Angeltjes
02-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmregisseur Geert Wilders



Al wat links is met in zijn kielzog de fantasten van het liberalisme en de christene slapjanussen, zweten uit al hun poriën en klieren omdat Wilders van de PVV met een film op de proppen zal komen tegen eind januari. 

Wilders is noch regisseur noch filmproducer, hij is een politicus en voor de rest als cineast een liefhebber.  Zijn film zal handelen over de moslims en de koran.  Iedereen maakt films sedert die knappe videocamera's of dvd-camera's op de markt zijn.  Meestal zijn het oervervelende filmpjes die veel te lange shots tonen in vakantielanden en met kinderen die niet willen gefilmd worden.  Geert grijpt hoger : zoals de film Submission van Theo van Gogh met Ayaan Hirsi Ali die niet op groot enthousiasme onthaald werd maar wel de moord op VnanGogh tot gevolg had. 

In een vrije maatschappij waar respect heerst voor ieders mening, mag een dergelijk project geen enkel probleem opleveren.  Is de film gemaakt om te schokken, te kwetsen, uit te dagen, dat weten we niet en dat is ook niet relevant.  Wat wel meer dan bedenkelijk is, zijn de reacties die loskomen voor de film vertoond wordt van officiële zijde : de Nederlandse regering is verontrust en daarnaast heb je het klassieke linkse huilkoor dat niet liever vraagt dan Wilders monddood te maken.  De grote roergangers van de vrije meningsuiting bepalen zelf de thematiek die toegelaten is in hùn beperkte visie op de wereld. Het overige wordt gecensureerd uit naam van de vrijheid.

Geert Wilders heeft echt de moeilijkste weg gekozen in de politiek die er momenteel is : hij situeert zich ter rechterzijde en is een militant verzetsman tegen de islamisering.Hij gaat radicaal in tegen de regering, de politieke partijen en ook de niet ingeburgerde moslimgemeenschap in zijn land.  Hij leeft ondergedoken en permanent bewaakt.  Alsof zoiets de meest normale zaak ter wereld is. De linkse kerk begint zich nu te roeren : er komt een tegenbeweging op gang.  Dat is zowat zes maanden geleden ook gebeurd, toen allerlei progressieven een organisatie tegen Wilders oprichtten.  Inmiddels niets meer van gehoord. 

Wilders is het zichzelf en zijn grote aanhang verplicht een degelijke en indrukwekkende film af te leveren.  Dat hij hiervoor beroep zal moeten doen op professionelen, is meer dan wenselijk.  Hij maakt bovendien geen gebruik van openbare gelden, zodat hij artistiek helemaal vrij is en de dames en heren van de overzijde geen enkele recht bezitten om tussen te komen of te censureren.  Trouwens smet gesubsidieerde projecten  doen ze dat ook niet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet toegeven

Onderteken deze petitie
 

Om zeker te zijn dat de Vlaamse onderhandelaars overtuigd zijn dat de grondstroom van de Vlaamse publieke opinie duidelijk wil dat er in de onderhandelingen voor een federale regering niet toegegeven wordt, zijn wij met een internetpetitie gestart: www.niettoegeven.be        

Lees hier waarom: 
http://www.niettoegeven.be/informatie.php

Gelieve deze email naar uw naasten, vrienden, collega's, makkers door te sturen. Wij zullen er voor zorgen dat de stand van zaken van onze petitie regelmatig doorgestuurd wordt naar onze onderhandelaars.

Beste onderhandelaars, wij staan achter u, wij willen niet dat er toegegeven wordt!

Het Niet toegeven team.

Mijnheer Ray, als u het belangrijk & interessant genoeg vindt dan wilt u misschien wel deze boodschap op de startpagina zetten ?  Met dank vooraf.  Ropie.

02-12-2007, 14:58 geschreven door Ropie

A votre service !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het manipuleren door de VRT



Leterme heeft ons niet nodig om bescherming te genieten, daarvoor zijn er voldoende tjeven in zijn omgeving (ook al zijn er verschillende met messen). 

Voor de VRT is Leterme momenteel de gebeten hond, hij is het aangewezen slachtoffer maar ze moeten natuurlijk een beetje omzichtig te werk gaan, de CD&V is een partij met sterke invloeden.  Vandaar dat de nieuwsdienst geraffineerd zijn gif spuit.  Een "sfeerbeeld" van Ieper waar Leterme woont en de reacties van zijn "dorpsgenoten" na zijn ontslag als formateur,  zo wordt het de kijker voorgehouden dit mooi gefilmde stukje documentaire mét dubieuze inhoud. Het kan vanavond direct passeren op de RTBF.

Een typische dorpskerk op zondagochtend, de mensen verlaten de mis en daar staan de Grote Cameraman en Microfonenman om de gewone mensen te overdonderen  met de  vraag wat zij vinden van hun held.  Nadien nog even  doorgemekkerd in het dorpscafé met  dezelfde vragen.   De bedoeling is natuurlijk Leterme te associëren met het beeld van  het Vlaams katholiek boertje, luisterend naar  de stem van Mijnheer pastoor en omringd door figuranten uit de Vlaamse boerenromans van Streuvels. 

De stad Ieper, waar Leterme lid is van de gemeenteraad, ziet er anders uit dan het gehucht dat getoond werd en waar Leterme misschien in de omgeving woont.  Het manipuleren van de waarheid, noemt men zoiets.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is als een droom



Zowel de zevende dag, het politieke paradepaard van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep,  als alle Vlaamse  kranten hebben uitgebreid aandacht besteed aan het standpunt van Vlaams Belang met betrekking tot de belgische crisis. Dank u, voor uw objectieve berichtgeving en een kort verslag over de prachtuitzending bij onze zwaar onderbetoelaagde vrienden van de 0000.

Voorzitter Frank Vanhecke mocht rustig zijn standpunt uiteenzetten, waarom hij voorstander is van een boedelscheiding.  De immer goedlachse Marc Van Loverenbosch (SP-a) knikte goedkeurend toen Vanhecke wees op de overwinning die de francofonen gescoord hebben na 177 dagen kommaneuken ; zij hebben van de eerste dag af geweigerd Leterme te aanvaarden en ook diens kartelpartner.  "Dàt is juist" riep Van de Loverenbosch "Mijnheer Vanhecke u bent een krak !" Nadien was er een optreden van Gerolf Annemans en Filip de Man die het opnamen tegen twee Spirit-jongeren, die natuurlijk geen enkele kans maakten tegen deze geroutineerde politici.  Alain Coninx lag krom van het lachen.  Tot slot mocht Filip de Winter zijn ontwerp van Onafhankelijkheidsverklaring aflezen en eindigde de uitzending met een daverende Vlaamse Leeuw, waarbij de hand van de aanwezige Linda de Win, stilletjes in die van de heer Annemans verdween.

Toen een beetje later Sabine Haegdoren een zware storm aankondigde, schoot ik wakker.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 doet peiling
http://www.vrtnieuws.net:80/cm/vrtnieuws.net/nieuws/hoofdpunten

De oranje-blauwe formatiepoging is afgesprongen. Welke formule moet volgens u nu worden onderzocht?

 Resultaat op 2 dec.  om 11u25:

 Aantal stemmen: 655


 A. CD&V/N-VA, Open VLD en MR gaan voort met Ecolo 140 (21%)

 B. Een klassieke tripartite (christendemocraten, socialisten en liberalen)
73 (11%)

 C. Paars-groen (liberalen, socialisten en roenen) 178 (27%)

 D. HET HEEFT GEEN ZIN MEER OM NAAR EEN OPLOSSING OP "BELGISCH" NIVEAU TE
ZOEKEN 264 (40%)

Benieuwd wanneer deze peiling zal verdwijnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit door Filip de Man

Is het niet crimineel dat een consumentenvereniging als Test-Aankoop een onderzoek moet doen naar de cijfers van de criminaliteit in het voortreffelijke, ons door heel de wereld benijde prachtland B ? 

Testaankoop heeft het meestal over vlakbeeldschermen uit Japan, over de lekkerste conserven in blik, het ongezondste pittavlees en nu gaat de dienstbaarheid naar de gebruikers die wij allen zijn,  over "criminaliteit".  Werd er, toen u neergekwakt werd, een kussentje onder uw hoofd gelegd ?  Toen uw schouder uit de kom schoot bij het afrukken van uw handtas, riepen de jongeren toen "Sorry, ouwe hoer" ?  Dat staat nu allemaal keurig in kolommen en volgend jaar, kunnen we vernemen op welke plaatsen we de beste service kunnen verwachten.

Inmiddels zijn hier de bedenkingen van Filip de Man  die u ook als toeristische aanbevelingen kan bijhouden :

30.11.2007 12.54u - De fors gestegen criminaliteit eist volgens de consumentenorganisatie een zeer hoge psychologische én economische tol. Dat blijkt uit de enquête die Test-Achats/Test-Aankoop uitvoerde bij 2.400 Belgen tussen 28 en 74 jaar.
Zoals eenieder weet – of behoort te weten, veel linksen geven een andere indruk – veroorzaken criminele feiten niet zelden trauma’s bij de slachtoffers zelf, maar is ook de maatschappelijke kostprijs gigantisch. Slechts één voorbeeld: in 2006 waren liefst 180.000 burgers gemiddeld 3,39 dagen niet op hun werk of op school ten gevolge van een misdrijf, aldus een van de bevindingen van Guy Sermeus (dienst enquêtes TA).

Kijk nu, het is ver gekomen als zelfs een linkse socioloog als Sermeus moet toegeven dat het probleem gigantisch is geworden. Maar goed, blij zijnde met deze late bekering, geven we u graag de enquêteresultaten.
1. Test-Aankoop stelt dat vorig jaar één Belg op vier slachtoffer werd van een misdrijf.
2. Die torenhoge criminaliteit was rechtstreeks verantwoordelijk voor 600.000 dagen werk- en schoolafwezigheid, «een zeer hoge maatschappelijke en economische kost» aldus TA.
3. Van de slachtoffers krijgt 22% te maken met angst, stress, slaapstoornissen en herbeleving van de feiten in gedachten. Het gaat dan begrijpelijkerwijze om de gevallen van verkrachting, carjacking, inbraak, diefstal met lichamelijk geweld en dergelijke.
4. Eén op de vier slachtoffers dient geen klacht in bij de politie (wat de regering goed uitkomt omdat de officiële crimcijfers dan lager uitvallen, fdm)
5. Twee derden van de slachtoffers ziet geen enkel resultaat na hun klacht, 59 procent kreeg van de autoriteiten niet de minste informatie over de zaak (geen brief, geen telefoontje, niets).
6. Vier op de tien burgers voelen zich overdag op straat minder veilig dan vijf jaar geleden, na zonsondergang voelt zelfs 56% zich op straat onveilig.
7. Uit de vergelijking met identieke enquêtes van verbruikersorganisaties in Spanje, Portugal en Italië blijkt dat Charleroi één van de meest onveilige steden is, gevolgd door Brussel en… Napels.
Tussen haakjes, voorheen had Test-Aankoop al eens gepeild naar het onveiligheidsgevoel en toen bleek dat zowat iedereen in Charleroi (90%!) zich ’s nachts onveilig voelt op openbare plaatsen. Ook in andere Waalse steden en in Brussel (68%) heerst dan bij veel mensen een gevoel van onveiligheid. Bij de Vlaamse steden zitten de (eerbare) burgers des avonds op straat met schrik in vooral: Mechelen (64%), Antwerpen (63%) en Aalst (58%). Overdag blijken de problemen het grootst in Charleroi, Antwerpen, Brussel, Luik, Bergen, Sambreville en Verviers.


Filip de Man, volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is niet moeilijk



Het is helemaal niet moeilijk : doormidden knippen.






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

 

Hieronder een aantal bruggetjes naar Franse en Nederlandse kranten die verslag uitbrengen over de politieke crisis.  De NRC geeft de meest volledige uitleg met opnieuw de zetelverdeling in de Kamer en zelfs mogeijke coalities.  Uiteraard steeds zonder VB-Vlott. De Franse Libération heeft een uitgebreide reactiemodule.


http://www.liberation.fr/actualite/monde/295162.FR.php

http://www.nrc.nl/buitenland/article841745.ece/Belgische_kabinetsformateur_dient_ontslag_in


http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=104655

http://www.ad.nl/buitenland/article1864338.ece?nscategory=topStoryA

http://www.volkskrant.nl/buitenland/article483198.ece/Belgische_formateur_dient_ontslag_in

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/181917/index.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiteurs uit naam van de werkman






Sluit aan bij de belgische vakbonden : zij zijn de beste vrienden met het groot-kapitaal, zij zijn tegen een onafhankelijk Vlaanderen, zij doen aan politiek in de salons buiten de podiumlichten, zij zijn uw beste garantie voor het buitenzwieren van de democratie.  Ze zijn niet links, noch rechts maar alleen voor zichzelf.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste uitsluiten ?



Er heerst politieke chaos in het land.  Sommigen vallen op de knieën voor de moed van de NV-A, anderen eisen een standbeeld voor Leterme en de Vlamingen roepen "Foei" naar de Walen en die antwoorden met "Merde !"

In al dit geharrewar vallen er woorden (ook bij ons in de reacties) en van de klassieke grote lichten, blijft iedereen hetzelfde roepen, dezelfde paden bewandelen.  De voorzitter van het Vlaams Belang vindt dat het lang genoeg geduurd heeft en eist een boedelscheiding.  Filip Dewinter zal deze week in het Vlaams Parlement opnieuw en aan hand van de verslechterde situatie, de Vlaamse regering interpelleren om haar de weg te wijzen naar de voorbereidingen voor de zelfstandigheid. Een taak van goed bestuur voorwaar.

Op radio één werd vanmorgen getoeterd door een van commentatoren : "Het is uitgesloten dat een partij die de verkiezingen gewonnen heeft, niet zou deelnemen aan de regering".  Volledig mee eens.

Gisteravond was ik bij de viering van zo'n partij, namelijk in Hoboken.  Daar vierde de lokale Vlaams Belang afdeling haar 25-jarig bestaan.  Een district waar VB-Vlott bij de gemeenteraadsverkiezingen door 41.1% van de bevolking naar voor werd geschoven. 

Hoboken wordt sedertdien geregeerd door een minderheiodscollege van traditionele democraten, gedoogd door 2 communisten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van Bertie


Ik heb dit een tijdje geleden elders mogen verwoorden, maar ik wil volgend citaat hier en nu graag herhalen:

""
De winnaars van de verkiezingen in Vlaanderen waren het kartel CD&V-NVA, de Lijst De Decker en het Vlaams Belang-Vlott. Men heeft het altijd over de kiezer die ‘oranje-blauw’ als enige optie zou mogelijk gemaakt hebben, maar dat is manifest onjuist. Het blauwe gedeelte in Vlaanderen, de VLD, heeft de verkiezingen verloren! ‘Oranje-blauw’ is enkel maar een mathematische realiteit voor politici, maar toont geen greintje respect voor de echte verkiezingsuitslag. De winnaars van de verkiezingen, dus helemaal niét ‘oranje-blauw’, hebben die overwinning te danken aan hun uitgesproken communautaire thema’s: geen regeringsvorming zonder voorafgaandelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en een uitgebreide staatshervorming. (Voor Vlaams Belang komt daar nog radicale Vlaamse onafhankelijkheid bovenop.) Dat is het mandaat van de kiezer.
""

De analyse van Terzake Zaterdag, (dàt zijn de mogelijke coalities, andere zijn er niet..) aan de flip-over "verhelderd" door professor Carl De Vos, is dus zonder meer FOUT, en ronduit ingegeven door "links" eigenbelang.

Ontmaskerde linkiewinkies, van wie de geciteerde hoogleraar een exponent is, spelen dus met de zelfmoordlucifers van "eigen volk eerst". Want herinner u dat het Vlaams Blok juist om die stelling indertijd veroordeeld is geweest (tot verdwijnen...!) Maar intussen letterlijk herrees tot Vlaams Belang!

Het kan mijns inziens geen kwaad om daarop te nadrukken.

(NB en tussen haakjes: de verrijzenis van "links" in het Onafhankelijk Vlaanderen zal mij persoonlijk hoegenaamd niet interesseren: als het socialisme niet "Vlaams" wordt, zal het in "Vlaanderen" niet bestaan, maar dat is hùn probleem, niet het mijne.)

Bertie (wij hebben dit stuk uit de reacties weggeplukt met dank aan de auteur)


01-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Frank Vanhecke



Dit persbericht ontvingen wij van Vlaams Belang.  De échte journalisten zwieren dit in de prullenbak.  De bloggende amateurs  van internet zwieren de CD-verkopende gazetten in de vuilnisbak, waar zij thuishoren. En zo vindt de waarheid altijd zijn vluchtwegen naar de nieuwsgierige lezer.


Een Belgische regering vormen is niet meer mogelijk - Gesprek moet gaan over boedelscheiding
 

Met het afspringen van de formatiegesprekken “van de laatste kans” is ook voor het Vlaams Belang de laatste kans voor het overleven van België verdwenen.

Vandaag wordt duidelijk wat het Vlaams Belang al van bij de aanvang van de regeringsonderhandelingen gesteld heeft: het is niet langer mogelijk een Belgische regering te vormen die de weerspiegeling is van de verkiezingsresultaten in Vlaanderen en Wallonië. Over niets is nog overeenstemming, ook niet over thema’s die men als niet-communautair zou kunnen catalogeren: justitie, mobiliteit... Vandaag is duidelijk dat het Belgisch federalisme verworden is tot een dictatuur van de minderheid. Dat Belgisch model heeft zichzelf vandaag vast gereden in haar eigen contradicties. Het werkt niet meer. Men hoeft zelfs geen separatist te zijn om deze loutere vaststelling te maken.

De Vlaamse onderhandelaars moeten overigens de schuld niet in de schoenen van de Franstaligen schuiven. Kort na de verkiezingen hebben alle Vlaamse partijen de resoluties van het Vlaams Parlement, die ingeschreven werden in het Vlaams regeerakkoord en dus bindend waren voor de coalitiepartners, in de prullenmand gegooid. Zelfs Geert Bourgeois gaf dit in Het Nieuwsblad van donderdag toe: “Als je ons hele parcours tijdens deze onderhandelingen bekijkt, en je vergelijkt dat met wat in de Vlaamse resoluties stond, dan zijn wij zeker en vast redelijk gebleven”. In plaats van de lat van bij het begin zeer hoog te leggen om alsnog iets uit de brand te slepen, hebben zij meteen de lat op de grond gegooid. Nu houdt men zogenaamd stand om de vernedering te ontlopen een kuil te moeten graven om nog onder lat door te kunnen. Het beeld dat de Vlaamse onderhandelaars stand gehouden hebben, is dus pure fictie en pure perceptie.

Het Vlaams Belang vraagt dat alle Vlaamse partijen de voor de hand liggende conclusie trekken. Er moet geen Belgische regering meer komen. Wel een noodregering die de lopende zaken afhandelt en de boedelscheiding voorbereidt.

Frank Vanhecke Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem Woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vergissing heet


Zo kent het buitenland ons : Manneke Pis (zéér plezant), vele lekkere bieren (zeker het hier afgebeelde dat een ingetogen eerbetoon bevat voor ons keuning), pralines, mosselen en frieten. Sommigen die er wat meer van afweten, hebben het schertsend over een soort doorlopende cowboy- en Indianenshow.  De écht ingewijden citeren Louis-Paul Boon die de Vlamingen omschreef als mensen die beleefd hun hoofddeksel afnemen en van het voetpad afwijken als mijnheer de burgemeester of mijnheer pastoor voorbijkomen en hem nederig groeten.  En als die twee  buiten gehoorsafstand zijn, mompelen ze  "kust mijn kloten, mijnheer de burgemeester en mijnheer pastoor".  Dat zijn genetische restanten die onze houding bepalen tegenover het gezag.  Buigen en knikken en inwendig het gezag vervloeken.  Het zal België niet zijn, dat de Vlamingen op de knieën krijgt !  Ze proberen al 177 jaar en we naderen nu stilaan het einde.  Nog één regering ? 

Het buitenland heeft echter recht op betere informatie (The Brussels Journal kan niet genoeg geprezen worden) dan de hier afgebeelde traditionele symbolen.  

-  Dit land lukt er niet in, zes maanden na de verkiezingen een regering te vormen, ingevolge de tegenstellingen tussen de twee stammen over zowat elk terrein van het openbare leven.

- Dit land wordt federaal bestuurd door een regering die enkel bevoegd is voor lopende zaken, zonder te omschrijven wat deze omvatten  en de uittredende ministers rollen ruziënd over de straat als schrokkige roofdieren (Van den Bossche, Flahaut, Onkelinx)

- Dit land heeft een verkozen volksvertegenwoordiging die zo min mogelijk vergadert en aan wie geen enkel initiatief toegestaan wordt zolang er geen nieuwe regering is. Een democratisch verlopen stemming in een commissie om een cruciale onjuistheid in de grondwet te regelen, moet bijna met excuses teruggedraaid worden op vraag van een van de stammen.

- Dit federale koninkrijk vertoont opmerkelijke overeenkomsten met een dictatuur.  De koning bepaalt, wat hem grondwettelijk niet toekomt, wie volgens hem democratisch verkozen is en wie niet.  De koning is zelf niet verkozen en verkiest zijn eigen bastaarddochter niet te ontmoeten.

- De zwaarbetaalde koninklijke familie van dit land (elk lid krijgt een toelage en de prinsen roven wat ze kunnen) heeft niet eens het fatsoen de taal van de meerderheid van haar landgenoten te spreken.  Zij gedragen zich als eskimo's in de woestijn.

- Dit land belemmert de loop van de democratische geplogenheden door één partij compleet te isoleren van het beleid.  Een oud premier verklaarde vanmorgen op de openbare radio dat het ondenkbaar is dat zijn partij die 30% van de stemmen behaalde (in kartel) zou uitgesloten worden van de macht.  Diezelfde premier, Martens, weigerde in 2004 dat de grootste partij in Vlaanderen zou deelnemen aan de Vlaamse regering en ging schaamteloos akkoord dat in de grootste stad diezelfde partij met 33.5% (in sommige districten met 43%)  niet opgenomen werd in de schepencolleges. 

- Dit land is een tragische vergissing van de geschiedenis en helaas ook van de natuur.



De Koninck 5% alc.vol..

 
 

                                                               

 
moules frites

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ongelijk van 1830



Onze goede keuning heeft het ontslag van Yves aanvaard.  Nog heel even had hij getwijfeld maar Paola heeft het hem uit zijn hoofd gezaagd : "Pas celui-là comme premier ministre" zei ze in de vaste huistaal van het paleis.

Paola die zoals de meeste landgenoten, dubbele nationaliteiten en halve landgenoten niet veel van politiek afweet, zou liefst van al Elio di Rupo in haar salons ontvangen, het is een landgenoot en dan kunnen ze samen zachtjes zingen van "O sole mio" zonder dat er een Madame di Rupo nijdige telefoontjes geeft naar het paleis.

We staan dus waar we nog eens gestaan hebben.  Alleen verder in de tijd en dat is een mooi bewijs dat dit kunstmatige land het niet te lang meer zal volhouden.  Nu zal pro forma nog wat gewrongen worden in bochten om een verantwoordelijke aan te duiden voor de mislukking.  Ik denk dat we die moeten gaan zoeken tot in 1830 in Groot-Brittannië en bij de toenmalige Europese grootmachten.

Dat is veel eleganter dan met de vinger te wijzen naar Milquet,  Leterme of god-verhoede-dit, het Mechels zwanzerke Somers of Bart de Wever.  Een Vlaams-nationalist hoort niet thuis in een Belgische regering ; we hebben er al enkelen gehad  in de federale regeringen en veel heeft het niet opgeleverd : Hector de Bruyne, Rik Van de Kerckhove en Hugo Schiltz. 

Wie er in de plaats komt, is eigenlijk niet relevant.  Elke dag dat dit kluchtspel verder gaat, is een bewijs van het gelijk van de moderne radicale Vlamingen en na 177 jaar het ongelijk van de fabrikanten van deze nepstaat.


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Yves !



Wij schrijven ons onvoorwaardelijk in bij de fanclub van Yves Leterme.  Wat die man presteert is meer dan een gans peloton flandriens tesamen in een Ronde van Frankrijk.

Na 175 dagen heeft hij ee minderheid van 71 kamerzetels op zijn hand gekregen.  Nog 5 te gaan en hij heeft een meerderheid. Bravo !

Bovendien is hij erin geslaagd zijn kartelpartner, met diens volledige instemming overigens, bijna alle Vlaams-nationale geloofwaardigheid te ontnemen.  Bravo !

En alsof het niet volstaat : het kartel blijft overeind. De eigen partij is inmiddels bijna even gesplitst als BHV, maar ook dat is een grote verdienste. Bravo !

Gaat Yves zijn ontslag aanbieden bij de keuning ?  Of gaat hij de man verder meetrekken in zijn uitzichtloze avontuur ?  Door hem te vragen : "Ontsla mij niet, want ik zie nog een waterkans, sire, ik zou nog wt willen onderhandelen."

U hoort het relaas later. Binnen de volgende 175 dagen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint per kameel



Zo kan het ook


 Intocht Sinterklaas op Kameel in Almere


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in A'dam Sint-problemen


De Sint weigerde ook aan te meren in Amsterdam. Om de vele brave kindjes en jongeren niet te frustreren werd uit een moskee een theedrinkende dompelaar geplukt en verplicht op te treden als Sint.  Op de Heilige Hoed van de brave man is het kruis gevangen in een halve maan : de symboliek ontging niemand, vooral de jongeren niet die uit pure tevredenheid enkele auto's in brand staken.  Laten we hopen dat dit ritueel van brandende auto's het symbool moge blijven van onze multiculturele maatschappij .

 








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint terug naar Spanje

 

Toen de Sint vernam wie hem in Antwerpen zou verwelkomen is hij stiekem teruggevaren.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flahaut op zijn best




01.12.2007 08.32u - Het was maanden geleden dat minister Flahaut nog naar het parlement gekomen was. Als Kamerleden hem vragen wilden stellen, stuurde hij zijn kat, of een vervanger die een voorgekauwd tekstje mocht aflezen. Het is kenmerkend voor de verachting van de PS-potentaten voor de parlementaire democratie in het algemeen en voor de controlefunctie van het parlement in het bijzonder. In een normale democratie voelen premiers en ministers zich ongemakkelijk als ze door het parlement op het matje worden geroepen. Ze weten immers dat daar de echte macht ligt, en dat zij daar ten val gebracht kunnen worden. Maar in België kunnen ministers het zich veroorloven het parlement te minachten en te negeren. Er wordt nooit voldoende op gewezen, maar zo’n machteloos parlement is een symptoom van een slecht functionerende democratie.

Maar dit keer moest Flahaut wel naar het parlement komen: zoals elk jaar moest het legercontingent goedgekeurd worden. Flahaut kwam wel, maar hij weigerde ook maar één vraag te beantwoorden. En toen de parlementsleden aandrongen op een antwoord begon hij te tieren en te schelden als een viswijf. Een Kamerlid van Groen! had het aangedurfd kritische vragen te stellen over de talrijke vriendendiensten en de gratis “prestaties aan derden”. Terecht waarschijnlijk, want ook de Inspectie van Financiën is bezig met een onderzoek naar die praktijken. Maar Flahaut snauwde die arme groene af zoals een kampbewaker een gevangene afblaft: “Ga ter plaatse kijken, als u info wilt. En stel pas vragen nadat u de dossiers bestudeerd hebt”. Hetzelfde overkwam een kamerlid van Ecolo, dat zich luidop had afgevraagd waarom sommige scoutsgroepen wèl tenten van het leger kregen en andere niet. Geen antwoord, wel een scheldtirade. De groenen zijn niet onze vrienden, maar zelfs wij kregen een beetje medelijden. Die stakkers zijn echte kasplantjes. Zij zijn niet zo gewend aan grofheden, beledigingen en scheldpartijen als wij. Flahaut gaf ook een sneer naar Melchior Wathelet van de CDH. Flahaut beweerde “dat zijn aanvraag om gebouwen van Defensie te gebruiken in Luik voor een politieke avond van CDH, door Didier Reynders (MR) persoonlijk was tegengehouden”. Toch mooi als de “democratische” partijen elkaar zo afkammen. En misschien zit hier stof in voor een doorgedreven onderzoek naar andere, nog onvermoede wanpraktijken bij Defensie…

Maar Flahaut kwam pas helemaal op het kookpunt toen onze Kamerleden Luc Sevenhans en Bruno Stevenheydens hem het vuur aan de schenen legden, onder andere over de steun die Defensie had gegeven aan de belgicistische “Mars voor Eenheid”. De organisatie van zo’n politieke mars valt natuurlijk onder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering. Geen haar op ons hoofd denkt eraan zo’n marsen te verbieden. Ze zijn trouwens dikwijls even amusant als Fawlty Towers of Monty Python. Maar het is natuurlijk niet de taak van Defensie zo’n politiek initiatief te ondersteunen. In een democratische staat moet Defensie boven en buiten het politieke gewoel staan. Maar zo had Flahaut het natuurlijk niet begrepen. Hij beschouwt het leger als zijn privé-speeltuin, zijn economisch wingewest en zijn propagandamachine. “Als het dat is wat u stoort, zoveel te beter,” tierde hij met een rood aangelopen en opgezwollen gezicht. “Als er iets is wat ik kan doen dat het Vlaams Belang stoort, zal ik het niet laten.” Even leek het er zelfs op dat hij tot spontane zelfontbranding zou overgaan, maar dat is helaas niet gebeurd. Het was een beschamende vertoning, maar het had ook zijn grappige kanten. Een brullende woeste walrus, dat hebben ze zelfs in de grotere circussen niet.

Er was slechts één opvallende afwezige in dit kabaretnummer met Flahaut als woeste walrus, en dat was de CD&V. Net zoals het Vlaams Belang heeft die partij Flahaut in de Kamer voortdurend op de huid gezeten. Ze heeft de voorbije jaren zelfs vijf keer zijn ontslag geëist. Ze heeft ettelijke keren verklaard dat ze zich “zeer graag zouden vastbijten in de dossiers, maar dat Flahaut maar niet naar de commissie wilde komen”. Maar nu Flahaut eindelijk wél kwam, nu hield diezelfde CD&V zich muisstil…

(Overgenomen van de VB webstek)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van den ijzeren weg


 

Spoor wil dure energie verrekenen in treinticket

De NMBS wil in de toekomst de energieprijzen kunnen verrekenen in zijn tarieven. Ook wil het spoor die tarieven meer kunnen variëren: het treinticket kan dus duurder worden, maar niet voor iedereen.

 

Trein heeft gemiddeld 9,7 minuten vertraging

BRUSSEL - Vijfenzestig procent van de treinritten kampt met vertraging. Dat stelt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB)













Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!