Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
06-12-2011
De IJslandse Hond .... werkhond ...
De IJslandse Hond .... werkhond ...! !
De IJslandse Hond is een werkhond bij uitstek, die geschikt is voor het harde klimaat op IJsland. Een van zijn belangrijkste taken is het begeleiden van een kudde paarden. De honden werken zelfstandig en zorgen ervoor dat de paarden bij elkaar blijven en de juiste richting op gaan. Zij doen dit met veel geblaf en een hoop geren, waarbij zowel paarden als honden plezier bij lijken te hebben. Ook wordt de IJslandse Hond gebruikt bij het hoeden en drijven van de schapen. De hond hield de schapen bij elkaar en spoorde afgedwaalde schapen op en leidde ze naar veilige plekken. Dit laatste kon hij zelfs onder zeer barre weersomstandigheden en in het donker. IJsland ligt zo noordelijk dat er in de wintereen bijzonder lange nacht is, zodat veel buitenwerk in het donker verricht moet worden
In de zomer werd de hond met de kudde op hooggelegen weiden achtergelaten; hij was dan dagen de enige oppasser van de kudde. Hij moest daar de lammeren beschermen tegen de roofvogels, wat je nu nog herkent als de hond grote vogels (reigers) al blaffende najaagt. In het najaar bracht hij ze samen met de boer te paard weer terug naar de boerderij. Daar werden de honden gebruikt om het vee weg te houden van de weilanden voor de hooivoorraad in de winter. Om al deze taken te kunnen doen moesten de honden zeer intelligent zijn en werden ze drastisch op hun karakter geselecteerd.
De IJslandse Hond bezit nagenoeg geen jachtinstinct, maar de neiging tot achtervolgen (het drijven) is wel heel sterk. Dat achtervolgen heeft wel iets te maken met jacht, maar er is een grens waar de hond niet overheen gaat. Op die grens stopt het achtervolgen van wild, paarden, reigers, trimmers, fietsers, etc. De neiging om bij de eigen roedel (gezin), resp. kudde of meute te blijven overheerst dan, voor mensen die bij het bos wonen is een niet-jagende hond een uitkomst !
De IJslandse Hond is een fijne gezinshond, zeer gesteld op het leven in de huiselijke kring en wordt graag aangehaald. Door deze aanhankelijkheid is een IJslandse Hond niet graag alleen, hoewel de hond als pup langzaam kan leren enkele uren alleen te zijn. Het liefst gaat hij overal mee naar toe, ook op vakantie, en omdat hij zo inschikkelijk is kan hij ook bijna altijd mee.Ziehier een prachtig filmpke van een ijslander en een whippet ... knipoogje ...Vergeet evenwel het liedje in linkerkolom niet uit te zetten... alvorens dit aan te klikken é ..
Een IJslandse Hond is daar waar u bent, hij houdt u voortdurende in de gaten zonder hinderlijk aanwezig te zijn.
**Amarigo** ... het paard van Sinterklaas is op pensioen !!...
**Amarigo**29j ... het paard van Sinterklaas is na 21 j dienst op pensioen !!
In 1990 was er Amerigo, een sneeuwwit paard dat voor het eerst de taak had om Sinterklaas van de boot naar het stadhuis te brengen.
Omdat Sinterklaas doorgaans door een juichende en zingende menigte wordt onthaald en er bovendien niet zelden kinderen heel dicht bij hem in de buurt komen moet zijn paard overal rustig onder blijven.
Amerigo kreeg daarom als training een opleiding tot politiepaard. Nadat hij de laatste test met groot succes had afgelegd kreeg hij zijn beloning: een jaarlijkse rondtocht door de mooiste havenstadjes van Nederland. Dat doet hij nu al bijna achttien jaar. Tot groot genoegen van Sinterklaas, die uitermate blij is met deze kalme en altijd betrouwbare viervoeter.
Amerigo zelf geniet van de kinderen, van wie er altijd wel een paar een wortel voor hem meenemen. En wortels, daar is hij dol op. Omdat witte paarden niet goed tegen felle zon kunnen, laat Sinterklaas Amerigo liever in Nederland.Ziehier een korte filmfragment van De Sint en Amerigo ... gelieve eerst het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten voor je dit aanklikt ... !!
Amerigo is geboren in 1982 en heeft jaren trouwe dienst bewezen bij de bereden politie te Nunspeet.
Sinds 2002 is Amerigo ambtelijk met pensioen. Amerigo heet dus echt Amerigo, is ingeschreven in het KWPN stamboek en is een zoon van de hengst Orthos
Jong geleerd is immers oud gedaan... fijne Sinterklaas dag... Veel liefs ... groetjes Miryam
Snowshoe ... een kat met kleine witte laarsjes... .....
Snowshoe ... een kat met kleine witte laarsjes... ! !
HERKOMST. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden in Philadelphia in een nest Siameesjes verrassend drie kittens geboren met witte vlekken op hun voetjes. Met inkruising van bi-colour American Shorthair werd verder gefokt, waaruit uiteindelijk de Snowshoe ontstond. Op het gezicht is een witte bies als een omgekeerde V afgetekend. Ondanks het feit dat de Heilige Birmaan ook witte voeten heeft, is dit ras niet verwant.
VACHT. Glad, strak en kort. Lichaamstype en aftekening als de Siamees, met witte vlekken op voeten, borst, gezicht, oren en een deel van de poten. Zeer gemakkelijk te onderhouden vacht. KLEUR. Seal Point en Blue Point zijn het meest populair. GEDRAG. Nogal vriendelijk. Goed met kinderen. Kletser. OVERIG. De kleine witte laarsjes aan de voeten 'maakten' de rasnaam.
Dit ras is bijdehand en intelligent en heeft een tikje mystiek geërfd van zijn voorvaders.Ziehier een prachtig mooi filpmje van een spelende kat op een trap ... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken !!!
De Snowshoe is een ideaal huisgenootje die je overal mee naartoe zal vergezellen en met een zachte, melodische stem met je communiceert. Deze kat kan zich erg vermaken met water maar ook met speeltjes is hij de hele tijd zoet. Snowshoes zijn levendige, allerte en actieve katten die er niet van houden om lang alleen te zijn. Veel liefs . groetjes ... Miryam
De Husky ,De vrije natuur lonkt! Hondensleeën en buitenactiviteiten
De Siberische Husky is een middelgrote werkhond met een krachtige, maar sierlijke bouw. Zijn middelmatig stevige en goed bevachte lichaam, de rechtopstaande oren en de sikkelvormig gebogen, over de rug gedragen vossestaart wijzen op de noordelijke erfenis van de bekwame sleehond.
Zijn karakteristieke gang is los en ongedwongen, maar ongelooflijk krachtig als er een beroep op hem wordt gedaan om te trekken. De levendige en vriendelijke uitdrukking in zijn enigszins schuinstaande ogen wijst op de handelbare aard en het meegaande karakter van deze hond.
De rasstandaard beschrijft de Siberische Husky als een vriendelijke, zachtmoedige en waakzaam gestelde hond. Maar absoluut niet wantrouwig of agressief tegenover mensen of andere honden. Bij een volwassen hond merk je toch een zekere waardigheid en terughoudende hond. Een goede gehoorzame hond word de Siberische Husky pas, als deze volledig geleerd heeft, en de hond moet ook 'zin' hebben om naar je te luisteren. Een strakke opvoeding en een baas in sterke schoenen is van belang. De Husky heeft gezelschap en beweging nodig, veel beweging.........
Doe eens wat anders op wintersport. Laat de skis of het snowboard een dagje staan en pak de hondenslee. Geniet van de natuur in gezelschap van gelijkgezinde mensen Gegarandeerd dat je met een glimlach op je gezicht en spierpijn in de kuiten s avonds in bed kruipt. En je hebt een leuk origineel verhaal voor je vrienden thuis. Hondensleeën echt niet alleen voor eskimos.
Walt Disney Pictures presenteert "EIGHT BELOW" een spannende, avontuurlijke en ontroerende actiefilm over vriendschap en trouw. Barre weersomstandigheden en een vreselijk ongeluk dwingen de leden van een wetenschappelijke expeditie om zich terug te trekken uit Antarctica. Survivalgids Jerry (Paul Walker) moet zijn geliefde sledehondenteam achterlaten om de meest meedogenloze winter op aarde te overleven.
Gedreven door hun standvastige vriendschap en geloof in elkaar maken de honden en de diepbedroefde Jerry, die zich door niets laat weerhouden om ze te redden, een verbluffende reis om weer bij elkaar te komen, Een indrukwekkende en inspirerende film die het hele gezin zal bijblijven met de nodige traantjes ..Vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens je dit aanklikt é ...
De lange-afstands-races zoals Iditarod, the Yukon Quest en de Finnmarkslopet zijn de meest extreme overlevings-uitdagingen die de mens kan ondernemen.Waar de omstandigheden het zwaarst zijn, waar mensen één zijn met de natuur, zul je beseffen dat de honden het meest betrouwbare middel van transport zijn.
Een (stevige) brok levende geschiedenis..... " De wortels van de Brabander " !
De wortels van de " Brabander " Het Brabants trekpaard kent een rijke geschiedenis. Het is een kruising van verschillende variëteiten uit de Denderstreek, Nijvelstreek en het dal van de Méhange. Zijn echte wortels liggen bij de Romeinen. Toen waren trekpaarden al erg gegeerd. In de Middeleeuwen torsten noeste paarden de zwaar geharnaste ridders bij steekspelen. Later vroegen de postkoetsen om uit de kluiten gewassen viervoeters.
Met de komst van de auto raakte het fokken van deze paarden in verval, tot de landbouw weer voor een heropleving zorgde. Het was deze economische sector die aan de basis lag van het internationale succes van het Belgische trekpaard. Het dorpje Vollezele in Vlaams-Brabant werd een zeer belangrijk fok- en handelscentrum. Vandaar dat men nu nog in de volksmond spreekt van een Brabants trekpaard of " Brabander ".
Na een inzinking, er weer bovenop Kort na het einde van de tweede wereldoorlog mechaniseerde de landbouw in een hoog tempo. Het trekpaardenbestand verminderde tot amper 6.000 stuks, Brabanders en Ardenners samen. Gelukkig is de voorliefde en de passie voor ons prachtige trekpaard nog steeds levend.Ziehier een prachtig mooi filmpje ... van deze toch uitzonderlijk mooi paard van ons Belgenlandje ...prachtig naar voorgebracht op een al evenzo prachtig wit sneeuwtapijt ... rinkelende bellen met een tweespan ... !! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé .. ! !
Het werd trouwens erkend als levend cultuurpatrimonium door Monumenten en Landschappen. Een ommekeer kwam er toen de bekende brouwerij Palm uit Steenhuffel zich over het voortbestaan van het ras ontfermde.
Troeteldier van de brouwer is het vosse trekpaard, één van de zeven kleurvariëteiten. Zijn amberkleurige vel en witte manen doen denken aan een frisse pint met schuimkraag. Er leven nu terug 15 000 Brabanders in België. Het Pajottenland en de Brabantse Kouters (allebei in de Groene Gordel) zijn tot op vandaag ´paardenland´ bij uitstek gebleven.
De Somali's een bron van inspiratie, levensvreugde en pret.........
De Somali's ... een bron van inspiratie, levensvreugde en pret...
Somali's zijn slank en is een zeer elegante kattenras. Kenmerkend is hun prachtige vacht . De haren worden gekenmerkt door een dubbele, soms driedubbele, bandenmarkering. Dit wordt 'ticking' of 'agouti' genoemd. Voor een wildkleur betekent dit een zwarte haarpunt, dan een rossige kleur, gevolgd door een zwarte band en een warm abrikooskleur.
Zowel de Abessijn als ook de Somali is zeer intelligent en aanhankelijk. SomAby's zijn bijzonder op hun mensen gesteld en bruisen van energie. Zelfs op ver gevorderde leeftijd zijn de SomAby's nog actief en in het leven geïnteresseerd en voelen ze zich nog steeds betrokken tot het wel en wee van het huishouden.
Eenmaal gewend aan hun mensen zijn het vrienden voor het leven. Ze zijn inventief (zien in elk voorwerp een speeltje) en watervlug. Dichte deuren zijn ervoor om geopend te worden, losse veters om nagejaagd te worden. Bewegende tenen laten ze niet ongemoeid.
Mogen ze in een afgeschermde tuin ravotten, dan racen ze er vol energie doorheen op zoek naar prooi, van insecten, via kikkers en muizen tot vogels. Ook wormen laten ze niet met rust. En ja, af en toe moeten ze even pronken en brengen ze hun buit naar binnen om vervolgens vol trots de complimenten van hun eigenaren af te wachten.
De SomAby kan beslist niet tegen alleen zijn en opsluiting in kleinere ruimtes is voor hen rampzalig. Ze worden ziek, ongelukkig en apatisch (of erger). Voor een SomAby is het dus heel belangrijk dat hij/zij gezelschap heeft. Dit kan een gezin zijn, waar altijd wel iemand aanwezig is, een andere kat of een hond. Een SomAby heeft vanwege zijn actieve en nieuwsgierige aard meerdere kamers nodig waar hij/zij in en uit kan lopen.
Helemaal perfect zou het zijn als hij in een beschermde situatie naar buiten kan (buitenren, afgeschermde tuin of balkon). Net als voor andere katten geldt ook voor hun dat ze de gelegenheid moeten hebben om hun nagels te kunnen scherpen (krabpaal), voldoende speelgoed (pennen, propjes papier en oude sokken zijn erg in trek) en plekken waar ze zich ongestoord kunnen terugtrekken. Hier het grappig filmpke van let wel .... een abbessijn ... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Mits de SomAby een goede verzorging, een veilig tehuis en gezelschap geboden krijgt is hij/zij een vreugde voor elke kattenliefhebber. Het is een vriend voor het leven die geregeld op schoot kruipt, heerlijk kan spinnen en royaal is met het geven van kopjes (denk om je koffie..). In droevige tijden is hij/zij een gro te troost en in goed tijden een bron van inspiratie, levensvreugde en pret.
De Beauceron is vastberaden, moedig , snel, flink en oplettend en dwingt respect af ...
De Beauceron is vastberaden, moedig , snel, flink en oplettend en dwingt respect af
De Beauceron is een Frans herdershondenras dat afstamt van een heel oud en tamelijk onedel type hond. Hij doet een beetje denken vaan de Dobermann, waarvan hij overigens waarschijnlijk ook deel uitmaakt.
Het ras werd voor het eerst in 1897 tentoongesteld en wekte toen vrij veel belangstelling. Zijn uiterlijk en mentaliteit zijn met de jaren stabieler geworden en de hond heeft zijn oorspronkelijke werkvermogen behouden. De Beauceron is tamelijk zeldzaam.
Deze hond is vastberaden, moedig , snel, flink en oplettend en dwingt respect af. Hij is argwanend tegenover vreemden en geeft zich niet snel gewonnen. Hij is loyaal ten opzichte van zijn baas en vriendelijk met kinderen.
Hij voelt zich verbonden met het hele gezin, maar is op zijn hoede als er vreemden aanwezig zijn. de baas moet er op bedacht zijn dat dit ras duidelijk zijn dominantie ten opzichte van andere reuen toont. Zijn goed ontwikkelde reukvermogen wordt gebruikt om truffels op te sporen. Hij is een verstandige hond, die vastberaden, dynamisch en moedig is als hij werkt, maar die tevens gehoorzaam en makkelijk in omgang is.
Ziehier een prachtige mooie slide allerhande ..... wie ze zijn ,wat ze zoal kunnen ...Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... !!
De beauceron heeft een uiteenlopend uiterlijk mede doordat er in frankrijk pas sinds 2004 een coupeer verbod is ingevoerd. Zo zult u zowel gecoupeerde als ongecoupeerde honden tegen komen.
De Noriker ,Een Oostenrijks familiepaard van top tot teen .....
De Noriker ... Een Oostenrijks familiepaard van top tot teen ...
Zo'n 50 % van alle paarden in Oostenrijk behoort tot het oersterke Noriker koudbloedras.Elke Oostenrijkse boer heeft één of meerdere Norikers en 's winters staan ze broederlijk tussen de koeien op stal. Ze gebruiken deze paarden om hout te slepen, toeristen rond te rijden en mee te pronken op oogstfeesten.
In Oostenrijk geniet het dier de status van 'beschermd ras' en dat levert de fokkers en fokpremie op.Een echt werkpaard zal de Noriker altijd blijven. Er was en er is in de bergen nog steeds geen beter vervoer- en transportdier dan dit ras.
Met de opkomst van het toerisme en de groeiende interesse in sport- en recreatiepaarden, blijft het aantal Norikers gestaag toenemen.
De huidige Noriker is mede dankzij zijn zachtaardige karakter en zijn koele hoofd een populair veelzijdigheidspaard dat uitmunt in betrouwbaarheid en werklust.
Zie hier een prachtig getint Oostenrijks winters tafereeltje ... je zou zo je koffers pakken en wegwezen ... ghiiiii ... Sneeuwpret ... romantiek en paarden staan centraal op de achtergrond een verrassend mooi jodelend countrey deuntje...Vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Western rijden, aangespannen rijden voor de kar, de slede of de bierwagen, boomslepen, ploegen, oogsten, dressuur en recreatief rijden, de Noriker vindt het allemaal best. Een familiepaard van top tot teen, een paard met toekomst.
ls menpaard is de Noriker verrassend wendbaar, erg betrouwbaar, verkeersmak en voorwaarts. Van nature reageren ze heel goed op de stem, een eigenschap die ze gemeen hebben met andere boomsleeppaarden. Als rijpaard zijn ze evenzeer supergeschikt. Het hele gezin kan er dagen mee op tocht, ze worden nooit moe. Ze zijn betrouwbaar in alle situaties, zijn berensterk en willen graag werken.
In de Oostenrijkse Alpen vormen kruiden een belangrijk onderdeel van het Noriker menu, dat verder bestaat uit gras en hooi dat veel minder voedzaam is dan bij ons. Daarom moet een Noriker zo sober mogelijk worden gevoed
Foreign White .. Worden graag geaaid en geknuffeld ....
Foreign White ... Worden graag geaaid en geknuffeld ...
Geschiedenis: Omstreeks 1960 vatte men in Engeland het idee op om een effen witte kat te fokken in hetzelfde type als de Siamees. Daar witte katten met blauwe ogen vaak doof zijn, moest er een oplossing worden gevonden om deze doofheid te voorkomen. Men koos er toen voor om de blauwe ogen van de Siamees te gebruiken. Pat Turner, een beroemd kattengeniticus heeft de aanzet geven met het fokken van het eerste nest.
Zij kruiste een witte Europees Korthaar met een Seal Point Siamees. In Ierland zette men ook een lijn op met een Red Point en een Europees Korthaar-wit.
Lijnen waarin doofheid voorkwam heeft men gestopt. Doofheid kon zo maximaal voorkomen worden.
Foreign White katten waarmee gefokt of geshowd wordt, dienen te worden getest op deze vorm van aangeboren gehoorafwijking (cochliaire doofheid); door middel van een zgn. BAER-test .Ziehier een prachtig filmpke ... van Siamees kittens en Oriental kittens ... met een aangenaam ... muziekje ... Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten ...alvorens dit aan te klikken hé ...
Hoewel de meeste katten met blauwe ogen kans hebben op dove kittens, is dit bij de Foreign White niet aan de orde.
Dat komt omdat ze onder hun witte jasje eigenlijk een point-Siamees zijn. Siamezen worden altijd wit geboren. Hun gekleurde points komen later, maar de Foreign White blijft zo wit als sneeuw, terwijl hij onder zijn witte jas eigenlijk een pointed-kat is.
Karakter: ze hebben een uitgesproken karakter en zijn duidelijk aanwezig. Ze staan bekend om hun spraakzame natuur. Ze zijn buitengewoon sociaal ingesteld en als ze niet voldoende aandacht krijgen, zullen ze die zeker opeisen.
U kunt ze niet lang alleen laten. Ze gaan erg goed om met soortgenoten en opvallend goed met honden. Worden graag geaaid en geknuffeld en kunnen urenlang op schoot doorbrengen. Bijna altijd vrolijk, ze zijn speels, kunnen leren apporteren. De Foreign Whites kunnen met hun diepzinnige blik duidelijk maken wat er van u verlangd wordt
De Harzer Fuchs is een levendige en leergierige hond ..
De Harzer Fuchs is een levendige en leergierige hond
In de schaduw van het Harz-gebergte en het Ijzeren Gordijn van weleer heeft de Harzer Fuchs, tot op de dag van vandaag zijn taken als veedrijver en schaapshoeder verricht.
In het oude Europa was het in bepaalde streken gebruikelijk dat boeren hun schapen of ander vee toevertrouwden aan een herder. Deze herder trok met een grote kudde naar geschikte weidegronden. Vaak bleef hij dagen of zelfs weken lang weg.
Deze kudden bestonden uit honderden dieren. Om de orde te kunnen handhaven zijn snelle en standvaste honden nodig met een enorm uithoudingsvermogen. De herder werd voor zijn eenzame arbeid betaald door de boeren. Hoe groter zijn kudde, hoe meer hij verdiende. Zijn inkomen was dus voor een belangrijk deel afhankelijk van de prestaties van zijn honden, want zij moesten de kuddes veilig voortdrijven en de verliezen onder het vee beperken.
Hoe ver de geschiedenis van de Harzer Fuchs teruggaat is niet meer na te gaan. Het is in ieder geval bekend dat er al eeuwenlang bepaalde typen herdershonden met de kudden meetrekken. Qua uiterlijk verschillen de soorten herdershonden veel van elkaar, maar wat ze gemeen hebben, is een sterke hoeddrift. Vroeger werden deze honden alleen op werkeigenschappen geselecteerd. Het uiterlijk was van ondergeschikt belang en de verschillende typen honden werden regelmatig door elkaar gefokt. De kwaliteit waarmee ze hun taken uitvoerden was en is echter zo hoog dat er geen sprake kon zijn van lukrake kruisingen of bastaarden, maar van een weloverwogen selectie.
De Harzer Fuchs is een levendige en leergierige hond. Wat het laatste betreft, kan hij zich meten met de rassen die om hun leergierigheid faam hebben verworven, zoals de Border Collie en de Australian Cattledog. De Harzer Fuchs is ook bijzonder volgzaam: hij zal je nooit uit het oog verliezen.... dat zie je in het hieropvolgend filmpje ... Voor de kijklustigen onder jullie vergeet het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit te bekijken é ...knipoogje ...
En deze volgzaamheid is toch wel erg opmerkelijk. Het is geen aangeleerd kunstje, maar een natuurlijke bereidheid om voor je te werken. Hij gehoorzaamt makkelijk en dat maakt hem geschikt bij kinderen.
Zelfs kleine kinderen kunnen eenvoudige dingetjes van hem gedaan krijgen en worden niet stelselmatig genegeerd. In principe zou hij naast zijn oorspronkelijke werk bij de kudde ook uit kunnen blinken bij gehoorzaamheidstraining, behendigheid of flyball. Zijn werklust verlangt ook dat er dat met de hond gedaan wordt.
Dagelijks een uurtje onverdeelde aandacht waarin met hem uitdagende dingen gedaan worden, is eigenlijk een vereiste.In huis zijn ze vrij rustig, mits ze zich buiten af kunnen reageren. In dit verband is het wel aan te raden om buiten met ze te spelen en om dat binnenshuis niet te veel te stimuleren. Ze kunnen eindeloos aan de gang blijven, maar een beetje structuur aanbrengen doet wonderen. Het is inherent aan de aard van de echte herdershond.
EEN DING IS ZEKER: HET IS EEN PRACHTIGE HOND WAAR JE VAN ALLES MEE KUNT ONDERNEMEN
Paardentractie .. Een wei slepen , een rijbaan vlakken of hout uitslepen ...
Paardentractie ....Een wei slepen , een rijbaan vlakken of hout uitslepen ..
Er is geen grens aan wat we een paard kunnen leren, er is alleen een grens aan onze intelligentie om het hem uit te leggen. Uitspraak. Het trekdier komt terug in het straatbeeld en op de akkers. Onze kinderen zullen elkaar straks niet meer aftroeven wie de meeste automerken (her-)kent, maar wie de meeste paardenrassen kent !!
Het duurt niet lang meer of we krijgen te maken met een enorm tekort aan goede instructeurs en opleidingsmogelijkheden voor al die mensen die met paarden willen leren werkenWe moeten oppassen dat we als BD boeren niet opnieuw het imago van geitenwollensokken-club over onszelf afroepen.
Voor veel mensen is het werken met paarden toch iets uit grootmoeders tijd. Mét de herintroductie van het werkpaard moeten we meteen onderstrepen hoe modern, schoon en efficiënt dat eigenlijk is
Ziehier een prachtig stukje ambacht uit deze tijd ... geen sporen van tractoren , geen diepe putten met staand water ... wat kan het toch prachtig zijn !!knipoogje ... Vergeet het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dat aan te klikken hé
Het evenement Pferdestark is dit jaar meer dan ooit het trefpunt voor de paardentractie geïnteresseerde. Er wordt meer moderne paardgetrokken apparatuur gedemonstreerd dan ooit tevoren en ook het bezoekersaantal overtrof dat van de eerdere edities.
De Nederlandse liefhebbers hebben het evenement ook vast op de agenda staan, meer en meer krijgt Pferdestark dan ook het karakter van een reünie.
Of je nou hobbyist bent of prof., als je denkt dat paardentractie iets voor jou is, moet je er niet langer over blijven dromen, maar gewoon beginnen. Een wei slepen of rijbaan vlakken, mest rijden of hout uitslepen; er zijn legio toepassingen te bedenken die met weinig kosten zijn op te starten. Investeren kan later altijd nog
Werken met paarden is een aparte ervaring. Je staat met je snufferd bovenop het ploegwerk, alle zintuigen worden geprikkeld. Moderne paardentractie combineert de oeroude energievorm spierkracht met moderne technieken. Werken met paardentractie is leuk, goed voor lichaam een geest en vooral goed voor het milieu. Kiezen voor moderne paardentractie is geen stap terug in de tijd, maar is juist een forse stap vooruit!
De Veelikser ,kenmerkend zijn de diepzwarte vacht met de omgekeerde witte V over de snuit !!
Veelikser ... kenmerkend zijn de diepzwarte vacht met de omgekeerde witte V over de snuit
Kenmerkend voor de Veelikser zijn de diepzwarte vacht met de omgekeerde witte V over de snuit, de roze neus, witte bef en witte voetjes.
Het lichaam is van gemiddelde grootte, slank maar toch stevig gespierd met een brede borst. De voetjes rond, de staart lang en zwart De oorsprong van dit ras ligt waarschijnlijk in Europa. Net zoals aanvankelijk b.v. de Maine Coon en de Turkse Van, heeft dit natuurras zich zonder fokprogramma ontwikkeld tot een gezonde sterke kat waar steeds meer belangstelling voor ontstaat
Het sociale karakter maakt de Veelikser tot een leuke, lieve en gezellige huisgenoot die graag in gezelschap van mensen vertoeft.
Het is een vriendelijke kat, die andere dieren en mensen vol vertrouwen tegemoet treedt. Hij voelt zich net zo thuis op een flat als in een rijtjeshuis. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat hij het prettig vindt om af en toe op een afgeschermd balkon, of in een afgeschermde tuin een frisse neus te halen.
Ziehier een super lief filmpje van kitten tot volwassenen poes ; ... Vergeet wel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dat aan te klikken hé
Veroordeel een Veelikser nooit tot een eenzaam bestaan. Hij heeft aandacht nodig en ruimte om te spelen. Kortom een mooie kat met een bijzonder uiterlijk en karakter. De kittens worden zwart-wit geboren, na ongeveer 10 dagen gaan de ogen open. Deze eerste paar weken zijn erg belangrijk voor de socialisatie. Hiermee wordt de basis gelegd voor het gedrag van de kittens in het verdere leven.
De legende vertelt dat er lang geleden een jaloerse koopman leefde die een jonge mooie vrouw had. Toen hij voor een lange tijd op reis moest, bracht hij haar ver weg naar een donker woud en beloofde haar op te halen zodra hij terug was. De jonge vrouw was bang dat ze een eenzame hongerdood zou sterven. Gelukkig had ze een zwart kitten waar ze erg aan gehecht was.
Het beestje leidde haar naar struiken met bessen en ving vissen voor haar, zodat ze samen in leven bleven. Uiteindelijk vond het katje de uitgang van het woud en zodra hij met zijn snuit in het daglicht kwam werden de zwarte haren die het eerst in het zonlicht kwamen spierwit. Vanaf dat moment ontstond de karakteristieke tekening van de omgekeerde witte V, de witte bef en de witte voetjes in een zwarte vacht.
De Mastino Napolitano ideale gezelschapshond heeft veel beweging nodig - goede afschrikker en waakhond
De Mastino Napolitano ( of Napolitaanse Mastiff ) ideale gezelschapshond - heeft veel beweging nodig - goede afschrikker en waakhond is een sterke en indrukwekkende hond en heeft een lange geschiedenis.De oude Romeinse Molosser is zeker een voorouder van dit ras. Hij is een moderne voortzetting van de eeuwenoude vecht- en oorlogshonden.
Zijn voorouders vochten met wilde dieren en christenen in de Romeinse arena's. In Italië werkte hij bijna onopgemerkt als waakhond, tot hij als ras- en showhond werd herontdekt. Het ras werd van de ondergang gered door belangstelling van een Zwitserse kynoloog Leimgruber. Hij maakte mensen buiten Italië attent op dit bijzondere ras. Van aard is de Mastino rustig en kalm.
Ziehier een mooi filmpke ... van deze toch wel uitzonderlijk prachtige verschijning ... ! Voor de kijklustigen onder jullie ... Vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... ! ... knipoogje ... smile ! !
Vooral ten opzichte van bekenden is hij trouw, betrouwbaar en zeer vriendelijk. Met zijn enorme hoofd vol rimpels en beerachtige manier van voortbewegen trekt hij vaak veel belangstelling. Vanwege zijn enorme kracht en strijdlustige verleden moet hij zeer goed worden gesocialiseerd. Het is een hond voor mensen met ruimte en met veel ervaring.
VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : weinig onderhoud, maar wel veel losse haren in huis. AARD : dit is een onovertroffen verdediger van huis en gezin, maar hij gedraagt zich nooit agressief en aanvallend tegenover mensen. Mastino's zijn geen blaffers. Hij is volgzaam en evenwichtig van aard en daardoor een lieve kameraad. Hij is niet geschikt voor het leven in een flat of appartement, want hij heeft veel ruimte nodig. Leuke noot : het is een verschrikkelijk slordige eter !
ACTIVITEIT : de Mastino Napoletano heeft graag een taak te verrichten. De éne Mastino is natuurlijk de andere niet en afhankelijk van het gewicht heeft de ene hond meer behoefte aan beweging dan de andere. Laat de hond vooral niet té zwaar worden en denk aan zijn gewrichten.OPVOEDING : deze grote Dogachtige moet op een evenwichtige manier opgevoed worden. Wees zeer consequent en kom niet terug op een eerder gegeven bevel als de hond dit bevel niet opvolgt ! Mastinos zijn niet echt honden voor beginners, maar dat ze moeilijk zijn in de omgang is ook weer wat overdreven. Een rustige baas met een natuurlijk overwicht brengt het beste in de Mastino naar boven. Het ligt in de aard van de Mastino om uw bezittingen te beschermen. Hij heeft hier geen extra prikkels of commandos voor nodig.
Oorspronkelijk was de Mastin Napolitano een waakhond. Nu wordt hij ook als gezinshond gehouden. Het is een waakse en dominante hond die niet agressief is en weinig blaft.
Hij treedt juist evenwichtig en rustig op. Ten overstaan van zijn baas is hij aanhankelijk, hoewel de Napolitaanse dog tegenover andere honden een dominant gedrag kan tentoon spreiden, doet hij dat tegenover kinderen niet.
Dat zou wel kunnen gebeuren als men hem plaagt. Het contact met andere huisdieren en katten levert normaal geen problemen op als de Mastino Napolitano hier reeds als pup vertrouwd mee wordt gemaakt.
De Mastino Napolitano vraagt een consequente en weloverwogen opvoeding. Als volwassen hond hebben zij een rustige baas met een natuurlijk overwicht nodig. Op die manier heb je het meest plezier aan hem. Bij deze hond is het belangrijk dat zij direct leren niet aan de riem te trekken. Zo voorkom je dat hij later met jou gaat wandelen.
Vrijheidsdressuur ... !De beste beloning voor het paard is het mogen stoppen met het werk ! !
Vrijheidsdressuur ... ! ! De beste beloning voor het paard is het mogen stoppen met het werk ! !
Vrijheidsdressuur is geen paardenfluisteren, het is de magie om naar paarden te luisteren .Als jij naar je paard luistert , luistert je paard ook naar jou. Het is de magie van paarden die knielen en steigeren op onzichtbare hulpen.
De magie van paarden die vrijwillig hun hele lichaam stretchen of gymnastiseren via oefeningen zoals een buiging, compliment en het gaan liggen Maar het mooiste blijft toch altijd het moment dat je paard vrijwillig opeens roept en "kijk" een compliment , geheel uit zichzelf ! ! hmm ... een beetje gymnastiek kan natuurlijk nooit geen kwaad ... denk eraan ... de beste beloning wat je je viervoeter kunt geven is het stoppen met trainen , als ze iets correct hebben uitgevoerd ... ! !
Alborozo en trainer Rafaël Lopez .
Voor de echte paardenliefhebbers ...euh ... waar je de rillingen van krijgt ...! ! Ziehier een kort filmke van de toen nog jonge hengst Alborozo met lange leidsels ... Wauuuuuw ....super ! ! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Ziehier de inmiddels al wat oudere ... stoere Hengst Alborozo (... te zien in vrijheid , lange leidsels en onder zadel ... hmm ... mooi en ritmisch op prachtig muziek naar voor gebracht ! !) hmmm ... een pareltje hoor ...
Het bekende Wodka snoetje ofwel de typische Blauwe Rus....
Het bekende Wodka snoetje ofwel de typische Blauwe Rus...
Voor mij is het wel het ultieme ras, dat alle kenmerken in zich heeft wat dit ras zo geliefd maakt. Het ras is mooi, rustig, vriendelijk, aanhankelijk en toch speels, een kameraad voor het leven!
Hierbij enige informatie voor de liefhebbers van de Blauwe Rus: Met de zilverachtige weerschijn op een grijsblauwe dubbele vacht, de bedachtzame amandelvormig groene ogen en trotse wezen onderscheidt deze blauwe kat uit Noord Europa zich van alle andere raskatten!De Blauwe Rus is een elegant uitziende maar toch gespierde kat met een gracieuze houding. Middelbare botstructuur, lange poten en kleine ovale voeten. De voetzooltjes zijn blauw van kleur evenals het neusleertje.
De lengte van de staart is in verhouding met het lichaam en loopt taps toe.Het meest opvallende kenmerk is echter zijn dubbele vacht, zeer dicht ingeplant, kort, fijn en zo zacht als pluche. Haar dat opstaat als de vacht van een baby zeehond. De ondervacht en bovenvacht zijn van gelijke lengte. Dekwaliteit van de vacht wordt grotendeels bepaald door de verende ondervacht, deze veert ongeacht welke kant men hem uitborstelt terug.
De vachtkleur moet egaal, bij voorkeur middelblauw zijn zonder ghostmarkings. De uiteinden van de bovenvacht zijn niet gekleurd en daarom lijkt het of de vacht is overgoten met een laagje zilver (zilverzweem).
Dit effect komt vooral tot uiting wanneer de zon op de vacht schijnt.Deze bijzondere vachtstructuur komt bij geen enkel ander ras voor en is zodanig als uniek te beschrijven. Ziehier een vertederend mooi filmpje van twee Russen ...Vergeet het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... ! !
Een ander kenmerk van dit ras zijn de levendige amandelvormig groene ogen, die in een wigvormig kopje met vlakke schedel staan. De geprononceerde snorhaarkussentjes en de gesluierde blik geven samen het bekende Wodka snoetje ofwel de typische Blauwe Russen expressie.
Er is over de Blauwe Rus nog zoveel meer te vertellen, denk daarbij aan de afkomst en karaktereigenschappen die het ras dan ook zeer uniek maken....
De American Staffordshire Terrier de ware aard ...
De American Staffordshire Terrier de ware aard ..! !
De American Staffordshire Terrier, of Amstaff, is de Amerikaanse versie van de Staffordshire Bull Terrier. De geschiedenis is niet los te denken van hondengevechten (hond tegen hond, maar ook hond tegen stier). Deze laatste waren vooral in Engeland in trek bij een bepaald publiek.
In het begin van de 19de eeuw nam de belangstelling hiervoor enigszins af. In 1935 werden ze definitief verboden. Het is duidelijk dat de Amstaff een ingewikkelde geschiedenis achter de rug heeft. Waar men zeker van is zijn 2 data: in 1935 werd de Staffordshire Bull Terrier officieel erkend door de Britse kennel club en in 1936 werd de American Staffordshire Terrier officieel erkend door de American kennel club.
De eerste American Staffordshire Terrier die officieel werd ingeschreven in het stamboek was Pete, die opviel door zijn zachte aard en kalme houding. Hij had naam gemaakt als acteur in de film Our gang die in de jaren 30 veel succes had. Ziehier een prachtig en bovendien ook grappig filmpje van hoe hoe sterk de Staffy wel is ... gebracht op een mooi muziekdeuntje ...vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten hé ...
Karakter In tegenstelling tot wat velen denken die het ras niet of nauwelijks kennen is de AmStaff geen afgestompte vechtmachine. Integendeel! Het is voor zijn gezin een zeer gevoelige hond, welke door een te dressuurachtige opvoeding geheel gebroken kan worden.
De AmStaff is een opgewekte, voor zijn grootte een zeer atletische hond die van nature erg gehoorzaam is. Daarbij komt dat zij zeer intelligent zijn,dus snel leren. Het is ook een volstrekt betrouwbare metgezel, die erg mensvriendelijk is en bijzonder goed met kinderen overweg kan. De meeste AmStaff zijn allemansvrienden en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Hiiii ... duidelijk zichtbaar in dit filmpje ... hiii ..
Echter, hij blijft goed weten wie de baas is. Wel zijn ze geneigd de minder dominerende gezinsleden, bij afwezigheid van de baas, te beschermen en bij werkelijke onraad kan de AmStaff een uiterst fanatieke verdediger van het gezin zijn.
Over het algemeen is het zo, dat de AmStaff niet ruziezoekerig is met andere honden. Vaak zijn ze vrij ongeïnteresseerd voor soortgenoten tenzij van het andere geslacht. Echter een gevecht uit de weg gaan ligt niet in hun aard, zeker wanneer ze eens eerder in een gevecht betrokken zijn geweest. Opvoeding speelt ook hierin een belangrijke rol ...!
De Auxois is een rustig maar actief paard, een gewillige werker. ...
De Auxois is een rustig maar actief paard, een gewillige werker.
Herkomst: De Auxois is het resultaat van een kruising tussen het oude Bourgondische paard en Percherons, Boulonnais en Ardenners. De Auxois lijkt dan ook erg op deze rassen, maar is iets minder gedrongen en heeft voor zijn massa stevige, maar gedrongen benen.
De Auxois dateert uit de Middeleeuwen, waar het ontstond uit het oude Bourgondische paard. Ze komen uit de Cote D'or en Yonne in Frankrijk. Op dit moment vind je ze voornamelijk in het gebied de Bourgondië Stokmaat en gewicht: De stokmaat ligt tussen de 1,60 m en 1,70 m Karakter: De Auxois is een rustig maar actief paard, een gewillige werker.
Exterieur: De Auxois heeft een klein hoofd, met een breed voorhoofd en kleine beweeglijke oren. Ze hebben een korte, stevige hals en een brede borst. De rug is breed en recht, het kruis is lang en hellend. De Auxois heeft stevige, maar gedrongen benen. Het zijn bijna altijd roodschimmels, maar komen ook voor in het bruin, en in sommige gevallen zijn ze voskleurig, stekelharig is toegestaan.
Gebruiksmogelijkheden: De Auxois wordt door recreatieve menners bijzonder gewaardeerd, ook wordt hij gebruikt voor de huifkar en onder het zadel gereden. Ook worden zo nog gebruikt in bepaalde bedrijfstakken zoals de groenteteelt, werk in de bossen, wijnbouw en de biologische landbouw Beweging: Hij heeft ondanks zijn omvang ruime en soepele gangen, en is sterk en meegaand.
Ziehier een prachtige Compilatie van een N Hengstenkeuring ... Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Bijzonderheden: Er zijn nog maar heel weinig exemplaren van dit ras, in Bourgondië proberen ze de Auxois te behouden. Er zijn daar nog maar 100 tot 200 fokmerries over.
Exclusieve poes ..... De Ashera is een kat die voor de helft luipaard is. ...
Exclusieve poes ... De Ashera is een kat die voor de helft luipaard is.
Het Amerikaanse bedrijf Lifestyle Pets in Los-Angeles heeft een nieuwe kat ontworpen met behulp van luipaard-DNADNA.
De Ashera is volgens de dierenwinkel afhankelijk en lief van karakter, ondanks het wilde bloed in zijn aderen. Hij is zo zachtaardig dat hij het zelfs toestaat om met een riem om te worden uitgelaten.
De kittens van de katsoort was binnen een etmaal na de introductie uitverkocht. Het prijskaartje: 22 duizend dollar. Het beestje weegt als volwassene veertien kilo. Zie hier een korte voorstelling van deze Giant "de Ashera" ... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten hé ...
Het poezebeest is een kruising tussen de normale slaperige huiskat, een Afrikaanse serval en een Aziatische luipaardkat.
Het bedrijf wil niet meer dan 100 Asheras per jaar fokken waarvan er 50 voor de Amerikaanse markt bestemd zijn. Houd dus rekening met een wachtlijst, alsmede met een flink extra budget voor de voeding en kattebakkorrels
De Shiba Inu is een alerte, levendige en moedige hond ....
De Shiba Inu is een alerte, levendige en
moedige hond ...
De Shiba Inu is een oud Aziatisch ras, waarschijnlijk met invloeden van de Chow Chow en de Kyushu. Men neemt aan dat dit ras tweeduizend jaar geleden van Japan naar China gebracht is.
Uit de oorspronkelijke honden zijn zes rassen ontwikkeld. De Shiba Inu is daarvan het kleinste ras, met zijn puntige rechtopstaande oren en zijn gekrulde staart.
De Shiba Inu is oorspronkelijk gefokt om vogels op te jagen en om op klein wild te jagen. Dit ras ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de Japanse woorden "Shiba", hetgeen zowel "kreupelhout" als "klein" betekent en "Inu" hetgeen "hond" betekent. Zodoende kan de "kleine kreupelhout hond" Shiba Inu genoemd zijn.
De Tweede Wereldoorlog was wereldwijd een moeilijk tijd voor vele hondenrassen en de Shiba Inu is in die tijd bijna uitgestorven. Het ras is gered dankzij fokprogramma's, waarbij honden van het platteland werden gebruikt. De Shiba Inu is tegenwoordig in Japan het meest populaire ras en wint aan populariteit in de Verenigde Staten, voornamelijk als gezelschapshond.
De Shiba Inu is een alerte, levendige en moedige hond. Hij is aardig, makkelijk af te richten, charmant, open en beminnelijk.
Het is een grote hond in een klein lichaam en hij is behendig, snel en speels. De Shiba Inu krijgt een nauwe band met zijn eigenaar, terwijl hij toch onafhankelijk blijft.
Deze hond kan enigszins gereserveerd zijn tegenover vreemden, in het bijzonder tegenover volwassenen. Het is belangrijk om dit ras op jonge leeftijd te socialiseren. De Shiba Inu is een makkelijk hond om mee te reizen. Omdat de Shiba Inu uiterlijk op een vos lijkt, moet men in het jachtseizoen voorzichtig zijn. De Shiba Inu is geen hond die men los kan laten lopen, omdat hij dan niet te vertrouwen is.
Hoe schattig lief ze wel zijn zie je in het hierop volgend filmpje ... prachtig naar voor gebracht op een hmmmm ... aangenaam fluisterend liedje ... Vergeet evenwel het muziekske bovenaan het logje niet uit te zetten é ... enjoy it ... knipoogje !!
De schone, harde, stijve en kortharige vacht van de Shiba Inu is makkelijk te verzorgen. Verwijder de dode haren door de vacht met een stevige bristle brush te borstelen. Baden moet alleen gedaan worden als het absoluut noodzakelijk is. Door te vaak baden wordt de waterdichtheid van de vacht aangetast.
Verkeer en veiligheid te paard ... (Volgens Belgische Wetgeving)
Ruiters zijn weggebruikers net zoals voetgangers, fietsers en autobestuurders. Zij hebben rechten en plichten. Die staan geschreven in het verkeersreglement. Hoe oud moet je zijn en wat moet je kunnen om je te paard op straat te begeven? Wat is je plaats op de weg? Hoe moeten andere weggebruikers zich tegenover jou gedragen? Hoe zit het met aangespannen voertuigen? Verplichte lectuur voor iedereen die ervan droomt met zijn viervoeter(s) op wandeling te gaan op de openbare weg.
Wanneer geldt het verkeersreglement ? Het verkeersreglement is van toepassing op ruiters die zich op de openbare weg begeven. Een openbare weg is elke weg die door voor het verkeer openstaat.
Dit betekent dat ook aardewegen of paden - bijvoorbeeld in een bos, veld of park - openbare wegen zijn als er verkeer toegelaten is. Is de toegang echter beperkt, dan vervalt het openbaar karakter.
Zo zal een weg die bijvoorbeeld naar een manege of een oefenterrein leidt en voorbehouden is voor leden van de club of de deelnemers aan een oefenterrein, niet als een openbare weg wordt beschouwd. dit privé-karakter kan nog worden versterkt door verbodsvoorschriften, afsluitingen, hekken, enz.
Gelden er dan geen regels op privé-wegen? Je moet rekening houden met het voorzichtigheidsprincipe. Zie erop toe dat jij zowel het paard voorbereid zijn op allerlei omstandigheden die je kan tegenkomen onderweg ... een grasmachine... plassen water , onweer , motto , brug ... opschrikkende dieren ... hier in het filmpke word je wel duidelijk wat er kan gebeuren ... op een ... zoals gewoonlijk rustige alledaagse wandeling met je geliefde viervoeter ... ! ! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ...
Dit wil zeggen dat je ook hier regels moet respecteren die analoog zijn aan het verkeersreglement: voorrang (van rechts), manoeuvres, beheersing van de snelheid, enz. Tot slot is ook het begrip openbare plaats voor ruiters van belang. Het gaat niet alleen om de openbare weg, maar ook om terreinen die voor het grote publiek of voor een zeker aantal personen toegankelijk zijn. Zo zijn overtredingen op het vlak van vluchtmisdrijf, dronkenschap en drugsgebruik zowel strafbaar op de openbare weg als op openbare terreinen.