Angeltjes
05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met de moslimkwezels

 

 

Moedig Engels meisje trotseert stoet met fanatieke moslimkwezels. Dat ze maar goed uit haar doppen kijkt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel : hoofdstad van Tuig & C°

 

(archief)

Woensdag wilden twee agenten van de Brusselse lokale politie een identiteitscontrole uitvoeren bij een groep van twaalf mensen, op de hoek van de Solvaystraat en de Langelevenstraat. De hele groep weigerde hun documenten te tonen en werden agressief. Eén individu ging er vandoor en liet een pakje met wit poeder vallen.

De agenten gingen hem achterna en konden de man tegenhouden, maar werden omsingeld door de rest van de groep. Toen de agenten de verdachte wilden boeien kregen ze twee kopstoten en enkele vuistslagen van de man en een ander lid van de groep. Uiteindelijk werden beide overmeesterd en toen versterking arriveerde zette de rest van de groep het op een lopen.

De twee arrestanten zijn geen onbekenden bij de politie, beide kunnen een indrukwekkend strafblad voorleggen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal is een gevechtssport

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ieder om beurt

Mustapha moet niet klagen, niet zolang geleden werd de autochtone winkeliers van de Abdijstraat op het Antwerpse Kiel het zakendoen onmogelijk gemaakt door Mustapha’s, Mohammeds en familie.

Wes Hardin

(afbeelding : winkelen in de Abdijstraat)

*****

Nieuws uit de woestijnlanden

Geachte redactie,

Wij zijn in wat men noemt de "goede week" beland en dus nadert Pasen met rasse schreden. In eigen onland zijn de totentrekkers en praatjesmakers ter plaatse rust. Buiten wat eitjes vullen, hetzij in binnen-of buitenland, om ons na het reces te plezieren, is er weinig beweging in het poco landschap.

Om enig vertier te beleven in deze saaie periode is het  aangewezen om over onze grenzen heen te kijken waar spel en vermaak ongestoord verder gaat.  Hierbij spannen de Prachtige Woestijnlanden onbetwisbaar en zoals steeds de kroon.  Een blik in deze zandbakken is verhelderend.

Zo was er in het pas bevrijde en nu democratische Libië een conflict ontstaan tussen twee stammen ergens in die uitgestrekte woestijn waarbij gretig gebruik gemaakt werd van bommen en granaten. Het resultaat van deze spelen mondde uit in een 200-tal gedode prachtmannen en een flink pak gewonden. Hopelijk krijgt onze zes-sterren generaal P.Crembo het niet in zijn krollekopje om de gewonde prachtkrijgers naar hier over te laten komen om hen met onze know-how en middelen terug op te lappen voor hun deelname aan een volgend spektakel van licht en vuur.

Ook ergens in die contreîen van zand,zon en zotten is een andere groep prachtelingen bezig een eigen staat op te richten. De Toearegs (nomadenvolk) zijn reeds zover beschaafd (naar hun normen) dat ze bestbekwaam zijn hun eigen boontjes te doppen. Ik hou hen alvast NIET tegen.  Liever ginds dan in mij achtertuin.

Ook bij nonkel Assad in Syrië is het nog steeds "vollen bak" leute en pret in zijn islambarak. Daar ook vallen de prachtmensen als doodgemepte vliegen

En ja hoor, Afghanistan kan niet ontbreken in het lijstje van de feestvierders. Daar schoot enkele dagen geleden een prachtmens, die een job als polite-agent had, negen van zijn collega's naar de maagdenhemel alvorens hij met de oosterzon verdween. Aangezien het echter volk van eigen bodem is, kan de famillie van de slachtoffers geen aanspraak maken op een flink pak dollars als smartgeld.  Eerst dacht men de moordpartij in de schoenen van een Amerikaan te kunnen schuiven om aan de dollarpot te geraken, maar helaas er waren  geen Yanks in de wijde omgeving te bespeuren.

In Tunesië waar de Arabische lente in volle bloei is, zijn ze iets voorzichtiger geworden en wordt de sharia wetgeving verboden.  De baardmannen beseffen dat ze tè afhankelijk zijn van buitenlandse toeristen en hun gegeerde euro's. Hoelang ze het echter tegen de sharia waanzin en zijn aanhangers gaan uithouden valt uiteraard af te wachten.

In Frankrijk wordt na de beestenboel in Toulouse en Montauban uit een ander vaatje getapt. Twee radicale imams mogen hun matten oprollen en worden het land uitgekieperd. Andere extremistische aanhangers van de waanzin mogen hetzelfde verwachten. Sarkootje is al dat gekloot van die dolgedraaide en haatpredikende zonen van de profeet spuugzat.  DEHORS ! zegt hij. Dat de komende presidentsverkiezing zijn stoer taalgebruik aanwakkert hoeft geen betoog.

In het door de islam overwoekerende (nog) vrije Westen kwaaken alle dikke nekken op zelfde toon als er verkiezingen voor de deur staan. Eigen jobke eerst.

In Pakistan, nog zo een model prachtland, zijn de vrouwen en dochters van wijlen Bin-Laden veroordeeld wegens illegaal verblijf  en ze worden binnen enkele weken als hun celstraf uitgezeten is onverwijld het land uitgezet. Ginds kan dat dus wel, maar daar hebben ze ook geen last van Yousef El-Witteh en zijn linkse horde om de boel te saboteren.

Verder is er ook steeds plezier te beleven bij onze zwarte medemens zoals in Benin, Ivoorkust, Ethiopiê, Nigeria,  Zimbabwe, Mali enz ...w aar vooral de moslims de molens draaiende houden. In Somaliê worden daarentegen (eindelijk) de piraten hun spel en bijhorend inkomsten aan banden gelegd nu beslist werd dat zij tot op het Somalische grondgbied kunnen en zullen achtervolgd worden, zelfs door buitenlandse militairen. Waarschijnlijk hebben de stamhoofden genoeg poen verdiend aan hun kapingen om nu rustig te kunnen rentenieren.

Voorwaar, spel en vermaak naar ieders smaak.

mvg - Senior

*****

Lippens-Davignon

Hallokes,

Nu is het al ver gekomen(en lachwekkend) dat 'Bilderberg' figuren,zich gaan beklagen over oneerlijke EU concurrentie! @Rene, (belastingen)Voor dergelijke zaken, moet je Nonkel Napoleon raadplegen, dé 'specialist' ter zaken fiscus.

Gina

*****

Frankrijk

In Frankrijk worden momenteel aan de lopende band radicale islamisten gearresteerd. Waarom gebeurt dat niet in ons land? Wij zitten anders ook met dergelijk zootje opgescheept of brengt dat onrust onder het socialistisch kiesvee ? Ik heb  geen enkel probleem met onrust bij die geweldplegers. Momenteel heb ik enorm veel last van islamofobie en mijn huisdokter heeft me als medicijn gegeven “binnen blijven, geen kranten lezen en niet naar nieuws kijken”.Het beste medicijn is de oorzaak van de ellende aanpakken door alle vreemdelingen héél duidelijk te maken dat ze bij de kleinste misstap de valiezen MOETEN pakken.

Jean

*****

Waar is den oudren fierheid toch gevaren ?

Prachtig van inhoud, prachtig voorgedragen.Méér woorden zijn overbodig. Wat is het toch spijtig dat Gerard Vermeersch zo vroeg van ons is heengegaan.

Christina

*****

Arm en dom is de strategie

Correcte berichtgeving en juiste toepassing van de wetten bindt een volk met zijn natie, het tegendeel merkt men in onze omgeving, achterdocht maakt plaats voor verbondenheid. Echte berichtgeving door echte journalisten is wat de “de mensen” reikhalzend zouden laten uitzien naar de komst van de facteur om in hun gazet te lezen dat hun rechters, hun politie, hun leiders en hun journalisten hen steunen in de hen opgelegde burgerzin.De koffie wordt niet meer gedronken met een gazet voor de neus maar voor het pc-scherm om op blogs zoals deze de steun te krijgen in hun denken.Ik merk dat ik moedeloos word bij zoveel onrecht, ik zal de enige niet zijn onder de weldenkenden die naar buitenlandse alternatieven uitziet. Moet het zover komen dat we een afkeer krijgen van de rede en de intelligentie; afkeer van de vrijheid; afkeer van alle boeken uit naam van één enkel boek; afkeer van het leven; afkeer van seksualiteit, vrouwen en genot; afkeer van het vrouwelijke; afkeer van lichaam, verlangens en driften..." Ja politiek en berichtgeving is als de godsdiensten geworden, geloven of de verdoemenis in. Is het daardoor dat de islam met open armen ontvangen wordt?“De mensen” hun rechtsgevoel, vertrouwen in politiek en de berichtgeving is danig aangetast, alles wordt politiek correct verkocht maar de koopwaar is waardeloos. Eerlijkheid is de enige oplossing zowel in berichtgeving, rechtsspraak en politiek om deze verziekte maatschappij er weer bovenop duwen. Met deze huidige mentaal zieke ondemocratische dictatoriale regeringen in dit onland en haar kopie de EUSSR zal het nog erger worden, de greep op de berichtgeving en op de redacties van kranten zal de bevolking nog meer verdelen. Dat is ook de bedoeling, verdeel en heers.

Stradi

*****

Antwerpse middenstand bloedt

De waarheid is dat de legale dealers die de straat reeds jaren onder controle hebben zich nu gesteund voelen door de medewerking van de politie .Dat fenomeen doet zich overal in de wereld voor .Waarom zou het hier anders zijn ? Zeg nu zelf ,ge hebt een mooi handeltje opgebouwd ,en dan wordt dat verpest door enkele illigalen die onder de door u afgesproken prijzen uw inkomsten bedreigen .Effe Apeldoorn bellen ?? Maar neen de politie lost dat wel op .
 
Stingray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We moeten Europa beschermen tegen de zeer nieuwe wereld waarin we leven. Er is een intellectuele revolutie nodig om tot een Europa te komen... dat beschermt. We hebben een Europa met grenzen nodig. De Schengengrenzen moeten worden beschermd.’

Alain Jupé, Frans Buitenlandminister

ww.express.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse middenstand bloedt onder aanwezigheid drugsdealende hangjongeren

 

Mustapha Ahale heeft het gehad met dealende hangjongeren die de drempel van zijn zaak als hun territorium hebben uitgeroepen in de Abdijstraat op het Antwerpse Kiel, een waardige tegenhanger van de Seefhoek : een zoveelste multicultureel succes, waar figuren als Janssens en zijn rode aanhang voor een groot stuk verantwoordelijk voor zijn.

Mustapha, zoals u hoort aan de naam zelf een Marokkaan,  heeft vier jaar lang een goed draaiende kledingwinkel gehad. "Maar sinds september staat het hier leeg, omdat hangjongeren het drempeltje voor de inkom ingepalmd hebben. De klanten durven niet meer tot hier te komen”, zegt hij.

Een aantal Marokkaanse jongeren hangt volgens Mustapha zonder onderbreking rond op de drempel voor zijn winkel. Enkele maanden geleden trokken ook al de winkeliers van de Handelstraat, in Antwerpen-Noord, aan de alarmbel. Zij kampten met soortgelijke problemen. Ook in Merksem gaat een café-uitbater de deuren sluiten, omwille van dezelfde culturele verrijking, in Deurne idem dito en dat zijn dan enkel de gevallen die de pers gehaald hebben de laatste maanden.

Het grootste probleem, vindt Mustapha, is dat die hangjongeren niet alleen hangen, maar ze gebruiken en dealen er ook drugs. “Dat wangedrag moet ophouden en ik ben bereid om me daarvoor in te spannen. Ik heb opnieuw aangifte gedaan bij de politie en hoop dat het wijkteam hierop inzet. Als zulke jongeren vrij spel krijgen, betekent dat de ondergang van de Abdijstraat. En ik heb te hard gewerkt voor mijn zaak om het zo ver te laten komen. "

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk en de anti-islamterreur

 

Frankrijk is na de terreur van Toulouse en Montauban nog steeds in de ban van het islamisme: In Toulouse, Marseille, Lyon, Nantes en de regio Parijs werden de voorbije dagen tijdens razzia's verdachte islamisten gearresteerd, vooral leden en sympathisanten van de groepering “Forsane Alizza” (“Ridders van de trots”), die sinds februari verboden is. Zou het regime ook zonder de nakende presidentsverkiezingen zijn tanden laten zien ?  Ieder denkt er het zijne van.

http://ejbron.wordpress.com/2012/04/02/frankrijk-wapenvondst-bij-islamisten/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorse journalisten zijn allemaal Pinocchio

 

 

Richtlijnen voor Noorse Journalisten uitgegeven door de Noorse Vakbond voor Journalisten (NJL):

■Wees bewust van de taal die u gebruikt. Probeer woorden en zinnen te gebruiken die een juist en correct beeld geven van de Noorse samenleving. Vermijd het gebruik van taal die onnodig verschillen tussen etnische groepen creëert.

■Vermijd generaliseren bij het schrijven over immigranten; dit zal alleen maar negatieve stereotypen van mensen van niet-Noorse afkomst versterken.

■Bij het schrijven over de multiculturele samenleving, probeer u te richten op de gewone immigranten en hoe zij het dagelijks leven in Noorwegen ervaren.

■Noem nooit iemands religie, etniciteit of culturele achtergrond als het niet absoluut relevant is voor de zaak. Wees voorzichtig met deze gegevens bij het schrijven over incidenten met betrekking tot misdaad.

■Controleer altijd de feiten en statistieken. Wees erg voorzichtig met statistieken die negatieve stereotypen van etnische minderheden kunnen versterken.

■Voel je vrij om te schrijven over negatieve incidenten waarbij allochtonen betrokken zijn, maar vermijd invalshoeken die de gehele immigratiepopulatie een slechte naam geven.

■Probeer zoveel mogelijk bronnen in de allochtone populatie te vinden. Dit geeft een breder perspectief bij het schrijven van verhalen over immigranten.

■Probeer patriottische retoriek in de sport te voorkomen. Dit geeft ruimte aan negatieve stereotypering van immigranten. Probeer in plaats daarvan te concentreren op de bijdragen van buitenlanders in de Noorse sporten.

■Vermijd kritiekloze meldingen van racistisch geweld. Controleer altijd zorgvuldig de informatie die van racistische organisaties afkomstig is. Verkrijg altijd informatie die racistische propaganda zal tegengaan.

■Probeer uit de buurt te blijven van politieke retoriek die de immigratiefobie en vijandigheid tegenover immigranten doet toenemen. Probeer het schrijven van verhalen te vermijden die vijandelijkheden tussen Noren en immigranten doen toenemen.

■Probeer te beschrijven hoe immigranten discriminatie, racisme en immigratiefobie ervaren en probeer te richten op hoe deze dingen hun leven beïnvloeden.
Niets mis mee, toch?

http://ejbron.wordpress.com/2012/04/03/richtlijnen-voor-noorse-journalisten/#more-17710


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentbeschrijving in Antwerpen-Noord volgens Noorse journalistieke normen

 

Lage resolutie 

In Antwerpen-Noord, een van de aangenaamste multiculturele wijken van de metropool, heeft dinsdagavond een klein incident plaatsgevonden in de August Sniedersstraat.

August Snieders  was een Nederlander die in het jonge België zijn kansen greep als journalist en hij bracht het tot hoofdredacteur van het Handelsblad.  Zo zien we,  dat migranten steeds naar ons land zijn afgezakt om onze cultuur te verrijken.  Het jammere bij Snieders is, dat hij zich op sleeptouw liet nemen door de Vlaamse Beweging en alzo jammer genoeg ontspoorde en zich liet kennen als een chagrijnig en onverdraagzaam iemand. Als wij vandaag geplaagd worden door figuren als Philippe Dewinter en Bartholomeus de Wever die ons land pogen te ontwrichten, dan is dit te wijten aan de activiteiten en geschriften van mensen zoals de oubollige conservatief Snieders.  

Het zou trouwens  tijd worden, dat in Antwerpen (en andere Belgische gemeenten) verwijzingen naar fascistische elementen drastisch verwijderd worden.  Laten we onze hoop vestigen op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en massaal die partijen steunen die de moed hebben alle straat- en pleinnamen die hulde brengen aan Vlaamsche figuren, om te dopen tot eigentijdse begrippen.  Zoals de Arabische Lentestraat, het Besnijdenisplein, de Mogadishuboulevard, het Boerkapad, de Zonderclitorissteeg, enz.

In de Sniedersstraat liep een stel, hij 35, zij 29, uitdagend rond te slenteren. De vrouw zwierde nonchalant  met haar handtas, Toevallig kwamen vijf jongeren het stel tegemoet gelopen : zij maakten pret onder mekaar zoals onze onbedorven jeugd dat kan maar de onachtzame vrouw raakte met haar tas op een pijnlijke manier een van de jongeren in de schaamstreek. De jongeman kromp in mekaar van de pijn maar de man en de vrouw schaterden het uit. "Dat heb je goed gedaan, schat" riep de man.  De jongeren ontfermden zich over hun gekwetste en jammerende vriend en vroegen beleefd aan de twee onverlaten of zij geen woordje van medeleven wilden zeggen.  Opnieuw barstten de twee arrogante blanke figuren in lachen uit. De vrouw riep zelfs proestend : "Makakken".  Het ene woord bracht het andere mee en in het geharrewar dat toen ontstond liep de blanke man met zijn domme hoofd tegen de muur van een huis.  Bekommerd bogen de jonge menschen zich over de man en informeerden of hij pijn had. Ze waren zo ontsteld dat een van hen per ongeluk  over de liggende man struikelde en alzo zijn been brak. Niet zijn eigen ranke onderstel maar dat van de domme man.

De politie is even later ten tonele verschenen, met veel machtsvertoon, de matrak in de hand, de fluit in de mond en de boeien rammelend aan de koppelriem. Zeer tot hun ontstelling werden de jonge menschen opgepakt  en het arrogante, blanke heerschap werd naar het Stuivenbergziekenhuis gevoerd, waar bleek dat hij zichzelf een hersenschudding had bezorgd. En een gebroken been en kneuzingen al over het ganse verwerpelijke lichaam.

De jonge menschen zijn terecht onmiddellijk in vrijheid gesteld en vandaag zal de Heer Burgemeester, Patrick Janssens, de vijf getraumatiseerde jongeren op zijn kabinet ontvangen en hen zijn excuses aanbieden uit naam van iedereen uit 't stad.

Ray Norge

PST : In Gazet van Antwerpen verscheen dit artikel ook in een zeer eenzijdige en fel gekleurde versie. Het is duidelijk dat de senior-writer Lex Sukkelaar nog niet in het bezit is van de onderrichtingen van zijn Noorse collega's. We zullen ze hem opsturen en ze desnoods mondeling toelichten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt Verder

 


“Op 22 maart 2012  jongstleden vond er te Oudenaarde een vergadering plaats met vertegenwoordigers van de federale en lokale politie, de BAB en de VVB. Reden: de BAB verklaarde vorige week dat zij ook zouden komen. Om alle mogelijke heisa/incidenten/wrijvingen met de sponsors en het publiek te voorkomen, werd er uiteindelijk beslist om een perimeter van 200m. voor de aankomst in te stellen waarin enkel kleine vlagjes mogen verdeeld worden.”

“Vlaanderen-Vlagt-verder”, dat in moeilijke omstandigheden, met (té) weinig mensen en ongesubsidiëerd nog steeds het leeuwenaandeel van de bevlaggingsacties voor zijn rekening neemt, was NIET uitgenodigd op en zelfs onwetend van deze vergadering en werd slechts daags nadien van de gemaakte afspraken op de hoogte gesteld. De nietsbetekenende BAB (vroeger de BUB) die slechts een paar acties per jaar doet heeft een “di Rupo’tje” uitgevoerd en is er in geslaagd zich als evenwaardige partner te laten erkennen.Net zoals de Walen/Franstaligen in de Belgische regering hebben zij de pariteit in de besluitvorming opgeëist… en verkregen! Daarom hebben wij vorige zondag de aankomst in Oudenaarde links laten liggen en hebben op de Oude Kwaremont gevlagd.

Uit de Nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt Verder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid schuilt in het ongezegde

 

Dagboek van Anne Frank werd in het Arabisch vertaald

Quote Non vd dag #73- Anne Frank en Vrij :


"Al bij al viel die vertaling best mee. Alleen voor het woord 'vrede' heb ik wat research moeten doen." (de vertaler)

 
http://quotenon.blogspot.pt/2012/04/quote-non-vd-dag-73-anne-frank-en-vrij.html 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Fatwa over de vraag of een overledene al vóór de Jongste Dag (Dag des Oordeels) wegens zijn onreinheid door Allah gekweld wordt.

Na een verontreiniging door een natuurlijke behoefte (toilet) moet de kleding vervangen en het lichaam gereinigd worden.

Uit het 9de werk van de rechtsexpert sjeik Abdul-Aziz bin Baz,  de in 1999 gestorven voormalige grondwetsdeskundige van Saoedi-Arabië, één der invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw.

Vraag: “Moet de kleding vervangen en het lichaam gewassen worden als ze met urine in aanraking gekomen zijn?  Of is het voldoende die af te wissen?”

Antwoord: “De lichaamsdelen waarop urine gedruppeld is, moeten gewassen worden en de kleding moet ververst worden.  Afwissen is niet voldoende.  Dit werd in de geschriften aangetoond en wordt in grote consensus met moslimgeleerden (idjma] aanvaard.  Allahs profeet - Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde: ‘Reinigt uzelf van urine.  Want de ergste kwelling in het graf (vóór de Jongste Dag) wordt dan uw deel.’ (uit de verzameling overleveringsstukken van ad-Dar Qatni).  In de authentieke overleveringen van al-Bukhari en Muslim citeert Ibn Abbas dat Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – aan twee graven voorbij ging en daarbij verklaarde: ‘Deze doden worden nu gekweld, maar niet omwille van een begane zonde’.  En daarna voegde hij eraan toe: ‘Of toch wel, want één van hen heeft zich niet van urine gereinigd’. Een andere overlevering luidde: ‘Deze afgestorvene heeft zich niet tegen de urine beschermd.  De andere dode heeft over andere mensen gelasterd’.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


04-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag

 

Kalmpjes aan, mijnheer Ray, medicijnen nemen, veel rusten en zweten.  En tegen Pasen lekker weer op.  Da's dan 30 euro, alstublieft.

Dokter Amanda


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert de Graeve wint Euromillions !

 

Bert de Graeve : "Ik ben honderden keren rijker dan jullie"

BRUSSEL – Bert De Graeve heeft het geluk aan zijn kant dit jaar.   Zopas raakte bekend dat de Bekaert-topman afgelopen weekend de grote jackpot van Euro Millions heeft gewonnen.  De Graeve voorspelde als enige Europeaan de juiste cijfercombinatie van de loterij, waardoor hij nu recht heeft op de riante prijzenpot van  250 miljoen euro.

In een eerste reactie liet de zakenman alvast met een verveelde zucht weten ‘niet helemaal ontevreden’ te zijn met het financiële extraatje.  Hij overweegt om samen met de Braziliaanse AB Inbev-topman Carlos Brito een gratis vat te geven voor de meer dan 600 gewone arbeiders die binnenkort onder zijn bewind zonder pardon zullen worden ontslagen.

Bron : http://www.raaskalderij.be/2012/04/bert-de-graeve-wint-euro-millions/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dolfijnen gestrand in Brazilië

Geachte Redactie,

Daar toonde u op uw (en ons favoriete) blog een reddingsoperatie van dolfijnen, maar... toch zijn er twee mogelijkheden aan die verhaaltjes over dolfijnen die OP VERSCHEIDENE PLAATSEN (zogezegd: aanspoelen).

1) Kan wegens aandoening in hun "radarsysteem" zijn dat zij "miszwemmen" (zoals bij mensen wier Tom-Tom defect is, en die pardoes in een waterloop rijden)

2) Kan ook zijn dat die dolfijnen door ziekte, hevige pijn leiden en géén àndere oplossing voor oog hebben dan... ZELFMOORD plegen en handelen zoals eertijds primitieve volkeren (verdrinkingsdood in rivier, of; zoals de Inuits (eskimo's) een nacht doorbrengen op de barre ijsvlakte.

3) Het was nog niet zichtbaar voor die toeristen, doch het kan best mogelijk geweest zijn dat die dolfijnen, in razende paniek, op de vlucht waren voor predatoren: Orka's (die werpen zelfs zichzelf op de kust om robben/zeehonden te vatten), Barracuda's, of ànder wreed zeeongedierte. (giftige kwallen b.v.).  In het eerste geval, hebben die badgasten een GOEDE daad verricht door ze wéér naar zee te doen zwemmen, in de andere mogelijkheden was het een WREDE uiting van (ongewilde) dierenmishandeling.

Victor van Vosselaer

*****

Op een strand in Brazilië spoelen een 30-tal dolfijnen aan. Kijkt u verder wat er gebeurt

@ nota redactie/angeltjes: Ik ben maar beginnen kalmeren toen ik zag dat het geen vreemdelingen waren..., sorry voor de verdachte gevoelens die ik koesterde.

Christina

*****

Waarom ?

De cd&v mandatarissen willen gratis’openbaar vervoer afschaffen en de belastingen nog jaren heel hoog houden, kwestie van de vrienden een dienst te bewijzen.  Zijn ze bang dat veel senioren met het openbaar vervoer naar meetings van VB en/of NVA gaan ?

Waarom horen we niets over het afschaffen van gratis openbaar vervoer van politiekers ? Waarom mogen die ‘gratis’ in 1ste klas liggen en daarbij ook nog een wagen en chauffeur hebben alles op kosten van de gemeenschap ? Of kan de partner/vriend/vriendin gebruik maken van dat openbaar vervoer 1ste klas ?

Waarom horen we niets over het opdoeken van de totaal nutteloze monarchie ? Die kost ons miljoenen euro’s en dat om de leefloners 365 dagen van vakantie te laten genieten.

Waarom horen we niets over het opdoeken van het gedapocentrum ? Dat spionnencentrum veroorzaakt veel hoge bloeddruk en maagklachten bij de Vlaamse bevolking.

Waarom horen we niets over het verwijderen van ons grondgebied van criminele vreemdelingen ? Daar vallen miljoenen mee te besparen want dan moeten er bijvoorbeeld geen nieuwe gevangenissen gebouwd worden.

Waarom horen we niets over het in de etalage zetten van die waanzinnige linkse BRT ook wel de OOOO genoemd ? Vriendendiensten ?

Waarom horen we niets over het opdoeken van dit idioot land, wereldberoemd door profitariaat en nutteloze instellingen resp. posten ? Vriendendiensten ?

En de Vlamingen blijven maar knikken en slikken tot alle geldbeurzen leeg zijn en die dag is niet meer veraf…

Jean

*****

Tot in de dood blijven we apart

Voor mijn part mogen ze al hun overleden (criminele)soortgenoten, in een laken gewikkeld, in een massagraf kieperen, zoals het er aantoe gaat in hun moederland! Moeten onze gronden nog méér bezoedeld worden ? Wat hebben zij hier te eisen ? Hoe worden de graven van christenen behandeld in hun landen ?

Christina

*****

Van Gaever , Lippens en davignon

Ik ben het voor een keer finaal en totaal oneens met de heer Van Gaever.Althans met zijn laatste zin. Die is niet rechtvaardig. Krachtpatsers mijn hoela!Graag eerst en vooraf definitieve compensatie, restitutie en terugbetaling verhoogd met normaal gecumuleerde interesten terug gerekend tot op het tijdstip van het wanbedrijf of brutale oplichting met een niet onaanzienlijke morele schadevergoeding daar boven op! Volledig in evenwicht met en overeenkomstig de logische en vrij banale regels van een normale modale rechtsstaat.Stief en le compte L. zouden overeenkomstig de normale regels der billijkheid in feite reeds lang aan de hoogste boom moeten bengelen omdat de laatste cent schadevergoeding hun eigen vermogen al lang zou uitgeput en verteerd hebben.(Met alle begrip voor Van Gaever)

lucky9

*****

De sharia

Beste Heer Ray en Andere Angeltjes, Het parodiërend filmpje is inderdaad van GBTV; waarbij de GB niet staat voor Groot-Britannië, maar wel voor Glenn Beck. Het is met andere woorden niet Brits, maar Amerikaans. Maar daar waren jullie schavuiten jullie natuurlijk goed van bewust.  Dekselse kapoentjes!

MVG - Fred

*****

"Het" eeRrrrste drietalige school, mijn Hoela !

Nederlandstaligen, wat is de derde taal. Arabisch ? Transsylvanisch ? Quel audace ! Denk !

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zakynthos (GR) met vele visueel gehandicapten

 

Zakynthos is een typisch Grieks eiland van 40.000 inwoners dat hoofdzakelijk leeft van het toerisme.

Er hangt echter iets misterieus' in de lucht van dat mooie eilandje dat de ogen van de bewoners aantast. Zo blijkt althans uit een artikel in The Wall Street Journal, dat overgenomen wordt door Le Figaro. 700 mensen, onder wie een taxichauffeur en een jager ontvingen in 2011 een blindenpensioen. Er zijn 9 maal meer visueel gehandicapten op Zakynthos dan het gemiddelde in vergelijkbare landen.

Elke twee maanden stort de Griekse staat een bedrag van 724 euri voor elke blinde.  Er is natuurlijk helemaal niets misterieus' dat de ogen van deze eilandbewoners aantast, het is gewoonweg een gevolg van de lokale corruptie die in Griekenland welig tiert.  Een aantal regio's heeft  zijn eigen ziekte-specialisaties.  In Viota, in Centraal-Griekenland leven er buitensporig veel lieden die aangetast zijn door astma en op het eiland Kalymnos lopen er veel mentaal gestoorden rond. 

Dit alles is gewoon het gevolg van het politieke clientelisme dat de politieke overheid op alle niveaus heeft ingevoerd in de loop der jaren en dat finaal ook geleid heeft tot de ondergang van de Grieken. De overheid zorgt voor extra-pensioenen, en het slecht betaalde medische korps levert attesten tegen betaling en bevoordeligden uiten hun dankbaarheid in het stemhokje.  Iedereen tevreden. Iedereen nu samen de dieperik in. En gans Europa mag opdraaien voor deze bedriegers.

Ray

Bron : Le Figaro


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drietalige school in Kraainem

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëzie in 625 lijnen : Lode Craeybeckx, Marnix Gijsen, Gerard Vermeersch

 

 Helaas, waar is der ouderen fierheid heengevaren ?

Uit de tijd dat de Antwerpenaars, over de partijgrenzen heen, nog fier konden zijn op hun burgemeester. De eerste burger van deze stad was ook de spreekbuis van alle Vlamingen en flaminganten. Lode Craeybeckx was een man die onze cultuur stimuleerde, liefhad en kende.

Gerard Vermeersch las dit gedicht tijdens een uitzending van het programma 'Poëzie in 625 lijnen' in 1969 of 1970. De gast was toenmalig burgemeester van Antwerpen Lode Craeybeckx die tien gedichten had uitgekozen. Hij besloot met 'Fierheid' van Rodenbach. Zijn gesprekspartner was auteur Marnix Gijsen. U hoort beiden na lezing van het gedicht het programma besluiten waarbij de burgemeester nog eens terugdenkt aan zijn 'flamingantentijd'.

Het episch gedicht 'Fierheid' van Albrecht Rodenbach is een klassieker. Generaties Vlamingen hebben het bij allerlei gelegenheden met luider stemme gedeclameerd waarbij dan de laatste versregel met een snik in de stem werd uitgegalmd. Zo doen we het nu niet meer, zeker niet in de beslotenheid van een tv-studio die niet bepaald uitnodigt tot uitbundigheid. Voordrachtkunstenaar Gerard Vermeersch houdt zich dan ook wellicht gedwongen door de omstandigheden aan een nogal droge lezing van het gedicht. Het stuk kan mijns inziens zelfs vandaag nog wel een beetje pathos gebruiken al was het maar om de tijdgeest van Rodenbach te respecteren. Het stuk is gebaseerd op een historische gebeurtenis: de Vrede van Doornik, een overeenkomst gesloten op 18 december 1385 tussen de Bourgondische hertog Filips de Stoute en het opstandige Gent. Rodenbach, die verging van heimwee naar het grootse Vlaamse verleden, beschreef die gebeurtenis op een manier die paste in de toenmalige romantische tijdgeest. Het is niet onbelangrijk te vermelden dat Filips de Stoute gehuwd was met Margareta van Male, dochter van Lodewijk van Male, de Graaf van Vlaanderen. Margareta speelt een bepalende rol in het gedicht enkel en alleen omdat zij een Vlaamse was, genoeg voor Rodenbach om haar te verheerlijken. Nog ter verduidelijking: Rodenbach noemt Filips de Stoute afwisselend hertog en graaf. Dat komt omdat Filips hertog van Bourgondië was maar ook graaf van Vlaanderen door zijn huwelijk met Margareta.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije glijdt steeds verder weg van het Westen

 

Bart Staes van de Groentjes is ofwel ongelooflijk naïef of een demagoog: die zou zelfs een B52 bommenwerper verwarren met een vredesduif.  Alsof Turkije, na een toetreding tot de EU,  zich goedschiks zal richten naar onze westerse waarden en normen, alsof diplomatie tot één van de kernvaardigheden der Ottomanen behoort. 

De Turkse wapenindustrie ziet verkoopspotentieel in het M.O. Recent nog bezocht een handelsmissie van wapenfabrikanten onder de leiding van viceminister van Defensie,  Kemal Yardımcı, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten VAE).  Oman is bijzonder geïnteresseerd in het rakettenassortiment van Roketsan, in de bewapende voertuigen van FNSS en de munitiefabrikant MKEK.  De kanonboten zouden ook in trek kunnen zijn.  Het gaat hier om een boodschappenlijstje van verschillende miljoenen dollar.  FNSS, fabrikant van bewapende voertuigen, voert gesprekken met Al Jabir van de VAE over een gezamenlijke productie. 

De exportcijfers van Turkse defensieproducten stegen van $ 250 miljoen per jaar in een periode van zeven jaar naar meer dan $ 1 miljard per jaar in 2010.  Islamitische landen staan aan de top van de verkoopcijfers.  In de top tien van de grootste afnemers staan vermeld: Saoedi Arabië, de VAE, VSA, Bahrein, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Kazachstan, Pakistan, Libanon en Italië – acht van de tien zijn moslimlanden.  De lijst zal wellicht met Indonesië, Maleisië en Qatar uitgebreid worden.

Ook met Rusland worden de banden aangehaald.  49 Turkse studenten begonnen in Moskou aan de Mephi Universiteit in september 2011 aan een opleiding over kernenergie.  Het is de bedoeling dat zij te werk gesteld zullen worden in de Akkuyu kerncentrale in het zuid-Turkse Mersin.  Ondanks de bezorgdheid sinds de catastrofe in Japan, blijft de Turkse regering bij haar plannen om in samenwerking met een Russisch bedrijf de Akkuya kerncentrale te bouwen.

Een handelspartner uit Frankrijk kan in de toekomst niet meer rekenen op parachutebestellingen.  Turkije zal dit in de toekomst zelf in handen nemen.  Het ging om een bestelling voor € 500.000.  Nu een Turks bedrijf in Kayseri hiervoor de opdracht heeft gekregen, wordt er al hardop gedroomd om ook aan export te doen.

Turkse exportcijfers toonden in maart een groei van 8.1% in vergelijking met maart 201, goed voor $ 12.6 miljard.  De uitvoer naar EU-landen ging met 3,5% achteruit maar alternatieve afzetgebieden in Afrika kenden een opmerkelijke groei.  In vergelijking met cijfers van maart 2011 groeide de export naar bv. Libië met 658%, naar Jemen met 480%, naar Ethiopië met 424%, naar Bahrein met 193%, naar Nigeria met 155% en naar Egypte met 102%.  Marokko was goed voor een stijging van 31%, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) voor 22% en het M.O. voor 16%.  Het marktverlies in de EU wordt goed gemaakt door de verkoop aan alternatieve markten.  Er vielen nog meer stijgingen te noteren, o.a.  in China met 18%, Rusland met 19%, Brazilië met 14% en India met 43%.  Desalniettemin blijft Duitsland met bijna $ 1.3 miljard in maart de grootste invoerder van Turkse producten, gevolgd door Irak met $ 900 miljoen.

Over een periode van een jaar betekende de totale export een bedrag van bijna $ 138.3 miljard.

Misschien is dit een lichtpuntje in de toetredingssaga en moeten we hopen dat Turkije de EU niet meer aanlokkelijk genoeg zal vinden om lid te willen worden van de “club”.  Het zou alleszins de stugge houding over de bezetting van Cyprus verklaren. 

Floriaan Terbeke

Bron: www.hurriyetdailynews.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid schuilt in het ongezegde

 

Quote Non vd dag #72- Tom Boonen en intrafamiliaal geweld

"Ik hem gisterennacht in bed heel den tijd de Ronde teruggedroomd en echt waar ik trapte in de boter. Maar toen ik wakker wier lag mijn vriendin vol blauwe plekken. Ze zag er niet uit. Ik hem die extra training dan mor afgelast."

(Ronde van Vlaanderenwinnaar Tom Boonen overweegt om na Parijs-Roubaix nachtje met toekomstige schoonmoeder door te brengen)

Geplaatst door reda

http://quotenon.blogspot.pt/2012/04/quote-non-vd-dag-72-tom-boonen-en.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!