Angeltjes
03-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stradi uit Manila



Dit bericht is van Stradi en hebben wij uit de reacties gehaald om het hier vooraan te plaatsen.  Het toont nog maar eens aan op welke schandelijke wijze de Franstaligen op ons en onze taal neerkijken.  Vooral geschikt voor onze Nederlandse vrienden, zodat ze ook even weten dat zij een varkenstaal spreken.

Rene Peeters, Belgische consul te Manilla, stelt uitdrukkelijk in zijn hierna gecopieerde e-mail van 1 Dec 2007 dat hij de taalwetgeving aan zijn laars heeft gelapt
De taalwetgeving verplicht Peeters om die e-mail in de Franse taal op te sturen naar de Belgen die gebruik maken van de Franse taal in hun betrekkingen met het Belgisch consulaat te Manilla.

Peeters heeft hen die e-mail enkel in de Nederlandse taal opgestuurd.

Een diplomaat waardig heeft hij zich wel kalm gedragen op een antwoord van een Waalse seigneur. Zo denken ze over ons, nog maar eens een reden om de boedel zo vlug mogelijk te scheiden. We zullen nadien wel zien wie als varkens door de modder zullen rollen.

Subject: communication Ambassade / communicatie Ambassade
Date: Sat, 1 Dec 2007 13:32:01 +0800
From: "Peeters René - Manila - Consul" <Rene.Peeters@diplobel.fed.be> Add to Address Book
To: "Peeters René - Manila - Consul" <Rene.Peeters@diplobel.fed.be>

Beste landgenoten, (texte en français suit)

Een aantal van onze landgenoten hebben mij, volledig terecht, laten opmerken dat ik me voor een aantal van hen, vergist heb in de taal van het bericht verzonden op vrijdag 30.11.07 tijdens de crisis.

U zult hopelijk al wel opgemerkt hebben dat ik de gewoonte heb om zo veel mogelijk ofwel in uw taal of in de twee landstalen te communiceren naar u allen. Als de tijd mij ontbreekt om een bericht naar de twee landstalen om te zetten, wend ik me (uitzonderlijk) al eens naar het Engels. U dient te begrijpen dat deze berichten een "one-man's operation" van ondergetekende zijn.

Allen die een bericht in de verkeerde taal ontvingen wens ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden.

Dit gezegd zijnde wens ik te benadrukken dat de meeste reacties beleefd en correct waren om mij op mijn vergissing te wijzen en ik dank u allen voor uw feed-back die mij aangeven dat ik op de goede weg zit met de communicatie met onze landgenoten.

Behalve één persoon die mij als volgt schreef: "les textes rediges dans le dialecte des porcs seront jetes avec mepris dans les poubelles" maar wiens bericht ook ik naar de prullenmand zal verwijzen.  (VERTALING : de teksten opgesteld in het dialect van de varkens zullen met misprijzen in de vuilnisbakken verdwijnen)


U kunt zich allen hopelijk mijn treurnis en ontmoediging voorstellen als ik zo iets lees.

Ik wens nogmaals te benadrukken dat uw Ambassade in Manilla haar uiterste best doet om een communicatienetwerk op te zetten met ALLE landgenoten die in dit prachtige land verblijven. En wij zijn u dankbaar voor iedere CONSTRUCTIEVE kritiek of VOORSTELLEN die u hebt.

Ik ben zo o.a. nog bezig met het idee om een SMS berichten dienst proberen op te zetten om in tijden van crisis nog meer landgenoten te bereiken. Iemand met kennis terzake mag ons altijd contacteren.

Met vriendelijke groeten, en nogmaals mijn verontschuldigingen.

René PEETERS
Adjunct Posthoofd
Consul
Ambassade van België MANILLA

STRADI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superdemocraat in Rusland



Het is verbazend dat er in het land B niet meer mensen rondmanken met een hartziekte, kortademigheid, doortrapte voetzolen en den bibber. 

Wat hier allemaal gebeurt op politiek vlak, heeft een rechtstreekse invloed op de volksgezondheid, wij zweren het u.  De Sociale Zekerheid gaat failliet, omdat ze door de Walen gemolken wordt maar ook omdat de politici de grootste oorzaak zijn ziektes en overlijdens.  Begin een begrafenisonderneming en ge zijt binnen de tien jaar eigenaar van een privéstrand op de Bahamas met Miss Mexico anno 2007, want tegen dan is zij werkloos.

Gisteren zagen wij Geert Lambert zich doorheen Russische  stembureaus wringen en met  zijn Oostendse viswijvenstem in steenkolenengels mensen die al generaties gebukt lopen onder terreur en misdaad, uitkafferen.  Omdat er een papiertje kleefde op een urne.  Die mensen wisten niet wat ze meemaakten : een buitenaardse driftkikker met ingegroeide bril.

Lambert bracht de democratie naar Rusland samen met de Raad van Europa en nog enkele honderden Europese pottenkijkers die de splinter in Russische ogen gingen bekijken, en allemaal rondzeulden met hun eigen balk.

Zou bijvoorbeeld in Rusland iemand weten dat de groengebrilde in eigen land werkingsmiddelen wil afnemen van een van de grootste politieke partijen ?  Zijn eigen groep is zelfs niet meer vertegenwoordigd in de kamer maar hij wil verhinderen dat anderen krijgen waar zij krachtens de reglementen recht op hebben. Wij houden ons altijd in om over 's mans uiterlijk opmerkingen te maken (de bril is een rekwisiet) maar we beloven niet dat het zo zal blijven.

Vandaag was het Luc Van den Branden die zijn bevindingen mocht meedelen.  Kleine,  technische details waren het volgens deze Mechelse knakker.  Het grote democratische bezwaar was echter dat de zittende president plots premier wil worden en een heleboel andere partijleden meesleurt. 

Ja ?  En dan ?  Welke stoelendansen grijpen er hier plaats ?  Politici glijden als biljartballen naar de richting waar de partijkeu hen stuurt met ambtenaren-partijleden-kamerleden die als blaffende keffers meerollen over het groene laken.

Democratie ?  Wij zijn ervoor.  Absoluut.  Maar eerst zélf toepassen en dan kan je op uitnodiging bij de buren gaan kijken.  Ik stel voor dat Van den Branden eens een serieus onderzoek doet naar de "democratische" kanalen en doorstromingen in de Europese Unie.  Dat is veel dichter bij huis.



Voilà en dat is Miss Mexico.  Speciaal, maar niet exclusief, voor Dirk van Dessel. Slim moet ze niet zijn, schoon is al genoeg.  Of dacht u dat er niet gelachen mocht worden tijdens een staatsgreep ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Wildersje tussendoor



In Nederland is een actie op gang getrokken tegen de standpunten van de politicus Wilders en zijn Partij de PVV. 

Het uitgelezen platform om een politicus te pakken is natuurlijk het parlement.  Daar lukt het niet : de PVV (en daar zit Wilders omringd door een aantal specialisten, ex-ambtenaren die minder in de podiumlichten komen) laat zich niet het zwijgen opleggen.  Diegenen die manmoedig het strijdperk introkken, zeker van de zege, zitten inmiddels met de neus in technische dossiers.  Het debat is hen niet goed bekomen.  Dat heeft een Filip Dewinter bij ons ook meegemaakt : arrogante knolselders die de racist even gingen vloeren en die zelf de soep indraaiden.

Wat men politiek niet aankan, wordt nu met een "grote" anti-actie aangekondigd en de initiatiefnemer (over wie later meer) laat weten, overdonderd te zijn door de vele steun.   Wie veel medestanders heeft, kent ook veel tegenstanders, dat is zo.

Maar wat lezen wij over de twee grote Nederlandse vakbonden ?  De CNV beraadt zich nog en de FNV zegt vlakaf zich niet bezig te houden met partijpolitiek.  Dat ligt bij ons wel wat anders.

En nu rap terug naar de dictatuurstaat waar de koning op de rand is, om een staatsgreep te plegen. Doet hij het of doet hij het niet ?  Wedden dat ... ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniekvoetbal ?



Er blijken inderdaad nogal wat legale en grondwettelijke bezwaren te bestaan tegen de terugkeer van Verhofstadt.

Ons verbaast het ten zeerste dat de raadgevers van de keuning én van de aflopende premier dit niet zouden weten : vermoedelijk hebben zij gewoonweg het meest gedurfde scenario naar voren geschoven, om vervolgens wat gas terug te nemen om een concensus te laten bereiken over een uitbreiding van de lopende zaken.  Zou de Morgen (Yves Desmet met zijn onopvallende bezoekjes aan het Mechelse stadhuis) zich een oor hebben laten aannaaien door kopschudder Somers om in dit spelletje op te treden als ontmijner ?  Zij waren de eersten met het formele bericht.  Somers zit op een persconferentie te toeteren dat Guynokkio het liever niet doet en zich enkel ter beschikking stelt voor de lopende dingen.

Nogmaals onze vraag : "Hoe zijn die lopende zaken omschreven ?"  De manier waarop er overheen gegleden wordt door de commentatoren wekt achterdocht.  Indien het makkelijk te acherhalen is, zullen wij het wel horen zeker ? 

Intussen staat de Franstalige pers een stuk verder dan de Vlaamse.  De terugkeer van Guynokkio is een verademing, zelfs voor de CdH.  In de Libre gaat men vrij ver : een Verhofstadt-regering moet het uithouden tot juni 2009, dan volgen de Europese en gewestelijke verkiezingen, die gemakshalve samen kunnen vallen met de federale.  Het staat er, zwart op wit.  http://www.lalibre.be/article.phtml?id=10&subid=90&art_id=387070

"In de Kamer bezit Paars  (de liberalen en de socialisten)  75 zetels*, met de twaalf Groen/Ecolozetels is er een goede meerderheid om democratisch verder te regeren  (in de uitleg van de Libre heeft men het over 65 zetels, tellen is nooit een goede eigenschap geweest van de Walen)". 

Er moet enkel nog een middel gevonden worden om de CD&V uit te schakelen.  Vergif ? Dat de regerende partijen die samen 22 zetels verloren hebben, de macht blijven uitoefenen, is geen bezwaar.  Democratie op zijn Waals moet soepel geïnterpreteerd worden : minderheden leggen hun wetten op.

Guynokkio heeft de keuning verlaten en er wordt niets medegedeeld.  Het is paniekvoetbal, denken wij.



*Huidige zetelverdeling Paars in de Kamer :

VLD 18 (- 7)
SPa   14 (- 9)
MR    23 (- 1)
PS     20 (- 5)

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen



Leve de Republiek Vlaanderen !







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lijk moet leven



Wij kijken benieuwd uit naar de reacties van alle politieke partijen in dit land op de mededeling dat Verhofstadt een uitbreiding krijgt van zijn "lopende zaken"-bevoegdheden.  Wie beslist dit ?  Kan dit zomaar ?  Wie beslist over de uitbreiding van de onduidelijke lopende zaken ?  HALLO ! Ik hoor het rinkelen maar er neemt niemand op.

De SP-a had op 10 juni al gezegd niet geïntresseerd te zijn in een nieuwe regeerperiode.  Nu worden Freya Van den Bossche, de nijdige stoethaspel Renaat Landuit en de rest van het  socialistische zootje verplicht om hun winkeltje te heropenen.  Samen met Laurette en Flahaut en die andere prachtdemocraten van de PS. 

Er wordt gedaan alsof 10 juni een kiezel in de schoen was en er wordt verder gehaakt en gebreid zoals Guynokkio het acht jaar heeft volgehouden met veel geroep, getier, leugens, verzwijgingen en pronken zonder andermans veren.

Wat zeggen de CD&V-ers hierop ?  Hun grote overwinning wordt genegeerd.  Na zes maanden knoeien (wie wil mag een bravootje geven of een standbeeld oprichten) worden zij gestraft en in de hoek geplaatst.  Ze lijken wel Vlaams Belangers te zijn.  Leuk hé, maten !

Dit was toch niet wat Frank Vanhecke bedoelde met zijn noodregering, die de boedeslcheiding zou voorbereiden ?

Tegen beter weten in, het lijk moet leven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DICTATUUR IS ER !


DE REGERING VERHOFSTADT KRIJGT UITGEBREIDERE BEVOEGDHEDEN EN WORDT EEN NOODREGERING.  VERHOFSTADT MOET OOK DE COMMUNAUTAIRE THEMA'S ONTMIJNEN.



Tot zover dit bericht uit de Morgen.  De dictatuur heeft hiermede definitief haar intrede gedaan in het Prachtland B.  U doet toch ook mee aan deze verkrachting van de democratie ?  Schrijf u in Bij Albert II en bij Guy Verhofstadt.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1894



Stapt u even mee op voor een nostalgisch ritje naar 1894 in de zogenaamde "koekenstad" Antwerpen ? 

Het land B telt op 1 januari 1894  6.341.958 inwoners, die werden geteld zonder computers. 

In dat jaar vestigde zich in de Brusselsetraat (naast de huidige Brederodestraat) het koekjesfabriek Parein.  In de Lange Kievitstraat in de Joodse wijk aan het Centraal Station (dat er toen nog niet stond in zijn huidige vorm) bevond zich de concurrent De Beuckelaer.  Beide zoet-fabrikanten deelden bij wijze van publiciteit aan de treinreizgers koekjes uit, vandaar de naam "koekenstad". 

In hetzelfde jaar begint François Xavier De Beukelaer een nieuwe likeurstokerij om de productie van zijn Elixir d'Anvers (een heftig-gele likeur met kruidensmaak) op te drijven op de hoek van de Haantjeslei en de Van Trierstraat.  Iedereen kent (en gelooft ?) het verhaal dat paarden met koliek in de buik een fles Elixir d'Anvers opgegoten kregen en nadien lustig verder sleurden met hun vracht. 


Na een flinke scheut Elixir d'Anvers stappen de natiepaarden lustig verder

Op 1 mei 1894 verscheen het eerste nummer van de liberale Franstalige gazet Le Matin (de echte) die vele jaren samen met de katholieke La Métropole de franskiljonse elite bedienden.

Op 5 mei 1894 werd de Wereldtentoonstelling geopend met als grootste attractie "Oud België" een middeleeuws dorp in bordpapier nagebouwd waar vooral veel gedronken en gedanst werd. 
Kipdorppoort, reconstructie op de wereldtentoonstelling in 1894

Toegang tot de Expo 1894

Op de terreinen van de Wereldtentoonstelling bevond zich ook een Congolees dorp waar een aantal verkleumde zwarten als dieren in de zoo aangestaard werden door de nieuwsgierige bezoekers.  Goedhartige zielen gaven bananen aan de overzeese onderdanen van Leopold II (dit staat te lezen in een van de Antwerpse gidsen door Georges van Cauwenberghe).  Nu 103 jaar later is Congo al 45 jaar zelfstandig, de toestand ginder blijft ellendig en vele Congolezen wijken uit naar het voormalige moederland B. waar we straks in 2007 meer over vertellen.
 

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Standard is geen optie





Peter Vandermeersch windt er ditmaal geen doekjes om in zijn artikel* : hij zal de politici en de partijen afrekenen op hun staatsmanschap, dat onvoorwaardelijk steunt  op het behoud van de staat B.  Zoiets is duidelijk en het is beter van het ronduit te zeggen, dan rond de pot te draaien.

De hoofdredacteur, die ook de commerciële marketeer is van de krant, geeft aan wat hij zoal verwacht van dit nieuwe land.  Over enkele jaren zullen we terugblikken op de huidige crisis met een soortement dankbaarheid omdat een aantal taboes doorbroken werden. Iedereen zal nu nog even door de zure appel moeten bijten, Brusselaars, Vlamingen en Walen.  Historische verworvenheden die kunnen we best vergeten, want we beginnen opnieuw : Leve 1830 !  Een stukje uit de tekst :

De Vlamingen rond de tafel moeten duidelijk maken dat het voorbestaan van België niet ter discussie wordt gesteld. Een separatistisch avontuur is geen optie. De Franstaligen moeten duidelijk maken dat een inhoudsloos 'non' op de vragen voor nieuwe evenwichten niet kan. Een zinloos status-quo is evenmin een optie.


De gesprekken over het Nieuwe Land van Hoop en Glorie zullen gevoerd worden door de drie traditionele partijen, de christendemocraten, de socialisten en de liberalen.  Voilà.

Het zijn duidelijke uitspraken en ik hoop dat ook al draagt u de hoofdredacteur van le Standard een warm hart toe, u de marketeer niet langer zal laten genieten van uw abonnementsgeld.  Als hij kiest, doen wij dat ook.  Verspreid u de goede mare ?  Le Standard is niet langer een optie.

Ray

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=721KP8M5


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas in Zurenborg



Op de Dageraadplaats in de wijk Zurenborg (Antwerpen) greep gisteravond het zoveelste "incidentje" plaats.

Nog wel tijdens een sinterklaasfeestje moesten jonge twaalfjarige Marokkaantjes hun onvrede uiten toen een groep "blanke" ouders en kinderen het volkse café Rozenhof binnenstapten voor wat een gezellig feest moest worden.  Ze werden onthaald op bommetjes want de Dageraadplaats is het exclusieve domein van de kleine ettertjes.  Een aantal jaren   heeft een volwassen Marokkaanse man, Mohammed (wie anders ?) de sociale controle uitgeoefend  op dat speel-en sportplein om er geen slagveld van te maken.  Die man kan natuurlijk niet permanent aanwezig zijn en wellicht heeft hij het inmiddels ook opgegegven.  De ouders hebben zich verzet en geprobeerd de ordeverstoorders te laten ophoepelen.  Even is dat gelukt maar dan kwamen de allochtonen terug met versterkingen én messen.  Onvoorstelbaar.  Twee papa's werden gestoken en een moeder werd neergeslagen met een verkeersbord. De slachtoffers weggevoerd naar het ziekenhuis. De daders zouden opgepakt zijn, vanavond als ze niet thuis zijn, mogen ze naar de cinema.

Verontrustend is de leeftijd van het kleine crapuul en de ongerechtvaardigde agressie tegen wat zij aanvoelen als de vijandige cultuur.

Hieronder geven wij enkele reacties uit de Gazet van Antwerpen. Onze vriend Dirk vsan Dessel is er ook bij.

http://www.gazetvanantwerpen.be/Antwerpen/2600/artikel.asp?art={200A8264-6E59-497B-9F39-C0B1B37BB698}

Ray


02-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een poll


http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={C320AF49-99DD-45EA-BA67-6A435F90B5C1
}

De redactie geeft uiteraard geen stemadvies : wij zijn even neutraal als de 0000 maar goedkoper.

Toestand om 18.55 uur

Dank u om aan deze poll deel te nemen
Welk scenario geniet uw voorkeur?
Nieuwe poging naar oranje-blauw, zoals CD&V/N-VA wil
(6.67%)
Coalitie met verschillende samenstelling in Noord en Zuid
(9.66%)
Paars-groen, zonder CD&V/N-VA, de piste Di Rupo
(5.06%)
Klassieke tripartite rood-oranje-blauw
(2.76%)
Noodregering die de boedelscheiding/staatshervorming voorbereidt, piste VB
(55.86%)
Nieuwe verkiezingen, wens van Lijst Dedecker
(19.77%)
 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Werelds mooiste



Met al de politieke ambras in het land, zouden we nog vergeten u te trakteren op een kennismaking met de nieuwe Miss World 2007.  De mevrouw komt uit Peking ditmaal.  Bejing moet je nu schrijven, maar Peking is veel exotischer, geheimzinniger, zeker als je weet dat tussen de bouwwerven voor de olympische spelen die de gewone Chinezen hun woningen uitdrijven, een verfijnd porseleinen popje rondhuppelt zoals Zang Zilin.  Dit mooie portret komt nota bene uit een Toerkse krant, die zijn er ook rap bij als het om vrouwelijk schoon gaat dat niet gesluierd is.

"Zang, voor mij nummer 23, 47 en 68 en dank u wel".









Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmregisseur Geert Wilders



Al wat links is met in zijn kielzog de fantasten van het liberalisme en de christene slapjanussen, zweten uit al hun poriën en klieren omdat Wilders van de PVV met een film op de proppen zal komen tegen eind januari. 

Wilders is noch regisseur noch filmproducer, hij is een politicus en voor de rest als cineast een liefhebber.  Zijn film zal handelen over de moslims en de koran.  Iedereen maakt films sedert die knappe videocamera's of dvd-camera's op de markt zijn.  Meestal zijn het oervervelende filmpjes die veel te lange shots tonen in vakantielanden en met kinderen die niet willen gefilmd worden.  Geert grijpt hoger : zoals de film Submission van Theo van Gogh met Ayaan Hirsi Ali die niet op groot enthousiasme onthaald werd maar wel de moord op VnanGogh tot gevolg had. 

In een vrije maatschappij waar respect heerst voor ieders mening, mag een dergelijk project geen enkel probleem opleveren.  Is de film gemaakt om te schokken, te kwetsen, uit te dagen, dat weten we niet en dat is ook niet relevant.  Wat wel meer dan bedenkelijk is, zijn de reacties die loskomen voor de film vertoond wordt van officiële zijde : de Nederlandse regering is verontrust en daarnaast heb je het klassieke linkse huilkoor dat niet liever vraagt dan Wilders monddood te maken.  De grote roergangers van de vrije meningsuiting bepalen zelf de thematiek die toegelaten is in hùn beperkte visie op de wereld. Het overige wordt gecensureerd uit naam van de vrijheid.

Geert Wilders heeft echt de moeilijkste weg gekozen in de politiek die er momenteel is : hij situeert zich ter rechterzijde en is een militant verzetsman tegen de islamisering.Hij gaat radicaal in tegen de regering, de politieke partijen en ook de niet ingeburgerde moslimgemeenschap in zijn land.  Hij leeft ondergedoken en permanent bewaakt.  Alsof zoiets de meest normale zaak ter wereld is. De linkse kerk begint zich nu te roeren : er komt een tegenbeweging op gang.  Dat is zowat zes maanden geleden ook gebeurd, toen allerlei progressieven een organisatie tegen Wilders oprichtten.  Inmiddels niets meer van gehoord. 

Wilders is het zichzelf en zijn grote aanhang verplicht een degelijke en indrukwekkende film af te leveren.  Dat hij hiervoor beroep zal moeten doen op professionelen, is meer dan wenselijk.  Hij maakt bovendien geen gebruik van openbare gelden, zodat hij artistiek helemaal vrij is en de dames en heren van de overzijde geen enkele recht bezitten om tussen te komen of te censureren.  Trouwens smet gesubsidieerde projecten  doen ze dat ook niet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet toegeven

Onderteken deze petitie
 

Om zeker te zijn dat de Vlaamse onderhandelaars overtuigd zijn dat de grondstroom van de Vlaamse publieke opinie duidelijk wil dat er in de onderhandelingen voor een federale regering niet toegegeven wordt, zijn wij met een internetpetitie gestart: www.niettoegeven.be        

Lees hier waarom: 
http://www.niettoegeven.be/informatie.php

Gelieve deze email naar uw naasten, vrienden, collega's, makkers door te sturen. Wij zullen er voor zorgen dat de stand van zaken van onze petitie regelmatig doorgestuurd wordt naar onze onderhandelaars.

Beste onderhandelaars, wij staan achter u, wij willen niet dat er toegegeven wordt!

Het Niet toegeven team.

Mijnheer Ray, als u het belangrijk & interessant genoeg vindt dan wilt u misschien wel deze boodschap op de startpagina zetten ?  Met dank vooraf.  Ropie.

02-12-2007, 14:58 geschreven door Ropie

A votre service !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het manipuleren door de VRT



Leterme heeft ons niet nodig om bescherming te genieten, daarvoor zijn er voldoende tjeven in zijn omgeving (ook al zijn er verschillende met messen). 

Voor de VRT is Leterme momenteel de gebeten hond, hij is het aangewezen slachtoffer maar ze moeten natuurlijk een beetje omzichtig te werk gaan, de CD&V is een partij met sterke invloeden.  Vandaar dat de nieuwsdienst geraffineerd zijn gif spuit.  Een "sfeerbeeld" van Ieper waar Leterme woont en de reacties van zijn "dorpsgenoten" na zijn ontslag als formateur,  zo wordt het de kijker voorgehouden dit mooi gefilmde stukje documentaire mét dubieuze inhoud. Het kan vanavond direct passeren op de RTBF.

Een typische dorpskerk op zondagochtend, de mensen verlaten de mis en daar staan de Grote Cameraman en Microfonenman om de gewone mensen te overdonderen  met de  vraag wat zij vinden van hun held.  Nadien nog even  doorgemekkerd in het dorpscafé met  dezelfde vragen.   De bedoeling is natuurlijk Leterme te associëren met het beeld van  het Vlaams katholiek boertje, luisterend naar  de stem van Mijnheer pastoor en omringd door figuranten uit de Vlaamse boerenromans van Streuvels. 

De stad Ieper, waar Leterme lid is van de gemeenteraad, ziet er anders uit dan het gehucht dat getoond werd en waar Leterme misschien in de omgeving woont.  Het manipuleren van de waarheid, noemt men zoiets.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is als een droom



Zowel de zevende dag, het politieke paradepaard van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep,  als alle Vlaamse  kranten hebben uitgebreid aandacht besteed aan het standpunt van Vlaams Belang met betrekking tot de belgische crisis. Dank u, voor uw objectieve berichtgeving en een kort verslag over de prachtuitzending bij onze zwaar onderbetoelaagde vrienden van de 0000.

Voorzitter Frank Vanhecke mocht rustig zijn standpunt uiteenzetten, waarom hij voorstander is van een boedelscheiding.  De immer goedlachse Marc Van Loverenbosch (SP-a) knikte goedkeurend toen Vanhecke wees op de overwinning die de francofonen gescoord hebben na 177 dagen kommaneuken ; zij hebben van de eerste dag af geweigerd Leterme te aanvaarden en ook diens kartelpartner.  "Dàt is juist" riep Van de Loverenbosch "Mijnheer Vanhecke u bent een krak !" Nadien was er een optreden van Gerolf Annemans en Filip de Man die het opnamen tegen twee Spirit-jongeren, die natuurlijk geen enkele kans maakten tegen deze geroutineerde politici.  Alain Coninx lag krom van het lachen.  Tot slot mocht Filip de Winter zijn ontwerp van Onafhankelijkheidsverklaring aflezen en eindigde de uitzending met een daverende Vlaamse Leeuw, waarbij de hand van de aanwezige Linda de Win, stilletjes in die van de heer Annemans verdween.

Toen een beetje later Sabine Haegdoren een zware storm aankondigde, schoot ik wakker.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 doet peiling
http://www.vrtnieuws.net:80/cm/vrtnieuws.net/nieuws/hoofdpunten

De oranje-blauwe formatiepoging is afgesprongen. Welke formule moet volgens u nu worden onderzocht?

 Resultaat op 2 dec.  om 11u25:

 Aantal stemmen: 655


 A. CD&V/N-VA, Open VLD en MR gaan voort met Ecolo 140 (21%)

 B. Een klassieke tripartite (christendemocraten, socialisten en liberalen)
73 (11%)

 C. Paars-groen (liberalen, socialisten en roenen) 178 (27%)

 D. HET HEEFT GEEN ZIN MEER OM NAAR EEN OPLOSSING OP "BELGISCH" NIVEAU TE
ZOEKEN 264 (40%)

Benieuwd wanneer deze peiling zal verdwijnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit door Filip de Man

Is het niet crimineel dat een consumentenvereniging als Test-Aankoop een onderzoek moet doen naar de cijfers van de criminaliteit in het voortreffelijke, ons door heel de wereld benijde prachtland B ? 

Testaankoop heeft het meestal over vlakbeeldschermen uit Japan, over de lekkerste conserven in blik, het ongezondste pittavlees en nu gaat de dienstbaarheid naar de gebruikers die wij allen zijn,  over "criminaliteit".  Werd er, toen u neergekwakt werd, een kussentje onder uw hoofd gelegd ?  Toen uw schouder uit de kom schoot bij het afrukken van uw handtas, riepen de jongeren toen "Sorry, ouwe hoer" ?  Dat staat nu allemaal keurig in kolommen en volgend jaar, kunnen we vernemen op welke plaatsen we de beste service kunnen verwachten.

Inmiddels zijn hier de bedenkingen van Filip de Man  die u ook als toeristische aanbevelingen kan bijhouden :

30.11.2007 12.54u - De fors gestegen criminaliteit eist volgens de consumentenorganisatie een zeer hoge psychologische én economische tol. Dat blijkt uit de enquête die Test-Achats/Test-Aankoop uitvoerde bij 2.400 Belgen tussen 28 en 74 jaar.
Zoals eenieder weet – of behoort te weten, veel linksen geven een andere indruk – veroorzaken criminele feiten niet zelden trauma’s bij de slachtoffers zelf, maar is ook de maatschappelijke kostprijs gigantisch. Slechts één voorbeeld: in 2006 waren liefst 180.000 burgers gemiddeld 3,39 dagen niet op hun werk of op school ten gevolge van een misdrijf, aldus een van de bevindingen van Guy Sermeus (dienst enquêtes TA).

Kijk nu, het is ver gekomen als zelfs een linkse socioloog als Sermeus moet toegeven dat het probleem gigantisch is geworden. Maar goed, blij zijnde met deze late bekering, geven we u graag de enquêteresultaten.
1. Test-Aankoop stelt dat vorig jaar één Belg op vier slachtoffer werd van een misdrijf.
2. Die torenhoge criminaliteit was rechtstreeks verantwoordelijk voor 600.000 dagen werk- en schoolafwezigheid, «een zeer hoge maatschappelijke en economische kost» aldus TA.
3. Van de slachtoffers krijgt 22% te maken met angst, stress, slaapstoornissen en herbeleving van de feiten in gedachten. Het gaat dan begrijpelijkerwijze om de gevallen van verkrachting, carjacking, inbraak, diefstal met lichamelijk geweld en dergelijke.
4. Eén op de vier slachtoffers dient geen klacht in bij de politie (wat de regering goed uitkomt omdat de officiële crimcijfers dan lager uitvallen, fdm)
5. Twee derden van de slachtoffers ziet geen enkel resultaat na hun klacht, 59 procent kreeg van de autoriteiten niet de minste informatie over de zaak (geen brief, geen telefoontje, niets).
6. Vier op de tien burgers voelen zich overdag op straat minder veilig dan vijf jaar geleden, na zonsondergang voelt zelfs 56% zich op straat onveilig.
7. Uit de vergelijking met identieke enquêtes van verbruikersorganisaties in Spanje, Portugal en Italië blijkt dat Charleroi één van de meest onveilige steden is, gevolgd door Brussel en… Napels.
Tussen haakjes, voorheen had Test-Aankoop al eens gepeild naar het onveiligheidsgevoel en toen bleek dat zowat iedereen in Charleroi (90%!) zich ’s nachts onveilig voelt op openbare plaatsen. Ook in andere Waalse steden en in Brussel (68%) heerst dan bij veel mensen een gevoel van onveiligheid. Bij de Vlaamse steden zitten de (eerbare) burgers des avonds op straat met schrik in vooral: Mechelen (64%), Antwerpen (63%) en Aalst (58%). Overdag blijken de problemen het grootst in Charleroi, Antwerpen, Brussel, Luik, Bergen, Sambreville en Verviers.


Filip de Man, volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is niet moeilijk



Het is helemaal niet moeilijk : doormidden knippen.






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

 

Hieronder een aantal bruggetjes naar Franse en Nederlandse kranten die verslag uitbrengen over de politieke crisis.  De NRC geeft de meest volledige uitleg met opnieuw de zetelverdeling in de Kamer en zelfs mogeijke coalities.  Uiteraard steeds zonder VB-Vlott. De Franse Libération heeft een uitgebreide reactiemodule.


http://www.liberation.fr/actualite/monde/295162.FR.php

http://www.nrc.nl/buitenland/article841745.ece/Belgische_kabinetsformateur_dient_ontslag_in


http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=104655

http://www.ad.nl/buitenland/article1864338.ece?nscategory=topStoryA

http://www.volkskrant.nl/buitenland/article483198.ece/Belgische_formateur_dient_ontslag_in

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/181917/index.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!