Angeltjes
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van de man van links op de storm in de SP-a

 

Weet u wie de politiek heeft uitgevonden in Vlaanderen ? Neen, niet Bart Dewever, die heeft daar geen tijd voor, die is aan het bijklussen om de Slimste Mensch van de Weireld te worden en voor ons mag hij dat best zijn, om straks met Rik Torfs het duo Gaston en Leo op te volgen.

De politiek in Vlaanderen is uitgevonden, dames en heren, door Walter Pauli, de Slimste Mensch van de Morgen.  Hij wéét àlles over wat er op elke FOD aan de hand is. Een FOD is een Federale Overheidsdienst, die vroeger ministerie heette, maar Walter heeft dat laten veranderen. "Ze moeten met hun tijd meegaan, de uitvoerders van het regime-denkwerk" sprak hij bij het binnenwerken van een sappige vleeskroket, in gezelschap van Vande Lanotte, Tobback, Vandenbroucke, een paar vrouwtjes en Colla, een oudgediende die gevraagd wordt om na het eten de sigaren aan te reiken en vieze moppen te vertellen.

Elke politicus van het land B die zitting heeft in om het even welk parlement, syndicaat of raad moet vooraleer de meineed van trouw af te leggen, aan Pauli zijn geheim GSM-nummer meedelen, evenals dat van de maîtresse of de stud van het moment.  "Het is om u steeds te kunnen bereiken, ook tijdens het berijden". Pauli, die er uitziet als een slonzige kok van een driefrieten-eethuis in zijn vrije tijd, is op de hoogte van werkelijk ALLES wat hijzelf heeft in mekaar geknutseld in de politiek en waar hij graag over vertelt in zijn gazet.

Zijn grote droom is, dat Yves Desmet zo vlug mogelijk directeur moge worden van een Voorlichtingsdienst bij de Europese Unie. Dan zal Pauli eindelijk de zetel veroveren die hem toekomt, voor zover de Morgen niet zal opgenomen zijn als week-endpagina bij Het laatste Nieuws, maar grote ambities laten zich niet afremmen door de harde realiteiten van de kapitalistiche wereld.

Intussen schrijft Pauli honderduit over al de geheimen die hij bij mekaar fantaseert en opvangt uit het roddelcircuit. En hij doorspekt zijn degelijk geschreven pennevruchten graag met de eigen verwachtingen die hij koestert voor de wereld van linksmenschen : de grote werelddictatuur, waarin iedereen er zal bijlopen als een gedrogeerde sloddervos en een bereidwillige sloerie uit de onopgemaakte slaapkamer, aangevoerd door Hugo Concentratiecamps, de  grote humorist van links.

Ook over de huidige storm die door de SP-a rangen woedt, nog vooraleer Anciaux echt opgenomen is, heeft Pauli zo zijn ideeën. Een zaak is duidelijk : de zowat enig overgebleven socialist bij de partij, Erik de Bruyn, is de te verslagen vijand bij de progressieve redacteur van de Morgen. Met De Bruyn is namelijk geen compromis te sluiten, die is evenmin te vangen voor een etentje, Erik de Bruyn is echt een vervelend consequente zeur.  Als de alleenheersers van de SP-a het ooit voor het zeggen hebben in Vlaanderen, dan zullen zij vooraleer ze de top van Vlaams Belang opsluiten, De Bruyn en zijn aanhang discreet afvoeren naar woestijnoorden waarvan terugkeer uitgesloten is.

Leest u even mee : de visie van de man van linksch

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwtje uit het fijne cultuurland Saoedie-Arabië

 

"Het is prima dat tienjarige meisjes kunnen trouwen", zegt de hoogste islamitische geestelijke van Saoedi-Arabië, groot-moefti Sheik Abdul-Aziz bin Baz. "Wie zegt dat ze daar te jong voor zijn, doet die meisjes tekort", meldde de krant Al-Hayat maandag.

Daarnaast liet de groot-moefti weten dat diegenen die vinden dat vrouwen niet voor hun 25ste moeten trouwen zich op het slechte pad bevinden, zo meldt HLN. De groot-moefti deed zijn uitspraken op het op het moment dat mensenrechtenorganisaties alles op alles zetten om huwelijken met zeer jonge meisjes te voorkomen. De organisaties verzoeken de regering met klem de huwelijksgerechtigde leeftijd te verhogen. De Nationale Mensenrechtencommissie van de regering veroordeelde zondag huwelijken met jonge meisjes en noemde ze een 'onmenselijke schending'

@ Spitsnieuws.nl

Geen commentaar van de redactie.  U mag.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nijdige roofkip Anne-Marie Lizin weer eens in opspraak

 

De socialistische senator en burgemeester van Hoei, Anne-Marie Lizin komt voor de zoveelste keer in het nieuws met haar schandalig gedrag.  De vrouw, gewezen staatssecretaris en voorzitter van de senaat, tevens prominent lid van de Loge heeft nooit onderscheid kunnen maken tussen haar privé-rechten en plichten en die van de officiële functies die zij bekleedde.  Ongeoorloofde tussenkomsten voor vrienden en partijleden op alle mogelijke niveaus van de samenleving, inclusief het gerecht, zijn schering en inslag bij dit typische exponent van het Waalse graaisocialisme.   Het recente nieuws vermeldt dat de roofkip Lizin tussen 1998 en 2002  zo'n 40.000 euro verbraste met de kaart van het lokale ziekenhuis. In die vier jaar tijd ging ze met de Visa niet alleen naar de kapper of de chocolatier. Ze betaalde er ook haar hotel- en restaurantrekeningen mee en haar 23 reizen die zogezegd in het kader stonden van de sociale rol van het ziekenhuis. Waar moeten de Walen met het geld van de Vlaamse transfers anders heen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge Turk op vakantie wordt schandelijk uitgedaagd

 

Minderjarige pleegt 23 aanrandingen in vijf dagen

Steeds meer zedenfeiten raken bekend van de 17-jarige Turk op vakantie in ons land.

Het was wel vakantie en dan laten mensen zich graag gaan. Niets aan de hand. De jongere is vermoedelijk verward geraakt, omdat hij in eigen land niet gewoon is aan de decadente wijze van kleden hier in Vlaanderen.  De Vlaamse vrouwen zouden zich beter wat fatsoenlijker en ingetogener gedragen.  Een hoofddoek en een lang kleed in het zwart dwingen altijd respect af. Als de autochtone blanke bevolking weigert zich aan te passen, zal de overheid op de lange duur verplicht zijn op te treden. En op dat moment zullen wij met genoegen en multicriminele overtuiging meewerken.

Bron  : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw futuristisch project te Antwerpen : het Havenhuis

 

 

Dit gebouw hierboven is het  Havenhuis te Antwerpen dat men wil uitbreiden zonder het te wijzigen want het is een geklasseerd monument.  Na een architectenwedstrijd viel ditmaal de keuze niet op Italiaanse of Spaanse ontwerpers maar op Zaha Hadid, een Iraaks-Britse mevrouw op wier erelijst heel wat spectaulaire realisaties prijken. Hieronder ziet u wat zij er van maakt. We vonden helaas geen grotere afbeelding.

 

 

Naast en boven het bestaande Havenhuis wordt een glazen constructie opgetrokken, die volgens de enen oogt als een diamant en andere zien er de boeg van een schip in, een glazen of een diamanten  schip.  U weet het intussen : in het Paradijs spraken Adam en Eva Antwàrps en grootheidswaanzin is algemeen Nederlands voor sinjorenmentaliteit. Ik mag dat zeggen, want ik ben een sinjoor, als u dat zegt, begin ik u met mijn scherpe klinkers te bekogelen : "Hej, gaai, allee nà, boerreke." Gelukkig kennen wij mekaar en is het maar bij wijze van spreken.

Als u aandachtig toekijkt, ziet u uiterst rechts op de blauwige tekening een witte kromme constructie : dat is een van de pijlers van de fameuze Oosterweelverbing, een stuk van de  Lange Wapperbrug. Die loopt namelijk vrij dicht naast het Havenhuis en in de concepten van archtitecten lijkt het allemaal een mooi futuristisch sprookjeslandschap. Dat is het in de grauwe werkelijkheid niet. De autoweg, die op 150 meter hoogte boven Antwerpen-Noord zal lopen, is géén onzichtbare, helwitte en bijna onzichtbare constructie, zoals op deze tekening weergegeven.

Waarom moeten architecten de waarheid altijd geweld aandoen en hun projecten anders voorstellen dan ze er zullen uitzien ?  Komt u maar eens kijken naar het Museum aan de de Stroom (MAS) : in de aantrekkelijke en zelfs idyllische omgeving, met de talrijke respectvol gerestaureerde pakhuizen naast het Willemdok, slaat een felgekleurde bruinig-rode mastodont de omgeving neer.

.

.Het Museum aan de Stroom (fotomontage)

Er wordt al jàren gebakkeleid over de Oosterweelaansluiting en elke Antwerpenaar is met zijn klassieke bescheidenheid plots een mobiliteitsexpert, een ingenieur, een deskundige inzake fijnstof en milieu, een aannemer van gigantische bouwprojecten, een tunnelbouwer, en hij/zij bezit meer expertise dan 117 architectenbureaus samen, bovendien is hij/zij ook op de hoogte van elke brug en tunnel die waar dan ook ter wereld is aangelegd. De verantwoordelijken voor het project, BAM, hebben door hun aanpak al honderden miljoenen euri studiegelden verspild en niemand weet waar men zal uitkomen.  Intussen verstikt het verkeer in Vlaanderen dankzij de kwakers en roepers van 't stad. Wie men niet hoort in deze kakofonie, is mijnheer Janssens : een burgemeester zonder opinie en met veel schrik voor verantwoordelijkheid die zich pas zal laten horen als er een meerderheidsconcensus ontstaat.  We hebben vroeger andere burgemeesters gekend in deze stad.

Op naar de volgende discussie over het diamanten Havenhuis, dat moet voltooid zijn in 2013. Het geplande budget van 28 miljoen euri is nu al opgelopen tot 32 miljoen.

Het zou tijd worden dat wij een stadsbestuur kregen dat aandacht zou schenken aan de samenlevingsproblemen van zijn inwoners in plaats van aan stenen en  geldverslindende megalomane projecten. 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons geschenk voor de Grote Leider Erdogan

 

Op 2400 lichtjaar van ons verwijderd, bevindt zich NGC 2170 en de sceptici mogen beweren wat ze willen : u herkent met uw eigen ogen een gezicht en een figuur met een purperen jas en het is niet Yul Brynner in the King and I. Meer bewijs hebben wij  niet nodig : zondag staan wij in Hasselt met een afdruk van deze foto om onze grote Leider Erdogan een exemplaar te overhandigen : Allah bestaat, wij hebben een foto van hem.  Alstublieft, Grote Leider. En voor de tegenstanders van de inva..   de toetreding van Turkije tot Europa :  Sterren tegen een blauwe hemel ... Zeg het u iets, of moet ik mijn mes trekken ?  

Is this a painting or a photograph? In this beautiful celestial still life composed with a cosmic brush, dusty nebula NGC 2170 shines near the image center. Reflecting the light of nearby hot stars, NGC 2170 is joined by other bluish reflection nebulae, a red emission region, many dark absorption nebulae, and a backdrop of colorful stars. Like the common household items still life painters often choose for their subjects, the clouds of gas, dust, and hot stars pictured here are also commonly found in this setting - a massive, star-forming molecular cloud in the constellation Monoceros. The giant molecular cloud, Mon R2, is impressively close, estimated to be only 2,400 light-years or so away. At that distance, this canvas would be over 40 light-years across.  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck : AAaRGH

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijfinanciering Vlaams Belang : op de lange baan

 

14.01.2009 16.53u - Zoals bekend, hebben alle Waalse partijen en de collaborateurs van de SP.A een procedure ingespannen om het Vlaams Belang van zijn partijfinanciering te beroven. De Raad van State besliste vandaag om op vraag van het Vlaams Belang zes prejudiciële vragen te stellen aan het Grondwettelijk Hof. Die vragen gaan niet over allerhande technische kwesties, maar betreffen integendeel fundamentele zaken met betrekking tot de rechtsstaat en de democratie (zie onder).

Het tussenarrest van de Raad van State betekent dat de zaak de facto op de lange baan wordt geschoven. In een reactie stellen partijvoorzitter Bruno Valkeniers en senator Jurgen Ceder dat, indien het Vlaams Belang van zijn partijfinanciering zou worden beroofd, dit de facto zou neerkomen op een partijverbod: “Als gevolg van het Agusta-gesjoemel van uitgerekend de SP.A, is het ontvangen van (grote) privégiften voor partijen in België verboden, dit in tegenstelling tot andere landen. Het afnemen van de overheidsdotaties zou met andere woorden betekenen dat het Vlaams Belang niet langer kiescampagnes kan financieren.”

De beslissing van de Raad van State is uiteraard een goede zaak, maar we maken ons niettemin weinig illusies over het eindoordeel: ook het Grondwettelijk Hof bestaat voor de helft uit Franstaligen, en is volledig politiek benoemd. Maar vandaag werd alvast wel duidelijk dat ook de rechters in dit land vragen hebben bij de wet die brutaal de vrije meningsuiting schendt.

----
De zes vragen aan het Grondwettelijk Hof:


  1. Is het beginsel van onpartijdigheid van de rechtbank geschonden doordat de Raad van State (afdeling wetgeving) al is opgetreden als adviseur bij de totstandkoming van de wet en nu als geschillenrechter (afdeling administratie) moet oordelen?
  2. Is er een discriminatie in het feit dat Nederlandstalige klachten normaal door een Nederlandstalige kamer worden behandeld, terwijl hier een Vlaamse partij ook door eentalig Franstalige rechters moet worden beoordeeld?
  3. Is er een schending van de vrijheid van meningsuiting doordat feiten die niet eens als strafbaar kunnen aangemerkt worden toch aanleiding kunnen geven tot intrekking van de wettelijke dotatie?
  4. Is er een schending van de Grondwet of het BUPO-verdrag (internationaal verdrag inzake burgerlijke en politieke rechten) doordat een eventuele intrekking van dotatie in feite neerkomt op een drooglegging van de partij?
  5. Schuilt er een discriminatie in het feit dat feiten die niet eens strafbaar zijn, kunnen aanleiding geven tot een intrekking van de dotatie, terwijl andere feiten die wel strafbaar zijn zoals corruptie, misbruik van overheidsgeld, verduistering, valsheid in geschrifte enzovoort (cfr. PS) geen aanleiding kunnen geven tot verlies van de dotatie?
  6. Kan het dat overtuigingsstukken niet moeten worden vertaald naar het Frans terwijl verschillende rechters van de Raad van State in feite eentalig Frans zijn en dus de Nederlandstalige stukken niet begrijpen?


    In het dossier vindt u meer info over de ganse zaak : HIER KLIKKEN.


14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schieten of snuiven ?

 

Marokko arresteert 30-tal militairen wegens drugssmokkel

RABAT (ANP) - De Marokkaanse politie heeft dertig militairen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij hasjsmokkel naar Nederland, België en Spanje. Dat hebben veiligheidsfunctionarissen woensdag in Rabat gezegd.

De politie deed zondag op verschillende plaatsen in het noorden van het land invallen. Personeel van de marine, de politie en hulptroepen waren bij de bende betrokken, aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook degenen die de drugs leverden zijn aangehouden, evenals de smokkelaars die met rubberen speedboten de hasj naar Europa brachten.

@ De Gelderlander


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze zonemans is een echte idealist + Aanpassing 17.30 uur

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.

 

 

 

 

 

Wij plaatsen het afbeeldinkje aan de

rechterkant van het blogje, want links

is onze Bert al overal geweest.

Succes hé, jongen ! Als ge

nu ook de SP-a stuk krijgt, dan komt ge in het

Guinness boek.

 

 

 

 

 

+ Aanpassing 17.30 uur

Op aanvraag van de Heren Jade en Regus Patoff (jullie hebben geluk, de Platenruiter heeft net zijn kantoor verlaten, anders was het niet waar)

Tears of a clown


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het toppunt van onaangepast gedrag

 

 

warschau1

 

De stralende glimlach op de tronie van deze onwetende, getooid met de kleuren van Palestina en de tekst die ze omhoog houdt, illustreren perfect haar onwetendheid omtrent de geschiedenis.  

De opstand in het Joodse ghetto van Warschau vergelijken met wat zich nu afspeelt in Gaza. Vermoedelijk wordt deze troela in eigen milieu versleten voor een intellectueel. Wij vinden dit stuitend.  Vooral die domme lach.

Trouwens iedereen in Europa heeft zijn zegje kunnen doen, zijn mening mogen verkondigen en  in het belang van de goede zaak een aantal vernielingen aangericht, laat het nu genoeg zijn.  Er leven niet alleen "brave" moslims bij ons maar nog veel meer "brave" oorspronkelijke Vlamingen en Europeanen die met het slepende conflict in het Midden-Oosten niets te maken hebben. Wie met zijn verontwaardiging geen blijf weet, springt in zijn BMW en gaat de vechtenden ter plekke helpen of eventueel betogingen aldaar organiseren. Wij hebben onze mening laten kennen en wij willen graag voort met onze eigen zaken in Vlaanderen. Capisce ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechië neemt ongelukkige EU-start met zogenaamd kunstwerk

 

The art installation Entropa is seen in the atrium of the European Council building, Brussles, Belgium, 13 January 2009
.
.
We wisten het niet, maar er schijnt een gewoonte te bestaan dat elk land dat zesmaandelijks het EU-voorzitterschap waarneemt, een "kunstwerk" (zucht, slik, geeuw) laat maken en tentoonstelt in de gebouwen van het parlement. Pfft ... de burgers betalen toch, het is gemakkelijk de gulle en kunstzinnige pee uit te hangen, als je op stap bent met de ongelimiteerde kredietkaart van Jan de Europese Citroen.
.
.
Tsjechië, dat sedert 1 januari aan de beurt is om de dans te leiden, heeft iets laten in mekaar knutselen door een van de eigen artistieke windmakers : een symbolische voorstelling van elk van de 27 lidstaten. Het ding kreeg de nietszeggende en tegelijk pompeuze naam Etropa.
.
.
A close-up of the part of the Entropa installation depicting the Netherlands
.
.
Op de eerste  foto ziet u het "ding" zoals het opgehangen is  in het atrium van het parlementsgebouw te Brussel. Elk land wordt voorgesteld door een bijzonder nationaal aspect. Zo kan Frankrijk het stellen met een groot bord "Grève" (staking), Nederland  met verschillende minaretten als het eerste isamitische land binnen de EU (Mijnheer Wilders zal dit graag horen) en voor het land B heeft men natuurlijk teruggegrepen naar de pralines.  Een galg met een gehangene genaamd democratie was beter geweest, maar da's voor later.
.
.
A close-up of the part of the Entropa installation depicting Bulgaria
.
.
Het prachtland Bulgarije heeft klacht neergelegd omdat het voorgesteld wordt met open Franse toiletten en dat vinden de vroegere bediendes van de Sovjet-Unie niet aangenaam.
.
.
A close-up of the part of the Entropa installation depicting Poland
.
.
En wat zullen de Polen blij zijn met hun symbolische voorstelling : monniken die de regenboogvlag van de holebi-gemeenschap de hoogte in hijsen.
.
.
Binnen de eigen leefwereld van de Europese Unie beseft men niet eens meer waar men mee bezig is : de grootheidswaanzin heeft daar definitief toegeslagen, de afstand tussen politiek en burgers is onoverbrugbaar, gezien de zelfgenoegzaamheid waarmee men mekaar masseert.  Dit is niet het Europa van August Vermeylen, maar ook niet dit van Jean Monnet en de andere grondleggers : dit is dictatoriale waanzin en veel onkunde.
.
.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u ook een sterk gebit ?

 

Dankzij mijn Arafatsjaal verscheur ik met mijn tanden de vlag van elk land. Dank u, Yasser !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Nobelprijs voor Erdogan of anders ambras

 

mark

"Onze minaretten zijn onze bajonetten, de koepels van onze moskeeën zijn onze helmen". Dit zijn twee strofen uit een enig gedicht dat de Turkse premier Erdogan in de jaren '90 bij mekaar carameliseerde.  Hopelijk zal hij het in Hasselt aanstaande zondag in de originele versie herhalen voor zijn aanhangers. Benieuwd of er gereserveerde plaatsen zullen zijn voor bipatride mandatarissen ?  En Marino Keulen, de vriend van de Grijze Wolven, is die ook welkom ?  Wij pleiten alleszins voor een Nobelprijs literatuur voor de heer Erdogan. En als die er niet komt, zult ge wat meemaken.  Nobel was de uitvinder van het dynamiet.  Moeten wij meer zeggen ... ?

(foto : www.geenstijl.nl) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een intriest filmpje over Hamas en de kinderen

 

We hebben lang geaarzeld, of we onderstaande video publiek zouden maken, met een aantal  beelden die mensonwaardig gedrag vertonen.  De oorlog in Gaza wordt ook op internet uitgevochten met propagandabeelden van beide partijen. Wat is waar, wat is gemonteerd, wat is gelogen ?  Wij kunnen daar niet over oordelen. We kunnen enkel hopen dat een aantal moslims in Europa het MO-conflict niet gebruiken om hun afkeer tegen onze maatschappij nog meer tot uiting te brengen. De Westerse en Vlaamse media, met de onvermijdelijke links-corrupte VRT op kop, handelen alsof het Israëlische leger een strijd voert om zoveel mogelijk kinderen barbaars af te maken. De eenzijdigheid in de informatie is opvallend.  Daarom deze korte video.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rommelt bij de S P-a

 

Zoals we gisteren schreven, zorgt de late bekering van Bert Anciaux tot de socialistische partij voor heel wat beroering bij de kameraden van "Eigenbelang voor Alles".

Niet alleen de parlementsleden roeren zich maar zeker even nadrukkelijk zien de militanten en leden in de overstap van Anciaux, met in zijn kielzog een aantal ijdeltuiten zonder bagage, een aanslag op hun eigenheid, hun structuren en hun carrièrekansen.

Door de zeldzame voorstanders van de intrede van de progressieve ruziemakers wordt verwezen naar verruimingsoperaties uit het verleden zoals deze door Karel van Miert en later het project Sienjaal een duo-plan van De Batselier en Coppieters. Die "verruimingen" waren echter nooit meer dan reclame-boodschappen om de persaandacht te vangen, want in werkelijkheid was geen enkele partijsocialist geïntresseerd in nieuwe leden die niet geboren waren met een lidboekje van de Rode mutualiteit, zegeltjes van de Coop en een stempeltje van het ABVV in de wieg.

Wat ook kwaad bloed zet, is die zogenaamde naamsverandering : SP-a, een uitvinding destijds van reclameboy Janssens, staat voor "Socialistische Partij, anders" en wordt nu SP-a, "Socialisten-Progressieven, anders". Dat zijn kwakzalversmethodes van ik wil wel maar ik kan niet. Doorzichtige truken van Luie Charel, als ons die uitdrukking toegelaten is. We veranderen, maar eigenlijk veranderen we niet : het politieke gezwalp, de onzekerheid, de woordenkramerij aan de macht.

Wij hadden gisteren onze oren te luisteren gelegd bij enkele socialistische vrienden uit het Antwerpse en inderdaad de reacties van zowel de clan van Maya Detiège als deze van de aanverwante Erik de Bruyn liegen er niet om. Ook in Leuven laat zelfs de oude brulkikker Tobback van zich horen. Hij heeft altijd een aversie gevoeld tegen Anciaux, het nationalistische tjevenkind.

De gedisciplineerde mentaliteit van de sossen kennende, zal men zich vermoedelijk, zij het knarsetandend, neerleggen bij de beslissingen van Gennez en haar omgeving. De aftakeling kan verder gezet worden.

Partijen en mensen die hun ideologie inruilen voor de macht, sleuren niet alleen hun partijen de dieperik in maar ze spelen helaas ook door hun zwakheid met de toekomst van de maatschappij.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijze woorden in de Tijd

 

Geen Nood aan Theater

 

Een parlementaire onderzoekscommissie naar de aanpak van de bankencrisis in ons land - niet beperkt tot mogelijke politieke beïnvloeding van het gerecht - heeft wel degelijk zin. Uit het werk van zo’n onderzoekscommissie zou naar voren kunnen komen welke hiaten er zitten in de controle op de financiële instellingen en op welke manier de architectuur van het bankentoezicht moet worden aangepast.

(tijd) - De onderzoekscommissie zou tot het besluit kunnen komen dat het juridisch arsenaal waarover de overheid beschikt ontoereikend is om in te grijpen wanneer een systeembank dreigt te kapseizen. Zodat de wetgever -  het parlement - weet welke initiatieven hij moet nemen om daaraan te remediëren.

De manier waarop gisteren in de Kamercommissie Justitie het startschot is gegeven voor de Fortis-onderzoekscommissie, heeft echter pijnlijk duidelijk gemaakt dat een ernstig debat daarover blijkbaar niet mogelijk is. De bewijzen werden meteen geleverd dat zo’n onderzoekscommissie misbruikt wordt voor partijpolitieke spelletjes en de profileringsdrang van individuele parlementsleden, en bijgevolg moeilijk ernstig werk kan leveren.

Parlementslid Dirk Van der Maelen (sp.a) pronkte triomfantelijk met vertrouwelijke documenten waarop hij de hand had kunnen leggen en waarmee hij schandaal probeerde te schoppen. Much ado about nothing: de inhoud van die documenten was al enige tijd in ruime kring bekend.

Parlementsleden die deel uitmaken van een parlementaire onderzoekscommissie, moeten een constructieve bijdrage leveren aan de werkzaamheden van die commissie, in plaats van zich bezig te houden met het doorspelen van documenten aan de media, met de bedoeling hun goodwill te kopen.

Een onderzoekscommissie moet ook boven het partijpolitiek gewoel staan. De doelstelling  moet zijn lering te trekken uit bepaalde gebeurtenissen in het algemeen belang, niet het vel te willen van één of andere minister. De oppositiepartijen lijken de commissie te willen gebruiken om minister van Financiën Didier Reynders in de hoek te drummen. Maar als de oppositiepartijen van oordeel zijn dat Reynders de bankencrisis amateuristisch heeft aangepakt, dan kunnen ze hem daarvoor gewoon in het parlement politiek ter verantwoording roepen. Daar hebben ze geen onderzoekscommissie voor nodig. Dat is  oneigenlijk gebruik.

Zoals de zaken er nu voor liggen, dreigt een parlementaire onderzoekscommissie naar de manier waarop de redding van de banken in ons land is aangepakt, één groot theater te worden. En daar hebben we allerminst behoefte aan. De problematiek is te ernstig om er een komedie over op te voeren.

Als een parlementaire onderzoekscommissie niet op een serene manier kan werken, als niet alle commissieleden bereid zijn naar de kern van de zaak te gaan maar sommigen er een persoonlijke agenda op na houden, als het niet de eerste bedoeling is fundamentele lessen te trekken, dan heeft een parlementaire onderzoekscommissie geen zin.

Stefaan Michielsen

http://www.tijd.be/nieuws/commentaar/Geen_nood_aan_theater.8129166-620.art

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allen naar Hasselt nu zondag : Erdogan komt.

 

 

De premier van Turkije Recep Tayyip Erdogan maakt aanstaande zondag zijn opwachting in Hasselt. Volgens Turkse verenigingen zullen de Grenslandhallen afgeladen vol zitten voor de toespraak van het staatshoofd.

Erdogan komt zondag naar Brussel om in het parlement de toetreding van Turkije tot de Europese Unie te bepleiten. Nadien zal hij naar Hasselt afzakken om zijn Turkse kiezers in Limburg te bedanken voor de stem die ze uitbrachten op de AK-partij. De organisatoren verwachten 15.000 enthousiaste Limburgers van Turkse afkomst.

Ambassadeurs

Vermoedelijk zal Erdogan in de toespraak benadrukken dat hij ook in de toekomst hun steun zal kunnen gebruiken en dat de toehoorders belangrijke ambassadeurs voor Turkije in het buitenland zijn.

De lokale politie en de staatsveiligheid zullen in grote getalen aanwezig zijn om de orde te handhaven en de veiligheid van de premier te verzekeren.

Bron : Het Belang van Turks Limurg

***

Wij wilden deze oproep in het Turks plaatsen om onze bipatride landgenoten te overtuigen van onze goede wil en wat blijkt ?  De racisten van Google bieden gewoon geen vertaling aan in de taal van Atatürk. Een ontoelaatbare, kwetsende, discriminatoire, racistische nalatigheid die vraagt om wraak. We hebben dan maar gekozen voor de taal van een bevriend buurland, met wie de Turken eeuwenlange historische banden van vriendschap en respect hebben, de Grieken. Here we go :

Αγαπητοί φίλοι της δεσπόζουσας Τουρκία, έρχονται σε Hasselt, την Κυριακή, αν έχετε το κουράγιο, για να ακούσετε το γελοίο Ερντογάν. Δίνει ένα oneman δείτε.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen komst Filip Dewinter in de Antwerpse gemeenteraad

 

Mijnheer de Burgemeester,

Laat mij maar direct met de deur in huis vallen. U hebt geblunderd! De aanpak van het stadsbestuur naar aanleiding van de AEL-betoging op 31 december 2008 was een miskleun van formaat. Hoe is het mogelijk dat een organisatie met een dergelijk verleden toelating krijgt om op oudejaarsdag in het centrum van deze stad te betogen zonder dat er voldoende maatregelen worden genomen om rellen en incidenten uit te sluiten of op zijn minst in te perken? De AEL laten betogen op enkele honderden meters – in vogelvlucht – van de joodse wijk zonder politieomkadering, zonder eigen ordedienst en zonder duidelijke afspraken is vragen om problemen. Die problemen zijn er uiteraard ook gekomen…Autoruiten, straatmeubilair en winkelvitrines dienden er aan te geloven.  

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Nauwelijks enkele jaren geleden, april 2002, vond in deze stad een quasi identieke AEL-betoging plaats in identieke omstandigheden met identieke gevolgen. Toch beweert de burgemeester dat naar aanleiding van de AEL-betoging op oudjaar de politie het risico “verkeerd had ingeschat” en dat de AEL “te weinig betogingservaring heeft”. Een inschattingsfout dus. Uitspraken die bij mij de wenkbrauwen doen fronsen. Na alles wat er de voorbije jaren in deze stad gebeurd is, vraag ik mij af hoe het mogelijk is om de risico’s van een AEL-betoging verkeerd in te schatten?

Voor mijn part mag de AEL betogen indien ze zich aan de regels houdt maar niet in het centrum van deze stad en al zeker niet op oudejaarsdag. Laat de AEL betogen op Antwerps grondgebied op een plaats waar ze geen overlast kunnen berokkenen en niemand tot last zijn…Voor mijn part in een verlaten straat in the middle of nowhere bijvoorbeeld aan de Rode Weelweg aan de Hooge Maey maar hoe dan ook niet in Borgerhout, niet in de omgeving van de joodse wij en niet in het centrum van Antwerpen. Ten tweede, omkader zo’n betoging met voldoende politie desnoods in gevechtsuniform en met alle technische hulpmiddelen noodzakelijk, hanteer de techniek van de gecontroleerde intimidatie waaruit moet blijken wie baas op straat is en wie niet. Ten derde, leg duidelijke en bindende regels op aan de organisatoren van de manifestatie: ze moeten beschikken over hun eigen ordedienst; geen gezichtsbedekkende sjaals of maskers; geen antisemitische of racistische slogans of boodschappen die oproepen tot geweld. Bij rellen of incidenten tijdens of in de nasleep van een betoging zijn het de organisatoren die opdraaien voor de kosten. Dat het ook op deze manier kan, werd in de dagen en weken na de AEL-betoging op oudjaar bewezen. Onder druk van de publieke opinie heeft het stadsbestuur het geweer van schouder veranderd en is het na het paniekvoetbal van de dagen ervoor noodgedwongen een kordater beleid gaan voeren.

Mijnheer de Burgemeester,

Laten we eerlijk zijn. De rellen op oudjaar zijn niet het gevolg van een inschattingsfout van de politie of van het onderschatten van het risico van een dergelijke betoging maar wel van een bewuste politiek waarbij men iedere zogenaamde vorm van provocatie ten aanzien van de allochtone gemeenschap probeert te vermijden. De islamitische allochtonen zijn de nieuwe kiezers van de Sp.a en moeten dus geknuffeld en vooral niet voor het hoofd gestoten worden. Deze pamperpolitiek zorgt er voor dat een radicale minderheid zich onaantastbaar waant. “Alles kan en alles mag!” denken ze, want ze genieten de hoge bescherming van Patrick Janssens. Sommigen wanen zich zo onaantastbaar dat ze zich zelfs permitteren om naar een verboden betoging op de Groenplaats te komen, gewapend met molotov-cocktails en andere wapentuig.

U oogst wat u zelf gezaaid hebt. De socialistische pamperpolitiek van de voorbije jaren en decennia ten aanzien van allochtonen is verantwoordelijk voor de explosieve situatie die we vandaag in de straten van Antwerpen en elders meemaken. De multicultuur heeft er voor gezorgd dat we in het kader van de immigratie-invasie van zovele honderdduizenden niet-Europese vreemdelingen niet alleen hun taal, hun voedsel en hun min of meer exotische gebruiken maar ook hun conflicten, hun problemen, hun godsdienstonverdraagzaamheid en hun oorlogen naar hier hebben geïmporteerd. De Antwerpenaar staat erbij, kijkt ernaar en vraagt zich af wat hij of zij daar feitelijk allemaal mee te maken heeft.

Met andere woorden, het gaat hier dus niet alleen over een goede omkadering van een betoging of degelijke afspraken met de organisatoren het gaat over meer dan de vrijheid van meningsuiting en het recht om te manifesteren, het gaat ook en misschien vooral over het falende integratiebeleid en over het failliet van de multi-culturele samenleving. Mag ik terzake citeren uit een nieuwe nota van de Nederlandse socialistische partij (PvdA) die het integratiebeleid in Nederland over een heel andere boeg wil gooien. De PvdA stelt: “Tolerantie heeft de integratie in Nederland afgeremd, dus kiezen we nu ook voor confrontatie. Integratie was lange tijd een zaak van tolerantie en dan zou het wel goed komen. In de praktijk betekende die tolerantie vooral wegkijken van problemen. De fase van vermijden is nu voorbij. Kritiek op culturen en religies inslikken omwille van de tolerantie kan daarom voortaan niet meer. We moeten onze waarden actief benoemen en er anderen mee confronteren.”

De relschoppers van vandaag zijn de terroristen van morgen. Inderdaad, als ik zie hoe minderjarige allochtonen worden opgehitst en misbruikt om in dergelijke betogingen mee op te stappen en daarna als kanonnenvlees worden ingezet om vandalenstreken uit te halen en geweld te plegen; als ik merk hoe een uitzinnige massa vlaggen van bondgenoten verbrand en “Joden buiten” scandeert; als ik vaststel dat er in dergelijke betogingen gezwaaid wordt met pancartes, affiches en spandoeken met teksten zoals “Osama we need you now”, “Jihad yes we can” en “Hamas, Jihad en Hezbollah”, dan besef ik dat er een verregaande radicalisering aan de orde is bij een deel van de islamitische allochtone gemeenschap. Wat we de jongste dagen op straat te zien hebben gekregen, is helaas slechts het topje van de ijsberg. Wie de reportagereeks“De Jihad van Antwerpen-Noord” in Knack met als titel heeft gelezen, beseft dat die radicalisering ook aan de gang is in verschillende moskeeën in onze stad waar ook geronseld wordt om jonge gelovige moslims uit Antwerpen richting trainingskampen in Pakistan en het Midden-Oosten te sturen om er nadien als mujahidin de Jihad voor Allah te gaan voeren.

Mijnheer de Burgemeester, Collega’s,

Het wordt tijd dat we aan de minderheid van radicale moslims die hier te gast zijn en die van oordeel zijn dat ze vanuit Antwerpen, vanuit ons land en vanuit Europa de heilige oorlog tegen het westen moeten voeren, hier ”Joden buiten” en “Osama we need you now” kunnen scanderen; onze samenleving en onze mannier van leven verwerpelijk en decadent vinden, duidelijk maken dat hier niet alleen het democratisch recht op vrije meningsuiting en dus ook betogen wordt gegarandeerd maar dat hier ook een ander fundamenteel recht geldt namelijk het recht om – wanneer het hen niet aanstaat – te vertrekken en terug te keren naar hun land van herkomst.  

Aan het politiek hooliganisme zoals we dat de jongste dagen in deze stad hebben meegemaakt, moet een einde komen. Het paniekvoetbal van het stadsbestuur moet plaatsmaken voor een kordaat en gespierd beleid dat naast het recht op vrije meningsuiting ook en misschien wel vooral het recht op identiteit, geborgenheid en veiligheid van de Antwerpenaren garandeert! Er moet streng en kordaat opgetreden worden ook ten aanzien van allochtone relschoppers en politieke-religieuze hooligans. Het vervolgingsbeleid van het parket is ter zake een lachertje. Met uitzondering van enkele administratieve aanhoudingen wordt overigens niemand gerechtelijk vervolgd voor de incidenten. Nochtans is het mijn overtuiging dat gekozen moet worden voor een lik-op-stuk-beleid waarbij allochtonen die zich bezondigen aan dit soort van incidenten en verantwoordelijk zijn voor geweldplegingen en vandalisme – of het nu in Brussel in Antwerpen of elders in ons land is – de Belgische nationaliteit wordt afgenomen en het land worden uitgewezen. Tot slot moet het integratie- en vreemdelingenbeleid over een andere boeg worden gegooid. Inderdaad naar het Nederlandse model moet gekozen worden voor confrontatie in plaats van overdreven tolerantie want we willen baas zijn en blijven in ons eigen stad en in ons eigen land !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezersreactie weggeplukt bij Else4

 

 

Het gaat om de uitreiking van het beste tv-moment van het voorbije jaar op de Nederlandse televisie. Totaal onbelangrijk, maar onze rebelse vrienden van www.Geenstijl.nl  dongen plots mee naar de eerste plaats.  Dankzij het pijnlijke fragment van het interview met Ella Vogelaar :  zij bleef halsstarrig zwijgen op de vragen van de reporter.

Dat stukje ontluisterende televisie (dat mee het ontslag van Vogelaar in de hand werkte) won dus niet in de uitzending die door de socialistische VARA werd geproduceerd maar wél het eigen Vara-moment van de linkse ordinaire miljonair Paul de Leeuw. 

Waarop GeenStijl even later met een document uitpakte op zijn webstek met een tussentijdse stand van de bellers naar het programma, waarbij overduidelijk bleek dat het GS-interview met lengtes voorsprong niet meer in te halen was.  Daar gaat nu heel de herrie over : de  rode VARA ontkent en GS houdt vol dat de omroep de boel belazert. Een lezersreactie bij Else4 met een hoog inpolitiek-correct gehalte vonden wij wel het citeren waard :

cb op dinsdag 13 januari 2009 19:21

Voor socialisten is leugen en bedrog de gewoonste zaak van de wereld wanneer het gaat om hun eigenbelang. Vandaar dat ze het zo goed kunnen vinden met moslims. Die hebben hetzelfde principe wat betreft liegen voor de goede (lees islamitische) zaak.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!