3x à la Grecque xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gipsen beelden, wijnbladeren, wijngoden en boottafereeltjes met witgekalkte huizen. En moussaka natuurlijk! Het cliché mag er zijn, maar sommige Griekse resto's halen toch het onderste uit de kan. Enkele tips!
Strofilia staat voor Byzantijnse en Griekse schotels vlakbij de Brusselse Vismarkt. In de zeventiende-eeuwse wijnkelder, beschermd als historisch monument, worden groepen ontvangen in een authentieke sfeer. Elders in het restaurant eet je ofwel onder de indrukwekkende balken ofwel op strakke witte stoeltjes tussen veel hout en kleur de fijnste mezze en visschotels gemaakt van de producten uit de ambachtelijke visserij. Varkensmarkt 4, 1000 Brussel.
Griekenland staat gelijk met zon en zee toch? En dus smaakt Grieks nergens beter dan op een boot, moeten de broers Toli en Dimitri gedacht hebben. Op hun drijvende restaurant Karimata schotelen ze typische Griekse gerechten voor met vis en schaaldieren uit de Middellandse Zee, vlees van eerste keuze, ambachtelijke charcuterie en kazen, geparfumeerde olijfolie en kruiden en specerijen uit de bergen. Winketkaai, Mechelen.
Appeltjesgroen, veel hout en een hedendaagse inrichting maken van Zita een vooruitstrevend Grieks-Belgisch restaurant. De familie Vogiatsoglou kookt snelle lunches, meeneemgerechten en gezellige diners bij elkaar met lekkers als mosselsoep met saffraan of een speenvarkentje in mosterdsaus. Tiensesteenweg 347 in Kessel-Lo.
|