Franse champagneboeren azen op Tiense Kweiker xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Enkele Franse champagneboeren laten hun bubbels even voor wat ze zijn en hebben hun oog laten vallen op de Tiense Kweiker, de tripel van Miel Mattheus. Ze hebben alvast een nieuwe lading bier besteld.
Elk jaar reist een afvaardiging van Les Compagnons de Champagne Tienen naar het champagnehuis Gérin et Fils in Brouillet, in het hartje van de champagnestreek. Dit jaar deden voorzitter Pierre Bruyninckx en co dat met twaalf flessen Tiense Kweiker Tripel in hun valies. Het Tiense gerstennat viel blijkbaar zo in de smaak van de Gérins, dat ze het bier ook lieten proeven aan andere champagneboeren. 'Ook zij vonden het lekker', zegt Miel Mattheus, de maker van de Tiense Kweiker. 'Ze hebben me gevraagd om een groot aantal flessen opzij te zetten voor een volgend transport.'
Mattheus bracht het bier vorig jaar op de markt om geld in te zamelen voor de Mediclowns. Het bracht tot nu toe al 4.000 euro in het laatje, maar nu gaat de tripel dus een eigen leven leiden. De Tiense Kweiker is een biologisch bier dat gebrouwen wordt in De Hopperd in Westmeerbeek.
Je kunt de Tiense Kweiker kopen in de streekwinkel van het Tiense museum en in de cafetaria van de Heilig-Hartkliniek.
www.tiensekweiker. handelsgids.be
|