Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
04-01-2012
Selkirk Rex een huiskat met krullekes ...
Selkirk Rex een huiskat met krullekes .. ! !
Het ras Selkirk Rex is ontstaan in 1987 uit een Asiel poes in Sheridan (Montana) Een van haar kittens had namelijk een gekrulde vacht. Jeri Newman een lokale perzen fokker werd door het Asiel om haar mening gevraagd over dit apart uitziend poesje. Jeri die in katten genetica geïnteresseerd is adopteert dit kitten en kruiste dit poesje (Miss DePesto of NoFace) met een pers uit haar cattery.
Op 4juli 1988 werd Miss DePesto of NoFace de troste moeder van 6 kittens. 3 kittens hadden krullen de andere 3 hadden gladhaar. Deze 50 % kitten met krul haar was precies wat je van een dominant gen zou kunnen verwachten. Door dit gegeven werd Jeri nog meer geïnteresseerd in dit gen en begon haar fokprogramma en gaf het ras haar naam. Net zoals bij de Devon Rex en Cornish Rex is de Selkirk Rex vernoemd naar de een plaats waar dit ras zijn oorsprong had. Het dominante Rex-gen van de Selkirk zorgt ervoor, dat de haren in losse afzonderlijke krullen gerangschikt zijn.
Rondom de nek, op de staart en op de buik zijn de krullen het duidelijkst.In de vacht van de Selkirk zijn alle haarsoorten aanwezig. Het is nog een relatief jong ras dat nog in ontwikkeling is. De grondlegger van de Selkirk wilde geen oosters uiterlijk aan het Ras geven.
Als outcross partners is daarom gekozen voor de Perzisch Langhaar, Exotic, Brits korthaar en Brits type langhaar.
Tot 2010 mogen de Selkirks nog gekruist worden met de Pers en Exotic. Tot 2015 mag de Brit nog ingezet worden hierna word verwacht dat het ras op zich kan voortbestaan.
Ziehier een super schattig filmpje van een nest jonge kittens ... Vergeet evenwel t liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é
Op het moment is het nog een redelijk zeldzaam ras hier in België. De meeste Selkirks die nu in België wonen komen uit Oostenrijk, Duitsland, Amerika, Hongkong. Maar ze hebben natuurlijk allemaal vele generaties terug Miss DePesto of NoFace als gemeenschappelijke voorouder.
Amazone's in dameszadel zie je niet zo vaak, het word in nederland door enkele enthousiastelingen beoefend, er bestaat een vereniging (nederlandse dameszadel vereniging), een carrouselgroep (fleurop), een demonstratieteam (de amazones) en soms zie je een enkeling tijdens een dressuurwedstrijd of jachtrit en dan houd het eigenlijk wel op. Maar juist deze amazone's proberen de vergane glorie nog in ere te houden en aan een ieder te tonen, de ohhs en ahhs zijn vaak langs de kant te horen en ook de verhalen van vroeger komen naar je toe als je in dameszadel rijd. Rijden in dameszadel is gewoon prachtig mooi!
Een dameszadel is zo gemaakt dat de amazone met 2 benen aan dezelfde kant zit in een positie die veilig en in balans is. Een dameszadel heeft een vlakkere zit dan een "heren"zadel en heeft 1 stijgbeugel die voor het linkerbeen gebruikt word.
Je linker been komt onder de onderste hoorn en in de stijgbeugel, je rechterbeen word om de bovenste hoorn geslagen. Men gebruikt geen zweep maar een cane (stuggere zweep/rijstok) aan de rechterkant van het paard om het rechterbeen te vervangen. Ziehier een prachtig filmpje ... vergeet het liedje in linkerkolom niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... ! !
Iedereen kan leren in een dameszadel te rijden. Het is alleen wel heel erg belangrijk dat je gelijk in het begin een goede houding in het dameszadel aanleert.
De meeste fouten met het rijden in het dameszadel liggen voornamelijk aan de verkeerde houding! Er kan niet vaak genoeg op 'gehamerd' worden om goed op het paard te gaan en vooral blijven zitten. Het ontwikkelen van een goed evenwichtsgevoel is hierbij erg belangrijk, zodat je eventuele foutjes in je houding op een gegeven moment zelf kan voelen en corrigeren.
Veel liefs ... evenwichtige amazone groetjes ... Miryam
De Basenji ... Eén van zijn bijzonderheden is: hij blaft niet... maar jodelt !
De Basenji ... Eén van zijn bijzonderheden is: hij blaft niet... maar jodelt ! !
Het meest karakteristieke van de basenji is wel dat ze niet kunnen blaffen, in plaats daarvan stoten ze een heel scala aan geluiden uit wat jodelen wordt genoemd.
Dit doen ze vaak als ze blij zijn, uitdagen of iets voor elkaar hebben gekregen wat niet mag.
De basenji lijkt in zijn gedrag soms erg op een kat. Ze hebben geen lichaamsgeur en zijn ze erg schoon opzichzelf en wassen zichzelf net als een kat. Dankzij de enkele zeer korte vacht, heeft men weinig hinder van losse haren. Men moet wel opletten dat de hond geen kou vat bij regen en vorst e.d. Basenjis liggen graag op een warm en hoog plekje, omdat ze graag alles willen overzien.
Laat Basenjis nooit teveel op een kale vloer liggen, maar op een zacht kleedje, anders ontstaan er lelijke plekjes op de gewrichten. Basenjis zijn uitermate nieuwsgierig en er ontgaat hen vrijwel niets. Ze helpenook graag als je ergens mee bezig bent. D.w.z.: Ze lopen je in de weg om maar niks te missen of pakt je spullen weg om ze vervolgens in zijn mandje eens rustig te bekijken.
Teven worden in de regel maar eens per jaar loops. Basenjis zijn erg zindelijk, maar dat houdt niet in dat je dit allemaal maar vanzelf gaat. Basenjis zijn altijd in voor een verzetje en hebben veel beweging nodig. Helaas is het niet overal mogelijk uw Basenji los te laten lopen want wanneer ze een konijn o.i.d. zien gaan ze ervandoor, ze komen echt wel terug, maar in ons overvolle kikkerlandje kan dat net te laat zijn.
Basenjis zijn ontzettende stijfkoppen maar tegelijk ook leergierig. Ze leren snel maar zijn daardoor ook gauw verveeld. Het is goed mogelijk trainingen te volgen met uw Basenji, zoals behendigheid, gehoorzaamheid en uiteraard speuren, er wordt echter wel van de eigenaar een zekere creativiteit en sportiviteit verwacht om te voorkomen dat de hond zich gaat vervelen en andere dingen gaat doen.Een Basenji blijft eigenwijs en zullen tijdens oefeningen of wandelingen regelmatig hun kop in de wind gooien en doen alsof ze alles vergeten zijn wat u hem heeft aangeleerd.
Ziehier een prachtige conversatie tussen twee spelende Basenji's... is een gillertje ... ghiiiii ... maar het is belange nog niet het jodelen wat ze kunnen .... ... Vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... enjoy it ...smile !!
Denk erom een Basenji zal nooit slaafs worden! En men moet ook niet proberen een basenji slaafs te maken doet u dit wel dan zal de Basenji zich tegen u keren en zult u beiden niet gelukkig zijn met elkaar. De Basenji ziet zijn mensen ook niet als meerdere zich maar meer als gelijke.
De basenji lijkt in zijn gedrag soms erg op een kat. Ze hebben geen lichaamsgeur en zijn erg schoon opzichzelf en wassen zichzelf net als een kat,ze hebben ook wel eens een knuffelgehalte zoals een kat ... en dit kun je warempel in het hieropvolgend filmpke zien , ghiiiiiii ... knipoogje !!
Samenvatting De Basenji is een vierkant gebouwde, middelgrote hond met een elegante verschijning. Eén van zijn bijzonderheden is: hij blaft niet, maar is zeker niet stom. Hij heeft een krulstaart die hij vlakliggend aan één van de lendenen draagt. Fijngevormde rimpels vormen zich op de schedel als hij attent is en daarbij zijn oren spitst. Hij poetst zich als een kat en heeft geen typische hondengeur. Zijn temperament vraagt om veel beweging buitenshuis. Tegenover vreemden kan de Basenji zich gereserveerd opstellen.
Een spetterend Gelukkig ... maar vooral een gezond voorspoedig 2012 !!!!!!!
Een spetterend Gelukkig ... maar vooral een gezond voorspoedig 2012 !!!!!!!
... ik wens voor het Nieuwe Jaar... dat vrede jullie deel mag zijn , voorspoed , liefde en harmonie , mogen uren, dagen en maanden , worden tot één symfonie ... !!!
Dieren met oud en nieuw ... De dieren houden een vergadering, ... Honden.., katten.., groot en klein. 't Agendapunt gaat over één ding, Want spoedig zal 't Oud-en-Nieuw zijn... Mensen die altijd tegen 't blaffen protesteren, Maken nu voorbereidingen voor 't geknal op straat.
Zij..die ons 't woord: "af" als eerste leren, Weten niet wat wij voelen.. als dat spul afgaat....Daar wordt nooit over nagedacht, Dit willen wij hen toch duidelijk maken. Onze paniek.. onze angst.. maar o.k. wij dieren hebben geen macht...!
En dit jaar zal 't ons weer behoorlijk raken. Dus werd al gauw besloten 't op dit blogje te plaatsen . . .
Misschien zullen mensen er toch eens op letten. Dus mensen.. baasjes.. dit is aan jullie gericht...
Houd ons niet enkel zoet met een aai.. of een bot.. Nee.., denk aan onze gevoelige oren. Elk jaar deze nachtmerrie.. is toch werkelijk te zot... ! !
Vele huisdieren lopen weg rond oud & nieuw, soms met rampzalige gevolgen. Het dier kan zijn huis niet meer terug vinden of het komt door zijn blinde paniek onder een auto.Andere dieren zijn dagen of weken gestresst. Er zijn mogelijkheden om dit te voorkomen of te verminderen
Hoe komt het dat er zoveel bange honden zijn? ·Aangeboren angst voor geluiden ·Traumatische ervaring ·Aangeleerd (of versterkt) gedrag door de eigenaar Een combinatie van twee of meer van de bovenstaande factoren Door de eigenaar aangeleerd gedrag: dat houdt in dat de hond niet werkelijk angstig is, maar beloont is voor het vertonen van angstig gedrag.
Dat belonen gebeurt vaak onbedoeld en onbewust.Veel mensen troosten hun hond als hij zich angstig gedraagt hetgeen de hond ervaart als belonen. Hierdoor zal hij de volgende keer 'nog beter' schrikken om een grotere beloning te krijgen (in de vorm van veel aandacht). En veel hondeneigenaren trappen hier in. Als uw hond schrikt van een knal is dat normaal maar een overdreven hysterische reactie is niet normaal.
U hoeft uw hond dan ook niet te troosten.Het beste kunt u de hond negeren (negeren houdt in OOK NIET KIJKEN NAAR DE HOND, NIET PRATEN TEGEN DE HOND) en zelf zo gewoon mogelijk tegen de hond blijven doen.Een ander minder bekent punt is: de hond weglaten vluchten.Tijdens de wandeling de hond naar huis laten rennen. Of in huis, de hond naar boven laten vluchten of onder de kast,in bed etc. De hond beloont daarmee zich zelf.
In de kast of onder het bed hoor je de knallen nu eenmaal minder goed. In het geval van naar huis rennen is het nog duidelijker. Op twee meter afstand hoor je een rotje duidelijker als op 500 meter afstand.Heeft de hond een traumatische ervaring mee gemaakt met harde/enge geluiden is het resultaat vaak afhankelijk van hoe snel men met de training begint en hoe traumatisch de hond de hele situatie heeft gevonden.
Men kan zich voorstellen dat een hond, bij wie een rotje tussen zijn poten is ontploft en daar misschien zelfs letsel van heeft over gehouden, vuurwerk nooit meer accepteert. Toch minder bang geworden???? Nee hoor, banger ja ... voor de knal in zijn nek die de baas hem geeft ... als voor het vuurwerk zelf ! Naast angst voor vuurwerk wordt hij ook nog bang voor zijn baas gemaakt, weg vertrouwen in de baas! Mensen trap hier A.U.B niet in !!
Indien men besluit om de hulp van een dierenarts in te roepen, kan men pilletjes halen om de hond tijdelijk te versuffen. Een veel gehoorde klacht is dan, dat de hond met oud & nieuw niet versuft is maar nieuwjaarsdag des te meer. Dit komt omdat sommige honden op oudejaarsdag al zo gestresst zijn dat de pilletjes op dat moment (nog) niet werken. Kalmeert de hond, dan werken de pilletjes als nog. Het is dus zaak hiermee te beginnen voordat de hond in de stress schiet.
Hier duidelijk een hond te zien die er in het geheel geen erg in heeft ... muziek in de huiskamer staat gewoon op en baasje geeft geen aanleiding om angstig gedrag te vertonen ! Vergeet wel t muziekje niet uit te zetten vooraleer je dit aanklikt é !
Ook is het mogelijk de hond d.m.v. homeopatische medicijnen te kalmeren.Bijv. de rescue remedy van de bach therapie.samenstelling: Rock Rose,Impatiens, Cherry Plum, Clematis, Star of Bethlehem.Van deze laatste ben ik absoluut een voorstander van ...( maak er zelf dankbaar gebruik van , voor zowel mens als dier ... )... hoeft niet echt op voorhand ingenomen te worden en heeft in het geheel geen bijverschijnselen ... wel dient men rekening te houden dat er reeds lang op voorhand vuurwerk op proef wordt afgeschoten en hier al de narigheid begint ...
Haflingers komen van oorsprong uit Zuid-Tirol en omdat ze qua ras vrij sober zijn, werden ze veelal gebruikt als trek- en lastpaarden in de bergen. Ze worden daar ook vaak ingezet voor de arrenslee .
De haflinger bestaat alleen in voskleur met lichte staart en manen. Het is een werklustige pony met veel kracht, uithoudingsvermogen, intelligentie en vaak 'koel in de kop'.
Een haflinger is sober in onderhoud, dat wil zeggen, ze kunnen winter en zomer buiten blijven en hebben minder voer nodig dan een pony die 'hoog in het bloed staat'.
Door het toevoegen van Arabisch bloed heeft de haflinger adellijke kenmerken gekregen. In 1961 is de eerste haflinger naar Nederland gebracht, waarna het ras zich heeft bewezen als zeer veelzijdig.
Tegenwoordig vind je de haflinger terug onder het zadel (zowel dressuur- als westernrijden, aangespannen, vrijheidsdressuur, e.d.) Kortom, de haflinger is een pony die op veel onderdelen binnen de paardensport ingezet kan worden.
Ziehier een super mooi filmpje met ongelooflijk mooie proef in een menwedstrijd...ghiiiiiii de kijklustigen worden aangenaam getrakteert op een ritmisch mooi parcour met een steenvast blooperke ... hmmm ... voor alle duidelijkheid geen Haflingers in deze film maar euh ... Belgische trekpaarden ,vergeet eerst het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... enjoy it ...smile !!
Het Ontstaan : Van dit ras is het ontstaan nog zeer recent en al zeer veel beschreven her en der. Singapura is het Singaporese woord voor het land zelf.
Ook kucinta oftewel liefdeskat is in Singapore tegenwoordig een veel gehoorde bijnaam voor dit ras, wiens beeltenis tegenwoordig gebruikt wordt als promotiemateriaal voor het land van herkomst.
De familie Meadow leefde begin jaren 70 in Singapore en keerde daarvan terug naar de Verenigde Staten met medeneming van enkele van de lokale katten. Deze katten zagen zij daar in de riolen en stegen van Singapore rondlopen en vielen op door hun gemeenschappelijke kenmerken.
Het Uiterlijk: De singapura is klein van postuur (het kleinste kattenras) maar wel stevig en gespierd gebouwd. Ze horen grote ogen en oren te hebben en om het makkelijk te maken komen ze maar in 1 officieel geregistreerde kleur voor, nl.; sepia agouti. Zie hier een super mooi filmpje .... schattig mooi om zien , deze singapura heeft soft Claws aan ...!! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken hé ... !
Het is een kat met een ticked vacht, d.w.z. minimaal dubbele ticking en de haarpunt is donker(bruin). De ondervacht, buik, borst en rondom de mond zijn ivoorwit gekleurd. Ze moeten streeptekening aan de binnenkant van de voorpoten hebben en op de knieën moet ook streeptekening aanwezig zijn.
Het Karakter: Ook hier kunnen we weer een boekje open doen over de gedragseigenschappen van dit ras. Zeer sociaal, hetgeen zich ten zeerste uit in de positieve benadering naar alle andere huisgenoten (dieren en mensen) toe. Conflictsituaties gaan ze meestal uit de weg, ruzies onderling komen dus bijna nooit voor. Ziehier een leuk stukje aporteerwerk van dit klein snoezig wezentje ... knipoogje !!
Alles wat nieuw is wordt onderzocht, overal willen ze bij zijn en al heel gauw ontwikkelen ze een routine met je waar ze je ook graag aan houden. Vertoon je bepaald gedrag, snoepjes geven op een bepaald tijdstip bijvoorbeeld, dan word je daar ook altijd door ze aan herinnerd. Door hun engelachtige uiterlijk en vragende oogopslag kun je ze ook heel moeilijk iets negeren
De Shiloh Shepherd heeft een haast menselijke intelligentie ...
De Shiloh Shepherd heeft een haast menselijke intelligentie ...
De Shiloh Shepherd lijkt sterk op zijn voorvader de Duitse herder. De enige verschillen zijn dat de Shiloh Shepherd groter is, een beter temperament heeft en betere heupen heeft dan de Duitse Herder.
De Shiloh Shepherd is een nieuweling binnen de hondenwereld en is nog relatief onbekend, het is een fijne gezelschap hond, hij is zeer intelligent, moedig en heeft zelfvertrouwen, hij zal zijn familie beschermen.
De Shiloh Shepherd is uitermate trouw en moedig en is daardoor een goede waakhond en bewakingshond, hij is kalm en zelfverzekerd, maar niet vijandig. Hij heeft een haast menselijke intelligentie, deze serieuze hond beschikt over een groot vermogen om te kunnen leren.
Tegenover kinderen en andere dieren zijn ze onbevangen en vriendelijk, mits ze als pup al goed gesocialiseerd worden. Zijn oplettendheid en gedrevenheid maken hem tot een uitstekende familie en sporthond.Zelfs als therapeut komt hij zeker tot zijn recht ... ziehier een prachtige demo ... Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é ... !
De Shiloh Shepherd blijft graag dicht in de buurt van zijn familie, het is belangrijk om deze hond van kleins af aan te trainen en te socialiseren met een vaste, doch liefhebbende hand, anders kunnen deze honden wantrouwend of angstig worden en dan is het zeer moeilijk om met ze te leven. Vergeleken met de Duitse Herder heeft de Shiloh Shepherd een kalmere, zachtere en makkelijkere persoonlijkheid.
De Shiloh Shepherd geeft een indruk van edelheid en intelligentie, die wijsheid en kracht doet vermoeden. Krachtig gebouwd met ongekende schoonheid en elegantie; een beeld van ware evenwichtigheid; elk deel is in harmonische verhouding tot elk ander deel, en tot het geheel. Zijn reusachtige grootte schrikt zijn trotse houding of schijnbaar moeiteloze bewegingen niet af.
Hier een prachtige demo van een Shilo Shepherd en zijn trukjes .... !!
Zijn totale toewijding, zijn bereidheid om te werken en zijn gelukkige houding zijn in zijn alerte ogen af te lezen.Het karakter : De Shiloh Shepherd is een evenwichtige, stabiele, intelligente en aanhankelijke zachtaardige Kameraad. Deze zachtaardige reus bezit een hart van goud en is zijn eigenaar en diens familie trouw. Ze zijn veelzijdig en makkelijk te trainen, men moet ze alleen genoeg tijd geven, niet te hoge eisen stellen en motiverend consequent zijn.
Het Barock Pinto paard heeft minimaal 25% en maximaal 87.50% Fries bloed.
Het fokdoel bestaat uit diverse componenten die onderverdeeld kunnen worden in:
1)Exterieur & Beweging, 2) Gebruik en 3) Vitaliteit en Gezondheid.
De onderdelen van deze componenten worden in het fokprogramma vertaald in selectiecriteria.
1. Exterieur en beweging
Raseigenschappen: Een paard dat door zijn karakteristieke front, royale behang, de bonte kleur en ruime verheven gangen een chique en unieke verschijning is.
Een degelijk sprekend, edel hoofd, waarbij de ogen ver uit elkaar staan. Het neusbeen is bijvoorkeur iets hol.
Het Barock Pinto paard heeft een royale beharing in de vorm van manen, staart en onderbenen.
Kleur
De gewenste haarkleur is platenbont zwart. Merries en hengsten die zwart geboren worden kunnen wel in stamboek opgenomen worden. Het paard moet minimaal 2x wit op het lichaam hebben met een diameter van 10cm.
2.Gebruik:
Het gebruiksdoel van het Barock Pinto paard varieert van recreatief gebruik tot deelname tot in de hoogste klassen in de competitiesport. De disciplines waarin het Barock Pinto paard wordt uitgebracht zijn:- Dressuur onder het zadel - Mensport - Samengestelde wedstrijdsport - Endurance !!
3.Vitaliteit en gezondheid: In de fokkerij van Barock Pinto paarden worden hoge eisen gesteld aan de volgende kenmerken die gezamenlijk bepalend zijn voor de vitaliteit en gezondheid:
- vitaliteit ( duurzaam en gezond) - vruchtbaarheid (hengsten en merries)
- geen erfelijke afwijkingen
In Nederland is Bonte Willem (officieel Willem van Nassau, zie foto hierboven ) de bekendste Bonte Fries. Door hem is er een begin gemaakt met het opzetten van het stamboek in Nederland. De bedoeling is dat de Nederlandse vereniging dit nog dit jaar voor Nederland zal gaan regelen. Zie hier een aangename kennismaking met dit toch biezonder mooi Barock paard , vergeet evenwel het liedje bovenaan t logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken .... !
In mei 2009 wordt naar verwachting de eerste keuring in Nederland te houden.
Ter informatie :
Tinker x (grote) fries = Drumhorse Fries x bont warmbloed = Barock Pinto
Wens aan ieder, van harte ... aangenaam gezellige eindejaarsfeesten toe... Dat vrede jullie deel mag zijn , voorspoed , liefde en harmonie , mogen uren ,dagen , maanden ,worden tot een symfonie ... !
Het liedje over Rudolph the red-nosed reindeer is al een echte kerstklassieker geworden. Het rendier met de glimmende rode neus fleurt ook vele kerstkaartjes op, maar kennen jullie ook het verhaal achter Rudolph? En waar komt zijn grote succes vandaan?
Het ontstaan van Rudolph
In tegenstelling tot wat we misschien zouden verwachten, is de legende van Rudolph niet tot bij ons gekomen via eeuwenoude overlevering. Rudolph is een creatie van de twintigste eeuw!
Robert May Rudolph ontsproot in 1939 aan het brein van de 34-jarige Robert L. May. Deze was door Montgomery Ward, een bedrijf uit Chicago, gevraagd om een kerstverhaal te verzinnen om mee te geven aan klanten als promotionele stunt. Normaal gezien gaven de Montgomery Ward-winkels steeds kleurboeken aan hun klanten als kerstgeschenk. In 1939 besloten ze om zelf een boekje te maken met een leuk verhaal erin, omdat dit een goedkopere oplossing bleek. Hiervoor huurden ze dus Mr. May in.
Het oorspronkelijk verhaal Rudolph leefde in een rendierdorpje waar de spot werd gedreven met zijn rode neus. Toch waren zijn ouders niet beschaamd over hun zoontje met de rare neus. Rudolph groeide op in een liefhebbend gezin en had een positief eigenbeeld. Rudolph voelt zich wel wat miserabel als hij uitgesloten wordt door de andere rendieren. Hij moet zich op zijn eentje zien te vermaken. De Kerstman ontdekt het rendiertje met de rode neus per toeval wanneer hij bij diens huis cadeautjes gaat brengen. Omdat er een dichte mist hangt waardoor de Kerstman al vertraging heeft opgelopen, vindt hij dat Rudolph met zijn rood glimmende neus goed van pas zou komen. Hij zet Rudolph dan ook voorop bij het voorttrekken van de slede, zodat de cadeautjesronde verder zonder problemen verloopt.
Onze kleine underdog wordt de reddende engel van de Kerstman. Ziehier het alom welbekende liedje van Rudolf met schitterende winterse taferelen ! Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é euh ... smile ! !
Een hartverwarmend einde voor een leuk kerstverhaal dat al vele harten heeft beroerd ... !
De laatste week van het jaar is aangebroken ...De ongeëvenaarde ster van de kerstperiode is ongetwijfeld de kerstboom. In deze periode van het jaar vindt men hem in de meeste huisgezinnen. De kerstboom houdt nochtans een aantal risico's in voor honden en katten: het inslikken van zijn versieringen (slingers, kerstballen ) kan aanleiding geven tot een darmafsluiting, snijwonden, een darm- of maagontsteking. Bovendien kunnen elektrische slingers, die door hun flikkerende lichtjes aantrekkelijk zijn voor de dieren, zeer gevaarlijk zijn.
In het ergste geval kan uw hond of kat zelfs geëlektrocuteerd worden. De kerstboom zou dus moeten geplaatst worden in een ruimte die voor uw kat of hond ontoegankelijk is wanneer er niemand is om toezicht te houden. Decoratieve planten tijdens de feestdagen Indien u uw interieur met kerstrozen (poinsettia) versiert, zet ze dan in elk geval buiten het bereik van uw kat of hond. Wanneer een huisdier van deze plant eet, is de reactie zeer hinderlijk voor het spijsverteringskanaal, het mondslijmvlies en de huid.
Hulst en maretak, andere planten die typisch zijn voor de kerst- en nieuwjaarsperiode, zijn niet minder gevaarlijk voor huisdieren. Het opeten van hun bessen kan leiden tot bovenmatige speekselafscheiding, diarree, braken en zenuwstoornissen.
Uit dankbaarheid hoe wij over onze viervoeterkes waken tijdens deze periode breng ik een prachtig mooi filmpje "Christmas and Dogs " Vergeet evenwel het liedje boven het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...hmm ... geniet ervan ! !
Maretak kan ook verantwoordelijk zijn voor hartstoornissen. Indien in grote hoeveelheden opgegeten, kunnen beide planten zelfs tot de dood van te gulzige huisdieren leiden.
De Samojeed is een middelgrote teddybeer met fonkelende pret-oogjes....
De Samojeed is een middelgrote teddybeer met fonkelende pret-oogjes... !!
De Samojeed is oorspronkelijk afkomstig uit het zeer koude polaire Russisch Mongolie en Siberie als manusje van alles van een zwervende nomadenstam. Hij werd gebruikt voor het hoeden en bewaken van de rendierkudden, voor het jagen op klein wild en het trekken van sleden.
Bovendien hield hij de mensen, vooral de kinderen, warm in hun tenten. De Samojeed is een middelgrote teddybeer met fonkelende pret-oogjes. Flink gespierd en gelijktijdig zeer zachtaardig.
De beharing bestaat uit een angora-achtige wollige ondervacht, die zich gemakkelijk laat spinnen om bijvoorbeeld warme kleding van te maken en een langharige bovenvacht, die hem van nature beschermt tegen vastklittende sneeuw.
De vacht neemt vuil op, maar hij schudt dat, na droging, moeiteloos van zich af. De vacht moet wel regelmatig geborsteld worden, vooral tijdens de rui in de lente en de herfst, waardoor de haaruitval versneld wordt en hij er weer snel mooi uitziet.
Karakter : Het karakter laat zich omschrijven als zachtaardig, vriendelijk, aanhankelijk en speels. Naast zijn onbegrenste nieuwsgierigheid is hij ook zeer eigenzinnig en soms dominant. Mag ik u voorstellen ... een prachtige mooie voorstelling van deze snoezige wollige teddybeer ...met een al evenzo prachtig mooi fluisterend liedje ... ... maar voor aleer je dit aanklikt vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten hé ... Just ... ... enjoy it ... knipoogje ...!
De opvoeding vereist een zachte, doch consequente hand met veel geduid en liefde. Een juiste opvoeding zal hij eindeloos terugbetalen met zijn trouw.
Met die donkere ogen in dat onweerstaanbare hoofd met die specifieke "Samojedenglimlach" steelt hij, ondeugend als hij is, telkens weer ieders hart.
Naast zijn dagelijkse uitgebreide wandelingen houdt hij van veel aktie; trekt hij zich terug, gun hem dit dan. In huis maakt hij weinig problemen en is zeer kindvriendelijk. Gedrags- en gehoorzaamheidscursussen zijn niet voor elke Samojeed weggelegd. Met die donkere ogen in dat onweerstaanbare hoofd met die specifieke "Samojedenglimlach" steelt hij, ondeugend als hij is, telkens weer ieders hart.
Neva Masquerade hebben een hypo-allergeen vacht ....
Neva Masquerade hebben een hypo-allergeen vacht .... !!
Een leuk weetje bij de Neva Masquerade is het feit dat deze katten een hypo-allergeen vacht hebben, wat zover bekend is enkel bij het Siberische ras voorkomt.
De "Newskaja Maskaradnaja" komt uit Rusland en werd daar pas in 1978 erkend De eerste Neva Masquerade kwam pas naar Europa 12 jaar later .
Neva Masquerade is geen apart ras, maar een kleurslag van de Siberische kat met een eigen naam, fokkers in Rusland hebben hem deze naam gegeven wat betekend "Maskerkat van de Neva" dit omdat deze katten voor het eerst gezien werden bij de rivier de Neva die van St. Peterburg tot diep in het koude noorden loopt. Ziehier een schattig spelende kittentje ... zo snoezig om zien ...!!
Dit ras heeft zich op natuurlijke wijze ontwikkeld zonder toedoen van de mens.
De Neva Masquerade is een vrij grote, goed gespierde halflangharige kat met korte poten en een naar verhouding zware botstructuur. Korte wigvormige kop met een brede schedel, afgeronde snuit en stevige wangen, die geaccentueerd worden door brede kaken. De kop is breed. Brede ronde neusbrug. Het profiel heeft een lichte glooiing boven neusbrug. Het voorhoofd is iets rond. Stevige kin.Vrij grote oren met afgeronde toppen, breed aan de basis.
De ruimte tussen de oren bedraagt de breedte van een oor. Het binnenoor heeft een sterke beharing en pluimpjes op de toppen van de oren zijn gewenst. De oren wijzen iets naar voren Het lichaam is middelgroot van afmeting, stevig en goed gespierd en vrij lang met een horizontale ruglijn. De nek is kort en stevig.De poten zijn stevig, goed gespierd en vrij kort. Forse ronde voeten met haarplukken tussen de tenen.
Een leuk weetje bij de Neva Masquerade is het feit dat deze katten een hypo-allergeen vacht hebben, wat zover bekend is enkel bij het Siberische ras voorkomt.Wat houdt dit in, bij alle katten zit in het speeksel het proteïne FELD-1 dit is een proteïene wat door het schoonlikken op de vacht terecht komt en hierdoor krijgen ze een soort roos, hele kleine schilvers die niet uit de lucht te filteren zijn.
Veel mensen die allergische zijn, zijn dus allergisch voor deze schilvers, bij dit ras is dat dus niet mogelijk om hier allergisch voor te zijn, mensen die dus een allergische reactie krijgen van katten die die schilvers bij zich hebben kunnen dus wel een Siberische (neva masquerade) kat houden zonder dat ze daar ooit last van hoeven te hebben.
Christmas Horse Parade Orange Park, California ! !
Christmas Horse Parade Orange Park, California !
Prachtige sfeerbeelden van de jaarlijkse Horse Christmas parade te Orange Park California (sinds 2005 ! ) Het afgelopen weekend was het weer zover ... rinkelende bellen , kinderen vergezellen ....
Christmas Horse Parade Orange Park, California Hiii ... een must voor het oog en bovendien een prachtig spectakel ... vergezeld met aangename verrassende temperatuukes ... ! !
Ziehier een prachtige nachtparade ... alle paarden passeren de revue ... van Arabierkes tot de welgekende Shires ... van Belgische trekpaarden tot de alom kleine dotjes de Shelty's... dit alles prachtig naar voorgebracht met aangenaam bekende Christmas songs ... laat ons passend beginnen met Jingel Bels ... kijk en geniet ...!!Vergeet het muziekje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ... ! !
De Berner sennenhond , een waakzaam maar beheerst karakter ......
De Berner sennenhond ... een waakzaam maar beheerst karakter ... !
De Berner sennen hond is een middelgrote, krachtig gebouwde berghond van Zwitserse afkomst. De hond heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm en is overwegend zwart met bruinwitte aftekeningen op kop, borst en poten. De vacht is lang en golvend. De naam van het ras verwijst naar Bern waar deze hond gefokt werd. 'Sennen' betekent zoveel als 'boeren in de Alpen'.
Functie De Berner sennen hond is gefokt als hoeder van vee, als trekdier en als waakhond. De hond is in staat om vee te hoeden zonder menselijk toezicht. In sommige Zwitserse dorpen worden Berner sennenhonden nog steeds gebruikt om karren met melkbussen te trekken.
Geschiedenis Beweerd wordt dat het ras afstamt van zwarte dogachtige honden die de Romeinen in Zwitserland importeerden. Hieruit ontwikkelden zich verschillende typen sennenhonden ('boerenhonden'). Deze rassen verdwenen echter geleidelijk totdat een aantal Zwitserse kynologen in het Dürrbachgebied in de buurt van Bern zich gingen toeleggen op het fokken van de huidige Berner sennenhond. De hond die eerst 'Dürrbächler' werd genoemd kreeg zijn huidige naam een jaar na de oprichting van de eerste vereniging voor dit ras in 1908.
De Berner sennenhond hoort een waakzaam maar beheerst karakter te hebben. De waakzaamheid van de Berner beperkt zich tot het terrein en de leden van het eigen gezin. Ziehier het prachtig filmpje van een opgroeiende nest Berner sennertjes ... hiii ... hou het wit puntje van de staartjes in de gaten ... als zo een horde puppy's komt afgelopen ....super lief en prachtig mooi om zien ... !Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken ! !
De hond is niet overmatig fel en grijpt alleen in wanneer het echt nodig is. Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk.
De zelfstandigheid die de Berner sennenhond heeft ontwikkeld vanwege de taken waarvoor hij is gefokt, kan leiden tot eigenwijs gedrag. Dit maakt dat het ras een zeer consequente training nodig heeft. De hond kan goed overweg met kinderen.
Een schildpadkat ...tortie "of " ... tortoiseshell ..
Een kat met enkel ros en zwart heet een "schildpadkat" of "tortie", een afkorting van het Engelse "tortoiseshell" (schildpaddenschild), waar de vacht van deze katten op zou lijken. Soms wordt de term "lapjeskat" ook wel gebruikt voor deze tweekleurige katten. Zwartschildpad en blauwcrème komen, met of zonder wit, veel voor bij rasloze katten, maar ook bij raskatten zie je deze kleurcombinatie vaak.Schildpadkatten zijn bijna altijd vrouwelijk; ze hebben immers twee X-chromosomen nodig. Toch komen er sporadisch schildpadkaters voor; een onderzoek wees uit dat één op de 3000 geboorten een schildpadkater oplevert.
Kleuren bij katers Katers kunnen hun Y chromosoom dat hun tot kater maakt uiteraard alleen maar van hun vader krijgen; de kleur van pa heeft dan ook geen enkele invloed op de kleur van zijn zonen want zijn Y chromosoom is leeg qua kleur. Daaruit vloeit voort dat katers altijd de kleur krijgen van hun moeder. Is moeder rood, dan zijn haar zoons ook rood. Is moeder zwart, dan worden haar zoons ook zwart. Is moeder een schildpad (een beter woord voor lapjeskat) dan heeft zij dus een X chromosoom voor zwart en een X chromosoom voor rood. Ze kan dan ook zowel zwarte als rode zonen voortbrengen.
Kleuren van poezen Hoe is het gesteld met de dames? De kleur van hun vader heeft wél invloed op hun vachtkleur. Poezen hebben immers twee kleurendragende X chromosomen; één kregen ze van hun moeder en de andere van de vader. Beide X chromosomen bevatten informatie voor vachtkleur, dus de informatie rood of zwart. Is de moederpoes rood en de vader ook, dan zijn de kitten eveneens rood. Is moederpoes zwart en de vader ook, dan zijn alle kittens zwart. Maar wat gebeurt er als de moederpoes zwart is en de vader rood? Dan krijgen de dochters van hun moeder een X chromosoom voor zwart en van pa een X chromosoom voor rood. Beide basiskleuren tonen zich dan in de dochter; ze is zwart en rood, ofwel een schildpad !
En wat nu als de moeder een schildpad is en de vader rood? Dan kan het X chromosoom van de moederpoes zowel de informatie rood als zwart bevatten en pa geeft enkel het X chromosoom voor rood. Uit deze combinatie kun je dan ook schildpadkleurige dochters krijgen als rode dochters. Nog een voorbeeldje; moeder is een schildpad en vader is zwart; de dochters kunnen dan schildpad zijn, of zwart. Hier een prachtig voorbeeldje van een nest met een schildpad moeder ... gelieve eerst het liedje bovenaan het logje uit te doen alvorens dit aan te klikken !!
Een schildpadkater, dat kan dus niet?! Een schildpadkater kan dus eigenlijk niet. Want dat zou betekenen dat hij twee X chromosomen draagt, net zoals een poes, maar zijn genetische code is XY het is een mannetje. Hij kan dus maar één kleur hebben; zwart of rood.
Ik heb de twee diertjes effe samen gezet , beiden dus, zowel een schildpad als een kat ... en t grappige daaraan is , dat de kat in dit geval het wel op een loopje zet na enige pogingen duidelijk te maken dat ze met rust gelaten wil worden ghiiiiii ...
Voltigeren wordt waarschijnlijk het best beschreven als gymnastiek op een paardenrug. Tegenwoordig is het een internationaal erkende sport, die sinds 1982 onder auspicien van de FEI staat.
Voltigeren is ooit ontstaan als leermethode om beginnende ruiters aan de bewegingen van het paard te laten wennen en balans en zelfvertrouwen te geven. Vooral cavaleriescholen gebruikten voltige oefeningen om nieuwe rekruten te leren in balans te blijven op een bewegend paard.Hier een korte introductie van het voltigeren , in dit logje uitzonderlijk 3 filmpjes te zien !! Vergeet evenwel eerst het liedje bovenaan t blog niet uit te zetten vooraleer je dit aanklikt é ... knipoogje !!
Voltigeren diende ook om de ruiter fitter en sterker te maken en zelfvertrouwen te geven.In 1976 is voltige in Nederland geïntroduceerd als een tak van de paardensport met het doel kinderen te leren paardrijden...!
Als je wilt gaan voltigeren, moet je van nature een goed evenwichtsgevoel hebben, lenig zijn en gracieus en elegant kunnen bewegen. De sport vereist ook zelfvertrouwen en moed om moeilijke oefenigen kalm uit te voeren.
Het paard moet een rustig karakter hebben, sterk en onverstoorbaar zijn. Gedurende de hele oefening moet het constant, ritmisch en evenwichtig aan de longeerlijn kunnen galopperen. Het grootste nadeel van de sport is dat je altijd een helper nodig hebt. Namelijk iemand die het paard longeert.
De wedstrijden Internationale voltigewedstrijden kennen categorien voor teams, individuele ruiter en paren. De maximale leeftijd bij teamvoltigeren is 18 jaar. een team bestaat uit 8 ruiters, een paard, een longeerder en een reserve longeerder. Bij de indivuele en teamwedstrijden wordt er een verplichte en een vrije kur uitgevoerd .Ziehier een prachtig staaltje aan voltige en thevens winnaar van de Internationale Competitie gebracht door Adrian Toth , hij is vrijwel tot nog toe de enige die al dansend te paard gaat ... zeker eens de moeite om zien !!!
Het paard werkt altijd in de linkergalop op een volte van ten minste 13 meter. Er zijn 2 internationale wedstrijd categorien namelijk: CVI een ster en CVI twee sterren.
De wereldkampioenschappen worden om de twee jaar gehouden en er zijn ook internationale kampioenschappen met categorien voor heren-, dames- en gemengde teams. De eer naar de dames in dit filmpje gaat naar Katie Haynie ..
De Do-Khyi (aangebonden hond) of De Tibetaanse mastiff
Geschiedenis De Tibetaanse mastiff of Do-Khyi (aangebonden hond) stamt uit de Himalaya en wordt soms als een van de oudste hondenrassen van het oosten vernoemd. Een wetenschappelijk bewijs door mitochondriaal DNS onderzoek is nog niet uitgevoerd. Omdat Tibet tot de annexatie in 1959 door China een niet vaak bezochte plaats was, is te vermoeden, dat de Tibetaanse mastiff zonder verdere invloeden kon ontwikkelen.
Het vermoeden dat de Tibetaanse mastiff de voorouder van alle dogachtige honden is, was reeds rond 1900 door de kynologen omstreden en heeft men tot vandaag niet door gentechnische onderzoeken kunnen bewijzen.
De Tibetaanse mastiff is een grote, niet overgrote, zeer krachtige hond. Hij komt in de kleuren zwart, goud, blauw, blauw met tan en zwart met tan voor. Een kleine witte aftekening ter hoogte van de borst en de tenen zijn toegestaan. De vacht is van grote densiteit. De ondervacht is extreem sterk en de bovenvacht is vast en samen met de ondervacht tegen elk weer bestand. Het haar rond de kop en nek vormt vooral bij reuen manen. De hond verhaart eenmaal per jaar in het voorjaar en de teven zijn eenmaal per jaar loops, doorgaans in de herfst. Het is een ras dat zich zeer langzaam ontwikkelt: teven zijn rond het derde jaar lichamelijk en geestelijk volgroeid en reuen doen daar nog een tot twee jaar langer over.
De hond vertoont een bijna kwadratische bouw met functionele hoeken tussen voor- en achterbenen en een krachtige nek. De staart wordt gekruld over de rug gedragen. De kop van de volwassen hond is zwaar en breed. De oren zijn klein tot middelgroot en hangen zijwaarts langs de kop.
De minimum schofthoogte voor teven is 61 cm en voor reuen 66 cm en het gewicht is doorgaans tussen de 45 en de 70 kg. Zie hier een prachtige voorstelling van de Tibetaanse Mastiff ... aangenaam naar voor gebracht op een fluisterend melodietje ... Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é
Karakter Tolerant naar kinderen, zeer gesteld op zijn eigen mensen, maar laat zijn genegenheid niet al te uitbundig blijken. Onverschillig en terughoudend naar vreemden. Excellente niet agressieve waak- en gezinshond. Niet voor beginners: hij is wel gehoorzaam, maar alleen wanneer het hem uitkomt. Eigenwijs, koppig en wil altijd het laatste woord hebben. Kan blafferig zijn als hij buiten wordt gehouden.
Geen kennelhond, heeft contact met zijn mensen nodig. Reuen zijn dominant naar andere reuen maar zijn geen ruziezoekers.Ghiiiiiii ... zie hier een prachtig filmpje van een puppy ... Mr Sandman ... letterlijk en figuurlijk ... toff om zien ...
De honden zijn tot op hoge leeftijd speels. Kunnen prima met andere honden worden gehouden. Opvallend kenmerk is de vrijwel geurloze vacht.