Angeltjes
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Trovatore op de voedingsmarkt in Tel Aviv

  

Het opvoeren van populair klassieke muziek op openbare plaatsen vindt hoe langer hoe meer ingang. Het element verrassing is weliswaar een ietsje minder maar het blijft een aangenaam (en ongevaarlijk) spektakel.  Laten we er rekening mee houden, dat in de Prachtlanden muziek verboden is. De term "koeltoer" heeft aldaar andere betekenissen, waar we niet op ingaan.

Dank aan Stradi voor de tip.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen moskee Ground Zero

 

Rechtstreekse brug naar petitie : http://www.thepetitionsite.com/1/stop911mosque/

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals bekend hebben moslims in Amerika het plan opgevat om een groot islamitisch cultureel centrum – inclusief moskee – te bouwen op een steenworp van Ground Zero, de plaats waar op 11 september 2001 de WTC-torens werden neergehaald door moslimterroristen. Michael Bloomberg, de burgemeester van New York, heeft zijn steun al uitgesproken voor de bouw van de moskee, in naam van de godsdienstvrijheid.

Voor vele Amerikanen is de oprichting van het islamitische bouwwerk echter onaanvaardbaar. Voor hen is Ground Zero gewijde grond waar de 2.750 slachtoffers worden herdacht die omkwamen tijdnes de aanslagen van 9/11. Vele burgers vinden het een schande dat toestemming wordt gegeven voor de bouw van een moskee op Ground Zero, aangezien de daders van de aanslagen zich lieten inspireren door de islam.

De islam is allerminst een godsdienst van de vrede. De feiten in de islamitische wereld spreken voor zich: in geen enkel moslimland worden niet-moslims als volwaardige burgers met gelijke rechten behandeld en in geen enkel moslimland is er godsdienstvrijheid.

Steden Tegen Islamisering (STI) steunt daarom het Amerikaanse verzet tegen de geplande bouw van een moskee bij Ground Zero. Op 
deze webstek
 kan ook u uw steentje bijdragen, en de petitie van de Amerikaanse organisatie Stop Islamisation of America (SIOA) mee ondertekenen.

Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een semi-moslimslachtoffer 9/11 : Bouw je moskee ergens anders

 

 

"Ik heb geen graf om te bezoeken, geen plaats om mijn moeder haar favoriete gele bloemen te brengen, geen plek waar ik met mijn vermoeide hart dicht bij haar kan zijn. Alles wat ik heb is Ground Zero."

"Op de ochtend van dinsdag de 11de september 2001, zag ik de terroristische inslag van vlucht 175 in de zuidelijke toren van het World Trade Center, 18 minuten nadat  een ander gekaapt vliegtuig de North Tower was ingevlogen. Mijn moeder was op de vlucht. Ik was getuige van haar moord, live op televisie. Ik kan nog steeds niet volledig die beelden begrijpen. Op dat moment ben ik eveneens gestorven. Ik draag een leegte  in mijn hart die nooit zal worden opgevuld."

Tot daar de aanhef van een stuk in The Washington Post dat geschreven werd door een vrouw, die in Iran opgevoed werd, buiten het islam fanatisme. Wat zij beschrijft hebben duizenden Amerikanen burgers, die niets te maken hebben met de islam, eveneens beleefd.

Verder lezen :

The Washington Post Nederlands HIER klikken

of de originele Amerikaanse tekst : HIER klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong talent

 

 

In de heuse Napolitaanse traditie, jong talent. En hoe !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele vergissing

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse royals zijn ook graaiers

 

 

 

Het Zweedse koningshuis geniet de reputatie van "democratisch, volksverbonden, sympathiek en bescheiden" te zijn, in vergelijking met de arrogante Britse Kennel, de Nederlandse nijdige majesteit of de belgische kwakkelende antiekwinkel. Zo wordt het de publieke opinie graag ingelepeld. Die Zweden zijn inderdaad gekortwiekt tot protocollaire reclamemakers maar qua mentaliteit blijven het dezelfde hooghartige misbaksels als de rest. 

De Zweedse kroonprinses Victoria ligt onder vuur. Ten minste drie aanklachten zijn tegen haar ingediend wegens corruptie. De prinses en haar kersverse man zouden te dure cadeaus voor hun huwelijk hebben geaccepteerd.

Het stel zou als cadeau onder meer een privévliegtuig en jacht tijdens hun huwelijksreis hebben gebruikt van een Zweedse zakenman. Dit zou honderdduizenden euro's waard zijn. ''Het is vreemd dat de Zweedse troonopvolgster toestaat, dat een Zweedse miljardair haar van transport en verblijf tijdens haar huwelijksreis voorziet als dezelfde persoon mogelijk is geïnteresseerd in een wederdienst'', aldus een commentaar in de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Volgens het Zweedse paleis heeft Victoria niets verkeerd gedaan, omdat het een privéreis en een huwelijkscadeau van een oude familievriend betrof. Het Openbaar Ministerie beslist volgende week of er een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Bron : Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Adriaenssens, een wijs man

 

Peter Adriaenssens, kinderpsychiater, gewezen voorzitter van de commissie seksueel misbruik in de RK kerk was op de hoogte dat ex-bisschop Van Gheluwe aanzienlijke bedragen heeft betaald aan zijn neef. Adriaenssens, op de foto met clergyman-outfit in trendy zetels, achtte het niet opportuun om deze zwijggeld-affaire publiek te maken : hij schrapte de passage in de ontslagbrief van de pedofiele bisschop. Als u naar de Villa Tinto geweest bent, hangt u ook niet aan de grote klok hoeveel u betaald heeft.  Peter Adriaenssens is een wijs man, die zich in de plaats van kerk, staat en slachtoffers stelt, een kleine god.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roept NVA en sp-a de hulp van Di Rupo in voor Lange Wapper ?

 

Klik op de afbeelding om de link te volgenReformateur Elio Di Rupo krijgt er nog een job bij als monteur : de politieke knoop rond de Oosterweelverbinding (een Lange Wapperbrug of een tunnel) moet eerst ontward worden vooraleer CD&V, N-VA en sp.a elkaar trouw kunnen beloven in een nieuwe federale regering.

Nu weten we ineens welk een grote onenigheid er bestaat in de Vlaamse Regering over dit prangende mobiliteitsdossier, dat niet alleen een Antwerpse aangelegenheid is maar gans Vlaanderen aanbelangt : de Vlamingen komen er niet uit en roepen de hulp in van de belgicisten. Mooi zo !

Kort samengevat : Socialist-van-het-zevende-knoopsgat, Patrick Janssens, heeft nooit een leidende rol durven opnemen om de verkeersinfarcten die zich in en omheen de stad voordoen aan te pakken. De meningen waren verdeeld verdeeld en Slaapmans durfde niets doordrukken. De angst van de onbekwaamheid.  Finaal moesten de Antwerpenaars het zelf oplossen via een referendum.    Met 64% van de uitgebrachte stemmen werd de Lange Wapper weggestemd. Janssens dolblij, De Wever rancuneus.

De Vlaamse Regering durfde niet anders dan toezeggen,  dat er een tunnel zou gegraven worden, voor zover die niet duurder zou uitvallen en de aanleg niet langer zou duren dan deze voor de brug. Slaapmans was verlost van zijn verantwoordelijkheid en hij triomfeerde :  geen Lange Wapperbrug, maar een Patrick Janssenstunnel zal het worden, lispelde hij.

De jarenlange onbeslistheid van de Antwerpse politici heeft zich nu doorgetrokken naar de Vlaamse regering, waar CD&V, NVA en sp-a in een machtsstrijd verwikkeld zijn.

Het beschamende en ongelooflijke gebeurt : de rancuneuze ruziemakers gooien hun onoplosbaar conflict op de onderhandelingsafel als onderdeel voor de federale regeringsvorming.  Een complete ontkenning van de  Vlaamse autonomiegedachte.

Zij hollen naar de Waal di Rupo met de smeekbede "help ons, zoals in de goede oude tijd van het unitaire belgië" ?  Zoals de negertjes uit de Congo die hunkeren naar de goede oude tijd van het kolonialisme.

Wat is dat nu voor een partij, die NVA ? Zijn het echt Nieuwe Vlaamse Arrivisten ?  Met dergelijke mentaliteit verdient Vlaanderen geen onafhankelijkheid.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, foutje ...

 

Eerwraak-vergissing

In een poging eerwraak te plegen, hebben vier Britse moslims uit Londen het verkeerde huis in brand gestoken. Zij zijn gisteren tot celstraffen veroordeeld, meldt persbureau AFP vandaag.

Hisamuddin Ibrahim (21) wilde samen met vrienden de minnaar van zijn getrouwde zus verbranden, maar vergiste zich in het adres, waardoor een onschuldig koppel om het leven kwam. Hun drie kinderen van negen, veertien en negentien jaar ontsnapten op het nippertje aan de dood.

Op camerabeelden is te zien hoe het viertal 's ochtends vroeg bij het huis uitstapt, benzine door de brievenbus giet en de boel in de fik steekt. Ibrahim (hieronder op de foto) moet minstens 28 jaar uitzitten, zijn medeplichtigen blijven tussen de negentien en 25 jaar achter tralies.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/08/eerwraak_fail.html

 


09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love Parade en blote ouders op schoolfeesten (Jade)

 

Naar aanleiding van de Gay Pride sleurt  Jade ons mee in zijn bizarre, surrealistische wereld van scherpe observatie, schrijnende vergelijkingen en knarsende waarheden. Gelukkig eindigen we met een vrolijke samenzang.

Hetero 'parades' bestaan al eeuwen, ze worden natuurlijk gevormd in de ochtenden, op weg naar crèches of scholen, je brengt je kindje(s) weg, om zelf te gaan werken.

Geef uw ogen de kost en geniet van de verantwoordelijkheid die sommigen nog op zich willen nemen. Het is meestal geen gezamenlijk paraderen maar het opnemen van taken volgens rollenpatroon of overgebleven tijdsindeling. Nooit een kind zonder moeder, nooit een kind zonder vader, al is het geen bindmiddel noch patroon meer,  maar wel een natuurlijke essentie.

Ouders die hun kinderen naar school brengen of naar crèches om de belastingen op te hoesten voor de geprivilegieerde, overbelichte non-productieve minderheden die niets te kort komen maar die nogal plezier zouden hebben mocht hun l...l even lang zijn als hun tenen.

Die ouders zouden eens moeten 'paraderen' met blote billen, netkousen, al lebberend en kwijlend om de aandacht te trekken voor gelijke rechten. Op schoolfeesten om de kas te spijzen : een plumeau in de kont en zittend op het dak van de schoolbus  met netkousen, een zweepje in de hand en een kapiteinspet die doet denken aan nazi-handlangers. Misschien is dat de methode om aandacht te krijgen zoals Regus zich afvraagt ?  

En als welkomstzang en aflsuiter van de schoolfeesten -iedereen welkom, ook holebi-adoptiekandidaten in spe- zingen wij allen in koor, zwaaiend met string, slip of beha :

Young man, there's no need to feel down.
I said, young man, pick yourself off the ground.
I said, young man, 'cause you're in a new town
There's no need to be unhappy.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the y-m-c-a.
It's fun to stay at the y-m-c-a.

They have everything for you men to enjoy,
You can hang out with all the boys ...

It's fun to stay at the y-m-c-a.
It's fun to stay at the y-m-c-a.

Etc, etc...

Hier klikken voor originele video

(wegens bescherming auteursrechten mogen/kunnen wij de video hier niet brengen)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beste nieuws van de dag

 

 

Vandaag maandag 9 augustus 2010 vertikt de redactie van Angeltjes het om enig verder artikel te plaatsen, behalve de enkele berichtjes hieronder. Niet dat wij het beu zijn maar wij eisen een rustdag. Protesten kan u insturen bij de vakbond van ontevreden lezers. Abonnementsgelden worden niet terugbetaald.

Morgen staan wij opnieuw paraat en dan zal het weerzien des te hartelijker zijn.

PST : uw reacties zullen eveneens moeten wachten op publicatie : Juffrouw Ellen vervoegt vandaag het dolce-far-niente team maar zij laat u allen hartelijk groeten en zij toont u haar nieuwstee badpak dat ze zich in de uitverkoop heeft aangeschaft. Mooie kleurtjes, Ellen.

Dag lieve lezertjes, tot morgen !

(lastig niet, die kleine lettertjes ...)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze favoriete premier met zijn nieuwe verovering

 

 

 
Wij hebben onze bewondering voor onze favoriete premier nooit onder stoelen of banken gestoken.  Hier ziet u hem met zijn nieuwe verovering, een Britse nicht.
(met dank aan the West is the very Best, de fotograaf van de Britse nicht)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handleiding bij nieuwe begrippen in de politiek

 

 Portret van Copernicus uit de 16e eeuw.

De Pool Nicolaus Copernicus

Zou de Poolse kannunik en veelzijdige geleerde Copernicus écht blij zijn, mocht hij vernemen dat zijn naam misbruikt wordt door politici uit de 21ste eeuw, die, als ze van geen hout pijlen meer weten maken, hun toevlucht zoeken tot Renaissancefiguren en -ideeën, bij gebrek aan eigen creativiteit ? 

Het is een doorzichtig politiek foefje allerlei quasi geleerde woorden en begrippen te lanceren om de goegemeente te doen geloven, dat er spectaculaire vernieuwingen in aantocht zijn. Terwijl men nog niet eens de kleur van de nummerplaten kan wijzigen. Dat is een afgezaagd grapje : het was de laatste keer dat we dit gaan gebruiken. Misschien.

Onnatuurlijke tweelingen

De Wever en Peeters zijn de onnatuurlijke tweelingen die plots de mond vol hadden over "een Copernicaanse omwenteling" : een operatie waarbij het centrale bestuur van het land B een groot deel bevoegdheden zou overdragen naar de gewesten of de gemeenschappen. Peeters schreef er een soort "paper" over dat op internet te raadplegen is in PDF-formaat. De Wever, de best verscholen populist onder de politici, zegde dat hij mee zou doen aan deze revolutie.  Gelijktijdig sprak hij de bevolking toe, dat hij streefde naar evolutie en geen revolutie. Dat heb je zo met mannen die over alles, àlles weten : ze praten zichzelf voorbij.

Zie je ze rijden,  onze twee revolutionairen : Don Krischotte Peeters , te paard, in de lucht en op de grond en Barto Sancho Panza, liefst niet op een viervoeter, wij zijn dierenvrienden :  op zoek naar de Reuzen-staatshervorming maar er is zelfs geen windmolen te bekennen om de Copernicaanse revolutie in gang te zetten. Het enige wat de heren in hun koortsige dromen ontwaren, is een onwillige Dulcinea, met de naam  Madame Non, Joëlle pour les voyageurs sans papiers.  En een zenuwachtige, lichtjes verwijfde Italiaanse kapper die als hij lacht een blikkerend gebit ontbloot als Rosinant, het paard van de Don.

Dank u, Mijnheer Copernicus, u kan beschikken. Wij kunnen u niet meer gebruiken. Toedeloe !

Congé familial payé

Ook het Paleis, le Palais, der Palast doet mee aan de nieuwe Woordenmode. De souffleurs van de keuning lanceerden de term preformateur, zijnde iets tussen informateur en formateur, geen vis noch vlees. Natuurlijk begerig opgepikt door de spitsvondige burgers van internet en door hen tot allerlei varianten van perforateur tot percolateur verbasterd.

Bij gebrek aan performanties tijdens de preformatie laste de paraformateur een "familieweek" in. Ook nieuw.  De oververmoeide leuteraars die mekaars gezicht niet meer konden zien, mochten een week met het gezin doorbengen. Congé famial payé. Met dank aan Madame Schuddenbol, de bed-and-breakfast socialiste.

Benvenuto Elio

Deze verplichte rustperiode is vandaag afgelopen. De preformateur had eerst gezegd dat hij zou doorwerken met zijn Vlaamse evenknie, Bart de Wever, maar hij is stiekem naar Italië gereisd om andere di Rupo's te ontmoeten : "Benvenuto Elio !" schreeuwden die luid, zoals Italianen altijd doen.  We zijn blij te horen dat de misschien-aanstaande premier van het land B een échte Italiaanse familieman is. Over Bart hebben we niets gehoord en dat is bijzonder aangenaam : zo hebben wij ook enige rust.

Met een gezichtsveldmeter wordt het duidelijk

Vandaag schiet de mallemolen terug in gang. De preformateur (die zo rap mogelijk van zijn voorvoegsel af wil, om aan het grote Werk te beginnen) zal een "non-paper" opstellen. We hebben u middels een videofragment gisteren visueel getoond wat dat is.  

Weer wordt een bestaand woord van zijn oorspronkelijke betekenis ontdaan en gelanceerd als nieuw politiek begrip : de perforateur stelt geen menu op (met vette vissen, lepels stroop, en andere Huysentruyt lekkernijen) maar hij biedt  een "perimeter" aan. Verdorie ... een gezichtsveldmeter. Wij hebben het opgezocht en er bestaan gelukkig vele definities. Di Rupo is een sluw man, met die multipele perimeter kan hij alle richtingen uit en hij kan nog uitwijken via  periscoop, peripetie, pericoloso sporgersi, voor als de trein voorbijrijdt, enz. Mooi, mooi.

Hieronder hebben wij allerlei bruggetjes voor u aangelegd, zodat u de oorsprong van de diverse nieuwe termen nog even rustig kan bestuderen. Het is fijn te weten, op welke manier u belazerd wordt.

De talrijke voorleesuurtjes bij de percolateur

Intussen hebben wij via-via enig inzicht verkregen in de wijze waarop de geheime ontmoetingen (op het kabinet van de immer grijnzende Laurette Onkelinx) verlopen.  Tot hiertoe werd gedurende de bijna voorbije twee maanden zowel bij De Wever als bij Di Rupo de genodigden de kans geboden uit hun respectieve partijprogramma's de punten voor te lezen die zij belangrijk achten. Gezien er ruime spreektijd is, wordt er na het voorlezen (al dan niet aan hand van een "paper") een mondelinge, uitgebreide toelichting verstrekt, over de achtergronden van het partijvoorstel. 

Tijdens dat uurtje welsprekendheid, worden de achtbaren niet onderbroken, want de preformateur kijkt wel uit, dat hij goed- noch afkeuring mag laten blijken.  Om zijn tijd nuttig door te brengen tijdens deze tirades, maakt hij aantekeningen, om de indruk te wekken dat hij fel geïntresseerd is. Zo wordt het spel gespeeld : iedereen weet intussen al jàren wat de anderen denken en waarom ze dat denken, maar iedereen doet alsof het de eerste keer is.  Zoals bij een blind date : "U ziet er goed uit" "Ja, ik weet het, u ook" "Wanneer gaan we tot de daad over ?" Want daar draait het tenslotte  om.

Dat is wellicht het enige punt van "convergentie" (tiens, nog een nieuw woord) tussen de partijen : iedereen wil iets om de achterban te paaien en tegelijk mee in het regime-bordeel te stappen om Macht te veroveren. Daar heerst eensgezindheid over.

De histerische Waals-belgicistische krijswijven

En zo gaat dat maar door : weken na mekaar.  Di Rupo zal nu proberen een samenvatting te maken. Kan u het zich voorstellen ?  Iedere geïnteresseerde krantenlezer gaapt van verveling als hij voor de zoveelste keer een variant onder ogen krijgt van wat de partijen wensen.  Maar de dames en heren zèlf veinzen dat het allemaal boeiend en nieuw is.  Iedereen wacht op het zwakke moment, wie van de meest extremen rond de tafel het eerst zal bezwijken. In dit geval gaat het tussen de neofiete NVA  en de histerische Waals-belgicistische krijswijven, Joëlle Maingain en Laurette Maingain.  Al de rest is schone schijn, zand in de ogen, en bruine suiker bij de rijstpap voor de Bart-adepten.

De inzet is groot ditmaal, wordt ons voorgehouden : het voortbestaan van het kleine landeke van pralines en bier. En bijna even belangrijk : het eerste premierschap na meer dan dertig jaar voor een Oewaal.

 Tragi-komisch

Tot hiertoe staat men nergens. Een NVA-er mét spreekverbod liet optekenen dat het glas niet halfvol of halfleeg is maar dat er alleen wat vocht op de bodem ligt.  Dat zal van het zeveren zijn.   

Wij kijken toe op dit tragi-komische gebeuren met de wetenschap dat er natuurlijk geen andere oplossing bestaat voor de grote tegenstellingen, dan nieuwe compromissen langs beide kanten.  Die ditmaal niet alleen de Vlamingen zullen in het harnas jagen maar ook de belgicisten.  Voor ons niet gelaten.

Dat is de tragische kant van deze toestand. De komische is, dat de dames en heren halsstarrig weigeren in te zien, dat belgië stuk is en dat er slechts één oplossing bestaat : de scheiding zonder notaris, noch rechter.

Ray 

Betekenissen van perimeter : http://www.encyclo.nl/begrip/Perimeter

Copernicaanse omwenteling : http://nl.wikipedia.org/wiki/Copernicaanse_wending

en Copernicus : http://nl.wikipedia.org/wiki/Nicolaus_Copernicus

Een paper : http://nl.wikipedia.org/wiki/Paper

Een non-paper : het tegenovergestelde van hierboven

 


08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hét symbool van de westerse wereld, de beide WTC-torens waar ooit het hart van de westerse kapitalistische samenleving bonsde, wordt vervangen door hét symbool van een achterlijke en middeleeuwse cultuur gebaseerd op barbaarse gebruiken en bloeddorstige principes.
Het kapitalisme dat ons welvaart en voorspoed bracht, dat ervoor zorgde dat onze levensverwachtingen verdubbelden, dat de kwaliteit van ons dagelijks leven aanzienlijk verbeterde, dat ons kennis en inzicht bracht in natuurkundige, biologische en chemische processen op aarde en ver daarbuiten, wordt bedreigd.

Hoe lang nog alvorens moderne medische technieken plaats maken voor aderlatingen of andere middeleeuwse praktijken ? Hoe lang nog alvorens stenigingen, amputaties en mutilaties allerhande hun intrede doen ? Staan we aan de vooravond van nieuwe donkere middeleeuwen ?

Luunteen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overwinningsmoskee

 

 

De "overwinningsmoskee" naast Ground Zero staat er nog niet. Er zijn nog heel wat juridische argumenten uit te putten door de tegenstanders. Deze nieuwsclip van Fox werd gisteren 7 augustus uitgezonden. Stedenbouwkundige voorschriften werden met de voeten getreden, de oorsprong van de financiering  (130 miljoen US-dollar, circa 100 miljen euri) blijft duister : natuurlijk liegen de aanhangers van de godsdienst van de vrede over het geld, zoals zij dat altijd doen : tegen ongelovigen moet je liegen.

Het zou nog steeds de bedoeling zijn dat het gebouw op 11 september 2011 ingehuldigd zou worden, 10 jaar na de massale slachting van duizenden onschuldige slachtoffers. Wat een ongelooflijke toestanden. Hoe kan dit allemaal, dat de regeringen zo stekeblind zijn, zich laten misleiden, geen milligram respect betonen voor de doden en de levenden opnieuw aanbieden aan de willekeur van een fanatieke bende godsdienstwaanzinnigen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeltoer in 't Stad van Allah : 20-tal MANNEN vernielen café

 

Vorige week zondag rond 23.25 uur, maakte een grote groep "mannen" amok op het terras van café ‘Stadion’ in de Atletenstraat, nabij het Beerschotstadion in Antwerpen.  De verdachte "mannen" zijn nog steeds spoorloos.

De "mannen" gaven twee klanten enkele rake klappen, ze gooiden een barbecue en enkele fietsen en bromfietsen omver. De ruit van de inkomdeur en een groot schuifraam moesten er ook aan geloven. Eén van de medewerkers van het café raakte lichtgewond door de rondvliegende glasscherven.

In het café zelf werd een stof -vermoedelijk traangas- gespoten. Het hele incident gebeurde zeer snel, na twee minuten waren de "mannen" alweer uit het zicht verdwenen. Volgens getuigen ging het om twintig tot dertig heethoofden, maar wel "mannen"

Afdruk van camerabeelden van de feiten : het groepsgevoel is aanwezig

Waarschijnlijk was het incident het gevolg van een eerdere ruzie in de loop van de avond. Eén van de klanten van café ‘Stadion’ zou zijn wagen geparkeerd hebben vlakbij het café en kreeg het aan de stok met twee andere "mannen" over zijn parkeerstijl.

Het kwam tot een handgemeen en de twee "mannen" gingen er daarop vandoor. De bestuurder van de geparkeerde wagen en enkele andere klanten van het café zaten hen nog even achterna. Waarschijnlijk zijn de twee kort nadien, samen met een groep kompanen, teruggekeerd om wraak te nemen.

De uitbater moest zijn café na het incident sluiten. De verdachten zijn spoorloos, maar de politie gebruikt nu camerabeelden voor het verdere onderzoek.

Dat onderzoek heeft inmiddels geleid tot de opleiding van 1 (één) Marokkaan. (zo staat het in de gazet, als wij het schrijven, stigmatiseren we "de mannen" en dat is het laatste wat wij willen) Volgens het parket zijn er voldoende bewijzen dat de "man" betrokken was bij de feiten. De onderzoeksrechter heeft zaterdag zijn aanhouding aanbevolen. De camerabeelden waren nochtans duidelijk : 1 man uit de 20 en de politie is blij. Hopelijk is "de man" al terug op vrije voeten ?

Bron en foto's : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten

 

In een volkstuintje van Drakenhof aan de Mortselsesteenweg in Deurne bij Antwerpen is in de nacht van donderdag op vrijdag een geit gestolen. De daders klommen over de omheining, dumpten vuilniszakken in het schuurtje en stalen één van de geiten. Het dier is nog steeds vermist.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is maar hoe je het bekijkt ...

 

Naar aanleiding van ons kort (negatief) commentaartje, gisteren over de Gay Pride op de Amsterdamse grachten, kregen we een bitse reactie van een van onze Nederlandse lezers die ons intolerantie verweet en adviseerde aan te sluiten bij de islam. In Elsevier lazen we onderstaand stuk van Liesbeth Wytzes. Misschien wordt zij met ons veroordeeld tot de islam ?  Dan hebben we ineens onze moslima  bij de hand.

Homo’s in Nederland zijn helemaal niet zielig

vrijdag 6 augustus 2010 14:03

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Vrouw-van-de-Wereld/272584/Homos-in-Nederland-zijn-helemaal-niet-zielig.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief


 

Bepaalt je seksuele voorkeur wie je bent? Bepaalt je seksuele voorkeur wie je bent?

Het centrum van Amsterdam is vandaag zo goed als onbereikbaar omdat overal roze mannen rondhuppelen. Morgen varen er weer boten door de stad met bespottelijk uitgedoste homo’s en griezelige politici die helemaal niet gay zijn maar daar wel stemmen hopen te werven.

Onder elkaar
Een bevriende homo zei een keer dat hij het dit weekend zo fijn vond ‘want dan zijn we eindelijk eens onder elkaar’.  Flauwekul natuurlijk, want homo’s leven in een prettige subcultuur en die zijn dus zo vaak ze willen lekker ‘onder elkaar’. Bovendien, bepaalt je seksuele voorkeur wie je bent?

Het is tijd voor de Gay Pride. Waarom eigenlijk? Is de emancipatie van de homoseksuele medemens niet zo langzamerhand voltooid? Niet zolang ze nog in elkaar worden geslagen vanwege hun geaardheid, maar aangezien autochtonen dat net zo heftig schijnen te doen als allochtonen, vraag ik me af of dat ooit echt helemaal zal overgaan.

Party
Homo’s doen graag of ze tot een vervolgde minderheid behoren en
in Afrikaanse landen is dat ook zo. Maar bij ons kan je daar toch werkelijk niet van spreken. Je zou wel kunnen zeggen dat de levensopvatting van homo’s vaak nogal beperkt lijkt.

In
de Volkskrant van 5 augustus lazen we een gesprek met docent seksueel burgerschap (?) Mattias Duyves. ‘Ik ben homo en ik ben NIET netjes.’ Yeah – what’s new? In dat gesprek louter weemoed naar hoe het vroeger was, toen Amsterdam homohoofdstad was van de wereld. Dat betekende: party, party, party! Is dat wat homo’s willen? Daarvoor moeten ze nu naar andere steden, maar geparty’d wordt er. Toch willen homo’s graag doen of ze zielig zijn.

Zin
Is dat zo? Is het erg om homo te zijn in Nederland? Ik denk het niet. Juist niet. Je kunt beter homo zijn dan hetero. Het is niet de makkelijkste weg, zeggen mensen vaak als ze horen dat hun kind bijvoorbeeld homo is. Welles. Neem nu bijvoorbeeld het flirtgedrag. Als een homo zin heeft, gaat hij naar
een homoclub. Daar zijn alleen maar mensen die ook zin hebben. Kwestie van een paar minuten kijken, goed oogcontact en bingo.

Aangezien ik nogal wat homovrienden heb, heb ik zulke razendsnelle acties vaak met verbijstering gadegeslagen. Die homo’s lachen ons hetero’s gewoon uit, met dat moeizame versiergedrag van etentjes, urenlange gesprekken, cadeautjes en dan eindelijk, hopelijk, de beloning, en vaak gezeur achteraf (Waarom bel je me niet? Wanneer zie ik je weer? etc.) dat nog erger is dan het getut vooraf.

Ook heb je een app voor op je iPhone
met beschikbare homo’s in je omgeving. Dat is handig! Zet een paar homo’s bij elkaar en ze hebben het gezellig, het samen homo-zijn schept al zo’n enorme band. Dat heeft alleen te maken met seksuele voorkeur. Zet een paar vrouwen bij elkaar en die zijn niet automatisch de beste maatjes, maar juist elkaars concurrenten.

Niet meer zielig
Ook zitten homo’s vaak in een heel aangenaam subcircuit van homohuisartsen, homomakelaars, homo-accountants, en niet te vergeten de homokappers. Ook daar weer het ‘you are one of us’ gevoel dat ze met elkaar verbindt. Ze zoeken ook altijd naar uitbreiding van de groep. Eigenlijk is iedereen homo, alleen weten ze het nog niet. Niet handig, want als je de meerderheid bent, ben je meteen niet meer zielig.

Als je dan toch een Gay Pride wilt organiseren, doe het dan in Soedan, of in Mozambique. Daar valt een wereld te winnen.
Lekker op de gracht in Amsterdam, dat is wel heel makkelijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verklaring van de nieuwe Di Rupo term : non-paper

 

Het is géén paper, maar een non-paper, die Elio di Rupo volgende week zal voorleggen aan zijn mede-leuteraars. Aan veel mensen gaat het voorbij, wat er bedoeld wordt met een "non-paper". Steeds op onze qui-vive om de onwetenden (waar wij vaak zelf toe behoren) bij te staan, gingen wij op zoek naar de betekenis van het begrip "non-paper".  De kleine god Youtube gaf ons visueel uitsluitsel.

Een non-paper : 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenking mijnramp Bois du Casier 8 augustus 1956

 

 

Vandaag zondag wordt de mijnramp van Bois du Casier (Marcinelle) herdacht. Op 8 augustus 1956 vond hier van 8.10 uur af  de grootste mijncatastrofe uit de belgische geschiedenis plaats die aan 262 mensen het leven kostte.

Vandaag wordt op dat tijdstip de klok 262 maal geluid als inzet voor een herdenking met een religieuze dienst en andere ceremonies.

Vooral de Italiaanse gemeenschap werd zwaar op de proef gesteld : 136 onder hen vonden de dood, evenals 95 Belgen, 8 Polen, 6 Grieken, 5 Duitsers, 3 Hongaren, 3 Algerijnen, 2 Fransen, 1 Nederlander, 1 Rus en 1 Oekrainer. De meeste Italianen waren afkomstig uit Calabrië in het Zuiden en ze werden vaak aangeworven met ganse dorpsgemeenschappen.

Over de verdeling Vlamingen/Walen onder de slachtoffers vonden wij geen gegevens.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!