Angeltjes
04-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taliban voeren raketaanval uit op Kaboel

 

Parasols fleuren de sfeer op in het hartje van de Afghaanse hoofdstad
De  Taliban hebben dinsdag zeker acht raketten afgevuurd op de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.

Volgens de politie raakte een kind gewond, maar vielen er geen doden.

Een woordvoerder van de Taliban zei dat strijders van de beweging in totaal twaalf raketten hebben afgeschoten. Het doelwit zou de internationale luchthaven van de stad zijn. Op het vliegveldterrein zijn veel buitenlandse militairen gelegerd, onder wie Nederlanders.

Twee raketten kwamen terecht in het nabijgelegen diplomatieke centrum van de stad. Daar zijn onder meer het hoofdkwartier van de internationale troepenmacht ISAF en enkele ambassades gevestigd.

Raketaanvallen op Kaboel zijn uitzonderlijk. Westerse troepen hebben het gebied in en rond de hoofdstad stevig in handen. De beschieting van dinsdag zou de grootste aanval in jaren zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kunnen bosbranden ook ontstaan

 

 

Sinds 28 juli bombarderen de Turken het Cudi-gebergte, maar behalve het veroorzaken van grote bosbranden, raakt het leger daarbij geen PKK-stellingen. Althans, dat zegt het perscentrum van de PKK.

De militaire tak van de PKK zegt in een persverklaring dat de bombardementen met korte onderbrekingen voortduren. "De brand die is onstraan als gevolg van de uitgevoerde bombardementen woeden nog altijd," aldus de verklaring. Het leger zegt PKK-bases als doelwit te hebben, maar de PKK maakt nauwelijks meldingen van slachtoffers onder haar eigen manschappen. In plaats daarvan zou bij de luchtaanvallen veel vee en veel natuur verwoest raken.

@ Rudaw.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een televisie-tip : Wij van belgië vanavond om 20 uur bij VTM

 

Schitterende persiflage op Philippe en Mathilde -  20 uur VTM "Wij van belgië" met Walter Baele, Nathalie Meskens. Verder Barbara Sarafian, Jo de Poorter en vele anderen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciaal weerbericht voor de Vlaamse Kust ?

 

foto : Weeronline.nl

 

http://www.vlaamsehydrografie.be/level1.asp?TAAL_ID=1&ITEM_L1_ID=14

WELKOM OP DE WEBSTEK VAN DE  AFDELING KUST 

Wandelend langs de waterlijn raakt iedereen ongetwijfeld geïnspireerd door de zee.  Maar aan de kust trekken nog heel wat andere zaken de aandacht.  Er worden stranden opgespoten, men plaveit de wandelwegen van de zeedijk, in de duinen zijn beplantingen aan de gang, men bouwt er bruggen met uitkijkplatforms.  In jachthavens werkt men aan dokken en aanlegsteigers, op staketsels voeren timmerlui herstellingen uit, zij bouwen houten wandelpromenades langs de havengeulen. Her en der sieren kunstwerken het eindeloze landschap van zeedijken en stranden.
In zee pronkt een stalen meetpaal, die intrigeert.

Het is duidelijk dat u zich bevindt in het werkgebied van de  afdeling KUST.

U kent ons niet? Surf mee, wij zullen ons even aan u voorstellen 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Leo Delcroix in Shangai

 

 


03-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht tegen De Padt door Vlaams Belang Geraardsbergen

 

 

Vlaams Belang dient opnieuw klacht in (G'bergen)

Vlaams Belang Geraardsbergen dient opnieuw een klacht in bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dit naar aanleiding van Guido De Padt, die opnieuw schepen en OCMW-voorzitter is in Geraardsbergen. Daarnaast is De Padt ook regeringscommisaris.

"Met zijn wedde als regeringscommissares overschrijdt De Padt reeds het plafond zoals bepaald in het 1ste en 2de lid van artikel 70 van het gemeentedecreet, anderhalve keer de parlementaire wedde." zegt Vlaams Belanger Stéphan Bourlau. "Tot 2x toe diende ik een klacht in bij de gouverneur in verband met het bekendmaken van de bezoldigde activiteiten van de uitvoerende mandatarissen in de gemeenteraad. Doch enkele schepen, waaronder De Padt, weigerden hun bezoldigingen bekend te maken. Zijn schepenambt was voordien ook niet bezoldigd, vanwege het overschrijden van het plafond" aldus Bourlau


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse troepen uitgejouwd in eigen land bij terugker uit Irak

U raadt nooit wie de tegenbetogers zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De televisie en de Pandemie

 

TV kijken verhoogt angst voor Mexicaanse griep


Hoe meer mensen televisie kijken, hoe groter de angst voor een dreigende pandemie.

@ Gezondheidsnet 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie stemt er om nog méér illegalen binnen te laten ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is er voor en wie is er tegen ? door Filip de Man

 



Volgens de recentste studie van Kind en Gezin ‘Het kind in Vlaanderen 2008’  is bij 20 % van de kinderen het Nederlands niet de moedertaal. Zoals bekend spreken velen in de Vlaamse Rand rond Brussel liever Frans, in aardig wat Vlaamse steden is het Marokkaans, Berbers of Turks aan een opmars bezig. Op provinciaal niveau zijn de uitschieters Antwerpen (Arabisch 5,7%, Berbers 4,3%,...) en Limburg (Turks 9,2%, Arabisch 2,8%,...).
Voorts wordt nu al 10% van de kinderen in Vlaanderen geboren uit een allochtone moeder (afkomstig uit Marokko, Turkije, Congo…). Samen met de aanhoudende immigratie (ongeveer 50.000 vreemdelingen van buiten de EU komen jaarlijks dit land binnen), zorgt dat langzaam voor de vervanging van het eigen volk door allochtonen.

Eigenaardig genoeg vinden zowat alle politieke partijen dat een goede zaak, zo goed zelfs dat ze door vele politici actief gepromoot wordt: van links (dat een nieuw electoraat zoekt) tot LDD (die pleit voor de zogeheten ‘economische immigratie’).

Alleen het Vlaams Belang kant zich tegen deze weg-met-ons-mentaliteit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden vestigt triest record in EU

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige publiciteit

 

Beste dames en heren, lezers, abonnees, vrienden en anderen, vooraleer wij bedolven mochten worden onder terechte reclamaties : als hier Franstalige publiciteit verschijnt, is dit BUITEN de verantwoordelijkheid van de redactie.

We zullen een poging ondernemen bij Google om Franstalige boodschappen te weren, maar we garanderen niet dat het zal lukken.

Onze oprechte excuses ; wij staan onze ruimte af aan Google en die beslist over de publiciteit.

De verontwaardigde en beschaamde redactie van Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave illegalen hebben geen papieren nodig, enkel aliassen

 

Twee jongemannen hebben donderdagavond een 18-jarig meisje uit Brecht behoed voor diefstal. De jonge vrouw zat in de Quick aan de De Keyserlei toen twee mannen bij haar kwamen zitten. Een van hen vroeg hulp om een brief te vertalen, de andere ging achter haar zitten.

Twee jongemannen die even verderop in het restaurant zaten, waarschuwden het meisje dat dat een gekende truc van gauwdieven is. Onmiddellijk daarop vielen de twee gauwdieven de hulpvaardige jongemannen aan. Er volgde een schermutseling waarop de twee dieven wegvluchtten. Toen de politie even later het meisje en haar redders aan het verhoren was, herkende het meisje plots een van de gauwdieven op straat. Het bleek een twintiger te zijn, die illegaal in ons land verblijft. Hij staat bekend onder zeventien aliassen en werd nog gezocht voor een bevel tot gevangenneming. Sinds vrijdagochtend zit hij in de gevangenis aan de Begijnenstraat.
 
Waarop volgende reactie gegeven wordt : door "het advocaatje"
laat dat manneke eens onmiddellijk terug vrij !
het is toch niet verboden van naast een meiske in de quick te gaan zitten.
een illegaal ? allee waar haalt ge dat nu uit ? er lopen duizenden illegalen rond in dit landje en niemand doet er iets tegen...dus zijn ze hier eigenlijk legaal.
i.d. papîeren ? waar hebt ge dat voor nodig ?
ge kunt hier in dit land alles zonder papieren krijgen en anders neemt ge wat ge wilt want ge had "een onweerstaanbare drang om uw vrijheid en overlevingsdrang te behouden".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land van René Magritte

 

 

Een loketbediende van de NMBS in Oostende die jarenlang knoeide met tickets en daarom ontslagen werd, moet van de Raad van State weer in dienst genomen worden.

Na een postbode die vrachten brieven wegmoffelde en een politieman die zedenfeiten pleegde, is hij nu de derde onfatsoenlijke ambtenaar die van de Raad van State aan de slag mag blijven, schrijf Het Laatste Nieuws vandaag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantage en paniek

 

Wordt het land B  door de regering bestuurd op basis van chantage en paniekzaaierij ?  Strijden onkunde en amateurisme om de bovenhand ?  De eerste-minister hult zich in een stilzwijgen dat eerbiedig geïnterpreteerd wordt als wijsheid.  De meeste leden van zijn regering acteren als stuntmannen, woordenkramers en opportunisten.

Veel burgers keren de politiek de rug toe maar ze laten zich telkens opnieuw rollen door de chantage en paniekzaaierij.

Wij gaan niet doen wat de tegenstanders van het land B al te gemakkelijk en graag doen  : de commentatoren van de pers citeren om er een mini eigen gelijkje uit te puren. De media staan ten dienste van dit regime ; de vaststellingen door hun politieke redacteurs zijn afhankelijk van het aantal gangen en het aantal sterren in de restaurants waar zij uitgenodigd worden door de politici.  Wij zijn niet onder de indruk van gladde praatjes, die vergoelijkend het systeem in stand houden. Het journalistieke geweten wordt bedolven onder vertrouwelijke praatjes en afgerekend met een Visa-kredietkaart. .

Jullie worden te oud

"Een zeer groot deel van ons conjunctureel deficit zal zich omzetten in een structureel tekort - onder meer als gevolg van de vergrijzing. Wat we dachten dat conjunctureel was, is in feite permanent".

Tot zover deze vrolijke woorden van de belgische premier-niettegenstaande-hij-dat-nooit-wilde-zijn, Herman van Rompuy.  "De volgende legislatuur en een groot deel van die daarop volgt, zal in het teken staan van inspanningen op begrotingsvlak."

In mensentaal gezegd : "Burgers, jullie kosten ons de ogen uit de kop, wij gaan de belastingen verhogen, de sociale voordelen terugdraaien en dat alles is jullie eigen schuld, want jullie worden te oud".

En het Zilverfonds, Geachte Heer Vogelverschrikker ?

- Maar geachte Heer Vogelverschrikker, hoe zit het dan met het Zilverfonds, dat een hooggewaardeerde socialist 9 jaar geleden in het leven geroepen heeft om de vergrijzing en verkaling op te vangen ?  Is het dan toch juist wat sommige sceptici daarover al jaren schrijven dat het een goocheltruc is ?  Een fata-morgana ?  Een maffiastreek van den Baard uit Palermo-aan-de-Noordzee ?

De premier heeft echter geen tijd (en vooral geen zin)  om te antwoorden, hij is nu zijn koffers aan het pakken voor een vlucht van 24 uur naar Australië, waar hij onze letterlijke tegenvoeter wordt en figuurlijk kan denken : "Jullie in belgië kunnen mijn voeten kussen".

Geen stammentwisten over BHV

Tegelijk met zijn dreigende financiële afscheidswoorden, banbliksemt Van Rompuy over de splitsing van BHV : Die flauwe kul moet opgelost zijn voor het land B op 1 juli 2010 voorzitter wordt van de EU. Stel u voor, dat wij onze interne stammentwisten zouden verderzetten, terwijl wij de instructies van Merkel, Sarkozy en Brown zouden moeten uitwerken. Dat kàn niet.

De toon is gezet, de burgers sidderen, elke dag wordt hen de oren gewassen met paniekberichten van de economische crisis die over de aardbol haar verwoestingen aanricht : oprukkende werkloosheid, terugvallende productie, minimale consumptie, afnemende export, stijgende spaartegoeden die niet rondgepompt worden in de economie..  De regeringen hoeven niet meer te regeren, de angst regeert. 

Het zou bovendien een zegen zijn, mochten we doen wat de tjeven vice-premier Ssstt ... Steven van Ackere ons voorhoudt "Zwijgen over BHV..." dan verdwijnt dat wangedrocht  wellicht vanzelf. Zoals de staatsschuld, volgens de gevleugelde woorden van de al lang naar de Eeuwige Rode Jachtvelden verhuisde Waal Guy Mathot.

De economische crisis is de brandladder waar de politici ons huis mee binnendringen, ook al staat er niets in brand.  Ze spuiten de boel kleddernat en roepen dat het een voorzorgsmaatregel is. Zo maken zij zich onmisbaar. Verbouwereerd kijken de burgers toe naar de verwoestingen en ze drukken verdwaasd de hand van de brandweercommandant en zijn spuitgasten. "Merci, waar het was niet nodig".

Maar waar is ons geld heen ?

Mogen wij vragen, waar ons geld heen is dat wij u stipt afdragen met elke aankoop die we verrichten, met de belastingen, taksen en accijnzen die u ons aftroggelt, waar zijn de ruime sociale afdrachten op de arbeid die wij verrichten, de vaak onnozele boetes die uw spionagewerk ons oplegt  ? Waar zijn de meer dan 300 miljard euri die wij, de burgers jaarlijks aan de schatkist afstaan ?

Tot voor enkele jaren werd er getoeterd over trimestriële budgetcontroles. Daar horen we echter niets meer over.  Niet alleen zet u de volksvertgenwoordiging voor schut maar ook de burgers. Leg eens uit op welke posten er minder ontvangsten zijn geboekt en waarom. Hebben Reynders en zijn penningmeesters er weer een potje van gemaakt ?

En waarom is er meer uitgegeven ?  Hoeveel heeft bijvoorbeeld de redding van de banken gekost ?  Er werd ons gezegd dat het om "waarborgen" ging, niet om echt geld dat moest gestort worden. Die waarborgen voor Fortis, Dexia, KBC, e.a. kunnen nooit een gat geslagen hebben van 20 miljard euri.  Tenzij er weer eens gelogen is geworden.

Wij hebben verdomme het recht te weten, wat er met ons geld gebeurd is !  Niet alleen zijn er ettelijke burgers die hun broek gescheurd hebben aan de fratsen van graaf Lipmans en consoorten, maar élke burger van dit land is beroofd door het wanbeleid van de regering Leterme en Van Rompuy.  Wat hebben jullie uitgestoken met onze centen ?

Het geld is weg, de griep komt er aan

In een normaal land worden die vragen gesteld door een kritische pers. Die hebben wij echter al lang niet meer.  Wij hebben zelfbenoemde kwaliteitskranten, die verhullen en heulen met de houders van Visa-kaarten zonder limieten. Wij hebben  ook de reporters van de 0000, die het dagelijkse programma "Er is iets misgelopen" voorstellen, zich verslikkend in de hoofdletters waarmede zij de burgers waarschuwen tegen de grote Calamiteit uit Mexico.  "En Beste Griepcommissaris, Verwacht U Dat Er Nog Veel Doden Zullen Vallen ?" Maar nooit aan een Waalse kluns die de sleutel van de schatkist bezit : "Waar zijn de centen, Didier ?"

Ook dat behoort tot het scenario : de angst die ons systematisch dag na dag ingelepeld wordt voor een pandemie.  "Maar Weest U Gerust, Beste Kijker, De Regering Zorgt Voor U : De Spuitjes Liggen Klaar." 

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom maar binnen, zei ze, kom naar boven zei ze, kom eens spelen, zei ze, met de poes.*

 

Er lopen meer allochtone jihadstrijders rond in gevaarlijke brandhaarden als Irak of Afghanistan dan algemeen wordt aangenomen. Dat mag blijken uit de verklaringen van een radicale Amerikaanse moslimbekeerling die in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan werd opgepakt. De man raakte in een opleidingskamp bevriend met een Brusselse taxichauffeur die geronseld werd door de bekende ‘terreurweduwe’ Malika El-Aroud (foto)

De Brusselse taxichauffeur is een zekere Hicam Bouhali Zriouil, 29 jaar oud en van Marokkaanse origine. Paul Cruickshank – een Amerikaanse terreurexpert – verklaarde op CNN dat Zriouil na zijn terugkeer aanslagen wou plegen op de Brusselse metro en voetbalstadions. Volgens de terreurspecialist zijn dat immers ‘slecht bewaakte en dus gemakkelijke doelwitten'.

Eerder deze week raakte bekend dat de gezochte gangster Ashraf Sekkaki vanuit de gevangenis correspondeerde met  Nizar Trabelsi, de opgesloten moslimterrorist die een aanslag plande tegen de Amerikaanse legerbasis in Kleine Brogel. Sekkaki, die intussen alweer drie of vier bankovervallen op zijn palmares schreef, had duidelijk bewondering voor Trabelsi en fleurde zijn briefwisseling op met teksten uit de koran. Ten bewijze van zijn vredelievende instelling.

Intussen vernemen we dat ingevolge het genereuze aanbod dat wijlen Napoleon de Gucht deed aan Hilary Clinton, de eerste "onschuldigen" uit Guantanamo tegen het einde van de maand ons land zullen betreden. Het gaat om inwoners uit Prachtlanden Jemen, Oezbekistan of Egypte.

Allen zijn echter onschuldig. Echt waar. De Staatsveiligheid heeft het nagezien en die weten hoe de lont in de bom zit. 

* Variant op oud volksliedje

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis

 

Leven op aarde is duur, maar er is ieder jaar wel een gratis reis rond de zon inbegrepen.


02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch asielakkoord in strijd met Europese afspraken ?

 

 

De poll bij Knack met de vraag :

Is het belgisch asielakkoord in strijd met de Europese afspraken ?

levert 88% ja-stemmen op tegen 12% neen-halsstarrigen

@ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste belgenmop

 

 

Gaat u even gluren bij onze Nederlandse collega :

 

The West is the very Best

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : overbevolking in de gevangenissen

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!