Angeltjes
21-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtvaardig vonnis

 

"Wanneer tegen u een levenslange straf wordt uitgesproken, wil de maatschappij u niet meer in haar midden ter bescherming van de maatschappij. Wij erkennen dat ook uw kinderen slachtoffers zijn van wat er gebeurd is. Zij lopen het risico om verder te leven met een bepaald stigma. U en uw partner moeten de verantwoordelijkheid opnemen opdat ze op een normale manier verder door het leven kunnen gaan" richtte assisenvoorzitter Michel Jordens zich nog tot Janssen, die zijn straf met opgeheven hoofd maar zonder tranen zijn straf aanhoorde. Janssen moet ook opdraaien voor de proceskosten, die 278.000 euro bedragen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen PS-volk eerst + Aanpassing 11.45 uur

 

Wij zeggen zoiets niet : het staat in de Gazet. Alleen weten we niet meer welke . Iemand ?

Aanpassing 11.45 uur

Beste Ray,

Uk denk dat het uit 'Journaal' van Mark Grammens komt.
Groetjes, 

Roeland van Walleghem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als ik Pieter De Crem heette, zou ik vanaf nu mijn kinderen niet meer onder ogen durven komen: onder zijn goedkeurend oog werd een weerloze man zonder enige vorm van proces vernederd, gemarteld en afgeslacht, enkel en alleen om te voorkomen dat tijdens een proces de stinkende potjes van de Franse en Belgische bankwereld, van Total en Shell en die Amerikaanse neger, zouden opengaan.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Weireld volgens Senior

 

Het is niet mijn gewoonte om veel woorden te verspillen aan overlopers, zwerfkaters en zeteldieven in het poco wereldje.

Ditmaal maak ik een uitzondering voor de de deejay uit Wilrijk die enkele jaren geleden als een dief in de nacht de deur van het V.B. achter zich sloot om gauw mede op de staart te springen van de LDD komeet in wording. Bij V.B. kon de voormalige praatjesmaker  zich niet ontplooien en werden zijn vernieuwings-spinsels (terecht) koel ontvangen.

Deze "bleu" dacht dat hij de wijsheid in petto had en wou deze
verkocht krijgen, hoogmoed noemt men zoiets. Soit. Bij LDD werd hij als een held ontvangen en was hij (in den beginne) niet aan de zijde van zijn boezemvriend Jean-Marie weg te slaan. De generaal en zijn eerste luitenant schouder aan schouder.  De LDD komeet schitterde als een verstraler van 15.000 watt.

Maar o wee,blijkbaar zat er toch niet genoeg brandstof in de tank want het hele geval kwam bij de vorige verkiezingen in sneltempo terug in de dampkring en verbrandde bijna in zijn totaliteit.  

Met de komende verkiezingen in 2012 voor ogen begint Streepmans aan een chronische natte bilnaad te lijden want zijn jobke en maandelijkse centjes komen in groot gevaar, of beter gezegd : hij wéét dat zijn rijk bij LDD uit is.  De zwerfkater is wat chagrijnig geworden en zijn vroegere dikke vriend Jean-Marie is nu de kop van jut. Het hoe en waarom staat in de media breed uitgesmeerd,daar heeft de zeteldief voor gezorgd. 

Wat nu Verstrepen ? Overlopen naar een andere partij ? Naar welke?
Zeker niet bij Vlaams Belang, dat zou al te mooi zijn.  Misschien eens proberen bij de SP.a, daar is alle afval welkom.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage : Er is géén plan B voor de Eurozone, noch voor de EU zelf.

 

U weet het, wij hebben een zwak voor de Brit Nigel Farage van de UKIP. Met zijn beroep als financieel expert en adviseur is hij een van de best geplaatsten in politiek Europa om de huidige crisis te begrijpen en te beoordelen. Een bondige vrije vertaling en samenvatting.

Er wordt niet nagedacht over een mogelijk plan B, dat wil zeggen : wat valt er te doen als Griekenland of Portugal (of om het even welk land) in staking van betaling verkeert en dus bankroet is. Er is geen plan B nodig, houden Barroso en Van Rompuy vol, want dat scenario zal zich nooit voltrekken.  Dit is compleet onverantwoord en het zijn wij, de Euro-sceptici die met het beleggen van een symposium over deze crisis en het zoeken naar mogelijke oplossingen, de rol van goede Europeanen op ons nemen.  De echte leiders van Europa zijn Duitsland en Frankrijk, de kleine landen lopen erbij en niemand is echt geïntereesseerd in wat zij te vertellen hebben.  Mevrouw Merkel is vast overtuigd van de noodzaak van een sterk Europa, maar in eigen land wordt zij tegengewerkt en is zij geconfronteerd met problemen die niet Europees kunnen opgelost worden.

Besluiteloosheid, wankelmoedigheid regeren deze Europese constructie, waarin solidariteit een ridicuul synoniem is voor het verwerven van meer politieke macht en het uitschakelen van de democratie. Kijk naar mijn goede vriend, Herman van Rompuy, de niet-verkozen president van Europa. De mensen in Europa hebben niet naar dit soort project gevraagd : samenwerking is nodig maar wij blijven Britten, Denen, Nederlanders, enz.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waals racisme ? Natuurlijk, dat is al van in 1830

 

"Hier komt geen Vlaamse technieker binnen!" Dit kreeg verwarmingsinstallateur Filip Berden uit Alken donderdag aan de telefoon te horen toen hij een afspraak regelde met een koppel uit het Waalse Wellin. Het was de spreekwoordelijke druppel na een reeks minder aangename ervaringen bij Waalse klanten.

"En dan kreeg ik als uitleg dat het de schuld is van Bart De Wever. Wat heb ik met Bart De Wever te maken? Ik doe niet aan politiek. Ik ben een technieker", zegt Filip Berden. Hij is boos, en ook ontgoocheld. "Ik dacht dat België een land is. Maar in Wallonië word ik racistisch behandeld. Ik doe moeite om met alles in orde te zijn, ik probeer zo goed mogelijk Frans te spreken, ik doe mijn schoenen uit bij moslims... Luminus heeft me zelfs uitgeroepen tot meest efficiënte en klantvriendelijke technieker."

Filip Berden helpt Luminus en Electrabel in het weekend geregeld uit de nood, als ze te weinig techniekers hebben. "Dan zit ik geregeld in Wallonië. De laatste tijd is het er minder aangenaam werken. Steeds meer Walen stellen zich op als onze meerdere, of ze laten me eerst met de Franse taal worstelen en dan gaan ze doodleuk verder in het Nederlands. Zaterdag heb ik een afspraak in Luik. Ik ga niet. Ik laat me niet meer belachelijk maken."

De technieker uit Alken vermoedt zelfs dat de Waalse overheid de Vlaamse ondernemers bewust tegenwerkt. "Ik ben zelfstandig keurder van mazouttonnen. Ik heb alle opleidingen, diploma's en zelfs mijn blanco strafregister overgemaakt aan de Waalse overheid en nog altijd mag ik geen keuringsattesten afleveren. Anderhalf jaar ben ik daar al mee bezig."

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Vlaamse vrije vakbond van start

 

 

Aan de vooravond van 11 juli 2011 heeft een groep Vlaamsnationalisten in het Vlaams Parlement de stichtingsacte ondertekend van de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV).  Rob Verreycken, Guy D'Haeseleer, Jurgen Ceder, Philip Claeys, Linda Vissers, Peter Logghe, Bert Deckers, Alain Quataert, Luc Vermeulen, Guy Dirckx, Wim De Winter en Nele Jansegers gaven het startschot.
 
De aanleiding daarvoor is het historische resultaat van de verkiezingen van 2010. Voor het eerst heeft toen in Vlaanderen geen meerderheid meer gestemd voor de drie traditionele families CD&V, VLD en SP.a.
 
Maar er is de voorbije decennia niets veranderd als het gaat over de vakbonden die met die drie families verbonden zijn. ACV, ABVV en ACLVB misbruiken hun monopolie-voorrechten voor hun eigen profijt en voor een oubollig anti-Vlaams belgicisme dat tegen de belangen van de Vlaamse werknemers ingaat.
 
Dat kan zo niet langer. Daarom dit nieuwe initiatief: een nieuwe Vlaamse onafhankelijke vakbond, los van de drie traditionele zuilen, los van de drie traditionele partijen, los van de drie monopolievakbonden. De VSV heeft de steun en sympathie van Vlaams Belang, maar het is niet de vakbond van het VB: we hopen dat velen die onze Vlaamsnationale overtuiging delen gaan meewerken. 
 
Werk mee!
 
De VSV is een vakbond in oprichting en vraagt daarom geen lidgeld, maar is wel op zoek naar sympathisanten.
 
Als sympathisant staat u achter ons doel en meldt u zich door:
- aan te sluiten bij onze Facebookpagina;
- een mail 'inschrijven' te sturen naar
info@vlaamsevakbond.be;
- in te schrijven met uw mailadres in het vakje rechts bovenaan onze website:
 
www.vlaamsesolidairevakbond.org
 
Het is tijd voor échte syndicale vrijheid in Vlaanderen!
  
Werken in de bouw zonder vakbond: dat kan!
 
Wie in de bouwsector werkt krijgt het vaak te horen: ' Je kan niet zonder een vakbond om alle uitkeringen te krijgen.' En dus sluiten de meeste bouwvakkers zich aan bij ABVV, ACV en ACLVB omdat ze denken dat dat moet... Wij van de VSV vinden dat toetreden tot een vakbond echt vrij moet zijn, en je moet dus weten dat je in de Bouw een vakbond hoegenaamd niet nodig hebt. Wie zelf een beetje zijn eigen administratie doet, kan alle uitkeringen perfect krijgen zonder vakbond - en nog goedkoper ook, want je hoeft geen lidgeld meer te betalen aan een vakbond. Raadpleeg onze webstek.  

Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een dictator

 

Twintig minuten weidde het Propagandajournaal van de 0000 op 20 oktober 2011 aan de moord op de Libische dictator, Kadaffi.  Er werd niet gesproken over "de moord", wel over de dood, alhoewel de getoonde beelden en de commentaar van een behoorlijk Engels sprekende rebel er geen twijfel over lieten bestaan, dat Kadaffi werd afgemaakt.

U gaat ons niet verdenken van enige sympathie voor deze gekke man, die weliswaar met goede bedoelingen zijn militair-politieke carrière gestart was, maar die alras niet opgewassen bleek tegen zowel de problemen van zijn woestijnland, als tegen de verleidingen eigen aan de macht.  Wij hebben van in den beginne van de onlusten (februari 2011) duidelijk gezegd, dat de stammen in Libië hun twisten onder mekaar moesten moesten uitvechten en toen de NAVO, met in de voorlinie het prutsland B, een heuse oorlog ontketende,  hebben wij dit ondubbelzinnig veroordeeld : omdat wij daar niets te zoeken hebben en omdat het bewust doden van mensen ons altijd doet gruwen.

Het was verbazend te horen hoe de politiek-correcte misleiders van de 0000 geen woord van afkeuring lieten blijken over de wijze waarop Kadaffi publiek terechtgesteld is geworden.  Een Midden-Oosten experte wees er op, dat het velen goed zal uitkomen, dat er geen duur, ingewikkeld en ellenlang proces zal gevoerd worden : het zou een aantal Westerse leiders in verlegenheid kunnen brengen.  Dat is ongetijfeld juist. Ze zegde net niet : "opgeruimd staat netjes" toen er beelden verschenen van Guynokkio die samen met de kierewiet Kadaffi op een podiumpje stond om de Brabançonne of zoiets te aanhoren. Guynokkio moest Kadaffi in de juiste richting draaien naar de fanfare toe, zoals Don Quichotte aan Sancho Pancha moet wijzen waar de molens staan.

Voor het oorlogszuchtige, christendemocratische belgische trio : Leterme, De Crem en Vanackere zal het even wennen worden. Gedaan met bombardementen en heldhafige verklaringen.  Hoeveel levens deze drie politici-van-mijn-voeten op hun geweten hebben, zullen we vermoedelijk nooit weten.  Hopelijk houdt Sint Pieter zijn afrekenstaat goed bij.

Hebt u de nieuwe Libische machthebbers op de persconferentie waar de moord op Kadaffi medegedeeld werd, gezamenlijk luid horen roepen "Allahoe akhbar" ?  Veelbelovend voor de toekomst, niet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 738)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bende van Elio waagt zich op uiterst gevaarlijke weg.

Gedurende de laatste generaties hebben onze beroepspolitiekers er steeds voor gezorgd dat ze schaamteloos steeds meer en meer centen konden graaien uit de "overheidskas". Met de regelmaat van een klok werden steeds nieuwe belastingen gestemd. Maar aan alle liedjes komt een einde. Onze beroepspolitiekers zijn nu in een straatje beland waar ze kunnen vaststellen dat er niet veel mogelijkheden meer overblijven om nog méér zaken te gaan belasten. We betalen nu op ons inkomen; op onze aankopen(btw); op onze wagen(verkeersbelasting/taks op de verzekeringspolis/accijnzen op de brandstof/btw op de herstellingen); kadastraal inkomen; enz.enz.Kortom we betalen ons ziek!

Maar Elio en zijn bende zijn opnieuw op zoek naar nieuwe inkomsten en blijken nu iets totaal nieuws te gaan proberen om de gigantische put in de staatsbegroting te gaan dichten. Voor de eerste maal in de geschiedenis gaan ze duidelijk geen rekening meer houden met het reeds meermaals met de voeten getrede gezegde dat "alle belgen gelijk zijn voor de wet!"

Men deinst er nu niet meer voor terug om bepaalde ondernemingen die zogezegd "belangrijke winsten" maken te gaan viseren. Men is blijkbaar tot de vaststelling gekomen dat de nucleaire centrales van Electrabel volledig zijn afgeschreven en deze onderneming nu toelaten om "uitzonderlijke winsten" te realiseren. Volgens onze beroepspolitiekers hebben ze nu het recht om van die onderneming "extra bijdragen" te eisen. Zodra die onderneming op de hoogte was van deze totaal onwettige aanslagen liet ze iedereen weten dat ze deze aanslagen zou gaan betwisten voor de bevoegde rechtbanken. En gelijk heeft Electrabel.

Onafgezien van de "grootte" van haar winsten moet Electrabel de bestaande belastingswetten volgen en de vigerende belastingen betalen. Geen enkele wet heeft voorzien dat de "overheid" er zo maar een bedrijf kan uitpikken en beslissen dat dit bedrijf méér moet betalen dan alle andere bedrijven in ons land. De weg zou dan geopend worden waarbij over enkele maanden Colruyt of Ikea of welk bedrijf ook hetzelfde lot zou moeten ondergaan. Dit is het begin van de totale chaos en willekeur. Wij hebben dan ook een vreselijke afkeer voor dit soort beslissingen.

Maar we willen aan de bende van Elio een "tip" geven om uit de miserie te geraken! Wel moet de "bende" beseffen dat mijn voorstel maar éénmaal kan gebruikt worden om de schandalige gemaakte put te vullen en dat men er zal moeten voor zorgen dat er nooit meer een dergelijke nieuwe put in de toekomst mag gemaakt worden. Onze "tip" heeft als voordeel dat men geen reeks nieuwe belastingen meer moet gaan uitvinden en dat één enkele beslissing volstaat om alles op te lossen.

Wat is nu die mogelijke beslissing?

De bende van Elio beslist het volgende:

De duizenden en duizenden ondernemingen in ons land zijn eigenaar van miljarden bedragen activa in gronden; gebouwen en uitrustingen. Juist zoals de nucleaire centrales bij Electrabel zijn vele van deze activa volledig afgeschreven en staan dus "in de boeken" voor 0 Euro of voor een simbolische waarde van 1 euro. De bende van Elio beslist dus dat:

Alle totaal afgeschreven activa van alle ondernemingen moeten binnen een periode van 3 maanden door erkende schatters geherwaardeerd worden tegen marktprijzen. Deze waarden moeten in de loop van het huidige boekjaar in de balans worden opgenomen. Op al deze "uitzonderlijke winsten" moeten de normale vennootschapsbelastingen worden betaald.

Door deze maatregel is het volledige "gat" in de begroting meer dan gedicht of zijn de gigantische putten opnieuw gevuld. Wel moet men beseffen dat dergelijke "stunt" niet meer kan herhaald worden en er nu voor de toekomst andere normen en gewoonten zullen moeten gehuldigd worden om de herhaling van het vroegere "geldverbrassen" onmogelijk te maken. Deze maatregel zou geen enkele normale belastingbetaler straffen of benadeligen. Alleen zouden miljarden "verdoken winsten" aan de oppervlakte komen en zouden de begunstigden hierop hun belastinggedeelte moeten bijdragen.

We zijn er bijna van overtuigd dat indien één van de bendeleden van Elio onze bijdrage zou lezen en onze "tip" aan de andere bendeleden zou voorstellen deze unaniem en onder luid applaus hun fiat zouden geven.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zullen we dit moeten missen bij Di Rupo I ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 21 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Libië, het einde van een dictatuur ?
 
En als de nieuwe leider nu een een lid van Al Qeda zou zijn? Daar gaan geruchten over rond, heb ik op een Nederlandse zender gehoord. De overgrote meerderheid van de bevolking van dit land bestaat uit islamieten, welke zullen de gevolgen nu zijn ?

Leterme geeft al zijn visie: "als het nodig zou zijn, dan zouden wij bij ons (= apenland) kijken wat we kunnen doen om...", niet mis te verstaan: ER IS TOCH GELD GENOEG.

En leterme trapt het  binnenkort af, eerst nog even scharrelen in de staatskas die feitelijk eigendom van de burgers is.

Christina

******

Crisis ? Zei u, crisis ?

11.119 EU-ambtenaren verdienen meer dan € 10.000 per maand

http://ejbron.wordpress.com/2011/10/20/11-119-eu-ambtenaren-verdienen-meer-dan-e-10-000-per-maand/#more-6496 

Stradi

*****

Privacy bedenkingen
 
Hoe zit dat met de boerka-draagsters, "de privacy" ten top, mogen die ook zomaar gefilmd worden ? Krijgen die ook een balkje voor de ogen ?  Ik begrijp het tuig niet dat gebruik maakt van bivakmutsen tijdens een overval, ze hoeven helemaal niet bang te zijn, ze worden beschermd door de wet op de privacy .

Ronald Janssen, het monster dat op gruwelijke manier drie jonge mensen afslachtte ,eist dat hij niet zou gefilmd worden tijdens zijn proces. De rechter heeft daar begrip voor , de reputatie als mensch zomaar te grabbel gooien, is voor de Heer Janssen niet plezant .

Krapuul, JoNgErEn van een bepaald soort, gangsters, pedo's, e.d., ze genieten allemaal bescherming, want onze maatschappij is begripvol, een blijk van bijzondere hoge beschaving. België is een boegbeeld voor de mensenrechten. "Mensen", spijtig dat iedereen onder diezelfde noemer wordt geplaatst, zowel een Janssen als een pater Damiaan. 

Het is voor mij een raadsel dat bepaalde politiekers, niet het gebruik van een oogbalk eisen, al was het maar om hun schaamte te verbergen.  Maar dat blijkt niet nodig : ze werden verkozen door het volk.

René 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve mensen,

Een dame die niet mag ontbreken in mijn favoriete Wurlitzerdromen is Christiane Leenaerts.  Ze werd geboren op 22 september 1945 en stierf op 7 augustus 1984 op 38 jarige leeftijd aan te laat behandelde baarmoederhalskanker.  Jullie kennen haar als Ann Christy.  Voor mij is en blijft ze “Anneke”, het frêle vrouwtje met de uitdrukkingsvolle ogen en de sprekende handbewegingen.  Ze was verkoopster in een schoenenwinkel toen ze ging zingen bij het orkestje The Adams. Marc Hoyois, later haar man, was de drummer. Haar eerste plaatjes waren geen succes. Dat kwam er pas toen ze terechtkwam bij impressario Robert Bylois, die haar op tournee stuurde met Adamo.

1968 was het jaar van de doorbraak. Ze won het festival “Caméra d’argent” op de RTBf en de toen populaire Knokke Cup. “A star is born”, jubelde de Britse ploegleider na haar optreden in de finale. De internationale erkenning bleef echter uit. Ook het Eurovisie Songfestival 1975 in Stockholm, waar ze “Gelukkig zijn” zong, bracht niet wat ze ervan had verwacht. Ze werd pas vijftiende.

In 1978 mocht ze twee nummers van Bob Dylan opnemen. Niemand die het zich herinnert. Ze wou zo veel, maar bij gebrek aan bekwame begeleiding bleef ze in hetzelfde kringetje draaien. Haar grootste hit was “De Roos”, in 1980, een cover van Bette Midler, vertaald door Johan Verminnen. In 1982 ging ze op tournee door Vlaanderen met Erik Van Neygen maar toen werd ze ernstig ziek.  De beelden van de dappere, zieke Ann in april 1984 als gaste bij Mike Verdrengh in het tv-programma Hotel Américain zal ik me blijven herinneren.  Ze werd begraven op het kerkhof van Meise. Haar echtgenoot, Marc Hoyois, hertrouwde later met zangeres, Liliane Saint-Pierre; hij overleed verleden jaar op 4 juli. 

Anneke had iets ondefinieerbaars: freel van lichaamsbouw, een breekbare stem, een mooie en stijlvolle dame en tegelijkertijd had je het gevoel dat je haar tegen de boze buitenwereld moest beschermen.  Zij was het meest geschikte model om in de feeërieke gewaden (… men kan ze niet anders noemen) van ontwerpster An Salens – ook uit Antwerpen – te schitteren. 

Even stil zijn, even mijmeren over de vergankelijkheid van ons korte leven bij “De Roos”, gezongen door ons Anneke Christy.

Kusjes

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anarchisten en communisten met mekaar op de vuist in Athene

 

Groepen demonstranten vielen elkaar gisteren aan in de straten van de Griekse hoofdstad Athene. Ongeveer 50.000 mensen demonstreerden tegen voorstellen tot belastingverhogingen en gedwongen ontslagen, die donderdagnacht zouden worden aangenomen door het Griekse parlement. Er brak geweld uit tussen bendes vermomde militante jongeren en vreedzame demonstranten, die elkaar in de haren vlogen bij het parlementsgebouw.

Het geweld escaleerde, toen leden van een aan de communisten gelieerde unie een menselijke ketting vormden voor het parlement, in een poging om de hardliners te verhinderen de oproerpolitie aan te vallen.

De communisten werden aangevallen door bendes militanten en anarchisten, die sjaals en motorhelmen droegen en hen bekogelden met brokken marmer en Molotovcocktails. De molotovcocktails spatten uit elkaar op de grond en zetten de kleren van demonstranten in brand.

Met dank overgenomen van onze voortreffelijke Nederlandse vechter en collega :  http://ejbron.wordpress.com/

 


20-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy primeert

 

De privacycommissie werkt aan een richtlijn over welke filmpjes en foto's burgers online mogen zetten en welke niet. Dat zei minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) in de Kamer aan Christian Brotcorne (cdH).

De volksvertegenwoordiger had zich gestoord aan filmpjes die door minister Q op het internet waren geplaatst : gefilmde snelheidovertreders met zichtbare nummerplaat. De dames en heren sneheidsduivels zijn in hun privacykruis getast.  Dus minister Q werd gewaarschuwd, evenals al wie op internet actief is en een misdadig individu met zijn smoelwerk wil afbeelden.

Wetsovertreders, gangsters, verkrachters, dieven, tuig van diverse disciplines maar steeds van de richel,  mag op beide oren slapen : privacy primeert steeds. 

Daarvoor bestaat in het land B de privacycommissie, een duizendenzoveelste overheidsinstelling  die autonoom functioneert.  Wil u er meer over weten, ga eens langs bij deze officiële betuttelaars : zij zijn er voor ons allemaal, u hoeft zich niet kenbaar te maken bij deze zoveelste overbodige instelling die per onmiddellijk ka ontbonden worden.

Een club beschermheren van al wat misdadig tuig is.  Een pijlertje onder het regime van schandland B.

http://www.privacycommission.be/nl/commission/about/composition/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 19/20 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op de operatietafel
 
Nu onze politiekers andermaal op een negatieve manier in de belangstelling zijn gekomen(ik heb nog niet anders geweten),wil ik hier een een uitspraak aanhalen van een chirurg ; op de vraag wie hij het liefst op zijn snijtafel kreeg, antwoordde de man zonder twijfelen, politiekers en hij staafde zijn uitspraak als volgt : "ze hebben geen ruggengraat, geen hart, geen ballen,  geen hersenen en ge kunt hun gat met hunne kop verwisselen". Die man had 100% gelijk.

Sophie

*****

Zootje ongeregeld

Politiekers hebben last van een soort ‘masochisme’, ze kunnen genieten van het leed ‘bij anderen’. In ELK zichzelf respecterend bedrijf was dergelijke directie al lang ‘op staande’ voet ontslagen zonder oprotpremie want wanbeleid en onbekwaamheid mag nooit getolereerd worden. Het uitleggen kunnen ze als de besten, hun spreekwoord “luister naar mijn woorden maar kijk vooral niet naar mijn daden” is een heilig gegeven. Als ze al iets doen, stinkt het reeds na enkele weken, corruptie, vriendjespolitiek, graaien, parasiteren en andermans geld erdoor draaien zijn steeds aan de orde.

Elke dag daalt het respect voor dergelijk zootje ongeregeld als er al respect zou bestaan, de teller staat al op -10%. Als gevolg van het misdadig wanbeleid zit ± 25% van de bevolking tegen de armoede te vechten, voor politiekers geen probleem want het geld stroomt binnen via allerlei postjes en mandaten, nu komen ze nog even zeggen dat de elektriciteitsfactuur met ± 30% zal stijgen t.o.v. 2010, omdat ze een goed groen certificatenbeleid gevoerd hebben. Het royaal uitdelen van subsodies door de Rode sloerie uit  Gent mogen de burgers betalen, met tot gevolg nog meer armoede en nog meer mensen die agressief staan tegenover het misdadig profitariaat.

Het ergste in heel de situatie is het gigantisch verraad en de misdadige roofbouw t.o.v. Vlaanderen, een misdaad die de Vlamingen weinig interesseert.  I.p.v. nu drastisch en snel ALLE nutteloze instellingen te sluiten, de topsalarissen van politiekers resp. ambtenaren af te toppen, niet met 5% maar met 50%, een pensioenregeling toe te passen voor iedereen op één en dezelfde wijze, de oorlogskassen van de pakbonden te belasten en ze rechtspersoonlijk te maken zodat wij ze voor een rechtbank kunnen slepen als ze ons schade berokkenen, door de grenzen definitief te sluiten voor iedereen die wij hier niet nodig hebben, neen, ze laten de boel liever helemaal  verzieken.  

Van wanbeleid gesproken, een troost, bij de eerstvolgende verkiezingen zullen we er alles aan doen dat over bepaalde partijen niet meer gesproken wordt, de kleurtjes zijn rood, groen, blauw en oranje. De Vlamingen zullen met mails en via blogs overstelpt worden over het gedrag van dat zootje ongeregeld, die troost is zalig en maakt een mens gelukkig.

Jean

*****

Vraag Dexia waarborg

Ik heb  een vraag over de waarborgen van 100000 euro per persoon die de overheid garandeer bij spaargelden, ect.

In welk vorm zal de overheid dit uitkeren of betalen, bij faling gezien de huidige politieke besparings-begroting. Zal dit een tweede ''Congo'' scenario worden ?  Zoals de zaken er te Griekenland voor staan (opstand bevolking) zou het niet ondenkbaar zijn dat Griekenland zelf uit Europa stapt  en Dexia-overheid kan fluiten naar de centen.  Portugal en Spanje lunnen volgen.

En mijn tweede vraag is, waarom wij niets horen over zusterbank D(T)exia Turkye, die tot bijna 6% gaf aan (nieuwe) spaarders.Dexia B, is dan wel de grote verliezer, maar wie zijn dan de winnaars, want die moeten er toch ook zijn, nietwaar.

Gina

*****

lucky chang

Hier in frankrijk zou Kevin met zijn totaalconcept geen enkele loempia verkopen en met reden. Vanwaar toch dat mosselcomplex bij vele vlamingen? 

B uit Orange (F)

*****

Welke vrede willen we?
 
"De islam is oké, want in de Thora staan ook verschrikkelijke dingen, en in de bijbel, en in …. Het is religie in het algemeen, niet de islam in het bijzonder, die voor westerlingen onderdrukking en intolerantie belichaamt. 

De oplossing? De totale verbanning van God uit het openbare leven, of hij nu joods, christelijk of islamitisch is. Dit laatste vormt natuurlijk geen definitie van secularisme. 

De liberale democratieën rusten in werkelijkheid in grote mate op de fundamenten van vooral het christendom en de klassieke filosofen. Afgezien van het feit dat men zich kan afvragen waarom een set moreelreligieuze regels als de Tien Geboden, die nergens in het Westen wettelijk bindend is, in strijd zou zijn met gelijk welke Grondwet, vinden sommige van deze regels nog altijd hun neerslag in de vaderlandse wetboeken; moord en diefstal zijn nog altijd verboden. Bovendien gaf Christus zelf de eerste aanzet tot de scheiding van kerk en staat in de westerse landen: "Geeft den keizer wat des keizers is en God wat Gods is."

Politiek vertaald, hebben de christelijke fundamenten gezorgd dat er normen en waarden zijn die niet ter discussie stonden en door iedereen aanvaard en toegepast  konden worden.

Dit zorgde voor een homogene gemeenschap.

De nu heersende machten zien in dat er niets meer is dat ons bindt (met hen), een egoïstische samenleving die niet danst naar hun pijpen laat hen smachtend terugblikken naar de middeleeuwen waar een goede “verstandhouding” was tussen kerk en staat. 

Het is wachten op de eerste Moefti in de zetel naast Van Rompuy.
Gelijkgestemden vinden elkaar altijd : god bless hitler.

Stradi

*****

De Fiere Vlaamse Leeuw
 
The Observer wil Vlaamse Leeuw behouden
''Keep your lion, Flanders - it's a better look than a pair of slippers''
Trouwens, welk soort embleem zou dan wel 'openheid' en 'warmte' kunnen uitstralen?, vraagt Mitchell zich af. 'Open armen en een paar slippers? Een regenboogvlag met een kop warme chocolademelk? Een 24/24-winkel in een woestijn? Geloof me: Vlamingen zijn beter af met een leeuw.'

Stradi

*****

Het ei van Van Rompuy?
 
Hoe is mogelijk? Wij krijgen geen eieren voor ons geld maar hij krijgt een reuze ei.

De ten toon gespreide pracht en praal die door de belastingbetalers wordt gefinancierd is ten alle tijde schandelijk, maar met de huidige economische crisis is deze verspilling ei zo na obsceen en onverklaarbaar. Is het afgunst voor het ei van Columbus of voor de eieren van Fabergé?

Een ding is zeker zijn benoeming heeft hem geen windeieren gelegd.

Foxy

*****

Oorzaak en gevolg en de regel van 3

Ik prijs me gelukkig dat ik niets te maken heb met het onderwijs en nog meer dat ik geen verantwoordelijkheid draag voor de actuele en voorbije gang van zaken.

Wat er niet meer onderwezen wordt naar behoren zijn voornamelijk twee essentiële dingen: de causaliteit en de proportionaliteit.

Met causaliteit bedoel ik het verband tussen oorzaak en gevolg. Met proportionaliteit bedoel ik de regel van drie.

De causaliteit is wellicht het gemakkelijkst te begrijpen en dus ook uit te leggen. Als ik op een hoogte van anderhalve meter een gewicht van een kilo pluimen laat vallen op mijn grote teen is die ongetwijfeld ernstig gekwetst. Een kilo ijzer mag ook.

Lessen die thematisch de grote teen behandelen met alle biologische en andere interessante weetjes van voetschimmel tot en met de gevolgen van volledige amputatie, en de week daarop de valbeweging van het gewicht van een kilo pluimen in het luchtledige levert me nul microgram bruikbare informatie en dito vergelijkbare systematiek op.

De schuld ligt in de thematische aanpak en de afwezigheid van pedagogische doelstelling, behalve dom houden natuurlijk.

Met de proportionaliteit ligt het wat moeilijker. Iemand die zijn portefeuille in warde ziet dalen met 4,6 % en zijn Dexia aandeel dus gereduceerd ziet tot 95,4 eurocent beseft onvoldoende dat dit aandeel dat hij aankocht aan 21 euri intussen in waarde gedaald is met meer dan 104,5 procent en dus minder dan 0 procent van de oorspronkelijke opgehoeste som waard geworden is.

Ons onderwijs is benedenmaats en wordt bewust ondermaats gehouden. Onze jeugd wordt dom gehouden en zij zullen het geweten hebben.

Hoe kan je verbanden leggen als in de thematische lessen geschiedenis de ene week de Karolingers aan de beurt komen en de week daarop de precolumbiaanse culturenin centraal en Zuid Amerika?

Zo verwoordt Jacques Heers het in zijn prachtig geschreven werk “ Le Moyen Age, une imposture”. (Uitgegeven bij Perrin onder ISBN 978-2-262-02943-2)

Daarin bewijst hij dat de Renaissance hoe verdienstelijk ook, helemaal geen wedergeboorte was, maar een soort politiek misbruikte hype. Misbruik, tiens waar hebben we dat nog al gehoord in het flut-Frans van de Donnéa, Van Hengel en Thielemâns? O, even in m'n wangen knijpen, nergens natuurlijk!

lucky9

*****

Als de rechter
 
zo schuldig wordt als de dader,die het misdrijf pleegde, dan is er dringend werk voor boer Charel De Clerck op Justitie. Het is te gek dat men een paar gevangenissen bijbouwt, als de rechters het vertikken van nog straffen uit te spreken, die in het wetboek van strafrecht voorgeschreven zijn. Vorige week :  een dronken bestuurder rijdt een fietser dood en pleegt vluchtmisdrijf, de dader zat één nacht in de cel en kreeg een week rijverbod. Deze week, in Brugge, een man die zijn beide minderjarige dochters verkrachtte, komt weg met vier jaar voorwaardelijk, dit zijn geen vonnissen meer, maar  aanmoedigingen, om kandidaat-misdadigers ertoe aan te zetten dergelijke feiten te plegen. Schandalig is dat en wat dan te denken van iemand,die een sigaret rookte in het spoorwegstation en daar acht dagen celstraf voor kreeg, kan het nog gekker, neen toch ?

Sophie DW

*****

Hoe groen is mijn dal 

Gelijkheid, diversiteit, racistisch wit papier, Jozeffen die te Snel zijn afgestudeerd. Schandalen hier, schandalen daar, schandalen overal. Zijn wij nu echt de enigen die over gezond verstand en een goed toekomstgericht inschattingsvermogen beschikken ? Inderdaad, het succes van Angeltjes is daarvan het bewijs. Stiekem wordt het veel en spijtig genoeg te "snel" gelezen door onze minderbegaafde oordeelkundige tegenstanders die zo vast geloven,zoals een Arab in Allah, in links, vorst, vaderland , een betere wereld en hun verkozen politiekers.

Intussen gaan de  idolen verder met hun plundertochten, wordt justitie lammer en tammer.  Gelijkheid.  Zijn wij de gelijken in de ogen van de Waalse politiek ?  

Nu komt er al kritiek op "wit" papier, terwijl te Borgerhout een sharia-gerechtshof wordt geinstaleerd door de sharia4brothers,die daarbij,  als toetje , uitspraken mogen doen, waar zelfs Jozef Dewitte nog bleker van wordt. Mijn gevoelens van afkeer tegen zoveel onrecht hebben plaatsgemaakt voor "medelijden". Het overgrote deel van mijn volk is dom,  ze hebben traditioneel aanvaard knecht te zijn en ze blijven hun meesters dienen en nu zelfs onderdanigheid tonen voor de volgelingen van en achterlijke godsdienst. Met veel dank aan mijne Vlaamsche Volksgenoten.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia : duidelijk ?

 

Dexia van 2007 tot vandaag

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Gouden* Stadsfeestzaal te koop

 

 

Het Antwerpse winkelcentrum Stadsfeestzaal wordt verkocht. De internationale vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle kreeg namelijk een exclusief mandaat voor de verkoop. Dat meldt het financieel-economische weekblad 'Trends'. Op dit ogenblik is het winkelcentrum voor de helft in handen van een Ierse privé-investeerder, aldus het weekblad. De andere helft is eigendom van de Nederlandse projectontwikkelaar Multi Development, die ook instond voor de herontwikkeling van het pand. Ondanks de vele kijklustigen zijn niet alle winkeliers in het centrum tevreden met de commerciële resultaten.

Het winkelcentrum ligt tussen de Meir en Hopland. Het beschikt over een oppervlakte van 22.000 vierkante meter aan commerciële ruimte en de waarde ervan wordt geschat op 110 miljoen euro. 'Trends' meldt nog dat er al enkele biedingen zouden neergelegd zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals : de Gemeentelijke Hold-up

 

 
"Wij weten echt van niets : het is de crisis, mijnheer, wij kregen alleen wat geld"

Vandaag heeft Gazet van Antwerpen zich behoorlijk herpakt in haar informatie met betrekking tot de toestand bij de Gemeentelijke Holding en de échte verantwoordelijken voor het drama dat doorzindert in zowat alle Vlaamse gemeentes en vele openbare instellingen.  Ook Waals-Brusselse trouwens, maar dat is niet onze eerste zorg : de vrienden van over de taalgrens kunnen gerust zijn ; traditiegetrouw worden hun tekorten bijgepast door de nazi's van het Noorden.

Hier kan u het stuk van Johan van Geyte lezen, die wij eerherstel verlenen. http://www.gva.be/nieuws/geldzaken/aid1085900/gemeentelijke-holding-leeft-op-grote-voet.aspx?cmt=all#rcomments

Vanmorgen was de voorzitter van de Holding, de liberaal Vermeiren, burgemeester van Zaventem en Vlaams parlementslid (veel is niet genoeg)* te gast bij Radio 1. De man werd het vuur aan de schenen gelegd, maar hij verschool zich achter het slappe argument : "Wij hebben altijd gedaan wat de regering vroeg".  Met andere woorden maar in dezelfde sfeer als de Duitsers na de oorlog : wir haben es nicht gewusst en daarmee is de kous af voor deze keuning van de graaiers. 

Hetzelfde geldt voor zijn 17 medestanders in de raad van bestuur die jaarlijks enkele uurtjes spendeerden om in Brussel aanwezig te zijn bij de vergaderingen en daarvoor een sympathieke 30000 euri op hun bankrekening ontvingen "om te doen wat de regering vroeg". De werkingskosten van de Holding die 6 personen op de loonlijst telt, bedraagt gemiddeld 3 miljoen per jaar. Er moet zwaar geleefd zijn geweest bij de Holding maar de bestuurders hebben daar nooit zwaar aan getild. Jef Gabriëls van Genk vandaag wel, want hij heeft moedig zoals tjeven vaak zijn, ontslag genomen nu de boel op barsten staat.

Primordiaal blijven de ettelijke vragen over de handelingen die de Holding gesteld heeft in verband met speculatieve handelingen met opties.  Ofwel was de Raad van Bestuur hiervan op de hoogte en dan zijn ze met zijn allen hoofdelijk verantwoordelijk, ofwel wist de Raad dit niet en dan moeten de auteurs van deze constructies gerechtelijk vervolgd worden.  Maar zij niet alleen, ook de leden van het auditcomité onder de vaardige leiding van de Antwerpse schepen Philippe Heylen, evenals de auditors en de gewestwaarnemers.

Volgende week dinsdag moet Vermeiren met de administratieve verantwoordelijke van de Holding zijn affaires komen verantwoorden in het Vlaams Parlement. Het gebrek aan financiële kennis van vele parlementairen kennende, zal dit waarschijnlijk op een sisser uitlopen. tenzij er toch een of meer witte merels zouden opstaan die vertrouwd zijn met deze materie en die niet alleen de juiste vragen weten te stellen maar ook de slappe uitleg van Vermeiren weten te ontmaskeren.

Wat moet doorgaan voor democratie in dit schandland, kenmerkt zich door onkunde, uitsluiting en scharrelpolitiek bedreven door praatvaders en babbelmoeders.

Ray

* onze vriend en collega Johan Slembrouck laat ons weten dat Vermeiren geen Vlaams parlementslid meer is. Onze info was gebaseerd op Wikipedia, die in dit geval nog niet aangepast was. Dank en excuses.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorbeeld van politiek-correct neutrale journalistiek

 

Een vader, zijn zoon en 3 mannen

In Jette hebben drie mannen donderdagmorgen een politievoertuig aangevallen om de zoon van een hen te bevrijden. Dat werd donderdag bij een woordvoerder van het parket vernomen. De 3 mannen vielen de inspecteurs aan, van wie twee voor tien dagen werkonbekwaam zijn : dat is een spijtige bijkomstigheid.  De vader werd opgepakt en aan het parket overgedragen.

Omstreeks 2 uur werd een politiepatrouille opgeroepen voor een straatgevecht in de Ferdinand Lenoirstraat. De inspecteurs troffen er een 22-jarige man aan die vuilnisbakken tegen de grond gooide. (sedert wanneer is het tegen de grond kieperen van vuilnisbakken een reden om politie te verwittigen ? Leven wij in een vrij land of niet ?)

De agenten voerden de vuilnisbak-omverwerper eerst naar het ziekenhuis, vooraleer ze hem naar het commissariaat zouden brengen. De jongeman slaagde er echter in zijn vader te bellen vanuit het kabinet van de arts.

Toen de jongeman (die een zoon bleek te zijn) daarna naar het commissariaat gevoerd werd, vielen zijn vader en twee andere mannen het voertuig aan. Ze probeerden de jongen, die dus een zoon is,  te bevrijden, waarbij twee agenten gewond raakten. Eigen schuld, dikke bult.

De jongeman, de zoon dus,  en de twee medeplichtigen van zijn vader, 22 en 21 jaar oud, worden niet vervolgd. Zijn vader werd aan het parket overgedragen.

Wat een enig stukje neutrale én vlot geschreven journalistiek, nietwaar over een klein feitje in een Brusselse randgemeente. De jeudige schrijverd heeft zorgvuldig vermeden te verwijzen naar de nationaliteit van de vader, de zoon en de 3 mannen. Het zijn ongetwijfeld rasechte ketjes. Proficiat, Vandaag.be

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is dat guillotineke ? Hier is dat guillotineke !

 

 

Dat Elio en co koortsachtig op zoek zijn naar geld,geld en nog eens geld om de gaten in de "staatskous" te dichten is nu toch wel klaar en duidelijk.Dat de "goede" huisvader (moeders zijn er ook hé!) zijn spaarzamheid zal beloond worden met nog een extra afroming om de reeds graatmagere rente staat nu reeds in de sterren geschreven.Zelfs het ouwe,trouwe tot op heden onaangeroerde "spaarboekske" van Janneke en Mieke die centjes opzij legde voor "hun oude dag" zal (men zegt het nog niet openlijk!) moeten inleveren,zeker als men weet dat er zéér veel (het meeste in Vlaanderen!) gespaarde centjes liggen te rusten. Een half procentje afpakken van de schamele intrest brengt vele miljoenen euri's in het laadje van de immer aan chronish geldgebrek lijdende federale portemonee. 

Vandaag mogen we vernemen dat de Dexia beerput reeds meer dan een jaar geleden zijn stank binnenskamers verspreidde. De Europese bankenwaakhond waarschuwde toen reeds voor de gevaarlijke en ongewenste handelingen die de bank verrichtte.

De grote "salopard" van dit maffiagedoe was de Dexia-tak in Frankrijk. Dit was dus ook geweten door de Dexia-top in het land B, zegge ook J.L. Dehaene en co. Dat de mindere garnalen die in de raad van bestuur zaten hier niets van zouden geweten hebben, is wellicht aannemelijk gezien de meesten van hen er maar bijzaten voor spek en bonen (lees:zitpenningen) en het verschil niet kennen tussen credit en debet, laat staan dat ze een jaarverslag lezen en begrijpen.

Ook het feit dat Dexia met vlag en wimpel de stress-test doorstond, waarin gesteld werd dat de bank absoluut geen "cash" probleem zou hebben, roept vele vragen op. Zelfs de blauwe Luc Coene, beweerde 14 dagen voor de crash dat er bij Dexia geen vuiltje aan de lucht was. De governeur van de Nationale Bank is ook maar een kieken, nietwaar.

Een ding staat als een paal boven water.De belastingbetaler zal het verdorie geweten hebben en de grote smeerlappen die dit ons gelapt hebben glippen er onderuit. Zo is het met Fortis krèk hetzelfde geweest. De zoektocht naar geld van de Waalse nicht en haar kliek om doppers, tafelschuimers, barstensvolle gevangenissen, overtollige politiekers ,NMBS-hangmatters en Brusselse dikke nekken te onderhouden zal nu nog intenser worden om de maffia-prakijken van de "witte boord criminelen" van de Dexia bank te dekken.

Het is veelbetekenend te moeten vernemen dat  den dikke graaier van Vilvoorde achter "gesloten" deuren zal gehoord worden i.v.m. het Dexia geval. Ach, het zal toch noppes worden : zij wisten van niets.  

Of al dat achterbaks gedoe, gegraai en gegerabbel kan blijven duren, durf ik te betwijfelen. Als de gewone man/vrouw zal ontwaken uit zijn apathie voor dit alles en zal constateren dat de portemonnee leeg is, omdat vadertje staat alles ingepikt heeft, zal de afrekening komen.  Ook de zonnekoning en zijn gevolg in Frankrijk dachten de bevolking te kunnen uitmelken tot de laatste druppel, tot de dag verscheen dat de guillotine van stal werd gehaald ! 

mvg - senior
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!