Angeltjes
27-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WWF



Laten we van bij het begin misverstanden kweken, dat is duidelijk en dan hebben we twee kansen : ofwel komen we in de loop der tijden dichter bij elkander, ofwel verwijderen we ons verder van mekaar, tot we oorlog voeren. 

Oorlog is, zoals algemeen geweten, goed voor de economie, de beurs, de aandelen, de rijke stinkerds met dikke sigaren in hun snavel en menige blonde secretaresse met XXL benen tot hun beschikking.  Oorlog is ook goed voor de bloedsomloop, het bloed stroomt inwendig beter dankzij de adrenaline en uitwendig als het noodlot toegeslagen heeft.  Oorlog is slecht voor de verliezer, want die is altijd de slechte, de faskist, de lafaard die zoals bij James Bond de mensheid wilde verdelgen.  Ook als de faskist in een rolstoel eindigt zonder benen, blijft hij een slecht mens, ondanks zijn meewarige blik zal er voor hem en de zijnen nooit amnestie verleend worden.  Okay ?  OKAY ! NOOIT !

Ik ben vergeten waarom ik dit allemaal schrijf. Wat was het onderwerp ?  WWF : het natuurfonds voor de wereld, ze voeren een pandabeertje op als logo en ze zijn uiteraard fel gewonnen voor het milieu.  Momenteel kan u een test doen op hun webstek om te zien hoe het met uw CO2 uitstootgehalte gestaan en gelegen is.  Wij deden die test en we zijn fier op de uitslag.  De gemiddelde deelnemer bereikt een theoretische uitstoot van 19.8%, waar niemand zich iets kan bij voorstellen, maar soit.  De redactie van Angeltjes behaalde 27.3% wat lager is dan het gemiddelde in het land B. Zodus, radicale Vlamingen kunnen ook zuinige CO-2-ers zijn, wat het WWF natuurlijk uitgesproken gelukkig zal maken, want het krioelt daar van de VB-kiezers.

Als beloning voor onze inzet mochten we een e-card versturen.  Omdat wij niemand kennen in verband met ons uitgelezen vriendelijk karakter en partijpolitieke voorkeur, stuurden we die kaart naar de redactie ter attentie van  Juffrouw Ellen,  een fel begeerde mooie vrouw maar het is een ijskonijn.

De actie van WWF ter bevordering van een beter milieu, zijnde wat ze is, zien wij, zoals onze goede vriend Senior  één drastische oplossing voor de vele wereldmilieuproblemen : halveer de bevolking.  In 2050 geen 10 miljard dompelaars die oorlogvoeren (ziet u, hier is de oorlog terug) voor water en voedsel maar 3 miljard gezonde mensen in gezonde lichamen.  Zoals op de foto :

WWF Reduce
 
PS : WWF en goede smaak horen duidelijk niet samen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 1000 Heuvels



Vanmorgen werd in het persoverzicht van de RTBF door de commentator van dienst verwonderd medegedeeld, dat al de Vlaamse kranten veel aandacht besteden aan het tragische ongeval met de helikopter waarbij een gezin van vijf het leven liet.

De kerel vroeg zich af hoe we zouden  jammeren in Vlaanderen als er een tsunami op de kust terechtkwam.

Moeten oewij nu gekoewetst zijn  ? 

Wij begrijpen niet dat de Franstaligen per se dit land willen instandhouden, samen met een volksstam die ze minachten, misprijzen en haten.  In het Noorden leven   bijna uitsluitend fascisten en racisten.  Jullie zouden blij moeten zijn dat wij er onderuit trekken.  En dan is het : ieder voor zich. Doei !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wijze uitspraak van Godfried Bomans



Fascisme  is een sfeer die hangt in een zaal vol linkse mensen.

Godfried Bomans




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware Rel met Wilders en Beatrix



Wat vroeg of laat te gebeuren stond  in Nederland, is aan het plaatsvinden.  Aangekondigde stormen met windkracht 9 blijven uit maar er steekt een politieke storm op, die de verscheurde Nederlandse gemeenschap nog verder uit mekaar zal rukken.

Wij hebben u onze mening verteld (wat iets anders is dan de waarheid) over de Kersttoespraak van Beatrix die pleitte voor meer diversiteit (multiculturele appeltjes van oranje)  en een minder ruw taalgebruik.  Zeg niet tegen een Turkse Nederlander "Amai Ali, gij hebt een smerig gebit" maar zeg : "O Ali, wat is dat mooi en origineel die bruine tanden". Links krijgt steun van de Royals
(een brug naar de eigen blog lukt niet zo goed, maar de kleur is die van de hoop)

Wij waren tot de slotsom gekomen,  dat de Nl monarchie met haar 85% dolle aanhang, net zoals de koninklijke krabbekokers van kutland B, zich naadloos aansloten bij de socialistische doctrine en visie op de maatschappij.  U kan het hier lezen.

Gisteren is Geert Wilders van de PVV uit zijn krammen geschoten tegen Beatrix.  Wij copiëren het integrale Else4 artikel terzake.  Dit gaat onzes inziens heel wat commotie verwekken, want het koningshuis is onaanraakbaar, feilloos, verheven boven elke kritiek. Het blijft een daad van grote moed van Geert Wilders om ondubbelzinnig zijn verantwoordelijkheid op te nemen, want het is zijn gedachtegoed, het is zijn democratische partij die geviseerd wordt door de onvriendelijke en boosaardige kenau die de Nederlandse koningin is :

Wilders: Gooi koningin Beatrix uit regering

donderdag 27 december 2007 07:56

De kersttoespraak van koningin Beatrix heeft de woede gewekt van PVV-leider Geert Wilders. De politicus ergerde zich aan haar toespraak en wil dat de koningin uit de regering wordt gezet. Volgens Wilders was de politieke rede van Beatrix tegen de PVV gericht.

Beatrix en Wilders
Koningin Beatrix en Geert Wilders

Dat meldt de PVV-leider onder meer in De Telegraaf, Trouw en het AD.

Multiculti-onzin
De koningin neemt het in haar
kersttoespraak op voor verscheidenheid en tolerantie en waarschuwt voor de grofheid van het woord. De toespraak is volgens Wilders 'politiek' en staat 'vol met multiculti-onzin'.

‘De naam PVV staat er nog net niet in. Maar het is een politieke toespraak tegen ons, waarin het multi-culti-ideaal wordt opgehemeld, door iemand die niet gekozen is en die ik politiek niet kan aanspreken. Ik vind dat zij als een haas het kabinet uit moet worden gestuurd,’ aldus Wilders in Trouw.

Lintjes
De politicus wil wel dat de koningin blijft als staatshoofd dat lintjes doorknipt, maar vindt het een 'onmogelijke situatie' dat de minister-president verantwoordelijk is voor de woorden van de majesteit.

Eerder ergerde Wilders zich ook al aan uitspraken van de koningin tijdens de presentatie van een boek over Europa en aan de speech die prinses Máxima hield over haar zoektocht naar de Nederlandse identiteit.

Wilders gaat nu zal na het kerstreces het kabinet ter verantwoording roepen. Vervolgens gaat hij in de loop van het jaar een initiatief-wetsvoorstel indienen om de grondwet te wijzigen.


Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Een confronterende oorveeg"



Uit Het Nieuwsblad van vandaag halen we een niet-communautair artikel dat zeker in deze dagen de nodige aandacht moet krijgen.  En altijd.  Mensen nemen niet deel aan het leven op aarde om anderen, mens of dier, te slaan of te mishandelen.  En al wie zucht dat dit melig is, krijgt een peer tegen zijn muil.

ANTWERPEN - Een koud Antwerps Centraal Station, enkele weken geleden. Tussen het geroezemoes van de treinen door speelt de bikkelharde kortfilm De Suikerpot van Hilde Van Mieghem, het verhaal van een neurotische moeder die haar dochter geregeld op een regen van oorvegen trakteert. Treinreizigers die bij het projectiescherm even halt houden, verbazen zich over de confronterende film. Wanneer de film eindigt, neemt directrice Marleen Dejonckheere van de Bond Zonder Naam, die ook de leiding heeft over enkele Antwerpse vluchthuizen, het woord. Om mee te delen dat in het zo 'beschaafde' Vlaanderen kindermishandeling nog steeds iets van elke dag is. En ze herhaalt misschien wel voor de duizendste keer dat het een schande is dat vluchthuizen noodgedwongen met wachtlijsten werken omdat er plaats te kort is.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=R21LTM59


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misplaatst en grotesk



"Misplaatst en grotesk" dat zijn de woorden van Biza-minister Patrick de Wael n.a.v. de opmerkingen van senator Dedecker als zou het terroristenalarm tijdens de installatie van de nieuwe regering een handig opzetje zijn.

Er waren bij Angeltjes heel wat reacties die onmiddellijk zonder door iemand ingefluisterd te zijn, hetzelfde beweerden.  De Wael zelf noch Guynokkio III zullen uiteraard part noch deel hebben aan zo'n complot : dat wordt voor hen geregeld, met de beste bedoelingen om het land te dienen.  Al wie zich in het decor bevindt op de achterscène en die nooit vooraan komen,zijn de uitgelezen figuren om toevalligheden te scheppen die net goed uitkomen. 

Een regering die de macht grijpt in dubieuze omstandigheden, hiertoe aangepord door een koning met een opkomend Alzheimergeheugen, kan best een voetsteuntje bij de publieke opinie gebruiken. 

Guynokkio wordt geroemd als een voluntarist, dat is iemand bij wie de "wil om een doel te bereiken prominent aanwezig is".  In zijn geval lijdt de man bijkomend aan het syndroom van Baron von Münchhausen, de fantast die de eigen leugens gelooft.  Politici hebben het niet makkelijk. Politici behept met de zonet beschreven symptomen zouden zich beter met wat anders bezighouden.

Als je  met veel bombarie veertien verdachten oppakt en ze de volgende dag op vrije voeten laat, lok jezelf toch vragen en wantrouwen uit bij de bevolking. 

Wie recht in zijn schoenen staat, laat dat  parlementair onderzoek plaatsgrijpen.

Hieronder een foto van de dame bij wie de rechercheurs hun kartonnen doos met inlichtingen vergaten. Het was een opzettelijke vergetelheid om terug te kunnen komen, als u ons vraagt.   Onze mannen van de Staatsveiligheid (die zich hier ook komen ontspannen op deze blog) zijn geen uilen.


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slechtemorgen toegewenst
  Een alleberlabberdste slechtemorgen voor Guynokio III en zijn collaborateurs.  Aan al de andere mensen : laat de vogeltjes maar kwinkeleren, achter de wolken schijnt speciaal voor u, het zonnetje.


26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanine ist zurück



Ik weet niet of het de trouwe klanten van de Angeltjesclub opgevallen was maar Jeanine is al meer dan een week afwezig.  Vakantie, nog niet samen met Tjenne maar alleszins in dezelfde buurt.

Als Jeanine en haar echtgenoot in het buitenland vertoeven, heeft zij haar koffertje met kritische commentaren bij de hand, want onrecht kent geen grenzen.

Jeanine is terug (een beetje ziek wegens gebrek aan fijn stof in de berglucht waarschijnlijk) en zij  verblijdt ons onmiddellijk met een e-mail die ze gestuurd heeft aan de Deutsche Rundfunk.  Die zullen Jeanine nog moeten leren kennen.  Zelfs ons verrast ze voortdurend met haar enthousiaste commentaren en verrassende tussenkomsten.  We zijn zeer blij dat ze terug is. 

Eerst in het Duits, daarna de vertaling.

E-Mail an SWR1 Baden-Württemberg
 
Sehr geehrte Redaktion von SWR1,
 
Drei bis vier mal im Jahr mache ich mit viel Vergnügen Urlaub im Hochschwarzwald.
Zu meinem Erstaunen habe ich mich in diese schöne Gegend verliebt.Die Ruhe, Stille und saubere Luft tut Wunder.
 
Natürlich trägt auch SW 1(Baden-Württemberg-89,9) ihr Steinchen bei.
Dieser Sender sendet soviel verschiedene, gute Musik mit angenehmen, ruhigen Sprechern aus, dass es eine Freude ist, zuzuhören.  Sogar in den comfortabelen (gratis) Bussen.
 
Freitag, den 21.Dez., rund 17,15 Uhr machte Ihr Sprecher eine Meldung von einem möglichen
vereiteltem, terroristischem  Anschlag in Brüssel.Inzwischen wissen wir dass das ein hochgespielter Fall gewesen ist, und eine Kommission ihn untersucht.
 
Es wurden Fragmente gesendet von einem Satz, ausgesprochen, von dem zu der Zeit noch nicht ernannten Premierminister, Guy Verhofstadt.Und das in französisch.
 
Der Interim Ministerpremier ist zweisprachig,mit als Muttersprache flämisch.  Es verwundert mich, dass Ihr Sender ausgerechnet das Fragment in französisch sendete.
Das begrife ich nicht, wo doch der Schwarzwald besonders populär ist bei gerade Niederländern und Flamen.
 
Lassen Sie mich deutlich werden: Belgien hat drei Landessprachen:flämisch, deutsch und französisch.  Leider wird das im Ausland oft vergessen.
 
Die niederländische/flämische Sprache ist eine germanische, und lehnt stark an die deutsche Sprache an, sodass es angenehm wäre, würden die niederl./flämischen Touristen in Zukunft solche Fragmente in ihrer Sprache zu hören bekommen.
 
Belgien wurde unlängst in der New York - Times als surrealistisches Land bestempelt, was es in sicherem Sinn auch ist.
Unsere Politiker führen surrealistische Touren aus, aber darum ist die belgische
Bevölkerung nicht so.
 
Ich hoffe, das Sie begreifen, warum ich so reagiere.  Obwohl die Flamen in der Mehrheit sind, werden sie seit 1831 als Minderheit behandelt. Es ist genug gewesen!
 
Mit vielen Grüssen ein Schwarzwaldfan.
 
Jeanine
 
 

Geachte redactie,

 

Drie tot vier maal per jaar verblijf ik altijd met evenveel plezier in het Hochschwartzwald.

 

Tot mijn eigen verbazing ben ik echt van deze mooie streek gaan houden.  De rust, de kalmte en de zuivere lucht doen wonderen. Om de Feldberg niet te vergeten waar er een aardig stukje kan geskied worden.

 

Natuurlijk ook SW1(Baden-Wuttemberg – 89.9)  draagt een steentje bij.  Deze radio zender geeft zoveel gevarieerde goede muziek met beschaafde rustige speakers dat het steeds aangenaam om luisteren is.  Tot zelfs op de (gratis) comfortabele bussen.

 

Vrijdag 21 december rond 17,15u maakte uw correspondent melding van een mogelijke verijdelde terroristische aanslag in Brussel. Ondertussen weten we dat het een georkestreerd geval is geweest en een commissie dit zal onderzoeken.

 

Er werd fragment uitgezonden van één zin, uitgesproken door de, toen nog niet benoemde, Belgische interim premier Guy Verhofstadt. Dit in het Frans. ! De interim premier is tweetalig en het verwonderde mij dat de radiozender net een fragment in het Frans ! uitzond.

 

Dat begrijp ik niet goed.  Het Schwartzwald is bij Vlamingen en Nederlanders (Hollanders) bijzonder populair.

 

Laat mij even verduidelijken: België telt 3 landstalen: Vlaams, Duits en Frans.  De meerderheid van de Belgen spreekt Nederlands .  Helaas wordt dit in het buitenland als eens vergeten.

 

De Nederlandse/Vlaamse taal is een Germaanse taal dat sterk aanleunt bij het Duits, zodat het toch aangenaam zou zijn mochten de Vlaamse en Nederlandse (Hollandse) toeristen in de toekomst interventies/fragmenten in hun taal horen.

 

België werd onlangs in de New-York Times als een surrealistisch land bestempeld, in zekere zin is dat ook zo.  Onze politici halen surrealistische toeren uit maar daarom is de Vlaamse bevolking niet zo.

 

Ik hoop dat U begrijpt waarom ik reageer.  Alhoewel Vlamingen een meerderheid zijn in eigen land worden ze sinds 1831 als een minderheid behandeld.  Het is genoeg geweest.

 

Mvg.

 

 ----------------------------------------------------------------------

PS van de redactie : Als ik Duits kon zoals Jeanine, dan ging ik daar optreden in een imitatie-act van den Dolf : Succes gegarandeerd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopussy



Het communautair overleg dat zal plaats vinden in een groep van twaalf apostelen  en dat op 9 januari aanstaande van start gaat, heeft een naam gekozen : het Octopus-overleg.Ὀκτάπους,

We hebben die naam al eens gehad voor de hervorming van de politie, dat heette toen ook de Octopus-akkoorden.  Gebrek aan inspiratie ? 

Een octopus is een inktvis met acht armen en zuignappen en een vieze donkere stof in een zakje dat hij/zij uitspuit als er gevaar dreigt.  In de boeken van Ian Fleming  over James Bond is er ook een Octopussy maar dat klinkt  gezellig en een beetje sexy,  een  beetje pussyachtig.


De partij Spirit die  nog 1 verkozene heeft (enkel in de senaat) de man met de groene bil  zal deel uitmaken van de overleggers en zijn voorzitter, de gewezen televisie-omroepster Bettina Geysen (dochter van wijlen Jan Geysen, een degelijk Vlaamsgezind man) is zo trots als een pauw.  Anciaux had gedreigd met lastige vragen in de Vlaamse regering als hij niet mocht deelnemen aan het overleg.  Indrukwekkende chantage voor een minister van een partijtje waar alle leden mekaar bij naam kennen.

In feite wil niemand, behalve de N-VA en een klein beetje de CD&V de staat hervormen maar als er een commissie samengesteld moet worden, staat iedereen op zijn strepen : "Ikke, Ikke, hier Ikke".
Hoe ze het Vlaams Belang er gaan buitenhouden, moet nog afgesproken worden. Als het hier democratisch zou aan toegaan, bestond er geen twijfel over een uitnodiging voor die partij.  Maar ja, wat kunnen we verwachten  ?  Een ondemocratisch samengestelde regering, de taalpariteit die opgegeven werd door een kruiper van een premier.  Daar kunnen we makkelijk bovenop nog een democratische loer draaien aan de derde grootste Vlaamse partij in de Kamer.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde advertentie



Precies zoals de Gazet van Antwerpen door de Rechtbank verplicht werd een verkiezingsannonce van het Vlaams Belang op te nemen, zijn wij eveneens genoodzaakt onderstand artikel te publiceren.  Wij bootsen de Frut na : het strookt totaal niet met onze opvattingen, wij nemen afstand, wij verfoeien, wat zeg ik, wij worden mottig en we raden onze lezers aan dit niet te lezen.  Maar het moet, want de NV-A betaalt veel centjes. *

Met de vorming van een voorlopige regering staat de teller van de langste crisis ooit op nul maar de cruciale knopen zijn niet doorgehakt. Opiniemakers hebben er geen goed oog in dat dat binnenkort wel zal lukken en blijkens polls gelooft ook het merendeel van de betere krantenlezer er niet in. Gokkantoren die opnieuw weddenschappen organiseren over de toekomst van dit land zouden allicht voor de optie 'op de een of andere manier voort sukkelen' minder gokwinst vooropstellen dan voor de optie 'grondige hervormingen'.

Hoe komt een klein land in zo'n malaise terecht? Ongetwijfeld heeft het iets te maken met factoren die in de media al veelvuldig aan bod kwamen: verschillende visies, partijpolitieke stratego, verborgen allianties, botsende persoonlijkheden, sterke mediatisering. Meer dan omgevingsfactoren zijn dat echter niet, de meeste niet eens zo anders dan altijd. Als verklaring voor de uitbarsting zijn ze vlug gevonden maar volstaan ze zeker niet. Daarvoor moeten we kijken naar een veel dieper liggende evolutie, naar het tektonische proces.

De drie traditionele breuklijnen in België zijn arbeid versus kapitaal, katholiek (conservatief) versus vrijzinnig (progressief), Vlaams versus Franstalig. Aangezien de krachtsverhoudingen op de eerste twee breuklijnen verschillend zijn in de twee gemeenschappen, overlappen die breuklijnen deels met de laatste.

Concreet: Vlaanderen is gemiddeld rechtser en meer ondernemingsgericht dan Wallonië. Bijgevolg krijgt ieder conflict op die breuklijnen ook een communautaire articulatie. Op de as arbeid versus kapitaal was dat bijvoorbeeld het geval met het verzet tegen de eenheidswet van Gaston Eyskens in 1961. Het syndicale verzet was veel sterker in Wallonië en bijgevolg koppelde vakbondsleider André Renard er een uitgesproken regionalistisch discours aan.

Hetzelfde gebeurde aan Vlaamse kant tijdens de schoolstrijd van de jaren 1950. De onderwijspolitiek van de Waalse socialist Collard in een paarse regering gaf het massale protest ten voordele van het in Vlaanderen veel sterker uitgebouwde vrije onderwijs vanzelf een zware communautaire dimensie.

Alles wel beschouwd, ligt dit land dus op een zeer gevoelige ondergrond. Schokken kunnen zichzelf op alle breuklijnen doorzetten en leiden tot een fatale aardbeving. Botsingen vermijden is dus de boodschap. Daartoe dient het beroemde Belgische pacificatiemodel. In zijn naakte essentie bestaat dat uit één ongeschreven regel: de meerderheid regeert niet. Sociaal overleg, paritair beheer van de sociale zekerheid, het schoolpact, het cultuurpact, de grendelgrondwet, de opbouw van het federalisme: alles in dit land is erop gericht om op iedere breuklijn de minderheid te beschermen tegen de meerderheid.

Dat is het 'pact der Belgen' waarnaar de Franstaligen verwezen na de stemming met Vlaamse meerderheid over de splitsing van BHV. Eenzijdig scoren is ondenkbaar in dit land. Wie het probeert, kan er een kortstondig zegegevoel aan overhouden, maar zal na de daaropvolgende crisis vaststellen dat het uiteindelijk weer een gelijkspel is geworden. Zachtjes morrelen aan het status-quo is in het Belgisch systeem zowat het hoogst haalbare.

De grootste Vlaamse partij kan daardoor nooit doen wat de kiezers ervan verwachten, waardoor ze structureel achteruitgaat. Verhofstadt beloofde in de jaren 1990 om het Belgisch immobilisme radicaal te doorbreken maar legde er zich snel bij neer toen hij aan de macht kwam. Velen verwachtten dat deze geschiedenis zich na 10 juni snel zou herhalen.

Tot heden kwamen ze bedrogen uit. De Belgische pacificatiemachine sputtert als nooit tevoren. De olie die ze nodig heeft, zijn immers elites die elkaar letterlijk en figuurlijk vinden op het Belgische toneel. Het voorbije half jaar toonde aan dat dat vanuit Vlaanderen enkel nog vlot lukt bij het deel van de samenleving dat rekent op de andere verhoudingen in de Franstalige samenleving om via België zijn belangen te dienen.

Het verbergt nauwelijks dat de democratische ontdubbeling van België quasi volledig voltrokken is. Waardoor elites steeds meer terugplooien op hun eigen gemeenschap en de electorale kostprijs van Belgische pacificatie alsmaar oploopt. De formatiecrisis legde dat proces bloot voor de hele wereld. Wat 2008 ook brengt, 2007 zal daarom de geschiedenis ingaan als een kanteljaar.


Auteur:
Bart De Wever
Voorzitter van de N-VA

Meer informatie:
E-post:
bart.dewever@n-va.be

 

 ------------------------------------------------------------------------------------


*Het is een goede en jarenlange vriend van de N-VA die ons deze tekst opstuurde en met genoegen brengen wij hem onder de ogen van onze lezers, om eens een andere klok te beluisteren. Geen sprake van een advertentie natuurlijk.

In onze  persoonlijke commentaar, zijn wij zeer terughoudend, zoals steeds. U kent ons. Deze tekst is verschenen in "de Morgen". 

Bart zal nooit afstappen van zijn idee van de grote rechtse burgerpartij, genre CSU, die Vlaanderen regeert. Hij weet ook dat de Franstaligen in het maquis gaan om zowel de transfers te behouden als hun eigen revendicaties inzake het behoud van voorrechten voor Franstaligen in Vlaanderen.  Dat ziet er mij geen erg pacifistisch model uit. Het behoud van het land in een confederale structuur zal betaald worden door Vlaanderen.  Waarom niet carrément (u ziet het, ik begin al te schrijven als een franskiljon)  nu we het ultieme snijpunt van de tegenstellingen naderen, voor de zelfstandige Republiek Vlaanderen ?  Waarom zijn sommige Vlaams-nationalisten daar bang voor ? 

Ray








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kerstman is weg



We kregen net het bericht door : de Kerstman is goed aangekomen in zijn woning in het Hoge Noorden.  Zijn Kerstvrouwtje stond hem liefdevol op te wachten.  Eerst nog even samen op de foto voor de vrienden van Angeltjes en dan begeven de twee zich naar bed voor een lange diepe slaap, want het zijn vermoeiende tijden.

Dag, Kerstman !  Wij houden de boel in het oog.  Zorg dat uw vriend de Paashaas een kogelvrije jas draagt als hij tegen 23 maart alhier komt.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildwachten-incidentje



Honderden Koerden zijn gedood in Noord-Irak door aanvallen van het Turkse leger.  De Europese media haasten zich om erbij te vermelden, dat het om PKK-ers gaat.  Dit is de "lepel-suiker-theorie" : dan gaat het er makkelijker in. http://wn.com/s/turkeypost/index.html

Het punt is dat het om mensen gaat, zeker geen heiligen, die geen eigen land bezitten en zich schuilhouden in het Noorden van het onbestuurbare Irak.  Bezeten van de simpele opvatting "oog om oog"  slaan zij telkens terug ; de tegenstanders zijn net dezelfden en wie eerst begonnen is, is al lang opgeslokt door de nevelen van de tijd. De Turken hebben nooit de eisen van de Koerdische minderheid op hun grondgebied kunnen aanvaarden, zij hebben nimmer toegestaan dat Koerden hun eigen taal en cultuur zouden ontwikkelen.

Bush speelt in deze zaak een kwalijke rol : omwille van militair-strategische redenen wil hij Turkije laten aansluiten bij de EU en wat Erdogan ook aanvangt, hij ontvangt bij voorbaat de zegen van de Amerikanen. De politiek in Turkije houdt het oorlogvoeren vrij discreet maar de militairen zelf eisen prominent hun rol op en beroepen zich op hun patriottisme en ze hebben de publieke opinie mee.

Het officiële Europa doet alsof twee zenuwachtige schildwachten naar mekaar geroepen hebben van "Gij zijt een lafaard", waarop de andere : "En gij nog een grotere lafaard".  Maar helaas, zo is het niet.  Afgeschermd door de Verenigde Staten van Bush, is er een kleine oorlog aan de gang, met alle miserie vandien voor de bewoners van dat vrij ontoegankelijke gebied met primitieve mensen. (mag dat gezegd worden ?  Of zijn we allemaal Einsteins ?)

Inmiddels blijven de Turken tegen de poorten van de gewillige en zwakke EU aanstormen om hun intrede af te dwingen.  Momenteel zijn er weer eens (voor de zoveelste keer) problemen met een Grieks schip dat niettegenstaande de overeenkomsten, de toegang geweigerd wordt tot een Turkse haven.  Griekenland is een EU-collega en partner. De Turken zijn nu eenmaal ruziemakers en vechtjassen.  Niet alleen horen zij niet thuis in de EU, ze moeten evenmin compensaties of extra-subsidies ontvangen voor hun afwijzing : géén troostprijzen.  Wil u Wilfried Martens even op de hoogte brengen van ons besluit ?















Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfergesjoemel bij de belastingen



Carl Devlies is kamerlid voor de CD&V en in zijn overige vrije tijd, financieschepen in dienst van de Keizer van Leuven, Ludovicus I, genaamd de Grote Bek.

Wij hebben een boon voor Devlies omdat hij een cijfergek is.  Met cijfers kan je alleen goochelen als je ze echt kent, amateurs lopen tegen de lamp en tegen mekaar op tijdens het wandel-verluchtingsuurtje in diverse inrichtingen van het land. Nogal wat beslissingen van de parti socialiste worden in onvrije oorden genomen.

Devlies loopt altijd rond met een zwart boekje waarin hij een aantal basisgegevens bijhoudt en voor de rest is het citeren uit het blote hoofd. Jarenlang heeft Vlies van op de oppositiebanken ingewikkelde discours afgestoken die onthaald werden op gelach en soms verontwaardiging, want ook al kijken de socialisten met misprijzen neer op boekhouders, ze voelen aan, wanneer deze aparte mensensoort de waarheid spreekt.

En Devlies is weer aan het timmeren, nadat hij thuis zijn kerststal in mekaar had gelijmd, stak hij over naar de fiscus om vast te stellen, dat die de belastingsbrieven selectief behandelen :  de kleine terugbetalingen gaan eerst buiten, dan de grote happen die moeten ontvangen worden en vervolgens de kleine betalers samen met de grotere terug-ontvangers. 

Vreemd is dat Devlies zich niet schijnt af te vragen, hoe zo'n vrij ingewikkeld systeem (ingewikkeld, omwille van het grote aantal belastingplichtigen en de geografische uitsplitsingen) de normale activiteiten belemmert ?  En herinnert hij zich niet het televisie-interview van een van de Hoofdontvangers die bij hoog en laag volhield, dat de Belastingdiensten zich niet bezighielden met dergelijke tactieken ?  Er worden geen extra-inkomsten gerealiseerd met dergelijke manipulaties : er wordt alleen en weer eens geschoven van het ene jaar naar het andere.  Er komt geen cent meer binnen, alleen vroeger en je moet al flink ingewijd zijn in de geheimen om daarvan de rente-opbrengst te kunnen bepalen. 

Primordiaal is dat deze vaststellingen een zoveelste bewijs leveren van het feit dat in dit land de openbare diensten service clubs zijn voor hun ministers die op diens maatslag hun werk uitvoeren.  Als u vindt dat het niet waar is, mag u altijd uitgebreid reageren.  Stuurt u uw lezersbrief naar le Matin, le Standaard of de Gazet van Antwerpen (die een beetje aan de beterhand is)

Trouwens, De Vlies is nog wat vergeten : hij maakt nu deel uit van de meerderheid.  Dergelijke tussenkomst is veeleer oppositietaal, maar ja, bij de CD&V zijn ze er nog niet uit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteursrechten op Pyramides ?



Egypte is een fascinerend en een misterieus land.  Het is ongetwijfeld een bakermat van de mensheid en onze beschaving  en het mag toegegeven worden, dat het land van de oude farao's tot na de tweede Wereldoorlog (1952) een bijna Britse kolonie is geweest van Groot-Brittannië. (vanaf 1882).  Vergeten we niet dat van rond de jaren 1500 Egypte behoorde tot het Ottomaanse Rijk. 

Zij die nu in Europa de grote voorlopers willen zijn van het onder  schuldgevoelens gebukt lopende  politiek-correcte optreden, zijn ook de grootste zondaars tegen de mensheid geweest in het verleden.  Is het de wroeging die de Britten nu tot het omgekeerde leidt en uitverkoop laat houden van de eigen tradities en waarden ?  

Groot-Brittannië heeft alleszins uit Egypte heel  wat cultuurhistorische schatten meegesleept naar de eigen musea, precies zoals Napoleon en Hitler dat deden tijdens hun militaire veroveringstochten. Een herverdeling is gebeurd maar blijft een aanvechtbare zaak.  Het grote financiële probleem voor landen in het Middellandse Zee bassin is dat zij niet over de economische welvaart beschikken om hun historische erfgoed zelf te onderhouden.  Er liggen Romeinse sites in Turkije die je tot tranen toe bewegen omdat ze uniek zijn maar tegelijk verwaarloosd door een overheid die geen enkele affiniteit bezit met de Latijnse cultuur en er geen centen voor over heeft.  (Zelfs Pompeï tegen Napels in Italië wordt op termijn kapotgewandeld door toeristen, de openlchtschlderingen verdwijnen door erosie, ik zwijg).

Unesco doet zeer grote inspanningen op dat vlak maar er wordt gestreefd naar  geografisch evenwicht, dat vaak politiek geïnspireerd is.  In dit geval is het vermoedelijk niet anders mogelijk.  Als Egypte dreigt een auteursrecht op zijn cultuurschatten te vestigen, is dit vermoedelijk een noodkreet die juridisch moeilijk te realiseren zal zijn.  En op te volgen. En te sanctioneren. 

Desalniettemin is het een taak van de internationale gemeenschap om boven alle politieke perikelen heen een diepgaande studie te maken van de financiële noden op het vlak van onderhoud, restauratie, behoud  en verdere opzoekingen samen met de Hoge Raad van Antiquiteiten. 

Juffrouw Ellen

Unassigned


http://www.newton.cam.ac.uk/egypt/museum.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de NMBS, een pluim voor de politie



Het kan best zijn dat wij wat spotterig doen over de IJzeren Weg van het land B, behalve als wijzelf staan te koekeloeren op een van de kille, koude perrons, zonder informatie, noch vooruitzichten.  De grijs geüniformeerde IJzeren Wegbediendes durven zich tenauwernood laten zien op dergelijke momenten, want zij moeten zelfs bij gewone ticketcontroles de toorn van de reizigers trotseren of meer nog het baldadige gedrag.  De trein nemen, is altijd een beetje reizen naar gevaarlijke gebieden.

Onze spot geldt het systeem, niet het individu, behalve als dat er om verzoekt.

Gelukkig hebben wij in het vaderland een fantastisch politie-apparaat.  Staat u ons toe even een pijnlijke vergelijking te maken wat betreft de uitdrukking "Befehl ist Befehl".  Op 11 september 2007 voert een Luikse compagnie op uitdrukkelijk bevel van de burgemeester en de hoofdcommissaris  van Brussel een mensonterende raid uit op stilstaande burgers, die niet eens scanderen maar die over de grond gesleurd worden zoals men het niet doet met dieren,  gestampt,  geslagen en geboeid worden   en verbaal overmeesterd worden. 

De politie voert blindelings  uit en een aantal officieren en manschappen beleven duidelijk lol aan dit sadistenspel. Befehl ist Befehl. 

Ook als de waarheid en de feiten niet graag aanhoord worden, zijn ze er niet minder onloochenbaar om.

U herinnert zich de opgezette berichten over "een aanslag in het land B door moslimterroristen" waar zelfs de supercomediant-eerste-minister in de Kamer voor waarschuwde ?  Wat waren wij gelukkig dat hij net de teugels van het beleid strak in handen had om ons, bange burgers te beschermen.  Veertien mogelijke aanslagplegers werden opgepakt en de volgende dag vrijgelaten : onderzoeken kunnen soms snel afgehandeld worden.  De vrouw van een van de verdachten kwam op het Nieuws bij de 0000 en op het Journaal bij VTM (of is het omgekeerd ?) met pikzwarte karbonkelogen boven een gesluierd gezicht in onberispelijk Frans vertellen, dat er natuurlijk geen bal aan was van terrorisme.  Ook die vrouw is een gevangen van haar systeem waar haat en misprijzen de boventoon voeren.

De rechercheurs waren klaarblijkelijk erg onder de indruk van die dame, want zij verlieten haar met een diepe buiging en gemompelde excuses en ze vergaten hun doos met "bewijsmaterialen" mee te nemen.  Het ene Befehl is het andere Befehl niet, en kloppen ligt sommigen beter dan even nadenken.

Sheherazade heeft uiteraard rustig de tijd genomen om wat te neuzen in de documenten. Nu weten de fundamentalisten tenminste hoe weinig er over hen geweten is bij de politie.  Wedden dat het dezelfde groep was die de Turkse Erdal achtervolgde met 32 agenten, allen op de tram en haar moesten laten ontsnappen omdat hun abonnementen vervallen waren ?

De IJzeren Weg is goed bezig in het land.   De politie ook.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De IJzeren weg : onze trots !



Een dikke "Proficiat en Hip-Hip-Hoera" voor onze vrienden van de IJzeren Weg van het land B. 

2007 was een recordjaar en overtrof de nochtans beloftevolle voorgaande jaren.  Enkele cijfers ?  Niet om te onthouden, want wij zijn geen automaten, maar om gezellig op oudejaarsavond een fijn gespreksonderwerp te hebben.  43% van de treinen rijdt op tijd, anderzijds rijdt 57% van de treinen te laat, te vroeg of helemaal niet. 

Die 43% zouden we graag wat lager zien, willen wij in Europa onze eerste plaats behouden inzake onbetrouwbare openbare verbindingen : met de vertrekken op de luchthaven van Zaventem erbij, zitten we onmiddellijk onder de 40% !  Voor een fijn voorstel in de Kamer kan u terecht bij de Heer Annemans, creatieve oplossingen voor uw kwakkelbedrijf worden u GRATIS aangeboden bij Angeltjes. 

Nog eentje ?  Op de drukke as Brussel-Antwerpen (retour) haalt 35% de normale rij- & reistijden. Kan het hier ook wat naar beneden ?  Wij zijn tenslotte de kampioenen.

Los van deze vrolijke statistieken, moet u eens proberen een treinkaartje te kopen, in een station of langs internet.  Dat is mij onlangs overkomen toen ik naar Nederland moest.  Trek alvast  minimaal een uur of zo uit om alles juist op te zoeken en probeer vervolgens u te waden doorheen de massa's mogelijke tarieven die aangeboden worden.  Ik ben begonnen met 52 euro en ben uiteindelijk terechtgekomen voor 32 euro. 

Laat ons tot slot de kleine onafhankelijke bond van machinisten, de OVS, bedanken voor hun ruime bijdrage aan het wispelturige spoorwegennet.  Niet alleen met voorbije Kerstmis maar ook met Oud-en-Nieuw zullen de tjoeke-tjoekers gezellig bij vrouw en kind vertoeven : de directie moet gestraft worden maar die zit ook thuis, dus leef u uit op de onnozele reizigers die geen auto hebben !

Bravo, wij zijn fier op u allen.

Ray

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={067CA4B4-CC4C-49D2-8988-B51B73DDC84F}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp voor Abou Jah Jah



Het Nieuwsblad, dat zichzelf geen kwaliteitskrant noemt maar wel de kampioen aan het worden is inzake regionaal nieuws, heeft ontdekt  dat een Gents professor op pensioen (emeritaat noemen ze dat om het onderscheid met het plebs te laten bestaan ook als ze met hun beroep gestopt zijn) Abou Jah Jah zal steunen.  Wat kan het ons schelen ?  Abou is door de rechtbank schuldig bevonden aan het opruien van een wilde meute Marokkanen in Brgerhout, toen een van hen doodgeschoten was door een gestoord iemand.  Volgens een getuige zou Abou in die woelige periode die zowat een kleine burgeroorlogsfeer opriep de manifestanten hebben toegeroepen dat de politie hun vijanden zijn, dat er een eind moet komen aan het blanke racisme.  Enzovoort.  De cel in, zegt de rechter en nu komt er een belegen oud-directeur van het Centrum voor de islam Jah Jah ter hulp gesneld.  "Het gerecht heeft zich gebaseerd op een oude wet van Napoleon" briest de heer Herman de Ley.  Hier is hij (foto).



De man is zo links als een klapdeur, staat in nauw contact met Kif-Kif, is voorstander van een hechte samenwerking tussen vrijzinnigen en moslims (hoe simpel moet je zijn om les te geven ?), extreem rechts is de oorzaak van alle ellende en de cartoons uit Denemarken waren beslist het ergste dat de moslims kon overkomen : spotten met de profeet, ist VERBOTEN ! Met de paus en Jezus mag je de goorste grappen uithalen maar van Mo blijf je af.

Die begenadigde figuur, symbool van de tolerantie zal een steuncomité oprichten om de kosten te vergoeden van het Beroep dat de veroordeelden zullen instellen.  En den Abou heeft al laten weten, dat hij aanwezig zal zijn en bij handhaving van het vonnis "als een politiek gevangene zijn straf zal uitzitten".  Die extremistische flapdrol zit vol fantastische grappen.

Ray

Twee bruggetjes om uw leeshonger te stillen over de opvattingen van professor De Ley.
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=QL1LS1QD

http://www.site.kifkif.be/forum/archive/index.php?t-1877.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links krijgt steun van de Royals




Het soort mensen dat elk jaar de Lotto wint en als compensatie moet optreden als "symbool van de natie" zit met het apendiarree, een weinig benijdenswaardige ziekte, voorwaar ik zeg het u.  De ebola van de royals daar had Paul Janssens nog iets moeten tegen ontdekken maar neen hij moest van Madame Dora naar Zuid-Amerika op zoek naar nepbeelden om zijn eigen erfenisrechten te kunnen betalen. 

Onze bibberende keuning heeft in zijn kerstliedje gelogen en vals gezongen als  ware hij de overwinnaar van Steracteur-Sterzanger.  Het leek een parodie op het Leugenpaleis maar het was een opname uit het leasepaleis van Laken.  Volksvertegenwoordiger  Bruno Valkeniers heeft er een mooi stukje over geschreven op zijn webstek, www.brunovalkeniers.be .Hij spreekt de koning zeer beschaafd toe als "Sire", maar ja da's normaal, Bruno komt uit een goede familie, waar het enige zwarte schaap door het leven is gegaan als Jef Lawijt. U moet niet verwachten bij Bruno te lezen, dat hij zoals wij, de keuning roept : "Sire, kom eens hier.  Bibbert nog eens wat, ik verveel me".  Neen, het is zeer deftig én waar.

In Nl is het geen snars anders  met de koninklijken. Het grote onderscheid is dat de Koningin zeker kan rekenen op een ruim 85% buitenissige aanhang : als Beatrix zich verplaatst, vertrappelt de menigte mekaar om een glimp van haar op te vangen.  Zeg als buitenlander geen woord slecht over het Royaltygebeuren of je wordt over de grens gezet.  Op zo'n momenten ben je beter af als moslim, want die laten ze met rust. "Grabbel-graai-steek" hoort erbij, "Beatrix of Maxima zijn loeders zonder identiteit uitroepen" betekent onmiddellijke uitzetting.

Beatrix heeft het gehad over de verruwing van de taal en de intolerantie die daar uit voortvloeit.  Ze zet bovendien "haar" bevolking aan de diversiteit  te accepteren.  Kritiek is overbodig.  Kortom, ze heeft een groot stuk filosofie van de PvdA en de lijdzame christenen van Balkenende overgenomen en tegelijk Geert Wilders en Rita Verdonk een gele kaart in de handen gestopt.  Net zoals bij ons : de royals schuilen in de armen van de socialisten die niet beducht zijn om dit zootje profiteurs tegen zich aan te drukken.

Wij roepen nooit op tot geweld of tot racisme, dat weet u. Vlamingen zijn geen vechtjassen en als we militaristisch worden, vallen we door de mand : kijk naar Pieter de Rem, één dag minister en het leger slaat  aan het muiten onder leiding van een Brusselaar met dubbele kin, een snor en een spraakgebrek ; alleen het houten been ontbreekt.  Er zijn nochtans momenten dat wij stilletjes voor ons uit zitten te glimlachen bij de gedachte aan de open boerenkarren die in de jaren 1790 door de nauwe Parijse straten trokken op weg naar de Place de la Bastille waar de guillotine stond opgesteld om onder luide toejuichingen van het gepeupel de adellijke koppen in het mandje te laten rollen ...  Ach, doe ze maar naar Dubai, zo lang  we er maar van af zijn.



 
RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves, kom eens kijken !

Een ideetje voor Minister Leterme ?



(Met dank aan Wim)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.عيد ميلاد سعيد *



Wij hebben een mooi thema gevonden voor Kerstmis  "Moet de staat godsdiensten financieren ? " Dit naar aanleiding van de erkenning die Marino Keulen verleende aan de eerste 6 moskeeën in Vlaanderen. 

Moet dat ?  De islam is sedert 1974 officieël erkend, wat een formaliteit is maar de ware bedoeling heeft te maken met de betaling van de weddes en pensioenen van de imams en de onderhoudswerken aan de tempel. Dit eerste golfje van erkenningen is als een voorbode van de totaliteit die moet volgen voor de plusminus 160 wachtenden, die nu in sneltempo kunnen uitbreiden, want dit financiële genoegen wordt gretig rondgebazuind in de wereld waar  profeet Mohammed heerst. 

Er zijn voorwaarden  die moeten vervuld worden, zegt de Vlaamse minister van religieuze  subsidies :     de betrekkingen met de overheden moeten in het Nederlands verlopen,  businessplannen zullen voorgelegd worden (ik kan het me al voorstellen), er mag geen opruiende taal gesproken worden tegen de overheid (de passages uit de koran die voor interpretatie vatbaar zijn, zullen vervangen worden door vredelievende stukjes uit Angeltjes) en de heer imam zal een inburgeringscursus moeten gevolgd hebben. Hij moet vlekkeloos kunnen zeggen : "iek wiel bloemenkool met bechamelsaus en halalworst".

Wij hebben traditioneel altijd de kosten gedragen van onze katholieke kerken en kathedralen nadat Napoleon van zijn wit paard stuikte in Waterloo en veel priesters zijn er niet meer te betalen dezer dagen. Hetzelfde geldt voor onze zeldzame en zuinige  protestantse broeders en zusteren.  

Met de ongestructureerde islam die zich uitbreidt als een grote olievlek in Europa, moet er minimaal nagedacht worden over de financiële gevolgen van dergelijk erkenning én vooral over de interne verhoudingen tussen de diverse strekkingen en nationaliteiten in de islam die zich niet "zo maar in Europa binnennestelt".  De geleerde Egyptenaar Taricq Ramadan met zijn diverse andere nationaliteiten, schrijft daarover verhelderende dingen. Landen zoals Saudie-Arabië, Pakistan lenigen niet alleen de geestelijke nood van hun moslimbroeders maar hebben ook politieke boodschappen.  Hallo, Marino Keulen ?  Islamabad is geen braaf stadje zoals Lanaken, weet u.

Bij de zes  erkende moskeeën, zijn er 4 Turkse, 1 Pakistaanse en 1 Marokkaanse.  De dossiers zullen behandeld worden door de gecontesteerde moslimexecutieve (waar een aantal beheerders nog straffere toeren uithalen dan de graaiers van Charleroi) om later goedwillend beoordeeld te worden door het departement Erediensten van de Vlaamse Administratie.  Enkele vragen om het beter te snappen alstublieft ?  Dank u, voor het niet beantwoorden bij voorbaat. 

- Hoeveel imams per moskee worden erkend ? 

-  Mogen er commerciële activiteiten uitgeoefend worden door de moskee (er wordt vaak of  soms  handel gedreven in de meest uiteenlopende producten, neen geen drugs, zover willen we zelfs niet denken)

-  Imams gaan, imams komen, zeker bij de door Arabië en Pakistan opgerichte groepen ; worden de verplaatsingskosten van ginder naar hier en terug betaald voor de imam en zijn familie ?  Welke administratie zal zich bezighouden met de individuele verloningen,  en de sociale en fiscale afdrachten ? 

-  Is deze erkenning de eerste stap naar de oprichting van door de overheid betoelaagd islamonderwijs ? 

-  Wie controleert de inburgeringscursussen van de imams ?  Hoe kan men weten of er geen opruiende taal zal gesproken worden tegen het Westen, onze cultuur en onze mensen of dat er geen werving zal gebeuren voor extremistische groepen ?  Als u dat niet kan controleren, waarom stelt u alsnog die voorwaarde ? 

Volgens de minister zouden er in Vlaanderen circa 160 moskeeën zijn, waarvan 36 in de koekestad, die we volledig terecht "de stad van Allah kunnen noemen", het Palestina van Europa, alhoewel Amsterdam zwaar zijn best doet die titel over te nemen. De minister wil voor de verkiezingen nog ruim een dertigtal moskeeën erkennen en verwennen met onze centjes.

Als we inzicht konden krijgen op deze (en nog menig andere) vragen, kan er zinnig nagedacht worden over de noodzaak van subsidiëring van de godsdiensten.  De gemakkelijkste weg die door menig politiek christen bewandeld wordt : om de eigen voordelen te behouden voor onze kerkfabrieken en priesters, bieden we deze ook de moslims aan en iedereen is tevreden.  Gemakshalve wordt erover heengegleden dat de islam véél meer dan een godsdienst een maatschappijleer is met als einddoel de heerschappij over de wereld én over het feit, dat de schare niet-gelovigen, vrijzinnigen, atheïsten, enz. hun centen zien verdwijnen in religieuze clubs die hen beschouwen als ongelovige honden. 

Voor de vele kerken met historische waarden, is het aangewezen dat de gemeenschap haar verantwoordelijkheid neemt.  Dit is ons erfgoed.  Al de overige godsdiensten kunnen hier rustig beleefd worden. Als hun structuur en sterke beïnvloeding van de maatschappij verloopt zoals bij de islam, moeten de kosten niet door ons gedragen worden. Wij wensen geen Europese Islam, zoals in de islamitische landen geen behoefte bestaat aan christelijke kernen.

In het bijzonder aardige Turkije worden katholieke priesters, neergeschoten of neergestoken, medewerkerrs van een christelijke uitgeverij worden gemarteld tot de dood er op volgt, maar dat zijn geïsoleerde incidenten verklaarde vandaag de Turkse premier Erdogan.
http://www.turkishpress.com/news.asp?id=208032



 Brussel en de Grote Moskee   

عيد ميلاد سعيد*

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!