Angeltjes
06-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag - 6 april 2012

 

 

Regina Coeli tijdens de Paasmis uit Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Het verhaal van lichamelijke  passie en jaloersheid speelt zich af op het doorkatholieke Sicilië in de 19de eeuw. De Paasprocessie is een onderdeel in het drama dat de strijd tussen het geloof en de menselijke natuur onderstreept. Knap verfilmd door de Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli. Cavalleria Rusticana kan best vertaald worden als "landelijke ruiterlijkheid".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw geld

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACWee, ACWatte ? ACDatte !

 

Het ACW komt tegenwoordig weer dagelijks in het nieuws als 'belangrijke' drukkingsgroep waar niet rond kan gefietst worden.
 
Vraag aan mezelf: hoeveel ACW-leden ken ik persoonlijk?
Vraag aan Angeltjes : hoeveel ACW-leden kent u persoonlijk?
Vraag aan alle lezers van Angeltjes: hoeveel ACW-leden kent u persoonlijk?
Vraag aan de miljarden ACW-leden: Hola, wie bent u (buiten de lezeressen van Het Kookboek van de Boerinnekensbond natuurlijk)?
 
Bref: Wie Is Eigenlijk Die Staatsbelangrijke Zuil Waar We Al Decennia Mee Om De Oren Gekletst Worden ?
Wie ?
 
Ha, we krijgen net een twitterbericht binnen van een koemelkster uit Ingelmunster.
Ze hebben dus toch een lid.
Maar of het nu om de melkster of de koe gaat is vooralsnog onduidelijk.
't Zal wellicht gewoon haar vent zijn die moet van de pastoor.
 
Marc
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


@ Jean “binnen blijven, geen kranten lezen en niet naar nieuws kijken”.

Spijtig dat ik uw raad niet opvolgde Jean, en binnen bleef vandaag. Ik trok naar de Antwerpse Meir om er eens gezellig naar de winkeltjes te kijken, daarna moest ik op de bus wachten op de Rooseveltplaats. Niet meer te doen, Antwerpen is MIJN stad niet meer maar duidelijk die van de vreemdelingen, om depressief van te worden! Toen ik op de bus stapte viel het me op dat alleen de blanke reizigers hun busticket ontwaarden, raar dat de andere reizigers gewoon gingen zitten zonder te betalen.

Mieke

*****

De Goede Week

Geachte redactie,

Wij zijn in de goede week en het is kalm op het binnelandse nieuwsfront. Na het debacle met de mislukte uitwijzing van de criminele Marokman en de slachting van het Algerijnse beest in Toulouse werd het hoog tijd om de lieverdjes van de profeet terug in een slachtoffer rol te kunnen plaatsen.

In eigen land werden de linkse gebeden in deze verhoord en werd er te Leuven een zwaar "racistisch" feit gepleegd dat bij de rode 0000 op de volle aandacht kon rekenen.Twee "Vlaamse" Algerijnen gingen op de boemel maar werden op de Oude Markt in een bepaald café niet toegelaten (het café zat stampvol en er kon niemand meer bij!) Dit zinde de twee prachtmannen niet en er kwam trek- en duwwerk aan te pas waarbij een portier een gebroken neus opliep. Beide Mo's namen de benen maar zouden achtervolgd zijn geworden zodat ze ook enkele klappen mlochten ontvangen. Voor alle zekerheid (Hakim toonde op T.V. hoe het moet) namen de twee boemelaars een verdedigende houding aan (zich klein makend in gebukte houding) om eventuele kletsen af te zwakken. Na Hakim,die in geuren en kleuren ZIJN verhaal kon doen, was het de beurt aan een Fatima van een of ander centrum van keskesschiet, die toevallig Hakim goed kent en volledig geloof hechtte aan zijn werdervaren. Hakim is nen brave goede nieuwe Belg.

Bij Terzake waren ze gelukkig en blij dat ze deze "zware racistische overtreding" breed konden uitsmeren. Wat het fijne van de zaak is, weten we natuurlijk niet want bij de neutrale rode staatszender was er buiten de cafébaas die efkens in beeld mocht,niemand van politie of andere verantwoordelijken die om hun versie gevraagd werd. Waarom niet ? ... Leuven wordt bestuurd door de linkse loeders en allochtonen fans. In mijn geboortestad is het niet meer zoals weleer. Veel criminaliteit en overlast zijn er schering en inslag.Veel wordt er verzwegen om de gewone Leuvenaar onwetend te houden (een specialiteit van de roodzakken) Om het allemaal wat in te perken, is er een sluitingsuur ingesteld en werd de verkoop van sterke dranken door de talrijke nachtwinkels aan banden gelegd. In Leuven is het niet beter gesteld dan in andeer grootsteden, zeker daar waar de linkse loeders het (nog) voor het zeggen hebben.

Waar is de tijd gebleven toen de rode pit-bull nog over (bijna) al zijn geestesvermogens beschikte en brullend verklaarde dat allochtonen (tafelschuimers) dezelfde kenmerken vertonen als meeuwen op een stort. Het kan verkeren zij Bredero ooit ... en Hakim & C° die stoken rustig verder.

mvg - Senior

*****

Wij zijn tolero 

Juni 2006, een vijftal jongeren uit de omgeving 'Veldstraat' in Antwerpen 2060 slaan een man dood op bus 23.

Van het vijftal waaronder 4 minderjarigen (13-15) heeft geen enkele een straf gekregen, behalve Redusan S. de karate lieveling van Daniella Somers : 2 jaar voorwaardelijk. Alsof dit nog niet erg genoeg was, werden de nabestaanden van Guido de Moor geconfronteerd met tal van poco-verhalen als zijnde dat het slachtoffer de jongeren uitgedaagd had of dat een nazi-aanhanger was, (een uitvinding van de schele zuiplap Douglas De Coninck) en dat zijn dood te wijten was aan een zwakke gezondheid. Burgemeester Janssens was er het hart van in,en hij ging spontaan de moskee van NordinTaouil bezoeken, want dit 'incidentje'mocht de Maroc gemeenschap niet stigmatiseren. 

Intussen zijn we 2012, en gedurende al die jaren tussenin is er geen maand voorbij gegaan met dergelijke 'incidentjes'. Te pas en te onpas worden buschauffeurs en passagiers in elkaar gemept, oudjes beroofd, en messteken uitgedeeld alsof het een lieve lust is. Ironisch genoeg wanneer de volksmond zegt 't'is weer nen bruine', of 'ne makak', dan staan de kranten bol van Xenofobie, (om nog maar te zwijgen van den achterlijke van het cgkr) hoe onverdraagzaam we zijn, hoe verrijkende het multicultureel gespuis wel is, en natuurlijk de eeuwige discriminatie die hun deel is. Lex Sukkelaar, verwoordt in zijn 'Standpunt' van donderdag  verbaasd te zijn over de jonge leeftijd van deze daders, alsook over het huisarrest, alsof dit een éénmalig incidentje is. Blijkbaar lijdt Lex Sukkelaar aan geheugenverlies, een veel voorkomende ziekte bij lafaards. Wij zijn tolero, een gratis(?) speldje dat uitgedeeld werd door Madame Schuddenbol,SPa op tram en bus, ... nadat zonder reden Guido Demoor door vijf jongeren werd doodgestamptpt, waarvan de jongste 13 jaar oud was Sukkelaar!! Over dit laatste incidentje waarbij een 35 jarige man voor de rest van zijn verdere leven getekend is, is op rekening van de tolero 'socialisten' en hun bruin kiesvee,en waarbij Lex Sukkelaar vooral verbaast moet zijn, of het feit, waarom er in dat magreb getto geen hulp is geboden, aan een man in nood, nochthans is dit een burgelijke plicht.

Gina

*****

Brussel : hoofdstad van Tuig & C°

Wedden dat het straattuig alweer vrij rondloopt ?  Nog even en héél Brussel kan beter ommuurd worden, kwestie van het gespuis opgesloten te krijgen én te houden. Het Brussels parket heeft het toch zo druk, veel te veel werk en laat dat nu net niet de bedoeling zijn. Morgen zal wel weer een of andere babe het komen uitleggen, mooi opgesmukt, nageltjes gelakt, even langs de kapper geweest.Man man man, en zoiets verwacht ernstig genomen te worden. We gaan regelrecht de vernieling in door dat barbaars geweld, een mens moet wel knettergek zijn om nog bij de politie te gaan werken, i.p.v. straattuig oppakken moeten ze hun nuttige tijd verdoen aan  automobilisten te flitsen,  kwestie van geld in het bakje te brengen. De oplossing zou kunnen zijn : alle politie, zowel federale als gemeentelijke, vallen onder de leiding van één magistraat waarbij politiek NIETS te vertellen heeft, van Koksijde tot Opgrimbie (wie sprak die wijze woorden ook alweer?) worden één en dezelfde regels toegepast en dat zonder uitzonderingen./of privélegers, dan pas kan er weer gesproken worden van respect voor het politieapparaat.

Jean
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

 

Brussel vijfde op lijst meest moorddadige Europese hoofdsteden

Allei, encor' un petit effort

 

 
 
Maar wij laten Bruxelles niet los, hoor. Weten jullie wel, dat "onze" hoofdstad ook de meest Arabische stad in het Westen is  ? Haha !
 
(getekend de Vlaams-nationale sado-masochisten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 807)

 

Bij herhaling hebben we geschreven dat vele wetten totaal zinloos zijn en op termijn véél grotere problemen veroorzaken dan het zogenaamde euvel dat men aan de bron wou verhinderen.
Kijken we even hoe het probleem i ontstaan  van de  landbouwtractoren, waarvan de kranten nu vol staan. Iedere dienst of product heeft een prijs en wanneer de overheid meent deze prijs op een artificiële wijze te moeten manipuleren dan gaan steevast na verloop van tijd de poppen aan het dansen.

In ons land wordt diesel geproduceerd en deze  heeft een bepaalde kostprijs. Het is reeds erg genoeg dat de overheid deze prijs opdrijft door er accijnsen op te heffen. Maar dan moet men natuurlijk de lat voor iedereen gelijk leggen en moeten alle gebruikers die verhoogde prijs betalen. Maar in ons apenland is alles mogelijk en menen de beroepspolitiekers het recht te hebben steeds enkelen van hun sponsors, beschermelingen of kiezers te mogen vertroetelen.

Zo stemde men op zekere dag een wet , waarschijnlijk onder druk van de Boerenbond, waardoor landbouwers niet dezelfde dure diesel meer zouden moeten betalen voor hun tractoren. Aangezien het hier echter over eenzelfde product ging waarmede alle diesel personen- en vrachtwagens rijden bleek de mogelijkheid tot fraude evident. Daarom zocht men naar een oplossing om van eenzelfde product toch twee verschillende producten te maken. Eureka! Men zou aan de goedkope versie een kleurstof toevoegen. Er werd, louter toevallig, voor de rode kleur gekozen en vandaar de benaming "rode mazout" of "rode diesel" om de goedkopere brandstof, waarmede landbouwtractoren rijden, aan te duiden. Het verschil in prijs is alleen het gevolg van een verschil in de belasting die de overheid heft op die nu twee geworden soorten diesel.

Gelet op het belangrijk verschil in prijs tussen normale en rode diesel zijn er steeds meer personen die het toch proberen met de goedkopere versie op de wegen te gaan rijden. Daarom heeft de overheid het aantal controleurs , die er feitelijk nooit hadden moeten zijn en die een totaal onproductieve taak vervullen, steeds moeten opdrijven en worden er nu maandelijks tientallen boetes uitgedeeld met een hele nutteloze administratie als gevolg.

Maar deze wet heeft ook voor een ander staartje gezorgd. Steeds meer landbouwers of zelfs personen die niets met de landbouw te zien hadden begonnen zware tractoren te kopen die tegen een veel lagere kostprijs goederen konden vervoeren dan het wagenpark van de beroepsvervoerders. Bovendien bleken de chauffeurs van deze tractoren niet onderhevig te zijn aan dezelfde rijbelasting als de beroepsvervoerders en dienden zich ook niet te houden aan de strenge reglementen op gebied van rij- en rusttijden.
Stilaan werden de, door de overheid zelf in het leven geroepen misbruiken, onhoudbaar voor sommige wegvervoerbedrijven. Zo stelde men vast dat er b.v. in onze hoofdstad geen twee dozijn landbouwbedrijven meer bestaan maar er de laatste maanden niet minder dan een duizendtal zware tractoren rondreden of ongeveer dertig tot veertig zware tractoren per boerderij.

In heel het land hebben de verkopers van zware tractoren gouden zaken gedaan en er een paar duizend stuks van verkocht. En nu gaat de overheid deze door haar zelf veroorzaakte vorm van misbruik terugsleutelen. Men gaat nu opnieuw wetten en reglementen stemmen om die ontsporing terug tegen te gaan. Hoevele recente eigenaars van zware tractoren die misschien zware leningen zijn aangegaan voor het uitoefenen van diensten die volledig wettelijk waren en slechts door een stupiede overheid werden gecreeerd zullen nu in financiele moeilijkheden geraken? Hoevelen zullen zich tot de rechtbanken wenden omdat ze hebben geinvesteerd in iets dat volkomen wettelijik was maar nu plots hun broodwinning zien verloren gaan? Hoeveel ambtenaren; controleurs en andere medewerkers zal de overheid nu weer nodig hebben om in heel die ontstane chaos terug orde te brengen ?

Ware het nu niet zo triest men zou er kunnen mee lachen. Wat we wel weten is dat bijna onze hele overheid meer en meer met dergelijke fratsen aan elkaar hangt. Er zal op een dag een sterke hand nodig zijn om in dit apenland terug orde op zaken te stellen.

Men zegge het voort.

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tactiek van de vernedering : hét wapen van de po-co's

 

Net als vele andere intellectuelen heeft Theodore Dalrymple in een van zijn analyses van de paleo-progressieve Euro-intelligentsia een prachtige observatie gedaan. De politieke correctheid, zei hij, is weliswaar een machtig wapen in de strijd om de monopolisering van de gewetensvrijheid, veel meer nog functioneert het als instrument ter vernedering.

In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 april 1652, presies 360 jaar gelede

 

Jan van Riebeeck

Dit is vandag (6 April 2012) presies 360 jaar gelede dat die Nederlander - kommandeur Johan Anthonisz (Jan) van Riebeeck - met sy 3 skepies - de Rijger, de Drommedaris en de Goede Hoop - met 90 Europeërs aan boord, in Tafelbaai ankers uitgegooi en vasgemeer het.

Enige dae later het nog 2 skepe daar vasgemeer. Dit was die vragskepe de Walvis en de Olifant. Die VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie) is in 1602 gestig en in 1652 het die Heeren Zeventien 5 skepe na die suidpunt van Afrika gestuur om 'n verversingspost te stig, en om handelsbande met die "plaaslike bevolking" te smee.

Die sogenaamde plaaslike bevolking was egter nie "handelsvennote"-materiaal nie, en Van Riebeeck het dit as 'n mislukking afgemaak. Die eerste 3 dekades het die Europeërs uit hoofsaaklik enkellopende mans bestaan. In 1688 het 144 mense (wat hoofsaaklik uit gesinne bestaan het) uit Frankryk gevlug en het as die Franse Hugenote bekendgestaan.Daar het ook, tussen 1688 en 1730 verskeie enkellopende mans en vroue na die Kaap verhuis. Nederlandse- en Duitse weesmeisies het ook in georganiseerde groepe in Tafelbaai aangekom, en in 1662 het die bevolking uit 290 (amptenare van die VOC, vryburgers en slawe) bestaan.

In 1706 was die samestelling 646 amptenare, 1 719 vryburgers en 1 395 slawe. In 1860 was daar 260 000 blankes in Suid-Afrika, waarvan 200 000 Afrikaners was. Die aanwas onder die blankes was stadig, terwyl die bruines en swartes geweldig toegeneem het.

Vandag staan die blankes op minder dan 1,7 kinders per gesin, en sowat 1-miljoen het - weens misdaad, wanadministrasie, korrupsie, en plaasmoorde - na oorsese lande gevlug.

'n Jong man wat in 1707 met die gereg op Stellenbosch gebots het - Hendrik Biebouw - het hom teen die owerhede verset en op sy "status" as vryburger beroep. Hy het uitgeroep:"Ik ben een Africaander en geen onderdaan van de VOC!" Van daardie dag af was die naam "Afrikaners" deel van die woordeskat van die bevolking aan die Kaap.

Die benaming "Boer" het ontstaan weens die feit dat die meeste vryburgers in Kaapland boere was. Hulle het allerlei voedselprodukte soos graan, vrugte, wyn, en vars vleis geproduseer. Die boere het dus die ruggraad van die ekonomie gevorm. In 1834 het ontevrede Kaaplanders, wat nie langer onder die Britse juk wou dien nie, die land in klein groepies begin verlaat. Hulle het ooswaarts en noordwaarts die binneland ingetrek, en is "Voortrekkers" genoem.

Toe die Voortrekkers hulle in die 19de eeu in die 2 nuwe republieke (Republiek Oranje Vrijstaat en Zuid-Afrikaansche Republiek) gevestig het, het hulle as die "Boerevolk" bekend geword. "Afrikaners" en "Boere" stry tot vandag toe oor die definisie van die twee name, en nie een van die twee wil deel van die ander groep wees nie. Streng gesproke is die twee een en dieselfde volk.

Voortrekkers

In 1652 was die land woes, en die natuur ongerep. Die oerinwoners (Xhoi-Xhoi en Xhoi-San), wat reeds sowat 20 000 jaar in die gebied woon, was wyd en yl oor die hele Kaapland versprei. Weens die kultuurverskille tussen die Europeërs en die Xhoi, was dit nie altyd maklik om "eiendomsreg" te begryp en te definieër nie.

Die Xhoi het geen grense geken nie, en die hele wêreld het aan almal behoort. Die Europeërs daarenteen, wou dat elke groep vasgestelde grenslyne en grensbakens bekom, en almal moes daar die grense eerbiedig. Vir die meeste mense was daar die eerste 100 jaar 'n tyd van swaarkry en van ontbering.

Soms het die suidoostewind, ook die "Kaapse Dokter" genoem, so sterk gewaai dat geen mens dit buitenshuis kon waag nie. In die winterseisoen het dit gereën, en die temperatuur het sterk gedaal, want die Kaap lê in 'n winterreëngebied. In die somer was dit droog en warm. Vele immigrante het siek geword en selfs gesterf van ontbering. Wilde diere, soos leeus, olifante, tiere, en ander roofdiere, was vollop en vir die Europeërs was dit soms 'n nagmerrie.

Daar was ook ander soorte gevare. Die Xhoi het soms van die blanke veeherders oorrompel en vermoor. Hulle het dan met die diere die onbekende binneland in gevlug. In 1796 het die Britte die Kaap oorgeneem en hul ongewilde wette, reëls en regulasies op die Vryburgers afgedwing. Die gebruik van die Nederlandse taal (wat Afrikaans ingesluit het) was verbode.Toe die eerste groot groep Britse setlaars in 1820 die land binnegekom het, het die hele demografie drasties verander.

Daar was ook georganiseerde groepe uit Duitsland wat hulle saam met die Engelse in die Oos-Kaap gevestig het. Die Europeërs, maar veral diegene wat uit die laaglande gekom het, het veel deurgemaak en kan vandag beskou word as gelouterde en geskoolde mense.

Die Afrikanervolk het dit reg gekry om die beskawing aan die suidpunt van Afrika te plant, maar hulle is steeds nie sonder probleme en teenkanting nie. Die nuwe swart regering van Nelson Mandela het 'n verdere struikelblok in die pad van vooruitgang geword. Die Boerevolk, of Afrikanervolk, of wat die leser ons mense ookal wil noem, staar tans uitwissing in die gesig. Sommige mense noem dit volksmoord (genocide), en ander ontken dat die Afrikaner se toekoms in gevaar is.

Tijdens het WK Voetbal droegen bezoekers hemdjes met de niet mis te verstane boodschap "Vermoord mij niet, ik ben enkel een toerist en niet DE BOER"

Feit bly staan dat sowat 40 000 lede van 'n klein volk (wat uit 3-miljoen bestaan) reeds uitgewis is, en dat 5 tot 10 mense steeds daagliks vermoor word. Na 300 jaar van pionierslewe en van swaarkry, het Suid-Afrika die status van "Eerstewereldland" ontvang.

In 1960 het Dr Hendrik Verwoerd die land uit die Britse Statebond gelei, en in 1961 het hy Suid-Afrika tot soevereine republiek verklaar. In Verwoerd se tyd was Suid-Afrika nie meer 'n "onbeduidende, derdewereldland in Afrika," nie, maar het onder die top 20 lande van die wêreld getel. Sommige Afrikaners meen dat Dr Verwoerd 'n fout begaan het deur die republiek vir ALLE Suid-Afrikaners te stig. 'n Deel van die land moes aan die Afrikaner/Boerevolk gegee gewees het, terwyl die res aan die swartes oorhandig moes gewees het.

Tans is die swartes baas van die hele Suid-Afrika, en alle nie-swartes ly daaronder.Die vraag wat menige landsburger homself vra, is of dit dan die moeite werd was dat Jan van Riebeeck na die suidpunt van Afrika gestuur is, en of dit die moeite werd was dat duisende immigrante uit verskeie lande in Wes-Europa, hierheen verhuis het. Dit wat daardie groepie van 90 Nederlanders en hul nageslagte bereik het - 'n Eerstewereldland in Afrika - word nou vinnig gereduseer na die ou Afrika wat in 1652 bestaan het. 

Peter Murray

Britse troepen en Boeren bevechten mekaar

Pst : De tekst van Peter is Afrikaans geschreven, dat heel makkelijk leest als u een kleine inspanning levert. De ondertitels bij de afbeeldingen zijn in het Nederlands. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VB-Journaal

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forse stijging van het aantal veroordeelden : dank u, politici

 

Het Vlaams Belang wist de hand te leggen op de meest recente cijfers van de gevangenispopulatie, met name op datum van 27 maart 2012. Daaruit blijkt een lichte globale stijging van het aantal gedetineerden (+119), vergeleken met de cijfers van 19 april vorig jaar. Zeer opmerkelijk is daarbij dat het aantal beklaagden (gedetineerden in voorlopige hechtenis) met 300 is teruggevallen (van 3.907 naar 3.607 of  een daling met 7,7%). Het is niet onwaarschijnlijk dat dit in belangrijke mate het gevolg is van de Salduz-wetgeving. Het aantal veroordeelden steeg fors: van 6.027 naar 6.396 (+369) en het aantal geïnterneerden steeg met 50 tot 1.189.

44% vreemdelingen

Het totaal aantal vreemdelingen is nagenoeg stabiel gebleven op 4.947 of 44% van alle gedetineerden (vorig jaar 4.943 of 44,4%). Het aantal gedetineerden met Belgische nationaliteit steeg met 115 naar 6.295. Het cijfer van het aantal gedetineerde vreemdelingen hangt samen met de terugval van het aantal voorlopig gehechten: er zijn 194 vreemdelingen minder in voorhechtenis (van 2.204 naar 2.010) en 106 minder Belgen. De vreemdelingen vertegenwoordigen nog steeds 55,7% van alle beklaagden (vorig jaar 56,4%). Bij de veroordeelden stellen we een opvallende toename vast van het aantal vreemdelingen met 191: van 2.494 naar 2.685. Van alle veroordeelden is 42% vreemdeling (41,2% vorig jaar).    

Grote verschillen per gewest

Ook zijn er opmerkelijke verschillen per gewest. De gevangenissen in het Vlaamse gewest herbergen 5.532 gedetineerden (49,2% van het totaal, d.w.z. een stijging met 131 of + 0,6%), waarvan 2.432 vreemdelingen   (44%).   In Wallonië zijn er 4.208 gedetineerden (37,4% van het totaal; een daling met 144 of -1,7%), waarvan 1.557 vreemdelingen (37% d.w.z. een daling met 130 of -2%). In de drie Brusselse gevangenissen samen wordt een recordaantal bereikt van 1.502 gedetineerden (13,4% d.w.z. een stijging met 132 of +1,1%). Liefst 958 daarvan zijn vreemdelingen (63,8% d.w.z. een stijging met 100 of +1,2%). Met deze cijfers is duidelijk dat de Waalse gevangenissen, allicht ten gevolge van een reeks vakbondsacties de voorbije jaren, hun verantwoordelijkheid niet opnemen: het aantal gedetineerden daalt er met maar liefst 144, terwijl het aantal gevangenen in het Vlaamse en het Brusselse gewest respectievelijk met 131 en 132 stijgt.

Capaciteit optrekken

De cijfers tonen ook aan dat de nieuwe gevangenis in Haren (1.190 gedetineerden, met inbegrip van een gesloten jeugdinstelling) absoluut niet kan volstaan om de gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael te vervangen. Het is zelfs volkomen absurd dat het cellencomplex van Sint-Gillis momenteel volop gerenoveerd wordt, indien het hele gebouw na 2016 zou worden omgebouwd tot woonkazerne. Het Vlaams Belang blijft ervoor pleiten dat alle bestaande gevangenissen in Brussel hun functie zouden behouden en dat de globale capaciteit in Brussel bijgevolg wordt opgetrokken naar minstens 2.500 plaatsen. Ook de gevangenis van Vorst moet dus volledig gerenoveerd worden. Het is het enige mogelijke antwoord van Justitie op de massa-immigratie en de bevolkingsexplosie in de hoofdstad.

We wijzen er ten slotte op dat bij deze cijfers geen rekening wordt gehouden met de vreemdelingen die intussen de Belgische nationaliteit verwierven en hun oorspronkelijke nationaliteit behielden. Daarvan zijn geen officiële gegevens voorhanden. Het aantal allochtone gedetineerden ligt bijgevolg stukken hoger dan bovenstaande cijfers laten vermoeden.

 Bron : VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid schuilt in het ongezegde

 

Quote Non vd dag #74 - Staaldraadtrekkerij


(CEO van Bekaert Bert De Graeve zoekt toenadering)


"En als ik nu eens al de vakbondsafgevaardigden een gratis barbecue aanbood ? En aan de afgevaardigden die van 't straat zijn geraakt een barbecuetje voor hun partner aan een vriendenprijsje? Zou dat misschien helpen ?"

http://quotenon.blogspot.pt/2012/04/quote-non-vd-dag-74-staaldraadtrekkerij.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik zal tot mijn laatste snik blijven vechten, hoe dan ook, voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkind. Iedere week haal ik de Humo en 't Pallieterke met dezelfde vraag die de krantenwinkel al kent : "De linkse vod, want ik moet weten wat de vijand schrijft en 't Pallieterke om de waarheid te kennen en het juiste perspectief te behouden".

 Een trouwe Angeltjeslezeres


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Awoe Rimram op CBN-news

 

Hier is een interview met Belkacem (Awoe Rimram) waarin hij duidelijk zegt dat tegen 2030 moslims de meerderheid zullen hebben en dat België een moslim land zal zijn. Volgens dit heerschap bestaan er geen democratische moslims net zoals er geen Christen Joden zijn. Trouwens Islam is sharia en sharia is Islam, de twee zijn onafscheidelijk. We moeten niet bang zijn van amputaties (handen afhakken voor diefstal) want, zo zegt hij, er zijn in de laatste duizend driehonderd en twee jaar slechts zestig amputaties geweest. Dat is toch niet schrikwekkend en als ge geen crimineel bent waarom zou je dan schrik hebben van de sharia? Verder zegt hij dat zelfs de ongelovigen zelf zeggen dat tegen 2030 de moslims de meerderheid zullen vormen in België. In Antwerpen zijn veertig percent van de schoolgaande kinderen moslim, het is dus enkel een kwestie van tijd en daar heeft hij geen probleem mee zegt hij, "wij kunnen wachten". Zijn raad voor de blanke Belgen is dat als wij de moslims willen terugdringen dan is het misschien best dat mannen vier vrouwen huwen en veel kinderen hebben dan hebben we misschien een kans maar hij gelooft van niet.

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Voil Jeannetten* in Afghanistan

 

Talibankrijgers vermommen zich soms als vrouwen : het zijn dan travestieten, of zoals de carnavalisten in Aalst zeggen "Voil Jeannetten".  Is er een psychiater in de zaal ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen iedereen

Iemand, die jullie absoluut nog eens moeten horen, is Buddy Holly.  Een jonge man, die voor ons altijd even jong zal blijven, want hij stierf op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.  Nog maar eens een fataal ongeluk, waarbij zelfoverschatting van de 21-jarige piloot, Roger Peterson, de dood veroorzaakte van vier mensen.  Volgens het onderzoek zou hij niet competent geweest zijn om op instrumenten te vliegen en had hij deze mogelijk verkeerd geïnterpreteerd.

Laten we terugkeren naar het begin.  Buddy Holly werd geboren als Charles Hardin Holley op 7 september 1936 in Lubbock, Texas.  “Buddy” was het koosnaampje dat zijn moeder gebruikte en “Holley” werd “Holly” toen de naam verkeerd ingevuld werd op zijn eerste platencontract.  Buddy Holly begon heel jong piano, banjo en gitaar te spelen.  Na zijn middelbare school richtte hij een muziekgroepje op en vervolgens mocht hij af en toe in het voorprogramma van bekende artiesten optreden.  Hij speelde toen nog onvervalste countrymuziek. Een show met Elvis Presley in 1955 zou voor Buddy de deuren openen naar zijn succes: niet alleen veranderde hij zijn muziekstijl in rock ’n roll, maar bovendien werd hem en zijn groepje een platencontract aangeboden.  Zij traden op onder de naam “Buddy Holly & the Three Tunes”, later zouden ze zich “The Crickets” noemen. 

Hun eerste hit “That’ll be the day” werd geschreven door Buddy en op plaat uitgebracht in 1957.  De titel van het liedje was een verwijzing naar een uitspraak van John Wayne in de film “The Searchers” uit 1956. Tussen augustus 1957 en de zomer 1958 konden Buddy Holly & The Crickets 7 top-40 singles op hun naam schrijven.  Enkele titels, “Peggy Sue” en “Oh boy”, werden legendarisch.

De jaren ‘57 en '58 waren een aaneenschakeling van optredens in de VS, Australië en Groot-Brittannië. In oktober 1958 besloot Buddy Holly een solo carrière op te bouwen.  Hij trok naar Greenwich Village in New York City en ontmoette daar de Puertoricaanse Maria Elena Santiago, werd hals-over-kop verliefd, vroeg haar ten huwelijk op hun eerste afspraakje en trouwde binnen de twee maanden met haar.  Het koppeltje trok naar Acapulco op huwelijksreis.  Zij zou hem tot zijn dood op toer vergezellen en zowat alle karweitjes op en achter de scène onder haar hoede nemen.  Pas na zijn dood hoorden de fans dat Buddy een gelukkig-getrouwd man was.

Alhoewel Buddy Holly stilletjesaan een vermoeden kreeg dat zijn manager, Norman Petty, hem bedroog, was het pas na zijn huwelijk met Maria Elena, die de financies voor Buddy regelde, duidelijk dat Petty voornamelijk zijn eigen bankrekening gespijsd had.  Door geldtekort zag hij zich verplicht weer her en der in de VS te gaan optreden.  Het transport op de laatste toer, midden in de winter, was slecht georganiseerd.  De toerbussen waren vaak oud en stonden regelmatig in panne.  Na een optreden in Clear Lake, Iowa, op 2 februari 1959 had Buddy een Beachcraft Bonanza, een 4-persoonsvliegtuig, gecharterd om zo wat sneller naar zijn volgende bestemming, Fargo in North Dakota, te geraken.  Enkele kilometers na het opstijgen stortte het vliegtuig neer: samen met Buddy Holly stierven twee van zijn muzikanten, Richardson en Valens, en de piloot. 

Buddy Holly heeft ons slechts twee jaar van zijn muzikaal talent nagelaten.  Zijn invloed op latere artiesten zoals Elvis Costello, Bob Dylan, the Rolling Stones en the Beatles zijn allicht belangrijker dan zijn eigen composities.  Paul McCartney kocht in 1976 de rechten van zijn muziek.  Nochtans had Buddy Holly geen flauw idee van het icoon dat hij zou worden.  In een radiogesprek met de Canadese DJ Red Robinson antwoordde hij op de vraag of hij de rock ’n roll langer dan zes of zeven maanden overlevingskansen gaf: “Ik betwijfel het”. 

Hij had het mis.  Maar hij heeft waarschijnlijk ook niet gedacht dat hij slechts 22 jaar oud zou worden en dat wij hem, meer dan 50 jaar na zijn dood, nog steeds in ons hart dragen.   Budy Holly zingt voor ons “Oh boy”.

Liefs van jullie Lolita

 


05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valkeniers : we doen weer aan politiek

 

Volgens Bruno Valkeniers, voorzitter van Vlaams Belang, verloor zijn partij in 2010 vooral kiezers door de grote interne twisten.
Het ispo-onderzoek laat zien dat in juni 2010 slechts een goede helft van het Vlaams Belang-electoraat de partij trouw was gebleven. En dat terwijl Vlaams Belang in 2003 en 2007 nog een partijtrouw van meer dan tachtig procent liet noteren.

Vlaams Belang verloor vooral veel kiezers aan N-VA.

Op Radio 1 verklaarde voorzitter Bruno Valkeniers de nederlaag door te wijzen op de interne twisten aan de top van zijn partij (een verwijzing vooral naar de episode rond ex-voorzitter Frank Vanhecke). 'Ik twijfel aan de wetenschappelijkheid van peilingen en van dergelijke studies. Maar dat we in 2010 verloren aan N-VA, dat wist ik zo ook wel. De reden zijn de interne vetes aan de top van onze partij. Dat lusten onze kiezers niet.'

Maar volgens Valkeniers ziet de toekomst er mooi uit voor zijn partij. De intern ruzies zijn voorbij, de rangen zijn gesloten. 'We doen weer aan politiek.'

Volgens de voorzitter van Vlaams Belang zullen de kiezers gauw begrijpen dat zijn partij de echte radicale partij is voor Vlaanderen: radicaal Vlaams, radicaal Euro-kritisch en radicaal voor de westerse waarden. 'We zijn een radicale republikeinse volkspartij.'

Overigens hoopt Valkeniers dat hij die boodschap iets vaker in de media krijgt. 'Het is een jaar geleden dat ik nog eens in De Ochtend mocht', klaagde hij.

http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120405_023


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorproefje

 

Morgen, Goede Vrijdag, brengt deze ongelovige de Paasprocessie uit Cavalleria Rusticana uit de verfilmde versie van Franco Zeffirelli. Wij moeten er alles aan doen om onze Westerse cultuur te bevorderen tegen de barbaren die een geschiedenis van geweld, oorlog en moord met zich meeslepen. Vandaag een voorproefje, de concertante ouverture van deze unieke eenakter van Pietro Mascagni. A domani.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met de moslimkwezels

 

 

Moedig Engels meisje trotseert stoet met fanatieke moslimkwezels. Dat ze maar goed uit haar doppen kijkt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel : hoofdstad van Tuig & C°

 

(archief)

Woensdag wilden twee agenten van de Brusselse lokale politie een identiteitscontrole uitvoeren bij een groep van twaalf mensen, op de hoek van de Solvaystraat en de Langelevenstraat. De hele groep weigerde hun documenten te tonen en werden agressief. Eén individu ging er vandoor en liet een pakje met wit poeder vallen.

De agenten gingen hem achterna en konden de man tegenhouden, maar werden omsingeld door de rest van de groep. Toen de agenten de verdachte wilden boeien kregen ze twee kopstoten en enkele vuistslagen van de man en een ander lid van de groep. Uiteindelijk werden beide overmeesterd en toen versterking arriveerde zette de rest van de groep het op een lopen.

De twee arrestanten zijn geen onbekenden bij de politie, beide kunnen een indrukwekkend strafblad voorleggen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal is een gevechtssport

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!