Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
08-10-2013
Paardentractie .. Een wei slepen , een rijbaan vlakken of hout uitslepen ...
Paardentractie ....Een wei slepen , een rijbaan vlakken of hout uitslepen ..
Er is geen grens aan wat we een paard kunnen leren, er is alleen een grens aan onze intelligentie om het hem uit te leggen. Uitspraak. Het trekdier komt terug in het straatbeeld en op de akkers. Onze kinderen zullen elkaar straks niet meer aftroeven wie de meeste automerken (her-)kent, maar wie de meeste paardenrassen kent !!
Het duurt niet lang meer of we krijgen te maken met een enorm tekort aan goede instructeurs en opleidingsmogelijkheden voor al die mensen die met paarden willen leren werkenWe moeten oppassen dat we als BD boeren niet opnieuw het imago van geitenwollensokken-club over onszelf afroepen.
Voor veel mensen is het werken met paarden toch iets uit grootmoeders tijd. Mét de herintroductie van het werkpaard moeten we meteen onderstrepen hoe modern, schoon en efficiënt dat eigenlijk is
Ziehier een prachtig stukje ambacht uit deze tijd ... geen sporen van tractoren , geen diepe putten met staand water ... wat kan het toch prachtig zijn !!knipoogje ... Vergeet het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dat aan te klikken hé
Het evenement Pferdestark is dit jaar meer dan ooit het trefpunt voor de paardentractie geïnteresseerde. Er wordt meer moderne paardgetrokken apparatuur gedemonstreerd dan ooit tevoren en ook het bezoekersaantal overtrof dat van de eerdere edities.
De Nederlandse liefhebbers hebben het evenement ook vast op de agenda staan, meer en meer krijgt Pferdestark dan ook het karakter van een reünie.
Of je nou hobbyist bent of prof., als je denkt dat paardentractie iets voor jou is, moet je er niet langer over blijven dromen, maar gewoon beginnen. Een wei slepen of rijbaan vlakken, mest rijden of hout uitslepen; er zijn legio toepassingen te bedenken die met weinig kosten zijn op te starten. Investeren kan later altijd nog
Werken met paarden is een aparte ervaring. Je staat met je snufferd bovenop het ploegwerk, alle zintuigen worden geprikkeld. Moderne paardentractie combineert de oeroude energievorm spierkracht met moderne technieken. Werken met paardentractie is leuk, goed voor lichaam een geest en vooral goed voor het milieu. Kiezen voor moderne paardentractie is geen stap terug in de tijd, maar is juist een forse stap vooruit!
De Newfoundlander ..Steeds klaar voor een reddingsoperatie ....
De Newfoundlander ..... Steeds klaar voor een reddingsoperatie ... ! !
Ideale gezelschapshond - waterliefhebber - geschikt voor reddingswerk - bestand tegen alle weerstypen - retriever Omstreeks 1732 werden op New Foundland grote, 'beerachtige' honden aangetroffen. Zij hielpen vissers met het aan wal brengen van netten. Newfoundlanders voelen zich uitermate op hun gemak in het water. Ondanks zijn stoere formaat en zijn achtergrond als werkhond is de Newfoundlander een zeer vriendelijke en meegaande hond.
Allerlei voorouders worden hem toegedicht, zoals de Portugese Waterhond, de Pyreneese Berghond, de Duitse Dog en inheemse honden van vóór Columbus, zoals de vissershond, de John's Dog. Mogelijk heeft hij iets van allen. Als kustbewoners werkten deze honden zowel te land als te water. De dichte, dikke vacht beschermt deze vriendelijke reus tegen invloeden van ijskoud water. Het spreekt vanzelf dat aan die vacht de nodige aandacht moet worden besteed
Vooral voor kinderen is de Newfoundlander beschermend. Het ras heeft een sterk instinct om alles uit het water in veiligheid te brengen. De Landseer is een variëteit van de Newfoundlander, maar in 1960 werd de Landseer ECT als apart ras erkend. AARD : dit prachtig dier is alom geliefd in de hondenwereld.
Hij heeft een ongeëvenaard karakter. Dit is beslist een hond die zich onderscheidt van andere honden en majestueus overkomt. Hij is in staat zich te beschermen tegen zogenaamde vijanden, maar hij maakt werkelijk geen onderscheid wanneer zijn hulp gewenst is. Zonder twijfelen redt dit dier een collega-hond, waarmee hij niet eens op vriendelijke voet staat, van de verdrinkingsdood.
Ziehier hoe zo een trainingsprogram eruit ziet ... prachtige mooie beelden met een leuk en aangenaam muziekdeuntje ... vergeet eerst het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...! !
Aan de rand van dit meer staat een hondenschool. Een school voor réddingshonden. Hier zijn ze: de reddingshonden met hun trainers. Ze hebben geleerd mensen te redden die in het water in de problemen zijn geraakt. Kijk, daar is iemand die in moeilijkheden zit. De hond zwemt naar hem toe ... en brengt hem in veiligheid. Om een goede reddingshond te worden moet een hond een lange en zware training volgen. Die kan wel een paar maanden duren.
Newfoundlanders zijn hele grote honden. Maar ze zijn ook heel gevoelig en beschermend. Engelse ontdekkingsreizigers zagen deze honden voor het eerst op het eiland Newfoundland en hadden direct in de gaten hoe bijzonder deze dieren zijn. Zelfs met een lekke boot heeft de Newfoundlander geen enkele moeite. De Newfoundlander is een hond die gewend is om in water te werken. Hij is heel groot en sterk en kan daardoor kilometers ver zwemmen. Nu wordt het moeilijk: de man in nood is flauwgevallen en kan dus niet meewerken. Wat zal de hond doen? Klaar voor de volgende reddingsoperatie!....... Oei ... hier een uitschuiverke van hoe sterk deze honden wel zijn ... is degelijk een grappig en ... euh ... komisch filmpje
Het is een uitstekende waakhond; hij is rustig, betrouwbaar en zelfbewust, zacht van karakter maar zeer moedig.
Dieren hebben sinds mens en heugenis een grote betekenis in het leven van de mens. Maar dieren kunnen ook van grote invloed zijn op de gezondheid van bijvoorbeeld ouderen. Voor veel ouderen is het moeilijk structuur te geven aan de dag. Wanneer er niemand of niets is om naar om te kijken, is men al snel geneigd om de hele dag in bed te blijven.
Het hebben van een huisdier biedt structuur. Het dier moet gevoed en honden moet ook uitgelaten worden. Een huisdier biedt aanspraak en tijdens het wandelen met de hond komt u behalve buiten in de frisse lucht, vaak ook andere hondenliefhebbers tegen. Dat is weer goed voor de sociale contacten.
Huisdieren maken ons gelukkig, zo blijkt uit een recente enquête. Maar liefst 64 procent van de baasjes geeft dan ook toe dat hij zijn lieveling als een echt lid van de familie beschouwt. Meer nog: 43 procent geeft toe dat ze meer over hun huisdier praten dan over hun partner, kinderen of het werk.
Wellnesscoach Elizabeth Scott vindt dat niet overdreven, maar net een goede zaak. "Niemand kan in een slecht humeur blijven als een puppy je met zijn lieve ogen aanstaart of als een superzachte kat tegen je hand wrijft",En daar blijft het volgens haar niet bij, want huisdieren maken je ook socialer. Zeker wanneer je gaat wandelen met je hond, biedt dat meer kansen om nieuwe mensen te ontmoeten.
Verder bleek ook dat de meerderheid van de mensen opgevrolijkt wordt door schattige foto's van dieren. Zoals verwacht geldt dat meer voor vrouwen dan voor mannen, met 81 procent ten opzichte van 66 procent.
Verder gaf 87 procent ook aan dat leuke verhalen over dieren een glimlach op hun gezicht kunnen toveren. En dat is niet alleen het geval bij baasjes, want ook 57 procent van de ondervraagden zonder huisdier bevestigde dat.Overtuig jezelf door het prachtig filmpke te zien... liefde tussen mens en dier !! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Serotonine Ten slotte is er ook wetenschappelijk bewijs dat huisdieren ons gelukkig maken. Zo kunnen ze de stress verlichten en helpen ze ons om kalmer te zijn. "Door te gaan wandelen met je hond of paard ,of te spelen met je huisdier, komen er chemicaliën zoals serotonine en dopamine vrij in je hersenen", bevestigt Blair Justice van de University of Texas School of Public Health aan WebMD. "Het zijn die stoffen die je dat gelukkige gevoel geven." (lbs)
Veel liefs ... warmhartige groetjes ... een knuffff voor je geliefde huisdier ... Miryam
Niesziekte bij je geliefde viervoeterke.... levenslang... ?
Niesziekte bij je geliefde viervoeterke..... levenslang... ?
Niesziekte kan heel akelige gevolgen hebben. Als niesziekte namelijk niet op de juiste manier behandeld wordt, is de kans groot dat de kat heel lang (soms levenslang!) last blijft houden van chronische luchtweginfecties zoals bronchitis, een loopneusje en van ontstoken ogen. Zelfs kunnen katten een zodanige ooginfectie oplopen, dat zij hun oog verliezen.
Twee virussen. Niesziekte kan door een aantal virussen veroorzaakt worden, waarvan de belangrijkste zijn: het Calici virus en het Herpes virus. De verschijnselen verschillen iets tussen beide virussen, maar beide kunnen de volgende symptomen geven: niezen, koorts, verlies van eetlust, neusuitvloeiing, vieze ogen. Het Calici virus kan daarnaast ook nog zweertjes op de tong geven. Dit betekent dat je direct naar de dierenarts moet gaan. Als de kat na medicijnen weer gezond is en geen verschijnselen meer vertoont, kan hij een "drager" van het virus worden. De kat is dan een bron van besmetting voor andere katten, zonder dat hij zelf ziek is.
Hongerdood. Helaas is het niezen een probleem, dat erger is als dat het lijkt: de kat kan namelijk niet meer ruiken. En als een kat niet kan ruiken, zal hij niet eten en de hongerdood sterven. Het voer iets warm maken kan helpen omdat dan de geurstoffen iets makkelijker vrijkomen. Als dat niet helpt, dan is dwangvoeding de enige remedie. Hmmmm .. ziehier een schattig filmpje ... Leuk om zien ...Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten hé ... ! !
Gemakkelijke besmetting. Het spreekt voor zich dat de kans dat niesziekte overgedragen wordt groter is in de omstandigheden waar veel katten bijeenkomen, zoals bijvoorbeeld kattenpensions. Alle kattenpensions zullen dan ook eisen, dat de kat geënt is tegen niesziekte en andere ziekten.
Ook kan je het virus gemakkelijk aan je schoenen, kleding en haar meenemen van buiten. Vaak waait het via ramen, deuren en luchtroosters naar binnen. Dus ook flatkatten dienen ieder jaar gevaccineerd te worden. Juist deze katten hebben minder weerstand omdat ze niet buiten komen.
Enten. Hoewel de behandeling van niesziekte over het algemeen gunstig verloopt als je er op tijd bij bent, geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Laat uw kat dus enten tegen niesziekte. Dat voorkomt een hoop ellende, moeite en geld. Het is tenslotte goedkoper om te enten dan om te behandelen.... Tegenwoordig kan er ook geënt worden tegen Herpes. Vraag erom bij uw dierenarts.
De Yorkshire , mijnwerkers die een kleine rattenverdelger zochten....
De Yorkshire ... mijnwerkers die een kleine rattenverdelger zochten... !
De Yorkshire, beter gekend onder de benaming Yorkshire Terrier, stamt uit het begin van de 19°eeuw. Het waren mijnwerkers die een kleine rattenverdelger zochten, die niet te groot was om in hun vestzak te kunnen stoppen.
Deze mijnwerkers uit de streek van West Riding in Engeland kruisten black and tan terriers met Paisleys, met Clyesdales, en ook nog met de Skye en de Dandie Dinmont Terrier. Als laatste werd daaronder ook nog de Maltezer gekruist .
Een York is een klein blijvend hondje dat van 2 tot 3 kilo zwaar wordt Hij krijgt een zeer lange zijdeachtige vacht. De kleur is grijs met goudbruine tekeningen.De pups hebben meestal nog zwarte haren, maar bij het ouder worden, krijgen ze de grijze kleur.
Of deze kleine dotjes slim zijn .... ? Ghiii ... ziehier hoe onwijs slim ze wel kunnen zijn ... prachtig mooi om zien ... zeker de moeite om zien vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... knipoogje ...
Dit rasje moet elke dag gekamd en geborsteld worden. Als u hier geen voldoende tijd voor heeft, kan u de Yorkshire ook in een trimsalon laten kortknippen.
De York is een levendig, lief, (over)moedig en waaks hondje, die altijd oplettend zijn ,en onmiddellijk beginnen te blaffen, wanneer er onraad is, of vreemde personen in de buurt komen.De Yorkshire Terriër is een snelle leerling, en men kan hem alles goed aanleren. Dit hondje kan perfect op een flatje gehouden worden.
De eeuw van het Zwarte Goud , steenkool en paarden ...
De eeuw van het Zwarte Goud ... steenkool en paarden ....
Werken in de Limburgse ondergrond betekende niet alleen hard labeur voor de mijnwerkers. Ook zwoegende trekpaarden lieten hun deel van het zweet daar. Niet alleen trokken de paarden ondergronds kolenwagens, er waren er ook bovengronds.
Die werden dan onder meer ingeschakeld in het houtpark. Verder waren ernog dieren die kolen naar de woningen van de mijnwerkers moesten brengen of waarmee vuilnis opgehaald werd. Allemaal droegen ze een grote bel, een klongel genaamd, zodat je ze al van ver hoorde aankomen.
Het was geen sinecure omde paarden in de donkere liftkooi te krijgen. De dieren werden erg schuw door het lawaai en de duisternis.Daarom werd er altijd een zak over het hoofd getrokken. Beneden werd niet altijd even vakkundig met de dieren omgesprongen. Soms werd er flink ruw met de dieren omgegaan en liepen ze kwetsuren op. Er was ook een verschil tussen luie en werklustige paarden. Wat zeer dikwijls gebeurde, was dat de mijnwerkers de goede,werklustige paarden verschillende posten na elkaar lieten werken. Maar na een tijdje waren die dieren natuurlijk helemaal bekaf ... !
Voor de putpaarden was er ook .een speciale uitrusting. Zo was het hoofdstel voorzien van een soort helm, een leren kussen dat tussen de oren van het paard lag. Die leren lap moest het paardenhoofd beschermen in de lage mijngangen . Een paard kan zich immers niet bukken Ziehier een filmpke van de tijd van toen " 1969 " deze welsh pony had het geluk nog buiten te komen na het werk .. , vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
Hoewel het trekpaard voor zeer veel doeleinden werd gebruikt, werd hij uiteindelijk toch verdrongen door de opkomst van de explosiemotor.
Hierdoor moest er een nieuwe bestemming voor dit ras worden gevonden. Deze was de omvorming tot vleespaard. Zo werd het gedrongen krachtige trekpaard, omgevormd tot een groot, log en zwaar ras .
Als bezoeker zijn het de kleine, simpele details, die de meeste indruk maken. Zoals het leren tuig, waarin de paarden loodrecht naar beneden werden gelaten, om daar in de donkere gangen de rest van hun zwoegend bestaan door te brengen. De dieren kwamen nooit meer bovengronds ! Het gaas, dat losrakende stenen en kleine instortingen moest opvangen. Ronduit huiveringwekkend is ook de uiteenzetting over hoe de stutten werden weggetrokken, wanneer een steenkoolader was uitgeput of een gang moest werden verlegd. De koelbloedigheid van de mannen die dit specialistische werk deden, 500 meter onder de grond, terwijl vlak achter hen de gangen zich donderend sloten.
Overal moet lawaai geweest zijn. Van de machines. Van de steenkoolwagons, die later niet meer door paarden maar door kleine locomotieven werden getrokken, en waarvan er nog een paar staan. Van de continue draaiende liften.Ziehier een prachtig mooie en ontroerende intro van de welbekende serie " Pit Pony ..." zeker de moeite om eens te zien ....
Tussen 1815 en 1820 werd in Luik een zeer belangrijke vernieuwing doorgevoerd: vervoer door paarden. Het paard werd ingesnoerd in een tuig onder de liftkooi en vervolgens neergelaten in de schacht. Het bracht zijn hele verdere leven in de mijn door....
Pas in de loop van de 20ste eeuw deden de mijnlocomotieven hun intrede.
Veel liefs ... voor één keer ... met een knipoog naar de vooruitgang ... Miryam
De levensverwachting van de kat is gemiddeld tien jaar, ook al gebeurt het regelmatig dat een kat wel vijftien of zelfs twintig jaar of ouder wordt.
Van het kitten van om en bij de honderd gram bij de geboorte tot aan de volwassen kat die afhankelijk van het ras tussen de twee en zeven kilo weeg, speelt het leven zich af tussen spel, zich poetsen en slapen .... en daartussendoor eten natuurlijk.
Katten zijn gewaardeerde metgezellen, maar blijven toch op de eerste plaats roofdieren, een karaktertrek die we zelfs in hun spel zien terugkomen. Na een dracht van 63 tot 68 dagen brengt de poes een worp ter wereld van één tot tien kittens, die elk 70 tot 150 gram wegen. Het pasgeboren kitten wordt gelikt door zijn moeder en zo ontdaan van zijn vliezen. Het likken heeft ook tot doel het kitten te stimuleren en te prikkelen en wordt nog lang na de geboorte verder gezet. Het eerste wat het kleintje doet, is op zoek gaan naar de tepels van de moeder ...
Bij de geboorte kan het kitten nog niet zelf zijn lichaamstemperatuur regelen; het is heel kwetsbaar en zeer afhankelijk van zijn moeder, die het nest warm houdt. De lichaamstemperatuur van hele jonge katjes is 37 graden Celsius en stijgt geleidelijk naar 38 tot 38,5 graden Celsius, rond de leeftijd van zeven weken. Ziehier het super mooi filmpje ( have a littele fait in me )... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é
Tussen de geboorte en de volwassen leeftijd verwerft het kitten een heleboel nieuwe vaardigheden. De belangrijkste veranderingen worden waargenomen voor het spenen, dus in de periode waarin het kitten nog gevoed wordt door de moeder.
Volgens het Guinnes Book of World Records is dit ( foto net boven het filmpke )werkelijk het kleinste kitten ooit in de geschiedenis .... k denk het is zelfs kleiner dan een hamster ... ge moet werkelijk 2 x zien eer je dit gelooft :)
Hondenbrigade ...ook wel politiehond, werkhond of waakhond genoemd !
Hondenbrigade ook wel politiehond, werkhond of waakhond genoemd
Diensthonden worden ook wel politiehond, werkhond of waakhond genoemd.Diensthonden worden onderverdeeld in a.o.e-hond, surveillance-hond of speurhond.Een a.o.e-hond en surveillance-hond bijt en een speurhond niet.De hondenrassen die tegenwoordig het meest gebruikt worden zijn de Mechelse Herder en de Hollandse Herder.
Vroeger waren dat de Bouvier en de Duitse Herder. Diensthonden werken overal. Je vindt ze bij de Politie, de Marechaussee, Defensie, de Luchtmacht, de Douane,Jachtopzichters, Boswachters en Beveiligers.
Pas als de pup 1 jaar oud is en bijna volledig uitgegroeid start de training. De hond traint 2 jaar voor het certificaat Politiehond 1. Voor het behalen van dit certificaat moet de hond veel doen. Ten eerste moet hij gehoorzaam zijn. Hij mag niet bang zijn voor vuurwerk en pistoolschoten. Het zogenoemde wildvrij zijn is wel eens moeilijk, want op katten jagen is toch wel een leuk spelletje.
Behendigheid is een onderdeel wat van pas komt bij het achtervolgen van een verdachte die over tuinschuttingen klimt. Er wordt ook veel aandacht besteed aan zwemmen. Aan verdedigen en aanvallen wordt de meeste trainingstijd besteed. Dit is voor de meeste honden het leukste onderdeel, wat goed te zien is aan de blauwe plekken van de helper in het bijtpak.Verder krijgt de hond training in het vinden van diverse voorwerpen met menselijke lucht.Ook het opsporen van mensen hoort daarbij.
Zie hier een prachtige introductie van o.a Speurders, drugshonden, verdedegingshonden , resque-honden , pakwerk en zoveel meer ...Gelieve eerst het liedje bovenaan uit te klikken alvorens dit aan te klikken...
Werken en vrije tijd
De honden werken gemiddeld 6 jaar. Als de hond ziek is werkt de geleider niet. Als de geleider ziek is werkt de hond niet. De combinatie hondengeleider en diensthond beschikken over een compleet uitgeruste auto. De hond heeft thuis een kennel en een nachthok tot zijn beschikking. De hond slaapt en eet in zijn kennel. Hij is er in opgegroeid en daarom beschouwt hij het ook als zijn huis. En in zn vrije tijd? Dan is het net een gewone huishond. Lekker kluiven op een bot of een kuil graven in de tuin.
De Bereden Brigade is met name een effectief middel bij grote groepen mensen. Dus worden de combinaties ruiter / paard vaak ingezet bij optochten, evenementen en voetbalwedstrijden.
Zij kunnen namelijk zowel voor, achter als naast een menigte lopen. Hierdoor blijft de grote groep mensen compact en kan deze eenvoudig onder controle gehouden worden. Doordat een ruiter hoog op zijn paard zit, overziet hij een groter gebied, kan hij sneller ongeregeldheden signaleren en daarop alert reageren.
Zie hier hoe het er dikwijls aan toe gaat ... voor paard , ruiter en de menigte die soms veel riskeren !! Gelieve eerst het muziekje bovenaan eerst uit te zetten vooraleer dit aan te klikken !!
Maar ook voor de reguliere surveillance blijken ruiters bijzonder functioneel te zijn. Bijvoorbeeld tijdens uitgaansavonden in de grotere gemeenten ... ! !
De ruiters verrichten hun werkzaamheden zowel met als zonder paard. Mét paard voeren zij onder andere de volgende taken uit:reguliere surveillance; begeleiden van optochten; begeleiden van demonstraties; ondersteunen bij voetbalwedstrijden; ME-optreden; ceremoniële taken
De Tsjechoslowaakse Wolfhond...Czechoslovakian Wolfdog ....
De Tsjechoslowaakse Wolfhond...
De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een relatief nieuw ras dat niet kan terugkijken op een jarenlange traditie, noch op beroemde fokkers en / of eigenaren. Toch trekt dit ras de aandacht waar ter wereld hij ook verschijnt. Door hun afstamming staan deze honden nog heel dicht bij de natuur. De eerste indruk is dat hij lijkt op een wolf. Met zijn schouderhoogte van minimaal vijfenzestig centimeter voor een reu en zestig centimeter voor een teef oogt hij imposant, zonder zwaar of grof te zijn.
Zijn stokharige, dichte vacht is wolfsgrauw met een rastypisch, licht masker. Zelfbewust kijkt hij de wereld in met zijn barnsteenkleurige, licht schuin geplaatste ogen. Zonder zijn baas met zijn ogen te volgen,weet deze hond precies waar zijn baas zich bevindt en wat hij doet.
Liever gebruikt hij zijn ogen om de omgeving in de gaten te houden. Zonder problemen kan hij kilometers afleggen, hij weet zich perfect te oriënteren en reageert bliksemsnel op alles wat er in zijn omgeving gebeurt. Ziehier een prachtig mooi intro van deze toch fasinerende hond ... ghiiii ... ... vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten hé ...
Hij is in staat om onder elke weersomstandigheid een zelfs uren oud spoor te volgen. Al deze eigenschappen maken hem tot een gebruikshond bij uitstek. Hij is inzetbaar als bijvoorbeeld politiehond, speurhond, reddingshond, e.d. Maar ook als familiehond slaat hij een goed figuur en gaat vol enthousiasme met zijn baas naar de hondenclub om te trainen. Kortom; in principe kan hij alles .Mits hij daartoe gemotiveerd wordt!
De Tsjechoslowaakse wolfhond wordt bij een consequente maar geduldige opvoeding een gehoorzame hond, maar is in zijn eerste levensjaren snel afgeleid. Door zijn energie en ondernemingslust haalt hij vaak ondeugende streken uit, tevens vinden zij het heerlijk om overal op te kauwen.
Dit is heel natuurlijk gedrag alleen weet hij niet dat uw spullen daar niet tegen bestand zijn. Daarom is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een flinke bench of kennel, zodat als u even niet op hem kunt letten uw spullen veilig zijn.
Geef hem voldoende eigen veilig kauw- en speelmateriaal. Over het algemeen is een Tsjech minder snel zindelijk dan een doorsnee hond, vreugde en deemoedsplasjes komen vaak voor. Hij toont door dit gedrag een en al onderwerping aan u als mens. U mag hiervoor dus nooit straffen !!
Negeer het, en doe niet te uitbundig als u thuis komt. De hond kan dominant zijn tegenover andere honden Soms komt de terughoudendheid van de wolf t.a.v. vreemde dingen en mensen nog wel eens voor. Vele hebben de eigenschap het gezin en alles wat daar bij hoort te beschermen. Deze beschermings- en /of bezitsdrang kan hij ook vertonen t.o.v. uw tas, de auto en andere zaken. Tijdens een wandeling wil hij het liefst iedereen bij elkaar houden en loopt daarbij steeds van voor naar achter om iedereen nauwlettend in de gaten te houden. Kortom het is een levenslustige, aanhankelijke hond die het heerlijk vindt om bij en met je te zijn.
Kattige katers ! Hoe laat je een bazige poes wennen aan een vriendje ...
Kattige katers ... Hoe laat je een bazige poes wennen aan een vriendje ...
Is een poes een Einzelgänger of is het een sociale viervoeterke die vlug vrienden maakt''. ,,Een poes is eigenlijk een territoriumdier, in tegenstelling tot de hond, die een roedeldier is. Dat wil zeggen dat ze haar eigen plekje liever niet met anderen deelt." Om kattengedrag te kunnen begrijpen, moet je naar de natuur kijken'',
,,Er bestaan twee soorten katers. De eerste soort is het tijgertype. Die leeft alleen en mannetjes en vrouwtjes komen alleen bij elkaar om te paren. Daarna maakt het mannetje zich uit de voeten en laat hij het wijfje met rust.
Zij moet het verder maar zelf uitzoeken en haar jongen alleen opvoeden. Als er een andere mannetje het territorium binnendringt, volgt een gevecht. Een indringer zet zijn geurvlaggen uit door te urineren."
,,De tweede soort is het leeuwentype. Leeuwen leven in een groep die bestaat uit één mannetje en verschillende leeuwinnen. De man doet in feite helemaal niets.... hmm !! De dames gaan voor hem op jacht en meneer komt aan tafel. Pas als hij gegeten heeft, mogen de vrouwtjes gaan eten.... !!
Hij draagt zorg voor de bewaking van de groep en is een absolute potentaat. Hij duldt geen andere kerels om zich heen en bijt de nieuw geboren mannetjes dood. Katers kunnen evenwel toch aan elkaar gewend raken, soms zelfs vrienden worden, maar je moet geduld hebben.''
Katten zijn zeer nauwgezet in het uitzoeken van hun lievelingsplek in huis.Oooh ja ... zie hier hoe zelfs een kater aan zijn trekken komt als t poesje hem wandelen stuurt ... euh humm ... KNT ... knipoogje ....!! Ghiiiii ... Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens je dit aanklikt hé... !!
Poezen verkiezen een plek in de hoogte om alles wat in hun territorium gebeurt goed te kunnen overzien. Deze plek willen ze het liefst warm (bij de kachel), zacht (op een fleece) en tochtvrij (afgeschermd in een mand of zelfs een kartonnen doos). In dit log uitsluitend foto's van Bengaalse katten ... !!
De Shire staat bekend als het grootste paardenras ter wereld...!!
De Shire staat bekend als het grootste paardenras ter wereld... ! !
De Shire is een van de oudste trekpaardenrassen van Engeland en staat bekend als het grootste paardenras ter wereld. Een stokmaat van soms ruim 1.95 m. en een gewicht van 1100 kilo is voor een forse hengst of ruin niet bijzonder.
De Shire is gefokt voor dagelijkse zware arbeid op het land. Door de mechanisatie in de landbouw is de Shire bijna uitgestorven, maar een groep enthousiastelingen heeft het ras kunnen behouden.
In tegenstelling tot de romantische verhalen, werd de Shire nooit als ridderpaard gebruikt. De zwaargebouwde Shire was niet snel genoeg en gaf niet voldoende aanzien voor de adel.In het hierop volgend filmpke kun je wel degelijk zien hoe groot ze wel zijn ,vergeet evenwel het het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten !
De plaatselijke boeren die hun leenheer moesten verdedigen, gebruikten wel de Shire als Warhorse.
De trekschuiten in Engeland werden in het verleden voortbewogen met behulp van deze paardenkracht en op vele oude prenten vind je deze combinatie van paard en trekschuit.
Eind 19de begin 20ste eeuw werd de Shire door de brouwerijen ingezet om het bier bij de lokale pubs te bezorgen. In 1978 koos Nederlands grootste brouwer Heineken voor deze mooie paarden. Op een doordeweekse middag kun je nog altijd zien, dat vier sterke ruinen de welbekende bierwagen langs de Amsterdamse grachten trekken.
Vroege vermeldingen in de geschiedenis van dit grote paard zijn terug te vinden onder de noemer Old Black en deze verre voorvader zal dan waarschijnlijk helemaal zwart zijn geweest.
We kennen de Shire nu als ideaalbeeld zwart met vier witte sokken en een bles. Ook in het licht -en donkerbruin zien we ze veel en zelfs schimmels komen voor.
Originele Australische Labradoodle... Ben je allergisch tegen honden ? ..
Originele Australische Labradoodle
Ben je allergisch tegen honden, hmm bekijk deze dan even .. ! De Originele Australische Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een (geleide) hond met een allergievriendelijke vacht.Wally Cochran begon +/- 25 jaar geleden met het kruisen van een Labrador Retriever (will to please) en een KoningsPoedel (vachttype en intelligentie).
Tegan Park ging door met het werk van Cochran en werd de grondlegger van de Australische Labradoodle.Door heel selectief te werk te gaan, heeft Tegan Park uiteindelijk een ras weten te creëren, die alle vooroordelen m.b.t. het houden van honden wegstrepen.
Een Labradoodle met een wollen of een fleece vacht geeft geen allergische reactie, verliest geen haar en geeft geen lichaams- of vachtgeur af. (Dus geen natte hondegeur). Voor de kijklustigen onder jullie ... vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens je dit aanklikt hé ... hiiiii ....enjoy it ... knipoogje ! !
De Originele, Australische Labradoodle is een vrolijke, energieke hond. Verstandig, gemakkelijk te trainen, heel evenwichtig, zachtaardig, lief voor mens en dier. Eerlijk. Rustig in huis. Ook op het sportieve vlak scoort de labradoodle goed. Dit alles maakt de Labradoodle tot een ideale familie hond en niet alleen voor mensen met een allergie voor honden.
De Originele Australische Labradoodle heeft een atletisch, gracieus en compact voorkomen en beweegt zich erg gemakkelijk. Vachttypen; Wollen vacht (wokkels), fleece vacht (met of zonder krullen) en een harige vacht. (een harige vacht is niet allergie vriendelijk).Kleuren; Wit, Cream, Apricot cream, Apricot Silver, Rood, Silver, Gold, Blue, Black, Chocolat, Cafe.
Ziehier wat een sneeuwpret ze kunnen beleven , t zijn echte jumpers deze wolbalen , gefilmpd in slowmotion op een aangenaam ritmisch muziekje ... gewoonweg super om zien !!
De Originele, Australische Labradoodle is beslist heel anders dan zomaar een kruising tussen een labrador en een koningspoedel. Er is n.l. ruim 25 jaar selectie op vacht en karakter aan vooraf gegaan door deskundigen. De echte labradoodle is gegarandeerd zoals hierboven omschreven staat.
Zwaarlijvigheid speelt een belangrijke rol. Dikke katten en poezen bewegen minder. Bij verminderde activiteit zijn ook darmen en andere orgaanstelsels minder actief.
Geslacht: vanwege de nauwere plasbuis bij katers zien we bij deze sneller volledige obstructies van de plasbuis dan bij poezen.
Hoe herken je het ? Aangezien de obstructie van de urethra levensbedreigend kan zijn, is het van belang dat u als katteneigenaar in staat bent om de symptomen die mogelijk hierop kunnen wijzen, kunt herkennen. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als u een van onderstaande symptomen opmerkt. Urine met bloed erin, abnormale kleur van de urine.
Veel persen tijdens de mictie (=het plassen), of vaak plassen van slechts kleine hoeveelheden, miauwen of schreeuwen als zij/hij op de kattenbak is. Gedragsveranderingen als lusteloosheid of juist onrust, vaak naar de kattenbak lopen, klaaglijk miauwen, zich verstoppen of niet willen eten, veelvuldig likken rond anus en penis of vulva. Plots plassen op afwijkende plaatsen, of plassen in huis Abnormale houding tijdens de mictie (Urineren, ook wel plassen of mictie genoemd )
Behandeling De behandeling zal dus afhankelijk zijn van de oorzaak. Veelal zal er een speciaal dieet gegeven worden. Vaak zullen er antibiotica gebruikt worden, en meestal een tijdje een pijnstiller. Is er echt sprake van een algehele obstructie van de urethra, dan moet er een katheter in de plasbuis gebracht worden tot in de blaas. Dit kan zeer lastig zijn, aangezien de plasbuis heel erg nauw is, en verstopt zit met kristallen!Als het gelukt is om de katheter te plaatsen, dan zal de blaas gespoeld worden. Vaak wordt de katheter enige dagen op zijn plek gelaten om zodoende een volgende verstopping te voorkomen. Ziehier hoe je je kat eventueel in beweging kunt houden...ghiii ... met een knipoog naar een loopmolen .... ! ! Voor de kijklustigen ... gelieve eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit te bekijken
é
De behandeling wordt voortgezet totdat er in de urine geen afwijkingen meer gevonden worden. Vaak zal er overwogen worden om gedurende langere tijd, soms levenslang, speciaal dieet voer te geven.
De Lippizaner ...beter bekend van de Spaanse rijschool...
De Lippizaner ... bekend van de Spaanse rijschool
De Lippizaner is beroemd geworden door de Spaanse rijschool in Wenen. In 1580 begon aartshertog Karel van Oostenrijk met het fokken met 33 dieren, die hij uit Spanje had laten overkomen. Later werd Duits bloed toegevoegd. Het ras is vernoemd naar de stoeterij in Lippica, waar de dieren tot 1918 waren ondergebracht.
De opleiding tot hogeschoolpaard duurt ongeveer zeven jaar. Van sommige Lippizaners is bekend dat ze tot op een leeftijd van twintig jaar en ouder prestaties van een heel hoog niveau kunnen leveren.
Vooral de veerkrachtige draf met veel actie maakt dit paard zo geschikt voor de hogere rijkunst.
Ziehier een prachtig intro filmpje wat men zoal kan verwachten in de rijkunst van de Spaanse Rijschool ... geniet van de soepele bewegingen van deze parelwitte paarden ... Vergeet evenwel het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... ! !
Is opspringen tegen mensen .... normaal honds gedrag ... ?
Is opspringen tegen mensen ... normaal honds gedrag ... ?
Opspringen tegen mensen is normaal honds gedrag, met een aangeboren en een aangeleerde factor.
De aangeboren factor is de natuurlijke neiging om te begroeten door neus- en bekcontact.
Jonge pups likken naar en zelfs ín de bek van hun moeder en andere volwassen honden. Met dit gedrag tonen ze vriendschappelijke onderdanigheid èn bedelen ze om voer. De moederhond geeft (soms) als reactie op het naar de bek likken voorverteerd voer op voor haar jongen.
De drang om (met bek en tong) contact te willen maken met uw gezicht (of het gezicht van iemand anders) heeft dus een natuurlijke achtergrond.
De aangeleerde factor betreft het feit dat honden vaak ervaren dat opspringen belonend werkt.
Het resultaat van opspringen is namelijk meestal - zeker wanneer een pup dit doet - aandacht en liefkozingen. Jong geleerd is oud gedaan!
Als u de hond het opspringen wilt afleren, zult u de hond moeten laten ervaren dat opspringen geen succes heeft. Dus als hij opspringt om aandacht te krijgen, krijgt hij juist geen aandacht! Geen aandacht betekent ook de hond niet van u afduwen.
Laat zien dat je je ruimte wilt ...( energieveld , aura .. ) ...je kan hem werkelijk op afstand houden door je uitstraling ... je gedachten ...In het hierop volgend filmpje toont Cesar wat er bedoeld word met het kreëren van je eigen ruimte ... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... ... ! !
Wanneer u dat doet gunt u de hond stevig lichamelijk contact met u. En dat is precies wat hij wil.Het afleren van probleemgedrag door de hond consequent geen succes te laten hebben wanneer hij het betreffende gedrag vertoont heet uitdoven
Een mooie oude dag voor uw kat .( De tand des tijds 2 )
Een mooie oude dag voor uw kat ... ( De tand des tijds ... 2 )
Als uw poes ouder dan 10 jaar is, wordt ze tot het clubje van de 'senioren' gerekend. Het is dan raadzaam om een medische check-up te laten doen en haar voedingspatroon aan te passen. Op die manier kunt u haar een rustige oude dag bezorgen, zonder veel problemen.
De tand des tijds .... deel 2
Het hart kan ook op eigen houtje de mist in gaan en gaan verdikken. Het verdikte hart gaat onregelmatig en sneller slaan, kleppen kunnen gaan lekken en de bloeddruk gaat omhoog. Er komt vocht op de longen (hijgen, snel moe), bloedklontertjes komen los uit het hart en leiden tot pijnlijke verlamming.
De hoge bloeddruk is in dit ziektecomplex de grote boosdoener. O.i.v. van de hoge bloeddruk knappen de fijnste bloedvaatjes in het lichaam waardoor organen kapot kunnen gaan. Het meest berucht zijn: De ogen: Kat wordt plots blind (kunnen ze in een vroeg stadium overigens nog genezen!).De hersenen: Vallende ziekte, plots dood door hersenbloeding.De nieren en het hart: En die hadden het al zo moeilijk.
Voordat dit hele griezelverhaal op uw bordje terecht komt, is er al een hele aanloopfase aan vooraf gegaan. In het begin zie je weinig of niks aan de kat: Hij zit hooguit niet lekker in z'n vel en "wordt oud". Maar dan, opeens, gaat het helemaal fout.
Het is heel verdedigbaar dat u uw oude kat, die praktisch niet meer buiten komt, niet meer jaarlijks laat vaccineren.
Als afsluiter van " De tand des tijds " .... wil ik je graag nog dit kort maar super lief filmpje meegeven ... i never let you go .... vergeet envenwel het liedje bovenaan t logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... !!
Wilt u echter toch nog een zinvol stukje zorg aan uw "senioren kat" besteden, kies dan tenminste voor een jaarlijkse bloeddrukmeting, zo nodig in combinatie met een klein bloedonderzoek op nierfunctie, schildklierwerking en suikerziekte. De kosten van een bloeddrukmeting liggen op het niveau van een vaccinatie.
Vind je voetballen leuk, maar kun je het zelf niet? Ga dan samen met je paard voetballen. Pushball is de enige hippische sport waarbij het paard zelf aan de bal is. Pushball on horseback is de officiële naam van deze sport. Het wordt al sinds 1902 gespeeld. Vooral in Duitsland en Tsjechië is de sport erg populair.
Paardenvoetbal Pushball kun je vergelijken met de meest populaire sport van de wereld: voetballen. Het paard schopt de bal zelf weg. Het liefst vanuit middendraf. Bochten maken en andere paarden verdedigen, je moet het allemaal kunnen. Bij pushball moet je de bal in een goal duwen (pushen) om een punt te scoren. De bal moet minimaal de hoogte van het borstbeen hebben. Zou je een kleinere bal gebruiken (bijvoorbeeld een skippybal) dan breng je paard en ruiter in gevaar. Het paard kan over de bal heen vallen en zich blesseren.
Ziehier een prachtig fragmentje ... vergeet evenwel eerst het muziekje bovenaan het logje niet uit te doen alvorens dit aan te klikken
Populair Op dit moment is pushball nog niet heel bekend in Nederland. Toch zijn er steeds meer mensen die de sport beoefenen. In Nederland speelt met pushball volgens de Duitse spelregels uit 1928. Ook de KNHS toont interesse in het professionaliseren van deze opkomende hippische sport. Pushball past in kader van veilig rijden. De sport is diervriendelijk en vergroot de behendigheid van paard en ruiter, het paard wordt meer schrikbestendig, pushball geeft de combinatie wederzijds vertrouwen en bevordert de teamgeest en tolerantie tussen paarden onderling.
Hoe wordt het apporteren leuk voor je hond ... ! !
HAAL HEM ZELF MAAR... ! Heb jij ook zo'n hond die je met opperste verbazing staat aan te kijken als je een leuk speeltje voor hem weggooit ? Of een hond die wel een speeltje ophaalt, maar het vervolgens heel hebberig voor zichzelf houdt ? Oorzaak hiervan kan zijn dat de hond niet gestimuleerd is, het nooit geleerd heeft ! Hoe kun je dit voorkomen? Stimuleren en heel veel oefenen ... ! !
Zo wordt een speeltje leuk: Er zijn honden die niet weten wat ze met een speeltje aan moeten. Sommige honden houden er gewoon minder van dan andere om iets in hun mond te nemen. En er zijn honden die in hun jeugd nooit speeltjes hebben gehad en spelen gewoon nooit geleerd hebben. Zaak is uit te vinden of ze echt nergens om geven: vaak blijkt een hond wel geïnteresseerd te zijn in een speciaal speeltje dat hij gewoon nog niet had. Er zijn honden die van een piepbeest houden,' of van een zacht speeltje van zeemleer. Of van een rubberbal met belletje. Of een hal aan een touwtje. Of van een frisbee. En er zijn honden die alleen maar pluchen speelgoed waarderen.
Hier een prachtig voorbeeld hoe je je hond eventueel kunt stimuleren , let wel ,hier word ook het pakwerk gestimuleerd .... vergeet evenwel het filmpje bovenaan t logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken !
Probeer eerst verschillende dingen en neem dat speeltje - liefst twee - waar hij wel enige interesse voor had. Lukt het helemaal niet, knoop dan zijn favoriete hapje in een oude sok en hang die ergens op. Moedig de hond aan eraan te ruiken en te trekken. Geef steeds een andere sok. Als je hond enthousiast wordt als je zijn sok ergens ophangt is het tijd om het spel te veranderen: nu houdt je de sok vast en moedigt de hond aan om eraan te trekken. Gaat dat eenmaal enthousiast, dan is het moment van apporteren aangebroken. De hond is genoeg gemotiveerd om de sok te leren apporteren. Gebruik dus de sok of zo'n speeltje waar hij uiteindelijk toch interesse voor bleek te hebben.
Je hond vindt een speeltje leuk: Als je hond een speeltje naar je toe brengt, neem je dat aan, geef wat lekkers en gooi het weer weg. Dat is vrij simpel, zo'n hond zal makkelijk leren apporteren. In feite kan hij het al, alleen nog niet op verzoek. Herhaal het spel en breek het af als de hond nog enthousiast is. Het kan ook zijn dat de hond met het speeltje bij je terugkomt, maar het niet afgeeft.
Geen nood. Eerst probeer je hem te bewegen het voorwerp te ruilen voor een heel smakelijk hapje. Als dat lukt, gooi het speeltje dan weer voor hem weg. Een hapje in ruil voor een speeltje en dan het speeltje weer terug, dat is zo'n slechte ruil nog niet. Je kunt in plaats van wat lekkers ook een ander speeltje nemen waar de hond dol op is. Geeft hij je het ene, dan beloont jij hem met 'goed' en gooit het andere voor hem weg.
Resumerend. Met de nodige inspanning en een positieve beloning is het mogelijk vrijwel iedere hond te leren apporteren. Apporteren is niet alleen een enig spel voor baas en hond voor de rest van zijn leven, maar tevens een heel prettige manier om probleemgedrag weg te trainen. Een hond leren apporteren is dus echt zinvol.
Een mooie oude dag voor uw kat ...( De tand des tijds 1 )
Een mooie oude dag voor uw kat ... ( De tand des tijds ...1 )
Als uw poes ouder dan 10 jaar is, wordt ze tot het clubje van de 'senioren' gerekend. Het is dan raadzaam om een medische check-up te laten doen en haar voedingspatroon aan te passen. Op die manier kunt u haar een rustige oude dag bezorgen, zonder veel problemen.
De tand des tijds ... 1 Alle levende wezens moeten vroeg of laat sterven en dat is voor uw kat niet anders! In de loop der jaren ondergaan de vitale organen onvermijdelijk een verouderingsproces. Bij bejaarde katten ontstaan zeer vaak problemen doordat bepaalde organen niet meer goed werken. Hoewel dat natuurlijk logisch is, blijft dit ziektecomplex een erg onderschat probleem.
In dit logje probeer ik duidelijk te maken hoe het fout kan gaan en dat een jaarlijkse "APK" bij katten vanaf 8-10 jaar veel dierenleed kan voorkomen
De drie organen op de afbeelding kunnen elk afzonderlijk, maar heel vaak ook tegelijkertijd, slecht gaan werken. Het vervelende is dat als de ene slechter gaat werken, de anderen geleidelijk ook ziek worden. Als deze complexe storing in een vroeg stadium vastgesteld wordt, kan er echter nog een hoop aan gesleuteld worden.
EEN TIJDIGE DIAGNOSE VERHOOGT DUS DE LEVENSVERWACHTING, MAAR VOORAL OOK HET WELZIJN VAN UW KAT.
De schildklier is het "gaspedaal" van de stofwisseling. Bij oudere katten werkt hij vaak te snel: De stofwisseling begint een te hoog toerental te krijgen. De kat wordt hierdoor vaak onrustig, vermagert ondanks goede eetlust, krijgt een minder mooie vacht. Het gevaarlijkste effect is echter dat ook het hart veel te snel gaat slaan. Zoals iedere andere spier gaat ook de hartspier van hard werken groeien. Door die "spierballen" raakt de hartwerking verstoord, met als belangrijkste gevolg een te hoge bloeddruk.
De nieren zijn de zuiveringsstations van het lichaam, maar spelen ook een zeer belangrijke rol bij het meten en regelen van de bloeddruk. Bij een verminderde nierwerking wordt de vacht van de kat mottig en dof, gaat hij meer drinken en plassen, wordt hij mager of ronduit ziek van de gifstoffen die zich opstapelen in het bloed.
De nieren geven echter ook een hoge bloeddruk niet meer door aan het hart, waardoor dit steeds harder moet gaan pompen om tegen de bloeddruk op te kunnen. Dit leidt dan weer tot een verdikte hartspier. Ziehier een filmpje van naar t schijnt de oudste kat van de wereld , de eigenaars beweren dat ze 37 jaar is , vergeet evenwel het muziekje bovenaan dit logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é ....
Wilt u echter toch nog een zinvol stukje zorg aan uw "senioren kat" besteden, kies dan tenminste voor een jaarlijkse bloeddrukmeting, zo nodig in combinatie met een klein bloedonderzoek op nierfunctie, schildklierwerking en suikerziekte. De kosten van een bloeddrukmeting liggen op het niveau van een vaccinatie.