Angeltjes
02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch asielakkoord in strijd met Europese afspraken ?

 

 

De poll bij Knack met de vraag :

Is het belgisch asielakkoord in strijd met de Europese afspraken ?

levert 88% ja-stemmen op tegen 12% neen-halsstarrigen

@ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste belgenmop

 

 

Gaat u even gluren bij onze Nederlandse collega :

 

The West is the very Best

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : overbevolking in de gevangenissen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie verdient de Angeltjesban ?

 

We zullen de poll openhouden tot maandagavond 3 augustus, om mogelijk teruggekeerde vakantiegangers een kans te laten hun stem uit te brengen.

Er tekenen zich al enkele duidelijke tendenzen af en voor de linksche zuurpruimen (misschien ook wel enkele rechtsche) : het is maar een spelletje, hé.

Verbazingwekkend, dat sommigen het schandalig vinden, dat wij een een aantal medeburgers symbolisch de grens willen overzetten, terwijl het als zeer normaal ervaren wordt, dat in het échte leven, honderdduizenden mensen die zich verzetten tegen de uitverkoop van hun beschaving, uitgesloten worden van deelname aan het democratisch overlegproces en behandeld worden als derderangsburgers. 

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Internationale Coalitie verlaat Irak

 

Gisteren hebben de laatste niet-Amerikaanse troepen die tot de Internationale Coalitie behoorden, Irak verlaten.

Op het hoogtepunt van de interventie waren er 300.000 militairen uit 38 verschillende landen actief betrokken bij de tussenkomst, onder wie 250.000 Amerikanen, 40.000 Britten en kleinere symbolische aantallen, zoals Albanië met 70 manschappen. Er blijven nog vertegenwoordigers van internationale organisaties zoals de Navo, militaire raadgevers en politie-agenten ter plaatse.

Eind 2010 zouden de VS zich definitief terugtrekken. Ook als er geen nucleaire wapens gevonden zijn in Irak, dan werd alleszins gepoogd om een einde te stellen aan een moorddadig regime. De vraag is of het nieuwe regime in staat zal zijn de burgers te vrijwaren tegen het geweld van godsdienstfanaten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap in Turnhout, de stad van de binken

 

TURNHOUT 01-08-2009 001

Op de Grote Markt pronkt de Sint Pieterskerk, een bakstenen monument, want in de stille Kempen heerst vroomheid en godsvrucht. De beiaard telt 52 klokken en op zaterdag 1 augustus strooide de beiaardier over de marktbezoekers blues en negro -spirituals. Een ongebruikelijk repertoire voor de stille Kempen, maar de mensen op de afgeladen caféterrassen glunderden.

TURNHOUT 01-08-2009 021

Turnhout, in het Noorden van de provincie Antwerpen, tegen de Nederlandse grens en de provincie Noord-Brabant aan, telt 40.000 inwoners. In 1959 werd het oude stadhuis uit het begin van de 18de eeuw, dat veel gelijkenis vertoonde met het Haagse Mauritshuis gesloopt en vervangen door bovenstaand exemplaar.  Turnhout wordt bestuurd door een katholiek-socialistisch college. Vlaams Belang is hier de tweede partij met 7 raadsleden op 33.

TURNHOUT 01-08-2009 014

 Het degelijk gerestaureerde kasteel van de hertogen van Brabant met de goed onderhouden slotgracht, is de zetel van de Rechtbank.  Maria van Hongarije hield hier hof rond 1550. Bij de Vrede van Munster in 1648 kwam Turnhout in handen van het geslacht van Nassau. In 1908 kocht de provincie Antwerpen het vervallen gebouw aan en liet het herstellen. Recent onderging het kasteel een grondige restauratie.

TURNHOUT 01-08-2009 019

In de slotgracht rust de Najade, de godin van bronnen en rivieren door beeldhouwer Rik Poot.

TURNHOUT 01-08-2009 013

Het pronkstuk van Turnhout is zonder enige twijfel het Begijnhof, dat we hierboven afgebeeld zien in gekleurde kiezelsteentjes. Het is een van de 13 Vlaamse begijnhoven die in 1998 door de Unesco op de lijst van Cultureel Werelderfgoed werd opgenomen.

 

 TURNHOUT 01-08-2009 010

Het begijnhof gaat terug tot de 13de eeuw maar de nog steeds bewoonde huizen (die overigens grondig gerenoveerd werden) dateren uit de 18de en 19de eeuw. Eind 17de eeuw leefden er 360 begijnen ; er zijn verschillende kapellen in dit langwerpige hof, een Lourdesgrot, een bleekhof, een infirmlerie en een ingetogen rust, terwijl men zich toch midden in de stad bevindt. In 2001 overleed het laatste begijntje, grootjuffrouw Joanna de Boer.

TURNHOUT 01-08-2009 008

Het begijnhof wordt beheerd door het Turnhoutse OCMW

TURNHOUT 01-08-2009 003

Het standbeeld van de schrijver Renier Snieders (de broer van August) zou best enige opfrissing kunnen gebruiken. Hij werd in Bladel (NL) geboren, vestigde zich in Turnhout als  arts maar was een geboren verteller en schrijver.

 (Foto's : Gerda - Met dank aan de Toeristische Dienst van Turnhout die een voorbeeldige documentatie beschikbaar houdt) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur in Prachtland Marokko omwille van Poll

 

(Een vorige editie van Telquel)

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zaterdag alle exemplaren in beslag laten nemen van het laatste nummer van Telquel, het belangrijkste Franstalige onafhankelijke weekblad van het Noord-Afrikaanse land. Ook het Arabischtalige zusterblad Nichane is geconfisqueerd. Beide bladen hadden een opiniepeiling over koning Mohammed VI gepubliceerd.

De monarch zou tevreden kunnen zijn met de uitslag van de enquête: maar liefst 91 procent van de Marokkanen is zeer tevreden of tevreden met de prestaties van de koning, die inmiddels tien jaar op de troon zit. Maar de directeur van Telquel is te verstaan gegeven dat het principieel niet is toegestaan opiniepeilingen te houden over de koning.

@ Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frédéric chopin - Berceuse opus 57

 

 

Piano : Daniël Hoexter


01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Kennis is heengegaan

 

In Overijse is de Vlaamse televisieacteur Jos Kennis overleden op 70-jarige leeftijd. Het hoogtepunt in zijn carrière was zijn rol als Corneel, in de populaire Vlaamse jeugdserie ‘Jacobus en Corneel’. Het overlijden dateert al van 15 juli, maar raakte nu pas bekend. De begrafenis vond vorige week vrijdag plaats in Wilrijk.

 

Jos Kennis speelde veelal kleinere rollen. Toch was hij ooit razend populair bij de jeugd in de rol van Corneel in de toenmalige BRT-serie uit 1984 ‘Jacobus en Corneel’, over twee klusjesmannen in blauwe overalls die op een rode tandem rondreden.

Kennis acteerde in vele jeugdseries zoals ‘Merlina’, ‘Postbus X’ en ‘Samson’. In de soap ‘Familie‘ was hij ooit linke Freddy, de man die Didier De Kunst (Ronny Waterschoot) inhuurde om Guido (Karel Deruwe) te vermoorden.

Z’n laatste tv-rol was als pyromaan in de vtm-reeks ‘Spoed’ in 2003

Ik heb Jef (zoals wij hem noemden) leren kennen in 1962. Hij was toen enorm in de ban van de Nederlandse "goeroe", Lou de Palingboer die in het Antwerpse een tiental volgelingen telde.  De vergaderingen van die sekte gingen door in de Billard Palace op het Astridplein. Ik herinner mij om de dooie dood niet meer wat Lou de Palingboer zijn adepten beloofde of wijsmaakte, maar niettegenstaande wij Jef ferm uitlachten, bleef hij rotsvast geloven in de verhalen van Lou. 

Met datzelfde ijzeren geloof heeft Jef zich in zijn acteurscarrière vastgebeten, niettegenstaande hij het echt niet makkelijk heeft gehad.  Hij was een type-acteur : ofwel was hij een doortrapte slechterik en daar was hij angstaanjagend goed in, ofwel een tragi-komisch figuur. Hij was iemand die als mens een moeilijk parcours heeft afgelegd.

Wij hebben mekaar anderhalf jaar geleden nog ontmoet in het Middelheim ziekenhuis. Jef liep met een stok  en hij was niet optimistisch meer. Hij voelde zich ziek en moe.

Je was een merkwaardig man, Jef. Als er ergens een verzamelplaats na dit leven is voor hardnekkige gelovers, dan vertoef jij daar. Ik wens het je toe.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk vanaf de heuvels van Toyohira (Hiroshima)

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaakmat - door Antoine Griffon

 

.

Lees het artikel "De Virtuele Wereld van Herman van Rompuy" bij :

http://agriffon.blogspot.com:80/2009/08/schaakmat.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland toch ...

 

Laat het duidelijk zijn : wij hebben niets tegen holebi's.  Wèl tegen de opdringerige en controversiële manifestaties waarmede zij zich aan de buitenwereld tonen. Vandaag is het weer zover in de Amsterdamse grachten, waar de Canal Parade plaatsvindt.

Het komt er nu vooral op neer dat al de politiek-correcte verdwaasden zich reppen, dat ook zij vriendjes zijn van de roze wereld.

Iedereen is tegen discriminatie maar Geert Wilders moet 24/7 bewaakt worden, want die heeft een mening die de weldenkenden onwelgevallig is : niemand wil solidair zijn met dèze sociale misdaad tegen de democratie. Hypocriete wereld als u ons vraagt.

Onder de circa 80 boten die door de grachten varen, zijn dit jaar enkele primeurs.

Zo is het CDA er voor het eerst bij : het Christen Democratisch Appel van premier Balkenende. Namens de partij vaart Kamerlid Corien Jonker mee. Ook de VVD doet voor de eerste keer mee. En van Defensie mogen militairen nu ook in uniform meevaren. Er is ook een politieboot. Of er dit jaar ook een kinderboot bij is, willen we niet eens weten. "Kids" moeten zich, als het even kan als ze op bei hun beentjes rechtstaan, bewust gemaakt worden van de mogelijkheden op seksueel vlak met de eigen soort.

Burgemeester Cohen van Amsterdam trouwt tijdens de rondvaart vijf homo-stellen van Nederlands-Amerikaanse komaf. Dat is een signaal aan de VS, waar homo's in de meeste staten niet mogen trouwen. Job Cohen, de islamvriend wil Amerika een lesje leren. Er is nog iets overgebleven van het Nederlandse belerende vingertje.

Een die er niet bij is : de Marokkaanse burgemeester van Roterdam, Aboutaleb. Die vertoeft wellicht in zijn vaderland, daar wordt ook tolerant omgesprongen met de holebi's.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie Dedecker en de Prins vinden mekaar

 

 

    

 Ikke Keuning en gij Premier

 

 @ Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurde er 50 jaar geleden ?

 

In Turkije is vrijdag stilgestaan bij het feit dat het land vijftig jaar geleden een aanvraag indiende om lid te worden van de Europese Economische Gemeenschap (EEG), de voorloper van de Europese Unie (EU). Een halve eeuw later is er nog steeds geen zicht op toetreding in de nabije toekomst.  

Wij staan stil bij deze verjaardag, maar het is geen reden om te vieren”, zei vrijdag dan ook Egemen Bagis, de Turkse chef-onderhandelaar bij de toetredingsonderhandelingen met Brussel.

De eerste democratisch gekozen premier van Turkije, Adnan Menderes, diende op 31 juli 1959 een toetredingsverzoek in bij de EEG. Het jaar daarna werd Menderes opgehangen na een militaire staatsgreep. Het toetredingsverzoek werd afgewezen.

Gefeliciteerd, Turkije met dit gouden jubileum.  Dat er nog vele duizenden mogen volgen !

Hip, hip, HOERA !

@ De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is geen respect meer voor belgië

 

 

In een exclusief interview met het weekblad Trends waarschuwt Wim Desmet, de gewezen topman van het toerismebedrijf Thomas Cook, voor het imago van België. "We zijn opnieuw 'les Petits Belges' geworden. De fundamentele problemen in dit land worden niet opgelost."

"Als Belg in een internationale groep voelde ik mij altijd een beetje als een vrouw in een mannenwereld: je moet je dubbel bewijzen. Daarom is de teloorgang van het imago van België de laatste jaren zo spijtig, zeker voor de sterke individuen en bedrijven in ons land. We hebben al een paar jaar geen bestuur meer, en in het buitenland weten ze dat ook. Dat haalt je sérieux als bedrijfsleider onderuit. Maar hier schijnt men niet te beseffen hoe belangrijk de perceptie is die elders leeft."

Is zo'n imago een probleem?
Desmet: "Wij worden omringd door grote economische blokken. Kijk naar Barroso. Waaraan dankt die zijn waarschijnlijke herverkiezing als voorzitter van de Europese Commissie? Omdat hij naar de grote landen luistert. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland delen de lakens uit. Waar ik mij aan erger, is dat we heel zelfgenoegzaam zijn: het gaat goed, we hebben alles,maar zodra we naar buiten komen, zitten we te vitten op pietluttigheden die worden uitvergroot en op den duur besturen onmogelijk maken. Er is geen respect meer voor België. Respect heb je voor iemand die zijn job goed doet, of het nu een postbode of een directeur is. Je hoeft het zelfs niet met iemand eens te zijn, het mag gewoon geen flapdrol zijn. Als klein land kun je iets betekenen, maar niet zoals het er nu aan toe gaat. Gevolg: de groten zullen het wel voor ons regelen.

"Op een moment van zware crisis, zoals nu, hebben Merkel of Sarkozy weinig zin om politieke zelfmoord te plegen voor een auto- of een andere fabriek in een land met een bekakt imago. In het bedrijfsleven is dat hetzelfde: je hoort er maar bij als je iets hebt bewezen. De laatste jaren bewijzen wij helaas niets meer. Dat is heel spijtig voor de sterke individuen en bedrijven die we nog hebben, want zij moeten een extra horde overwinnen. Het haalt je sérieux onderuit."

"Is je imago sterk, dan houden ze rekening met jou, en vecht je met min of meer gelijke wapens. Nu heb ik te doen met Kris Peeters, die een knieval moet doen om door Merkel of de CEO van GM te worden gehoord - en dat ligt echt niet aan Peeters. We hebben nood aan politici die de komende legislatuur de problemen echt gaan oplossen. Werk maken van werk, durven te leiden. Misschien horen velen dat niet graag, maar het is wel de naakte waarheid."

U klinkt pessimistisch.
Desmet: "Ik ben een geboren optimist, maar om mensen wakker te schudden, moet je soms een tikje agressief zijn, de zaken zwart-wit stellen. Wanneer iedereen alles heeft, dan word je zelfgenoegzaam. Dat zie je soms in discussies met de vakbond, die dan alles wil bewaren, en waar tegelijk de overheid voor alles moet zorgen. We moeten leren opnieuw voor onze eigen deur te vegen, en niet te verwachten dat de overheid ook jouw trottoir zal komen kuisen. Vergelijk onze autosnelwegen met die in Frankrijk en Duitsland; je ziet het gewoon. We zien zelfs niet meer dat er veel verloedert.

Luc Huysmans en Wolfgang Riepl

@ Trends

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.What is that ?

 

 

Een vader, een zoon, een mus en véél meer. Een ontroerend stukje film.

(met dank aan Fonne)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Haven van Zeebrugge

 

 

De Vlaamse cineast Wim Robberechts maakte deze promotiefilm voor de haven van Zeebrugge. Het moet niet altijd Antwerpen of Gent zijn, of Bruxelles Port-de-mer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaat in augustus

 

 

(foto : leonie de haan)

@ KMI


31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende woestijnwind

 

Het kan flink waaien in Woestijnland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noem eens iets dat behoorlijk draait in dit land (behalve de paardjesmolen)

 

Terwijl de wakkere burger zich nog altijd de ogen uitwrijft na enkele geruchtmakende ontsnappingen, lekte zopas uit dat uitgerekend in Merksplas sportactiviteiten werden georganiseerd onder de inspirerende titel “Start 2 run”. Zelfs Geert Hoste zou het zo gek niet kunnen verzinnen en je zou er dus eens smakelijk om kunnen lachen. Maar het lachen is de cipiers al lang vergaan. Zij zijn bang en boos.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) mag in Brugge dan wel – voor de show en de televisiecamera’s – even een cipiersuniform aangetrokken hebben, veel indruk maakt dat niet. “Beleid? Er is er geen”, zegt Frank Bultinck, hoofdbewaker in de gevangenis van Merksplas (Het Laatste Nieuws, 31.07.09). “De minister heeft geen idéé van wat er omgaat. Het defaitisme (de ontmoediging, red.) is hier totaal. Wij leven nog met toestanden van honderd jaar geleden.” Een beeld dat overigens bevestigd wordt door een reportage van dezelfde krant over de lamentabele toestand waarin de Belgische gevangenissen verkeren en de soms mensonwaardige omstandigheden waarin gevangenen als sardientjes zitten opgesloten in veel te kleine cellen.

“Toeval is het dus niet dat er in één week tijd negen gedetineerden ontsnapten, drie per helikopter, zes per ladder Meteen dacht iedereen terug aan Dendermonde, drie jaar geleden, toen daar 28 gevangenen rustig naar buiten wandelden. Pure slapstick”, schrijft journalist Jan Segers. Volgens Veronique Anckaer, cipier in Dendermonde, hadden het er nog meer kunnen zijn. “Ik doe mijn werk nog graag”, vertelt ze, “maar ik maak me geen enkele illusie meer over de nieuwe gevangenis die ons toen is beloofd. Niemand bij ons die daar nog in gelooft.”

Franky Blomme, cipier in de moderne gevangenis van Brugge, zegt dat de beveiliging te wensen over laat. Na een blikseminslag werkt de helft van de bewakingscamera’s niet meer. “Momenteel lopen hier de ‘Summer Games’, sportactiviteiten voor gedetineerden. Die vinden plaats op ons voetbalveld. Wel, daar is ruimte voor niet één maar drie helikopters! Onder cipiers word nu gegrapt: ‘Wie gaat de grote letter H op het gras kalken? Zodat ze tenminste wéten waar ze mogen landen”…

“De sfeer is gespannen”, besluit Frank Bultinck die bang is voor dramatische ongelukken. “De overbevolking wordt bewust geminimaliseerd: 10.500 gevangenen voor 8000 plaatsen, zegt de politiek. Terwijl er eigenlijk maar plaats is voor 6000 mensen.” De ontgoocheling en de woede is groot bij het gevangenispersoneel. “Slechts één groep heeft nog minder rechten dan gedetineerden”, klinkt het wrang: “de cipiers”. Het wordt tijd dat Stefaan De Clerck orde op zaken stelt. Maar of hij daarvoor de juiste man op de juiste plaats is, wordt elke dag twijfelachtiger.

@ VB




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!