Angeltjes
26-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 26 oktober 2026

@ Rene, 

City- Handelstraat, het is me daar wat met de helden van Pétrick. Mocht een zender daar een serie over maken, dan zijn de kijkcijfers verzekerd.  Dermate belachelijk is het. Het zijn een bende broekschijters die niet durven optreden daar waar het moet, maar een politiemacht tentoon spreiden om een fout geparkeerde auto te beboeten en dergelijke pietluttigheden. Voor het échte werk zijn ze nergens te besperuen.  En Kiff-kif is ook mijne meug niet.

Gina

*****

Europia= Eutopia?

Geachte redactie,

"Zie ze komen lopen ... zie ze lopend gaan met hun basket sloefkens aan..." De excellenties met de dikke pree van het Euro- casino. Hun knuffeltje zou hen kunnen ontsnappen. 

Nooit gezien de huidige wir-war in dat Euro-misbaksel dat dreigt in te zakken als een pudding. Er wordt nog maar over één ding gebakkeleid, money, money, money. De hit van ABBA terug op nr 1.!

Met de dag wordt het duidelijker dat heel dat euro-geval gebouwd is op los zand. Zandkastelen die dreigen overspoeld te worden door een opkomend giertij. De Euro-droom wordt een nachtmerrie. De voorspelling dreigt bewaarheid te worden. Het monster heeft een onbevredigbare geldhonger gekregen. Er worden nu over duizend en meer miljarden gepokerd om de valsspelers aan de tafel te kunnen houden.

Waar al deze bergen euro miljarden moeten gehaald worden en bij wie kunnen we van de eerste keer raden. Bingo! De eurodraak is ziek : poenkanker met uitzaaiingen naar verschillende landen. De prefessers van de spoeddienst zoeken koortsachtig naar een passende chemo-kuur want het is dringend.  Heel waarschijnlijk zal er op de valreep toch nog een middeltjegevonden worden maar het zal van korte duur zijn. Het kostbare serum dat men zal inspuiten, zijn gewoon kosten op het sterfhuis.

Dit Europa was bijlange nog niet klaar om een grote famillie te worden. Er waren teveel nonkels en tantes met valse geboorte uittreksels die mee op de kar sprongen want de euri roken en smaakten toch zo lekker. De vraag die we met de dag openlijker gaan stellen is simpel : gaan de beste leerlingen van de klas dezittenblijvers toleren in hun lokaal of gaan ze hen gewoon buitenkieperen?

Het plaatje ziet er in elk geval niet fraai uit. Europa zoekt geld.  Di Rupo zoekt geld. Walchië heeft géén geld, Brussel nog minder. Waar moet men het  nog zoeken?

Wat ? Dat meent ge niet : toch weer niet in Vlaanderen ?

mvg - senior

*****

Beleg slim

Wanneer je in januari 2007 voor € 1000 aandelen hebt gekocht van Dexia heb je vandaag nog € 36. Wanneer je in januari 2007 voor € 1000 aandelen hebt gekocht van Fortis heb je vandaag nog € 18. Wanneer je echter voor € 1000 bakken bier had gekocht heb je vandaag nog meer dan € 300 statiegeld te goed  

Grts Luc

*****

Zou ...

...de Minister van Justitie durven liegen in het parlement? Normaal kan dat niet want die man vertegenwoordigt de wet en gezien liegen een soort van misdrijf is, moet hij daar boven staan, hij mag de bevolking geen verkeerde informatie geven en zeker geen leugens verkondigen.

Maar wat dacht je, wollige Stefaan heeft gelogen in het parlement, jawel en dan nog over de subsidies voor de Moslimexecutieve : u weet wel die mannen, vrouwen zijn daar zeer zeldzaam, die enkel ruzie maken hoe ze het geld of beter gezegd, de buit zullen verdelen, onder mekaar.

Wel Stefaan had gezegd dat deze subsidie 70.000 euri bedroeg per jaar maar nu is aan het licht gekomen da het jaarlijks om 320.000 euro gaat een, klein verschil nietwaar; en dat voor een vereniging die er geen is : een bende ruziemakers.  In feite zouden die niks mogen krijgen.

Wie moet dat blijven betalen, en waar is die ijsschots ?  De belgische Titanic wacht erop, zodat er kan begonnen worden met de bouw van een nieuw schip,  ons schip dit keer, met onze kapitein en onze vlag.

Mvg Sophie DW

*****

Inderdaad die JoNgErEn

Soms als ik mijn tijd op een totaal nutteloze manier wil gebruiken open ik af en toe "Kif-Kif" ,een haatvoedingsbodem voor en door prachtmensen. Een bepaalde Vlaamse krant verwijst zelfs naar dit blog als inter-Kul-tureel, het lezen waard.

Heden staat er een artikeltje , over twee  minderjarigen die zomaar zonder aanleiding  (ze zaten op de stoep van een gebouw te genieten van het najaars-zonnetje)  werden opgepakt door de politie van de Handelsstraat, brutaal tegen de muur geplakt, afgetast en voorzien van handboeikes om vervolgens te worden overgebracht naar het politiekantoor. Wat mij bijzonder ergerde waren de meer dan 65 reacties op dat incidentje, bijna allemaal afkomstig van prachtjongeren en idito volwassenen.  Er werd duchtig gescholden op de politie in de meest vulgaire woordenschat "Kif-Kif" waardig. Niemand had interesse om het andere klokje te horen. Uiteraard niet,  de politie was de grote smeirlap. Ik heb zelf 36 politie-dienstjaren achter de rug en weet hoe kwetsbaar "WIJ" zijn als het om minderjarigen gaat . Die Kif-Kif is erger dan riooljournalistiek, iets wat dringend moet verboden worden, ze doen er alles aan om het gezag van de politie te ondermijnen ten gunste van onze Pracht-medemensen !

René

NvdR Angeltjes : Voor alle duidelijkheid,  wij gaan niet akkoord dat een webstek van andersdenkenden moet verboden worden.


*****

de OOOO

Ter aanvulling van wat Savat schreef over de OOOO : de openbare omroep én de commerciële omroep richten zich in hun programma's vooral op twéé doelgroepen : achtergebleven tienjarige debielen en perverten. Beide omroepen zijn uitgesproken extreem links, anti-Vlaams, antichristelijk, door-en-door absoluut volkomen onbetrouwbaar en onvoorstelbaar vulgair. 

ws

 

*****

De Schaam

Ongelooflijck hoe de criminele sjoemeleers van de gemeentelijke dexia holdinck zichzelf buiten schot stellen.

"U bent de schaam van Belziek !"  Hoewel, Merkozy = (de schaam van Belziek)

Belzieke leermeesters maken uiterst productieve lepreuzen.

Lucky9

*****

Europese kinderen verplicht te buigen (letterlijk) voor islam

Op de blog "Bare Naked Islam" is te lezen hoe men hier totaal de pedalen aan het verliezen is:

http://barenakedislam.wordpress.com/2011/10/23/european-children-being-forced-to-bow-down-to-islam-literally/

Het betreft hier kinderen in La Roche, Frankrijk, en ik vraag me af wanneer dit hier zal worden toegelaten. Indien gewenst zal ik er later een vertaling van maken.

foxy

*****

Labiele man neemt carrièrewending

Senator Bert Anciaux (sp.a) neemt een carrièrewending. Hij gaat doctoreren aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met een onderzoek over "plaatselijke zelforganisaties op basis van etnisch culturele diversiteit".
"Ik ben als politicus al erg lang bezig rond diversiteit, rond interculturaliteit", legt Anciaux uit. "Zelforganisaties, die van onderuit groeien, vanuit een bevolkingsgroep zelf".

Kotszakjes op bestelling.

Eind mei 2006 ondertekenden de Vlaamse Gemeenschap en Marokko een conventie over de oprichting van een culturenhuis in Brussel, waar de Marokkaanse en Vlaamse gemeenschap met elkaar in een culturele dialoog zouden gaan, zo presenteerde de vorige Vlaamse minister van Cultuur en Brussel Bert Anciaux (toen Spirit, nu SP.A) het project. De inspectie van Financiën had vragen over het huurcontract, de huidige minister van Cultuur had vragen bij het concept : “Moeten we nu voor elke cultuur, elk land zo’n huis gaan openen in Brussel ?" Ze verminderde de werkingsmiddelen voor dit en volgend jaar van 750.000 naar 300.000 euro. Dat laatste bedrag was net genoeg om de huurlasten te betalen van het prestigieuze gebouw, waaraan Vlaanderen tot 2021 vastzit. Verbouwing 3,25 miljoen.
Goed studeren, hé Bertje. Wijsheid komt met de jaren, maar ga na je studies naar je geliefde Morocco, als je daar dezelfde fratsen uitspookt, kan je gaan studeren in een penitentiaire inrichting en ginder zijn ze echt penibel.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijbelen ? Betalen ! Of toch niet ?

 

Ik sprong een gat in de lucht vanmorgen toen ik las dat 15000 ouders van spijbelaars "financieel zullen boeten" voor het wangedrag van hun lieverdjes. Een gat in de lucht is veel gezegd, laten we het houden op de schouders die eventjes enkele centimeters naar boven gingen, wat achteraf bekeken meer dan genoeg was voor de financiële revanche die de overheid overweegt.

Er wordt niet gekort op het kientjesgeld, wat ik eerst dacht maar er wordt gedreigd de studie- of schooltoelage af te schaffen. Dat gaat in het basisonderwijs over een bedrag van € 120 en in het secundair kan dit oplopen tot € 400 per jaar.  Het is iets natuurlijk.

Het agentschap van onderwijsdiensten heeft meer dan 15000 ouders een brief geschreven omdat hun oogappels meer dan 30  halve dagen gespijbeld hebben en dat twee jaar na mekaar.  Volgens het Agentschap gaat het over 7537 leerlingen in het basisonderwijs en 7807 leerlingen uit het secundair onderwijs in Vlaanderen.

Na gedurende decennia het onderwijs in Vlaanderen gedevalueerd te hebben tot een soort vrijetijdsbesteding, is er een jeugd gekweekt die zonder veel normbesef denkt dat de maatschappij een kennel is waar kennis om te lachen is en de hardste blaffers gelijk hebben. De gemeenschap is een pretpark en de VRT is de Afgod die ons doet lachen met pipi en kaka-moppen.

Op school doet ieder zowat zijn zin, de meester is Piet, de Juf is Linda en wij komen wel eens kijken als we zin hebben.  Dialect is de spreektaal, met een woordenschat van duizend woordjes, doorspekt met geradbraakt Engels,  zijn we in staat onze primaire behoeftes te vervullen, al wat gebeurd is voor onze geboorte, daar hebben we niets mee te maken en  de toekomst da's een kwestie voor de Staat en zijn dienaars.

Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk.

Of deze plotse ommekeer van Onderwijs iets zal opleveren, durf ik betwijfelen. Met deze actie wordt alleszins toegegeven dat het soort mentaliteit dat in onze scholen heerst (van in het basisonderricht af) nergens op lijkt. Waar wij als Vlaamse Republikeinen al jaren op hameren : normen, waarden, correcte omgang, kwaliteitsonderricht zonder nivelleringen naar onderen toe, dat zijn noodzakelijke voorwaarden die jonge mensen tot degelijke volwassenen zullen vormen. En geen bende luiwammesen die het normaal vinden te leven met het handje open, op kosten van de gemeenschap. Dat is natuurlijk het ideale mensbeeld van de linkse loeders. Zien zij nu dat het niets uithaalt ? 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse keurt motie Vlaams Belang goed

 

OVERIJSE - 26-10-11 - Vlaams Belang gemeenteraadslid Philip Claeys had meerdere punten ingediend voor de gemeenteraad van 25 oktober. Een ervan was een motie voor het behoud van de vermelding eDruivenstreeki op de gekende bruine toeristische borden op de snelweg. De Vlaamse overheid is immers van plan de borden te vernieuwen, en bij deze operatie zouden een aantal streeknamen zoals de Druivenstreek en het Pajottenland verdwijnen en vervangen worden door eGroene Gordeli. Het Vlaams Belang vindt dat een slecht idee omdat eDruivenstreeki meer specifiek verwijst naar de eigenheid van onze streek. Voor zover bekend heeft niemand daar overigens ooit een probleem mee gehad. De meerderheid diende een amendement in om eDruivenstreeki te combineren met eGroene Gordeli Philip Claeys kon zich hierin vinden voor zover eDruivenstreeki prominent op het bord zou komen. Daar was men het mee eens, en de geamendeerde motie van Claeys werd door een grote meerderheid goedgekeurd enkel twee Franstaligen onthielden zich .

Philip Claeys kwam ook tussen over de wateroverlast in de Memlingdreef. De riolering aldaar heeft een te beperkte capaciteit, zodat er zelfs geen rampspoed zoals op 18 augustus jongstleden nodig is om voor problemen te zorgen. Een aanhoudende regenbui is genoeg om tuinen, kelders en garages te doen onderlopen. Schepen van openbare werken De Man antwoordde dat de problemen dateren van bij de ontwikkeling van de verkaveling, tientallen jaren geleden. De riolering die toen werd aangelegd, is te klein. Een structurele oplossing zou veel geld kosten, omdat er moet vermeden worden dat andere wijken die nu ook al grote problemen hebben zoals de Marnixlaan nog zwaarder zouden getroffen worden. Er werd ook opgemerkt dat er meer geld zou moeten komen van de hogere overheden voor ernstige, noodzakelijke investeringen, maar dat is niet voorhanden. Voor het Vlaams Belang is dat in elk geval een zoveelste illustratie dat de miljardenstroom naar Wallonii moet ophouden, zodat er in Vlaanderen meer kan geonvesteerd worden in het lenigen van eigen noden, in plaats van bodemloze Waalse putten te proberen vullen.

Naar aanleiding van een motie van Groen over de splitsing van Brussel Halle Vilvoorde zei Philip Claeys dat Vlaanderen in de praktijk de zes faciliteitengemeenten kwijtraakt, dat er in de toekomst minder Vlaamse rechters zullen zijn voor Brussel en Halle Vilvoorde, en dat de zgn. Metropolitane gemeenschap zal neerkomen op een enorme uitbreiding van Brussel. Allemaal weinig verheugend, dus. Claeys keurde met enig voorbehoud een amendement van de meerderheid mee goed dat de oorspronkelijke tekst van de motie gevoelig wijzigt. Hierin wordt nogmaals herinnerd aan de afwijzing door de gemeenteraad van Overijse van de Metropolitane regio besluit Willy Cammaerts, Voorzitter Vlaams Belang Druivenstreek.

http://www.newsfromflanders.com/n/index.php?screen=1&artID=16696


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De avonturen van Kaaltje

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen : een politica die niet wijkt

 

Marine Le Pen, kandidate voor het Franse presidentschap in 2012, is te gast bij Christophe Jakubyszyn (oud politiek redacteur bij Le Monde) in de uitzending "Bourdin 2012", gelijktijdig uitgezonden door RMC en BFM TV.  Wij verwittigen bij voorbaat : de poco-journalist kan zich zelden bedwingen en onderbreekt constant Le Pen. Een poging tot bondige samenvatting.

Over Libië herinnert  Merine Le Pen er terecht aan dat zij had voorspeld dat het bestuur zou overgenomen worden door islamisten (door ons bewapend) en onmiddellijk de sharia zou ingevoerd worden. De Arabische Lente die zich hoopvol (volgens een aantal naiëvelingen) aftekende in Noord-Afrika is in handen gekomen van godsdienstfanatici.

Le Pen onderstreept nogmaals dat zij het secularisme (de strikte scheiding tussen politiek en godsdienst, een paradepaard van de Franse staat) zal blijven verdedigen als zij Presidente wordt van de Republiek.  Tegelijk stelt zij vast dat in Tunesië en Egypte de vervolging van religieuze minderheden (christenen) in hevige mate toeneemt.  Een van de kenmerken va het christendom (waar wij in Europa maatschappelijk op steunen, ongeacht onze overtuiging) is de plaats die gegund wordt aan andersdenkenden, wat in de islam niet bestaat.

Over de solidariteit die wij moeten opbrengen om àlle asielzoekers op te nemen, is  mevrouw Le Pen even duidelijk :  in Frankrijk leven miljoenen Fransen onder de armoedegrens, er zijn miljoenen werklozen, het is de taak van de President om in eerste instantie voor de eigen mensen te zorgen. Wij kunnen niet de halve wereld binnenhalen, omdat we daar de middelen niet toe bezitten.

Over de euro herhaalt Le Pen dat deze munt na overleg met de partners moet verdwijnen om de plaats te ruimen voor de oude nationale munten. Om de economie een nieuw elan te verlenen en de werkgelegenheid te stimuleren moet er een muntontwaarding volgen. Tot slot : Marine Le Pen wil niet dat Frankrijk naar een economisch Stenen Tijdperk terugkeert.

Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACOD-ers : syndicaal verlof is extra vakantie

 

Na de klokkenluiders bij de Hasseltse politie is er nu een vakbondsafgevaardigde die mogelijk gesjoemel binnen de gevangenismuren van Hasselt aanklaagt. Hij beweert dat vakbondsvertegenwoordigers van de socialistische overheidsvakbond ACOD hebben gesjoemeld bij sociale verkiezingen en schuldig zijn aan fraude omdat ze onterecht syndicaal verlof hebben opgenomen. Er werd syndicaal verlof opgenomen (en goedgekeurd door de ACOD) terwijl er geen activiteiten waren : gewoon een extra dagje niksen, terwijl er een schrijnend gebrek aan personeel is, waarvoor terecht betoogd wordt. Of hoe de socialisten solidariteit in de praktijk toepassen.

De rode hordes hebben zich, na een oprechte strijd voor sociale rechtvaardigheid, in de kernen van de macht genesteld en simpel zoals de meesten zijn, doen zij net hetzelfde als wat de patroons en hun aanhang in vroegere tijden deden : profiteren, bedriegen, graaien, liegen en de massa onderdrukken.

Doe zo voort, kameraden en gezellinnen,  jullie zijn de schande van je voorouders.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1338821/2011/10/25/ACOD-afgevaardigde-klaagt-gesjoemel-binnen-vakbond-aan.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemdelingen 11 x crimineler dan *eigen volk*

 

In Vlaanderen plegen de niet-Europese vreemdelingen elf keer zoveel criminele feiten als de Belgen. Dat besluit senator Filip Dewinter uit cijfers die hij opvroeg bij minister van binnenlandse zaken Annemie Turtelbaum.

De minister gaf Dewinter de cijfers van de geregistreerde criminaliteit in 2009 en ook de nationaliteiten van de gekende daders. Dat is slechts een beperkt percentage van alle daders, want vele feiten worden niet (onmiddellijk) opgehelderd. Vreemdelingen met een dubbele nationaliteit, waaronder de Belgische, zitten in deze cijfers onder de Belgen.

Wat leidt Dewinter uit deze cijfers af?

De criminaliteitsgraad (het aantal misdrijven dat een bevolkingsgroep pleegt in verhouding tot het aantal leden van die bevolkingsgroep) bedraagt in Vlaanderen 2% voor de Belgen, 8,4% voor de EU-ers en 21,7% voor de vreemdelingen van buiten de EU, zo rekende Dewinter uit. De niet-EU-burgers zijn dus elf keer zo crimineel als de Belgen. Opmerkelijk is de score van de Algerijnen (182%): zij plegen liefst 91 keer zoveel misdrijven als de Belgen, de Tunesiërs en de Roemenen 31 keer zoveel, de Russen 15 keer zoveel, de Indiërs twaalf keer zoveel, de Marokkanen tien keer zoveel. Aldus Dewinter.

In Brussel wordt bijna de helft van de geregistreerde criminaliteit door vreemdelingen gepleegd, in Vlaanderen en Wallonië een vijfde. Dewinter besluit dat bepaalde bevolkingsgroepen in heel België aanzienlijk crimineler zijn dan andere. Eerst en vooral geldt dat voor burgers uit bepaalde Noord-Afrikaanse landen (Algerije, Tunesië en Marokko), maar ook voor bepaalde Oost-Europeanen (Roemenen en Bulgaren).

Om hieraan iets te veranderen wil Dewinter dat vreemdelingen die een straf van zes maanden of meer hebben opgelopen uit het land worden gezet. Ze moeten hun straf bij voorkeur in hun herkomstland gaan uitzitten. Bovendien mogen vreemdelingen die Belg willen worden nooit veroordeeld zijn tot een misdrijf waarop minstens drie maanden staat. Wie binnen de tien jaar nadat hij Belg is geworden een straf kreeg van meer dan zes maanden, moet automatisch zijn Belgische nationaliteit verliezen.

Duidelijke taal, radicale aanpak : wij zijn het hiermede volledig eens. Het is de taak van het openbaar bestuyur (geleid door onze verkozen politici) om de burgers te beschermen en niet de criminelen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeeld van integratie

 

De Duitsers zijn zich voorbeeldig aan het integreren ! 

De Wiesbadener scholen en het Wiesbadener Amt für Zuwandering und Integration (Dienst voor immigratie en integratie) gaan in de volgende weken weer ouderavonden organiseren in vier talen: in het Arabisch, Russisch, Turks en de Berbertaal Tamazight.  Want zo’n ouderavond is voor een Duitsonkundige migrant te moeilijk.  En er is nog een bijkomende troef waarop ze prat kunnen gaan: de ouders mogen heel hun kroost meebrengen want er wordt kinderopvang voorzien. 

Het programma “Wiesbadener lotsen Wiesbadener” dateert van 2008, waarbij integratieloodsen opgeleid werden.  De verrijkers brengen immers hun eigen cultuur mee ; Duits hoort daar niet in thuis.  Maar ze hebben wel veel vragen over het onderwijssysteem en kunnen geen antwoorden bekomen omdat ze hun vragen en verwachtingen niet kunnen uiten.  Wie het wenst kan ook begeleiding van een loods in het Dari, Grieks, Koerdisch, Urdu of zelfs eenvoudig Duits krijgen. 

Wij hebben het hier al meer aangehaald: van de Duitsers kunnen we nog wat leren.  Hun integratie is een inspiratie voor ons allen!

Floriaan Terbeke

Bron: www. fr.online.de

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnappingsroute

 

Uit 't Pallieterke van deze week


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha, die jongeren toch

 

3% van de woninginbraken, 37,6% van de diefstallen met geweld of bedreiging, 50% van de handtasroven en 34,6% van de gewapende diefstallen in Antwerpen gepleegd door minderjarigen

Filip Dewinter: “Lokale politie moet mee ontrole houden op criminele jongeren onder toezicht van jeugdrechter. Allochtone multirecidivisten die onze gastvrijheid misbruikt hebben, moeten onverbiddelijk worden uitgewezen.”

Vandaag raakte in de pers bekend dat de 17-jarige Marokkaanse inbreker Ilyas die zondag in Borgerhout bij een inbraak door het bejaarde slachtoffer werd neergestoken een multirecidivist is die op twee jaar tijd liefst 43 criminele feiten heeft gepleegd, voornamelijk diefstallen met inbraak, in sommige gevallen met geweld. Ilyas zou naar aanleiding van deze feiten drie keer in de gesloten jeugdinstelling ‘De Grubbe’ in Everberg verbleven hebben en tot op het moment van zijn dood nog steeds onder toezicht gestaan hebben van de jeugdrechtbank.

Het Vlaams Belang dringt aan op een kordate aanpak van de jeugdcriminaliteit die in Antwerpen enorme proporties aanneemt. Uit een antwoord van  burgemeester Patrick Janssens op een vraag van Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter in verband met de Antwerpse criminaliteit gepleegd door minderjarigen, blijkt dat ongeveer 18% van de in Antwerpen voor een misdrijf gevatte verdachten minderjarig is. 

Minderjarigen zijn volgens deze cijfers vooral betrokken bij woninginbraak (23%van het totale aantal woninginbraken), diefstal met geweld of bedreiging (37,6% minderjarig), handtasroof (50% minderjarig) en gewapende diefstal (34,6% minderjarig).

Het Vlaams Belang stelt vast dat zowel de opvoedkundige begeleiding in De Grubbe, alsook het toezicht achteraf niet hebben kunnen verhinderen dat de jonge multicrimineel Ilyas achteraf opnieuw zware criminele feiten pleegde. Al de genomen zachte maatregelen hebben gefaald. 

Filip Dewinter zal vandaag in het Vlaams Parlement minister Van Deurzen ondervragen over deze verheugende feiten

Wim Van Osselaer - Persverantwoordelijke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne van Vaerenbergh (ex VU) : kampioen mandaathouder

 

Mark de Mesmaecker, Etienne van Vaerenbergh en dochter Kristien, N-VA Kamerlid

Het Rekenhof, dat de gegevens van politieke mandaten verzamelt en in Het Staatsblad publiceert, beschikt zelf niet over exacte cijfergegevens, maar de lijst vermeldt grofweg zo'n 50.000 mandaten, zowel bezoldigde als niet bezoldigde.

Kampioen is de Lennikse OCMW-voorzitter Etienne Van Vaerenbergh. 22 van zijn 58 mandaten zijn bezoldigd. De Vilvoordse schepen Albert Absillis (CD&V) is met 19 betaalde mandaten goed voor een tweede stek. Bart Nayaert, gedeputeerde bij de provincie West-Vlaanderen oefent 16 betaalde mandaten uit.

Marc De Paepe, eerste auditeur-revisor bij het Rekenhof maakt één kanttekening: 'Een politicus die verplicht wordt zijn mandaten kenbaar te maken, moet metéén al zijn functies kenbaar maken, dus ook dat hij secretaris is van de plaatselijke kaartersclub, die misschien maar vijf leden telt. Niet alle mandaten werpen dus hetzelfde gewicht in de schaal.'

Bron: www.rekenhof.be via Het Nieuwsblad 

Etienne Van Vaerenbergh zetelde tot 2004 gedurende meer dan 14 jaar voor de VU in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en rolde destijds in de nationale politiek als opvolger van Daan Vervaet. Toen de VU uit elkaar barstte wilde Etienne Van Vaerenbergh nooit partij kiezen en kapte met de nationale politiek. Sindsdien is hij wel schepen en OCMW-voorzitter in Lennik. Nu zijn dochter de fakkel wil overnemen, hoopt N-VA om opnieuw de oude VU’ers die destijds afhaakten terug over de streep te trekken.

Bij het referendum dat in 2001 besliste over de splitsing van de Volksunie (VU), was Van Vaerenbergh het enige parlementslid dat ultiem niet aansloot bij een andere of nieuwe partij. Hij kandideerde dus niet meer bij de Vlaamse parlementsverkiezingen van 2004. Binnen de zogenaamde Middengroep ('Niet Splitsen') beheerde hij het deel (middelen en personeel) van de partijerfenis van die (uiteindelijk ontbonden) groep. De activa omvatte ondermeer een aanzienlijk bedrag liquide middelen. Ver van ons te insinueren dat deze centjes in rook zijn opgegaan. Ze zullen ergens wel een een bestemming gekregen hebben, zeker, zoals het hoort.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse Dodenhulde Gentbrugge

 

Jaarlijkse Dodenhulde met Academische Zitting
zaterdag 5 november 2011 om 15 uur in de Trouwzaal van het Dienstencentrum ,Braemkasteelstraat 45 -  9050 Gentbrugge
Org: VOS,
Vl@s,  Sneyssens,  Broederband, NVOS

Academische zitting
In memoriam Dries De Mulder door zijn vriend Wilfried Aers
In memoriam Eric Crommelynck  (TAK) door Guido Moons, voorzitter VVB
Optreden van het Emiel Hullebroeckkoor uit Gent
Roni Ranke  brengt zijn “vaderlandse gedichten”
 
Nadien Receptie met drank en belegde broodjes
 
Reservering noodzakelijk bij
degroeve.pieters@telenet.be tot 1.11.11


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47,2% herhalingen bij de 0000

 

De Muziekkampioen met Tony Corsari.  Iets voor het derde net ?

47,2 % van de uitgezonden uren televisie door de 0000 in 2010 waren herhalingen.  De 0000 kwam ons gedurende 9952 uren vervelen en introctineren en daarvan waren er 4696 uren hernemingen.

De meeste heruitzendingen waren te bekijken op Ketnet (78%).  De 0000 schijnt geen plannen te hebben om het aantal herhalingen te wijzigen. Is dat goed of slecht nieuws ?  Alles wat uit de Reyerslaan komt, is meestal slecht nieuws, want de brigade die daar ronddwaalt in de gangen, geeft zelden blijk van creativiteit en zker niet van objectiviteit.

We herhalen het nog maar eens, dat de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep een  onverantwoord personeelskader bezit van 3000 eenheden, dat de Vlaamse Gemeenschap (dat zin wiedere) circa 300 miljoen euri per jaar neertelt voor de instandhouding van dit wangedrocht, dat geleid wordt door rode en gele syndicalisten die aan het honderdtal managers opgeven hoe er "gewerkt" kan worden. De VRT en de NMBS : patiënten in en zelfde hospitaal.  Vroeger lag daar ook Sabena, maar die is inmiddels heengegaan.

Nog een nieuwtje : volgend jaar start diezelfde Herhalingsmachine met een derde net.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijstelling sociale bijdragen zelfstandigen : 4 x meer voor Franstaligen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zelfstandigen die in financiële problemen zitten, kunnen aan de Commissie voor Vrijstelling van Bijdragen een (tijdelijke) vrijstelling vragen voor de betaling van hun sociale bijdragen. De Commissie kan dat volledig, gedeeltelijk of helemaal niet goedkeuren. Deze Commissie valt onder de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, en zoals bij alles wat federaal is, werkt dit systeem vooral in het voordeel van de Franstaligen.

Dit laatste blijkt alvast nog maar eens ten overvloede uit het antwoord op een vraag die senator Anke Van dermeersch aan minister Laruelle stelde over de verdeling over de taalgroepen van de vrijstellingen inzake sociale bijdragen die van 2007 tot 2010 werden toegekend aan zelfstandigen.

Voor de genoemde vier jaar samen waren er 25 520 aanvragen in het Nederlands tegenover niet minder dan 73 239 in het Frans – dus bijna drie keer zoveel. Een gelijkaardige verhouding kan worden vastgesteld voor wat de vrijgestelde bedragen betreft. De Nederlandstalige aanvragers kregen tussen 2007 en 2010 vrijstellingen voor € 46 263 225 ; voor de Franstalige aanvragers bedroeg dit maar liefst € 126 369 957.  Bijna drie keer meer.

Het wordt echter nog krasser wanneer men rekening houdt met de relatieve cijfers. Als men uitgaat van het bevolkingsaandeel 60N/40F dan krijgen de Franstaligen naar verhouding zelfs vrijstellingen voor een bedrag dat het viervoudige is van het bedrag voor de Nederlandstaligen. De verhouding tussen het aantal Nederlandstalige en Franstalige zelfstandigen was in die periode overigens ook 60N/40F.

De minister schrijft deze verschillen toe aan het feit dat “de economische situatie in de verschillende landsdelen zeer verschillend is”. Ze wijst erop dat de Commissie naar verhouding niet meer vrijstellingen verleent in Franstalige dan in Nederlandstalige dossiers, en dat klopt. De scheeftrekking zit niet in percentages goedgekeurde dossiers, maar wel in de buitensporig grote aantallen dossiers die door Franstaligen worden ingediend. In de bedoelde periode werden er per duizend Nederlandstalige zelfstandigen jaarlijks 11 tot 12 dossiers behandeld. Per duizend Franstalige zelfstandigen waren dat er 50 tot 58.

Als de Franstaligen op dezelfde manier van het systeem gebruikt hadden gemaakt als de Nederlandstaligen, terwijl alle andere factoren gelijk blijven, dan zou dat tussen 2007 en 2010 een bezuiniging van zo’n 98 miljoen euro hebben opgeleverd. Dat is 78% van het totale bedrag dat als vrijstellingen aan de Franstaligen werd toegekend.

Dat de Franstaligen naar evenredigheid vier keer meer krijgen dan de Nederlandstaligen kan in alle geval niet worden weggerelativeerd met de dooddoener dat het in Vlaanderen nu eenmaal beter gaat dan in Wallonië. Dat het in Vlaanderen namelijk vier keer beter zou gaan dan in Wallonië, is immers helemaal niet geloofwaardig. Een zo groot verschil kan dan ook niet anders dan wijzen op ernstige misbruiken, waarschijnlijk zowel bij de aanvragers van die vrijstellingen, als bij de Commissie die deze aanvragen zou moeten controleren. Deze onthutsende cijfers vragen in alle geval om een duidelijke uitleg van de minister en het Vlaams Belang zal die dan ook vragen.

Anke Van dermeersch

Fractievoorzitter Senaat


25-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 25 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weervrouw Stacy
 
Groot was mijn verbazing toen ik in de krant HNB, een foto van de weervrouw van Angeltjes zag, ze was in gezelschap van, jawel Goerge Clooney.

Je weet wel die waar niemand "neen" tegen zegt. Heeft die chance zeg,kan ze geen goed woordje voor mij doen, ik zou die George ook eens willen ontmoeten.

Mvg Sophie

NvdR : Beste Sophie, u heeft gelijk, wij zijn Stacy kwijt. De man op de foto is echter niet George Clooney, maar wel de tandarts Wim Peeters uit Turnhout, lid van de gemeenteraad aldaar.

*****

Barbarisme in 't kwadraat.
 
Geachte redactie,
Op de site van hln, buitenland, (16:54 u), staat een nieuwe clip over...: "Nieuwe beelden van bebloede en doodsbange Kadhafi".
Meer moet ik niet zeggen... de beelden spreken voor zich én KUNNEN shokerend zijn bij sommige bezoekers van Uw blog.

Servus,

Victor van Vosselaer

*****

De Snelbelgwet is ontspoord
 
5440 buitenlanders zijn Belg geworden, zonder ooit een voet in ons land te hebben gezet. Ik heb die zin verschillende malen gelezen, want als ik zoiets onder ogen krijg ,dan geloof ik dat niet direct. Waarom wordt je Belg, als je toch niet zinnens bent om naar dat land te trekken ? Voor de poen dacht ik, want om de poen is het hen allemaal te doen. In andere landen is zoiets onmogelijk, maar in den Belgiek, daar kan werkelijk alles, zeker voor vreemde snuiters. Dat dit land failliet is, is niet zo moeilijk om te geloven : onze bestuurders hebben daar voor gezorgd, door voor vreemden, sinterklaas te spelen. Braakneigingen krijg ik van dergelijke berichten

Mvg Sophie DW

*****

De overvaller handelde volgens de koran.

"Maar ik heb ooit gezegd, en ik herhaal het: het enige wat deugt aan de islam, zijn de moslims." Maar andere geloven zijn toch ook wel tot doden in staat? "Inderdaad, ook christenen kunnen elkaar doden", erkent Fadelle, "maar de Bijbel roept daar niet toe op. De Koran wel. Je moet het zo zien: je hebt kwaadaardige christenen. Zij gaan tegen de Bijbel in. En je hebt kwaadaardige moslims. Zij voeren de Koran uit."…….Het probleem hier zijn de Europese politici. Zij gebruiken de moslims, omdat het potentiële stemmen zijn….…De meeste moslims “geloven” volgens hem op een schoolse en slaafse manier, zonder nadenken: "Wij moeten moslims hier bewust maken van hun geloof; wat het inhoudt en waar het voor staat. Mein Kampf van Adolf Hitler is verboden, omdat het aanzet tot haat. De Koran doet precies hetzelfde. Waarom proberen politici dat buiten het debat te houden? Met Hitlers ideeën kun je nog zelf weten wat je doet. Maar de Koran is voor moslims het woord van God. Het moet dus opgevolgd worden"http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/1141-het-enige-wat-deugt-aan-de-islam-zijn-moslims.html

Stradi

*****

Freddy van Gaever en Scampi
 
Wat Scampi aan FvG vertelde over de NMBS is niet uniek. Ik was ooit werkzaam (nu, ja ... ) bij het ministerie van Landsverdelging, en was in Antwerpen gekazerneerd. Onze majoor moest eens naar de Genieschool in Jambes. Voordien mocht dat met een militaire taxi (een "B-tax") maar dat was sedert kort afgeschaft "om besparingsredenen" (waar hebben we dat nog gehoord ?). Wél mocht de B-tax hem aan zijn woning komen halen, en naar het station voeren. Daar moest de majoor de trein nemen naar Namen, waar een andere B-tax hem naar de Genieschool zou voeren. De B-tax in Antwerpen was stipt op tijd, en onze majoor kende de chauffeur trouwens zeer goed ... Met de trein ging het dan naar Namen, waar de B-tax voor de Genieschool onze majoor stond op te wachten : het was dezélfde B-tax die hem thuis was komen ophalen.
Dat is zowat 40 jaar geleden gebeurd, en zoals u ziet, is er niets nieuws onder de zon ...

ws

*****

Het was een lieve jongen

Volgens een artikeltje is de vader van dat neergestoken JoNgErTjE zwaar aangeslagen. Ik heb daar alle begrip voor, een kind verliezen moet enorm veel pijn doen . Het was, althans volgens de beproefde vader  een brave vriendelijke jongen met een goed hart en met een spontane glimlach (vermoedelijk na een gelukte inbraak). Maar had die vader dan totaal geen weet dat zijn lieve zoon een veelpleger was met al verscheidene heldendaden op zijn palmares ?   Was die vent achterlijk of onozel, of speelt de invloed van zijn godsdienst een rol, omdat de slachtoffers maar ongelovigen waren ?

Het wordt de hoogste tijd dat de ouders van dergelijk tuig, een opvoeding krijgen, in plaats van ze vol te pompen met kindervergoedingen. Het wordt de hoogste tijd dat Jeugdzorg met zijn bepamperingswetten, bijgestaan door een legertje psychologen,rechters, sociale werkers, enz zouden nadenken over de povere resultaten van hun aanpak.

Opsluiten achter prikkeldraad voor enkele maanden onder militaire dicipline, ze hoeven zelfs nog niet strenger te zijn dan in mijn soldatentijd ... het zou wonderen verrichten.

Voor dat slachtoffer geen sprankeltje medeleven, als toekomstige gangster in opleiding heeft hij gewoon "pech" gehad. Ge moet al een grote lafaard zijn om met zijn tweetjes een 84-jarige ouderling te overvallen : sloeg dat effe tegen.

René

*****

Snel belgwet

De voorbije jaren zijn 5.440 buitenlanders Belg geworden zonder hun nieuwe vaderland ooit te hebben gezien. "Vaak gaat het om mensen die nooit één voet op Belgische bodem hebben gezet", zegt Theo Francken (N-VA), die de gegevens opvroeg bij de minister van Buitenlandse Zaken.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Dit is een ontsporing van de snel-Belgwet", zegt Francken. "In Frankrijk of Duitsland is het ronduit onmogelijk om de nationaliteit te krijgen zonder in het land gewoond te hebben. Alleen in België kan dat dankzij de snel-Belgwet", luidt het. Binnenkort volgt nog een poging om de snel-Belgwet in de Kamer te herzien met steun van de PS. Sneuvelt ook die poging, dan belandt het dossier wellicht op het bureau van formateur Elio Di Rupo (PS), aldus de krant.  Zo zal Janssens wel aan zijn stemmen komen.

Grts Luc

*****

ik voel me zo bedrogen

Natuurlijk moeten er besparingen komen en iedereen moet zijn deel  bijdragen, snoeien in de pensioentjes, meer belastingen, minder koopkracht, inleveren, meer betalen voor alles en nog wat. Het land in nood, eendracht maakt macht,hand in hand luidkeels de Brabaconne meezingen, het kan allemaal helpen.

Maar dan lees ik een mailtje op MSN : "Ik had al een vermoeden, te oordelen aan de lichaamsomvang van het CD en Vee boegbeeld Luc Dehaene, kwam dit ex-stemmenkanon niks te kort.  Als ik echter zijn inkomen van het voorbije jaar vergelijk met mijn pensioentje moest ik toch even slikken en vroeg me af wie er nu feitelijk moet besparen : voorzitter Dexia € 88.000, AB Inbev € 79.000, bestuurder bij Lotus € 22.500,  Umicore  € 40.000,  EThrombo Genics € 28.000  en in zijn vrije tijd zetelt hij in het Europees parlement, vermoedelijk om wat uit te blazen. Totaal heeft onze dikkerd  € 257500,  dus € 21458 maandelijks of 858.333 oude Belgsche frankskes.

Ik hoop dat hij een uniek en alleenstaand geval is , een witte graai-raaf tussen de gekozenen van het volk, tussen de correcte politiekers die enkel als doel hebben  het welzijn van de menschen. Ik weiger de cijfers van mijn pensioentje bekend te maken en deze te vergelijken met het inkomen van onze olijke dikzak . Ik wil geen volksopstand en de herinvoering van de guillotine.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de luchthavens van Israel : BOEM ! Shalom.

 

TEL AVIV, Israël - de Israëliërs ontwikkelden een apparaat voor de luchthavenveiligheid dat de privacyzorgen elimineert. Het is een gepantserde cabine zonder Röntgenstralen, maar als u in het bezit bent van een explosief apparaat, wordt dat automatisch tot ontploffing gebracht. BOEM !

Israël ziet dit als win-win situatie voor iedereen. Het zal ook de kosten van lange en dure veiligheidsmaatregelen  elimineren.   Als je in de luchthaventerminal een gedempte explosie hoort, en nadien een aankondiging: "Aandacht voor alle reservepassagiers : er is een zetel vrijgekomen op vlucht 670 naar Londen. Shalom!“

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige formule bewijst alles

 

Een Duitse econoom die aan de hand van een waarschijnlijkheidsmodel meende dat Griekenland financiële gegevens vervalste, zegt nu dat ook het land B met de boeken geknoeid heeft.

Gernot Brähler, professor aan de universiteit van Ilmenau, vergeleek samen met drie andere academici 156 gegevensreeksen, waaronder investeringen en overheidsuitgaven, van 16 van de 17 eurolanden tussen 1999 en 2009.
 
Het viertal paste daarbij de wet van Benford toe, een wiskundig principe dat aantoont dat in veel getallenverzamelingen uit het normale leven een getal het vaakst met een 1 begint. De Amerikaanse fysicus Frank Benford toonde aan dat de kans dat zo een getal met een 1 begint, ongeveer 30 procent is. Voor het cijfer 9 is die kans met slechts 4,6 procent het minst waarschijnlijk.
 
"In valse data klopt de verdeling niet met de wet van Benford", aldus de academici. De score van de Griekse gegevens in de test toonde zo aan dat de data vals waren. De Belgische gegevens zouden volgens de vier bijna even sterk afwijken van de verwachte verdeling van de begingetallen en moeten daarom onderzocht worden.
 
De academici denken dat Griekenland waarschijnlijk tot de eurozone in 2001 kon toetreden dankzij die misleiding, en het land op die manier ook financiële strafmaatregelen kon ontlopen. "Het Europese agentschap voor Statistiek Eurostat heeft reeds bewezen dat Griekenland zijn economische gegevens gemanipuleerd heeft en dus denken we dat onze bevindingen aantonen dat de Benford-test ook voor andere zaken efficiënt kan zijn."

Wij zijn geneigd deze wiskundige formule, die zich als volgt voordoet, te aanvaarden :

P(D_1 = d)=log_{10} left(1+frac{1}{d}right), voor d=1...9

Enkele proeven op willekeurige componenten :

De Kamer van Volksvertegenwoordigers telt 150 leden van wie 15 bekwamen en 135 zwanslappen : allemaal met een 1, dus het klopt.

De staatsschuld van het land B bedraagt nu 352 miljard euri : de kans dat dit juist is, beloopt 12,5% (cijfer 3, geeft 12.5% kans om juist te zijn) maar 3 + 5 + 2 = 10, begint met een 1, dus het is juist en elke inwoner torst 32500 euri schuld, alweer 3 + 2 + 5 = 1

Vlaanderen telt Vier Geniale (samen 11 letters) Partijvoorzitters 17 letters) : 11 en 17 beginnen elk met 1, onweerlegbaar bewijs dat deze stelling klopt.

Nog eentje ?  Het land B is 1 farce en Vlaanderen is de melkkoe van die farce.  Is dit de waarheid ?  Jazeker, want er is slechts 1 land ter wereld waar de minderheid de meerderheid in de doeken doet. Omdat in de Kamer 135 zwanslappen zetelen, de staatschuld per inwoner nergens hoger is en  Vier geniale (samen 11) partijvoorzitters (17 letters)  hun land in de luren leggen.

En nu is het aan de begroting voor 2012 : tekort bedraagt 10 miljard (zie je, dat het juist is) en dat bedrag wordt betaald door de 6,4 miljoen Vlamingen. 6 + 4 = 10. Alweer bingo !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische justitie is er om tuig te beschermen

  

In het voorjaar van 2010 plaatsten wij deze  schokkende YT videobeelden, opgenomen door beveiligingscamera's in het Brussels metrostation Naamsepoort.

Het slachtoffer werd op 1 januari 2010, rond half 5 's morgens, bewusteloos geslagen. Enkele Afrikanen gooiden hem vervolgens over de balustrade. De 23-jarige Bulgaar kwam 6 meter lager op de sporen terecht en werd voor dood achtergelaten. Hij is nog altijd doof en blind aan de linkerkant.

Op basis van camerabeelden werd de verdachte enkele weken later opgepakt. Hij beweert nog altijd dat hij onschuldig is.

De jeugdrechter heeft de 17-jarige vrijgesproken omdat er een gebrek is aan bewijzen. De kwaliteit van de camerabeelden is te slecht en de kans bestaat dat er een andere persoon op de bewakingscamera te zien is.

Zelfs een vriend van het slachtoffer herkende de verdachte niet. Vooral dat laatste argument geeft de doorslag. Rechters zijn ook vrijgesteld van oogarts-controles : "Wij zijn geen piloten" bevestigde de syndicaal afgevaardigde van de Rode Rechters voor Vrijspraak ons.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys brengt Zweedse socialistische moemoe van streek

 

 

In het Europees parlement werd een rapport voorgesteld van het 'FRA', de Europese soortgenoot van het hopeloze Belgische 'Centrum voor Racismebestrijding'. Andermaal ging het over de nood aan nog meer hulp aan illegalen; in het politiek-correcte jargon wordt dat 'migranten in een irreguliere situatie'.

De politiek-correcte consensus werd echter stevig verstoord door de tussenkomst van Philip Claeys - tot 'ontzetting' van een Zweedse socialiste, die 'zelfs vergat wat ze wilde zeggen'...

Tja, die poco-struisvogels toch.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwenen Thorarollen teruggeschonken aan Joodse gemeenschap in stad van allah

 

Pinkhas Kornfeld van Machsike Hada en Laurent Trau van Shomre Hadas klinken op de goede afloop met uiterst rechts Patrick-Ikke en met fuchsiadas, het Sprekend Kostuum, schepen van erediensten en audit-voorzitter van de helaas ter ziele gegane Gemeentelijke Holding. "Tsjing, Cheeriokes, Schol, Hava Nagila (laat ons gelukkig zijn)" klonk het op het Schoon Verdiep. Schepen Epo ontbreekt op deze foto : hij wil enkel met zijn nieuwe partijvoorzitter, gewikkeld in leeuwenvlag, gefotografeerd worden.

In 1941 tijdens de Duitse bezetting kwam een Joodse man naar de stadsbibliotheek in Antwerpen en overhandigde aan de directeur een joodse thorarol zodat die niet vernietigd zou worden door de aanhangers van het nazisme, die zoals geweten, niet enkel beestachtig jacht maakten op joodse medemensen maar ook alles wat verband hield met hun godsdienst vernietigden. De thorarolbewaarder zegde nog dat het precieuze document enkel terug mocht overhandigd worden aan de bezitters die een specifiek wachtwoord moesten uitspreken.

Vorige maand kwam dit verhaal terug bovendrijven, toen schepen Epo van Campenhout (momenteel N-VA) benaderd werd door opperrabijn Lieberman, die de thorarol terugvroeg. Hij kende echter het wachtwoord niet en de slimmeriken van de stadsdiensten, die normaal àlles weten, waren niet eens op de hoogte dat zij dit stuk in hun bezit hadden.  Een ambtenaar kan niet alles weten en politici die voortdurend druk van het ene mandaat naar het andere moeten rennen, uiteraard ook niet : hun hoofden lopen vaak over van de talrijke problemen, zij zitten vast met hun dienstauto's met chauffeurs in files, ze moeten telefoneren over de aan gang zijnde intriges, de kranten lezen om te zien of ze ergens de eer genieten van een vermelding, SMS'en met hun madammen, de officiëlen wat minder dan de officieuzen, enfin, het is een hondenleven.

Maar het gaat nu over de thorarollen die ergens liggen te verkommeren in een stadsmagazijn en schepen Epo die het zaakje alleen wilde oplossen om op een goed blaadje te komen bij de Joodse gemeenschap (20.000 personen in de stad van allah) werd door zijn collega van de CD&V, Philip Heylen, alias het Sprekend Kostuum, op de vingers getikt dat Bibliotheken tot zijn eminente bevoegdheid behoren. Zo gezegd, zo gedaan, de kwestie van de thorarollen werd efficiënt aangepakt door Heylen, die nochtans druk in de weer is dezer dagen met de liquidatie van de Gemeentelijke Holding. Maar het verhaal is niet afgelopen, want de burgemeester in hoogsteigen persoonlijkheid had iets opgesnoven over deze affaire en tot zichzelven sprekende, zegde hij : "Awel Patrick jongen, die blauw geschelpte neo-flamingant  en de opgeblazen tjeef gaan toch niet met de eer strijken om iets voor de joden te doen : dat is mijn terrein, ik heb tenslotte mijn excuses aangeboden voor het collaboratiegedrag van het stadspersoneel tijdens de  oorlog waar ik totaal niets mee te maken had, dus de joden zijn voor mij".

Opnieuw : zo gezegd, zo gedaan. De drie collegevrienden (blauw-geel-zwart, oranje-tricolore-belge en Ikke) hebben een akkoord gesloten dat ze met zijn drieën de koek zullen delen en samen de thoraollen terug zullen overhandigen aan de twee Joodse gemeenschappen in de stad van allah.  Na restauratie, want na meer dan 70 jaar opslag is het perkament beschadigd. En volgend jaar zijn het verkiezingen. Eind goed, al goed. Zeker voor de thorarollen die zich zullen bevinden, waar zij thuishoren. 

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!