Angeltjes
25-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 25 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Weervrouw Stacy
 
Groot was mijn verbazing toen ik in de krant HNB, een foto van de weervrouw van Angeltjes zag, ze was in gezelschap van, jawel Goerge Clooney.

Je weet wel die waar niemand "neen" tegen zegt. Heeft die chance zeg,kan ze geen goed woordje voor mij doen, ik zou die George ook eens willen ontmoeten.

Mvg Sophie

NvdR : Beste Sophie, u heeft gelijk, wij zijn Stacy kwijt. De man op de foto is echter niet George Clooney, maar wel de tandarts Wim Peeters uit Turnhout, lid van de gemeenteraad aldaar.

*****

Barbarisme in 't kwadraat.
 
Geachte redactie,
Op de site van hln, buitenland, (16:54 u), staat een nieuwe clip over...: "Nieuwe beelden van bebloede en doodsbange Kadhafi".
Meer moet ik niet zeggen... de beelden spreken voor zich én KUNNEN shokerend zijn bij sommige bezoekers van Uw blog.

Servus,

Victor van Vosselaer

*****

De Snelbelgwet is ontspoord
 
5440 buitenlanders zijn Belg geworden, zonder ooit een voet in ons land te hebben gezet. Ik heb die zin verschillende malen gelezen, want als ik zoiets onder ogen krijg ,dan geloof ik dat niet direct. Waarom wordt je Belg, als je toch niet zinnens bent om naar dat land te trekken ? Voor de poen dacht ik, want om de poen is het hen allemaal te doen. In andere landen is zoiets onmogelijk, maar in den Belgiek, daar kan werkelijk alles, zeker voor vreemde snuiters. Dat dit land failliet is, is niet zo moeilijk om te geloven : onze bestuurders hebben daar voor gezorgd, door voor vreemden, sinterklaas te spelen. Braakneigingen krijg ik van dergelijke berichten

Mvg Sophie DW

*****

De overvaller handelde volgens de koran.

"Maar ik heb ooit gezegd, en ik herhaal het: het enige wat deugt aan de islam, zijn de moslims." Maar andere geloven zijn toch ook wel tot doden in staat? "Inderdaad, ook christenen kunnen elkaar doden", erkent Fadelle, "maar de Bijbel roept daar niet toe op. De Koran wel. Je moet het zo zien: je hebt kwaadaardige christenen. Zij gaan tegen de Bijbel in. En je hebt kwaadaardige moslims. Zij voeren de Koran uit."…….Het probleem hier zijn de Europese politici. Zij gebruiken de moslims, omdat het potentiële stemmen zijn….…De meeste moslims “geloven” volgens hem op een schoolse en slaafse manier, zonder nadenken: "Wij moeten moslims hier bewust maken van hun geloof; wat het inhoudt en waar het voor staat. Mein Kampf van Adolf Hitler is verboden, omdat het aanzet tot haat. De Koran doet precies hetzelfde. Waarom proberen politici dat buiten het debat te houden? Met Hitlers ideeën kun je nog zelf weten wat je doet. Maar de Koran is voor moslims het woord van God. Het moet dus opgevolgd worden"http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/1141-het-enige-wat-deugt-aan-de-islam-zijn-moslims.html

Stradi

*****

Freddy van Gaever en Scampi
 
Wat Scampi aan FvG vertelde over de NMBS is niet uniek. Ik was ooit werkzaam (nu, ja ... ) bij het ministerie van Landsverdelging, en was in Antwerpen gekazerneerd. Onze majoor moest eens naar de Genieschool in Jambes. Voordien mocht dat met een militaire taxi (een "B-tax") maar dat was sedert kort afgeschaft "om besparingsredenen" (waar hebben we dat nog gehoord ?). Wél mocht de B-tax hem aan zijn woning komen halen, en naar het station voeren. Daar moest de majoor de trein nemen naar Namen, waar een andere B-tax hem naar de Genieschool zou voeren. De B-tax in Antwerpen was stipt op tijd, en onze majoor kende de chauffeur trouwens zeer goed ... Met de trein ging het dan naar Namen, waar de B-tax voor de Genieschool onze majoor stond op te wachten : het was dezélfde B-tax die hem thuis was komen ophalen.
Dat is zowat 40 jaar geleden gebeurd, en zoals u ziet, is er niets nieuws onder de zon ...

ws

*****

Het was een lieve jongen

Volgens een artikeltje is de vader van dat neergestoken JoNgErTjE zwaar aangeslagen. Ik heb daar alle begrip voor, een kind verliezen moet enorm veel pijn doen . Het was, althans volgens de beproefde vader  een brave vriendelijke jongen met een goed hart en met een spontane glimlach (vermoedelijk na een gelukte inbraak). Maar had die vader dan totaal geen weet dat zijn lieve zoon een veelpleger was met al verscheidene heldendaden op zijn palmares ?   Was die vent achterlijk of onozel, of speelt de invloed van zijn godsdienst een rol, omdat de slachtoffers maar ongelovigen waren ?

Het wordt de hoogste tijd dat de ouders van dergelijk tuig, een opvoeding krijgen, in plaats van ze vol te pompen met kindervergoedingen. Het wordt de hoogste tijd dat Jeugdzorg met zijn bepamperingswetten, bijgestaan door een legertje psychologen,rechters, sociale werkers, enz zouden nadenken over de povere resultaten van hun aanpak.

Opsluiten achter prikkeldraad voor enkele maanden onder militaire dicipline, ze hoeven zelfs nog niet strenger te zijn dan in mijn soldatentijd ... het zou wonderen verrichten.

Voor dat slachtoffer geen sprankeltje medeleven, als toekomstige gangster in opleiding heeft hij gewoon "pech" gehad. Ge moet al een grote lafaard zijn om met zijn tweetjes een 84-jarige ouderling te overvallen : sloeg dat effe tegen.

René

*****

Snel belgwet

De voorbije jaren zijn 5.440 buitenlanders Belg geworden zonder hun nieuwe vaderland ooit te hebben gezien. "Vaak gaat het om mensen die nooit één voet op Belgische bodem hebben gezet", zegt Theo Francken (N-VA), die de gegevens opvroeg bij de minister van Buitenlandse Zaken.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Dit is een ontsporing van de snel-Belgwet", zegt Francken. "In Frankrijk of Duitsland is het ronduit onmogelijk om de nationaliteit te krijgen zonder in het land gewoond te hebben. Alleen in België kan dat dankzij de snel-Belgwet", luidt het. Binnenkort volgt nog een poging om de snel-Belgwet in de Kamer te herzien met steun van de PS. Sneuvelt ook die poging, dan belandt het dossier wellicht op het bureau van formateur Elio Di Rupo (PS), aldus de krant.  Zo zal Janssens wel aan zijn stemmen komen.

Grts Luc

*****

ik voel me zo bedrogen

Natuurlijk moeten er besparingen komen en iedereen moet zijn deel  bijdragen, snoeien in de pensioentjes, meer belastingen, minder koopkracht, inleveren, meer betalen voor alles en nog wat. Het land in nood, eendracht maakt macht,hand in hand luidkeels de Brabaconne meezingen, het kan allemaal helpen.

Maar dan lees ik een mailtje op MSN : "Ik had al een vermoeden, te oordelen aan de lichaamsomvang van het CD en Vee boegbeeld Luc Dehaene, kwam dit ex-stemmenkanon niks te kort.  Als ik echter zijn inkomen van het voorbije jaar vergelijk met mijn pensioentje moest ik toch even slikken en vroeg me af wie er nu feitelijk moet besparen : voorzitter Dexia € 88.000, AB Inbev € 79.000, bestuurder bij Lotus € 22.500,  Umicore  € 40.000,  EThrombo Genics € 28.000  en in zijn vrije tijd zetelt hij in het Europees parlement, vermoedelijk om wat uit te blazen. Totaal heeft onze dikkerd  € 257500,  dus € 21458 maandelijks of 858.333 oude Belgsche frankskes.

Ik hoop dat hij een uniek en alleenstaand geval is , een witte graai-raaf tussen de gekozenen van het volk, tussen de correcte politiekers die enkel als doel hebben  het welzijn van de menschen. Ik weiger de cijfers van mijn pensioentje bekend te maken en deze te vergelijken met het inkomen van onze olijke dikzak . Ik wil geen volksopstand en de herinvoering van de guillotine.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de luchthavens van Israel : BOEM ! Shalom.

 

TEL AVIV, Israël - de Israëliërs ontwikkelden een apparaat voor de luchthavenveiligheid dat de privacyzorgen elimineert. Het is een gepantserde cabine zonder Röntgenstralen, maar als u in het bezit bent van een explosief apparaat, wordt dat automatisch tot ontploffing gebracht. BOEM !

Israël ziet dit als win-win situatie voor iedereen. Het zal ook de kosten van lange en dure veiligheidsmaatregelen  elimineren.   Als je in de luchthaventerminal een gedempte explosie hoort, en nadien een aankondiging: "Aandacht voor alle reservepassagiers : er is een zetel vrijgekomen op vlucht 670 naar Londen. Shalom!“

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige formule bewijst alles

 

Een Duitse econoom die aan de hand van een waarschijnlijkheidsmodel meende dat Griekenland financiële gegevens vervalste, zegt nu dat ook het land B met de boeken geknoeid heeft.

Gernot Brähler, professor aan de universiteit van Ilmenau, vergeleek samen met drie andere academici 156 gegevensreeksen, waaronder investeringen en overheidsuitgaven, van 16 van de 17 eurolanden tussen 1999 en 2009.
 
Het viertal paste daarbij de wet van Benford toe, een wiskundig principe dat aantoont dat in veel getallenverzamelingen uit het normale leven een getal het vaakst met een 1 begint. De Amerikaanse fysicus Frank Benford toonde aan dat de kans dat zo een getal met een 1 begint, ongeveer 30 procent is. Voor het cijfer 9 is die kans met slechts 4,6 procent het minst waarschijnlijk.
 
"In valse data klopt de verdeling niet met de wet van Benford", aldus de academici. De score van de Griekse gegevens in de test toonde zo aan dat de data vals waren. De Belgische gegevens zouden volgens de vier bijna even sterk afwijken van de verwachte verdeling van de begingetallen en moeten daarom onderzocht worden.
 
De academici denken dat Griekenland waarschijnlijk tot de eurozone in 2001 kon toetreden dankzij die misleiding, en het land op die manier ook financiële strafmaatregelen kon ontlopen. "Het Europese agentschap voor Statistiek Eurostat heeft reeds bewezen dat Griekenland zijn economische gegevens gemanipuleerd heeft en dus denken we dat onze bevindingen aantonen dat de Benford-test ook voor andere zaken efficiënt kan zijn."

Wij zijn geneigd deze wiskundige formule, die zich als volgt voordoet, te aanvaarden :

P(D_1 = d)=log_{10} left(1+frac{1}{d}right), voor d=1...9

Enkele proeven op willekeurige componenten :

De Kamer van Volksvertegenwoordigers telt 150 leden van wie 15 bekwamen en 135 zwanslappen : allemaal met een 1, dus het klopt.

De staatsschuld van het land B bedraagt nu 352 miljard euri : de kans dat dit juist is, beloopt 12,5% (cijfer 3, geeft 12.5% kans om juist te zijn) maar 3 + 5 + 2 = 10, begint met een 1, dus het is juist en elke inwoner torst 32500 euri schuld, alweer 3 + 2 + 5 = 1

Vlaanderen telt Vier Geniale (samen 11 letters) Partijvoorzitters 17 letters) : 11 en 17 beginnen elk met 1, onweerlegbaar bewijs dat deze stelling klopt.

Nog eentje ?  Het land B is 1 farce en Vlaanderen is de melkkoe van die farce.  Is dit de waarheid ?  Jazeker, want er is slechts 1 land ter wereld waar de minderheid de meerderheid in de doeken doet. Omdat in de Kamer 135 zwanslappen zetelen, de staatschuld per inwoner nergens hoger is en  Vier geniale (samen 11) partijvoorzitters (17 letters)  hun land in de luren leggen.

En nu is het aan de begroting voor 2012 : tekort bedraagt 10 miljard (zie je, dat het juist is) en dat bedrag wordt betaald door de 6,4 miljoen Vlamingen. 6 + 4 = 10. Alweer bingo !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische justitie is er om tuig te beschermen

  

In het voorjaar van 2010 plaatsten wij deze  schokkende YT videobeelden, opgenomen door beveiligingscamera's in het Brussels metrostation Naamsepoort.

Het slachtoffer werd op 1 januari 2010, rond half 5 's morgens, bewusteloos geslagen. Enkele Afrikanen gooiden hem vervolgens over de balustrade. De 23-jarige Bulgaar kwam 6 meter lager op de sporen terecht en werd voor dood achtergelaten. Hij is nog altijd doof en blind aan de linkerkant.

Op basis van camerabeelden werd de verdachte enkele weken later opgepakt. Hij beweert nog altijd dat hij onschuldig is.

De jeugdrechter heeft de 17-jarige vrijgesproken omdat er een gebrek is aan bewijzen. De kwaliteit van de camerabeelden is te slecht en de kans bestaat dat er een andere persoon op de bewakingscamera te zien is.

Zelfs een vriend van het slachtoffer herkende de verdachte niet. Vooral dat laatste argument geeft de doorslag. Rechters zijn ook vrijgesteld van oogarts-controles : "Wij zijn geen piloten" bevestigde de syndicaal afgevaardigde van de Rode Rechters voor Vrijspraak ons.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys brengt Zweedse socialistische moemoe van streek

 

 

In het Europees parlement werd een rapport voorgesteld van het 'FRA', de Europese soortgenoot van het hopeloze Belgische 'Centrum voor Racismebestrijding'. Andermaal ging het over de nood aan nog meer hulp aan illegalen; in het politiek-correcte jargon wordt dat 'migranten in een irreguliere situatie'.

De politiek-correcte consensus werd echter stevig verstoord door de tussenkomst van Philip Claeys - tot 'ontzetting' van een Zweedse socialiste, die 'zelfs vergat wat ze wilde zeggen'...

Tja, die poco-struisvogels toch.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwenen Thorarollen teruggeschonken aan Joodse gemeenschap in stad van allah

 

Pinkhas Kornfeld van Machsike Hada en Laurent Trau van Shomre Hadas klinken op de goede afloop met uiterst rechts Patrick-Ikke en met fuchsiadas, het Sprekend Kostuum, schepen van erediensten en audit-voorzitter van de helaas ter ziele gegane Gemeentelijke Holding. "Tsjing, Cheeriokes, Schol, Hava Nagila (laat ons gelukkig zijn)" klonk het op het Schoon Verdiep. Schepen Epo ontbreekt op deze foto : hij wil enkel met zijn nieuwe partijvoorzitter, gewikkeld in leeuwenvlag, gefotografeerd worden.

In 1941 tijdens de Duitse bezetting kwam een Joodse man naar de stadsbibliotheek in Antwerpen en overhandigde aan de directeur een joodse thorarol zodat die niet vernietigd zou worden door de aanhangers van het nazisme, die zoals geweten, niet enkel beestachtig jacht maakten op joodse medemensen maar ook alles wat verband hield met hun godsdienst vernietigden. De thorarolbewaarder zegde nog dat het precieuze document enkel terug mocht overhandigd worden aan de bezitters die een specifiek wachtwoord moesten uitspreken.

Vorige maand kwam dit verhaal terug bovendrijven, toen schepen Epo van Campenhout (momenteel N-VA) benaderd werd door opperrabijn Lieberman, die de thorarol terugvroeg. Hij kende echter het wachtwoord niet en de slimmeriken van de stadsdiensten, die normaal àlles weten, waren niet eens op de hoogte dat zij dit stuk in hun bezit hadden.  Een ambtenaar kan niet alles weten en politici die voortdurend druk van het ene mandaat naar het andere moeten rennen, uiteraard ook niet : hun hoofden lopen vaak over van de talrijke problemen, zij zitten vast met hun dienstauto's met chauffeurs in files, ze moeten telefoneren over de aan gang zijnde intriges, de kranten lezen om te zien of ze ergens de eer genieten van een vermelding, SMS'en met hun madammen, de officiëlen wat minder dan de officieuzen, enfin, het is een hondenleven.

Maar het gaat nu over de thorarollen die ergens liggen te verkommeren in een stadsmagazijn en schepen Epo die het zaakje alleen wilde oplossen om op een goed blaadje te komen bij de Joodse gemeenschap (20.000 personen in de stad van allah) werd door zijn collega van de CD&V, Philip Heylen, alias het Sprekend Kostuum, op de vingers getikt dat Bibliotheken tot zijn eminente bevoegdheid behoren. Zo gezegd, zo gedaan, de kwestie van de thorarollen werd efficiënt aangepakt door Heylen, die nochtans druk in de weer is dezer dagen met de liquidatie van de Gemeentelijke Holding. Maar het verhaal is niet afgelopen, want de burgemeester in hoogsteigen persoonlijkheid had iets opgesnoven over deze affaire en tot zichzelven sprekende, zegde hij : "Awel Patrick jongen, die blauw geschelpte neo-flamingant  en de opgeblazen tjeef gaan toch niet met de eer strijken om iets voor de joden te doen : dat is mijn terrein, ik heb tenslotte mijn excuses aangeboden voor het collaboratiegedrag van het stadspersoneel tijdens de  oorlog waar ik totaal niets mee te maken had, dus de joden zijn voor mij".

Opnieuw : zo gezegd, zo gedaan. De drie collegevrienden (blauw-geel-zwart, oranje-tricolore-belge en Ikke) hebben een akkoord gesloten dat ze met zijn drieën de koek zullen delen en samen de thoraollen terug zullen overhandigen aan de twee Joodse gemeenschappen in de stad van allah.  Na restauratie, want na meer dan 70 jaar opslag is het perkament beschadigd. En volgend jaar zijn het verkiezingen. Eind goed, al goed. Zeker voor de thorarollen die zich zullen bevinden, waar zij thuishoren. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilad Shalit, 1027 Palestijnen en de doos van Pandora

 

Door een technische fout is het artikel van 24 oktober over de ruil in Israël van een militair tegen 1027 Palestijnen verdwenen. Wij plaatsen het hiermede terug. 

 

 

Israël had reden tot feesten: Gilad Shalit kwam vrij. Israël heeft reden tot rouwen: 1027 Palestijnen worden vrij gelaten. De doos van Pandora is geopend.

Over het motief van de Israëlische regering om toe te geven aan chantage van terroristische organisaties, van vredevolle Prachtlanden en betweterige politiek-correcte buitenlandse mogendheden, is het raden.  Enerzijds het Israëlisch grondgebied militair en demografisch verdedigen, anderzijds honderden terroristen op vrije voet zetten… men kan zich afvragen, welke strategie hierachter schuilt.  Het roept ook de vraag op in hoeverre het individu zwaarder mag wegen dan het collectief. Tegelijk kun je je afvragen in hoeverre het nog om de persoon Gilad ging. Hij was door de immense media-aandacht allengs meer een symbool geworden, een symbool van hoop op vrede. En het vasthouden aan hoop zou je ook een collectief recht kunnen noemen.

We doen een poging om achter de coulissen van het tactisch schaakspel te kijken.

Netanyahu vergist zich als hij meent dat hij nu in de Arabische wereld goede punten krijgt.  Integendeel, volgens hun cultuur is dit een teken van zwakte, een teken van onderwerping.  Kijk naar hun manier van feesten: het lijkt eerder het begin van een oorlogsverklaring.  Als een bevolking zijn vreugde toont door met machinegeweren in de lucht te knallen, dan zegt dat veel over hun denkwereld.

Toegeven aan chantage is de slechtst denkbare strategie om tot een oplossing te komen.  Het was inderdaad bijzonder tragisch dat een jonge soldaat tijdens zijn dienstplicht overvallen werd op Israëlisch grondgebied en vijf jaar lang – in complete isolatie - gevangen gezet werd.  Het staat zonder meer vast dat niemand zonder fysische of psychische littekens hieruit kan komen.  Zelfs indien hij deze periode min of meer ongeschonden achter zich kan laten, dan nog heeft men hem vijf jaren van zijn leven ontnomen, vijf van zijn beste jaren, vijf jaren van zijn ouders en grootouders. 

Maar ook mag men niet vergeten dat hij niet het enige Israëlische slachtoffer was van de Palestijnse terreur. De vrouwen en kinderen, de ouders en grootouders, broers en zussen, familie en vrienden van deze slachtoffers, die nooit meer kunnen terugkeren, die worden nu op een pijnlijke manier in de steek gelaten.  Want hun moordenaars worden in vrijheid gesteld.

2 ½ jaar heeft het geduurd eer Gerhard Conrad, grote baas van de BND, de Duitse geheime dienst, zijn plan in werkelijkheid kon omzetten.  Tijdens die periode trad hij op als bemiddelaar van alle partijen: Israël en Hamas en werd zijn BND-functie opzij gezet.  EU-regeringen mogen immers niet onderhandelen met Hamas omdat ze op de zwarte lijst van terroristische organisaties staan.

Het lijdt geen enkele twijfel dat Hamas als grote winnaar uit de bus komt.  Niet alleen omdat ze erin slaagden een groot aantal veroordeelden uit Israëlische gevangenissen te krijgen, maar ook omdat ze hiermee zonder enige twijfel gaan proberen als mogelijke onderhandelingspartner mee aan tafel te kunnen zitten. Langs de andere kant hoopt Israël hiermee te kunnen aantonen dat het wel degelijk tot een compromis bereid is. 

Vooraleer dieper in te gaan op de wapenfeiten van enkele vrijgelaten “helden”, vindt u hierbij twee lijsten met hun namen. 

http://www.israellycool.com/2011/10/16/list-of-the-450-male-terrorists-to-be-released-on-tuesday-for-gilad-shalit/

De lijst bevat 450 mannelijke terroristen met hun I.K., naam, thuis, geb.datum, arrestatiedatum, straf, plaats van vrijlating. 

De strafmaat is aangeduid met “yr” = jaren, “LS” life sentence = levenslang vermenigvuldigd met het aantal, solution = waar ze heen moeten na hun vrijlating. 

http://www.israellycool.com/2011/10/14/those-female-palestinian-prisoners/

De meeste “dames” hebben een soortgelijke loopbaan achter de rug: zelfmoordterroristen, die een actie planden, meewerkten aan een bomaanslag, doden op hun geweten hebben.

 

 Malka Roth, slachtoffer van één der Palestijnse dametjes

Enkele voorbeelden van vrijgelaten lieverdjes met hun c.v.:

280
Walid Abd al-Aziz Abd al-Hadi Anajas -Ramallah - 1980 - 9.9.2002 - 36LS - Relocation – Abroad
 
Commandant van de Quassam Brigades, de gewapende Hammasvleugel.  Hij kreeg 36 x levenslang in 2002 voor zijn betrokkenheid bij zelfmoordaanslagen, o.a. in een drankgelegenheid in Jeruzalem, waarbij 12 mensen het leven lieten.  Moet naar het buitenland.

278 Nasir Sami Abd al-Razzaq Ali al-Nasser – Yataima Tul Karm - 1977 - 4.10.2002 - 29LS - Relocation – Abroad
 
Plande een zelfmoordaanslag bij het Pessach feest in een hotel in maart 2002: 30 burgers werden gedood, 140 (zwaar) gekwetst.  Hij werd tot 29 x levenslang veroordeeld.  Moet naar het buitenland.  
 

124
Khamis Zaki Abd al-Hadi Aqe Gaza - 1966 - 6.11.199 -  21LS - Home – Gaza
Lid van de Quassam Brigades, nam deel aan een reeks zelfmoordaanslagen en andere terreurdaden, gearresteerd in 1992, gevonnist tot 21 x levenslang.  Gaat naar Gaza.

275
Majdi Muhammad Ahmed Amr  Hebron - 1979 - 3.10.2003 -  19LS - Relocation – Abroad
Gearresteerd in 2003, veroordeeld tot 19 x levenslang wegens coördinatie van een bende zelfmoordterroristen.  Een busaanslag in Haïfa kostte 17 mensenlevens.  Bovendien schoot hij in juli 2001 David Cohen neer. Moet naar het buitenland.

395
Maedh Waal Taleb Abu Sharakh - Hebron  1980  3.11.2003 - 19LS - Relocation – Gaza / Abroad
Werd ook veroordeeld tot 19 x levenslang voor zijn rol in de busaanslag te Haifa.  Moet via Gaza naar het buitenland

99
Abd al-Hadi Rafa Ghanim - Gaza 1965 6.7.1989 -16LS - Home – Gaza
 
Komt van het Nusseirat vluchtelingenkamp in de Gazastrook.  Hij kaapte in 1989 een intercity lijnbus Tel Aviv / Jeruzalem en liet die in een afgrond rijden.  Hij doodde 16 passagiers en kreeg even veel keer levenslang.  Keert terug naar Gaza.

276
Muhammad Waal Muhammad Daghales - Nablus - 1979 - 9.4.2001 - 15LS - Relocation – Abroad
Kreeg 15 x levenslang voor zijn aandeel bij een bomaanslag in een Jeruzalemse pizzeria, waarbij 16 slachtoffers omkwamen. Moet naar het buitenland. 

Langs beide kanten én in diplomatische kringen is men het erover eens dat deze ruil geenszins de vrede dichterbij brengt.  In Israël vreest men eerder het tegenovergestelde:  de journalisten in Gaza vernamen unisono dat de Palestijnen nu nog slechts 5 Israëlische soldaten of burgers dienen te ontvoeren om hun resterende 5.000 kameraden in Israëlische gevangenissen te kunnen bevrijden.  Een eerder simplistische redenering.  In Israël wordt de wetgeving hieromtrent aangepast.  En het zou ook helemaal anders kunnen uitdraaien: de vrijgelaten terroristen lopen met een behoorlijke zware schaduw op hun rug.  Niet alleen moeten zij vrezen in eigen kringen afgemaakt te worden – het is immers niet denkbeeldig dat men vermoed dat zij uit de biecht geklapt hebben en daardoor zullen verantwoordelijk gesteld worden voor de arrestatie en/of levens van hun kompanen.   En in Israël zou wel eens iemand het recht in eigen hand kunnen nemen.  De familie van Shlomo Liebman, een jonge man die in 1998 vermoord werd, heeft aangekondigd $ 100.000,- uit te loven voor diegene die de moordenaar van hun zoon, Nizar Muhammad Taysir Ramadan, uitschakelt of helpt uitschakelen.

Bij een wandeling in Tel Avivwordt men voortdurend herinnerd aan aanslagen

In het Hebreeuws bestaat de uitdrukking; wie één leven redt, redt de hele wereld. Het leven van Gilad werd gered, maar of de wereld is gered met de teruggave van 1.027 militante Palestijnen valt te betwijfelen. 

Floriaan Terbeke

Bron: hurriyetdailynews, PI, Euobserver, israellycool

http://www.pi-news.net/2011/10/gilad-schalit-ist-frei-freude-und-die-kehrseite/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsesjes

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het duo Merkel-Sarkozy maakt Eurotop belachelijk

 

We weten het zo lagzamerhand wel, de pispaal van dienst onder de Europese leiders is de rechtse premier van Italië, Silvio Berlusconi. De man vraagt zelf vaak om afkeurende commentaren door zijn flamboyante en ongepaste levenswijze.  En voor de linkse anti's is dat natuurlijk gefundes Fressen. Bij Berlusconi verlopen zijn seks-avonturen bijna in het openbaar (de typisch Zuiderse macho die prat gaat op zijn veroveringen), terwijl politici uit meer Noordelijke regio's hun katjes in het donker knijpen.

Daar gaat het ditmaal niet om. Als tijdens een persconferentie van het machtige duo Merkel - Sarkozy, deze beiden openlijk de spot drijven met hun Italiaanse collega, dan bewijst dit hoe gesmeerd de samenwerking verloopt aan de top van Europa.  En in de fractie van de EVP (Europese Volkspartij) in de Euro-praatbarak : daar zitten de verkozenen van de Franse UMP, de Duitse CDU en de Italiaanse PdL (Popolo della libertà) SAMEN om de gemeenschappelijke standpunten uit te dragen. 

Wij schromen ons niet om Berlusconi een veeg uit de pan te geven, maar de houding van Merkel en Sarkozy is klein en bewijst dat deze machtige figuren, minabele mensjes zijn. En ook, hoe het er aan toe gaat in de hoge regionen van de macht. Niet te verbazen dat dit Europa op instorten staat met zulke potentaatjes.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 740)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Scampi kwam terug even langs !

Weken geleden schreven we enkele bijdragen in verband met geldverbrassing bij de N.M.B.S. Onze klokkenluider was een treinbestuurder die het nodig oordeelde om ons van een hoop informatie te voorzien in verband met onverantwoorde beslissingen bij deze krachtpatser van het openbaar vervoer.

Gisteren zaten we opnieuw eens gezellig samen en ontvingen we van "scampi" een nieuwe reeks voorbeelden van hoe het er nu in een bedrijf "niet" zou moeten toegaan.

We beperken ons vandaag tot twee voorbeelden van "geldverbrassing". Onze "scampi" maakt zich steeds sterk dat alle gegeven voorbeelden bijna dagelijks gebeuren en blijven gebeuren. Bovendien is hij een grote voorstander om bij de N.M.B.S. de opgesplitste delen terug samen te voegen zoals vroeger. De enige reden van die splitsing was om aan beroepspolitiekers toe te laten een grote reeks nieuwe en vetbetaalde posten te kunnen gaan uitdelen aan vrienden en partijmedestanders. Alles is nu trager; moeilijker; ingewikkelder en soms totaal onbegrijpelijk geworden aldus "scampi".

Neem nu vorige week. Als treinbestuurder moest ik die dag in Antwerpen eindigen met als laatste rit Hasselt-Antwerpen. Idem voor mijn treinbegeleider. Maar door omstandigheden, en dat is de laatste maanden schering en inslag geworden, werd de laatste rit afgeschaft en bleef mijn trein in Hasselt staan. Zoals gebruikelijk bij dergelijke voorvallen zorgt de N.M.B.S. dan voor een taxi om ons naar Antwerpen te voeren. Maar ik hang nu af van de dienst rijdend personeel en mijn treinbegeleider van de dienst controlerend personeel. Ieder van die twee diensten bestelde dus een taxi en we zijn samen met TWEE taxi's naar Antwerpen gereden. Bovendien vernamen we dat er een reglement nu zou zijn ingevoerd geworden dat we niet meer samen zouden mogen rijden. Ik kan dit moeilijk geloven en zal dit eens uitpluizen maar feit is dat de spoorwegen op absurde wijze twee taxi's hebben betaald in plaats van één.

Kan U zoiets voorstellen bij een KMO? Zouden er privé-bedrijven kunnen bestaan waar dergelijke onnozele beslissingen worden genomen ?

Tweede voorbeeld dat enkele dagen geleden gebeurde. Ik moet van Antwerpen naar Oostende rijden via Gent en Brugge. Tussen Gent en Brugge verneem ik van de treinbegeleider dat het "koud" is in de rijtuigen en de verwarming voor een of andere reden niet werkt. Ik volg de procedure en krijg als informatie dat er in Brugge een zogenaamde treindepanneerder aan boord zal komen. Die man kan het euvel niet herstellen en dus wordt mijn trein in Brugge gehouden en moeten alle reizigers uitstappen en een volgende trein nemen. Dat de meeste reizigers zouden verkiezen om toch door te rijden met de koude wagons en op tijd aankomen is geen zorg voor de N.M.B.S.

Maar nu komt het : iedere trein hangt af van een bepaalde herstelwerkplaats en voor mijn trein is dat Luik-Kinkempois. Ieder bedrijf zou voor een technieker zorgen die dat euvel zou herstellen in het station van Brugge waar de trein staat. Neen. Zo niet bij de N.M.B.S. waar de sindikaten , en bijzonder de waalse, feitelijk de hele boel besturen. De hele trein wordt dus ledig naar Luik-Kinkempois gezonden en zal daar dan in behandeling worden genomen. Het gaat soms over kleine en niet tijdrovende herstellingen maar waarvoor treinen van de ene naar de andere kant van het land worden gezonden! De verspillingen aan mankracht en materiaal zijn soms enorm.

Eerstdaags komen we met een nieuwe reeks "lachwekkende" verspillingen die ons dankzij "scampi" ter ore komen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekwaam en schuldig

 

Drie jaar lang heeft de Franse tak van Dexia de Belgische tak leeggezogen. De Belgische regering stond erbij en keek ernaar. Misschien bekruipt u bij het debacle van Dexia en de Gemeentelijke Holding een onbehaaglijk déjà vu-gevoel, want hetzelfde gebeurde eerder ook al met Fortis en Sabena. En ook nu wassen de verantwoordelijken hun handen in onschuld: Leterme, Jean-Luc Dehaene en alle politici in de betrokken raden van bestuur. Ze wisten het, konden of moesten het weten. Want Dehaene en Francine Swiggers (de sterke vrouw van Arco, de financiële groep van het ACW) zaten in die Franse tak waar alle waarschuwingen in de wind werden geslagen. Dehaene en co. mogen straks aan de gedupeerde belastingbetaler uitleggen hoe ze het in hun hoofd haalden bakken geld te lenen om waardeloze aandelen (van Griekenland of Dexia) te kopen. Gokken met belastinggeld en goed wetende dat de gevolgen met belastinggeld moeten dichtgedekt worden. Hoe gek kan je zijn?

“Wat zaten al die vertegenwoordigers van de overheid te doen in die raden van bestuur?”, vraagt Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws, 21.10.11) zich af. Goeie vraag. Waren ze blind en doof voor de waarschuwingen? Medeplichtig of gewoon onbekwaam? Een parlementaire onderzoekscommissie zou klaarheid kunnen brengen en dus proberen hun partijgenoten de oprichting daarvan nu te saboteren. Maar het probleem zit dieper. Misschien moet de aanwezigheid van al die politici in raden van bestuur eens dringend in vraag gesteld worden. Voor de traditionele partijen is dat vandaag de dag dé uitgelezen manier om boegbeelden of mindere goden te bedanken voor bewezen diensten en te verzekeren van een onverantwoorde aanvulling van hun pensioen. Ze kunnen daar, doorgaans niet gehinderd door al te veel competentie, in één jaar meer opstrijken dan de modale, hardwerkende Vlaming in heel zijn leven bij elkaar krijgt gespaard. Socialisten en christendemocraten van ACW-signatuur staan daarbij op de eerste rij, maar ook de liberalen laten zich niet onbetuigd.

Om de poen

Tot wat de politieke graaicultuur kan leiden, zien we in Charleroi, Luik en omstreken, waar de PS de lakens uitdeelt. Of in Hasselt, waar Hilde Claes-mijn-naam-is-haas verregaand gesjoemel bij de politietop toedekte. Of bij de NMBS. De Belgische spoorwegmaatschappij ligt aan het infuus en krijgt elk jaar drie miljard euro toegestopt maar slaagt er nog altijd niet in de treinen enigszins op tijd te laten rijden. De firma werd opgesplitst in drie takken. Handig voor de traditionele partijen, want zo komen er nog meer vetbetaalde postjes vrij om te verdelen. Aan de top (450.000 euro per jaar) en in de raden van bestuur - drie in één klap. De NMBS gaat nu besparen, niet daar, maar in het aanbod.

‘Om de poen is het te doen’, lijkt het motto van toppolitici. Tijdens of na een vruchtbare politieke carrière nog even wat bijschnabbelen. En als dat fout loopt? Geen paniek. We konden het echt niet helpen. Of we vluchten en springen snel op de Europese trein. De trein die dankzij genieën als Herman Van Rompuy, Guy Verhofstadt en co. in ijltempo naar de afgrond dendert. Dexia, de Gemeentelijke Holding, de NMBS, Europa… Kapot gegaan aan vriendjespolitiek en wanbeleid, grootheidswaanzin en politieke onkunde. Wie trekt aan de noodrem, wie roept hen op het matje? Onze partij doet in het parlement al het mogelijke om ervoor te zorgen dat de schuldigen hun verantwoordelijkheid niet kunnen ontlopen. En u kan dat ook: in de stembus.

Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ware tronie van de Waal Charles Michel

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil in standpunt

 

 


Veel mensen vinden dat de burgemeester van de stad van allah,  de 84-jarige  Roger Verheijen, die zich verzette tegen twee inbrekers, na reeds vijfmaal overvallen te zijn geweest, met alle egards moet ontvangen op het stadhuis en hem een onderscheiding, samen met een premie van enkele duizenden euro, moet overhandigen. Tenslotte heeft hij de B staat proces-, pro-Deoadvocaat- en daarna nog logementskosten bespaard. Bovendien voorkwam hij latere misdaden van het canaille.

Echter,

Borgerokko is, tot grote vreugde van Sharia4.be en de Weldenkende Elite een Sharia enclave met Shariarechtbank en dus Dar al-Islam* geworden.
Dus, volgens de volgelingen van het Vredevolle geloof moet Roger veroordeeld worden door een  fanatieke moefti. Want zoals je weet mag een ongelovige kafirhond zich niet verweren tegen een ghazi** van het ware geloof, die slechts zijn plicht deed en de jizya*** kwam innen.

* Huis van de Islam
** Doder van ongelovigen
*** Belasting - 50% en meer - welke de ongelovige moeten betalen om te mogen blijven leven

Wes Hardin


24-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incident in Borgerhout : vrolijke jonge inbreker gedood door 84-jarige

 

Mochten wij over elk crimineel incident dat de kranten haalt een stukje schrijven, dan konden wij Angeltjes omdopen tot "Multicrimineel Malheurenblad" met elke dag ellenlange artikels over bloed, pijn, angst en dood. 

Tijdens het avondjournaal van zondag Voorgelezen.Door Het Moderne Kuifje  Van De VRT, Vim De Wilder, was het tweede punt na de EU-ministervergadering over de geldcrisis, de dood van een 17-jarige jongere in Borgerhout die neergestoken was door een 84-jarige man.

Waarom dit feit in het avondnieuws terechtkwam, is ons niet duidelijk. Wilden de 0000-ers ons voorbereiden op rellen die normaliter losbranden als een lid van de Marokkaanse gemeenschap in Borgerocco onheus behandeld wordt ?  Een andere reden kunnen wij niet vinden. Hoe dan ook, de rellen zijn er niet gekomen, alhoewel er volgens ingewijden, heel wat gepalaver bij te pas gekomen is, om de collega-jongeren in toom te houden. Vandaag vernemen we meer over de omstandigheden van dit incident, en we maken bewust gebruik van de term incident, net zoals de poco's de kille moord op Guido de Moor benoemden. 

De 84-jarige Roger V. in de Vooruitgangstraat uit Borgerhout heeft  de 17-jarige inbreker doodgestoken toen die zijn woning binnendrong en geld eiste. De gangster bedreigde de oude man met een schroevendraaier en eiste de inhoud van de kluis.

Roger kon een mes vastgrijpen en stak daarmee de inbreker in de keel. De dief sloeg op de vlucht en stapte samen met een kompaan in een auto. Enkele straten verder, in de Statielei, stopte de auto en bezweek de jongeman aan zijn verwondingen. Zijn handlanger is nog spoorloos. Moedig van die handlanger.

Roger V. was gisteren in shock en kon daarom nog niet verhoord worden. De onderzoeksrechter besliste om de man niet aan te houden. Bij zijn buren staat Roger V. bekend als een brave en vriendelijke man. In 2009 deed een inbreker zich voor als vertegenwoordiger van een nutsmaatschappij, en ook in 2010 en 2011 kregen Roger V. en zijn partner te maken met vier pogingen tot inbraak.

De overleden jongere was geen vreemde voor politie en gerecht en stond zelfs bekend als veelpleger en meer zelfs, hij stond nog onder toezicht van de jeugdrechter.  Dat zegt het parket van Antwerpen.

Dat de vader van het slachtoffer zijn zoon beschrijft als een vriendelijke en immer lachende jongeman, kunnen wij begrijpen. "Hij was een jongen met een goed hart. Hij had altijd een lach op zijn gezicht". De 84-jarige man die zijn bezittingen verdedigde, is nog steeds in shock.

Een zoveelste droeve aflevering in het gruwelfeuilleton van het "Multicriminele Malheurenblad".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 24 oktober 2011

Rampenfonds 

'Geen nood, elkeen krijgt zijn centen, weliswaar met enige vertraging ' zo sprak ministerin Turtelbaum.

Beste mevrouw Turtelbaum , mag ik ditzelfde zeggen tegen de fiscus, zonder verwijl intresten, als mijn aanslag binnekomt ?

Gina

*****

De Politiek

Na het lezen van het zoveelste interview met Bart DW, in de krant Het Nieuwsblad, stel ik mij echt de vraag, is Bart De Wever een domme man of is hij gewoon een naiëveling ?

Terug is den Bart woedend op de CD&V, want de houding van die partij stemt hem bitter ; zal deze kwibus dan nooit doorhebben, dat met geen enkele van de traditionele partijen iets te bereiken valt ? 

Het begon met de aanwerving van stemmentrekker De Decker die hij op last van de CVP-heren, stante pede de laan moest uit sturen en zo is dat maar blijven doorgaan. Stilaan begin ik mij af te vragen of Bart De Wever de Patron is van de NVA of eerder een duistere medewerker van de CVP, een soort handpop lijk men dat zegt.

Want wie laat zich zoveel maal in de zak zetten door steeds dezelfde personen van steeds dezelfde club ? Voor zoiets moet je inderdaad een domme man zijn. Doe zo verder Bart en je zal er nooit komen en Vlaanderen evenmin.

Sophie DW

*****

Drs Johan Arendt Happolati 

Geen slecht idee, u mag alvast penningmeester worden van de burgerwacht.
Gina 

***** 

@ Stradi
Dank u Stradi voor uw woorden van waardering! Daniel Greenfield zegt dat vrijheid niet alleen op een slagveld verdedigd wordt, dat is het allerlaatste middel wanneer men aangevallen wordt door een vijandig leger en hij voegt eraan toe dat dan bijna alles verloren is. Nergens zegt hij dat Amerika en Europa samen op strijdtocht moeten gaan om de wereld te onderwerpen enkel dat we een cultuur hebben die het verdedigen waard is. Hij pleit ervoor dat men de bevolking geen rad voor ogen draait en waarden verlegt, zoals dagelijks door extreem links wordt gedaan. Hij zegt dat we onze vrijheid en cultuur met woorden moeten verdedigen (ideeën en instellingen).We mogen ook niet vergeten dat Amerika op eigen grondgebied werd aangevallen op 11 september 2001, en ik vraag mij af indien dat in een Europees land was gebeurd hoe de inheemse bevolking zou gereageerd hebben, waarschijnlijk met toegevingen allerhande en een schuldgevoel aangepraat door linkse politici, want de geraffineerde hersenspoelingen gebeuren hier al langer.Wat het Amerikaans standpunt betreft, Amerika wordt na de laatste verkiezingen van 2008 geleid door een democraat, dat staat ongeveer gelijk met onze linkse en extreemlinkse politici. Links Europa verwelkomt steeds een democraat in het Witte Huis. Als ik in het verleden had moeten kiezen tussen Al Gore of George W. Bush dan was het Bush voor mij over de hele lijn.Wat de Arabische lente betreft dat is een middel misbruikt door en voor de moslim broederschap om de macht in handen te krijgen, manu-militari, geholpen door de huidige linkse machthebbers in Europa en Amerika die hopen om alle “stinkende potjes” waar ze zelf mee in betrokken waren gesloten te houden. 

foxy

*****

Beste Stingray,

Begrijp me aub niet verkeerd, met 40 jaar actieve dienst was en is het voor mij in eerste instantie bedoeld voor de politiekers en ambtenaren, ik heb alle begrip voor zware beroepen zoals de bouw of volcontinue in bedrijven, daar mag voor mij zelfs 30 jaar volstaan.En ja, ik heb al een zeer gezegende leeftijd en ben gelukkig nog relatief gezond, heb nog steeds dezelfde echtgenote waar ik al meer dan 49 jaren met samen ben, heb prachtige kinderen en schatten van kleinkinderen, heb van een zeer boeiende loopbaan genoten die ik 41 jaren heb gedaan en geniet van een deftig pensioen maar dat neemt niet weg dat ik bezorgd ben voor ONZE samenleving, ik zou graag hebben dat iedere Vlaming van een gelukkige oude dag mag genieten.Betreffende Griekenland, Italië, Spanje, België, Duitsland enz. enz. dat volg ik intensief op via het internet omdat het enorme gevolgen heeft voor ons eigen land, als ik dan het vuile spel zie betreffende Dexia waar ze, de volksverraders, er alles aan doen om de deksel maar gesloten te houden want het misdadig profitariaat door een meute onbekwamen zou wel eens funest kunnen eindigen voor hun partijtjes.Ik volg ook alle reacties op want daar is altijd iets van te leren, graag lees ik uw reacties en die van Senior, Victor, Christina, Fowy, Stradi e.a. en vooral de blogs van zowel Ray als Guido want ze houden de bevolking wakker en vermelden de wantoestanden iets wat totaal onbestaande is in de kranten, de reden waarom ik ze ook niet koop.Nogmaals, gelieve mij niet verkeerd te begrijpen, mijn walging is er enkel voor geweldplegers, barbaren en parasieten.
Jean

*****

@Foxy

Dank voor de zeer goede vertaling Foxy, ook voor de link naar de site waar ik andere standpunten gelezen heb en waarin ik mij wel kan in vinden, maar mijn hemel... Foxy welke interpretatie van democratie is het dan dat wij samen met de Amerikanen te vuur en te zwaard opleggen aan de rest van de wereld? Europese lidstaten en Amerika verenigd in de Navo, trekken een grote broek aan en gaan "democratie" brengen in Libië. Het land wordt / werd, zoals in Irak, zoals in Afghanistan, in puin geschoten. De overgangsregering van de "naar vrijheid snakkende" Libische rebellen wordt erkend als de legitieme vertegenwoordiger van het Libische volk. George Bush die president werd maar minder stemmen had dan Al Gore..(too close to call!) Karzai die "herverkozen" werd als president van Afghanistan dankzij fraude.Van Rompuy die helemaal niet gekozen werd! Iedereen begrijpt dat er meer achter zit dan het puur verdedigen van hoge cultuurwaarden.Een grijze muis aan het hoofd van Europa, overal stromannen plaatsen om de achterlijkheid te bestendigen geeft natuurlijk wel vrij spel aan de echte machthebbers/wereldleiders, het enige waar zij op uit zijn. Iedere moment kan het onze beurt zijn om manu militarie gewezen te worden op onze culturele minderwaardigheid. Sans rancune.

Stradi

*****

Onherkenbare Hamas-Held 

Geachte Redactie,
Wat me steeds weer opvalt is het feit , dat die terror-tisten Hamassers en dergelijke eencellige zogezegde vredesactivisten steeds onherkenbaar in beeld komen . Heeft dat te maken met de Belgische wet op de privacy die is doorgedrongen tot deze primaten ?  Of heeft het te maken met een schaamtegevoel of gewoon omdat ze geen symphatiek en mooi uiterlijk hebben  ?  Ge moet echt een held zijn om u onherkenbaar te laten filmen met een kalasjnikov in de handen en op de achtergrond een weerloos slachtoffer.

Maar zoals ik reeds eerder schreef,  de heren terror-tisten hebben een punt,  een waarheid : 1 Israëlische soldaatisvan 1023 woestijnhelden waard, zoals 1 VB-mandataris de waarde heeft van duizend correcte politieke mandaat-snoepers. 

René

*****

De Bankencrisis 

Vrienden van de vlijmscherpe Angel,

Ik heb de oplossing voor de bankencrisis gevonden. Om dergelijke crisissen in de toekomst te vermijden, bedoel ik eigenlijk.

In het vervolg ga ík als vertegenwoordiger van het volk in de raad van bestuur zitten. Wat zegt u, beste lezer? Dat ik daar geen verstand van heb ? Ja, dat klopt natuurlijk wel een beetje; ik ben maar tot mijn achttiende naar school geweest (S.F.X.-instituut, Brugge, economische afdeling).

Maar ik ga de zaken eenvoudig aanpakken. Als ik iets niet begrijp van wat die gasten daar allemaal bekokstoven, dan zal ik uitleg vragen. En als ik het dan nóg niet snap, als ze er niet in slagen het op een eenvoudige manier uit te leggen, dan deugt het niet, dan vertrouw ik het niet en dan ga ik niet akkoord.

Bijvoorbeeld. Zij : "Wij zijn van plan de intentie te kopen om iets te kopen. En als wij dan de volgende week zien dat wij er waarschijnlijk zullen aan verliezen, dan gaan wij die intentie om het te kopen de volgende week terug verkopen. Ikke : "Hoe, ge gaat de intentie kopen om iets te kopen ?  Jamaar, koopt ge het dan, of koopt ge het niet?" Zij : "Neen, wij kopen het niet, wij nemen als het ware een optie om het te kopen, maar wij kopen het niet. En dan ik weer : "Awel, gasten, als ge dergelijke experimenten wilt uithalen, richt dan een clubje op en laat u vooral maar eens goed gaan, maar kom dan achteraf niet bij de regering (de belastingbetaler) aankloppen omdat het verkeerd afgelopen is. Als ge wilt casinootje spelen, NIET met het geld van de mensen die ik vertegenwoordig en die hun vertrouwen in mij hebben gesteld."

Drs. Johan Arendt Happolati
eenvoudig en voorzichtig man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNP (Scottish National Party) pleit voor Schotse Onafhankelijkheid

 

Op het congres van de Scottish National Party (SNP) in Inverness heeft de Schotse minister-president Alex Salmond een vurig pleidooi gehouden voor Schotse onafhankelijkheid. Nog deze regeerperiode wil Salmond de Schotten laten stemmen over onafhankelijkheid. De Britse regering in Londen huivert van die gedachte.

 

De SNP, een linksliberale nationalistische partij, heeft sinds een jaar de absolute meerderheid in het Schotse regioparlement. Op het partijcongres dit weekend nam leider Salmond het beleid van de Britse regering-Cameron op de korrel.

Zolang Schotland bij het Verenigd Koninkrijk hoort, moeten ook Schotse soldaten "in onwettige oorlogen zoals in Irak" meevechten, zei Salmond. Londen "profiteert" ook jaarlijks van de 15 miljard euro olie die de boringen voor de Schotse kust naar boven brengen, luidde het.

Of een Schots referendum ook daadwerkelijk tot Schotse onafhankelijkheid zal leiden, is nog maar de vraag. Peilingen geven aan dat de Schotse publieke opinie verdeeld is. Analisten menen dat veel Schotten niet uit nationalistische overwegingen voor de SNP stemmen, maar wel omdat die partij het buikgevoel van de bevolking beter vertolkt dan de klassieke partijen.

Het congres had overigens een delegatie van de Vlaams nationalistische partij N-VA over de vloer, onder wie N-VA-voorzitter Bart De Wever.

@ Vandaag.be

Wellicht bezorgt de aanwezigheid van de N-VA in Inverness een inspiratie aan de partijtop om eerlang ook op een nadrukkelijke manier te pleiten voor Vlaamse onafhankelijkheid. Zoals het trouwens in de partijstatuten vermeld staat.  De N-VA heeft geprobeerd om met de franco-belgen via overleg tot een akkoord te komen voor een weliswaar bescheiden staatshervorming en we weten allen, hoe de partij van Bart de Wever gecrasht is en handig buitengewerkt werd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans-Engels conflict in de maak

 

Op de EU-top in Brussel is het zondag tot een aanvaring tussen de Franse president Nicolas Sarkozy en de Britse premier David Cameron gekomen. Dat hebben diplomatieke bronnen laten weten aan de Britse kranten The Guardian en The Daily Telegraph.

,,We zijn het zat dat je ons bekritiseert en zegt wat wij moeten doen. Je zegt dat je de euro haat, je wilde je niet aansluiten en nu wil je je bemoeien met onze bijeenkomsten'', zou Sarkozy hebben gezegd.

Cameron had zondag zijn twijfels getoond over de aanpak van de financiële problemen door de eurozone. Hij zei te vrezen dat landen die de euro niet als munteenheid hebben, zoals Groot-Brittannië, worden buitengesloten. ,,De landen in de eurozone nemen mogelijk beslissingen die gevolgen hebben voor de gehele gezamenlijke markt'', aldus Cameron.

Cameron staat in eigen land onder druk. Het parlement debatteert maandag over een referendum over het Britse EU-lidmaatschap. Dat referendum zal er niet komen, maar het debat geeft aan hoeveel steun Cameron binnen zijn Conservatieve Partij nog heeft.

Bron ANP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse bankaandelen wankelen op beurs Athene

 

De koersen van de vier grootste Griekse banken zijn maandag op de beurs van Athene tot 23 procent gedaald. Investeerders zijn ongerust dat de banken een afschrijving van tenminste 50 procent op hun portefeuille Griekse staatsobligaties niet overleven.

De National Bank of Greece, de grootste Griekse bank, verloor net als de Alpha Bank 19 procent. Het aandeel Piraeus Bank verloor 23 procent van zijn waarde. De index van de belangrijkste 20 beursfondsen in Athene was enkele uren na de beursopening ruim 7 procent gedaald.

De Griekse banken hebben in totaal voor 44 miljard euro aan Griekse staatsobligaties in bezit. Griekse kranten waarschuwden maandag dat de banken bij een eventuele afschrijving gered zouden moeten worden door het Europese steunfonds EFSF. Ook zouden de banken het risico lopen ,,onder curatele te worden gesteld''.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene waanzin

 

Voorafgaand aan de bouw van een nieuwe landingsbaan op de luchthaven van Frankfurt, heeft Duitsland eerst het terrein omsingeld om 11.372 padden en kikkers, 805 hagedissen, 53 Italiaanse rozevleugels (veldsprinkhanensoort), 17 mierenkolonies en 300 wortels van eiken, bewoond door de larven van het vliegend hert (grote keversoort), te kunnen emigreren.  Het kostenplaatje van deze gedwongen migratie: € 160 miljoen!

Bovendien kwam er een vliegverbod tussen 23.00 en 05.00 uur om de nachtrust van de omringende fauna niet te storen. 

Er werd zelfs op lokaal niveau een nieuw beroep uitgevonden:  “klimaatmanager”.  Arnsberg in het Sauerland heeft deze vacature uitgeschreven.  Men zou er kunnen van uitgaan dat Arnsberg een ander klimaat heeft dan de buurgemeenten. 

Ach, in vergelijking met de miljarden die we uitgeven aan de immigratie van het specimen cultuurverrijkers valt dit te verwaarlozen.  Bij interesse voor kikkerbillen, gaat men echter beter naar de supermarkt: de prijs voor zo’n beestje in Frankfurt bedraagt een slordige € 14000

Floriaan Terbeke

Bron: Bild, PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramp bij het Rampenfonds : de kas is leeg. Het geld is op.

 

De kas van het rampenfonds is leeg, en dat zorgt voor een ernstige betalingsachterstand. Op Financiën stromen de klachten daarover toe.

Bron : Het Nieuwsblad

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!