Angeltjes
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers

 

Hallo, sukkels !

Onze papa en mama zijn op Sint Helena, maar hier op de Caraiben is het ook niet slecht. Hartelijke groeten aan alle mestkevers !

Jean-Jacques, senator voor het leven dankzij de papa

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV for dummies ...

 

De buurman is langs geweest

Elke avond komt je nieuwe buurman langs om een fris pintje te drinken. Op sommige dagen is dat voor jou wel wat lastig, maar je begrijpt het wel aangezien hij nog geen koelkast heeft. Dus gun je hem het pintje uit jouw koelkast (faciliteiten).

Maar dagen worden weken, weken worden maanden en maanden worden jaren en de buurman voelt zich ondertussen zodanig thuis bij jou dat hij bepaalt wanneer en wat er gedronken mag worden (balorige burgemeesters die weigeren Nederlands te spreken).

Wanneer je hem daar op aanspreekt, reageert hij furieus en zoekt steun bij zijn familie die een straat verder woont (Brusselse Franstaligen). De familieleden steunen het gedrag van je buurman en eisen bovendien dat je je huis openstelt voor heel de familie, waarbij de koelkast eigendom wordt van deze familie (aanhechting faciliteitengemeenten bij Brussel), maar waarbij jij die wel dagelijks dient te vullen (financiële transfers).

Wanneer uiteindelijk de vrederechter stelt dat jij gelijk hebt én dat de buurman dan maar bij zijn familie moet gaan drinken (uitspraak
grondwettelijk hof), eist de buurman en zijn familie dat jij een koelkast voor hen koopt (compensaties voor Franstaligen) en deze regelmatig komt bijvullen (solidariteit).

PST : tekst gevonden bij onze goede vriend Stradi op feesboek.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezond verstand - Benno Barnard

 

 

De nakomelingen van Karl Marx, soms openlijk marxistisch, vaker vermomd als ‘links’ of ‘progressief’… iedere keer als je denkt dat ze nu toch wel op zullen zijn, blijkt er nog ergens een handvol te zitten mokken op de molshoop van zijn gelijk.

Molshoop? Een reusachtige berg lijken.

Het marxisme is een schitterende filosofie, die helaas de menselijke aard ontkent en gespeend is van iedere praktische toepasbaarheid. Om het water toch in brand te steken en van de cirkel een vierkant te maken, moeten marxisten, zodra ze een staat in hun greep hebben, onvermijdelijk een totalitair systeem invoeren.

Arbeiders beseffen dat ze alles bij elkaar heel wat beter af zijn in het tranendal van de kapitalistische democratie. Iedereen die ook maar enige kennis heeft van de moderne geschiedenis weet dat. Maar verbazingwekkend genoeg zijn er altijd weer intellectuelen die koppig volhouden dat ondersteboven de beste positie voor een vol glas is. Als het water er uitstroomt, ligt dat aan de infrastructuur van de tafel.

Het café waar ze de laatste tijd vaak rondhangen, heet dewereldmorgen. De toogklap is er als een moeras van gallicismen en einsteiniaans gekromde grammatica, maar een ouderwetse burgerlijke sociaal-democraat zoals ik legt er graag zijn oor te luisteren.

Onlangs debatteerden enkele vaste jongens er weer eens over de rol van links in de multiculturele maatschappij: Ico Maly, Ludo De Witte, Eric Goeman en Sami Zemni onder meer. De onderlinge onenigheid was vermakelijk. Hoewel het wereldbeeld van al deze mensen wetenschappelijk gefundeerd is, maken ze luidruchtiger ruzie dan de christenen, die toch een mythisch wereldbeeld aanhangen, dat om veel meer interpretatie vraagt. Maar voor uiterst links is één denkmethode strikt verboden: die van het gezond verstand.

In blijde galop was ik die avond op mijn Rossinant naar hun café gesneld, mompelend bij mijzelf: ‘Welaan dan, reuzen van de geest, eens zien hoeveel wind jullie vandaag weer produceren…’ Ik hoef het hele debat hier niet samen te vatten: de geïnteresseerde kan het nalezen op de gelijknamige website. Het bestond uit monologen en gekibbel, die samen een erehaag voor de leugen vormden.

Alleen Sami Zemni, met wie ik het over de multiculturaliteit gewoonlijk oneens ben, waagde het werkelijk kritische bedenkingen bij de islam te maken. Maar de stellingen van Ludo De Witte et alii! Eeuwig is het mislukken van het experiment met het glas water te wijten aan de burgerlijke houding van de keukentafel, die naar een reactionair als Isaac Newton luistert…

Mijn aandacht werd in het bijzonder getrokken door een opmerking van mijn oude vriendin Nadia Fadil. Zelf was ze niet aanwezig, maar iemand citeerde haar. Volgens mevrouw Fadil waren homoseksuelen die zich minder graag in elkaar lieten slaan ‘gay nationalists’, die maar niet in de buurt van moslims moesten gaan wonen. Ik zou zo zeggen: moslims moeten maar niet in de buurt van het westen komen wonen… O Heer, nu ben ik islamofoob! Alleen maak ik een grapje en beweerde Fadil zonder een vonk van ironie dat moslims homofoob zijn, wat pas echt islamofoob is.

Maar plotseling viel mijn naam, die daar in al dat denkdrab bleef liggen schitteren als een glasscherf… De verdwaalde mediëvist Jan Dumolyn zei: ‘En Benno Barnard bijvoorbeeld, die weet eigenlijk niets van filosofie en geschiedenis, maar ik ga niet zeggen dat hij provoceert. Hij mag dat zeggen.’ Ik glom van trots en dankbaarheid: ze kenden mij! Ze tolereerden mij!

Natuurlijk ben ik een conservatieve klootzak, die niets afweet van het dialectisch materialisme en de arbeidersbeweging. Wat Jan Dumolyn in werkelijkheid probeerde te zeggen was dit: ‘Die Barnard is een rechtse bourgeois! En als ik nu maar roep dat hij maar wat roept, zijn er vast wel mensen die dat geloven.’ Dit geheel in overeenstemming met de traditionele agitprop, verfijnd tot een linkse vorm van repressieve tolerantie.

Nu, het zou niet in mij opkomen Dumolyn en zijn vrienden van onwetendheid te beschuldigen. Dat soort zwakke retorische trucs tonen alleen maar aan dat je niet wilt debatteren. En fundamenteel wil je dat niet, omdat je geen democraat bent. De democratie is voor dit soort linksen op zijn best een langdradig interregnum om de bezittende klasse met behulp van haar eigen systeem buitenspel te zetten. Maar stuk voor stuk zullen ze verklaren doorbloede democraten te zijn.

Neen, van onwetendheid beschuldig ik hen niet. Maar na al die tientallen miljoenen doden moet je toch wel blind, doof of misdadig zijn om de erfenis van het marxisme te verdedigen en de islam voor te stellen als de godsdienst van de onderdrukten, louter en alleen omdat veel moslims in ‘achterstandswijken’ wonen – terwijl geen ideologie onontvankelijker is voor emancipatie dan de islam.

Aan de alliantie met de islam kleeft intussen iets onbehaaglijks voor extreem-links: het marxisme heeft immers de pest aan religie. Maar de onvervaarde wijsgeer Ludo De Witte droeg de oplossing voor dit denkprobleem aan: ‘De Kerk was en is een deel van de heersende klasse, de islam is hier de religie van de onderdrukte klasse. Dat is een heel andere sociaaleconomische realiteit.’ Zo steunt een negentiende-eeuwse economisch model dus de sombere middeleeuwen.

Bij de baard van Karl Marx, het is toch altijd weer hetzelfde: Erg Links wordt onweerstaanbaar aangezogen door de vortex van het totalitarisme.

@ Knack.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is er trouw op post tijdens de komkommertijd ? De UFO

 

 

Winston Churchill beval de Royal Air Force om een ontmoeting die een Brits militair vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog met een UFO had geheim te houden. De Britse premier was bang voor hysterie onder de bevolking. Hij vreesde ook voor een verlies aan geloofsovertuiging. Dat schrijft de Daily Telegraph op basis van recent vrijgegeven documenten.
 
‘Deze gebeurtenis moet onmiddellijk worden geklasseerd vooraleer massale paniek uitbreekt en het geloof in de Kerk wordt ondermijnd,’ zou Churchill hebben gezegd. De beslissing volgde nadat een vliegtuig van de RAF een vliegend metalen object waarnam boven de Engelse kust. Het voorwerp bewoog zich geluidloos langs het vliegtuig terwijl de bemanning foto’s nam.
 
Een wapenexpert meldde toentertijd dat het object 'alles overtrof dat in die tijd kon worden ingebeeld'.  Churchills interesse voor UFO’s was algemeen bekend. In 1952 vroeg hij historici een uitgebreid rapport over vliegende schotels samen te stellen.
 
De informatie over de ontmoeting die de RAF met deze specifieke UFO had staat in een rapport van 5.000 pagina’s dat door het Brits Nationaal Archief nu online is gezet.
Bron : Express.be
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is Hoop voor Amerika, waarom zou er geen Hoop zijn voor Europa ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Thompson op The Walk of Fame

 

De Britse actrice Emma Thompson onthulde vrijdag in Los Angeles op de beroemde Walk of Fame de tegel met haar naam, zodat zij voor zeer lange tijd (terecht) herinnerd zal worden als een van de grote actrices zowel van het witte doek als van de planken.  Mevrouw Thompson nam een slok van een pint, terwijl haar maatje geduldig wacht op het einde van de plechtigheid. Het roze varkentje is het symbool van een café vlakbij The Walk of Fame.  Emma Thompson, twee maal in overtreding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er was eens ... 62 miljoen jaar geleden ...

 

NASA heeft een nieuwe foto van de Antenne-stelsels vrijgegeven. De foto bestaat uit beelden van de Hubble Space Telescope, het Chandra X-Ray Observatory en de Spitzer Space Telescope en vertoont een kosmische botsing die al zeker 100 miljoen jaar bezig is.
De botsende Antenne-stelsels bevinden zich op zo’n 62 miljoen lichtjaar van de aarde. Door de botsing ontstaan stof- en gaswolken die op hun beurt weer leiden tot de formatie van miljoenen sterren. Dat resulteert in deze fabelachtige chaos.

De rode delen van de foto zijn in 2003 door de Spitzer Space Telescope vastgelegd. De blauwe stukken nam het Chandra X-Ray Observatory in 1999 voor haar rekening en het gouden gedeelte fotografeerde Hubble in 2004 en 2005

Naast de foto gaf NASA ook onderstaand filmpje vrij waarin op de foto en de afzonderlijke onderdelen ervan wordt ingezoomd.

 

www.scientias.nl


07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanen hebben goede ogen - Vrienden van Job Cohen ruimen 9 oogartsen op :

 

Geen oogproblemen, prima zicht

In het bergachtig gebied in het noordoosten van Afghanistan zijn de met kogels doorzeefde  lichamen van zes Duitse artsen, twee Amerikanen en een Afghaan gevonden.  Ze waren met een terreinwagen onderweg en hadden in het grensgebied bij Pakistan een tent opgesteld.  Eén Afghaan slaagde erin te ontkomen en kon tot bij een politiepost geraken.  De moorden zouden al twee weken geleden gebeurd zijn.

De artsen, waaronder drie vrouwen, waren hoofdzakelijk oogartsen, die werkten voor de christelijke hulporganisatie “International Assitance Mission” in Afghanistan.  Zij werden door een bewapende groep Talibanstrijders op een rij gezet en koudbloedig neergeschoten.  De doden werden aan de hand van hun paspoorten geïdentificeerd en werden pas donderdag gevonden.

De Taliban heeft zaterdag de verantwoordelijkheid opgeëist: zij verklaarden “negen christelijke missionarissen” gedood te hebben.   

Bron: www.focus.de

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met NL ondertitels : Achmed the dead terrorist

 

Dank aan attente Jolien !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gangster Sekkaki : het is de schuld van belgië

 

In tegenstrijd tot vorige (foutieve) berichten zal Sekkaki op 18 augustus in Markko voor de rechters verschijnen voor misdaden begaan in het land B (overvallen - aanrijding met vluchtmisdrijf -de ontsnapping uit de gevangenis van Brugge met een helicopter zou niet strafbaar zijn, wordt ons verzekerd) en dan verder in zijn eigen Prachtland zever met de politie en de autoriteiten.

In het land B pleiten gangsters van zijn allooi meestal in overleg met hun multicriminele advocatenvriendjes, dat zij zeer veel spijt hebben en dat het niet meer zal gebeuren, mijnheer de juge. In Maroc de mon coeur, weten zij dat dergelijke praatjes geen  rechter te vermurwen valt. Dus wordt daar het argument uitgespeeld van "in het racistische belgië werd ik geminacht en kreeg ik geen enkele kans ..." Wetende dat Sven Mary de verdediging van Sekkaki op zich zal nemen, kunnen we ons een beeld vormen van de pakken mest die deze aanhanger van de diversiteit over het land B zal uitkappen.  Op de achtergrond kijkt de baas van het Spionnencentrum goedkeurend toe. Een advies aan Mary : het is de schuld van Vlaams Belang.

Een pikant detail : de belgische justitie was zo laat met het verzenden van het dossier aan Marokko dat de beschuldigde bijna in vrijheid werd gesteld. Ho, belgië, heilg land der vad'ren wat ben jij toch een miserabel misbaksel.

In 2005 werd het slachtoffer van de ruwe belgische samenleving veroordeeld tot internering. Volgens de gerechtspsychiater (miauw, miauw, kierewiet, kierewiet) is Sekkaki een gewoontemisdadiger die aan een psychopathische stoornis lijdt en daardoor sociaal zeer gevaarlijk is. Hij had toen 16 overvallen met geweldpleging bekend.

Uit de perscommentaren van Het Nieuwsblad in januari 2005 lichten wij volgende fragment, om u de kans te geven uw tranen van medelijden de vrije loop te laten :

Ashraf Sekkaki was in 2004 goed op weg om België's gevaarlijkste gangster te worden. Op 9 september 2003 ontsnapten Sekkaki en Kasmi op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Turnhout. Na hun ontsnapping doken de twee onder in Marokko. Eind 2003 keerden ze terug naar ons land. Ze begonnen met een lange reeks overvallen op KBC-, Axa-, Dexia- en ING-bankkantoren in Rumst, Wommelgem, Merksem, Walem, Wuustwezel, Brecht, Gent en Beveren. Op 11 januari 2004 liep Majid Kasmi in Amsterdam tegen de lamp. Ashraf Sekkaki was toen nog voortvluchtig, maar werd midden februari opgepakt.

Uit een analyse van zijn telefoonverkeer konden speurders opmaken dat Sekkaki grootse plannen had. Zo belde hij op 19 januari 2004 naar een vriend voor 'zwaar materiaal'. Hij wilde een raketlanceerder kopen en had ook kalashnikovs en uzi-machinegeweren nodig. De psychopaat werd gelukkig opgepakt voor hij een nieuwe reeks overvallen kon plegen. Het openbaar ministerie vroeg voor Sekkaki - die in 2002 werd geïnterneerd - opnieuw de internering aan, omdat hij een gevaar blijft voor de maatschappij.

Benieuwd of de Marokkanen zich zullen laten strikken door de tranerige vervolgingswaanzin van deze crimineel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse toeriste in Dubai, handelt zoals moslima's bij ons.

 

Een Britse toeriste is in het emiraat Dubai opgepakt omdat ze in een bikini door een winkelcentrum had geparadeerd.

De Britse besloot haar kleren uit te trekken nadat een gesluierde vrouw kritiek had op haar laag uitgesneden t-shirt. De politie vond het onzedelijk gedrag niet kunnen.

De toeriste heeft heel wat geluk gehad. Ze werd dezelfde dag alweer vrijgelaten. Eerder moest een koppel dat in een restaurant had gekust een maand naar de cel.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toeristen alvast gevraagd om rekening te houden met de regels van de Verenigde Arabische Emiraten. Vrouwen zouden in winkelcentra hun armen en benen bedekt moeten houden.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Heinrich Von der Dunk : de asfalt-nazi

 

Thomas Heinrich Von der Dunk, de naam is goed, de fysiek ook 

Daar gaat Geert weer. Vandaag kondigde hij aan dat hij op 11 september in New York zal deelnemen aan een protest tegen de moskee die daar gebouwd wordt. In een persbericht meldt Wilders dat hij gruwelt van een moskee 'vlakbij de plaats waar de Islam de ergste misdaad van de afgelopen jaren pleegde'. Is dit reden voor de eerste scheurtjes in een nieuw kabinet? Thomas von der Dunk hoopt van harte dat het CDA en de VVD nog ingrijpen. In een interview dat moeiteloos hopt van 1933 naar 1940 naar 2001 naar 2010 zegt de cultuurhistoricus en publicist: "Wat Wilders betreft verbaast mij niets meer. En als burger mag hij ook gaan en staan waar-ie wil. Maar het bewijst maar weer eens dat met deze man niet te regeren valt."

Wat vindt u ervan dat Wilders naar New York gaat?
"Dat hij daar staat is helemaal aan hemzelf. Maar dit zou toch een signaal moeten zijn aan de andere twee partijen dat dit echt niet gaat. Maar de VVD en het CDA zijn zo enorm machtsgeil. Ze vinden de kilometerheffing belangrijker dan de rechtstaat. Het enige dat de VVD wil is gratis asfalt. Daarom hebben mensen in 1933 ook op Hitler gestemd. Het verbaast me dat de andere partijen die Wilders nog niet in de Hofvijver hebben geflikkerd."

Maar hier krijgt hij toch last mee?
“Dat is nu het mooie, dat krijgt-ie niet. Het interesseert hem geen barst. Hij heeft het zo gespeeld dat hij kan doen wat hij wil. Hij hoeft zich nergens aan de conformeren. Maar dat geldt straks natuurlijk wel voor de VVD en het CDA.”

Wat is dan het probleem?
“Stel dat het 11 september het nieuwe kabinet er al zit. Dan gaat Wilders in New York natuurlijk allemaal nare dingen zeggen. Er komen moties van de oppositie die vragen of het kabinet dit onderschrijft. Misschien gaan ze zelfs verder dan dat. Geheid dat het CDA die moties tegen gaat houden. Het zijn een stel meelopers. Karakterloze flapdrollen.”

Zo te horen heeft u grote bezwaren tegen een gedoogsteun-kabinet.
“Dat kun je wel zeggen ja. Het CDA en de VVD willen zelfs de rechtstaat inruilen om aan de macht te komen. Dat valt me ook enorm tegen van het CDA. Kijk, van Maxime Verhagen had ik het wel verwacht. Hij is de beste politicus van het Binnenhof op ‘t moment, maar hij heeft geen enkele moraal. Dat mensen als Lubbers en Van Agt niet met grof geschut in opstand komen, daar snap ik niets van.”

Maar Verhagen was toch de man die...
“Hij heeft echt geen moraal. Eerst legt hij volkomen gelegitimeerde bezwaren op tafel. En na koud een week onderhandelen zijn die ineens van tafel. Wilders heeft een carte blanche gekregen en niemand die daar om maalt. Dit is het schoolvoorbeeld van achterkamertjeswerk. Ik wil Hirsch Ballin en Donner horen! Juristen bij uitstek. Maar zelfs die houden hun mond dicht!”

Waarom doen ze dat?
“Het is de collaborateursmentaliteit van 1940 van het CDA. Ze verraden hun eigen beginselen om aan de macht te komen. Rutte heeft tijdens de hele campagne geen enkele keer het lef gehad om zich principieel te distantiëren van Wilders. Die man is niet alleen intellectueel ongeschikt om premier te worden, hij is het gewoon minister-president onwaardig!”

Nou, nou, nou, nou...
“Er is altijd de mogelijkheid dat dit een geniale truc is van Rutte. Hij gaat nu onderhandelen en uiteindelijk laat hij het klappen. Dan kan hij tegen z’n achterban vertellen dat het niet gelukt is. In dat geval trek ik een deel van mijn woorden in. Maar ik zie geen enkel signaal wat in die richting wijst, dus voorlopig blijven ze allemaal keihard staan.”

Wie is deze asfalt-nazi ? Hier klikken 

Onze vriend Lucky9 bezorgde ons dit interview uit HP/de Tijd : "Wilders bewijst dat met hem niet te regeren valt".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decadent - Depressief - Dom

 

 

 

Ach, laat ze toch ... Natuurlijk, laten we ze. Holebi's staan alom te gillen dat zij gediscrimineerd worden en dat zij opgenomen willen worden in de gemeenschap. Daarom organiseren zij manifestaties zoals deze Gay Pride, de rondvaart op de Amsterdamse grachten met afgeladen boten vol roze, schreeuwende nichten en lesbo's. Er worden ook (bescheiden) Olympische Spelen in mekaar gestoken voor de eigen soort. Schatjes, begin eens met normaal te doen en laat dat publieke ordinaire gedoe achterwege. Wees blij dat mama en papa een beetje ouderwetse heteroseksuelen waren. Uiteraard varen de adepten van de linkse kerk geilig mee door de grachten : hoe decadenter een deel van de mensheid zich gedraagt, hoe meer garen links hier kan uit spinnen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers

 

Hallo Mestkevers

Ik ben met onze Mireille op Sint Helena op bezoek bij mijn grote voorbeeld, Nappie Bonaparte. Het is hier wreed schoon, warm en afgelegen.  Ik word hier overal herkend door het plaatselijke plebs en Mireille voelt zich al een beetje Joséphine.  Ik ga hier een villa laten uithouwen in de lavarotsen en als binnenkort België opgedoekt wordt, trekken wij ons hier terug. Ik wens jullie, verderfelijke mestkevers,  een lichte hartaanval toe en stijve vingers zodat het rap gedaan zal zijn met uw idioot en opruiend geschrijf.   Vele groeten van Napeleon de Gucht en Mireille-Joséphine Schreurs, aanstaande heersers over Sint Helena.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dreigbrief voor Elio. Bart ontkent de auteur te zijn.

 

De nieuwsredactie van VTM heeft een dreigbrief ontvangen. Het schrijven is bestemd voor preformateur Elio Di Rupo.

 

In een "toekomstig moslimland" als België mag een homoseksueel geen premier worden, aldus de briefschrijver, die aankondigt dat de "zondaar door het blanke zwaard zal sterven". De brief, die begint met de woorden "in naam van Allah", is overhandigd aan de politie.

De Brusselse Federale Gerechtelijke Politie heeft een proces-verbaal opgemaakt over de dreigbrief. "Dat betekent dat we de zaak ernstig nemen en niet afdoen als een flauw grap", luidt het bij de politie.

Direct na de bekendmaking heeft Bart de Wever een persmededeling uitgegeven in drie nationale talen + een speciale editie in het latijn voor de pauselijke nuntius en het Vaticaan.  Bart zegt : "Je ne suis pas responsable parce que je n'ai jamais été responsable de quoique ce soit - Ich bin nicht verantwortlich wie üblich - Ik ben het niet, mijn grappen zijn veel plezanter, ook al schrijven de scenaristen van Woestijnvis niet meer voor mij".

@ vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Out of Africa - John Barry

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 75 jaar geleden : boeiende amateurbeelden - Deel 4

 

Een groepje rijke Amerikanen maakt in de jaren dertig van vorige eeuw een rondreis doorheen Europa en een stukje Noord-Afrika.  Zij hebben een goede filmcamera bij zich en als enthousiaste amateurs draaien zij  beelden zonder geluid die gemonteerd worden en waar evenmin muziek of tekst is aan toegevoegd. De enige toelichting die we soms krijgen, zijn tekststrips.
 
Elk onderdeel van de reportage is van behoorlijke kwaliteit, alle verhoudingen in acht genomen, want de belichting faalt soms.  Het enige wat wij van hen weten, is dat zij  jonge Amerikanen zijn die zich  "Bill en ik" noemen, dat is alles. Hun trip vond denkelijk in 1936 plaats, de zeppelin Hindenburg komt in beeld te Keulen terwijl hij op weg is naar Berlijn, dat zou een tijdsaanduiding kunnen zijn, volgens de video-producent. Hoe hij dat weet, is ons een raadsel. Het doet er niet toe.
 
Het vertrek vindt plaats, vermoedelijk in de maanden mei of juni,  in New York met de Italiaanse passagiersboot Vulcania en in Europa wordt de reis vervolgd  per trein. Volgende steden en plaatsen komen in beeld : de Azoren, Lissabon, Gibraltar, Algiers, Palermo,  Napels, Capri, Monaco, Genève, Wengen, Luzern, Keulen, Brussel, Wenen, Budapest, Salzburg, München en Berlijn. Hun laatste periode in Europa, is het reeds winter.
 
Deden deze mensen iets anders dan toeristisch lanterfanten gedurende hun tocht ?  Soms komen enkelen van hen in beeld en zo vangen we iets op over hun persoonlijk leven maar aan het eind vinden we opnieuw anonimiteit.  Hoe verder zij doordringen in Europa, hoe meer zij betrokken schijnen te geraken bij het leven in het Oude Continent.  Eerst zijn ze verrukt over de pittoreske en vreemde zaken. Maar eens aangekomen in Wenen, Budapest en Berlijn verraden de niet becommentarieerde beelden een grotere betrokkenheid : de onschuldige toeristencamera, verscholen tussen de omstaanders, ontwaart het Duitse leger marcherend in de straten van Berlijn. De laatste minuten van de vierde film worden gefilmd met Agfa kleurfilm.  De rode hakenkruisvlaggen  wapperen in de wind als dreigende voorbodes van het onheil dat enkele jaren later door Europa zal razen. Ergens in een onbekende haven gaan zij terug aan boord op weg naar Amerika. Het is hoge zee en de golven die over het schip slaan,  worden gefilmd zonder dat de cameraman, de symboliek van deze stormzee  kan vermoed hebben.  
 
Voor het overige leest deze "stomme film" een beetje als een boek : de camera reikt u beelden aan, waarrond u uw eigen verhaal fantaseert.  In een boek krijgt u een verhaal en bedenkt u zelf een decor.
 
Vier afleveringen, elke dag eentje. Wij wensen u een aangename ontspanning.
 
Savat


06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie zonder cognac ?

 

 “Er gaapt een grote afstand en soms zelfs een afgrond tussen de analyses en standpunten van de partijen, en niet enkel op communautair vlak.” Dat zegt Jean-Michel Javaux – voorzitter van Ecolo – over de stand van zaken in de regeringsonderhandelingen. De kloof lijkt meer dan ooit onoverbrugbaar en dus mag de koning zich stilaan zorgen beginnen te maken over de overlevingskansen van zijn koninkrijk. Want als Di Rupo er volgende week niet in slaagt om een doorbraak te forceren en dus water en vuur te verzoenen, dreigt opnieuw een zware regimecrisis. Niemand weet hoe het dan verder moet.

Jan Segers (Het Laatste Nieuws, 06.08.10) wijst er op dat de N-VA in de gesprekken het woord ‘confederalisme’ zelfs niet laat vallen. “Het minimale Vlaamse boodschappenlijstje oogt niet eens schrokkerig”, stelt de journalist vast: “overheveling naar Vlaanderen van delen van de gezondheidszorg en het tewerkstellingsbeleid, een bepaalde mate van fiscale autonomie, overheveling van de kinderbijslag naar de Vlaamse Gemeenschap.” De vette vis die Bart De Wever ooit in het vooruitzicht stelde, lijkt meer op een mager sprotje.

En dan hebben we het nog niet over Brussel-Halle-Vilvoorde. Daar is een oplossing nog lang niet in zicht, zelfs nu eeuwige stokebrand Olivier Maingain (FDF) niet aan tafel zit. “De vraag is niet of het glas halfvol of halfleeg is”, laat een Vlaamse onderhandelaar zich ontvallen. “Alleen de bodem van het glas is op dit moment gevuld.”

Misschien komen de onderhandelaars straks wel tot de vaststelling dat het onverzoenbare inderdaad niet meer te verzoenen valt en dat Vlamingen en Walen beter uit elkaar zouden gaan. Iets wat het Vlaams Belang al jaren zegt.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewetensvraag

 

 

 

Zeg Fatima, zouden wij er ook zo uitzien  zonder kleren ? 

 http://thewestistheverybest.punt.nl/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders op 11.09 naar New-York

 

PVV-leider Geert Wilders zal op 11 september naar New York gaan om te protesteren tegen de bouw van een moskee op de plek waar de Twin Towers stonden. De PVV'er zal net als vooraanstaande Amerikaanse politici een toespraak houden tijdens het protest.

Drieduizend doden
Op het terrein waar bij de terroristische aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001 bijna drieduizend mensen om het leven kwamen, zijn plannen voor de bouw van een mega moskee.

De demonstratie tegen de bouw van het gebedshuis is georganiseerd door 'Stop Islamization Of America'. Naast Wilders zullen onder meer de Republikeinse politicus Newt Gingrich spreken en nabestaanden van slachtoffers van de aanslag.

De plannen voor de bouw van de moskee zijn zeer omstreden. Veel New Yorkers beschouwen het project als een belediging voor de mensen die om het leven kwamen tijdens de terreuraanslag door radicale moslims.

Verbroedering
Voorstanders van het project stellen dat het gebouw zal leiden tot verbroedering tussen verschillende gelovigen. De moskee bevindt zich op twee huizenblokken afstand van Ground Zero.

Deze week werd bekend dat er geen juridische bezwaren zijn tegen de bouw van de moskee. Burgemeester Bloomberg steunt de bouw van de moskee. Hij vindt dat de overheid zich niet moet bemoeien met religieuze zaken.

@ Elsevier

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!