Angeltjes
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte d'Or

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Logghe in de Roeselaarse gemeenteraad

 

Peter Logghe

Schepen Griet Coppé van Roeselare ontkent dat de leegstand de voorbije maanden spectaculair is gestegen. “Cijfers zijn nu eenmaal een momentopname. De leegstand in onze stad is lager dan wat aangenomen wordt in een dynamische centrumstad.” Volgens het Vlaams Belang liggen de cijfers gevoelig hoger dan wordt voorgesteld.

Volgens minister Freya Van den Bossche is de leegstand in Roeselare vrij alarmerend gestegen. Vlaams Belang-fractieleider Peter Logghe nam het op de gemeenteraad niet dat de schepenen Griet Coppé en Kris Declercq de cijfers relativeerden. “Alles hangt natuurlijk af van de definitie, van de juiste omschrijving van wat u onder leegstand begrijpt. Voor de man in de straat gaat het niet om panden die meer dan twee jaar te koop of te huur staan. Voor hen gaat het om de toestand die ze in het straatbeeld zien”, aldus Peter Logghe.

Schepen Griet Coppé ontkrachtte de kritiek van het Vlaams Belang. “Cijfers zijn nu eenmaal een momentopname. Het gaat nu om 51 woningen, volgens de cijfers van de minister waren dat bijna 500 panden in december 2010. We willen zelf kort op de bal blijven spelen. Een leegstand van 2 procent in een dynamische centrumstad is normaal, we zitten in Roeselare aan 1,9 procent. Het gaat om een gezonde frictieleegstand. We blijven in de toekomst een kernversterkend beleid voeren. In tegenstelling tot andere steden stagneert de leegstand in onze stad.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen overHoboken

 

 

De Inwijkeling

Oksel van de Schelde. Stervensklaar ben ik er aangespoeld.

Landbouwers, ze baarden zeebouwers en doopten ze in naam

van de Zwarte God in het schuim van Den Beer. Geen korenaar

die nog wiegt maar in de schaduw van de volle maan een reus.

Luistert naar het polderbos, metaalmoe. Rafelig de eik

maar weerspannig als de melkkar van Patrasche. Ik schuil en hoor:

“Morgen schijnt de zon als gisteren, een ster die schiet in ‘t goud.”

Shana was hier – parkkiosk, wat groen – met Jessy en Yanice

en drie dichters, voor de foto. Een vos komt uit zijn hol. Schrijft:

Met een erehaag van woorden besmeren wij je boke

met de navel van de wereld, beetgaar, veelkleurig.

Hoe wijdbeens soms, stonden wij in verlopen tijd:

een knellende schoen, kortademig van huis tot stad gelopen.

Dan een beverhoofd. Die snor! Zijn antwoord is van ebbenhout:

Boke, bootje, Congoboot. Je bent verslavend als

een medicijn. Het hart moet rustig zijn, en kan dat

in een oude kroeg. Daar ginder achter in de polder

ligt een oot met Congob af. De oot zal nooit verloren

gaan. Ballades van inwijkelingen weerklinken er

met harde moed. Alsof je hier niet geboren hoeft te zijn

om hier vandaan te willen komen …

© stadsgedicht Antwerpen 2010, 12 december 2010, Peter Holvoet-Hanssen, Frank De Vos en Bert Bevers.  De heren dichters hebben met zijn drieën dit gewrocht gepubliceerd naar aanleiding van 875 jaar Hoboken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : MRM & FVH
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte Redactie, 

Ik heb mij nooit kunnen verzoenen met de uitspraken die aan het adres van Marie-Rose M. en FV. werden geuit! Die mensen hebben samen zóveel meegemaakt wat niemand zou willen meemaken...

De moed van M.R.M. was niet van deze wereld, hóe heeft zij gevochten! En het is net vanwege haar karaktersterkte dat zij zich nooit in een hoekje liet duwen, en zich verbaal héél goed kon verweren, zij was geen doetje!

Men moet het maar aankunnen om  zó ver in de toekomst van de kinderen presentjes en briefjes te voorzien, terwijl je doodziek in bed voor je leven vecht! Ik kan mij tevens goed indenken dat Frank haar houding heeft gevolgd, hij hield van haar, heeft samen met haar die hele lijdensweg afgelegd, en voelde de hatelijke adem van de tegenstanders in de nek. Die twee mensen zijn met niemand te vergelijken, men kan enkel maar waardering hebben voor hun vasthoudendheid en hun moed.

Christina

NvdR Angeltjes : Wij hebben met deze reactie van Christina aan diverse strekkingen het woord  gelaten. Als sommigen zich gekwetst voelen, is dat niet bewust gebeurd van de kant van de redactie, maar veeleer toe te schrijven aan het eigen gelijk dat men niet graag aangetast ziet. Dat geldt voor ieder van ons.  Beste vrienden, er is geen politiek alternatief voor Vlaams Belang. Wie streeft naar een zelfstandig Vlaanderen en naar het einde van het onrecht dat belgië ons al 181 jaar aandoet en wie bovendien de fierheid bezit, te wijzen op de arrogante uitspattingen van de islam, komt nergens anders terecht dan bij het VB.  De toekomst is zorgwekkend. Het sluiten van de rangen is een absolute noodzaak. Als Angeltjes zich volgens de enen vergaloppeerd heeft en volgens anderen de vinger op de wonde heeft gelegd, dan hebben beide groepen gelijk.  Onze trouw geldt Vlaanderen en dan is er geen alternatief.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gek toch door Filip de Man
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De moslims voelen zich slecht in Tunesië, in Egypte, in Jemen, in Jordanië, in Syrië… noem maar op. Overal opstanden en miserie.

Waar voelen de moslims zich wel goed? In Vlaanderen, in Nederland, in Duitsland, in Frankrijk, in Italië, ja zelfs in Zweden en Noorwegen. Het bewijs is onweerlegbaar: zij emigreren met miljoenen naar die landen.

Maar keren we terug naar de eerste vaststelling: moslims voelen zich slecht in veel islamitische landen. En wie of wat is dààr de schuld van? Niet de islam, zeker niet! Immers, zij willen dat de landen waar ze zich zo goed voelen, zich meer en meer openstellen voor de islam. En dus meer en meer gaan gelijken op de landen waar ze zich slecht voelden.

Strafst van al: in Vlaanderen, in Nederland, in Duitsland, in Frankrijk, in Italië, ja zelfs in Zweden en Noorwegen worden inderdaad en met steun van onze overheid duizenden moskeeën en madrassa’s gebouwd. Worden in onze scholen miljoenen kinderen gehersenspoeld door imams en andere dienaars van Allah. Gaat men in op dwaze eisen zoals gescheiden zwemmen voor moslima’s, halalvoedsel voor de (vele) islamitische criminelen in onze gevangenissen, het ritueel slachten van dieren... noem maar op.
En dat voor een groot deel op onze kosten.

Gek toch?

Filip de Man, federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabel Allende bekroond in Denemarken

 

De Chileense schrijfster Isabel Allende heeft de Hans Christian Andersen Literatuurprijs in de wacht gesleept, een Deense prijs voor schrijvers van wie het werk het dichtst dat van de sprookjesschrijver benadert. De 68-jarige Allende is de auteur van onder andere het succesvolle boek 'Het huis van de geesten'. Zij schrijft in de grote traditie van de Zuid-Amerikaanse auteurs zoals de Nobelprijswinnar Mario Vargas Llosa of Gabriel Marcia Marquez.

Ze wordt in september 2012 verwacht in Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen, om er haar prijs op te halen. De prijs is ongeveer 60.000 euro waard. De vorige winnares was Harry Potter-bedenker J.K. Rowling.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte wordt terug wakker en is beledigd

 

 

In Egypte is met veel onbegrip gereageerd op een cartoon die de telecommagnaat Naguib Sawiris op het internet plaatste. Op de cartoon staat Mickey Mouse afgebeeld met een baard en Minnie Mouse is gesluierd. Volgens de fundamentalistische salafisten drijft de cartoon de spot met de islam.

De salafisten roepen de Egyptische bevolking op om Sawiris' bedrijven te boycotten. Ook zijn er op de sociale netwerksite Facebook al pagina's aangemaakt die haat zaaien tegen de telecommagnaat.

Naguib Sawiris bood intussen al zijn excuses aan aan degenen die de cartoon niet als een grap zien. "Ik vond het gewoon een grappig plaatje en bedoel het niet respectloos. Het spijt mij", aldus Sawiris, die op politiek vlak een groot voorstander is van secularisering in het land.

We zijn terug op de goede weg met Egypte.

Bron : Vandaag.be


28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage in de EU-Praatbarak

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Gentse tragedie

Geachte redactie,

Zoals u terecht aanhaalt, heeft die man heel veel te danken aan zijn voormalige partij! Als ex-VZ van Voorpost, dat stilaan eveneens verscheurd lijkt door interne twisten, gecreëerd door de huidige VZ van die vereniging, zou de labiele man beter moeten weten en dankbaar moeten zijn. Hetzelfde geldt voor een Van Hecke, die ook al heel lang vergeten is aan wie hij alles heeft te danken. Schande, meervoudige schande!

Maar de waarheid mag hier ook stilaan eens verteld worden en aan het licht komen.

Met het heengaan van MR Morel is het hek helemaal van de dam! Zij droeg en draagt hierin een verpletterende verantwoordelijkheid. Ze kon de mensen rond haar vingertje draaien, heeft menig man het hoofd op hol gebracht, de ex VZ van de partij op kop, en de verdeeldheid die zij zaaide, heerst nog in Vlaams-nationalistische rangen. Een mens met gezond verstand vraagt zich af hoe dat allemaal mogelijk kan zijn. Het moge eveneens gezegd zijn, dat ze geen verdienste heeft kunnen schrijven op haar palmares binnen de Vlaams-nationale politiek en de Vlaamse Beweging in het algemeen, niettegenstaande de grote kansen die haar geboden werden. Als moeder daarentegen, des te meer.

Iedereen binnen de partij Vlaams Belang zou zich stilaan op de borst moeten slaan en zich bezinnen over de echte problemen.  Men kijkt niet achterom, men kijkt vooruit, en geen Belforter, Van Hecke,  of derderangs politiekertje à la Koen Dillen die daar verandering in kan brengen.

Toen Van Den Eynde voor zijn 1ste keer werd verkozen in Gent, moest de toenmalige VB-fractie in de Gentse gemeenteraad, die tot dan bestond uit slechts twee leden, opzij worden geschoven voor het heil van Van Den Eynde. Alles wat toen door deze twee gemeenteraadsleden was voltooid, werd terug naar af gevoerd, allemaal voor het ego van één man! En dat allemaal onder het goedkeurend oog van de toenmalige leiding binnen het Vlaams Blok!
Eenzelfde scenario heeft zich op tal van andere plaatsen in Vlaanderen herhaald, met soms desastreuze gevolgen nadien. Waar er jaren was aan de weg getimmerd door trouwe militanten, moest er plots plaats worden gemaakt voor apparatsjiks, die door de top van de partij naar voren werden geschoven, zonder daarbij de achterban te raadplegen. Vandaag kent en ondervindt de partij daarvan de gevolgen.

Er wordt over straat gerold en dat allemaal tot groot jolijt van de tegenstander(s). Ik roep dan ook de voltallige partijleiding op om het huis op orde te zetten en schoon schip te maken, een term die een voormalige havenbaas wel genegen zal zijn. Wie niet luisteren wil, moet er onverbiddelijk uit. En maak van uw partij terug wat ze ooit is geweest: een huis waar er vertrouwen heerst, waar een militant nog wordt gewaardeerd voor zijn gedegen inzet, waar de ware aard van de partij zegeviert!

Dixit - Elke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse tragedie

 

De pijnlijke geschiedenis die Vlaams Belang in Gent meemaakt zal zeker uitdijen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Als er voor die datum nieuwe federale verkiezingen plaatsgrijpen, zullen die eveneens voor wat betreft Vlaams Belang, de pijn van de scheiding met zich dragen. De VB-gemeenteraadsfractie is in het verleden nooit opgevallen door actieve oppositie of gedurfde plannen, die de paarse bestuursmeerderheid in verlegenheid kon brengen.  De fractie was wel de meest stipte die nooit verstek gaf.

In de Gentse gemeenteraad is de vaudeville van de 9-koppige initiële VB-fractie als volgt :

- de 5 dissidente Belforters, die uit het VB gezwierd zijn, hebben hun 4 partijgetrouwe collega's uit de fractie gezet.

- de 5 Belforters hebben met instemming van burgemeester Termont, alle VB-mandaten in  de gemeenteraadscommissies en alle externe mandaten van de partij ingepikt. Termont steunt zich op een interpretatie van de gemeentewet. 

- de 4 trouwgebleven VB-ers (fractievoorzitter Ortwin Depoortere, Johan Deckmyn, Gaby De Boever en Wis Versyp ) behouden enkel hun gemeenteraadszetel. 

- de naam Vlaams Belang kan in principe gebruikt worden door de 5 dissidenten die uit die partij gezet zijn, terwijl de feitelijke 4 overgebleven Vlaams Belangers geen recht hebben op het gebruik van de naam VB. Zo ziet het unieke schouwspel er voorlopig uit.

Zo gezegd, zo gedaan. En nu ? De provinciegouverneur, minister Bourgeois, de burgemeester ?  Wat zouden die zich verbranden aan een verscheurende partijruzie ?  Ze genieten ervan.  Vlaams Belang vernietigt zichzelf. Vroeger won de partij stemmen en zetels door de stommiteiten van de anderen, nu implodeert VB-Gent dankzij de onbegrijpelijke houding van een man die zijn carrière dankt aan de partij.

Wat een toestanden allemaal. De Belforters hebben gebruik gemaakt van de statutaire mogelijkheden die hun partij hen geboden heeft om plaatselijk de macht te grijpen. Zo is het en niet anders.

Als buitenstaanders stellen wij ons de vraag of de statuten uit dezekestijd nog veel zin hebben ?  Iedereen, binnen en buiten Vlaams Belang, weet intussen dat dit niet het einde van de miserie is.

Los van de jacht die de NVA ontketent op een aantal VB-mandatarissen, blijft er de situatie van de ere-voorzitter en Euro-parlementslid Frank Vanhecke en gewezen Euro-parlementair Koen Dillen, plus een handvol medestanders. De vraag is hoelang de partijleiding een vervelende interne oppositie blijft gedogen ?  Als meer dan een jaar geen financiële partijafdrachten gebeuren, als er voortdurend venijnige signalen uitgezonden worden dat de NVA een geweldige partij is en De Wever een toffe pee, dan is er iets fundamenteel fouts. We hebben het dan nog niet over de rancuneuze contacten en lekken bij de gazetten die niet beter vragen dan de bestaande tweespalt in het VB erger voor te stellen, dan hij in werkelijkheid is.

Wij kunnen nu al vertellen dat er eerlang (weer eens) een anti-VB boekje zal uitgegeven worden met pittige details en vuile was.  Dit schotschriftje zal uitgebreid in de media besproken worden en de auteur(s) zullen het komen uitleggen bij de 0000. Die moeilijke passage staat VB nog te wachten. Allemaal bijzonder onaangenaam en jammer voor de velen die op deze partij rekenen om druk te blijven uitoefenen op de Vlaamse politici. Extreem spijtig voor het degelijke denkwerk en de ernst van mensen zoals Valkeniers,  Annemans, Utsi, Dewinter én vooral de duizenden trouwe leden en militanten.

Hoe luidt het gezegde weer ? Al te goed is de buurman van gek. Daar ook eens over nadenken, vrienden ?  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belforters op straat : baai-baai, zwaai-zwaai, tot nooit meer !

 

Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers heeft de vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden, die onder leiding van oud-Kamerlid Francis Van den Eynde de Belfortploeg hadden opgericht, uit de partij gezet.

Op zaterdag 18 juni had de partijraad van het Vlaams Belang beslist dat de vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg en de bijbehorende website moesten opdoeken en meningsverschillen voortaan binnenkamers dienden te uiten, niet in de pers. De vijf zijn Kristina Colen ( de zuster van) Geert De Jaeger, Mireille Van Bellegem, Omer Denis en Francis Van den Eynde (van wie wij totaal niet begrijpen wat hem bezielt). 

'Indien uiterlijk 30 juni 2011 aan deze voorwaarden niet werd voldaan óf indien men tussentijds één of meerdere der hogervermelde voorwaarden niet naleefde, oordeelde de partijraad dat men zich buiten de partij plaatst en gaf de partijraad de opdracht aan de partijvoorzitter om de nodige maatregelen te nemen tot uitsluiting van het lid', schrijft Valkeniers maandag in de brief.

De druppel die voor Valkeniers de emmer deed overlopen, was de beslissing van de Belfortploeg om de vier 'niet-Belforters' in de Gentse gemeenteraad uit de Vlaams Belangfractie te verwijderen. Deze vier volgden nog wel de partijlijn.

'Bijgevolg moet ik vaststellen dat u zichzelf buiten de partij heeft geplaatst. Wij kunnen u dan ook niet langer als lid van de partij beschouwen', luidt het in de brief van Valkeniers. Ook de lidmaatschappen, mandaten en functies die de vijf namens of in het Vlaams Belang uitoefenden worden beëindigd.

'Een typisch voorbeeld van Antwerpse arrogantie', noemt Van den Eynde de beslissing van het partijbestuur. Daar moeten wij nu echt op zijn Antwerps heel erg mee lachen, zie, met die domme uitspraak.

Belfortploeg behoudt fractie

Het ontslag ontketende een strijd om de Vlaams Belangfractie binnen de Gentse gemeenteraad, maar die werd snel beslecht. De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) besliste maandagavond al dat de Belfortploeg de zitjes mag overnemen van de vier overblijvende Vlaams Belangers uit de fractie. Daarmee volgde hij de voordracht tot herschikking van de commissies, die de Belfortploeg indiende.

'De wetgeving voorziet niets specifieks in dergelijke situaties', motiveerde Daniël Termont. 'De wetgeving voorziet wel dat het aan een meerderheid van een fractie is om beslissingen te nemen'. Termont gaf de vier overblijvende Vlaams Belangers - Johan Deckmyn, Gaby De Boever, Ortwin Depoortere en Wis Versyp - wel mee dat het hen vrij staat om beroep aan te tekenen bij de hogere overheden.

En dat zullen zij vanzelfsprekend oo doen: 'Het is nu aan de gouverneur, minister Bourgeois of de Raad van State om een uitspraak te doen en een precedent te scheppen. Wat er gebeurt, gaat in tegen de geest van het gemeentedecreet', aldus Johan Deckmyn.

Volgens Deckmyn kan de Belfortploeg niet meer in naam van Vlaams Belang spreken, maar hij wijst op de onduidelijkheid in het decreet dat zegt dat mandatarissen verkozen zijn op een lijst maar niet op een partij. Deckmyn stelt dat de Belfortgroepleden duidelijk kiezersbedrog plegen.

Wat een dommigheden begaan die Belforters toch.

Bron : de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken

 

De afgelopen jaren scherpte Denemarken - onder druk van de rechts-nationale Deense Volkspartij (DVP) - zijn immigratiepolitiek steeds verder aan. Eind vorige week staken de Denen nog een tandje bij en zette het parlement het licht op groen voor een verdere verstrakking van het vreemdelingenrecht.

Voortaan zullen alle personen zonder Deens paspoort die veroordeeld worden tot een gevangenisstraf, na het uitzitten van hun straf automatisch het land worden uitgezet. Voor alle duidelijkheid: deze strikte wetgeving werd met een overdonderende parlementaire meerderheid - socialisten incluis! - goedgekeurd.

In eigen land werd in 2004 met veel bombarie aangekondigd dat niet-Belgische gedetineerden verplicht zouden kunnen worden hun straf in eigen land uit te zitten, maar dat gebeurde tot op heden nauwelijks of niet. Sinds 2005 werden welgeteld 57 buitenlandse gedetineerden, in hoofdzaak Fransen en Nederlanders, vrijwillig overgebracht naar hun thuisland. Wat de gedwongen repatriëringen betreft, staat de teller ondertussen op 39. Hier gaat het voornamelijk om Nederlanders.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanpassen of opkrassen : handen af van Wilders.

 

Een gemeenteraadslid van Amersfoort is op Twitter behoorlijk uit de bocht gegaan in een scheldpartij op Twitter aan het adres van Geert Wilders. "Een moedervirus dat Nederland besmet", zo noemt Youssef el-Messaoudi de voorzitter van de PVV.

 El-Messaoudi (PvdA) heeft het gescheld bovendien zelf aangewakkerd. Aanleiding was een uitspraak van de PvdA'er zelf dat de bedreigingen aan het adres van een islamitische Bilalschool afkomstig zouden zijn van PVV-aanhangers, waarna hij daaraan toevoegde: "Hoe ziek in je kop ben je als je een basisschool gaat bedreigen, stelletje PVV fascisten".

De islamitische school uit Amersfoort kwam vorige week uiterst negatief in het nieuws, omdat leerlingen hun middelvinger opstaken naar een passerende rouwstoet. Ook zouden de jeugdige scholieren kwetsende leuzen hebben gescandeerd. De school ontving daarop enkele serieuze dreigementen.

Toen Twitteraars daar woedend op reageerden, verdedigde el-Messaoudi zich door nog harder te gaan schelden, met woorden als "droplul", "botte hond" en "PVV-facist". De Twitteraccount van de vuilbekkende El-Messaoudi is intussen verdwenen. Zijn vooruitzichten op een politieke carrière wellicht ook.

El Messaoudi heeft ongetwijfeld heel wat aanhang verworven bij de islamieten met zijn gedrag.  Aan de PvdA heeft deze droplul lak : dat is enkel een opstapje naar een eigen politieke partij van moslims die overal in Europa in de maak zijn.  Het is nog wat vroeg om buiten e komen, maar over enkele verkiezingen zijn we zover. Niet aan twijfelen.

Ray

(Bron Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij schrijven wat velen denken.

 

Meer en meer manifesteren een groot aantal in het Westen verblijvende  aanhangers van de godsdienst van de vrede zich als uitgesproken tegenstanders, om niet het woord vijanden te gebruiken, van de Westerse beschaving,

De meeste vreemdelingen die niet uit de islamitische Prachtlanden afkomstig zijn, u roept maar een nationaliteit, vertonen een matige tot gemiddelde of zelfs enthousiaste bereidheid om zich te laten opnemen in onze gemeenschap.  Wij veralgemenen met deze beoordeling : ras- en cultuurverschillen doen zich altijd voor maar zijn niet onoverbrugbaar.  De echte problemen bestaan met hen die blijven zweren bij de achterlijke koran.  Waarbij we niet over het hoofd mogen zien, dat de Marokkanen die hier een grote minderheid vormen, zelden in staat zijn tot genuanceerd oordelen en in vele gevallen geen enkele affiniteit willen vertonen met de maatschappij, die hen met open armen en overdreven tolerantie heeft opgenomen.

Zij genieten hier van alle voordelen, de geestelijke en de materiële, die ook de onze zijn en toch lopen velen rond met ontzettend wantrouwen, afkeer en haat.  De overstap naar de Westerse, vrije en tolerante cultuur is té veel voor deze mensen.  De sociale voordelen zijn echter niet te versmaden en dat veroorzaakt een ernstig conflict, dat nooit smeulend zal doven. Er komen steeds meer en meer islamaanhangers in onze verdraagzame maatschappij : zij rukken op, wij wijken.

Onze scholen worden gedomineerd door de grootste lawaaimakers en ongedisciplineerde kereltjes die opgroeien voor galg en rad.  Figuurlijk, want wij hebben al eeuwen deze praktijken verbannen. Velen zijn rotverwende jong die zich superieur voelen en nauwelijks interesse vertonen voor wat zij gratis kunnen opsteken om iets anders te worden dan een norse, a-sociale buitenstaander. Politiek-correcte simpelen van geest, propageren vechtscholen om dit jonge tuig een gevoel van eigenwaarde te bezorgen. 

De meeste moslims worden maatschappelijk geleid door een achterlijke, onverdraagzame en wrede religie, die de lijnen van het dagelijkse leven en  de omgang met mekaar voorschrijft. Zo zitten zij met ons, ongelovige honden, en  wij met hen, vijandige vijfde kolonners opgescheept, tegen ons beider zin in.

Tot zover niets nieuws, maar het is soms goed en nodig, op een bondige wijze,  het grote beschavingsconflict terug tot zijn essentie te herleiden.

Een bijkomend en zeer pijnlijk gebeuren, is de verscheurdheid die er optreedt bij de eigen bevolking. Opgejaagd en opgejut door de politieke partijen die de teugels van het regime in handen hebben en de media die voor 90% linksig georiënteerd zijn, worden ons al jaren waanideeën opgelepeld om de vreemdelingen met open armen te ontvangen en hen te zien als de voorbodes van een rijke, gekleurde gemeenschap.  Paradijselijk zullen wij met mekaar omgaan als  broeders en zusters. Wie in die opgepepte leugens niet gelooft, is een racist. 

So far, so good.

Intussen kent iedereen de codes waarmee journalisten de ware toedracht van criminelen verhullen. Heel wat misdrijven komen trouwens nooit aan het licht : zij worden binnenskamers geregeld en uitgedoofd.  De Antwerpse schooldirecties hebben een rechtstreekse lijn met de politie om de talrijke "incidenten" op te vangen, zodat enkel de zware gevallen kenbaar gemaakt worden.

De taal die wij horen van jongeren, de opvattingen die zij aankleven, de ruwheid die in hun middens heerst, kan niemand optimistisch stemmen.  De zucht van verlichting die Patrick Janssens slaakte tijdens de extra gemeenteraadszitting over de zoveelste rellen op de Turnhoutsebaan, spreekt boekdelen : "Binnenkort is het vakantie en dan vertrekken zij naar Marokko ..."

Dit jaar gaan "zij" in hun Prachtland hypocriet ramadannen en als zij gereinigd terugkeren, is de miserie weer voor ons.

Wat wij beschrijven is niet baanbrekend nieuw. Tien jaar geleden bestonden die toestanden ook, maar minder geprononceerd. Niets is verbeterd, noch verzacht. Integendeel, in de steden behoren de onveilige toestanden tot het dagelijkse leven.  En de nabije toekomst zal niet roziger worden voor wie de cijfers van de demografische explosie eerlijk durft onder ogen nemen.

Gelukkig zien we in Europa overal politieke partijen of partijtjes opstaan die zich verzetten tegen de overgave van ons continent aan Mohammedanen. Dit is de enige redding voor het avondland, tenzij we over enkele tientallen jaren in burgeroorlogen ten ondergaan.

Neen, wij zijn geen racisten, absoluut niet, wij zijn Vlamingen die in een eigen Vlaanderen willen wonen en Europeanen die hun Verlichting niet laten doven door barbaren. Men zegge het voort, ook aan de vrienden van de NVA.

Ray


27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verschil tussen de francobelgen en de Lamme Goedzakken

 

Volgens de PS van Elio di Rupo mag er geen geografische ruimte afgestaan worden om de toekomst van "ons franstalig nageslacht" niet te hypothekeren. Di Rupo had het over de splitsing van BHV. Laurette Onkelinx van haar kant (zij is nu definitief in Brussel gevestigd en zij aast op de job van minister-president van het Hoofdstedelijk Gewest, in opvolging van Charles Piqué) vindt dat de rechten van de franstaligen in de rand niet de kern vormen van het BVH-debat maar wel de zorg dat Brussel en Wallonië niet gescheiden worden. De rode kapitaliste Onkelinx voert iets in haar schild.

Waar blijft het Vlaamse plan B ?  Er is behalve de degelijke en gedetailleerde studie O2 van Annemans en Utzi absoluut geen enkel officieel document of plan dat rekening houdt met een scheiding van belgië.  De Vlaamse Lamme Goedzakken laten zich weer rollen, want zij voelen zich goed in hun vel in de rol van onderdanige financier, die bovendien verrot gescholden wordt. 

Terwijl de francobelgen zonder met wat  of met wie dan ook rekening te houden een Fédération Wallonie-Bruxelles oprichten, maakt de NVA-voorzitter zich dik omdat hij door Maingain niet fair behandeld wordt.  Dat Vlaanderen al meer dan 180 jaar behandeld wordt als Assepoester, is minder belangrijk. De tactiek De Wever lijkt nergens op. Met zo'n leider moet je niet eens ten strijde trekken, de overgave staat bij voorbaat vast.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de geweldenaars zwijgen we

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : afpersing
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Wat iemand met zijn seks-leven uitspookt,  kan mij niks schelen indien hij of zij  geen criminele daden pleegt. Naast de pot pissen, naar de hoeren gaan,  of aanhouderij... het is al zo oud als de straat en het zal blijven bestaan.

Wat me echter in deze wel enig leedvermaak bezorgt, is de situatie waarin Robert Stevaert (Steve voor de vrienden) is verzeild geraakt. Stukje bij beetje komt het verhaal boven water. Naar het schijnt,  is deze linxe ex-cafébaas, kookboek-schrijver en uitvoerder geweest van verschillende poco-mandaten,  het slachtoffer geworden van afpersing en nog wel door zijn  dierbare woestijnvrienden. Een jonge Marokkaanse deerne zou zijn de swaffelgevoelens van Steve opgewekt hebben en hem in een "compromitterende" positie hebben gelokt die op de gevoelige plaat is vastgelegd.

Onze kaviaar-socialist moet danig geschrokken zijn zodat zelfs zijn immer aanwezige rode kaken een vaalbleke kleur kregen toen hij vriendelijk werd verzocht enkele tienduizende euri neer te tellen om de monden te sluiten. Arme Steve heeft een pak poen gelost maar de bruine vrienden hadden blijkbaar een grote appetijt en binnen de kortste keren was er terug een vraag voor financieele bijstand.

Stevie zag blijkbaar de bui hangen want ze waren voor hem de weg naar het OCMW aan het klaarmaken, dus stapte hij met opgetrokken kraag en zwarte zonnebril naar de fedrale politie om zijn "geval" uit de doeken te doen. Hij is daar gaan janken dat zijn multicul vrienden, die hij in het verleden met hand en tand verdedigde, hem aan het af-en uitpersen waren. Een olijkerd van de recherche moet gezegd hebben tegen Stevaert dat niet ALLES gratis was, hé.

Kortom, de Hasseltse linxeling zit in zak en as nu beetje bij beetje uitkomt dat "zijne mayonaise mislukt is".  Of de regime persvrienden in detail op dit verhaal gaan springen, zoals ze dat bij een VB-er zouden doen, is zeer twijfelachtig, want dit is vuile was uit eigen nest.

mvg - senior

NvdR Angeltjes : Het geval Stevaert bevindt zich in de criminele sfeer, daarom dat we er enige aandacht aan schenken. Het bevestigt ook de vele verhalen die al jaren de ronde doen over Stevaert die er stevig tegen aan gaat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent : de Belforters mogen trots zijn

 

GENT - Met het uiteenspatten van het Vlaams Belang in Gent zijn de kaarten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 nog eens grondig geschud. De vijfkoppige Belfortploeg wordt uit de partij gezet, maar nam al weerwraak door een eigen fractie te vormen en de andere vier Vlaams Belangers uit gemeenteraadscommissies te weren. Het Vlaams Belang zal beslist opkomen, maar kunnen Johan Deckmyn en Tanguy Veys de meubelen redden? De gloriedagen van het Vlaams Belang, dat in 2000 elf zetels haalde, zijn voorbij.

Waar zullen al die stemmen van het Vlaams Belang naartoe gaan? Raken ze versnipperd over diverse partijen of gaan ze vooral naar N-VA? Aan de rechterkant lijkt het N-VA het gat te zullen vullen dat het Vlaams Belang achterlaat.

Een andere vraag is of er nog kartels of samenwerkingsverbanden komen. N-VA-voorzitter Gert Robert verklaarde dat er geen kartel komt tussen N.VA en CD&V en dat ze de aanval op paars alleen inzetten. Is dat honderd procent zeker? De CD&V beleefde een pijnlijke periode van interne vetes en zit in de verdrukking. Ze moet een nieuw boegbeeld lanceren, maar wie wordt dat? En hoe beoordeelt de sterke Gentse ACW-vleugel een kartel met N-VA?

SP.A en Open VLD doen het niet goed in landelijke peilingen, maar ze zijn wel al bijna 24 jaar aan de macht in Gent en in 2012 gaat het om gemeenteraadsverkiezingen. Ze konden elkaar in paars vinden, mobiliteit vormt zowat het grootste twistpunt. Maar staat paars nog zo stevig? De Open VLD, die in Gent een sociaal profiel heeft, moet rekening houden met haar rechterflank. Doen er scenario's de ronde voor andere meerderheden?

Aan de linkerkant is er nog Groen!, dat vrij sterk is in Gent. Is een samenwerking tussen Groen! en SP.A mogelijk, zodat er een links blok ontstaat als antwoord op N-VA? Het is koffiedik kijken, de federale knoop is bijlange nog niet ontward, maar de spannende slag om het Gentse stadhuis is begonnen.

@ Stadsreporter - Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Majesteitsschennis

 

Bernard Clerfayt (FDF) :

"Bart De Wever is de koning niet"

(als dit geen majesteitsschennis is, dan weten wij het niet meer)

 

Is Bart de Wever de keuing ? 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!