Angeltjes
01-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint terug naar Spanje

 

Toen de Sint vernam wie hem in Antwerpen zou verwelkomen is hij stiekem teruggevaren.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flahaut op zijn best




01.12.2007 08.32u - Het was maanden geleden dat minister Flahaut nog naar het parlement gekomen was. Als Kamerleden hem vragen wilden stellen, stuurde hij zijn kat, of een vervanger die een voorgekauwd tekstje mocht aflezen. Het is kenmerkend voor de verachting van de PS-potentaten voor de parlementaire democratie in het algemeen en voor de controlefunctie van het parlement in het bijzonder. In een normale democratie voelen premiers en ministers zich ongemakkelijk als ze door het parlement op het matje worden geroepen. Ze weten immers dat daar de echte macht ligt, en dat zij daar ten val gebracht kunnen worden. Maar in België kunnen ministers het zich veroorloven het parlement te minachten en te negeren. Er wordt nooit voldoende op gewezen, maar zo’n machteloos parlement is een symptoom van een slecht functionerende democratie.

Maar dit keer moest Flahaut wel naar het parlement komen: zoals elk jaar moest het legercontingent goedgekeurd worden. Flahaut kwam wel, maar hij weigerde ook maar één vraag te beantwoorden. En toen de parlementsleden aandrongen op een antwoord begon hij te tieren en te schelden als een viswijf. Een Kamerlid van Groen! had het aangedurfd kritische vragen te stellen over de talrijke vriendendiensten en de gratis “prestaties aan derden”. Terecht waarschijnlijk, want ook de Inspectie van Financiën is bezig met een onderzoek naar die praktijken. Maar Flahaut snauwde die arme groene af zoals een kampbewaker een gevangene afblaft: “Ga ter plaatse kijken, als u info wilt. En stel pas vragen nadat u de dossiers bestudeerd hebt”. Hetzelfde overkwam een kamerlid van Ecolo, dat zich luidop had afgevraagd waarom sommige scoutsgroepen wèl tenten van het leger kregen en andere niet. Geen antwoord, wel een scheldtirade. De groenen zijn niet onze vrienden, maar zelfs wij kregen een beetje medelijden. Die stakkers zijn echte kasplantjes. Zij zijn niet zo gewend aan grofheden, beledigingen en scheldpartijen als wij. Flahaut gaf ook een sneer naar Melchior Wathelet van de CDH. Flahaut beweerde “dat zijn aanvraag om gebouwen van Defensie te gebruiken in Luik voor een politieke avond van CDH, door Didier Reynders (MR) persoonlijk was tegengehouden”. Toch mooi als de “democratische” partijen elkaar zo afkammen. En misschien zit hier stof in voor een doorgedreven onderzoek naar andere, nog onvermoede wanpraktijken bij Defensie…

Maar Flahaut kwam pas helemaal op het kookpunt toen onze Kamerleden Luc Sevenhans en Bruno Stevenheydens hem het vuur aan de schenen legden, onder andere over de steun die Defensie had gegeven aan de belgicistische “Mars voor Eenheid”. De organisatie van zo’n politieke mars valt natuurlijk onder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering. Geen haar op ons hoofd denkt eraan zo’n marsen te verbieden. Ze zijn trouwens dikwijls even amusant als Fawlty Towers of Monty Python. Maar het is natuurlijk niet de taak van Defensie zo’n politiek initiatief te ondersteunen. In een democratische staat moet Defensie boven en buiten het politieke gewoel staan. Maar zo had Flahaut het natuurlijk niet begrepen. Hij beschouwt het leger als zijn privé-speeltuin, zijn economisch wingewest en zijn propagandamachine. “Als het dat is wat u stoort, zoveel te beter,” tierde hij met een rood aangelopen en opgezwollen gezicht. “Als er iets is wat ik kan doen dat het Vlaams Belang stoort, zal ik het niet laten.” Even leek het er zelfs op dat hij tot spontane zelfontbranding zou overgaan, maar dat is helaas niet gebeurd. Het was een beschamende vertoning, maar het had ook zijn grappige kanten. Een brullende woeste walrus, dat hebben ze zelfs in de grotere circussen niet.

Er was slechts één opvallende afwezige in dit kabaretnummer met Flahaut als woeste walrus, en dat was de CD&V. Net zoals het Vlaams Belang heeft die partij Flahaut in de Kamer voortdurend op de huid gezeten. Ze heeft de voorbije jaren zelfs vijf keer zijn ontslag geëist. Ze heeft ettelijke keren verklaard dat ze zich “zeer graag zouden vastbijten in de dossiers, maar dat Flahaut maar niet naar de commissie wilde komen”. Maar nu Flahaut eindelijk wél kwam, nu hield diezelfde CD&V zich muisstil…

(Overgenomen van de VB webstek)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van den ijzeren weg


 

Spoor wil dure energie verrekenen in treinticket

De NMBS wil in de toekomst de energieprijzen kunnen verrekenen in zijn tarieven. Ook wil het spoor die tarieven meer kunnen variëren: het treinticket kan dus duurder worden, maar niet voor iedereen.

 

Trein heeft gemiddeld 9,7 minuten vertraging

BRUSSEL - Vijfenzestig procent van de treinritten kampt met vertraging. Dat stelt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB)











Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kif Kif redt de democratie


.

 Cartoon 40


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze keuning



.

 Cartoon 77


03-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerken in Brussel



Zo lang het rode vlaggen zijn in Brussel is alles kits.  Enkele duizenden Toerken die van alles roepen dat we niet verstaan, wie kan het wat schelen ?  Zolang er maar geen Vlaams-nationalisten in de buurt van het Schumannplein komen.  Want die moeten afgeranseld en opgesloten worden.  Er werd door de betogers ook vermeld, "de Koerden zijn onze broeders".  Jazeker.  En de Toerken mogen het wat mij betreft in eigen land gaan uitleggen en zelfs uitvechten en direct aansluiten bij de USA : Is Condoleeza Rice nog aanwezig, dan kan ze een aanvraagformulier meepakken voor haar baas.




01-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe blog, andere mentaliteit



Het moet maar eens gedaan zijn met die uitdagende katholieke feesten hier in het Westen.  Met Pasen, de herdenking van de dood Van Jezus, de Klokken van Rome met hun verderfelijke chocoladen eieren, de domme Paashaas, Kerstmis met die ouwe dikke vent met een knalrood pak en een belachelijke jeannettenmuts, overal naaldbomen die ruien, prikken en heel de dag door Jingle Bells in straten en op trams. Sint Niklaas zal de enige allochtoon zijn die dit land niet binnenkomt met zijn slaafse knechten.

Hebben jullie het gehoord stelletje verdorven ongelovige honden !

Heel die waanzinnige kudde Europeanen doet niet anders dan de zachte, bescheiden moslims uitdagen en uitlachen. Vandaar dat een Britse groep geleerde socialisten vanuit hun denktank (hét woord alleen al,  in verband met een verzameling ouwe knarren voor wie seniliteit een kinderziekte is) beslist hebben dat wij ons bescheidener moeten opstellen om de moslims niet voor het hoofd te stoten. 

We zijn het er weer roerend mee eens : de toekomst van Europa en het Westen ligt in handen van de moslims.  Wij pleiten ervoor dat deze zachtaardige godsdienst en levenswijze zich dra en diep moge installeren in deze verdorven contreien.

Een nieuwe blog, een nieuwe mentaliteit.

http://www.gva.be:80/nieuws/inc/mailarticle.asp?art=%7B545B9F73%2D9C87%2D4EF3%2DA100%2DDB95B508C751%7D

Ray (dezelfde zeur)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man



Op de blog van Filip de Man, volksvertegenwoordiger voor Brussel-Halle-Vilvoorde, verscheen vandaag een veelbetekenend commentaar over de toelating die burgemeester Beulemans gaf aan de Turkse verenigingen om a.s. zaterdag te betogen op het fameuze Schumannplein. 

Het schandalige, symbolische Schumannplein waar op 11 september ll. een handjevol Europeanen vreedzaam en stilzwijgend manifesteerden op eigen grondgebied tegen de verder om zich heen hakkende islamisering.  Onder die Europeanen waren vooral de leiders van het Vlaams Belang, maar ook Italiaanse en Franse parlementsleden.  Beulemans stuurde er zijn Luikse Gestapo-afdeling op af, nadat deze van bovenaf goed geïnstrueerd was dat het om overtuigde Vlamingen ging die mochten afgeranseld worden.  Wij hebben op die dag, 11 september, een piek gehad in ons bezoekersaantal dat duidelijk bewees hoe de vele Vlaams-nationalisten behoefte hadden om met mekaar van gedachten te wisselen over het onrecht hen weer eens fysiek berokkend. 

Ondervraagd door de 000, die niet van VB-sympathieën kan verdacht worden, kon Beulemens enkel herhalen dat het samenscholingsverbod overtreden was.  Een aantal weken later staat hij voor een conflict waar wij of Europa niets mee te maken hebben wel toe dat zijn vrienden-kiezers-islamieten aan het Schumannplein gaan betogen.  Lang dit bruggetje komt u bij de Man
http://www.filipdeman.org/1/535/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV vraagt ontslag Cohen


Eindelijk is er iemand in Nederland die luidop het ontslag van Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, durft te eisen : de PVV van Geert Wilders.  Cohen is de man die de politiek van de mossel voert : in de schulp kruipen,  kapje sluiten oogjes dicht.  En wat je niet ziet daar kan je niets aan doen.  Tussendoor thee gaan slurpen in de moskee met de baardmansen en het gejuich van de multikul aanhang in ontvangst nemen.  Elke burgemeester van die stad heeft al decennaielang te maken gehad met weerspannigheid, vrijdenkendheid, verwoestingsdrang of origineel gedrag, nu is het de beurt aan  nietsontziende jeugdcriminaliteit in een sfeer van rancune en racisme aan de kant van de vreemdelingen.
 
Als reden wordt om de man ontslag aan te bieden, wordt op diens houding gewezen waarmede hij bij de bouw van de gecontesteerde Westermoskee (zie foto maquette) een bedrag van twee miljoen euro meer liet betalen, om de nodige goodwill te kweken bij de vijandiggezinde initiatiefnmers.   U hoort het goed : de gemeente Amsterdam stopte 2 miljoen extra in de handjes opdat de heren aan de slag zouden kunnen gaan. Over dit bedrag werd zelfs niet gepiept in de gemeenteraad om u de graad van democratische hoogconjunctuur in de stad van de tulpen  te schetsen.  Het is onze stad niet, het is ons land niet, het zijn noch minder onze centen, dat is allemaal juist, maar als de grootsmoelen van links het steeds hebben over "de weireld is van iedereen" mogen wij een woordje meepraten over iedereen.  
 
 
 
 
Er is gelogen, bedrogen, met valse papieren geschoven,  gepalaverd, gedreigd, simpele lieden zijn afgezet en dat alles heeft nu lang genoeg geduurd voor de PVV : zet die ongeschikte man aan de deur en liever nog, breng hem voor het gerecht wegens wanbeleid.
 
De zaak heeft een aanvang genomen in 1994 in de meeste verwarrende omstandigheden : men zag de bouw van de grootste moskee in Europa graag als de bekroning van de islamitische integratie.  Verschillende moslimverenigingen traden toe, haakten af en het was de Turkse extremistische Milli Görüs die de boel centraliseerde met verschillende dochtermaatschappijen. De discussies met de Nederlandse en stedelijke overheden waren klein bier vergeleken met de striemende bijeenkomsten door de Turken onderling.  De Nl-ers gingen telkens door de knieën dat was geen tegenparij , maar met eigen volk ging het om keihard eigen gelijk.  Legendarisch zijn de woorden van een de hete hoofdmannen : "Het moet nu voor eens en altijd gedaan zijn met het gezeur over de scheiding van kerk en staat".
 
Honderden  kleine Turkse gelovigen die al hun spaarcenten, of een gedeelte,  hadden overgemaakt aan Milli Görüs in ruil voor aandelen zijn inmiddels de illusie kwijt ooit iets terug te zien.
 
Milli Görüs die vooral actief is in Duitsland vertegenwoordigt een felle fundamentalistische strekking en heeft de in 2006 begonnen bouwwerken laten stopzetten ...  Over de 2 miljoen die Cohen hen gaf is geen sprake meer.  In wiens zak zitten ze ?  Wie er mocht aan twijfelen Cohen is een socialist.


14-05-1972
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deborsu wortd tijdelijk van het scherm gehaald

Ik voel mij helemaal niet geroepen om Deborsu te verdedigen. Maar dat men hem " tijdelijk " van het scherm haalt, doet mij vermoeden dat hij met zijn boek nagels met koppen heeft geslagen.

Walter

NvdR Angeltjes : Ik ben het boek aan het lezen en hoop er later op terug te komen

*****

Te braaf zijn is dom !

Inderdaad de Katholieken zijn erg dom ! Wreed en barbaars zijn de Allah aanhangers.

Het is de hoogste tijd voor kritiek op die film , in diezelfde mate bij moslims , wanneer zij zich gekwetst voelen. Het woordje racist en verdraagzaamheid heeft zijn oorspronkelijke betekenis verloren. Inplaats van de linkerkaak te bieden als op de rechter geslagen wordt , is hard terugslagen de boodschap.

In bepaalde gevallen zijn begrippen , uit het evangelie geplukt , zoals naastenliefde en dergelijke zoethoudertjes een beetje achterhaald . Katholieken zien de wereld , zoals hij zou moeten zijn maar spijtig genoeg is dat geen realiteit. De kerk moet een duidelijk standpunt innemen en scherpe kritiek laten horen , al het nodige doen om de opmars van Allah te doen stoppen. Ieder zijn geloof , zijn mening met wederzijds respect , meer moet dat niet zijn om de wereld leefbaar te maken. Diegene die zich zwak tonen ,zijn altijd de dupe en zondenbok geweest sedert het onstaan van het mensdom. De Paus , hoofd van die brave maar domme katholieken moet zijn spierballen laten rollen of het wordt overleven inplaats van leven!

René

*****

Dierenleed.

Geachte redactie.
't Schoon verdiep stond vandaag weer in de belangstelling. Niet dat BDW en Janssens een akkoord zouden hebben, maar ditmaal waren het enkele paljassen die zich "kunstenaar" laten noemen. Het betrof hier een opname in opdracht van de gekende Jan Fabre. Er werden voor de "kunstopname" levende katten hoog in de lucht geworpen en ze moesten zelf maar landen, zacht of onzacht.

We weten allemaal dat katten steeds op hun pootjes terechtkomen, maar als dat van op enkele meter hoogte gebeurt, voelen die beestjes dat ook en is de kans op breuken of spierletsel zeer groot. Aangezien ik zelf enkele katten heb weet ik dat zelfs een sprong van een stoel een verstuikte poot kan opleveren.

Mijn verstand is er te klein voor om het "kunstige" van dergelijke toestanden te begrijpen. Wat voor artistieke waarde heeft dat nu om die poezen in de lucht te kieperen en ze dan te filmen ? Die is zuivere dierenmishandeling!

Zoals gewoonlijk in dergelijke zaken was er niemand op de hoogte van de "artistieke handelingen" die de kunstenaars uitvoerde. Nu het geweten is overweegt de schepen voor dierenwelzijn klacht neer te leggen. Let wel: hij OVERWEEGT het nog maar..dat is bijlange nog niet doen. Als dàt kunst is zijn die gesubsidieerde apen laag gevallen.

Zij kunnen beste maatjes zijn met die andere soort woestijnapen die momenteel druk bezig zijn hun schaapje ritueel te kelen.

mvg - Senior

*****

Luc van Balberghe

Hopelijk niet de laatste bijdrage van deze schitterende auteur.

Annie D.

*****

Puzzelkwartiertje

Ik zou ook puzzelen want ik ben dit media geile Ford gedoe beu. Een familielid verloor haar werk in de Horeca wegens sluiting van de zaak. Aantal personeelsleden : 2. Geen 77.000 Euro minimum ontslagvergoeding. Geen brugpensioen. Geen tussenkomst van het Europees wangedrocht. Niks, nada, nothing alleen de dop maar na enkele weken is de VDAB daar voor haar met verplichte opleiding en stage, anders dop kwijt. Ja, zij moet ook haar huis afbetalen, haar zoon heeft kanker en is werk-onbekwaam. Misschien heeft zij één iets tegen zich: ze is hier geboren, komt niet uit de Maroc of Albanië enz. nee, ze heeft hier jaren gewerkt, bijgedragen aan de sociale zekerheid, geld uitgegeven maw consument geweest. Dus, puzzel maar door, het ontspant want als hartpatiënte kan ik naar dit Ford Genk gedoe niet meer luisteren of ik "ontplof".

Lilith

*****

Eric Tack

Ik vond de hele hypocriete komedie rond de sluiting van Ford Genk in de diverse parlementen inclusief krokodillentranen véél beschamender dan het optreden van Erik Tack.Dezelfde politieke smoelentrekkers horen we niet wanneer door pestbelastingen, pestwetjes en -reglementen en rabiate controles KMO's failliet gaan (zie blog Freddy Van Gaever en LVB) met als resultaat werknemers op straat zonder giga-vergoeding of gelul over brugpensioen.Ik ga volledig akkoord met professor Blancpain (Terzake 26/10/2012) dat mits begeleiding, een soepeler beleid van vakbonden en overheid, en natiuurlijk de wil van de werknemers zelf, 80 tot 90 % procent binnen het jaar terug aan het werk is. Onder misschien wat minder briljante voorwaarden, ja , en wat dan nog?M.a.w., ze moeten geholpen worden, maar zonder op hun achterste te zitten wachten op cheques van alle kanten of belachelijke pseudo-oplossingen zoals brugpensioen op 50, wat uiteindelijk door de rest van de bevolking moet betaald worden. Stoppen met janken en handelen.

Rob

NvdR Angeltjes : voor een mandataris van een partij die net van de 1 naar de 9 is geklopt, zou een beetje aandacht voor het parlementaire werk in openbare zitting niet misstaan, ongeacht het onderwerp.  Wat zouden jullie zeggen, mocht het om een linkse gaan ?  Maar nu mag het plots, Vlaanderen verliest 10.000 jobs en we gaan puzzelen. Gaan wij schouderophalend voorbij aan de individuele drama's die zich afspelen bij KMO'S die er de brui aan geven ?  Of staan wij kritiekloos aan de kant van de smeerlappen van het syndicaat  die zelf boter op hun hoofd hebben ?  Een beetje objectiviteit.

*****

De “State of the Press”

'Dit land is het gewoon niet meer waard om te ondernemen' is de laatste zin van Elveebee in zijn laatste pijnlijk accurate analyse. 

Sta met toe dit uit te breiden tot het veel gemakkelijker lezen van dag- en weekbladen. Weinigen kunnen zich een objectief idee vormen over de realiteit waarbij noodzakelijkerwijze rekening moet gehouden worden met de context van wat er gebeurt en geschreven wordt.  Want met wat er verzwegen en verborgen wordt gehouden kan niemand rekening houden, en de indoctrinerende methode waarop de feitelijke waarde van het nieuws wordt gemanipuleerd vormt een tweede vaak even onoverkoombare hindernis voor iedereen die belangstelling heeft voor de feitelijke en objectieve waarheid.

Nog geen vier dagen nadat bekend werd dat de Belgische en Vlaamse overheid er in geslaagd is middels een slaafs francofiel wanbeleid in 1 enkele klap maar liefst 10,000 banen van Limburg naar Spanje te versassen, slaagt het dagblad De Standaard er op zijn voorpagina in als hoofdartikel in zijn weekendeditie een artikel aan te af te drukken dat binnen in vervolgd wordt met liefst drie volle pagina's tekst die als titel draagt: “Massaal gesjoemel met Poolse arbeiders”.

Nu is natuurlijk elk sociaal en fiscaal gesjoemel te veroordelen, inclusief de activiteiten van koppelbazen die al in 1973 welig tieren doch waar de sociale inspectie in Hasselt nooit efficiënt en proactief tegen optrad en waartegen het parket in Hasselt nog minder vervolgingen instelde. Uitgerekend nu mag op de frontpagina vakbond ACV fulmineren tegen een koppelbaas die langdurig met rust werd gelaten maar, waarvan plots uitgerekend nù bij voorbaat en zonder tegenspraak het proces gemaakt wordt in de pers.

De juiste context is natuurlijk dat alle zogenaamd representatieve vakbonden en dus inclusief het ACV alsook alle federale regeringen de laatste vier decennia niets anders hebben gedaan dan deze koppelbaas. Weliswaar zonder niet eerst vooraf alle mogelijke gaatjes in de sociale en fiscale wetgeving voor zichzelf en niemand anders te hebben laten dichten, maar objectief en feitelijk hetzelfde. De vakbonden ten voordele van al hun bevoorrechte militanten en délégués, en de Belgische staat ten voordele van de onvoorstelbaar grote massa islamitische immigranten, al dan niet illegaal geïmporteerd of legaal genaturaliseerd die onze werkloosheidskassen, ziekenkassen invaliditeits- en pensioenfondsen voortijdig en tot op de graat op soupeerden. Meer nog het hoofdartikel heeft uiteraard als enige bedoeling de woede en de frustratie van de Vlaamse burgers, van alle arbeiders- en bediendegezinnen in en rond Ford Genk af te leiden naar en in verhouding gezien werkelijk dagdagelijks in verhouding onbenullig “fait divers”!

De boodschap naar de lezer/kiezer toe is duidelijk: maak u razend kwaad op één enkele sjoemelende Limburger maar veeg de systematische reeks van decennia aanhoudende misdaden die op een miljard-voudige schaal gepleegd werden door de Federale regering en de vakbonden onder het tapijt, en geef de Vlaamse regering voor haar kennelijke onbekwaamheid de absolutie zonder te biechten. De “main stream” media slaan alle records.

****

Het dagblad “De Tijd” bericht in de bijlage aan haar weekendeditie over de strubbelingen aan de top van Roularta, de uitgeverij van het weekblad Knack. De generatiewissel in het bestuur zou verantwoordelijk zijn voor alle moeilijkheden van de laatste maanden. Dat kan wel zijn, en wie ben ik om daarover te oordelen. Merkwaardig detail hetwelk ik reeds met zekerheid vermoedde werd evenwel ook vermeld. De koude eliminatie van Koen Meulenaere en hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert wordt er toegeschreven aan ene Jos Grobben. Deze extreem linkse apparatsjik vulde voor enkele jaren (als vakbondsdélégué?) zijn arbeidstijd met het brutaal censureren van het Knack-forum en het simultaan publiceren onder een alias van zijn bolsjewistische en trotskistische resp. socialistische fantasmen. Moet er nog zand zijn?

De State of the Press stinks!

Lucky9

*****

Jan de klootzak!

Geachte heer Ray,
Bedankt voor je biografie over deze kutkunsternaar.Ik was er zelf even niet goed van toen ik de bewegende beelden van zijn misselijkmakende kunstwerk op internet en op de buis zag. O wat had ik die vorte smeerlap op dat eigenste moment ook graag in mijn buurt gezien.Gelukkig voor hem was het niet zo,want ik had van hem ook een kunstwerk gemaakt. Fabre met afgerukt hoofd en een hoop stront in de plaats ...p rachtig kunstwerk! Niet te koop maar wel te ruilen voor drie pakken toiletpapier.

mvg - Senior

*****

Dierenbeulen in het Antwerps stadhuis

Je denkt dat je in een beschaafde wereld leeft en dan lees je wat er in het Antwerps stadhuis is gebeurd. Het onverdoofd slachten is blijkbaar nog niet erg genoeg, nu zijn er creaturen die poezen naar beneden gooien voor hun plezier en in de naam van kunst. Hoe is het in 's hemelsnaam mogelijk? Hoe kan je het martelen van dieren kunst noemen? Het zijn wel bijzonder verdorven geesten die zoiets doen.

Dit is onbegrijpelijk, onmenselijk, onaanvaardbaar. Zij die toelating hebben gegeven, zij die deze misdaden begaan hebben en zij die het gesteund hebben zijn geen haar beter dan beulen en horen niet thuis is een beschaafde samenleving. Het zijn misdadigers en psychopaten en verdienen zware straffen. Ik wens hen dezelfde helse pijnen toe die zij aan diertjes die zich niet kunnen verweren hebben toegebracht. Opsluiten die ganse bende!

Foxy

*****

Wat die Fabre betreft.

Een ziekelijke profiteur die heel snel geïnterneerd moet worden. Het was vroeger al niets met die idioot, het is heden niets met die waanzinnige idioot en het zal nooit iets worden met die idioot.

Figuren die wreedheden verheffen tot kunst zijn levensgevaarlijke gevaarlijke mensen. Aan de ene kant zit een bende tafelschuimers onverdoofde schapen te kelen omdat een of andere idioot ze dat in het kopje geprent heeft en aan de andere kant zit een subsidievreter met levende katten te smijten, kan het nog waanzinniger?

Een voorstel: willen wij eens met die waanzinnige idioot gaan smijten ? Niet op een trampoline maar boven op het dak van een of ander gebouw. Zou hij dan nog met zijn smoelwerk die barbaarsheid goedpraten ? Alles verwijderen in Vlaanderen waarop de naam van die waanzinnige idioot voorkomt, dat hij maar gaat werken voor de kost.

Jean

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Mechelse moslimkoekoek

Gisteren werd er in het avondjoernaal èn nog wel bij de 0000, uitvoerig uitgeweid over de uitpraken van de Mechelse moslimschepen Salmi die meende dat de vrouwen wat meer moesten nadenken bij hun manier van leven en kleden, want dat ze daardoor ZELF ellende uitlokken. Hun levenswijze kan aanstoot geven aan de vrome baardapen die ook in Mechelen talrijk vertegenwoordigd zijn.

De opinie van de Turkse Salami zijn niet in dovemansoren gevallen en zij lokte een reactie van afkeuring en verontwaardiging los.  Zelfs Bart Simpson himself kwam op de buis vertellen dat de praat van Mr Salaami niet door de beugel kan en hij het vrijdag e.k. mag komen uitleggen op de gemeenteraad.

Zoals het een echte hypocriete moslim plantrekker past, bood hij zijn oprechte verontschuldigingen aan de vrouwtjes aan want dàt was nu echt zijn bedoeling niet. Welke ze dan wèl was, schreef hij er in zijn inderhaast opgemaakt epistel niet bij.

Kijk mr Salmi, ge hebt in een onbewaakt ogenblik uw echte inborst gevolgd,ge hebt de ware aard van het beestje laten zien zoals het is. Dat ge nu al dan niet met  uw schijnheilige tronie de misbegrepene komt spelen, is zelfs niet nodig. Ge bent en blijft een moslim, eentje van de hypocriete soort.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de Mechelaars uw politiek slippertje zullen afstraffen op 14 oktober want ge zijt een  hufter. Punt uit ! Over uw misstap echter geen woord in de media. Zou het Spionnencentrum al ingegrepen hebben en de censuurklok laten luiden hebben ?

Mvg - Senior

*****

Pour les Flamands de Bruges-la-Morte

Ontvangkantoor Directe Belastingen Brugge 1
(FOD Financiën, Administratie van de Invordering)
Gustave Vincke-
Dujardinstraat 4
8000 Bruges
Téléphone:050329182

*****

Griekse wijsheid.

Geachte redactie. Dat ze bij de Zorba's niet meer weten van welk vocht nog Metaxa te maken,  blijkt duidelijk uit hun manier om aan de nodige poen te geraken om het einde van elke maand te halen.

De vernuftige huidige leiders zijn druk doende in de archieven te neuzen om bewijzen te kunnen vinden dat Duitsland zijn "hertselschade" die het na WO II moest betalen nog niet volledig ingelost heeft en Duitseand in de buidel moet tasten zeker nu de Grieken Merkel en co ervan beschuldigen mede oorzaak te zijn van de Griekse tragedie.

Ik las dit item gisteren in De Tijd. In geen enkele andere krant was dit Griekse voornemen te lezen. Naar het schijnt hebben de Duitse autoriteiten binnensmonds gelachen met deze Griekse wanhoopspoging. Misschien kunnen de Grieken in Rome ook eens gaan aankloppen om "herstelvergoeding" te eisen na de Romeinse bezetting van weleer. Dat de Grieken hun huidige "mizerias en ellendixas" voor 95% aan zichzelf te wijten hebben mag niet gezegd worden.  Eveneens het feit dat de bonobo's van de E.U. wisten dat de Griekse geloofsbrieven voor toedreding bij de EU en de eurozone, doorspekt was met leugens en fantasietjes, mag niet besproken worden.

Eigen schuld, Griekse bult.

mvg - Senior

*****

Overpeinzing

Ik denk dat veel moslims in de hemel zullen terechtkomen. Waarom? Omdat zij hun leven lang in een zelfgemaakte hel hebben geleefd.

Regus Patoff

*****

Geregulariseerd.

Geachte redactie.

Dat er in alle stilte nog verder talfelschuimers en leefloners geregulariseerd worden, staat buiten kijf.

Ondanks de verstrenging van de snel-Belgwet die onder de brede vleugels van Maggie De Block haar bevoegdheid viel, was het weer prijs voor een hoop gelukkige winnaars .... en welke winnaars! Niemand minder dan de keuning, zijn Romeinse gade en een deel van hun nazaten zijn opnieuw geregulariseerd en mogen zich "BELG" noemen. Het bleek nu dat de genaamden al jaren GEEN geldig paspoort meer hadden sinds de invoering van het rijksregisternummer op de kaart. Vroeger hadden de Coburgers DRIE indentiteitskaarten ... eentje in elke landstaal. Zeker deze in de Nederlandse taal was broodnodig om zich te kunnen legitimeren in Vlaanderen gezien hun grondige kennis van taal en land.

Reeds jaren werd er in alle discretie een oplossing gezocht voor dit probleem want volgens de Belgische wet was de Coburgse hutsepot illegaal in het land. Er is in het verleden  een voorstel uitgedokterd om aan deze toch wel gênante toestand te verhelpen, maar die scheen om een of andere niet ongekende reden zo duur te zijn dat A.M. Turtelbaum het zelf wat er ver over vond en het terug naar AF stuurde.  Na verder grondig denktank-werk blijkt er nu t een oplossing gevonden te zijn.

Eind goed al goed dus. De Coburgers kunnen terug vrij en blij in het straatbeeld verschijnen zonder het risico te lopen om opgepakt èn uitgewezen te worden wegens illegaal verblijf in het land. De snel-Belgwet heeft zijn nut bewezen. Waarom het voor de adelijke totentrekkers zo lang geduurd heeft is me echter een raadsel.  Wanneer ik mijn identiteitskaart bekijk, zie ik dat deze in VIER talen te lezen valt. Wat was het probleem dan voor die adelijke graaiers?

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Johan Sanctorum.

Meneer Sanctorum, u schreef uw bijdrage voor ’t Pallieterke, een weekblad dat, vroeger meer dan nu, de slagzin “wat niet al lachend kan gezegd worden is de waarheid niet” hoog in het vaandel voert (of voerde?).

 U mag dus in genoemd weekblad zeker diverse onderwerpen al lachend aan de man/vrouw brengen. Maar bij enige overdrijving kan dat lacherige wel eens overhellen naar… lachwekkend. Zo heb ik persoonlijk geen enkel bezwaar tegen een oranje-blanje-bleuvlag. Misschien is het aan uw aandacht ontsnapt dat, zolang er een Vlaamse beweging bestaat, er steeds verenigingen en (jeugd)bewegingen waren en zijn die de oranje-blanje-bleuvlag, of in de hedendaagse rood-wit-blauwe vorm, samen met de leeuw gekoesterd hebben.

U vraagt zich af wat de radicale flamingant wel zou denken van dat oranje-blanje-bleu als nationaal symbool ? U kan het misschien eens navragen bij de inrichters van de IJzerwake (waar u voor twee jaar optrad als een fel toegejuicht gastspreker),  bij de actiegroep Voorpost, het VNJ, enz. Of zijn dit slechts zoetwaterflaminganten ?

U beweert ook dat de werkgroep Leo Belgicus de Vlaamse cultuur wil laten opgaan in de Noord-Nederlandse, door u, een beetje populistisch als ‘Hollandse’ omschreven. Ik zie ook dat u hierbij graag focust op het afwijkend taalgebruik in noord en zuid, want wij spreken immers ‘Vlaams’… Met het in Nederland gebruikte Engelse woord ‘jam’ moeten wij kunnen lachen natuurlijk want ons Franse woord confiture … euh confituur is veel echter en zuiverder.

Want wij Vlamingen houden niet zoveel van vreemde woorden en zeker niet van Franse. Neen, wij ‘vertalen’ die voornamelijk Franse woorden heel letterlijk en noemen dat dan Vlaams. Wij spreken dan wel Frans maar wel met Vlaamse woorden …

In de voorbije jaren werden er op heel wat wegkruisingen rotondes aangelegd. Rotondes? Wij Vlamingen zeggen toch ‘rond punt’ ? Ja natuurlijk,  want in het Frans zeggen ze rond-point. En rijden wij niet eens graag voor ’n dagje naar DE Limburg (LE Limbourg) of naar DE Vlaanders (LES Flandres) ? Onze verenigingen maken toch na elk werkjaar een ‘bilan’ op ? In Antwerpen kon de PLACE verte toch echt niet anders worden vertaald dan door GroenPLAATS ?

Ach mijnheer Sanctorum, net zoals u kan ik genieten van een tas koffie (une tasse de café) maar ik zal ook met genoegen een kop(je) koffie savoureren. Met deze laatste omschrijving van het recipiënt met de donkere vloeistof, kom ik zelfs in Zuid-Afrika en Namibië terecht… Ook wil ik u verzekeren dat u niet zal versodemieterd worden bij aankoop van Albert Heyn zijn confituur maar… of u niet zal besodemieterd worden?

Als afsluiter wil ik u meedelen dat zeker niet elke Nederlander een Hollander is en zo ook niet wenst genoemd te worden. Zoekt u het maar eens op en kijkt u terzelfdertijd ook of er geen verschil is tussen Holland, Nederland en ‘de Nederlanden’…

Ropie

*****

100 jaar in 10 '

SLIK !

Christina

NvdR Angeltjes : Eerste prijs voor de allerkortste en sprekendste reactie ooit.

*****

Jean-Marie Dedecker als bokser & Handpalmherkenning

Geachte Redactie,

Een "high five" voor het publiceren van de open brief van de Oostendse flap-uit naar een àndere Oostendenaar die  vermoedelijk een pak boter op z'n hoofd heeft.

Maar toch komen de gebrachte cijfers niet helemaal overeen met hetgeen men kan lezen op Wikipedia inzake de kostprijs in Kilowatt/uur. Op Wiki dus: "Cost of electricity by source", "Category: electricity markets", "Category: electricity economies", "Electricity pricing across". Enfin, de rooien doen hun naam weer eens eer aan : ze vereenvoudigen hun naam door het met de helft in te korten. En dàt laatste betekent dat John Crombez, indien hij zijn taak ernstig wil uitvoeren, nog véél werk voor de boeg heeft als Staatssecretaris voor de bestrijding van sociale & fiscale fraude.

En omdat het woord FRAUDE juist gevallen is, een sprongetje naar de reactie van onze lieve Angeltjesvriendin Christina over die "handpalmherkenning" in Japan als vervanging van een bankkaart. Niet te doen voor slachters, slagers, visbewerkers, zelfs huisvrouwen; kortom voor àl degenen die dagelijks met vlijmscherpe messen omgaan... het mes moest, per ongeluk, eens "uitschieten"... men zou maandenlang geen geld meer kunnen afhalen aan een bankautomaat.

Victor van Vosselaer

*****

Staaltjes van politieke moed

We moeten ze wegpesten, riep BDW en hij klopte als een fel vermagerde orang-oetang op zijn borst. Ik eis zero tolerantie zo sprak kleine De Croo. Zijn meer dan bangelijke gelaatsuitdrukking liet geen twijfel bestaan over de ernst van deze eis. De pers had blijkbaar geen kritiek .

 Ongeveer 20 jaar geleden, toen er misschien nog iets te redden viel , had het VB dezelfde eisen. Toen werden dergelijke voorstellen aan de schandpaal genageld als racisme, onverdraagzaamheid, demonisering, opzetten van bevolkingsgroepen tegen elkaar en dergelijke populaire duidingen. 

Maar er is hoop, er zijn nu al twee partijen die in de sporen treden van het VB. Laten we hopen dat Groen ontwaakt uit zijn naieve puberdroom met boterbloempjes in een grazige groene weide met blauwe verse lucht. Laten we hopen dat SP-a zijn a van anders de vuilbak inkiepert en terugkeert naar zijn oorspronkelijk idealisme.Iedereen van de CD en Vee naar den biechtstoel, om vergeving voor hun collaboratie met de duivel in ruil voor zilverlingen.

Als al de traditionele partijen, hun kiezers rechtvaardig en naar behoren hadden gediend inplaats van eigenbelang, het VB had geen reden tot bestaan gehad, zelfs Angeltjes ook niet.

René

*****

Het biometrische banksnufje

Even wil ik reageren op de reactie van Christina onder de titel 'politieuitbreiding'Het voorbeeld volgen van de Ogaki Kyoritsu Bank en hier ook deze handafdruk-lezer invoeren zal weinig indruk maken op de boeven. Dan hakken ze toch gewoon uw hand af. Bovendien wie zou er zijn hand niet even lenen aan een boefje dat een pstool houdt tegen uw slaap of die van uw dochte. Of ze komen even aanbellen en verzoeken u dwingend even de PC aan te zetten en een internationale overschrijving te doen. Het enige dat helpt om de burger te bevrijden van geboefte, de banken de hoge kosten bespaart, is het tuig eruit gooien, ze elimineren. of zoals in hun vaak aangekleefde sharia de handen ...

Antoine Griffon

*****

In groot Nederland wordt de confituur steeds goedkoper

Nog een onwaarheid in dit artikel ,op de begeleidende foto is te zien dat er met een vuursteen pistool wordt geschoten .Destijds een tweeloop pistool was al redelijk zeldzaam ,bovendien konden er onmogelijk drie schoten zijn afgevuurd door één persoon .Misschien eens voorleggen aan een van onze wapendeskundigen ?

Stingray


*****

Ongwensten uit Antwerpen wegpesten

Christina haalt aan dat het wegpesten slechts symptoombestrijding is, en dat de criminelen hun actieterrein zullen verleggen. Dit klopt, maar de conclusie dat wegpesten dus geen oplossing is, klopt niet.

Bekijk het als een vorm van criminologisch Darwinisme en volksopvoeding via ervaringsdeskundigheid. De gemeenten waar men "progressieve" knuffelbesturen, die voor de zachte aanpak gaan, verkiest zullen de favoriete hangplek van de criminelen worden. Daar kunnen de mensen dan meteen de bittere vruchten van hun morele superioriteit plukken. En indien ze hun keuze dan één legislatuur later herhalen, verdienen ze het nog ook!

Hendrik

*****

De vogel en zijn pluimen.

We hebben het zien aankomen : het VB ligt eruit.De NV-A is de enige echte Vlaams-nationalistische partij ... met het programma van het VB.

Vanwege Daniel

NvdR Angeltjes : Daniël, u bent een optimist.

*****

Coalities VB/NVA

Duidelijker kan het niet gesteld worden: Jan Hesp van NVA zegt dat er dus onder geen enkel beding coalities met VB zullen aangegaan worden. Klare taal... Een goede raad aan Filip DW.: indien een coalitie mogelijk is met al de anderen ZONDER nva te Antwerpen : doen !

Eddy L.

*****

Brussel gewelddadig ? Ga heen !

De oplossing voor het Chicago aan de Zenne komt eraan. De premies voor de politie worden herzien ( De Standaard 14/04/2012 ). Zegt zij. De ene wat meer en de andere wat minder en het is gebakken.

We gaan de wijkagenten in het veld sturen en minder bazen op de bureaus. Zegt zij .Vervolgens zal het hoofd van de politie ( De Bolle) de zaak verder moeten klaren hoewel Madame Non nu al een oplossing in haar hoofd heeft. Zegt zij.

Brussel is niet onveiliger als andere steden. Zegt zij. G een woord over de no-go zones waar patrouilles door de dienders not-done zijn. Vooruit wijkagenten, vlieg er maar in, de premies komen er aan. Begrijpen jullie,  wat ik hier op tafel leg ? Ik ook niet.

Dit is zowat de teneur in de interviews die door politiekers worden afgelegd als de vinger op de wonde wordt gelegd : mist spuiten en naast de kwestie brabbelen.  Ik volg haar wel een beetje, als ze zegt dat Broekzele niet gewelddadiger is dan andere steden, tenminste als ze daarmee Gent, Antwerpen of Mechelen bedoelt . Een vergelijking met een stad als Frankfurt is om te lachen als het zo triestig niet wa

Ik zei het reeds : ontken alles, verzwijg de feiten, ga naar huis en ontneem de kinderen hun spelletjes,  want dat is de oorzaak van veel geweld,  zegt zij ook. Bij de een ( HNB ) is het de beleefdheid die ons parten speelt, bij de andere zijn het de TV-spellen.

Ze blijven het licht van de zon ontkennen. 'Madame Non' : nomen est omen ?

Vanwege Daniël


30-11--0001
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coöptatie senatoren CD&V : het blijft in de familie

 

Na de verkiezingsnederlaag van 13 juni deden maar liefst negen niet-verkozen CD&V-coryfeeën een gooi naar die ene coöptatiezetel: uittredend staatssecretaris Etienne Schouppe ( de tjeef met de beste voorkennis aller tjeven), de uittredende senatoren Elke Tindemans (nichtje van Leo maar niet zo slim), Pol Van Den Driessche (vriend van de woordvoerster van het bisdom Brugge en nog vele anderen), Els Schelfhout (ging Congolees adoptiekindje zelf ophalen, omdat zij politica is) en Els Van Hoof (nooit van gehoord), maar ook Peter Van Rompuy (zoon van Herman Dweil), Katrien Partyka, Lieve van Daele en Filip Lehoucq, een 52- jarige boomkweker uit Evergem.

Els Schelfout met haar beschermheer Pol Van den Driessche : beiden gebuisd

Van Rompuy, een 30-jarig stemmenkanon uit Sint-Genesius-Rode, behaalde bij de recente parlementsverkiezingen vanop de achtste plaats op de Senaatslijst 54.949 voorkeurstemmen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Al goed dat we vandaag het Zwitsers referendum hebben om ons wat op te vrolijken, want in eigen land rommelt het bij de politieke schildwachten van de Vlaamse beweging. We moeten dat niet verbloemen. Gisteren heerste er tevredenheid, vandaag heeft met zijn ontslag uit het partijbestuur, Frank Vanhecke bij heel wat mensen opnieuw onzekerheid gezaaid.

We laten hieronder het woord aan senator Freddy van Gaever met ene stuk dat op zijn webstejk verscheen onder de titel "Bravo, , geen lid van de Antwerpse gemeenteraad, wél lid van Partijraad

Een van onze trouwe lezers reageerde in een persoonlijke mail als volgt : Het lijkt wel een café bij Angeltjes waar na elke tournée generale een applaus weerklinkt. Ik heb het feest niet willen bederven. Dat je ingrijpt tegen n'importe qui die de blog komt bezeiken is je goed recht en zeker aangewezen. (...) .Weet dat ik jouw initiatief een goed hart toe draag ofschoon ik bij sommige reacties uit ergernis of beleefdheid de andere kant moet uit kijken. 

 

 
Lezers van mijn "site" weten goed dat ik hier zeer zelden iets schrijf over wat er in onze partij gebeurt. Daarvoor zijn er talrijke andere mandatarissen die dit regelmatig doen en die bovendien nog betere informatie hebben als ik. Toch wil ik even terugkomen op de partijraad van gisteren waarvan ik één van het honderdtal aanwezigen was.
 
Iedereen weet inmiddels dat ongeveer één maand geleden Voorzitter Valkeniers slechts circa 50% van de stemmen achter zijn voorstel kreeg hetgeen feitelijk onvoldoende was. Binnen de maand echter heeft hij de klus geklaard en klom bij een nieuwe stemming van circa 50 naar circa 70% of in wiskundige termen een stijging van 40% op één maand. "Il faut le faire!"
 
In de studentenwereld staat 70% voor "onderscheiding" en daarvoor willen er véél tekenen. Ik weet nog zeer goed hoe fier ik was toen ik bijna een halve eeuw geleden tijdens een "tweede zit" (ik had aan de eerste niet deelgenomen) als eerste en met "onderscheiding" mijn eerste licenciaatsdiploma behaalde. Maar vandaag lees ik in het NIEUWSBLAD op Zondag onder een titel "AMPER 70 procent" we citeren "Het verlies: Valkeniers' voorstel voor een afgeslankt partijbestuur oogstte amper 70% van de stemmen.'ongebruikelijk voor een partij die doorgaans met 95 a 99 procent van de stemmen de besluiten van de top goedkeurt'
 
Dit noem ik nu riooljournalistiek. Hoe durven ze toch. Vroeger verweet dat soort journalisten dat het Vlaams Blok ondemocratisch was hetgeen door zogenaamde Stalinistische scores werd bewezen. Wanneer nu het tegenovergestelde wordt bewezen beschouwen ze een verkiezingsuitslag van een voorzitter die 70% behaalt als een verlies. Amper 70%. Proficiat Neuwsblad. Doe zo voort. U bent een schitterend bewijs dat er een steeds grotere noodzaak bestaat in Vlaanderen voor een werkelijk "onafhankelijke" krant. 
 
Zo lees ik ook uit een krant dat Marie-Rose Morel een onverkiesbare plaats had gekregen bij de verkiezingen voor het Europese parlement! Dit is wederom de waarheid geweld aan doen. Ik heb vanop afstand de hele saga met Marie-Rose wat kunnen volgen. Voor mij begon dit toen ik op zekere dag een oproep kreeg van FDW om te helpen bij het trachten binnenhalen van deze talentvolle jonge politica. Ik zie me daar in de "reuze living" van Morels ouders nog zitten. Of het iets heeft bijgebracht heb ik nooit juist geweten maar enkele dagen later kreeg ik wel een bedanktelefoontje van FDW met de melding dat wat Marie-Rose betrof "het blijkbaar "in de sacoche" was!"
 
Daarna ging alles razend snel. Ze kreeg een verkiesbare plaats voor het Vlaams Parlement en met de door FDW dagelijks aangevoerde brandstof ging haar stijging in de hierarchie van de partij als een raket de hoogte in. Zelfs Marijke Dillen ging tot verbazing van velen een "rij naar achter" in het Vlaams Parlement en Marie-Rose mocht naast haar grote sponsor op de eerste rij plaats nemen. Tevens werd ze gebombardeerd tot vice-fractieleider. Het kon niet meer op.
 
We kunnen ons dan ook voorstellen wat voor een gezicht FDW moet getrokken hebben toen hij wat  later op de frontpagina van "Het Laatste Nieuws" kon vernemen dat zijn tijd feitelijk voorbij was en er nu andere kleppers dienden te komen en een andere koers diende te worden gevaren!! We zullen nooit weten of Marie-Rose er toen reeds aan dacht om snel ondervoorzitter of zelfs de eerste vrouwelijke voorzitter van de partij te kunnen worden maar wat we wel weten is dat dit intervieuw, volgens onze bescheiden mening,haar grootste fout is geweest. Het getuigde in de eerste plaats van een grote vorm van ondankbaarheid.
 
De rest is geschiedenis. De wrijvingen met FDW hadden als gevolg dat ze zich niet meer thuis voelde in het "Vlaams Parlement" en haar mening terzake regelmatig ventileerde in "de boekskens". Europa bleek de oplossing. Samen met één van haar verdedigers Frank Van Hecke namen ze samen de twee beste plaatsen in namelijk de eerste en de laatste. Ik kan er van meespreken aangezien ik zelf voor de Provinciale verkiezingen vorige maal eveneens de laatste plaats kreeg toegewezen. Alhoewel iedereen wist dat ik dat mandaat nooit kon opnemen wegens onverenigbaarheid met het mandaat van Vlaams Parlementslid enerzijds en ik voor dat mandaat zo goed als geen campagne voerde(wat ik wel deed voor het mandaat van Gemeenteraadslid) behaalde ik toch nog méér dan 17.000 voorkeurstemmen in één provincie! Natuurlijk hoofdzakelijk te danken aan die begeerde "laatste" plaats.
 
Wat er evenwel WEL is gebeurd is het feit dat FDW waarschijnlijk eens wou laten zien hoe de verhoudingen binnen de partij WERKELIJK lagen. Hij ging op een veel slechtere VOORLAATSTE plaats staan en behaalde 150584stemmen. Aangezien iedereen wist dat FDW niet naar Straatsburg zou gaan ging zijn plaats naar de eerste opvolger en dat was Filip Claeys en niet Marie-Rose met haar verdienstelijke 108629 stemmen.  Ik denk dat het zo is gegaan. Ik was trouwens zelf overtuigd van het feit en heb dit aan velen verteld "voor de verkiezingen" dat ik er zeker van was dat het Frank en Marie-Rose zouden zijn die de twee eerste zetels in de wacht zouden slepen. Zelfs voor mij was de monsterscore van Filip op een voorlaatste plaats een verrassing.
 
Wat er daarna allemaal is gebeurd is irrelevant maar heeft de partij zeker schade toegebracht. Door de stemming van gisteren is en wat men er ook mag over vertellen véél goedgemaakt. Het siert Marie-Rose dat ze tijdig heeft ingezien dat ze altans zeker voorlopig een strijd tegen FDW niet kan winnen. Ik wil haar verklaring graag geloven dat ze onze partij "graag ziet" en hoop dat ze in de toekomst ook in die zin zal handelen. Ze blijft een van onze talentvolste dames en we kunnen dergelijk materiaal zeer goed gebruiken in de toekomst om ons gebouw terug te verstevigen. De eerste periode van Marie-Rose bij het Vlaams belang is gisteren afgesloten. Nu ze aan de tweede periode begint en voor zover ze haar belofte gestand houdt twijfel ik er niet aan, samen met velen,  dat ze bij de eerste volgende verkiezingen het Vlaams Belang zal kunnen vertegenwoordigen hetzij in Europa; hetzij in de Senaat; hetzij als Volksvertegenwoordiger of Vlaams Parlementslid. Het belangrijkste feit is echter dat Bruno Valkeniers nu en gesteund door een ruime meerderheid terug kan gaan bouwen aan een nieuw elan van onze partij. Dat kan maar lukken als talenten zoals er zovelen zijn bij het Vlaams Belang alle neuzen in dezelfde richting zetten en het eigenbelang wat vergeten.
 
Freddy van Gaever

Senator (en geen lid van de Antwerpse gemeenteraad)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT

 

Vermoedelijk ingevolge de poll kregen we gisteren enkele reacties van lezers die om info verzochten over VLOTT van Hugo Coveliers, de kartelpartner van Vlaams Belang.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Het vraaggesprek met Dedecker in Knack is verhelderend geweest.  Zoals meerdere interviews uit het verleden met die man dat telkens waren : Dedecker houdt niet lang stand bij diepgravende ondervragingen.  Hij valt vlug terug op enge rethoriek en een beperkt scala van oppervlakkigheden.

Let wel, wij zeggen niet, dat hij ideologisch onstabiel is.  Van ideologie is nauwelijks sprake. In het beste geval kan men Jean-Marie Dedecker en zijn Lijst omschrijven als Ontevreden & Komisch Roepliberalisme.

Waar hij op uit is, is vlug politiek gewin. Gewin is trouwens niet moeilijk te verwerven in dit onbestuurbare land met ettelijke knoeiers aan het roer.  Kapiteins zonder diploma noch ervaring moeten met de Belgica door de storm laveren.   




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!