Angeltjes
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we eventjes trouwen ? Het is om even te naaien

 

Geheel bij wijze van uitzondering vestigen wij uw aandacht op een uitzending bij Terzake (Canvas) vanavond om 20 uur. Wij maken er geen gewoonte van, u hopelijk ook niet.

Vanavond is er een Nederlandse documentaire over Sighe , een tijdelijk huwelijk dat in Iran toegestaan wordt en dat  uit de leer van Mohammed komt. Mannen die op oorlogspad zijn (ja, het leven is een voortdurend wapengekletter, nietwaar) willen ook wel eens wat en om niet de eerste de beste en onvoorbereide Laila of Lesley te bespringen, sluit men een tijdelijk huwelijk dat van 1 uur tot 99 jaar kan duren.

Het is een schijnheilig gebeuren dat door de aanhangers van de godsdienst-van-al-wat-op-niks-trekt, aangehaald wordt om te wijzen op de hoge moraliteit binnen de islam. In het Westen bedriegen partners mekaar, of is er (gruwel der gruwelen) seks voor het huwelijk.  Met de Sighe is dit keurig geregeld : je stapt naar de imam, stopt die brave sul enkele sollen in de hand en je hebt een bruid ter beschikking.

Vooral in de grote stad Teheran is de Sighe een populair gebeuren.  Vele jonge vrouwen van het platteland die hun ellendig leven ontvlucht zijn, worden dankzij de Sighe opgevangen door heren die aldus een daad van naastenliefde stellen. 

En de kleine gek die president speelt van het prachtland Iran kan trots verkondigen dat er bij hem geen prostitutie bestaat. Mogen we respectvol besluiten dat die van Rome nog veel te leren hebben bij die van Mekka ?

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstel Rechtsstaat ? Splitsing rechtsgebied Brussel - Lucky9

 

Opgevist uit de reacties :

Het territorium dat tot het rechtsgebied Brussel behoort omvat Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en de Brusselse enclave.

Er is maar één manier om de verrotting te stoppen en dat is de gerechtelijke arrondissementen Leuven en Halle-Vilvoorde onder te brengen onder een ander of zelfstandig Hof van Beroep. Met andere woorden de splitsing van het rechtsgebied Brussel is een conditio sine qua non om de Rechtsstaat te herstellen.
Als het pseudo-interessant nieuws over namen van hen die al dan niet in het echt zich schuldig gemaakt hebben aan corruptie of wanpraktijken is het optrekken van een dik mistgordijn om het zicht op de realiteit nog zwaarder te bemoeilijken en dus in feite onmogelijk te maken.

Het gaat niet over personen. het gaat over een fascistoïde cultuur die zo corrupt is dat er van recht rechtvaardigheid in billijkheid in dit rechtsgebied nog slechts bij gratie van uizonderlijk moedige individuele rechters, ambtenaren en magistraten ook nog een recht gesproken wordt in dit kromgebied Brussel. Rechtspraak in Brussel in in regel niet alleen krom maar ook kriminal zoals de Duitsers zeggen. Ongrondwettelijk en onwettig.

Zo eenvoudig is dat. Daar kunnen geen honderd publieke schandpalen om personen aan het kruis te nagelen iets aan verhelpen. Voornoemde splitsing is dé lakmoesproef voor de democratische Rechtsstaat met een hoofdletter geschreven. Zo niet gaan we van kwaad naar erger. Van rot naar onbestaand, van een fascistoïde schimmenspel naar een fascisme puur sang.

 

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe eens een goeie hobby : knutsel een antitankwapen in mekaar

 

 

Een 40-jarige man uit Olmen, een deelgemeente van Balen in de Antwerpse Kempen, is zwaargewond geraakt terwijl hij een antitankwapen aan het ontmantelen was. Hij deed een verkeerde handeling waardoor de bazooka ontplofte. Een luide knal schrok de Stille Kempen op.

"Het bleek om een ontploffing in een zolderschuur te gaan", legt commissaris Robert Lehaen uit. "Een man zat er te knutselen aan een antitankwapen met granaat, een soort bazooka. Het tuig is in zijn handen ontploft."

De ontploffing gebeurde op de zolder en daardoor raakte ook het dak van de woning zwaar beschadigd. Wat een mensch allemaal meemaakt in zijn hobbytijd. In de Stille Kempen dan nog.

Ook de zwangere ex-vriendin en de kinderen van de man waren in de buurt toen het tuig tot ontploffing kwam. Zij bleven allemaal ongedeerd. Een zwangere ex-vriendin was in de buurt terwijl mijnheer zat te knutselen met zijn bazooka :  het leven zoals het zich afspeelt in de Stille Kempen. 

Ontmijningsdienst DOVO moest ter plaatse komen omdat er op de zolder nog andere munitie gevonden werd. DOVO nam de munitie mee en zal het ontplofte tuig ook verder onderzoeken.

Het wapen dat de man aan het ontmantelen was, is verboden. Bij het parket in de Stille Kempen op de purperen hei, gaat men er vanuit dat in het eenzaam huisje, met een berk erbij, er geen kwaad opzet in het spel was. Trouwens in het eenzaam huisje, zat een meisje ach,  lijk de substituut nergens anders ooit een meisje zag. Door het venster keek ze hem verlegen aan, ze schoof het gordijntje toe en is opgestaan, toen het dak van het huisje afvloog. Maar wat heeft de liefde, ook hier niet verricht ! Want nu schuift het gordijntje, nooit meer dicht, want het dak is gaan vliegen.  Hoe schoon op de wereld, de purperen hei.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nederlaag voor de filmsterpolitiek van Kris Peeters.

 

 

Het Vlaams Belang is in het geheel niet onder de indruk van de publicitaire diplomatieke demarche van Vlaams minister-president Kris Peeters die er in bestond de Nederlandse ambassadrice voor nadere opheldering in het aanslepende Scheldeverdiepingsdossier te vragen.

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement, Jan Penris, had de minister-president reeds vorige legislatuur gewaarschuwd voor een gebrek aan Nederlandse verdragsloyauteit, waarvoor volgens hem alle middelen zouden worden ingeroepen.

Vlaams Belang stelt vast dat Penris jammer genoeg gelijk heeft gekregen, nu een milieubezwaar van bepaalde actiegroepen van aard blijkt om alle verdiepingswerken op Nederlands grondgebied sine die uit te stellen.

Peeters, die ook in andere grensoverschrijdende dossiers de duimen moet leggen, kwam vandaag niet verder dan wat stoere praat  zonder enig wezenlijk resultaat. Nederland, dat terecht zegt de eigen rechtsstatelijke procedures te respecteren, heeft een argument gevonden om de Vlaamse hond te slaan en de Schelde niet te moeten verdiepen.

De Schelde zal de eerste jaren niet worden uitgediept, wat Rotterdam een blijvend concurrentievoordeel ten opzichte van Antwerpen oplevert.

Voor Penris en het Vlaams Belang moet de confrontatie nu maar eens hard gespeeld worden. Nederland is vragende partij geweest in vele dossiers, zoals de herziening van het loodsenverdrag, de HST, de goederenspoorlijn 11 en de aansluiting van de Westerscheldetunnel op het Vlaams verkeerswegennet.

Tevens is aangetoond dat de partijvriendjespolitiek tussen de Vlaamse christendemocraten van CD&V en het Nederlandse CDA geen stand houdt tegen de eigen nationale belangenpolitiek.

Dit is een zoveelste nederlaag voor de filmsterpolitiek van Kris Peeters. De Schelde en de toegang tot Antwerpen is al eeuwen de bron van veel ellende tussen Vlaanderen en Nederland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje goed nieuws uit de Eurozone.

 

En mogen we u ook eens verrassen met goed nieuws uit de Eurozone  ?  Na vier trimesters van achteruitgang, is er voor de eerste keer sprake van een groei in de Duitse en de Franse economie gedurende de tweede trimester van dit jaar. Een bescheiden groei van 0,3% in beide landen verrast de specialisten die opnieuw een achteruitgang hadden voorspeld.

Of deze kleine vooruitgang zal bestendigd worden, is een open vraag. De analisten zijn zeer voorzichtig. De werkloosheid, zowel in het land D als in het land F zouden in de herfst opnieuw kunnen toenemen.  Er is geen aanleiding om euforisch te doen maar een kleine groei, op een moment dat alles wees in de richting van een verdere inkrimping, is een hoopvol signaal. Zoals steeds kan men achteraf de redenen van deze groei  aanwijzen : de daling van de waarde van de euro evenals de daling van de marktrente. Weliswaar zijn dit technische elementen, maar ze hebben een effect.

Voor het land B zijn er geen resultaten gekend. De regering Van Rompuy heeft er alle belang bij om mogelijke optimistische geluiden op de achtergrond te houden : zolang de economische recessie aanhoudt en deze regering geconfronteerd wordt met een enorm begrotingstekort, wordt de aandacht afgeleid van de vervelende communautaire kwesties.  Deze kunnen makkelijker, al dan niet partieel, opgeruimd worden, als men blijft wijzen op de financiële crisis. Of denkt u dat de politici van dit land een beleid zouden voeren met open vizier ? Hier is het nog steeds belgië.

Savat

bron : fr.euronews.net


13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netten boven gevangeniskoer zijn beklemmend voor het tuig

 

Cel met uitzicht op vrije natuur (Devil's Island)

 

Netten boven de gevangeniskoer zijn beklemmend : dit is de mening van de gevangenisdirecteur van de strafinstelling te Gent. Voor hem zijn helikopterwerende netten funest voor zijn gasten. 

Los van het feit dat er soms technische moeilijkheden opduiken, is Van Bogaert  van mening dat de netten een "opgesloten gevoel geven".

"Een gedetineerde die de hele dag in een cel heeft gezeten, is blij dat hij eens buiten kan. Als je dan onder een visnet moet wandelen, geeft dat een opgesloten gevoel," zegt Van Bogaert.

Bron : Het Belang van Limburg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland

  

Met dank aan Het Vrije Volk 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francine de Tandt en compagnie : Corrupt ?

 

Tante Francine in volle actie

De Minister van Ontsnappingen en Flaters, Stefaan de Clerck gaat in op de vraag van de federale recherche en opent officieel een onderzoek naar mogelijke corruptie bij hoge Brusselse magistraten, Francine de Tandt, voorzitster van de Brusselse Rechtbank van Koophandel en Jacques de Lentdecker, voormalig procureur-generaal.

Tante Francine heeft in haar 31-jarige carrière als rechter heel wat financiële dossiers behandeld, zoals ondermeer dat van het faillissement van Sabena en Sobelair en recent het aangebrande Fortisdossier. In dat laatste trad zij de beslissingen van de regering in verband met de verkoop van Fortis aan BNP volledig bij. De toenmalige premier Leterme,  Nonkel Kruk, was uitzinnig van blijdschap na de uitspraak van Tante Francine en prees de rechtspraak in het modelland B alsof hij het had over een vonnis uitgesproken door de Heilige Drievuldigheid. De advocaten van de regering zouden vooraleer de uitspraak geveld was, inzage hebben gekregen van de beslissing : de regels van de partijpolitieke democratie worden ook door de Heilige Drievuldigheid gerespecteerd.

Het onderzoek tegen De Tandt kwam op gang, na een huiszoeking vijf jaar geleden bij advocaat Robert Peeters tegen wie een strafonderzoek loopt. Bij die advocaat zijn ontwerpen van vonnissen van haar aangetroffen, die ze nog moest uitspreken. Zou Tante Francine haar vonnissen vooraf hebben laten inzien door een advocaat, gespecialiseerd in zwart geld ?  De onderzoekers die deze feiten hebben vastgesteld, moesten de kwestieuze bewijsstukken terug afgeven aan Peeters.

In een interview met de zakenkrant L'Echo schreeuwde De Tandt toen haar verontwaardiging uit over die insinuaties. "Ik werk al 31 jaar in de magistratuur en ik ben altijd integer geweest. Het is voor mij ondenkbaar dat ik mij door iemand zou laten benaderen."

Ook de vroegere procureur-generaal Jacques De Lentdecker wordt genoemd in het dossier. Hoewel De Lentdecker, zoon van voormalig gerechtsjournalist Louis De Lentdecker, wist dat er een onderzoek naar De Tandt liep, zou hij ervoor gezorgd hebben dat De Tandt tot voorzitster van de handelsrechtbank werd benoemd.

Tot zover deze luttele feiten en vaststellingen uit het modelland B dat van kop tot teen aan mekaar kleeft van fraude, corruptie en bedrog.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD gemeenteraadslid poseert naakt

 

 

Barbara Steeman, VLD-raadslid te Lokeren

Barbara Steeman verschijnt deze week in Ché in Eva-kostuum zoals u hierboven kan zien.  Er is geen sprake van dat zij dit doet uit electorale overwegingen, zegt zijzelf. Waarvan akte.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk goed nieuws over onze Marie-Rose Rebel !

 

Onze Marie-Rose Rebel is genezen verklaard : wat een diepe opluchting voor haarzelf, de kindjes, de familie en de talloze vrienden.  Marie-Rose geniet dubbel van je leven. Daar heb je meer dan recht op.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen in aantocht ...

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De media zijn onze vijand

 

 

Lees Het Vrije Volk langs dit bruggetje

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook op de Filippijnen rukken de moslims op

 

Iets waar wij zelden wat over horen, leest u in onderstaand artikel :

Minstens 23 Filippijnse soldaten en 20 separatistische moslims zijn omgekomen in gevechten in het zuiden van de Filippijnen. Dat heeft de lokale afdeling van het leger donderdag meegedeeld.

Generaal Benjamin Dolorfino vertelde dat de lichamen van 23 soldaten en 20 rebellen van de groep Abu Sayyaf zijn teruggevonden in de buurt van Ungkaya Pukan op het eiland Basilan. Daar vonden woensdag zware gevechten plaats met de separatistische groepering. De gevechten zijn losgebarsten nadat militairen een kamp van Abu Sayyaf omsingeld hadden. Ze vonden er meerdere bommen die klaar waren voor gebruik, en namen ook dertien zware vuurwapens in beslag.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u al uw Ramadankaarten 2009 besteld ?

 

Haast u : Kerkwerk Multicultureel Samenwerk 

ramadankaart_2009-150dpi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 http://www.kms.be/content/view/16/26/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over vreemdelingen in de nor en over mevrouw Kelly Verstraten

 

Volgens Stefaan de Clerck, minister van Ontsnappingen en Flaters hebben 4.381 gedetineerden in de Belgische gevangenissen een buitenlandse nationaliteit. Dit heugelijke nieuwe staat in de Morgen, zodat u deze voor vandaag niet meer moet lezen, al de rest is komkommer en kwel.

In totaal zitten er een 10.000 personen vast in belgische gevangenissen.  Er worden geen cijfers verstrekt over bipatride boeven, zoals de ontsnapte vriendjes van Lesley/Laila Deckers : Marokkanen of anderen met een dubbele nationaliteit : zij worden bij de belgen gerekend. Een zoveelste poging om de waarheid te verdoezelen.  Het zal niet overdreven zijn te stellen, dat het "eigen misdadige volk" zowat 25% uitmaakt van onze multicriminele gevangenispopulatie. Dan mag je circa 75% van de begroting voor het gevangeniswezen bijschrijven op conto van de migranten. De poco' onder onze lezers zullen blij zijn met deze vaststelling. Het is niet juist, zeker ?  We dachten het al.

Over Lesley/Laila gesproken : volgens de onderzoeksrechter zal zij niet vervolgd worden voor de bankovervallen, want die werden gepleegd door "de jongens".  Men kan bezwaarlijk haar Peugeot 107 vervolgen, is het niet ? En vandaag wordt er ook gesuggereerd dat ze eigenlijk een nep-moslima was, want zij at varkenvlees. Het imago van de godsdienst van de vrede mag niet beschadigd worden door een bekeerlinge.  Daar staan de volgelingen zelf voor in.

Zij heeft haar rol gespeeld, de domme gans, en nu is het aan Hans Rieder, haar advocaat, om met alle truken van de foor zijn "cliënte" zo vlug mogelijk vrij te pleiten.  Er zullen legio procedurefouten aan te wijzen zijn. Wat dacht u van de knappe politie-agent uit Beringen die ijdel als een prima-donna met klank en beeld toelichting komt verstrekken uit het opsporingsdossier ?

Toen wij de stem en de intonaties beluisterden van de Antwerpse moslima in enkele televisiefragmenten, zowel haar uitspraken over de vrede en de rust die de islam haar bezorgde, als haar pertinente leugens toen zij zich bij het helicopterbedrijf voorstelde ("U spreekt met mevrouw Kelly Verstraten") toen wisten wij het al : leugen, schijn en bedrog vechten om de voorrang.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : De Crem en de onderhoudscontracten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerpaniek op de Galapagoseilanden

 

Als er ergens paniek te noteren valt zijn wij, ramptoeristen van het populisme,  er graag bij.  Mexicaanse griep, de moppentrommel van Stefaan de Clerck, Marokkaanse gangsters die onze maatschappij zo diep haten dat zij zich nog liever  in de Hel van Tanger laten opsluiten, nog eens opgewarmde kost over de opwarming van de planeet of gewoon de Kommkommerpaniek :  wij zijn erbij,  wij stoppen er onze neus in, wij gaan ervoor !

Zelfs tot bij de godvergeten Galapagoseilanden : 120 stukjes rotsland in de Stille Zuidzee, behorend tot het Prachtland Ecuador. De president van dat Zuid-Amerikaanse Evenaarland heeft een vrouw uit Namen en daardoor is het land B populair in Ecuador en komen er menige inwoners van daar naar hier. "Hoe meer hoe liever" zegt de president "dan zijn wij er van verlost". Hij is speciaal met Anne Malherbe getrouwd, om een makkelijke uitweg te vinden naar Europa voor zijn landgenoten die de ellende niet langer aankunnen.    Maar daar gaat het nu niet over. Alhoewel.

Naast zowat 40.000 mensen leven er op de Galapagoseilanden vooral enge beesten (foto) en die dreigen nu besmet te geraken door ziektekiemen verspreidende muggen die op de eilanden afgezet worden door de vele schepen die in toenemende mate nieuwsgierige toeristen aanvoeren.

Experten vrezen dat de zuidelijke huismug een zelfde verwoestende impact zou kunnen hebben dan op het einde van de 19de eeuw het vogelbestand van Hawaï te beurt viel. De muggen worden van eiland tot eiland gevoerd door hoofdzakelijk schepen en vliegtuigen. En zij verstoren het ecologisch evenwicht. Je zal het meemaken.

Alhoewel wij zeer grote voorstanders zijn van de diversiteit der soorten en een zo ruim mogelijke migratie, zou het bijzonder jammer zijn dat de unieke Galapagosnatuur zou tenonder gaan ingevolge zoiets futiels als een mug.

Komkommerpaniek ?  Gerechtvaardigde angst voor een uniek natuurgebied zal u bedoelen !

Ray

 Bron : ABC-News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google heeft een nieuw zoekding : Caffeïne

 

 

Het zoekding bevindt zich nog in de testfase.  Het is een beetje zoals een nieuwe partner : in het begin, probeert ge het voortdurend, het is niet vlugger, het is niet gemakkelijker, het is niet completer maar het is ànders. Ge denkt dat het plezanter is, maar dat is enkel een gedacht. En gedachtes zijn zoals Stefaan de Clerck : pretentieus en kort van duur.

Aangezien wij met Google een goede relatie nastreven, voelen wij ons verheugd u met enthousiasme het nieuwe zoekding voor te stellen.  Het heeft ook een naam : Caffeïne, dat is om niet in slaap te vallen tijdens het wachten op de resultaten.  Prettige zoektochten !

http://www2.sandbox.google.com/

 

Als u "caffeïne" alleen ingeeft bij Google, krijgt u allerlei verwijzingen naar het product met 1 of 2 ff-en. Dit is het bewijs dat Google nog in de testfase zit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiri Te Kanawa verdwijnt van de opera-scènes, maar we blijven haar horen

 

"It will be my last. It's not as if I want to do it on a regular basis now, because it's exhausting. I think certainly our voices change; opera is mainly for young people"

Dame Kiri te Kanawa zal in april in de Opera van Keulen haar laatste scenische productie zingen als Marschallin in de Rosenkavalier van Richard Strauss, een rol die zij al ettelijke malen met glans vertolkt heeft. In februari doet ze nog eenmaal de Metropolitan aan in New York als de Hertogin van Krakenthorpa in La Fille du Régiment van Donizetti, een gesproken rol maar ze kondigt aan, dat zij bepaalde passages zal zingen. 

De excellente en charmante sopraan is 65 en het vele reizen en de scenische optredens in alle delen van de wereld worden haar te vermoeiend. Bovendien is zij ook eerlijk genoeg om te merken dat met de leeftijd de stem verandert en glans verliest. "Opera is een zaak voor jongere zangers" zegt zij. Niet alleen vocaal maar ook fysiek.

Kiri Te Kanawa had niet meer opgetreden sinds zij in 2004 op de planken stond in de Los Angeles Opera met Vanessa van Samuel Barber, een vrij ongekend werk. Velen dachten toen dat dit haar zwanenzang was, maar ze spreekt dit nu tegen : "De pers heeft mij met pensioen gestuurd, maar ik heb intussen nog vele concerten gezongen". En klaarblijkelijk zal ze dit nog een tijd volhouden gezien er contracten lopen in Sydney, Peking, Spanje en in diverse Amerikaanse steden.

Zij blijft verder actief in de opleiding van jonge zangers bij de Georg Solti Academie en in haar eigen stichting. 

Deze zeer professionele vrouw gaat alleszins niet mee in de ophemeling van door de televisie ontdekte talenten,  die elke vorm van techniek ontberen, maar wel kunnen bogen op de kortstondige voorkeur van een niet geïntresseerd publiek.  "Dit zijn non-talenten" zegt zij onbeschroomd "Microzangers uit een andere wereld dan de mijne".  Haar leerlingen werken aan een volledige opleiding die zeker 10 jaar in beslag neemt en die aanvangt rond hun 15de of 16de jaar. Zij leren het totale vak, de muziek, het theater de levensstijl (met diëten), het repertoire, bewegingsleer, ademtechniek, enz. "Mijn studenten zingen geen popera maar opera".

Voor de geïntresseerden hierna een video-overzicht van het leven van deze Grote Dame.

 

De Platenruiter

 


12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge mensen uiten ongenoegen omwille dood pizzajongen

 

In de Parijse voorstad Bobigny hebben een veertigtal jonge mensen blijk gegeven van hun diepe jeugdige verontwaardiging naar aanleiding van de tragische dood van een pizzaleverancier, Yaccou Sanago.  De jongeman die een politie-controle poogde te ontwijken, omdat hij stipt en correct zijn waren wenste af te leveren, knalde met zijn brommertje tegen een betonnen muur en kwam jammerlijk om het leven. 

Zijn vrienden kwamen in stil protest de straat op en wierpen enige imitaties van Molotovcocktails in de richting van politie en brandweer die in groten getale aanwezig waren om de jonge idealisten te intimideren. Vermoedelijk staken de ordestrijdkrachten zelf enkele auto's in brand, om dit de jonge mensen in de schoenen te kunnen schuiven.

Gelukkig hebben de treurende jongeren zich waardig en respectvol teruggetrokken met tranen in de ogen. Een van hen had een vuurwapen bij zich en hij heeft het nauwelijks gebruikt. Enkele keren geschoten, vermoedelijk bij wijze van machteloos verdriet. Evenwel zonder iemand te raken.

De jongeren zijn de wanhoop nabij : zij willen zich inzetten voor de gemeenschap maar vinden geen werk op hun niveau. Zij worden overal gediscrimineerd en opgejaagd door de politie en de maatschappij.

Onrust Bobingy frankrijk dood jongere

De politietroepen treden op tegen de idealistische jongeren die treuren om het verscheiden van hun vriend.  Ziet u de boosaardige blik in de ogen van de man rechts ?  Beelden zeggen soms meer dan woorden.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!