelf instaan voor deze taak en werken volgens duidelijke richtlijnen waarbij de belangen van auteurs/componisten/artiesten/uitgevers gewaarborgd zijn, wat betreft de financiele vergoedingen én de promotionele kansen. Rechten kunnen slechts één keer gelden en worden aan de bron geïnd ; dat geldt ook voor productie van beeld- en geluiddragers.

Het zou een goede zaak zijn, mocht het Vlaamse Parlement terzake een aantal initiatieven ontwikkelen om zijn bevolking te beschermen tegen de roverspraktijken die thans mogelijk zijn door de zwakke federale wetten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de moslims valt geen land te bezeilen : een zoveelste bewijs

 

Lerares: Moslimschool sluit andere culturen uit

 

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/243549/Lerares-Moslimschool-sluit-andere-culturen-uit.htm

Orthodoxe islamitische scholen bieden geen enkele ruimte aan andere culturen en geloven en werken de integratie tegen. Niet-moslimleraren op deze scholen worden niet als volwaardige collega's behandeld.

Moslimschool As Siddieq leert kinderen dat het christendom wordt afgeschaft Moslimschool As Siddieq leert kinderen dat het christendom wordt afgeschaft

Moslimscholen

Dat zegt onderwijzeres Hennie Metsemakers, die een jaar werkte bij de Amsterdamse As Siddieqschool, zaterdag in dagblad het Parool.

Marcouch

Reden voor de noodkreet van de lerares is de oproep van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch om orthodoxe bewegingen te subsidiëren. Volgens Metsemakers is de democratie daar niet mee gediend. Metsemakers meent dat zij en andere niet-moslimleden van het onderwijzend team van de As Siddieq in Zeeburg subtiel werden buitengesloten.

'In de pauzes moesten we apart eten,' zegt Metsemakers. 'Wij mochten niet hetzelfde begroet worden als moslimonderwijzers, niet met het woord salem, vrede, want niet-moslims kunnen niet weten wat vrede is. Andersdenkenden worden bestempeld als ongelovig.' Metsemakers heeft de onderwijsinspectie ingeschakeld.

Geschorst

Ze werd anderhalf jaar geleden geschorst omdat zij ook de gebruiken van andere religies in de lessen noemde.'Ik had een tijdbalk getekend en daarop de belangrijkste gebeurtenissen van een aantal geloven vermeld.' Het ergste vond Metsemakers dat ze de opdracht kreeg de kinderen te vertellen dat het christendom afgeschaft zal worden.

Het contract van Metsemakers werd vorig jaar niet verlengd.

Orthodoxe signatuur

Enkele jaren geleden vertrokken ook al enkele onderwijzers bij de As Siddieqschool wegens een 'uitzonderlijk orthodoxe houding van het bestuur'. Volgens Metsemakers is het bestuur er inmiddels in geslaagd de orthodoxe signatuur in alle gelederen door te voeren, ook al bestaat de helft van het team uit niet-moslimleerkrachten.

De school wil volgens haar kinderen leren dat zij geen vrienden mogen zijn van ongelovigen. 'Alleen moslims kunnen immers goede mensen zijn.'

Bij As Siddieq was men niet bereikbaar voor commentaar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vaderland om in het hart te dragen

 

Een vaderland om in het hart te dragen

Dit is het vaderland waar men geen schaamte kent.

Waar normen even snel als damp vervagen.

Waar diefstal en corruptie ongeremd

de oorzaak zijn van stijgend onbehagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar men de wetten stemt

om tegenstanders te belagen.

Waar men belastert, broodrooft en de rechten schendt

van hen die heel terecht om uitleg vragen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar elke delinquent

met vrucht en onbevreesd zijn kans kan wagen.

Waar hij wordt opgevangen en verwend

tot aan het einde van zijn dagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland waar elke duur verdiende cent

met zorg wordt nageteld en aangeslagen.

Waar vorst en paladijnen permanent

als ratten aan de staatskas knagen.

Dit is een vaderland om in het hart te dragen.

 

Dit is het vaderland. Dit is de circustent,

waarvan wij hier met schroom gewagen.

Het rotversleten monument,

de ergste van de zeven plagen.

 

Dit is het vaderland dat wij ten grave dragen.

 

Simon Schamp

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trots op onze Vlaamse Taal en Cultuur

 

De Vlaamse taal in Frans-Vlaanderen, kortweg het Vlemsch of Plat, is nog lang niet dood. Radio Uylenspieghel heeft een tijdje op apegapen gelegen, maar is nu helemaal terug met eigen programma's. En ook de lessen Vlaams van de Akademie veur Nuuze Vlaemsche Taele zijn een succes. Met de economie als nieuwste drijfveer.

Dieter Dujardin

"Elk a Goendag. Ge zied wellekomn op d'uutzendinge van de Vlamsche radio van 'n Casselberg. Chers auditeurs, bienvenue sur la radio Flamande de Cassel." Alzo begint één van de programma's van Radio Uylenspieghel, oorspronkelijk begonnen als piratenzender. De pioniers drongen elke zondag de kerk van Cassel binnen met een zender en een antenne en om 15 uur begon de uitzending met het Vlaamse kinderliedje 'Jan, mijnen man'.

In 1981 werd Uylenspieghel gelegaliseerd. Sindsdien heeft de radio een bereik tot in Ieper en zelfs Oostende. De verbondenheid met Vlaanderen is dan ook nog erg groot, zeggen voorzitter Jean-François Chiloup en muzieksamensteller Cédric Mercier.

Straffen

"Toen onder Lodewijk XIV de grens tussen de Zuidelijke Nederlanden en Frankrijk werd vastgelegd, zijn onze voorouders van Duinkerke tot Rijsel Vlaams blijven spreken, ook op school. Begin de twintigste eeuw werd dat plots verboden, om de nationale gevoelens van de Republiek te versterken. In drie generaties werd de taal bijna we ggeveegd. Terwijl onze grootouders uitsluitend Vlemsch of Plat spraken, konden onze ouders nog de twee en wij enkel Frans, tot onze grote spijt. Het verbod en de zware straffen die erbij hoorden, leidden tot groot ongenoegen in deze regio. Ze wilden wel het Frans leren, maar tegelijk ook hun Vlaamse cultuur, taal en muziek behouden. Op die manier ontstonden allerlei verenigingen, Radio Uylenspieghel is daaruit voortgevloeid, met Vlaamse programma's en Vlaamse liedjes van Wannes Vandevelde, Willem Vermandere, Alfred den Ouden en vele anderen."

In de loop der jaren verwaterde de hang naar de Vlaamse taal en zeker jongeren hadden er geen behoefte aan. Ook de radio zakte in elkaar. Eind de jaren negentig werd er zelfs nog alleen muziek gedraaid, non-stop en dus door een computer. Enkele oude getrouwen en een groep nieuwe enthousiastelingen wakkerden het vuur recent weer aan. En ondertussen begint ook de Akademie veur Nuuze Vlaemsche Taele voet aan grond te krijgen met haar Vlaamse lessen.

Flip Kowlier

Chiloup en Mercier: "Er is een extra argument bijgekomen om de Vlaamse taal te leren: de economie. In Noord-Frankrijk is er heel veel werkloosheid, terwijl Vlaanderen de jongste jaren een geweldige groei kende. Om in Ieper, Veurne of Kortrijk aan de bak te komen, moet je wel de taal een beetje beheersen. Dat beginnen ze hier nu in te zien."

De radio draait ondertussen ook weer op volle toeren en meet zich een moderner imago aan. "Behalve folk, accordeon en pop, draaien we ook rock, wereldmuziek en zelfs metal. Clouseau, dEUS, Laïs, Flip Kowlier, Ambrozijn: we draaien ze allemaal. Regelmatig brengen we ook verslag uit van grote evenementen in Ieper of Poperinge, enkele presentatoren zijn ook van daar afkomstig. De verdeling Frans en Vlaams is ongeveer 60/40. Alle thema's komen aan bod, behalve de politiek."

Streekcultuur

Daar zeg je zoiets. Een Franstalige bij de Vlaamse leeuw zien poseren en horen pleiten voor de Vlaamse zaak: het komt voor een leek raar over, zeker gezien onze eigen communautaire problemen. Chiloup en Mercier: "Daar hebben wij uiteraard niks mee te maken, maar we ervaren wel dezelfde problemen. Als we op feestdagen de Vlaamse Leeuw uithangen, zien veel Fransen dat als een daad van extremisme of separatisme. Ze vereenzelvigen ons met het Vlaams Belang. Maar wij willen helemaal niet van Frankrijk afgescheurd worden, dat is gewoon onze vlag, het symbool van onze streekcultuur. Ook de film 'Bienvenue chez les Ch'tis' heeft geen goed gedaan aan onze reputatie. Een grappige film, daar niet van, maar wel geen juiste weergave. Wij zijn helemaal geen Ch'tis, wij zijn Vlamingen."

@ Het Laatste Nieuws

 


15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle Maria's en haar naasten : een heerlijke naamdag.

 

 

Wij stuurden de Platenruiter er op uit om een orginele, mooie en geschikte opname uit te zoeken voor alle Maria's, Maries, Miekes, Ria's, Marijkes, Mimi's enzovoort en onze ijverige Platenruiter zocht zich suf, wat voor hem een niet zo ongebruikelijke geestestoestand is.  Hierna zijn commentaar.

 Om de liefste lezeressen van de nummer 1 blog van het Seniorennet te behagen en te vieren, is geen enkele opdracht mij te zwaar. Overal hoort u vandaag het Ave Maria van Bach, bewerkt door Gounod ,of dat van Schubert weerklinken en dat is mooie muziek. Maar voor de Maria's, de moeders en àlle vrouwen van Angeltjes (en hun naastes)heb ik een minder gekend fragment uitgezocht : het Ave Maria uit de opera Otello van Giuseppe Verdi, naar het verhaal van Shakespeare. 

De trouwe  echtgenote Desdemona wordt door haar man,  de Turk Otello beticht van ontrouw. Hij laat zich misleiden door zijn raadsman, de valse Jago wiens gemoed donkerder is dan de huid van Otello, en die is moorzwart. Het is me daar een rotsfeertje in het paleis op Cyprus met de door jaloezie bezeten Turk.

 U weet hoe het verhaal eindigt : Otello vermoordt de hagelblanke en onschuldige Desdemona en als hij de ware toedracht verneemt over haar onschuld,  steekt hij zichzelf neer.  Het is de geschiedenis van een eremoord met een ongebruikelijk slot. Vandaag zeggen de daders dat het hen diep spijt en de rechters begrijpen dat en laten de moordenaars als straf enkele weken  hout sprokkelen in het park. Vroeger zou het publiek dat niet genomen hebben en eiste men dat de moordenaar reutelend aan zijn einde kwam.  Dat waren nog eens tijden.

In het videofragment neemt Desdemona afscheid van haar kamenierster, Emilia en bereidt zij zich voor op het ultieme gesprek met de door afgunst benevelde gek Otello.  Zij bidt het Ave Maria, dat enkel in de opera voorkomt en niet in het toneelstuk. Het is een opname uit 1995 van de Metropolitan Opera te New York met de heerlijke sopraan Renée Fleming. 

En als u, ach-ach, niet zo gek bent op opera dan wensen wij u toch een heerlijke naamdag toe, Maria en aanverwante naamgenotes.  En felicitaties aan uw partners die het toch maar getroffen hebben met zulke fijne vrouwen.

Uw romantische Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga er even tussenuit met Bongo !

 

 

 Met dank aan :  http://blog.ardville.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Rechter De Tandt

 

 

 


14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boycot Zeeuwse mosselen : laten we redelijk blijven.

 

Het gekende Antwerpse restaurant Preudhomme (familie van de componist) op de Suikerrui zal blij zijn met de oproep om de Zeeuwse mosselen te boycotten.

Vlaams parlementslid Annick de Ridder (VLD) richt een patetische oproep tot de Antwerpse restaurants om geen Zeeuwse mosselen meer aan te bieden.  Dit om Nederland te laten voelen hoe kwaad Vlaanderen is omdat de overeengekomen uitdieping van de Schelde tot iets boven de 13 meter (momenteel is de diepgang 11,5 meter) niet kan doorgaan.  Uiteraard zijn alle middelen om Nederland te dwingen de aangegane akkoorden na te leven, welgekomen, maar deze mosselboycot gebeurt wel ten laste van de horeca, in een economisch wankele periode. Impulsief en slim gaan niet altijd samen. Dat hebben we al vaker vastgesteld bij De Ridder.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat viert u op 15 augustus ? Uitslag poll

 

Wat viert u op de feestdag van 15 augustus ?

Eindstand:


Maria Hemelvaart  36 % (46)
Moederdag  19 % (25)
Nationale Feestdag van de Republiek Congo  1 % (1)
Onafhankelijkheidsdag in India  0 % (0)
Bahrein Onafhankelijkheidsdag  0 % (0)
Nationale Feestdag van Liechtenstein  2 % (2)
Ik vier niets  27 % (35)
Ik bestudeer de keraan om slimmer te worden  16 % (20)

Totaal aantal stemmen: 129

 

Plezierig vast te stellen dat 16% van onze lezers zich ook op 15 augustus wijden aan de studie van de keraan. 27% doet of zijn neus bloedt en viert niets en één iemand viert het feest van de Congo.  De 25% die Moederdag vieren zijn vermoedelijk Antwerpenaren en meer dan een derde (36%) viert Maria Hemelvaart (of Maria ten Hemelopneming, zoals een lezer ons liet opmerken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een janktempel erbij in Brussel ?



Le Soir meldt dat de Turkse gemeenschap bij de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node een bouwaanvraag heeft ingediend voor een zoveelste moskee. Het nieuwe islamitische gebedshuis zou plaats moeten bieden aan 750 gelovigen. Het gaat om de grootste moskee sinds de bouw van de moskee in het Brusselse jubelpark.

Het dossier zou nu voorliggen bij Emir Kir (PS) die als staatssecretaris voor het Brussels hoofdstedelijk gewest bevoegd is voor Stedenbouw. Eerder dit jaar werd

Kir, die we ook kennen als notoir negationist, genoemd als de volgende burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Daarmee lijkt de bouw van een nieuwe megamoskee in Brussel slechts een kwestie van tijd en een formaliteit. We twijfelen er immers geen moment aan dat Emir Kir er alles zal aan doen om het zijn kiespubliek naar de zin te maken.

@ Vlaams Belang.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Zoudt u uw gevangen zoon/dochter helpen ontsnappen ?

 

 

De moeder van Dave Annemans, een gedetineerde die was ontsnapt uit de gevangenis van Merksplas, is vrijgelaten uit de gevangenis van Antwerpen. Zoudt u uw gevangen zoon of dochter helpen ontsnappen, mocht hij/zij beroep op u doen ?

(Voor de zuurpruimen onder ons : het is maar een spelletje. )

Poll : in de linkerkolom


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Benoit herdenking op zondag 16 augustus te Antwerpen

 

 

Zeldzame foto uit 1888 : Peter Benoit (links, staand), zittend Emmanuel Hiel en Julius Hoste

Op 17 augustus zal het precies 175 jaar geleden zijn dat de Vlaamse componist Peter Benoit werd geboren in Harelbeke. Benoit schreef romantische en nationalistische muziek (stijlperiode in de helft van de 19e eeuw) en richtte in Antwerpen de eerste 'Vlaamsche Muziekschool' op. Om zijn geboortedag in herinnering te brengen, organiseert de Vlaamse Volksbeweging provincie Antwerpen zondag 16 augustus om 10,30 uur een korte bloemenhulde aan zijn graf op het Schoonselhof.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutsche nazi's mogen slogans scanderen in andere taal

 

 Allo, Allo,  Mister Adolf !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Guido de Padt, de geestelijk gekwelde

 

 

Sinds de Geraardsbergenaar Guido de Padt, wandelen werd gestuurd door zijn VLD-partij als minister van Binnenlandse Zaken, zit hij opnieuw op de stoel van OCMW-voorzitter in zijn stad.  Daarnaast heeft hij een troostprijsfunctie gekregen als regeringscommissaris van openbare bedrijven waar we enkel van onthouden hebben, dat het goed betaald wordt.

Op zijn facebook heeft de Padt het, volgens de Standaard, over een gewetensconflict. Niet over hoe hij zijn menigvuldige cumulcenten moet beleggen, maar over een vrouw die financiële steun vroeg aan het OCMW teneinde in Nederland een abortus te laten ondergaan die in eigen land wettelijk niet meer mag (5 maanden zwanger).

Met veel branie wijst De Padt op de pro's en contra's van de beslissing die hij moet nemen en die zijn geweten beknellen.  Uitgebreid heeft de egotripper het over de sociale toestand van de vrouw en hoe moeilijk zij het hem maakt. Hij wil de lezers van zijn facebook duidelijk maken hoe ingewikkeld de taak van een OCMW-voorzitter kan zijn en natuurlijk bij hen op een goed blaadje komen : "Kijk toch eens, hoe gewetensvol onze Guido omspringt met zijn verantwoordelijkheden, hij is niet van de slimsten maar de menschen verwachten veel van hem".

Dat hij inmiddels het delicate privé-probleem van deze vrouw te grabbel gooit in gans Vlaanderen (en daarbuiten), beseft de slimmerik  niet. In de kleine gemeenschap van Geraardsbergen zal iedereen intussen weten over wie het gaat. Dat is in het dommige hoofd van De Padt echter niet opgekomen.  Zolang hij maar een goede beurt maakt.

Volgende keer zouden wij graag het verhaal horen van deze sukkel over hoe het voelt levende visjes, spartelend in een bodempje wijn, naar binnen te slikken.  Dat moet ook een zwaar gewetensprobleem zijn voor de halve zool uit Geraardsbergen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we eventjes trouwen ? Het is om even te naaien

 

Geheel bij wijze van uitzondering vestigen wij uw aandacht op een uitzending bij Terzake (Canvas) vanavond om 20 uur. Wij maken er geen gewoonte van, u hopelijk ook niet.

Vanavond is er een Nederlandse documentaire over Sighe , een tijdelijk huwelijk dat in Iran toegestaan wordt en dat  uit de leer van Mohammed komt. Mannen die op oorlogspad zijn (ja, het leven is een voortdurend wapengekletter, nietwaar) willen ook wel eens wat en om niet de eerste de beste en onvoorbereide Laila of Lesley te bespringen, sluit men een tijdelijk huwelijk dat van 1 uur tot 99 jaar kan duren.

Het is een schijnheilig gebeuren dat door de aanhangers van de godsdienst-van-al-wat-op-niks-trekt, aangehaald wordt om te wijzen op de hoge moraliteit binnen de islam. In het Westen bedriegen partners mekaar, of is er (gruwel der gruwelen) seks voor het huwelijk.  Met de Sighe is dit keurig geregeld : je stapt naar de imam, stopt die brave sul enkele sollen in de hand en je hebt een bruid ter beschikking.

Vooral in de grote stad Teheran is de Sighe een populair gebeuren.  Vele jonge vrouwen van het platteland die hun ellendig leven ontvlucht zijn, worden dankzij de Sighe opgevangen door heren die aldus een daad van naastenliefde stellen. 

En de kleine gek die president speelt van het prachtland Iran kan trots verkondigen dat er bij hem geen prostitutie bestaat. Mogen we respectvol besluiten dat die van Rome nog veel te leren hebben bij die van Mekka ?

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstel Rechtsstaat ? Splitsing rechtsgebied Brussel - Lucky9

 

Opgevist uit de reacties :

Het territorium dat tot het rechtsgebied Brussel behoort omvat Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en de Brusselse enclave.

Er is maar één manier om de verrotting te stoppen en dat is de gerechtelijke arrondissementen Leuven en Halle-Vilvoorde onder te brengen onder een ander of zelfstandig Hof van Beroep. Met andere woorden de splitsing van het rechtsgebied Brussel is een conditio sine qua non om de Rechtsstaat te herstellen.
Als het pseudo-interessant nieuws over namen van hen die al dan niet in het echt zich schuldig gemaakt hebben aan corruptie of wanpraktijken is het optrekken van een dik mistgordijn om het zicht op de realiteit nog zwaarder te bemoeilijken en dus in feite onmogelijk te maken.

Het gaat niet over personen. het gaat over een fascistoïde cultuur die zo corrupt is dat er van recht rechtvaardigheid in billijkheid in dit rechtsgebied nog slechts bij gratie van uizonderlijk moedige individuele rechters, ambtenaren en magistraten ook nog een recht gesproken wordt in dit kromgebied Brussel. Rechtspraak in Brussel in in regel niet alleen krom maar ook kriminal zoals de Duitsers zeggen. Ongrondwettelijk en onwettig.

Zo eenvoudig is dat. Daar kunnen geen honderd publieke schandpalen om personen aan het kruis te nagelen iets aan verhelpen. Voornoemde splitsing is dé lakmoesproef voor de democratische Rechtsstaat met een hoofdletter geschreven. Zo niet gaan we van kwaad naar erger. Van rot naar onbestaand, van een fascistoïde schimmenspel naar een fascisme puur sang.

 

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe eens een goeie hobby : knutsel een antitankwapen in mekaar

 

 

Een 40-jarige man uit Olmen, een deelgemeente van Balen in de Antwerpse Kempen, is zwaargewond geraakt terwijl hij een antitankwapen aan het ontmantelen was. Hij deed een verkeerde handeling waardoor de bazooka ontplofte. Een luide knal schrok de Stille Kempen op.

"Het bleek om een ontploffing in een zolderschuur te gaan", legt commissaris Robert Lehaen uit. "Een man zat er te knutselen aan een antitankwapen met granaat, een soort bazooka. Het tuig is in zijn handen ontploft."

De ontploffing gebeurde op de zolder en daardoor raakte ook het dak van de woning zwaar beschadigd. Wat een mensch allemaal meemaakt in zijn hobbytijd. In de Stille Kempen dan nog.

Ook de zwangere ex-vriendin en de kinderen van de man waren in de buurt toen het tuig tot ontploffing kwam. Zij bleven allemaal ongedeerd. Een zwangere ex-vriendin was in de buurt terwijl mijnheer zat te knutselen met zijn bazooka :  het leven zoals het zich afspeelt in de Stille Kempen. 

Ontmijningsdienst DOVO moest ter plaatse komen omdat er op de zolder nog andere munitie gevonden werd. DOVO nam de munitie mee en zal het ontplofte tuig ook verder onderzoeken.

Het wapen dat de man aan het ontmantelen was, is verboden. Bij het parket in de Stille Kempen op de purperen hei, gaat men er vanuit dat in het eenzaam huisje, met een berk erbij, er geen kwaad opzet in het spel was. Trouwens in het eenzaam huisje, zat een meisje ach,  lijk de substituut nergens anders ooit een meisje zag. Door het venster keek ze hem verlegen aan, ze schoof het gordijntje toe en is opgestaan, toen het dak van het huisje afvloog. Maar wat heeft de liefde, ook hier niet verricht ! Want nu schuift het gordijntje, nooit meer dicht, want het dak is gaan vliegen.  Hoe schoon op de wereld, de purperen hei.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nederlaag voor de filmsterpolitiek van Kris Peeters.

 

 

Het Vlaams Belang is in het geheel niet onder de indruk van de publicitaire diplomatieke demarche van Vlaams minister-president Kris Peeters die er in bestond de Nederlandse ambassadrice voor nadere opheldering in het aanslepende Scheldeverdiepingsdossier te vragen.

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement, Jan Penris, had de minister-president reeds vorige legislatuur gewaarschuwd voor een gebrek aan Nederlandse verdragsloyauteit, waarvoor volgens hem alle middelen zouden worden ingeroepen.

Vlaams Belang stelt vast dat Penris jammer genoeg gelijk heeft gekregen, nu een milieubezwaar van bepaalde actiegroepen van aard blijkt om alle verdiepingswerken op Nederlands grondgebied sine die uit te stellen.

Peeters, die ook in andere grensoverschrijdende dossiers de duimen moet leggen, kwam vandaag niet verder dan wat stoere praat  zonder enig wezenlijk resultaat. Nederland, dat terecht zegt de eigen rechtsstatelijke procedures te respecteren, heeft een argument gevonden om de Vlaamse hond te slaan en de Schelde niet te moeten verdiepen.

De Schelde zal de eerste jaren niet worden uitgediept, wat Rotterdam een blijvend concurrentievoordeel ten opzichte van Antwerpen oplevert.

Voor Penris en het Vlaams Belang moet de confrontatie nu maar eens hard gespeeld worden. Nederland is vragende partij geweest in vele dossiers, zoals de herziening van het loodsenverdrag, de HST, de goederenspoorlijn 11 en de aansluiting van de Westerscheldetunnel op het Vlaams verkeerswegennet.

Tevens is aangetoond dat de partijvriendjespolitiek tussen de Vlaamse christendemocraten van CD&V en het Nederlandse CDA geen stand houdt tegen de eigen nationale belangenpolitiek.

Dit is een zoveelste nederlaag voor de filmsterpolitiek van Kris Peeters. De Schelde en de toegang tot Antwerpen is al eeuwen de bron van veel ellende tussen Vlaanderen en Nederland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje goed nieuws uit de Eurozone.

 

En mogen we u ook eens verrassen met goed nieuws uit de Eurozone  ?  Na vier trimesters van achteruitgang, is er voor de eerste keer sprake van een groei in de Duitse en de Franse economie gedurende de tweede trimester van dit jaar. Een bescheiden groei van 0,3% in beide landen verrast de specialisten die opnieuw een achteruitgang hadden voorspeld.

Of deze kleine vooruitgang zal bestendigd worden, is een open vraag. De analisten zijn zeer voorzichtig. De werkloosheid, zowel in het land D als in het land F zouden in de herfst opnieuw kunnen toenemen.  Er is geen aanleiding om euforisch te doen maar een kleine groei, op een moment dat alles wees in de richting van een verdere inkrimping, is een hoopvol signaal. Zoals steeds kan men achteraf de redenen van deze groei  aanwijzen : de daling van de waarde van de euro evenals de daling van de marktrente. Weliswaar zijn dit technische elementen, maar ze hebben een effect.

Voor het land B zijn er geen resultaten gekend. De regering Van Rompuy heeft er alle belang bij om mogelijke optimistische geluiden op de achtergrond te houden : zolang de economische recessie aanhoudt en deze regering geconfronteerd wordt met een enorm begrotingstekort, wordt de aandacht afgeleid van de vervelende communautaire kwesties.  Deze kunnen makkelijker, al dan niet partieel, opgeruimd worden, als men blijft wijzen op de financiële crisis. Of denkt u dat de politici van dit land een beleid zouden voeren met open vizier ? Hier is het nog steeds belgië.

Savat

bron : fr.euronews.net


13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netten boven gevangeniskoer zijn beklemmend voor het tuig

 

Cel met uitzicht op vrije natuur (Devil's Island)

 

Netten boven de gevangeniskoer zijn beklemmend : dit is de mening van de gevangenisdirecteur van de strafinstelling te Gent. Voor hem zijn helikopterwerende netten funest voor zijn gasten. 

Los van het feit dat er soms technische moeilijkheden opduiken, is Van Bogaert  van mening dat de netten een "opgesloten gevoel geven".

"Een gedetineerde die de hele dag in een cel heeft gezeten, is blij dat hij eens buiten kan. Als je dan onder een visnet moet wandelen, geeft dat een opgesloten gevoel," zegt Van Bogaert.

Bron : Het Belang van Limburg

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!