Op de partijraad van vorig weekend gaf Vlaams Belang de vijf leden van de dissidente Belfortploeg in Gent nog een kans om terug binnen de lijntjes te kleuren. Anders zouden ze uit de partij worden gezet.

Maar de zogenaamde Belforters gingen donderdag in de tegenaanval. Francis Van den Eynde zette samen met zijn andere Belforters, de 'gewone' Vlaams Belangleden uit de fractie in Gent.

Filip Dewinter had het op Radio 1 over een vaudeville. "Er is een probleem met de generatiewissel in Gent en er is ook niet meer dan dat. We gaan dit dringend rechtzetten."

Hoe? Dat gaat de partij nu juridisch-technisch onderzoeken. Er zal overigens nog worden gepraat met de Belfort-groep. "Er is immers altijd hoop op verzoening." (NvdR Angeltjes : wie gelooft die mensen nog ?)

Maar verder sprak Dewinter weinig verzoenende taal. Hij had het over een 'daad van agressie' door Francis Van den Eynde. "We hebben vorig weekend onze hand uitgestoken naar de groep en we hebben een vuistslag in de plaats gekregen."

Dewinter ziet weinig bereidheid tot consensus bij de Belfortgroep en al helemaal niet de bereidheid de groep te ontbinden. "Hun daden wijzen niet op enige loyaliteit. Dat is spijtig, ik had dit graag op een goede manier opgelost gezien." (NvdR Angeltjes : wij ook. Maar wij leven al wat langer in Grotemensenland)

Maar dramatisch vindt Dewinter het niet. "In elke partij zijn er wel eens strubbelingen."

@ Het Nieuwsblad

PST : Vraagje. Waarom moet het allemaal zo lang duren ? Zet de troep die de boel intern verziekt, verradersmailtjes stuurt naar VB-haters om steun te zoeken en de partijverplichtingen niet nakomt, aan de deur. Korte pijn.  In het verleden was het allemaal mooi en nu is het elke dag onder de gordel stompen. Wat doe je dan ? Juist :  Doei, tot nooit meer !