Le Vieux Moulin in Weywertz (Bütgenbach) xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In het rustige Weywertz, te midden van de hoge Venen, ligt het charmante hotel Le Vieux Moulin. Een oude, gerenoveerde watermolen, omringd door een oase van groen en een forelvijver. Een adresje dat vast en zeker nog niet ontdekt is door de massa, er heerst rust alom. Bij het binnenrijden op de prachtige binnenplaats duurt het geen vijf minuten om alle zorgen achterwege te laten.
De prachtige ligging is één troef, de aangename kamers een tweede. Het is duidelijk: gastvrouw Christiane heeft smaak, veel smaak. Alles past perfect en ademt rust uit. De kamers zijn dan wel traditioneel ingericht, maar met moderne accenten. En ook al sliepen we in een basiskamer, ze was erg ruim. De regendouche was zalig, het beddengoed ietwat minder. Maar we sliepen als een roos.
Harmonieuze kleuren Le Vieux Moulin telt negen kamers, verdeeld over twee gebouwen. De kleuren van de kamers variëren van harmonieus blauwe tinten, over warm rood tot zen beige. Alle kamers beschikken over televisie, zithoek - die van ons was vrij klein - en minibar.
De ontbijt- en dinerruimte is erg mooi ingericht. Het ontbijt is rijkelijk, eitjes naar wens, koffiekoeken, rustiek bruin brood, vers fruitsap, ham, kaas en confituur. Het diner is al even hartverwarmend. Chef Johan Regnier kookt in een open keuken en serveert wat de seizoenen hem brengen. Hij leerde de stiel in het bekende restaurant Barbizon. Johan dweept met een verfijnde regionale, gastronomische keuken. Het dagmenu stelt hij samen op basis van het marktaanbod. Bij de voorgerechten wijn het slaatje van scampi's met fijne kruiden, een pompoensoep in de herfst of de tartaar van forel voltreffers. Tijdens het jachtseizoen serveert Johan - een vlotte prater - graag wildgerechten waarbij hert of ree begeleid door seizoensvruchten de boventoon voeren of een lekkere, op het domein gevangen, forel
Heerlijk toetje Ook vegetariërs voelen zich hier in hun sas. Op aanvraag bereidt de chef voor hen een verzorgde schotel op basis van verse warme groenten of een kaasschotel. De porties zijn steeds ruim. En natuurlijk mag je hier geenszins het toetje missen. Vooral de crème brûlée met bourbonvanille, de bavarois met amandels en rode vruchtencoulis en een smeuïg chocoladetaartje zijn heerlijke afsluiters. John Boereboom, de echtgenoot van Christiane, is al van jongs af aan verknocht aan de streek én Le Vieux Moulin. Hij bracht zijn jeugd door in deze streek, waar zijn vader hem zijn passie voor de ongerepte natuur én de hengelsport bijbracht. John kent de streek op zijn duimpje en kan je goede tips geven.
Naast hengelen, kan je hier ook wandelen door uitgestrekte bossen. Je kan in de buurt het indrukwekkende kasteel van Reinhardstein, de abdij van Stavelot of het Duitse stadje Monschau bezoeken. Ook de meren van Robertville en Bütgenbach liggen vlakbij. Kamer met ontbijt voor 2 personen van 130 tot 150 euro, suite 180 euro. Driegangendiner van 30 tot 45 euro. Le Vieux Moulin, Mühlenstrasse 32, 4750 Weywertz, tel. 080/28 20 00,
"http://www.levieuxmoulin.be"
|